Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Juryrechtspraak

De procureur-generaal adviseert de Hoge Raad NIETS te doen met de kinderopvangtoeslagaffaire.

Tien jaar fiscale misdaad werd door de parlementaire ondervragingscommissie samengevat als ongekend onrecht, en vorige weken kwam nog eens vijf jaar aan malversaties aan het licht. Tegenover het knevelen van Nederlandse staatsburgers staan ook nog weggeeffeestjes aan Bulgaren, Turken en arbeidsmigranten. De gebalde vuist is voor u, en de gulle hand voor een ander.

De Raad van State is met de kennis van nu opnieuw gaan kijken naar hoe zij recht gesproken heeft. Deels voorgelogen door de in privé maar ook voor de staat frauderende landsadvocaat, werd zonder het bewijs echt te wegen standaard de burger in het ongelijk gesteld. De rechtssprekende macht was compleet naïef. De aanname dat de staat de waarheid weet of spreekt, faalt.

Het parlement was met onduidelijke, onuitvoerbare wetgeving gekomen. Toen bleek dat het systeem lek was, werd er populistisch door coalitiepartijen opgeroepen tot een heksenjacht. De ombudsman werd een roepende in een lege woestijn. Of liever gezegd, iemand die met de kennis van nu gaat bellen in plaats van mailen. Dit was de zoveelste treinramp met een jarenlange aanloop.

Een aanloop waar bijzonder weinig van op papier staat, waardoor er ook weinig onder de WOB of artikel 68 van de grondwet viel. Een methode die door PvdA-er Wouter Bos werd gebruikt toen tientallen miljarden aan de banken werden gedoneerd midden in de kredietcrisis. De eurogroep gaf zonder transparantie honderden miljarden aan knoflooklanden, gelukkig zijn de meetings gelekt.

Belastinginning & bedrijvigheid viel stil, de geldpers draait maximaal. De FED verzon 6 biljoen dollar in een jaar. De ECB verzon ook een paar biljoen. Overheden overladen zich met schulden. Onvoorstelbare bedragen, samen de helft van de jaarlijkse Europese economie. Bitcoin tikt € 50.000 aan, vastgoed breekt records, de reset komt. Wanneer het terras open mag, is een eurobiljet een waardeloos servetje.

De kosten van dit coronabeleid en de betalingsregeling liggen onder het tapijt. Het OMT komt tot gesouffleerde conclusies, weigert het onderliggende wetenschappelijke werk te delen. Hun mening wordt standaard gelekt om uw reactie te polsen. De enige keer dat het lek niet vanuit het torentje was geregisseerd, werd een onderzoekje gestart.

Kijk je naar de spaarzame informatie die je wel krijgt, dan spreekt het kabinet zichzelf tegen. Ik kan hun standpunten niet toetsen, omdat het geen samenhangend verhaal is. Alle seinen zouden op groen staan voor kleine verlichtingen, maar positieve testen en intensive care laten al vijf weken een langzame verslechtering zien. Volgens hun eigen gedachtenkronkels was er geen ruimte.

Het parlement woog zorgvuldig af hoe laat de avondklok ingaat. Half uurtje eerder of later, was heel belangrijk. De echte olifant in de kamer werd niet genoemd: maar een derde van de bevolking laat zich testen na klachten. Sorry, maar dan is je hele coronabeleid gelijk overleden. Je hoeft niet je vinger in de dijk steken als een kilometer verder die hele dijk allang is weggespoeld.

Als een minderheid van de bevolking zich aan de meest goedkope, effectieve en minst ingrijpende maatregelen houdt, zijn we aan het dweilen met twee van de drie kranen open. Dan moet je als kabinet daarmee aan de slag, en niet symbolisch wat micromanagement doen om de illusie te wekken dat je controle hebt of zorgvuldig bent.

Gorinchem kreeg een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant. Wat bleek: Na een reis langs Zuid-Afrika was iemand niet netjes tien dagen in quarantaine gegaan. Acht medewerkers & acht patiënten van een fysio besmet. Net zoals een jaar geleden een paar mensen terugkwamen van skivakantie. Vroeger hadden ze in Brabant ieder jaar carnaval, nu ieder jaar patiënt zero.

Ik zie in deze gigantische dossiers hetzelfde patroon. Of het nu monetair beleid, banken, corona of de kinderopvangtoeslag, je krijgt alleen een smoesje voor het slapen gaan. Geschiedenis die je niet vastlegt en niet van leert, zal zich herhalen. We zitten vast in een tijdperk van feitenvrije politiek, zonder ethiek. Ik wil niet eerst naar de kapper en dan stemmen, ik wil eerst alle vuile was lezen.

Helaas is de campagne afgegleden naar empty wallet politics: hard op de trommel slaan over maatregelen of principes die geen geld kosten. De Rattenvanger van Harmelen speelt een deuntje, en het stemvee huppelt er vrolijk achteraan. Het bekvechten op TV is nog nepper dan WWE. Die alleenstaande werkende ouders die al tien jaar onder de armoedegrens zitten, zijn alweer vergeten.

De procureur-generaal van de Hoge Raad adviseert dat knevelarij -een misdrijf- politiek moet worden afgerekend. Laat dat op u inwerken. De belastingdienst volgt zeer regelmatig de wet niet. Rutte is symbolisch afgetreden, om direct door te gaan als lijsttrekker. De enige die nog kan afrekenen is de kiezer. U bent de laatst overgebleven jury, rechter en beul.

Wilt u een rechtsstaat?

Reaguursels

Inloggen

Nee @Feynman. Gorinchem ligt *niet* in Brabant.

Prima verhaal verder.

OverdaanDerOnderheid | 14-03-21 | 17:47

Goede oproep wanneer de kiezers oprecht en eerlijk zouden zijn om zelf de rechtsstaat dan maar terug te pakken, omdat deze zelf pertinent weigert zichzelf te herstellen en de verantwoordelijken te gaan vervolgen.

Maar dan ga je uit van een oprechtheid van de kiezer en juist deze knijpt de ogen toe. Of dat nu vanuit eigen strategisch belang is om ver te komen in deze maatschappij - meedoen op kop er af - of dat het vanuit angst is van te worden buitengesloten, ze willen of durven niet af te rekenen.

Soit, het zij zo. Maar dat er veel rampspoed komt moge duidelijk zijn met die biljoenen aan schulden ontstaan in 1 jaar.

En de eindverantwoordelijke grootmacht door het lekken van dit virus in Wuhang zal door de rest van de wereld niet meer ter verantwoording worden geroepen en neemt economisch intussen de hele wereld over onder de linkse mantra die wereldwijd heerst.

China heeft al gewonnen. Game over.

Jan, Leiden | 14-03-21 | 17:35

hmmmm.. tijdens de kredietcrisis hadden bank bestuurders samen met wiskundigen interessante modellen opgesteld. we zullen het er maar niet over hebben wat hierna gebeurde... de wiskundigen vonden het een leuke tijd..... en bestuurders bleven en vonden dat ze niets fout, veeleer goed gedaan hadden.
Nu hebben we weer zo n combi, met modellen van een wiskundige, die geheim zijn en bestuurders die niets opschrijven en niets meer actief herinneren. Lijkt een beetje de standaard giftige combinatie om een leuke tijd te hebben... en later vinden dat je het goed gedaan hebt.... Kunnen we deze mensen onder een functionele MRI leggen om te kijken of er überhaupt spiegelneuronen aanwezig zijn bij die gasten, voordat ze aan zo'n karwei beginnen?

nobodiesunmighty | 14-03-21 | 15:22

Het is werkelijk een grote schande. Niets over de duidelijk contra-wettelijke operatie. Niets over de stelselmatige doofpot waardoor kwade opzet m.i. wel naar voren zou mogen komen. Alleen eigenlijk "de wet was niet goed genoeg". Wat een zak van een PG.

Barend1814 | 14-03-21 | 14:22

Feynman, goed stuk. Politiek is goedkoop scoren met one liners en symboolpolitiek. Echte problemen worden niet aangepakt en het plebs staat erbij en trapt erin. Met zo´n volk en zulke politici heb je geen vijanden nodig.

EmilioEsteves | 14-03-21 | 12:49 | 1

Yep, zo ist maar net... Kijk maar naar wat Maurice te melden heeft.

Goedzo | 14-03-21 | 13:26

Mooie zin, 'de gebalde vuist is voor u, de gulle hand voor een ander'.
Zo voelt dat inderdaad.

Wering | 14-03-21 | 11:51 | 2

Karate, was decennia lang ongekend populair.

D-Fens_1963 | 14-03-21 | 12:29

Zo voelt het niet, het is de harde waarheid. Een Nederlander is racist en fout en mag alles betalen. Voor klaplopers wordt de rode loper uitgerold. Kijk naar de hele toeslagen affaire. Bewust frauderende Bulgaren, goh wat vervelend we kunnen er niks aan doen. Nederlandse ouders worden zonder bewijslast als fraudeur bestempeld en worden gepakt. En zo zijn er vele voorbeelden,

EmilioEsteves | 14-03-21 | 12:54

Naar ik mag hopen is de VVD naarstig opzoek naar een nieuw boegbeeld voor de partij. Ter wille van de smeer heeft Rutte niet alleen het eigen VVD-potentieel aan de top geëlimineerd, maar ook bij andere partijen daarvoor gezorgd. De man gaat lachend over lijken en "echt" geïnteresseerd in zijn slachtoffers is hij niet, laat staan dat hij "echt" adequaat optreedt. Deze ras liberaal stemt daarom geen VVD meer zolang deze partij Rutte de hand boven het hoofd houdt en wordt er aldus een proteststem uitgebracht. Met dat wat nog boven water moet gaan komen en de schade die hij reeds heeft aangericht voorspel ik voor vele jaren niet veel goeds voor dit land.

Een vrije paling | 14-03-21 | 11:49

Pels Rijken Drooglever Fortuyn. Tuig van de bovenste richel.

Piet Karbiet | 14-03-21 | 11:37
-weggejorist-
faizusk56 | 14-03-21 | 11:30 | 2

www.youtube.com/watch?v=-rtlkILRmEQ
¨Noodzakelijke macht om dingen voor elkaar te krijgen¨.
¨Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt¨. En dat binnen kaders van VN en EU. Feitelijk mag u met uw stem nog slechts uw beul kiezen.

squadra | 14-03-21 | 10:51 | 1

Ja. Is waar. Het is net een soort Sha'ria, he?

gaffelbaard | 14-03-21 | 12:32

Slechte zaak om dit niet te vervolgen. Was het alleen maar om uit te sluiten dat dat ministerie niet geinfiltreerd is door criminele elementen, die opzettelijk deze chaos gecreerd hebben en samen met hun handlangers, die wel onterechte aanvragen hebben gedaan er dik geld mee verdienen.

watazooi | 14-03-21 | 10:48
-weggejorist-
Kaan78 | 14-03-21 | 09:52 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

37... Zevenendertig partijen nemen deel aan de verkiezingen. 37. Zullen we stoppen met deze gekte? Zullen we gewoon een meritocratie invoeren? Zullen we nadenken over een stelsel met maximaal drie partijen? De grootste regeert, de andere twee voeren oppositie? Zullen we eens kijken naar een compleet ander model? Durft Den Haag dat? Of schijten ze in hun broek bij het woordje hervorming?

de Jager59 | 14-03-21 | 09:31 | 5

Het zouden er veel meer moeten zijn. Iedere persoon een partij. Je stemt immers ook op personen, niet op partijen.

Stijl_Loos | 14-03-21 | 10:02

En Rutte IV moet dat even gaan invoeren zeker? Niet echt dat die lang gaat zitten overigens, want Omtzigt verwacht tenslotte in het najaar een revolutie. Met die voorspelling gaat hij trouwens nog problemen krijgen met z'n eigen partij, want Hugo de Jonge of iemand anders in Rutte IV zal dan juist getriggerd worden om de maatregelen nog langer aan te houden, wat dan weer het sentiment nog harder aanwakkert.

Alexander des Burgus | 14-03-21 | 10:11

Na de verkiezingen een tweede en derde ronde de tien grootste en de vijf grootste de rest valt af

Toedels | 14-03-21 | 11:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Eenzijdige invalshoek, zo belangrijk is het allemaal niet. Energie steken in de hervormingen in plaats van blijven hangen in zwartepieten.

van Oeffelen | 14-03-21 | 09:18

"Silvis werd bekend als rechter in de veroordeling van Cees B. in de zaak van de Schiedammer parkmoord, hetgeen later een gerechtelijke dwaling bleek te zijn. Deze dwaling leidde tot kritiek toen hij in Straatsburg werd benoemd." (Terecht. Het OM had ontlastend bewijsmateriaal opzettelijk achtergehouden - ook al een ambtsmisdrijf - maar werd -ook al - niet vervolgd.)

Is dit raar dan?
Dus, je bent een rechter. Je zendt een onschuldige verdachte voor jaren de cel in. Je bent verantwoordelijk voor een van de grootste justitiële dwalingen uit onze geschiedenis.

En dan is het 2010. En word je door het kabinet Rutte I benoemd!?
Hoe kan je een faal-rechter op zo'n positie zetten?

Maar, er is hoop.

"Ook indien de regering geen opdracht geeft tot strafvervolging, kan de Tweede Kamer daartoe nog wel besluiten."

Nou, Tweede Kamer.
Doe je werk!
En neem dat besluit.

Vergeet niet. Ook tegen Rutte is aangifte gedaan. Ja, ja. U leest het goed. Rutte is een verdachte in een strafzaak waarin de vervolgingsbeslissing nog niet definitief is. Net als Wopke Hoekstra. Dus..

Een crimineel leidt de regering.
Een andere crimineel is lijsttrekker van het CDA.

Stem ze weg!

gaffelbaard | 14-03-21 | 08:57 | 6

@frickY | 14-03-21 | 09:13:
Er is deze verkiezingen wel meer te kiezen gelukkig.
Ik denk dat JA21 en PVV en Code Oranje ook prima alternatieven zijn.

gaffelbaard | 14-03-21 | 09:48

@gaffelbaard | 14-03-21 | 09:43:
Die kaalslag in het onderwijs en overigens ook de afschaffing in de zorg komt wel heel erg goed uit in deze Corona 'crisis'. Domme mensen zijn immers makkelijker in het gareel te houden. En dat blijkt maar al te zeer.

Rest In Privacy | 14-03-21 | 11:38

@Wachtmaar! | 14-03-21 | 11:38:
Dat is waar. Historische machtshebbers wisten dat eeuwen en millennia geleden ook al.

Het is niet voor niets dat vroeger leren lezen en schrijven er alleen maar de adel, de geestelijken en de rijken er was.

gaffelbaard | 14-03-21 | 12:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Iemand wordt voor veel 'minder' jarenlang belaagd door justitie

robdeventer | 14-03-21 | 08:49

Veel mensen zijn ook bang dat hun BSN in handen komt van criminelen vanwege het lekke systeem bij de GGD denk ik.

HenkvdMast | 14-03-21 | 08:42 | 4

telefoon nummer + naam + BSN + geboortedatum + postcode (=adres). Dat is meer dan genoeg om eventuele ontbrekende informatie op te vragen, of direct een "kopie" van een paspoort samen te stellen.

Daarmee kan je bij het telecom bedrijf dat bij het betreffende nummer hoort (of gewoon bij alle 5) een neiuwe sim-kaart opvragen, eventueel gelijk met een wijzing van het post-adres. Alle gegevens die de telefoon-boer zou kunnen controleren in de nep-kopie van het paspoort zijn juist, de pasfoto kunnen ze weinig van zeggen en is meestal toch slecht leesbaar in een kopie.

Het is echt onvoorstelbaar wat er tegenwoordig allemaal gebruik maakt van een SMS als verificatie, niet alleen als extra naast een goed wachtwoord, meestal als _enige_ beveiliging, als je je wachtwoord "vergeet". Bijvoorbeeld digid doet net of een SMS heel veilig is en alleen aan kan komen bij de juiste telefoon.

_AL_ die beveiligingen en verificaties hangen op de zekerheid dat de telefoon-boer de identiteit kan controleren omdat dingen als BSN nummer geheim worden verondersteld.

Ondertussen is de GGD nog steeds van mening dat niemand hoeven te informeren zolang het politie onderzoek loopt, en gelooft in het sprookje dat de politie 100% kan garanderen welke gegevens wel en niet gestolen zijn bij de GGD. Probeer maar eens te bewijzen dat er op geen enkel apparaat print-screens zijn gemaakt, terwijl elke GGD medewerker tientallen accounts aan konden maken die toegang tot alles hadden.

Blokker net zo: weigeren te vertellen vanaf welk bestelnummer alle gegevens gelekt zijn, weigeren ook deze mensen te informeren.

Waarom zou je je tegenwoordig nog aan de wet houden als niemand anders dat doet?

W_F | 14-03-21 | 09:41

@W_F | 14-03-21 | 09:41: Ook een interessante vraag: de GGD vind dat het met de gelekte gegevens niet mogelijk is om identiteitsfraude te plegen. Maar hoe heeft de GGD de identiteit gecontroleerd van alle medewerkers die on-line een aanvraag deden voor een account met toegang de GGD database?

W_F | 14-03-21 | 09:50

Dat is sowieso de overheid in het algemeen. Het is bijvoorbeeld pas twee jaar dat eenmanszaken niet hun BSN-nummer op het internet hoeven te zetten. Om dat weg te krijgen is er ook jarenlang geprocedeerd. Als de GGD net zo halsstarrig is als de KvK, dan snap ik wel dat steeds minder mensen zich willen laten testen.

Alexander des Burgus | 14-03-21 | 10:19
▼ 1 antwoord verborgen

Voor wie zou je je eigenlijk moeten testen? Ze doen toch niets met de cijfers, behalve dan de ondernemers de nek omdraaien. Er komt geen flexibiliteit. Ik vraag mij serieus af, waarom ik mij nog zou moeten testen. Ik zit de hele dag binnen, kom niet op kantoor. Mijn leven is op deze manier gewoon ruk. Als ik iemand spreek is dat via Teams of de telefoon.

upbeat | 14-03-21 | 08:30

Enige optie is op Dhr Omtzigt stemmen, die heeft in z'n eentje meer bereikt dan de rest v/d kamer. Bijvoorbeeld onderzoek naar meerdere corrupte partijgenoten bij de Raad van Europa waardoor die in de gevangenis belandden, of corruptie/misdaden vd Maltese regering aangetoond en de toeslagenaffaire uiteraard.

Diederik_Ezel | 14-03-21 | 08:21 | 6

Omtzigt zou inderdaad een eigen partij op moeten richten of bij een andere partij aansluiten die beter past bij zijn denkbeelden. In mijn ogen een zeer integere man maar zoals hierboven al gezegd: een stem voor Omtzigt is een stem voor het CDA (en dus voor die kwallen van Grapperhaus en Hoekstra).

2Little2Late | 14-03-21 | 10:26

Nee, dan kun je beter toch op een andere partij gaan stemmen. Het is jammer dat Facebookend/TikTokkend Nederland zo slecht politiek is geïnformeerd, want met de huidige zooi in Den Haag van populisten links en rechts en de corrupte middenmoot ergens daartussenin gaat Nederland er helemaal niks op vooruit. Die hebben er namelijk meer aan op splinterpartijtjes zoals Splinter en LP te stemmen en niet op populistische PVV-afsplitsingen zoals JA21, FVD, Code Oranje, etc. of gewoon je stem direct door de versnipperaar van de gemeentelijke groenvoorziening te gooien door SP te stemmen.

Alexander des Burgus | 14-03-21 | 10:35

@2Little2Late | 14-03-21 | 10:26:
Of zich aansluiten bij een niet-kartelpartij. Grapperhaus was die ook niet een kennis van die frauduleuze landsadvocaat?

Rest In Privacy | 14-03-21 | 11:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Alleen uit fatsoen overwegingen zou die Rutte op moeten stappen! Wie overal steeds mee weg komt in een democratie zou toch moeten beseffen dat er iets aan het rotten is?

Rest In Privacy | 14-03-21 | 08:12
-weggejorist-
jve89 | 14-03-21 | 07:50

En ik heb weer 4 mensen in mn directe omgeving die op pinokkio gaan stemmen. Waarom? "Op wie moet ik anders stemmen, pvv?". "Ik stem op de 1e op de lijst, lekker makkelijk".. zo blind en hoe dom kun je dan zijn. Stem dan niet, als het je niets interesseert.

boerk | 14-03-21 | 07:26 | 1

De mensen die op Rutte stemmen, zijn niet de mensen die last hebben van het beleid van hem.

Weerduivel | 14-03-21 | 08:16

Collectivisme maakt meer kapot dan je lief is. Altijd met de beste bedoelingen.

haddem | 14-03-21 | 07:18

WWE is niet echt? Wel gvd mijn hele tienerjaren vergooid.

3Xniks | 14-03-21 | 07:09

"De gebalde vuist is voor u, en de gulle hand voor een ander."

Kijk eens aan. De 'verdeel-en-heers'-tactieken van de overheid werpen hun vruchten af. Vraag je nog eens waarom de VVD weer de grootste wordt.

Sans Comique | 14-03-21 | 07:01

Aha, nu snap ik beter waarom "gepensioneerde" ouders van Turken die ik ken, riant wonen in Turkije, meer dan 1 huis hebben, niet alleen in Turkije, maar ook nog in Nederland waar ze familie en/of Polen in zetten, de vraag waar ze het van doen is bij deze beanwoord, dankuwel.

onesizefitsall | 14-03-21 | 04:54

Nog 4 maanden, dan ben ik pleiten hier.

rifraf | 13-03-21 | 23:16 | 13

@Professor Superhirn | 14-03-21 | 00:39: klein rijk dorpje waar gepensioneerde Engelse wonen.

bigstone | 14-03-21 | 09:40

Nog even tot de koopakte passeert het mobile huis staat voor de deur en succes iedereen ik zing het wel rwee jaar uit tot mijn officiële pensioen.

Toedels | 14-03-21 | 11:50
▼ 10 antwoorden verborgen

Haves en do not haves. De eerste groep zal kostte wat het kost proberen zo lang mogelijk door te gaan met hun levensstijl. De kinderen en oudere haves zullen zich over tien á 20 jaar vertwijfeld af vragen waar hun oude wereld is gebleven. De non haves aanschouwen dat nu al.

InSight | 13-03-21 | 22:53 | 1

Degene met de macht om dingen te veranderen hebben er de meeste baat bij om niets te veranderen.

frickY | 14-03-21 | 09:18

Ik ben het zo ontzettend zat jongens.
Je wilt het niet weten.

Sparen en wegwezen hier.

Rohin | 13-03-21 | 22:36 | 8

Sparen... zou niet weten waarvan. Het leven is belachelijk duur geworden. Kostwinner hier met partner met handicap, geen recht op uitkering. Het leven is duur. Ik zou ook wel weg willen.

schijtzat | 14-03-21 | 06:10

Sparen, stoppen met werken en blijven zitten. Je word vooral gepakt als je werkt, daarna valt het wel mee. Iedereen die slim genoeg is om niet op lijst 1 te stemmen haalt die 1,7% er makkelijk uit met een beetje beleggen. (vorig jaar ruim 500% en in Nederland is dat belasting vrij.) Lekker investeren in zonnepanelen, accu, warmtepomp, regenwateropvang, etc. laat de rest van Nederland maar lekker betalen voor gas en eeuwig roepen om een kerncentrale.

W_F | 14-03-21 | 08:37

@W_F | 14-03-21 | 08:37:
Goedkope energie wordt vanzelf ook duur. Oude truc. Zo ging het 30 jaar geleden ook. Toen was het adagio: minder energie gebruiken, want dan bespaarde je zo lekker veel. Nu iedereen dat doet, is de tijd aangebroken om de prijzen weer te verhogen. Zoo doorzichtig!

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Feynman, even buiten eurobiljetten of waar Gorinchem ligt:

Het PERCENTAGE van de geteste mensen daalt.

Ziekenhuisopnames staan stabiel laag, ongeveer op de helft van de (toch al lage capaciteit).

Het aantal Covid-partikels gevonden in het riool is ongeveer op het laagste punt.

Het CBS meet al 2 weken ondersterfte, vooral onder oudere mensen. Mensen kunnen namelijk niet 2x doodgaan.

En verder wat betreft Brabant: ja, wij zijn hier nog normaal. We halen de griep op wintersport of Carnaval, zijn allemaal eventjes ziek, en daarna zijn we er klaar mee en is het business as usual.

wilderst | 13-03-21 | 22:35 | 4

@Ir_HardGelag | 13-03-21 | 23:29: Mensen worden aan alle kanten opgeroepen zich te testen, ook zonder klachten. Kijk alleen al naar de scholen. Als 1 leerling in een klas positief getest wordt, moet de hele klas en de leerkracht(en) zich laten testen. Ook als ze geen klachten hebben.

2Little2Late | 14-03-21 | 10:18

@Ir_HardGelag | 13-03-21 | 23:29:
Ik heb ze in de familie ook. Zo bang gemaakt, dat elk pijntje doet vermoeden dat ze Covid hebben en dus getest willen worden. Lopen al na 3 dagen weer huppelend rond, maar zijn er niet vanaf te brengen. Ik heb het opgegeven, want alleen maar ruzie. Pilgram effect. Als een witte jas iets zegt, weegt het zwaarder. Dat hij daar miljoenen aan verdiend, willen ze niet van weten, want "overal wordt gefraudeerd". Ik hoop steeds op bijwerkingen van het vaccin, maar ja nu ook geliefden zo stom zijn....

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:05
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte moet wat meer member berries eten #southpark

Ragnar_Lodbrok | 13-03-21 | 22:31

Morgenochtend Groot Feest Bij WNL OP ZONDAG.
Dan word Mark een paar dagen voor de verkiezingen gesoufleerd door Rickje Nieman.
Schaamteloze propaganda tbv de opperleugenaar.

likdoorn | 13-03-21 | 22:26 | 4

Alleen boomers kijken nog TV

Baizuo | 13-03-21 | 23:05

@Baizuo | 13-03-21 | 23:05:
Toch wil ik ook graag weten welke leugens er verspreid worden en waar mijn familie die onzin vandaan haalt. Als je alleen je eigen mening bevestigd ziet, dan raak je ook in een bubbel.

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:09
▼ 1 antwoord verborgen

Oooh is dat een badpak.. dacht dat het bikini's waren.. kan dr in iedergeval mn neus niet in snuiten. Veel stof zit er niet aan.

boerk | 14-03-21 | 07:38

De VVD is een partij voor onbenullige meelopers, te lui en te gemakzuchtig om eens grondig na te denken wat 10 jaar Rutte heeft achtergelaten. Types die eenmaal een Opel Kadett altijd een Opel Kadett kopen, en dagelijks het journaal als het evangelie van het gelijk en fatsoen bestempelen. Stel je voor, je eigen bekrompenheid eens onder ogen te zien.
Nee, de VVD die is pas goed voor je portemonnee, de banen machine en de koopkracht. Werkelijk, ze slikken het met boter en suiker.
Welnu VVD stemmers succes met de kosten van de energie transitie, het Euro debacle, de groeiende rijen bij de voedselbank, de te verwachten verdere verhoging van de BTW en accijnzen, de komende werkloosheid, de economische terugval, de ontspoorde huren en onroerend goed markt en een belasting systeem welke u een strop om de nek legt. En dat allemaal voor een maniakale leugenaar.

Broadsquire | 13-03-21 | 22:17 | 10

@drs.Nee | 13-03-21 | 22:59: Wopke anticipeert en pleit er voor om de WW naar 1 jaar naar beneden te schalen. Want ja, die miljoenen werklozen straks 2 jaar lang door betalen, dáár is geen geld meer voor.

ReyNemaattori | 14-03-21 | 03:01

@ReyNemaattori | 14-03-21 | 03:01:
Zo ook het rapport dat concludeert dat de huidige verzorgingsstaat op sterven na dood is. Alles wat is opgebouwd wordt versneld afgebroken.
Soms denk ik ook dat alles geleidelijk wordt gelijk geschakeld aan de andere EU landen om verede EU integratie mogelijk te maken.

boerk | 14-03-21 | 07:41

@ReyNemaattori | 14-03-21 | 03:01:
Heel sneu voor hardwerkende Nederlanders, maar dat is wel een heel kleine groep. De grootste groep zou het wel goed voor zijn. En die groep wordt de komende jaren alleen maar groter ook. Kijken of ze NL dan nog zo'n ideaal land vinden.

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Het is toch raar dat Rutte na alle geitenpaadjes, zijn gelieg en bedrog, overtreden van de wet door zijn belastingdienst en zijn falend inentbeleid zich nog verkiesbaar mag stellen !

Wordt het niet tijd dat politici aan criteria moeten voldoen ?

De gemiddelde werkman leidt onder de permanente educatieterreur om zijn vak te mogen uitoefenen, politici kunnen amateuristich aankloten......

Tee Of Cup | 13-03-21 | 22:14 | 6

Bèta's hebben vaak wel wat beters te doen dan eten uit de subsidie ruif.

Baizuo | 13-03-21 | 23:06

Met als gevolg politiek op basis van emotie in plaats van op feiten.

Roeieber | 14-03-21 | 09:08

@Roeieber | 14-03-21 | 09:08:
Rutte heeft geschiedenis gestudeerd en dus bij uitstek geschikt om naar een nieuwe dictatuur te geleiden. Het is allemaal al een keer gedaan.

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk, maar er zijn betere woorden.

Deksmaat | 13-03-21 | 22:14

En dus? Nog geen hooivork of fakkel gezien!
Rutte of andere sokpop zitten niet op een balk onder de pek en veren
rondgedragen richting Het Plein of naar de Gevangen Poort, daar waar de gebroeders nogal vervelend aan hun einde kwamen, niets van dit!?
Dadelijk zet een heleboel lamgeslagen volk gewoon weer zijn rode rondje in het vierkantje als een mak schaapje wachtende op de volgende scheerbeurt.

TijdelijkOptimist | 13-03-21 | 22:02

We weten allemaal wel dat Rutte gewoon een latente misdadiger is. De man is in 2007 veroordeelt voor aanzetten tot discriminatie. Dat is zijn eerste, maar zeker niet zijn laatste criminele activiteit.
En toch stemmen veel Nederlanders weer op de liegende en lachende leugenaar.

Ommezwaai | 13-03-21 | 21:54 | 18

@Papa Jones | 13-03-21 | 22:36:
Wie niet? Alleen weet die kneus het nog steeds niet adequaat op te lossen, lees; volgens de wet.

Ommezwaai | 13-03-21 | 22:42

@Papa Jones | 13-03-21 | 22:36: Daar had hij 10 jaar de tijd voor om het op te lossen.

Als je het Pieter Baan centrum om advies zou vragen dan zou Wilders tijdelijk opgesloten moeten worden maar had Rutte nooit vrij mogen rondlopen.
Rutte is een produkt van zijn PR-team en zijn getrouwen weten dat.

Bootvisser | 13-03-21 | 23:44
▼ 15 antwoorden verborgen

Toeslagenaffaire, gaap....

Zonen-van-Kuifje | 13-03-21 | 21:42 | 15
-weggejorist-
Bootvisser | 13-03-21 | 23:57
-weggejorist-
Rest In Privacy | 14-03-21 | 04:59
▼ 12 antwoorden verborgen

Welke alleenstaande werkende ouders leven onder de armoedegrens ? Weet Feynman eigenlijk wel hoeveel inkomen alleenstaande werkende ouders hebben ?

Stratum | 13-03-21 | 21:37 | 2

Vertel, u weet meer!

Dr. Blechtrummel | 13-03-21 | 21:51

Ik

MokumsMoppie | 13-03-21 | 22:14

Om Bul Super maar weer te citeren: "Recht is iets kroms dat verbogen is."

El Rico Grande | 13-03-21 | 21:37

Als je nog een zwevende kiezer bent, kijk dan op partijgedrag punt nl
Deze site stuurt u niet op basis van gelogen verkiezingsbeloften, maar op basis van werkelijk stemgedrag. Je moet zelf stemmen voor onderwerpen uit de afgelopen kabinetsperiode en krijgt dan te zien bij welke partij je het best past.

Bloempje | 13-03-21 | 21:36 | 2

Na meer dan 50 vragen: 100% PVV. Niet dat ik twijfelde. Gekozen pad: Kieswijzer -> Gevoelige thema's -> Vluchtelingen. Persoonlijk had ik voor dat laatste woord een alternatief.

Deksmaat | 13-03-21 | 21:53

Een veelbelovende website, maar er moet nog wel wat aan gebeuren. Zo is het voor de meeste bezoekers veel te veel werk om zelf die onderwerpen uit te zoeken en om al die moties e.d. langs te gaan. Er zou dus wat werk moeten worden gestoken in het aanbieden van een bouquet aan vragen per onderwerp, of verdeeld over meerdere onderwerpen. Of in enkele samenvattende vragen per onderwerp. Maar de achterliggende gedachte, beoordeel politici op hun daden - niet op hun woorden, kan ik zeker onderschrijven.

lekgoot | 14-03-21 | 08:09

Als ik die eerste foto zie met die maniakale lach, zou ik hem zo een enkeltje Zetten geven.

Deksmaat | 13-03-21 | 21:32 | 1

Eigenlijk nog liever Uitzetten.

Phantomas | 13-03-21 | 21:53

Ik vraag me af wat mr Lodewijk Visser nu zou vinden van de verwording van het instituut waar hij ooit president van was.

Glasgow Argus | 13-03-21 | 21:30

Even om aan te geven hoe rommelig deze stukjes vaak zijn: ik heb de betreffende alinea nu vier keer gelezen en het is me nog steeds niet duidelijk of de schrijver nu suggereert dat Gorinchem in Brabant ligt of niet (dat is niet zo namelijk, al scheelt het weinig).

C1O2 | 13-03-21 | 21:29 | 1

Straks ga je nog beweren dat Helmond in Brabant ligt.

Glasgow Argus | 13-03-21 | 21:31

Rattenvanger van Harmelen? Hamelen dat is

Uiterst_Rechts | 13-03-21 | 21:29 | 2

Harmelen is een dorp ten westen van Utrecht. Hadden die gasten uit de serie gewoon de bordjes kunnen volgen.

SterF... | 13-03-21 | 22:12

@SterF... | 13-03-21 | 22:12:
In 1962 kwamen bij een treinramp bij Harmelen 93 mensen om. Daar heeft Harmelen zijn 15 minutes of fame aan te danken.

gestoptmetroken | 13-03-21 | 22:19

Wat heeft stemmen voor zin als de ambtenaren blijven zitten? We krijgen gewoon nieuwe machinisten op de oude treinstellen met al die versleten onderdelen.

A_Urelius | 13-03-21 | 21:28 | 3

Precies zoals u zegt. Oude Verrotte treinstellen.

Rdock | 13-03-21 | 21:36

Daarom lachen die neuzen ook zo.

Purk | 13-03-21 | 21:46

@AUrelius Inclusief al die overwegend PvdA burgemeesters

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:29

"een eurobiljet"
Wacht.... Ben je die zelf aan het drukken, Feynman? ;-)

Met_baard | 13-03-21 | 21:26

"Wilt u een rechtsstaat?"

We hebben een rechtsstaat. Perfect is deze niet. Absoluut niet maar je hoeft niet ver over de grens te kijken om te WETEN hoe goed wij het hier hebben.

"De enige die nog kan afrekenen is de kiezer. U bent de laatst overgebleven jury, rechter en beul."

Ik vind je een heel interessant persoon Feynman, je slaat vaak de plank mis maar ook soms heel raak. Maar je weet of tenminste snapt toch dat dit volstrekte onzin is.

Overal waar gehakt wordt vallen spaanders. Hebben de Kamerleden (waaronder o.a. die van de PVV en GroenLinks) hier steken laten vallen. Niet goed overzien wat de gevolgen konden zijn? Ja. De PVV en ook Groenlinks waren het hier volmondig mee eens.

Is de belastingdienst racistisch?

JA... Heel erg zelfs. Dat is al decennia zo. Nederland is veel meer racistisch dan menig witmans denkt. Dat komt omdat zij er ook geen last van hebben.

Maar er is in een Rechtsstaat geen beul of jury.

Maar in jouw analogie.

Er is een aanklager --- De oppositie die met de influx van populisten die steevast hun huiswerk niet doen en gewoon niet opletten.

Er is een rechter --- Het volk die oordeelt of een regering het goed, gemiddeld of zeer slecht doet.

Je kan steen en been klagen als eeuwige zeurende minderheid van dat kleine groepje cynische mensen voor wie nooit wat goed is maar als je goed kijkt dan zie je dat de democratische meerderheid (50% + 1) eigenlijk vindt dat Rutte het niet zo slecht doet. Dat het beter kan en moet, ja dat vinden wel

Theodorus.Goldbach | 13-03-21 | 21:25 | 10

WE leven in een rechtsstaat? Nou nee. Vroeger wel maar die rechtsstaat is vakkundig afgebroken. Trias politica dan? Hebben we nooit gehad. Het originele idee van Montesquieu van drie gescheiden machten die ELKAAR controleren bestaat eenvoudig niet in Nederland. Zo is de regering als medewetgever tevens de baas van de uitvoerende macht en worden rechters door niemand gecontroleerd. Ze kunnen er ongegeneerd een potje van maken en alleen de raad voor de rechtsspraak kan een rechter buiten functie zetten. De slager die zijn eigen vlees keurt. Als laatste hebben we als een van de weinige beschaafde landen geen constitutioneel hof dat aangenomen wetten langs de meetlat van de grondwet en internationale verdragen legt. En daarom zie je steeds vaker dat individuele rechters op de stoel van de wetgever gaan zitten. Enige structuur ontbreekt hierin. Die controle hoort vooraf gedaan te worden, niet als wetten al jaren lang gelden.

Jafco | 14-03-21 | 09:20

@Jafco | 14-03-21 | 09:20: En als een rechter een regeringsbesluit naar de prullenbak verwijst, dan wordt er fluks een andere rechter opgetrommeld die met spraakgebrek en vooringenomenheid wel eens even zal vertellen dat die andere rechter het verkeerd had.
Schei uit gek, rechtsstaat.

Bakkeleures | 14-03-21 | 09:56

@Goldbach In een democratie worden wetten er niet zo maar doorgedrukt en op basis van niks tot in de eeuwen der eeuwen aangehouden. En in een democratie regeert bovendien niet een niet gekozen OMT met financiele belangen en/of een rechter die gevoelig is voor lobbyisten.

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Stop het kartel. Stem PVV, SP of Fvd. En misschien SGP. Alleen zo kunnen we met de grote opruiming en doorbreking van de oude machtsstructuren beginnen. Stop met de veel te grote invloed van de banken, de consultancyjongens, en het grootkapitaal. Stop de kleptocratie/lobbycratie en de verwevenheid van de rechterlijk macht met de politiek. Dit land moet weer terug in de handen van eerbare en hardwerkende burgers en ondernemers die overal buitenspel worden gezet en altijd de prijs van het falen van de politieke bestuurders mogen betalen. Kijk naar Rutte die zijn hele adviserende hofhouding op de kieslijst heeft gezet. Dit zie je alleen in Afrika en Zuid-Amerika. Nederland is een bananenrepubliek. En het journaille laat ze er mee wegkomen, die zijn allang ingepakt want het schnabbelcircuit levert zoveel op.

Phantomas | 13-03-21 | 21:24 | 5

Ik doe mee! Laat het ongelijk van de peilingen blijken!

emwee | 13-03-21 | 21:39

Zodra Baudet de kans krijgt om bij "het kartel" aan te sluiten laat hij al zijn principes en standpunten varen. Dat heeft het FvD in Brabant ook gedaan.

Rest In Privacy | 13-03-21 | 21:51

@Gulliver | 13-03-21 | 21:51: Is het nou Baudet of het FvD? Ik probeer dat te scheiden maar door uw zinloze en tevens foutieve info verwart u mij.
Ik ga mij daar eens in verdiepen.

Bootvisser | 14-03-21 | 00:08
▼ 2 antwoorden verborgen

2021 wordt het jaar van de Grote Blonde Hoop

Turbulentie? | 13-03-21 | 21:22 | 2

De versnippering is een feit. Gaat um niet worden.

Purk | 13-03-21 | 21:48

Het zal bij hoop blijven, gezien Ruttes uitsluitingsclausule. Forum idem.
Judas Eerdmans heeft afgelopen dagen 3x op tv op een duidelijke, ontspannen manier zijn programma kunnen toelichten. JA21 wordt de grootste splinter.

gestoptmetroken | 13-03-21 | 22:25

Zo vaart de macht in NL.

inCol | 13-03-21 | 21:22

De rechter heeft niets te zoeken in het parlement. De volksvertegenwoordiging heeft gefaald, maar het niet de taak van de rechter om dat op te lossen. Het is de taak van het volk om dan een andere volksvertegenwoordiging te kiezen.

hendrikjandetuinman | 13-03-21 | 21:18 | 4

Dit begrijp ik niet, het volk stemt toch?

botbot | 13-03-21 | 21:23

Op papier klopt dat, in de praktijk loopt dat toch net effe anders.
Het gros van de stemgerechtigden is te dom om hier iets zinnigs over te zeggen. Van de poststemmen was 20% ongeldig omdat mensen het niet voor elkaar krijgen te doen wat ze gezegd wordt. Maar die mensen bepalen wel mede de bezetting van de Tweede Kamer. Die mensen kijken naar SBS6 en Heel Holland Bakt, die verdiepen zich niet in de materie en al zouden ze dat willen doen, dan verzuimt het journaille om de juiste vragen te stellen terwijl ze bezig zijn andere politici te framen.
Wie vroeg aan Rutte hoe hij het in zijn hoofd haalt om lijsttrekker te worden nadat hij z'n kabinet heeft laten vallen? Niemand. Niemand vraagt waar hij de gore moed vandaan haalt omdat ze daarna nooit meer een vraag zullen mogen stellen. Idem voor de laven in de Kamer die de regering zouden moeten controleren. Het zwaktebod is dan altijd dat ze verkeerd zijn geïnformeerd. Dank je de koekoek! De modder op des naasten mantel is nimmer zeep voor uw kleed! Had je werk nou eens fatsoenlijk gedaan in plaats van wat achterover hangen en wat gastcolleges geven. Er zitten 150 parlementariërs tegenover vak-K en slechts een handjevol debatteert mee. Wat doen die andere die daar zitten? Niet de regering controleren, that's for sure.
Omtzigt en Luijten hebben zich er druk over gemaakt, Omtzigt werd erom kaltgestellt en Luijten was al onschadelijk gemaakt toen ze bij de SP ging.
Anyway, hier denken Henk en Ingrid niet over na. Die stemmen op die sympathieke <naam politicus> en hopen verder dat er de komende 4 jaar nog wat voordeeltjes aankomen. Alles wordt toch netjes voor je geregeld?
Ledigheid is des duivels oorkussen. We worden geregeerd door charlatans, Farizeeërs en tollenaars.

Bakkeleures | 14-03-21 | 09:51

@Bakkeleures | 14-03-21 | 09:51:
"Beschavingen gingen altijd ten onder aan blindheid en tevredenheid.
Barbaren weten dit…"

Rest In Privacy | 14-03-21 | 12:41
▼ 1 antwoord verborgen

Tja. We noemen structureel liegen en bedriegen "de Rutte-doctrine".
En Rutte baalt daar niet eens van.
Hij staat op 40 zetels of zo.

Dandruff | 13-03-21 | 21:17 | 1

Zullen de peilingen ongelijk geven?

emwee | 13-03-21 | 21:22

"Bitcoin tikt € 50.000 aan"
Nee, daar istie net doorheen gegaan. Nu €50.266,30

Met_baard | 13-03-21 | 21:16 | 8

@jan-lul-de-behanger | 13-03-21 | 21:42:
Toch is dat sprookjesdenken www.bol.com/nl/p/de-mythe-van-de-staa... , je kunt niet eeuwig geld uit het niets uitdelen. Geld heeft waarde omdat het iemand anders z'n schuld is. Die ander is er bereid arbeid voor te leveren. Als we allemaal geld uit het niets krijgen (en je merkt dat nu al) dan verliest geld zijn waarde. De reden dat BTC nu stijgt is zelfs, omdat de dollar z'n waarde aan het verliezen is. Alles met echte waarde stijgt momenteel als er een beperkt aantal van is ... aandelen (Shell), huizen, BTC.

@Met_baard | 13-03-21 | 22:02:
Het kan ook weer naar beneden. Paar jaar terug ging het ook van 18.000 (top destijds) terug naar 3000 of zo. Denk dat die kans nu kleiner is (doordat Elon Musk en anderen 1,5 miljard erin hebben gestopt), maar het kan altijd, want het is gewoon helemaal niet. Als de stroom uitvalt is het weg, toch? Dan is er nog wel meer weg, maar toch. Verder vind ik ook een zwak punt dat BTC momenteel net zoveel stroom verbruikt als een heel land. www.metronieuws.nl/lifestyle/tech/202... dus dat is ook een reden dat ik er niet meer in stap, het is eigenlijk waanzin. Zijn we al die windmolens aan het neerzetten, doen we zoiets.

Watching the Wheels | 13-03-21 | 22:12

niet+s

Daarbij zit Tesla er niet mee als er 1,5 miljard verdampt. Dat aandeel is ook nog steeds (ondanks de daling) overgewaardeerd. Ze verliezen soms tientallen miljarden waarde per dag. Tesla is toch nog groter op de beurs dan al die andere autofabrikanten zoals Volkswagen en nog een aantal bij elkaar opgeteld, terwijl ze nog slechts 350.000 auto's maken of zo. Volkswagen maakt er geloof ik 20 miljoen per jaar, dus dat slaat nergens op. Ze hebben nog geen enkele keer winst gemaakt, ze verkopen CO2-emissierechten en dat noemen ze 'winst'. Kortom, het blijft link.

Watching the Wheels | 13-03-21 | 22:19

@Watching the Wheels | 13-03-21 | 22:12: Tuurlijk kan het altijd weer naar beneden gaan, maar zelfs Apple staat op het punt er geld in te spenderen dus als meer van dat soort bedrijven dat doen gaat hij alleen maar omhoog.

Als de stroom uitvalt is wat op je bankrekening staat er ook niet meer, denk je daar even aan? Je wallet kun je tenminste nog als hardware of papier versie hebben, voor het geval de stroom ooit weer terugkomt. Bij de bank mag je hopen dat er een goede backup was gemaakt net voor de stroom eraf ging. ;-)

Enfin, dit is mijn laatste commentaar hierin, vanwege mijn zwitsal (5 posts per artikel). Weet jij hoe lang de zwitsal duurt? Is dat een jaar of is dat nog steeds dat je minstens 1000 posts moet hebben gedaan? Als een jaar, dan nog een week.

Met_baard | 13-03-21 | 22:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Ethiek is alleen intellectueel verantwoord, niet evolutionair.

Neuth | 13-03-21 | 21:16 | 1

Een mooie opmerking.

SterF... | 13-03-21 | 22:14

De Hoge Raad bestaat uit het grootste criminele tuig van het land.

smdyasc | 13-03-21 | 21:13 | 1

En de Raad van State is een politiek instituut met allerlei staatsraden die lid zijn van politieke partijen, dus logisch dat er dingen geregeld worden.

Watching the Wheels | 13-03-21 | 21:15

Nu we het toch over politiek hebben. Zie bij toeval dat over 5 min. Baudet live in gesprek gaat met Fajah Lourens over zijn (vermeende) racisme.
www.youtube.com/watch?v=yeQejtUAKMI

Watching the Wheels | 13-03-21 | 21:12 | 8

Oh hey its live

RickyLaRue | 13-03-21 | 21:53

En Fajah is niet achterlijk.
Mooi.

RickyLaRue | 13-03-21 | 22:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Zei iemand dat Baudet een karikatuur van de politiek maakt?

ZZP-er | 13-03-21 | 21:08 | 5

@ZZP-er | 13-03-21 | 21:15: Pim Fortuyn 1948-2002 "Demonisering en imago". Duurt ongeveer twee en half uur (You Tube).

kiekeboei | 13-03-21 | 22:56

Dat doet Rutte al jaren....

J-van-de-Bontekoe | 14-03-21 | 08:26
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen