achtergrond

Geenstijl

Bijenkorf Amsterdam wist van niets maar moet sluiten wegens besmette medewerkers

Monument.

En snapt u het nog nee natuurlijk niet. Maar jammer Bijenkorf, u bent geselecteerd door Femke "The Eraser" Halsema en staat op het punt uit het tijd-ruimtecontinuüm gegumd te worden. Afgelopen week zijn er 10 medewerkers op verschillende verdiepingen positief getest, en waren besmet tijdens hun diensten. Nu heeft Halsema besloten dat het warenhuis minstens 14 dagen dicht moet. "De GGD adviseert medewerkers die in de periode van 4 tot en met 18 augustus aan het werk waren, in quarantaine te gaan (...). De sluiting kan worden opgeheven wanneer er "overtuigende maatregelen zijn genomen" om verdere besmettingen te voorkomen."

Kortom, het hangt net als het hele Amsterdamse beleid weer van ambigue willekeur, escalatieladders en integriteitsontbijtjes aan elkaar. We doen echt maar wat, maar laten we wel het volgende afspreken: mócht het virus ooit verdwijnen dan is dat omdat wir das volk het hoofd koel hielden en op eigen kompas navigeerden, maar als het erger wordt is het wel de schuld van de roverheid die maar geen eenduidig beleid geïmplementeerd kreeg. Okay?

Mondkapjes in de hele stad? Lol. Rutte zegt ‘het probleem zit binnen’ (want die wil de economie niet doodmaken), Halsema zegt ‘nee het probleem loopt buiten’ (een theorie die door 14.000 BLM-demonstranten al is ontkracht).

Yoeri Vugts
Yoeri Vugts
@yoerivugts

Die "zwaardere maatregelen" in Amsterdam zijn eigenlijk vooral in theorie, bedoeld voor een volgende fase

Image
38
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.