Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mailtje. 'Niks aan de hand'

Noem het een take. Noemt het een sentiment. Noem het een luie knip en plak uit de mail. Niet per se onze mening. Wel een fair standpunt.

Niks aan de hand

We kunnen nu, nu bij schrijven dezes Biden op de drempel van het Witte Huis staat, toch wel vaststellen dat Donald Trump een ‘niks-aan-de-hand’ president was. Want hoewel menigeen rond 2016 riep dat de verkiezing van Trump het einde van de wereld zou betekenen, blijkt niets van alle voorgespiegelde ellende bewaarheid te zijn geworden. De man is geen moment in de buurt geweest van de zogenaamde ‘rode knop’. Sterker, hij is in tegenstelling tot vele van zijn voorgangers geeneens een oorlog begonnen. Zelfs niet toen de situatie met Iran uit de hand dreigde te lopen. Menig ‘havik’ om hem heen riep op tot het aanvallen van het land, maar Trump gaf geen krimp. Daarentegen kwam er een (soort van) toenadering tot Noord-Korea. En werden er rond Israel diverse vredesverdragen gesloten. 

Ook van de muur tussen de VS en Mexico kwam het niet. De reden lijkt duidelijk: het had geen hoge prioriteit voor Trump. Het had een leuk effect bij de verkiezingen, maar eenmaal aan de macht interesseerde die muur Trump niks meer. Intussen stelde hij – vanuit het oogpunt van de VS gezien – redelijke eisen aan Europa en China. De bijdrage aan defensie mocht wel wat hoger in Europa. En China mocht zich wel een wat meer openstellen voor concurrentie.

Kortom: niks aan de hand. En dat vier jaar lang.

Gedurende die vier jaren deden de media echter voortdurend voorkomen als zou er een krankzinnige aan de macht zijn in de VS. Het zou de allerslechtste president in de geschiedenis van de VS zijn. Nog erger dan de lieden die tijdens de Vietnamoorlog aan de macht waren, erger dan de man die na 2001 op valse gronden een oorlog in het Midden-Oosten begon en erger dan de personen die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw vreselijk hebben huisgehouden in Zuid- en Midden-Amerika.

Hoe is het mogelijk dat Trump zo’n slechte PR had? Natuurlijk je kunt altijd wijzen naar bepaalde grove karaktertrekken van de man. Maar is het verholen afgeluisterde ‘grab ‘m by the pussy’ nu werkelijk zoveel stuitender dan de Lewinsky-affaire die de altijd populair gebleven Clinton heeft meegemaakt? Heeft ie er nu werkelijk voortdurend blijk van gegeven een (verkapte) racist te zijn? Het is toch allemaal spijkers op laag water zoeken geweest op deze punten. 

Een mogelijke verklaring is het feit dat ie Obama heeft opgevolgd. En Obama was nu eenmaal een heilige. Ook die is geen oorlog begonnen. En natuurlijk was hij de man van de ‘hope’. Het contrast met zijn voorganger was dus groot. Maar in vergelijking met al die andere presidenten kan toch niet worden gesteld dat Trump zo ontzettend veel slechter was dan de hele wereld nu doet voorkomen?

Corona kostte de herverkiezing..
Wat Trump uiteindelijk zijn herverkiezing heeft gekost, is ten eerste corona. En niet zozeer zijn handelen met betrekking tot Corona, maar puur de ellende die het virus heeft veroorzaakt. Want over dat handelen kunnen we kort zijn: ieder land ter wereld is op zijn eigen manier met dit onbekende virus omgegaan. Met betrekking tot die omgang bestonden geen ‘best practices’. Die gaan pas ontstaan na een jarenlange ervaring met het virus. En zolang die ervaringen niet zijn uitgekristalliseerd, kan niet worden gezegd dat een land er goed dan wel slecht mee is omgegaan. Waarbij ook nog eens geldt dat bij een minder succesvolle omgang met het virus nog geen sprake hoeft te zijn van kwade opzet of verwaarlozing. Bovendien geldt nog altijd dat een ‘lock down’ funest is voor de economie. En in een land als de VS, dat nauwelijks sociale opvang kent, betekent een slechte economie ook een ernstig gevaar voor de gezondheid.

..media dikten Trumps onredelijkheid aan
Ten tweede zijn de media de oorzaak van het feit dat Trump niet wordt herverkozen. De afgelopen vier jaar is er op geen enkele wijze sprake geweest van objectieve berichtgeving rond Trump. De man is voortdurend negatief onderwerp geweest bij CNN en andere gevestigde media. Hetgeen te vergelijken is met de gangbare ‘kwaliteitsmedia’ in Nederland, zoals Volkskrant, NRC en Trouw. Mediamensen vielen over elkaar heen bij het om het hardst anti-Trump-opinies te roepen. Het was allemaal te vergelijken met de treiterijen die het gepeste jongetje in de klas ondergaat. Iedere schop onder zijn kont leidt tot applaus van de omstanders. En hoe harder iemand hem treitert des te populairder die iemand is. De media waren in die zin als de Romeinse keizer die in het stadion zijn duim omlaag houdt. 

Wat we de afgelopen vier jaar zagen, was in die zin een massapsychose. Er was sprake van een massale energie die tegen Trump was, en die iedereen in bezit nam. Bij de meeste mensen gebeurde dat onbewust. Hetgeen bleek wanneer je hen vroeg wat ze nu eigenlijk precies tegen Trump hadden. Op die vraag volgde zelden een logisch antwoord. Meest gehoorde reactie was nog dat de man ‘grof in de mond’ was. Hij was ‘niet erg presidentieel’. Wel, de geschiedenis van de VS staat stijf van de ‘presidentiële’ personen die vele bommentapijten over burgers hebben uitgestrooid. Dus dat kan toch nauwelijks gelden als een argument? 

Naast de mensen die onbewust werden gegrepen door de publieke opinie, waren er ook heel veel die zich eenvoudigweg niet konden uiten. Uit angst om ‘verstoten’ te worden. Als 90% van de mensen een bepaalde mening heeft, moet je ontzettend sterk in je schoenen staan om iets anders te vinden. Of om op zijn minst vragen te stellen bij die opinie.

Verloren vriendschappen
En dat laatste blijkt uit de overigen die wel voor hun afwijkende mening uitkwamen. Zij verloren daadwerkelijk vriendschappen. Zij waren ‘besmet’. En met hen gezien worden, of met het geassocieerd worden, stond gelijk aan een vergelijkbare behandeling overkomen. Het waren de ‘melaatsen’ onder ons. Degenen die in een wereld waarin de zon rond de aarde draait, roepen dat het misschien wel eens anders kon zijn. En let hierbij vooral op het woord ‘misschien’. Want een kleine twijfel is al voldoende om verstoten te worden. 

Het probleem met een slechte pr hebben, is dat het slachtoffer zich op een gegeven moment navenant gaat gedragen. Van het pesten op school is bekend dat het slachtoffer zich door al dat pesten daadwerkelijk vreemd gaat gedragen. De scapegoat gaat zich gedragen als scapegoat. De rol wordt hem opgedrongen. Lijden verwordt tot frustratie, en frustratie tot woede, en woede tot om zich heen slaan. Met als gevolg dat de pesters uiteindelijk kunnen zeggen: “Zie je wel, hij is krankzinnig!”

Ja, inderdaad, en jullie hebben hem krankzinnig gemaakt.

In die zin valt te verwachten dat Trump het er niet zomaar bij laat zitten. De jarenlange beschimpingen die hem troffen, de beledigingen die hem overkwamen - de man werd ‘oranje’ genoemd (in een tijd waarin huidskleur geen enkele rol meer mocht spelen), werd ‘obees’ genoemd (in een tijd waarin ‘fatshaming’ niet meer mag) en werd uitgelachen om zijn haar – het kan niet anders dan dat hij een gigantisch gevoel van onrechtvaardigheid moet hebben. En vanuit dat gevoel laat hij het er wellicht niet bij zitten en gaat hij om zich heen slaan.

Toch lijkt het het beste voor hem om zijn verlies te nemen. De geschiedenis zal vervolgens uitwijzen dat er niets ergs is gebeurd de afgelopen vier jaar. En dat Trump een “niks-aan-de-hand” president was.

[NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Inloggen

"En Obama was nu eenmaal een heilige. Ook die is geen oorlog begonnen."

Ah we zijn 't ISIS kalifaat alweer vergeten en de oprichting van CJTF–OIR in 2014, om nog maar te zwijgen van de bemoeienis in Libië en de deployment van 30k+ troepen naar de Durand Line om een of andere stammenstrijd vs Al-Qaeda te ondersteunen.

Trump is absoluut een hork, die maling heeft aan bestaande conventies mbt hoe een president zou moeten handelen en gedragen, maar hij is bij lange na niet zo slecht als dat de media hem 4 jaar lang heeft afgeschilderd. Hij heeft 't land en de wereld niet in ellende gestort zoals men vreesde en nog steeds beweert, had covid niet toegeslagen was 't mogelijk een vrij succesvol presidentschap geweest.

ReyNemaattori | 10-11-20 | 10:33

Het probleem met de Trump aanhang (ook hier helaas) is dat als straks voor meerdere rechtbanken en kiescommissies bewezen is dat er geen enkele aanleiding is voor welke aantijging van fraude ook, men het nog steeds niet gaat accepteren. Het kán simpelweg niet waar zijn dat de meerderheid van de stemmers het gewoonweg zát was na 4 jaar Trump.
Terwijl dat geen verrassing mag zijn als je zoveel groepen tegen je in het harnas weet te jagen.
En het moet gezegd: Het is bijzonder knap, fascinerend en zorgelijk tegelijk hoe zo'n westers land in korte tijd zaken als wetenschap, kritisch zelfstandig denken en overige verlichte standpunten over boord kan gooien door toedoen van 1 schreeuwer zonder enige ervaring in het openbaar bestuur.
Zegt veel dat zijn eigen partij hem niet heeft laten vallen toen duidelijk werd wat een koekoeksjong ze binnen hadden gehaald. Zo'n 2 partijen stelsel werkt echt niet (meer), men is veroordeeld tot het tegen wil en dank volgen van De Leider, want o wee als je toch eens toegeeft aan die andere partij.

Veteranus | 10-11-20 | 01:24 | 2

Sorry, maar Rutte en co hebben eveneens absoluut niks met wetenschap, zoals de afhandeling van de COVID crisis bewijst. Geen uitspraken of onderzoeken naar aerosolen, geen aanpassingen aan ventilatie systemen, geen advies mbt vitamine d(zoals in the UK). Geen nader onderzoek naar mondkapjes, maar ze wel adviseren.. en dan weer niet, en dan weer wel. Willekeurige maatregelen die geen enkele wetenschappelijke onderbouwing hebben zoals alcohol verboden(met averechts effect, namelijk meer mensen in winkels die voor 20u hun kratje in huis willen hebben), adviezen die wel wetenschappelijke onderbouwing hebben afzwakken onder publieke druk(scholen open/dicht, half open).... en Rutte zit al 10 jaar.

Trump zegt domme dingen en doet veel domme dingen, maar dat doen de meeste westerse leiders ook, alleen die weten 't beter te bewoorden waardoor 't lijkt alsof ze weten wat ze doen...

ReyNemaattori | 10-11-20 | 10:41

Zoveel groepen tegen je in het harnas jagen en dan toch zo'n close call, is wat dat betreft ook een gave... je zou verwachten dat Biden dan zou winnen met een landslide als iedereen en z'n moeder (incl sommige Reps) klaar was met Trump. Zo roepen de media dat al maanden, dat 't toch zo'n close call is geworden, zegt meer over de stigmatisering van de persoon dan dat zijn beleid echt zo ruk was...

Beetje 't zelfde als Wilders, continu afgeschilderd als gevaarlijk, racistisch dus je mag niet voor de PVV zijn, dan ben je zelf ook slecht / gevaarlijk / racistisch.

ReyNemaattori | 10-11-20 | 10:45

Goed artikel met veel waarheden, maar denk niet dat Trump moet opgeven. Hij heeft de wet aan zijn zijnde en er is veel fraude al geconstateerd. De massapsychose is in het leven geroepen door links.

Hier een artikel die een goed beeld geeft van de grote omvang van de fraude en alle statistisch geziene, bijna onmogelijke toevalligheden. Er wordt gekeken naar het enthousiasme voor beide kandidaten in aanloop naar de verkiezingen toe, de signalen en bewijzen van stemfraude en de voorbeelden van censuur van de mainstream media en grote techbedrijven omtrent de berichtgeving van de verkiezingen: zakmaardoor.nl/waarom-trump-de-verkie...

brianbrian | 10-11-20 | 00:33

Er is een coup gepleegd. Alleen Trump kan het nog redden als hij voor de rechter slaagt. Hij die niet gelooft in Trump ligt eruit strakjes. (Wow, ik schrijf gelooft met een t, lang geleden trouwens, maar het is hier goed!)

Ikbeneenzelfbouwer | 10-11-20 | 00:27

Volgens www.worldometers.info/coronavirus/cou... had de US gisteren 109K Nieuwe Corona besmettingen. Volgens de meeste media bewijs dat Trump het slecht gedaan heeft. Een week geleden had NL op 1 dag 10K nieuwe besmettingen. Saillant; detail de US is kwa inwoners ongeveer 20 keer zo groot. Gerekend naar aantal inwoners hebben wij dus bijna 2 keer zoveel Corona besmettingen als de US. Toch gaat Rutte in maart, volgens de prognoses, de beste uitslag van zijn carrière krijgen. Frans zou zeggen: Dat is interessant! Hij zou gelijk hebben! Hoe is dat verschil te verklaren anders dan gekleurde berichtgeving in de media? Elke zichzelf respecterende journalist zou zich kapot moeten schamen!

EenGoedBegin | 09-11-20 | 23:03

Fijn dat GS ook bijdraait!

nuchterland | 09-11-20 | 22:30 | 2

Fijn dat u ook de Here hebt gevonden. Dat smaakje.
GS ‘draait niet bij’. Sommige redactieleden waren pro, andere anti-Trump. Een heel gezonde balans. Voor het andere moet u naar N-Korea of de Kerk.

kapoerewiet | 09-11-20 | 23:11

Ik bespaar mij de moeite de link te delen maar als Biden fans massaal aftellen voor een gebouw met de naam Trump op de voorgevel om daarna massaal de broek te laten zakken om hun naakte reet te showen dan heb ik ernstige twijfels aan de geestelijke gesteldheid van hen plus de toekomst van Amerika.

MoonBeebe | 09-11-20 | 22:27 | 1

Ik vermoed dat het achterwerk van die Biden fans het grootste deel van hun intellect herbergt.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 22:31

En het verschil in de popular vote loopt ook gestaag op. Biden nu op een voorsprong van 4.6 miljoen stemmen. Is goed voor 3,1 procent.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 22:27 | 2

Succes met de dems. Ze zijn nog gekker dan gek.

MoonBeebe | 09-11-20 | 22:28

Ga je nu ook uit vreugde tegen een pop van Trump aanschoppen?

kunstliefhebber | 09-11-20 | 22:32

Een paar weken geleden werd Trump nog voor fantast uitgemaakt toen hij een vaccin tegen Covid 19 aankondigde. Zo slecht was hij nog niet.

Peerkeoud | 09-11-20 | 22:20

De disclaimer van GS aan het begin van het stuk (‘niet persé onze mening) en de NAW onderaan zijn veelzeggend.

kapoerewiet | 09-11-20 | 22:05

Trump, Trump? O ja, die man die probeerde Alec Baldwin te imiteren.

ijstijger | 09-11-20 | 21:54

Ja, maar de invloed op de verkiezingsuitkomst van de collectieve hetze van de msm tegen Trump de afgelopen vier jaar stelt natuurlijk niets voor in vergelijking tot de Russische beïnvloeding van de verkiezingen vier jaar geleden.

Astimar Teutis | 09-11-20 | 21:51 | 1

Trump is was en blijft een ongehoorde hork. Een racist, een vrouwenhater. En dat allemaal simpel aanwijsbaar. En de daden die hij als president heeft gedaan, waren gebaseerd op zijn solistenspel. Teamspel was er voor hem niet bij, dus moeilijke dossiers heeft hij niet gekraakt. Er is geen oorlog begonnen onder zijn regime, maar hij heeft er wel herhaaldelijk toe opgeroepen. Een total war, een burgeroorlog. Vroeger verbanden ze zo iemand naar een ver eiland.

Elpefo | 09-11-20 | 21:28 | 5

vooral dat laatste dat doet het hem hoor .geen oorlog begonnen ,maar wel opgeroepen ?dat is dan dus ineens belangrijker dan daadwerkelijk de boel platgooien ?overigens zijn de meeste presidenten ongehoorde horken ,alleen trump was daar iets transparanter in dan zijn voorgangers.en ja er zijn een hoop voorgangers geweest die het een stuk slechter hebben gedaan .overigens potus neemt niet alleen beslissingen ,daar zitten een heul hoop mensen bij.alleen dictators bepalen alleen .

bowlfabriek | 09-11-20 | 22:06

@Harvey2Face | 09-11-20 | 22:04: hij komt niet met 1 geval. Misschien voor vrouwenhaat met iets als ‘grab them by the pussy’ of zoiets. Amerikaanse presidenten die een probleem met vrouwen hadden zijn er overigens genoeg geweest, en Biden is ook eerder in opspraak gekomen voor seksuele intimidatie. Maar goed, dit zal allemaal iets te ingewikkeld zijn voor sommige mensen.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 22:12

@kunstliefhebber | 09-11-20 | 22:12:

Links verbiedt alleen gedachtendelicten.
Trump doet niks fout, maar zijn gedachten zijn dat volgens tarotlezers wel.

Volgens links mag alles, als je het maar echt doet.
Biden greep echt vrouwen en meisjes beet, overal.
Dus dan mag het, net zoals Clinton van alles met stagiaires mag doen.
Biden staat ook minstens 10 keer op film met racistische uitspraken.
Echt racisme; dus dan mag het, net zoals de knokploegen van de "democraten" (vroeger de KKK, nu BLM) ook altijd racistische uitspraken mogen doen.

Dandruff | 09-11-20 | 23:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Cherrypicking, schuld afwentelen op iedereen behalve trump en bagatelliseren van onverholen racisme doen dit stuk erg veel tekort. Dat is jammer, want dit is een van de eerste stukken die ik zie waarin trump op een rustige manier wordt verdedigd door iemand die duidelijk meer kan dan schuimbekken.
.
Ik mag het dan met schrijver van dit stuk oneens zijn, ik zeg wel dat er weinig wanklank zou moeten zijn als we hem/haar wisselen tegen die complotwaus van een Graham. Die zal de ellende nog even groter maken omdat de republikeinen het speelveld niet scheef genoeg konden trekken. Dan schurk je tegen het soort gevaarlijke gekken aan dat denkt dat op foto's schieten 'kunst' en 'ook vrijheid van meningsuiting' is.
.
Ze kunnen in de VS een behoorlijk aantal van het kaliber van deze schrijver gebruiken. Biden zal een oplossing moeten vinden voor de onvrede die bij de republikeinen leeft. Dan heb je meer aan mensen die een analyse kunnen doen en dan een argument kunnen opzetten, dan aan een stel debielen dat (echt) gelooft dat dit verkiezingsresultaat over 98 complotschijven ging. Als dat zo was, had het geen vier dagen geduurd voordat de uitslag kwam en was Ohio wel blauw geweest.

pietvanvliet | 09-11-20 | 21:27

Waardig verliezen is voor losers.

etwaboy | 09-11-20 | 21:21 | 1

nee hoor.

Elpefo | 09-11-20 | 21:28

We zullen omdat rechters het echt niet willen laten onderzoeken nooit weten voor wie de laatste paar keer honderdduizenden ballots waren. Vrijwel allemaal zouden ze ten goede komen van Biden in hoogte van percentages die een ieder achterdochtig zou moeten maken. Dat dit niet gebeurt is omdat de agenda van Biden beter overeenkomt met de wil van de rest van de wereld en met de wil van de linkse democraten. De democratie is intussen door de media ernstig in gevaar gebracht in de USA, want zei riepen Biden uit tot president, niet de kiesmannen en instanties die daar werkelijk over gaan. "Demos spreekt" is geworden dat de media en gewenste linkse opinie alles overruled, koste wat kost, desnoods de democratie zelf.

Jan, Leiden | 09-11-20 | 21:16 | 1

Als hij met gedegen bewijsstukken op de proppen kan komen, zullen rechters echt wel een onderzoek gelasten. Want zo werkt het systeem in de USA, Jij moet het bewijs aanleveren. Geen bewijs, geen zaak.
En de media doen dat op basis van de aangeleverde uitslagen van de counties in de VS. Hebben ze altijd al gedaan en nu Trump verliest is dat opeens oneerlijk. En vier jaar terug was het allemaal prachtig. Was er niemand in de historie die zo grandioos had gewonnen.
En ja, bijna allemaal voor Biden, waren voornamelijk mail in ballots, die voornamelijk door democrats werd gebruikt. De 'normale' stemmen is overduidelijk meer voor Trump.

Harvey2Face | 09-11-20 | 22:12

Ik denk dat zijn presidentschap wel zijn zakelijk failliet heeft uitgesteld. Dus misschien wordt het nu een arme sloeber?

Hadena | 09-11-20 | 21:09 | 1

Ik denk niet dat iemand als Trump ooit aan de bedelstaf raakt. Die kan failliet gaan en bouwt daarna weer net zo makkelijk een nieuw imperium op, we hoeven ons om hem geen zorgen te maken.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 22:18

Ongeveer van gelijke strekking waren mijn overpeinzingen de afgelopen dagen. Trump was de laatste stuiptrekking van de oude wereld. We schieten in een techno-hedonisme waarin iedereen welkom is behalve mensen uit de oude wereld. Daarmee moet zo snel mogelijk worden afgerekend. Het gevaar van de islam die haaks staat op hun nieuwe wereld wordt niet gezien en gaat voor een grote clash zorgen.

Tiscali-2 | 09-11-20 | 20:55

Een voorbeeld: Trump heeft McCain - notabene - mede partijgenoot, integer en met een grote staat van dienst, zwaar geschoffeerd, zelfs nog toen deze doodziek was.
Het beledigen van (binnen- en buitenlandse) bondgenoten omdat ze niet deden wat Trump graag wilde was ook niet bepaald een president waardig. Dus ja: Trump zal herinnerd worden: Als de grootste hork en fabeltjesverteller onder de presidenten.

LucaBrasi | 09-11-20 | 20:54 | 1

Zeker het fabeltje dat hij een paar weken geleden vertelde over het vaccin tegen Covid. Dat vaccin dat volgens de media nooit binnen een jaar gemaakt kon worden, met de nadruk op kon.

Peerkeoud | 09-11-20 | 22:22

Eigenlijk heel zielig die tekeningen.
Maar wel waar.
En van toepassing op zoveel maatschappelijk foute toestanden.
Je bent benieuwd naar de wereld, komt uit je hok, maar het geweld van de maatschappij, in iedere vorm, trapt jou terug in je hok. Of erger.
Het kan wel anders, maar het verandert steeds niet. Wakker liggen van je eigen en andersmans trauma's is zooo niet gezellig voor de ander. Niet doen, hoor. "Het is zo als het is." De smerigste leuze ooit.

zeurmachine | 09-11-20 | 20:51

Hulde! Wat een fijn stuk! Aangenaam verrast.

Alexdhero | 09-11-20 | 20:25

Wat een lang lulverhaal gebaseerd op ... , ja wat eigenlijk, een opsomming van ongefundeerde correlaties.
Ja, Trump haalde meermaals de woede van de media op de hals, maar niet wegens zijn goede gedrag, en hij zocht ze actief op. Hij twitterde vaker dan dat hij ballen sloeg op de golfbaan, en dat is heel knap.
Ik vermoed een vvd-stemmer, die zien dingen die er niet zijn, en de dingen die er wel zijn daar hebben ze weer geen actieve herinnering aan.

Analia von Solmsch | 09-11-20 | 20:23 | 2

Kuifje kom er maar in!

Acidstain | 09-11-20 | 20:28

Trump kwam niet uit de politieke kaste en zat niet in een politiek keurslijf. Eigenlijk de Amerikaanse droom. Burger schopt het tot president. Zijn eerste campagne heeft hij het zelf voor elkaar gekregen en betaald. Een unieke prestatie. Tuurlijk veel geld en connecties en was een bekend persoon. Het demoniseren is dus niet alleen om het persoon Trump, en om hem het werk onmogelijk te make, maar ook om personen van buiten de politieke kaste te waarschuwen. Dit is je lot als je het waagt om de politiek in te stappen. Het kartel, the swamp, duld geen buitenstaanders. Hem straks politiek vervolgen zou ook helpen mensen af te schrikken. Het is puur mafia tactiek van intimideren. Niemand moet het nog aan durfen de gang van zaken te frustreren door het presidentschap te winnen. Reken maar dat men miljoenen heeft misgelopen nu de vieze spelletjes vier jaar hebben stil gelegen omdat de centrum positie bezet was door Trump. Niet een teamspelers. Biden heeft zijn hele carrière honing om de monden van de oude politiek gesmeerd en het spel mee gespeeld. Haris is de kandidaat van Wall Street en big tech. De orde kan weer hersteld worden.

P-unit | 09-11-20 | 20:14 | 1

Dit zou inderdaad best eens bij de waarheid kunnen zitten.

WaterMoutHop | 10-11-20 | 00:30

Inclusiviteit is alleen bedoeld voor mensen in de democratische bubble. En waarom Trump z'n herverkiezing vergooid heeft ? Omdat ie met z'n monotone monologen, jip-en-janneke jargon, z'n onbehouwen twittertirades en populistische complot-theorieen zo'n karikatuur van zichzelf werd dat ie niet meer serieus te nemen was.

popeye-de-zeemeermin | 09-11-20 | 20:13 | 1

Dit.

kapoerewiet | 09-11-20 | 23:16

Weinig hoop dat het goedkomt, Manchurian candidate Obama is namelijk al 8 jaar lang illegaal president geweest. Zijn werkelijke naam is Barry Muhammad Obama, en hij is geboren 7 maart 1960 in Lamu, Kenia.

LiniaalRectaal | 09-11-20 | 19:59 | 1

Het land van de Mau Mau, toeval?

kindapaas | 10-11-20 | 01:00

Gaat Biden ook weer vrindjes met Iran worden? Dat is wel een dingetje lijkt me.

moetnoggekkerworden | 09-11-20 | 19:53 | 1

Zijn voormalige baas probeerde dat wel, met bijna rampzalige gevolgen als Iran zijn kernwapenprogramma had voltooid. Trump heeft die fout hersteld, maar het is spannend of Biden die weer opnieuw gaat begaan.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 21:57

Hopelijk komt er door al die commotie rond de mogelijke fraude, daar eens een eind aan dat dode mensen en illegalen kunnen stemmen. En hopelijk ook een eind aan die fraudegevoelige ellende van het poststemmen. Misschien is dat Trumps doel wel en niet zo zeer het nog 'winnen' van de verkiezingen. Dat hij er maar een groot spektakel van mag maken.

Ben ook wel benieuwd of hij nog wat onthullingen doet bij het weg gaan, de details over de moord op Kennedy ofzo. Hij heeft namelijk toegang tot alles.

FrikandellenEdje | 09-11-20 | 19:50

Nancy Pelosi heeft nog geen scheurkalender van ome Donald gekregen, er is nog hoop op verscheuren van de State of the Union.

Eppo | 09-11-20 | 19:50

20121, Times Square, Manhattan: een man met een oranje hoofd staat öp straat te schreeuwen: "I won the elections, I won the elections!" "Yes sir, you díd win the elections, I hereby officially declare you President of the United States of America. Now if you would be so kind and come with me, I have this nice jacket here for you, please put it on, and then we're gonna take a nice ride in this vehicle overhere."

Zenzeo | 09-11-20 | 19:50 | 2

Duurt gelukkig nog 19000 jaar

SinisterNL | 09-11-20 | 20:01

Geen liefdes verklaring maar gewoon een heel nuchter goed geschreven stuk. Zal alleen wel even wat jaren gaan duren eer men dat ook zo gaat zien. Zelfde was met Fortuijn. Walgelijk om te zien hoe mensen na zijn dood omdraaiden als een blad. Terwijl ik ze toch de vreselijkste dingen over die man hebben horen zeggen.
Trump is/was niet een presidentiele man zoals men gewend was en blijkbaar nog steeds wenst. Maar slechte president, nee echt niet. De polarisatie die er nu is is mijn inziens ontstaan na het verlies van hilleray en het enorm bashen van Trump vanuit alle hoeken. Dat heeft het volk gevoed in extreme instanties zoals delen van BML en extreem linkse groepen. De naam BML alleen al staat voor polarisatie. Elk weldenkend mens vind dat alle levens er toen doen. Mens en dier. Ben blij dat ik hier woon.

moetnoggekkerworden | 09-11-20 | 19:50 | 3

Biden kan het de komende 4 jaar alleen maar slechter doen, een tweede termijn gaat het ook niet voor hem worden. Wie weet doet Trump in 2024 alsnog weer een gooi naar het presidentschap?

BadPatNL | 09-11-20 | 20:02

Was toch ook zo met de dood van Hans Janmaat.... (Over de doden niets dan goeds) Trouwens, wisten jullie dat het CDA nog steeds een van de speerpunten van Janmaat in het partijprogram heeft. Te weten, (vluchtelingen)opvang in de regio.

rommelpot1.0 | 09-11-20 | 21:00

Ik hoor nog steeds mensen Fortuyn demoniseren. Zijn dood heeft daar niks aan veranderd, en dat veel van zijn standpunten overgenomen zijn door het establisment evenmin. Het ‘poppetje’ blijft fout. Zodat de deugers goed kunnen blijven.

kapoerewiet | 09-11-20 | 23:19

Zelden zal een president eenzijdiger belicht zijn dan Trump. Maar het grote voordeel is, het gaat de komende vier jaar nog veel leuker worden! Een demente bejaarde die gewipt moet worden en een getinte marxiste (is die mensen nooit verteld hoe russen en chinezen met getintiërs omgaan) die het daarna overneemt. Heerlijk, you reap what you sowed!

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:48

Dit heeft niet zo veel met PR te maken, maar gewoon met meer met feit dat de schaal waarop Trump loog, bedroog, en wetten en ethische normen aan zijn laars lapte gewoon ongekend was. Gewoon van zo een bizar niveau dat enige manier waarop je dat niet kan zien is als je zelf je eigen hoofd in je aars of zelf ook het ethisch kompas van een pinda hebt, of een combinatie van beide. Echt, zijn pussygrabbing, overspel, al afgekochte en lopende sexual misconduct-zaken en zijn openlijke steun voor white supremacists zijn marginaal in vergelijking tot zijn complete verkrachting van het ambt van president met zijn constante stroom van leugens en volledig gebrek aan respect voor regels, wetten, normen en waarden.

"By August 27, 2020, The Washington Post's Fact Checker database had counted 22,247 false or misleading statements." Of kijk alleen maar naar z’n leugens over het Coronavirus. www.theatlantic.com/politics/archive/...

Daar komt nog bij het nepotisme van het zich omringen met z'n even zo corrupte als incompetente familieleden. Meerdere van zijn ‘close associaties’, inmiddels veroordeeld. inmiddels De weinige nog een beetje competente mensen die in het begin nog heeft weten te overtuigen vertrokken om vervangen te worden door nog meer incompetente randfiguren of zelfs door ... niemand. Kijk hier eens naar de cijfer van het verloop van zijn staf, bizar hoog.
www.brookings.edu/research/tracking-t...

Japannert | 09-11-20 | 19:48 | 7

Hear hear, zo is het! Een totaalidioot die eindelijk vertrekt, na 4 lange jaren vol leugens, nepotisme en beschamende optredens. Tijd voor herstel, de VS zijn nog nooit zo verdeeld geweest.

Spiderman1 | 09-11-20 | 20:19

En vergeet ook vooral die Russische prostituees niet, die hij betaalde om over het bed te pissen waar ook Obama heeft geslapen.....

EenGoedBegin | 09-11-20 | 22:38

heb je het niet over rutte ??

hatschjoe | 10-11-20 | 06:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zeg het nog maar een keer. Een hele liefdesverklaring aan Trump gestoeld op slechts drie feiten: hij heeft niet op de rode knop gedrukt, hij is geen oorlog begonnen en hij heeft de door hem beloofde muur niet gebouwd. Tsja, ik ben niet echt overtuigd. Met dit soort stukken hoef je echt de media of corona niet de schuld te geven van zijn falen.

BobDobalina | 09-11-20 | 19:39 | 6

Boogschuttertje | 09-11-20 | 19:45 + hustler01 | 09-11-20 | 19:51: typische binaire reacties weer. Ik ben geen fan van Trump dus moet ik naar de Joop. BLM en Antifa hebben verder net zoveel te maken met Biden als de extreme rechtse groepen met Trump. Verder was mijn punt dat er geen zaken worden benoemd die hij goed zou hebben gedaan. U helpt me niet echt verder. En inderdaad wat japannertje zegt: voor iemand - hustler - die meent dat de pers alles erger maakt, neemt u het zelf ook niet zo nauw met de feiten.

BobDobalina | 09-11-20 | 20:11

Jap, hou op met het verspreiden van links naar Woke universiteiten.

Acidstain | 09-11-20 | 20:24

Je vergeet ook dat hij o.a iets meer vrede heeft gebracht in het midden oosten, hij Europa de ogen heeft geopend voor het voortdurende verlagen ven defensie budgetten, China heeft geremd met de ongebreidelde overproductie en nog geen maand geleden een juiste voorspelling deed over de komst van een vaccin tegen Covid 19.

Peerkeoud | 09-11-20 | 22:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Beste [NAW bij redactie bekend].. Amen!.... behalve je laatste opmerking, dat Trump maar beter eieren voor zijn geld kan kiezen en de boel de boel te laten..... zo zit deze man niet in elkaar en ik geef hem nog gelijk ook, als ruim 70.000.000 kiezers op je gestemd hebben en waar rook is, is vuur zeiden wij vroeger altijd (stemfraude enz)

Keyboardspeler | 09-11-20 | 19:38

Officiële tussenstand: 226 vs 232. Daarnaast spreken de MSM van Biden als 'president elect', een titel die niet bestaat nog iets betekend. Het klinkt als winnaar maar is niets dan een loze neppe titel.

mobile.twitter.com/Raiklin/status/132...

Ben_Hur | 09-11-20 | 19:37 | 2

Als Trump alsnog zou winnen dan zou dat de giller van deze eeuw zijn! Ik zou het dolgraag zien, maar misschien is het toch ijdele hoop. Ik vrees dat de prognoses tot dusver wel een goede indicatie zijn dat Trump het net niet gehaald heeft. Maar feit is wel dat het deze keer echt een haar scheelt, Biden heeft geen krachtig mandaat en hij zit met een diepverdeeld land. En ondanks zijn mooie woorden is zijn achterban op bloed en geweld uit en dat beloofd weinig goeds. En het is ook maar afwachten of zijn eigen partij wel op verzoening uit is, de Democraten zijn een rancuneuze partij geworden. Het is maar de vraag of de helft van de bevolking die op Trump heeft gestemd Biden als president zal erkennen. De haat die de Democraten de afgelopen vier jaar hebben gezaaid tegen Trump zou wel eens als een boemerang terug in hun gezicht kunnen komen!

kunstliefhebber | 09-11-20 | 19:46

Niet gecensureerd door Twitter, moet wel kloppen dan.

Eppo | 09-11-20 | 19:47

Stel dat tijdens afgelopen campagne, de MSM de beelden van een aan dames en meisjes snuffelende Biden 24/7 had getoond. Helemaal loco was gegaan op de dubieuze (financiële) connecties van Fam. Biden. Stel dat... was Biden dan President elect geworden? En oh ja... die post stemmers die zo bang waren voor Corona, staan nu met duizenden te schreeuwen en te zingen op straat.

Kwelbeller | 09-11-20 | 19:36 | 2

En toen werd het stil... of een of andere dooddoener.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:49

Voorspel het Wappie stempel....

Kwelbeller | 09-11-20 | 19:52

Hele tegel in 1 zin;
Huup huup Barbatruuk!

ptrck | 09-11-20 | 19:34

Misschien is een presidente Harris niet eens zo gek. Blunderend als een Halsema, maar dan op wereldniveau. Kijken hoe al die groupies zich uit de ene na de andere flater gaan praten en de schuld bij Trump zullen blijven leggen.

spanarchist | 09-11-20 | 19:28 | 3

Trump gaat winnen. Er is een coup gepleegd door big tech, deep state, de dems en de media. Iedereen blij en verklaart Biden als de nieuwe president. Het gaat niet gebeuren. Trump gaat winnen en dat gaat een hard gevecht worden. De onderste steen zal boven moeten komen en dat gaat een pijnlijk proces worden.

lalalilo | 09-11-20 | 19:38

@ChipsNootjesBier | 09-11-20 | 19:49: Er zijn veel illegale mail-in ballots die iedere mongool kon invullen en opsturen zonder indentiteitsbewijs. Er hoeft geen hertelling te komen, slechts een "audit" van de mail-in stemmen. Dat is er nu aan de hand. Een hele zooi kunnen direct in de prullen. Dit is de reden waarom de democraten zo sterk tegen geregistreerde stemmen waren. De mail-ins was het ideale middel om allerlei "undocumented" te laten stemmen. We gaan het zien hoe erg de situatie is. Ik zie Biden nog wel winnen, maar slechts nipt.

stiffy | 09-11-20 | 20:01

Het Trumpisme staat nog fier overeind. Het is vooral aangevallen met leugens en hoaxes, en op details, stijl, smaak.

Eigen land eerst. De leiding van een land moet in de eerste plaats opkomen voor de belangen van dat land.
Geen ongecontroleerde massa immigratie. Niet meer mensen toelaten dan het land kan absorberen. En geen mensen toelaten die niet passen in het land.
Niet alle productie naar lage lonen landen overbrengen. In voldoende mate produceren in eigen land.
Geen trade deals sluiten die leiden tot verkrachting van het eigen land.
Niet accepteren dat andere partijen in trade deals vals spelen, maar optreden.
Geen zinloze oorlogen starten.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:28 | 2

Als je dat vergelijkt met Rutte, op het oorlog starten na is hij tegen alle regels die je opsomt ingegaan. Wat zou ik Rutte graag willen inruilen voor Trump, dan mag hij verder van mij zoveel op twitter losgaan als hij maar wil!

kunstliefhebber | 09-11-20 | 19:37

Onder Trump ging het buitenlandbeleid verder wat eerder was ingestart.
Nieuwe oorlogen hoefde hij niet te beginnen want er waren brandhaarden genoeg. Als Trump zich een sterk leider had getoond dan was het IFN-akkoord niet vanzelf afgelopen maar nieuw leven ingeblazen met Chinezen erbij.
Misschien een leuke uitdaging voor Biden: kijken er nieuwe raketakkoorden kunnen worden gesloten want met de huidige machthebbers (Ru, Ch, Ir, Tu, etc) is het een kwestie van tijd voordat de pleuris verder uitbreekt.

Verder zijn de Arabieren en de Amerikanen weer dikke vrienden geworden (want wapenleveranties) en heeft Pompeo een CIA award uitgereikt aan een arabische prins. Tja, Tijden veranderen.

Ik denk dat Bush Jr met afstand een slechtere president was. De compleet zinloze missie in Irak van Mr Skulls & Bones heeft de VS financieel aan de rand vd afgrond gebracht. Daarbij is onder Bush kredietverruiming voor alles en iedereen ingezet die de huizenmarkt later genekt/genuked heeft en direct credit crunch teweeg bracht.

De president die aan het roer staat op de dag dat de dollar valt; wordt de schlemiel van de wereldgeschiedenis.

masahide | 09-11-20 | 19:21 | 1

Kun je dus nagaan wat Biden en Harris nog te wachten staat..

starbuck280 | 09-11-20 | 19:53

U neemt de woorden uit mijn mond, op één correctie na: Obama is wel oorlogen begonnen.
Persoonlijk vind ik het wel mooi dat Trump die democraten nog een juridische hak gaat zetten. De uitslag is natuurlijk pas beslecht nadat alles is bekrachtigd.

Joostmochtnietsweten | 09-11-20 | 19:17 | 1

Na dat Russiagate zou het logisch zijn dat de Democraten een koekje van eigen deeg gaan krijgen. Trump is niet het figuur van zand erover, dus dat hij nu juridische gevechten gaat beginnen is niet meer als logisch.

Gandalph | 09-11-20 | 19:33

It ain't over till the fat lady sings, en ze is nog niet eens op het podium.

Lumenatra | 09-11-20 | 19:15

Trump gaat kijken of er nog wat te halen valt bij de rechter en als dat niks wordt dan schrijft ie een boek en gaat ie voor veel geld het praatcircuit in. Ondanks alle haat heeft ongeveer van de helft van de kiezers op hem gestemd, dus hij heeft nog publiek zat voor een goede boterham en een dosis aandacht tijdens zijn seniore jaren. Ik zou me on hem geen zorgen maken.

Wat betreft de media, heeft Trump het zijn tegenstanders ook wel makkelijk gemaakt met zijn gedrag op sociaal media.
Is misschien ook iets waar we aan moeten wennen met zijn allen. Ik vind bijvoorbeeld dat Reagan een goede Amerikaanse president is geweest, maar die had je denk ik ook geen Twitteraccount moeten geven.

ZonderNaam | 09-11-20 | 19:13

De verkiezingen zijn gestolen. Ik kan het niet bewijzen en de republikeinen gaan het ook niet kunnen bewijzen.
Maar stiekem weet iedereen dat het zo is.

C1O2 | 09-11-20 | 19:10 | 6

Het probleem is het massale gebruik van "mail-in" votes bij de huidige verkiezingen waarvoor je geen enkel identiteitsbewijs hoeft te overleggen. Iedereen kon overal een "mail-in" ballot invullen en opsturen zonder officieel registratienummer. Alleen bij de Election Commission wordt gekeken of de naam van de persoon en het stembiljet legaal zijn, waarbij er een sterke voorkeur is voor het tellen van de stem. De enige vereiste is het overleggen van een naam een een adres, waarbij de naam ooit in het verleden heeft moeten bestaan.... Fraude is nagenoeg niet aan te tonen omdat er ook nagenoeg geen vereisten bestaan die te controleren zijn. Ik snap totaal niet waarom een dergelijk systeem was toegestaan bij de huidige verkiezingen.

stiffy | 09-11-20 | 19:50

@First Contact | 09-11-20 | 19:24: Ik kijk niet naar de televisie waarde First Contact. Al langer dan 15 jaar niet. En ik heb er geen enkele van de 473.040.236 seconden spijt van gehad.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 20:02

Wat iedereen weet is dat in de Republikeinse staten er de afgelopen jaren een constant beleid is van voter suppression en gerrymandering, om met name de zwarte bevolking er maar van te weerhouden om te gaan stemmen en de Republikeinen een oneerlijk voordeel te geven. Die activiteiten zijn voor deze verkiezingen ook nog flink opgekrikt.
Gerrymandering:
www.theguardian.com/us-news/2020/nov/...
Voter Suppression:
newrepublic.com/article/159755/republ...

Japannert | 09-11-20 | 20:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat ik van een aantal Amerikaanse collega's mag aannemen, is dat Trump niet conservatief is, niet liberaal, niet elitair, maar zeer pragmatisch. Als je weet hoe je met hem om moet gaan, kun je hele redelijke dingen met hem bereiken. Het grootste probleem is dat niemand de moeite heeft genomen om daar naar te handelen. Bij Trump is het echt zo dat de kaft niets zegt over het boek.

stiffy | 09-11-20 | 19:08 | 1

Wie zich een beetje verdiept in het beleid van Trump de afgelopen vier jaar die kan dat pragmatisme er zo uit afleiden. Overigens is dat een zeer waardevolle skill voor een leider van een grootmacht. Helaas is de MSM niet in staat gebleken om objectief naar het beleid te kijken. De antitrump retoriek uit de verkiezingen van 2016 zijn nooit meer ingepakt. Neem nu die Wall. Dat was aanvankelijk een plan van Bill Clinton, weliswaar als hoog stalen hek ipv stenen muur, maar toch, een grensafscheiding was destijds een democratisch idee. Maar zodra Trump een muur beloofd is het ineens 'idioot'. En ga zo maar door.

Joostmochtnietsweten | 09-11-20 | 19:39

Trump had aangekondigd om vandaag de bewijzen voor de grootste fraude uit de Amerikaanse geschiedenis aan te leveren bij de diverse rechtbanken. Dat is bij menig reaguurder hier implicitiet bevestigd.

Iemand linkjes naar de documentatie, want ik ben nu wel benieuwd?

Ohjah, doe ook gelijk even linkjes naar de rechtbank documenten van 2016, waarvan Trump ook nog steeds overtuigd is dat hij de popular vote heeft verloren door 'miljoenen frauduleuze stemmen'

Inferi0r | 09-11-20 | 19:07 | 1

Ja, want zullen dat ook als eerst METEEN delen met reaguurders.

SinisterNL | 09-11-20 | 19:11

Bij het overgrote gedeelte van de mensen gaat het om de toon en niet om de inhoud. Trump had gewoon niet de juiste toon en dan raken mensen hysterisch. Ik kan mijn linkse collega's wel vertellen wat Trump allemaal goed heeft gedaan maar ik weet nu al dat ze rood voor hun ogen gaan worden en hysterisch door me heen gaan schreeuwen.

yeps | 09-11-20 | 19:02 | 3

Ik zeg: doen!

duh! | 09-11-20 | 19:04

Helemaal correct. Kreeg gisteren ook appjes van vrienden waarom ik in godsnaam een 2e termijn voor trump wilde. Heb het netjes uitgelegd en vooral dat joe biden met zijn 47 jaar in washington onderdeel is van het probleem wat hij nu zogenaamd zal gaan oplossen.

Daar was die vriend het wel mee eens, maar goed, die speech van biden was toch zo mooi en verzoenend, trump was een sukkel en een gek en blij dat ie weg is...

tjongerschans | 09-11-20 | 19:07

Even gekeken, maar ik denk dat ik de cartonist begrijp.
A: Ik, blank. = Veilig achter het raam want buiten loopt BLM en linkse extremisten.
B: Liber aal = Wordt zijn eigen land uit gegooid door nieuwe agressors
C: = Ik, die er wat van zegt en de kogel van links.
????? = Ik, maar voor de zekerheid wat dikkere betonnen muren en stalen deuren

Premier Trutte | 09-11-20 | 19:02

Trump, wie was dat ook al weer?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:00 | 5

Je begrijpt dat dit straks onder Biden en Wonder Woman als een boemerang terugkomt?

spanarchist | 09-11-20 | 19:16

@kunstliefhebber | 09-11-20 | 19:01: Dat gaat niet gebeuren. Wie de media bezit, bezit de realiteit, wil de filmindustrie bezit, bezit de toekomst.

Premier Trutte | 09-11-20 | 19:19

Dat was die man die een paar weken geleden nog werd uitgelachen omdat hij een Covid 19 vaccin voorspelde. Die man dus.

Peerkeoud | 09-11-20 | 22:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik pak er zo maar eens een Twitterhobbyist uit: twitter.com/Ikelaru/status/1325225601...
Één en al haat, agressie en zuurheid.
'Believe the world can be a better place', zegt de harpij ook nog in haar beschrijving.

SIogra | 09-11-20 | 18:55

Ik vind de eierdop over de media wel grappig. Alsof Trump er niet zelf schuldig aan is dat zoveel mensen een grafhekel aan hem hebben. Hij is gewoon een polariserend figuur met een grote bek die iedereen die niet in zijn kamp staat verrot scheld. Dat doet is al z'n hele leven en daar hield ie niet mee op in het witte huis.

Het medialandschap in Amerika is wel ruk natuurlijk. CNN, NBC en weet ik wat grijpen iedere scheet van em aan om lekker los te gaan en aan de andere kant heb je Fox waarbij een deel van het personeel 4 jaar lang in volledige propaganda is doorgeslagen.

Van buitenaf was het best geinig en uiteindelijk was hij totaal niet het einde van de wereld. Ben wel benieuwd naar het artikel over 4 jaar waarin we concluderen dat ook Biden niet het einde van de wereld is, de VS geen socialistische heilstaat is geworden en de blanke hetero man niet is uitgeroeid door intersectionele BLM kangoeroes met genderdysforie.

ZureKoek | 09-11-20 | 18:54 | 5

Over 4 jaar komt er een artikel hoe geweldig kut het was onder President Harris en dat het jammer was dat Ome Joe zijn gezondheid het al na 6 maanden liet afweten.
We zullen nooit weten wat hij had kunnen doen voor het land, al zal het niet veel zijn kijkend naar de afgelopen 47 jaar.

Halalalalala | 09-11-20 | 19:01

@BozePaarseMan | 09-11-20 | 18:58: jazeker, vandaar dat ik toegeef dat CNNen co hem onevemredig hard aanpakte. Maar Trump demoniseert er al zn hele leven op los. Als je niet kan incasseren, moet je niet uitdelen.

ZureKoek | 09-11-20 | 19:02

@BozePaarseMan | 09-11-20 | 18:58: vind het soms meevallen, soms tegenvallen. Neem zijn debiele speech van 2 dagen geleden. Bol van feitelijke leugens. Hoor je nu alweer weinig van.

Ik loer altijd zijn Twitter Feed. Staat zoveel achterlijks op wat de media niet eens haalt.

Aan de andere kant, worden bepaalde dingen dan weer bijzonder groots opgepikt en regelmatig verdraaid.

Inferi0r | 09-11-20 | 19:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Als niet zoveel volgelingen van de grote Leider zich hadden laten injecteren met bleekmiddel tegen de corona, dan stond Trump nu nog steeds met straatlengte voor.

Inferi0r | 09-11-20 | 18:50 | 2
-weggejorist-
Wasbakplasser | 09-11-20 | 19:00

Nu. Op 4, na het nieuws, jullie weten wel. Iedereen een nat broekje over Kamala..... Er zijn toch weel heel veel mensen kl... r gekomen, die alles van de MSM geloofd hebben , en nog steeds geloven.

Wij Nederlanders mogen (gelukkig) niet stemmen voor een keuze voor POTUS. En we gaan maar weer meemaken wat de Democrats er van gaan bakken. Laten we maar weer hopen dat de VS geen oorlog begint, of zich er in laat rommelen. Vragen ze ons weer als geaillieerden. Geen zijn in,Joe!

AdPatat1960 | 09-11-20 | 18:49 | 3

*Flashback naar WW2* Jammer dan, Europa zit dan in een economische recessie. Pas wanneer we zelf worden aangevallen zullen we gaan bijspringen.

First Contact | 09-11-20 | 18:58

De VS hebben veel vaker het vuile werk moeten opknappen dan Europa. U slaat onzin uit.

Stratum | 09-11-20 | 19:00

@Stratum | 09-11-20 | 19:00: In WW1 zijn ze ook heel laat ingesprongen, maar hebben uiteindelijk wel de doorslag gegeven. Tijdens WW2 was het een ander verhaal, ze wouden door de economische recessie niet bijspringen totdat ze zelf werden aangevallen door Japan. Wel een groot verschil wanneer je net doet of ze altijd vooraan hebben gestaan om Europa uit de brand te helpen. Vandaar ook de flashback, aangezien wij na Covid-19 zelf economisch ook het één en ander op te lossen hebben.

First Contact | 09-11-20 | 19:05

Met het aantreden van Clinton en later ook van Obama ging er een golf van hoop en enthousiasme door Nederland. Wat een teleurstellingen kregen we te verwerken. Nu proberen de linkse media dat weer te bereiken door hagiografieën te schrijven over dat lijk en die vrouw die over lijken gaat. Maar mensen trappen er niet in. Er is geen enthousiasme voor Biden. En er zal dan ook geen teleurstelling komen.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:49 | 1

Ohw, die teleurstelling gaat snel genoeg komen zodra Kamelateen en heur dinnetjes de boel overnemen. Biden is maar een fallguy, hoe eerder hij dood omvalt hoe beter. Dems gaan over lijken, what else is new?

elfenstein | 09-11-20 | 18:57

Dag in dag uit Trump bashen. Jaar na jaar.

Zo hersenspoel je de mensen. Álles wat je las en keek was anti Trump.

Ben verbaasd dat de media nog zoveel invloed heeft, in 2020.

rigelstraat | 09-11-20 | 18:49

TLDR; heb alleen de laatste twee alinea's even gescand. Werkelijk? Trump is zielig? De man heeft het ambt van Potus tot een ware schande gemaakt. Een tweedehands autoverkoper met meer schandalen dan Gordon- hoe in vredesnaam kun je die nou als zielig slachtoffer afschilderen? Hij heeft zelf Fox tot zijn persoonlijke spreekbuis vermaakt, mogen andere outlets dan enig tegengas proberen te geven. Nu nog reageert hij als een geschrokken tekkel. Ipv Bieden te feliciteren en dan publiek vraagtekens bij een overwinning te plaatsen, beschaamt hij wederom het instituut.
Het enige dat ik jammer vind aan zijn aanstaande vertrek is dat de politiek weer ietsje saaier zal worden.

Recreatiedictator | 09-11-20 | 18:48 | 1

Onzinschandalen, zoals de fine people hoax.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:51

Wat een gelul, Trump is een lul en te dom om ook maar in te zien dat ie zijn. tweede termijn best had kunnen fixxen als ie zijn groet muil had gehouden over zaken die een president niks zouden moeten doen. alleen maar huilen dat iedereen tegen hem is, maar nooit jezelf afvragen waarom dan.

menage | 09-11-20 | 18:47 | 4

Trump heeft kapitaal vergaard en een groot land geleid. U kunt nog geen fatsoenlijk Nederlands schrijven.

Stratum | 09-11-20 | 19:03
▼ 1 antwoord verborgen

Dan ook maar een duit in het zakje doen. ‘grab ‘m by the pussy’... Trump had een bepaalde status en money. Dat trekt, laat ik het onzijdig houden, mensen aan en bieden zich aan en kunnen daarbij heel ver gaan. Als Trump dan als mannen onder elkaar hierover praat en je pakt alleen dat stukje eruit dan mag je toch best wel constateren dat de tekst wat buiten de context staat. En zeker als dat geplakt wordt op een andere doelgroep. Hoe leuk was het niet om met een zelf gebreid kattenmutsje op te protesteren tegen terwijl het gewoon op zijn pad kwam. Wel eens de gesprekken van een vriendinnenclubje terloops opgevangen?

Mark van Leeuwen | 09-11-20 | 18:47 | 3

Dan beter een sigaar in de flamous en Haïti leeghalen.

am*dam | 09-11-20 | 18:48

Ook heel veel kritiek toen hij een leuk jong meisje zag en zei dat hij over 10 jaar met haar uit zou gaan. Wat een perverseling!
Dat Biden zijn handen niet van jonge meisjes af kan houden en niet 10 jaar wacht, zoals op heel veel filmpjes te zien is, dat blijkt dan opeens weer geen groot nieuws te zijn voor diezelfde media.

spanarchist | 09-11-20 | 18:58

Wat een gelul. Trump heeft zelf alles en iedereen vervreemd die een andere mening had. Een beetje Chief of Staff had Trumps Twitter account afgepakt en hem behoed voor ernstige PR dwalingen.

Odin | 09-11-20 | 18:47

De demonisering van Trump volgens beproefd Nederlands recept heeft inderdaad prima gewerkt. Daar mogen wij best trots op zijn als lichtend voorbeeld voor de wereld.

logicavanhetgevoel | 09-11-20 | 18:46 | 3

Wij hebben hem weggestemd?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:57

Trump een niks aan de hand president, wat een wartaal. De wereld die vergaat of een kernoorlog is wel een vrij hoge lat.

Uqbar | 09-11-20 | 18:41 | 4

Ik doe een gok: Uw bolide is een bakfiets?

SchnauzeCitizen | 09-11-20 | 18:56

De wereld vergaat?? Ruim bergrip, waaraan? Corona? Dan moet je je blik naar het oosten wijzen en niet naar het westen.

maartsen | 09-11-20 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig verwoord door iemand die begrijpt hoe alles in elkaar zit tot betrekking tot links, rechts en de media. Als je niet begrijpt wat Trump allemaal heeft geregeld de afgelopen 4 jaar dan scheelt er iets aan je inlevingsvermogen en je kijk op de wereld. Een extreem linkse socialist die nu aan de macht komt in de VS, wat een ellende. Ik houdt mijn hart vast.

F1802 | 09-11-20 | 18:41 | 6

weet u wat inlevingsvermogen betekent? Ik help u, Trump heeft het niet. En welke extreem linkse socialistische plannen heeft Biden volgens u? betaalbare gezondheidszorg? Weer deelnemen aan het klimaatakkoord van Parijs (Zoals ieder beschaafd land)? Huisvesting voor de sociale onderklasse?

BobDobalina | 09-11-20 | 18:55

Maak je nog geen zorgen. Hij is nog niet weg. Ik schat in een jaar of 4. Hoe ik dat weet: naast een feitenrelaas over corruptie tijden de verkiezingsprocedure hebben de Simpsons voorspeld dat orange man zal worden vermoord.

SchnauzeCitizen | 09-11-20 | 19:00

Met de huidige westerse MSM zijn vele mensen gehersenspoeld en daarbij ook heel erg bang om ook maar iets afwijkends te zeggen. Het is een psychose.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:58
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
SinisterNL | 09-11-20 | 18:40 | 2

Als CNN nu Bill Gates uitroept tot president, zou de NOS dit dan ook als feit brengen? De nuance is er totaal niet. Ze doen het af alsof Trump nu gelijk Biden moet accepteren als winnaar.

Gijsbert | 09-11-20 | 18:40 | 4

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:47: en hoevaak ze t bij de nos het over de vp elect hebben is ook bizar.. waarschijnlijk omdst ze een zwarte vrouw is.. toen trump het werd immers weinig over de VP van trump verteld

timmey | 09-11-20 | 19:02

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:47: president-elect kun je op 2 manieren worden. Na officiële uitslag of na erkenning van de tegenkandidaat (conceding). Beide zijn niet gebeurd. Als je iets schrijft, doe dan wel ff je huiswerk. Biden is simpelweg nog helemaal niks meer dan een kandidaat en de msm heeft hier 0 zeggenschap over.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 19:30

@Boogschuttertje | 09-11-20 | 19:30: Ach die pogingen om hoog over te komen doen mij weinig, wat wel leuk is is dat u deze mensen dan wijst op hun onwetendheid.

Gijsbert | 09-11-20 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

De democraten hebben werkelijk alles geprobeerd om het stemsysteem te ondermijnen. Ik kan me niet meer alle rechtszaken herinneren, maar vele van de rechtzaten wel. Bizar. Dan heb je op z’n minst de schijn tegen je, en vooral ook aan jezelf te danken:

youtu.be/ZyrES1b47gM

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:40

Nog even wachten op de officiële uitslag. En eventuele onderzoeken.
Benieuwd hoe de democratische juichaapjes zich dan gedragen
Wie het laatst lacht lacht het best

am*dam | 09-11-20 | 18:39

Ik ben zo blij dat iemand dit nou eens opschrijft. Ik voel het precies zo. Bij niemand hoef ik aan te komen dat ik baal dat Biden gewonnen heeft en dat ik pro-Trum ben, dat ik de problemen die over Trump geschetst werden helemaal niet herken. Je wordt uitgekotst als je ervoor uitkomt.

pjisonline | 09-11-20 | 18:37 | 2

Dan moet u wellicht uw mening meer verbindend brengen. In de zin dat u bepaalde kritieken op Trump herkent (kom op, open even zijn Twitter feed en bedenk erbij dat dit niet uw 14 jarige buurjongen is), maar...... dat u grote problemen met de Democraten heeft, want

Inferi0r | 09-11-20 | 18:41

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:41: Zijn stijl sprak me ook niet altijd aan, maar als je puur kijkt naar het beleid dan was Trump zeer zeker niet slecht! In ieder geval veel beter dan Obama, diens beleid was desastreus.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 18:55

Bestaat er überhaupt goed onderzoek (dus onderzoek in de buurt van de quantumfysica (ik zie redelijk vaak Schrödingers' kat in de doos voorbij komen), of laat ik zeggen fysica in het algemeen, die duidelijk kan maken of een regering/regeringsleider überhaupt wat significants doet of laat?
Oliedomme vraag natuurlijk, maar goed, mijn genetische pakket en primaire slecht/goed geconditioneerde opvoeding dwong mij hiertoe....( fucking laffe hond dat ik ben..... je verdient straf, KUDT! (oh.... lekker?))

nobodiesunmighty | 09-11-20 | 18:35 | 1

Heisenberg, die was pas onzeker.

Eigenwijs | 09-11-20 | 18:40

Wat echt een slechte president was? Bush jr. met zijn oorlogen, regelrecht een ramp. Al zou dat misschien meer dommigheid geweest zijn, wie zal het zeggen. Trump zegt veel onzin, maar zijn handelen valt nog mee. De gemiddelde boerenlul ziet zijn tweets en zijn gekkigheden, maar kan niets noemen wat Trump nou daadwerkelijk deed. De man is geen heilige, maar zijn beleid viel nog mee, i.t.t. zijn onbeholpen manier van communiceren. Uiteindelijk heeft hij teveel mensen en zichzelf te veel in de weg gezeten

StiekemeBunzing | 09-11-20 | 18:33 | 1

Dat , en dat de potus (!) nul komma nul ervaring in de politiek had. Maar nu dus wel.

Ambiorix | 09-11-20 | 18:39

Één ding is zeker, er is in de MSM vrijwel geen eerlijke berichtgeving over Trump geweest de afgelopen 4 jaar. Zijn publieke optreden heeft misschien bepaald niet bijgedragen aan een positief beeld van de man, maar dit mogen de media zich echt wel aanrekenen. Demoniseren. Dat is het woord. En het gedrag van de media en de democraten heeft er ook in belangrijke mate toe bijgedragen dat het land inmiddels tot het bot verdeeld is. Tijd om de wonder te helen zoals Biden zegt, maar het is niet slechts Trump die die wonden heeft veroorzaakt door wild om zich heen te meppen.

Muxje | 09-11-20 | 18:29 | 2

vrijwel geen? Dus er is geen 'msms' krant geweest die een eerlijk bericht over hem schreef?

BobDobalina | 09-11-20 | 18:56

Inderdaad, verschillende keren dat de media weg liep met iets verkeerds dat hij had gezegd, maar als je iets veredr keek en naar de context keek bleek het heel anders en vaak had de arme man nog gelijk ook.
Demoniseren is het juiste woord.

yawni | 09-11-20 | 18:57

Trump was de beste clown ooit. Alleen die verraderlijke actie tegen de Koerden was minder. Voor de rest was het een leuk vermaak. Benieuwd wat Biden ons gaat geven.

impy | 09-11-20 | 18:28 | 1

Het slappe optreden van Biden (en Europa) zal er voor zorgen dat Iran weer praatjes krijgt en de instabliliteit in die regio weer sterk gaat toenemen.

Stratum | 09-11-20 | 19:08

Toch is het wel raar. Ze konden stemmen op de president, en tegelijkertijd voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Klik eens op:
www.google.com/search?q=voting+result...
Als je het tabje Senaat aanklikt dan zie je dat de meeste Amerikanen Republikeins hebben gestemd. (46 Dems en 48 Reps)
Klik je het tabje Huis van Afgevaardigden dan zie je dat de Democraten weliswaar gewonnen hebben, maar de trend is dalend. De Dems verloren 4 en de Reps wonnen 5 zetels.
Hoe kan het dat men dan landelijk zover voorloopt met Dems t.o.v. de Reps? Dat zou toch hetzelfde beeld ongeveer moeten zijn? Het wordt allemaal op 1 biljet ingevuld. Men stemt hier toch ook niet plaatselijk en proviciaal GroenLinks en landelijk SGP om maar eens wat geks te noemen? Graag uw mening!

Tuinhekje | 09-11-20 | 18:28 | 4

Ik geloof dat het op twee biljetten wordt ingevuld. In sommige swingstates zijn heel veel meer biljetten voor het presidentschap dan voor de senaat en het huis. Heel toevallig alleen aan de kant van Biden.

Panelli | 09-11-20 | 18:37

Er zijn volgens mij twee verklaringen mogelijk, dus ik geef ze allebei maar:
- Veel mensen hebben zo'n hekel aan Trump dat ze Biden gestemd hebben voor president, maar op een republikein voor de andere verkiezingen.
- Er zijn heel veel stemmen geronseld door de democraten, en omdat het een tijdrovend klusje is al die briefjes helemaal in te vullen hebben ze zich beperkt tot de belangrijkste verkiezing.

C1O2 | 09-11-20 | 18:37

Mensen willen het republikeins gedachtengoed, maar dan zonder een vijfjarig kind als president. Simpel.

nieuwe_Deen | 09-11-20 | 19:22
▼ 1 antwoord verborgen

"Maar is het verholen afgeluisterde ‘grab ‘m by the pussy’ nu werkelijk zoveel stuitender dan de Lewinsky-affaire die de altijd populair gebleven Clinton heeft meegemaakt?"

Bubba Bill is net als Hunter B.'s laptopje en Sleazy Joe's congressional record zorgvuldig weggehouden bij de Dems verkiezingen. Die is niet zo populair meer. Vrouwlief wel... althans ze heeft een hoop dirt op de Dems partijtop (ze dreigde de partij al eens te vernietigen als ze haar zin niet kreeg).

Om verder antwoord te geven op de OP, het is maar het beeld wat de MSM en tegenwoordig big tech schetsen en weer geven. Tientallen miljoenen Amerikanen, vooral zwarte Amerikanen, hebben geen flauw idee toen ze gingen ridin' with Biden dat deze man instrumentaal was in het opsluiten van jonge zwarte mannen in de jaren '90. Hebben geen idee dat "the big guy" zich ordinair om liet kopen in allerlei failed states en zo multimiljonair geworden is. Weten niets van de aantijgingen van verschillende vrouwen richting Creepy Joe.

Waarom? Hebben ze niet meegekregen. Wordt geen nadruk op gelegd. Overigens opgevallen dat Sleazy Joe precies heeft uitgevroten waar iedereen Twamp van beschuldigde afgelopen vier jaar? Dat is net zo toevallig als dat de doden massaal gingen ridin' with Biden en dat Beijing Biden meer zwarte stemmen heeft opgehaald dan Oboema in 2008.

Hoe dat kan? Nou simpel. Wat laat je demense zien en wat niet. Wat negeer je en wat overdrijf je. Wat laat je talking heads gillen en wat niet. Propaganda is niet alleen een kwestie van liegen en weglakken. Propaganda is wat je vertelt en vooral wat je niet vertelt. En demense trappen er ondanks het internet anno 2020 nog vol in...

Graaf_van_Hogendorp | 09-11-20 | 18:26

De "niks aan de hand" president wordt nu vermoedelijk opgevolgd door een "veel aan de hand" duo.

doskabouter | 09-11-20 | 18:26

Trump stelde dat het verdunnen van bleek middel en dit opdrinken wellicht een goede manier was om Corona tegen te gaan. Met alle respect, maar Trump is de enige reden waarom Trump niet herkozen is. Dat ikzelf de Democraten momenteel een eng stelletje radicalen vind betekent niet dat de stelling ‘ Donnie is ongeschikt voor welk ambt dan ook’ niet ook waar kan zijn. Wanneer je als zittende president in een tijd van ongemene crisis, met een tegenstander als Biden, niet in staat bent om herkozen te worden dan kun je echt bijzonder weinig, zelf al zijn media en tech tegen je.

The-loopy-cowboy | 09-11-20 | 18:26 | 9

"And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute. One minute. And is there a way we can do something like that, by injection inside or almost a cleaning? So it'd be interesting to check that." Hij dacht dus dat het spul dat je op je handen smeert ook geïnjecteerd kan worden. Geen gekke gedachtengang. Voor een vijfjarige. Voor een president is het een extreem onverantwoordelijke en domme uitspraak.

nieuwe_Deen | 09-11-20 | 19:27

Exact wat er is gebeurd, maar CNN ging vol op het fake news orgel, zorgvuldig lettend op het compleet uit de context halen van wat allemaal nog meer zei. En dan dokter hoofdschuddend tonen terwijl dat op een ander tijd stip is gefilmd.

clockandhammergame | 09-11-20 | 20:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Zelfs Frits Abrahams van de NRC gaf grif toe dat Trump de ideale pispaal van journalisten was

thanseeuwen | 09-11-20 | 18:26

Staat me trouwens nog bij dat Al Gore in 2000 ook geen genoegen nam met de overwinning van Bush jr en naar de rechter ging voor een hertelling .

komtdatschot | 09-11-20 | 18:26 | 5

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:32:
O,dus enkel de dems mogen naar de rechter voor een hertelling van stemmen.

Ps,was de staat Florida met iets van 600 stemmen verschil in het voordeel van Bush jr.
Aanpassing,was de staat Texas

komtdatschot | 09-11-20 | 18:36

@komtdatschot | 09-11-20 | 18:36: Vragen om een hertelling is heel wat anders dan leugens verspreiden door te roepen dat er gefraudeerd is met tientallen miljoenen stemmen

Diederik_Ezel | 09-11-20 | 18:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Trump heeft, in extreem goede 3,5 jaar economische tijden, de Amerikaanse staatsschuld met notabene 40%+ laten oplopen.

Dat is bijzonder onverantwoord begrotingsbeleid. Je kan veel van de Fransen en Italianen zeggen, maar zo gesmeten met geld als Trump hebben ze niet.

Een President die in slechts 3,5 jaar, mag ik herhalen “in extreen goede economische tijden!” de staatsskas zo plundert, is alles behalve een goede President.

Trump is alles waar we hier bang van zouden zijn dat Groenlinks en PvdA zouden doen indien aan de macht. Kadootjes opsturen naar het volk. De ene cash cheque naar de andere. Met zijn eigen naam erop, precies zoals Erdogan het deed.

En na de verkiezingen spammed hij nu dag in dag uit zijn aanhang met “1000X IMPACT” smsjes en emails, om zijn fanatieke aanhang nog eenmalig te scammen.

De grootste fout die veel Dems en zo ook de GS redactie maken, is dat ze zich blind staren op zijn Twitter feed. Daardoor missen we het echte probleem: een President die getracht heeft het volk te kopen zoals geen van zijn bizarre voorgangers gedaan heeft.

Inferi0r | 09-11-20 | 18:20 | 10

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:43: Reken maar eens uit wat het percentage is vanaf 2008 tot 2016 en kom dan maar terug.

First Contact | 09-11-20 | 18:45

@First Contact | 09-11-20 | 18:45: Voor jou, lees deze inhoudelijke artikelen door met exacte nummers tot ver achter de komma en toelichting over de verschillende defficits:
Obama: www.thebalance.com/national-debt-unde...
Trump: www.thebalance.com/trump-plans-to-red...

Conclusie: "Trump has overseen the fastest increase in the debt of any president—almost 36% from 2017 to 2020. Trump has not fulfilled his campaign promise to cut the debt. Instead, he's done the opposite."

Inferi0r | 09-11-20 | 18:59

Thx! "When he left office on Jan. 20, 2017, it was $19.947 trillion.1 It explains why some would say Obama added $9 trillion to the debt—more than any other president." En duidelijk een hogere stijging in percentage dan het startpunt in 2008, zeker als je de inflatie meerekent.

First Contact | 09-11-20 | 19:14
▼ 7 antwoorden verborgen

Trump is een van de beste presidenten ooit, heeft veel goede dingen gedaan maar daar is nooit bekendheid aan gegeven door de MSM.
Beter Trump dan hillary of Obama wat dat betreft. (hoed u voor heiligen) en obama heeft niets voor de zwarte medemens gedaan omdat hij wel zo uitziet maar vanbinnen is hij blank anders krijg je geen steun.
en met Biden keert de macht (en het geld) terug bij die mensen waar "het hoort" en wordt het vanzelf weer rustig in het land. of wie denk je dat die fascistische lui van antifa betaald.
en zo wordt het volk in slaap gesust.

isotope 465 | 09-11-20 | 18:18 | 2

Kan de politie eindelijk weer ongestraft onschuldige zwarten kapot knallen.

Gijsbert | 09-11-20 | 18:28

@Gijsbert | 09-11-20 | 18:28:
Zo is dat, zoiets gebeurde onder het presidentschap van Obama en al zijn voorgangers nooit. Onschuldige zwarten .... de gevangenissen zitten er vol mee

Jackson | 10-11-20 | 01:57

DESPITE JOE BIDEN PLAYING DRESS-UP PRESIDENT, THIS IS THE CURRENT STATE OF THE ELECTION. FUCK YOUR NOISE.(solly voor de caps,heb het ook maar over genomen)
thedonald.win/p/11PpYlqlwX/x/c/1ATV8D...

komtdatschot | 09-11-20 | 18:17 | 2

Ja klopt wel, maar goed ik ga niet verwachten dat er tienduizenden stemmen zijn gefraud, mocht dat wel zo zijn komen we er snel achter inderdaad

tjongerschans | 09-11-20 | 19:13

Dat zijn plaatjes naar mijn hart. Overzichtelijk met heldere comments en samenvattingen. Iedereen die thuis is in "planning and control" herkent de methodiek.

kindapaas | 10-11-20 | 02:32

Het scheelde volgens mij niet zo veel of Trump was herkozen (met dat malle kiessysteem daar is dit bijna iedere 4 jaar waar).
Hij was een onbehouwen en af en toe onbeschofte man, maar hij zal niet de laatste regeringsleider zijn die zo is.
Een oorlog beginnen (hij dreigde er ook zelden mee) was niet zijn stijl en dat is in m te prijzen.
Dat de usa nu een nooit meer aflosbare staatsschuld heeft is wel iets waarvoor hij zich op de borst mag kloppen.

Schadenfreude | 09-11-20 | 18:15 | 5

@First Contact | 09-11-20 | 18:21: laat ons niet lachen. Onder Trump is de staatsschuld van 19 biljoen naar ruim 27 biljoen gestegen.

Daarmee is Trump zowel relatief als absoluut de President die het meest met geld gesmeten heeft. Ooit.

Gecorrigeerd voor de extreme economisch goede jaren, voegt hij zich in een illuster rijtje zoals de Surinaamse president, die de staatskas plunderden ter eer en glorie van henzelf. Stemmen kopen met je eigen naam op de cash cheque.

Inferi0r | 09-11-20 | 18:28

@Gijsbert | 09-11-20 | 18:21: Onzin. Zie de bovenstaande link. Met bijvoorbeeld het halveren van defensiekosten hadden ze binnen 10 jaar de staatsschuld kunnen aflossen. De start van de oorlogen onder het bewind van Bush waren kostbare grappen. Alleen Obama zou zorgen voor 'change' en troepen weghalen uit Afghanistan. Één van de eerste actie van het regime Obama waren nog méér troepen sturen naar Afghanistan. Yes, he can! Loool

First Contact | 09-11-20 | 18:28

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:28: Zoals ik al zei, heeft de staatsschuld op een gegeven moment al de 30 biljoen aangetikt, Trump heeft dit aardig weten af te remmen. De enorme stijging en het doorzetten van de stijging hebben de Amerikanen voornamelijk te danken aan Obama.

First Contact | 09-11-20 | 18:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, ik vond het dus wél een goed stuk. Ik was wel iets minder gecharmeerd van de laatste alinea omdat deze nogal speculatief is. Voor de rest vond ik het gewoon een goed onderbouwd opiniestuk in plaats van de éénzijdige drek die wij allemaal inmiddels wel gewend zijn van de reguliere media; over polariseren en populisme gesproken. Dit stuk getuigt tenminste van intelligentie en originaliteit, dus van mij wél een hele dikke tien met een griffel voor de moeite!

VBO_B_Niveau | 09-11-20 | 18:13

Voor een groot deel ben ik het wel met dit verhaal eens. Inderdaad is Trump (als je kijkt naar het gevoerde beleid en wat hij toch in 4 jaar heeft bereikt) geen slechte president geweest. Integendeel, hij is wellicht 1 van de betere die ze daar gehad hebben. De heiligverklaring van Obama staat hier in schril contrast mee, want dat is juist 1 van de slechtste presidenten geweest. En nog 1 kleine correctie: Obama is wel een oorlog begonnen, namelijk toen de NAVO (onder aanvoering van de VS en Frankrijk) de rebellen in Libie steunden om Ghadaffi ten val te brengen. Een kapitale blunder, net zoals de inval van Irak door Bush jr. Obama’s beleid was desastreus en de opkomst van IS zijn erfenis. Trump heeft het geschonden vertrouwen van de VS in het Midden-Oosten en de puinhopen van Obama weten te herstellen. Ik houd mijn hart vast wat Biden voor een beleid gaat voeren.

kunstliefhebber | 09-11-20 | 18:13

We zullen straks nog met weemoed terugdenken aan de president die wel van de rode knop kon afblijven. Be careful what you wish for.

Eigenwijs | 09-11-20 | 18:08 | 3

Welke van de 45 bedoel je?

Zenzeo | 09-11-20 | 18:14

Links Amerika is alles waar ze Trump van beschuldigen en erger. Ze vinden zichzelf alleen superieur, dat mist Trump. Ook als is Trump een narcist, hij voelt zich niet te goed voor het midden van de VS.

Nederland80 | 09-11-20 | 18:07

Trump is en blijft 1 van de beste presidenten die de VS gehad heeft. Daar kan heelveel duiding aangegeven worden, maar dovemans oren blijven oost-Indisch doof... oogkleppen blijven oogkleppen en deugers blijven "deugen"...

WasHetMaarMakkelijk | 09-11-20 | 18:07 | 4

Het volk beslist Twee keer had Trump een vrij belabberde opponent in de verkiezingen. Daar is vriend en vijand het over eens. Twee keer verliest Trump de popular vote.

Conclusie: Trump was allesbehalve een van de beste presidenten ooit. Wellicht voor u, wellicht voor de fanatieke aanhang. Maar zeker niet voor de gemiddelde Amerikaan, inclusief een groot deel van de Republikeinen. Die alle redenen hebben om eens en altijd Republikeins te stemmen, maar dat maakt ze nog geen fan van Trump.

Inferi0r | 09-11-20 | 18:14
▼ 1 antwoord verborgen

Hun huis verloren..

overVolland | 09-11-20 | 18:07

Hij had gewoon moeten doen alsof hij president van iedereen was.
Noem het liegen of huichelen. Na de verkiezing behoor je nu eenmaal die façade te spelen.
In Lalande zit inmiddels een m.p. die dit al 10 jaar uitmuntend doet en waarschijnlijk er nog 4 jaar bij gaat krijgen.
Het beleid dat je voert mag zeer afwijkend zijn van je uitgestreken smoeltje of zalvende woorden.
Trump was er niet voor het hele volk. Trump was er voor zijn hardcore fans.
Gemiste kans want inderdaad: Hij had een prima president kunnen zijn.

geen koning | 09-11-20 | 18:06 | 1

Trump was er voor de gewone hardwerkende amerikaan die niet uit een subsidiepot vrat of zin geld verdient met het woke-gebeuren van mensen tegen elkaar ophitsen vanwege ras of geslacht.
Daarom stemden ook veel zwarten en latino's op hem, omdat hij, in tegenstelling tot Obama, absoluut anti-racistisch is geweest in zijn beleid.

2voor12 | 09-11-20 | 18:11

Volgens de kneiter linkse cabaretier en journalist,
Jimmy Dore, die echt geen Trump fan is, is de heilige Oboema
5 oorlogen gestart.
Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor de 'Eviction crisis'
waarin miljoenen mensen huis verloren...
Als dat geen Nobelprijs waard is ...

overVolland | 09-11-20 | 18:05 | 5

Obama heeft aanzienlijk minder met geld gesmeten dan Trump (7 biljoen verbrand!). Terwijl Obama een land in diepe economische crisis erfde waar Trump uitsluitend economisch hoogtij heeft gekend.

Trump, de President van de cash cheque op kosten van latere Amerikaanse generaties. Maar dat heeft Trump nooit geinteresseerd. Alles ter ere en glorie van hemzelf.

Inferi0r | 09-11-20 | 18:24

8 jaar Obama heeft tot Trump geleid. Ergens heeft Obama dus wat steken laten vallen zeg maar.

Bataafje | 09-11-20 | 18:27

@Inferi0r | 09-11-20 | 18:24: Obama heeft letterlijk een paar miljard uit vliegtuigen boven het midden oosten laten pleuren om de rebellen te financieren. Hij heeft dus letterlijk met geld gesmeten.

ILF2 | 09-11-20 | 18:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Kuifje al inhoudelijk gereageerd of zijn het weer de onbeduidende one-liners?

MoonBeebe | 09-11-20 | 18:04 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 09-11-20 | 18:47:
Dat dus.
Alles volgens de vvd-cursus "propaganda voor domme dummies", roeptoeter iets dat goed klinkt, en blijf weg van feiten en argumenten.

koolteer | 09-11-20 | 18:57

CRTL-F dan vindt u hem wel. En anders elke 3 tegels kijken.....

AdPatat1960 | 09-11-20 | 19:19
▼ 1 antwoord verborgen

4 jaar geleden was ik op de hand van Trump puur omdat ik van personen hou die handelen in plaats van afpakken, die linkse hobby. Toch wilde ik het ook wel afkijken of hij het aan kon. Zijn vocabulaire kon natuurlijk beter maar stond voor zijn land. Tja en daar houden de linksmensen niet van. Die geven liever alles weg. Tenminste wat van een ander is of gejat is van een ander.

Eichstaett | 09-11-20 | 18:04 | 2

Afpakken is toch ook handelen?

Zenzeo | 09-11-20 | 18:10

En straks presidente Harris. Een dame waar bijna niemand op stemde toen ze kandidaat was. En alles wat zich democratisch noemt maar juichen, want vrouw en dus HiSToRiScH!
Het lijkt wel een parallele wereld.

spanarchist | 09-11-20 | 18:04 | 1

De amerikaanse Sylvana waar ze nog heel veel plezier aan gaan beleven.

2voor12 | 09-11-20 | 18:08

My god wat een hoop onzin, Trump heeft de hele Covid crisis totaal gemismanaged. Bizar dat de schrijver dat niet ziet. Het instellen van een inreisverbod in de VS was uitstekend, daar kocht Trump veel tijd mee, maar vervolgens heeft hij Covid een hoax genoemd, eindeloos leugens verspreidt dat Covid op z'n retour was, mondkapjes belachelijk gemaakt en ruzie gemaakt met Fauci. Hij laat een puinzooi achter en had duizenden doden kunnen voorkomen door vanaf het begin af aan Amerikanen te vragen om de hygiënemaatregelen serieus te nemen.

En dan zijn er ook nog zijn rally's waar vermoedelijk honderden doden zijn gevallen en zijn feestje in de rose garden met tientallen besmettingen omdat men bovenop elkaar zat.

Diederik_Ezel | 09-11-20 | 18:03 | 7

Als je je in de cultuur verdiept van de Amerikanen dan kan je opmerken dat heel veel Amerikanen zich niets laten zeggen op hun eigen grondgebied. Dus als ze bewust risico's willen nemen, dat zit in de aard van die mensen. Niet altijd verstandig, maar zo is de cultuur daar.

Tuinhekje | 09-11-20 | 18:19

ontzettend huilstuk met een typische spasme van de gemiddelde trumpaanhanger: hij was geen bully, hij was geen narcist, hij was niet dom, dat lijkt alleen maar zo in de media. Iedereen die de beste man in zijn finest hour van de coronacrisis de meest stupide vragen zag stellen, deskundigen zag afkappen, desinformatie zag verspreiden, een grote mond zag hebben over Biden met zijn mondkapje en vervolgens zelf Covid kreeg en per helipkopter naar het ziekenhuis vloog om de beste zorg in de VS te krijgen en dan vervolgens aangeven dat mensen hun leven niet door covid moeten laten beheersen, beseffende dat hij nog altijd niet dat briljante healthplan heeft bedacht waardoor zorg een onbetaalbare luxe is voor een schrikbarende hoeveelheid Amerikanen, weet dat het een gevaarlijke idioot was. De blinde liefde voor Trump in dit stuk wordt dan ook niet onderbouwd met zijn accomplishments als president. Nee het gaat godverdomme altijd over de media die hem het werken onmogelijk zouden hebben gemaakt en een paar nietszeggende vergelijkingen met niet nader te nomen presidenten die bommen zouden hebben gegooid. Dat heeft Trump niet gedaan. En dat is toch wel heel bijzonder. Zoals de eerste spijtoptant van zijn kliek al liet weten een jaar na zijn verkiezing: trump is geen oorlog begonnen omdat hij de mentale capaciteit er niet voor heeft. Gelukkig voor ons. O ja, een positief punt dat wordt genoemd: de muur die hij bewust niet zou hebben neergezet. Dat is uiteraard positief voor de mexicanen, maar is nu juist een van de vele loze beloftes van deze windbuil.

BobDobalina | 09-11-20 | 18:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Ook Biden-homeboy Sander Schimmelpenninck klimt heel dapper in de pen en noemt Trump een loser. Wat een held is die Sander toch! En wat zal Biden daar blij mee zijn!

konjodebonjo | 09-11-20 | 18:02 | 1

Sanderhalve meter blijft leuk.
"Maar ik ben helemaal niet anderhalve meter! Ik ben 1m63!"

Usumani | 09-11-20 | 18:26

.. dat laatste blijkt uit de overigen die wel voor hun afwijkende mening uitkwamen. Zij verloren daadwerkelijk vriendschappen. Zij waren ‘besmet’. En met hen gezien worden, of met het geassocieerd worden, stond gelijk aan een vergelijkbare behandeling overkomen. Het waren de ‘melaatsen’ onder ons .. Nou, dat gaat nu niet plots veranderen hoor. Die zijn nu opgejaagd wild.

NerdAlert | 09-11-20 | 18:00

Hoe verder we zijn in Bidens termijn hoe meer Trump gelijk zal gaan krijgen.
Maar nu eerst lekker een BLM-feestje , enjoy Joe.

Ambiorix | 09-11-20 | 17:59 | 4

@Oromis | 09-11-20 | 18:02:
Het word Harris haar termijn. En oh wat zullen de blanke niet-woke Biden-stemmers daar een spijt van krijgen. Die is hun de spiegel van een rustige gebalanceerde president voorgehouden terwijl het altijd de bedoeling is geweest om Harris naar voren te schuiven.
Biden vertrekt snel en dan begint de waanzinninge amerikaanse Sylvana aan haar strooptocht op Trump-supporters.
De jacht op communisten toen door McCarthy is er niets bij vergeleken bij wat zij de Trump-aanhangers gaat aandoen.

2voor12 | 09-11-20 | 18:05

@Oromis | 09-11-20 | 18:02: dat zou het beste zijn voor de USA en Trump. Al lijkt mij de maatschappelijke situatie er zo’n explosief geheel dat dat probleem het beste op het bordje kan liggen van de aanstichters ( de ‘democraten )

Ambiorix | 09-11-20 | 18:07

Als Biden het echt gaat verpesten, wordt hij dement verklaard en wordt Kamela de eerste vrouwelijke president van Amerika.

Mr.Crowley | 09-11-20 | 18:38
▼ 1 antwoord verborgen

Trump had nooit en te never moeten gaan tweeten.

pegaje | 09-11-20 | 17:59 | 3

En daar kom je nu mee!

Zenzeo | 09-11-20 | 18:08

of president moeten worden

BobDobalina | 09-11-20 | 18:25

De anonieme schrijver moet haast wel een lekker leven leiden.

LLL

Drie aapjes.

Papualist | 09-11-20 | 17:58

@kylenabecker
GEORGIA.

132,000 "Change of Address" RED FLAGS in Fulton County, GA. These votes are "highly likely ineligible to vote and have moved," per source.

Biden leads Georgia by 10K votes as of last update.

It's enough to be a *gamechanger.*
twitter.com/kylenabecker/status/13255...

komtdatschot | 09-11-20 | 17:55 | 10

@komtdatschot | 09-11-20 | 17:59: Al noem je naam en toenaam van mensen die het verklaren, en link je naar de rechtbankdocumenten, dan nog zullen de gebruikelijke trollen zeggen dat het niet waar is en dat je twitter niet moet geloven.

Maar anonieme bronnen op CNN, die vinden zij natuurlijk wel betrouwbaar. Want anoniem is betrouwbaarder dan naam en toenaam onder een verklaring zetten. Zucht.

SkepticalRealist | 09-11-20 | 18:10

Alleen als het je uitkomt, maar de NYT of CNN wel natuurlijk.

clockandhammergame | 09-11-20 | 20:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Zoiets als die verslaggever die niets negatiefs kon verzinnen over Trump zn beleid maar op zijn stijl had hij de meeste grieven.

Zoltan | 09-11-20 | 17:55

De verkiezing is zeker nog niet beslist. Wees niet als de msm. Wees wijzer. Er is nog nooit zoveel fraude gepleegd inveen democratie als bij deze verkiezing. Come on GS

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:55 | 6

@Oromis | 09-11-20 | 18:04: Net als de Amerikaanse rechters, die kijken ook niet naar dit 'bewijs'.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:48

@Kuifje-naar-Brussel | 09-11-20 | 18:48:
Zonder iets te willen suggereren is er een opvallende overeenkomst tussen het juridische gilde in de Weimar Republik en de huidige USA, vergelijkbaar met de (uiteraard op toeval berustende) mythe dat we in NL opvallend veel D66 rechters zouden hebben, allemaal onafhankelijk en a-politiek vanzelfsprekend.

kindapaas | 10-11-20 | 02:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan schrijver even opheldering geven o.b.v. welke valse gronden de USA in 2001 een oorlog zijn gestart? Ik weet alleen van de oorlog in 1991 (Irak volledig terecht), 2001 (Afghanistan volkomen terecht) en 2003 (Irak, dubieus m.n. door de powerpoint sheetjes mbt massavernietigingswapens; echter verjagen van Saddam Hoessein een +).

Grachus | 09-11-20 | 17:55

Wat Trump de verkiezing heeft gekost is gigantische fraude die zo overduidelijk is dat ze zich er in Noord Korea nog voor zouden schamen.

We moeten blijkbaar maar geloven dat er in allerlei swing states opeens om 4 uur 's nachts lokale tijd met 90% van de stemmen geteld ineens honderdduizenden stemmen voor Biden binnen komen zonder dat er ook maar één Trumpstem tussen zat.
Dat Biden de meest populaire president allertijden is gemeten in stemmenaantallen.
Dat waar 95% van de mensen down the ticket stemt (dus dezelfde partij voor president, senaat, congres, burgemeester, aanklager, sherriff, etc. etc.) er nu opeens gigantische aantallen alleen voor de presidentsverkiezingen hebben gestemd.
Dat in bijv. een staat als Wisconsin waar de opkomst al talloze verkiezingen al jarenlang 60-70% is, dat deze nu opeens 90% is. Een trend die nog veel extremer is als je op countyniveau gaat kijken.
Dat als je statistisch kijkt met behulp van Benford's law, het verloop van de uitslagen van de swing states volledig plausibel zijn voor Trump, maar voor Biden de kans dat het verloop van de uitslagen klopt 0,0000001% is.
etc. etc. etc.

Trump heeft deze verkiezingen met een gigantische overmacht gewonnen en vervolgens werd er een staatsgreep gepleegd. Dat is het enige waar het over zou moeten gaan voordat er over Trump in de verleden tijd wordt gesproken.

Antiquerulant | 09-11-20 | 17:54 | 6

Stel dat je gelijk hebt en dat Trump alsnog wordt uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Wat zal de reactie zijn van de media, van antifa, BLM en de democraten?

Usumani | 09-11-20 | 18:32

hear hear

Panelli | 09-11-20 | 18:43

@Usumani | 09-11-20 | 18:32: Dan hoop ik voor hun dat ze de houten platen nog voor de ramen hebben zitten. Want de Trumpsupporters slopen niet.....

AdPatat1960 | 09-11-20 | 19:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Een afgewogen en prettig leesbaar artikel dat wan en werkelijkheid goed van elkaar weet te scheiden. chapeau!
Overigens is Obama toch wel ongeveer de grootste gluiperd van het westelijk halfrond en zijn de tegenstellingen in de VS onder zijn bewind aanzienlijk toegenomen.

dickg | 09-11-20 | 17:53 | 1

Als je weet dat het een moslim is, dan snap je het wel.

Gokmaar | 09-11-20 | 17:56

duurt te lang om dat hele formulier in te vullen als je stemmen bij print

Oromis | 09-11-20 | 17:54

Bah, wat een slap verhaal van een wegkijker. Next

Guust Kadaver | 09-11-20 | 17:52

Een 'fair' standpunt van een Trump-apologeet.
en dat is het dan wel.

De Treinende Rechter | 09-11-20 | 17:52 | 3

Exact.

DrumPiet | 09-11-20 | 17:55

Ja, een fan blijft een fan en ziet per definitie een boel door de vingers.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:50

Albert Treur Jr.
Wat Amerikaanse cq westerse media en politici niet voor mogelijk houden gaat zéér waarschijnlijk toch gebeuren. Na een hertelling in minimaal 7 staten zal Trump straks mogelijk toch de winnaar blijken te zijn. We zullen zien hoeveel de 'unity' oproep van Biden dan nog waard is.
twitter.com/Vetustioribus/status/1325...

komtdatschot | 09-11-20 | 17:51 | 1

Zeer waarschijnlijk..... Weet je dat zeker?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:50

Wat een onzinverhaal. Trump heeft de VS van wereldleider tot het pispaaltje van de hele wereld gemaakt. Iedereen lachte hem, en daarmee de VS, keihard uit. Hij probeerde wanhopig al zijn domme uitspraken te ontkennen, vond zelfs "fake news" uit, maar mensen zijn niet gek. Hij laat een land in staat van burgeroorlog achter, en JA daar is hij zeker debet aan, door zijn manier van optreden. Hij bleek gewoon een vijfjarig kutkind te zijn dat begint te janken als hij zijn zin niet krijgt, en dat kutkind mag nu 4 jaar in de hoek staan. En terecht.

nieuwe_Deen | 09-11-20 | 17:50 | 5

U mag straks nog 4 jaar van dat kutkind genieten. Sterkte

lalalilo | 09-11-20 | 17:57

Beste_Landgenoten dit?

Eichstaett | 09-11-20 | 17:59

Gaap!

dijkbewaker | 09-11-20 | 20:12
▼ 2 antwoorden verborgen

De aanbidding van Obama voorheen en van met name die Kamala Harris nu grenst aan religie. Niet voor niets dat de term Linkse Kerk zo goed gekozen is. Dit zijn gelovigen, daar hoef je niet met feiten mee aan te komen, je hebt hun aangebedene en de leider van de tegenpartij, die dus automatisch de Antichrist is.

spanarchist | 09-11-20 | 17:49 | 6

@Zenzeo | 09-11-20 | 18:07: Uiteraard.
Hangt die Joe Biden poster al in je slaapkamer of wacht je nog een paar maanden tot de Harris-poster? Wat doet Kamala het goed hé?

spanarchist | 09-11-20 | 18:16

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:52:
Een Trump aanbidder ben ik niet maar als de Democraten zich niet fel afzetten van het ongekende racisme van BLM maar in plaats daarvan ze proberen te paaien, dan wordt ik wel gedwongen pro Trump te zijn. De linksen in het Westen slaan helemaal door en ze hebben het zelf niet eens in de gaten. Zelfs hier in NL worden we geconditioneerd op de tv en in reclames, dat blank en mannelijk slecht en dom zijn.

kortebroek | 09-11-20 | 21:34
▼ 3 antwoorden verborgen

20-01-2021, Washington DC.
"I, Donald John Trump, do solemnly swear..."
Volgens artikel 2 van the constitution bepalen kiesmannen wie er President wordt, niet de nieuwsorganisaties. Ik vertrouw op de bewijsvoering van de trumpteam en van de veiligheidsdiensten die vanaf a.s. zaterdag zich pas over deze verkiezing mogen uitspreken.

KillerK | 09-11-20 | 17:47

Goed stuk. Ik hou van die man.

Mad Jack the Pirate | 09-11-20 | 17:47

We zijn in de vier jaar Trump nog steeds niet bijgekomen van 8 jaar Obama. De banken en daardoor de Euro crisis heeft de interne financiële markt van Europa kreupel gemaakt. De kwetsbare constructie van de Euro is bewust door de Obama kliek aangevallen om de verenigde Staten er boven op te krijgen. De dollar nam de sterke euro positie over. De usa was er snel boven op, hier niet. Naïef die Europeanen. De Arabische lentes met als gevolg Syrië en Libië. IS met massamoord en aanslagen. Fucking slavenmarkten. De eindeloze stroom vluchtelingen naar ons continent. Daarna agressieve geopolitieke uitbreiding in de Oekraïne met alle gevolgen van dien. Aansturen op een nieuwe koude oorlog met de Russen. Nee, doe mij maar een niks aan de hand president. Hoe oranje en onsmakelijk hij bij tijd en wijle uit de hoek kwam. En over China heeft hij gewoon gelijk. Ipv oorlogje spelen zoals Obama moet je ze pakken waar het pijn doet. In de portemonnee.

P-unit | 09-11-20 | 17:46 | 5

Trump's adviseurs mbt Rusland waren allerlei Haviken die nog leven in de jaren 80 van de vorige eeuw. Wat dat betreft ben ik Trump dankbaar dat hij niet al te goed naar deze adviseurs heeft geluisterd, anders zaten we allang in een nieuwe Koude Oorlog.

Grachus | 09-11-20 | 18:00

@Grachus | 09-11-20 | 18:00: Dat was denk ik ook wel de angst van veel liberalen. Als je enig idee hebt van hoeveel actieve atoomkoppen er nog steeds zijn, waarvan het merendeel in handen van de VS en Rusland, dan weet je dat het niet slim is om spelletjes te gaan spelen. En volkomen terecht van Putin dat hij een stokje heeft gestoken voor de oorlogszuchtige houding van Obama/Clinton en het voeden van terroristen.

First Contact | 09-11-20 | 18:07

@Grachus | 09-11-20 | 18:00: Klopt. Trump heeft het, op aanraden van Republikeinen, geprobeerd met ze. Ook omdat het lastig is om ervaren mensen te vinden die niet met die mindset zijn opgegroeid.

En inderdaad, Trump heeft ze vervolgens ook weggewerkt. Maar voor iedereen is het nu wel duidelijk dat die oude Republikeinse garde heeft afgedaan.

Terug naar de Republikeinse partij voor Trump zit er echt niet meer in. De volgende kandidaat van de Reps zal een soortgelijk beleid voorstaan, en hooguit iets conventioneler overkomen.

SkepticalRealist | 09-11-20 | 18:22
▼ 2 antwoorden verborgen

"En Obama was nu eenmaal een heilige"
Idd exact de twisted perceptie die de fake news media in talloze hersensets geprogrammeerd heeft. Realiteit oa.
-
Dropped bombs in 7 countries.
Sent 3,500 U.S. troops and tanks to Russia's doorstep in one of his final decisions as president.
Ordered ten times more drone strikes than Bush.
Dropped 26,171 bombs in 2016 alone (an average of 72 bombs every day).
Put boots on the ground in Syria , despite 16 times saying "no boots on the ground".
Despite campaign pledges, planned a $1 trillion progam to add more nuclear weapons to the US arsenal in the next 30 years.
Said, “I believe in American exceptionalism with every fiber of my being.”
Joked about his use of drones - I'm "really good at killing people".
Deported a record 2 million immigrants.
Started a new phase of the war in Iraq.
Initiated and oversaw a 'Secret Kill List'.
Pushed for war on Syria while siding with al-Qaeda.
Knowingly funded a designated al-Qaeda affiliate.
Backed neo-Nazis in Ukraine.
Deployed Special Ops to 134 countries - compared to 60 under Bush.
Drastically escalated the NSA spying program.
Signed the NDAA into law - making it legal to assassinate Americans w/o charge or trial.
Gave Bush absolute immunity for everything.
Transferred more than $100 billion in arms sales to Saudi Arabia, more than any other administration in history.
Signed an agreement for 7 military bases in Colombia.
Levelled cripling sanctions on Venezulea calling them an "unusual and extraordinary threat to the national security".
Opened a military base in Chile.
Signed the Patriot Act extension into law.
Launched 20,000 Airstrikes in his first term.
Continued Bush's rendition program.
Waged war on Libya without congressional approval.
Started a covert, drone war in Yemen.
Escalated the proxy war in Somalia.
Escalated the CIA drone war in Pakistan.
Sharply escalated the war in Afghanistan.
Repealed the Propaganda ban, making it legal to spread government propaganda via news outlets.
Bron: www.stpete4peace.org/obama-fact-sheet...
-
Vergeleken met Obama was Trump haast een moeder Theresa. Niet dat er geen bergen slachtoffers zijn gevallen door zijn sanctionerngsbeleid maar qua militaire operaties was het voor VS begrippen zeldzaam stil. Extreem onderbelicht door MSM waren volgende (deel-)resultaten, stand van oktober);
-
North & South Korea peace deal
Middle East peace deal
Serbia Kosovo deal
Weinstein & Epstein destroyed
Soleimani & Baghdadi killed
ISIS destroyed
Withdrawal US troops Afgh, Iraq
Armenia Azerbaijan ceasefire
-
Als een Bush, Clinton, Obama iets van een verdrag of vredesoverleg hadden afgerond werd je er nog weken mee doodgegooid. Bij Trump vooral doodgezwegen.
-
Het ergste voor Amerika is dat er nu alsnog een Killary puppet is neergezet (mits fraude rechtszaken dit terugdraaien) niet om zijn kunnen of ideeen maar puut uit opgezweepte haat jegens Trump. De weemoed zal straks groots zijn als men erachter komt dat Bidens Buildbackbetter vooral betekend een terugkeer naar de WHO, volledige onderwerping aan de GR youtu.be/HeMsaN6xjAQ inclusief lockdowns, masker- en vaccinatieplicht. Wederopbouw globale conflicten en oorlogsvoering. Maar de media zal het wederom verkopen als noodzaak en voor een groter goed, net zoals Obama zijn criminele gang kon gaan en nog steeds te boek staat als 'heilige'.

HdJ | 09-11-20 | 17:45 | 2

Moeder Theresa was een monster.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:51

@Gulliver | 09-11-20 | 17:51: Dat is dan weer wel waar. Een slechte verwijzing. Maar de boodschap is duidelijk

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:12

We kunnen uitzien naar vier jaar lang impeachment procedures tegen BIden vanwege de samenspanning met de MSM en Big Tech om de uitslag van de verkiezigingen te beïnvloeden.

smdyasc | 09-11-20 | 17:44 | 1

De republicans beschikken denk ik niet over voldoende middelen daarvoor. Vermoedelijk is de bodem van de democratische agitatie kas ook in zicht, vandaar deze electorale noodgreep. Aan beide zijden is de nood hoog.

kindapaas | 10-11-20 | 03:14

Ach... die Verhetzung vd 'media' heeft 1 doel:
een giga gewapend conflict. D'as wel zo goet voor de kyk-weg cijfers....
Biden lijkt me verre van stabiel bij binnenlands of internationale spanningen.
Trump is recht door zee en heeft z'n programma niet verloochend.
Zou me niks verbazen dat er onomstotelijk bewijs wordt gevonden van georganiseerd grootschalige zwendel.
De mob zit in de DNC, vakbonden & bouw; Biden wil iets met de infra.... nuff said.

MoslimMolen | 09-11-20 | 17:44

Eric Cartman. Iedereen tot op het bot beledigen en afzeiken en nu het slachtoffer. Arme Eric. Gelukkig wil ‘Naw bekend’ en GS je moeder wel spelen. Arme Eric. Iedereen is tegen je.

E2 | 09-11-20 | 17:42 | 4

Heb je ook inhoudelijk iets te melden of kun je niets met feiten?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:52

Drugs are bad, mmmkay?

Wim_Kut | 09-11-20 | 17:57

Over Southpark gesproken. De liberalen/sneeuwvlokjes kun je het beste vergelijken met de 'The Woodland Christmas Critters', van de buitenkant lief ogende knuffeldieren maar vanbinnen kwaadaardige satanistische mormels.

First Contact | 09-11-20 | 17:57
▼ 1 antwoord verborgen

bijna alle absentee ballots zijn incorrect ingevuld in Detroit

www.youtube.com/watch?v=3YJQPckP5_w

maar de MSM blijft roepen dat er nooit wat mis gaat

Oromis | 09-11-20 | 17:41 | 2

Maar wat bedoelen ze met dat het niet opnieuw geteld kan worden?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:16

@Boogschuttertje | 09-11-20 | 18:16:
Mogelijk hebben ze na "telling" alles op 1 stapel gegooid. Zelfs als de biljetten eenvoudig te herkennen zijn is het een immense klus daar weer 2 stapels van te maken.

kindapaas | 10-11-20 | 03:18

Hahaha, dat moet ik wel toegeven, Trump kwam niet erg presidentieel over. Het IS een lomperik op tv maar, je kan hem een economie rustig toevertrouwen. Hij weet er wel wat van te maken. Hij is absoluut niet gek. Dat hij nu dus, na al die pesterijen en verdachtmakingen van links nu zijn hakken in het zand zet is helemaal niet verwonderlijk. Ik had hetzelfde gedaan. En daarbij, de verkiezingen in Amerika zijn altijd een zooitje geweest omdat ze maar geen "voter ID" willen invoeren. Tijd dus dat er eens goed naar die verkiezingen en met name naar de uitslagen van die verkiezingen wordt gekeken. De linksen in Amerika hebben zichzelf zo ongeloofwaardig gemaakt dat ook ik denk dat ze vals hebben gespeeld. Het zou me niet verbazen. Helemaal niet.

Zwezerik | 09-11-20 | 17:40 | 10

Mijn eigen woorden? Dat smerige linkse volk verkoopt een land onder je kont vandaan om er zelf van te profiteren. En dan nog wel aan de communistische Chinezen. Sleasy deals sluiten met energiemaatschappijen in de Oekraïne en er tonnen aan over houden. Hoe komen die lui toch aan die gigantische huizen van een ambtenaren loon? Met de verkoop van een boekje of een lezing voor een stelletje studenten. ik dacht van niet! Maar ja, dat zijn maar mijn woorden.

Zwezerik | 09-11-20 | 18:13
▼ 7 antwoorden verborgen

maar is Nederland nu beter af de komende vier jaar onder Biden met betrekking tot handelsverdragen, klimaatakkoord, nato Turkije Wit-rusland en Oekraine, gas en olie, volgende oorlog met een coalition of the willing

HetOorAakel | 09-11-20 | 17:39 | 2

Onder Biden? Joh, die haalt de kerst niet eens. je zult het strakjes moeten hebben van zo'n heks als Kamala Harris. Dat zal de eerste vrouwelijke president worden. Ongekozen uiteraard!

Zwezerik | 09-11-20 | 17:42

Nee want de democraten zijn onbetrouwbare partners.

Ronnie | 09-11-20 | 17:47

Leuk stuk. Van de echte slechte verliezers heeft Amerika al last vanaf het moment dat Trump president werd. Media, blm, antifa en zo'n beetje alle bekende Amerikanen hebben niet aflatend de man geprobeerd de grond in te boren. Dát zijn pas slechte en vooral kwaadaardige verliezers.

VP732 | 09-11-20 | 17:39 | 1

Hoezo hij gaat toch weg?

Zenzeo | 09-11-20 | 17:47

Goed stuk!!! Ik zou zeggen: stuur het door naar alle opiniebladen, maar ik vrees dat het schreeuwen in de woestijn zal zijn.

antonconstandse | 09-11-20 | 17:38

Donald Trump, het type zakenman waaraan geen enkele Amerikaanse bank kredieten wil verlenen. Omdat ze hem niet vertrouwen. En dat moet dan een capabele President voorstellen? Wie willen we in Nederland als dan MP. Dirk Scheringa?

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:38 | 9

@koolteer | 09-11-20 | 17:49: DSB ging failliet omdat Schering teveel geld onttrok voor allerlei privé hobbies. Zoals AZ en die schaatsploeg.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 18:06

@Kuifje-naar-Brussel | 09-11-20 | 18:06:
Simpelweg niet waar. Dat is de draai die er later aan gegeven werd.
Was hij niet gedwongen geweest door de politiek / nederlandse bank, dan was hij ruimschoots gezond genoeg geweest.
Het napapagaaien van de vvd propaganda maakt het geen waarheid.

koolteer | 09-11-20 | 19:42

Ik denk dat Nederland met Dirk Scheringa aan het roer een stuk beter af zou zijn dan met Mark Rutte, ja. Dirk was de luis in de pels voor het bankenkartel – daarom is hij gewieberd. DNB stond er helemaal niet zo slecht voor, de andere banken hadden/hebben ook dure hobbies.

Panelli | 09-11-20 | 19:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Oblama geen oorlog begonnen? Vraag dat maar aan iemand uit Yemen. Ze noemden hem niet voor niets Dronebama.

postmodernismisdead | 09-11-20 | 17:38

Ik maak me soms (heel af en toe, hoor) zorgen over wat komen gaat. De stemmen zouden nu vrijwel half om half zijn. Ofwel, de ene helft van de Amerikanen tegenover de andere helft.
De 'winnaars' zijn de mensen die al de hele Trump periode hebben lopen schreeuwen, anarchistische trekjes hebben vertoond, onrust hebben veroorzaakt. Die hebben nu plots geen reden tot 'bestaan' meer. Gaan die nu braaf woke met elkaar zitten doen? Ik vrees van niet.
En de Trump aanhangers, die de afgelopen jaren vrij vaak niet eens openlijk ervoor uit konden komen gewoon voor hun eigen president te zijn, die zijn op zijn minst teleurgesteld. Kortom, dit kan nog een interessant broeinest worden.
De Biden administratie zal, zoals de vele voorgangers hebben gedaan, ergens een oorlog uit de grond stampen, want oorlog = geld. Daarvoor hebben ze manschappen nodig en dat zullen, zo gok ik even, vooral Trump aanhangers zijn (toch meer dan de soy-boy Biden aanhangers). Geen gelukkige combo.
Zo maar wat mogelijkheden. Of het zo gaat uitkomen? Geen idee, ik hoop het eerlijk gezegd niet.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:36

Ik zag gisteren een foto van Biden als vp van Obama. Wat is er gebeurd met zijn gezicht in de tussentijd? De opvallende onderkin is verdwenen, en zijn ogen lijken op die van Linda de Mol. De man lijkt wel een masker te dragen.

BorisBonkestoter | 09-11-20 | 17:36 | 3

Medicatie?

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:36

@EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:36: tegen de dementie..

starbuck280 | 09-11-20 | 17:52

Leuk stuk. Waarom niet gewoon je naam erbij? Beetje ballen hebben....

Jasper293 | 09-11-20 | 17:34 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:38: Dat je ander werk moet zoeken?

Zenzeo | 09-11-20 | 17:45

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:45:
Kom eens uit je bubbel. Iedereen met gezond verstand weet dat je beter je mening voor je kunt houden.

kaasfondue | 09-11-20 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

'Wat Trump uiteindelijk zijn herverkiezing heeft gekost, is ten eerste corona.' Hierna ben ik gestopt met lezen. Dit moet satire zijn. Goed geschreven.

ChipsNootjesBier | 09-11-20 | 17:33 | 4

Nu nog stoppen met reaguren.

Chodaboy | 09-11-20 | 17:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben al aan het hangen. Kan iemand het krukje wegschoppen.... bedankt.

Poesman | 09-11-20 | 17:32 | 1

Ze zoeken nog tien anderen, dan kan het feest beginnen.

kindapaas | 10-11-20 | 03:33

Overigens lijkt het me wel tijd dat de Republikeinen eens stoppen met de democratie frustreren en zich weer gewoon gaan richten op het uitdragen van gezond beleid. Tijd om die rare complotdenkers en religie fanaten te lozen. Als je naar de geschiedenis kijkt dan heeft de Republikeinse partij regelmatig met overmacht gewonnen in alle Staten. Dus de komende vier jaar blijven prikken in de luchtkastelen van de Democratische partij.

omwenteling | 09-11-20 | 17:32 | 1

Republikeinen zijn toast zonder Trump.

kaasfondue | 09-11-20 | 18:09

Na het verlies van H.Clinton begonnen de Democraten een oorlog tegen Trump, aangevoerd door Pelosi. Een vuile oorlog.
Ze hebben die gewonnen, maar het lijkt me een phyrrus-overwinning.

Abu Bachouca | 09-11-20 | 17:31 | 6

@Peter Emile | 09-11-20 | 17:50: Vanavond zit haar kuttelikkertje weer bij Ji(over mijn)nek.

Normpje | 09-11-20 | 18:04

De oorlog tegen Trump begon al eerder, zo gauw hij zich kandidaat stelde. Het establishment is gewend zowel de democraat als de republikein in de zak te hebben. Trump maakte duidelijk dat hij er niet zou zijn voor hen, maar voor het volk.

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:37
▼ 3 antwoorden verborgen

In dat hokje racist homofoob sexsist mis ik nog gewelddadig. Of is dat dat vuistje wat ze er in ramt ? En dat die dan zelf ook nog in dat hokje kruipt ?

grapo | 09-11-20 | 17:30

De oorlog in Libië, of althans de interventie en escalatie daarvan, is toch echt wel toe te schrijven aan Obama. Of eigenlijk aan Hillary, waarbij Obama zich heeft laten overrulen door het kliekje van de drie vrouwen; Hillary Clinton, Samantha Power en Susan Rice. Tot zover de legende van 'met vrouwen aan de top geen oorlog'.

jcvjcvjcvjcv | 09-11-20 | 17:30

We gaan hem nog missen. Ik nu al.

Normpje | 09-11-20 | 17:28 | 6

@Lupuslupus | 09-11-20 | 17:35: Ik zou hem graag nog vier jaar klussen zien klaren. Maar smerig Links zou Amerika dan sneller kapot maken dan ze nu gaan doen. Dus laat maar.

Normpje | 09-11-20 | 18:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom niet pas verlies nemen als er niks uitkomt uit de fraude onderzoeken? Lijkt mij geen slecht plan.
Ik zou het vooral eng vinden dat velen ineens bereid zijn over mogelijke malversaties heen te kijken bij een dergelijke belangrijke procedure als de verkiezingen, puur omdat het een volgens hen onaangenaam persoon betreft.

Deflatiemonster | 09-11-20 | 17:28

Mooi stukje. Trump is een apart persoon, een vreemde eend in de bijt, grofgebekt en een typische amerikaanse bombastische en in hyperbolen pratende man. Maar er waren beleidsdingen die prima uitgevoerd werden zakelijk gezien, het zakelijke karakter van de man was zijn pluspunt, plus dat veel mensen politieke correctheid gewoon even zat waren, voor politieke correctheid moet je immers bij Trump niet zijn. Maar vanaf zijn presidentsschap ging het over Trump.. niet over zijn beleid en deals.. nee het persoon Trump.. ik miste echt de vertegenwoordiging van de inhoud van het beleid bij de media.

timmey | 09-11-20 | 17:27 | 2

Hadden we ook gewild hier in Nederland. Ze prijzen Rutte in plaats van harde kritiek te geven.

Adriel | 09-11-20 | 17:31

Precies dit is het probleem inderdaad.
Links kijkt alleen naar de persoon en niet naar hetgeen wat hij voor elkaar gekregen heeft.

swagmachine | 09-11-20 | 17:39

Vak Joe: Badakathcare polutahoffculplooterscountable trunalimunumaprzure. C'mon man..

gebruikesrnaam | 09-11-20 | 17:27 | 2

Tering... wat voor paddestoelen heb jij gesnoven?

DatInternetDingetje | 09-11-20 | 17:31

@DatInternetDingetje | 09-11-20 | 17:31: U heeft de laatste speeches van Sleepy Joe niet gehoord?
U hab beter kunnen vragen welke medicatie ze in Biden hadden gepompt.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:40

Bedankt voor de link.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:38

Da's best wel een lijst. Bijna net zo veel meldingen van fraude als er voters zijn.

jacobh-59 | 09-11-20 | 17:39

Waar links goed in is, is het kapotmaken van sterke figuren met een boodschap.
Ze hebben Trump weggestemd en kijk wat ze er voor in de plaats hebben.

Mr.Crowley | 09-11-20 | 17:26 | 11

@BobDobalina | 09-11-20 | 17:56:
In Europa maken we al helemaal niks meer klaar en worden compleet uitgelachen door figuren als Poetin en Erdogan.

Mr.Crowley | 09-11-20 | 18:03

Links kan inderdaad mensen die hun kop boven t maaiveld steken niet hebben. Ja er zullen rijken rijk zijn geworden door misbruik en ten koste van anderen... gek genoeg hoor je ze dan niet over hun suikeroompje george soros... Maar veel mensen zijn rijk geworden door slim te zijn, hard werken dag en nacht hart voor de zaak hebben en risico’s durven nemen. Dat vergeet men nog wel es.
Onder communistische bewinden zijn zulke karrentrekkers kopje kleiner gemaakt. Bijvoorbeeld de rode khmer die de slimme mensen des lands een kopje kleiner maakte.

timmey | 09-11-20 | 18:59

@Mr.Crowley | 09-11-20 | 18:03: volgens mij lachen wij harder om deze heren. Turkije staat overigens op instorten net als Putin's gezondheid.

BobDobalina | 09-11-20 | 19:28
▼ 8 antwoorden verborgen

De meeste stemmen gelden. Zo gaat dat in een democratie. Als er geen grootschalige fraude bewezen kan worden dan moet Donald maar z'n conclusie trekken.

Over 4 jaar kan hij het weer proberen. Wellicht dat de amerikanen hem dan weer kiezen na 4 jaar geld naar het buitenland gooien en in onzinnige klimaatplannen stoppen.

Maar hopen dan er geen oorlogje komt. Taiwan kan wel is door China ingelijfd gaan worden. Denk niet dat Xi erg bang zal zijn voor Biden/Harris.

Tronald_dump | 09-11-20 | 17:24 | 2

USA is alleen geen democratie.

Chodaboy | 09-11-20 | 18:03

Ik praat bijna dagelijks met vrienden in Taiwan en die vrees is gegrond. Ze zouden daar ook heel overtuigend voor Trump hebben gekozen (en dit zijn hele redelijke mensen). Wat ze zeggen: "Xi heeft de Amerikaanse verkiezingen gewonnen".

ZOMG | 09-11-20 | 19:40

Het is toch niet zo raar, dat hij tot de bodem uitgezocht wil hebben of de verkiezingen eerlijk verlopen zijn. Sterker nog daar hebben kiezers recht op

3Xniks | 09-11-20 | 17:23 | 1

Het gaat niet alleen om fraude, maar of het wel legaal was om de stemlokalen open te houden na 8pm, 3 november. Want de gerechtshoven hadden dat geregeld wegens corona, maar volgens de grondwet bepaalt alleen de wetgever wanneer de verkiezingen zijn. Het supreme court, de hoogste instantie, erg integer en loyaal aan de grondwet, gaat daar naar kijken. Als de stemmen per post van 4 november en later niet meetellen dat wordt het 8 jaar voor de God-emperor. (*zet alvast de imperial march uit star wars op...)

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:30

voorlopig komt er steeds meer shit naar buiten als je verder kijkt als je MSM. Georgia, Nevada, Pensylvenia michigan, wisconsin en Arizona zie ik zo nog flippen na gerechtsgang

Oromis | 09-11-20 | 17:23 | 11

@koolteer | 09-11-20 | 17:38: Kuifje staat helaas totaal niet open voor enig argument. Alles is wappie als je niet zijn mening deelt. Tegenstellingen in discussies zijn goed, want daar leer je van en krijgt inzicht in de argumenten van de andersdenkenden. Afdoen met dooddoeners is toegeven dat er geen argumenten zijn.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat eindeloos naar de media wijzen die hem onterecht slechter zouden afschilderen en in een kwaad daglicht stellen. Sorry hoor maar het medium waarop ik hem de meest idiote dingen heb zien uitbraken maakt echt geen reet uit en daar was niks aan gemanipuleerd. Gewoon complete waanzin kwam en komt er uit die man. Vaak nog debieler dan types als Lange Frans en co. En dan deze debiel credits geven voor betere relaties tussen VAE en Israël? Geloof je dan daadwerkelijk dat hij daar persoonlijk met zijn diplomatieke doortastendheid en verbale talent voor gezorgd heeft? Trump had echt geen linkse media nodig om als een totale gek afgeschilderd te worden. Daar was alleen hij, twitter en af en toe een draaiende camera voor nodig.

Quantum Suicide | 09-11-20 | 17:23 | 8

Daarom is dit stuk ook anoniem. De schrijver is waarschijnlijk te vaak aangesproken op zijn gebrekkige blik op de werkelijkheid. Je zou overigens inderdaad een gelijkwaardig stuk over Lange Frans kunnen schrijven. Die arme Fransie krijgt ook helemaal geen kans.

BobDobalina | 09-11-20 | 17:58

@QS
Hij had natuurlijk een team achter zich dat achter de schermen enorm veel gedaan heeft. Neem die schoonzoon bv, met een goed netwerk en een goed verstand (ondanks propaganda die je anders moet laten denken).

kindapaas | 10-11-20 | 03:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Obama had natuurlijk opgevolgd moeten worden door Hillary Clinton. Ok, toen zij het tegen Obama opnam was zij niet geschikt en kozen de Democraten voor Obama. Maar omdat de grondwet niet toestond dat Obama een derde termijn deed was ze ineens wel geschikt, maar toe wilde het land haar niet. En daar is zij 4 jaar lang pis boos over geweest. En de Democratische partij ook. 4 jaar lang hebben ze alles en iedereen gedemoniseerd.

Osdorpertje | 09-11-20 | 17:23 | 2

De Opperste haatheks :)

lovekila | 09-11-20 | 17:55

met behulp van..

starbuck280 | 09-11-20 | 17:56

Helemaal waar. Alleen denk ik dat de massa-psychose nog niet voorbij is. De woke beweging gaat voort.
Misschien zal later blijken dat Trump niet alleen de niets aan de hand president was maar misschien wel de laatste van de vrijheidslievende presidenten.

ratelaar | 09-11-20 | 17:21 | 1

Trump denkt op de lange termijn. Hij wil law en order, zodat de macht nooit meer van de bevolking kan worden afgetroggeld. Dus over 100 jaar of langer moet zijn presidentschap nog steeds vruchten afwerpen. Het gaat hem niet enkel om 2020-2024.

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:23

Oh oh, ik hoop maar dat BL geen hartverknettering krijgt.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:20

Het wordt tijd dat we het over Joe Biden gaan hebben.

Schoorsteenveger | 09-11-20 | 17:19 | 5

Louche zakendeals met het buitenland. Baantjes regelen voor familie leden. Chantabele details bekend bij foute landen. Metoo's bij heel wat vrouwen.
Ja, dit is een terugkerend patroon. Ik denk alleen dat de MSM hier niet zo gretig op in zal gaan.
En raar genoeg op de details waar Biden van af zal wijken zoals het verder destabiliseren van het Midden-Oosten met wat oorlog of meer slechte handelsakkoorden er door drukken, daar zal men dan raar genoeg juichend achterstaan. Zo maar wat voorspellingen.

Deflatiemonster | 09-11-20 | 17:34

Biden was alleen wakker tijdens de debatten voor zolang zijn medicijnen werkten. Het is tragisch, maar hij gaat mentaal heel snel achteruit. Kamala Harris (running mate) en Nancy Perlosi (speaker of the house, nr 3 na de president) zijn belangrijker dan Joe bij de Democrats.

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:19
▼ 2 antwoorden verborgen

trumpwall.construction

gebruikesrnaam | 09-11-20 | 17:18

"Als 90% van de mensen een bepaalde mening heeft, moet je ontzettend sterk in je schoenen staan om iets anders te vinden. Of om op zijn minst vragen te stellen bij die opinie."
Ik neem even aan dat de scribent bedoelde, dat 90% van de mensen die iets tegen Trump hadden, hun mening niet onder stoelen of banken staken en het in je gezicht wreven. Laat staan dat een enigszins normale, genuanceerde discussie al bij voorbaat onmogelijk werd gemaakt.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:18 | 2

Verschil is dat de een het over vorm heeft en de ander over inhoud. Wat maar weer aantoont hoeveel mensen niet echt zelfstandig na kunnen denken en niet tegen groepsdruk kunnen.

lovekila | 09-11-20 | 17:52

In Israël kun je juist niet openlijk zeggen dat je voor de Democrats bent, dan stuiten mensen geschokt naar achteren.

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:17

een superieur verhaal. Waarschijnlijk heeft de schrijver echter al een geblindeerd busje voor de deur staan. Trump is imho één van de minst slechte presidenten van de laatste jaren geweest. Een goede is er nooit bij geweest. Maar de enige plek waar je zoiets in Nederland kunt uiten is hier. En anoniem. Belachelijk eigenlijk.

jan-lul-de-behanger | 09-11-20 | 17:18 | 3

Nee hoor, er zat gisteren nog een fanatieke Trump-aanhangster bij Buitenhof. Mocht uitvoerig haar zegje doen.

Zenzeo | 09-11-20 | 17:39

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:39: Haha, dat is net zoiets als de gematigde moslim, die na een ssnslag in een televisieprogramma mag komen vertellen dat 'de moslims' ergens tegen zijn.
Gewoon een excuus-muts.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:45

@EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:45: Nee, geen excuus-muts, een supporter van Trump. Dat is heel iets anders.

Zenzeo | 09-11-20 | 18:00

Uit eigen ervaring weet ik dat je de pesters pas de baas wordt als je ze fysiek aan kan. De macht van links is gebaseerd op politiek straatgeweld, iets dat rechts zich zal moeten aanleren willen ze een kans maken. BLM en antifa zal van straat af geslagen moeten worden, hoe dan ook.

BorisBonkestoter | 09-11-20 | 17:18 | 1

Wel mooi dat Trump als een slachtoffer van pesters wordt gezien. De man was een grote bully. Zonder een greintje moreel besef of sociale vaardigheden. Een ongelooflijke stupide klootzak. Zijn tv-optredens en twitterberichten deden hem de das om.

BobDobalina | 09-11-20 | 18:01

Zullen we gewoon even de beslissing van de kiesraad afwachten voordat we gaan speculeren?

Mastermattie | 09-11-20 | 17:18 | 1

Ja klopt. Trump is een winnaar. Vergeet iedereen weer even.

Zwizalletju | 09-11-20 | 17:26

Wat hij nu doet is niet het einde van de verkiezingscyclus van 2020, maar de start van de campagne voor '24.

algoritmos | 09-11-20 | 17:17 | 1

Hij zou nooit 2024 levend halen als hij verloor. Als Biden zou winnen, dan haalde die miljoenen nieuwe linkse stemmers binnen en wonnen de conservatieven nooit meer. Trump's plan is dus echt niet om zich op 2024 te richten.

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:10

Trump was een vent om een biertje mee te drinken, lachen en onderwijl de aanwezige vrouwen indelen in doen/niet doen. Hij zou de cafehouder leren hoe zijn zaak nog beter kon draaien, om wat nootjes vragen, mijn kruk bezet houden wanneer ik even naar de wc was. We zouden ook samen weer weggaan of in overleg apart. Ik zou dan wel zijn sleutels krijgen, in de auto stappen met drank op was niet zijn ding. Nee, met Donald zou ik wel een avond willen stappen. Niet met Obama, iech, achter de ellebogen. Of Biden, al dronken en vervelend voor de eerste slok.

Normpje | 09-11-20 | 17:17 | 6

Een politicus of bestuurder beoordelen alsof het een vriend is: een naïviteit die stuitend is, wanneer men beseft dat u stemrecht heeft.

libertat | 09-11-20 | 19:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat die muur met Mexico er niet kwam lag niet aan Trump maar aan het congres waar democraten de dienst uitmaken. Zij wilden geen geld vrijmaken voor een z.g "racistische " muur.

Jackson | 09-11-20 | 17:16 | 4

MSM rapporteert niet over de muur, dus het bestaat niet, aldus MSM en Jackson. Terwijl, als je op internet zoekt naar trumpwall.construction, zie je updates van de muur, welke type muur en hoeveel kilometers (miles) er al gebouwd zijn en hoeveel er nog komen. Maar de muur bestaat niet, stelt MSM die niet wil toegeven dat eraan begonnen is jaren geleden.

Adriel | 09-11-20 | 17:29

@lovekila | 09-11-20 | 17:48: Ja, 400 mijl, de constructie gaat nog steeds door en Mexico betaalt er volgens Trump nog steeds voor. Zal wel via handelsbelastingen zijn of zo. It's a beautiful wall !

Angel_eyes | 09-11-20 | 19:06
▼ 1 antwoord verborgen

Goed verwoord!

Eddy67 | 09-11-20 | 17:16

Trump Derangement Syndrome aangewakkerd door de media omdat hij als anti-establishment op de lange tenen van de verkeerde mensen is gaan staan. De algehele psychopatisering van de samenleving is al langer aan de gang met als resultaat de woke subcultuur etc. Komt hier ook nog, we zijn in ieder geval al aardig onderweg met diversiteitstraining & Extinction Rebellion.

leftwing_nl | 09-11-20 | 17:15 | 3

En natuurlijk kinderen op spruitjes trakteren als ze voor je voordeur een liedje komen zingen.

_pacman_ | 09-11-20 | 17:16

Prima diagnose.

Dr.Mabuse | 09-11-20 | 17:17

Ja, dat en zo. Alle minderheden zijn zich aan het verenigen om de meerderheid te worden. Veel politici zijn daar bang voor en gaan al vast mee in de waanzin. Ze weten namelijk dat als die minderheden aan de macht zijn er een bloedbad gaat ontstaan voor de mensen die niet hard genoeg hebben mee geheuld. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer en we leren er geen donder van, maar dan ook helemaal niets.

Peerkeoud | 09-11-20 | 19:29

Kijk, ik vind die Trump z'n actuele handelen (dus de manier waarop) te vergelijken met een mokkend kind. Maar laten we nu 2 dingen niet vergeten, de Democraten hebben niet een of twee weken volgehouden dat die stemming van 2016 niet klopte, maar tot ver in 2019 en nog. Door het hele geneuzel van Russische invloed etc. Daar hebben ze zich als nog veel kleinere kinderen jarenlang misdragen.

En 2, even los van de popular vote, maar Trump zit krap 50.000 stemmen van de winst verwijderd, dat is als hij Arizona (20k. verschil), Georgia (10k. verschil) en bijvoorbeeld Wisconsin (20k. verschil) zou winnen. Dat aantal is 0.03% van circa 146 miljoen uitgebrachte stemmen. Dat is een prima rechtvaardiging voor een hertelling in principe.

breakingnews | 09-11-20 | 17:15 | 2

En dan nog even de stemmen die in Pennsylvania na 3 nov zijn binnengekomen ongeldig laten verklaren door de SCOTUS en hij kan die staat er ook bijschrijven.

cheops | 09-11-20 | 17:59

Mokkend kind? Hij is relaxed gaan golven. De rechtszaken gaan vandaag pas van start.

Angel_eyes | 09-11-20 | 18:51

De mensen met een USA paspoort hebben gestemd. Als het systeem hetzelfde was geweest als in Nederland dan had Biden overtuigend gewonnen. Het systeem aldaar is uit de 18e eeuw en dan nog wint ie. Dat veel mensen op hem gestemt hebben omdat het niet Trump is doet daar niet aan af. Als je vind dat algemeen kiesrecht het systeem is, dan moet je het aanvaarden. Biden en Trump zijn mijns inziens allebei pippo's en een uitvloeisel van een decadente beschaving die gedoemd is te verdwijnen. Het zal onze tijd nog wel uitzitten maar dan. Of je sluit je aan bij een stroming die er echt wat aan wil doen of je drinkt vanavond weer je blik Schultenbrau.

Zatkniss | 09-11-20 | 17:14 | 3

Je vergeet in je overweging mee te nemen dat de VS een republiek is. Geen democratie op federaal niveau.

Alexis de T. | 09-11-20 | 17:18

@Alexis de T. | 09-11-20 | 17:18:
De Us is een Federatie van semi onafhankelijke staten. Het systeem dateert uit de tijd van de oprichting. Weliswaar aangepast naar het bevolkingsniveau per staat heden tendage. Het blijft voor een moderne democratie een raar verhaal dat de meerderheid van de uitgebrachte stemmen niet leidend is. Zal wel een angelsaskisch dingentje zijn. Zie ook de UK.

Zatkniss | 09-11-20 | 17:23

@Zatkniss | 09-11-20 | 17:23: Het EU parlement werkt op dezelfde manier. Althans, ik stemde op een nederlandse lijst, niet op een europese. Ik kan nog steeds niet op een Italiaanse pornoster stemmen, terwijl die in het verleden wel heeft meegedaan (als ik me goed herinner).

En idem de stemmingen in de Raad van Regeringsleiders. Daar geldt dat de winnaar van de meerderheid in een land alle votes van dat land in de Raad krijgt. Op grond van percentages zouden 'populisten' daar veel meer invloed moeten hebben.

En de EU is toch echt niet angelsaskisch te noemen.

SkepticalRealist | 09-11-20 | 18:45

Ik stel mij zo voor dat er geen moordaanslag op Pim Fortuyn zou zijn geweest en hij een vooraanstaande plaats in de politiek had gekregen.
Hoe zouden onze media gereageerd hebben?

Mr.Crowley | 09-11-20 | 17:14 | 6

@jan huppeldepup | 09-11-20 | 17:22: Pim was een te grote bedreiging voor het vierde rij... ik bedoel dat Brussels ongevraagd gedrocht en moest daarom het veld ruimen.

Vanilla | 09-11-20 | 18:17

@Ronnie | 09-11-20 | 17:33: Ik was aanwezig op 21 april 2001 in Studio Aalsmeer toen de heren in optocht richting de make up liepen. Pim lachend en stralend voorop en de rest met duivelse blikken er achter aan. Vooral die Melkert had zichzelf voorzien van een boosaardige blik die ik nooit meer zal vergeten.

Peerkeoud | 09-11-20 | 19:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb een andere conclusie: je moet wel opstaan, anders heeft het gewerkt. Wat er de afgelopen vier jaar heeft plaatsgevonden mag niet beloond worden. In tegendeel: het moet blijken dat het niet werkt, het moet blijken dat iemand om zijn mening afserveren niet werkt, het moet blijken dat medialeugens niet werken. Wat moet blijken is dat mensen daar in grote getale doorheen prikken, het moet blijken dat de media het volk niet controleert, het moet blijken dat democratie wint.

Dat is mijn conclusie.Je niet neerleggen bij de status quo. Overigens vertrouw ik de intentie van de schrijver niet. Dit is psychologie 101: laat de vijand denken dat hij gelijk heeft, maar zorg dat hij berust in het resultaat.

Alexis de T. | 09-11-20 | 17:14 | 1

Wat een warrige conclusie de democratie is in de meeste West Europese landen allang dood. In Nederland hebben de zittende machtshebbers dat allang vakkundig afgebroken samen met hulp van de useful idiots D66.
En onwelgevallige meningen stoppen we achter een cordon sanitaire.

Ronnie | 09-11-20 | 17:27

Het moge wel duidelijk zijn dat de linkse media helemaal niet eerlijk zijn. Obama heeft aan allerlei kanten bloed aan zijn handen, maar hij is nu eenmaal heilig want zwart en cool.

Die linkse nitwits doen altijd alsof het onder Obama alleen maar regenbogen waren, maar er waren ook school shootings, oorlogen, aanslagen, ISIS en alle kapot bombarderen met drones.

Trump is een onbeschofte blaaskaak maar als je echt puur naar beleid kijkt dat is het helemaal niet slechter of zelfs beter dan zijn voorgangers.

omwenteling | 09-11-20 | 17:14 | 3

Ik vraag mij dan ook af als er weer een zwarte man door de politie wordt neergeschoten of dan ook Biden de schuld krijgt zouden halve steden dan ook weer in de brand gaan ?

Ronnie | 09-11-20 | 17:19

@Ronnie | 09-11-20 | 17:19: Ik denk van niet. Sterker nog, ik schat in dat er als nog naar Trump wordt gewezen omdat hij het systeem kapot gemaakt heeft (en werkelijk waar, geen idee welk systeem, maar in woke land is alles niet wat het lijkt) en/of de partij het gedaan heeft.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:24

"Old butt buddy".

gebruikesrnaam | 09-11-20 | 17:26

Hopelijk mag hij een keertje over Joe oordelen.

cheops | 09-11-20 | 17:54

Er loopt al een zaak over Pennsylvenia, over tot wanneer binnengekomen stemmen meetellen. Het verzoek om het nog even snel voor de verkiezingen te behandelen was afgewezen, maar het beroep zelf is toegestaan.

Dus 99% zeker dat daarover een uitspraak komt. Met waarschijnlijk verstrekkende gevolgen, indien niet voor nu dan in ieder geval voor volgende verkiezingen.

SkepticalRealist | 09-11-20 | 18:37

Komt nog eens bij dat kritiek op Biden gecensureerd werd door Facebook en twitter.

Wasbakplasser | 09-11-20 | 17:14 | 3

Maar niet op Fox, toch?

Zenzeo | 09-11-20 | 17:32

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:32:
Fox was minder erg dan de rest van de netwerken, maar zeker niet kritiekloos. Je moet een duidelijk onderscheid maken tussen de columnisten (Hannity, Tucker Carlson, Laura Ingram) en de nieuwsafdeling, die een stuk minder "rechts" is.

libertat | 09-11-20 | 19:37

Er is duidelijk bewijs dat er gerommeld is bij de verkiezingen en dat dit de uitslag heeft veranderd. De electronische stemnetwerken zijn eenvoudig te manipuleren. Meer dan terecht dat hij het er niet bij laat zitten.
De sociale media zijn de pest voor de maatschappij gebleken, de overige media maakten het af.

Frau Merkel | 09-11-20 | 17:13 | 5

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:32:
Zijn bewegende beelden mijn waarde Zenzeo!
dat moet zelfs voor jou nog makkelijk te begrijpen zijn.

TijdelijkOptimist | 09-11-20 | 17:35

@TijdelijkOptimist | 09-11-20 | 17:35: Zo'n container is verbazingwekkend lastig te verbergen, dus als die er echt geweest was, dan had Trump die al als bewijs aangevoerd in een rechtzaak. Maar dat is niet zo. Trek uw conclusie,

nieuwe_Deen | 09-11-20 | 17:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Hulde zeer goed geschreven.
Een duidelijke opsomming van feiten.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:11

Prima ingezonden brief, petje af. Het waren denk ik de meest vier rustige jaren ooit met een Amerikaanse president. Ook de aanpak van Covid-19 valt hem niet in het bijzonder iets te verwijten, tenslotte waren wij in Nederland nog aan het ontkennen en afwachten terwijl in de VS al maatregelen werden genomen. Het lijkt me daarom ook sterk dat Joe Biden, of na een paar maanden Kamala Harris het het beter zullen gaan doen. Dit zal uitlopen op (weer) een zware teleurstelling bij alle liberals en sneeuwvlokjes. Het zal in ieder geval zorgen voor wat 'zwarte' humor en leuke meme's op de socials.

First Contact | 09-11-20 | 17:11 | 1

Ik denk inderdaad dat niemand het voor mensen die in een slachtofferrol zitten goed kan doen.

Rest In Privacy | 09-11-20 | 17:16

Libië vergeten? Dit land is helemaal naar de klote geholpen door Obama en Clinton en nooit hebben ze er enige spijt voor getoond.

omwenteling | 09-11-20 | 17:10 | 4

Klein brandje gesticht en nu woekert de ellende over Europa heen. Zo pak je een politieke wereldspeler aan :). Niemand die ooit echte vraagtekens bij Libië heeft gezet, waarom toen opeens democratie gebracht kon worden door achter Kadaffi aan te gaan. Toen Lockerby net gebeurd was kon dat niet.

lovekila | 09-11-20 | 17:43

Ghadaffi heeft ook wel iets bijgedragen, lijkt me. En ook de door de totale linkse, globale goegemeente toegejuichte 'Arabische lente'...

konjodebonjo | 09-11-20 | 18:05

@lovekila | 09-11-20 | 17:43: Kadaffi moest het veld ruimen want die was druk doende een andere (met goud gesteunde) munt te introduceren voor de wereldhandel in olie. Toen moest er vlug democratie komen. Kadaffi had de zaakjes goed voor elkaar voor de bevolking in Libië. Maar daar hoor je dan ook niemand over.

Vanilla | 09-11-20 | 18:14
▼ 1 antwoord verborgen

Er zal niet zoveel veranderen, ik ben wel benieuwd of Biden qua gezondheid en ouderdom de 4 jaar kan volmaken.

toaop88 | 09-11-20 | 17:10 | 6

Maak je borst maar nat.
De relatie met de EU wordt vlot aangetrokken. Vervolgens wordt er ergens in de regio midden-Oosten weer een oorlog gestart (oorlog=geld in de kas), en nadat de USA goed huisgehouden heeft wordt de EU opgedragen aldaar voor de rust te gaan zorgen. Mocht u kinderen hebben, adviseer ze de komende jaren vooral niet bij Defensie te gaan werken.

EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:27

@EEnzame SchizofrEEN | 09-11-20 | 17:27: die rust komt enkel daar met het opnemen van de onruststokers hier.

__dictatuur | 09-11-20 | 17:39

@MoonBeebe | 09-11-20 | 17:26: Ze half zwart, half India. En stamt af van slavenhandelaren (via de zwarte papa). Haar moeder behoorde (overleden) tot kaste van de Brahmin (de priesterklasse), de hoogste klasse in India. Hoe moet dat nou met uitbuiting, onderdrukking, privilege?

Arachne | 09-11-20 | 23:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb geen medelijden met Trump. Hij zal vast wel weten dat als hij een Tweet de wereld in dondert, er een boel mensen over vallen. En dan kan Trump ook dáár weer over vallen. Trump houdt van aandacht. Huilen in de media genereert ook ontzettend veel aandacht. Als het puntje bij het paaltje komt, zal het mij niet verbazen dat het Trump allemaal geen reet interesseert. Gewoon lekker blijven schudden aan Amerika. Prachtig.

Leptob | 09-11-20 | 17:10 | 9

@Zenzeo | 09-11-20 | 17:55: Niet doen. Straks weer braaf het NOS-journaal opzetten om te kijken wat je mening vandaag is, ok?

spanarchist | 09-11-20 | 18:01
▼ 6 antwoorden verborgen

En nu kunnen we zien hoe de haters in elkaar zitten en wie ze zijn.

viejohuevon | 09-11-20 | 17:09 | 2

Vooral van de linkse signatuur, daar of hier, een wereld van verschil in de mens maar links denken verbroedert haat, een beetje zoals de extremisme islam.

TijdelijkOptimist | 09-11-20 | 17:14

Trump fought the swamp, and the swamp won.

kaasfondue | 09-11-20 | 17:47

De naam Dronebama kwam ergens vandaan.
Oekraïne iemand?

Frau Merkel | 09-11-20 | 17:09

Obama heeft wel ISIS laten ontstaan.

bruin1 | 09-11-20 | 17:08 | 1

Hij weigerde ook om ze terroristen te noemen.
Islamitisch terrorisme bestond volgens moslim Obama helemaal niet.
www.cnn.com/2016/09/28/politics/obama...

Inmiddels zijn we sinds dat artikel, 4 jaar verder. En ontelbare aanslagen verder. En vele honderden, honderden doden en gewonden.
Hoe hard Obama ook vol blijft houden dat het niet zo is, er is niemand die dat nog gelooft.

gaffelbaard | 09-11-20 | 17:46

Ja wat een verhelderend stuk eindelijk eens iemand die zich op feiten baseert.

Ronnie | 09-11-20 | 17:07 | 2

En als je dan de domme inhoudsloze reaguursels leest van mensen die geen feiten zien of herkennen.
Deugers met beton voor de kop.

J-van-de-Bontekoe | 09-11-20 | 18:35

Precies. De man heeft niet zo heel veel slechts gedaan. Hij bracht het wat ondiplomatiek en dat was even schrikken voor de gevestigde orde en bijbehorende mediakliek. Dat politici in andere landen totaal uit het lood waren geslagen doordat hij wat bruut (in hun doen) opkwam voor zijn eigen land/volk, wil niet zeggen dat hij een slechte president is (geweest, bijna).

Peerkeoud | 09-11-20 | 19:12

Obama is geen oorlog begonnen? Obama wordt beschouwd als heilige omdat hij zich erop liet voorstaan 'zwart' te zijn, daarmee verloochende hij zijn andere 50% uit z'n genenpoel maar dat maakte voor de deugbrigades niets uit. Obama was iemand die bevlogen en gepassioneerd teksten van zijn tekstschrijvers kon voordragen. Heel veer meer dan het gedrocht Obamacare heeft hij in 8 (!) jaar niet bereikt. Meest overgeschatte president ooit. Nou ja, misschien na Kennedy dan.

_pacman_ | 09-11-20 | 17:07 | 6

@Angel_eyes | 09-11-20 | 18:46:
Precies; die eikel heeft in z'n eentje heel Noord Afrika en het Midden Oosten weten te destabiliseren; het begon met het ombrengen van Gadhaffi, en als dominostenen viel de rest van de (relatieve) beschaving in Noord Afrika.

libertat | 09-11-20 | 19:12

@TheEgg | 09-11-20 | 18:15: De moslimbroederschap aan de leiding in Egypte; dat was toch ook tijdens Obama?

Arachne | 09-11-20 | 23:04

@Arachne | 09-11-20 | 23:04: Obama was president 2009-2017. En dan van wikipedia:
"On 29 June 2011, as the Brotherhood's political power became more apparent and solidified following the Egyptian Revolution of 2011, the United States announced that it would reopen formal diplomatic channels with the group, with whom it had suspended communication as a result of suspected terrorist activity."

Dus: Ja. Ondanks de terroristische banden, vond Obama dat wel een goed idee.

TheEgg | 10-11-20 | 12:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Precies. De man is 5 jaar lang echt schandalig behandeld, door dezelfde mensen die nu oproepen dat we weer vriendelijk tegen elkaar moeten zijn.
Overigens is de behandeling die Wilders en Baudet in Nederland krijgen niet zo heel veel beter.

spanarchist | 09-11-20 | 17:07 | 8

Zo is het maar net

nobody62 | 09-11-20 | 18:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Beetje een jankstuk. Er hebben meer dan 70 miljoen mensen op hem gestemd. En vrienden die je verliest omdat je voor een president op een ander continent bent zijn geen vrienden. Die kun je ook maar beter kwijt zijn.

DrumPiet | 09-11-20 | 17:05 | 3

Er hebben bijna net zo veel, maar wel iets minder, ook gestemd op die ander gestemd.
Dus om aan de verkiezingsuitslag nou waarde toe te kennen .... nee.

Wat de uitslag wel vertelt is hoeveel verdeeldheid daar is. Dat weer wel.

gaffelbaard | 09-11-20 | 17:34

Vreemd genoeg zijn de ingezonden stuk altijd lang en vrijwel foutloos. Dit, terwijl de gemiddelde reactie-schrijver geen zin zonder fouten weet te produceren.

AntiZanicz | 09-11-20 | 17:50

@AntiZanicz | 09-11-20 | 17:50: Klopt, uw guursel spoort niet helemaal. Ofwel u bewijst uw eigen gelijk, knap hoor.

J-van-de-Bontekoe | 09-11-20 | 18:32

DIt is wel het soort content waar ik dan op facebook doorscroll, maargoed.
Nee, Trump was geen slechte president, verre van dat. Het kwam alleen zo rottig z'n blauwe vogel uit.

elfenstein | 09-11-20 | 17:05 | 13

@AntiZanicz | 09-11-20 | 17:48: Al zou het een van de slechtste presidenten zijn geweest dan nog gaat Max Headroom sowieso een veel beroerde president worden.

Henkiemaardannietgek | 09-11-20 | 18:24

@J-van-de-Bontekoe | 09-11-20 | 18:29: Of gewoon blocken. Het voordeel van het kroontje is dat je kan kiezen of je een trol links kan laten liggen. Van die AntiZanics had ik al na 2 reacties door dat die hier niet zit om redelijke tegenargumenten op zijn trollengeschreeuw te dulden. Blocken dan maar, want van zo'n schreeuwers krijg je nooit een ander inzicht.

Peerkeoud | 09-11-20 | 19:06
▼ 10 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl