Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – PCR-testje

Er is nog lang geen groepsimmuniteit, er zijn genoeg beschikbare zielen voor een tweede golf

BOE

Viroloog Marion Koopmans legde gisteren uit dat de PCR-test de aanwezigheid van unieke delen van het virus-RNA aantoont. Specifieker kan een test moeilijk worden, als unieke delen van de bouwtekening van dit virus aanwezig zijn, slaat de test positief uit. De hypothese is binair: die tekening is er wel, of die is er niet.

Waar het problematisch wordt, is dat de aanwezigheid van een deel van de bouwtekening niet direct iets zegt over de aanwezigheid van de volledige bouwtekening, en al helemaal niet of die tekening in gebruik is door een volledig werkend virus. De hamvraag in welk tempo de tekening bij de drukker ligt en wordt verspreid, wordt niet beantwoord. Dan is onbekend hoe ziek & besmettelijk iemand is.

De Ct-waarde bepaalt hoe lang de aanwezige bouwtekeningen gekopieerd mogen worden, voordat gekeken wordt of er genoeg aanwezig zijn. Kopieer je te weinig krijgen alleen doodzieke mensen een positieve uitslag. Dan krijg je een groep vals-negatieven die klachtenvrij of met milde klachten en schoon geweten een hoop infecties veroorzaken. Kopieer je te veel, krijgen ook mensen die al enige weken genezen zijn een positieve uitslag. Dit doe je dus nooit goed.

Het liefste willen we een goddelijke gave waarbij een omaatje kan ruiken wie ziek is, en daarmee als een soort Koning Salomon in totale perfectie alleen de juiste mensen in isolatie plaatsen. Dat wil ik ook. Zo zwart-wit is de echte wereld helaas niet. Helaas kom je dan vrij snel in een stukje pijnlijke statistiek, gevolgd door economische en politieke keuzes.

Gelukkig zijn er complete steden op corona getest. Daarmee kunnen we een achtergrondmeting doen. Een test op 9,9 miljoen mensen in Wuhan, gaf 300 asymptomatische gevallen. Dat is 0,003% “Around 4.7m people in Kashgar are being tested, with 138 asymptomatic cases found so far.” Dat geeft ook 0,003%. Hong Kong vond 32 gevallen op 1,78 miljoen mensen. 0,0018%.

Pas als alleen mensen met klachten worden getest, zien we deze percentages stijgen naar enkele procenten. De kans op een vals-positieve is maximaal een deel daarvan. Kijken we naar antistoffen, die langer na genezing aanwezig blijven, krijg je hogere percentages. Slowakije: “Antigen tests were carried out on 3.625 million people – of whom 38,359, or 1.06%, were found to be positive.”

Nederland deed deze test alleen als steekproef, ziet dat antistoffen ruim zes maanden later nog aanwezig zijn, de september/oktober ronde van het Pienter-onderzoek kwam op 5%. Er is nog lang geen groepsimmuniteit, er zijn genoeg beschikbare zielen voor een tweede golf. Het effect van open scholen is meetbaar: 16% van de positieve testen zijn tieners, ik heb respect voor hun docenten.

Optie A, we volgen viruswaanzin, en gebruiken geen enkele test, wachten tot het ziekenhuis vol ligt, raken in paniek en gooien zonder testen de halve samenleving op slot. Deze optie kost minimaal een miljard per dag sluiting. De eerste golf duurde een paar maanden, en alleen al bij de overheid ging negentig miljard door het putje. De andere helft van de economie heeft ook pijn.

Optie B, we volgen deze PCR-testen, zelfs als ALLE gisteren 4499 positief geteste mensen vals positief waren, en deze allemaal twee weken helemaal niet kunnen thuiswerken, en deze mensen gemiddeld duizenden euro's per maand verdienen, alle schade dezelfde dag vergoeden, kost deze voorzorgsmaatregel tientallen miljoenen euro's per dag (4499 x 2 x 3000 / 2 = 13,5 miljoen ).

De PCR-test levert een besparing van minimaal een miljard per dag. De kosten van onnodige quarantaine bij enkelingen zijn sowieso verwaarloosbaar bij de kosten van een horeca die op slot zit of de schade dat de ontwikkeling van de jeugd ruim een half jaar niet optimaal was. Dat tijdens de eerste golf coronatesten nauwelijks werden ingezet, was een beetje dom.

Optie C konden we importeren uit Zuid-Korea, Japan en Denemarken. Met het juiste gedrag zijn daar ziektes zoals sars, mers en covid-19 compleet onder controle, tegen minimale kosten. Dit soort virussen louter bestrijden met medicijnen, vaccins en lock-downs is een dure hobby. Vooral als je dankzij wangedrag bij een open kraan aan het dweilen bent.

Ik kan niet geloven dat ik hierover nu nog een tekstje over een testje kan typen. De eerste coronababy's zijn al geboren. We gaan nu de kerst in met een zorg die halfvol zit, een reproductiegetal boven de 1, een bevolking die het spuugzat is, gewoon gaat winkelen en straks langs familie gaat en vanwege de kou & kosten steeds minder gaat ventileren.

Dan stappen mensen uit hun eigen bubbels, (gezin, school, werk en lokale supermarkt), en leggen bovenregionaal nieuwe contacten (familie, winkelcentra). Verwarren hun eerste coronaklachten met de voorspelbare kater of hoofdpijn die je krijgt na een goed glas wijn of langdurige conversaties met je schoonfamilie. Dan stijgt het reproductiecijfer nog verder, mede dankzij een hogere k-waarde.

Pappen en nathouden houdt pijnlijke maatregelen en problemen in stand.

Reaguursels

Inloggen

Beste Feynman,

Het eerste gedeelte over de PCR is correct.

Dan schrijf je het volgende: "Het liefste willen we een goddelijke gave waarbij een omaatje kan ruiken wie ziek is, en daarmee als een soort Koning Salomon in totale perfectie alleen de juiste mensen in isolatie plaatsen. Dat wil ik ook."

Nee, dat willen we helemaal niet. Dat willen we bij de griep ook niet, en het sterftecijfer van corona is amper hoger dan dat van de griep. Ben je daar al eens op in gegaan?

Dan schrijf je het volgende, en dat is volgens mij pure quatsch: "Een test op 9,9 miljoen mensen in Wuhan, gaf 300 asymptomatische gevallen. Dat is 0,003% [...] Pas als alleen mensen met klachten worden getest, zien we deze percentages stijgen naar enkele procenten."

Je schrijft dus eigenlijk dat als enkel mensen met symptomen getest worden het percentage asymptomatische toeneemt? Dat is een contradictio in terminis. Je link bij 'enkele procenten' gaat, voor zover ik kan vinden, helemaal niet over het percentage asymptomatische gevallen. Dus waarom je dat erbij zet....

Dan dit: "Kijken we naar antistoffen, die langer na genezing aanwezig blijven, krijg je hogere percentages. Slowakije: “Antigen tests were carried out on 3.625 million people – of whom 38,359, or 1.06%, were found to be positive.”"

Heb je je eigenlijk wel een beetje fatsoenlijk in de materie verdiept? Antistoffen is totaal iets anders dan antigenen. Antistoffen is antibodies in het Engels. Antigens staat voor antibody generator. Wat je zegt slaat als een tang op een varken.

Gaan we verder: "Nederland deed deze test alleen als steekproef, ziet dat antistoffen ruim zes maanden later nog aanwezig zijn, de september/oktober ronde van het Pienter-onderzoek kwam op 5%. Er is nog lang geen groepsimmuniteit, er zijn genoeg beschikbare zielen voor een tweede golf."

Er is al aan meerdere kanten duidelijk geworden dat groepsimmuniteit niet alleen behaald wordt door middel van antistoffen maar ook aan de hand van T-cellen. Daar ga je totaal niet op in. Waarom niet? Heb je een agenda? Doe je niet je best om objectief naar de feiten te kijken? Ben je gewoon bang?

Dan je optie A, B en C. Waarom neem je Zweden niet mee? Waarom neem je Zweden nooit serieus? De tweede golf (sterfgevallen) is in Zweden ongeveer een kwart van de eerste golf.

Dan deze nonsens: "Ik kan niet geloven dat ik hierover nu nog een tekstje over een testje kan typen. De eerste coronababy's zijn al geboren. We gaan nu de kerst in met een zorg die halfvol zit, een reproductiegetal boven de 1, een bevolking die het spuugzat is, gewoon gaat winkelen en straks langs familie gaat en vanwege de kou & kosten steeds minder gaat ventileren."

Kijk je nooit naar de cijfers? Aantal mensen op IC's is aan het dalen (en IC's lopen weken achter weten we), aantal mensen op de verpleegafdeling is al weken aant dalen, en flink ook, oversterfte is ook aan het dalen. Reproductiegetal is de afgelopen maand gemiddeld onder de 1.

Kortom, het is gewoon de normale seizoensbeweging van virusinfecties, misschien een beetje aangesterkt door de maatregelen. Dat zie je in praktisch alle westerse landen. Dat er in Denenmarken zo weinig sterfgevallen zijn wordt overigens met name toegeschreven aan de totaal andere situatie van de ouderen.

Al met al een kulverhaal.

Michelsz | 29-11-20 | 18:24 | 2

Hear hear!
Precies dit dus!

mood | 29-11-20 | 19:06

Dank! Zou prettig zijn als Feynman en de hele redactie in lijn komt met bijvoorbeeld Kees de Kort (in GeenStijl cafe):

www.youtube.com/watch?v=UJsrDWq593A&a...

Daarna een front vormen en Rutte omduwen, unieke kans. 10.000 keer zo erg als toeslagen affaire en Rutte is absoluut eindverantwoordelijk voor de huidige economische puinhoop.

chefren | 29-11-20 | 19:30

Je loopt zwaar achter de feiten aan Feynman. De wetenschappelijke basis voor de pcr test blijkt uiterst discutabel en er zijn dus serieuze vakidioten die het onderzoek willen laten terugtrekken. www.janbhommel.com/post/verklaring-pi...

BlondHaarBlauweOgen | 29-11-20 | 17:33

Weet je waar ze heel weinig testen;
Japan 27000 per miljoen inwoners
Zuid Korea 59000 per miljoen inwoners
Taiwan 4600 per miljoen inwoners
Je zou bijna denken dat er een verband is.

mikes43357369 | 29-11-20 | 15:59 | 1

Met testen loop je toch alleen altijd achter de feiten aan. Meer testen = meer paniek. Feitelijk verandert er niets. Zonder erg strenge maatregels modderen we naar wat aan. Prima wat mij betreft, maar erg triest management van de crisis. Slapte. Polderen. Zie de lege Kuip (capaciteit 50000) en volle winkelstraten op een steenworp afstand. Waanzin!

inCol | 29-11-20 | 16:35

Wetenschap en de Pcr test
Peter Borger, een ter zake zeer kundig man :
youtu.be/bcVSwSxDn24

Ben Adam | 29-11-20 | 15:39

Een beetje naïef van deze vrouw om waarheden te uiten voor haar boekenkast. Voor zij het weet zal alles worden weggehoond wanneer iemand een "fout" boek in de boekenkast ziet staan en dit wereldkundig maakt en zij zal hoe dan ook daarmee haar baan verliezen.

forecastle | 29-11-20 | 15:31 | 1

De letters e en o in de linkerbovenhoek zijn voor veel mensen al reden genoeg haar af te serveren.

BlondHaarBlauweOgen | 29-11-20 | 17:50

In Azie doet men gewoon wat er gevraagd wordt of men wordt gedwongen. Hier is alles 'een discussie want hier hebben we een bevolking van verwende prinsjes en prinsesjes die 'Gewoon willen doen wat ze willen doen.'. Typisch wat ik weer hoorde in de interviews over 'Black Friday'.: 'Ja, het is te druk, maar ja... IK BEN ER NU TOCH...' Beeeeeehhh-beeeeeeehhh. Onnozel en verwend consumptie-vee.

m@rkus | 29-11-20 | 15:00 | 1

Ja, en hoe zelfzuchtig en dom dat ook is, we zijn blij dat dat mag hier en dat het er niet aan toegaat zoals in Azië. Dat we hier met verwende sneeuwvlokken te maken hebben hebben we zelf laten gebeuren.

Sans Comique | 29-11-20 | 18:40

Aziatische landen hebben gewoon meer ervaring, zaten er meteen op met degelijk, toereikend, contact onderzoek, terwijl wij achter de feiten aanliepen en contact en bron onderzoek te laat was.

Neuth | 29-11-20 | 13:35

Wetenschap, échte wetenschap, is waardenvrij. Zodra het ingezet wordt om politieke besluiten te rechtvaardigen is het direct geen wetenschap meer. Want er zullen altijd andere net zo deskundige mensen zijn die goede redenen hebben om het ergens niet mee eens te zijn of iets anders te veronderstellen (niet iets anders VINDEN). Want de waarheid wordt met een kleine letter 'w' geschreven in de wetenschap.
Welke kies je dan als leek, als politicus? Achter wie ga je je verschuilen? (dat er niet gedurfd word verantwoordelijkheid te nemen is duidelijk. Zelfs Pieter Omzigt is dat met me eens).
En er is maar één RIVM. Die is 'De Autoriteit'. Vacatures worden daar dan ook niet gevuld zoals in het bedrijfsleven, de beste mensen worden aangenomen, maar degene met de meest wenselijke instelling en loyaliteit.
Wie Ab Osterhaus al vergeten? Met zijn lichte zwelling bij het nieuws dat bij een klein meisje voor het eerst op Nederlandse bodem gesproken kon worden van Het Eerste Geval In Nederland van Mexicaanse griep. Wat hebben de nieuwe keizers van het RIVM achter de ellebogen?

Sommigen zeggen; "in tijden van crisis hebben we eensgezindheid nodig (zeer) en moeten we vertrouwen geven aan onze bestuurders."

Nee zeg ik u, júist in tijden van crisis dien je de macht zorgvuldig in de gaten te houden. Niks mis mee.

Want één deel van de machthebbers doet me denken aan de varkens uit Animal Farm, en het andere deel doet me denken aan de door algemeen corrupt politiek gekonkel naar boven gedreven burgemeester uit The Hobbit, waar iedereen smachtend naar opkijkt voor leiding in de crisis, terwijl de Draak op de achtergrond het dorp in as legt.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:30 | 1

" En er is maar één RIVM. Die is 'De Autoriteit'. Vacatures worden daar dan ook niet gevuld zoals in het bedrijfsleven, de beste mensen worden aangenomen, maar degene met de meest wenselijke instelling en loyaliteit. "

ik lag op de grond van het lachen toen ik dit las.

stunter | 29-11-20 | 14:44

Let wel: De R waarde is regiogebonden. In het noorden is deze rond de 0,8. In de randstad 1,3. Die 1,02 voor het hele land is een nietszeggend soort van gemiddelde.

Eigenwijs | 29-11-20 | 12:48 | 1

Nietszeggend is jouw kwalificatie. Een gemiddelde is een gemiddelde. Doe ermee wat je wilt.

Merkie | 29-11-20 | 18:08

Dit geeft trouwens ook stof tot nadenken (van cnn): “ In Japan, more people died from suicide last month than from Covid in all of 2020.”

Thomtidom | 29-11-20 | 12:27

Hoezo komen ze nu aan zetten met antistoffen tot 6 maanden aantoonbaar. Dat is heel niet waar. Na 4 maanden zijn bij de meeste mensen geen antistoffen meer aantoonbaar. Bij jongeren vaak al na 1 maand bij amper symptomen. dit is in al erg veel wetenschappelijke artikelen gemeld. sterker nog alles wat we nu min of meer weten was al eigenlijk bekend in januari 2020. Echter niet wetenschappelijk bewezen. zolang we virus niet bedwingen in de groep jongeren heeft geen enkel beleid nut. Zal steeds met vertraging van 6 maanden nieuwe explosies geven. Scholen moeten gewoon gereorganiseerd worden. Kan ook best. de wijze van lesgeven is niet meer van deze tijd. snap wel dat de leraren veelal lopen te gillen dat ze de kinderen vooral willen zien. alhoewel je je ook mag afvragen waarom dat dan steeds fysiek zou moeten. maar goed dat is een andere vraag. wel kan ik met zekerheid zeggen dat vele docenten gaan afhaken wanneer ze bijv 50% online les moeten gaan geven. De baan is dan niet zo leuk meer en controleerbaar qua lesgeven kwaliteit. denk dat er een grote groep docenten is die het gewoon wel een relaxed baantje vind. toch is het tijd het onderwijs te hervormen. voordeel, pedo's vertrekken uit onderwijs, kwaliteit van lesgeven gaat omhoog en is ook te controleren. kleine groepen naar school voor praktijk of extra ondersteunigslessen. Je kan zelfs denken aan onderwijslaboratoria bouwen waar leerlingen groepsgewijs hun praktijk komen volgen. dus gebouw voor tehorie, gebouw voor praktijk en thuis onlline. Je hebt dan 3 lagen onderwijs. Makkelijk in te grijpen wanneer er weer een virus uitbraak is. want snel na deze uitbraak volgt de volgende. dat komt door de zo bejubelde globalisering.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 12:21 | 1

Ik heb regelmatig overleg via TEAMS en ik kan je zeggen; het is totaal niet te vergelijken met fysieke aanwezigheid. Mensen die roepen dat les ook wel via een tablet gegeven kan worden snappen niks van groepspsychologie of de onderliggende neurologie. Het is echt totaal anders. Als een leraar een paar leerlingen voor zich kan winnen als het ware volgen de anderen meestal ook. Wanneer er genoeg aandacht schenken aan de les doet de rest dat ook wel. Dergelijke zaken zijn besmettelijk in een groep. Dat gebeurt nooit bij tabletles.

Dat getuur op een schermpje en het afhandelen van sociaal belangrijke zaken via teks messages heeft er nu al voor gezorgd dat kinderen elkaar niet eens meer aan kunnen kijken als ze tegen elkaar praten. Als ze dat al doen, fysiek. Allemaal halve autisten.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:03

Uit de tegel van Antiquerulant elders in dit draadje:
m.youtube.com/watch?t=387s&v=J3vD...
Het geeft een verklaring van de hoge aantallen in Italië en lage in Japan. De oorzaak zit in de weerstand, met name vitamine D. Daaruit volgt de vraag hoe het gesteld is in Nederland in de verpleeghuizen? Hoe vitamine-D-rijk zijn onze oudjes?

Frau Merkel | 29-11-20 | 12:05

Wedden dat Marion Koopmans in haar jonge jaren een krakende punker is geweest?

Wiebenick | 29-11-20 | 11:50 | 1

Ze is gevraagd Ursula von der Leyen, de plagiaatdame en verantwoordelijk voor enorme schandalen op het Duitse ministerie van defensie, te ondersteunen. Dat spreekt niet in haar voordeel.

Frau Merkel | 29-11-20 | 12:08

Het valt me steeds vaker op dat Feynman ook maar een opiniemaker is, feitenvrij je mening plempen. Best jammer.

Zijn er nog mensen bij GS die zelf onderzoeken? Of laten ze dat aan anderen over, om dan hier lekker makkelijk de hoofdpunten aan te tippen en wat verwijzingen naar foute mensen te doen?

Uppie2010 | 29-11-20 | 11:44 | 6

@Uppie2010
De PCR test is niet bedacht en niet ontwikkeld om corona op te sporen. Daardoor dus niet geschikt! Dit zegt de bedenker en maker van de test. Linkje kan ik niet plaatsen ....dus google zelf maar even aub.

Witte-vla | 29-11-20 | 14:05

@Witte-vla | 29-11-20 | 14:05:
Vreemd, als ik dat google kom ik inderdaad tegen dat hij daar oorspronkelijk niet voor was ontwikkeld. Maar dat hij er prima voor kan worden ingezet.
Dus... jij beweert wat, kom jij dan maar met bronnen.

Tostiapparaat | 29-11-20 | 17:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja maar in HongKong mag je nog steeds niet in.

van Oeffelen | 29-11-20 | 10:42 | 2

'maar in Hongkong mag je er nog steeds niet in" of "maar HongKong mag je nog steeds niet in" moet dat zijn dacht ik, hoor. Volgens mij. Als je in Hongkong er nog steeds niet in mag ben je toch al in Hongkong? Illegaal dat wel want je mag het niet zijn, maar je bent het wel al toch.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:09

Ha, ik zie dat ik het verkeerd gelezen had, die er zat er niet in. Toch is het nog steeds wel fout.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:11

Feynman zonder feiten dit keer. Jammer, maar gewenning gaat snel ;)

Gelukkig kan binnenkort de hele PCR-methode voor corona de prullenbak in. Het is al een paar keer aangehaald in de comments.

De test, test werkelijk NIETS. Het virus is nóóit geïsoleerd en dus nooit aangetoond.

Alle deskundologen die denken ergens wat vanaf te weten ten spijt. Draconische maatregelen opheffen en weer verder met leven.

nuchterland | 29-11-20 | 10:37 | 3

Zeker, de mensen die positief testten in het ziekenhuis en nu aan het revalideren zijn of onder het gras liggen hadden geen corona?
Ja er zijn vast zaken die beter kunnen en het is inderdaad nooit waterdicht want je checkt altijd componenten. Als je een slurf detecteert ga je er vanuit dat het een olifant is, maar soms is het een neger met een hele grote piemel. Het feit dat er een verschil is tussen de waarheid en de gemeten waarheid betekent niet dat we maar niet meer moeten meten.

kobuskuch | 29-11-20 | 11:36

Ja, zeg dat wel.
We hebben immers nog een stikstofcrisis tegoed van ons kabinet, die wil ook wel een keer aan de beurt zijn.

jemagookniksmeer | 29-11-20 | 11:36

Koekoek, nuchterland. Gaat alles goed?

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 12:12

Er zijn geen bewezen werkzame adequate maatregelen. Alle ideeën, oordelen over maatregelen (en over elkaar, gerustellend hahahaha) zijn niet bewezen. De kwaliteit van de onderzoeken zijn te slecht en niet reproduceerbaar naar de echte wereld. Mogelijk dat de N95 maskers in goed gecontroleerde laboratorium settings, ik zeg het maar heel voorzichtig: zouden kunnen werken. Maar dan zouden we van de wereld een lab setting moeten maken. Beste regering: probeer het maar eens. Wil je hier goed doorheen komen zul je de verschillen tusen arm en rijk minder moeten maken, alsmede er voor zorg dragen dat zoveel mogelijk mensen werk behouden. Vaccins: ach ja, ook leuk, misschien werken ze. Kijk maar es rustig rond in de cochrane library. Daar heb je een grove indicatie. Dat er zoveel opinies en zoveel maatregelen niet werken dan wel wél werken en iedereen roept maar wat is volstrekt de normaalste gang van zaken. De onderzoeken die op dit moment geproduceerd worden zijn van zeer lage kwaliteit en bewijzen eigenlijk alleen maar dat de I orde en II orde fouten lekker groot zijn dan wel dat er gigantische bias existeert. Erg jammer. Houdt er rekening mee dat wetenschappers, vooral professors, erg graag in de picture komen. Aandacht betekent: money, roem en ander sterfelijk materiaal. Ze zijn niet anders dan wijzelf, mogelijk vanwege ambitie nog wat meer narcistischere trekjes (kan ik voorlopig helaas niet bewijzen). De enige redelijk stabiel terugkomende factor lijkt leeftijd te zijn.

nobodiesunmighty | 29-11-20 | 10:32

Best meneer Feijnman. De door u vermelde R van 1.02 was een laatste indicatie van 06 november jl!! Graag wat actuelers!!

Maximaal | 29-11-20 | 10:16 | 1

Yep en die was zelfs al te hoog omdat men op de standaard "after weekend" meld-piek heeft gemeten. Je ziet dat nu alle cijfers omlaag gaan. Ook de rioolcijfers bv.

RichardBandler | 29-11-20 | 10:19

Er is (i.c.m. mét de huidige maatregelen) al wél groepsimmuniteit: de R0 ligt immers onder de 1. Dat is definitie ervan !

RichardBandler | 29-11-20 | 10:16 | 2

Er is vooral al groepsimuniteit omdat de antistoffen sinds de zomer vlot weg zijn.
Geen antistoffen = geen noodzaak = amper nog virussen in omloop.
Corona was afgelopen zomer al vrijwel voorbij.
En nu zeker.

Raider Twix | 29-11-20 | 11:52

Het idee van groepsimmuniteit is juist dat je zonder verdere maatregelen een R0 lager dan 1 hebt.

Merkie | 29-11-20 | 18:10

Geweldig het hogere K waarde verhaal, de film met Dustin Hoffman, Outbreak uit 1995 rolt voor mijn ogen voorbij. Maar 6 maanden AntiStoffen? Klinkt als een zwangerschap, waar de antistoffen Wat? doorgespoeld worden door een putje? Geboren worden? Is de kracht van de antistoffen alleen maar 6 maanden sterk genoeg om het virus te vernietigen? Misschien toch maar in een andere hoek de boel bekijken, lezen, schrijven? 1995 is toch al geweest, die scenario die kennen we, toch? Good Luck en zoals ze zeggen in Hill Street Blues, Be safe out there.

overcoat | 29-11-20 | 10:04 | 1

Ja, we richten ons tot Hollywood voor raad en spirituele begeleiding door deze Crisis. Vooral gehypte ouwe meuk.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:37

Niemand weet precies welke maatregelen de beste zijn. De vergelijking tussen landen met verschillende soorten maatregelen levert weinig op (rekening houdend met de economie) om te zien wat nou het beste is. We zeuren dat de regering het niet goed doet, de ene helft vindt dat er strengere lockdown moet komen, andere helft minder streng. Het eerlijkst zou zijn om te zeggen dat we het niet precies weten, maar dat kan een regering natuurlijk niet zeggen, bijlft een beetje in het veilige midden, en wij kunnen dan zeuren dat het allemaal te slap of niet goed is.

Thomtidom | 29-11-20 | 09:27 | 5

Geen maatregel is de beste.
Na de lockdown in maart stegen de cijfers nog 3 weken als een raket.
Na de lockdown in oktober stegen de cijfers wederom nog 3 weken gematigd.
Dus bij een strenge, nagekomen lockdown als een raket omhoog, bij een chaos lockdown gematigd omhoog.

Direct stoppen die lockdown: werkt niet.
Net als mondkapjes, afstand houden enzovoorts.
Zelfs medische werken niet: 10% ziekteverzuim op de IC, waar ze echt worden gedragen.

Raider Twix | 29-11-20 | 11:55

@Alco-de-Holist | 29-11-20 | 10:09: Je hebt landen waar het uitzonderlijk goed gegaan is. Vraag daar hoe ze het hebben gedaan en bekijk hoe dat hier kan worden toegepast. Dan weet je het.

Sans Comique | 29-11-20 | 13:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de bedenker en maker van de PCR test aangeeft dat de test niet ontwikkeld noch geschikt is om corona op te sporen ....dan moet je een nieuwe betrouwbare ontwikkelen dan zijn we ook van dat gezeik van valse positief valse negatief en valse nicht (oh nee dat is een andere kwestie) af....Zo en nu op naar de kerstdagen...

Witte-vla | 29-11-20 | 09:09 | 4

@Diederik_Ezel | 29-11-20 | 09:14: Nee dan heb je niet goed gelezen. Aanwezigheid van stukjes virusDNA betekent nog niet dat iemand 'besmet' is. Onder een bepaalde waarde van de uitslag moet een tweede test volgen.

Sans Comique | 29-11-20 | 09:53

@Diederik
Katy Mullis heeft diverse malen aangegeven dat haar PCR test niet is gemaakt en ontwikkeld om Corona op te sporen. Dit is makkelijk terug te vinden...

Witte-vla | 29-11-20 | 14:10
▼ 1 antwoord verborgen

Dit stuk zit vol met onjuistheden maar ik zal me beperken tot een punt. Het aantal oplopende besmettingen zou zijn oorzaak vinden in het wangedrag van mensen. Als mensen zich aan de maatregelen zouden houden was het virus al weg. Maar wat als er met een belangrijke verspredingsmechanisme geen rekening is gehouden. Aerosolen! Volgens mij het belangrijkste verspreidingsmechanisme. Bij aerosolen werkt 1,5 meter niet in slecht geventileerde ruimtes. Nog mondkapjes. Dit komt ook tot uitdrukking in plaatsen waar mensen besmet raken(volkskrant: Op deze plekken raken Nederlanders besmet, volgens het contactonderzoek);
Thuissituatie 40%
werksituatie 19%
verpleeghuis 19%
overige familie 17%
Je zou het moeten onderzoeken. Laat Marion Koopman dat hebben gedaan.( Ja dezelfde) Ze plaatste twee fretten in kooien die in dezelfde luchtstroom zaten. Op zo een manier dat de besmetting alleen door de lucht kon. Een fret werd besmet. Vervolgens werd er gekeken of de andere fret ook besmet werd. Verdomd als het niet waar was die werd ook ziek. Experiment geslaagd: Corona verspreid zich ook door de lucht, zou je zeggen. Echter Marion geeft er toch een andere draai aan(citaat maurice's website);
... uit hun rapport (179-182):
“The fact that SARS-CoV was transmitted efficiently via the air between ferrets thus does not align well with the lack of evidence for efficient SARS-CoV virus transmission via the air between humans under natural conditions.”
Dus eigenlijk zeggen ze: omdat we het bij de mensen niet hard hebben kunnen aantonen zeggen deze bevindingen bij fretten weinig. Want misschien gebeurt het alleen bij fretten.

Ik proef bij Feynman een veel frustratie en angst. Maar als we niet kijken naar de feiten en onze eerdere meningen niet durven te herzien komen we niet verder. Sterker nog we zetten onszelf op voor de volgende ramp.
Angst voorkomt niet dat je sterft.
Angst voorkomt dat je leeft.

mikes43357369 | 29-11-20 | 09:01 | 5

@Diederik_Ezel | 29-11-20 | 09:10: Het bewijs is er in overvloed;
- corona-uitbraak in zorgcomplex De Tweemaster in Maassluis
- Diamond Princess
etc.etc.

mikes43357369 | 29-11-20 | 09:26

@Diederik_Ezel | 29-11-20 | 09:10: Als het niet ontkent wordt waarom is het beleid daar dan niet op afgestemd zoals wél gebeurt in Duitsland.

Simon_GS | 29-11-20 | 09:31

@Feynman | 29-11-20 | 09:20: Waar het fout gaat met aerosolen is als de lucht wordt gerecirculeerd en niet genoeg wordt gefilterd.(HEPA filters) Misschien zijn er wel andere technische eisen aan HVAC systemen in Japan, Zuid-Korea en Taiwan.
Maar wat voor maatregelen hebben ze in Japan genomen;
Japan, however, has never enforced a lockdown with penalties, even when a national state of emergency was declared on April 15 in an expansion of the state of emergency for Tokyo and six other prefectures declared earlier on April 7. Instead, the government “requested” that people refrain from going out and that restaurants and bars suspend their business, without ever forcing them to close down. This soft approach was enough to achieve a de facto lockdown as people practiced risk aversion rather than bearing responsibility for spreading the virus, and those who feared social sanctions bowed to social pressure.
Lijkt wel Zweden. Maar hoe zit het met testen dan;
When the coronavirus outbreak began in Japan in January, testing capacity was limited to 1,500 cases a day. This made it necessary to restrict testing to those already showing symptoms, such as a fever lasting more than four days, the objective being to diagnose the disease before it got too serious. People who were not expected to get seriously ill could not get tested, leading to much frustration among those who wanted to know if they were infected. This approach was widely criticized by foreign media. Japan was unfavorably compared to countries like South Korea and Germany that had very quickly made testing widely available and it was even suggested that Japan was deliberately restricting testing to keep its case numbers low so that it could continue on schedule with the Olympics.
There were other reasons, however, that Japan’s testing capabilities did not quickly improve. One concern of the Ministry of Health, Labor, and Welfare and infectious disease experts harked back to the 2009 H1N1 influenza epidemic when patients flocked to hospitals to be tested, and spread the disease as they waited their turn in crowded hospital lobbies. Fear that testing would cause a similar spread of COVID-19 led to the decision to limit accessibility and to require those who might be infected to wait at home.
Hier zie je nog een andere mogelijkheid voor de lage infectie cijfer. Immuniteit opgelopen bij andere virussen.

mikes43357369 | 29-11-20 | 09:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn nog veel meer opties zoals de kwetsbare beter beschermen want 65% van de slachtoffers valt in de verpleeghuizen. Antistoffen zijn maar een gedeelte van de verdedigingslinie van je lichaam (denk aan T-cellen) dus de groepsimmuniteit is mogelijk veel hoger. Dat de R boven de 1 zou zijn geloof ik niet aangezien een heleboel indicatoren gestaag dalen: ziekenhuisopnamen, ziekenhuisbezetting, virusdeeltjes in het rioolwater, het percentage positief geteste personen. Dat de daling nogal traag is komt omdat de verkeerde maatregelen worden genomen. En natuurlijk ook omdat de R in de maand is en het niet voor niks zo is dat virussen het goed doen in die periode. Tot slot zou men meer aandacht aan weerstandverhoging kunnen geven. Circa 50% van de thuiswonende ouderen en 85 tot 90% van de bewoners van een verzorgings- of verpleeghuis hebben bijvoorbeeld een vitamine D-spiegel van < 50 nmol/L die aantoonbaar een rol speelt bij weerstand tegen covid. Het kost vrijwel niks om daar wat aan te doen.

Simon_GS | 29-11-20 | 08:42 | 5

@Gulliver | 29-11-20 | 09:02: Houdt.Eens.Op. met iedereen die een andere zienswijze heeft dan hijzelf (meneer de virusexpert?) direct een "wappie" te noemen. Het is irritant, voegt niets toe en slaat de discussie dood.

De Droit | 29-11-20 | 10:20

@De Droit | 29-11-20 | 10:20: he he eindelijk.dat zie je tegenwoordig overal gebeuren,heb jr een andere mening ben je gelijk een wappie nazi of complotgekkie.moe van.

Gepiel | 29-11-20 | 10:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Pappen en nathouden, waar nederland kampioen in is.

isotope 465 | 29-11-20 | 08:38 | 1

Polderen heet dat, meerpartijen stelsel

Rest In Privacy | 29-11-20 | 11:47

Mooi. Maar toch zit me dit nog altijd dwars. De fles whiskey die Ab opent bij de eerste besmetting van de Mexicaanse griep en het juichen bij 34 miljoen bestelde vaccins. youtu.be/TGqiLdi_F2E

Dubbelepunthoofd | 29-11-20 | 08:36

Voldoende vit D niveau is uitstekend als eerste verdediging tegen virussen en verkoudheden . Er bestaan genoeg supplementen om je afweer sterker te maken en het virus minder kans te geven om toe te slaan .

likmegaties | 29-11-20 | 08:19 | 3

Een tekort aan vitamine d is slecht voor je weerstand.

Rest In Privacy | 29-11-20 | 09:45

Zonlicht. Supplementen bevatten geen Vitamine D maar stoffen die onder invloed van zonlicht in Vit D wordt omgezet.

Sans Comique | 29-11-20 | 09:56

@Sans Comique | 29-11-20 | 09:56: nee, vit D zit er in. Itt vit D door zonlicht kun je pillen wel overdoseren

Nichtsneues | 29-11-20 | 10:32

My 2 cents met de kennis die ik heb van het onderwerp.
1. De PCR tesst die gebruikt wordt is een twee-staps test. Eerst moet het RNA van het virus omgeschreven worden naar DNA, dat wordt in de PCR exponentieel vermenigvuldigt, iedere ronde verdubbelt het aantal DNA fragmenten. Welke fragmenten vermenigvuldigt worden hangt af van de specificiteit van de 'primer' het kleine stukje DNA dat aan specifieke delen van het virus DNA hecht en het deel tussen twee primers verdubbelt. Een enkele primer set is aanvallig voor kruisreacties, dat zijn onspecifieke delen die verdubbelt worden omdat ze erg veel op de DNA letter volgorde van de primer lijken. Meerdere primers per test verkleinen die kans. Een PCR heeft een vastgesteld aantal ronden, zeg 30, dus ieder virus deeltje levert 2^30 een miljard kopietjes op, genoeg om te kunnen zien met een kleuring. De precieze intenssiteit van een kleuring uitlezen is erg moeilijk, en de efficientie van de verdubbeling iss nooit 100%, daardoor de eenvoudige PCR test niet gechikt om het originele aantal virus RNA deeltjes te bepalen. Een PCR variant die geschickt zou zijn iss de qPCR, de kwantitatieve PCR, hier wordt bij iedere cycle middels UV licht de absorbatie door DNA van het UV gemeten en kan het originele aantal virus RNAs beter bepaald worden. Maar de hardware daarvoor is duuru. Een factor 10 met een standaard PCR apparaat.
Met het PCR principe zelf is nike mis, mits het goed ingezet wordt, en daar hapert het. de primer paren zijn van 3 naar 1 gegaan. Men heeft waarsschijnlijk met de groeiende ervaring beter primers gevonden, maar helemaal lekker is het niet, want kruisreacties blijven voorkomen. Het hoeft niet eens virus DNA te zijn, het kan ook uit de cellen van de drager afkmstig zijn, maar dit is niet te verhinderen, met de manier van afnemen die standaard is.
PCR is een goedkope test, en was snel te ontwikkelen.
Virus RNA is best onsstabiel. Wanneer het virus deeltje uitelkaar valt, en dus de bescshremende mantel weg is, wordt het snel in kleine stukjes geknipt door RNAse,en RNAse is overal, je vingers zitten er vol mee. Kapotte vruss deetjes in je neus zullen niet lang een signaal afgeven in de PCR.
2. een tweede tesst die nu opkomt is de antigeen test. NIET TE VERWARREN met de antilichaam test. Het antigeen is het deeltje van het virus waar het antilichaam aandockt, waarna het immuunssysteem het deeltje kaltstellt. Antilichamen worden door het immuunsysteeem gemaakt en zijn zeer specfiek. De ANtIGEEN test is een zogenaamde ELISA, waar het virus antigeen gebonden wordt door een antilichaam, en vervolgend met een tweede antilichaam (kan hetzelfde zijn als het eerste) met een kleurtje wordt gebonden. Er vindt geen vermenigvuldiging plaats. Ook hier iss de drempel om de kleur waar te nemen vrij hoog en de precieze intensiteit van de kleur lastig vast te sstellen. Deze test werkt vooral bij mensen die akute klachten hebben, dus een groot aantal virus deeltjes dragen.
Ook de antigenen zijn redelijk instabiel en worden met de tijd door het lichaam afgebroken, maar zin stabieler dan het RNA. Maar ze kunnen dus voor een valss positief resultaat zorgen.
De ANTILICHAAM test toon de door het immuunsysteem gemaakte antilichamen van de virus drager aan. Dir is dus afhankelijk van het immuunsysteem van de besmette persoon. Deze antilichamen blijven - afhankelijk van het immuunsysteem van de persoon - meerdere weken in het bloed aanwezig. Ook hier vindt geen vermenigvuldiging plaats. Een de antilichamen die gemeten worden zijn minder specifiek, ze kunnen ook gemaakt zijn tegen andere corona virussen die een antigeen delen. Deze test wordt eigenlijk niet gebruikt om mensen als drager van het virus te tessten (zouden ze in ieder geval niet) maar om vast te sstellen welke mensen al in contact geweest zijn met het virus. Dus niet voor de diagnostiek maar voor de statistiek.
3. Een methode die ik zou kunnen bedenken die het werkelijk aantal virus deeltjes meet zonder vermenigvuldiging, is een directe beeldgevende methode, dus mikroskopisch. Men weet hoeveel antigenen een enkel virusdeeltje heeft. Als test reagenz kan een met een kleurtje voorzien alntilichaam diensst doen. Zeg dat een virus deeltje 1000 antigenen op z'n mantel draagt. dat betekent 1000 antilichamen die binden, dus 1000 kleur molekulen per deeltje. Mikroskopische beeldgeving kan goed gewantificeerd worden, dus de zichtbare deeltjes die een sterkte van 1000 kleur deeltjes hebben worden meegenomen, alle andere sterktes worden uitgesloten. qua kosten en duur is dit niet sterk versschillend van de PCR en qua duur ook vergelijkbaar.

At your service, sorry voor der spelfouten - m'n ss-toets hapert (ben blij geen FvD Jugend te zijn - HAha), meten is weten - maar je moet wel weten wat je meet.

Bad_Pritt | 29-11-20 | 01:37 | 3

Ik haak af.

Dubbelepunthoofd | 29-11-20 | 08:28

Mooi verhaal !

RichardBandler | 29-11-20 | 10:17

Nu is de vraag waarom nr 3 niet toegespasst ( nieuwe trend) wordt ? Of de duurdere variant van 1 ? Het gaat tenslotte om miljarden, dus dan mag het toch wat kosten ?

Kim-Jung-Un | 29-11-20 | 11:37

Ik ben geen expert maar is voor groepsimmuniteit niet eerst individuele immuniteit nodig? Nog nooit heb ik over iemand gehoord die immuun is voor COVID.

BozePaarseMan | 29-11-20 | 00:26 | 6

Dat soort vragen dien je alleen te stellen als expert, zo is het niet eerlijk!
Rutte heeft die term verkeerd gebruikt, kudde-immuniteit is een term uit het hvv (handboek vaccin verkoop) die gebruikt wordt om de kudde op te zetten tegen anti-vaxxers.

Het is voor de gelovigen een manier om mirakels te verklaren zoals: ondanks vaccinaties toch ziek geworden?

Dat ligt dan aan uw buren, deze hebben zich niet gevaccineerd, daardoor is de kudde te klein in zijn geheel, en uw kudde met name als het uw kind betreft dat sterft aan de mazelen of iets anders verschrikkelijks uit de zandbak van de opvang.

Het is net als met de EU, alleen meer vaccins kunnen de aandacht afleiden van het feit dat men u graag wat vaker zou willen injecteren om uw aandacht af te leiden van het feit dat injecties aangekocht tbv een "crisis" of een "pandemie" makkelijk uit te leggen zijn.

Dat wordt gegraaid uit de kassa met zulke smoezen belooft niet veel goeds voor de toekomst, de bodem is in zicht..

Gelukkig is het merendeel van de bevolking niet te beroerd om thuis te wachten tot hun mirakel spuit klaar is, en is de volgende smoes voor de volgende crisis reeds klaar: tegenvallende resultaten ivm pandemie bla chip en participeren met je kadaver dat grind voor de nieuwe oprit vergruist zichzelf niet.

Het aantal manieren waarop dit voordelig voor u of mij zal uitpakken is precies 0, tenzij het virus gecodeerd is om slechts een select groepje uit te schakelen.

Uiteindelijk waren we al langer ziek en teveel bezig met social (media/distancing) waardoor we elkaar wss nooit meer kunnen verenigen, gezien dat FB YT enz zich van hun goede kant laten zien (censuur).

Note to mankind: Don't get addicted to tech made by the military until it's potential and purpose are known, it might be a weapon..

Lionfromzion | 29-11-20 | 12:16

@Sans Comique | 29-11-20 | 10:12: klopt, mensen die aan de "griep" sterven lijkt me ook typisch een categorie "Overigen" want hoe meet men dat?

Wordt iedere dode met een loopneus door een busje opgehaald en tot pulp gemalen en door een grote pcr test gehaald die alle virusdeeltjes meet?

Denk t niet, lijkt mij veel aannemelijker dat de recente "uitbraken" van longontsteking SARS waren, dan dat longontsteking ineens besmettelijk is geworden.

SARS beschrijft precies wat de andere uitleg ontbeert: hoe kan het dat een aantal keer ziekenhuizen overvol lagen met longontstekingen terwijl deze niet besmettelijk zijn? De uitleg dat het een gemeen griepvirus was snijdt geen hout. Acute longontsteking is geen besmettelijke ziekte en is bacterieel van aard, behalve wanneer we spreken over het op acute longonteking gelijkende virus SARS.

Het is zelfs onmogelijk dit uit te sluiten lijkt mij, zolang we leven in een wereld waar dit echt pas SARS-Cov-2 is kunnen de pcr testen en het SARS-Cov-2 niet tijdreizen en hebben ze nooit de mensen die in 2015 ofzo op de IC lagen met "besmettelijke longontsteking" met die testen kunnen testen op SARS-Cov-2 omdat dat toen nog niet bestond toch?

Ik gok dat we gewoon in de wereld leven waar in elk geval sinds 1998 heel veel geexperimenteerd is met allerlei Corona virussen, waarschijnlijk met de beste intenties (patent van de Uni Utrecht heeft het over gerichte manipulaties om gerichte doelen zoals HIV of kanker aan te vallen). In de daarop volgende jaren zijn er ook minder edele doelen bedacht voor dit virus en onderzocht.

Ik vraag mij dus af: hoe hebben alle virussen geheten die zijn geproduceerd tijdens onderzoek? En hun mutaties?

Geven we een virus alleen een naam wanneer het uit een lab ontsnapt ofzo?

Ik ben dus ook geen expert maar het feit dat eea gepatenteerd is sluit uit dat het van natuurlijke oorsprong is, of de patenten zijn ongeldig.

Hadden we nu maar notities gehad van de klimaattafels van de vorige verkiezingen dan wisten we waarschijnlijk meer, of zou dit de transitie zijn naar kapitalisme 2.0? Dat de groene Khmer samen met de diverse lobbies zijn gekomen tot een echte harde overeenkomst mbt co2 uitstoot en gewenste aantallen consumenten tov wildreservaten?

De constante push weg van alles dat logisch is wordt vervelend, hernieuwbare grondstoffen zitten "IN DE GROND", what goes up must come down, dat geldt ook gewoon voor Co2, handig is lekker zwaar hoeven de bomen niet zo veel moeite te doen om het op te vangen.

Feitelijk zou het interessant zijn eens te kijken hoe die dingen nou eigenlijk werken bomen, waarom lijken ze namelijk een ingebouwd compensatie systeem te hebben dat gespitst lijkt op ons veelvuldig gebruik van het materiaal.. Veel gewassen kunnen 40% extra ppm Co2 prima gebruiken, veel mensen kunnen wel wat extra opbrengst gebruiken ivm honger of gewoon omdat het weer eens crisis is.

De wereld strippen van alle resources om een paar tesla's en windmolens te bouwen is absurd wanneer het zwarte dode bomensap genaamd olie uit de grond spuit.

Waar komen we terecht als de ene helft pro-life is en de andere helft pro-ijstijd en de rest ruziet over de namen van de overige 34 genders?

Lionfromzion | 29-11-20 | 13:16

@Raider Twix | 29-11-20 | 12:04: Naar ik begreep waren ze snel klaar met niezen in Mexico?

Ik mis ook even het stukje waar NL overhaast vaccins insloeg en begon te prikken als een wilde met als abrupt einde van dat verhaal met de dood van 3 babies al lag het vast niet aan de vaccins :-)

Lionfromzion | 29-11-20 | 13:19
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
revolte | 29-11-20 | 00:20

Links- of rechtsom: Corona blijft en daar hebben we mee te leven. Ik word alleen knettergek van de politici aan het roer die fout op fout stapelen en de regie niet weten te pakken, maar zo mogelijk nog gekker van de media in het algemeen. Wat worden er een hoop waardeloze stukjes geknipt en geplakt. Tranen trekkend. Zich journalist noemende mensen die niet verder komen dan het scannen van Twitter.. Een crisis is ruk, maar het wordt erger als je de overheid en de informatievoorziening wantrouwt.

Tom Hagen | 28-11-20 | 23:51 | 4

Spijker, kop, proost.

Binnenbaan | 29-11-20 | 01:45

Tom hoe kun je uitsluiten dat corona er niet al was?
Ik zie weinig aanleiding om te geloven dat corona nieuw is, is het ook niet.

Toon jij eens aan dat alle griepdoden in de jaren tot 2020 ook niet gewoon Corona doden waren...

Lastig denk ik, want het bestond zogenaamd nog niet, maar hoe maakten we dan voorheen het onderscheid tussen Corona en Griep doden daar de symptomen zo gelijk zijn (schijnbaar zelfs imitatie gedrag want de griep was ook opeens verantwoordelijk voor heel veel longontstekingen in het recente verleden).

Irritante aan de hele experts propaganda is dat iedereen zich een expert gaat wanen maar de enige expertise die er dan ontstaat is een echo van wat de zgn expert van de propaganda machine verkondigd.

Experts die er ALLES van weten op te dreunen, maar dus ook nooit een vraag stellen, dat doen experts namelijk niet.. En zo zitten hele volksstammen zichzelf te kalmeren starend naar de NOS experts, luisterend hoe ze zogenaamd vragen beantwoorden van bezorgde medelanders zoals: mag ik mijn nichtje nog wel trouwen nu er corona is.

De vragen en de antwoorden prenten ze in je hoofd, ben je slim kun je lekker je tijd verdoen om slim over te komen op domme mensen om je heen, aan domme mensen geen gebrek immers.

Wel jammer dat steeds meer van de "slimmen" steeds minder tijd hebben, effectief blijft er weinig over.

Een crisis is ruk, maar het wordt erger als de overheid en de informatievoorziening totaal onbetrouwbaar zijn.

We wantrouwen de overheid en haar drang naar informatievergaring opdat we niet weer teveel informatie opslaan die misbruikt kan worden tegen haar burgers door een vreemde mogendheid zoals in het verleden is gebeurd.

Dat de overheid in haar eeuwige zoektocht naar efficientie alle mogelijke informatie vergaart die ze kan vergaren lijkt een vast gegeven, dat er misbruik van gemaakt kan worden ook.. Vandaar dat we dat proberen in te perken, al kunnen we het beste in de verleden tijd spreken...

Kun jij me een voorbeeld geven van een moment in de geschiedenis dat aantoont dat de overheid te vertrouwen is overigens?

Is er een onderbouwing voor de aanname dat dit wel zo zal blijven?

Het is niet eens duidelijk hoeveel onze eigen overheid eigenlijk nog te zeggen heeft, wellicht komen we binnenkort tot de conclusie dat de EU eigenlijk al veel langer de touwtjes in handen heeft, maar dat het beleid van de zgn lokale overheid alleen maar gericht is op aanvaringen op juridisch vlak met de EU te vermijden omdat anders wellicht prematuur wrijving ontstaat.

Ik bedoel, bij alle referenda's tot nog toe is onze democratische keuze weggewuift, vervolgens worden we geconfronteerd met mensen die ons weten uit te leggen dat democratie nu eenmaal zo werkt.

Ik wordt knettergek dat mensen luisteren naar een of meer personen die beweren dat mondkapjes niet werken, terwijl hun eigen onderzoek en website het tegendeel beweren, daarnaast is er wat anecdotisch bewijs natuurlijk mbt ELKE OPERATIE OVERAL TER WERELD waar niet de zieke een mondkapje draagt maar de dokter, klinkt stom?
Zijn alle artsen dan altijd ziek?
Zijn heup operaties besmettelijk?

Waarom dragen die artsen die mondkapjes nu en niet de zieke patient?

We doen gewoon alsof we het niet meer weten, Rutte moet ons vertellen dat we onze handen moeten wassen, weet je wie dat ook altijd zei?

De juf in groep 1 en 2, in groep 3 werd er iets van eigen verantwoordelijkheid geeist, en zo rond groep 8 zijn de meesten zowel zindelijk als lezend en schrijvend.

Ik denk dat we inmiddels genoeg over overheden weten, genoeg althans om te weten dat ze blind vertrouwen tot doofheid leidt.

Lionfromzion | 29-11-20 | 14:07

@Is dit nog nieuws? | 29-11-20 | 00:12: Zolang corona de macht geeft om alles dat leuk en lekker is te verbieden dan kun je hier misschien ongelijk in hebben.

Als je alleen maar op houtjes bijt blijven er niet zoveel ziekten over, dus als we sigaretten, alcohol, buiten spelen, alles verbieden dan zou corona in de toekomst ineens het grootste probleem kunnen zijn idd.

of zoals we dat populair zeggen: het enige probleem.

Wordt nog spannend want het CBS had depressie gemeld als doodsoorzaak nr1 in 2030, als we zo blijven bitchen over dit virus dan zal ik het goede voorbeeld geven in het nieuwe jaar: Een mooie zweefduik zo de biomassa centrale in.

Ik merk dat de effectiviteit van oordopjes tegen corona langzaam minder wordt..

Lionfromzion | 29-11-20 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Nou nou, komt het eindelijk een beetje door bij iedereen? Genoeg onafhankelijke en respectabele slimme onderzoekers zeggen dit al langer. 'Er komen pas meer vrijheden als de besmettingen onder de 1200 liggen' zei de Jonge. Als de testcapiciteit steeds vergroot wordt en mensen laten zich testen bij een kuchje of een loopneus kom je altijd wel aan 1200 positief gestesten bij een bevolking van ruim 17 miljoen mensen. www.nytimes.com/2007/01/22/health/22w... dit artikel is een goed voorbeeld hoe snel vals positieven kunnen ontstaan terwijl er eigenlijk weinig aan de hand is. Er is helemaal geen sprake van een pandemie, dit zijn mijn woorden niet maar van een internationaal uitgevoerd peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek van de WHO. Minder hysterie en meer duidelijkheid vanuit de overheid en media zou fijn zijn onder andere voor alle ondernemers die door het huidige beleid hun problemen met de dag groter zien worden.

SchichtigeSpicht | 28-11-20 | 23:49

Ik blijf er bij dat de evaluatie zal laten zien dat we hier echt iets onbegrijpelijks hebben gedaan de laatste maanden. Zeker in vergelijking met de schade die we aanrichten met de lockdown.

Met die pcr tests is wel fundamenteel iets mis, dat onderzoek van Peter Borger is wel interessant in dat opzicht. Wat ik er van begrijp is die test erg slecht ontworpen. Ook dit zal uiteindelijk jaren later wel erkend worden.

Een andere uitkomst zal denk ik zijn dat de academische/wetenschappelijke cultuur fundamenteel ziek is. Dat is al een gedachte die ik langer heb en deze crisis bevestigt dat. De DISC zoals eric weinstein dat omschrijft bestaat naar mijn inziens wel. Bij enkele vakgebieden zie je haast een religieus dogma over wat er wel en niet waar is in de wetenschap. Er heerst een tunnelvisie en een enorme groupthink en de sociale consequenties van een buitenstaanderspositie innemen zijn qua carrière en sociaal vlak erg groot.
Om het specifiek op corona te betrekken, zodra je ook maar de officiële positie of het beleid in twijfel trekt dan wordt je per direct weggezet als wappie..

Jammer, ik heb me er al bij neergelegd dat het zinloos is om überhaupt in discussies te gaan met mensen etc. Ik zet mijn hoop in de eindevaluatie..

mlmn | 28-11-20 | 23:42 | 6

Peter Daszak, onthoud die naam. Over een jaar of twee krijgt de doofpotaffaire die nu corona heet namelijk een naam en een gezicht.

Binnenbaan | 29-11-20 | 01:47

@Skele | 29-11-20 | 00:06:
Dit is dus ook zoiets kroms, al zou dit waar zijn waar ik geen idee van heb maar het maakt mij ook niets uit.
Als een persoon interessante dingen zegt over A en daar wellicht expert in is maar ook dingen over B, die wellicht minder leuk, doet dat afbraak aan wat hij over A zegt?
Als we die kant opgaan als maatschappij dan zijn we volgens mij echt ver van het juiste pad.

mlmn | 29-11-20 | 01:50

De eindevaluatie zal altijd positief uitpakken voor wappies. Ingrijpen betekend namenlijk dat er niets erg gebeurd. Raar he? beleid inzake corona vanaf dag 1 is uiteraard zwaar slecht. PCR testen worden al jaren gebruiikt ook bij de veehouderij. Dus dat gewauwel over dat het niet klopt is onzin. Rest nog dat dit beleid uiteindelijk duurder is dan niets doen. Het is maar wat iemand een mensenleven waard vind. Ingrijpen op de manier dat we nu doen en hebben gedaan is pappen en nathouden, dweilen met de kraan open. dat beleid zorgt voor veel financiele ellende en vele onnodige doden. vooral omdat dit jaren gaat duren. Ook het plezier in het leven is voor de meesten vergald. Kop in het zand steken van van Dissel heeft dit land veel gekost. Gewoon niet serieus nemen vanaf dag 1. daarna 1 juni, historisch dag dat rutte bezweek onder de druk van de horeca en ouders. Vervolgens gaan diezelfde lui nu piepen dat we nog steeds in dezelfde situatie zitten.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 12:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Zeker, zeker, ja ja, of toch nee dan, uh..... sorry, ff kijke of ik nog bier genoeg heb, dan kan dat kappie weer ff af, lekker

CleaudeSacke | 28-11-20 | 23:12

Alst zo door gaat hoeven we niet zoveel vaccins te kopen toch :)

Neuth | 28-11-20 | 23:08

Marion ziet eruit als een lawinepijl die niet is opgestegen maar wel is ontploft, daarom is het vuurwerk verbod best wel te begrijpen,

peter van dijk1186 | 28-11-20 | 23:07 | 1

Iemand van wie je je automatisch sociaal distantieert. Rotte appel, net als haar baas.

Binnenbaan | 29-11-20 | 01:49

- Verkeerde topic -

Rest In Privacy | 28-11-20 | 22:48 | 1

Dat kan de beste overkomen.

Frau Merkel | 28-11-20 | 22:56

Daar zijn ze nog steeds met dat oude achterhaalde homogene groepsmodel bezig met zogenaamd 80% besmettingen die nodig zouden zijn voor groepsimmuniteit. We hebben *nu* al (met de huidige maatregelen) hier groepsimmuniteit (want de R ligt al onder de 1).

RichardBandler | 28-11-20 | 22:53

Volgens het heterogene groepsmodel kan 40% immuniteit al genoeg zijn. We zien nu al dat we mét maatregelen al groepsimmuniteit hebben. Want alles daalt.

RichardBandler | 29-11-20 | 09:58

Wist niet dat Freek de Jonge een zus heeft. Marion dus.

Sinterbikske | 28-11-20 | 22:42 | 1

Nu je het zegt. Alleen dan minder knap.

Bamberger Reiter | 28-11-20 | 22:59
-weggejorist-
RichardBandler | 28-11-20 | 22:32 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat de overheid doet is micromanagement op grond van niet representatieve data.
En te heftige stuurbewegingen maken.
Uitleg:
de data komen van mensen die overbezorgd/correcte burgers/ouderen die al opgenomen zijn
De mensen die niet meedoen aan dit meten, blijven buiten beeld, zie je ook bij enquêtes, kijkcijferonderzoek, vragenlijsten die je vrijwillig mag invullen.
Dus alleen een bepaald slag mensen doet daar aan mee, zodat je een verkeerd beeld krijgt wat er echt speelt. Frappant voorbeeld: de overwinning van Trump, 4 jaar geleden.
Dan het bijsturen: eerst horeca dicht, dan weer open, dan tot 20.00 uur wel, daarna niet. Dan weer wel iets openstellen, dan weer zwaar verboden, je kan er geen peil op trekken, de maatregelen veranderen bijna elke dag, en worden gestuurd door een grafiek.
Je moet gewoon een tijd lang dezelfde maatregelen houden, of gewoon, jawel, helemaal niets doen.
Zul je zien dat het resultaat bijna hetzelfde is.
Wat het grootste verschil maakt, is het jaargetijde. Dit virus gaat nooit meer weg, en zal gaandeweg minder virulent worden, en de jeugd van nu zal in de toekomst er al minder last van hebben. En dat vaccin wat rijkelijk ingekocht is, en koud tot zeer koud moet worden bewaard, zal zeker ook voor de helft op de plank blijven liggen.
Ja, de oudjes zullen er mee ingespoten worden, maar veel mensen zullen niet vrijwillig komen opdraven voor de prik.
Totdat je natuurlijk gedwongen wordt als je wilt reizen per vliegtuig.
Dus wil je naar Duitsland op vakantie, moet je een papiertje halen.
Op die manier zal het afgedwongen worden bij mensen die het eigenlijk niet willen.
Ikzelf wil op vakantie naar Peru, maar ik zie ook de bui al hangen: dat wordt verplicht een injectie, iets wat ik eigenlijk niet wil. Het is weer een verdienmodel en controlemiddel. Zul je zien dat je op luchthavens goed de lol bent, als je vaccin-document niet compleet is, terwijl de landen zelf grote shitholes zijn, en mensen daar in de sloot badderen en op vuilnisbelten leven.
Maar goed, what else is new?

King of the Oneliner | 28-11-20 | 22:21 | 15

@King of the Oneliner | 28-11-20 | 23:18: Maar die zeggen hier niets..

Frau Merkel | 29-11-20 | 00:22
▼ 12 antwoorden verborgen

Slechte heelmeesters maken stinkende wonden. Mooi voorbeeld. Drie weken NL op slot en het is overzichtelijk geworden. En dan ben ik ook eens lekker thuis maar dat natuurlijk geheel ter zijde en totaal niet meegewogen. Geen (commerciele) uitzonderingen. Even tandjes op elkaar. En handhaven. Dit kwakkelende beleid ettert maar door. Ja of nee. Links of rechtsom. Maar niet dit

Mark van Leeuwen | 28-11-20 | 22:11 | 2

Ja maar Mark , Je vergeet er even boj te vertellen dat het voor deze plandemie ook al een grote Janboel was.

Datgingniegoed | 28-11-20 | 22:31

En dus de scholen dicht, 16 procent van de besmettingen zijn tieners, dat is nogal wat, en die besmetten weer honderden anderen. Gewoon nog twee weken extra vrij rondom de Kerstvakantie

Ruud5 | 29-11-20 | 08:44

Goed verhaal weer Feynman. Ik verwacht rond maart gevaccineerd te zijn, VIPs mogen als eerste heb ik gehoord. Daarna boek ik gelijk 2 weken vakantie.

Diederik_Ezel | 28-11-20 | 22:07 | 2

Dit is nog wel een grappige, de WHO is gestopt met het bijhouden van de griep per april 2020:

apps.who.int/flumart/Default?ReportNo...

58 jaar griepprik heeft eindelijk haar werk gedaan?

Fatwabuster | 28-11-20 | 22:07 | 11

@Fatwabuster | 28-11-20 | 22:36:
Er is vanwege de corona maatregelen bijna geen verspreiding meer van griep.
Dat tooltje verschaalt automatisch de y-as (wat gebruikelijk is). Omdat de verspreiding nu zo beperkt is (en het echte griep seizoen nog moet beginnen) valt het niet/nauwelijks op als je de seizoenspieken ook in beeld hebt.

RandyBiel | 28-11-20 | 22:44

Ja, een klein deel werd daar inderdaad getest. Zeg 95% van de griepgevallen niet. Nu 100% niet, op enkele sporadische huisartstesten na.

RichardBandler | 28-11-20 | 22:55
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
negorij | 28-11-20 | 22:06 | 16
▼ 16 antwoorden verborgen

De NOS meldt 4499 besmettingen. Kan de subsidie aan die club niet worden ingetrokken? Het zou natuurlijk moeten zijn 4499 positieve testuitslagen. Hoe veel besmettingen er zijn weet niemand.

Harry.Langezwaal | 28-11-20 | 22:04 | 18

@RandyBiel | 28-11-20 | 22:08: NOS teletekst 105: "Tot 10.00 uur gisterochtend zijn bij
het RIVM 4499 nieuwe coronabesmettingen
gemeld"

Harry.Langezwaal | 29-11-20 | 10:52

@Beste_Landgenoten | 28-11-20 | 22:12: Het is vooral het gebrek aan zorgvuldig formuleren. Zie bv ook de verslaggeving over asielzoekers/vluchtelingen/migranten, begrippen die continu door elkaar worden gehaald.

Harry.Langezwaal | 29-11-20 | 10:54

Woordspelletjes.

Merkie | 29-11-20 | 18:14
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist-
professorinopleiding | 28-11-20 | 21:55 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Dom getikt warrig buttstukkie zeg ey pfffff.

douwe fabbert | 28-11-20 | 21:55 | 1

Welke punten kunnen jouws inziens verbeterd worden?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 22:14

De PCR-test is niet geschikt voor dit doel. De uitvoering en de aanpassingen die het RIVM heeft uitgevoerd maken van het lek een compleet wak. Ja, er is een nieuw virus, maar of het zo wijd verspreid is en zo gevaarlijk is als men wil doen voorkomen is discutabel. Peter Borger heeft hierover verklaard en heeft zijn sporen op dit vakgebied verdiend. www.youtube.com/watch?v=itz3dhJGHS0

Frau Merkel | 28-11-20 | 21:54 | 5

@Frau Merkel | 29-11-20 | 00:25: Is goed. Dat zouden meer mensen moeten doen. Maar nee, iedereen is naarstig op zoek naar 'alternative facts'.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 07:06

@zwaaropdehand | 29-11-20 | 07:06: Het indienen van een wetenschappelijke retraction paper is wel even iets meer dan "alternative facts". Peter Borger heeft met een hele club zeer hooggewaardeerde wetenschappers een peer review gedaan van het broddelwerk van Drosten, iets wat niet gebeerd is nadat Drosten zijn bagger had ingediend, en heeft op minimaal 12 punten ernstige ontwerpfouten in de PCR-test ontdekt.

Norman N. Warden | 29-11-20 | 09:59

@Norman N. Warden | 29-11-20 | 09:59: Een wetenschappelijke retraction paper heeft op zich zelf staand nog steeds erg weinig waarde. Eerst dienen de resultaten gedupliceerd te kunnen worden. Dat het gepubliceerd is is omdat er methodologisch geen fouten zijn gevonden. De wiskunde is correct toegepast, dat soort dingen.
www.youtube.com/watch?v=OGWniRyuvVA
www.youtube.com/watch?v=kTMHruMz4Is
www.youtube.com/watch?v=42QuXLucH3Q
skepsis.nl/kankermedicijnen/
www.mmv.nl/wp-content/uploads/2020/08...

Begrijp me niet verkeerd; ik denk dat de wetenschappelijke methode het beste is dat we hebben voor waarheidsbevinding, maar blind vertrouwen hebben in EEN paper omdat het toevallig een keertje gepeerreviewed is en geaccepteerd (sommige papers worden naar verschillende tijdschriften gestuurd en als het 9 keer is afgewezen en één geaccepteerd is het dus geaccepteerd want het is gepubliceerd) neigt eerder naar religieus fundamentalisme. Zeker als er selectief gecherry-picked wordt tussen artikelen die de gewenste uitkomst onderschrijven.
Maar ik wil niet suggereren dat dat hier het geval is, hoor.

Sans Comique | 29-11-20 | 10:47
▼ 2 antwoorden verborgen

yes yes!

nobodiesunmighty | 28-11-20 | 23:53

Dat artikel over dat omaatje is trouwens wel fascinerend.

ZOMG | 28-11-20 | 21:50 | 1

Heel gaaf inderdaad

hustler01 | 28-11-20 | 21:56

Nu we het toch over corona hebben; hoe zit dat tegenwoordig met die app? Werkt dat een beetje?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:48 | 2

Oh ja, dat was het vorige wondermiddel.

Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:53

Ja werkt perfect. Mijn slijter bezorgt het nu gewoon aan huis.

Sinterbikske | 28-11-20 | 22:38

Bij een postieve coronatest kan het zijn dat als je op dat moment klachten hebt, dat deze worden veroorzaakt door griep of een ander verkoudheidsvirus (waar dus niet op wordt getest !). Je gaat dan voor Jan Lul in quarantaine. Een postieve coronatest kan ook wijzen op een doorgemaakte infectie of contaminatie. Ook dan ga je voor Jan Lul in quarantaine. Een postieve coronatest betekent ook niet dat je corona gaat krijgen of dat je op dat moment een verspreider bent. Ook in dat geval ga je dus voor Jan Lul in quarantaine. Conclusie : er zitten heel veel mensen voor Jan Lul in quarantaine.

Baron Clappique | 28-11-20 | 21:47 | 17

@Frau Merkel | 29-11-20 | 00:26: Vrouwen...

zwaaropdehand | 29-11-20 | 07:13
▼ 14 antwoorden verborgen

Als je goed test, zet je een kweek in. PCR is geen test om een levend virus aan te tonen. Is dat nu zo moeilijk?

boerzoektscheet | 28-11-20 | 21:47 | 7

Ja en ? Viraal RNA ligt niet overal maar vooral in de patienten. GGD test ook niet snel bij patienten die t gehad hebben

Nichtsneues | 29-11-20 | 06:20

@Dr. Blechtrummel | 28-11-20 | 22:02: Bij bacteriële infecties en andere infecties met schimmels en virussen is het echter geen probleem. Ook duizenden keren per dag. Standaard testen op de Infectieziekten afdelingen. Bij COVID-19 liever niet want dan zakken de echte besmettingen naar minder dan 10 per dag.

boerzoektscheet | 29-11-20 | 09:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik snap helemaal niets van dit warverhaal -en Ik ben daar trots op.
Nogal suggestief verhaal van feynman.
PCR test is namelijk niet geschikt waarvoor de vvd en de prutsers van het rivm zeggen waarvoor het geschikt is, actief COVID opsporen, dat zegt de uitvinder Namelijk zelf.
Daarbij zijn er heel veel virologen met hun eigen specialiteit, de Nederlandse journalist ziet geen verschil en feynman is er één van.
En nee, COVID-19 is geen ebola, het veegt wel de verpleeghuizen leeg, maar dat doet het noro-virus ook.
Zwak, ziek en misselijk sterft er aan.
In zeldzame gevallen anderen.
We worden voor de gek gehouden!

Analia von Solmsch | 28-11-20 | 21:44 | 5

De hele wereld ligt plat. Ik herhaal: de hele wereld ligt plat. Allemaal maar onzin volgens u, want we worden voor de gek gehouden.

U bent gek.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Warrig stuk en het is mij ook niet duidelijk wat nu precies het punt is dat Feynman wil maken,

T2000 | 28-11-20 | 21:37 | 1

Ik zat net hetzelfde te denken. En bij dat stukje uit de correspondent was het niet veel anders. Ik interpreteer het als een pleidooi voor het afnemen van veel testen en het voorkomen van super spreader events. Maar de conclusie lijkt te ontbreken.

hustler01 | 28-11-20 | 21:51

Die Rod Stewart blijft er toch jong uitzien hè!

laurentius | 28-11-20 | 21:36 | 3

Ze had haar wenkbrauwen ook grijs moeten kleuren.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:39

Je maakte mij aan het lachen!

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:51

Ja, ik denk dat ook steeds! Maar erger nog, ik vind de oudere Rod best een knappe man om te zien:-)

letopuwzaak | 28-11-20 | 21:59

Corona is kudt. Onze leiders nog meer kudt. Wat een incapabele slappe tieten bende is het toch. Inmiddels bijna een jaar verder en nog geen stap verder. Al jaar na jaar lopen de IC’s in deze periode vol met patienten die aan de beademing moeten. Noem een crisis die onze regering goed heeft aangepakt. Ééntje maar. Gewoon niet te vinden. Krediet,- vluchtelingen, - Europa... ze kunnen werkelijk niets. Met de huidige ervaring blijf ik in maart ver weg van de VVD. Dat wordt dus PVV. En iedereen die zegt dat de PVV een links economisch beleid heeft, moet stil zijn. Linkser dan dit wordt het niet. We hebben niet eens een economie meer

Happy People | 28-11-20 | 21:35 | 8

@Opslag Medium | 28-11-20 | 21:47: je bedoelt De VS met slechts 250000 doden en top economie of regimes zoals In China en Noord Korea die t goede voorbeeld geven. ga maar pvv stemmen dan. T lichtende voorbeeld van hoe het allemaal wel moet.

Kellyanne | 28-11-20 | 21:56

Diversiteit daar draait het om

likmegaties | 29-11-20 | 04:30
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 21:33 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Sorry hoor, maar als je zo'n artikel schrijft zorg dan de feiten kloppen. Het RIVM heeft het aantal reproducties verhoogd en het aantal benodigde strengen van 3 naar 1 verlaagd (in Oktober meen ik). Dan krijg je significante verschillen.
Het vergelijken van Pcr test uitkomsten van verschillende landen is dan ook geen steekhoudend argument, naast het feit dast er niet 1 Pcr test is. Er zijn 2 verschillende testen: virale testen en antilichaam testen.
Het feit dat sommige landen er wat beter af lijken te zijn kun je ook onderbouwen met wat voor oversterfte er de afgelopen jaren in die landen was. Was de oversterfte hoog door bijvoorbeeld een zwaar griepseizoen dan is de Covid sterfte lager en andersom.
Hier wordt het uitgelegd door Michael Yeadon - oud vice scientific officer at Pfizer
lbry.tv/Mike-Yeadon-Unlocked:b

Olleke | 28-11-20 | 21:32 | 8

@Fatwabuster | 28-11-20 | 21:52: Wat is dan het voordeel voor Den Haag? Dat zie ik niet en daarom kan ik niet meegaan in uw verhaal.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 00:27

Er is zelfs niet 1 soort pcr.

Nichtsneues | 29-11-20 | 10:40
▼ 5 antwoorden verborgen

@Olleke | 28-11-20 | 21:36: Ik begreep dat het vooral de strenge lock down in het begin voor het grootste verschil heeft gezorgd.

Poesmobiel | 28-11-20 | 21:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ik krijg de indruk dat virologen nog steeds niks van dit virus snappen.
En dan denk ik dat je niet voor niks zes tot acht jaar op die universiteit hebt gezeten toch?
Maar goed wie ben ik.

HoerieHarry | 28-11-20 | 21:31 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

Ahhh... durka, durka, durka!!

Gumush | 28-11-20 | 21:30

Corona kostte de eerste paar maanden 90 miljard? Jammer dat de economie niet een noodstopknop heeft. Aflossingen, rentes en rekeningen betalen, alles onhold. De kosten van 3 maanden iedereen in quarantaine, bijvoorbeeld een Nederland met 17 miljoen inwoners, is 17 miljoen x €10 euro eten en drinken, zou 170 miljoen euro per dag moeten zijn. Dat is over 90 dagen 15 miljard euro. Maar dan moet ook alleen de voedselketen heel afgeslankt in stand blijven. Alleen voedselvoorziening, zorg en veiligheid blijven overeind. En ja, dat betekent eigenlijk dat een groep mensen moet werken zonder geld te verdienen. Maar ze hebben dan ook geen kosten.
Dat had over de eerste 3 maanden 65 miljard kosten voor de overheid (ons) gescheeld. Het ergste is dat die 65 miljard gewoon, (in)direct gedoneerd is -weer- aan de banken.

Leptob | 28-11-20 | 21:29 | 1

Ja, en als onze overheid geld leent dan is dat van een zeer klein deel van de bevolking, die daar middels rente rijker van wordt terwijl de gehele bevolking garant staat. Kortom, rijken rijker ten koste van de rest. Een overheid die leent is eigenlijk moreel defect.

chefren | 28-11-20 | 22:45

De hoeveelheid onwetenschappelijke nonsens die Feynman continu op elke vierkante cm tekst weet uit te braken is werkelijk waar verbluffend.

1. Dat virus bestaat een gigantisch lange RNA-streng waarvan ze op een deel testen. Van die deeltjes hopen ze dat die uniek zijn voor COVID-19 maar helemaal zeker weten doen ze dat niet. Eerst werd er op drie van die stukjes RNA getest en u op één. De kans dat de test positief aanslaat (vanwege iets anders dan COVID-19) wordt dat een stuk groter. Hiermee ben je dus actief het aantal positieve uitslagen aan het vergroten. De stelling dat het binair zo zou zijn is dus nonsens.

2. De Ct waardes zijn eveneens aangepast, waarbij ze het aantal kopietjes sterk hebben vergroot om maar wat te vinden. Het is al lang duidelijk dat deze positieve testen totaal nonsens zijn. ***Dit doe je dus nooit goed. Het liefste willen we een goddelijke gave waarbij een omaatje kan ruiken wie ziek is,*** Dit is heel simpel goed te doen. Je kan ook vertrouwen op een paar honderd jaar medische wetenschap en net als alle griepseizoenen van de afgelopen decennia een besmetting vaststellen op basis van een klinisch ziektebeeld met symptomen van mensen die zich melden bij de huisarts/GGD.

3. *Nederland deed deze test alleen als steekproef, ziet dat antistoffen ruim zes maanden later nog aanwezig zijn, de september/oktober ronde van het Pienter-onderzoek kwam op 5%. Er is nog lang geen groepsimmuniteit, er zijn genoeg beschikbare zielen voor een tweede golf.* Ook dit is totale nonsens. Groepsimmuniteit is niet alleen gebaseerd op antistoffen tegen Covid-19. Dat is maar een fractie van de immuniteit. Zie bijv. ook Dr. Atlas.
www.youtube.com/watch?v=P_BR_dk8uHw

4. **Optie A, we volgen viruswaanzin, en gebruiken geen enkele test, wachten tot het ziekenhuis vol ligt, raken in paniek en gooien zonder testen de halve samenleving op slot.** Wederom totale onwetenschappelijke nonsens die nergens op gebaseerd is. Continu wordt het idee dat al die maatregelen effect hebben als een soort axioma het model ingefietst. Het is echter een vorm van onwetenschappelijk bijgeloof dat nergens op gebaseerd is. We hebben nu data van landen over de hele wereld en dat levert allerlei grafiekjes op met de tijd op de x-as en de sterfte op de y-as. Met wat simpele pijltjes kan je vervolgens de invoering van allerlei maatregelen zoals lockdowns en mondkapjes aangeven. Na de invoering zou je dan een verandering van de richtingcoëfficient moeten kunnen zien. Dat zie je niet. Nergens. Er zijn 0 effecten te vinden. Alle grafieken volgen hun normale verloop van een parabool en die parabool is voornamelijk seizoensgebonden. Het maximum van de tweede golf, die al geen reet voorstelde in vergelijking met de eerste golf ligt alweer enkele paar weken achter ons en wel of geen maatregelen gaat geen enkele verandering bregen in de trendlijn.

5. *Optie C konden we importeren uit Zuid-Korea, Japan en Denemarken. Met het juiste gedrag zijn daar ziektes zoals sars, mers en covid-19 compleet onder controle, tegen minimale kosten.* Laten er nou net allerlei nieuwe studies uit deze landen zijn gekomen. Bijv. de grootste studie uit Denemarken naar mondkapjes ooit waaruit blijkt dat deze niet werken. Ook Japan is interessant. Allereerst hadden ze daar geen lockdowns of verplichtingen. Maar het klopt dat ze daar wel veel adviezen opvolgen en veel mondkapjes dragen. Uit onderzoek blijkt echter dat dat niks met de lage mortaliteit te maken heeft. Er blijkt dat ze in Oost-Azië al veel meer kruisimmuniteit hadden, minder vitamine D-tekorten (veel vis), weinig obesitas, etc. Zie de video vanaf 6:27
www.youtube.com/watch?v=J3vDsKEOIQI&a...

6. * *Pappen en nathouden houdt pijnlijke maatregelen en problemen in stand.** Nee, het enige wat deze maatregelen in stand houdt is de angstzaaierij van onwetenschappelijke middeleeuwse onheilsprofeten zoals jij.

Antiquerulant | 28-11-20 | 21:29 | 14

Dit willen de mensen horen!

zwaaropdehand | 29-11-20 | 07:25

@Jan, Leiden | 28-11-20 | 21:58: Die conclusie ligt er al heel lang. Groepsimmuniteit bereik je alleen met een vaccin, mondkapjes helpen een beetje en thuisblijven voorkomt verspreiding.

Veel mensen - vooral ongedurige types die graag willen 'feesten' -vinden dat maar een saaie conclusie en gaan hun eigen alternatieve waarheid verzinnen.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 07:32

Goed betoog van Antiquerulant. Immuniteit is niet alleen gebaseerd op antistoffen. Verdiep je eens in de materie Feynman.

Robn | 29-11-20 | 11:11
▼ 11 antwoorden verborgen

Je gaat op een autosloperij op zoek naar een BMW. Je vindt het het stuur van (vermoedelijk) een BMW, en je roept ik heb een BMW gevonden. Dat is de PCR test in een notendop.

Kwelbeller | 28-11-20 | 21:21 | 10

@Kwelbeller | 28-11-20 | 21:42: ik zet jou helemaal niet weg, vond jouw vergelijking alleen niet helemaal opgaan. Daarbij is het zaterdagavond en maak ik graag een lolletje. Maar ik begrijp jouw punt wel.

Sinterbikske | 28-11-20 | 21:49

@Sinterbikske
Reageerde niet op jou, maar op andere SB. Fijne zaterdagavond nog!

Kwelbeller | 28-11-20 | 21:51

Nee het zijn kruimeltjes stuur, wanneer je die kruimeltjes maar vaak genoeg kopieert zou je er een stuur van kunnen maken, zelfs een BMW stuur.

revolte | 29-11-20 | 01:10
▼ 7 antwoorden verborgen

De bizarre tijdlijn van het RIVM sinds januari.
Het totale negeren van het gevaar tot in maart dit jaar.
Dagelijks wandelen vliegtuigladingen mogelijk besmetten binnen.
Scholen open.
Niet-medische mondkapjesplicht in het OV.
Zelfs mogelijke boetes voor medisch mondkapjes.
Zo zijn er nog meer rariteiten op te noemen.

Tweede golf gaat gewoon tot na de verkiezingen duren.
Dat werd vandaag door Jaap en zijn mens aangekondigd.
Mail-in votes coming voor de grote staatslieden in 3,2,1...

Ben-Bataaf | 28-11-20 | 21:20 | 3

Zou een gemiddelde BOA het verschil weten tussen een medisch of een gewoon mondkapje?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:24

@Quib | 28-11-20 | 21:24:
Als ze op getraind worden wel.
Maar alleen dat gegeven is al bezopen.

Ben-Bataaf | 28-11-20 | 21:26

Sterker nog we gaan pas in maart op zijn vroegst beginnen met vaccineren. LOL iedereen wordt dan weer ziek in de winter want vaccin werkt nog wel maar je bent nog steeds besmettelijk en sommigen die geen goede t-cel respons hadden na vaccinatie worden gewoon doodziek.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 12:55

Wat de dierenarts eigenlijk zegt is dat de test waardeloos is en niets aantoont

Oetiohnegentechnik | 28-11-20 | 21:20

Wangedrag he? Zoals de regelgevers die zich aan hun eigen regels houden? We vergeten Femke Halsema echt niet met een "te belangrijk" of Ferd Grapperhaus met z'n huwelijk en het afkopen van z'n strafblad door een donatie aan het rode kruis.
Nee, wat dat betreft zitten we met een onberispelijk stel voorbeelden hoor.

Dezenaamhier | 28-11-20 | 21:19

Niets is zeker, en zelfs dat niet.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:18 | 10

@MickeyGouda | 28-11-20 | 21:25: Ik mag in ieder geval ook graag lezen over de stoïcijnse filosofie, maar nu je het zegt? Friezen zijn in het algemeen wel behoorlijk down-to-earth.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:40

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:22: Niet als je Jezus op Zijn woorden gelooft: "Jezus zei tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven Joh.11:25".

ccr316 | 28-11-20 | 21:49
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ortega77 | 28-11-20 | 21:15 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Doen ze hun maskertje af, blijkt er een ander masker onder te zitten.

ademende aarde | 28-11-20 | 21:15

Wat een overbodig artikel weer.
De Ct waarde noemen ZONDER het getal te vertellen dat gebruikt wordt!
Nou dat is ook niet verwonderlijk want de DDR waarin wij leven, vindt dat wij niet hoeven te weten wat die Ct waarde is.

De slappe hap over vals positieven kan in de prullenmoand.
Verdiep u eens in wat andere landen en wetenschappers zeggen over Ct waarden boven de 35! In the US wordt 25 acceptabel gevonden. Maar wij zijn roomser dan de paus en hebben over de 40.

Vind je het gek dat je dan elke dag massa's besmette mensen kunt melden.

Tantalus | 28-11-20 | 21:15 | 6
-weggejorist-
WetMan | 28-11-20 | 23:09

@WetMan | 28-11-20 | 23:09: Oké thanks.
Maar krijgt iemand alleen te horen of hij positief is of niet. Of krijgt iemand ook te horen dat hij/zij vrijwel zeker besmettelijk is of dat hij/zij waarschijnlijk niet besmettelijk is (bij Ct 35-40) ?

Hobbykip | 29-11-20 | 00:01
-weggejorist-
WetMan | 29-11-20 | 14:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Die laatste 3 alinea’s, dat is wat er nu aan de hand is. Ik schreef het in een eerdere reactie op een paar topics geleden ook al: mensen weten niet meer waar ze aan toe zijn, in een poging om de economie te redden met halfzachte maatregelen wordt de pandemie alleen maar verlengd. Korte harde maatregelen hebben meer resultaat, kijk naar België waar het aantal besmettingen veel hoger lag dan in Nederland en nu veel lager dan in Nederland. Al weken geleden werd aangekondigd dat mondkapjes vanaf 1 december verplicht worden. Waarom niet meteen dan? Onze regering is qua Corona beleid niet veel minder gek dan Trump, al durfde hij zich openlijk uit te spreken en schuiven hier de verantwoordelijken allen de schuld af.

Sinterbikske | 28-11-20 | 21:13 | 7

@Sinterbikske Wat is veranderd dan aan NL beleid sinds start van de Nederlanden? Er is hier nooit iets gemodeniseerd. We zijn nog steeds een regentenkliek hier.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 12:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Bla bla blaaah. Akwaasie-wetenschappelijk geneuzel enzo. Weet je wat? Ik ben er intussen helemaal klaar mee. Wil de natuur je dood hebben; dan ga je. Geniet van de tijd die je gekregen hebt. Ik hoop dat ik bij de rest van de mensen zit, en wij moeten het met elkaar zien te rooien. Dat is al moeilijk genoeg, zelfs zonder focking "lockdowns". "Ja maar je zou anders redeneren als een een dierbare van jou betrof!!1!". NEEN!!2! Laat Darwin maar z'n werk doen; ik ben er echt helemaal klaar mee.

Taggart | 28-11-20 | 21:12 | 8
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 21:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vraag me af of ze diezelfde PCR test nou ook gebruiken om het virus aan te tonen in het riool water? Ik denk het eigenlijk wel. Het verbaasd me dat dit kan aangezien RNA (waar de genetische code voor dit virus in staat geschreven) veel makkelijker afbreekt dan DNA.

Hobbykip | 28-11-20 | 21:10 | 18

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 22:27:
Sindsdien dus al algemeen bekend. En dat zal vast niet eens de eerste publicatie zijn geweest.

RandyBiel | 28-11-20 | 22:54

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 22:27: ja, dat kan maar lijkt relatief niet erg vaak voor te komen. Vandaar ook: handen wassen na wc bezoek

Nichtsneues | 29-11-20 | 10:47

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 22:27: Ik lees al vanaf begin van dit virus alles wat er bekend over werd vanuit China en later uit de rest van de wereld. Wat we nu zogeaamd pas weten hier was al in Janauri bekend. Economie was te heilig om iets te doen. dat was het grootste probleem. Tweede probleem was dat RIVM baas hoopte dat dit weg zou blijven. Vraag me af of die van dissel uberhaupt wel iets had gelezen in februari over dit virus, want die man snapte er echt geen reet van. Of onze lieve regering wilde er niets van weten. we zullen het nooit weten helaas. wel kan je met zekerheid zeggen dat er een hele domme besliccig is genomen door iemand in Januari, namenlijk dit virus niet serieus te nemen. inmiddels ben ik het ook gewoon zat. geen goede maatregelen hebben er een puinhoop van gemaakt, en inderdaad ik wil weer leven. dan maar korter als ik pech heb. dit beleid gaat nergens over en leid tot niks.
doei.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 13:02
▼ 15 antwoorden verborgen

Het is de 28e. Over drie dagen word ik misdadiger. Want ik verdom het om een bekdeksel te dragen

marcoplarco | 28-11-20 | 21:08 | 21

@marcoplarco | 28-11-20 | 22:35: Ik zie juist veel te weinig mensen angstig over straat schuifelen. Black Friday was één grote, decadente orgie van lompe domheid.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:03
▼ 18 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Boompjeoud | 28-11-20 | 21:07 | 1

De enige optie tegen het domme smaldeel der natie, dat gewoon massaal debiel inkopen gaat doen, is een avondklok, sluiting van prullaria winkels en sluiting van horeca. Dit gecombineerd met handhaving en serieuze sancties.
Ofwel exact het tegenovergestelde van het gepolder van ons kabinet.

Bakkeleures | 28-11-20 | 21:06 | 3
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 21:27
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 21:50

De vrouw is viroloog, een specialist. Ik hen sterk de neiging meer waarde haar adviezen te hechten dan die van iemand met een diploma middelbare school en een toetsenbord.

Red shirt | 28-11-20 | 21:06 | 5

@Kellyanne | 28-11-20 | 22:07: Deze mevrouw was ofwel zeker niet op de hoogte ofwel alle virologen verbonden aan overheid zeggen de dingen die de overheid wil. Denk dat dat eerder het beleid is geweest. Denk dat virologen/epidemiologen ook maar een een eed moeten afleggen. alhoewel dat toch niet werkt, kijk naar bedrijfsartsen die niet de beslissinegn over gezondheid maken maar buigen voor centen en economie. Vedre zal het me inmiddels mijn reet roesten. hou afstand van mensen, vooral voor mezelf. en verder kan dit land de pleuris krijgen met dit stomme beleid.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 13:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Dom halfvol gelul. Zorg is net als de bankencrisis. 116 ziekenhuizen en 2000 opnames. Dat is 17 patiëntjes per ziekenhuis incluis IC. Met 30.000 ziekenhuisartsen en 80.000 zorgmedewerkers met 13e maand en bonus.... een beetje overheid zou wat extra's kunnen organiseren. Grondrechten, gewonnen levensjaren?

Hekkie | 28-11-20 | 21:05

Wat vind jij van dat verhaal van Pieter Borger, Feynman? Die schoffelt zo'n beetje de hele PCR-test onderstevoren. Die materie gaat mijn kennisniveau sowieso ver te boven, maar wellicht kun jij daar wat zinnigs over zeggen?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:05 | 2

Ik ben Feynman niet, en ik ben ook niet hooggeleerd. Maar dat verhaal van Pieter Borger is op feiten gebaseerd en komt geloofwaardig over.
Kijk eens op de website van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (BPOC2020), in het videoarchief. Daar is op 21 november een pdf toegevoegd waar het in voor leken begrijpelijke taal is uitgeschreven. Succes ermee.

Nachtlicht1 | 29-11-20 | 07:23

@Nachtlicht1 | 29-11-20 | 07:23: P.s.: en hij heeft in het verleden zelf ook een pcr-test ontwikkeld. Ook niet onbelangrijk om te vermelden.

Nachtlicht1 | 29-11-20 | 07:49

Vaccineren starten in december. In maart alle kwetsbare groepen gevaccineerd. In april mooi weer. Virus vertrekt weer. Hele zomer doorgaan met vaccineren. In september klaar.

BoerKoekoek | 28-11-20 | 21:05 | 9

U dacht dat na vaccineren alles weer als voorheen werd? Het WHO heeft al aangegeven dat vaccins naast de bestaande maatregelen zullen bestaan. Die anderhalve meter en alle andere zooi komen we nooit meer vanaf

Vunzigheid | 28-11-20 | 22:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Tegenwoordig bepaalt een test of je ziek bent. Ooit mocht je dat zelf voelen.

professorinopleiding | 28-11-20 | 21:04 | 6

Laat die opleiding maar zitten.
Als je dit soort domme opmerkingen maakt kun je beter gelijk bij de plantsoenendienst gaan werken.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:16

Je moet dat zelf voelen, dan maak je een afspraak en dan hoor je of t Corona is of wat anders.

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik begrijp Feynman niet als ie Zuid-Korea, Japan en Denemarken noemt.
Als ik op worldometers kijk, zie ik dat ze het in die landen nog niet helemaal onder controle hebben.

hotnot | 28-11-20 | 21:02 | 5

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:08: Daar testen ze weinig, dus missen ze heel veel Covid-doden.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:24

@Kuifje-naar-Brussel | 28-11-20 | 21:24: Weet je waar ze ook heel weinig testen;
Japan 27000 per miljoen inwoners
Zuid Korea 59000 per miljoen inwoners
Taiwan 4600 per miljoen inwoners
Je zou bijna denken dat er een verband is.

mikes43357369 | 29-11-20 | 15:57
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Kamikazepiloot | 28-11-20 | 21:01 | 3

De cijfers komen van lui die zich laten testen.
Zolang niet iedereen getest is weet niemand iets.

HoerieHarry | 28-11-20 | 21:00 | 5

Ja, dat is een ding natuurlijk. Lies, damned lies, and statistics.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:13

@Quib | 28-11-20 | 21:13: Nee nee nee, het is al een tijdje: "Lies, damned lies, statistics and Artificial Intelligence".

Misschien binnenkort als nog weer overtrefender trap "PCR"?

chefren | 28-11-20 | 23:38

Dat noemen ze in statIstiek een “A selecte steekproef”.
Niet geschikt vooor waarde beoordeling.

De Profundus | 29-11-20 | 10:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook geen Chio Borrel Bites Salsa. Stom.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:08

Staan de Bill Gates chips er wel bij?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie mijn eerste reaguursel niet. Ik neem aan dat deze te groot was.
In Portugal is door de rechtbank de PCR test als niet betrouwbaar bestempeld en daarom mag het niet gebruokt worden om het land Portugal in lock down te krijgen.
Oorspronkelijk artikel: greatgameindia.com/portuguese-court-p...
Uitspraak rechter in portugees gegoogle translate naar engels:
www.dgsi.pt/jtrl.nsf/33182fc7323160398...
Artikel 17 en 18 zijn het belangrijkst.
Nederland gebruikt 45 cycle threshold, zoals voorgeschreven door de World Health Organisation

DiKKoe | 28-11-20 | 20:59 | 7

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:28:
Lees anders eens een krant ipv naar algemeen bekende informatie te vragen.

RandyBiel | 28-11-20 | 21:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Vandaag even naar het winkelcentrum geweest. Erg druk, parkeergarage bijna vol. Ik voelde me niet lekker omdat ik de enige was die een mondkapje droeg. Maar gelukkig zag ik even later nóg iemand met een kapje. Wat een opluchting, ik was niet de enige die dat klotevirus niet wil hebben. De rest wil het virus kennelijk wél erg graag hebben. Oh ja geen BOA te zien natuurlijk. Maar het was koud, dus dan komen de BOA's niet uit hun hol.

Nivelleermarionet | 28-11-20 | 20:58 | 10

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:15: Dat gaat te ver, ik heb een raar huis. Geen zolder, wel een vide.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:22

@Quib | 28-11-20 | 21:22: Oeh, hoog plafond: Lastig alles te verwarmen: Houtkachel!

Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:27

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:27: Al jaren! En we kunnen een kerstboom van 7 meter kwijt binnen. Mochten we dat willen. Maar dat willen we niet.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:43
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
WetMan | 28-11-20 | 20:54

Echt bizar dit. Dit is al zo lang bekend. Dat is geen nieuws.
De Maya's geloofden in 13 treden tot je in de bovenste laag komt... en 9 verdiepingen naar de hel *xibalba. 22/2 is toch 11? dus eigenlijk zitten we allemaal al onze hele leven in de hel. op -2... voor Rutte & Co,,, gaat het zo goed in dit leven door te bedriegen en liegen en vooral niet integer te zijn... Ik heb er geen medelijden mee als ze de 3e verdieping overslaan en hem gelijk op -9 afzetten. We maken ons druk over geloven van 2020 jaar oud en jonger.. Maar de Maya's die snapte het tenminste... Leven op aarde is de Hel.

pieterS | 28-11-20 | 20:54 | 2

Hel? Dat geldt niet voor de boven ons gestelden die in hun smoking met vlinderdasje de mooiste vrouwen verleiden. De hel is een uitvinding om te voorkomen dat het plebs ook een deel van het plezier eist. Overigens kan je in plaats van de Maya's natuurlijk ook het geloof van D666 aanhangen. Vraag maar aan Pia.

Nivelleermarionet | 28-11-20 | 21:09

Doelt u op Maya de Bij?

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:22

Ik ben het zat. Ik verhuis naar China.

Poesman | 28-11-20 | 20:53 | 4

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 20:56: straks ga je ook nog vertellen dat ze daar opdringerige geloven onder de duim hebben.

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:19

@Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:19:
https://www.youtube.com/watch?v=WocqbXXrXnQ
'Heropvoedingskampen in China: 'Ze proberen ons Chinees te maken'
Beetje het omgekeerde van de EU.

Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:26

@Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 20:56: Weet @boerkoekoek dat al? Die zit er met smart op te wachten.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 21:44
▼ 1 antwoord verborgen

Corona is wat voor de elites.
Laat de rest van Nederland lekker met rust

Turbulentie? | 28-11-20 | 20:52 | 1

U wint vandaag de bokaal!

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:23

Jezus wat een slecht stuk tekst is dit. De R waarde is boven de 1! Dat is dus de R waarde van 22(!!!) dagen geleden. De schrijver van dit artikel heeft geen flauw idee waar ie het over heeft. Die mevrouw Koopmans heeft eerst meegeschreven aan een paper waarmee de PCR test de gouden standaard werd. En dan zegt ze nu: de test is prima om te zeggen "je hebt het gehad" maar die test is minder geschikt om te zeggen "op dit moment ben je nog besmettelijk". En aan de uitkomsten vam die test hangt het hele beleid vast waarmee ons land kapot gemaakt wordt. En de media die iedere dag over besmettingen spreken.

De PCR test is de duivel! Net als de politiek die niet wil begrijpen hoe die test werkt en de media die er geen vraag over stelt. Het is een ramp.

HarryTheHouseCat | 28-11-20 | 20:51 | 2

Heb je wat beters dan? Nu kan je nog grofstoffelijk indelen in veilig/even thuis blijven.
Ik heb geen zin in van die echge lockdowns Spanje Italië Frankrijkstijl dat je echt je huis niet of nauwelikks uitmag en dan hooguit binnen een km met hond of boodcshappen.

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:22

Als je dus een bewijsje nodig hebt dat je wel/geen corona hebt dan gewoon aantal keer laten testen. 50/50 Dat je je gewenste bewijsje krijgt.

Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 20:51

Al dat dome gelul van "ja maar ik doe wat ik wil" nee, dat doe je niet, jij draagt ook gewoon je veiligheidsgordel en motorhelm verder heb je gewoon een rijbewijs en zet je netjes pas na acht uur s ochtends je vuilniszak buiten. Het enige stoute wat je doet is stiekem s'nachts misschien een keer honderd kilometer per uur rijden op een provinciale weg als je denkt dat de kust veilig is maar dat was het dan wel, dus misschien ook eens luisteren als het echt belangrijk is kan dus ook geen kwaad, verder, fuck Robert Jensssen met z'n leipe opnaaierij, laat hem maar over de overwinning van Trump zwetsen, dan is hij een stuk minder gevaarlijk.

zwellevertje | 28-11-20 | 20:49 | 5

Amen.
Dit jaar eindelijke eens wat gedaan aan mijn huis, meer goede gesprekken dan ooit gehad met vrienden, nog nooit zo veel (goed) gekookt en ja, ik mis de kroeg ook enorm.
Niet dat ik daar ooit dames scoorde of eentje mee naar huis mocht nemen, dus de enige blije is mijn bankrekening in dat opzicht. Nog even een paar maandjes volhouden en dan kunnen we weer vol er voor gaan.

MediastadInwoner | 28-11-20 | 21:04

Ja. Ik weet niet precies wanneer, maar die maatregelen gaan een keer tot het verleden behoren. Ook de overheid is gebaat bij een maximale dynamiek in de samenleving.

Of u moet mij kunnen uitleggen waarom de overheid de bevolking langer dan nodig in haar vrijheid wil beperken.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:28
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Boompjeoud | 28-11-20 | 20:48 | 3

De PCR test ligt onder vuur!

De basis van de test is de 'Drosten Corman paper' die op 21 januari 2020 is aangeboden aan Eurosurveillance. de review was een dag later en op 23 januari gepubliceerd.
De snelheid is opmerkelijk, even als dat Christian Drosten bij de review betrokken was.

Volgens een team van 20 internationale biochemici, die gespecialiseerd zijn PCR testen, zitten er minimaal 10 ernstige fouten in de 'Drosten Corman paper' en dus in de PCR test.

Een zogenaamd 'Retraction paper' is op 26 november bij Eurosurveillance ingediend en wordt nu aan een peer review onderworpen, mocht dit proces succesvol verlopen dan is de PCR test zoals nu gebruikt voltooid verleden tijd en daarmee de basis onder het huidige Corona beleid weggeslagen.

Fatwabuster | 28-11-20 | 20:47 | 10

Dat zou mooi zijn! Ben benieuwd. Ik ga vroeg naar bed dan is het snel morgen.

entredeuxbieres | 28-11-20 | 22:04

Welnee, er is nog niets beters dus gaat het door. Dacht je dat rivm niet wist wat een pcr is ? Ze doen ze zelf ook, WGS ook etc etc

Nichtsneues | 29-11-20 | 10:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat hep die eerste plaat uit da nieuwe The Witches film er mee te maken dan?

Ashtrey | 28-11-20 | 20:46

Vaak is de mediaan een beter gemiddelde dan het rekenkundig gemiddelde.

Nichtsneues | 28-11-20 | 20:45

Eerst was groepsimmuniteit belangrijk.... toen niet meer ineens... en nu er een vaccin is dat niemand wil hebben is het weer wel belangrijk en vooral testen ook. Niet om te zien om je besmettelijk bent natuurlijk maar juist om te zien dat je nog geen weerstand hebt en je meteen te prikken met een vaccin.

Premier Trutte | 28-11-20 | 20:44 | 2

Tja bij de aanwezigheid van antistoffen komen we maar tot 5%. In het voorjaar was het zelfs 8%. Zo schiet het natuurlijk niet op met groepsimmuniteit. Die neemt zelfs af.

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:26

Neen, de T-cellen blijven gewoon aanwezig. Alleen de hier geteste antistoffen nemen na 6 maanden snel af, tenzij je vaak herbesmet wordt zoals zorgpersoneel.

RichardBandler | 28-11-20 | 22:50

Optie B is leuk, maar dan moet de testcapaciteit omhoog. Hebben ze in de afgelopen 9 maanden wel wat aan gedaan, maar niet genoeg: de verwachting is dat men ergens in het eerste kwartaal genoeg heeft om iedereen 1x per maand te testen. Dat is een begin, ook al heeft het te lang geduurd voordat we daar zijn. En dan meteen ook contact tracen. Maar ik geloof dat we dat maar helemaal hebben opgegeven.

Muxje | 28-11-20 | 20:44 | 1

Dit dus.

omanders | 28-11-20 | 20:56

Het is FOUT-negatief, niet vals-negatief.
Dat is een fonetische en dus foutieve vertaling van false negative.

Nichtsneues | 28-11-20 | 20:43

Over dat ruikende omaatje: hadden ze niet in Denemarken een veelbelovende proef met honden op het vliegveld? Waarom horen we daar nooit meer wat over?

Skazz | 28-11-20 | 20:42 | 1

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5173337/honden-getraind-om-corona-op-te-sporen
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5186152/coronahonden-luchthavens-voor-ons-land-beesten-kunnen-het-maar
https://www.ntvh.nl/corona/vliegveld-van-helsinki-zet-snuffelhonden-in-om-razendsnel-coronavirus-te-herkennen/

Is dit nog nieuws? | 28-11-20 | 21:19

Tsja, Feynman, je vergeet een detail, namelijk dat corona virussen al sinds mensenheugenis jaarlijks langskomen, zie:

emedicine.medscape.com/article/227820...

Dat zorgde er voor dat rond 80% al bestand is tegen covid-19, dat is te zien aan de curves die keurig de theorie volgen, beetje bijziend naar de details kijken zoals de journalisten doen is hopeloos. Dat immuun zijn kan via de diverse methoden die ons lichaam daarvoor kent. Dus alleen op antistoffen meten is incompleet!

Ivar Cumming voor achtergrond:

www.youtube.com/watch?v=8UvFhIFzaac

En, hij blijft geweldig, Kees de Kort voor het Nederlandstslige verhaal, op youtube kanaal van GeenStijl, hulde voor de uitnodiging en hem laten uitpraten(!!!):

www.youtube.com/watch?v=UJsrDWq593A&a...

chefren | 28-11-20 | 20:41 | 10

@chefren | 29-11-20 | 01:18: Ja gedreven door angst hebben alle landen het lockdown gedrag van China gecopieerd. Totaal onwetenschappelijk. Gaat in tegen alles wat er decennia lang over virussen is geleerd. Behalve Zweden idd. Economie en samenleving zijn daar wel open gebleven. Een beetje social distancing en geen grote evenementen. Wat de WHO had aanbevolen. En ja, ze hebben in maart een piek gekend en nu een 2e rimpeling. Maar dat zijn normale patronen voor een nieuw virus. Al met al hebben ze het beter dan de meeste landen gedaan, maar dan zonder andere schade aan economie samenleving en gezondheid. Miljarden bespaard.

Eigenwijs | 29-11-20 | 06:29

@Eigenwijs | 29-11-20 | 06:29: "Lockdown" is een totaal niet medisch-wetenschappelijke uitvinding van een dictatoriale maatschappij die bij alles wat de leiding niet goed vindt meteen alles dichtspijkert met behulp van leger en politie. Op zich niet erg dat Italië het overnam, want door beroerde medische gegevens wist niemand wat er aan de hand was. Maar na maand had het moesten stoppen en hadden de werkelijke specialisten, die we daarvoor opleiden en betalen, het moeten overnemen. Maar er is door de Rutte doctrine vast niet meer te bewijzen waarom het fout ging. Effectief wapen tegen de WOB! Ik denk dat er nieuwe wetgeving moet komen die bepaalt dat ook alle onderling overleg van ambtenaren moet worden vastgelegd. Die ingirmatie mag niet naar journalisten maar moet wel toegankelijk zijn voor controlerende kamerleden.

chefren | 29-11-20 | 09:44

@Eigenwijs | 29-11-20 | 06:29: Rimpeling? hou op zeg. zweden heeft inmiddels dezelfde maatregelen. wel hebben ze erg veel extra doden. Zweden is een fascistisch land.

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 13:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik ben anti mondkapjes.
Mag ik dat nog zeggen hier? Zag dat Joris erg druk is in vorige topics

H0lland | 28-11-20 | 20:38 | 8

@BoerKoekoek | 28-11-20 | 21:02: dat kan ook kleine insecten tegen houden. Vlooien, als die vooral op beesten zitten.
Zo ook bij mondkapjes, de hele kleine virusdelennverspreiden zich vooral in veel grotere waterdruppels die goeddeels worden afgevangen

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:57

me too

moetnoggekkerworden | 29-11-20 | 13:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Wetenschap is ook maar een mening.

Premier Trutte | 28-11-20 | 20:37 | 4

@Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:47: Ik weet het, maar theologie is ook een wetenschap en hangt van aannames aan elkaar. De smoes 'voortschrijdend inzicht' is ook regelmatig een denkmantel voor achterhaald 'weten'.
Een mening is geen gevoel denk ik. Eerder een strategie uit eigenbelang dat niet openstaat voor anderen en andere denkbeelden. Daar gaat wetenschap ook regelmatig mank aan. Dat is dan geen fout van de wetenschap maar van de wetenschappers inderdaad. Die wetenschap in zetten voor hun mening.

Premier Trutte | 28-11-20 | 22:01

Hadden we maar naar de wetenschap geluisterd. De WHO aanbeveling (GEEN lockdown GEEN mondkapjes voor influenza rino en corona virii) - gebaseerd op decennia onderzoek en wetenschap- is door alle landen genegeerd (behalve Zweden). Angst is een slechte raadgever.

Eigenwijs | 29-11-20 | 06:34

@Eigenwijs | 29-11-20 | 06:34: Kan het mis hebben, maar ik meen mij te herinneren dat de wetenschappers van de WHO m.b.t. corona nogal rare standpunten innamen en domme adviezen gaven.

Premier Trutte | 29-11-20 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Heb opeens zin om naar Rod Stewart te luisteren

Turbulentie? | 28-11-20 | 20:35 | 2
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 21:18

@Ulyanov | 28-11-20 | 21:18: Don't Get Around Much Anymore, It's All Over Now, Lethal Dose of Love, Loveless, Man of Constant Sorrow, Say It Ain't True, Scarred and Scared, Where or When.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:41
-weggejorist-
Ulyanov | 28-11-20 | 20:34 | 18
▼ 18 antwoorden verborgen

En dan morgen; Feynman en/of fabels, PCR testje.

Dwars-Ligger | 28-11-20 | 20:34 | 1

Heb je ook argumenten of ben je een domme ontkenner die zich afsluit van de realiteit?

Rest In Privacy | 28-11-20 | 20:41

Als je het lijkschouwingsrapport van George Floyd had gelezen was je al wijzer: Testte positief in maart, en in de lijkschouwing.

omanders | 28-11-20 | 20:33 | 4

Dat is toch die beroemde draaideurcrimineel waar we verplicht medelijden mee moeten hebben?

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:50

Als niemand ons iets had verteld hadden we van niets geweten, gewoon zoals in de voorgaande jaren dat longontsteking opeens viral ging dachten we dan gewoon: nasty griep dit jaar zeg en verder niets.

Het virus bestond al, voor je er vanaf wist kon het je niet deren maar nu je op het bestaan er van bent gewezen ineens wel?

Los van het lastig aantonen van valse negatieven, hoe zijn die feitelijk erger volgens jou?

Wat vele malen erger zou zijn is als dat virus echt super dodelijk zou zijn, 2 of meer familieleden begraven, of in een groot gat shovelen terwijl je wordt vastgeklampt door zieke besmette hondsdolle ebola bloedhonden die van de koorts niet meer weten wat ze doen.

Als je stopt met testen is het ook weg dan noemen we het weer gewoon griep?

Is dat nu wat men bedoelt dat niet veel mensen out-of-the-box denken?

Dat je alleen kunt denken binnen de op tv gestelde parameters van onze simulatie?

Als er een motief achter de valse postitieven zitten, zijn de valse negatieven nog steeds erger?

Het is geen HIV je hoeft er niet voor met een junkie te neuken ofzo, je krijgt de griep (voor zover jij weet) en daarna toevallig een longontsteking.. Toevallig als het hele ziekenhuis vol ligt met mensen met een longontsteking.. Das dan pech toch?

Op TV janken over een IC bedden tekort maar geen ziekenhuizen bouwen zoals andere landen, of misschien gewoon een paar gesloten ziekenhuizen weer tijdelijk even afstoffen we hebben er tenslotte meer dan genoeg dicht gedaan.

Allemaal bewust beleid voor het grootste deel netjes genotuleerd of uitgewerkt in beleid, stappenplannen en simulaties.

En maar blijven lullen binnen de details die vrijgegeven worden op TV maar de documenten eens lezen en inhoudelijk behandelen wat we eigenlijk vinden van het achterliggende beleid dat zorgt voor al dat "nieuws" op TV.

Hoe kunnen we nog steeds discussieren over "crisis" als de crisis voorzien zijn van een uitvoerige planning en documentatie.

Lullen over wat het RIVM "zegt" over mondkapjes maar niet "doen" wat het RIVM "schrijft" in haar onderzoeken naar pandemics 4 dummies.

Is de media de schuldige of zijn we zelf schuldig aan wensdenken?

Weten mensen het wel maar doen ze mee in de waan van de dag en de emoties omdat ze wensdenken dat het allemaal wel meevalt en beperkt blijft tot wat er vanavond om 8 uur op het journaal gemeld wordt?

Het is met ieder onderwerp zo: WMD's in Irak, we weten dat ze er niet zijn maar we entertainen de leugenaars en doen net alsof we ze geloven.

Tewwowists willen ons oppakken, we leveren alle vrijheden zo'n beetje in om dit te voorkomen, echter wanneer 2 gasten op Schiphol landen met begeleidend telefoontje "ze willen een aanslag plegen" dan lopen ze vrolijk lachend naar buiten richting Zaventem..

Oops Jeeps aan ISIS gegeven, kan beuren.

Overkomt ons de vluchtelingen crisis ook nog eens, precies voorspelbaar, precies volgens het draaiboek van de VN, scenario 4 ofzo: 60 miljoen mensen importeren om dalende geboortecijfers te compenseren.

Een paar jaar later is het inmiddels EU beleid, maar hier blijven we braaf lullen over de week stats: 400 tot 600 per week..

Dat is toch geen nieuws? Even boeiend als de verslaggeving over Corona..

Als je 60 miljoen mensen uit afrika hierheen wil halen, dan is het voor de hand liggend dat dit in groepjes gebeurd gedurende periode X totdat je aan je 60 miljoen zit.

Lullen over die 500 per week maar niets vinden van die 60 miljoen?
Het verhaal is 60 miljoen / EU_VERDEEL_SLEUTEL / tijd = doorvoer

Je kunt je agenda na wat rekenwerk wel invullen, alleen deviaties van de gestelde normen zijn nieuwswaardig 500 vluchtelingen per week is niet interessant tenzij je geinteresseerd bent in het tijdsaspect of EU_VERDEEL_SLEUTEL meer variabelen zijn er niet als je de 60 miljoen niet ter discussie stelt dus waar praten we/jullie over de ganse tijd?

Geenstijl is wat dat betreft ook een put met drijfzand die net zo goed van het leger kan zijn: met een beetje edgy mening kom je hier terecht maar zelden worden eerder genoemde zaken hier echt anders belicht (voorzien van de documentatie of een diepte review er van) dus dit is dan het graf voor de prille dissident in spe ofzo? Er wordt wel geageerd op het mainstream verhaal maar de onderliggende stukken komen niet naar boven voor een echt tegengeluid. Tegengeluid is niet het juiste woord want dat is het wel, gecontroleerde oppositie zullen we maar zeggen..

Het KNMI wist 19 van de 26 hittegolven uit de geschiedenis en schreeuwt sindsdien over record na record, wel kleine lettertjes onder sexreclames maar bij het weer bericht staat niet *Dit record is mogelijk gemaakt door 1.9 graden van alle metingen sinds 1900 af te trekken.

Leraar moet onderduiken voor cartoon, straffe taal, kamerlid en ex fractielid, leeft al 13 jaar onder constante bewaking, wordt belachelijk gemaakt.. Gek hoor dat Geertje niet optimaal functioneert, maakt overigens niet uit hoor, als hij wint dan mag hij niet meespelen want hij is ooit een keer uit een overleg weggelopen (12 jaar geleden) en de regels zijn dat je dan niet meer met ons mag meedoen, vinden wij als kleuters.

Ik ben totaal in verwarring over de ogenschijnlijke verwarring die maar blijft heersen over de meest voor de hand liggende zaken: de uitvoerig gedocumenteerde.

Dat documenten van de VN site helemaal worden overgetypt door EU laven en geupload naar hun site en we ze nog ff een Marrakech pact laten uittypen en door de hele meuk loodsen zegt iets over reactiesnelheid want die lui zijn niet bekend om hun snelle werken.

Een ongeluk dat zich zo langzaam voltrekt dat je rustig de manual even kunt doornemen voor je tegen de boom klapt, al geven ze nu aardig gas bij. En dan moeten we nog van gas los en een vaccinatie halen en dan trappen we daarna op de rem?

Eerst nog zwaaien naar de flitsagent misschien?

Lionfromzion | 29-11-20 | 16:26
▼ 1 antwoord verborgen

Vrouwen die grijs worden moeten hun haar verven.
Grijze vrouwen vind ik onaantrekkelijk.

HoerieHarry | 28-11-20 | 20:32 | 22

Nee hoor Mickey. Paar irritante kleine dingen op rij. Bij elkaar net over het randje.
Nog veel plezier hier. Drink een met Frau Merkel!
Ga slapen. Morgen op tijd op.

Rest In Privacy | 28-11-20 | 23:09

Gewoon uw mondkapje voor uw ogen trekken.

zwaaropdehand | 29-11-20 | 08:51

Marion Koopmans ziet er in elk geval uit als een achterwaarts door de heg getrokken papegaai.

Bakkeleures | 29-11-20 | 09:20
▼ 19 antwoorden verborgen

Dit is het eerste zinvolle geluid wat ik van het RIVM hoor.

ZZP-er | 28-11-20 | 20:29

Dame nummer twee is wel érg aantrekkelijk met die lekkere lippen!

eerstneukendanpraten | 28-11-20 | 20:28 | 2

mooi zuigmondje.

ZZP-er | 28-11-20 | 20:30

Wel meer coronarisico. Heeft bruine ogen, meer pigment dus geringere vitamine D opname in deze contreien bij dit geringe zonniveau. ;)

Shoarmamasutra | 28-11-20 | 21:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl