Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Flopdown heeft geen effect

De koninklijke familie was nota bene veiliger op hun compound in dat “gele” stukje Griekenland dan in “zwartrood” Den Haag.


Het RIVM heeft vandaag geen kloppende cijfers vanwege een ICT-probleem, het nieuws werd te gevoelig. De maatregelen van 28 september en 13 oktober hebben nauwelijks effect. Het linker streepje is het pakket van 28 september, het rechter streepje de maatregelen van 13 oktober. De bedoeling was een horizontale of dalende curve, we braken records.

Een rechte opgaande lijn in een logaritmische grafiek is wiskundig bewijs voor exponentiële groei. De groei lijkt sinds 13 oktober iets te vertragen, maar dat kan ook komen door een gebrek aan testen.  De gewenste dalende trend is er niet, de zorg loopt tegen haar grenzen aan.

Het ziekenhuispersoneel is nu al op. De zorg was nog niet hersteld van de eerste golf, omdat direct na die golf begonnen is met het wegwerken van achterstanden en wachtlijsten. Maar ook de omgeving is er klaar mee, geen cadeautjes meer van bedrijven, die zijn bezig met hun eigen sores. Middelvingers van bezoekers en patiënten geven de nekslag, de koek is op.

Het draagvlak is ver te zoeken. Dit is geen kwestie meer waar we “even” met elkaar doorheen moeten, dit duurt langer. Het vangnet staat niet meer klaar, men vreest voor baan of bedrijf. Erger nog, na een half jaar aanpassen zijn we weer terug bij af: niet langs start, u ontvangt geen 200 gulden. Wel de economie gesloopt en de schatkist geplunderd, maar het virus is terug.

De 1797 die gisteren op de verpleegafdeling lagen, komen ook al dicht in de buurt van top op 30 maart, 2615. De tweede golf is qua omvang de eerste aan het naderen. Het tempo ligt lager, wat de vorige keer in alleen maart bereikt is, kost nu september & oktober. Er is aantoonbaar een iets lager groeicijfer en lager effectief reproductiecijfer, maar er is sterkere groei dan het dashboard aangeeft.

De cijfers van de IC lijken nog mee te vallen: 499. De ligtijd daalde van 22 dagen tijdens de eerste golf, naar 9 dagen in juli & augustus. De top van de eerste golf was 1317 IC-patiënten op 7 april, ruw gecorrigeerd voor kortere ligtijd lag deze top rond de 539. Dat het nu nog meevalt ligt meer aan medisch onderzoek & ontwikkeling, dan aan voorzichtigheid buiten.

Eigenlijk zijn de maatregelen niet zelfstandig belangrijk, alleen de mate waarin ze worden nagekomen. In Azië is hygiëne (zoals het mondkapje) cultuur geworden, niet sinds Covid-19, maar al na Mers & Sars1. Ze hebben daar veel betere resultaten! Toch proberen we hier het wiel opnieuw uit te vinden, blind voor de kosten. Dit wordt ons duurste onderzoek ooit, hierna gaan we failliet.

Zweden bestaat voor 88% uit verstedelijkte bevolking, die gingen dankzij een duidelijke uitleg een strengere lockdown: "During the months of March to early June, all shops were practically empty, people stopped dining with friends, and families stopped seeing even their closest relatives," Vervolgens wordt hun gebrek aan een strafrechtelijke lockdown misbruikt op sociale media.

Eind maart 2020 heb ik een handleiding gedeeld, hoe ze het in Zuid-Korea deden. Ik werd vergruisd, ook in Korea was een tweede golf. Check de grafiek, hun tweede golf is een drempeltje, onze een kerkhof. Bevangen door de Nirvana-fallacy zijn we op zoek naar een perfecte oplossing, alsof die bestaan. Terwijl we wachten, gaat het olie op het vuur.

Erger nog, de eerste golf werd gekenmerkt door een Jaap van Dissel die wekelijks een nieuwe casusdefinitie had wie zich wel of niet mocht laten testen. Op die voet gaan we nog steeds verder, met een reeks hotemetoten die elkaar tegenspreken over maatregelen, mondkapjes en verwachtingen. De politieke leiding is nog onduidelijker dan het nepnieuws waar ze tegenin mogen.

De pers had vrijdagmiddag een totale aanfluiting na het vragenuurtje. Een kwartier gezever over de staatsrechtelijke status van de koning die zelfstandig een stukje excuses maakt. De koninklijke familie was nota bene veiliger op hun compound in dat “gele” stukje Griekenland dan in “zwartrood” Den Haag. De prinsesjes mogen maandag naar het gymnasium, middenin een echte pest-pleurisstad.

Geheel naar het Canadese model van Juliana en Britse model van Wilhelmina hoort de koning de prinsessen over drie continenten te verdelen om de troonopvolging te borgen. De persconferentie stond symbool voor hoe het fout gaat. Niets op de inhoud, alles op de man, elkaar kwetsen, elkaar dwarszitten en het liefste veilig verzanden in details. Alles behalve daadkracht en oplossingen.

Het verleidde ook mij om twee alinea's te besteden aan een vakantie van vijf mensen. Daar had wat zinnigs kunnen staan. Net zoals Mark Rutte wat belangrijkers moest melden. De economie opengooien en de mensen met pech begraven, of RedTeam & Diederik Gommers volgen met vier weken echte lockdown: beide zijn betere oplossingen dan eeuwig polderen.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Dinsdag een nieuwe persconferentie.

Reaguursels

Inloggen

Wat er nu moet gebeuren is niks, helemaal niks. Als je de concentratie corona deeltjes in het riool bekijkt versus de tijd. Dan zie je dat de eerste golf ongeveerd gelijk is aan de 2 de golf. De eerste golf leverde volgens Sanquin ca 1,5 miljoen besmettingen. Dan zit je plus de tweede golf op mu 3 miljoen. Dat is dan bijna 20 %. Bij 43 % merken we het eerste iets van groeps immuniteit. Mijn idee doorbijten en we beginnen in 2021 met goede moed.

Schilder58 | 25-10-20 | 13:40

Ik ben dat dagelijks gezever op NPO nieuws, talkshows etc. behoorlijk zat, en velen met mij, het houdt niet op.
De meesten denken ondertussen; "het zal wel" en gaan verder met hun leven.
Beetje aanpassen en voor de rest; Komt wat komt...

A333aan | 25-10-20 | 13:15

Iemand nog iets over HaCeeQuu gehoord? Was er niet zelfs in NL uit een onderzoek gekomen dat het in elk geval tot 50% minder opnames leidde ?

RichardBandler | 25-10-20 | 12:50 | 2

In de Isalaklinieken in o.a. Zwolle gebruiken ze het onder het mom van een onderzoek: 'Het antimalariamiddel hydroxychloroquine leidt bij COVID-19 patiënten op de verpleegafdeling tot significant betere resultaten dan tot dusver gedacht. De kans op overplaatsing naar de IC ligt 53 procent lager dan bij patiënten die geen behandeling kregen. Dit blijkt uit landelijk retrospectief onderzoek onder 1064 patiënten. Dr. Jolanda Lammers en dr. Paul Groeneveld, onderzoekers en internist-infectiologen in het Zwolse Isala, spreken van een verrassend resultaat.'

grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 13:30

@grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 13:30: Zo verrassend is dat niet. Over de hele wereld zijn 150 onderzoeken gedaan waarvan 88 peer reviewed die een positief resultaat geven wanneer HCQ in een vroeg stium van de ziekte wordt gegeven. C19study com (ik mag geen link plaatsen)

mikes43357369 | 25-10-20 | 16:04

Kan ik ergens ook de corona-oversterfte van, of het aandaal van corona-patiënten met een niet-westerse achtergrond, inzien?

Sinds de mediaberichten van 11 en 12 oktober heb ik daar niks meer over gelezen.

Gisteren ging ik voor boodschappen naar de supermarkt. In een wijk met ongeveer 70% allochtonen. Bijna alle autochtonen deden wel mee: ze hebben een Midkap op. Bijna alle allochtonen zijn nog van hashtag #ikdoenietmeermee en dragen geen mondkap. In de stad waar ik woon was zoveel de oversterfte als ook de oververtegenwoordiging van niet-westerse corona-patiënten op de IC dus geen verbazing.

Sinds de mediaberichten van 11 en 12 oktober zijn we 2 weken verder. En er zou betere voorlichting komen, ook in andere talen.
Merken we daar al iets van in de cijfers?
Zijn die cijfers beschikbaar? En waar kan ik die vinden?

Iemand?

gaffelbaard | 25-10-20 | 12:45 | 5

Ik heb het geprobeerd te vinden en kwam hierop: 'Opnieuw oversterfte door tweede ... - Nu Jouw Nieuws ...nujouwnieuws ...
16 okt. 2020 — Opnieuw oversterfte door tweede coronagolf, wel lager aantal dan week ... In de week van 5 tot en met 11 oktober (week 41) zijn 2.950 mensen overleden. ... Er lijkt een ware bom ontploft onder allochtonen in Nederland; ...
Ik klikte door naar de pagina maar het bericht bestaat helaas niet meer. Gek.

grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 13:27

Moslims krijgen geen Covid, dat is slechts een straf voor de kafirs.

dr.hogeboom | 25-10-20 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

"Every 1% unemployment goes up, 40,000 people die"

Mozes Langebroek | 25-10-20 | 11:50 | 1

In Amerika misschien ja.

DexterGordon | 25-10-20 | 12:59


UITGELEKT, NIEUWE MAATREGELEN, DINSDAG IN DE PERSCONFERENTIE::

Mondmasker vanaf morgen verplicht voor de sterrenbeelden Maagd en Kreeft en voor alle Volvo-rijders, maar niet als ze blauwe sokken dragen.

Het geldt ook alleen van 18.00 uur tot 23.00 uur, mits je een Audi rijdt met een 17 op het kenteken.

Als je op een oneven huisnummer woont, krijg je een gratis mondmasker, tenzij je in een koophuis woont, of als je in Hellevoetsluis centrum woont, maar niet als je in Oudenhoorn woont ...

Als de muur van je huis geel is, mag je niet naar buiten, tenzij het huis aan de rechterkant van de straat staat, maar dit geldt niet als er een parkeerplaats voor staat. Als er meerdere parkeerplaatsen zijn, is de regeling helemaal niet van toepassing, tenzij er een invalidenparkeerplaats is.

Op weekdagen mogen vrouwen alleen het huis verlaten als ze getrouwd zijn, maar niet als ze kinderen hebben, tenzij er minstens twee kinderen van hetzelfde geslacht zijn, maar het leeftijdsverschil niet groter is dan twee jaar.
De regel is niet van toepassing op kinderen tussen 5 en 12 jaar.

Nou, dat is het voor nu.
Morgen dan weer de afspraken en regels voor de komende dagen.
Niet dat je door al die verschillende regels, verboden en bevelen door Corona in de war raakt.....

PS: Bovenstaande regels gelden alleen voor 20 tot 60 jarigen, mits ze tussen de 1.60 mtr en 1.75 mtr zijn.
Anders is precies het tegenovergestelde waar, tenzij ze donker haar hebben.
Dit voorkomt alle onduidelijkheden.

F. Jacobse | 25-10-20 | 11:14 | 2

Bedankt voor deze uitleg. Helder!

Geert Maksimaal | 25-10-20 | 13:41

hehe... eindelijk mag ik compleet lockdownen...

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 14:18

Het is echt bedroevend om te zien hoeveel gekkies er op corona gerelateerde topics reageren.

Nicolas Arcissus | 25-10-20 | 11:13

Beste Feynman.
Ben je nu echt een voorbeeld aan China aan het nemen? Mensen die zo bang zijn dat ze op Schiphol nog met een kap op hun mond rondlopen? Wil je naar zo'n cultuur toe? Wat is daar nu nastrevenswaardig aan?

Jaja, dus nu zeg je opeens dat Zweden in essentie helemaal geen andere strategie had dan andere landen. Wat is dit nu weer. Heb je de grafieken met de cijfers van tot en met juli ofzo van Zweden nog niet vergeleken met die van andere landen. Totaal anders. Ze zeggen zelf een totaal andere strategie te hebben, heel veel andere landen zeggen dat, en jij gaat dat even van tafel vegen met zo'n half citaatje uit een verder ook niet erg sterk artikel??

Je schrijft: "Erger nog, de eerste golf werd gekenmerkt door een Jaap van Dissel die wekelijks een nieuwe casusdefinitie had wie zich wel of niet mocht laten testen." En weet je hoe dit komt, denk ik: Van Dissel denkt dat de uiteindelijke oplossing de immuniteit is. Dat heeft ie om politieke redenen laten varen. Er is dus een discrepantie tussen wat hij denkt en wat hij mag zeggen/uitvoeren. Dat kan nooit goed gaan.

Hoe kan je die totale lockdown nu zo acceptabel vinden? Wat dan? Buiten mondkapjes op zoals in Spanje? Nou dat heeft lekker geholpen. En ga ons nu niet steeds met Oost-Azië vergelijken. Die mensen zijn zo collectivistisch, dat willen wij helemaal niet. En terecht. Soms moet je iets durven opgeven voor je vrijheid.

Michelsz | 25-10-20 | 10:03 | 7

@Feynman | 25-10-20 | 11:35:

Over Zuid-Korea, uit jouw handleiding: hij zegt een sterftepercentage in Italië van 8 tot 10 procent. Dat is nu natuurlijk totaal niet meer van toepassing. Hij gaat nergens in op de situatie als er een sterftepercentage is van 0.1-0.5 procent.

Verder: omdat iedereen in Zuid-Korea een kap draagt is er minder besmetting. Absoluut, zegt die dokter. Fijn zeg, wil jij naar zo'n samenleving, voor een ziekte die amper dodelijker is dan de griep? Bah man, zo'n samenleving. Laten we lekker met z'n allen een angstcultuur promoten. Want die hebben ze daar. Japan is het land van de mensenangst he. De mondkapjes blijft tot het eind zijn voornaamste punt. Lekker dan. 18 maanden met mondkapjes totdat er een vaccin is. Cultuur van de angst.

Over Japan: Dit schrijft AD: "Vermoedelijk speelt de volksaard ook mee: Japanners zijn gewend om mondmaskers te dragen (‘99 procent van de mensen draagt ze’), houden van nature meer onderlinge afstand en volgen adviezen om de spits te mijden en thuis te werken trouw op. Dat helpt. Zoals epidemiologen weten: maatregelen kun je stoer en ongebreideld afkondigen, maar het daadwerkelijke gedrag van de massa bepaalt het verloop van een epidemie. Daarbij hebben geïndividualiseerde samenlevingen die minder risicomijdend zijn en uitbundiger leven het lastiger om zich aan te passen aan crisismaatregelen dan culturen die collectivistischer, meer risicomijdend en ingetogener zijn."

Jouw punt is dus eigenlijk dat we onze cultuur maar moeten veranderen. Voor een ziekte waar we met z'n allen prima de overhand over kunnen krijgen...

Michelsz | 25-10-20 | 12:26

Zweden heeft 33% meer 65+ers dan NL, meer recente immigranten en had toch slechts 30% meer doden dan NL. En nu slechts 0.5 doden per dag. Informeer uzelf eens.

RichardBandler | 25-10-20 | 12:54
▼ 4 antwoorden verborgen

De leeftijdsopbouw volgens RIVM van de personen die in de periode van vrijdag op zaterdag zijn overleden, is;
50-59 0 personen
60-69 2 personen
70-79 12 personen
80-89 24 personen
90+ 17 personen
totaal 55 personen
Volgens het RIVM zijn er 10 overleden in het ziekenhuis. (3 pers 70-79 en 7 pers. 80 -89)
Volgens RIVM was de leeftijdsopbouw van mensen die worden opgenomen in het ziekenhuis;
0-9 0 personen
10-19 1 persoon
20-29 2 personen
30-39 3 personen
40-49 6 personen
50-59 12 personen
60-69 18 personen
70-79 31 personen
80-89 19 personen
90+ 1 persoon
De aantekening moet worden gemaakt dat de gegevens van de ziekenhuis opnames van het RIVM niet betrouwbaar zijn. Ze zouden overgaan op de cijfer van NICE. Maar wel indicaties van de leeftijdsopbouw van de ziekenhuis opnames.
Juist bij oudere mensen en mensen met een donkere huid zou vitamine D3 een positieve invloed hebben. Maar hier hoor ik het RIVM niet over.
Ook juist oudere mensen zullen zich opsluiten in hun huis met weinig ventilatie. Hier zullen ze dus hun huisgenoten aansteken en hun eigen virus weer inademen. De ernst van de ziekte hangt af van de viral load. Ik zie geen aanbeveling van het RIVM om je huis te luchten.

mikes43357369 | 25-10-20 | 09:50 | 5

@mikes43357369 | 25-10-20 | 11:08:
Er zijn ook behoorlijk veel mensen met blijvende longschade door de griep. Ook jonge mensen, zelfs, zou het toevallig zijn, iemand die ik persoonlijk ken. Zullen vast wel geen cijfers van bekend zijn.

Michelsz | 25-10-20 | 12:50

@mikes43357369 | 25-10-20 | 11:08: ik zou graag willen weten of deze mensen bepaalde medicatie hebben gekregen, aan de beademing hebben gelegen, stil hebben gelegen. Allemaal factoren die bovenstaande zaken kunnen veroorzaken.
Maar goed, iedereen wordt ziek van corona en gaat dood aan corona.
Ik heb ook geen puistjes meer, da's gewoon corona. En als ik me in mijn vinger snijdt ben ik naast een sukkel ook verwondt door corona, want dat mes is geen corona.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 14:17

@Michelsz | 25-10-20 | 12:50: de meeste symptomen van top tot teen, vindt je bij vele andere virale infecten. Of de virussen dit direct gedaan hebben is onbekend, maar, het wordt gemeld, evenals herinfecties e.d.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 14:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zitten wél erg vreemde verschillen tussen het corona dashboard en data explorer. Zo meldt het corona dashboard dat 14,4% van de testen positief zijn en data explorer heeft het over 26,4% voor Nederland. Van het RIVM is bekend dat ze data als vandaag/gisteren bestempelen hoewel slechts circa 30% van die cases daadwerkelijk vandaag/gisteren betreft en de overige ook van een week of langer geleden kunnen zijn. Hoe kan je dan een effect meten van de maatregelen?

Simon_GS | 25-10-20 | 09:47

Kut van Feynman dat hij inzoomt op het laatste stukje. inderdaad neemt het aantal positief getesten toe maar op dezelfde site kun je zien dat de mortaliteit van deze 'vreselijke' ziekte per dag afneemt. Het aantal doden vanaf het begin van de ze hele shit staat nog steeds op iets onder de 7.000. EN geen griepgevallen meer in NL! Terwijl de griep alleen al goed is voor zo'n 7000 tot 10000 doden per jaar. Mensen haal je hoofd uit je reet en wordt wakker. Dit is een georganiseerde staatsgreep. Kijk hoe het gaat in Australie inmiddels.

God Zelf | 25-10-20 | 09:43 | 4

Die 7000 tot 10000 zijn uitzonderingen voor de griep. 2018 was uitzonderlijk hoog met bijna 10.000 doden. De gemiddeldes liggen meer tussen de 250 en 2000. Maar dat zal wel niet in u straatje passen. Overigens schreeuwt daar niemand over onderliggend lijden. Die zullen allemaal wel echt aan de griep zijn overleden.

DexterGordon | 25-10-20 | 13:02
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
CoPat | 25-10-20 | 09:36 | 2

Aflevering afgelopen week van Kassa gezien over de veiligheid van mondkapjes?
Nou hou maar op met die dingen want het is door TU Delft nu wel bewezen dat die dingen schijnveiligheid bieden.
Iedereen denkt dat ze daarmee uit de brand zijn en weer hutje mutje bovenop elkaar kunnen staan, vergeet het maar.
Daar kon het hem wel eens probleem liggen dat iedereen door die krengen veilig waant.
Ik hoop dat het is toegestaan en link te plaatsen van YouTube.
Dit is de uitzending van Kassa; youtu.be/zJZBNwa6QMk

jufrouw theelepeltje | 25-10-20 | 09:23 | 4

Heb je het filmpje zelf bekeken (bijv op 07.15min). Mondkapjes helpen dus WEL, alleen zijn de geteste kapjes van niet al te beste kwaliteit en pasvorm. Aanbeveling is om een keurmerk in te voeren. Dat doe je niet als de mondkapjes totaal nutteloos zijn.

Boudfrombresjes | 25-10-20 | 10:38

Er zijn ook geen enkele deugdelijke onderzoeken meer gedaan ten tijde van covid19 inzake mondkapjes en hun werking in communities.
D'r zijn een stuk of vijf 'goede' studies, RCT's vóór de corona virus hap lieten zien dat ze niet konden bewijzen dat mondkapjes in community setting hielp. D'r is weer een massa onzin onderzoek geweest (kleine aantallen, modellen, sproeien hier, sproeien daar, geen vergelijkend onderzoek met 'normaal', enz), wat je niet mag en kan gebruiken (maar toch weer, zelfs in de Lancet, is gepubliceerd). Ik heb van mijn leermeesters geleerd dat reputatie geen criterium is om een onderzoek goed te vinden. Dat is bias en dat verneukt de reproduceerbaarheid van het onderzoek naar de werkelijkheid.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 14:13

Dat het absoluut niet werkt is inderdaad niet te stellen. Dat het effect verwaarloosbaar is, zeker ook vanwege de wijze waarop ermee wordt omgesprongen, echter wel. Daarnaast is een groot risico dat mensen inderdaad met muilkorf geen afstand meer houden (zelf ondervind ik niet anders) en/of de deur verlaten mèt klachten.

Magna Carta | 25-10-20 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

Alles moet dicht behalve de scholen, de moskeeen, en Schiphol. En maar klagen dat we nog strengere maatregelen nodig hebben, want oh oh oh de besmettingen nemen toe!
Ja, dat is omdat je diverse stevige besmettingshaarden niet aanpakt, ja...

Opslag Medium | 25-10-20 | 09:16

Misschien helpt het als we meer inzicht hebben in waar precies de besmettingen plaats vinden? Bij mensen die gehoor geven aan afstand, mondkapjes, handen wassen en zo? Of door kinderen die naar school moesten blijven gaan? Of door mensen die gewoon schijt hebben aan alle maatregelen?

iets anders: Laat dramatische beelden zien van de gevolgen. Voor heel veel mensen is het nog steeds ver van m'n bed op deze manier.

me | 25-10-20 | 09:11 | 1

Misschien helpt het als je eerst eens uitzoekt hoe de resultaten tot stand komen, waar de test voor bedoeld is en hoe die nu verkeerd ingezet wordt. En vooral hoe het RIVM in de laatste weken (net voor de ‘dramatische’ toename) de regels heeft aangepast omtrent positieve resultaten, waardoor het niets zegt over meer besmette personen.

CoPat | 25-10-20 | 09:39

Ene Egbert Hidding, anesthesioloog, komt er op MDH (Maurice de Hond) in een analyse van de cijfers van de IC-bedden-bezetting op uit dat de groei van het aantal ic-opnames momenteel helemaal niet exponentieel gaat, zoals in maart, maar lineair.
En verder over het vergelijken van de aantallen opnames in maart met nu:
'We zijn bij lange na niet in de maart 2020 situatie qua exponent en de te verwachten max-ziekenhuis/IC-bedden-bezetting (toen 1315 IC-bedden)

Wat ook het geval is: een ziekenhuis/IC-patiënt in oktober 2020 is niet hetzelfde als een ziekenhuis/IC-patiënt van maart 2020:

1. In maart was de IC-ligtijd 3 weken, en stierven er 4 op 10 IC-patiënten; in oktober is de ligtijd 2 weken, en sterven er 1 op 10 IC-patiënten.
2. In maart waren het 100% Covid-19 patiënten; In oktober wordt elke ziekenhuis/IC-patiënt getest op C19; lig je er voor “hartoperatie” en test je positief dan word je als Covid-19-patiënt geteld (15% van “regulier zorg” test positief op dit moment!)
3. PCR-test is nu gevoeliger voor uitslag waardoor meer false positief getest worden.
Ergste geval: Het kan zijn dat de INSTROOM nog blijft doorlopen naar 60/dag. In dat geval zal de IC-bezetting aftoppen op 14*60 = 840 IC-bedden-bezetting (4 weken na 21 Oktober: 18 November).
Ook hij gebruikt de cijfers van NICE.
(Met dank aan Fatwabuster)

grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 08:37 | 2

Bij Veronica Inside werd gemeld dat een aantal eredivisie spelers die positie waren getest, bij een tweede test negatief waren. Hieronder vijf spelers van ADO Den Haag.
Vraag me af wat voor beeld iedereen twee maal testen over een periode zou opleveren. Bij ADO trof dit 100% van de getesten.

me,myself and IK | 25-10-20 | 08:42

@me,myself and IK | 25-10-20 | 08:42:
PS, volgens The Lancet is een enkele test onwetenschappelijk, want te onbetrouwbaar.

me,myself and IK | 25-10-20 | 08:43

“Zweden bestaat voor 88% uit verstedelijkte bevolking, die gingen dankzij een duidelijke uitleg een strengere lockdown: "During the months of March to early June, all shops were practically empty, people stopped dining with friends, and families stopped seeing even their closest relatives," Vervolgens wordt hun gebrek aan een strafrechtelijke lockdown misbruikt op sociale media.”

Sorry, maar Anders Tegnel heb ik in interviews constant horen zeggen dat Zweden geen lockdown (wat een quarantaine inhoudt voor gezonde mensen) had en heeft.
Genoeg aandacht is hieraan ook besteed door media outlets als CNN. Zoek anders even op YouTube op Sweden Lockdown”.
Je krijgt meteen een hele lijst aan video’s over Zweden’s No-Lockdown Strategy.

Bv deze, de eerste hit. youtu.be/0xLjSMuROgk
Video is van Channel 4 News, die meteen een leugen in de titel stopte.

me,myself and IK | 25-10-20 | 08:28

Feynman blijft in zijn tunnelvisie zitten. Hij buigt de feiten om maar in zijn tunnelvisie te blijven. Over Zweden zegt hij dat mensen zo goed aan de maatregelen houden. Als ik de filmpjes zie over Zweden dan zie ik gewoon restaurants die open zijn, mensen zonder mondkapje etc.etc.. Een belangrijk deel zal zich aan de regels houden, maar een groot deel ook niet. Het is ook interessant om naar Tsjechië, Polen en Hongarije te kijken. Die hebben bijna geen eerste golf gehad. Met strenge regels hebben ze de eerste golf weg gehamerd. Maar geen groepsimmuniteit opgebouwd en nu treft het corona virus hun extra hard. (Echte exponentiele groei)
Wat kan de regering doen om de situatie te verzachten;
Vitamine D3 (Basha et al., Clinical Epidemiology and Global Health)
Ventilatie (aerosolen)
Speciale corona ziekenhuizen maken. Verpleegdpersoneel (Defensie, oud verplegend personeel laten instromen, leerling verpleegster inzette, evt. buitenlands verplegend personeel)

mikes43357369 | 25-10-20 | 08:27 | 2

Het allergrappigste is dat er twee coronaziekenhuizen waren opgebouwd, zie Trouw 23 mei jl.: 'Niemand weet wie de twee noodhospitalen bekostigt die eind maart in alle haast werden opgebouwd in het Rotterdamse Ahoy en Maastrichtse MECC. De bouw van de noodziekenhuizen werd niet gesteund door de andere zorginstellingen in de regio’s en daarom zeggen de zorgverzekeraars dat zij er niet voor betalen. In beide noodziekenhuizen heeft geen patiënt gelegen. De kosten worden geschat op 14 miljoen euro.'
En: 'De noodziekenhuizen, bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om thuis te blijven maar niet op de intensive care opgenomen hoeven te worden, zijn alweer afgebroken. Nieuwe noodhospitalen, voor een eventuele tweede golf van corona-patiënten, worden niet meer overwogen.'

grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 09:12

@grietmetgroenefiets | 25-10-20 | 09:12: Je hebt daar een punt. De ziekenhuizen schalen liever hun reguliere zorg af dan dat ze corona patienten doorverwijzen naar een corona ziekenhuis. De zorgverzekeraars maken juist meer winst als de reguliere zorg wordt teruggeschaald. E n juist mensen met onderliggend lijden overlijden. Hierdoor hoeven zorgverzekeraars ook minder kosten maken. Die 14 miljoen valt natuurlijk in het niet met de kosten van de totale corona crisis. Vraag blijft waarom worden er geen coronaziekenhuizen overwogen. Vincent everts heeft hier een speciale webinar aangewijd. (youtube ik kan geen link plaatsen)

mikes43357369 | 25-10-20 | 10:30

Ze vecht tegen de bierkaai. Maar met veel energie en moed. Tja, het zou zo'n teleurstelling zijn als corona in een keer simpel is op te lossen. Geen spannende dagscores meer, geen mondkapjes, geen persconferenties, geen onderzoeken naar een vaccin en nieuws over wanneer die er is, geen discussies meer over wat wel en niet werkt en wie wel of niet deugt. Een anti-climax. Dat gaan heel wat medici, politici en journalisten niet leuk vinden.

Graaier | 25-10-20 | 08:22

Feynman ben je de laatste drie of 4 alinea's vergeten te posten? Je weet wel, die alinea's met jou oplossing, zoals het wel had gemoeten of wat we nu wel moeten doen nu je stelt dat de lockdown van dinsdag niets gaat uithalen.

Ik ben ook puur negatief over het (wan-)beleid van dit kabinet inzake Covid-19. Heb redelijk recht van spreken als ex-Covidpatient met o.a. nierschade en ernstig gewichtsverlies. Maar het is te makkelijk ok het beleid alleen maar af te zeiken (doe ik graag) en niet mee te denken aan een constructieve oplossing. In mijn beleving gaat een lockdown van 4 weken WEL helpen tegen het virus. Ook zal dit enorme negatieve gevolgen hebben voor de economie. Er volgt een totale reset van het maatschappijlijk- en economische leven.

Maar wat moeten we anders?

Niets doen is geen optie. Het gaat al lang niet meer alleen over 'ouderen' en mensen met 'onderliggend' lijden.

ChipsNootjesBier | 25-10-20 | 08:11 | 2

Niet zomaar geloven wat de televisie zegt? Genoeg experts op verschillende vakgebieden die duidelijk aangeven (met onderbouwing) dat het niet erger is dan een ander griepvirus.
Dus economie om zeep helpen, mensen hun vrijheden afpakken is absoluut overdreven.
Maar ja: mijn ervaring is dat mensen zich helemaal niet willen verdiepen in wat het RIVM je niet vertelt (en dat is echt schokkend).
Stap 1 : verdiep je eens in die PCR test waar alles op gebaseerd wordt.

CoPat | 25-10-20 | 09:44

Klik even op het linkje "handleiding", die oplossing biedt ik al een half jaar.

Feynman | 25-10-20 | 11:38

In het avondland is decipline volledig weggegomd. Bovendien wordt er niet opgetreden tegen overtreders. Lakse slappe worsten beleid.

Dit zijn de regels en iedereen volgt ze, doe je dat niet, dikke boete, doe he dat nog een keer , verplichte quarantaine in een afgesloten kamp.

Lt-Kol Kilgore | 25-10-20 | 07:45

jee . 56 geworden . plop

newray | 25-10-20 | 07:21 | 3

Gefeliciteerd !!

Rest In Privacy | 25-10-20 | 09:04

Gefeli! Wel een beetje vroeg om al aan het bier te gaan, maar omdat het uw verjaardag is, is het u vergeven!

EEnzame SchizofrEEN | 25-10-20 | 10:25

GEFELICITEERD, daar ben ik nog niet, grote party gehad met je kleinkinderen (van te voren wel uiteraard Überpcr kit toegepast: rhino, covid, influenza A,B,C, RSV, entero, rota enz virus? met een mooie validiteit, reproduceerbaarheid, betrouwbaarheid, ROC curve, SOB protocol enz.)?

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 14:02

Toch wel bijzonder dat als het zo uitkomt onze ouderen als de helden worden gezien die Nederland na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd. Maar die vijfjaartjes extra leven is ze minder gegund.

DexterGordon | 25-10-20 | 05:32 | 3

Met 10% staatsschuld per kwartaal bouw je snel alles af wat de ouderen hebben opgebouwd.

heldheino | 25-10-20 | 06:21

@heldheino | 25-10-20 | 06:21: Misschien dat we dan iets terug kunnen doen voor de wederopbouw in de crisisjaren als jonge generatie.

DexterGordon | 25-10-20 | 06:30

Met alles uitdelen aan dobbernegers ook...

DooieKapotte | 25-10-20 | 07:39

Bij een grote verspreiding van het virus onder een bevolking helpt een ‘sterke’ lockdown niet meer. Waar de drempel ligt om dit succesvol in te zetten weet niemand, maar waarschijnlijk wel weken geleden in onze situatie.
Wordt een bijzondere kerst dit jaar...

DokterNo | 25-10-20 | 04:27 | 2

Klopt , het heeft geen zin om te kijken wat we een half jaar geleden hadden moeten doen , maar hoe we met de huidige aantallen besmettingen moeten handelen

elevator | 25-10-20 | 07:49

Beste Geen stijl, u doet uw statistische voorspellingen redelijk juist, nog beter zou om de ASTM D 6299 te volgen of te citeren : Standard Practice for
Applying Statistical Quality Assurance and Control Charting
Techniques. PS: In Singapore hebben ze een stabiel aantal 0-1 cases per dag. Hoe dan?????? (we doen het 5x slechter dan Duitsland, maar 1000x slechter dan singapore).

leofromrotjeknar | 25-10-20 | 03:32

Voor alle wappies die het nog steeds niet begrijpen wat exponentiële groei betekend, hier wordt het in jip en janneke taal uitgelegd. Als de ziekenhuizen het niet meer aankunnen dan heeft de transportsector met koel/vrieswagens in ieder geval nog hoop.
www.youtube.com/watch?v=9qCjTJ3184k

kneuterzak | 25-10-20 | 00:17 | 8

@Magna Carta | 25-10-20 | 01:14:

Ja dat is het wel alleen de wappies willen dat niet begrijpen.

Gulliver | 25-10-20 | 01:17

@Gulliver | 25-10-20 | 01:17:
De enige reden dat we bejaarden aan een long apparaat hangen is door onze sterke economische positie. Aan een mensen leven hangt gewoon een prijs qua zorg kosten. Normaal zouden we dit niet doen en zeker niet in plaats van andere behandelingen.
www.ntvg.nl/system/files/publications...
Dus waarom zouden we hier de economie voor beschadigen, althans de economie voor de midden en onderklasse iedereen met een beetje serieus geld ligt helemaal dubbel.

mmx | 25-10-20 | 03:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles op slot roept een groot deel van de mensen,dan ook alles dat via schiphol binnen komt testen testen en een ,,tijdelijke,, stop op immigratie vanwege volksgezondheid dreiging.
Zolang dit niet gebeurt is elke maatregel ,,gepolder,,,
Maar goed gelukkig hebben we jaap,marion,gompie ,ernst enz,niet van de tv te slaan tijdens de crisis!!!
En wbt de koning niet meer over hebben ,te ,,belangrijk,, om in de BV NL te blijven ,laat gaan tot de crisis voorbij is,niks aan verloren!

maasdonk | 24-10-20 | 23:59 | 3

Ho ho de immigratie van over last verzorgende noord Afrikaanse mannen moet wel door blijven gaan. En het terugduwen van de bootjes met vluchtelingen is wel heel verkeerd. Waar we naar toe moeten met de enorme toestroom en of we dat allemaal kunnen opvangen en betalen speelt geen rol
Zo gaan we als samenleving vanzelf kopje onder olv een doldwaze politieke elite

Huub12 | 25-10-20 | 07:40

Vanaf dinsdag gaat Schiphol, in mijn beleving, ook op slot voor de duur van 2 weken. Een lockdown invoeren en Schiphol open laten is delen met de kraan open: 400 vliegtuigen per dag met ongecontroleerde mensen aan boord. Zag gisteren iemand terug komen uit Argentinië. Onderweg naar het vliegveld allerlei wegcontroles etc.etc. ivm met een lockdown daar. Liep op Schiphol zo de deur uit om 5 uur 's-nachts zonder ook maar 1 enkele controle.

Rutte, Rutte, wat maken jullie er een bende van!

ChipsNootjesBier | 25-10-20 | 08:17

"Zachte heelmeesters maken stinkende wonden."
Doe ik er nog twee bij:
Goedkoop is duurkoop.
Als het kalf verdronken is dempt men de put

Mark van Leeuwen | 24-10-20 | 23:15 | 3

Wie een kuil graaft voor Rutte, moet op de blaren zitten.

Pleegzuster B | 24-10-20 | 23:30

Wie zoute slakken op laag water spijkerd, bindt de kat op de bel.

TmC | 24-10-20 | 23:37

Hoge bomen geven lange planken.........

ChipsNootjesBier | 25-10-20 | 08:19

Mijn respect dat Feynman tegen de wind in durft te fietsen en dingen poogt uit te diepen
Beter een uitzoeker dan een zoveelste papagaai

Shoarmamasutra | 24-10-20 | 23:15 | 1

Ik vind dat Feynman dezelfde gegevens gebruikt om een nuance anders onder de streep uit te komen. Iedereen leest in cijfers wat hij wil, en als de cijfers geen ruimte laten voor je geliefde mening worden ze in twijfel getrokken. Heel Nederlands allemaal. Dat uitdiepen is wel ok, bij vlagen.

TmC | 24-10-20 | 23:40

"ICT problemen". My ass. Waarschijnlijk accelereerden de aantallen in Mclaren turbo-mode. Rutte overstuur en Jaap c.s. zweten peentjes, Bruils (Kotelet index > 50) meldt zich aan voor een azijn-dieet. Dit wordt een ramp-scenario.

Phantomas | 24-10-20 | 23:13 | 5

@Gulliver | 25-10-20 | 01:40: alleen de naive wegkijkers denken dat het niet zo is. Hebt u de maandelijkse 100 euro voor Brussel al klaar liggen?

opblaasschaap | 25-10-20 | 05:38

@de honden blaffen... | 24-10-20 | 23:25:

Er waren er minstens 9000. Dat was al bekend, de overigen worden bij de cijfers vandaag opgeteld.

Rest In Privacy | 25-10-20 | 06:32

@Gulliver: alleen naieve schapen geloven de overheid blindelings. Er is echt steeds meer bewijs dat het wel degelijk gaat om een ‘positief’ resultaat en niet om iemand die daadwerkelijk besmet is of besmettelijk is. Maar ja: dan moet je je eens gaan verdiepen in die PCR test, waar die voor bestemd is en hoe die echt gebruikt wordt. Hoe dezelfde resultaten, nu anders gelezen worden. Gelukkig dat steeds meer artsen en medische professionals tegengas geven. De overheid wordt door een grote groep artsen voor de rechter gesleept vanwege frauduleus gebruik van de test en dus de onzinnige maatregelen die daaraan gekoppeld zijn.

CoPat | 25-10-20 | 09:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Lockdown helpt als de oplossing in zicht is maar dat is nu niet zo. We moeten overleggen over wat coronabestrijding ons waard is.
Wat je nu ziet is eigenlijk de default situatie, we waren hiervan de laatste ca. 70 jaar uitgezonderd. Willen ouderen liever alleen blijven of toch liever de (klein)kinderen blijven zien incl. risico en dan misschien wat korter leven ? Het is ze niet eens gevraagd en velen blijven liever familie zien. Ook de meerderheid vd 80+ ers overleeft corona. Opgesloten moeten zitten treft wel iedereen. Daar worden mensen ook ziek van en een deel gaat erdoor dood.

Nichtsneues | 24-10-20 | 23:11 | 11

@de honden blaffen... | 25-10-20 | 01:43:

Je hebt blijkbaar niet door wat de betekenis van wappie is en dat deze term alleen op verstandelijk beperkte aan drank en coke verslaafde virusontkenners van toepassing is.

Gulliver | 25-10-20 | 01:56

@Gulliver | 25-10-20 | 01:35: de vraag is wie er een wappie is na 7 maanden "succesvol" beleid olv het selecte clubje virologen dat we dagelijks zien optreden in de media. Of wat te denken van het geklooi van het RIVM. Je kunt wel stickers blijven plakken maar de ellende en de puinhoop wordt er niet kleiner door.

Huub12 | 25-10-20 | 07:49

@Gulliver | 25-10-20 | 01:35: Wanneer u iemand persoonlijk aanvalt dan heeft u de discussie bij definitie al verloren. Zeer jammerlijk en kinderachtig. Het zijn juist de jankerds die wereldvreemd zijn en zelf geen onderzoek doen. U beseft zich niet welke neveneffecten al deze maatregelen hebben. Ouderen die opgesloten worden en geen familie mogen zien en zeer eenzaam zijn... Complete horeca in gevaar en zo gaan we maar door. Ik had in april voor een belangrijk project van mijn werkgever naar het buitenland gemoeten maarja dat loopt ook weer allemaal spaak.

Ik wil zeker niet zeggen dat we niks moeten doen, maar maatregelen zijn gewoon buitenproportioneel. Ook het beleid klopt van geen kant. Dat is gewoon boerenverstand en dan ben je geen “wapper”. U bent gewoon een zure bittere boomer, als ik me dan toch ga verlagen naar u niveau.

JohnMarston1907 | 25-10-20 | 08:34
▼ 8 antwoorden verborgen

Het pakt uit in een economische en psychologische ramp

frisenfruitig | 24-10-20 | 23:08 | 4

@Gulliver | 25-10-20 | 01:44: dan gaat u voorbij aan de financiële meltdown die er aan zit te komen ook in relatie tot de enorme schuldenberg in Europees verband waar Nederland hoofdelijk voor aansprakelijk is. Nog even los van de binnenlandse (financiele) ellende als de steunpakketten onvermijdelijk stopgezet worden. We kopen tijd, pakken de verkeerde afslagen en blijven tegen beter weten in hopen
op een werkend vaccin. Illusies !

Huub12 | 25-10-20 | 07:57

@Gulliver | 25-10-20 | 01:44: Dus als een jaar lang alleen zitten tot problemen leidt dan ben je een "wappie" en moet je kennelijk over chemtrails praten!? Leg dat nog eens uit.

Opslag Medium | 25-10-20 | 09:00

@Gulliver | 25-10-20 | 01:44: Dit is een medisch wetenschappelijke ramp. Nog nooit zoveel bullshit onderzoek in zo'n korte tijd gepubliceerd gezien. Het merendeel voldoet niet aan de diverse wetenschappelijke knoertharde criteria en zitten vol met bias.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:55
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland scoort het hoogst van de hele wereld wat betreft het aantal door Covid-19 geïnfecteerde ouderen: 206,6 /100.000 edition.cnn.com/2020/10/22/europe/eur... Van "beschermende muren" (@Hugoshenko) om de "kwetsbare" ouderen heen is geen sprake meer. Ooit bestond er in Europa een IJzeren Gordijn. Aan de ene kant genoten mensen van hun oude dag, badend in een verzorging waarvan eerdere generaties zelfs niet konden dromen. Aan de andere kant werden de gepensioneerde ouderen door de werkenden weggekeken. Wanneer een oudere bij de dokter kwam, dan luidde het medische antwoord steevast: "Wat wilt u nog op uw leeftijd?" Mensen achter het IJzeren Gordijn werd gemiddeld niet oud. Tijdens het Nazi regime werd ook naar de ouderen gekeken als een overbodig zware kostenpost voor de Staat.
Nu lopen de ziektekosten van Covid-19 de spuigaten uit. Nog steeds belijden Hugoshenko + de overige Covid-managers met de mond, dat ze hun stinkende best doen om de ouderen te beschermen. Totdat deze Staatsdienaren zich opeens realiseren, hoe je het probleem ook kunt oplossen: op z'n communistisch/fascistisch--> "Wat wilt u nog op uw leeftijd?"

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-10-20 | 23:06 | 8

Van de acht ouderen die ik het beste ken, zijn er vier die zich goed aan alle maatregelen houden, en vier die het allemaal waarlijk niet interesseert, die gewoon alle kinderen en kleinkinderen knuffelen, naar alle feesten en partijen gaan, etc. Misschien is dat ook een factor?

Opslag Medium | 25-10-20 | 09:02

@Gulliver | 25-10-20 | 01:38: nee de ouderen worden vermoord omdat van Dissel cs de aerosolen verspreiding ontkennen en Rutte cs geen maatregelen hebben genomen om verpleegtehuizen te voorzien van hepafilters, afschaffen van luchtrecirculatie, andere maatregelen zoals ionisatieapparaten Met uv lamp en hygrometers om de vochtigheid te meten en te regelen. Plus geen aandacht schenken aan hun immuunsysteem door vitD3 te adviseren met zink en indien nodig andere voedingssupplementen.

dagpauwoog | 25-10-20 | 13:12

@Opslag Medium | 25-10-20 | 09:02: leuk RCT opzetje, zijn ze ongeveer gelijkwaardig? Ga maar eens een mooi onderzoekje doen, helaas is het een te klein onderzoek, leent zich ideaal voor onderzoeksmanipulatie.
Kun je dit niet vergroten tot 20.000 oudjes isoleren en 20.000 oudjes an alles blootstellen? Ik vrees dat je je onderzoek al na 1 maand moet staken vanwege oversterfte bij de oudjes groep. Conclusie: isolatie lijkt te werken, ze gaan alleen dood aan allerlei zaken die we eigenlijk al van 100'en jaren wetenschap al wisten hahaha.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Dank Feynman, Ik waardeer je artikelen altijd ten volle.

Je geeft altijd genoeg bronnen of uitgangspunten mee, waardoor men op eigen onderzoek zijn eigen mening kan vormen mocht men dat willen.
Iets wat vanzelfsprekend moet zijn in de journalistiek in deze tijd.

Helaas.
Zelf ik als "jonge" 35 jarige weet dat er een korte tijd vertrouwen was in journalisten. Mensen die gingen spitten , delven en rammen tot de waarheid er was. Die vertelde ons daarna wat er niet gezien werd.
Waarneming , analyse , conclusie. Het empirisch gedachtegoed.

Conclusie stookte zo vaak niet met de waarneming of de analyse, dat mensen het vertrouwen zijn verloren in de mensen die dat zouden moeten doen.

Dus dank Feyman. We zouden je moeten vertrouwen.
In een artikel het proces : Waarneming , analyse , conclusie mee te nemen helpt zelfs de zwaarste scepticus.
Ze kunnen het oneens zijn , maar dan gaat het ergens over.. Opinie en geen feiten.

Je analyse is te gekleurd, maak hem nog beter, je conclusie ben ik mee eens, dus dat is makkelijk gezegd :)

blamage_fr | 24-10-20 | 22:52

500-1000-2000-4000 zou een logaritmische verdeling zijn, maar doordat er 5000 ipv 4000 is gekozen lijkt er sprake te zijn van een rechte lijn. Of te wel: de curve vlakt af maar door manipulatie van de schaal lijkt hij recht. Of dat afvlakken komt door de genomen maatregelen is een voorbarige conclusie die het RIVM graag zou trekken. Het zou ook zomaar aan het weer kunnen liggen.

Joostmochtnietsweten | 24-10-20 | 22:42 | 4

De vraag is... waarom is deze schaal zo gekozen? Mogen we niet zien dat het afvlakt? Van wie dsn niet?

Teeweetwee | 24-10-20 | 23:28

@Teeweetwee | 24-10-20 | 23:28: Klik even op "grafiek" in bovenstaande tekst, of hier: ourworldindata.org/coronavirus-data-e..... latest&country=New%20Caledonia~New%20Zealand~Papua%20New%20Guinea~NLD&region=World&casesMetric=true&interval=daily&hideControls=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc Dan kan je er zelf mee spelen.

De reden voor logaritmisch is simpel: Omdat van een curve "zien" of het grondtal van een exponentiële functie wijzigt dankzij nieuw beleid rond 13 oktober niet te doen is. Natuurlijk zie je wel dat het een parabool is, maar niet of die parabool versneld of vertraagd. Die onderzoeksvraag is met de normale versie echt niet te beantwoorden.

Mocht je de website niet vertrouwen, trek het dan zelf even door matlab heen. De data staat onder ander in deze PDF: www.rivm.nl/documenten/wekelijkse-upd...

Feynman | 24-10-20 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ha Feynman, mooi stuk weer. Laatste alinea was mij uit het hart gegrepen. Het is inderdaad vlees noch vis wat er nu gebeurt. Zelfs voor een militaristische lockdown van een aantal weken zou ik tekenen, als daarmee gegarandeerd wordt dat we uit de shit zijn. Effectiviteit van een strenge lockdown is echter ook maar tijdelijk, en dat verzin ik niet zelf. Volgens mij is het grootste euvel dat het huidig beleid geen realistisch einddoel heeft. Waarheen leidt de weg nou eigenlijk? Dan wordt er wat gestameld over een vaccin, maar dat gaat de oplossing niet zijn. Dat is een zoethoudertje. Als dit virus niet besluit om pakweg zomer 2021 zomaar in het niets te verdwijnen, moeten we voor onbepaalde tijd gaan leven met lockdowns of de dreiging daarmee. Zo vreten we onze economie van binnen op, maar ook voor ons investeringsklimaat, sociaal leven, gezondheidszorg, cultuur, etc. is dat desastreus. Leren leven met het virus, maatschappij laten doordraaien en ondertussen alles op alles zetten om de kwetsbaren te beschermen en uitgeholde zorg op niveau te brengen (laat daar maar onevenredig geld naar vloeien i.p.v. naar beperking lockdownschade) is dan uiteindelijk de enige resterende weg, zegt mijn glazen bol. Dat zal dan de ongemakkelijke waarheid zijn, maar wanneer gaat deze doordringen? In de media zie je wel in toenemende mate aandacht voor deze optie. In lijn met de totaal onderbelichte Great Barrington Declaration uit september meen ik (wel op GS behandeld). Vorige week zelfs coronavrezer Wierd Duk in Telegraaf die voorzichtig deze richting verkende. Deze week de hoogleraren Westendorp en Huijer in AD dacht ik. Nou ja, ik noem het maar. Je laatste alinea bracht me op het spoor. Misschien wil je daar een volgende keer wat dieper op ingaan, want ik mis dat deel van de discussie in vrijwel alle beschouwingen (ook op GS helaas).

Magna Carta | 24-10-20 | 22:28 | 6

@Feynman | 24-10-20 | 23:12:
De keuze maak je niet, de complete lockdown voor god weet hoe lang zal desastreus zijn.
Stoppen met alle maatregelen en doorgaan met leven hooguit pijnlijk.

de honden blaffen... | 25-10-20 | 00:27

Prima reactie. De huidige aanpak heeft veel weg van een tunnelvisie waarbij we meer van hetzelfde doen zelfs zonder dat we de bijbehorende randvoorwaarden op orde hebben. Alle alternatieven of andere deskundigen worden begraven met die andere ongemakkelijke waarheid: de huidige aanpak werkt niet en leidt tot een economische ijstijd. Wetenschappelijk wordt er zeer divers gedacht. Die meningen worden weggedrukt. Bizar en onverantwoord. Het getuigt niet van visie of van sterkte om dat af te doen als wappiegedrag. Heel veel succes hebben we vooralsnog niet geboekt en gaan we niet boeken. Het vaccin is hooguit een stipje op de horizon als je er al in gelooft. Not !

Huub12 | 25-10-20 | 08:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Blasfemie | 24-10-20 | 22:00@ Hebben ze met de gewone griep dan ook allemaal regeltjes opgesteld? Was er toen een lockdown? Praat ik over 2017/2018/2019 Half nederland lag thuis op de bank uit te zieken. Nee, er werd niet gehamsterd van closetpapier...

gebochelde | 24-10-20 | 22:25 | 7

Tegen griep is een vaccin en tegen C19 nog niet. Bovendien bezitten de meeste mensen afweerstoffen tegen griep.
Als we nog nooit griep hadden gehad was de vergelijking opgegaan maar nu slaat hij als een tang op een varken.

Gulliver | 25-10-20 | 01:53

@Gulliver | 25-10-20 | 01:53: Met het huidige beleid wordt mensen de kans ontzegd om afweerstoffen op te bouwen. Met deze maatregelen wordt iedereen op het niveau van patient zero gehouden.

marcoplarco | 25-10-20 | 07:54

Het enige wat deze onzin heeft opgeleverd is het besef dat je dood kunt gaan door effecten van mini beestjes die er al waren voordat wij op deze planeet rondliepen, en dat het heel moeilijk is om die minisbeestjes tegen te werken zonder dat we onszelf meer tegenwerken. Soort van chonische suicide. Dit is nu aan de gang.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:48
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
marcoplarco | 24-10-20 | 22:21 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Het hele land gaat kapot, de colleteraalschaden zijn nu al groter dan Covid-19 (50.000 banen op Schiphol weg). Armoede, sociale onrusten, slechte reguliere zorg, het gaat allemaal komen. En dat om een paar duizend voornamelijk ouwere mensen hun leven te verlengeren. Ik weet het, ik mag het niet zeggen of denken, maar ik doe het wel omdat dit de waarheid is. Niemand mag dood, maar mischien zouden we maar eens moeten accepteren dat de dood bij het leven hoort...

Frietpiet | 24-10-20 | 22:03 | 11

@Overrijp | 24-10-20 | 22:27: dat krijg je met de sosjal/media hysterie. Gewoon leren leven met dit virus en de nodige problemen aanpakken en anders inrichten want dat vaccin gaat er voorlopig toch niet komen zoals voor zovele ziektes nog geen vaccin is, zal net zoiets als de jaarlijkse griepprik worden.

Santoku | 24-10-20 | 22:53

Ook 50.00 ontslagen in de evenementen industrie.
Typisch ook dat de maatregelen alleen die sectoren treffen waar mensen plezier aan beleven.

de honden blaffen... | 24-10-20 | 23:00

@litebyte | 24-10-20 | 22:25: Ik heb je gemeld wegens jouw sociale gevoelens, hopelijk doet Joris er wat mee. Dan kun je lekker bij de Joop mensen uitleggen hoe ze het beste zelfmoord plegen.

hisxxx | 25-10-20 | 00:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is moeilijk vast te stellen of de stijging van het aantal besmettingen 1) ondanks de getroffen maatregelen of 2) het gevolg is van slechte maatregelen of 3) het gevolg is van de enorme groei in testen sinds een maand.

Fervent | 24-10-20 | 21:54 | 12

@jitro | 24-10-20 | 22:49: Dan had je verleden week even naar Lubach moeten kijken, daar werd een duidelijke uitleg gegeven

Frans1156 | 25-10-20 | 00:08

Je legt een relatie. Ooit wel eens overwogen dat er ook geen relatie zou kunnen zijn, ondanks of dankzij de maatregelen die we uitvoeren? Er zijn hier zoveel determinanten in het spel en ook nog geïntroduceerd dat er werkelijk geen fatsoenlijke uitspraak gedaan kan worden. Die van Ionnadis is de enige die in de buurt van de werkelijkheid komt. Dus: macht kein flaus aus wat je voor interventies je doet of nalaat. Je krijgt het niet hard.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Gooi alles open wat nu gesloten is.Stop met het testen. Laat het virus gewoon uitrazen, het doet zijn werk zoals het hoort. Wij zien dan wel weer waar het op uit draait.En stop met al die regeltjes. Dat lijkt mij het allerbeste. PS is er nog wel "gewone "griep? De influenza?

gebochelde | 24-10-20 | 21:53 | 6

Gaat u bij de deur van de IC aan de familie het gekozen beleid uitleggen? Dit kan enkel hypothetisch.

DeWeerman | 24-10-20 | 22:42

Virus laten uitrazen is immoreel. Net zoiets als 'laat 1 op de 100 Boeings maar neerstorten tot we de productiefout hebben gevonden'.

Zegt u ook niet.

zwaaropdehand | 25-10-20 | 08:59

nee. Iedereen gaat dood aan corona. Heb je meteen het tekort aan dokters opgelost: je hebt geen dokters meer nodig. Ga naar de Etos, doe een sneltest: heb je corona: blijf je thuis of ga je naar de IC. Is ie negatief: mooi kun je weer door crossen.
Alle geneeskunde opleidingen kunnen worden opgedoekt.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaan de banken klappen?

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:41 | 3

Niet voor de zorg

loebkesman | 24-10-20 | 22:15

We hebben eerder al op het balkon gestaan om te klappen.
Maar de anderr banken gaan niet klappen, dat rotzooit de EU wel. U gaat wel betslen, linksom of rechtsom.

Frau Merkel | 25-10-20 | 00:55

@Frau Merkel | 25-10-20 | 00:55: de vraag is of we de enorme financiële ellende in ECB verband nog kunnen betalen. Straks 1600 miljard poensioenbuffer door het putje naast een verwoeste economie ?

Huub12 | 25-10-20 | 08:26

Als de testen niet accuraat zouden zijn verklaart het ook de ziekenhuisopnames. Want de groei kwam pas toen RIVM overschakelde van GGD naar NICE gegevens, waar plots een berg mensen bij kwam die in het ziekenhuis lagen voor iets anders maar ook getest zijn en positief bleken. Maar dat is niet hetzelfde.

Deze cijfers weer vergelijken met die van maart terwijl je *weet* dat het andere bronnen en methodieken betreft is gewoon onverantwoord. Behalve als je iets heel graag *groot* wilt maken.

"De cijfers van de IC lijken nog mee te vallen: 499."

Daar is je clue....

GeenAccount | 24-10-20 | 21:36 | 5

Die overstap had een andere reden, wat je stelt is onjuist. Er waren ziekenhuis die niet of later meldden aan de GGD, de GGD had daardoor een incompleet beeld. www.ad.nl/politiek/ministerie-meldde-...

Je kan IC cijfers op basis van 22 dagen liggen, niet 1 op 1 vergelijken met 9 dagen liggen. Als je daarvoor corrigeert zie je dat het aanbod van nieuwe patiënt vergelijkbaar met de eerste golf wordt. Dit volgt ook direct al uit aantal nieuwe IC-patienten per dag. www.stichting-nice.nl/

Feynman | 24-10-20 | 21:55

@Feynman | 24-10-20 | 21:55: Mag ik het samenvatten? Gemiddelde duur op de IC is afgenomen van 22 naar 9 dagen ,gemiddeld, maar de toestroom stijgt weer. Onder aan de streep; capaciteit nadert z'n einde.

Dr. Blechtrummel | 24-10-20 | 22:13

@Dr. Blechtrummel | 24-10-20 | 22:13:
Juist, met deze groei, 2000 over een maand.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 22:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Metafoor. En volgens mij klopt 'ie aardig. Aanpak is; naar je kinderen kijken op het strand die de golven voor willen zijn om geen natte voeten te krijgen.

Dr. Blechtrummel | 24-10-20 | 21:33

"De maatregelen van 28 september en 13 oktober hebben nauwelijks effect"

Dat zou betekenen dat de bedenkers van de maatregelen geen enkel grip of de realiteit hebben. Maar als je dat dus neerzet, beland je vanzelf in extreme denkbeelden.

Aan de andere kant liggen de clues op straat en in dit artikel: de landen waar het meevalt hebben allang door dat er bepaalde events zijn waar de echte bulk van besmetting plaatsvind: drukke plaatsen, parties, families en vooral alle drie met overlappende groepen. Landen met intelligente inwoners doen daar al vrijwillige niet aan mee. Of landen met meer ervaring. Die gaan dat niet op zoeken. De schijnconstructies van maatregelen leiden alleen maar af. De overheid kan het niet fixen en een paar weken lockdown of avondklokken gaan niks op langere termijn helpen. Probleem vooruitschuiven is ook een kunst.

Inderdaad: leg nu eens uit aan de bevolking dat alles mag maar in heel kleine groepjes (binnen vooral) met niet al te wilde samenstelling of anders onder bepaalde strikte condities. En leg dat nog eens uit. De rest is bijzaak.

GeenAccount | 24-10-20 | 21:27 | 4

@ZZP-er | 24-10-20 | 21:38: Koop dan ook zendtijd in bij een aantal Turkse en Marokkaanse zenders, want de anderskokenden kijken geen NPO.

Hersenletsel | 24-10-20 | 22:24

Je gaat uit van het axioma dat grip hebben op dit realiseerbaar is. Dat is het foute uitgangspunt. En daarom blijven we maar kloten en kloten en achteraf redenen zoeken waarom het niet gelukt is. Maar aanvaarden, op basis van feitelijke ongemanipuleerde oorspronkelijke getallen, dat dit een foutief axioma is. Dát is er erg moeilijk uit te leggen aan de massa (inclusief medische wetenschap).

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:38
▼ 1 antwoord verborgen

Neem dit aan van een wiskundedocent: Als je op de verticale as van onderaf steeds grotere stappen neemt en die op de horizontale wel regelmatig toeneemt dan geef je ook nog eens een in dit geval meevallend toeschijnend maar vals beeld weer.

Arne Appelmelk945599 | 24-10-20 | 21:26 | 9

Kringredeneringen spelen ook nog eens een rol: Het RIVM adviseert dat schoolgaande kinderen bij klachten om teststraten te ontlasten niet te laten testen. Vervolgens, maar tegelijkertijd als verklaring van dit advies, zeggen zij dat deze schoolgaande kinderen weinig voorkomen als geconstateerd besmet in de cijfers en daardoor ook naar hun indruk niet vaak een bron zullen vormen. LOL. Dat is dus niet gebaseerd op feiten en al helemaal niet op wetenschappelijk onderzoek m.b.t. de mate van besmettingsbron van tieners. Er is echter wel gedegen onderzoek wat alarmerend is: www.massgeneral.org/news/press-releas...

Arne Appelmelk945599 | 25-10-20 | 00:35

precies... d'r wordt gerommeld bij het leven. Kijk gewoon rustig naar de CPB sterftecijfers en vergelijk ze met afgelopen jaren. De rest zijn relatieve cijfers waarvan de achtergrond niet bekend wordt gemaakt. Dit soort grafieken zijn vreselijk.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:31

@Arne Appelmelk945599 | 25-10-20 | 00:35: niks alarmerend, mensen in het algemeen spreiden minibeestjes, valt niet te beheersen. Deden die beestjes al vóór wij er überhaupt waren, en zullen ze na ons ook blijven doen. We zijn getuige van een gigantische sektarische beweging, een massapsychose zonder weerga. De eerste.
Ik doe niet mee haha, ik ga bewijzen dat als ik met spaanse pepers in mijn kont loop ik minder kans heb om corona op te lopen. Met de huidige stand der knulligheid van de medische wetenschap gaat me dat ook nog echt lukken. Vele onderzoekjes met kleine samples en vooral geen RCT's, beetjes statische kloten en hatsekidee! En ik ga ook nog laten zien dat groene spaanse pepers in de kont niet werken tegen corona: zo gepiept!
Aaaaaiiiaaaii!

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:36
▼ 6 antwoorden verborgen

In oorlogen sterven er meer mensen en daar doet men niet moeilijk over.
Wat is dat toch?
Zeg maar niets..... ik hou me keurig aan de regels.
Voor mij sneuvelt er niemand.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:26 | 8

De Duitsers waren wel toppertjes met 4.19 Russen per seconde... Covid is een megamietje.

nobodiesunmighty | 25-10-20 | 13:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Niet alleen het RIVM heeft nu een ict probleem...

"De lijsttrekkersverkiezing bij het CDA zat zo vol tekortkomingen dat het partijbestuur ‘allesbehalve een winnaar’ aan had kunnen wijzen. Dat concluderen twee registeraccountants in een brief aan het bestuur van het CDA. De brief is in handen van de politieke redactie van RTL Nieuws.

De brief is al sinds eind augustus in het bezit van het bestuur maar dat heeft er geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Het lijkt bijna onvermijdelijk dat de verkiezing opnieuw moet
www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

chausson61 | 24-10-20 | 21:24 | 4

Pirate bay vanaf Knaben lag gisteren ook al plat. Er is een ict virus gaande ofzo.

grapo | 24-10-20 | 21:53

Ik heb het idee dat dit een zet in van het partijbestuur. De Jonge doet het slecht in de peilingen. Hopelijk zien ze dat ze met hem een fout hebben gemaakt. Nog een verkiezing en dan rigged in het voordeel van stemmenkanon Omtzigt he he. Bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge, maar hij gaat het toch niet worden.

Sitting_targets | 24-10-20 | 22:01
▼ 1 antwoord verborgen

Azië gaat straks in nog meer aspecten Europa en Nederland heel hard voorbij. In heel veel ranglijsten

Alexander | 24-10-20 | 21:22

Overigens voor mij de hele situatie het versterkt / versneld alles wat al jaren niet goed is, fout bestuurlijk beleid.
Deze crisis heeft vooral het failliet van het Nederlands bestuur aan.
Het is jarenlang te goed gegaan. Teveel onnodige bestuurslagen, arrogantie, niet leren van fouten, niet meer gericht op de middenklasse, geen doortastendheid, teveel polderen. En dan hebben we de immigratie crisis nog niet eens goed gehad die door dit beleid ook gaat klappen.

Alexander | 24-10-20 | 21:21 | 2

De puinhopen van tien jaar Rutte.

Rennieflox | 24-10-20 | 21:24

Maar op zich wel weer de moeite waard om te zien hoe de corona dit allemaal naar buiten brengt.

starbuck280 | 24-10-20 | 21:31

1 Grote oorzaak: de enorme groep idioten die het allemaal niet geloven of het allemaal niks meer kan schelen of gewoon geen zin heeft. Ik zie het de hele dag door. Een poll van RIVM (in Elsevier): 86% van de mensen gaat met klachten gewoon boodschappen doen. Zes van de zeven personen dus! Oftewel: we geven er niks om. Tjsa, dan helpen zachte maatregelen gewoon helemaal niet. Dan lok je dus godverdomme een harde staat uit. Wat een dommelulle toch allemaal

Elpefo | 24-10-20 | 21:19 | 4

Handhaven is niet iets meer van deze tijd verkeersovertredingen uitgezonderd natuurlijk!

Harrie7949 | 24-10-20 | 22:17

Sinds wanneer zou je met een verkoudheid jezelf op moeten sluiten?
Wat is dat voor waanzin?

de honden blaffen... | 24-10-20 | 23:05

Denk je dat een politiestaat de oplossing gast brengen ? Zolang we de boel niet op orde hebben en mogelijk de verkeerde aanpak volgen kunnen we Nederland eindeloos in lock down zetten totdat de boel economisch helemaal omkiepert.

Huub12 | 25-10-20 | 08:31
▼ 1 antwoord verborgen

Hee @feynman kan je hier eens wat dieper op ingaan

Toch proberen we hier het wiel opnieuw uit te vinden, blind voor de kosten. Dit wordt ons duurste onderzoek ooit, hierna gaan we failliet.

Alexander | 24-10-20 | 21:18 | 3

Kijk naar de aangeleverde cijfers over ontwikkelde landen in Azië. Zuid-Korea, Japan, Singapore, kies maar. Veel dichter bevolkt dan ons, maar door een stukje ervaring hebben ze hier echt een heel klein probleem van gemaakt tegen minimale kosten.

Onze eerste golf heeft 90 miljard begrotingstekort opgeleverd, we hebben net afscheid genomen van de horeca, economische depressie zullen we vast al getriggerd hebben, dus hoe duur het precies gaat worden weet ik niet, ik weet wel dat deze bewegingen te heftig zijn voor ieder normaal economisch of bancair modelletje. Ook is de tweede golf zeker, die schade gaan we nu incasseren.

Feynman | 24-10-20 | 21:22

Maanden terug liet iemand hier op het forum een linkje achter met grafiek over het aantal besmettingen in Azië. Zuid-Korea, Japan, Singapore etc, landen waar men al gewend was mondkapjes te dragen. Na het zien wist ik genoeg. Maar geen één Nieuwszender liet die grafiek zien. Idd. of we het wiel helemaal zelf uit moeten vinden.Om woedend van te worden. Als we 2 weken mondkapjes dragen (allemaal) en afstand houden, zijn we er weer voor maanden vanaf.

Frans1156 | 25-10-20 | 00:16

@Feynman | 24-10-20 | 21:22
Over Japan gesproken, dit commentaar van Karl Denninger behandelt een interessant onderzoek, dat suggereert dat Japan herd immunity bereikt heeft. En dit zou bereikt zijn, door a-symtomatische dragers gewoon door te laten gaan het virus te verspreiden, wat dan heel veel nieuwe a-symptomatische besmettingen zou opleveren. Geen idee of die theorie kan kloppen, maar wel interessant. market-ticker.org/akcs-www?post=24049...

GnottoBlotto | 25-10-20 | 02:47

Je kunt een brand niet een beetje blussen.

Gulliver | 24-10-20 | 21:15 | 4

@Elpefo | 24-10-20 | 21:20: Nederland is in zijn geheel zoals een grote stad op zich te druk bevolkt.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:27

Maar je kunt een brand wel gewoon uit laten branden en de zooi eromheen nat houden. Of bedoelde je dat niet?

Kinkfactor | 24-10-20 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Wat goed van je, dat je Maurice de Hond nog noemde en de impact van aerosolen en het belang van ventileren. Doorgaans verlaag je je niet tot deze details.

bolletje kaas. | 24-10-20 | 21:12 | 7

@Fatwabuster | 24-10-20 | 22:13: Je ademt ongeveer 6 liter per minuut. Meeste mensen met 10 ademhaling per minuut. Dat is per keer 500 cc aan 40.000 ppm wat naar buiten gaat. Wat jij dus meet onder een mondkapje is 6 delen schone lucht, 1 deel eigen lucht. Reken maar na. www.zowerkthetlichaam.nl/3581/ademhal...

Alleen die zou je binnen de ademhaling continu verversen. Wat jij nu onder je mondkapje meet, zou je onder dezelfde condities ook in een mondholte, neusholte of keel kunnen meten. Als je door een mondmasker inademt, spoel je die lucht bij de eerste keer al weg.

De gemiddelde longinhoud is 6 a 7 liter. We zijn dus gewend maar 10% te verversen. Je ademt dus ALTIJD al 90% oude lucht.

Dat heeft dus NIETS te maken met de onmogelijkheid om te verversen, als je in een ruimte staat van 160.000 liter waar te weinig verse lucht in zit om mee te verversen. Dan valt er nergens mee te spoelen.

Feynman | 24-10-20 | 23:26

@Feynman | 24-10-20 | 23:26: En daarom zeggen een tal van artsen dat het langdurig dragen van een mondkapje niet zo heel gezond is......

Fatwabuster | 25-10-20 | 00:51

@Feynman | 24-10-20 | 22:02: Die vergelijking gaat mank omdat de lucht in een OK geconditioneerd is, mede op het dragen van maskers. Zoek maar op.

Shitting Bull | 25-10-20 | 05:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Deze week verscheen een Britse studie waaruit blijkt dat behandeling van Covid-19-ziekenhuispatiënten met vitamine D tot een daling leidt in sterfte. Dit bevestigt het beeld van andere studies, waar na vitamine D-toediening slechts 2% van de ziekenhuispatiënten op de IC belandde in plaats van 50%. Of de studie waarin na een stootkuur vitamine D het sterftecijfer onder verpleeghuisbewoners van 55,6% naar 17,5% daalde.

In Nederland krijgen Covid-19 positieve geteste personen geen medicatie, totdat ze in het ziekenhuis belanden.

Conform de huidige Covid-19-cijfers overschrijden we in november de IC-capaciteit. Als Nederland zou overgaan tot vitamine D-suppletie voor Covid-19-patiënten en risicogroepen hoeft dat in principe niet.

Vitamine D-suppletie aan Covid-19-patiënten zou - uitgaande van de onderzoekscijfers - een flinke reductie betekenen voor het aantal ziekenhuisopnames en IC-opnames. Ook zou het onder verpleeghuisbewoners honderden zo niet duizenden doden schelen. Gecombineerd met zink, vitamine C en K zijn die resultaten mogelijk nog beter.

Dit betekent uiteraard niet dat vitamine D dé (enige) oplossing is of in alle gevallen bescherming biedt. Zo gemakkelijk is het niet.

Maar dat zou niet hoeven te betekenen dat de optie daarom maar compleet moet worden genegeerd, zoals nu het geval is. De medisch adviseurs van het kabinet hebben in ieder geval tot nu toe niet eens de moeite genomen om zich te verdiepen in de studies uit 2020 omtrent vitamine D.

Denimativ1970 | 24-10-20 | 21:11 | 6

Helemaal correct. Eigenlijk standaard kennis en niets nieuws. De meeste mensen op onze geografische breedtegraad hebben een vit D tekort. dat leidt tot een minder effectieve afweer, Het advies 25 tot 50 ug vit D3 per dag als supplement te nemen kan het verschil maken tussen milde klachten of de IC. NB Vit D kost zowat niets en is goed verkrijgbaar.

profX | 24-10-20 | 22:43

Heeft u speciaal deze nick aangemaakt voor deze boodschap?

DeWeerman | 24-10-20 | 22:57

@profX | 24-10-20 | 22:43: Schrijnend genoeg is dat het vitamine d tekort bij mensen met donker huidkleur ernstiger is en dus in de statistieken naar boven drijven.
Maar dat mag je dan weer niet zeggen..

ReyNemaattori | 25-10-20 | 01:14
▼ 3 antwoorden verborgen

verdient die broer van Hugo de tjonjejonge nog wat aan de griepprik dit jaar? Want die griep schijnt met vakantie te zijn dit jaar. Nou, maar hopen op het vaccin dan. Trump heeft met Gates gesproken en zegt dat het vaccin er snel aan komt en dat hij het leger gaat inzetten bij de distributie en dat Europa mee doet. Hugo had al een afnameverplichting getekend dus dat zit snor... nou nog even de paniek er in houden anders gaat het volk tegen werken... maar ja.. dan zeggen we gewoon dat ze geen overheidsgebouwen meer in mogen, niet meer mogen vliegen of ook het openbaar vervoer meer in mogen. Want we gaan natuurlijk niemand dwingen heh...

Premier Trutte | 24-10-20 | 21:10 | 4

@Piet Karbiet | 24-10-20 | 21:20: dat moet nog blijken maar met de Corona maatregelen is de kans op een mold seizoen inderdaad groot.

Rennieflox | 24-10-20 | 21:28

Dus al die griepdoden waren voor niets. De oplossing was zo simpel.

loebkesman | 24-10-20 | 21:39

U heeft helemaal gelijk, hier gaat het op uit draaien....

Frietpiet | 24-10-20 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

Omgekeerde lockdown.

Risicogroepiërs (70+'ers, mensen met BMI > 29 en mensen met onderliggende klachten) afschermen!

Dat is wat werkt. De rest bouwt groepsimmuniteit op.

Gräf&Stift | 24-10-20 | 21:07 | 5

@Fatwabuster | 24-10-20 | 21:23: zal vast kloppen, maar tussen levend en dood zit nog een wereld van gezondheidsproblemen

Diederik_Ezel | 24-10-20 | 21:29

0,9%? Lockdown nu!

loebkesman | 24-10-20 | 21:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Vragen aan onze bestuurders:
1. Staan er recent meer overlijdensadvertenties in uw kwaliteitscouranten dan voorheen?
2. Zo nee, gaan die overledenen dan binnen 1 dag in een dikke kist naar hun geboorteland?
3. Is het veel drukker op begraafplaatsen en crematoria in Nederland?
4. Zo ja, rechtvaardigt dit een economische krimp van 15%?
www.google.nl/search?source=hp&ei...

Piet Karbiet | 24-10-20 | 21:06 | 4

@Gulliver | 24-10-20 | 21:18: Yep. Oversterfte 150 per week. En er wandelen 500 illegalen per week dit land binnen. Dus ik zie geen probleem voor Unilever. Er komt namelijk ook nog de gezinshereniging.

Piet Karbiet | 24-10-20 | 21:23

@Piet Karbiet
Mensenlinq is ook een soort van graadmeter.
mensenlinq.nl/overlijdensberichten/?p...
Door steeds het jaar te veranderen zie je dat het aantal advertenties dicht bij elkaar ligt.
Zou je toch niet verwachten met zo’n killervirus.

loebkesman | 24-10-20 | 21:51

@Piet Karbiet | 24-10-20 | 21:23: de immigratie is inderdaad een root cause. Zonder dat aan te pakken zijn veel van de huidige problemen in NL vrijwel onoplosbaar.

Rennieflox | 24-10-20 | 21:56
▼ 1 antwoord verborgen

En Feynman blijft maar drammen.

Bescherm de oudjes als ze willen (ja, hoor ik onderhand ook bij) en laat de rest gewoon gaan. Moeilijk hè?

O ja, de sterftecijfers. Iets klopt er niet.

Kinkfactor | 24-10-20 | 21:05 | 5

@Kinkfactor | 24-10-20 | 21:11: Risicogroepen lopen vanzelfsprekend meer risico, maar mensen van middelbare leeftijd zonder comorbiditeit kunnen ook veel narigheid ondervinden van Covid. Gemiddelde Nederlander realiseert zich niet dat de meerderheid na een IC opname nooit meer op het oude niveau terugkomt.

Diederik_Ezel | 24-10-20 | 21:17

Dat iets is dat die niet twee keer dood kunnen...

Neuth | 24-10-20 | 21:26

Het hart?

ReyNemaattori | 25-10-20 | 01:16
▼ 2 antwoorden verborgen

wat een poppenkast, het word steeds ongeloofwaardig !

Bram de Rammer | 24-10-20 | 21:00

Grappig, tijdens de eerste golf werden toch meer mensen van christelijk-humanistische persuatie geraakt en tijdens de 2e golf meer van islamitische persuatie.
Verklaart dit het verschil tussen cadeautjes en middelvingers?
#durftevragen

jantjeuitnederland | 24-10-20 | 20:59

Als je Willempie Aarsengel nu ziet dan zie je aan zijn blik en hoor je aan zijn stem dat hij weet dat hij 10-0 achter staat. Vastklampen aan de laatste strohalm. Hij heeft gewoon ongelijk gekregen, en hij weet het. Alle corona hoax roepers zijn nogal stil geworden de laatste tijd. Maar dan hebben we natuurlijk ook nog van Dissel de aerosolen hoax roeper, de mondkapjeshater. Hij is er niet minder arrogant op geworden. En we hebben zwatelaar meel in de mond de Jonge met zijn faal app (en zijn verzorgingstehuisslachting in het voorjaar). En Rutte, de zelfbenoemde visieloze. Zonder toekomstvoorspelling heb je het natuurlijk nooit fout over de toekomst. Reageren op incidenten, dat is Rutte. Overvallen worden door de feiten. Waarom hebben we zo'n lage IC-capaciteit in Nederland?

Sitting_targets | 24-10-20 | 20:58 | 5

De laatste tijd ben ik zeker niet stiller geworden. Ik merk zelfs dat mijn haat jegens de voorstanders groter wordt...

weet-ik-veel | 24-10-20 | 21:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Feitelijk heb je ongetwijfeld gelijk, Feynman, maar je vergeet één belangrijke factor: de kracht van de menselijke geest. Ik bagateliseer geenszins de uitdaging waar we voor staan, maar ik heb er tegelijkertijd vertrouwen in dat we het ergens vandaan gaan halen. Geest boven materie.

MickeyGouda | 24-10-20 | 20:56

Wat ik mij nog altijd afvraag, stel iemand test positief in een teststraat, gaat naar huis en besluit een week later zich weer te testen. Mocht hij dan wederom positief testen, telt dat dan als 1 of als 2 besmettingen?
Wat gebeurt er trouwens met al het gebruikte tekstmateriaal? Een DNA databank? Of echt vernietigd?
Vragen, vragen en nog is vragen....

tabakagrarier | 24-10-20 | 20:55 | 4

@Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:58: als kroegbaas met 0 gerelateerde besmettingen die zich gedurende maanden voorbeeldig aan alle maatregelen heeft gehouden, die zelf ook niet geinfecteerd is geraakt, heb ik maar 1 angst. Blijft mijn bier wel goed van smaak!

tabakagrarier | 24-10-20 | 21:10

Alles verloopt vast zeer discreet het is immers geen overheidsorgaan zoals de belastingdienst met zwarte lijsten van de toeslagenaffaire.

Reebensteeltje | 24-10-20 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Het RIVM maakt voor het aantal ziekenhuisopnames niet meer gebruik van de cijfers van de GGD's maar van die van Stichting NICE.
Voor het aantal sterfgevallen blijft men de GGD-cijfers hanteren.
Er zitten verschillen in deze cijfers.
Wat meer duiding hierover van het RIVM zou wenselijk zijn.

klimaatgek.nl/wordpress/2020/10/23/gg...

Ben-Bataaf | 24-10-20 | 20:54 | 4

@Feynman | 24-10-20 | 21:03: Net als de RIVM cijfers van nu....... garbage in, garbage out..... hoe vaak hebben ze al methoden en cijfers bijgesteld cq gewijzigd..... ik kan het niet meer bijhouden hoe vaak...... maar wel het geheel met elkaar vergelijken..... een hele fruitmand vol, appels, peren, bananen, citroen etc etc

Fatwabuster | 24-10-20 | 21:12

@Fatwabuster | 24-10-20 | 21:12: Daarom start ik ook met de gegevens van Stiching NICE, dat is artsen onderling. De testcijfers kijk ik vooral naar de groei van september & oktober, daar zit geen methodewijziging in. Wel wordt het 14,4% positief getest, wat veel te veel is. www.jhsph.edu/covid-19/articles/covid... Dit geeft een steeds grotere onderschatting, naarmate dit percentage stijgt. Alles geeft hetzelfde beeld. Iedere dag meer nieuwe gevallen dan de vorige dag, meestal met ongeveer dezelfde stap. Door alle drie kan op logaritmisch papier een rechte lijn, dus exponentiele groei.

Feynman | 24-10-20 | 22:10

@Feynman | 24-10-20 | 22:10: Het causaal verband tussen het idiote getest en de ziekenhuis cijfers is totaal zoek.....
Wat je zelf zegt.... 499 op IC.... stijging is lineair niet exponentiel.....!

Fatwabuster | 24-10-20 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ziekenhuisbedden worden vaak ge/misbruikt als parkeerplaats voor patiënten die eigenlijk (tijdelijk) in verpleeginrichting dienen te worden verzorgd.
Hoeveel ex-Coronalijers bezetten thans ten onrechte een ziekenhuisbed?

CiTy3 | 24-10-20 | 20:54 | 1

Die eerste categorie schijnen er gemiddeld zo'n 500 te zijn.

Harry.Langezwaal | 24-10-20 | 21:22

Ik heb gelukkig corona gehad. Liever dan de griep. Ik was alleen moe en beetje spierpijn. Alles gewoon nog proeven, niet hoesten, niet niezen, geen koorts... En dadelijk hoef ik natuurlijk ook geen vaccin.

Premier Trutte | 24-10-20 | 20:51 | 6

@Papa Jones | 24-10-20 | 21:12: Dus een vaccin werkt alleen wanneer je er dood- en doodziek van wordt. En je geneest alleen wanneer je geen anti-stoffen produceert... ja... dat klinkt wel logisch.

Premier Trutte | 24-10-20 | 21:16

@Papa Jones | 24-10-20 | 21:12: Weleens van T cellen gehoord?

Fatwabuster | 24-10-20 | 21:22

@Acidstain
Een virus dat muteert.
... het lijkt warempel wel een virus.

loebkesman | 24-10-20 | 22:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vroeg me in februari/maart al af waarom Rutte of van Dissel hun collega's in Taiwan of Zuid Korea niet belden om van hun ervaringen bij SARS te leren. Ze proberen idd tevergeefs het wiel uit te vinden.

Diederik_Ezel | 24-10-20 | 20:51 | 4

Incompetente imbecielen met die clown die nog een app wilde bouwen.
De technologische kennis voor een app was er al lang in Zuid-Korea.

Dwarsdenker | 24-10-20 | 21:08

@Dwarsdenker | 24-10-20 | 21:08: Zuid-Korea heeft niet een app, die hebben iedere vorm van data aan elkaar geknoopt op een manier waar de Statsi in continue extase zou raken. Gewoon wie op welke stoel at, wie welke wagon in de trein had of welke taxi je nam. Die weten realtime wie in quarantaine moet en wie ze moeten testen, en dat doen ze dan ook. Dan zitten enkelingen in quarantaine met een compleet verzorgingspakket, in plaats van de hele bevolking in een poreuze lockdown.

Feynman | 24-10-20 | 21:37

Het was nog absurder; China en Italië waren ver weg - het virus was niet gemakkelijk overdraagbaar en Nederland had een superieure zorg. Ondertussen was er helemaal niers op orde. Zelden zo'n klucht meegemaakt. En die club hebben we aan het roer laten staan !

Huub12 | 25-10-20 | 02:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kijk al tijden geen tv meer en ga ook maar eens stoppen met de Corona artikelen. wat een warboel, aannames, foute cijfers, onbetrouwbare testen, en elke keer stapsgewijs meer regels terwijl het niet helpt. "Dit kan nog wel eens jaren duren" wat is er tegen die tijd nog van Nederland/Europa over? bange ogen boven een mondkapje uit, mensen die sociaal contact vermijden en iedereen aanvallen/verlinken die ze als "gevaar" zien. Kinderen die half contactgestoord zijn en smetvrees hebben van alle angst die ze is aangepraat over deurklinken winkelkarretjes en afstand houden etc. Ik denk dat we gekke tijden gaan zien, en velen zullen compleet afhankelijk worden van de staat. Hoog tijd voor een Tripel Karmeliet *plop*

keistad | 24-10-20 | 20:50

Stel, ik zit in groep 4 van de basisschool, en moet voor de schoolkrant een onderzoekje doen. Hoeveel kikkers zitten er in 1 hectare weiland. Een maand lang ga ik tellen. De eerste dag tel ik 4 kikkers, dag erna 5, dan weer 4. Mijn broertje stelt voor om mee te helpen. We vinden die dag 10 kikkers... een verdubbeling !! Dag erna gaat mijn zusje van 4 ook meetellen, en we vinden 21 kikkers ! Nou ja.. kikkers, mijn zusje vond ook salamanders en padden. Deze tellen we als kikkers mee, anders moeten we de getallen weer aanpassen. Lang verhaal kort, aan het eind van de maand zocht mijn hele familie mee. We vonden een exponentiële groei aan kikkers (sommige waren salamanders, padden en zelfs naaktslakken telden mee). Het onderzoek heeft helaas de schoolkrant niet gehaald. De juf zei dat je het aantal gevonden kikkers moest delen tussen het aantal mensen die zochten, en dat je andere reptielen niet als kikkers mag tellen. Vreemd toch?

Kwelbeller | 24-10-20 | 20:47 | 11

@Feynman | 24-10-20 | 21:42: Nu praat je toch echt onzin..... natuurlijk maakt het wel uit dat bij een hogere CT het aantal vals positieven enorm toeneemt..... en dan hebben we het niet over een paar, de schattingen (hangt af van de CT waarde) ligt tussen de 30 en 70 procent.

Je zou maar vals positief getest worden, afgezien van de stress die het oplevert.... je kan niet aan het werk, je partner ook niet en de kinderen niet naar school..... zijn we bij wederzijdse grootouders geweest etc etc.... en dan hebben we gisteren (10.000 positieve testen).... tussen 3.000 en 7.000 mensen en hun gezinnen per dag....... iedere dag weer,

Dat is gewoon misdadig en moedwillig de kluit belazeren!

Dat je dit goed praat is gewoon te gek voor woorden....... je hebt geen enkel besef wat er in de samenleving aan de hand is.

Shame on you!

Fatwabuster | 24-10-20 | 22:09

@Fatwabuster | 24-10-20 | 22:09: Je denkt niet rustig na...

Als je er rustig over nadenkt zou je weten dat vals-positieven helemaal geen probleem zijn als de boel onder controle is. In juli hadden we 62 positieve testen per dag. Doe daar nog eens 60 vals positieve bij, en dan had ik 60 mensen per dag gedupeerd. Als dat de meer dan tienduizend van gisteren had voorkomen...

Andersom is schadelijk, dan krijg je mensen die gezegend met een negatieve test de buurt gaan besmetten of nog erger, omdat ze niet mochten testen vanwege leeftijd, te weinig klachten of capaciteitsgebrek dan maar het in de buurt gaan verspreiden. Dit veroorzaakt de tienduizend van gisteren.

Ik snap de stress, maar die ontstaat bij een te slap afgeregelde test, niet andersom.

Een PCR test toont genetisch materiaal aan. Verdiep je er eens in. Dan besef je dat het helemaal niet uitmaakt dat de test gevoeliger is afgesteld. Die code wordt aangetroffen of niet.

Die schattingen die je aanhaalt kloppen niet. Dat is met DNA bewijs met oude beschadigde sporen al tot en treuren uitgezocht en uitgevochten.

Feynman | 24-10-20 | 22:15

@Feynman | 24-10-20 | 22:15: Je weet net zo goed als ik dat deze test volgens de maker volkomen ongeschikt is voor waar het nu voor wordt gebruikt.......
Ik heb me hierin verdiept.... en ben net als jij geen deskundige maar de literatuur is heel duidelijk..... PCR is totaal ongeschikt voor grootschalige testen en als het toch gebruikt.... doe het dan zo zuiver mogelijk, dus CT op 25 en op 3 markers......... nu wordt alles richting COVID getest, zeker in ziekenhuizen, dan hoeven ze niet verder te zoeken.

Overigens kan je die schattingen in tal van rapporten vinden, zijn ook in de Lancet gepubliceerd.

Er wordt dus op basis van een foutieve test paniek gezaaid en dat is verdomde kwalijk!

Dat jij dit goed praat is werkelijk te gek voor woorden!

Nogmaals....... Shame on you!

Fatwabuster | 24-10-20 | 22:24
▼ 8 antwoorden verborgen

Feynman werd -vergruisd- zegt ie... nou, dan hebben ze toch weer keurig op tijd in elkaar gezet.

Premier Trutte | 24-10-20 | 20:47 | 1

Een slip of the tongue.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:51

Redenen voor deze cijfers, at random;
1. Niet doen zoals Zweden twitter.com/IkNet/status/132006746830...

2. Wereldwijd bestaat de griep voor 95% niet meer twitter.com/sallyKP/status/1317494431...

3. Dodelijkheid in relatie tot ouderdom niet duidelijk maken aan het volk twitter.com/MaxHeadroom_19/status/131...

4. De laatste maand de PCR testresultaten opschroeven van 30 naar 35 vermenigvuldigingen en dan tevens aanslaan op al 1 virusstukje ipv 3 stukjes twitter.com/WybrenvanHaga/status/1319...

5. De griep die jaarlijks alleen in Nederland al miljoenen besmettingen kent. Echte besmetting that is, geen PCR vals positieven twitter.com/MaxHeadroom_19/status/131...

6. Teveel naar Gommers luisteren twitter.com/Rising_Seraphim/status/13...

7. Casedemic, PCRgate etc etc (nog even los van de onderliggende WEF Reset agenda)

HdJ | 24-10-20 | 20:46 | 6

@Kuifje-naar-Brussel | 24-10-20 | 20:52: Dat onzin verhaal stond inderdaad in de T..... al lang debunked.... net als het overlijden van de 33 jarige corona ontkenner uit de Oekraïne.... ook zal zo'n onzin verhaal.

Maar goed, jij gelooft dat allemaal natuurlijk

Fatwabuster | 24-10-20 | 20:57

Exact. Dan ben ik maar een wappie.

genoegisgenoeg | 24-10-20 | 20:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Op naar de tweede lockdown en de derde golf daarna. Enzovoort.
Is er al iets bedacht tegen het virus zelf? Of waar het vandaan kwam?

Nee? Dan zit er niets anders op dan maatregelen & schuld op het bordje van de burgers te leggen.

Houdt u even 1,5 afstand tot Sint Juttemis. Ook tijdens het knielen voor BLM en spijbelen voor het klimaat.

Jan Passant mk2 | 24-10-20 | 20:45 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 24-10-20 | 20:53:
Ah. Nu moet president Trump onze redding brengen? Dan mogen je kameraden in de driehoek Hilversum-DenHaag-Brussel wel eens ophouden met bidden voor hun buddy Biden.
Als de belangengroepen achter die schurk winnen, dan zijn wij de eerstvolgende tig jaren nog niet af van dit politieke virus.

Jan Passant mk2 | 24-10-20 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

De uitbetaling van de zorgbonus duurt ook te lang, als die er al gaat komen. Ik denk dat alleen ambtenaren die thuis werken uiteindelijk als enige in aanmerking komen voor de bonus door de inspanning om deze regeling op te bouwen en op z’n Nederlands te reguleren via diverse commisie’s , managers en andere moeilijke banen. De Fransezorg viert feest met onze centen. De tweede 1000,- leugen en belofte van Rutte .

ja,diedus! | 24-10-20 | 20:44 | 1

Je was me net voor, wilden net schrijven dat het personeel nu reuze gemotiveerd is door de loonsverhoging en aannemen van meer verplegend personeel..............not. Wat hebben ze godmondeju dat half jaar gedaan daar in Den-Haag, uitgezonderd van onnodige wetten maken en niet werkende app opnieuw uitvinden.

jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:49

Ik wou echt iets scherps zeggen en iets toevoegen aan deze discussie... maar ik ben dr wel klaar mee... goed weekend allen.

Flow_Snake | 24-10-20 | 20:44

Laat de Hond maar de crisis managen. In hem heb ik meer vertrouwen.

Het belangrijkste volgens Rutte: 1. anderhalve meter afstand, 2. je handen stuk wassen. Op zich geen schadelijke maatregelen, maar het belangrijkste? Nee. Mondkapjes, vooruit dan maar. Maar wat echt belangrijk is, dat is ventilatie. Luchtzuivering met ionisatoren ook. Verder geeft de Hond ook blijk van creativiteit en doortastendheid, en dat hebben we nodig in deze crisis.

Sitting_targets | 24-10-20 | 20:41 | 3

3. En je bek houden.

inCol | 24-10-20 | 20:45

Ventileren is slecht voor het 'klimaat'. Dus dat gaat nooit gebeuren. We zijn juist zo lekker bezig met al die nieuwbouwprojecten waar de ramen niet meer open kunnen.

C1O2 | 24-10-20 | 20:45

De Hond is nog bezig met een moordonderzoek.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:54

Je zou kunnen kiezen om geen mensen van boven een bepaalde leeftijd meer toe te laten in het ziekenhuis. Dat gaat een hoop weerstand oproepen, maar je lost het probleem wel op.
Je zou ook kunnen kiezen iedereen op te sluiten en daarna deur tot deur mensen gaan testen. Test je negatief mag je naar buiten in je eigen stad/dorp. Test je positief moet je binnen blijven en komen ze over twee weken terug. Uiteraard tijdens dit proces alle grenzen dichthouden en daarna ook nog minimaal 1 jaar. Dus ook niet op vakantie.

C1O2 | 24-10-20 | 20:40 | 6

Krijgen de negatief getesten dan een gele ster op hun jas of zoiets.

jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:52

@jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:52: Dat had ik er eerst serieus in staan. Maar ik wilde mijn goede idee niet zelf belachelijk maken.

C1O2 | 24-10-20 | 20:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is gewoon klote.
Iedereen die ik spreek is expert geworden en ze hebben allemaal een andere mening.
Mensen met een mondkapje worden schapen genoemd, en mensen zonder mondkapje worden enrnstige ziektes toegewenst, hetzelfde met tegenstanders en voorstanders van de lockdown.
Verdeel en heers.
Rutte is hier uiters bekwaam in.

polletjepiekhaar | 24-10-20 | 20:39 | 3

Gelukkig zijn de meeste mensen beschaafd en vrij genuanceerd, ik ken in het echt niemand die anderen schapen noemt of ziektes toewenst.

Diederik_Ezel | 24-10-20 | 20:49

@Diederik_Ezel | 24-10-20 | 20:49: Gisteren in de supermarkt een mevrouw die me heel dicht passeerde en riep dat ik een mondkapje op moest doen. Verder nog geen negatieve ervaringen.

C1O2 | 24-10-20 | 20:51

@C1O2 | 24-10-20 | 20:51: Wij laten boodschappen elke week boodschappen bezorgen, heerlijk

Diederik_Ezel | 24-10-20 | 21:12

Ah, daar gaan we weer. Feynman die nu alles weet te duiden. Net als de PVV en Forum was het in april allemaal te weinig en slechte beslissingen, maar nu weten ze het ook allemaal weer beter. Dat heet nu populisme. Geynman heeft ook die neiging.

Jankvogel | 24-10-20 | 20:37 | 2

Voortschrijdend inzicht wellicht ?

Koning BongoBongo | 24-10-20 | 20:40

Jank niet zo en koop een kroontje. Anders kun je straks alleen bij de Sjoop terecht.

Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:46

Tja, ware woorden: zachte heelmeesters maken stinkende wonden" oftewel "polderen"
Helaas kunnen we er niets aan veranderen, tenminste op een democratische manier, en zullen we opgescheept blijven zitten met een paar "plusche plakkers" die helaas alleen het beste met zichzelf voor hebben en het gepeupel maar als last ervaren.

Camoflage | 24-10-20 | 20:37 | 1

Op vele vlakken zo typisch voor de westeuropese samenleving. Helaas.

inCol | 24-10-20 | 20:44

"Zachte heelmeesters maken stinkende wonden" is i.c. minder waar dan het tegenovergestelde. De Telegraaf meldt dat landen die in het voorjaar de zaken rigoureus aanpakten zoals Tjechië, Spanje en Ierland het nu niet beter doen dan landen zoals Nederland. www.telegraaf.nl/nieuws/915881122/dit... deTelegraaf had ook Frankrijk en België kunnen noemen waar wekenlang lang alles behalve de supermarkt was gesloten. Inmiddels wordt v.a. a.s. maandag in de stad Brussel weer dezelfde fout gemaakt: alles gaat dicht, avondklok om 22.00 u. en overal op straat muilkorf, zodat men verstoken is van vit.D.

CiTy3 | 24-10-20 | 20:37 | 3

Klein puntje, vitamine d ligt gewoon bij de supermarkt he.

peterdh | 24-10-20 | 20:50

Veel haring eten, daar is veel vitaminen D in en dan wegspoelen met wodka.

jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:54

@peterdh | 24-10-20 | 20:50:
Inderdaad, maar dagelijks van de zon profiteren heeft de voorkeur. En door inkomstenderving door die lockdowns kunnen veel mensen zelfs het geringe bedrag voor vit.D. pillen niet missen.

CiTy3 | 24-10-20 | 21:06

Boeit me allemaal niet. het is alleen aar filosoferen, niks meer niks minder.

SinisterNL | 24-10-20 | 20:37

Gelukkig is het in Nederland niet zo erg, rivm kampt nog met de cijfers dus het zal best meevallen. Geen paniek mensen, niets aan de hand volgens onze MSM.
https://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/corona-alarm-in-holland-deutschland-hilft-nimmt-patienten-auf-73573476.bild.html

jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:36 | 2

Ja, in Duitsland heeft men de zaken op orde.

de honden blaffen... | 24-10-20 | 20:40

Dacht men altijd.

inCol | 24-10-20 | 20:46

Dus 500+ corona op de IC. Bij een bevolking van 18 miljoen mensen. Wat een prutsers en idioten zijn onze bestuurders toch. SchraalHans is Keukenmeester met Stinkende Wonden.

Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:36 | 5

@Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:48: Zorgkosten die boven de 100 miljard uitkomen en dhr Karbiet wil nog meer geld uitgeven aan medische voorzieningen.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:55

Managers eruit, bedden en werkmensen erin. Die managers maken de zorg duurder dan nodig is. Zo kan ik ook de kosten opvoeren.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 22:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Inzake de optie x weken lockdown: dan is het toch een kwestie van weken/maanden voor we weer terug bij af zijn?

ChristianV | 24-10-20 | 20:36 | 1

Ja.
Dat is een doodlopende weg.

de honden blaffen... | 24-10-20 | 20:42

De mensen die nu op de verpleegafdelingen mee worden geteld zijn misschien wel positief getest, maar liggen daar deels ook mét Corona en niet dóór Corona. Alles gaat op de grote hoop. Dat het nu meevalt ligt ook aan de vitamine D levels die deels nog op peil zijn (behalve o.a. bij veel allochtonen). Hoe dan ook zie je nu aan de lage sterftecijfers dat die positieve PCR uitslagen echt niet allemaal actieve besmettingen zijn.

RichardBandler | 24-10-20 | 20:33 | 5

@jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:38: Zink kun je vast wel injecteren.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:56

@jan huppeldepup | 24-10-20 | 20:38: ja je hebt het in druppels en in sprayvorm. In de ouderwetse l evertraan zit het sowieso

Kokossss | 24-10-20 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat nou als de economie door alle maatregelingen het ook voor de kiezen krijgt?

Eminent | 24-10-20 | 20:31 | 3

Das wel HEEL ver gezocht.

ChristianV | 24-10-20 | 20:33

Als je niks doet, krijg je nog zwaardere klappen.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:37

Wat een speudowetenschap weer. IC getallen uit maart gaan 'omrekenen' naar nu... Maar besmettingsaantallen niet corrigeren voor veranderde situatie. Feit: 500 man op IC, Nog lang niet kritisch

Nescio73 | 24-10-20 | 20:31 | 6

Ik ga Boven Het Dal van Nescio meer eens herlezen.

Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:38

@MoltisantiBeer | 24-10-20 | 20:35: weer iemand die exponentieel niet begrijpt. Als het zoals nu iedere 2 weken verdubbeld kan je daar niet tegenop capaciteit uitbreiden. Zelfs met 100 keer zoveel bedden win je daar 14 weken mee. Je moet dus iets aan de groei doen

Nescio73 | 24-10-20 | 20:42

@Feynman | 24-10-20 | 20:37: Wel een beetje een propaganda stuntje... vond je niet.... RTL en NOS waren er live bij..... man man man

Fatwabuster | 24-10-20 | 20:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Dankzij het RIVM was Nederland ook het enige land dat geen herstelcijfers publiceerde. Werken ze daar nog met een telraam of zo?

Toverkol | 24-10-20 | 20:28 | 1

Klopt. De GGD had er geen mankracht voor. Niet normaal. Doe eens al die bebaarde GGD boomers van de tv en zet ze aan het werk.

Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:40

In heel Europa lopen de cijfers flink op, ongeacht welke maatregelen er al lang genomen zijn. Van bijna niets doen tot zelfs buiten in een lege straat verplicht een mondkapje op, het maakt voor de toename blijkbaar zeer weinig uit.

2voor12 | 24-10-20 | 20:27 | 1

Niks doen zorgt voor meer besmettingen. Maar da's logisch.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:58

Nou, de horeca sluiten zal echt het verschil niet maken ... in de Librije zie je niet de meeste besmette bevolkingsgroep uit bepaalde wijken uit bepaalde steden terug.
Nee, de meeste besmettingen vinden thuis plaats.

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:26 | 3

Ik vind dan ook dat er maximaal één persoon per huis mag zijn.
*/ alvast de koffers van mijn vrouw buiten op de stoep zet */

2voor12 | 24-10-20 | 20:28

In twee weken (7 t/m 21 oktober) van 250 naar 500 op de IC. Iemand enig idee wanneer er, naar alle waarschijnlijkheid, geen ruimte meer is?

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:21 | 13

@Piet Karbiet | 24-10-20 | 20:42: Ze hadden naar Karbiet moeten luisteren, die wilde alles zo snel mogelijk open gooien.

Rest In Privacy | 24-10-20 | 20:59

Rutte zou 2500 bedden regelen beloofde hij in maart. Reken maar uit. Nog 8 weken en er is een vaccin. In ieder geval in DE en de UK.

The2Amendment | 24-10-20 | 21:01
▼ 10 antwoorden verborgen

Dinsdag wordt de noodwet door de 1e Kamer goedgekeurd..... kunnen Rutte en De Jonge gelijk om 19.00 een mondkapjesplicht afkondigen.....

Wat zeiden de heren over mondkapjes, nog niet zo heel lang geleden?

Schijnveiligheid!

Fatwabuster | 24-10-20 | 20:21 | 7

@Wybe Wabes Abbema | 24-10-20 | 20:58: Zonder mondkapjes waren de cijfers nog veel erger geweest

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Zitten we niet gewoon nog in de eerste golf maar zijn er nu veel meer tests die ons laten denken dat het een tweede golf is ? Had men van begin af aan de scholen dicht gelaten waren we al een hele stap verder geweest........ incompetent gepolder van een besluiteloze regering en dan heb ik het niet alleen over Covid.

Koning BongoBongo | 24-10-20 | 20:21 | 1

Die scholen zijn in België Spanje of Kroatië ook wekenlang dicht geweest en die hebben nu net zo’n hoge cijfers als ons dus dat helpt ff voor een paar weken maar daarna nul. Of wilde je de scholen tot de Pasen sluiten?

Trumme | 24-10-20 | 20:30

De link geeft voor vandaag een aantal van 1643 aan. Gaat dus snel de goede kant op. En een klein detail: bewezen of verdacht. Begin dit jaar lieten ze je gewoon thuis of in het verpleeghuis aan je lot over.
Moeilijk vergelijken dus.

heavydigit | 24-10-20 | 20:19 | 1

"Wordt momenteel nog aangevuld door ziekenhuizen" Je kijkt bij NICE transparant naar realtime data, dus kijk even op de site zelf naar de grafieken om de juiste conclusies te trekken.

Feynman | 24-10-20 | 20:22

Ik zie een lineaire lijn, maar ik ben dan ook een domme burger.

Kwelbeller | 24-10-20 | 20:18 | 6

@Kwelbeller | 24-10-20 | 20:24:
En dit zijn alleen de mensen met klachten die getest worden, terwijl flink aantal mensen COVID verspreiden zonder klachten. Echt onderzoek bestaat uit af random testen, daar weet Japie alles van.

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:33

@Koning BongoBongo | 24-10-20 | 20:21: u stemt Rutte? Niet gaan schelden ja.

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederland maakt weer gebruik van Duitse IC-capaciteit. Reken maar dat Nederland daardoor meer Bundesland wordt. Het is een ereschuld die Nederland gaat voelen. En Duitsland voelt dat zeker ook. Nederland zal meer Duits worden, of helemaal. En dat hebben we dan ook als falers aan onszelf te danken.

Sitting_targets | 24-10-20 | 20:18 | 10

Die was @Kuif

de visser | 24-10-20 | 21:33

@The2Amendment | 24-10-20 | 21:03: Je wil niet weten hoe groot Jan Smit was bij de oosterburen. Misschien nog steeds wel.

Heerlijk voor die moffen om Jan Smit te zien. Dan weet je: die Hollanders zijn zu haben.

Sitting_targets | 24-10-20 | 21:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Worden ze nou niet echt dood en doodmoe bij het journaal om elke dag iets tegen Trump uit te zenden

dedwarsligger | 24-10-20 | 20:16 | 9

Kijk toen Trump zorgde voor 3 landen in M.O.die betrekkingen met Israël sloten, vertelde dat dat gebeurde onder leiding van de Verenigde Staten. Begrijp je?

dedwarsligger | 24-10-20 | 22:01

@dedwarsligger | 24-10-20 | 22:01: Helemaal niet, Die betrekkingen waren er al enkele decennia. Trump en Bibi hadden beide een publiek succesje nodig: Trump vanwege verkiezingen en wapencontracten, Bibi vanwege zijn rechtszaak/rechtszaken en een bevolking die zich tegen hem keert.

Arachne | 25-10-20 | 13:42
▼ 6 antwoorden verborgen

ICT probleem? Waarschijnlijk is excel vastgelopen. Of zoals de belastingdienst ooit eiste: alleen data-pakketjes max 3,5 MB zijn welkom ...

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:14 | 1

ICT troep geleverd vanuit lage lonen lage kwaliteit landen.

Astroturfer | 25-10-20 | 07:19

Bij exponentiële groei gaat de lijn in een boog steeds hoger, niet in een rechte lijn omhoog.

dhrat | 24-10-20 | 20:14 | 5

@Fatwabuster | 24-10-20 | 20:48: Gekeken:
Men beweert daar dat de groei van het aantal ic-opnames momenteel niet exponentieel gaat, zoals in maart, maar lineair. En verder:
'We zijn bij lange na niet in de maart 2020 situatie qua exponent en de te verwachten max-ziekenhuis/IC-bedden-bezetting (toen 1315 IC-bedden)

Wat ook het geval is: een ziekenhuis/IC-patiënt in oktober 2020 is niet hetzelfde als een ziekenhuis/IC-patiënt van maart 2020:

1. In maart was de IC-ligtijd 3 weken, en stierven er 4 op 10 IC-patiënten; in oktober is de ligtijd 2 weken, en sterven er 1 op 10 IC-patiënten.
2. In maart waren het 100% Covid-19 patiënten; In oktober wordt elke ziekenhuis/IC-patiënt getest op C19; lig je er voor “hartoperatie” en test je positief dan word je als Covid-19-patiënt geteld (15% van “regulier zorg” test positief op dit moment!)
3. PCR-test is nu gevoeliger voor uitslag waardoor meer false positief getest worden.
Ergste geval: Het kan zijn dat de INSTROOM nog blijft doorlopen naar 60/dag. In dat geval zal de IC-bezetting aftoppen op 14*60 = 840 IC-bedden-bezetting (4 weken na 21 Oktober: 18 November).
Ik vin't mooi.

grietmetgroenefiets | 24-10-20 | 22:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben het eigenlijk wel enorm eens met de slotconclusie. Niet omdat ik er verstand heb (dat heeft sowieso bijna niemand) maar omdat het op mij het meest logisch over komt. En als het aan mij ligt vliegt de Koning morgen weer naar Griekenland. Hij is ten slotte wel de Koning. Het volk lijkt wel een stelletje peuters 'ja maar hij mag wél op vakansie!' BoehoeBoehoeoe.

Leptob | 24-10-20 | 20:13 | 2

Afgunst van arbeiders

Astroturfer | 25-10-20 | 07:14

Duur gevalletje van 'Do as I say, don't do as I do'.
Daar gaat het om.

Der Schnitzeljäger | 25-10-20 | 07:55

Off-topic: khabab vs gaatje: van 20.30 Veronica naar 22.45 sbs9?

Behangdelul | 24-10-20 | 20:12 | 1

Was sowieso niet op Veronica maar op KIJK om 20:30. Herhaling op SBS9 om 22:45.

More_Bazz | 24-10-20 | 20:30

De vraag is niet of de koninklijke familie veiliger was geweest maar of de Griekse bevolking veiliger was geweest

Kokossss | 24-10-20 | 20:10

Het maakt helemaal niet uit wat Mark Rutte wel of niet doet. De VVD wordt in Maart toch weer de grootste, met hem als lijsttrekker. De overheid is niet het probleem, dat zijn die kiezers.

EenGoedBegin | 24-10-20 | 20:10 | 6

@Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:18: Veel plezier bij de Dierenpartij. Of wordt het DENK?

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:03

EenGoedBegin.
Dat is niet helemaal waar. Helemaal niet zelfs!

Rest In Privacy | 24-10-20 | 21:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed stuk. Heel erg eens met de laatste alinea. Doe iets! Maak verdomme een keuze!

zwaaropdehand | 24-10-20 | 20:10

Incompetente imbecielen helpen een heel land in een economische catastrophe te storten met uiteindelijk op de lange termijn veel meer slachtoffers dan die duizenden nu die anders ook waren gestorven door onderliggende gezondheidsproblemen danwel zwak immuun systeem door ouderdom.

Dwarsdenker | 24-10-20 | 20:08 | 14

@Happy People | 24-10-20 | 20:23:
Precies en nu een hele economie naar de klote helpen omdat de griep een nieuwe naam heeft gekregen en uit China kwam...
Niet echt een bondgenoot van de Westerse wereld.

Dwarsdenker | 24-10-20 | 20:51

@Dwarsdenker | 24-10-20 | 20:51: Henry Kissinger heeft China doen openen en vervolgens de productie van de VS en Europa naar China doen verdwijnen. Hij heeft altijd zeer warme en intensieve banden met China gehad.

Het westen heeft actief met China gewerkt, joint ventures, onderzoek uitwisseling van informatie en kocht en kocht want lekker goedkoop.
Wereldbedrijven vestigden zich in China (Apple), want goedkope arbeid,
geen ARBO/vakbond, geen milieuwetgeving en het westen kocht de IPhone want die was betaalbaar, zelfs voor de onderklasse.

En wat doen we in deze crisis? We kopen nog meer op het internet (bol.com) en vullen de zakken van de grote jongens. Jeff Bezos van Amazon lacht zich de ballen 10x uit de broek. In de VS worden de zogeheten shopping malls (grote overdekte winkelcentra) omgebouwd tot Amazon distributiecentra. En daar mag de werkloze voor een absoluut minimumloon zich in het zweet werken. Amazon "helpt" zijn medewerkers met het aanvragen van diverse toeslagen in verband met laag loon. Maximeren van de winst, minimaliseren van de kosten. En het westen vindt het geweldig want Jeff is ge-wel-dig en kapitalisme.

Arachne | 25-10-20 | 13:30

@Baron_von_Rijswijck | 24-10-20 | 20:30: Vreemd dat die lijken in de gang ALLEEN in Italië waren. De video's waren korrelig, onduidelijk en de herkomst vaag. Bedden met lakens erover en gesjouw met lijkzakken, wat veel leek op een militaire stijl operatie, zegt niets. Hoe koud het ook klinkt, de lijken waren niet zichtbaar. Wat lag er onder die lakens en wat zat er in die lijkzakken?

T.a.v. de economie: de toeleveringsbedrijven draaien ook slecht. Zodra de HO-TO-TH omvalt en de winkels (niet ketens, gaat de onroerendgoedbranche het echt merken. En de vliegtuigmaatschappijen; je kunt ze niet onbeperkt blijven steunen. En die klap werkt vanzelf door in de rest van de economie. Het banenverlies (WW = tijdelijk) zal in leiden tot gezinnen die het met 1 inkomen moeten doen (en meer belasting betalen want wie geen baan heeft = geen heffingskorting). En als dat inkomen net boven de grens ligt, kan met geen toeslagen (huur-zorg) aanvragen.

De enigen die zeker zijn van hun baan zijn ambtenaren, zorg, politie, brandweer, BOA's, NGO's en de media.

Arachne | 25-10-20 | 13:39
▼ 11 antwoorden verborgen

Heel duidelijk. Scholen moeten dicht! Het sluiten van kroegen is klein bier in vergelijking met de vele honderduizenden pubers die het virus naar kwetsbare ouderen verspreiden. Regering Rutte heeft gefaald!

Baron_von_Rijswijck | 24-10-20 | 20:08 | 8

@Sitting_targets | 24-10-20 | 20:36:
Moet je tegen me ouwe zeggen, Die heeft in het jappenkamp gezeten en 5 jaar onderwijs gemist. Maar onder zijn kampgenoten zijn ingenieurs en ministers. Dus die paar maandjes onderwijs missen leidt niet meteen tot een 'gebrekkig opgeleide beroepsbevolking'.

Der Schnitzeljäger | 25-10-20 | 07:51

@Sitting_targets | 24-10-20 | 20:36: Politici, ambtenaren, media, NGO's hebben grotendeels HBO of Universiteit.

We zouden beter af zijn als het overgrote deel een degelijk MBO niveau opleiding had afgerond en een echt werk zou doen.

Arachne | 25-10-20 | 13:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Wappieroepers kunnen weer van stal.

BrutusBosch | 24-10-20 | 20:08 | 3

Het is zaterdagavond. De stad is donker en uitgestorven. De horeca voor onbepaalde tijd gesloten. Geen familiefeesten. Geen evenementen. Mensen lopen massaal met mondkapjes in de winkels en ook op straat. De discipline van de Nederlander is ontzagwekkend. Toch is het voor velen niet genoeg. Alles moet op slot! De levenswerken van duizenden ondernemers moeten gesloopt worden om te voorkomen dat pijnlijk aan het licht komt dat de overheid de ziekenhuiscapaciteit bijna heeft gehalveerd terwijl de bevolking groeit en groeit en groeit. Een totale lockdown is onmogelijk. Het compleet uitroeien van het virus is dat ook. Een virus muteert en verzwakt door groepsimmuniteit. Dat is al eeuwen zo een feit. Zelfs over de Spaanse griep zegt de overlevering 'zo onverwacht als het virus kwam was het opeens weer verdwenen'. En zo zal het met covid19 ook gaan.
Een wappie is een gekkie die waanzinnige dingen roept.
Dan is de vraag: wie is de wappie?

keestelpro | 24-10-20 | 20:31

@keestelpro | 24-10-20 | 20:31:
Precies. Niks aan toe te voegen.
Zelfs een afgestudeerde geschiedenis leraar zou beter moeten weten of een oud-leraar op de basisschool...

Dwarsdenker | 24-10-20 | 20:54

@keestelpro | 24-10-20 | 20:31: En zo is het Kees. Ik moet ook nog maar zien dat wij de wappies zijn. Ik verdenk sterk het andere kamp. De wappies roepers zeg maar...

The7thGuest | 25-10-20 | 10:24

De zorg om de borging van de troonopvolging lijkt loffelijk, maar is volkomen misplaatst. Doe verder vooral geen moeite!

Frau Merkel | 24-10-20 | 20:07

Exponentiele toename in aantal positief getesten zegt meer over test apaciteit en bereidheid tot laten testen imho.

Neuth | 24-10-20 | 22:22

De tweede golf in het najaar van de Spaanse griep werd vele malen erger dan de eerste golf, veel meer doden.

Frans1156 | 25-10-20 | 00:43

@Frans1156 | 25-10-20 | 00:43: Dat ligt dan aan het verschijnen aan het einde van het griepseizoen waardoor de 1ste golf niet tot het uiterste kon komen.

Neuth | 25-10-20 | 11:09
▼ 7 antwoorden verborgen

"Het is maar een griepje..."

Nibdib Niddib | 24-10-20 | 20:07 | 10

@hell-no | 24-10-20 | 20:24: ben blij voor je dat je COVID-19 overleefd hebt!
Mijn oma was zo oud dat haar hart het op gaf. Haar longen liepen vol. Ze is in slaap gebracht en rustig overleden.

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:44

@hell-no | 24-10-20 | 20:24: take a chill pil en lees mijn reactie en jouw reactie nog eens door. Sterkte met je herstel. En ik heb mijnfair share met bijna dodelijke infecties gehad hoor.

BobDobalina | 24-10-20 | 20:45

@Dwarsdenker | 24-10-20 | 20:38: hell-no is aan het huilstruiken omdat hij een symptoom heeft meegemaakt, en dus expert wat COVID-19 betreft. Er sterven nogal wat mensen aan longfalen door allerlei ziekte. Maar goed, het is heul erg want hij was ook ziek!
En ik ken mensen die ook heel erg ziek waren! En die gingen dood! Nou dan!

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:49
▼ 7 antwoorden verborgen

Iets eerder de olifant in de kamer benoemen en hem aanspreken op z’n gedrag zou ook geholpen hebben.

cheops | 24-10-20 | 20:07 | 6

@Koning BongoBongo | 24-10-20 | 20:25: Benno wist vroeger wel raad met een olifant. Zoon van Trump trouwens ook. Zou je ook nog kunnen missen?

bitterpete | 24-10-20 | 20:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom is het voor de ene een licht griepje en voor de ander een dodelijke aandoening?

Tishetnetnie | 24-10-20 | 20:07 | 3

Een ultra miniem deeltje van de bevolking is genetisch belast, de rest is obesitas en/of op sterven na dood ...
Corona is het laatste duwtje.
Een griep kan ook longontsteking veroorzaken en schade aan longen aan hart, dus dat kun je niet Corona linken.

Analia von Solmsch | 24-10-20 | 20:22

om dezelfde redenen als het voor de ene een lichte griep is en de andere aan diezelfde griep doodgaat.

Trumme | 24-10-20 | 20:25

Lijkt te maken te hebben met ACE2, met de initiële virale dosis en voor een deel gewoon geluk/pech

Blasfemie | 24-10-20 | 20:56

Ik zie toch nog geen ministerie failliet gaan.Maar ja ,die hebben voor een goede buffer gezorgd.

van stampij | 24-10-20 | 20:07 | 1

Kan ik per ministerie mijn abo opzeggen? Of alleen voor de NPO?

Frau Merkel | 24-10-20 | 20:08

Vergruist...?! Dat zijn geen halve maatregelen!

Wiebenick | 24-10-20 | 20:06 | 2

Ja, haha, dat ging mij ook wat te ver. Of zou het GeenStijl-speak zijn?

zwaaropdehand | 24-10-20 | 20:12

@zwaaropdehand | 24-10-20 | 20:12: Kan zijn. Maar van Dissel ligt ook al in gruzelementen. Tien jaar ouder, volledig vergruist, uhh vergrijst en wallen als slotgrachten. Wat's next?

Wiebenick | 24-10-20 | 20:36

Van een grafiekje naar een voorspelling naar de koning. Lijkt wel of ik naar een vrouw luister.

BobDobalina | 24-10-20 | 20:06

Hoeveel werd er in de week van 28 september getest en hoeveel wordt er nu getest?

Fatwabuster | 24-10-20 | 20:04 | 7

@Fatwabuster | 24-10-20 | 20:37: Veel te hoog, dit maakt driekwart BCO en gerichte zelfisolatie onmogelijk, veel is niet in beeld. Johns Hopkins & WHO keuren alles boven de 5% hard af. www.jhsph.edu/covid-19/articles/covid...

Het gaat ook vrij hard, week 35 eindigde met 2,2% Percentage gaat dus wekelijks maal 1,32 Dus ik weet niet wanneer jouw grens bereikt is, we kunnen het sowieso uitrekenen wanneer dat is.

Feynman | 24-10-20 | 20:58

@Feynman | 24-10-20 | 20:58: BCO was ergens in augustus al gesneuveld.... WHO keurt tevens lockdowns af!
Alles is nu gebaseerd op dat idiote getest met een PCR test die in 3 weken in elkaar geflanst is door onder meer Drosten en Koopmans, al voor dat er data uit China bekend was.......
RIVM heeft tevens de CT waarde omhoog gegooid naar 35 waar 25 het maximum is.... tevens wordt er nog maar op 1 marker getest in plaats van 3 (waarom?????)
Wekt allemaal niet zo heel veel vertrouwen.... vind je wel?

Fatwabuster | 24-10-20 | 21:05
▼ 4 antwoorden verborgen

ICT-probleem, zal wel een virus zijn.

Mr_Natural | 24-10-20 | 20:02 | 2

Goeie.

zwaaropdehand | 24-10-20 | 20:12

ICT-probleem: een gedeeld excel document waarin iemand heeft zitten knoeien waardoor er niks meer van klopt. Wie denkt dat er werkelijk een "systeem" is waarin de gevallen worden gemeld, die moet echt eens gaan kijken bij de lokale GGD. Als er een semi-overheidsorgaan is dat totaal is ontspoord, dan is het wel de machtsgeile GGD.
Enfin, die kunnen dus ook niks goed doen. Wisten we ook al.

Bakkeleures | 25-10-20 | 08:37

Maatregelen hebben zo te zien wel wat effect, exponentiële groei is lineair geworden. Als ze het twee maanden eerder hadden gedaan was het een prima pakket geweest.

Blasfemie | 24-10-20 | 20:01 | 8

@Blasfemie | 24-10-20 | 20:31: Ik heb begrepen dat je alleen je mag laten testen bij symptomen..... al dan niet gedwongen door je werkgever cq werksituatie.... en dan krijg je dus veel mensen die enkel een verkoudheidje hebben..... maar dat kon je toch van te voren zien aan komen.
Sjaak de Gouw (GGD Amsterdam) heeft gezegd dat ze 100.000 testen per dag kunnen doen en de uitslag binnen 24 uur te kunnen geven.

Ik neem overigens überhaupt dat idiote getest en het roepen van getallen met een enorme korrel zout!

Fatwabuster | 24-10-20 | 20:36

De groei zit 'm in bepaalde bevolkingsgroepen maar daar hoor je niemand over. Groepen die lak hebben aan voorschriften en regels of die het simpelweg niet begrijpen.
Maar als je die groep niet wilt benoemen, kun je 'm ook geen aparte behandeling geven en blijf je dus met een slecht geïnformeerde en niet-gemotiveerde groep zitten die zich niet aan regels kan of wil houden.
Dacht dat Feynman hier wat aandacht aan zou besteden maar hij doet 't hoogover. Jammer, hij scheert daarmee alle Nederlanders over een kam terwijl allochtonen en dommeriken bijzonder sterk zijn oververtegenwoordigd op de IC. En daarom weet Rutte dat verdere maatregelen er bij mensen niet in gaan maar ook dat de bron aanpakken niet kan omdat dit de PVV in de kaart speelt.

Bakkeleures | 25-10-20 | 08:41

@Bakkeleures | 25-10-20 | 08:41: zelfs de NOS had het daarover toch? Ze hebben zo lang gewacht met die regionale maatregelen dat je daar nu echt maanden te laat voor bent.

Blasfemie | 25-10-20 | 09:23
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com