achtergrond

Geenstijl

Rapport Meldpunt Islamofobie: "Islamofobie door boerkaverbod steeds erger"

2018 belde en wil z'n GS-voorpagina terug!

Maar goed, islamofobie was al heel erg en het boerkaverbod dat nergens gehandhaafd wordt heeft het alles nog veel erger gemaakt. Dat leerden we vandaag uit een rapport van Meldpunt Islamofobie, met de naam ZWARTBOEK BOERKAVERBOD (PDF). Samenvatting: en mondkapjes dan?

"Mondkapjes leiden ook niet tot gevoelens van onveiligheid omdat een deel van het gezicht verhuld is. Waarom vormt dit wel een probleem als het een islamitische vrouw is die een gezichtssluier draagt? Dat communicatie geen discussiepunt meer is, bewijst wederom dat dit argument vooral als excuus werd gebruikt om de vrijheid van moslima’s in te perken. (...) De meldingen die wij hebben ontvangen sinds de uitbraak van corona, laten wederom zien dat niet gezichtsbedekking maar vooral de islamitische uitstraling van de drager als problematisch wordt gezien."

Nja, het Meldpunt heeft ervoor doorgeleerd dus dan zal het wel weer aan Nederland liggen. Ondertussen in de echte wereld. "Hij probeerde mij te slaan en raakte mij op mijn jukbeen. Op hetzelfde moment schold hij mij uit voor ‘kankerflikker’, ‘vieze kankerhomo’, ‘kontennaaier’ en ‘zemmer’. Daarna kreeg ik nog een klap op mijn achterhoofd.”"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.