Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Milde klachten door 5G? Bel 0800-1202

Alle loopneuzen verzamelen in de teststraat van de GGD

AU

Testen! Testen! Testen! Het gaat eindelijk gebeuren. Iedereen is al dood, en het griepje praktisch foetsie, maar we worden dan toch eindelijk gered door Mark & Hugo. Uw overheid heeft het supergeheime telefoonnummer bekendgemaakt, waarmee u zich NU kunt laten testen op de Corona. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 uur tot 20:00 uur. Gelieve alleen te bellen als u klachten heeft, dus: loopneus, koorts, keelpijn, verkoudheid, verhoging, niesbuien en/of plotsklaps verlies van reuk of smaak. De beller wordt tijdens het telefoongesprek gevraagd naar zijn of haar burgerservicenummer. Kom aan mijn privé. Bel 0800-1202.

Reaguursels

Inloggen

Nou, die symptomen lijken heel erg op mn allergieaanval.. (iets met grassen in juni).

MooseNL | 01-06-20 | 17:35

Ik wilde wel bellen maar mijn 5G only telefoon had geen bereik...

peterdh | 01-06-20 | 14:11 | 1

De paal was afgefikt.

Patatter | 01-06-20 | 15:23

6 uur en een paar grijze haren later is het toch gelukt om een afspraak te maken. Ik kon zelfs vandaag nog getest worden vanuit de auto, dat is top. De aanhouder wint!

De Eierbal | 01-06-20 | 14:08 | 1

Ik sta in de wacht .. maar ik irriteer me nu al mateloos aan het accent van de dame op het bandje.. die kan de Rrrrrr niet uitspreken.. ABN is dat het oude normaal?

hackxor | 01-06-20 | 14:17

6 uur later, nieuw bericht: "Er bellen op dit moment zoveel mensen dat er geen telefoonlijnen beschikbaar zijn. Probeer het over 30 minuten nog eens".

De Eierbal | 01-06-20 | 13:23 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik vooral veel last van een kudtoverheid.

Piet Karbiet | 01-06-20 | 13:04

Klopt het dat als ze je testen ze ook meteen je unieke DNA profiel hebben?

Nehemia | 01-06-20 | 12:16 | 7

@jip-86: yup, je krijgt gelijk zo’n 5g chip. Handig als je een abo bij Vodafone hebt, kan je gelijk met jouw hand aan jouw oor bellen: de pink bevat de microfoon, met de duim kan je de ander horen. En met de andere hand kan je in de lucht het nummer draaien.

Haringkoning | 01-06-20 | 12:50

@jip_86 | 01-06-20 | 12:26:
Google tracing staat als service al ongekozen klaar op mijn tablet.
Zit alleen op app en actie van een overheid te wachten.
Oh, all the people that love you.

MistaRazista | 01-06-20 | 13:17
▼ 4 antwoorden verborgen

4 uur later. Inmiddels is de bureaucratie gevaarlijker voor mijn hart dan de Corona. Nog steeds niet langer dan 10 seconden iemand aan de lijn gehad. Net 60 minuten in de wacht waarna de verbinding verbroken werd en het hele nummer weer niet te bereiken was.

Echt een gaaf land. Maar ik geef niet op!

De Eierbal | 01-06-20 | 12:14 | 7

@De Eierbal | 01-06-20 | 12:30:
Maar je snapt niet dat op de eerste dag de lijnen overbezet zijn?

Animals | 01-06-20 | 12:32

Ik voel een nieuwe kroniek aankomen.

LinkeLotje | 01-06-20 | 12:45

@Animals | 01-06-20 | 12:32:
Dat snap ik wel, maar ik snap niet dat lopende gesprekken nadat je door de wachttijd heen bent afgebroken worden omdat het technisch fout gaat. Lopende gesprekken zouden geen problemen moeten ondervinden van de wachtrij.

De Eierbal | 01-06-20 | 13:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Er komt pus uit mijn eikel. Heb ik nu corona?

Der Lehrer | 01-06-20 | 12:02 | 6

Dat klinkt als een Covid-19 druipert.

Nehemia | 01-06-20 | 12:07

@Der Lehrer | 01-06-20 | 12:08: Lekker laten begaan en zorgen dat je je vitamientjes, mineralen en anti-oxidanten binnenkrijgt.

Nehemia | 01-06-20 | 12:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaan ze dan meteen een bronnen en contact onderzoek instellen als je positief bent?

Nehemia | 01-06-20 | 11:43 | 6

@Nehemia | 01-06-20 | 12:08:
Ik ben ooit besmet met tbc geweest, ik moest zelf alle mensen waar ik de laatste twee weken contact mee had gehad bellen of ze zich wilden laten testen, ze kunnen je dat niet verplichten.
Of ze zouden er een wet voor moeten maken.

Animals | 01-06-20 | 12:23

@Animals | 01-06-20 | 12:23: "Of ze zouden er een wet voor moeten maken." U voelt hem waarschijnlijk al hangen.

Nehemia | 01-06-20 | 12:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Gelukkig ben ik onkwetsbaar,
zo heb ik vastgesteld na 6 weken mediteren in lock-down.
;-)
Test sane...

hotmint | 01-06-20 | 11:37 | 1

De chakra's zijn goed afgetuned op elkaar? Helemaal mooi.

Nehemia | 01-06-20 | 12:13

Ik moest net niezen, het zal toch niet
nee toch

deugnietmee | 01-06-20 | 11:20 | 1

Als ik kijk wat er door de gort droge lucht waait aan pluisjes, bloemetjessperma en ander zaad verbaast het me dat je tot nu toe maar 1 keertje hebt moeten niezen...

peterdh | 01-06-20 | 14:16

3 uur bellen met de landelijke lijn, het lukt niet. Dus ik bel de GGD van mijn provincie op. Die doen wel de test, maar het inplannen moet via de landelijke lijn. En die landelijke lijn doet het voor geen reet. "Uitzieken is ook een optie". Dat klopt, maar ik woon tijdelijk bij mijn ouders omdat een dronken man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn auto in mijn huis heeft geparkeerd. En het is nogal lastig om de afstand te bewaren binnenshuis.

De Eierbal | 01-06-20 | 11:04 | 3

Nog even doorgaan met bellen en dan komt de GGD vanzelf naar u toe.

LinkeLotje | 01-06-20 | 11:12

Ik wens u heel veel sterkte. Misschien helpt een mondkapje? En vooral de ramen wijd open! Zon + frisse lucht!

Lupuslupus | 01-06-20 | 11:17

@Lupuslupus | 01-06-20 | 11:17: Goede ventilatie is cruciaal. Veel van die oudjes kunnen het niet meer navertellen omdat dat laatste werd weggelaten.

Nehemia | 01-06-20 | 12:17

Testen is zinloos.
Vandaag schoon, morgen besmet.

Bolder | 01-06-20 | 10:57 | 8

@Der Lehrer | 01-06-20 | 12:12: meegenomen op de rubberboot door de artsen uit Tanzania.

Der Lehrer | 01-06-20 | 12:12

@Der Lehrer | 01-06-20 | 12:12: Met het goedkeuringsstempel van Tedros Adhanom. Dat gaat helemaal goed komen.

Nehemia | 01-06-20 | 12:14

@Der Lehrer | 01-06-20 | 12:12
Het is overigens niet zo dat het zo is, maar de president van Tanzania claimt het. Laat ik zeggen dat die man op zijn minst opmerkelijk is.

Aart4888 | 01-06-20 | 12:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Mag weg.

TRUMP | 01-06-20 | 10:56 | 1

Ik heb ook 3 uur gebeld, 2x er heel even doorheen, dan verbinding verbroken. Goed werk GGD!! Zeker onverwacht dat er mensen bellen.

ElJefe100 | 01-06-20 | 10:59

2 uur en 45 minuten later. Ik ben 5x door de wacht heen gekomen. Iedere keer na 10 seconden gesprek waarbij ze mij konden verstaan werd de verbinding verbroken. Ik heb best wat geduld, maar ik krijg het idee dat er op deze manier niemand afgewerkt wordt en de lijn verstopt blijft.

De Eierbal | 01-06-20 | 10:47 | 6

U kunt om 3 uur vannacht ook bellen. Schijnt het iets rustiger te zijn.

piloot47 | 01-06-20 | 11:03

U vult vrijwillig de DNA bank? Terwijl de corona hoos zowat afgelopen is?
Vergeet u dan ook niet de app te installeren.

P.Leuris | 01-06-20 | 11:06

„De test toont op geen enkele manier aan of je eerder corona hebt gehad.”

Animals | 01-06-20 | 12:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is meer goed nieuws, het vaccin tegen de Mexicaanse griep is ook zojuist gearriveerd!

johoost | 01-06-20 | 10:46 | 10

@Lupuslupus | 01-06-20 | 11:27: Ik las ergens weer dat die vaccinatie maar tijdelijk werkt. Vergelijkbaar met de griepprik. Dat betekent dat het niet bij één vaccinatie blijft, maar het periodiek prikken is. Aan mijn lijf geen polonaise.

Nehemia | 01-06-20 | 12:20

@p.leuris
Waarom de helft van het ziekenhuis personeel geen griep prik neemt (lees neemt, is wat anders dan 'weigert' subtiel verschil) omdat namelijk 95 procent van het ziekenhuis personeel niet in een kwetsbare groep valt met meer ziekten onder de leden of 75+ jaar oud zijn. Daarom niet. Dat de helft hem dus wel neemt vind ik nog verbazingwekkend veel. Als je kijkt voor wie die prik normaal genomen wordt aanbevolen. Dus dan is de vraag eerder: waarom neem jij hem niet? Als zelfs de helft van het ziekenhuis personeel, voor wie het helemaal niet aanbevolen wordt, toch een griep prik neemt...

peterdh | 01-06-20 | 14:21
▼ 7 antwoorden verborgen

Als ik me laat testen en ik ben "positief", wat dan? Twee weken quarantaine?
Mijn neusverkoudheid duurt namelijk al twintig of dertig jaar, daar gaat quarantaine weinig aan veranderen.
Ik wil maar zeggen, omdat ik onze overheid zo'n verschrikkelijk onbetrouwbare boevenbende vind, heb ik enige angst me te laten controleren want god weet wat er dan gebeurt. Voor je het weet staat er een bruinhemd van het RIVM aan je deur.

L. Vis | 01-06-20 | 10:45 | 2

Inderdaad, maar ook mensen om je heen 2 weken achter slot.

scorpio777 | 01-06-20 | 10:55

Er komt een mooi kuuroord in Drenthe waar u kunt revalideren. U wordt met de trein gebracht, maar dient wel een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens de rit.

Der Lehrer | 01-06-20 | 12:09

Hoe zit het eigenlijk met die mislukte app van Hugo?

BozePaarseMan | 01-06-20 | 10:33 | 9

En vooral wat heeft dat gekost

edwina56 | 01-06-20 | 11:16

@piloot47 | 01-06-20 | 10:57:
Lastig uitzetten als het niet aan staat, werk alleen in combinatie met een app, en die is er (nog) niet.

Animals | 01-06-20 | 11:38

Die staat nog steeds op de rol.

Nehemia | 01-06-20 | 12:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik heb een niet milde maar forse klacht. Eergister in de supermarkt rond 11 uur geen doorkomen aan in de gangpaden wegens hoog-bejaarden met vrijwel lege karren. Hele week de tijd om boodschappen te doen, maar nee, we gaan als de werkende mens eindelijk kan. Vervolgens pakken ze van alles beet en leggen weer terug, kijken jou verwijtend aan omdat je te dichtbij bent en geen mondkap hebt en dringen als gebruikelijk voor bij de kassa. Ik heb de tyfus aan die lui. Maarruh... kan ik hier ook voor bellen?

squadra | 01-06-20 | 10:32 | 6

Precies deze mensen maken Rutte weer groot.

piloot47 | 01-06-20 | 11:05

Laat je boodschappen bezorgen.

Nehemia | 01-06-20 | 11:46

Zie het als uitdaging. Als jij bejaard bent, kan je dat allemaal beter doen.

MistaRazista | 01-06-20 | 13:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Nu al overbelast, nieuwe vorm van lockdown. De cijfers zullen dramatisch gaan oplopen, heeft Rutte toch weer zijn zin. Wat een stel zieligheid bij elkaar.
Gebruik de reguliere media om het persoonlijk gevoel van dreiging te vergroten.
Gebruik de reguliere media voor het vergroten van verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen.
Gebruik de reguliere media om positieve boodschappen te promoten rond de vrijheidsbeperkende maatregelen.
Gebruik de reguliere media voor het promoten van sociale goedkeuring voor gewenst gedrag
Gebruik testen om de paniek en angst onder het publiek te houden.

scorpio777 | 01-06-20 | 10:31 | 4

U hebt helemaal gelijk, regel voor regel. Heel erg jammer dat veel te veel mensen die reguliere media nog niet bij het grof vuil hebben gezet. Bij mij is de t.v. 15 jaar geleden al op zwart gegaan omdat ik de onafzienbare pogingen tot indoctrineren kotsbeu was.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:38

zelfs de reclames doen eraan mee, idioot gewoon. Vergeet ook niet de borden langs de snelweg, met hun belerende teksten en de leuzen bovenin bij films.

Der Lehrer | 01-06-20 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe makkelijk is het om al die wattenstaafjes te bewaren op naam/sofi en daar later een DNA bank mee te vullen? ..onder andere voorwendselen natuurlijk!

P.Leuris | 01-06-20 | 10:29 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus eerst was het ‘wetenschappelijke inzicht’ dat je bij snotterverschijnselen thuis moest blijven en nu moet je je naar 1 van de 80 testlocaties begeven. Thuis die test afnemen lijkt me logischer.

Hetze Haatstra | 01-06-20 | 10:20 | 4

@Animals | 01-06-20 | 10:29: ja, willen ze nou iets dat logistiek eenvoudig is of willen ze de verspreiding van dat virus voorkomen? Je kunt toch moeilijk ontkennen dat er tegenstrijdigheid in de twee beleidslijnen zit.

Hetze Haatstra | 01-06-20 | 11:30

@Lupuslupus | 01-06-20 | 11:30:

2 Hoeveel tests zijn voor dit uitgebreide testen nodig?

De GGD vindt het moeilijk in te schatten hoe roodgloeiend de telefoon maandag zal staan. Het virus is de afgelopen weken sterk onderdrukt: het aantal testen lag vorige week tussen de 4.000 en 5.000 per dag en slechts vijf procent daarvan was positief. Tegelijkertijd konden burgers tot nu toe niet zelf een test vragen. De vraag naar testen zal dus vermoedelijk stijgen, maar niet in de buurt komen van de testcapaciteit van 30.000 per dag die in juni mogelijk moet zijn.

De bedoeling is dat iemand die in aanmerking komt, de volgende dag een test kan krijgen op één van de ruim tachtig testlocaties van de GGD. Mensen die niet mobiel zijn, krijgen thuis bezoek van een GGD-medewerker die de test afneemt.

In een persbericht waarschuwde de GGD deze week dat het maken van een afspraak zeker de eerste dagen na 1 juni wat langer kan duren. „Als alleen mensen met milde klachten bellen, moet het lukken”, zegt een woordvoerder. Een woordvoerder waarschuwt dat een test zinloos is als je geen klachten hebt. En je moet de klachten ook echt nú hebben. „De test toont op geen enkele manier aan of je eerder corona hebt gehad.”
www.nrc.nl/nieuws/2020/05/29/massaal-...

Animals | 01-06-20 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is het nut van het testen wanneer je alleen te horen krijgt dat je verplicht thuis moet blijven (zoniet wat dan ?) en daarbij ook nog eens gratis wordt opgenomen in RIVM database en wellicht ook nog eens getracked gaat worden ?

aanrecht_slet | 01-06-20 | 10:19 | 2

Het in kaart brengen van de besmettingen misschien?

Animals | 01-06-20 | 10:30

vullen DNA bank?

P.Leuris | 01-06-20 | 11:23

Het is een walgelijk theater aan het worden.
https://youtu.be/A6RqBnVeC2I

Dommelsch | 01-06-20 | 10:18 | 4

@Animals | 01-06-20 | 10:41: Ja als je geen weerwoord hebt kom je met aluhoedje waarvan gebleken is dat aluhoedjes het vaak genoeg bij het rechte eind hadden.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:44

Eerder theater van de lach.

squadra | 01-06-20 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Handig nummer 12-02.
12 februari was vast eigenlijk de dag van de eerste besmetting in Nederland.

smurfige_smurf | 01-06-20 | 10:17 | 2

Dat zou zomaar kunnen.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:42

Wat heb je aan een test?
Net als bij de griep, even ziek geweest. En dan?
Gewoon aan het werk....

Is dit nog nieuws? | 01-06-20 | 10:07

De boven ons geplaatsten en de media hebben ons nadrukkelijk verteld dat 5G absoluut geen gevaar is voor de volksgezondheid, degenen die daar aan twijfelen zijn fascistische complotdenkers. Wat volgens de boven ons geplaatsten en de media wel een gevaar voor de volksgezondheid is is de medemens, wie 1,49 cm afstand houdt is een fascistische complotdenker.

Dick123 | 01-06-20 | 10:06 | 2

Vele jaren geleden al heb ik mij voorgenomen om niets klakkeloos aan te nemen van de 'boven ons geplaatsten' en de media. Zélf nadenken en uitzoeken of het wel klopt en dat is met internet een eitje. Mijn motto is: 'vertrouw nooit de overheid' en over de media wil ik het niet eens hebben. De meesten daarvan zitten in de zak van de overheid want zodra je daar tegenin gaat word je geblokt, reactie wordt verwijderd of het filmpje wordt verwijderd (YT). Noord Korea aan de Noordzee.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:50

De overheid heeft een hekel aan autonome, kritische denkers en worden daardoor weggezet als komplotdenkers, wappies, gekkies, etc... De meeste Nederlanders zit al in de zak van Rutte.

scorpio777 | 01-06-20 | 11:16

Ik ben eerder geïnteresseerd in een antistoffen test, als in: heb ik het al gehad?

LuNaTeeQ | 01-06-20 | 09:58 | 2

Wat is daarvan het voordeel? Men schijnt het voor de 2e keer te kunnen krijgen. Stel nou dat je negatief getest wordt of dat je het al gehad hebt. In beide gevallen kun je het dus weer krijgen. Kortom, het is schijnzekerheid. Nou aan mijn lijf geen polonaise. Ze kunnen mooi het dak op met hun test.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:54

@Lupuslupus | 01-06-20 | 10:54: als ik het al gehad heb, dan was het niet zo ernstig geweest dus (voor mij als persoon). Waarschijnlijk heeft mijn gezin het dan ook gehad (en is het ook niet zo ernstig geweest. Soort van schijnzekerheid, maar al wel meer duidelijkheid dan ik nu heb.

LuNaTeeQ | 01-06-20 | 11:08

Heeft iemand de test al gedaan? Is hij moeilijk? Kunnen we misschien antwoorden uitwisselen?

beldewouten | 01-06-20 | 09:57 | 4

Alleen voor jou... het is multiple choiche: A, C, D, C. Dus niet aan iedereen doorgeven!1!!

GWB | 01-06-20 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

Wat test deze test dan? Waarschijnlijk dat je tegen het einde van de incubatie tijd zit maar nog niet dood bent, of toch al genezen bent. En als het resultaat negatief is kan je het toch al hebben maar merk je daar over een paar dagen wat van. En 5% tot 10% van de test uitslagen zijn sowieso onjuist. En voor de mate van behandeling kijken we gewoon naar hoe zwaar de symptomen zijn en word je met je positieve test ook gewoon naar huis gestuurd.

W_F | 01-06-20 | 09:56 | 1

Er er zijn inmiddels honderden mutaties van het virus, ook in Nederland. Welke gereageerd te test op? In ieder geval alleen de hele oude versies want het maken van de test duurde maanden. static.scientificamerican.com/sciam/a...

W_F | 01-06-20 | 10:05

1-2-3-4-5G begint zo wel een beetje ouderwets te worden. Zo ging het met MS-DOS ook. Gewoon blijven tellen. Bedenk eens wat revolutionairs, stelletje sukkels.

Leptob | 01-06-20 | 09:53 | 3

Nog afgezien dat er geen officiële 5G standaard is. Iedereen die 4G systemen maakt kan dezelfde systemen dit jaar 5G noemen, en dat deden veel fabrikanten ook, met name in America omdat de fabrikanten daar een beetje achter liepen op Azië. In de praktijk word de standaard bepaald door de bedrijven die de chips maken, Azië dus.

W_F | 01-06-20 | 10:00

Nee. Dan krijgen we Windows Plus of zoiets. En willen we dat dan??

Leffe Blonde | 01-06-20 | 10:11

@Leffe Blonde | 01-06-20 | 10:11: Ik wil eigenlijk wel een Windows Min. Helemaal uitgekleed, alleen een besturingssysteem. Alle overbodigheid eruit. Die vul je dan naar behoefte zelf aan...

Quib | 01-06-20 | 10:14

Na 2 uur bellen ben ik er twee keer doorheen gekomen en heb ik met een mens gepraat. In beide gevallen werd de verbinding na 10 sec verbroken. Nu weer is het nummer helemaal onbereikbaar.

Als het op deze manier gaat vraag ik me af of ze überhaupt iemand al in hebben kunnen plannen, want elke keer als het nummer eruit gaat wordt dus ook iedereen die al halverwege het gesprek is eruit gegooid.

De Eierbal | 01-06-20 | 09:53 | 5

Bel je wel met 5G?

W_F | 01-06-20 | 10:00

Pobeer Stichting Correlatie eens.

DrumPiet | 01-06-20 | 10:04

Das Leben der Anderen.

Nehemia | 01-06-20 | 12:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De wattenstaafjes van anderhalve meter zijn eindelijk binnen.

Mr_Natural | 01-06-20 | 09:52 | 2

lol. Eindelijk iets om te lachen.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:53

Hilarisch. LOL

Nehemia | 01-06-20 | 12:33

Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Meer kan ik er niet van maken.

spamzuiger | 01-06-20 | 09:48

Verstabdige aanpak. Nu wordt zonder veel onrust de verspreiding in kaart gebracht en kunnen uitbraken snel vastgesteld en ingedamd worden. Waar in andere landen vooral paniekvoetbal werd gespeeld, lijkt iedere stap hier weloverwogen. Inclusief de belachelijke en nutteloze mindkapjes in het ov

Feitenpliesie | 01-06-20 | 09:48 | 3

Is "mindkapje" de nieuwe term voor aluhoedje?

Wetenschopper | 01-06-20 | 09:51

Over welk land heb je het?

Hangtietsmurfin | 01-06-20 | 09:54

Het is opgehouden met regenen en nu er weer voldoende paraplu's beschikbaar.....

NeedIsaymore? | 01-06-20 | 09:47 | 1

Precies. Zoals: 'ik hoef mijn lekkende dak nu niet te repareren want de zon schijnt'.

Lupuslupus | 01-06-20 | 10:58

Nu heb ik begrepen dat Corona ook in ontlasting zit en omdat ik niet graag zo’n wattenstaafje tot in mijn hersenen heb, is mijn vraag mag ik ook moonen als ik door de GGD test straat rijdt en dat ze het wattenstaafje in het andere gaatje stoppen?

AirborneDivision | 01-06-20 | 09:46 | 4

Corona zit tussen de oren.

JvanDeventer | 01-06-20 | 09:54

Ik hoor nét van Mr_Natural dat de wattenstaafjes van anderhalve meter binnen zijn.

Papa Jones | 01-06-20 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn neus loopt de hele ochtend al als een dolle, maar ik pieker er niet over om me met zo'n wattenstaaf tot aan mijn ogen te laten penetreren. Ik ga wel twee weken in zelfquarantaine.

JvanDeventer | 01-06-20 | 09:46 | 1

Wellicht hebt u hooikoorts; lopende neus, niezen, waterige ogen. Heb ik al 3 maanden dus kan het virus niet zijn. 75 jaar geen last van gehad, laatste griep was 20 jaar geleden maar plotseling is de hooikoorts daar. Tja.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:55

@Hangtietsmurfin | 01-06-20 | 09:56:
Weltschmerz, verbeten oude mannen (wiens pensioen iedere keer gekort wordt} die hardop zitten te denken.
ik kan niet door hun geraaskal heenkomen.

Animals | 01-06-20 | 12:17

@Lupuslupus | 01-06-20 | 11:00: Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op het zeggen van iets zinnigs of iets wat goed onderbouwd is door wetenschap ipv onderbouwd door medemafklappers. Hij is precies op zoek naar zogenaamde experts die precies zeggen wat hij wil horen en kan gebruiken voor zijn geraaskal.

Hangtietsmurfin | 01-06-20 | 12:39

@Hangtietsmurfin | 01-06-20 | 12:39:
Op Lupuslupus reageren heeft weinig zin, hij gooit hier en daar een kreet neer en als de reacties hem niet bevallen zie je hem niet meer.
Een beetje als café Weltschmerz dus die alleen mensen interviewen die het met hun eens zijn.

Animals | 01-06-20 | 12:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat zijn dan volgende week minstens 55 zetels voor de vvd.

Hetkanverkeren | 01-06-20 | 09:44 | 3

Ik zei het al eerder... Als de staatssteun wegvalt en mensen krijgen met de keiharde realiteit te maken over enige tijd zullen we zien of de VVD nog zo goed gaat.

Ommezwaai | 01-06-20 | 09:48

Belastingverhogingen komen pas NA de verkiezingen. Tot dan schijnt de zon!

Tikkie Terug | 01-06-20 | 10:00

@Tikkie Terug | 01-06-20 | 10:00: De VVD staat zo ver van de burger dat ze hett best eens voor de verkiezingen kunnen proberen.

W_F | 01-06-20 | 10:14

Vandaag negatief, morgen positief. Test zegt niets.

kwark001 | 01-06-20 | 09:44 | 2

Vandaag positief, morgen geen besmetting.
Elke coronees die je vind kan geen nieuwe besmettingen maken.

jip_86 | 01-06-20 | 09:57

@jip_86 | 01-06-20 | 09:57:
Hèhè, dat is heel lastig om te begrijpen, schijnt.
Toen er gewoon nog niet genoeg testen voorhanden waren, zat iedereen hier te schreeuwen dat er meer getest moest worden.

Animals | 01-06-20 | 12:42

O, Geenstijl gaan we nu ineens wel iets zeggen over privacy?
Dat je nog net niet je medisch dossier aan de kapper of kroegbaas moet laten zien, zeggen we maar niks over en dat die gezondheidsvragen die zij (beroepsgroepen die niks met je gezondheid te maken hebben), misschien ook wel een heel klein beetje je privé schenden?. Overigens meerdere vragen daarover door mij aan da Autoriteit Persoonsgegevens worden ook niet beantwoowd. Het blijft oorverdovend stil bij @Toezicht_AP. Zeker te druk met divibases?

Bijtendehond | 01-06-20 | 09:43 | 4

Toen de tandartsassistente aan mij vroeg of ik verkoudheidsklachten had en mijn temperatuur opnam met infraroodthermometer voelde dat niet als een privacyschending.
Maar je kan natuurlijk overal spoken zien.

Animals | 01-06-20 | 13:02
▼ 1 antwoord verborgen

Situatie in de USA nu doet veel denken aan Chili. In Chili waren er in oktober-januari enorme protesten, plunderingen, en leger en politie bleven op de achtergrond. Daar komt nu dat virus overheen momenteel: Santiago in quarantaine, Antofagasta nu net eruit. Momenteel in Chili zijn de binnensteden al zeker een half jaar verlaten en verwaarloosd. Het zijn de verliezers (veelal jeugd) in een "neo-liberaal" model die in opstand zijn gekomen. Enorme verschillen in inkomen en vermogen, geen sociale mobiliteit meer. Europa is niet immuun hiervoor, integendeel. Gele hesjes Frankrijk.

Rest In Privacy | 01-06-20 | 09:43 | 3

Grote verschillen tussen inkomen en vermogen zijn er altijd geweest. Mijn moeder vroeg als kind aan mijn oma of ze a.u.b. niet zoveel water bij de spinazie wilde doen. En de kinderen gingen tussen de middag boodschappen bezorgen voor tante die een winkeltje had. Dàt was èchte armoe. Maar mijn opa was pianostemmer en de keren dat hij had afgesproken, zijn laatste geld voor de tram uitgaf en dan te horen kreeg 'o ik kan u vandaag niet hebben hoor, volgende week maar'. En dan sleepte hij zich met zijn zieke lichaam (diabetes I) weer naar huis. Nou ja hij is dus ook maar 61 jaar geworden. Niemand van die demonstrerende terroristen weet wat armoe is. Niemand. Ik zou het hele zooitje uit elkaar laten ranselen.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:51

@Lupuslupus | 01-06-20 | 09:51: Je hebt het over absolute armoede, maar in de VS gaat het over relatieve armoede in vergelijking met anderen (hoewel de VS deels veel weg heeft van een derdewereldland).
Trump kijkt de zaak nog even aan. Als de "protesten" of urban warfare maar lang genoeg doen, zijn de geesten rijp voor de staat van beleg en worden plunderaars door het leger doodgeschoten.

Rest In Privacy | 01-06-20 | 09:57

@Van Duyvenbode | 01-06-20 | 09:57: Nou ik ben benieuwd. Het is te hopen dat de 'demoNstranten' eieren voor hun geld kiezen want anders komt er nog veel meer leed. Zeker niet onterecht maar het is nu nog te voorkomen. Het is voor mij ongelofelijk hoe de mensen zich laten opzwepen als waren zij redeloze dieren. De mens als kroon van de schepping. Zó ontzettend diep gezonken dat het bijna een belediging voor de dierenwereld is om hen daarmee te vergelijken. Terwijl in de Bijbel toch in feite maar 2 opdrachten staan: heb God boven alles lief èn uw nááste als uzelf. En dan vraag ik mij af waar de geestelijk leiders in de VS blijven om deze vreselijke wanorde te verketteren. Maar goed, misschien zijn ze er wel maar heb ik dat gemist.

Lupuslupus | 01-06-20 | 11:11

In Suriname zijn door corona uitbraak de grenzen gesloten. Op een stiekum opgenomen filmpje is te zien dat een agent geld aanneemt om iemand door te laten. Als er nu maar geen rassenrellen uitbreken in onze voormalige kolonie,
www.waterkant.net/suriname/2020/06/01...

AntonJansen | 01-06-20 | 09:40 | 1

Smeergeld aannemen is vrij normaal in deze failed state.

Kuifje-naar-Brussel | 01-06-20 | 10:08

Ik werd vanmorgen wel wakker met hoofdpijn en een droge mond. Het kan niet anders dan dat door de 5G komt. Waarschijnlijk was het bier aangetast want dat zit wel in aluminium blikken dat gevoelig is voor 5G straling.

Osdorpertje | 01-06-20 | 09:39 | 3

Tip neem er nu nog effe 1 dan voel je je meteen weer kiplekker!

David000000007 | 01-06-20 | 09:41

Was het toevallig Amstel of Grolsch want dan ligt het aan het 'bier'. Kan ook zijn dat U met de nodige drank op een vrouw heb gebeft of man hebt gerimd.

AntonJansen | 01-06-20 | 09:41

Sla volgende keer gewoon pijpjes pils in...

Ommezwaai | 01-06-20 | 09:45

5 maanden thuis zitten zonder inkomen is niet goed voor mij.
Ik heb hier geen hulp lijn voor nodig om mij te vertellen dat dit niet goed voor me is.
En als ik mij laat testen al dan niet positief/ Negatief, hoe dan verder?

Datgingniegoed | 01-06-20 | 09:34

Het goede nieuws.. je hebt geen Corona, het slechte nieuws.. je hebt de griep. Vaarwel.

RickTheDick | 01-06-20 | 09:33 | 2

lol

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:34

Dat zeiden ze ook tegen Mark_d

Kuifje-naar-Brussel | 01-06-20 | 10:10

Percentage positieve testen neemt al weken af. Van de beschuldiging dat er te weinig werd getest blijft dan niets over.

Vula | 01-06-20 | 09:33 | 2

Uiteindelijk is het logisch dat na een aanzienlijke periode de positieve testen afnemen. Als er meer getest werd had alleen de lockdown wellicht anders vorm kunnen hebben.

Cunts-en-kitsch | 01-06-20 | 09:38

Je kunt het ook omdraaien... Het aantal testen is de laatste weken wellicht afgenomen. Dat testen had drie maanden geleden al volop moeten gebeuren, zeker onder zorgpersoneel in de bejaardenzorg. Die tak is compleet vergeten in de aanvang van deze uitbraak.

Ommezwaai | 01-06-20 | 09:39
-weggejorist-
AntonJansen | 01-06-20 | 09:32 | 18
▼ 18 antwoorden verborgen

Als ik bel, dan doe ik gewooon of ik Jan Keizer ben en geef mijn BZN nummer.

aflaatverkoper | 01-06-20 | 09:29 | 4

Maar welke kies je dan?
Ik zou Oh mon amour kiezen

zuurtjeregen | 01-06-20 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen

Neusverkoudheid? Dat heet hooikoorts

Henk P | 01-06-20 | 09:27 | 1

Residu...

neonreclame | 01-06-20 | 09:29

Kan ik ook in het Arabisch bij dit telefoonnummer terecht? Zo niet rasistisch, zo ja lekker geïntegreerd.

Pummetje | 01-06-20 | 09:26

1 karnemelk a.u.b.

Watching the Wheels | 01-06-20 | 09:27

Ik vermoed het laatste. Een burgemeester met geldingsdrang?

Dubbelepunthoofd | 01-06-20 | 09:27

Ik mis de bordjes 'Vanaf hier nog 90 minuten wachten' zoals in de Efteling.

Mr_Natural | 01-06-20 | 09:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hebh alleen wel last van oorsuizen (tinnitis) precies na de implementatie sinds 5G. Is daar ook een telefoonnummer voor?

van heinde en verre | 01-06-20 | 09:21 | 1

Spreek wat in na de piep

-PM- | 01-06-20 | 11:31

Ik ben erg benieuwd wat voor aantekening er bij je BSN komt te staan als je dat nummer belt. Maar een serieuze baan kun je de rest van je leven wel vergeten denk ik.

LinkeLotje | 01-06-20 | 09:17 | 1

Ik heb gehoord dat er “wat een jankerd” komt te staan.

AirborneDivision | 01-06-20 | 09:40

Gelukkig is er Welmoed TV. Van Oef heeft geen burgerservicenummer, ooit wel een sofinummer.

van Oeffelen | 01-06-20 | 09:17 | 3

Jij komt nog uit de tijd van het GAK en de kaartenbak toch.

Miezerig | 01-06-20 | 09:26

@Miezerig | 01-06-20 | 09:26: Ik wel. Als je naar het GAK ging had je dezelfde dag nog een baan. Toen was het echt prima geregeld.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:28

Dat is hetzelfde nummer Van Oef en het staat ook op je gele oorbellen of heb je die ook niet?

Watching the Wheels | 01-06-20 | 09:30

"There are fields, Neo, endless fields where human beings are no longer born... we are grown." *hoedje vouwen doet*

pielemuisje | 01-06-20 | 09:10

Ik ben chronisch aan de race door ene Mark R. Moet ik nu ook bellen?

Plandelaville | 01-06-20 | 09:09 | 1

Ik zou Popla bellen.

Leptob | 01-06-20 | 09:11

BSN mag toch niet meer gebruikt worden ? alleen door de overheid? Semioverheid zoals onderwijs en dus ook GGD mogen BSN helemaal niet meer gebruiken volgens de A.V.G.... maar GGD kijkt niet zo nauw?

BenDover | 01-06-20 | 09:08 | 3

Gezondheidszorg gebruikt BSN en dit is helemaal toegestaan. BSN zal wel gevraagd worden voor brief naar huisarts.

Vula | 01-06-20 | 09:35

Iedere medische instantie maakt gebruik van je BSN omdat deze is gekoppeld aan je patientendossier. Ook je huisarts en je zorgverzekering.

Gulliver | 01-06-20 | 09:37

Helaas verkoopt je zorgverlener de factuur van je behandeling aan een commerciële partij, dus tot zover je privacy.

happen_maar | 01-06-20 | 10:36

The Angel Number 1202 recognizes the presence of angels and archangels in your life who want you to be focused on what you expect regarding your desires and goals. You have universal energies that are working behind your back in ensuring that your achievements in life will be a reality.

Leptob | 01-06-20 | 09:06

Dat domme volk gaat dus massaal bellen en geeft gewoon hun bsn door. Zo heeft Jaap weer munitie voor z’n statistieken en een baangarantie.

Dubbelepunthoofd | 01-06-20 | 09:05 | 7

Sinds het referendum over de veiligheidsdiensten mag je er van uitgaan dat één op de drie mensen er geen probleem mee heeft om jouw persoonsnummer door te geven.

happen_maar | 01-06-20 | 10:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Bel vooral niet want u komt op de lijst van tweederangs burgers. Dan ligt u onderop de stapel bij bijvoorbeeld ziekenhuisopnames en sollicitaties.

goedverstaander | 01-06-20 | 09:04

@Lupuslupus | 01-06-20 | 09:19:
Inderdaad, toen hadden we 17 miljoen mensen moeten testen met 100.000 tests. Waarom hebben ze dat niet gedaan?

Erikjan79 | 01-06-20 | 09:31

@Erikjan79 | 01-06-20 | 09:31: Omdat ze niet genoeg tests hadden wat een schande is. Het virus is eind december al in Wuhan uitgebroken dus tijd zat om tests te fabriceren maar dit lakse zooitje heeft helemaal niets gedaan! 'Want het virus komt hier niet want er zijn geen rechtstreekse verbindingen met China". En daar kroop Rutte achter weg.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:39

@Lupuslupus | 01-06-20 | 09:39:
Iemand op een heftruck gaat even uitleggen hoe de regering zijn werk moet doen. Lachwekkend.

Erikjan79 | 01-06-20 | 10:08
▼ 3 antwoorden verborgen

en wie zit hier achter ? Juist ja. Ab Oosterhuis. Nee, heb geen bron . Vreemd, eerst was er de App, ging niet snel genoeg, en dan nu maar IEDEREEN testen. Terwijl de verpleeghuizen GEEN testen konden krijgen.

gebochelde | 01-06-20 | 09:01 | 5

Er waren nog niet voldoende testen wappie en nu wel. Wat is daar nou zo moeilijk aan om te begrijpen?

Gulliver | 01-06-20 | 09:40

@Vula yep die. Tevens vader van een zingende treinwagon met scheve raampjes. Zie het verband nou eens.

austinhealey | 01-06-20 | 10:05

Die Ab Oosterhuis die een fles whiskey opentrok toen bleek dat het eerste meisje in Nederland was besmet met de Mexicaanse griep. Die een vreugdesprong maakte toen de overheid miljoenen vaccins bij hem bestelde die vervolgens later allemaal vernietigd werden. Die Ab Oosterhuis?

Nehemia | 01-06-20 | 12:45
▼ 2 antwoorden verborgen

"Iedereen is al dood, en het griepje praktisch foetsie, maar we worden dan toch eindelijk gered door Mark & Hugo."

Pritt, stop met dom doen. Echt, ik snap het motto van GS maar dit is gewoon moedwillig jezelf in dezelfde hoek zetten als de 5G-wappies.

Dit is een ziekte die door superspreaders wordt verspreid. Als we van de maatregelen af willen moeten we eerst de besmettingen tot een laag niveau terugkrijgen en daarna kunnen we door middel van rigoreus testen de resten opruimen.

Zeg maar, wat ze in Taiwan en Hongkong en Vietnam al vanaf dag 1 deden.

omanders | 01-06-20 | 09:00 | 5

@Lupuslupus | 01-06-20 | 09:21: Natuurlijk wel. Als het aantal besmetting laag is en er is ook maar een gedeeltelijk immuniteit dan is dat een prima strategie.

De epidemie verspreidt zich niet meer zo makkelijk.

omanders | 01-06-20 | 09:31

@omanders | 01-06-20 | 09:31:
Nog steeds is het onduidelijk of de mens immuun is na besmetting. Dat was een mooi PR praatje van de lachende leugenaar, maar (nog) niet bewezen.

Ommezwaai | 01-06-20 | 09:35

@Ommezwaai | 01-06-20 | 09:35: Als je een beetje blijft aankutten zoals de afgelopen maanden weet je zéker dat de boel in het najaar weer in lockdown kan.

Papa Jones | 01-06-20 | 09:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn stem is hees, ik nies, ik snotter, ik hoest zou ik het hebben of komt het omdat ik hooikoorts heb?
Dat drank, drugs en seks-lockdownfeestje van afgelopen nacht zal er ook wel iets mee te maken kunnen hebben maar dat hoeve ze toch niet te weten.

Miezerig | 01-06-20 | 09:00 | 3

Op een blog in de reactiepanelen bluffen dat je een seksfeest hebt gehad is zo sneu dat dat an sich al een aanwijzing is dat je waarschijnlijk geen seks hebt. Niet onbetaald, in ieder geval.

omanders | 01-06-20 | 09:03

Mensen die langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter van een patiënt zijn geweest, wordt gevraagd om 14 dagen zo veel mogelijk thuis te blijven. Dat geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld gezoend hebben met een patiënt of als iemand recent in het gezicht is gehoest.

Watching the Wheels | 01-06-20 | 09:43

"Praktisch foetsie?" Tuurlijk is het stukken en stukken beter dan eind maart of begin april. Het zorgwekkende van de afgelopen week zit hem in de trendbreuk van geregistreerde infecties (laag, maar daalt niet meer) en het aantal nieuwe bewezen/verdachte opnames op de IC (zéér lage aantallen weliswaar, maar afgelopen week meer dan voorgaande week), dit alles na 2-3 weken na het doorvoeren van de allereerste versoepelingen. Te vroeg misschien om iets te concluderen over de toename van de besmettingsgraad, maar het lijkt er toch een beetje op of we met deze eerste versoepelingen al de speelruimte tot de R=1 opgesnoept hebben al voordat o.a. de horeca onder restricties opengaat.

Ben benieuwd welke aantallen geregistreerde infecties we gaan zien na een week uitgebreid testen, dan kunnen we iets preciezer definiëren wat "praktisch foetsie" anno 2020 betekent. En of het weer de zoveelste blunder van de Ruttes en van Dissels blijkt te zijn dat ze de testdrempel pas verlaagd en de testcapaciteit pas verhoogd hebben ná (i.p.v. vóór) het doorvoeren van de eerste versoepelingen.

Wetenschopper | 01-06-20 | 08:59 | 3

In Duitsland schoot R0 omhoog naar 1 maar daalde daarna weer snel tot onder 1, toen de maatregelen werden versoepeld.

omanders | 01-06-20 | 09:04

@omanders | 01-06-20 | 09:04: De besmettingsgraad is altijd de uitkomst van een sommetje van individuele effecten, waardoor een maatregel met een negatief effect op de R gemaskeerd kan worden door een ander fenomeen (andere weersomstandigheden, ander gedrag, etc.). Specifiek in Duitsland zou het opnieuw zakken van deze waarde ook direct het gevolg kunnen zijn van zeer stringent test&trace beleid (een maatregel met een positief effect) waardoor opflakkeringen van de besmettingsgraad maar kortstondig hoeven zijn en snel gecoupeerd kunnen worden.

Alles valt of staat dus met zeer uitgebreid testen in NL, een zeer secure follow-up door GGD én ontvankelijkheid van de bevolking voor instructies verstrekt door de GGD. Ben benieuwd hoe de praktijk de komende dagen en weken is.

Wetenschopper | 01-06-20 | 09:33

Eerst maar eens kijken hoeveel capaciteit van de IC's overblijft na het heropenen van de terrassen.

happen_maar | 01-06-20 | 10:22

Tsutomo Yamaguchi lacht om 5G

Polarisator | 01-06-20 | 08:59 | 1

*Tsutomu Yamaguchi

Animals | 01-06-20 | 09:41

Mijn neus loopt en mijn voeten ruiken, volgens mijn dokter ben ik onderste boven gebouwd.

Stikstofnarcose | 01-06-20 | 08:58

Nou..., mijn vrouw kreeg vrijdag een rare brief van het RIVM. Of ze mee wilde doen aan een wetenschappelijk Corona onderzoek. Ze was er voor geselecteerd. Ik niet, mijn buurman niet, geen vriend, zwager of nicht. En de brief was echt.

Dubbelepunthoofd | 01-06-20 | 08:57 | 4

Maar gaat uw vrouw meedoen?

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:14

@Lupuslupus | 01-06-20 | 09:14: Nee. Ik heb haar gedreigd te besmetten met m'n looppiemel. Brief verscheurd met een vloek.

Dubbelepunthoofd | 01-06-20 | 09:24

Ze moest zich uitkleden, selfies maken en die doorsturen naar het mailadres in de brief?

Kuifje-naar-Brussel | 01-06-20 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

Als je looppiemel hebt, moet je dan ook bellen?

miknic | 01-06-20 | 08:56 | 1

Alleen mobiel.

dathoujetoch | 01-06-20 | 08:56

Kan ik dan ook gelijk gechipt worden? Of moet ik daar weer een andere afspraak voor maken?

pielemuisje | 01-06-20 | 08:56 | 1

Bent u al op vlooien getest?

dathoujetoch | 01-06-20 | 08:57

Hoeveel keer per dag mag dat?

van stampij | 01-06-20 | 08:55

Als je het nog niet had krijg je het wel in de wachtruimte van de GGD tussen al die andere hoesters en loopneuzen.

2voor12 | 01-06-20 | 08:55 | 4

verzinsels, er is geen wachtruimte voor deze test

MaarFeitelijk | 01-06-20 | 09:25

U mag op de fiets.

Kuifje-naar-Brussel | 01-06-20 | 10:15

@MaarFeitelijk | 01-06-20 | 09:25: je staan vol met verzinsels, verdraaingen en leugens maar dan is het wèl bonton? Ben je lid van antifa of heb je andere fascistische doelstellingen? Jouw mening is de enige juiste...

Acar_ketimun | 01-06-20 | 16:06
▼ 1 antwoord verborgen

Burgerslavennummer

David000000007 | 01-06-20 | 08:53 | 1

NSB

Animals | 01-06-20 | 09:42

Ik ben opeens mijn smaak kwijt, ik liep vanmorgen mee te zingen met een liedje van Claudia de Breij.
Ik denk dat ik niet lang meer heb.

Mr_Natural | 01-06-20 | 08:53 | 4

De beste medicatie voor uw probleem is veel alcohol drinken vandaag.

Peter_la_Selie | 01-06-20 | 08:58

Op een terras!

ole guapa | 01-06-20 | 09:05

Bij de meesten gaat deugschurft vanzelf weer over. Tenzij men tevens last heeft van geestelijke problemen zoals kinderlijke naïviteit en hardnekkig wegkijken. Dan wordt deugschurft chronisch.

Tietmier | 01-06-20 | 09:17
▼ 1 antwoord verborgen

Nu gaat al dat domme volk dat precies weet wat ze wel en niet moeten doen zich laten testen om vervolgens erachter te komen dat ze dan nog steeds niks weten. Mensen die zich niet aan de maatregelen houden zullen in de uitslag zien dat ze gelijk hebben en zich helemaal nergens meer aan houden.
Vorige week ruzie gehad met een tokkie in de winkel die niet begreep waar die lijnen voor waren. Ik vind het helemaal niet erg als mensen wat dichterbij staan maar wel die vieze stinkzakken, prima dat die even op afstand blijven.
Vanaf hier zal het wel uit de klauwen gaan lopen.

Busverhuur | 01-06-20 | 08:49 | 2

Netjes de plakbandpijlen volgen de afgrond
in .

Ikbenhet6 | 01-06-20 | 08:59

@Busverhuur | 01-06-20 | 08:49

"Vanaf hier zal het wel uit de klauwen gaan lopen."

Ik ben nooit een griepjeroepert geweest - Dit is namelijk een variant van SARS dat wel een pandemie werd - maar ik weet bijna zeker dat kuddeimmuniteit veel sneller dan gedacht bereikt gaat worden.

Als het terugkomt, dan in heel kleine vorm.

Als je wilt kan ik het uitleggen, heeft met dit te maken:

www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674...

omanders | 01-06-20 | 09:10

Wat wordt er toch weer goed voor ons gezorgd.
Ja, het kost wat hier in Nederland, maar als puntje bij paaltje komt hebben we het hier toch maar goed voor elkaar.
Echt een gidsland, terwijl de rest van de wereld eigenlijk één groot ontwikkelingsland is.

Als er een tweede golf komt, zullen de testen wederom alleen voor ambtenaren, leden en vrienden van De Partij zijn.

jemagookniksmeer | 01-06-20 | 08:47

Ik ga straks bbq-en. Ik hou gewoon het stuk vlees in de lucht en het 5G netwerk bakt het vlees lekker bruin.

Moonwarrior | 01-06-20 | 08:47 | 4

Je mist dan wel die lekkere rooksmaak van kooltjes.

Quib | 01-06-20 | 08:59

Voor je hem op het rooster gooit Eerst je sateetje door de desinfectiegel halen. je weet nooit uit welk slachthuis het komt

zuurtjeregen | 01-06-20 | 09:29

@Quib | 01-06-20 | 08:59: Vandaar dat sommigen de zendmasten aansteken! Zijn dan wel geen kooltjes maar je moet toch iets

Harry_Witkamp | 01-06-20 | 12:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb geen klachten (meer) maar wil wel getest worden of ik het heb gehad.... hoe werkt dat?

SoepKip | 01-06-20 | 08:47 | 4

Geen idee hoe dat dat in z'n werk zal moeten gaan, maar een antistoffen en immuniteitstest lijkt me niet onredelijk. Er zijn heel wat mensen die maar minieme klachten gehad hebben.

Dezenaamhier | 01-06-20 | 09:09

Aanmelden als bloeddonor, sommige bloedbanken houden dat (voor je) bij.

happen_maar | 01-06-20 | 10:13
▼ 1 antwoord verborgen

Typische 5G-symptomen staan niet in het rijtje.

Sitting_targets | 01-06-20 | 08:44

Ik roggol al 47 jaar. Ik ga niet meer bellen.

Leptob | 01-06-20 | 08:44 | 5

U vertoont grote gelijkenis met mijn shag-rokende buurman IRL. Zo ja, ga ajb ergens anders wonen, enorme lutser. Anders een fijne dag gewenst.

tectonicos | 01-06-20 | 09:00

U vertoont grote gelijkenis met mijn shag-rokende buurman IRL. Zo ja, ga ajb ergens anders wonen, enorme lutser. Anders een fijne dag gewenst.

tectonicos | 01-06-20 | 09:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben sinds 8:00 aan het bellen. Tot nu toe één keer na 35 minuten in de wacht eruit geflikkerd. waarschijnlijk samen met iedereen. Bij terugbellen was het nummer helemaal dood. Na een paar minuten proberen nu weer lekker in de wacht.

De Eierbal | 01-06-20 | 08:43 | 6

verzinsels

MaarFeitelijk | 01-06-20 | 09:23

Ik kwam er net doorheen. Na 7 seconden het gesprek in, voor ik een woord had gezegd werd de verbinding al verbroken. :-(

De Eierbal | 01-06-20 | 09:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Weer bijna goed.
Wil je het goed doen(zo min mogelijk besmettingen als doel):
- kan je binnen 1 uur terecht
- heb je de uitslag dezelfde dag (s avonds)
- ben je verplicht om in isolatie te gaan tot de uitslag en na een 'very positive' uitslag in een locatie anders dan van je huisgenoten
- zijn je huisgenoten verplicht om in quarantaine te gaan voor 2 weken
- mocht jij of je huisgenoot dan inkomen missen (0-uren contracten e.d.) wordt dit vergoed door de overheid
- gelukkig wordt er nu wel goed getraced en gecontact (we sturen wel een brief... zucht...)
- maar waar is de app?
- waar is het dashboard?
- waarom wordt er niet meteen getest op antilichamen (er zijn er 2 door de ballotagecommissie gekomen met voldoende betrouwbaarheid). Kost een paar minuten meer.

filosofem | 01-06-20 | 08:41 | 2

De app is nog in ontwikkeling. Alleen de interface is tot nu toe openbaar. Of de gehele broncode openbaar wordt gemaakt is de vraag, ik denk het niet.

Peter_la_Selie | 01-06-20 | 08:57

Waarom stel je die vragen hier?

Quib | 01-06-20 | 09:01

Zo, dat mocht even duren. Nu nog de medische mondkapjes voor een ieder (in de zorg) die ze nodig heeft.

Peter_la_Selie | 01-06-20 | 08:40 | 3

Ach, zo'n drieënhalve maand te laat, een kniesoor die daar op let.

Ommezwaai | 01-06-20 | 09:26

@Ommezwaai | 01-06-20 | 09:26: Per miljoen inwoners nog steeds meer doden in NL dan in Amerika. Maar hier heeft Rotte virtueel 44 zetels

Harry_Witkamp | 01-06-20 | 10:56

@Harry_Witkamp | 01-06-20 | 10:56:

Die 44 gaan vanzelf naar beneden. Velen hebben vanaf vandaag geen recht meer op de NOW-regeling als de partner €1500 netto of meer binnenharkt per maand.

Peter_la_Selie | 01-06-20 | 11:00

Waarom BSN? Typisch Nederland om het vooral administratief goed te regelen.

AirborneDivision | 01-06-20 | 08:39 | 3

Dan kunnen de paar ongegistreerden doorgaan met spreaden.

2CVOcean | 01-06-20 | 08:43

Dat is voor het kruis op je digitale voordeur.

happen_maar | 01-06-20 | 10:07

5g = corona = hooikoorts = zonneallergie.
Deaud aan de processierupsen!
Want die zijn het grootste gevaar voor je gezondheid momenteel.

keestelpro | 01-06-20 | 08:38 | 6

@goedverstaander | 01-06-20 | 09:00: Heel soms tranende ogen maar dat is niet hinderlijk. Zolang ik mijn toetsenbord nog kan zien is er niets aan de hand.

Lupuslupus | 01-06-20 | 09:09

Je hebt ruim de tijd gehad om mezenkasten te bouwen met je vriendinnen van de buurtapp. Niet gedaan? Eigen schuld, dikke jeuk!

happen_maar | 01-06-20 | 10:05

@happen_maar | 01-06-20 | 10:05:
Mezen zijn niet de oplossing tegen processierupsen.
Die vogels maken eerst de rupsen aan het schrikken waardoor ze hun naalden afschieten en vervolgens slaan ze de naalden van de rupsen tegen de boomschors alvorens ze hen opeten. Oké de rupsen zijn uiteindelijk wel weg maar de bandhaartjes zijn optimaal in de lucht gekomen. De enige echte oplossing is: uitroeien en wel nu! De brander eroverheen. Nu ze net in opkomst zijn begin juni. Vreselijke lelijke kudtbeesten dat het zijn. Mislukkelingen van de evolutie. Ook als ze ontpopt zijn worden het lelijke nachtvlinders.

keestelpro | 01-06-20 | 13:08
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken