achtergrond

Geenstijl

Akwasi trapt NPO-laptop op zijn gezicht

Woordkunstenaar bedreigt journalist

"Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee. Daardoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van Hans en verlaat de kelder. Hans in een verklaring: “Ik liep meteen achter hem aan en zei hem dat die laptops niet van hem zijn, maar Akwasi zei dat hij moest afkoelen en dat hij over vijf minuten terug zou zijn. Op dat moment hoopte ik vooral dat we het gesprek konden voortzetten."

(...)

"De voor Hans intimiderende houding van Akwasi duidt er op dat het interview niet verder zal gaan. Onder druk gaat hij akkoord met het wissen van het interview op de laptop, om op die manier de laptops weer terug te krijgen, in de wetenschap dat er op een ander apparaat een backup staat. Akwasi stemt hierin toe, loopt weg om de laptops te halen, en het interview wordt vervolgens van de laptop gewist."

De sympathieke oprichter van de sympathieke Omroep Zwart Akwasi is weer eens op een sympathieke manier in het nieuws gekomen. Hij heeft op 28 december een journalist van de EO geïntimideerd om opnames van een interview te wissen, omdat de interviewer het waagde een vraag te stellen. Gelukkig was er nog een backup. Het hele gesprek is nu alsnog door de EO online gezet, inclusief een kwezelige verklaring. Iedereen die heel erg verbaasd was over de agressieve teksten van Akwasi op de Dam, kan nu ook weer heel erg verbaasd zijn over het agressieve gedrag van Akwasi. Akwasi is namelijk de zachtheid zelve. Hij is een woordkunstenaar nota bene! Het objectieve Openbaar Ministerie moet nu gaan bepalen of Akwasi met het intimideren van journalisten de voorwaarden voor zijn sepot heeft geschonden. We zijn benieuwd.

Complete interview

Helder!

Duidelijke reactie op Insta:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.