achtergrond

Geenstijl

Agent bekend van tv verlaat gevangenis

"(...) after posting a $1 million bond, according to court records"

We zochten voor de zekerheid nog even op wat posting a bond betekent, want een city cop heeft natuurlijk geen $1M onder z'n matras liggen. Maar het komt erop neer dat Derek Chauvin een Bail Bondsman de 1 miljoen laat overschrijven naar de rechtbank, als onderpand dat hij al zijn rechterlijke verplichtingen nakomt. En Chauvin betaalt de Bondsman 10% van dat bedrag voor zijn dienst. Snappen we dat ook weer.

Het betreft een conditional bail, waarvan de voorwaarden o.a. zijn dat hij niet voor de politie mag werken, geen contact mag hebben met Floyds nabestaanden en zijn papieren voor het dragen van vuurwapens in moet leveren. Chauvin wordt beschuldigd van tweede- en derdegraads moord en doodslag.

De beelden die de wereld over gingen kennen we nu wel omdat ze de wereld over gingen. Maar de bovenstaande bodycams van meer dan een uur zijn nog steeds het embedden waard. De noodlottige 8 minuten analyseerden we hier al eens , maar bovenstaande beelden geven een mooi compleet beeld van zowel de aanleiding (de winkelier die de politie belde) als de nasleep in de ambulance.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.