achtergrond

Geenstijl

Minister Asscher in 2014: 'De Belastingdienst maakt geen fouten, toeslagouders wel'

Vooringenomenheid, we hebben er allemaal wel eens last van. Maar soms bijt het je zes jaar later alsnog in de politieke kont

De toeslagenaffaire is erger dan corona. Want dat virus is over een paar maanden verdwenen en de verlammende schimmel in de politiek, het bestuur én de rechterlijke macht is chronisch, nauwelijks behandelbaar en vermoedelijk ongeneeslijk. Het is ingewikkeld om het hele veld te overzien en tegelijk bedroevend om de standaard reflexen te aanschouwen: de pionnen, niet het speelveld. Probeer zo'n poppetje - bijvoorbeeld Lodewijk Asscher - eens in de tijdlijn van het spel te plaatsen. In juni 2014 kreeg hij als minister van Sociale Zaken al Kamervragen over ouders die teveel kinderopvangtoeslag ontvangen zouden hebben omdat de adresgegevens van de kinderen ontbraken in het contract met de kinderopvanginstelling. Destijds luidde het antwoord van Asscher dat nieuwe beoordeling van dit "fraudegeval" niet nodig was. De Belastingdienst maakte geen fouten, het systeem was in orde, de ouders hadden vast zelf iets op hun kerfstok. Maar ook de ouders in deze casus komen nu, ruim zes jaar later, in aanmerking voor compensatie omdat ze destijds wél en zoals zovelen met vooringenomenheid zijn behandeld. Zijn er ondertussen nog nieuwe appjes gelekt bij de PvdA?
Instant VACATURE: Als ie snel is, kan ie nog aanmonsteren bij het Communicatieteam Herstel Kinderopvangtoeslag (mirror).

Poll van de Arbeid

Wie volgt deze week Lodewijk Asscher op als Partijleider van de Arbeid?

Zo werkt dat niet, meneer Asscher

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.