Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'GroenLinks neemt klimaatontwrichting niet serieus'

Geinig stukje semisatire in de mail, over de Amsterdamse windmolensoap

De Amsterdamse gemeenteraad vergaderde onlangs over het plaatsen van 17 windmolens. Inwoners van IJburg verzetten zich fel. Er waren maar liefst 160 insprekers, waardoor het een latertje werd voor de volksvertegenwoordigers. Het overgrote deel van de insprekers was tegen de windmolens. Zinloos overigens, want Groenlinks wethouder van Doornick houdt voet bij stuk. Ze had de kritiek verwacht, maar vindt dat de stad haar verantwoordelijkheid moet nemen. Dus die windmolens komen er.

En terecht. In de Amsterdamse gemeenteraad is de verpletterende meerderheid voorstander van windmolens. Die raad is gekozen door de bevolking, dus de bevolking is in overgrote meerderheid voorstander. Die paar insprekers veranderen daar niks aan. Juist nu kan de wethouder dus zorgen dat de stad haar verantwoordelijkheid neemt. De Amsterdammers zijn doodsbenauwd geworden van verhalen over een klimaatcrisis. Ze zullen met liefde de windmolens omhelzen, die paar klagers daargelaten. Maar laat die lekker verhuizen, net als de rest van die vertrekkende middenklasse. Want de rest van Amsterdam is vastbesloten samen met de wethouder het klimaat te redden. Aan de slag dus!

Maar de Amsterdamse lokale partij Groenlinks, en haar wethouder, gooit er met de pet naar. 

Om alleen al de huishoudens van stroom te voorzien heeft Amsterdam zo’n 200 windmolens nodig. En als ook nog het gas moet worden vervangen door warmtepomen op stroom nog meer. Als ook naast de huishoudens de rest van de stad stroom moet hebben zijn in totaal meer dan 300 windmolens nodig. Die schamele 17 molens slaan nog geen deukje in de klimaatboter!

Een absolute schande dus, deze Groenlinks wethouder in de Groenlinks hoofdstad die de klimaatontwrichting weigert serieus te nemen. De stad telt meer dan 230.000 auto’s. Daarvan rijdt 95% op benzine, diesel of LPG. De kiezers in Amsterdam vinden dat ontoelaatbaar, anders hadden ze wel een andere verkiezingsuitslag veroorzaakt. Met deze raadssamenstelling is het mogelijk de wil van het Amsterdamse volk uit te voeren. Grijp in.

Hoe is het mogelijk dat Groenlinks en D66 dit laten gebeuren? Er zijn misschien maar 4 armzalige zeteltjes in de raad die klimaatverandering niet vrezen. Zelfs het beetje CDA/VVD zetels staan achter het klimaatakkoord, de klimaatwet en het Parijsakkoord. Van Doornick moet zo’n beetje de lafste wethouder ooit zijn, als met zoveel draagvlak en met zo’n urgent probleem ze nog niet haar verantwoordelijkheid neemt.

Onbestaanbaar.

Willem Joustra
Projectleider RES in Beeld

Reaguursels

Inloggen

Zo is het nu eenmaal. De meeste mensen willen auto rijden maar geen vuile lucht, snelweg of herrie in of om het huis. We willen lekker weer op vakantie naar Spanje of de andere kant van de wereld maar geen vliegtuig over overlast van vliegen en AirPorts. We willen lief zijn voor zielige mensen maar geen azc of daklozenopvang om de hoek. We zijn voor beter milieu maar als we er iets voor moeten inleveren ho maar. We willen prima en de beste gezondheidszorg maar O je als straks de premies omhoog gaan. Enz enz.

Kattie | 17-01-21 | 18:24

Nederland is door haar eigen politici uitverkocht aan Vattenfall etc. via de lobby in Brussel. Een kliekje autocraten speelt sim-city met de landen van de Europese Unie Mensen bestaan niet in hun wereldbeeld. Boeren moeten niet weg wegens stikstof, ze moeten weg wegens dit schrikbeeld. resinbeeld.nl/

Abject | 17-01-21 | 13:46

Je kan veel over die Amsterdammers zeggen maar consequent zijn ze wel. Prachtige fantasievolle plannen bedenken en uitvoeren om daarna de rekening en de overlast bij de andere Nederlanders neer te leggen.

dasechtgeenstijl | 17-01-21 | 13:43

You cant have your cake and eat it too! Groenlinks!

Schwanzeleber | 17-01-21 | 13:42

De staalvretende bacterie Halmonas Titanicae wil nog wel eens helpen...
Kweekjes zijn te oogsten op de Titanic.

Jan Gordelroos | 17-01-21 | 12:00

Kort samengevat, vermindert een windturbine in de buurt dus de waarde van je woning. Je zou toch denken dat als "groen" zo goed is, de woning dan juist meer waard wordt.

kindapaas | 17-01-21 | 11:20

Is het een idee om Amsterdam te rantsoeneren op de feitelijke productie van panelen en molens op Amsterdams grondgebied?
Dan ga ik beginnen als touroperator voor liefhebbers van elders die zich een breuk willen lachen tijdens windstille donkere dagen en nachten.
Ik durf er heel wat onder te verwedden dat dan de pro-panelen en molengekte aldaar in no-time voorbij is.

Harry.Langezwaal | 17-01-21 | 11:15

Ik denk met weemoed terug aan de tijd, dat ze bij de NOS zaten te huilen, dat iedereen zijn telefoon oplader in de wandkontactdoos liet zitten. Dat gebruikte zoveel stroom.

NatNiks | 17-01-21 | 09:42

Koolstofdioxide is je vriend, niet je vijand. Dit natuurlijke gas is essentieel voor leven op aarde; méér co2 doet méér leven. Bossen tieren welig en maken onze broodnodige zuurstof; landbouw levert meer op en kan het groeiend aantal mondjes voeren.
Mijn vriend is ook een broeikasgas. Het heeft invloed op het klimaat op aarde. Méér co2 betekent méér invloed. Maar hoeveel invloed, tussen andere broeikasgassen, zonnestraling, luchtvervuiling, aardrotaties, en andere onbegrepen invloeden? Waarschijnlijk niet zoveel. Onze vriend heeft meer voordelen dan nadelen. De zeespiegel stijgt nauwelijks, de temperatuur evenmin, met extreem weer valt het best mee en de voorspelde klimaatoorlogen, -vluchtelingen en -doden zijn er ondanks alle dystopische voorspellingen niet van gekomen.
Het medicijn is vele malen erger dan de kwaal. Windmolens, zonnepanelen, warmtepompen en electrische auto’s zijn knetterduur, ineffectief en spuuglelijk. Ze nemen een hap uit onze welvaart, zijn slecht voor het milieu (aan het einde van hun levens cyclus) en het klimaat trekt zich er niets van aan. En het enige middel dat goed is voor klimaat, milieu én de portemonnee (duh, kernenergie) mag dan weer niet.
CO2 is vriend van mens en milieu. Laat die hysterische, alarmistische windmolenlobbyisten je niets anders wijsmaken.

Zeddegeizot | 17-01-21 | 08:27 | 8

Mensen moeten weer lekker naar de kerk gaan om in fabeltjes te geloven. Zelf een nieuwe kerk oprichten en fabeltjes schrijven terwijl je de rekening naar een ander stuurt is ronduit asociaal.

dasechtgeenstijl | 17-01-21 | 13:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat de sterke anti-Amsterdam sentimenten er goed in zitten, in de rest van het land is me al wel een tijdje duidelijk. Verbaas me toch een beetje om het stereotype beeld dat bestaat van de hautaine Amsterdammert met kapsones die zou neerkijken op "boeren". Dat beeld klopt lang niet altijd. Wij zijn best OK. Sommige politici van nu zijn de krakerts van toen, en dat was eigenlijk meerendeels/allemaal import. Ik heb ze nog zien "marcheren" door de Spuistraat, de leuze "de Grachtengordel voor de Amsterdammers !" scanderend. Ja probeer dat maar eens uit te spreken met je zachte G. Maar goed, knal dat hele Ijburg maar lekker vol met windmolens. Twintig jaar geleden was het daar een verlaten kade met een soort zandvlakte. Ze hebben een yuppenwijk uit de grond gestampt en een tramlijn aangelegd speciaal om daar te kunnen geraken. Dus wel een beetje met de tijd mee, minseh, en zet maar neer die windmolens. Jullie stemden zelf GL.

Asteroid-B612 | 17-01-21 | 06:18 | 4

De msm laat enkel hautaine grachtengordelnepamsterdammers zien en horen. Daarom is het beeld van de Amsterdammer zo stereotype geworden.

Quichegerechtigde | 17-01-21 | 09:31

Amsterdam is in heel veel opzichten een buitenbeentje in Nederland. Stemt zeer links, veel toneelhomo's, omroepmensen en andere kunstenmakers, enorm veel expats en onduidelijke buitenlanders. Nergens hoor je zo weinig Nederlands op straat. Arrogant vind ik ze niet; raar wel.

JvanDeventer | 17-01-21 | 10:21

@JvanDeventer | 17-01-21 | 10:21: In grote lijnen best mee eens, heb zelf ook een broertje dood aan al die "opiniemakers" (lol, alsof mensen niet bij machte zijn om hun eigen meningen te vormen, zonder duiding van dergelijke wijs/deugneuzen), gesubsidieerde theater eikels, die ook weer stukjes schrijven voor kranten, die ALTIJD geplaatst worden, enz. Het zijn altijd dat soort mensen uit datzelfde netwerk. Die de LEUKE baantjes hebben, de kreatieve baantjes, de subsidiebaantjes, de televisiebaantjes, de theatermakers, enz. die zich opwerpen als de activisten en anderen vertellen wat diee allemaal fout doen. Homo's zal allemaal wel, met wie mensen het bed delen kan me verder geen zak schelen (dat rijmt). I don't care where you shove your show, as long as you zip it up when I'm around. Maar NIET EEN van die mensen zit achter de kassa in de Lidl of heeft ooit een dag in de fabriek gestaan. En verreweg de meeste van hen komen NIET uit Amsterdam. Dat hoor ik, aan hoe ze praten. Dus die kritiek 'in den lande' op 'Amsterdammers' is lang niet altijd terecht.

Asteroid-B612 | 17-01-21 | 12:14
▼ 1 antwoord verborgen

Laat die k.tstad evenredig bijdragen aan ons klimaat- en asielprobleem. Zij willen die problemen deftig oplossen, wij op het platteland willen daarvoor niet opdraaien. Het Ij volbouwen met windmolens en zonnepanelen,as soon as possible. En een kamp voor tig-duizend asieleisers in Zuid, in plaats van grote KZ's in de verre periferie. We nemen op het platteland dan wel het evenredig deel met een boerenwindmolen en de uitbreiding van onze woonwagenkampen.

marchbrown | 17-01-21 | 02:14 | 1

Evenredig. Dit vind ik in deze context een prachtwoord!

Laten we dit voortaan opvoeren bij die GL wappies!

Warhead | 17-01-21 | 09:11
-weggejorist-
Catiollca | 17-01-21 | 00:50 | 2

Bij elk gesprek, debat of inspreekavond is klimaatontwrichting het eerste woordje dat ik van mijn bingo kaart kan afstrepen. Direct daarna komt de klimaatontkenner, gevolgd door het klimaatcomplot en daarna is het de bulk met windmolen in tuin is niet erg, etc.

flashforward | 17-01-21 | 00:46

Toch maar een kerncentrale dan..

guile | 16-01-21 | 23:21 | 2

In Diemen heeft groenlinks toch een bio centrale laten bouwen waar ze bosses uit het oostblok opstoken?

Trofl | 16-01-21 | 23:40

Direct naast IJburg ligt de Diemervijfhoek en dat gebied is zo gemaakt dat er een kerncentrale gebouwd kan worden, wat ook ooit in een ver verleden in de planning stond. Ik woon ernaast, maar van mij mag die gebouwd worden.

flashforward | 17-01-21 | 00:49

Gewoon 300 windmolens neerpeuren, iedereen verplicht zijn benzineauto laten slopen, iedereen verplicht een Tesla van 1 ton laten kopen en het milieu is gered.

Rest In Privacy | 16-01-21 | 23:18 | 4

Als we vijfendertig miljard over hebben voor de Italiaanse maffia kan een Tesla voor iedere Amsterdammer (échte Amsterdammers heb ik het over, hè? Die aan de grachten wonen) er ook wel van af.

Sans Comique | 17-01-21 | 08:54

Een Tesla heb je al voor de helft.

captainobvious | 17-01-21 | 10:00

Daarmee kun je je in de grachtengordel echt niet laten zien hoor. Laat staan op de gulfbaan.

Rest In Privacy | 17-01-21 | 11:01
▼ 1 antwoord verborgen

Op dit moment zijn alle windmolens op het Nederlandse vaste land ongeveer voldoende om de regio Delfzijl van energie te voorzien. Een druppel op een gloeiende plaat dus.

watazooi | 16-01-21 | 22:57

Bedankt voor uw bijdrage, Willem Joustra. Maar zo denkt de gemiddelde links stemmende Amsterdammer echt niet. Die ziet die molens graag in de achtertuin staan van "fascistische boeren" in het oosten van Nederland, en niet bij hemzelf voor de deur. Ik heb vier jaar geleden gedaan wat ik kon, door mijn stem aan A. Nanninga te geven bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Rhenium | 16-01-21 | 22:14

300 windmolens voor huishoudens ammehoela. Met gemiddelde opbrengst van 2.000 huishoudens per molen kom ik sowieso al dik op 400 voor A'dam. Daarnaast is het equivalent van het gemiddeld gasenergieverbruik al snel 15.000 kWh en als dat via een warmtepomp met een rendementsfactor 5 moet worden opgebracht is dat minimaal een verdubbeling van het huidige stroomverbruik en kom ik eerder richting de 800-1000 windmolens. Dan heb ik nog niet eens meegenomen dat verbrandingsmotoren niet meer mogen en iedereen de batterijenkar voor de deur gaat opladen. Geen idee wat het equivalent in kWh-en is maar het is gigantisch.
O ja, en het moet wel waaien.

Joris Beltsin | 16-01-21 | 21:54 | 2

Elektrische auto doet zo een 17 kWh op 100 km.

Continuum | 16-01-21 | 22:05

En dan nog de wind, zal veel vrij opleveren.
Leuk wind en zon, zonder goede opslag/bewaren is het een doodlopende straat.
Evenwicht tussen mens en natuur daar zou wat te halen zijn.

Rest In Privacy | 17-01-21 | 08:41

Als er voor Adam alleen al 300 nodig zijn, hoeveel zijn er dan nodig om heel Nederland te voorzien?

Ach-waarom-niet | 16-01-21 | 21:44 | 3

Zoveel dat er straks alleen nog plek is voor windmolens en asieleisers

tsjajaja | 16-01-21 | 21:56

Een kind van 5 jaar oud kan je al vertellen dat het niet past in dit overvolle land waar nog veel meer mensen de komende 20 jaar komen. Waarom snappen volwassenen dit dan niet, of is het een enorm verdienmodel van 100en miljarden? Ach onze Marc R staat over 4 maanden weer bij Willen op de stoep met zijn 4e ronde

Ach-waarom-niet | 16-01-21 | 22:06

Ik heb het artikel gelezen. Een goede aanleiding om naar zo'n zonnepark te gaan met een hamer, en een ster te slaan in elk paneel...

Rhenium | 16-01-21 | 22:15

Ho ho Willem. ik heb Wilders, Bosma, Fleur, Annabel, Hiddema, Cliteur en Baudet gestemd. De afgelopen 15 jaar.
Kolonist en pioniert op IJburg die ik ben.
www.youtube.com/watch?v=AtZxg-OC5ho&a...

Piet Karbiet | 16-01-21 | 21:30 | 1

Beste reaguurders, niet iedere Amsterdammer is blij met dit college van B&W. Verder begrijp ik het sentiment wel.

Rhenium | 16-01-21 | 22:26

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
"Offer een dunbevolkt deel van Nederland op. Kusters verwijst naar adviezen van deskundigen in de ruimtelijke ordening (College van Rijksadviseurs) en adviezen van Natuurmonumenten. Die pleiten voor grootschalige clusters van turbines in dunbevolkte, grootschalige landschappen. "
Daar gaan we weer. Plattenland als wingewest. En wat is precies 'dunbevolkt' ?

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 21:11 | 5

En nergens is er straks nog echte mooie open ruimte. De grote luchten, de Hollandse polder. Het échte Holland. Alles verziekt door windmolens die het klimaat helemaal niet gaan redden. Vanwege een collectieve hysterie, en het waanidee dat je het klimaat wel even vanuit Nederland gaat redden.

Hommel | 16-01-21 | 21:28

Waar slanke mensen wonen?

ratelaar | 16-01-21 | 21:56

Dun bevolkt? Ze bedoelen Mongolië, Groenland?
Ons Friesland en Groningen is gewoon dichtbevolkt hoor. Jullie links Amsterdams tuig!

Nuuk | 16-01-21 | 23:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Zet een molen in iedere wijk met meer dan 50% GL stemmers, en verplicht de GL'ers stroom af te nemen van die molens. Dit heb je gewild, dus.

Valse_nootjes | 16-01-21 | 21:08

Meneer de projectleider doet het natuurlijk wel allemaal voor het klimaat. Not. Lekker knallen verdienen over de ruggen van belastingbetalers die wakker gaan liggen door de herrie van die zwiepende moraalpalen.

Bulloch | 16-01-21 | 20:59

Nou ja, de klimaathysterie daar heb ik niet zoveel mee derhalve stemde ik VVD (hahahahaha SUKKEL). Die waren niet klimaathysterisch (hahahaha SUKKEL). Er stond niets over klimaatplannen in het verkiezingsprogramma (hahahahaha SUKKEL). Toch werd er een greendeal gesloten. (Hahahahaha NATUURLIJK, sukkel alleen je stem was nodig). Kortom ze moeten helemaal niks. Principes en idealen met een focking conservatieve moslim op 9!?! Opportunisme en macht dat is alles dat telt.
Dit land is door en door rot, zelfs de aller kwetsbaarsten die zorg ontvangen worden uitgebuit en gehoereerd, letterlijk! Of je wordt als fraudeur bestempelt. Exact die mentaliteit, die is het probleem. Heel veel bla bla bla heel weinig dadada.
Wees niet zoals die ratten, vaar op je eigen kompas. Wordt sterk en mooi!

ratelaar | 16-01-21 | 20:50 | 3

Je hebt gelìj́k: hoeren voor aller kwetsbaarsten!

mreasyaloha | 16-01-21 | 22:00

U had op Uw tien vingers kunnen nagaan dat de vvd nooit een meerheid zou krijgen en met de huidige stand moeten er weer veel partijtjes samen.
Reken er dan op dat er veeeeel water bij de wijn gaat.
Iedereen ontevreden.
Bedenk de reden maar zelf

Rest In Privacy | 17-01-21 | 08:47

@enra | 17-01-21 | 08:47:
Maar betekend dat ook dat een idioot plan met zo’n grote impact als de GrEeNdEaL er doorheen gerommeld kan worden? De waan van de dag regeert, de ego’s en hysterie.

ratelaar | 17-01-21 | 09:09

Vergeet wind- en zonne-energie, het fokken van koeien die 130 km per uur kunnen lopen heeft de toekomst.

Mr_Natural | 16-01-21 | 20:39

Die molens zullen uiteindelijk weer verdwijnen. Alternatieve energie is al in de maak. www.ibtimes.sg/scientists-turn-co2-in...
Straks iedereen z'n co2 hogedrukvaatje voor in huis, de auto, het vliegtuig, de fabriek, etc.

polderslootje | 16-01-21 | 20:33 | 4

@kokkie klaphaak | 16-01-21 | 21:19: Ehh. Ik woon niet in IJburg. Vanwaar die aanname? Bovendien; de stroom kan ook anders opgewekt worden dan windmolentjes, kaphaak.

polderslootje | 16-01-21 | 23:08

@polderslootje | 16-01-21 | 23:08: dat is het punt slome. Het artikel gaat over een alternatieve energiedrager. Niet over de bron. Dus je link slaat als kut op dirk.

kokkie klaphaak | 16-01-21 | 23:13

@kokkie klaphaak | 16-01-21 | 23:13: wie is dirk?

schijtzat | 17-01-21 | 03:28
▼ 1 antwoord verborgen

Een beetje het verhaal van Don Quichot en ook hier blijkt dat Sancho Panza (boer en analfabeet) beslist niet achterlijk is.
Don Q is de “vermeende”(lees hoogopgeleid) edelman, die compleet van het padje is. Dolgedraaid
Prettig Wiekend verder.

Ruimedenker | 16-01-21 | 20:29

op zich wel vreemd dat in een wijk waar je eigen electoraat woont, waar je kan doen wat de kiezer van je vraagt af te schepen met maar 17 windmolens.. Ik denk dat je met wat passen en meten zeker vijf keer zoveel windmolens kwijt kan.

Croisantneuf | 16-01-21 | 20:22 | 1

Als het niet naast elkaar kan, kan t altijd nog op elkaar

Continuum | 16-01-21 | 22:07

Gewoon een Groenlinkser aan elke windmolen. I'm Rutger Groot Wassink. No, I'm Rutger Groot Wassink! Enzovoort en zo verder. Tot je bij Femke Halsema uitkomt en als klimaatstrijder bij je zelf denkt: nah, zonde van zo'n mooie windmolen.

Rest In Privacy | 16-01-21 | 20:20 | 1

Je kan er toch ook kermis-attracties van maken ? Gewoon een schommel of een bakje aan die wieken hangen waar mensen in kunnen zitten, als een soort zweefmolen, laat ze betalen voor een ritje heb je 2 vliegs in 1 klap.

Asteroid-B612 | 17-01-21 | 06:36

Typisch Nederland. Madrid, Londen, Berlijn, Parijs, Moskou, Rome. Noem een hoofdstad en nergens vindt dit kleinburgelijke amateuristische gereutel plaats. Zegt wel wat over ons Nederlanders.

Torwart | 16-01-21 | 20:19 | 5

@entredeuxbieres | 16-01-21 | 20:28: Klopt, ik heb bij ons in het dorp ook Randstadbewoners zien komen. Die deden de gekste dingen (zelf met verf een zebrapad schilderen op de weg o.a.)en vonden dat zij de boel wel even konden veranderen.
Maar zodra ze door hadden dat ze toch echt niet heel veel vrienden over hadden, gingen ze met hangende pootjes terug naar hun voorland.
Kutvolk, met enorme ego's die niet nog niet eens door een schuurdeur kan..

tis_wat | 16-01-21 | 20:48

Het poldermodel is inderdaad verworden tot wat jij zegt, Torwart, en daarmee achterhaald. Te veel versplintering en daarmee stemmen in het kapittel, te weinig expertise en realisme en een te grote kloof tussen politiek en burgers.

MickeyGouda | 16-01-21 | 20:55

@entredeuxbieres | 16-01-21 | 20:28: Ja, mooi hè, hoe die lui schijten op alles wat uit Parijs komt. Ik legde afgelopen zomer aan de lunchtafel in mijn beste Frans eens uit dat "wij Amsterdammers niet zo heel erg sympathiek vonden". Nou, daar sloegen ze op aan hoor. De daarop volgende weken werden les Parisiens dagelijks volledig onder gekotst.
GE WEL DIG !

eilende Zebra | 16-01-21 | 22:29
▼ 2 antwoorden verborgen

En niemand houdt rekening met de afwijking van de aarde met al die propellers die staan te maaien in de lucht. En die aarde maar sneller draaien. Straks duurt een dag nog maar 16 uur en een jaar 170 dagen.... Gaan we dan de tijdcrisis bestrijden ? Nou? Who is looking stupid now, huh?

Pedronegro | 16-01-21 | 20:16 | 3

Ja 1 of andere sukkel heeft die propellers ook nog allemaal dezelfde kant op gezet.

flame_me | 16-01-21 | 20:20

@flame_me | 16-01-21 | 20:20: Aha! Daarom is het zo hard gaan waaien in de Wieringermeer. Blijven die datacenters wel koel, natuurlijk.

polderslootje | 16-01-21 | 20:27

Als een dag straks nog maar 16 uur duurt, hebben we ook voor 8 uur per dag minder stroom nodig! Toch...?

FrankVeer | 16-01-21 | 22:24

Bouw een cirkel van windmolen om Amsterdam heen. Tussen de palen kun je mooi een stevig hekwerk bevestigen zodat allerlei provinciaal gespuis met rechtse praatjes de stad niet meer in kunnen.

Of nog beter: dat deze woke-gestoorde plaag niet zich kan verspreiden over het land. Lockdown Amsterdam now!

Nuuk | 16-01-21 | 20:16 | 2

Lock ‘em up! Lock ‘em up! Ik zie alleen maar voordelen.

Madrox | 16-01-21 | 20:18

Goed idee!

Bataafje | 16-01-21 | 21:23
-weggejorist-
EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:16
-weggejorist-
Normpje | 16-01-21 | 20:14

Kleur?

Ruimedenker | 16-01-21 | 20:14

@Ruimedenker | 16-01-21 | 20:14: Midden-recht ziet u een menselijk zwart gat.
Zwarte ziel, bodemloze put wat geld betreft.

EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:17

ze hebben geen keeper

Rest In Privacy | 16-01-21 | 23:30

15 miljoen windmolens, op dat hele kleine stukje aarde.....

Graftak | 16-01-21 | 20:09

Om 1 windmolen te plaatsen is 1400 kuub beton nodig als fundament. Er is al een milieuramp gaande doordat er voor alle bouw op het land, zand ontgonnen wordt uit de zee. Tel uit je wind winst.

entredeuxbieres | 16-01-21 | 20:09 | 6

@entredeuxbieres | 16-01-21 | 20:40:
De wieken schijnen een probleem te zijn.
Composiet materiaal, zitten nog meer twijfelachtige materialen in.
In Nederland levensduur 10 jaar is gekoppeld aan de subsidie duur.

Rest In Privacy | 17-01-21 | 08:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Is er niet een wijkje met veel pvv-ers waar ze die dingen neer kunnen zetten. Op Noord of zo?

zokanhetookja | 16-01-21 | 20:08 | 1

VVD-ers bedoel je?

schijtzat | 17-01-21 | 03:30

Natuurlijk blijven die Amsterdammers protesteren, de aanhouder wind.

Mr_Natural | 16-01-21 | 20:07 | 1

De wethouder wintd.

Cunts-en-kitsch | 16-01-21 | 20:17

De windmolens die ze daar gaan plaatsen zijn van een nieuwe generatie, die maken het geluid van rolkoffers.

Mr_Natural | 16-01-21 | 20:06

Als ze nu eens zorgen dat die windmolens bewoonbaar worden... Lossen ze met een hele rits tweekamer windmolens toch een probleem op.
Maar niet heus.

ArieR68 | 16-01-21 | 20:06

Groene energie?
Een
U
Top
Pie

Hai D. | 16-01-21 | 20:07

@Hai D. | 16-01-21 | 20:07: wat is een UTopPie? Ik vraag dit voor een vriend die ook niet kan schrijven.

eilende Zebra | 17-01-21 | 00:16

Ijburg helemaal vol plempen met windmolens en ook gelijk van van het gas af alstublieft. Op zijn minst 4 windmolens per vierkante kilometer en de rest vol gooien met "zonneweides" en andere klimaat geneuzel. Hier gaan de gemeentelijke belastingen opdraaien voor de "groene" droom en blijft de rest van Nederland van bespaard.
Gemeentes waar de meerderheid van het volk voor politieke partijen stemt die voorstanders zijn van deze klimaat beweging, Daar worden dus ook de windmolens geplaatst en betaald.

Datgingniegoed | 16-01-21 | 20:01 | 6

IJburg is al van het gas af, heeft dat ook nooit gehad. Krijgen stadsverwarming/ tapwater via een electricteitcentrale (gebruik van restwarmte) in Diemen wat daar dichtbij gelegen is. Deze centrale is een moderne gascentrale... Echter wees gerust er zijn serieuze plannen om deze gascentrale om te bouwen tot een biomassacentrale. Maar... heel vreemd daar zijn vele IJburgers en inwoners van Diemen fel op tegen. Je moet toch wat over hebben om de klimaatontwrichting aan te pakken?

Xbitt | 16-01-21 | 21:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelfs een zwart gat is niet duurzaam....

Neuth | 16-01-21 | 19:58 | 5

@EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:13:
Zoals de wind white...

Mr_Natural | 16-01-21 | 20:15

@EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:13: Waarom zouden ze niet met bruin gaan, wat ze werkelijk zijn hè..?

Neuth | 16-01-21 | 20:23

@EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:13: die is leuk!

Museveni | 16-01-21 | 20:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen die tegen windmolens is, zou geen stroom meer mogen gebruiken.

trekarm | 16-01-21 | 19:53 | 12

@trekarm | 16-01-21 | 20:04: Hoeveel kilogram rotzooi? Dat moet je wel weten als je zoiets beweert.

Deflatiemonster | 16-01-21 | 20:25

@* Il Principe * | 16-01-21 | 20:06: en deel die kosten dan eens door het te leveren kWh? En vergelijk dat met de prijs van een windmolen.
Idem met het landoppervlak wat het verbruikt.

Timide_Aso | 17-01-21 | 09:16
▼ 9 antwoorden verborgen

Over 10 jaar gaan we steggelen over de kosten van het verwijderen van al die onrendabele roestige palen en over 20 jaar zijn ze weer verdwenen. Dus dit probleem lost zichzelf op voor de Amsterdammers. Een paar keer stroomuitval is voldoende om het tij te keren.

logicavanhetgevoel | 16-01-21 | 19:53 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Klaver maakt een matte indruk, GL gaat de verkiezingen niet winnen.

van Oeffelen | 16-01-21 | 19:52 | 1

Die geven ze hetzelfde middel als Biden gekregen heeft. Dat lukt dus wel.

Tuinhekje | 16-01-21 | 19:58

Armsterdam. Zielig hoopje hoofdstad.

Dubbelepunthoofd | 16-01-21 | 19:52

Volgens mij ligt de oplossing van het energie voorziening eerst in het zorgen dat we weer met minder mensen in nederland wonen. Vervolgens dan kijken waar in het land geen mensen meer wonen en daar iets bouwen dat energie opwekt wat het minst milieu vervuilt. En/of een hele goede deal sluiten met een ander land waar makkelijk op 1 of andere wijze energie opgewekt wordt in een onbevolkt gebied, maar dan mag je hopen dat die deal niet in gevaar komt. Zo zijn er wel es geluiden geweest juist alleen in hele zonnige landen zonne energie te gebruiken voor maximale efficiëntie. Immers zijn zonnepanelen ook niet volledig milieuvriendelijk( mijnen/grondstoffen), dan kan je maar beter zorgen dat elke gram paneel maximaal opbrengst geeft.

Wat ik dan ook jammer vind is dat je hoort dat hier alle wind en zonnepanelen eigendom is van buitenlanders met NLse subsidie.

timmey | 16-01-21 | 19:47 | 7

@ZegMaarJansen | 16-01-21 | 20:03:
Nou, Moeten we maar gelijk in dammen en een verleng snoertje voor de elektriciteit naar Nederland leggen, Niet?

Datgingniegoed | 16-01-21 | 20:27

@MooseNL | 16-01-21 | 20:08: nou nee.. zonder CO2 zou het op aarde gemiddeld -16 C zijn. en die bijna 30 graden die het extra veroorzaakt gaat 0,5/geen indruk maken.
Vooral niet omdat de bron van het kwaad, olie, over 30 jaar zo onrendabel is dat het vanzelf verdwijnt.

Epistulae_Morales | 16-01-21 | 20:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik hoop dat ze die hele kutstad volplempen met windmolens en gelijk een AZC op elke straathoek.

IslamPislam | 16-01-21 | 19:45 | 1

Amsterdamned is een groot AZC.

getzappad | 16-01-21 | 19:58

Een kabinet dat valt, komt daar nog een beetje valwind vanaf?

Mr_Natural | 16-01-21 | 19:45 | 2

Natte scheet..

Koning BongoBongo | 16-01-21 | 20:00

Hele kabinet was een windei.

EEnzame SchizofrEEN | 16-01-21 | 20:14

Dat gedoe stinkt een uur in de wind.

Old daddy | 16-01-21 | 19:45

Minder grote gezinnen wereldwijd. Niet géén kinderen, maar kleine gezinnen. Minder graaien, verwoesten, migreren en andere overbodige mobiliteit, vlees, en oorlogen, onnodige producten.
Praat er eens over met een willekeurige beleidsmaker. Je krijgt een hoop nietszeggend geklets. Ze gaan er nooit iets mee doen. Daarom deze windmolens. Om de overbevolking en overconsumptie mogelijk te blijven maken.
Er wordt niets mee gered.

zeurmachine | 16-01-21 | 19:41 | 7

@Tuinhekje | 16-01-21 | 19:59: Dat gaat je niet lukken. Indoctrinatie, interne familiebewaking: de instrumenten voor de vermenigvuldiging.

zeurmachine | 16-01-21 | 20:28

.
Beste zeurmachine,

Ook dat zal door de veganisten opgelost worden ... Oh, sorry moet natuurlijk “vegans” zeggen. Moet meer internationaal denken, Lul-, die ik ben.

Maar goed er zijn dus als breingestoorden die bewust géén kinderen op de wereld willen zetten, want kinderen zijn zo milieuvervuilend. Daar moet je niet aan beginnen. Dat bevolkingspyramiden dan totaal verstoord kunnen raken en de gevolgen daarvan (Zie China) nemen ze voor lief met deze eenvoudige oplossing.
Heb er zo gauw geen linkje bij, dus even zelf zoeken.
Ach, ach. De-Behanger Evocatus
.

Evocatus | 17-01-21 | 12:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe werkt dat in de hoofden van die GL-sers.
Als je voor die windmolens bent, ben je dus ook voor hoe het er uit gaat zien en het lawaai en de lichtverstoring door de wieken.

Als je daar naast wil wonen als GL, praten we verder.

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 19:38 | 1

Zo ongeveer:
Round like a circle in a spiral, like a wheel within a wheel
Never ending or beginning on an ever spinning reel
Like a snowball down a mountain, or a carnival balloon
Like a carousel that's turning running rings around the moon
Like a clock whose hands are sweeping past the minutes of its face
And the world is like an apple whirling silently in space
Like the circles that you find in the windmills of your mind!
Like a tunnel that you follow to a tunnel of its own
Down a hollow to a cavern where the sun has never shone
Like a door that keeps revolving in a half forgotten dream
Or the ripples from a pebble someone tosses in a stream
www.youtube.com/watch?v=sTpz2KSFzWs

Mr_Natural | 16-01-21 | 19:41

RES laat zien wat de gevolgen zijn voor het landschap als je windmolens gaan plaatsen. Nog even los van het lawaai en de lichtverstoring.

Niet alle wethouders zijn daar blij mee.
resinbeeld.nl/

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 19:35

Iedereen zo’n prachtig windmolentje in de tuin, naast die kabouter, dan zijn we er toch?

Magmacarta | 16-01-21 | 19:35 | 2

Verplicht bij iedereen in huis en verplicht iedereen elke dag chili.

Mr_Natural | 16-01-21 | 19:38

@Mr_Natural | 16-01-21 | 19:38: Dan krijg je weer geruzie over de vraag of "er BONEN in chili moeten, ja of nee". Die discussie is in de VS al geruime tijd gaande, net zoiets als de vraag of ananas als topping op pizza acceptabel is ja of nee. Voor- en tegenstanderts steken de hielen in het zand en de verharding van deze discussies zijn inmiddels feit. Persoonlijk vind ik bonen in chili WEL acceptabel, maar ananas op pizza niet.

Asteroid-B612 | 17-01-21 | 06:30

En betaalbare huizen bouwen, voor de middenklasse lukt GL ook al niet.
De middenmoot vlucht gillend de stad uit.
Criminaliteit is cultureel erfgoed.
Miljoenen worden uitgegeven aan opgedrongen diversiteitsbeleid.
Toeristen zijn niet welkom.
Ja! “Amsterdam heeft ‘t.”
Verder is het hélemaal superleuk, ge-wel-dig!
Pyongyang aan de Amstel.

Ruimedenker | 16-01-21 | 19:34 | 2

Ze zijn al failliet maar Ollonkreng stort wel weer bij want dat doen ze slim die linksche ze hebben altijd een back-up.

Trumme | 16-01-21 | 19:36

Wat sinds 1275 in opbouw was en floreerde wordt sinds het midden van de jaren '80 door links weer afgebroken. Onze mooie hoofdstad verdient beter.

MickeyGouda | 16-01-21 | 19:46

Strict genomen heb ik nog geen echte hekel aan windmolens om energie op te wekken, maar wel een probleem als ze in mijn zicht of te dichtbij zullen gebouwd worden en dat hebben meer met mij... Ik ben dan ook geen GL stemmer.
Probleem is waar je ze ook in nederland plaatst er is altijd iemand die er last van heeft. Omdat immers overal wel iemand woont, we hebben dus gewoon ruimte tekort..
Het feit dat GL stemmers weten dat er windmolens in t GL programma staan, vervolgens daad bij woord wordt gevoegd door de gemeente en ineens de GL stemmers boos worden is hilarisch.

timmey | 16-01-21 | 19:31 | 3

Ik ben dus wel GL stemmer, en GL had beloofd dat alleen ANDERE mensen er last van zouden hebben, gemeentes met veel PVV stemmers en zo. Ik voel me flink belazerd!!

skoftig | 16-01-21 | 19:33

De mensen willen daar wel windmolens, maar lekker ergens waar ze ze niet horen en zien. Dat is wel zo makkelijk. Verder is dit hele topic spot on.

de Voorzittert | 16-01-21 | 19:29

Gratis geld doet dat met mensen. Al die flauwekul moet uit belastinggeld betaald worden. Ze voelen er zelf niets van. Het is de welvaart van 'anderen' die 'beter verdeeld moet worden'. Door er windmolens van te kopen. Of stadswarmte van aan te leggen.

Odin | 16-01-21 | 19:28 | 2

Zinteklaas zei ooit eens een windmolen doet goed als de bonen bruin zijn.

Leibniz | 16-01-21 | 19:30

@Leibniz | 16-01-21 | 19:30: Je moet er dan wel flink wat gesnipperde verse uien overheen doen, anders doet het zeer daar.

ZegMaarJansen | 16-01-21 | 19:54

Vraag of Lukasjenko (nee vooral niet Hugosjenko) interim burgemeester wordt. Binnen 3 maanden staan er 1200 windmolens in (en niet rondom) Amsterdam.
geen complexe "democratie", gewoon, eenvoudige "democratie".

nobodiesunmighty | 16-01-21 | 19:27

Hmm, moeilijk kiezen: Amsterdam volplempen met windmolens en GL 020 wordt weggevaagd. Alles buiten Amsterdam volplempen met windmolens en landelijk GL word weggevaagd.

skoftig | 16-01-21 | 19:27 | 2

van die landelijke is al niet veel meer over de Trudeau imitatie van Yasser is uitgewerkt.

Trumme | 16-01-21 | 19:34

@Trumme | 16-01-21 | 19:34:
Klaver is de laatste tijd inderdaad compleet uit beeld, laten we hopen dat dat zo blijft, een volledig mislukt probeersel van een politicus.

smdyasc | 16-01-21 | 19:39

"de Amsterdamse gemeenteraad is de verpletterende meerderheid voorstander van windmolens. Die raad is gekozen door de bevolking, dus de bevolking is in overgrote meerderheid voorstander."

Nou, dat hoeft niet zo te zijn. 80% Van de Tweede Kamer was voor de Europese grondwet, het Oekraïne verdrag en de sleepwet, maar de meerderheid van het volk was tegen. Komt door allerlei complexe factoren, maar de volksvertegenwoordiging vertegenwoordigd echt niet altijd het volk.

Gewinflipt | 16-01-21 | 19:23 | 3

Je stemt op ze maar ze hebben hun eigen agenda en dat is niet de agenda die ze lieten zien tijdens de campagne. Die campagne zijn ze alweer vergeten als de uitslag bekend is.

EmilioEsteves | 16-01-21 | 19:30

Die items die je noemde stonden volgens mij dan ook helegaar niet in verkiezingsprogramma’s. Dus zijn dat prima items voor referenda. Net als dat de VVD/kabinet Rutte 3 ineens de dividendbelasting post-verkiezing uit de hoed toverde.. totaal geen campagne voor gevoerd.

timmey | 16-01-21 | 19:34

@timmey | 16-01-21 | 19:34: Wat dacht je van die van het gas af hysterie? Dat soort moves dient de bevolking voorgelegd te worden!

5611 | 16-01-21 | 20:18

Mooi is dat. Lekker groen en eco, maar de benodigde ellende mag ergens anders.
Ja, zo kunnen we allemaal wel lekker groen en eco zijn.

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 19:23 | 2

Dat is precies hoe het gaat. GL haalt de overweldigende meerderheid van z'n electoraat uit de grote steden. Het platteland mag worden volgestouwd met windmolens. Uiteraard met hulp van de plaatselijke vastgoedproleet die ook deeltijd VVD-wethouder is. En een paar boeren die normaal gesproken graag met Thierry strijden voor de terugkeer van het Nederland van vroeger, o nee nu even niet.
De gewone bevolking heeft het nakijken met een fooi om de speeltuin op te knappen.

De echte Stolwijker | 16-01-21 | 19:34

@De echte Stolwijker | 16-01-21 | 19:34:
Aha, we gaan na Groningen dus nu de heel Nederland een wingewest maken voor de randstad.

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 19:39

En Forum voor Democratie wil bijbels verbieden.

Koonkluk Huis | 16-01-21 | 19:23 | 3

SGP wil porno verbieden.

Mr.Crowley | 16-01-21 | 19:27

SGP wil Forum knuffelen.

oldandwise | 16-01-21 | 19:29

Als die auto's electrische auto's worden moeten er nog mee windmolens bij.

kloopindeslootjijook | 16-01-21 | 19:22 | 2

Plaats een windmolen op het dak van een elektrieke auto en de rijwind houdt
je aan het rijden.

getzappad | 16-01-21 | 20:10

Onze te dominante dominantie word zelden serieus genomen, laat staan adequaat verholpen.

Neuth | 16-01-21 | 19:21 | 1

Dat de mensen dat pikken. Onvoorstelbaar.

not_as_cheap_af | 16-01-21 | 20:42

In September worden die Grünen de 2de partij van Duitsland de grootste EU economie. Ik vrees dat er nog veel gaat gebeuren maar dan via Brussel en daar is geen wethouder tegenop gewassen.

Trumme | 16-01-21 | 19:21 | 2

Net zoals met de energiewende, ook al zo'n succes (als je een contracthandelaar bent).

henkiedeboer | 16-01-21 | 19:24

zouden de Duitsers al de 7e generatie jachtvliegtuigen hebben ontwikkeld, lopende op chlorofyl en Sidewinders die op windenergie met mach 7.00 wegschieten?

nobodiesunmighty | 16-01-21 | 19:31

Kan de rechter GroenLinks niet dwingen meer te doen in Amsterdam? Die 300 windmolens moeten er nu komen, geen dag meer wachten!

smdyasc | 16-01-21 | 19:20 | 1

Precies! Overal in Nederland staan al vele windmolens. Maar wat doet GroenLinks-bolwerk Amsterdam? Bar weinig!

Papa Jones | 16-01-21 | 19:47

net zo erg als mijn vrouw die hoofdpijn heeft. Went ook.

nobodiesunmighty | 16-01-21 | 19:32

Echte groen linksers rijden in een vieze vuile diesel uit de jaren van voor 1979. Het liefst een Volvo, Mercedes of Citroen

ptrck | 16-01-21 | 19:18 | 3

Dat is pas goed voor het klimaat, voor deze mensen hoeft dus al 42(!) jaar geen nieuwe auto te worden gefabriceerd. Beter dan al die stekkeryuppen, die het liefst om de 2 jaar een nieuw modelletje uitzoeken.

Binkoo | 16-01-21 | 19:27

@Binkoo | 16-01-21 | 19:27: Feitelijk zou dit zo naar juist kunnen zijn. Het slopen en nieuw bouwen van betere auto's en gebouwen kost giga veel energie en wordt nooit meegenomen als men het over vergroening heeft.

5611 | 16-01-21 | 20:20

Een Citroen van voor 1979 die op diesel loopt?? Dat wil echt niemand!

Museveni | 16-01-21 | 20:49

Hoezo geen plaats in Amsterdam voor windmolens? Gewoon wat wijken weg en plaatsen maar. Kan mij niet te vol worden met die deegmixers in Amsterdam. Maar ja, ik ben ook niet links hè.

Mispel | 16-01-21 | 19:18

Niet achteraf zeiken waarvoor er in groten getale eerst is gestemd. Wat een blond electoraat ook! Nu mag u straks lekker luisteren naar die windmolens in uw straks geringe nachtrust.

Jan, Leiden | 16-01-21 | 19:17

Willem Joustra, te Amsterdam. Noem dan iedere Fries gewoon Lullo Lulstra, Kutta Kutstra en Trutje Troelala. Red Friesland van zich zelf en deporteer het hele zakie naar Amsterdam. Win-win. Amsterdam is toch al reddeloos verloren en na al die eeuwen is de enige verdienste van Friesland de Afsluitdijk. En die is zeer beslist niet door een Fries uitgevonden!

Rest In Privacy | 16-01-21 | 19:16 | 8

@Grutte Pier | 16-01-21 | 19:46: Plat Amsterdams: de gruwel!

Rest In Privacy | 16-01-21 | 19:54

@Hetkanverkeren | 16-01-21 | 19:49:
Uit reactie maak ik op dat u meer ervaring met discrimineren heeft. In dat geval zou ik de tekst van uw reaguursel bewaren voor hergebruik. U kunt “Friezen” dan eenvoudig vervangen door “Jood", "moslim" of "kleurling”, maar onthoudt wel dat discriminatie nooit grappig is.

Verder is het u waarschijnlijk ontgaan dat de boodschap van de klimaatscepticus Joustra cynisch bedoeld was. Deze man staat vermoedelijk aan uw zijde en u zou hem zeker met wat meer respect mogen bedelen.
't Kan verkeren.
www.climategate.nl/2020/05/invloed-kl...

Jan de Vries | 16-01-21 | 23:21
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
vluchtelingallergie | 16-01-21 | 19:16 | 3

Als het zo doorgaat ga ik dus mooi geen GroenLinks meer stemmen. Naar goed socialistisch gebruik had de partijleiding beloofd dat de echte partij-getrouwen a/ heel rijk zouden worden en b/ geen gevolg van het beleid zou hebben, en dat die windmolens bij die smerige arbeiders en boeren werden gedumpt.

skoftig | 16-01-21 | 19:16
-weggejorist-
piempaulus | 16-01-21 | 19:16 | 3

Waarom geen windtunnels? Onder de grond, dus niemand heeft er last van. Waarom moet ik altijd degene zijn met de goede ideeën?

Mr_Natural | 16-01-21 | 19:15 | 4
-weggejorist-
Graftak | 16-01-21 | 19:34

@Koning BongoBongo | 16-01-21 | 19:24: kernenergie is schoon, veel schoner dan gas- en kolencentrales. Produceert veel meer dan suffe windmolens.

Graftak | 16-01-21 | 19:35

@Graftak | 16-01-21 | 19:35: I know ... is mijn keuze ook. Maar mocht mis gaan heb ik mijn voorkeur wie het eerst het graf in gaat.

Koning BongoBongo | 16-01-21 | 19:47
▼ 1 antwoord verborgen

Alleen maar witte windmolens.
Kan echt niet meer.

RickyLaRue | 16-01-21 | 19:15 | 1

Beter kun je oranje neerzetten, die zijn iets kleiner.

miko | 16-01-21 | 19:49

Groenlinksers bepalen het liefst wat er met geld van anderen gebeurt en welke beperkingen aan anderen opgelegd gaan worden in naam van de goede zaak.
De eerste de beste keer dat ze zelf met hun eigen beleid worden geconfronteerd, staan ze te janken of die windmolens niet ergens langs een dorp geplaatst kunnen worden.

fail | 16-01-21 | 19:14

Slagschaduw, geluidsoverlast, waardedaling van huizen, gezondheidsrisico's: ik begrijp waarom men niet staat te springen. Het is alleen een beetje jammer dat de problematiek pas wordt erkend als het mensen zelf treft.

MickeyGouda | 16-01-21 | 19:12 | 7

@Trumme | 16-01-21 | 19:45: hey dat is het beleid van een aantal hele nare en domme mensen. Waar sommige nieuwe amsterdammers dan wel weer op hebben gestemd.

BobDobalina | 16-01-21 | 19:55

@miko | 16-01-21 | 19:47: het gros van de mensen hier houdt zich daar totaal niet mee bezig. En laten wel wezen, bijna alles wat er op de dam stond kwam van buiten.

BobDobalina | 16-01-21 | 19:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een schijtstad is Amsterdam.
Echt.

Montgomery Burns | 16-01-21 | 19:11 | 16

@miko | 16-01-21 | 19:38: maar schommelt die temperatuur niet al 4 miljard jaar miko? En hebben wij niet pas 40 jaar fatsoenlijke meetapparatuur en satellieten en sterke computers om dit te bestuderen? En wat is 40 jaar op 4 miljard? Juist nul niets.

Trumme | 16-01-21 | 19:49

@BobDobalina | 16-01-21 | 19:44: Menselijke geheugens gaan niet ver genoeg terug. Ik herinner mij, uit eigen ervaring, dat we na de oorlog een reeks flink hete zomers hebben gehad, afgewisseld met koude winters. De koude winters verdwenen in de jaren '70, maar komen vast wel over een 50 jaar weer terug. Normale schommeling in het klimaat. Maar dan vinden wij dat het weer verdomde koud wordt 's-winters en moeten we daar weer iets aan gaan doen.

Synecdoche | 16-01-21 | 20:02

@Synecdoche | 16-01-21 | 20:02: ja dat wil best geloven. Daarom moet je altijd voorzichtig zijn met eigen ervaringen in deze discussie.

BobDobalina | 16-01-21 | 20:06
▼ 13 antwoorden verborgen

Maar ehhh, als die windmolens er niet zouden komen loopt a'dam heel veel subsidie mis want windmolens draaien toch op subsidie, toch?

pa_niek | 16-01-21 | 19:11

Kerncentrale op de Tweede Maasvlakte, kerncentrale ergens midden in Flevoland, kerncentrale updaten / upgraden in Zeeland. Kerncentrale nabij Brainport Eindhoven. Kerncentrale bij Chemelot Limburg. Nog eentje ergens tussen Nijmegen en Arnhem. En nog één of twee in de regio Friesland / Groningen / Drenthe / Overijssel.
KLAAAAAR!

Timide_Aso | 16-01-21 | 19:11 | 10

@Jan, Leiden | 16-01-21 | 19:20: maar we bouwen wel het dichtstbevolkte deel van dit dichtstbevolkte land onder zeeniveau. Dat is geheel risicoloos?

Timide_Aso | 16-01-21 | 19:33

@Stollingroles | 16-01-21 | 19:16: Lol, als Tihange de lucht in gaat is het hier toch al een groot wasteland. Liever 3 moderne centrales op eigen bodem, zet ze maar bij mij in de achtertuin. 1000x liever dan zo'n subsidiemolen.

Vanilla | 16-01-21 | 20:45

je vergeet nog eentje naast het rijksmuseum.

knight25563 | 17-01-21 | 14:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Die molens passen wel in jou straatje

Hemmenaar7 | 16-01-21 | 19:10

Die vergadering met 160 insprekers was hilarisch. Een deugende versie van ‘man bijt hond’ in het kwadraat. Met mensen die allemaal vonden dat ze geen NIMBY’s waren en naar eigen zeggen zeker wel voor windmolens zijn, maar niet bij hun in de tuin.

cheops | 16-01-21 | 19:10

Geweldig dit

HD50 | 16-01-21 | 19:09

Gaat het met die dingen dan net zo als met de zonneparken? Nederland subsidieert en de winsten gaan met schepen vol naar het buitenland.
www.ad.nl/economie/buitenlandse-inves...

Kopieerapparaat | 16-01-21 | 19:09 | 1

Vlak voor het einde van hun economisch leven gaan zonneparken en windmolens in eigendom over naar zwervers en andere katvangers, die kunnen de verwijdering niet betalen en dus draait de burgerij op voor de verwijderingskosten.

Beter zou het zijn als de eerste jaren van een zonnepark of windmolen worden gebruikt om te sparen voor de AOW en begrafeniskosten van deze installaties.

De Cradle-2-Cradle tijd van zulke installaties bedragen nu al minstens 130 jaar voor een zonnepark en 40 jaar voor een 2 GW windmolen.

ZegMaarJansen | 16-01-21 | 19:42

Windmolens plaatsen is industrialisering van het landschap, of in dit geval: woonwijken. En slecht voor het milieu want na 10 jaar zijn ze op en die wieken zijn niet te verwerken tot iets anders. Niet te begrijpen dat links voor plaatsing is.

31 November | 16-01-21 | 19:09 | 4

In de polder tussen Den Bosch en Oss komen er ook tientallen en de grap is daar zijn veel eendenkooien en overwinteren trekvogels en leven daarom veel buizerds. De provincie heeft in het verleden tonnen subsidie per jaar uitgegeven om dit gebied te beschermen maar nu zijn alleen de vogelwachters en bewoners fel tegenstander van de bekende milieuclubs incl. de Brabantse Milieu Federatie hoor je niets. Nul.

Trumme | 16-01-21 | 19:31

Zo gaat het inderdaad altijd.
"Na 20 jaar zijn ze rendabel en leveren ze geld op"!
En na 15 jaar worden ze vervangen.

zetje01 | 16-01-21 | 19:36

Helaas is bijna elke vorm van energie verkrijgen wel iets dat het milieu schaadt. De ouderwetse relatief kleine windmolen van hout en steen dan weer niet echt significant.

timmey | 16-01-21 | 19:40
▼ 1 antwoord verborgen

En die Van Doornick, die de uitstoot van ammoniak van de biomassacentrale (19.000 kilogram, waar 2535 kilogram is vergund) 'een lichte overschrijding' noemt, kan die ammoniak misschien beter zelf even op gaan likken?

Poesmobiel | 16-01-21 | 19:08 | 1

Hij drinkt toch al ruim 17.000 liter amoniak per jaar, oh wacht..... dat was azijn. Nevermind.

peterdh | 16-01-21 | 19:20

Groenlinkafkorten als NIMBY doet de nimby onrecht. Groenlinksers zijn op elk gebied hypocriet (immigratie, vliegvakanties, en dus ook windmolens). Wordt ook groenlinkser en Deug!

TheEgg | 16-01-21 | 19:06

Hang om alle minaretten een 3-tal wieken en de doelstellingen zijn voor Islamsterdam al bereikt.

Phantomas | 16-01-21 | 19:05

Klimaatontwrichting. Wat een onzin.

zwartzondersuiker | 16-01-21 | 19:05

Amsterdam heeft geen plaats voor windmolens. Dat betekent dat deze in de omgeving van Amsterdam komen. Daar woon ik. Pleur op met die zooi! Ik ben gehecht aan mijn uitzicht en weilanden.

WillemWordtWakker | 16-01-21 | 19:05 | 5

@peterdh | 16-01-21 | 19:22: Amsterdam wil het wel! GroenLinks is een partij die dit duidelijk voorstaat en daar ook nooit een geheim van gemaakt heeft. Ze hebben een GroenLinks burgermoeder en een daverende GroenLinks meerderheid in de raad, compleet inclusief de wethouders die erover gaan. Amsterdam kiest dat toch zelf? Nou dan. Bouwen die hap.

Kopieerapparaat | 16-01-21 | 20:01

@peterdh | 16-01-21 | 19:22: Zelfs met die 300 windmolens ben je er nog lang niet. Ook Amsterdammers willen autorijden en als dat elektrisch moet mag je daar 2-3.000 kWh per auto voor rekenen. En dan hebben we het nog niet over kantoren, industrie, overheid en OV, dat is nog veel meer dan particulier verbruik. Reken maar minimaal op 1.000-1.500 stuks. En had ik al die molens meegeteld die waterstof moeten maken voor als het niet waait?

5611 | 16-01-21 | 20:06

@5611 | 16-01-21 | 20:06: Bij het maken van waterstof verspil je ongeveer 50% van de opgewekte energie. X factor 2 dus. En de productie van waterstof kost ook nog eens vet duur. Hierbij reken ik het geld en de energie die het optuigen van het hele circus kost nog niet eens mee!

Kukooo1 | 16-01-21 | 20:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Veruit de meeste (groen-)linkse stemmers willen veel meer windmolens en zonnepaneelparken.
Maar dan absoluut niet bij hun in de buurt maar in de buurt van bijvoorbeeld PVV-stemmers.

2voor12 | 16-01-21 | 19:05 | 10

@5611 | 16-01-21 | 20:09: voor zover ik weet niet. Ik heb alleen al 27 jaar niet gestemd overigens. Wat is links tegenwoordig. Ik vond het programma van de pvv bijvoorbeeld behoorlijk socialistisch.

BobDobalina | 16-01-21 | 20:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Dus eigenlijk schrijf je dat een windmolen mega onproductief is? Ik pleit voor een kerncentrale aan het einde van de Osdorper Ban.

Risingson | 16-01-21 | 19:04 | 6

@Keyboardspeler | 16-01-21 | 19:22: Gewoon door de gele stad heen, ze passen denk ik net in die grachten. Kunnen ze lekker overal genieten van hun geliefde windmolens.

5611 | 16-01-21 | 20:10

Bootjes worden ook uit de grachen geweerd, dus het lijkt me geen enkel probleem om daar midden op de Herengracht een mooie molen van 250m hoog te bouwen. Wie zeurt die vaart maar om,.

marcoplarco | 16-01-21 | 20:47

Windmolens leveren ook zonder CDA/VVD vrindjes subsidie gewoon geld op. Amsterdam zou ook meer moeten inzetten op PV en thermo zonnepanelen. De grachtenpandjes hebben goede daken daarvoor en er is genoeg lokaal elec-gebruik. Met accu-buffers is er voor velen genoeg te bereiken. Door een gestyleerd pakket aan te bieden kan het uiterlijk van de daken behouden blijven. Overigens zou men de pylonen van de windmolens tot een aanzienlijke hoogte met zonne panelen kunnen bekleden. De pylonen zijn zo groot. Daar gaan echt honderden panelen op. Goed voor het ochtend en avond licht.

MaarFeitelijk | 17-01-21 | 00:39
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl