Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het is stil aan de FvD-kant

Winnaar Baudet loopt ook weg bij verkiezingsuitslag

Dikke party bij het Forum voor Democratie afgelopen nacht. De wijn vloeide rijkelijk, de bitterballen waren heet en iedereen was in een opperbeste stemming. Verviervoudigen naar acht zetels is een uitstekend resultaat en daarom vloog de lavendel door de lucht en zakte Thierry uiteindelijk door de piano omdat hij Sigrid Kaag imiteerde. Nou ja, dat gokken we, want het blijft tot nu toe extreem stil in kamp FvD. Journalisten waren niet uitgenodigd, de deuren bleven gesloten en zelfs feestelijke tweetjes bleven uit. Behalve dan dat opvallende berichtje op de blauwe vogel van de Hiddemeister. Na al het gezeik over bruine app-groepen en discutabele oversterfte-uitspraken weet Baudet de grootste zetelwinst van alle partijen te halen. Het zijn natuurlijk niet de twintig zetels waar de FvD op hoopte en ook de coronamaatregelen verdwijnen niet door deze uitslag, maar de FvD is zonder twijfel één van de grootste winnaars van deze verkiezingen. Dus waar is de swingende Thierry die over uilen oreert? Kan de microfoon aan?
Update: Om 11:53 uur is daar dan eindelijk het bedankje aan de volgers

Er is iemand wakker geworden!

Social

Hey, toch feest!

Gelukkig is Smolders al wakker

Social

Reaguursels

Inloggen

FvD is de partij die hun groei nu voor 95% te danken hebben aan c19. Gaat hoop ik als alles voorbij en Corona geen allesomvattend issue meer is goeddeels leeggegeten worden door JA21, ook een fors deel van de PVV kan zomaar verschuiven.

Alles wat Rechts-Nederland nodig heeft, is een stabiele, degelijke goed gestructureerde partij (hierna ....), een stevig maar realistisch rechts geluid. Daar liggen 35 zetels en de Min-AZ post, en is de ENIGE manier op een centrumrechts (....)/VVD/CDA regering met een (....)-Premier, eventueel met SGP totaal ca. 80 zetels. Zal ook de VVD wat naar rechts trekken, het CDA zal zorgen voor het centrum. Dat is het best haalbare passend bij uw en mijn ideeën, mijn waarde PVV en FvD stemmers.

Ik had na de waslijst aan pogingen na de LPF mijn hoop hieromtrent 4 jaar terug op Baudet gevestigd (en erop gestemd). Hij stond op meen ik eens 30 zetels virtueel, het leek er werkelijk op, hij won de Senaat, maar begon over boreale uilen te raaskallen, ging zweven, c19 kwam en hij verloor compleet het contact met de realiteit, werd Willem Engel adept en bleek een vat aan bruine/onfrisse vriendjes erbij te hebben.

Over die peroxide brulaap die wegliep omdat hij in de peiling bovenaan stond maar te zwijgen, daar ben ik sindsdien 100% klaar mee. Gaat nooit verantwoording mee dragen, leuk voor de bühne, niks meer, niks minder. Holle retoriek met nul invloed. Heb je dus per saldo helemaal niks aan.

PVV en FvD, voor de rechtste kiezer zinloze bezetting van blauwe stoeltjes. Wie weet, lukt het Eerdmans nu, hij heeft alles al meegemaakt in de zin van hoe het niet moet. Met dank aan de verdeeldheid en versplintering op rechts, zit u met de gebakken peren.

Voila c’est ça, trek doch mal uw conclusies en wees doch mal wat pragmatischer. Het is de poort naar een centrumrechts bestuurd Nederland. Doet u dat niet en blijft u PVV en FvD proteststemmen, klaag dan niet over het volgende kabinet. Het is dan uw eigen schuld, de sleutel ligt bij u, PVV/FvD stemmer.

Caparzo*Inc | 18-03-21 | 20:22 | 3

Onzin. Elke persoon of partij die tegen het kartel ingaat zal altijd met lastercampagnes, schijnprocessen, broodroof, intimidatie en geweld te maken krijgen. Er is de afgelopen 40 jaar geen rechtse oppositie geweest die daar niet mee te maken kreeg. Zelfs VVD-ers als Bolkestein, Verdonk en Hirsi Ali kregen daar binnen hun partij al mee te maken.

En elke persoon of partij die tegen het kartel ingaat zal ook in een cordon sanitair belanden. Zogenaamd vanwege uitlatingen over de islam die we hier pas 1200 jaar over het christendom mogen zeggen, terwijl de islam zoals bekend 1400 jaar achter loopt ("too soon").
Maar al dat gezeik over de volstrekt irrelevante "toon van het debat" is extreme hypocrisie. Want waarom zijn er door de overheid (!!!) nooit 5.000 valse aangiftes verspreid voor een schijnproces tegen PvdA-ers die het hadden over "kutmarokkanen" (Oudkerk); met een "etnisch monopolie op overlast" (Samson); die je "moet vernederen" (Spekman)? Of tegen PvdA-ers die het hadden over "minder Polen", zoals Aboutaleb, Hamer en Norder?
Toon van het debat, iemand?

Was het trouwens niet Rutte die 5 miljard aan dictator Erdogan cadeau gaf om "minder Marokkanen" door te laten? Dus alleen de wens uitspreken is *strafbaar* volgens het OM; maar dit beleid daadwerkelijk uitvoeren niet?
Dat is juridisch gezien totale onzin.

Kortom Wilders wordt niet aangeklaagd om wat hij zegt; maar om wie hij is.
De oppositie. En elke andere oppositiepartij gaat hetzelfde overkomen.
Compleet met ministers die zich met schijnprocessen bemoeien (hoi Opstelten) en aanklagers die proberen een getuige van de oppositie in de val te lokken (hoi Tom Schalken).

Dandruff | 18-03-21 | 21:10
-weggejorist-
FritsB | 19-03-21 | 07:08
-weggejorist-
FritsB | 19-03-21 | 07:09

Wereldprestatie, alle lof voor Thierry en Haga. Die gaan nog een keer heel groot worden. Riooljournalistiek, rancuneuze collega's en zure tv-mensen kregen Thierry niet klein. Mooi om te zien, nu aan de slag.

Bert Konterman | 18-03-21 | 20:04

Mooi zo. Nog meer zetels over 4 jaar.

coitus reservatus | 18-03-21 | 19:05

Ik was overloper naar PVV en twijfelde nog tav JA21, en een beetje Femke Merel. Toch verdient Baudet een compliment; van 2 naar 8 in een verscheurde partij is een prestatie. Ben benieuwd naar zijn koers.

Nuuk | 18-03-21 | 18:50

En weer stemmen miljoenen Nederlanders op partijen waarvan vooraf al 100% duidelijk is dat ze de komende jaren geen zinnige toevoeging aan de politiek gaan hebben. Als je écht wil dat Nederland anders wordt: word lid van een serieuze partij, dien amendementen in, praat mee, ga in debat, laat je horen. Maar stem niet op partijen die zonder twijfel de komende vier jaar weer aan de zijlijn blijven schreeuwen.

bamitoren | 18-03-21 | 18:18 | 3

Mooi hoe je de werkelijkheid precies omdraait.

Onbelezen idioten en andere tegenstanders van onze grondwet roepen altijd dat partijen die artikel 1 en artikel 7 willen beschermen "langs de zijlijn staan te schreeuwen". Dus jij nu ook. Maar staan aanhangers van onze grondwet niet vooral langs de zijlijn vanwege een antidemocratisch "cordon sanitair"?

Misschien heb je gelijk dat we moeten infiltreren in partijen die zeggen dat Nederland en de Nederlanders geen bestaansrecht meer hebben. En dan?
In theorie zouden voorstanders van vrede, vrijheid, welvaart, mensenrechten en tolerantie best een partij als de VVD kunnen overnemen. In de praktijk kun je echter ook binnen de VVD stelselmatig tegengewerkt als je met dat geluid te populair wordt. Vraag maar aan Bolkestein, Verdonk en Hirsi Ali.

Probleem is dat mensen die de afbraak van Nederland afwijzen te maken krijgen met stelselmatige lastercampagnes, broodroof, vernielingen, intimidatie, schijnprocessen, fysiek geweld en erger.
En dan heb ik liever niet dat de kartelpartijen bij voorbaat mijn NAW gegevens al in een kaartenbak hebben liggen.

Dandruff | 18-03-21 | 18:36

@Dandruff | 18-03-21 | 18:36: Wat is er 'antidemocratisch' aan het weigeren samen te werken met partijen met abjecte ideeën en onuitvoerbare verkiezingsprogramma's. Dat lijkt mij alleen maar verstandig.

Red shirt | 18-03-21 | 18:46

@Red shirt | 18-03-21 | 18:46:

Je mist de point. Inderdaad heeft het kartel artikel 1 afgeschaft ("positieve discriminatie"), en zat het kartel ook achter dat racistische toeslagenschandaal. Daarnaast zat het kartel achter reeksen schijnprocessen tegen de oppositie (artikel 7, iemand?), en de "Rutte-doctrine" die stelt dat de overheid de taak heeft iedereen niet; of anders onvolledig en verkeerd v̶o̶o̶r̶ ̶t̶e̶ ̶l̶i̶c̶h̶t̶e̶n̶ voor te liegen.

Allemaal ontzettend abject ja.
Maar het kartel zit dus juist niet in het cordon sanitair.
Wel op blijven letten.

Dandruff | 18-03-21 | 19:06

Best een prestatie van Baudet en FvD, eerlijk is eerlijk. Maar zonder alle stommiteiten van Baudet had FvD makkelijk 20 zetels of meer kunnen halen, met een PVV nog steeds op 15 of meer. FvD en PVV hebben immers een andere achterban. De achterban van FvD is vooral terug gevlucht naar de VVD, nauwelijks naar de PVV of het onbekende JA21.

De koers van FvD is uiteindelijk dus vooral een klap voor redelijk rechts gebleken. FvD en PVV willen op belangrijke dossiers hetzelfde; minder EU en ECB-piramidespelen; minder illegaliteit en criminaliteit; minder subsidies voor islamisering en extremisme; minder debiel onderwijs en NPO'66; etc. Ondanks een andere achterban hadden ze samen groot genoeg kunnen worden om echt iets te veranderen.
Nu krijgen we meer EU en ECB-wanbeleid; meer illegaliteit en criminaliteit; meer subsidies voor islamisering en extremisme; nòg debieler indoctrinatie in het onderwijs en op de NPO; etc.

Dat extreemlinks ook verloren heeft is geen troost; D'66 draagt dezelfde standpunten uit als GroenLinks. En de VVD zegt van niet, maar doet dat stiekem ook. Hoe zat dat nou ook weer met VVD-er Nijpels en de niet-werkende warmtepompen, of VVD-er Mark Harbers en het massa-immigratiepact van Marrakech?

NPO'66 heeft in ieder geval wel een beloning verdient. Een antisemitisch terroristenvrouwtje promoten dat haar vrouwelijk geslacht als haar belangrijkste prestatie ziet; ik had niet kunnen bedenken dat dat nog eens zou lukken.

Dandruff | 18-03-21 | 17:31 | 5

Ik heb niks met Kaag hoor, maar met wat rechtenstudentjes kan je niet aankomen in de kamer. Wat kan en weet je nou na zo'n flut studie met je 21 jaar.

Je mening over de VN is een mooi verhaal. Daar laat ik het bij.

ZureKoek | 18-03-21 | 19:36

@ZureKoek | 18-03-21 | 19:36:

Die "rechtenstudentjes" zouden misschien niet met beleid komen dat lijnrecht tegen de grondwet in gaat, met name artikel 1 en artikel 7.

Eenentwintigjarige rechtenstudentjes zouden waarschijnlijk ook de "Rutte-doctrine" van niks opschrijven en iedereen voorliegen tot het parlement aan toe afwijzen. Ook menig lagere scholier zou dat afwijzen trouwens.
Dus vraag je vooral af waarom zoveel tweede kamerleden met "echte studies" zoals sociologie, politicologie en kunstgeschiedenis hier niks mee deden.

Mijn mening over de VN is gebaseerd op feiten over de VN.

Dandruff | 18-03-21 | 20:43

Ik geloof dat je dat gelooft hoor. Je hoeft mij niet te overtuigen.

ZureKoek | 18-03-21 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus, op Radio1 heerst het vermoeden dat Martijn Koning en Jinek samen gezorgd hebben voor minstens 1 zetel extra voor Baudets Forum. Minstens!
Knap hoor. Dan heb je precies het tegenovergestelde bewerkstelligd van wat je beoogde doel was. Wat een onwaarschijnlijk stel kneuzen ben je dan. Echt...

SIogra | 18-03-21 | 17:20

Geen goed nieuws deze uitslag: afschaffen van hypotheekrenteaftrek, meer geld naar Europa, open grenzenbeleid, basisinkomen, nog meer criminaliteit, nog lagere straffen. Ik ga maar alvast sparen voor die warmtepomp van € 20000,- in mijn huis waarvan ze over een paar jaar zeggen dat die juist geen ene donder helpt. En straks staat er ook nog een windmolen in m'n achtertuin.
Mevrouwtje Kaag heeft de kiezer zand in de ogen gestrooid. Jammer dat mensen er niet simpelweg doorheen kunnen prikken.

WantrouwendBurger | 18-03-21 | 14:37 | 9

@DutchLion33 | 18-03-21 | 16:12:

Alles wat je zegt klopt, maar geldt ook voor huursubsidies.
Al lang voor de huidige huizencrisis waren huizen in NL inderdaad relatief duur, dankzij al die subsidies. Die hadden daarom nooit ingevoerd moeten worden. Maar daarom kun je ze nu niet in een keer afschaffen, want dan eindigen een hoop mensen op straat.

Feynman schreef ooit eens ergens dat ruim 90% van alle Nederlanders recht heeft op subsidie. Voor wonen maar ook voor onderwijs, zorg, kinderopvang, "milieu vriendelijke" investeringen, noem maar op.
Daar gaat het fout.
Iedereen krijgt geld van iedereen, en het gevolg is een gigantische overheid die enorme belastingen heft. Dat is in veel Westerse landen een probleem, de "verzorgingsstaat" maakt mensen arm. Want van elke euro die aan subsidies wordt uitgegeven gaat het grootste deel naar de ambtelijke molen. Ministeries vol raamzitters die geld innen en geld verdelen; regelmatig overleggen en regels veranderen; juristen die alles nakijken en (net niet) dicht timmeren; callcenters zoals de belastingtelefoon die mensen helpen met aangiftes en aanvragen; etc. Een paar loonschalen hoger worden over dit beleid jaarlijks allerlei effectenrapportages en andere boekwerkjes geschreven die nauwelijks gelezen worden.
Dat alles aangestuurd door topmensen, vaak afkomstig uit de baantjescarrousel van de politiek.

De overheid s het echte probleem, de hypotheekverstrekkers, woningbouwverenigingen en speculanten zijn de aaseters die de restjes opmaken. Waar we overigens ook vanaf moeten; maar dat begint bij een kleinere overheid.

Dandruff | 18-03-21 | 17:12

Bovengemiddelde besmettingscijfers, horken, trutten en onuitstaanbare tieners die zich niet aan de regels houden, alleen Bulgarije achter je bij het vaccineren, Kaag aan de 24 zetels helpen vanwege Kaag en Kaag alleen: Nederlanders 'have lost the touch'.

SIogra | 18-03-21 | 17:26

@SIogra | 18-03-21 | 17:26:

Wat de "wappie" roepers vaak vergeten is dat het ons eigen RIVM is dat maandenlang twijfel zaaide over corona. Denk aan RIVM-uitspraken als "corona komt hier niet", "NL is na GB en VS het best voorbereide land ter wereld" en "carnaval wordt in kleine groepen gevierd".
Jaap van Dissel riep maandenlang dat mondkapjes niet werken, terwijl zijn eigen RIVM in 2014 al schreef dat ze wèl werken. Het OMT weigerde het testen aan grote bedrijven over te laten omdat OMT-lid Aura Timen de kleine laboratoria vertegenwoordigde.

NL liep dus maanden achter met mondkapjes, met testkits en met vaccineren. Terwijl deze vaccinatie toch niet moeilijker zou moeten zijn dan de jaarlijkse griepprik. Ondertussen werden er ook nog allerlei privacyregels geschonden en gelekt, ondanks waarschuwingen.

Toen mondkapjes eindelijk besteld en verplicht werden heeft het RIVM heel stiekem de regels veranderd voor verplegend personeel. Zo kon Jaap van Dissel mooi afgeven op de mensen in de frontlinie; "de corona uitbraken zijn jullie schuld, jullie hielden je niet aan de pas veel later opgestelde regels". Vullis.

Dandruff | 18-03-21 | 17:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Van coke zelf valt de kater wel mee, maar ik gok dat Tjer er veel bij drinkt en dan moet je toch ff uitslapen.

ZureKoek | 18-03-21 | 14:31 | 2

Je weet wat ze zeggen, waar het hart van vol is loopt de mond van over.
Ga iets nuttigs doen met je leven zurekoek, weet je niet dat coke heel slecht voor je is!

Chipperados | 18-03-21 | 15:04

Reaguren op geenstijl is kneiternuttig. Zo slecht is coke lichamelijk trouwens niet voor je hoor. Tis alleen een beetje verslavend.. Ik gebruik het overigens niet hoor, ik ben geen 18.

ZureKoek | 18-03-21 | 15:09
-weggejorist-
GeloofnietAlles | 18-03-21 | 14:24

Wat zingt hij nou? "Zo heerlijk slapie, zo heerlijk slapie"?

Watching the Wheels | 18-03-21 | 13:33

Het is schokkend en onbegrijpelijk dat deze partij niet 100% van de stemmen heeft gekregen.

Buddingpuks | 18-03-21 | 13:30 | 1

Geweldig en erg goed nieuws voor iedereen

Hasj_en_Wietje | 18-03-21 | 16:04

Over de reactie van de Tjer: hij had iets eerlijker mogen zijn en iets kunnen zeggen over verlies na 2019 en opkrabbelen na grote moeilijkheden, maar aan de andere kant heeft hij ook gewoon gelijk: FvD heeft er de meeste zetels bij.
Wat bij hem ontbreekt en wat ik waardeerde in de reactie van Geert was felicitaties aan het adres van Rutte en Kaag. Zoiets heeft iets volwassens. Je kunt beiden vervloeken, maar ze vertegenwoordigen nu eenmaal een berg kiezers.

JvanDeventer | 18-03-21 | 12:51 | 4

zo zou je het inderdaad kunnen zien. Maar als je de godganse dag 24/7 volcontinu voor van alles en nog wat wordt uitgemaakt en je elk woordje moet wegen ("want anders vraag je er zelf om") en de hyena's telkens willen toeslaan zou dat best wel eens ten koste kunnen gaan van je openheid en sportiviteit.
Fok de NPO en haar valse profeten

Cousin Eddie | 18-03-21 | 16:44

@Cousin Eddie | 18-03-21 | 16:44:
En ook dit is een waarheid als een koe.
Neemt niet weg dat Baudet ervoor kan kiezen om er anders mee om te gaan, hoe frustrerend ook. De manier waarop hij tegengas geeft, bevestigd zijn 'tegenstanders' alleen maar in hun verontstelde gelijk.

Nosky | 18-03-21 | 19:42

@Nosky | 18-03-21 | 19:42:
we zitten aardig op één lijn.
ik vind den Terry soms ook niet erg sympathiek.
maar snap werkelijk niet dat de meeste mensen in die lastercampagnes trappen en dan alsnog weer voor de sympathieke lijsttrekkers gaan die ons regelrecht de afgrond in loodsen

Cousin Eddie | 18-03-21 | 21:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ben eigenlijk nog het meest verbaasd dat Denk is gekrompen. Maar ik woon dan ook (gedeeltelijk) in een grote stad. Iemand een verklaring?

kapoerewiet | 18-03-21 | 12:49 | 6

Denk inderdaad dat Thies gelijk heeft. Ze hadden (ik meen deze keer voor het eerst) concurrentie van Bij1 en met name Nida. Die laatste heeft de kiesdrempel klaarblijkelijk niet gehaald, maar wel een hoop stemmen bij Denk weggetrokken. Zo kwamen ze stemmen tekort om de derde zetel te behouden.

Zonnebrildrager | 18-03-21 | 12:59

NIDA heeft stemmen weggekaapt (en, door de kiesdrempel niet te halen uiteindelijk aan VVD66 geschonken). En vermoedelijk heeft ook het verdwijnen c.q. onzichtbaar worden van Öztürk een stuk clientèle weggehouden.

de drijfsijs | 18-03-21 | 13:12

Turken stemmen liever niet op Marokkanen.

BlolB | 18-03-21 | 13:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben toch verbaasd dat de FvD zoveel stemmen heeft gekregen. Ik had vanaf het begin al door dat het een hoop intellectueel geneuzel is, maar dat ze niet de ballen hebben om daadwerkelijk iets voor elkaar te krijgen. In dat opzicht waren het ook verkapte theedrinkers.

Achteraf gezien had ik toch gelijk. Vooral de jongerenafdeling was diep triest. Van die blanke kneusjes die zich verheven voelen, omdat ze op de universiteit zitten en uit een 'hoog' milieu komen. Waarschijnlijk voelden ze zich ook te hoog voor de PVV, terwijl ze qua standpunten niet veel verschillen.

Aan zulke mensen heb je niks. Toen het hen te heet onder de voeten werd zijn ze ook allemaal opgestapt.

Greetjee | 18-03-21 | 12:42 | 6

@Red shirt | 18-03-21 | 14:08:

Een beetje zoals Ruttes middelvinger bij de toeslagen affaire.

Roze_bril_drager | 18-03-21 | 14:22

@Red shirt | 18-03-21 | 14:08:
Dat de aanhang van PVV en FvD voor een deel bestaat uit halve zolen, erken ik best.

Maar dit gaat evenwel op voor kiezers op D66, Groenlinks en PvdA. Oók daar zitten halve zolen bij, het zorgwekkende is alleen dat een sygnificant deel van dit electoraat in sprookjes gelooft, niet het effect van het beoogde beleid kan inschatten en simpelweg geen realistisch wereldbeeld heeft. Dat vind ik persoonlijk erger dan een paar halve zolen.

En wat Roze-bril-drager hierboven zegt, de grootste middelingers zijn de afgelopen jaren gegeven door VVD en D66. Dus je bent de pot, die de ketel verwijt zwart te zien. Doe je overgins in heel veel van je reaguursels hier. En bij tegenspraak blijft response vervolgens uit.

Nosky | 18-03-21 | 14:43

@Roze_bril_drager | 18-03-21 | 14:22:

Nota bene:

De échte halve zolen zijn de mensen dier er hun beroep van hebben gemaakt om wekelijks ergens om te demonstreren (en dan heb ik het niet over recente corona demo's), en hierbij zich nogal facistisch te gedragen. En dat zijn vrijwel altijd "linkse" standpunten, altijd gericht op "extreem rechts" en "facisme" waarin wat men daar tracht te bestrijden, zelf bezigt.

Dat heb ik de aanhang van PVV en FvD nooit zien doen hoor. Zelfs niet die gekkies van die rechtse knakker (waar ik even de naam van kwijt kan), hoewel daar de ideeen laakbaar zijn, blijft dat altijd rustig en staan zij open voor elk soort media.

Nosky | 18-03-21 | 14:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Je leest er amper iets over:
De grootste nieuwkomer, die andere winnaar. JA21. Uitstekend.
Met hun positie in de senaat is hun positie nog beter zelfs.

Lafayette | 18-03-21 | 12:41 | 4

Ergens een goed teken, want dat zou ook in kunnen houden dat de deugkliek ze nog op geen fout heeft kunnen betrappen. Geen bericht is goed bericht in dit geval. FvD wel in het nieuws ('racistische apps en antisemitisme') evenals de PVV ('Graus prostitueert zijn wijf'), maar niet positief.

Zonnebrildrager | 18-03-21 | 13:04

@upbeat | 18-03-21 | 13:01: JA21 ("Fractie Nanninga") heeft 8 zetels in de Eerste Kamer. Ik zou dat niet marginaal willen noemen. Ter vergelijking: D66 heeft er zelfs een zetel minder daar.

Zonnebrildrager | 18-03-21 | 13:07

En dan ook nog BBB, die zitten vanuit een andere invalshoek in dezelfde hoek. Nederland stemt duidelijk conservatief; de meest linkse partij van betekenis is inmiddels D66

ole guapa | 18-03-21 | 14:26
▼ 1 antwoord verborgen

De media gaat er weer lekker biased mee om. Kaag danst op tafel in een volgepropte kamer en bij andere partijen zie je ze knus tegen elkaar aan staan, maar bij FvD 'feestje waar ze zich niet aan de 1,5m hielden'. Echt, zeg dan gewoon niets.

Geeft FvD een verklaring is het weer janken 'de enige partij die woensdag geen verklaring gaf'.

GroetenVanUrk | 18-03-21 | 12:40 | 1

Ik word ook doodziek van dat meten met 2 maten.

Welstijl41 | 18-03-21 | 15:58

Op naar een kabinet met 79 zetels. VVD, CDA, PVV, Forum en JA21. Mooie conservatieve meerderheid die houdt van ons land en de mensen die er woonden en wonen. Oh nee, wacht …… we gaan een andere meerderheid en richting in elkaar knutselen. Meer immigratie, meer groenegekte uitgaven en meer macht naar de Brusselse bureaucratie.

Graaier | 18-03-21 | 12:35 | 3

Ik help je hopen, maar acht het niet geloofwaardig.
Simpelweg teveel partijen, waar het eenvoudiger kan (met drie partijen).
Daarbij, het zou totaal ongeloofwaardig zijn als FvD en JA21 nu ineens de handen ineen slaan.
VVD en PVV zou ik nog wel een kans geven, Rutte is een opportunist en ligt waarschijnlijk meer op één lijn met Wilders dan menigeen denkt, maar het CDA gaat dat denk ik nooit doen. En die heb je nodig om deze route te nemen.
D66 is een te groot alternatief om opzij te schuiven denk ik.

Nosky | 18-03-21 | 13:07

Sinds wanneer houdt de VVD weer van ons land? Is even geleden dat dat op ging.
Als klassiek links krimpt is dat omdat VVD/CDA/D66 ongeveer op de lijn van PvdA van 12 jaar geleden zitten.
Maak je maar op voor een basisinkomen voor iedereen die niet wil werken, afschaffen van hypotheekrenteaftrek, alles naar Europa, volledige vernietiging van de welvaart om met ons land gehele wereld van CO2 te ontdoen, voortmodderen met asielzoekers en vergaande identitypolitics. Gewoon, omdat GroenLinks dat wil..

Zorc | 18-03-21 | 13:28

Noch de PVV noch het FvD komen in een regering. Hun lot is aan de zijlijn staan schreeuwen zonder iets te bereiken.

Red shirt | 18-03-21 | 14:10

Thierrie lacht de ballen uit zn broek dat het gepeupel hem en zn vriendjes in de kamer hebben gekregen.

johoost | 18-03-21 | 12:25 | 1

En dat doet Sylvana ook. En Joost. En knuppeltjes van Volt.
Allen zitten ze zich nu te verkneukelen op de 117.000 Euro per jaar die eraan komt.

Of dacht je echt dat iemand een partij opricht met een electoraat niet groter dan enkele zetels, die dat niet doet in belang van eigen carriere en inkomen?

Nosky | 18-03-21 | 13:11

Ik zal Thierry even helpen; het is de rechter arm die omhoog moet. Hebben jullie daar nou echt de NOS opstaan, fijn stuk gebakken lucht dat je bent?

ian | 18-03-21 | 12:15 | 2

Hè Martijn, jij ook hier?

xavier | 18-03-21 | 13:16

Mafkees

Welstijl41 | 18-03-21 | 14:40

het is eigenlijk net voetbal, VVD kampioen. D66 en PVV subtop, GL en PvdA naar het rechter rijtje. PvdD, CDA, FvD middenmoters, DENK en 50+ nacompetitie. JA21 en BIJ1 gepromoveerd. Je stijgt wat of daalt wat en over 2 of 4 jaar is het weer anders. Vermakelijk om naar te kijken, maar het niveau van het spel als geheel gaat niet omhoog zo.

small_town_dude | 18-03-21 | 11:59 | 3

Het probleem bestaat er nu juist uit dat het als voetbal wordt gezien.
Na ieder debat vraagt de omroep en een groot deel van de kijkers zich af "wie heeft er gewonnen?" en niet "wiens ideeën zijn het beste voor ons land?". De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat de helft van onze landgenoten geen idee heeft wat dat eigenlijk is, een land.

PS.
Wordt Ajax kampioen, dan bestaat de eredivisie volgend jaar nog steeds. Wordt D66 kampioen, dan bestaat Nederland straks niet meer.

JvanDeventer | 18-03-21 | 12:37

Vind de vergelijking treffend. Alleen de spelers van een club juichen pas als ze iets gewonnen hebben; een wet of maatregel erdoorheen omdat dat iets is wat de kiezers willen. Nu juichen ze omdat ze stoelen hebben gewonnen. Dat is juichen alsof je stadion is vergroot. Dat is dus niet hetzelfde als landskampioen worden. Helaas zien de politieke partijen het anders; zetels winnen is landskampioen worden. Daarmee mag de burger toekijken hoe het allemaal wordt verkwanseld.

upbeat | 18-03-21 | 13:03

Wat een heerlijke metaforen hierboven.

Als ik er één mag toevoegen:

De EU is in dezen het overkoepelend orgaan, gelijk aan de UEFA.
Met dito moraal, ergo, verwerpelijk.

Nosky | 18-03-21 | 19:43

Kijk, Baudet heeft ook gewoon de NOS erop staan. Daarom hoor je hem niet. Hij gelooft de uitslag niet. Het dansje is voor de bühne.

Derechtselutser | 18-03-21 | 11:59

Zal wel een aangifte worden dat feestje.

Baudet is een doorgesnoven student geworden.

Roze_bril_drager | 18-03-21 | 11:53 | 3

En jij bent een geïndoctrineerde gek. Zo kan die wel weer.

jve89 | 18-03-21 | 11:55

misschien je roze bril eens afzetten?

small_town_dude | 18-03-21 | 12:00

Ik wist niet dat je op LSD zo lang kan natrippen.

Mr_Pikibelly | 18-03-21 | 12:07

Dat betekent in elk geval op korte termijn stront aan de knikker binnen de eigen gelederen. Ik gok dat ze binnen een jaar uit drie en na twee jaar uit vijf stukken bestaan. En dat Joost Eerdmans weer op zijn knieën terugkomt omdat ze bij Ja21 ook dikke bonje krijgen.

Prinsemarij | 18-03-21 | 11:47 | 6

@DexterGordon | 18-03-21 | 11:56: en toen kwam de opsomming van de ‘not done’ punten.... oh nee toch niet. Wie is hier nou de droeftoeter?

drs. P | 18-03-21 | 12:57

@jve89 | 18-03-21 | 11:54: ik begrijp die haat ook niet. Alsof hij die mensen persoonlijk leed heeft aangedaan.

Welstijl41 | 18-03-21 | 14:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoals Bart zei: Die Baudet ( en ook van Haga) kunnen goed Campgainen. Forum was zichtbaar, het was zelfs nieuws als ze in kleine Zeeuwse plaatsen waren geweest. Helaas hoorde ik te laat dat ze in de buurt waren, ik was uit nieuwsgierigheid wel even gaan kijken.

ikworstelengadouchen | 18-03-21 | 11:45 | 2

Ik had gisteren per toeval gehoord dat ze bij mij in de buurt waren. Ad hoc heengegaan en genoten van de optimistische sfeer :)

tjongerschans | 18-03-21 | 12:21

De neoliberale bandieten hebben Europa inmiddels stevig in hun greep.

Sendis | 18-03-21 | 11:44 | 2

Chagrijnig omdat Groenlinks is gehalveerd?

Prinsemarij | 18-03-21 | 11:48

Er is in Nederland een flinke groep elite ontstaan die zijn schaapjes redelijk op het droge hebben. Man en vrouw hebben een goede baan (bij de overheid of grote bedrijven gesponsord door de overheid), een jacht, een dikke auto, een huis in een witte buurt, de kinderen studeren en ze gaan lekker een paar keer per jaar op vakantie (bv Curaçao om de Coronaregels te vermijden).

Ze hebben nergens last van:
- geen last van corona
- geen last van immigratie
- geen last van werkloosheid
- geen last van toeslagenaffaire
- geen last van zwarte scholen
- geen last van mileuvervuiling
- geen last van hoge huren
- geen last van torenhoge huizenprijzen

En deze elite wil dat graag zo houden. Sterker nog, ze willen meer want zij ervaren toch alles als goed in hun luizenleventje, dus stemmen ze op partijen die dat in stand houden zoals de VVD en D66.

De mannen waarschijnlijk meer VVD en de vrouw heeft nog zogenaamde "idealen" en stemt daarom D66.

Al het andere gepeupel in Nederland is de lul en mag voor hun luxe leventje opdraaien.

Daarom zie je dat PVV, FVD, JA21, Bij1, Denk, BoerenBurgers het zo goed doen. Allemaal protestpartijen.
De enige die faliekant hebben gefaald zijn SP en PVDA omdat ze zich constructief hebben opgesteld en niet keihard hebben geprotesteerd tegen de gore elite die hun zakken vullen over de rug van het gepeupel.

Vergis je niet. Zelfs partijen als Denk en FVD/PVV vissen uit dezelfde vijver van achtergestelde mensen die wel de lasten maar niet de lusten ervaren van het huidige overheidsbeleid.

We zijn gegijzeld door deze elite van de VVD/D66 en de politiek van verdeel en heers. 37 partijen en de twee grootste zijn precies die twee die de elite vertegenwoordigen.

Alle kleine protestpartijen moeten JUIST samenwerken ipv elkaar proberen te bestrijden.

omwenteling | 18-03-21 | 11:41 | 16

De Nederlandse mentaliteit is over het algemeen NIMBY (Not In My BackYard). Mensen stemmen echt puur uit eigenbelang.

Als je tussen de Moslims en asielzoekers woont kan ik me niet voorstellen dat je nog pro-Islam en pro-immigratie bent. Maar als je in een witte omgeving woont heb je hier geen last van en kan je lekker deugen en jezelf moreel verheven voelen, zonder dat je last hebt van Finnen of Afrikaanse asielzoekers die schaamteloos op straat pissen en schijten.

Greetjee | 18-03-21 | 12:53

@Zonnebrildrager | 18-03-21 | 12:32: Ja, en vergis je niet over het electoraat van vrouwen en studenten die op Kaag gestemd hebben, denkend aan een nette eerzame, vol normen en waarden vrouw gestemd te hebben.
Weten zij veel dat Kaag een globalist is, Nederland gaat nu in rap tempo haar soevereiniteit verliezen, wordt op een presenteerblaadje aangeboden voor verdere diensten aan de EU.
De verschrikkelijke onwetendheid van de geïndoctrineerde D66 kiezer , mede door een agressieve campagne van het NPO is zeer zorgelijk.

lanexx | 18-03-21 | 13:34

Heldere uiteenzetting met die aanvulling dat PvdA en SP zelf elite zijn geworden en totaal niet meer past bij hun eigen achterban.

Rotterdammert1965 | 18-03-21 | 16:20
▼ 13 antwoorden verborgen

Daar geef ik hem dan weer gelijk in. Wat heeft hij nog te bespreken met de NOS?

Panos88 | 18-03-21 | 11:40 | 3

Hoe niet via de NOS natuurlijk.
Maar blijkbaar vind het flinke contingent aan FVD stemmeers hier
dit diva gedrag wel prima...

hotmint | 18-03-21 | 12:08

@hotmint | 18-03-21 | 12:08: ben geen FvD stemmer, maar communicatie komt natuurlijk wel van twee kanten. Dat is waar veel media m.i. Wel tekort schieten als het op de FvD aankomt.

Panos88 | 18-03-21 | 12:17

@hotmint | 18-03-21 | 12:08: sommigen kunnen Baudet niet horen of zien maar o wee als hij zich even niet laat horen of zien dan is de wereld te klein. Hilarisch gewoon.

drs. P | 18-03-21 | 13:15

Gisteren hield Nederland voor mij op te bestaan, de verkiezingsuitslag biedt mij geen enkele hoop meer. Ons land zal wellicht nog met een zwak stippellijntje op de kaart van Europa worden weergegeven, gelijk het verdronken land van Saeftinghe.
Weg normen en waarden, weg 'na u, mevrouw'. Weg tradities, weg cultuur, verder leven moeten we zonder koekhappen, zakkenlopen, carbid schieten, carnaval, zwarte cross en kermis. Geen doos negerzoenen meer leegvreten maar unheimisch afzien op een genderneutraal toilet onder het alziend oog van Brussel en Frans Timmermans, in de stinkend, slechte adem van Klaus Schwab. Ik ben in de rouw en zwaarmoedig, wilde mezelf zelfs laten vaccineren maar dacht net op tijd aan mijn kleinkinderen.
Hoeveel liever had ik de boreale overwinning speech van die ene verkozen boven de hottentotten-dans van de ander, op een versterkte tafel. Helaas, ik heb het niet langer voor het kiezen. Ik feliciteer een ieder met zijn overwinning en wens thans met rust gelaten te worden..

Rest In Privacy | 18-03-21 | 11:39 | 4

Aantal zetels van alle sharia-kritische partijen sinds 2002:
2002: 26
2003: 8
2006: 9
2010: 24
2012: 17
2017: 24
2021: 29
Het schiet niet echt op, maar het is toch een record.

obominotie | 18-03-21 | 12:23

@obominotie | 18-03-21 | 12:23: Ach als je kijkt wat nog van links over is in 2021: PvdA 9, SP 8, GL 7 = 24 zetels

3 linkse partijen (PvdA, SP, GL) bij laatste 3 verkiezingen
2012 = 57
2017 = 37
2012 = 24

Je kunt dus stellen dat links echt gemarginaliseerd is.

ultraman | 18-03-21 | 12:42
▼ 1 antwoord verborgen

De grootste win is het strakke beeld dat in Nederland geen plaats is voor invloed uit hoeken van racisme, islamisme, zonnemolendwang en postkoloniaal centjesgekrijs. Dit gaat gewoon over ‘welkom thuis’. Paars plus JA21 is een uitstekend vooruitzicht.

Pieterman | 18-03-21 | 11:37 | 2

Helaas

Henkie | 18-03-21 | 11:51

PvdA schijnt al benaderd te zijn.

ultraman | 18-03-21 | 12:44

Denk dat Thierry nog ff een uiltje aan t knappen is.

Was natuurlijk druk de afgelopen dagen met al die tochten, live gaan op social media, interviews en vragen. Dus laat hem maar ff liggen. We horen vanzelf.

timmey | 18-03-21 | 11:36

Er staat een goed stuk over Baudet op mare online.nl, van universiteit Leiden. Daar staat fijntjes beschreven wat voor type het politieke bestuur inkruipt. Iedereen die met zijn middelvinger stemt had zich beter kunnen inlezen. Maar goed, we zullen het meemaken.

Red shirt | 18-03-21 | 11:35 | 11

@Penus Decoratus | 18-03-21 | 13:11:
Dank!
En verder, hij zal daar druk mee bezig zijn, want op mijn onderbouwde tegenspraak jegens zijn holle one-liners, heb ik nog geen één reactie mogen ontvangen. Zo kennen we 'ze' weer.

Nosky | 18-03-21 | 13:17

@Nosky | 18-03-21 | 13:17: Het is een familielid, die Thierry al vanaf zijn vroege jeugd kent, die een inkijkje geeft in de persoonlijkheidsstructuur van Thierry. En dat komt in ieder geval op mij heel herkenbaar over. En daarnaast: dont shoot the messenger. Ik verwijs enkel naar een artikel in een universitair magazine, toch niet het domste.

Red shirt | 18-03-21 | 14:17

@Red shirt | 18-03-21 | 14:17:

"En dat komt in ieder geval op mij heel herkenbaar over."

Precies, op mij ook. Wat ik zei, met simpele observatie kom je tot deze conclusie. Versterkt dus mijn punt dat dit stukje niets nieuws is, alleen maar verder uitmelken ten faveure van het ego en de rancune van de schrijver.

Nosky | 18-03-21 | 14:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat een hoog plafond heeft die bierkelder.

JJMS | 18-03-21 | 11:33 | 1

Dit is pas een bierkelder: youtu.be/BaB75uznT8o?t=48

Was overigens vergeten dat hij 3 vragen stelde waarop minder werd gescandeerd.

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 11:39

Ik heb van gisteren een kater gevoel over gehouden, dat D66 de 2e partij is geworden vind ik rampzalig voor Nederland.

Wat voor ellende staat ons te wachten vraag ik mij af? Het voorspeld in ieder geval niet veel goed.

1 Nog meer bevoegdheden overdragen naar Brussel de EU.
2 Het idiote milieu plan daar kan nu helemaal geen weerstand meer tegen worden geboden dat gaat gewoon door.
3 Boeren weg treiteren dat gaat ook gewoon door "halvering van de veestapel" we moeten straks vlees gaan importeren uit het buitenland.

4 de massa-immigratie dat gaat ook gewoon door. Wie weet nog veel meer gelukzoekers.

Dan nog de griep dat tegenwoordig corona heet, Hoelang houden ze ons nog voor de gek.

Kortom Ik word hier niet echt vrolijk van.

lex63 | 18-03-21 | 11:32 | 10

@Red shirt | 18-03-21 | 11:40:

Geen idee of PVV en/of FvD het beter zouden doen, maar:

- Faal op faal op immigratie- en asielbeleid
- Vermoeilijken/manipuleren rondom Wet Openbaring Bestuur
- Zwalkend Corona beleid (Natuurlijk, aan het begin niet te benijden, maar na 6 maanden had je toch een strakkere lijn en aanpak mogen verwachten)
- Zorg wat uitgekleed is
- Kwaliteit van het onderwijs dat achteruit holt
- Imploderen van de woningmarkt, door diverse (beleids-) factoren
- Toeslagaffarire / schandaal
- Een kabinet kunnen vormen van afgetreden ministers / staatsecretarissen in de afgelopen 10 jaar
- Et. Ce. Te. Ra.

Dat is wél goed beleid, begrijp ik?

Nosky | 18-03-21 | 12:35

@lex63 | 18-03-21 | 12:23: Het volledige verkiezingsprogramma van de PVV is praktisch onuitvoerbaar.

Red shirt | 18-03-21 | 14:18

@Red shirt | 18-03-21 | 14:18:
Ook weer zo'n simpele en holle one-liner welk totale onzin is.

Nosky | 18-03-21 | 14:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Hiddemeister is ook niet meer te volgen. Als Corona over een jaar weg is en de boeren zich aansluiten bij BBB zal je zien dat er weinig van FvD overblijft bij de volgende verkiezingen,

kokkie klaphaak | 18-03-21 | 11:31

De gemiddelde senator van de gevestigde partijen heeft ook tig commissariaatjes en andere beslommeringen er naast. Gek toch dat BNR daar nooit over valt

Gen. Maximus | 18-03-21 | 11:29 | 2

Lekker belangrijk ja.

Pieterman | 18-03-21 | 11:30

Bovendien, als gemeenteraadslid krijg je helemaal geen salaris, maar een vergoeding De hoogte hangt af van de grootte van de gemeente, maar het is in vrijwel geen enkel geval een vergoeding wat volstaat als volledig inkomen.
Beetje zielige stemmingmakerij weer.

www.raadsleden.nl/het-raadslid/wat-kr...

Nosky | 18-03-21 | 11:34

Zoveelste illustratie van wangedrag. Ik houd hem als enige verantwoordelijk voor het grote bestaansrecht van JA21.

Pieterman | 18-03-21 | 11:28

Jah, meer dan verdubbeld en geen commentaar van de leiding.
Dat zegt wat over de leiding. Zelfs Klaver kon dit.
.
Gelukkig had Eerdmans wel een duidelijke en realistische boodschap...

hotmint | 18-03-21 | 11:28 | 1

Ik hoop dat zijn partij echt iets kan opbouwen voor de toekomst. Forum heeft de basisorganisatie nml wel staan.

ultraman | 18-03-21 | 11:36

Gelijk heeft ie, eerst maar eens wat bijkomen en uitslapen. Zijn kiezers snappen dat wel. Wat anderen er van vinden is niet relevant.

drs. P | 18-03-21 | 11:23

Want hij moet ook zo'n obligaat praatje houden zoals andere partijleiders? Begrijp dit wel. Heeft in ieder geval geleerd van z'n uilenspeech.....

Gen. Maximus | 18-03-21 | 11:22 | 1

Kul. Een bedankje is wel het minste.

Pieterman | 18-03-21 | 11:29

Maar waarom verwachten we een reactie van Thierry? Moet hij vieren dat hij nu nog steeds een marginale partij is? We weten toch allemaal dat de oppositie er voor de sier erbij zit.

upbeat | 18-03-21 | 11:18 | 3

Heerlijk rustig.
Jammer dat het racisme van Denk toch overloopt in een zetel van het racisme van Bij1. Iets minder schreeuwlelijkerds in de kamer had ons polderlandje goed gedaan.

Koekje-dr-bij? | 18-03-21 | 11:19

Baudet is weer vier jaar verzekerd van een inkomen en aandacht. Meer zit er toch niet in voor hem.

Rest In Privacy | 18-03-21 | 11:21

@Gulliver | 18-03-21 | 11:21: is dat niet met elk partij zo? Ze zitten er bijna allemaal voor zichzelf.. Omtzigt en wat enkele andere leden daar buiten gelaten.

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 11:33

ik ben ook verbaast hoe dit allemaal gelopen is . ik geloof dat ze veel meer zetels konden/ moesten halen.
Ook een hele slechte zaak dat de PVV gezakt is in de peiling.
Nooit verwacht , en ik begrijp het ook niet dat de jokkebrok Rutte de grootste blijft en het eurofiele clubje D66 zo groot wordt.
Werkelijk onbegrijpelijk, Je zou haast zeggen dat het nep was.

Datgingniegoed | 18-03-21 | 11:17 | 11

@Red shirt | 18-03-21 | 11:52:

Als je die 'rechter' politiek op een hoop gooit, dan gaat PVV/FvD van 22 zetels, naar PVV/FvD/JA21 naar 29 zetels.
Dus aan die kant van het spectrum zit wel degelijk groei, en de winst van FvD en JA21 komt voor het grootste gedeelte van een andere hoek dan de rechterzijde, gezien de winst van VVD.

Nosky | 18-03-21 | 12:10

@Henkie | 18-03-21 | 12:10:

Dat zal mij een zorg zijn, ik heb niets tegen Europese samenwerking en zou in essentie voorstander zijn van een Verenigde Staten van Europa, voor mijn part naar Amerikaans model.

Waar ik mij zorgen om maak, is dat met de huidige route (en waar we met een beetje pech nog harder gaan rijden) we afstevenen op een situatie waarin we de fundamenten van een welvaartstaat (met sociaal vangnet) afbreken.
Als je jezelf afhankelijk gaat maken van import van voedsel (primaire levensbehoefte - iets waar we het meest innovatieve ter wereld zijn), dan maak je jezelf ontzettend kwetsbaar. Het is een van de eerste bouwstenen van een welvaarstaat. Fluctuaties in prijen op grondstoffen en voedsel zelf, zijn desastreus voor een stabiele markt.
Neem je hierbij mee dat door migratie er een groeiende onderklasse ontstaat, is het sociaal stelsel zoals we dat nu kennen op termijn niet meer houdbaar, met als enkel resultaat dat dit inkrimpt, ten nadele van die onderklasse. En dan is het een simpel sneeuwbaleffect.
Groot verschil tussen arm en rijk, waarvan de groep armen groter wordt, en relatief armer.

Het is HET probleem van ontwikkelingslanden: het gebrek aan een middenklasse (grote onderklasse) en gebrek aan het kunnen voorzien in eigen levensbehoefte als maatschappij zijnde.

Nosky | 18-03-21 | 12:18
▼ 8 antwoorden verborgen

Nou gunnen ze de zieke Smolders weer zijn 11.000 bruto per maand niet, wat een zeurpieten. Wat houdt zo'n man eraan over? 7000 euro in de maand voor 3 banen?

Watching the Wheels | 18-03-21 | 11:15 | 1

De ene week hebben ze nieuwsitems over het lage loon van lokale politici en hoe oneerlijk dat is en de andere week zijn het weer 'baantjesjagers' die de staatskas leegtrekken. Zal wel aan de (politieke) kleur liggen.

GroetenVanUrk | 18-03-21 | 11:20

Ik vond het een mooie verkiezing. Ik zie dat JA21, waar ik gisteren op heb gestemd, er nog een zetel bij krijgt en naar 4 stijgt. En voor de rest ben ik ook niet ontevreden.

Grote verrassing uiteraard is D66, die een winst van 5 zetels pakt. Voor een partij waar meer dan voor welke andere partij geldt "regeren is halveren'', heeft Kaag het fantastisch gedaan. Ook Baudet heeft het fantastisch gedaan; ik had echt niet gedacht dat FvD zich na alle toestanden zou verviervoudigen.

Om van het einde van de linkse politiek te spreken gaat te ver, maar het woord 'deconfiture' is hier zeker van toepassing. Samen halen PvdA, GL, en SP nog maar 25 zetels, waarbij GL gehalveerd wordt. Steeds minder mensen geloven nog in het linkse 'narratief'.

Betekent dit nu ook dat Kauthar met haar hoofddoek niet in de TK komt, of zou ze er met voorkeurstemmen toch in komen? Ik hoop het uiteraard niet, maar je weet het niet.

En dan krijgen we ook die getikteling van een Sylvana in de TK. Ik denk dat ze daar nog meer 'afgeslacht' (figuurlijk, hè) gaat worden dan in de Amsterdamse gemeenteraad. De 'lunatic fringe' op de Haagse vierkante kilometer: kan nog voor veel vrolijkheid gaan zorgen.

Verder zie je dat de zetelrovers het weer eens niet op eigen kracht hebben gehaald. En dat ex-zetelrovers die het vorige keer wél haalden - Denk - een zetel moeten inleveren. Ook dat is goed nieuws.

Nieuwe kabinet? Met de exitpoll van gisteren leek een coalitie van VVD, D66, CDA (77 zetels) voor de hand te liggen. Nu (74 zetels) zal daar toch een vierde partij bij moeten voor een meerderheid. Als dat de CU wordt, betekent dat een voortzetting van Rutte III. Maar ik vermoed dat D66 zal proberen om CU in te ruilen voor PvdA. Als dat zo is, wordt het interessant om te zien wat de PvdA dan gaat doen met zijn belofte niet zonder GL in een kabinet te gaan zitten. Ik gok dat de PvdA die belofte ''in het landsbelang'' meteen de prullenbak in toedeledokiet.

Maar ja, niets is zeker. We gaan het zien eerdaags. Spannende tijden, en dat is wel weer leuk.

Dr_Johnson | 18-03-21 | 11:15 | 6

@Watching the Wheels | 18-03-21 | 11:19: 85% van de bevolking heeft een iq van 100 of lager. Dat veranderd echt niet. De meeste mensen zijn echter te dom om zich te realiseren dat ze te dom zijn.

Red shirt | 18-03-21 | 11:55

@Henkie | 18-03-21 | 12:08: Omdat modern links tegenwoordig pro-massa-immigratie is en dat drukt de salarissen van lager opgeleide arbeiders.

DutchLion33 | 18-03-21 | 16:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Onbegrijpelijk dat zoveel mensen toch nog op FvD hebben gestemd. Blijkbaar hoe meer rotzooi in je partij hoe beter je scoort....

wolftour | 18-03-21 | 11:13 | 3

U bedoelt de vvd toch? Ik hoef vast geen lijstje bij te voegen..

zwenkwieltje | 18-03-21 | 11:20

Elk volk krijgt de leiders die het verdient.

Koekje-dr-bij? | 18-03-21 | 11:21

Er is bij alle partijen rotzooi maar de media bepalen van welke partijen de rotzooi naar buiten komt en van welke partijen niet. En zo kunnen de media voor een deel de verkiezingen sturen.

DutchLion33 | 18-03-21 | 16:29

Ach Gut....Thierry Baudet is moe ! Heeft ook even een paar weekjes korte nachten en lange dagen gehad. Iets wat voor veel ondernemers, harde werkers, wetenschappers, artsen en nieuwe ouders de normaalste zaak van de wereld is. En dat niet een paar weken ( drie!) maar soms jarenlang; het geeft wel weer aan dat dat tuig in Den Haag geen flauw benul van echt werken heeft.

Kroontje | 18-03-21 | 11:13 | 2

Een coke-verslaving is zwaar, hoor. Diepe dalen.

kapoerewiet | 18-03-21 | 11:23

@kapoerewiet | 18-03-21 | 11:23: Zeker. Voor je het weet pak je het verkeerde paspoort en heb je je rijbewijs thuis gelaten.

BoerKoekoek | 18-03-21 | 11:29

Ik had wel gehoopt op iets meer zetels voor Forum, maar dat D'66 in 1 week tijd iets van 10 zetels erbij heeft gekregen en daarmee tweede partij van Nederland is geworden, is voor mij echt onbegrijpelijk. En VVD weer als winnaar. Ook onbegrijpelijk. Blijkbaar wil het merendeel van ons land gewoon geregeerd worden door prutsers en EU-laven. Ben benieuwd hoe het de komende 4 jaar gaat, toch maar eens serieus kijken naar emigratie.

2Little2Late | 18-03-21 | 11:12 | 5

D66 is inwisselbaar met GL, dat is zelfde (feelgood, duurzaamheid, etc.) partij. Wat GL verliest wint D66. Zelfde gebeurde ook bij gemeenteraadsverkiezingen in 020 alleen andersom. Gaat bij veel stemmers op deze partijen alleen om win en feelgood factor. Altijd fijn om te stemmen op partij die wint.

ultraman | 18-03-21 | 11:31

@kapoerewiet | 18-03-21 | 11:25: Je moet gewoon weten hoe je algoritmes werken. Alleen is het in het geval van D66 hypocriet omdat ze fakenews continue op de tong hebben liggen.

ultraman | 18-03-21 | 11:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan de microfoon aan?

Watching the Wheels | 18-03-21 | 11:09

Goede standpunten, jammer van de partijleider.
Overigens ben ik van mening dat je maar één rol als volksvertegenwoordiger zou mogen hebben. Dus geen stapeling van Tweede Kamer, gemeenteraad, PS. Want dat maakt je gewoon net zo ongeloofwaardig als de rest van de plucheplakkers van het partijkartel.

Defman | 18-03-21 | 11:09 | 1

Zelfde voor je loyaliteit. Slechts 1 paspoort en dus ook 1 land waar je loyaal aan bent.

BoerKoekoek | 18-03-21 | 11:30

Deze verkiezing uitslag is bijna voor iedereen een nederlaag. D66 is geen partij, maar een verzameling van personen, die net zo makkelijk de volgende keer weer ergens anders op stemmen. VVD baart mij grote zorgen. Dat die partij gewonnen heeft kan ik haast niet geloven. Baudet had meer zetels verwacht. De tweede kamer is nu helemaal verworden tot een kakelende praatbarak. De EU en het globalisme hebben nu definitief gewonnen. Politiek heeft voor mij afgedaan. Op 17 maart 2021 hebben de Nederlanders definitief afscheid van hun land genomen. Dat spijt me voor die Nederlanders , die dat niet wilden.

Sojev | 18-03-21 | 11:07 | 2

Ik stel voor om Nederland te splitsen in twee delen, Nederland-West en Nederland-Oost, of welke verdeling dan ook mogelijk. Dan maar een klein Nederland vol cultuur, tradities, normen en waarden, dan wat we nu hebben.

Adriel | 18-03-21 | 11:09

@VoltaireJohn | 18-03-21 | 11:09: Dat idee heb ik jaren geleden al eens voorgesteld. Men keek mij toen meewarig aan. Men vond het een onzin gedachte. Derhalve schreef ik hierboven , dat de politiek voor mij heeft afgedaan.

Sojev | 18-03-21 | 11:22

Niks zeggen is nog altijd beter dan boreale dingetjes zeggen.

heldheino | 18-03-21 | 11:07

Ei. Uilskuiken. Thierry.

*wegwuiven doet*

VBO_B_Niveau | 18-03-21 | 11:06

Het blijft ook best stil in de het GL-kamp. Ik had inmiddels wel verwacht dat klaver zijn conclusies had getrokken. Voor degenen om hem heen binnen groen links, lijkt het me niet makkelijk als hij blijft zitten, want die krijgen van alles de schuld. Door de 7 zetels lijkt elk geval niet het paar van Troje (Kauthar) in de kamer te komen.

Met Bij1 in de kamer, kunnen we ons straks vermaken met iedere keer een boze SS aan de interruptiemicrofoon, zodra iemand van PVV of FVD aan het woord is. Dat wordt lachen, als SS keer op keer wordt gepakt op haar gebrekkige dossierkennis en algehele domheid.

The_iron_boar | 18-03-21 | 11:00

Ik kan maar 1 uitleg vinden voor FvD 8 zetels, en dat zeg ik als FvD stemmer uit 2017 en dat is corona. Wereldvreemde ondernemers die hun toko stil zien staan en in extreme wanhoop stemmen op FvD om de hut weer open te krijgen en al die gekke wapperij er bij op de koop toe nemen. Anders kan ik het niet verklaren.
- Thierry is het afgelopen jaar compleet van het pad geraakt. Narcistischer dan ooit, gekke appjes etc
- Thierry zit aan de coke
- De mensen op de lijst achter Thierry zijn vaak een beetje duistere lui

Ik geloof niet dat er in Nederland 8 zetels rondloopt aan aluhoedjes.

Ben wel heel blij met "mijn" JA21 en 4 zetels. Die gaan denk ik gewoon meeregeren!

Behangdelul | 18-03-21 | 10:59 | 7

Bestaande kabinet gaat gewoon doorregeren. Voor de vorm gaat D66 eerst nog pedant doen en het CDA ongeinteresseerd, maar dan blijft hetzelfde kabinet uiteindelijk toch nog vier jaar langer (en alle onopgeloste dossiers dus ook).

tipo | 18-03-21 | 11:06

Lekker man, vooral die onbewezen statements blijven verkondigen.
Ja er zitten wappies tussen de stemmers. Waar niet?
Er zit gelukkig ook een zeer grote groep weldenkende onder de fvd stemmers die door de emoties heen kijken van oa d666 en vvdinges en de partij steunen!

briefpapier | 18-03-21 | 11:15

Rutte gaat JA21 geen podium bieden. Er is maar één partij die daar last van zou krijgen en dat is zijn eigen VVD. Ik vrees dat het VVD-D66-CDA motorblok aangevuld gaat worden met de PvdA of Volt. D66 wil een linkse/progressieve partij naast zich. De SP past niet in het team, voor de PvdD geldt hetzelfde, Groen Links heeft zichzelf gediskwalificeerd, ChristenUnie is niet progressief genoeg. Zo redenerend zal het waarschijnlijk PvdA worden. Die moeten wel om de komende jaren nog enigszins relevant te blijven en ze zijn feitelijk ook geen bedreiging voor D66. Een gedurfdere keuze zou Volt zijn. Die zouden op termijn D66 wel deels kunnen leegeten, maar hun paneuropese geluid zal D66 dan weer wel aanspreken.

Stijlicoon | 18-03-21 | 11:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Waar Thierry is? Die ligt na Jinek nog steeds de liefde te bedrijven met zijn vriendin voor de nodige ontlading. Geef hem eens ongelijk.

stiffy | 18-03-21 | 10:52 | 5

Hij rent vast voor het zingen de kerk uit.

Rest In Privacy | 18-03-21 | 11:00

Met zijn rubberen snikkel. Wordt tijd dat hij zich eens laat zien.

van Oeffelen | 18-03-21 | 12:27
▼ 2 antwoorden verborgen

3 zetels meer dan zo'n beetje alle peilingen aangaven.
Vind ik nog steeds netjes.
Die "20 zetels" was verre van realistisch. Die hadden ze gehad als nep-schandaal op nep-schandaal niet zo giga groot werd uitgemeten in de media en ze minder op het 'anti-vaccin' orgel gingen rammen. Anti vaccinatiepaspoort is helemaal prima en anti 'huidige lockdown regels ook', maarverder dan dat hadden ze niet moeten gaan.

SP heeft volgens mij een HOOP verloren door in de laatste 3 moties volledig leip te gaan meestemmen met de coalitie voor vaccinatiepaspoort en andere ongein. Want dat is het enige van wat ik van lokale SP stemmers heb vernomen, dat ze diep teleurgesteld zijn in de partij.

LangeTijdGeleden | 18-03-21 | 10:52 | 4

@upbeat | 18-03-21 | 11:00: Dat vaccineren geen zin heeft dat kan elke (huis)viroloog begrijpen. Tenzij je het jaarlijks in de griepprik laat terugkomen. Mijn stem hadden ze ook vanwege de felheid tegen de Corona lockdown angstwappies die meer (gezondheid) schade veroorzaakt dan het zou moeten tegen houden.

Maar in hun 'final stretch' begonnen ze compleet anti-vax meuk op te gooien. Alle vaccinaties op 1 hoop te gooien en zeer zeldzame gevallen breed uit te meten voor extra angst aanwakkering. Sterker nog, zij hoefden dat niet eens zelf te zeggen of te doen, dat deed de MSM al genoeg, maar ze deden er zelf een schep bovenop tijdens hun presentaties.

Ze hadden gewoon hun mening moeten houden bij: "Vaccineren blijft vrijwillig. Er zullen geen consequenties als vaccinatiepaspoort aan zitten. Als EU dit doorvoert zullen we het keihard aanvechten." (Ofzoiets)

LangeTijdGeleden | 18-03-21 | 11:10

die 3-4 zetels meer had ik eergisteren en gisteren al voorspeld. was makkelijk.

ikworstelengadouchen | 18-03-21 | 11:21
▼ 1 antwoord verborgen

De grootste verliezer is Martijn Koning.

Ovideenznvrienden | 18-03-21 | 10:50 | 5

Ja, eigenlijk best wel nu ja, die zal met zijn verschrikkelijke woorden wel verontwaardigd zijn, maar uiteraard niet laten blijken.

Jan, Leiden | 18-03-21 | 10:59

En Maarten van Rossem.

van Oeffelen | 18-03-21 | 12:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu de BBB ook een zetel heeft. Past een trekker wel in de parkeergarage? Of mag die op het binnenhof staan.

impy | 18-03-21 | 10:50 | 2

Ze komen te voet maar gaan te paard.

Kapitein Sjaak Mus | 18-03-21 | 10:52

Echte boeren komen op de Fendt.

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:53

Hij heeft gemerkt dat niks zeggen zoveel beter voor hem werkt.
Hij wordt toch alleen maar verkeerd begrepen en uitgelegd.

Zack Hooi | 18-03-21 | 10:50

Ik had een droom vannacht. Dat ze met z'n honderdvijftigste dit lied stonden te zingen op een zonovergoten binnenhof. Allemaal bij één. Eén groot forum voor democratie. Eén grote volkspartij voor democraten. Ik zie meneer van Mierlo. Ik zie meneer Fortuyn en mijn god, Theo van Gogh. Natuurlijk Johan Vlemmix kerel, ook hier!?! JA, doe nog maar 21 bier! Jezus leeft! Een blonde meneer die iets van Mozart weg heeft speelt viool. Wat een drukte en een geknuffel is dat hier. Carola Schouten en Femke Merel in wel hele uitdagende outfits trouwens.
Ooo, hoi Willem Engel. Daar komt de koningin aangereden in een groene koets met 66 paarden ervoor. Esther gaat ze meteen kammen en voeren. Wie komt daar met een schaterende lach aangefietst? Thierry op de fiets? Of is het toch... Kleurrijk in een boreaal land.
Ik had een droom...

youtu.be/6zT8AyfsFmA

(Nu wel met de goede link, dus daarom heb ik dit 2 keer geplaatst beste Joris;-), zal het hierna nooit meer doen.)

MoorCopJoris | 18-03-21 | 10:49

NPO Thierry bashers gaan nu zielig doen dat ze niet door hem te woord gestaan worden, als Wilders stemmer geef ik hem groot gelijk.
Ga lekker door met framen net zo lang tot de wal het schip keert.

likdoorn | 18-03-21 | 10:49

Knap van FvD als de media je aan het aanpakken zijn.

Patje | 18-03-21 | 10:49 | 1

Iedereen pakt ze aan, op 8/150e van de bevolking na. Omdat het levensgevaarlijke idioten zijn die zo min mogelijk macht mogen krijgen. Dat aantonen is de taak van de media, daar betaal ik voor.

Koekje-dr-bij? | 18-03-21 | 11:23

Het zou mij niets verbazen als TB momenteel overspannen thuis zit. Hoorde Hans Smolders iets zeggen over "te moe zijn" bij Thierry B.

druipsmurf | 18-03-21 | 10:49

Het zou mij niets verbazen als TB momenteel overspannen thuis zit. Hoorde Hans Smolders iets zeggen over "te moe zijn" bij Thierry B.

druipsmurf | 18-03-21 | 10:48

Een vrouw die heult met de PLO.
Maar forum is antisemitisch..

Turbulentie? | 18-03-21 | 10:46 | 5

Dat is toch geen contradictie? De logica heeft er geen probleem mee als beide uitspraken juist zijn.

J.P.Drapeau | 18-03-21 | 10:51

Goed punt, ik denk echter dat het super dom is geweest van de FvD-ers om zo te appen en heel slim van de PLO mensen om het zo aan te pakken.
Tel daarbij op dat een Moslim heel veel punten geeft op de deugladder en de meeste nieuwe stemmers oud Groen Links zijn die slecht geïnformeerd zijn over het verleden van Kaag en je hebt een antwoord. (Ps lees vooral eens de comments van FvDers op TPO en DDS en je weet waarom FvD gekoppeld wordt aan het Nazisme. Echt sneaky zijn ze niet over hen intenties.

mr_awesome | 18-03-21 | 10:52
▼ 2 antwoorden verborgen

FvD is erin geslaagd van een serieuze partij af te glijden naar een clubje voor antivaxxers, corona-ontkenners en andere antiwappies. Wat ze in de kamer gaan laten zien de komende vier jaar is teleurstellend theater. Een freakshow.

Baudet heeft in korte tijd en waarschijnlijk uit puur electoraal opportunisme ingeschat dat er stemmen te halen zijn bij die club, exact naar het model van Donald Trump. Wiens campagne hij dan ook nauwgezet kopieerde, inclusief alle talking points, de anti-journalistiek, de corona-ontkenning en de suggestie dat alles en iedereen tegen hem samenspant.

Beste_Landgenoten | 18-03-21 | 10:46 | 10

Niet zo zuur BL je minipartij Volt heeft toch ook een paar zeteltjes gescoord.
En de PVV is gezakt tot het niveau van Groen links plus PVDA samen opgeteld.
(PVDA ooit 50 zetels)
FvD is niet af gegleden zoals je beweert, maar als een raket omhoog geschoten.
Dat maakt BL heel verdrietig en zuur wat ik goed kan begrijpen. De teleurstelling hakt er in alsof Trump toch weer gewonnen heeft.

dijkbewaker | 18-03-21 | 10:59

En jij denk dat de hele kamer inmiddels geen freakshow is? De burgers slikken gewoon alles; corona paspoort, toeslagen affaire en we gaan maar door. www.youtube.com/watch?v=SziwKWgS9uM&a... (vanaf minuut 3) is alles zeggend over het huidige systeem.

upbeat | 18-03-21 | 11:03
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik heb net op Baudets twitter gekeken maar ik zie alleen een mededeling van Hiddema dat hij op Freek Jansen heeft gestemd. Verder niets. Dat is toch bizar? Na de provinciale staten was hij er als de kippen bij met zijn toespraak en nu hoor ik niets.

JvanDeventer | 18-03-21 | 10:45 | 3

Die ligt vast te vrijen met zijn aanstaande vrouw.

Adriel | 18-03-21 | 10:50

Cut the man some slack. Eerst een dolk in de rug van GeenStijls favoriet Nanninga en anderen omdat ze te laf zijn om niet op de bandwagon van de msm te springen. Vervolgens voer je als enige partij een uit het hart gegrepen campagne overwegend uit protest tegen al die krankzinnige coronamaatregelen en dan word je beloond met 8 karige zeteltjes.

LordLapraS | 18-03-21 | 10:58

@LordLapraS | 18-03-21 | 10:58: Ja het is karig maar toch een mooi resultaat voor een partij die zo de grond is ingetrapt. En waarvoor? Voor een paar appjes. Natuurlijk ging het daar helemaal niet om maar het was een stok om de hond te slaan. Men was doodsbang voor FvD, bang dat ze weer zo groot zouden worden als met de prov. staten verkiezingen dus daar moest iets aan gedaan worden en zo geschiedde.

Goofje | 18-03-21 | 11:55

Lees ik nu elders dat Simons wel in de kamer komt?

RGV42 | 18-03-21 | 10:45 | 2

ze mag komen, maar ik weet niet of ze elke dag met de trein naar Den Haag wil gaan.

small_town_dude | 18-03-21 | 10:47

Is er al een IQ testwet voor nieuwe tweedekamer leden?

revolte | 18-03-21 | 12:02

Gun die man zijn rust. Hij blijkt de afgelopen tijd dagen van 20 uur te hebben gedraaid. Mijn zegen heeft ie. Het is niet niks wat hij na alle tegenwerkingen van de laatste tijd toch nog heeft bereikt.

Kowalski11 | 18-03-21 | 10:45 | 1

Daar ben ik het helemaal mee eens. Vaak 4 steden bezoeken op 1 dag, (weken lang) dat doet niemand hem na. Een beetje wauwelen bij praatprogramma's is alles dat de anderen deden.

Goofje | 18-03-21 | 11:58

De pers was ook niet welkom in Berchtesgaden.

Ad Hominem | 18-03-21 | 10:44 | 2

Riefenstahl was daar anders een graag geziene gast. Die heeft ook een documentaire gemaakt over een politiek figuur

Captain_Dipshit | 18-03-21 | 10:56

Dat laatste zinnetje in het bericht heeft gezorgd voor mijn eerste lach van de dag...

Broedermans_Rikje | 18-03-21 | 10:44

Mooi ook hier alle FVD haters, in de peiling 5, resultaat 8. Klopt dus geen hol van.

swagmachine | 18-03-21 | 10:43

Kaag heeft de Verkiezingen gekocht met dat 1 miljoen.
Vanaf nu weten we dus wat een zetel ongeveer kost.

Godderwrake | 18-03-21 | 10:42 | 5

@2voor12 | 18-03-21 | 10:49: Dat komt er bij ja, maar de extreme exposure is toch wel degelijk gekocht. Wat in feite vrij slim is.

Ichneumonidae | 18-03-21 | 11:06

@J.P.Drapeau | 18-03-21 | 10:48: Verklaar u nader. Baudet heeft toch volop aandacht gekregen. De PVV ook maar die weigerde deel te nemen aan Nieuwsuur. Dat kunt u de publieke omroep niet kwalijk nemen.

Red shirt | 18-03-21 | 12:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch op zich bijzonder. Op wat Limburgse gemeenten na (Ploumen-effect) heeft de PvdA slechts op Urk een heuse verkiezingsoverwinning geboekt. Met 50% gestegen. In plaats van 19 personen (2017) besloten gister maar wel liefst 32 personen de arbeiderspartij rood te kleuren.

Van Urk | 18-03-21 | 10:42 | 3

Joh, geen hond die het boeit wat er in Urk gebeurt.

Lorejas | 18-03-21 | 10:44

@Lorejas | 18-03-21 | 10:44: Het waren die niet-boeiende vakken op uw school die later zo veel voor u zouden betekenen. Sluit mijn tegels op in uw hart, ook al kost het moeite. Er komen tijden dat u dankbaar kracht en wijsheid uit mijn woorden kan putten.

Van Urk | 18-03-21 | 10:52

@Lorejas | 18-03-21 | 10:44: Jonguh, de mensen op Urk mogen dan nog van de oude stempel zijn (wat ik niet verkeerd vind), maar het zijn harde werkers en naar mijn ervaring ook gewoon eerlijke lui.
Ga dat maar eens in 020, waar ik woon, vinden.
Wat daar gebeurt boeit mij in elk geval wel degelijk. Dat de jeugd er aan de snuif is vind ik ook geen probleem - verder is er ook niet zo gek veel te doen.

Ichneumonidae | 18-03-21 | 11:05

Als een uit de as herrezen feniks die transformeerde in de uil van Minerva.
Aurora borealis in al zijn prachtige vormen, produkt van een eeuwenoude zon. In een eindeloos heelal.

JdelaT | 18-03-21 | 10:41 | 1

Serieus, wat een heerlijk gelul, geweldig!

Ichneumonidae | 18-03-21 | 10:42

Toch nog een zege op rechts en verlies op links. Daar moet geproost op worden

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 10:40

Vind het erg jammer dat Baudet in vrij korte tijd zo'n totale narcist is geworden. In het begin nog wel leuk met z'n boreale, studentikoze gelul, maar als je nu kijkt - alles draait vooral om hem.
De meeste mensen zijn niet zo gediend van die malle ijdeltuiterij, wat op termijn de FvD toch weer zetels gaat kosten.
Hiddema was een mooi tegenwicht, maar zo iemand zit er niet meer. Jammer.

Ichneumonidae | 18-03-21 | 10:40 | 4

@VoltaireJohn | 18-03-21 | 10:45: Zie toch wel verschil met Rutte. Die heeft met afstand de beste echt politieke gutfeeling (hij kent Machiavelli), iets wat Baudet mist.

Ichneumonidae | 18-03-21 | 10:51

@VoltaireJohn | 18-03-21 | 10:53: Baudet is in vrij korte tijd een totale narcist geworden, zoals je wel vaker ziet bij mensen die te snel 'beroemd' worden.
Vond hem in het begin wel leuk, maar dat studentikoze gelul van hem kost alleen maar stemmen. Het aanhouden van mensen als die Freek zo mogelijk nog meer.
Heeft in feite bijzonder weinig politiek inzicht. Moet erbij zeggen dat ik het vaak met hem eens ben, maar ook hier het bekende c'est le ton etc.

Ichneumonidae | 18-03-21 | 11:20
▼ 1 antwoord verborgen

Freek Jansen in de kamer, een man met serieus dubieuze opvattingen.

Gehaat door links om die reden.
Gehaat door rechts omdat hij de veelbelovende FvD tot een marginaal nazi-clubje heeft gereduceerd.

Dat wordt vast een heel succesvolle carriere..

Frits_Binkestein | 18-03-21 | 10:39 | 9

@Frits_Binkestein | 18-03-21 | 10:56: Waarom is die nou weer een engnek? Een demografisch verlangen om te voorkomen dat Nederlanders geen ethnische minderheid worden in het land van hun voorouders vind jij eng? Opvattingen die onderbouwd ingaan tegen wat de winnaars van de wereldoorlogen hebben bepaald is de enige ware versie van de geschiedenis maken jou ongemakkelijk?

LordLapraS | 18-03-21 | 11:15

@LordLapraS | 18-03-21 | 11:07: het kan inderdaad zijn dat Hiddema niet weet wat door de ratten besnuffeld betekent en eigenlijk bedoelt te zeggen dat de pers de ratten zijn. Zou wel onnozel zijn.

BobDobalina | 18-03-21 | 11:22

@LordLapraS | 18-03-21 | 11:15: we hoeven niet te discussieren wat ze wel of niet zijn.. Lees anders gewoon nog eens wat topics op GS terug..

Deze partij is zo besmeurd dat ze nooit een rol zullen spelen. En dat hebben we voor een belangrijk deel aan dit heerschap te danken.

Frits_Binkestein | 18-03-21 | 11:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Waarom stond clown Hugo niet op de CDA lijst? Hij zou door de mand zijn gevallen door de gestolen lijsttrekkerschap op Pieter.

KillerK | 18-03-21 | 10:38

Misschien dat het vooral anti-avondklok-stemmers en anti-coronamaatregel-stemmers zijn geweest bij FvD. Dat zijn dan geen blijvertjes.

kloopindeslootjijook | 18-03-21 | 10:36 | 4

Tenzij corona blíjft natuurlijk

MoorCopJoris | 18-03-21 | 10:44

@jemagookniksmeer | 18-03-21 | 10:37: inderdaad die kruipen weer terug naar Groenlinks.. ik ben benieuwd hoe ja21 het gaat doen de komende 4 jaar in oppositie, hopelijk krijgen ze dan 8 zetels of 12 mochten ze goed oppositie voeren.

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

De partij die het meeste winst heeft geboekt in zetelaantal is de FvD. Maar dat is natuurlijk niet het frame dat de media ons wilt voorschotelen. Nee, Sigrid Kech is de grootste winnaar.

Old_Spice | 18-03-21 | 10:35 | 1

Precies. Wel mooi meegenomen, is dat gr.links gehalveerd is.

bqbq | 18-03-21 | 10:41

Hadden ze niet de afsplitsing van JA21, dan hadden ze sowieso 11 zetels gehad en waarschijnlijk nog meer. Tja, het blijft jammer. Thierry moet de volgende keer beter opletten.

Thoth | 18-03-21 | 10:35 | 6

@kapoerewiet | 18-03-21 | 10:45: Ik denk dat het zeer moeilijk wordt voor de VVD en D66 kiezer (rechtse VVD en midden D66) om de serieuze kijk op de EU van JA21 per direct af te fakkelen.

mr_awesome | 18-03-21 | 10:48

@mr_awesome | 18-03-21 | 10:48: Hoezo? De VVD- en D66-kiezer willen geen serieuze kijk op de EU. Die willen gewoon meer EU.

obominotie | 18-03-21 | 12:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom praten over Baudet?

Een vrouw is gekozen die het uitmoorden van joden in Israel steunt. Misschien daar de focus op leggen

Turbulentie? | 18-03-21 | 10:34 | 3

Dat is niet echt nieuws. Daar heeft iedere VVD stemmer ook geen moeite mee, aangezien zij geen joden zijn en het hen geen geld kost.

jemagookniksmeer | 18-03-21 | 10:36

Ja, vandaar het zetelverlies van Denk en het niet-presteren van NIDA. Als moslim stem je gewoon D666 en die hebben prima contacten met Al Fatah.

BoerKoekoek | 18-03-21 | 10:38

Geen Kaag fan maar denk je echt dat en nog iemand is die dit soort propaganda serieus neemt?

zwellevertje | 18-03-21 | 10:38

Nou dan gaan we straks nog meer D66 propaganda zien dat Kaag op haar fiets de boodschappen doet bij de Aldi en Lidl in een volksbuurt.

I.P standing up | 18-03-21 | 10:33 | 3

LOL. En dan haar fiets gestolen zien worden door de gebruikelijke verdachten.

BoerKoekoek | 18-03-21 | 10:39

@Psycho Daddy | 18-03-21 | 10:42: En dat ze dan op haar knieën gaat om om vergiffenis te smeken voor haar huidskleur.

obominotie | 18-03-21 | 12:44

Wat een land!
Nu weer 4.000 kilo coke in Rotterdam gevonden. Binnenkort gaat Vollebroek weer naar de Rechter met de eis dat het niet meer verbrand mag worden vanwege milieuvervuiling. Dus moet het allemaal opgesnoven worden....

Godderwrake | 18-03-21 | 10:33 | 2

Thierry staat te popelen alleen moet ie Hugo de Jonge van zich afhouden

Behangdelul | 18-03-21 | 10:54

Dat verklaart weer waarom het zo lang duurt voor de verkiezingsuitslag van Rotterdam binnen is.

JvanDeventer | 18-03-21 | 10:55

Jammer dat het zo stil was!
Ik hoor liever een boreale speech van Baudet, dan dat ik een uitzinnig wijf op tafel zie dansen.

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:33 | 3

Ik heb Baudet ook wel eens zien dansen. Echt fijn om te zien was het niet.

JvanDeventer | 18-03-21 | 10:34

Is die fles azijn nog steeds niet leeg.

botbot | 18-03-21 | 10:42

Eens met bolletje. Heel mooi dat het wekenlang van stad naar stad reizen om zijn kiezers te ontmoeten en hen een hart onder de riem te steken voor Baudet meer dan heeft geloond. Heel goed gedaan Thierry.!

Goofje | 18-03-21 | 10:47

Ik had een droom vannacht. Dat ze met z'n honderdvijftigste dit lied stonden te zingen op een zonovergoten binnenhof. Allemaal bij één. Eén groot forum voor democratie. Eén grote volkspartij voor democraten. Ik zie meneer van Mierlo. Ik zie meneer Fortuyn en mijn god, Theo van Gogh. Natuurlijk Johan Vlemmix kerel, ook hier!?! JA, doe nog maar 21 bier! Jezus leeft! Een blonde meneer die iets van Mozart weg heeft speelt viool. Wat een drukte en een geknuffel is dat hier. Carola Schouten en Femke Merel in wel hele uitdagende outfits trouwens.
Ooo, hoi Willem Engel. Daar komt de koningin aangereden in een groene koets met 66 paarden ervoor. Esther gaat ze meteen kammen en voeren. Wie komt daar met een schaterende lach aangefietst? Thierry op de fiets? Of is het toch...
Kleurrijk in een boreaal land.
Ik had een droom...

youtu.be/6zT8AyfsFm

MoorCopJoris | 18-03-21 | 10:31 | 5

@Kapitein Sjaak Mus | 18-03-21 | 10:35: haha, de schepper hielp even niet mee. youtu.be/6zT8AyfsFmA

MoorCopJoris | 18-03-21 | 10:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Die hebben natuurlijk een geweldig feest op geheime locatie gehouden. Groot gelijk, de pers kan wel even wachten.

Zoelense Hobbyboer | 18-03-21 | 10:31

Meer Nederlanders kiezen voor FvD, JA21 en PVV dan voor D66 en Volt.
Meer Nederlanders kiezen voor FvD, JA21 en PVV dan voor GL, SP en PvdA.

BoerKoekoek | 18-03-21 | 10:31 | 5

@VoltaireJohn | 18-03-21 | 10:34: 100% aanhang van d66 ziet liever links partijen erbij, cda en vvd aanhang waarschijnlijk 1/3 dat links er bij wilt...

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 10:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet heeft zijn zetels gewonnen ondanks NPO, RTL en pers. Logisch dat hij ze nu ook allemaal laat barsten.
Ik zou ook veel lol hebben met zo'n sneu verslaggeefstertje dat voor niks uren voor de deur staat.

Schmalz | 18-03-21 | 10:29 | 1

Haha, zat gister ook te denken. Die verslaggever in de kou buiten niet eens een warm kopje thee/koffie aangeboden van Thierry

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 10:38

"Struikrover", weer een nieuwe Thierry basher op de redactie?

LordLapraS | 18-03-21 | 10:28 | 1

4 zetels voor tante bel, je zou verwachten dat ze minder zuur zouden zijn maar nee. TDS.

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 10:31

Hoe je het ook wendt of keert: het is wel knap van Baudet. Vanuit kansloze positie realiseren dat de enige manier om nog 5- 10 zetels te gaan halen is, om je volledig te gaan richten op het wappie gedeelte van Nl. Ik denk oprecht dat ie zichzelf er ook niet helemaal goed over voelt, maar hij heeft wel een mooi voetje tussen de deur gekregen. Hoe je dat doet, maakt feitelijk ook niet zo heel veel uit. Max haalbare was dit ( goddank)

Achenwee | 18-03-21 | 10:27 | 9

@Remus McMillan | 18-03-21 | 10:36: Typisch dat de coronabeliever hier dan nooit een antwoord op weet te geven.

LordLapraS | 18-03-21 | 10:44

@small_town_dude | 18-03-21 | 10:43: Precies, dan hadden Baudet, Hiddema, Nanninga en Eerdmans mooi samen campagne kunnen voeren voor het (gewoon prima) programma van de partij. Dat was toch sterker geweest dan wat er nu gebeurd is. Mooie campagne verder van Thierry nog, maar echt groot zal je nooit worden op deze manier, net als de PVV.
Blij dat JA21 met 4 in de kamer komt. Laten we hopen dat die de rotzooi buiten de deur weten te houden.

snakedogman | 18-03-21 | 11:11

@small_town_dude | 18-03-21 | 10:43: Ja, eens. Ik heb ook die grappen wel eens gemaakt, ik snap ook wel dat je de context moet zien. Omstandigheden werken mee, en het is zo moeilijk te verdedigen tegen dit soort hyena's. In hun morele superioriteit hebben ze zelf ook echt wel eens een half racistisch grapje gemaakt hoor. 100%. Of gegniffeld om net niet kunnende grapjes over turken of marokkanen. Maar goed, het zijn grapjes he.

BBRDWR | 18-03-21 | 11:50
▼ 6 antwoorden verborgen

Kan iemand mij educaten over de terroristische daden van Kaag en haar man. Ik roep steeds tegen mijn vrienden dat ze Nederland aan de Palestijnen wil geven, maar ik kan ze eigenlijk geen voorbeelden geven. Iemand?

BobDobalina | 18-03-21 | 10:26 | 13

@BobDobalina | 18-03-21 | 10:48: "Haar man was een fanatieke PLO-aanhanger? Waar baseer je dat op."
Hij was nota bene onderminister voor de PLO.

snakedogman | 18-03-21 | 11:14

@small_town_dude | 18-03-21 | 10:38: De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.... Dat geldt zéker voor PLO-ers. Kaag is niet te vertrouwen maar ze houdt de schijn op en iedereen trapt er in.

Goofje | 18-03-21 | 11:50

Er is een foto van mevrouw Kaag en familie waarop ook de grote vrijheidsstrijder
Jasser Arafat staat afgebeeld .
Arafat was mede verantwoordelijk voor onder andere de de aanslag van Maálot,
waarbij 22 israelische schoolkinderen werden gexecuteerd.

overVolland | 18-03-21 | 13:32
▼ 10 antwoorden verborgen

Is minachting voor zijn kiezers. Zul je Wilders nooit zien doen zo.

Roze_bril_drager | 18-03-21 | 10:25 | 4

@Roze_bril_drager | 18-03-21 | 10:29: Nederland had een flinke kans gehad als PVV naar 3 zetels was gegaan (Wilders heeft hem nodig anders dood, Bosma kan goed voorlezen en Fleur is een leuke milf met goede ideeën voor de zorg) en het FvD gestopt was. Al die zetels naar JA21 waren gegaan en VVD door haar rechtse achterban was gedwongen om heel gauw normaal te gaan doen. NU (zelfs met JA21 erbij) gaan we meer van het zelfde krijgen, eist D66 een linkse partij erbij voor haar linkse achterban (D66 is klassiek midden maar erg progressief) en kunnen we het weer shaken.

mr_awesome | 18-03-21 | 10:34
▼ 1 antwoord verborgen

Er gaan in ieder geval een kerncentrales komen
voorstanders
VVD (35)+D66 (24)+PVV (17)+CDA (15)+FvD (8)+JA21 (4)+SGP (3)+VOLT (3)+BBB (1)=110 zetels

2_amazing | 18-03-21 | 10:24 | 5

Dat is alleen het geval als daar een motie of wetsvoorstel toe wordt ingediend, en aangezien zowel VVD als D66 neutraal zijn tov zo'n ding, gaan ZIJ dat iig niet voorstellen.

ReyNemaattori | 18-03-21 | 10:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij1 in de kamer, heeft iemand ervaring met een genderneutrale toilet. Moet je daar op zitten, staan of boven hangen bij het gebruik ?

dhrat | 18-03-21 | 10:24 | 5

Dat was die tafel waar Kaag gister op stond, één grote shitbak joh.

B.Chamel | 18-03-21 | 10:30

Ik weet niet precies hoe het zit, maar het staat wel handig als je het al hangend gebruikt.

Kowalski11 | 18-03-21 | 10:34

Zelf je reet afvegen is natuurlijk ook vernederend.

Lorejas | 18-03-21 | 10:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, dit is een heel terechte vraag. Waar zit Thierry? Zou het kunnen dat hij in navolging van die ene meneer, bezig is om verkiezingsfraude te onderzoeken om dan straks met een enorm verhaal te komen?

JvanDeventer | 18-03-21 | 10:22 | 2

De verkiezingsfraude in de vorm van de wekenlange propaganda op de televisie voor Kaag kan iedereen wel zien. Overal mocht D66 ongestoord haar verhaal doen terwijl tegenstanders op ongefundeerde verdachtmakingen en verdraaiingen konden rekenen.

2voor12 | 18-03-21 | 10:27

Is allang te vinden op Twitter, maar nog niet opgepakt door NOS, dus ook nog niet door Geenstijl.

Justin Bieber | 18-03-21 | 10:28

Zullen die mensen die op een vrouw gestemd hebben, omdat het zo lekker progressief is, beseffen dat ze daarmee een achtertuin vol windmolens plempen en de soevereiniteit op een presenteerblaadje aan Brussel geven.

3Xniks | 18-03-21 | 10:21 | 4

Vrouwen stemmen op een heel amdere manier inderdaad. Die denken ook niet met hun hoofd. Maar alles is zielig en aaah en Vooral boze witte mannen

EASTON | 18-03-21 | 10:32

En biomassa-centrales. Want ook daar zijn ze (samen met de EU) groot voorstander van. Want we moeten natuurlijk wel de ‘klimaatdoelstellingen’ halen (op papier althans). Straks hebben we die mondkapjes alsnog nodig, maar dan om ons te beschermen tegen de smog!

kunstliefhebber | 18-03-21 | 10:34

Hoho heren er zijn uitzonderingen en die reaguren al langer dan jullie op dit forum.

kapoerewiet | 18-03-21 | 10:36
▼ 1 antwoord verborgen

Thierry is de stemmen aan het hertellen, even geduld aub.

Mr_Natural | 18-03-21 | 10:21 | 1

*koffie over het beeldscherm!

Derechtselutser | 18-03-21 | 10:25

Na een goed glas wijn (of twee) ligt het blijmoedig mensenkind nog te vrijen denk ik.

Stijlicoon | 18-03-21 | 10:20 | 3

Haha, jaloers?

pjisonline | 18-03-21 | 10:26

Als de andere optie is om naar de foto van een glunderend leugenaarskind te kijken, zou ik het ook wel weten...

Yrrab | 18-03-21 | 10:41

Je hebt toch wel eens van die sektes die op doomsday collectief zelfmoord plegen. Ik mag toch hopen dat de FvD kliek niet op deze lijn zit.

Prutser | 18-03-21 | 10:20 | 4

LOL

kapoerewiet | 18-03-21 | 10:37

De media roept een hoop en framed. Ze hebben vakkundig de FvD in de extreemrechtse antisemtische hoek geplaatst. Dat er verder veel mensen van Joodse afkomst betrokken zijn bij de FvD en Baudet zelf getrouwd is met een Joodse vrouw interesseert verder niemand. Ik denk dat daarom de FvD nu denkt, fuck it, we varen onze eigen koers en laten ons niet beïnvloeden door de media en opiniemakers. Het probleem daarvan is wel dat je jezelf buitensluit van de mainstream.

Old_Spice | 18-03-21 | 10:43

@Old_Spice | 18-03-21 | 10:43: De mainstream welke diezelfde partijen aan de macht heeft geholpen. De partijen die de baas zijn van de mainstream.

Adriel | 18-03-21 | 10:48
▼ 1 antwoord verborgen

Normaal vind men dat Thierry zich beter wijselijk stil kan houden en nu die dat werkelijk doet is men ineens verbaasd.

Kowalski11 | 18-03-21 | 10:20 | 2

Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt.

GroetenVanUrk | 18-03-21 | 10:22

Dat is hetzelfde als in discussie gaan met iemand om hem te overtuigen van jouw gelijk en als hij zegt: nu je het zegt, denk ik dat je gelijk hebt en hem dan uitlachen omdat je gewonnen hebt. Dan begrijp je het dus niet. Wel typische politiek.

BBRDWR | 18-03-21 | 10:23

Zowel absoluut als relatief grootste zetelwinst.
Ook grote winst tov de peilingen
De enige reden waarom FVD niet als grote winnaar van de verkiezingen wordt uitgeroepen is omdat ze vrijwel zeker uit de kabinetsformatie worden gehouden.

DerStefan | 18-03-21 | 10:19 | 4

@Spring Bruissteen | 18-03-21 | 10:21: En dat kunnen we vrijwel zeker toch Thierry aanrekenen

DerStefan | 18-03-21 | 10:27

@BoerKoekoek | 18-03-21 | 10:36:
Terrie heeft dat inderdaad aangegeven door die partijen als "cultuurmarxisten" te bestempelen. Dan sluit je de deur.

J.P.Drapeau | 18-03-21 | 10:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat de heer Smolders keuzes moet gaan maken.
Dit valt niet uit te leggen.

Rohin | 18-03-21 | 10:18 | 3

Waarom ,werken met enkele nevenfuncties is gewoon een duo baan.. ik verdiende voor mijn pensionering ook dat maand bedrag en hoefde alleen de belastingdienst verantwoording af te leggen en niet aan reaguurders...

Smoelensmid | 18-03-21 | 10:22

Smolders is een held en mag dat!

Dr. Worstenbroodje | 18-03-21 | 10:40

Over D66 op de NPO.

"D66 blijkt vooral populair onder kiezers tot en met 34 jaar. De partij is onder die leeftijdsgroep met 18 procent de grootste partij geworden. Ook de hoogopgeleide kiezers kozen voor D66: 21 procent van hen stemde op D66."

Onze Tjer moet eens gaan infiltreren in het onderwijs. Blijkbaar een groot fabriek voor Kaagistanen!

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 10:18 | 3

Ik zag een heleboel zure vrouwen smoelen in het stembureau... Ook in mijn omgeving veel promotie om op een vrouw te stemmen, want gleuf, Ik vermoed dat ze daarom zo groot is geworden.

horsteknots | 18-03-21 | 10:21

Dan ga je ervan uit dat de Kaagstemmers ook weten wat Kaag wil. Ik denk dat ze niet verder komen dan dat Kaag "zo gematigd" is.

JvanDeventer | 18-03-21 | 10:25

@horsteknots | 18-03-21 | 10:21: Ook ik heb deugpunten verdient, want ik heb gestemd op een vrouw!

Nummer 5 op de lijst van FVD :)

tjongerschans | 18-03-21 | 10:41

Het volk wenscht meer coronabullshit, meer onopgeleide negOrs en meer EU-overheersing.

kibbesoeb | 18-03-21 | 10:18 | 3
-weggejorist-
Lokalesheriff | 18-03-21 | 10:22

Nu ook nog met een wappie partij als grootste winnaar, het land is totaal van de pot gerukt.

zwellevertje | 18-03-21 | 10:32

Ik kan er nog steeds niet met m’n kop bij

Welke engnek stemt er nou D66?

Turbulentie? | 18-03-21 | 10:17 | 4

Ik vind fvd en bij1 toch een stuk enger dan d66.

Dodenakker | 18-03-21 | 10:33

Ik zag vooral veel heaumeaux stemmen op d66.

Vooral niet rechts! Daarom heb ik besloten . Ga nu je eigen puin maar ruimen

De grens komt verder open te staan dan ooit . Verbaas mij toch altijd over mensen die stemmen op partijen die mensen binnen brengen die jou willen lynchen

EASTON | 18-03-21 | 10:38

Vrouwen die vinden dat "Nederland maar eens een vrouwelijke premier moet hebben!" Een "powervrouw". Totaal niet kijken naar de partij, hun manier van regeren en hun plannen. Nee, "een vrouw!" Dat is het enige wat telt.

2Little2Late | 18-03-21 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

Even voor alle duidelijkheid: dat Thierry niet over de gedroomde twintig zetels kan beschikken is niet in de laatste plaats te wijten aan een dagenlange azijnzure Mostert -rant op dit venerabele weblog. ( en desondanks komt Freek Jansen in de kamer...)

bisbisbis | 18-03-21 | 10:17 | 11

@Spring Bruissteen | 18-03-21 | 10:30:
-
Ik stelde: 'niet in de laatste plaats'. Dat is niet persé de eerste plaats. U hoort mij bepaald niet zeggen dat Thierry's eigen persoonlijkheidsstructuur niet in een veel hogere mate heft bijgedragen aan zijn neergang. Maar wij zitten hier op GS - en dat is voor mij dan ook de plaats om het vermoeden te uiten dat GS zeker een heel aardig steentje (goed lezen!) heeft bijgedragen aan het wegrennen van Tante Bel, Hiddema en het opstoken van het 'nazi' vuurtje.

bisbisbis | 18-03-21 | 10:46

en waarschijnlijk is door de voortdurende GS-campagne ook een aantal van de mensen die aanvankelijk op FvD wilde stemmen in de armen gedreven van Kaag 66.

krelus | 18-03-21 | 10:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Nou Thierry proficiat. Ineens toch nog weer de grootste winnaar van een verkiezing. Misschien de volgende keer toch nog premier, je bent nog jong. Wel een beetje vaker eerst tot 10 tellen en je personeel heel goed in het gareel houden want de aasgieren van correct Nederland en de hyena's van de MSM staan klaar om je af maken.

Phantomas | 18-03-21 | 10:17 | 4

Phantomas: ok forza Thierry

mameloe | 18-03-21 | 10:24

Binnen een half jaar weer afscheiding in tweede kamer bij FvD. Let maar op. Die Baudet kan echt niet zijn mensen bij elkaar houden. De meesten zullen vertrekken en uiteraard hun zeteltje wel houden.

Kattie | 18-03-21 | 10:40

@Kattie | 18-03-21 | 10:40: mocht dat gebeuren Dan is over 4 jaar ja21 groter en waarschijnlijk coalitie mogelijkheid tussen vvd, cda, ja21 en SGP

Dutch-Super-Evil | 18-03-21 | 11:04
▼ 1 antwoord verborgen

FvD is voor kansloze stakkers

Lievewitteman | 18-03-21 | 10:16 | 5

Ah... een belletje trekker.

Kowalski11 | 18-03-21 | 10:23

Stel je niet zo aan.

zwenkwieltje | 18-03-21 | 10:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog vier jaar dezelfde coalitie met wat meer invloed van D66 en wat minder van het CDA betekent een verdubbeling (schat ik) van de immigratie ellende en alles wat daaraan gerelateerd is. Het kan niet anders of de nieuwe 18- tot 22-jarigen die mogen stemmen zien een land waarin vrouwen nog meer worden nagesist, er helemaal geen woningen meer zijn, pensioenvooruitzichten nog slechter zijn, alles twee keer zo veel belast wordt met extra milieubelasting etc etc. Tot nu toe was dit alles nog niet erg genoeg kennelijk. Maar over vier jaar zal de kamer er heel anders uitzien. En dan bedoel ik niet de ledlampjes.

Tiscali-2 | 18-03-21 | 10:16 | 2

Als het aan D66 ligt is Nederland over 4 jaar in handen van de EU. Dit waren de laatste verkiezingen.

Sukablyat | 18-03-21 | 10:18

U bedoelt: de nieuwe 16- tot 22- jarigen?

bisbisbis | 18-03-21 | 10:25

Leuk zo'n topic over een partij die er zonder corona (wappies) en laag ge IQ-eerden niet meer was geweest.
En jammer dat de droommoordenaar samen met de eeuwige opposist zoveel stemmen bij JA21 heeft weggehaald.

mr_awesome | 18-03-21 | 10:15 | 3

Nu weten we het wel.
Joost wie? Annabel hoe?

WasHetMaarMakkelijk | 18-03-21 | 10:35

@WasHetMaarMakkelijk | 18-03-21 | 10:35: Berkhout, Beukering, Hermans, van der Linden, van Pareren, Pouw-Verweij, Wely. Om er een paar te noemen. En dan laat ik de 3 Europarlementariers, 4 statenleden, en nog wat gedeputeerden even voor wat ze zijn. Thierry heeft een partij verneukt, maar er zijn nog zo veel mensen die echt meer willen die zijn niet weg. Die zitten of gaan naar JA21 en kunnen hopelijk nog op tijd tegengas gaan geven tegen de partijen die de aankomende 4 jaar weer mogen afbreken., Thierry heeft hen die 4 jaar gegeven. Zijn stemmers weten niet beter of zijn knettergek.

mr_awesome | 18-03-21 | 10:44

@mr_awesome | 18-03-21 | 10:44: Knettergek, geen IQ. Een hele mond vol. Jij hebt zelf geen niveau. Dat is wel duidelijk.

Kluukluuk | 18-03-21 | 14:04

Gemeentes die o.a. nog moeten:
Altena, Barendrecht, Veenendaal, Elburg....
De SGP zou zou maar eens een zeteltje erbij kunnen krijgen

DerStefan | 18-03-21 | 10:14 | 4

Het is een prognose, dat zou er al in moeten zitten.

JohnLocke | 18-03-21 | 10:17

@JohnLocke | 18-03-21 | 10:17: volgens die uitslagen kaart op de staatsomroep zijn die gemeentes nog niet meegeteld. Dat betreft volgens mij dan ook geen prognose

DerStefan | 18-03-21 | 10:27
▼ 1 antwoord verborgen

Het lijkt mij logisch dat hij geen zin meer heeft in schijnheilige persmuskieten.

entredeuxbieres | 18-03-21 | 10:13

Goed resultaat voor elitair NL met een goedgevulde spaarrekening. De echte verliezers zijn de gewone Nederlanders en vooral degenen die al niets hebben. Het grote betalen zit er aan te komen!

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:10 | 6

In 2030 zul je niets bezitten en gelukkig zijn.

Plaktong | 18-03-21 | 10:15

Die gewone Nederlander moet dus ook gewoon 4 jaar zijn mond houden. Je wilde koste wat kost een vrouw als vice premier, want dat staat zo lekker feministisch. Nu zit je met D66 opgescheept. Trek je portemonnee maar.

Sukablyat | 18-03-21 | 10:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Vergeleken met de verkiezingen van de Eerste kamer, hebben ze gewoon dik verloren.

bleekkijker | 18-03-21 | 10:09 | 2

Je gaat nu verschillende zaken met elkaar vergelijken totdat je een uitkomst vindt die je bevalt?

Plaktong | 18-03-21 | 10:18

Ja, precies. Daar was ik fanboy van. In een turnaround in paar maanden andere partij geworden. Wie er nu bij zitten en achtera anlopen... ik kan het alleen maar betreuren.

adhd-je | 18-03-21 | 10:25

Voor 6k netto zou ik me al die ellende niet op de hals halen

Ff_afschakelen | 18-03-21 | 10:08 | 1

Aandacht is voor bepaalde mensen niet in geld uit te drukken.

Plaktong | 18-03-21 | 10:20

Het zou mij niet verbazen als FvD vandaag in de plek waar ze het hardste hebben gewonnen opduiken met de Optimus Prime vrijheidskaravaan om de winst met hun achterban te vieren op een eigen livestream o.i.d. en die beelden gaan dan ook op tv weer rond. (maar misschien zijn ze gewoon aan het uitslapen, of een lange speech aan het schrijven).

Van 2 naar 8 is objectief gezien een overwinning maar het kan ook nog zo zijn dat Baudet zelf het toch niet als een overwinning ziet, want deze verkiezingen zouden een referendum over coronabeleid zijn en een golf van vrijheid door Europa sturen, dat is het ook niet helemaal geworden. Met +6 zetels en +6 van Haga's kunnen ze in ieder geval wel in hun controlerende rol oppositie voeren en de (niet of slecht onderbouwde maatregelen) weg krijgen.

GroetenVanUrk | 18-03-21 | 10:08 | 3

Hoe dan. Iedereen stemt me met zijn/haar partij. Er is niets tegen te beginnen. We zijn volledig overgeleverd aan de nieuwe coalitie en aan de EU. Het is een zwarte dag. Iedereen komt daar binnenkort achter.

Joffri | 18-03-21 | 10:12

De enige manier om van de lockdown en allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen af te komen is als we massaal de regels aan onze laars lappen. Zeg maar een vorm van lijdzaam verzet. Zonder draagvlak is het beleid immers dood. Daarom werk ik er persoonlijk al niet meer aan mee, geen mondkapje in de winkel of overdreven smetvrees (handen desinfecteren, afstand houden) of 1 persoon visite (en meer van dat soort onzin). Vooral de mondkapjes in de winkel zijn natuurlijk het meest in het oog springend, laten we daar nu eens mee ophouden (eigenlijk geloofd toch al geen zinnig mens daarin). En uiteraard geen vaccinatie, het is waanzin om gezonde mensen (met nul kans om ernstig ziek te worden van Corona) te vaccineren met een experimenteel vaccin. En dan werk je ook nog eens mee met de invoering van een ‘Corona-paspoort’. Alleen al om principiële redenen zou iedereen daarom de prik moeten weigeren.

kunstliefhebber | 18-03-21 | 10:25

Die Cherry... Ik denk dat ‘ie écht wel een gezellige mooie lul kan zijn. En hij is natuurlijk rete-intelligent, daar ligt het allemaal niet aan. Maar hij weet gewoon óók even niet meer hoe en wat (niets menselijks is ons vreemd...).
In een laatste spurt om aandacht heeft hij van FvD nog even een single issue partij tegen de Corona-regels gemaakt en hebben al die lui die elke zondag op het Malieveld en Museumplein staan tóch nog even op ‘m gestemd. Maar diep van binnen gáát het Thierry om veel méér inhoud dan dat. Maar die inhoud en die essentie zijn nu kwijt. En nu zit ‘ie ergens z’n verdriet weg te drinken met een fatsoenlijke café latte of een goeie wijn. Mijmerend over wat nú weer te doen...
Ik heb het wel beetje met ‘m te doen, eigenlijk...

Jimmydepimmy | 18-03-21 | 10:07 | 6

Goede analyse, Jimmy.

kapoerewiet | 18-03-21 | 10:13

Duidelijk zo Jimmy.

FrankPappa | 18-03-21 | 10:20

@Jimmy: mooi gezegd, ik denk ook zoiets.

pjisonline | 18-03-21 | 10:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar Thierry vertrouwde de verkiezingen toch niet ivm massale fraude ?

Diederik_Ezel | 18-03-21 | 10:06 | 2

het is nog geen avond

grindbak | 18-03-21 | 10:07

Dus? Wat wil je daarmee zeggen?

DeAapUitDeMouw | 18-03-21 | 10:11

Ik verheug mij al op de debatten tussen Silly Syl en Baudet of Wilders..

Wijze uit het Oosten | 18-03-21 | 10:05 | 6

Dit! Ik kijk ik hier ook naar uit, wie had gedacht dat politiek de hoogste vorm van entertainment zal worden :'D

ventilatiesysteem | 18-03-21 | 10:19

Of de kamervoorzitter die voor de twintigste keer de debatregels uitlegt.

Niet_Van_Hier | 18-03-21 | 10:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Thierry heeft alle reden om feest te vieren, dunkt me. Na een hoop gerotzooi, bagger over zich heen en dolksteken in zijn rug heeft hij toch maar een mooi resultaat behaald. En hij is de enige die stelling durft te nemen tegen die belachelijke en totaal overtrokken Corona-maatregelen. Hopelijk heeft hij nu een goede stabiele basis gelegd voor de uitbouw van een mooie beweging.

En de winst voor D66 met die afschuwelijke feeks. Ach, dat is voornamelijk te danken aan de teloorgang van Groenlinks. Daar is niet veel aan verloren!

kunstliefhebber | 18-03-21 | 10:05 | 2

FvD heeft het gewoon goed gedaan en moet vooruit kijken. D66 of GL is inderdaad lood om oud ijzer.

small_town_dude | 18-03-21 | 10:08

@Kunstliefhebber En de gunsten van de NPO niet te vergeten!

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:12

Ik denk dat men nog twijfelt of ze 'FRAUDE' moeten gaan roepen of gewoon blij zijn met de winst.

jawor36 | 18-03-21 | 10:04

Waarom zou Baudet ook maar iets met GS te maken willen hebben?

Ik kan mij nog ene Bas herinneren die opeens als moreel geweten iedereen een antisemiet noemde.

Turbulentie? | 18-03-21 | 10:03 | 1

*Bart

Turbulentie? | 18-03-21 | 10:04

Framing werkt als een boemerang.

Hiram | 18-03-21 | 10:02 | 2

Dacht het niet. Zonder het nazi-gedoe en de alt-rechtse tirades van Terrie zouden ze minstens het dubbele aantal zetels hebben behaald.

J.P.Drapeau | 18-03-21 | 10:10

@J.P.Drapeau | 18-03-21 | 10:10:
Had hij het economisch rechts gehouden, nooit die boreale speech afgestoken en zich normaal en constructief t.o.v. Covid-19 opgesteld was Thierry fluitend de grootste geworden met 35+ zetels

Graaisnaaiert | 18-03-21 | 13:59

Ik denk dat de FvD een feestje heeft gevierd achter gesloten deuren, telefoons inleveren en gezellig ouderwets zuipen... geen pottekijkers, geen stasi die vingerwapperend lopen te zeiken over regels en maatregelen... lijkt me wel wat...

Ad Hominem Tu Quoque | 18-03-21 | 10:02 | 3

Dan doen ze in ieder geval wat ze beloofden...

Nuchternederland | 18-03-21 | 10:02

Helemaal geen feestje. Hij is zo gek als een deur en dacht oprecht dat hij minstens 20 zetels zou gaan halen. Dus ligt nu depressief in zijn bedje met aan één kant een paar flessen wijn en aan de andere zijn meisje.

Kattie | 18-03-21 | 10:45

Thierry zit in quarantaine na positief getest te zijn geweest?

B.Chamel | 18-03-21 | 10:00 | 5

Foutje, bedankt en sorrys...

B.Chamel | 18-03-21 | 10:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Wederom slap leiderschap. Zorg dat je met zo'n Smulders een afspraak hebt: "kom je er in, stap uit de raad daar". Maar nee hoor, alles is weer mogelijk. Wat een ongekende puinhoop blijft FVD.

Derechtselutser | 18-03-21 | 09:59 | 6

Hij begint zich ook te ontpoppen als een dramaqueeun. Bij WNL was hij verbolgen dat hij niet werd gefeliciteerd met zijn zetel.

Earl_of_Doncaster | 18-03-21 | 10:05

Vanmorgen FvD in het AD weer totaal afgezeken..... het houdt niet op met de media ... en geen woord, ook niet in deze panelen, over de gift van €1 miljoen aan D66.. en de gekochte verkiezingsuitslag

mameloe | 18-03-21 | 10:09

@mameloe | 18-03-21 | 10:09:
Had u wat anders verwacht? MSM raakt niet uitgepraat over Lil' Donnie Twamp en die is al 2 maanden golven in Florida. Je moet ergens je clicks vandaan halen en die komen niet van om over Kaag te kletsen.

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 10:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Corona misschien?

A.Men | 18-03-21 | 09:58

Ik ben vooral benieuwd welke woke GroenLinks kandidaat inziet dat hun hun kamerzetel moet opofferen om de moslimbroederschap toch in de Kamer te laten komen. Is het opstappen van Jesse Klaver daarvoor al voldoende?

obominotie | 18-03-21 | 09:57 | 7

GL kandidaten komen niet tot inzicht, het politbureau van Duyvendak en van Ojik bepaalt.

vranac | 18-03-21 | 10:06

Dan komt ze gewoon in de kamer omdat ze misschien niet meteen erin komt maar straks wel als er Kamerleden opstappen of met verlof gaan. Alleen als Jesse zelf in de kamer gaat zitten en iedereen bijelkaarhoud is er een kans. Wat totaal onrealistisch is omdat de fractie niet achter een gevallen leider wil gaan staan. Dus dan gaat of de leider weg of het team en in beide gevallen komt ze in de kamer

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:10

Nee, daar is nog iemand voor nodig die wachtgeld gaat incasseren.

WatMoetJeNu | 18-03-21 | 10:10
▼ 4 antwoorden verborgen

VVD op 35. Dus die kerncentrale komt er in Groningen. Het vastgoed is daar toch geen donder meer waard. Militair vliegveld voor de F-35, Schiphol verplaatsen naar Groningen, volplempen met windmolens van 200 meter.
Dit opent perspectief voor de rest van Nederland.

Godderwrake | 18-03-21 | 09:57 | 4

@Godderwrake + nog 2 grote datacentra met subsidie gebouw en groene energie.

Rest In Privacy | 18-03-21 | 10:06

@Dr.Platypus | 18-03-21 | 10:06: Geef de mensen die dichterbij de bron wonen meer korting. Eerst met aardgas en straks met kernenergie.

happen_maar | 18-03-21 | 10:16

VVD en kerncentrales bouwen. Wat kan er in godsnaam misgaan?

obominotie | 18-03-21 | 11:24
▼ 1 antwoord verborgen

Laat die man toch
Hij wordt toch overal afgefakkeld
Voorlopig is hij met 6 zetels de grootste winnaar

laurentius | 18-03-21 | 09:56 | 2

Inderdaad, er was geen medium dat hem steunde, dus waarom zou hij nu opeens ergens aan mee werken?

Nuchternederland | 18-03-21 | 10:00

8 Zetels is een mooi aantal om aan te kunnen gaan tonen of ze weer een stabiele club kunnen zijn de komende jaren.

2voor12 | 18-03-21 | 10:02

Ik had verwacht dat Forum voor Democratie waarvan de jeugd afdeling meer leek op de Hitletjugend en Thierry Baudet niet wilde ingrijpen in neo-nazistische tweets op Twitter plus dat helle wappie gedoe tegen de Corona maatregelen samen met het narcistische gedrag van Thierry Baudet hem stemmen zou kosten, maar het heeft hem juist extra zetels opgeleverd.

Osdorpertje | 18-03-21 | 09:55 | 4

Martijn de Koning heeft wat op z'n geweten hoor !

Godderwrake | 18-03-21 | 09:59

Uw hoofd zat blijkbaar in uw kont de laatste tijd.

Pimp my Voortuin | 18-03-21 | 10:07

Wat u moreel verwerpelijk vind daar hoeft een ander het niet mee eens te zijn.
Fatsoensrakkers zijn er genoeg, wat schrijf ik, te veel, in NL.

Goedzo | 18-03-21 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Terbie kan niet wauwelen over Stolen Elections

Schwanzeleber | 18-03-21 | 09:55 | 1

Stop the steal, trust the plan and release the kraken!

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 09:56

Ik heb wel weer genoeg gelezen over de verkiezingen. Laat Rutte maar lekker uitzoeken hoe het verder gaat. Het gaat al tien jaar perfekt dus het komt nu ook vast wel goed. Heeft iemand trouwens het adres van Klaver? Hem wil ik graag een zakje LOL lies sturen.

Leptob | 18-03-21 | 09:54 | 5

Rutte's kabinet is 2 maal gevallen vd 4. Ik wacht af. Voor het zelfde geld komt er weer een lijk uit de kast en doen we het in 23 over.

horsteknots | 18-03-21 | 10:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Coke is a hell of a drug... Zonder gekheid, ik zou verbaasd zijn als hij geen drugs gebruikt heeft. Dit is toch menselijk niet te doen, wat hij deed? Hij trok die kar in zn eentje, toerde als een malle rond.

dyslexieman | 18-03-21 | 09:54 | 3

Boreale krachten

chemtrails | 18-03-21 | 10:02

Passie, heet dat. Genereert energie.

Ben Adam | 18-03-21 | 10:04

Ik krijg ook altijd oneindige energie als ik iets doe waar ik achter sta en voor ga. Heb ik geen chemicalien voor nodig. Gewoon adrenaline van hetgeen je doet.

DeAapUitDeMouw | 18-03-21 | 10:06

8 zetels, max haalbare gezien de doelgroep waar ze zich de laatste maanden op richtten. Het zou ook niet fraai zijn geweest als het er meer dan 10 waren geweest. Dan ga je ernstig twijfelen aan Nederland. Prima zo.

Achenwee | 18-03-21 | 09:53 | 9

Dat twijfelen doe ik nu ook... gigantische puinzooi in het land en toch stijgen met een paar zetels... ik haak af.

DeAapUitDeMouw | 18-03-21 | 10:07

@2voor12 | 18-03-21 | 10:00: Nee ho ho, ik heb uiteindelijk voor VVD gestemd, dus uw vlieger crasht al voor take off.

Achenwee | 18-03-21 | 10:15

@Achenwee | 18-03-21 | 09:57: Dat is twijfelen tussen hen die je al verraden hebben en degenen die dat nog eens dik over willen doen. Sadomasochist.

Joffri | 18-03-21 | 10:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar er is ook goed nieuws Gertjan Seegers verkoopt z'n ziel toch aan de duivel.

likdoorn | 18-03-21 | 09:53

Mijn hypotheses
Er is gefraudeerd, de glimlach van Rutte was voor de verkiezingen al zo fake dat hij al wist wat dit zou gaan betekenen.
Of de verdeel en Heers strategie heeft haar werk gedaan en iedereen in Nederland wil elkaar de kop in slaan.

Het lijkt wel een cocktail van deze twee. Kan de reset nog makkelijker worden doorgevoerd.
Je maintiendrai!

gebakkenzuchten | 18-03-21 | 09:53 | 1

Ik denk dat het simpeler is. Mensen waren CDA zat, willen/durven niet verder naar rechts, dus dan maar veilig aan de linkerkant van de VVD gaan zitten.
Dit land krijgt wat het verdient.

DeAapUitDeMouw | 18-03-21 | 10:09

Redactie plus aanhang: van harte gefeliciteerd met jullie enorme prestatie van vannacht. Stelletje Ausdauers !

2021 sla ik ff over | 18-03-21 | 09:52

Is dat echt de twitter van Hiddema?

Diederik_Ezel | 18-03-21 | 09:51 | 3

Of Hiddema heeft geen controle over zijn Twitter, of hij vertelt niet het hele verhaal over zijn vertrek.

DeBlijeGeit | 18-03-21 | 09:55

Had Freek niet de wachtwoorden van alle accounts?

dyslexieman | 18-03-21 | 09:58

@dyslexieman | 18-03-21 | 09:58: Grappig dat zo'n voorvechter van de Nederlandse cultuur blijkbaar niet weet wat het gezegde: "van de ratten besnuffeld" betekent. Wat een kneus.

Trekhaas | 18-03-21 | 10:05

Politiek is toch een rare sport soms. Als FC Utrecht in een jaar 16e wordt en het jaar daarna 5e, dan zijn zij toch niet de grote winnaar?
Als Bauke Mollema in een jaar 48e in de tour en het daarna derde, dan is hij toch ook niet de grote winnaar?
Je begint elke wedstrijd gewoon allemaal op nul en de grote winnaars van de verkiezingen zijn dus VVD, D66 en PVV.

C1O2 | 18-03-21 | 09:50 | 7

@Is dit nog nieuws? | 18-03-21 | 09:55: Klopt, ik kan het niet weerleggen, maar weetje, de meeste partijen hebben geen moreel besef. Ze liegen en bedriegen de kiezers gewoon en de kiezers trappen er elke keer in.

Adriel | 18-03-21 | 10:01

Sport win je door individuele prestaties, niet omdat het publiek jou wel ok vind. De vergelijking gaat mank.

horsteknots | 18-03-21 | 10:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Onze Tjer heeft een kater denk ik, teveel lavendel gesnoven en Davide alle hoeken van de kamer laten zien (dit keer op de leuke manier).

Graaf_van_Hogendorp | 18-03-21 | 09:50

Kan je nagaan hoe groot ze waren geworden als JA21 niet was afgescheiden. Maar ja, dat hadden die anders vast in de Kamer gedaan.

Ik heb alvast heerlijk geslapen, wel wetende dat wat ik ingevuld heb altijd op min staat. Wat ik ook kies, wat voor luchtkastelen de peilingen van tevoren ook zeggen, mijn keuze is daarna altijd op een partij in de min.

Met_baard | 18-03-21 | 09:50

Stel je voor dat ze niet zo geframed waren in de media, hoeveel zetels ze dan gehad zouden hebben.

Maar ja.
Welkom.

Is dit nog nieuws? | 18-03-21 | 09:50

Hiddema zit helemaal niet zelf op Twitter. De goede lezer ziet direct dat het slechts een imitatie betreft van het jargon van Hiddema.

Wees_eens_creatief | 18-03-21 | 09:50 | 2

Klopt hij zei dat hij niet eens een computer had

Middensteun | 18-03-21 | 09:53

Jammer dat bij1 geen 14 zetels heeft gehaald, hadden we er een Die door de zaal liep te banjeren met peniskoker en een afgekloven bot door zijn neus.

dirkdoorsnee | 18-03-21 | 09:50

Haha! En als er een familie is die het woord fraude kent dan is het de familie Engeltjes wel.

Lorejas | 18-03-21 | 10:00

Ik las het! Wat een grap

Rome | 18-03-21 | 10:07

Volgens geruchten heeft corona hem te pakken.

ikdenkwat | 18-03-21 | 09:49 | 1

Ook gehoord. Maar niet van het lekkere vrijen.

RickTheDick | 18-03-21 | 10:08

Gewoon in alle rust genieten van je wel verdiende overwinning. Geen gezeik aan de deur of telefoon van idioten die je niet met rust willen laten.

Mr_Pikibelly | 18-03-21 | 09:48

Ze zullen GS denk als laatste bellen.

Dirk III | 18-03-21 | 09:47 | 1

Zelfs na Jinek gok ik.

Dirk III | 18-03-21 | 09:48

Maakt Hiddema nu de zoveelste draai of was zijn tweetje puur sarcasme?

Beste_Landgenoten | 18-03-21 | 09:46 | 4

Het is een raadsel. De uitdrukking 'door de ratten besnuffeld' betekent toch echt dat Freek niet goed wijs zou zijn volgens Hiddema. Of Hiddema moet er een eigen draai aangeven.

BobDobalina | 18-03-21 | 09:50

Dat is dus het probleem, ze zijn niet eens aan de macht (dan moet je soms wat meebewegen) en draaien nu al continu. Geen pijl op te trekken, ik volg het niet meer.

Thomtidom | 18-03-21 | 09:53

Hiddema twittert toch niet? Zal wel een parodieaccount zijn.

Graaisnaaiert | 18-03-21 | 13:53
▼ 1 antwoord verborgen

teveel coke gesnoven gok ik

Gappie333 | 18-03-21 | 09:46

Eens zien wat er echt is gebeurd.
DDR66 die ineens alle stemmen goedkeuren. Tuurlijk. Ik moest direct aan Trump denken met de tellingen die door het mediakartel waren goed gekeurd.

Kamervraag | 18-03-21 | 09:45 | 1

hilarisch.

Gappie333 | 18-03-21 | 09:46

Misschien heeft Tjer wel de grote C opgelopen tijdens al dat handenschudden?

Eduardo-2 | 18-03-21 | 09:44 | 2

Coke?

SinisterNL | 18-03-21 | 09:49

Dat dacht ik ook. Hij heeft zeer weinig rust gehad in de campagne dus lage weerstand. Corona raakt hem hard en nu zit ie ziek thuis

Middensteun | 18-03-21 | 09:54

Die hebben vast ergens een geheim feestje gehouden, zonder allerlei coronaregels.

Wayne Schlegel | 18-03-21 | 09:44 | 1

Ik denk dat Thierry vannacht zijn vriendinnetje aan stukken heeft liggen scheuren. Ik zou 't in elk geval gedaan hebben. Dat de journalisten maar lekker de rambam krijgen. Hadden eerst geen interesse, dan nu ook maar even op je beurt wachten.

Bakkeleures | 18-03-21 | 10:04

Ik denk dat Thierry met zijn generale staf aan het overleggen is. Kunnen we de uitslag aanvechten, en framen dat er fraude heeft plaatsgevonden? Hertelling aanvragen?

oldandwise | 18-03-21 | 09:43 | 2

Niet onlogisch gezien de enorme winst van D66, bijna evenveel als de winst van FvD.

Nuchternederland | 18-03-21 | 09:52

Ik denk echt dat er op de stembureau's niet "gefraudeerd" is. Tenzij je met alle leden in het stemlokaal iets afspreek of zo, lijkt me onwaarschijnlijk. De stemsoftware echter die "onderzocht" is door een D'66-er, dat vind ik wel verdacht, zeker in combinatie met een massale winst voor D'66 die er in 2 weken of zo opeens 10+ zetels bij krijgt. Volgens mij is dat in de geschiedenis van Nederland nog nooit gebeurd.

2Little2Late | 18-03-21 | 11:17

GS blijft een klein kind zodra het fvd betreft. Jullie lastercampagne heeft gefaald, geef het op.

kaztoolkeen | 18-03-21 | 09:43 | 8

Eens. Het na papegaaien is gewoon infantiel, het blijven schelden met bruinhemden laat domheid zien hier, jammer.

lanexx | 18-03-21 | 10:21

Oud zeer van Bart heeft mede bijgedragen aan de versplintering van rechts, 'n obsessie.

Onze man in Mockba | 18-03-21 | 10:52
▼ 5 antwoorden verborgen

En waar is Omtzigt?

Dubbelepunthoofd | 18-03-21 | 09:43 | 3

Bezig om het lijstje bindende stemadviezen van de CDA-top uit zijn hoofd te leren?

obominotie | 18-03-21 | 10:04

Overwinningsnederlaag.

van Oeffelen | 18-03-21 | 09:43

Tamelijk genant dat deze wappies 8 zetels pakken. Dit is niet mijn land, vriend. Aan de andere kant, het zal niet lang duren voordat er weer een nieuw schandaal is en we weer kunnen mee genieten van de mentale mankementen van de door ras geobsedeerde narcist.

BobDobalina | 18-03-21 | 09:43 | 16

"Dit is niet mijn land, vriend" roepen omdat FvD 8 zetels heeft gehaald. Wat mopper je nu? VVD en D'66 gaan samen met CDA de dienst uitmaken, dus er veranderd gewoon helemaal niks de komende 4 jaar.

2Little2Late | 18-03-21 | 11:15

VVD de grootste. Dit is niet mijn land vriend.

Welstijl41 | 18-03-21 | 15:34
▼ 13 antwoorden verborgen

Veel Marokkanen hebben op Baudet gestemd.

FvD heeft kiezers afgepakt van Denk.

Kaag ook.

rachid82 | 18-03-21 | 09:42 | 5

Anit-wetenschappelijk, slachtoffercultuur & dictatuur prediken terwijl je met geweld en geschreeuw de samenleving ontregelt.
Marokkanen en FvD, dat klinkt inderdaad wel als een logisch huwelijk.

Koekje-dr-bij? | 18-03-21 | 09:52

Bron?

kapoerewiet | 18-03-21 | 09:56

De meeste Marokkanen hebben een schijthekel aan al die nietsnutten die ook uit Marokko zijn gekomen om hier te komen verkrachten en stelen van de beschaafden. Het merendeel van de Marokkanen in NL is beschaafd en welbespraakt en die kiezen logischerwijs voor FvD, de enige partij met intellect in de banken.

Bakkeleures | 18-03-21 | 09:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ik ben blij voor Thierry, dat hij en van Haga maar de boel recht blijven houden en niet de boel keihard verneuken zoals eerdere ervaringen leren.

Cunts-en-kitsch | 18-03-21 | 09:42

Het blijft de grootste teleurstelling.

Denkhetnjet | 18-03-21 | 09:41 | 8

@Aristotalloss | 18-03-21 | 09:45: Haha muiters.. Baudet had de grootste partij kunnen hebben als hij niet was doorgedraaid en vervolgens op de antivax tour was gegaan.

De vries, Henk. | 18-03-21 | 10:55

@NeetNormaal | 18-03-21 | 10:52: Ooops. Sloeg effe de plank mis.
Oké 29%. Maar het had veel meer kunnen zijn als Eerdmans, Nanninga c.s. geen coup hadden gepleegd en de problemen intern hadden opgelost.

Aristotalloss | 18-03-21 | 11:38
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl