achtergrond

Geenstijl

Nieuw en normaal: uw treinrit vooraf aanmelden op NS-app

Zelfs op onze zwartste bladzijde hoefde dit niet!!!

Vanaf aanstaande woensdag wordt het nieuwe normaal nog iets nieuwer en iets normaler. Maar uiteraard wordt er ook weer niets verplicht, want de NEDERLANDSE DICTATUUR is er vooral eentje die je op elke straathoek vraagt hoe je zelf vindt dat het gaat. "De NS vraagt alle treinreizigers om hun ritten voortaan vooraf aan te melden. Op basis daarvan ontvangen reizigers een advies op maat over de verwachte drukte in hun trein. (...)"

Een beetje forens weet natuurlijk dat je de koning te rijk bent met een toestel-etage voor jezelf, en de app lijkt bedoeld om dat vooral zo te houden. "Hoewel treinen leger zijn dan ooit, zien we dat een deel van de reizigers uit angst voor corona de trein vermijdt”, zegt Tjalling Smit, directielid van de NS. ,,Vroeger waren mensen op zoek naar een lege stoel, nu naar een lege coupé.”"

De NS zegt ervan uit te gaan dat de "huidige 400.000 dagelijkse treinreizigers aan het verzoek zullen voldoen. Uit onderzoek onder 46.000 reizigers bleek dit voorjaar dat twee derde open staat voor het vooraf aanmelden van een reis." Wat moeten we toch een heerlijk volk zijn om over te heersen eigenlijk hè. We snappen die Duitsers wel.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.