achtergrond

Geenstijl

Man waarschuwt. Kijk NIET naar De Monitor

Goud voor uw Aangrijpende Brief

Beste redactie van GeenStijl, 

Lig ik hier op mijn vrijdagavond even heel keurig voor twaalf uur in bed weg te drijven van het zweet, breekt het extra zweet mij uit tijdens het scrollen door mijn Facebook feed. Zweet door opwinding, irritatie, BOOSHEID!

Ik zit in de Facebook-groep Roept U Maar (RuM) waar journalisten en programma-makers oproepen plaatsen voor kandidaten in hun producties. Regelmatig komen daar verzoeken voorbij waar mijn aambeien van openbarsten. Maar van de meegestuurde oproep van Anoek met een oe krijg ik echt een hangzak.

Zouden jullie jullie lezers alvast kunnen waarschuwen dat er heel binnenkort weer een fantastisch journalistiek product van de NPO komt over hoe racistisch dit teringlandje aan het worden is? Anoek is daar namelijk hard mee bezig! Ze zoekt naar mensen van meerdere culturen uit de racistischste straten van het land. Bewoners van de Jan Pieterszoon Coenstrat en het Paul Krugerplein, verenigt u!

Het zal er wel weer neerkomen op Jan & Annegreet zich prima voelen in de straat, maar dat arme Achmed & zijn vijf inwonende broers er he-le-maal doorheen zitten. En dan is het ... verbinden (lees: buigen) maar! Want "laten we wat meer naar elkaar omkijken", ja toch? 

Hoewel Anoek het zelf niet benoemt, staat op de site van de omroep keurig dat ze redacteujjwwwrrr is geweest bij M én Jinek, die toen nog niet voor het rechtse geld van Bertelsmann had gekozen. En ze heeft óók nog stukjes getikt voor het NRC. Ik snap dan ook totaal niet waarom ze niet gewoon wat oude "bronnen" uit haar vorige journalistieke topstukken raadpleegt, want zulke verhaaltjes heeft ze vast al 283 keer eerder gemaakt. 

Anyway, dit moest ik even kwijt. Ik zou graag meerdere mensen alvast waarschuwen aankomende tijd vooral NIET naar De Monitor te kijken (hoe veel mensen doen dat eigenlijk wél?), maar mijn bereik is 0. En die van jullie is HUGE! Dus help mij even, als jullie willen. 

Groet,  [NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.