Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Von der Leyen wil EU Corona Pakket à 750 miljard

Van: u. Voor: corona

r0 zit ver boven de 1

Gefeliciteerd belastingbetalers van Europa! U gaat de Europese Unie redden van de vreselijke corona ziekte economische schade. En het kost u slechts 750 miljard: 500 miljard daarvan is een gift, en de andere 250 miljard iets totaal anders, namelijk een lening die nooit wordt terugbetaald. Staat volgens Bloomberg allemaal in een voorstel dat vlogvrouwtje Von der Leyen zometeen aan het Europees Parlement (of wat daarvoor doorgaat) en de Europese pers (of wat daarvoor doorgaat) gaat presenteren (LIVEBLOG). En het leuke is: als Nederland en de andere drie van de vrekkige vier [verzoek: stop met zeuren over dit "frame" tot je zelf een beter alliteratie hebt bedacht, anti-EU-sneeuwvlokjes] hun hakken in het zand zetten, verzint de EU wel iets anders, zoals een nieuwe belasting en/of een ongrondwettelijke ECB-afkorting. Was ons als Nederlandse burgers maar eens in een referendum gevraagd wat we eigenlijk van die steeds verdergaande Europese integratie vinden. 

DiviCensuur?

PS Hee NOS, waar is deze Schnaps und Frauen quote van Coen Teulings gebleven?

Reaguursels

Inloggen

Als je blijft praten (verder onderhandelen heet dat) maar niks doet, geen statement maakt en je daar aan houdt, verlies je altijd terrein. Niemand is in staat te blijven praten zonder uiteindelijk iets in te leveren.

@ed | 28-05-20 | 10:39

@Redactie
Dit verdient wel een apart topic, want dit is de Nederlandse NOS/MSM ten voeten uit. In eerste instantie een getrouwe weergave van de mening van Coen Teulings. Maar dat spoorde natuurlijk niet zo met de pr-EU propaganda die men graag ziet. En waarmee het volk gehersenspoeld dient te worden. En dus is de tekst even door de 1984 censuurApp aangepast. Griezelig!

benjeallanggek | 28-05-20 | 10:32

Dus, we gaan 750 miljard uitdelen aan landen met linkse besturen waar ambtenaren het dubbele verdienen en die met vijftig jaar met pensioen gaan. Waar werkelijk niemand de belasting betaalt die zou moeten. Zelden in de geschiedenis zal er zo’n beloning op slecht gedrag zijn uitgedeeld. Of het moet de katholieke kerk zijn. Of om het even welk koningshuis. Tja, Nexit dan maar?

Rest In Privacy | 28-05-20 | 08:14 | 1

En waar iedereen zijn huis heeft afbetaald!!

David000000007 | 28-05-20 | 09:32

Rutte cq Nederland wordt straks weer afgescheept met de nodige beloftes en goede voornemens. Rutte zonder gezichtsverlies en de zuideuropeanen lachen zich de ... uit de broek. Aan afspraken en aan inperkingen heeft men de afgelopen 20 jaar weinig waarde gehecht. Veel beloven en niets leveren. Men blijft eindeloos voor steeds grotere bedragen aan het infuus hangen totdat ook Nederland kopje ondergaat. Tijd om dit anker los te laten.

Huub12 | 27-05-20 | 22:04 | 1

Inderdaad. Gewoon even flashbacken naar het Verdrag van Maastricht en dan concluderen wie wel en wie niet geleverd heeft. Basta.

Reaganmania | 27-05-20 | 23:22

Er worden natuurlijk wat voorwaarden gesteld, zodat Mark kan tekenen. Goed gedaan Mark zeggen de mensen dan. Daarna worden die voorwaarden afgeschaft en Nederland kan gewoon gaan dokken. En we kunnen er niks aan doen. Nexit zeg ik.

HoniSoit | 27-05-20 | 19:33

Toen ons flatgebouw “Europa” indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. “Best”, zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.

Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. “Vooruit maar”, dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten.

De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door “tegenvallers” tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke’s zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

Om de financiële strop op te vangen werden de servicekosten werden door Nolleke en Wout met 10 procent verhoogd. Wij protesteerden. Wout huurde vervolgens voor 10 mille bureau Twijnstra en Gudde in, om te onderzoeken wat de oorzaak van de problemen was geweest. Dat kwam na een half jaar tot de conclusie “dat er het een en ander fout was gegaan”, en besloot met de aanbeveling “het voortaan beter te doen”.

Nolleke had ondertussen niet stil gezeten. Omdat ons bewonerskrantje “niet professioneel genoeg was” had zij één der bewoners (die trouwens later bleek een jeugdvriend van Wout te zijn) tegen een riant salaris aangesteld als full-time hoofdredacteur. Sindsdien stonden er alleen nog interviews met Nolleke en Wout in het krantje. En mededelingen over de nieuwe huisregels waaraan wij ons moesten houden. Elke maand kwamen er een stuk of wat bij. Zo mochten wij onze eigen ramen niet meer lappen, omdat dat “te gevaarlijk” was. Nolleke had daarvoor een glazenwassersbedrijf in de arm genomen (dat overigens, zo bleek later, van haar zwakbegaafde zoon was). Als je je voordeur een ander verfje wilde geven moest je daarvoor eerst schriftelijk toestemming vragen bij een door Wout opgerichte schoonheidscommissie. Roken, drinken, barbecuen en praten op het balkon werd ons voortaan verboden. Om de naleving van deze regels te waarborgen benoemde Nolleke 10 bewoners tot betaald controleur. Zij patrouilleerden over de galerij om overtreders te beboeten. Gekleed in fraaie uniformen, die Nolleke speciaal door Frank Govers had laten ontwerpen.

De servicekosten waren door dit alles gestegen tot 30 procent van ons jaarinkomen. Sommige bewoners raakten in geldnood. Het bestuur riep daarop een “solidariteitsfonds” in het leven waarop bewoners in nood een beroep konden doen. De servicekosten moesten daarvoor wederom worden verhoogd, ditmaal tot 40 procent.

De patser met de Bentley was de eerste die het voor gezien hield. Hij vertrok. Zijn plaats werd ingenomen door een alleenstaande moeder die zo’n laag inkomen had dat het bestuur besloot haar geheel van servicekosten vrij te stellen. Het flatgebouw was intussen door Nolleke en Wout omgedoopt tot “Flatgebouw Solidariteit”. Het initiatief trok wijd en zijd de aandacht. Nolleke en Wout werden alom geroemd om sociale bevlogenheid, en verschenen in diverse talkshows. Zij vertelden aan iedereen die het maar horen wilde dat arme mensen in onze luxeflat geen servicekosten hoefden te betalen. Het liep storm, zoals u begrijpt; telkens als er een appartement vrij kwam stonden de minima met honderden te queuen op de galerij. Er moesten drie administratieve krachten worden aangesteld om de aanvragen te verwerken, en twee commissies om te beslissen wie van de gegadigden in de grootste nood verkeerde, en dus het appartement het hardste nodig had.

De situatie is nu als volgt: wij betalen thans 60 procent van ons inkomen aan servicekosten. Nolleke en Wout hebben een vaste staf in dienst van 40 betaalde medewerkers. De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn aangekocht en verbouwd tot kantoorruimte voor de Vereniging van Eigenaren. De kosten van die verbouwing zijn wederom volledig uit de hand gelopen, waarna wij wederom Twijnstra en Gudde in ons maag gesplitst kregen, ditmaal á raison van 20 miel. Er wordt gefluisterd dat het afscheidsfeest voor Wout (die zich onlangs wegens rugklachten uit het bestuur heeft teruggetrokken, waarna het bestuur – in casu Nolleke – Wout’s zoon met algemene stemmen als opvolger heeft gekozen), dat dat feest dus ook 20 miel heeft gekost; afgezien dan van het optreden van Pavarotti natuurlijk. Maar zekerheid hebben we niet, want De Regelgevingsvoorlichtingskrant, zoals het bewonerskrantje tegenwoordig heet, zwijgt daarover. De redactie heeft zich uitgebreid als een olievlek, en heeft thans twee voormalige appartementen als kantoorruimte in gebruik. Om de krant te financieren heeft Nolleke voor alle bewoners een “verplichte bijdrage” in het leven geroepen, die elk jaar stijgt.

De liften doen het nog steeds niet, en het flatgebouw begint in verval te raken. Als we protesteren zeggen Nolleke en Wout jr. steevast: “Hoor eens, we moeten nou eenmaal bezuinigen. Er is domweg geen geld voor nieuwe liften, zo simpel is het. Maar wat klaag je toch? Als je vindt dat we het niet goed doen, dan kies je toch gewoon een ander bestuur?”

Maar het vervelende is: wij kunnen de Nolleke-en-Wout-kliek nooit meer afzetten. Want een meerderheid van de bewoners profiteert thans van het solidariteitsfonds, óf werkt full-time voor de Vereniging van Eigenaren.(Of allebei.) En dat wil die meerderheid graag zo houden. Nolleke en Wout c.s. zullen dus altijd de verkiezingen winnen. Wij zitten als een rat in de val.

Als het zo doorgaat gaan de servicekosten naar 90 procent, en gaan we met z’n allen failliet, tot de laatste man. En wij kunnen er niets tegen doen.
“Vertrekken”, zult u zeggen, en dat lijkt inderdaad het enige wat er nog opzit. Maar daar kunnen wij om de een of andere sentimentele reden maar niet toe komen; we stellen het steeds uit. Soms ben ik wel eens bang dat we dat we daar ooit nog heel veel spijt van zullen krijgen.

Pamela Hemelrijk

ikpislauwbier | 27-05-20 | 19:27 | 4

Geweldig dit.

daftcloggy | 27-05-20 | 23:28

kudoooooooos!!!!

sallandstrots | 28-05-20 | 00:58

Prachtig omschreven!! Nederland in een notendop!!

knalrode lippenstift | 28-05-20 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Het maakt alles wel een stuk duidelijker. Als de gemiddelde Nederlander het nu ook begrijpt en er naar handelt, zijn we snel klaar met de EU politici die meer EU willen. Het Nederlandse politieke speelveld moet echt grondig worden gereset.

@ed | 27-05-20 | 19:17 | 1

... met de EU en politici die meer EU willen

@ed | 27-05-20 | 19:17

De breuklijnen binnen de EU kunnen wat mij betreft niet afgrijselijk genoeg worden. De wal keert het schip op zeker moment en dit is een behoorlijke stap richting desintegratie.

Schulzie | 27-05-20 | 18:56 | 1

Volgens mij vindt het electoraat in Noord-Europa hun slavenrol t.o.v. Zuid-Europa werkelijk nooit kinky genoeg, al sla je ze met een zweep tot bloedens toe, toch krijgen ze er nog niet genoeg van. Ja ja, ik wil! Hadden we maar die Britse mentaliteit hier: "I don't think so! Enough!"

Jan, Leiden | 27-05-20 | 19:21

What German tanks couldn't do,
German banks will do!

Grachus | 27-05-20 | 18:39

Als je het breed hebt, moet je breed laten hangen.
Als je het niet breed hebt, dan doe je er goed aan dat je het krijgt.
Alle middelen lijken tegenwoordig geoorloofd en als u zich schuldig voelt, dan heb ik nog wel een aflaat te koop voor een leuk bedrag. Eigenlijk betaalt u enkel voor het consult.

aflaatverkoper | 27-05-20 | 18:36

Het gaat niet echt van een Leyen dakje.

etwaboy | 27-05-20 | 18:00

Jaloers op de Engelsen. Die lachen ons heel hard uit. And rightfully so.

Cor Netto | 27-05-20 | 17:39 | 2

De Britten doen het momenteel heel slecht. Die zijn niet te benijden.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 18:28

@Kuifje-naar-Brussel | 27-05-20 | 18:28:

Corona treft heel veel landen, dat staat los van de Brexit.
Maar dankzij die Brexit hoeft Engeland in ieder geval niet mee te betalen aan het herstel van de corruptie in Italië.
En dat is wel iets waar ze blij mee mogen zijn.

Dandruff | 27-05-20 | 18:42

Ik zie mogelijkheden zat, alles wat naar het oranje huis gaat 10 jaar bevriezen , alle wachtgeld afschaffen per direct, de helft van alle ambtenaren in nederland naar de soos sturen, alle leden eerste en tweede kamer halveren, alle culturele subsidies afschaffen,

kuus | 27-05-20 | 17:36

Ok, Nexit. We zijn toch alleen maar vrekkig en nazi. Dus doei.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 17:18

Maar natuurlijk gaan we diep in de buidel tasten. Daar zijn we immers EU lid voor.

Nehemia | 27-05-20 | 17:13

Volgens het CBS:
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/50/neder...
"In 2015 betaalde elke Nederlander netto iets minder dan 150 euro aan de EU. In dat jaar droeg Nederland 2,5 miljard euro meer af aan de Europese Unie dan deze in Nederland uitgaf. Dat bedrag is inclusief een jaarlijkse korting die geldt voor de periode 2014-2020 en die nog door de EU moet worden uitbetaald. Zonder die korting gaf Nederland in 2015 ongeveer 3,5 miljard euro meer uit dan het ontving, oftewel 210 euro per inwoner."

Toen (2015) droegen we 2.5 miljard meer af dan we ontvingen. Nu staan we garant voor wat is het 50 Miljard+? en weet ik al niet meer extra en we ontvangen dáár wat is het om en nabij 0.06%? retour als steun in ónze Coronacrisis?

(en wat raar dat er staat "Zonder die korting GAF Nederland in 2015 ongeveer 3,5 miljard euro meer uit dan het ontving, oftewel 210 euro per inwoner.".
Neenee, we GEVEN het daar we die kortingen nog steeds niet ontvangen hebben. Wel nabetalingen. Die prompt zijn overgemaakt).

Sans Comique | 27-05-20 | 17:07

we kunnen die landen best helpen toch? We geven alleen geen geld maar ze mogen twv een steunpakket Nederlandse producten en diensten afnemen die wij voor ze betalen.
zo heeft ons UWV een perfect softwarepakket laten ontwikkelen dat heel geschikt is om uitkeringen td betekenen volgens een moraal die hoort bij spaarzaamheid

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:03

Oproep aan Jan Modaal van de verstandige vier: gaarne blijvend de tot op de laatste draad versleten poeplap trekken alvorens u voor de eeuwigheid horizontaal mag gaan rusten......

VanOldenbarnevelt | 27-05-20 | 16:51 | 1

Het gaat straks nog druk worden onder het viaduct.

Nehemia | 27-05-20 | 17:13

Dag meneer modaal, u wilt een persoonlijk krediet van € 25.000 voor een auto. Even kijken... uw heeft een maximale hypotheek en u verdient best weinig en uw partner verdient ook niet veel en u heeft nog wat creditkaartschulden en een BKR- registratie. Ik moet u teleurstellen. Volgende. Goedemiddag Zuid-Europa, u wilt 500 miljard zonder voorwaarden. Even kijken... akkoord!

de euro middenweg | 27-05-20 | 16:44 | 2

Geachte meneer modaal. U loopt achter met uw hypotheekaflossing omdat u werkloos bent geworden tgv de corona crisis. Even kijken: Wij wijzen u erop dat u per omgaande de volledige hypotheekschuld aan ons dient over te maken. Anders zijn wij gedwongen uw huis te verkopen tegen executiewaarde waarbij de restschuld wordt omgezet tegen een niet aftrekbare persoonlijke lening tegen een rentetarief van 9%. Volgende. Geachte Griekenland, u geeft aan dat uw schuldpositie onhoudbaar is geworden en dat u kwijtschelding eist. Even kijken: Dat lijkt me niet meer dan redelijk. Gaan we regelen!

de euro middenweg | 27-05-20 | 17:12

Hoe kan je nou geld gaan weggeven als je weet dat er heel veel bedrijven in Nederland failliet (zullen) gaan. Dit gebeurt namelijk al.

@ed | 27-05-20 | 19:11

We moeten uit deze negatieve spiraal zien te komen: van meer belastingen, meer geld naar de EU etc...
Als de Nederlandse belastingen nu eens substantieel verlaagd en vereenvoudigd worden, is er gewoon minder geld om naar de EU te sturen. Je kunt het uitrekenen, maar bijvoorbeeld voor iedereen 28% inkomstenbelasting vanaf een bepaalde ondergrens. Alle uitzonderingen, toeslagen en subsidies afschaffen. 2e kamer terugbrengen naar 100 zetels. Bij de ministeries 30% ambtenaren wegsturen. Kunnen ze geen regels meer verzinnen en uitvoeren. Hoeft ook niet, want het simpelere belastingstelsel bespaart al veel. In het algemeen taakstellend aan de Ministeries opleggen dat 30% van de regels moeten verdwijnen binnen 1 jaar. Gemeenten verbieden de WOZ met meer dan 2% per jaar te verhogen. De huurverhoging mag ook nooit meer dan 2% per jaar zijn. Maakt alles makkelijker en er ontstaat meer vrijheid.

@ed | 27-05-20 | 16:31 | 4

@@ed | 27-05-20 | 16:34: En de BTW over de energiebelasting op je jaarafrekening; belasting over belasting. Zelfde als BTW op de liter benzine waarvan al 3/4 accijnzen zijn. Dubbel genaaid houdt beter.

TitanFoxX | 27-05-20 | 16:54

@TitanFoxX | 27-05-20 | 16:54: binnenkort verzinnen ze dat je belasting moet gaan betalen om de met je zonnepanelen opgewekte stroom (heb ik overigens niet) terug te kunnen leveren. Het moet niet gekker worden. Trouwens het is al veel te gek....

@ed | 27-05-20 | 19:09
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, dat komt ervan hè.
Paniekzaaiers.
En de media.
Oh jee, omvallende mensen in China.
Mobiele crematoria.
Massagraven in Iran.
Kraaien boven ziekenhuizen in Ecuador.

Allemaal onzin.
Tja, dan is dit de keerzijde. Zaaien en oogsten. Kost wat, maar dan heeft de media wel clicks.

Is dit nog nieuws? | 27-05-20 | 16:25 | 2

Goed bekeken neem een voorbeeld aan New York daar hielden zij tenminste een week standvastig vol.

botbot | 27-05-20 | 16:29

@botbot | 27-05-20 | 16:29: New York. Stad in 3e wereld land. Vol mensen met obesitas. Tja....

Is dit nog nieuws? | 27-05-20 | 18:30

Gezien de ongekende populariteit van de VVD vindt het leeuwendeel van de Nederlandse bevolking om blanco cheques uit te schrijven aan de EU en de PIGS landen binnen de EU (Portugal, Italië, Griekenland, Spanje).

WalterSobchack | 27-05-20 | 16:08 | 9

@Dandruff | 27-05-20 | 16:30: Ik vermoed dat veel van die kosten structureel worden zodra het spreekwoordelijke hek van de dam is.

TitanFoxX | 27-05-20 | 16:55

@botbot | 27-05-20 | 16:35:
Als je als een van de rijkste landen bent en je bevolking staat op de 14e plek qua koopkracht nog onder italie dan verlies je best veel lijkt me. Kon je dat zelf niet verzinnen of blijft je plaatje weer eens hangen?

anti-fatwa | 27-05-20 | 16:59

@botbot | 27-05-20 | 16:35:

Die cheque is blanco omdat wanbeleid beloond wordt.

Het zal je verbazen, maar kinderen vanaf een jaar of 10 weten dat je niet meer geld uit kunt geven dan je hebt. Alleen als ze door rijke ouders verwend worden kunnen ze dat faalgedrag voor langere tijd volhouden.

De EU zegt net als jij dat faalgedrag altijd beloond moet worden, en dus gaan corrupte politici in oa Italië daar niks van leren. En dus moet er morgen en overmorgen weer een nieuwe cheque geschreven worden.

Als je op "nettobetaler" googelt kom je al op flinke bedragen. In werkelijkheid is ook het ECB-rentebeleid en ECB-inflatiebeleid een enorme verliespost voor Nederland. Ook toekomstige EU-corrupties zoals dit "corona" leugentje en de greendeal-leugen zullen vooral door nettobetalers zoals Nederland opgehoest worden.
De precieze verliezen zijn nauwelijks te berekenen.

Dandruff | 27-05-20 | 17:08
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoop dat NL blijft bij de weigering mee te werken aan een transferunie en desnoods stappen wij (hopenlijk met Denemarken en Zweden) maar uit de EU. Na de eurocrisis, na de opkoop van schulden en het funeste rentebeleid van Dragi, na de jarenlange verplichte heffing van de hoogste bijdrage aan de EU en nadat het besteedbaar inkomen van Nederlandse huishoudens sinds de invoeringsdatum van de euro niet meer is gestegen, kan de politiek het niet meer volhouden dat wij dik verdienen aan de EU.

jochum1980 | 27-05-20 | 16:05 | 16

Nou laat Zweden er alsjeblieft buiten. Dat volk ondersteunt massaal enge GL politiek. In Zweden barst het van de multi-culti en klimafaat gelovigen. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om met hen de toekomst te willen delen. Denen, Noren en Finnen Oké, Zweden Nee!

Grachus | 27-05-20 | 18:15

@Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:14: Zijn die EU landen dan werkelijk zulke schoften dat ze agressief protectionisme willen bedrijven tegen een buurland? Enge lui.

Grachus | 27-05-20 | 18:20
▼ 13 antwoorden verborgen

Ook bizar is dat als we ja zeggen, het meteen geregeld is; maar als we nee zeggen er altijd ve rder onderhandeld moet worden. Het lijkt het referendum over de Europese strontwet wel.

wapster | 27-05-20 | 16:00 | 1

Als het een nee is gaat men net zo lang door tot het een ja is en en zodra die ja binnen is blijkt er nooit meer een weg terug. Zo werkt de "democratie" in de EU en alleen al het feit dat de EU een dictatoriale en geldverslindende mastodont is zou elke fatsoenlijke en democratische politieke partij ertoe moeten bewegen om zich nu toch maar eens te bezinnen.

jochum1980 | 27-05-20 | 16:08

Ok, wat dacht je van verneukte-vier? Omdat het altijd deze landen zijn die moeten betalen. Of ver-doorwerkende-vier omdat de inwoners van deze EU landen later met pensioen gaan dan de rest (geen idee of dit ook klopt m.b.t. de oost europeese eu landen).

EenGoedBegin | 27-05-20 | 15:58 | 1

De Verstandige Vier.....

VanOldenbarnevelt | 27-05-20 | 16:56

Als iedereen zichzelf gaat redden is dat volgens mij goedkoper.

MistaRazista | 27-05-20 | 15:53

Toch nog maar eens een bezoekje brengen aan de flappentap nu er nog wat te halen valt .
Hoe zou het nog met Jean-Claude zijn tegenwoordig ?

likmegaties | 27-05-20 | 15:53 | 1

Z'n neus zal er niet minder rood op zijn geworden. *Hips*

TitanFoxX | 27-05-20 | 16:55

Om het verteerbaar te maken stelt men voor multinationals een belasting op te leggen van 0,1% van de omzet, waarmee zij ook een bijdrage zouden doen van 10 miljard.

De overige 740 miljard mag worden betaald door u en mij, of eigenlijk nog meer, want eerst moetmer nog een Europese belastingdienst worden opgericht en dat kost ook geld.

En laten het nu juist de multinationals zijn die nagenoeg als enige profiteren van de vrije markt en via allerlei fiscale foefjes geen ene flikker bijdragen aan de maatschappij. Wat fijn dat die ook een keer - wellicht - marginaal worden aangeslagen.

wapster | 27-05-20 | 15:52 | 4

@@ed | 27-05-20 | 15:59: Die multinationals bieden vooral emplooi aan Indiërs en Chinezen. Maak je wat dat betreft geen illusies. En Starbucks biedt vooral oneerlijke concurrentie.

wapster | 27-05-20 | 16:04

@@ed | 27-05-20 | 15:59: multinationals rekenen dat gewoon aan hun klanten door Einstein

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:23

@@ed | 27-05-20 | 15:59: multinationals zeker de Amerikaanse zijn niet geïnteresseerd in het land waar zij geld verdienen : inkopen on het land met de laagste inkoopprijs tegen woekerprijzen - verkopen in afzetmarkten met de hoogste verkoopprijzen en fiscaal afrekenen in landen met bodemprijzen.

Huub12 | 28-05-20 | 05:55
▼ 1 antwoord verborgen

Die zuiderlingen hebben goed lullen; geld uitgeven van anderen is altijd lekker makkelijk, zeker als je er zelf geen enkele moeite voor wil doen. Het zijn allemaal parasieten.

TitanFoxX | 27-05-20 | 15:51 | 2

En als je niet snel een cheque uitschrijft ben je niet solidair en een populist en een nazi.

wapster | 27-05-20 | 15:53

@wapster | 27-05-20 | 15:53: Veel van die zuiderlijke landen hebben socialisten aan de macht. Die zijn altijd uit op andermans geld. De luie uitvreters moeten dus ook goed profiteren van de opbrengsten van de harde werkers.

TitanFoxX | 27-05-20 | 16:45

Van een Euro en begrotingsprobleem wordt een coronaprobleem gemaakt om een federale schuld op te tuigen.

Als ze dit doorzetten betekent dat het einde van de euro en de huidige vorm van Eu.

Belastingbetalers in de noordelijke landen gaan dan echt niet meer doorwerken tot hun 67e.

In Brussel begrijpen ze niet dat de belastingbetaler/kiezer tegen dit ondemocratische stelen van geld is.

Tee Of Cup | 27-05-20 | 15:49 | 2

Nou leg dan maar eens uit hoe je dit verzet gaat organiseren!

@ed | 27-05-20 | 15:51

@@ed | 27-05-20 | 15:51: Waarom zo aanmatigend? Hij roept toch niet tot verzet of iets anders op? Hij zegt alleen maar dat, volgens hem, de belastingbetaler zijn hakken in het zand gaat zetten bij dit beleid. Zelf zie ik dat niet gebeuren met zoveel makke schapen en simpele idioten die heilig in het EU sprookje geloven. Ik denk eerder dat ze zwoegend en zwijgend tot hun 80e gaan doorwerken.

Grachus | 27-05-20 | 18:30

Japan geen maffia? Wat is dan de Yakuza?

Urotsokudoji | 27-05-20 | 15:44 | 1

Dat is dectotale onbekendheid met Japan.
Hij bedoelde dat ze in Japan wel hard werken

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:24

We weten absoluut nog niet hoe erg ons land er binnenkort aan toe is.
Ook moeten we ergens in september maar eens kijken wat de sterftecijfers daadwerkelijk zijn. De grote haast die nu gemaakt wordt, houdt direct verband met het afnemen van de corona maatregelen. Je moet het ijzer smeden als het heet is, zal de gedachte zijn. Dus rust is geboden.
En als je als land toch wordt gedwongen om te lappen, begin dan eens met bestaande schulden te verlichten. Of las een rentepauze in. Waarom weer nieuw geld? Ik snap de urgentie die nu gecreëerd wordt wel, maar realistisch is het niet.

@ed | 27-05-20 | 15:34

En al die stuitend simpele VVD stemmers maar weer VVD stemmen he? En een stijging van 10 zetels? Mensen in Nederland zijn overwegend te simpel om verantwoord hun stem uit te brengen. Goegemeente. Slavenvolk. Je hebt het verdiend Nederland.

appeltjesgroeneweide | 27-05-20 | 15:28 | 7

@botbot | 27-05-20 | 15:40:
Ja jij houd wel van dictatuur. Anders zit je niet recht te praten wat krom is. Ga jij maar een sticker halen bij je meester.

anti-fatwa | 27-05-20 | 17:04

@botbot | 27-05-20 | 15:40: De laatste noodrem die het volk had is weggehaald en u bent daar blij om?

Nehemia | 27-05-20 | 17:16

mij hoor je niet klagen hoor. En mijn personeel ook niet..

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:25
▼ 4 antwoorden verborgen

De EU is een farce, het is ieder voor zich.

De interne markt? Frankrijk geeft 7 miljard euro aan Air France, Duitsland 9 miljard aan Lufthansa. Ryanair klaagt dat volkomen terecht aan. Frankrijk geeft 9 miljard aan haar auto-industrie, en niet alleen om die te redden maar ook om de "duurzame automarkt te gaan domineren." De verwachting is dat Duitsland haar autobouwers hetzelfde zal moeten bieden want anders verliezen die marktaandeel. FIAT betaalt quasi geen belastingen in Italie maar krijgt een zachte lening van 6 miljard.

Begrotingsdiscipline? Italie geeft vakantievouchers van 500 euro aan elke volwassen Italiaan met een laag tot gemiddeld inkomen. Frankrijk en de rest van Zuid-Europa willen dat de begrotingsregels definitief worden vergeten voor de komende 10 jaar. Da's gemakkelijk, daar voldeden ze toch al nooit aan.

Vrij verkeer van personen? Overal zijn de strenge Schengen-regels ten spijt de grenzen dicht. Als het meezit "mogen" Nederlanders die in Belgie wonen na enkele maanden weer op familiebezoek. Frankrijk kondigt aan dat haar toerisme "blauw-wit-rood" zal kleuren.

Geen bail-outs of transferunie, de basis van de ECB is inflatiebestrijding? 750 miljard hier, 500 miljard daar.

Het zou me verbazen als tegen het gemarchandeer met Europese afspraken vroeg of laat geen (Zuid-) Duits verzet tegen komt, en wellicht met een coalitie (Nederland, Denemarken, Zweden, Finland, Oostenrijk en wellicht de Baltische staten) een ander pad wordt ingeslagen.

drs. Levi Samsonov | 27-05-20 | 15:26 | 1

De afgelopen 25 jaar hebben de zuid Europese landen stelselmatig afspraken om te bezuinigen en te hervormen aan hun laars gelapt. Italië doet gewoon waar men zin in heeft vanuit de verwachting to big to fail. Waarom zou men evt voorwaarden en afspraken dit maal wel nakomen ? We laten ons gijzelen door de zogenaamde voordelen die zwaarder zouden wegen dan de nadelen welke we veelal bagatelliseren. Boiled frog syndroom !

Huub12 | 28-05-20 | 06:03

Misbruik van een ernstige economische en sociaal ontwrichtende crisis om duizend miljard euro zonder enig democratisch mandaat toe te eigenen, wat voor straf zal dat mevrouw Von der Leyen opleveren als zij eenmaal voor het tribunaal is gesleept?

Professor Superhirn | 27-05-20 | 15:14

Nexit - Dexit - Zwexit - Oexit meteen !

@ed | 27-05-20 | 15:01 | 9

@Nehemia | 27-05-20 | 17:19: in Turkije worden nog steeds heel veel D Marken gebruikt.. Ja die pre Euro munt. geen typo

Dus dat valt wel mee

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:27

@Sans Comique | 27-05-20 | 17:19: la dolce vita sans comique. Als de schulddenunie wordt doorgezet moet Nederland dat ook gaan doen, de nationale schuld verhogen tot 120% en de extra schuld uitkeren aan de bewoners van dit land.

therealbraindump | 27-05-20 | 17:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Eerst gooit mutti Merkel, zonder enige vorm van ruggespraak dan ook met Mark, Sebastian, Mette, en..... (naam van Zweedse premier even kwijt) het ff met Macron op een akkoordje, kosten: 500 miljard, dan toept Von der Leyen over met 750 miljard, waarvan 500 'gift', en 250 een soort hele zachte lening, maar de olijfoliestaten beschouwen dat toch allemaal maar als een soort 'fooi', want 'eisen' zelf 1500 miljard, en om te bewijzen dat de Europarlementariërs met hun enorme salarissen en dito 'onkosten'vergoedingen echt totaal van de werkelijkheid zijn los gezongen, pakken echt joviaal uit met 2000 miljard.

Ons kleine calvinistische kutlandje heeft na de bankencrisis stevig bezuinigd, met name Rutte II heeft gesaneerd dat het een lieve lust was. Niet altijd verstandig, want snijden in de zorg blijkt in tijden van corona toch wel een dingetje. En het bezuinigen werd de PvdA niet echt in dank afgenomen, gezien een megaverlies van 29 TK zetels.

Hoe dan ook, en hoe je ook mag denken over de (of sommige) bezuinigingen, het resultaat was wel dat de overheidsfinanciën er tamelijk gezond bij stonden in 2017. Dat moet natuurlijk in de eerste plaats Nederland en de Nederlanders ten goede komen, daar moeten niet zuidelijke landen van gaan profiteren die de afgelopen 10 jaar (en daarvoor eigenlijk altijd al) niks gedaan hebben om te hervormen, om te buigen, corruptie en zwarte economie te bestrijden etc.

En als er dan toch 'massieve' miljardensteun naar het zuiden moet, dan zullen daar voorwaarden aan verbonden moeten worden. Dat landen als Italië, Spanje, en ook wel Frankrijk dat hooghartig van de hand wijzen - want behalve tekorten door een 'zwierig' bestedingspatroon hebben ze daar wel een 'surplus' aan 'trots' - maakt dat ik steeds sterker geneigd ben te reageren: nou, los het dan lekker zelf op; you made your bed, now sleep in it.

En waar ik me ook wild aan erger, zijn de hondsbrutale chantagepogingen van die zuiderlingen mbt hun coronapech:

"Volgens de voorzitter David Sassoli beseffen we de ernst van de crisis niet"

Ja, in Italië en Spanje hebben ze het voor hun kiezen gekregen, maar ze doen net alsof zij de enige zijn. Hier in Nederland naderen we onderhand ook de 6000 coronadoden, hebben we ook een lockdown gehad van 11 weken, verkeren vele bedrijven op de rand van faillissement.

"Ja, maar jullie kunnen dat makkelijk opvangen, want jullie hebben geld zat". Omdat we daar de afgelopen 10 jaar voor gezorgd hebben door streng te bezuinigen, stelletje zuidelijke lamlullen!

Dr_Johnson | 27-05-20 | 14:57 | 13

eindelijk een redelijk betoog.
nils gift ( tenzij het volledig bilaterale hulp is, in natura) of een lening onder curatele

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:29

Belofte maakt schuld kent men niet. Nederland wordt afgescheept met wat loze hervormingsbeloften zodat onze MP zonder gezichtsverlies kan ondertekenen.

Huub12 | 28-05-20 | 06:07
▼ 10 antwoorden verborgen

Als alle landen hun eigen corona leningen/schulden voor hun eigen rekening nemen en afboeken, staan al die landen weer op de stand van voor corona. Is dat wat? Anders moeten we straks net als met de lire gebeurde nullen van de bankbiljetten afstrepen.

Sierstrip | 27-05-20 | 14:56 | 2

Nee dat klopt niet. Sterkere landen zoals Duitsland en Nederland zullen sneller herstellen van de crisis en de zwakkere niet. De schuldenlast zal dan in Euro's misschien dezelfde verhouding hebben maar het aflosvermogen van de zwakkere landen zal verder afkalven. Niet dat ze ooit erg hun best gedaan hebben om schulden af te lossen.

Sunir | 27-05-20 | 15:13

@Sunir | 27-05-20 | 15:13: Maar dat is een bewuste democratische keuze van de zwakkere landen. Dat moeten we respecteren. Wij moeten niet gaan proberen de opzettelijk door hen gecreëerde problemen op te lossen.

obominotie | 27-05-20 | 15:23

“ shit rolls downhill”
Linksom of rechtsom gaat de burger betalen.
En zolang we niets veranderen zal de EU altijd een transfer unie blijven.
Het wordt tijd om eens duidelijk de “ voordelen” van een interne EU markt tegenover een Noors/ijslands concept, of Nexit, te bekijken en hier mee als Nederland onze koers te gaan bepalen.

Datgingniegoed | 27-05-20 | 14:49 | 26

we moeten gewoon onze veruit grootste afzetmarkt beschermen door ze bilaterale hulp in natura of leningen onder curatele te verstrekken.
je investeert dan gewoon in afhankelijkheid

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:34

@Dandruff | 27-05-20 | 15:25: de vergelijking is meer dat je een zwerver nu genoeg helpt dat ie net van de straat af is maar het huis huurt van jou en er geen andere mogelijkheid is

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:37

@Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:37:

Punt is dat die "zwerver" de grootste goudvoorraad van Europa heeft.
Plus een eigen (afbetaald) huis en een vermogen aan zwart geld.

Er worden onvergelijkbare economieën met elkaar vergeleken. Nederland is volgens EU-populisten stinkend rijk, maar staat ergens 16e plaats qua koopkracht. Bovendien heeft de gemiddelde Nederlander een behoorlijke schuld, onder andere aan hypotheeklasten. Nederlandse huizen zijn ongeveer de duurste in Europa, ook huur, en we betalen een vermogen aan belastingen, accijnzen, taxen en sociale premies.
In Zuid Europese landen wonen veel mensen in een eigen (afbetaald) huis; zijn de belastingen lager en wordt er veel meer met belastingen gesjoemeld. En dat tekort aan belasting-inkomsten wordt wel steevast uitgegeven door die Zuidelijke EU-landen.
Waarom moeten wij daar steeds voor opdraaien?

Dandruff | 27-05-20 | 18:04
▼ 23 antwoorden verborgen

Dus we gaan Italië 500 miljard geven omdat ze het land zo slecht besturen en omdat de maffia aan de touwtjes trekt? Van alle slechte redenen om onze welvaart door de plee te spoelen vind ik dit nog de slechtste .

du Roi Soleil | 27-05-20 | 14:40 | 7

@Dandruff | 27-05-20 | 14:58: Wat gaat geld doneren dan veranderen aan slecht bestuur en invloed van mafia? NIETS.

Sunir | 27-05-20 | 15:15

@van Oeffelen | 27-05-20 | 15:01:

Grappig dat je het steeds over "ons" hebt als je "idioten" bedoelt.
Persoonlijkheidsstoornis?
Feit blijft dat wij honderden miljarden gaan betalen.
Dat dat geld bedoeld is voor landen die ernstig corrupt zijn, waar de maffia aan de touwtjes trekt.

Dandruff | 27-05-20 | 15:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Sprak net nog een zakenrelatie uit Engeland. Die lacht de ballen uit zijn broek. Kan dan in Engeland niet heel denderend gaan, hier hebben wij geen kopzorgen meer over, en dat is veel meer waard haha...

Zeiss | 27-05-20 | 14:35 | 16

Volgens de excess mortality checker van FT op www.ft.com/content/a26fbf7e-48f8-11ea...
UK: 54k doden / 67M inwoners = 800 doden / M inwoners
Spanje: 33.1k / 46M = 710 / M
Belgie: 8.3k / 11.5M = 720 / M
NL: 8.9k / 17.1M = 520 / M
Fr: 23.4k / 65.2M = 360 / M
It: niet up-to-date
(Frankrijk meldt overigens 28k corona-doden, dus dat impliceert een enorme ondersterfte in niet-corona-doden, of flessentrekkerij. België idem dito, in minder mate)

obominotie | 27-05-20 | 15:12

@van Oeffelen | 27-05-20 | 15:04:

Lees jezelf alsjeblieft eens in.
Noord Italië doet het economisch juist veel beter dan Zuid Italië.
Niet voor niets streefde de Lego naar afscheiding van Zuid Italië.

Zelfs binnen Italië bestaat dus niet de solidariteit die Italië nu wel van Nederland eist. Precies zoals ook in Spanje Catalonië zich wilde afscheiden, omdat Catalanen niet langer de nettobetalers van de rest van Spanje willen zijn.
Maar Nederland is "vrekkig", volgens zowel de corruptie als de politiek.

Dandruff | 27-05-20 | 15:40

misschien omdat die sukkel nog niet doorheeft dat de echtscheiding nog niet rond is en dat ongeacht de grootte van het hulppakket dat het sowieso de EU meer gedwongen integreert. Uiteindelijk wordt daarmee het voor niet EU landen nog moeilijker om op die markt te handelen.
als je dan ook nog voir 600 miljard per jaar van je BBP van de markt afhankelijk bdnt, dan is het enige wat doe gast met zn ballen doet, denken. En daar zijn ze niet voor gemaakt

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:42
▼ 13 antwoorden verborgen

eurobonds, gratisgeld naar zuiden, transferunie. noem het beestje een naam. het wordt met of zonder vaseline doorgeduwd en de NL belastingen gaan binnenkort omhoog, geld wordt minder waard koffie wordt al voor 4 euro verkort is 8,8 gulden, geld wordt bijgedrukt, rente blijft laag, pensioenleeftijd gaat omhoog behalve voor zielige zuiden. financiele instrumenten voor het bijeenhouden van een duizendjarige europees rijk. wat der Adolf en le Napoleon niet is gelukt lukt Macron en Merkel zonder leger

HetOorAakel | 27-05-20 | 14:34

Even rekenen:
EUR 750 Miljard / 741 Miljoen EU inwoners = EUR 1012 Miljoen per persoon... Waarvan 2/3 een gift en 1/3 een lening. YES PLEASE!!

Rest In Privacy | 27-05-20 | 14:30 | 8

Kudt, je hebt de inwoners van héél Europa geteld. Maar niet heel Europa zit in de EU! De rest is zo slecht berekend dat ik daar niet eens meer naar kijk.

Zeiss | 27-05-20 | 14:53

Volgens mij ligt het tussen 800 en 1000 euro. En we krijgen nog 1000 euro van rutte dus geen centje pijn.

jan huppeldepup | 27-05-20 | 14:59

u bent het beste voorbeeld van de reden dat de anti EU kansen in dit land beperkt blijven tot de 45 zetels aan stemmers die eigenlijk niets te vertellen hebben. en dat dat zo blijft

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Japan kent geen maffia? hehe.

vermeld dan liever dat Japan een monocultuur is, een land met inwoners die een grote saamhorigheid kennen...

UpdateAvailable | 27-05-20 | 14:27 | 2

Ja, er spoelen daar ook geen tienduizenden bootvluchtelingen aan, althans, er lopen volgens mij geen potloodventers met 100 brillen rond op de stranden?

Kane | 27-05-20 | 14:31

@Kane | 27-05-20 | 14:31: Lopen best wel veel Nigerianen en Russen rond, maar vergeleken met Europa natuurlijk onvergelijkbaar qua aantallen.

UpdateAvailable | 27-05-20 | 15:25

Meteen naar anderen wijzen in tijden van crisis. Hoe sneu ben je dan ? In plaats van leiderschap te tonen, saamhorigheid te kweken, zwelgt een groot deel van de reaguurders liever in walging en afkeer. Zogenaamd "mijn geld" dat er nu wordt uitgegeven aan anderen. Laat ons niet lachen. Het is vooral de positieve aanpak van CDA en VVD die de hele meuk van klagende kleindenkers in de hoek zet als lockdown losers en boze brulaapjes zonder inhoud.

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:26 | 2

Exactly ! Niet naar de ander wijzen. Zelluf doen Italië !

Ambiorix | 27-05-20 | 14:36

Hopen dat diezelfde CDA'ers en VVD'ers bij de verkiezingen ook braaf thuis blijven. Hoop doet leven.

BakkerHenk | 27-05-20 | 14:48

Citaat uit dat NOS linkje:

Carsten Brzeski, hoofdeconoom bij ING Duitsland, denkt dat er redelijk wat geld geschonken gaat worden. "Het is politieke solidariteit, anders loop je het risico dat door groeiende economische verschillen de basis wordt gelegd voor populisme en anti-Europees sentiment."

Het economische beleid is dus één op één politiek beleid. Er wordt alles op alles gezet om maar te voorkomen dat er een "anti-Europees sentiment" ontstaat. Nou, dat sentiment is zich bij mij behoorlijk aan het ontwikkelen! Wat een stel zotten daar in de EU, waar op elke vraag het antwoord "meer EU" is.
Er uit! Samen met de de Vrekkige Vier een handelsunie oprichten: de Verenigde Vier. De economische (en dus ook politieke, want dat is hetzelfde blijkt) verschillen zijn gewoon te groot.

Timide_Aso | 27-05-20 | 14:24 | 6

@Timide_Aso | 27-05-20 | 14:50: wat is er mis met politieke solidariteit ? U bent toch niet xenofoob ? Of aan de bedelstaf ?

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:57

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:57: er is niks mis met solidariteit. Wel met gedwongen solidariteit. Let wel: een meerderheid heeft ooit tegen de EU grondwet gestemd.

Timide_Aso | 27-05-20 | 15:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen enkele illusie !
Het geld komt beschikbaar. Linksom of rechtsom. Als gift of als lening. Met eventueel "strenge" voorwaarden die nooit zullen worden nagekomen, of later versoepeld.
Je hebt slechts één stem. En die stem verwatert altijd in de democratie. Misschien heb je het geluk bij een meerderheid te horen, maar dan nog zal je "stem" verwateren door coalities, onderhandelingen, ruilhandel, geheime deals, eigenbelang van politici etc..
Het "nieuwe normaal" is dat van een zeer snelle bijna dictatoriaal opgelegde en allesverslindende zogenaamd intelligente lockdown. Niks democratie meer, van wat er dan nog van over was. Eigenlijk had iedereen dit al veel langer kunnen begrijpen. Zie het beleid van de VVD regering in het afgelopen decennium om de 2e kamer op veel vlakken niet meer, te laat, onjuist, of onvolledig te informeren. Pas als het echt niet meer anders kan worden zaken toegegeven.
Vervolgens het strenge handhaven er overheen, waardoor mensen ook gewoon een strafblad oplopen, wat weer ernstige gevolgen kan hebben voor de toekomst, hetgeen ook past bij anderssoortige regimes. Kortom: het idee van democratie, vrijheid en invloed hebben met stemrecht is een volstrekte illusie.
Wij zijn nu vooral economische eenheden geworden.
Er wordt voor ons getekend bij het kruisje. Dat is welhaast een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.
Denk even aan het volgende plaatje:
Als kleine ondernemer mag ik proberen geld te verdienen.
Wanneer dat lukt, moet er eerst 21% btw op gezet worden en afgedragen.
Dan mag ik mijzelf loon betalen, waarover grofweg 40% loonheffing moet worden afgedragen. Van 1 verdiende euro heeft de regering dan al 61 cent ontvangen, jahaaa...
Ik houd dan in dit voorbeeld 60 cent over. Daarvan mag ik vaste lasten betalen en consumeren. Op alles wat geconsumeerd wordt, zit weer btw dat naar de overheid gaat. Op energie zit veel belasting. Op benzine zit bijna 80% belasting. Op het huis zit veel en steeds meer WOZ belasting, want de meeste gemeenten gebruiken dit als sluitpost/melkkoe. Om nog maar te zwijgen om de steeds stijgende ziektekostenpremies en daarnaast de belachelijke eigen bijdrage.
Een grove schatting leert in mijn rekenvoorbeeld dat van de 60 cent aan inkomen nog eens circa 40% verplicht moet worden afgedragen (aan belastingen, btw en premies), maar misschien is het meer.
Dus resteert netto 36 cent om min of meer vrij te besteden. Dat is natuurlijk niet vrij want er moet gegeten worden etc...
De overheid heeft dan al 85 cent ontvangen.
Lukt het mij na dit alles om 10% over te houden van de 36 cent, dan komt de vermogensbelasting en erfbelasting om de hoek kijken.
Kortom: je leeft om te kunnen betalen.
En met die 85 cent die ik voor de overheid heb geregeld, terwijl ik zelf 36 cent mag besteden, springt de overheid uiterst vrijmoedig om. Denk aan wat minister Kaag roept over meer geld naar Africa. Denk aan heel veel meer geld naar de Zuid-Europese landen. Denk aan allerlei geldverslindende misgelopen IT projecten. Denk aan nu de "intelligente economische lockdown".
Waarom zou ik dit nog doen?

@ed | 27-05-20 | 14:23 | 4

Gewoon lekker op de niet-V-niet-V-iets-met-D, D6666666666, CDAaaarrrrrgghhhh, Portemonnee van de Ander, GroenSlinks, GGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRistenUnie en meer van dat kartelpartijen blijven stemmen. Of gewoon naar Zuid Europa verhuizen en daar economisch asiel aanvragen!

hxl | 27-05-20 | 14:43

@du Roi Soleil | 27-05-20 | 14:43: haha

@ed | 27-05-20 | 14:50
▼ 1 antwoord verborgen

Serieus, alles word aangegrepen om meer geld naar zuid europa te sturen...

MTB | 27-05-20 | 14:23 | 5

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:27: Dat wel, maar Frans komt weer in beeld nadat het zuiden z'n miljarden heeft ontvangen.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 17:10

zolang het afhankelijkheid creëert... waarom niet?

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Oud-CDA-minister Bert de Vries (die nu euro wil afschaffen die hij zelf invoerde) verdient flinke portie billenkoek! Citaat uit de DagelijkseStandaard.
Lees zijn verhaal in Trouw , BndeStem , Volkskrant.
Over 25 jaar meer oud-politici over wat wij nú fout doen.

Ambiorix | 27-05-20 | 14:18 | 2

Onze Dries begon op een gegeven moment ook te raaskallen.

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:28

Rutte, bijvoorbeeld, misschien dat hij dan een visie krijgt.

grietmetgroenefiets | 27-05-20 | 14:49

750 miljard? Stelletje krenten.
Doe het dan goed en vorder 7500 miljard van de noordelijke staten.
Durf groot te denken!

Nuchternederland | 27-05-20 | 14:17 | 4

Nederland heeft nog een pensioenpot van een kleine 1600 miljard, pak dat ook maar af, hebben we niet meer nodig, want cojona...

scorpio777 | 27-05-20 | 14:20

@scorpio777 | 27-05-20 | 14:20: Dat is door de PvdA allang (toezicht) aan de EU gegeven aan die kreupelen met de rollator.

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:23
▼ 1 antwoord verborgen

frugal four.

Brabantse Leeuw | 27-05-20 | 14:16

En dan te bedenken dat ze niet eens democratisch gekozen is.

JackStick | 27-05-20 | 14:16 | 3

Dat zien zij heel anders. EUSSR commissieleden worden namelijk """gekozen""" door het parlement. Dat zien zij als mandaat verkregen van het proletariaat om de scepter over ze te zwaaien.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 14:18

@Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 14:18: Dat ondermijnt de definitie van 'democratie', waarbij 'demos' voor 'volk' staat, niet voor 'parlement'. Dus ze kunnen wel allerlei redenen aandragen waarom ze vinden dat hun macht gelegitimeerd is, maar dat maakt het nog geen democratie. Dat is niet mijn mening maar een feit.

JackStick | 27-05-20 | 14:28

ons staatshoofd, min.pres., Ministers, staatssecretarissen, senatoren, CvdKs, gedeputeerden, burgemeesters, wethouders en leden van de Raad v Stare worden allemaal NIET democratisch gekozen.
wat is uw punt?

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:51

In de EU en eurofielen lui hebben het vaak over het klimaat en dat we dit goed moeten doorgeven. Waarom, werkelijk waarom! Geven we Nederland dan zo ontiegelijk slecht door en leggen we dit in handen van een stelletje parasieten? Ik vind het hypocriet.

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:14

Gefeliciteerd ongekozen EU-leiders. Deze goedaardige sul vond jullie al niks vanaf dag één, maar nu haat ik jullie vanuit de grond van mijn hart.
Dat de EU maar snel in elkaar mag donderen.
Voor alle zakkenvullers en graaiers in Brussel en voor alle laffe aarskruipers in de regering, ik wens jullie ongezien de tyfus!
Nexit NU!

Schietmijmaarlek | 27-05-20 | 14:14

Rutte komt overal mee weg. Die 43 zetels zullen er volgend jaar 33 zijn en daarna begint het zuur; btw verhogingen afschaffing hypotheekrente verhoging eigen bijdrage ziektekosten enz.

Trumme | 27-05-20 | 14:11 | 7

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:34: Hoe wil je het anders verwoorden? De EU komt door haar opstelling indirect aan het huishoudboekje van de Nederlandse staat waardoor wij tekorten krijgen en we dus onze belastingen moeten aanpassen wat dus direct de Nederlander in de portemonnee raakt. Als je dit vreemd vind heb je geen idee wat hoe het geld wordt rond gepompt.

Met dat vergelijk over tiger tanks je bent werkelijk niet goed snik. Dit kon via de EEG ook al daar hebben we geen doorgeslagen EU voor nodig. EEG overigens heel wat anders dan de EU, misschien maar eens je huiswerk doen...

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:37

@Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:37: EEG ? Zelf een term de lucht in smijten en daar dan anderen op aanvallen ? Ga eens gauw aan het werk man.

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:40

@Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:37: indirect komt elke handelspartner in ins huishoudboekje. Trump, bijkans oraal bevredigt door vele anti EU pipo’s) schaft per decreet gewoon staalimport uit Nederland af. weg banen in nederlandse staalindustrieën. we huishoudboekje.

kun je beter wat afspraken over handel maken en dmv hulp invloed kopen

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:54
▼ 4 antwoorden verborgen

onze kinderen, kleinkinderen zullen huilen over zoveel stompzinnigheid en zwakke knieën van ons nu op dit gebied.... 300 jr zwaar bevochten vrijheid weg gepist door 2 à 3 generaties flierefluiters....

surffee11 | 27-05-20 | 14:10 | 3

De kleinkinderen van straks zullen of in een beveiligde compound wonen, de zegeningen van de EUSSR zingen (of anders zwaait er wat). Of zijn te druk bezig te overleven in de uitgestrekte banlieus om veel over geschiedenis te geven.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 14:14

Die generaties hebben alles opgevreten maar dan ook echt alles. Nu nog even de pensioenspotten opeisen en dan hebben wij de generaties die er na komen werkelijk niks meer.

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:18

mijn dochter is best wel content met het ontiegelijk vele geld dat pappa verdient in andere EU landen.

maar.. toegegeven dat is niet iets wat ruifvreters ooit zullen begrijpen

Epistulae_Morales | 27-05-20 | 17:56

De EU ligt dus iets voor op schema, geholpen door corona. Verder Im Westen Nichts Neues.

Blauwpetje | 27-05-20 | 14:10 | 2

En wij een paar weken geleden maar roepen; die corona crisis is het einde vd EU.

Trumme | 27-05-20 | 14:13

@Trumme | 27-05-20 | 14:13: Dat is het ook, de hele euro wordt door dit soort praktijken niks meer waard daarmee stort dus alles in. Het is alleen een kwestie van tijd en voor de slimmeriken koop een kluis en duw het vol edelmetalen.

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 14:16

Kajsa, wáár is onze democratie gebleven om dit rampzalige plan onderuit te halen?

NPOlitiekgekleurd | 27-05-20 | 14:09 | 1

Burgers kunnen en konden dit niet tegenhouden. Ja anders stemmen vanaf Den Uyl. Maar er is geen middel vanuit de samenleving om deze gruwelen tegen te houden.

En de gemiddelde medelanders vindt het wel best.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 14:10
-weggejorist-
Voorhebben | 27-05-20 | 14:09

Die hele rotzooi klapt vroeger of later toch uit elkaar, dat is gewoon onvermijdelijk dus waarom niet nu onze biezen pakken !

Castor12 | 27-05-20 | 14:09

750 Miljard gedeeld door 446 miljoen inwoners geeft 1680 euro per persoon.
De ene helft ontvangt, de andere helft geeft.
Komt dus neer op 3360 euro per gevende persoon.
Op gezinnetje met 2 kinderen dus 13440 euro.
Best wel een leuk cadeautje .
En dan te bedenken dat Italië niet bepaald goed geregeerd wordt en Spanje een semi-communistisch regiem heeft.
Gaat helemaal goed komen............... vooral geen voorwaarden stellen! (Mand)

Caras | 27-05-20 | 14:08 | 2

Zijn wel vaker voorwaarden gesteld in EU. Alleen Nederlandje houdt zich eraan. Lekker bezuinigen in crisistijd bijvoorbeeld.

pielemuisje | 27-05-20 | 14:11

Snel naar Italië emigreren!
Dan ontvang je het dus

Nuchternederland | 27-05-20 | 14:18

De Engelsen zullen vanmiddag wel een extra Pint drinken op het achterlijke EU

Eddy67 | 27-05-20 | 14:08

Raus Raus Raus en wel zo snel mogelijk.
En Rutte mogen ze gratis afhalen.

likdoorn | 27-05-20 | 14:07

Woest word ik van dit soort regelingen. U en ik moeten dit middels belastingen gaan opbrengen. Ik ga de activisten steeds beter begrijpen.

Eddy67 | 27-05-20 | 14:07

Ik heb misschien een oplossing. We gaan Italiaans grondgebied maar weer herverdelen onder de 4 overgebleven nettobetalers. Zijn ze wel gewend, nadat de Lombarden binnenvielen zijn ze geen eenheid meer geweest tot 1860 of zoiets.

Dan halen we tenminste nog wat waarde eruit. Mooie vakantie kolonie van maken. En hoeven Italiaatjes niet meer over hun begroting na te denken doen wij wel voor ze. Nu ik erover nadenk Spanje weer opdelen (waren aparte koninkrijken) misschien ook een leuk idee. En Griekenland geven we weer terug aan Erdolf, hij ook weer blij.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 14:06 | 2

Heb ik eerder al geopperd. Geld lenen met vastgoed als onderpand als er niet betaald word. Chinezen doen dat al lang zo en die krijgen dus steevast wel altijd hun geld terug.

2voor12 | 27-05-20 | 14:08

@2voor12 | 27-05-20 | 14:08: Die krijgen het geld van die landen dat die landen weer krijgen uit de ontwikkelingspotten van Europa.

BekiekUtMoar | 27-05-20 | 15:10

De Coronamiljarden zijn er om de Deutsche Bank te redden die sinds de crisis van 2008 nog steeds dreigt om te vallen.

van heinde en verre | 27-05-20 | 14:06 | 6

@2voor12 | 27-05-20 | 14:07: Merkel regeert over haar tijdperk heen. Ze stopt vlgd jaar en wil vereerd worden als een groot leider.

Trumme | 27-05-20 | 14:14

Ja ook zo'n fabeltje. Wel een harde tegenvaller voor al die doemprofeten.

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:35

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:35:

We zijn er nog niet.

sprietatoom | 27-05-20 | 15:03
▼ 3 antwoorden verborgen

De Engelsen hebben nu minimaal een glimlach op hun gezicht. Maar goed hoe ver denken ze in Brussel te kunnen gaan tot de pleuris echt uitbreekt.

pajans | 27-05-20 | 14:05 | 8

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:21:

Alle West Europese landen zitten door een combinatie van linkse dogma's in een neerwaartse spiraal.
Engeland heeft in ieder geval één van die dogma's ("corruptie moet altijd beloond worden, en een corrupte organisatie zoals de EU moet dat regelen") kunnen verslaan.

Ook NL gaat hard naar beneden.
Maar wij moeten honderden miljarden gaan uitgeven aan de promotie van corruptie. Terwijl de EU-claim dat het belonen van corruptie de Italianen gaat helpen, onjuist is. Stel dat de EU gelijk heeft dat die 750 miljard elke Italiaan pakweg 3 of 4 euro oplevert, volgend jaar.
Denk je dan dat die Italiaanse economie daarmee gered is?
Het probleem in Italië zit veel dieper. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van de maffia die bijna half zo corrupt is als de EU zelf. Die problemen los je niet op met "gratis" geld.

Dandruff | 27-05-20 | 14:40

@Dandruff | 27-05-20 | 14:40: de beurzen hebben deze achterhoede discussie al achter zich gelaten. Het gaat om vooruitkijken, niet om continu in de achteruitkijkspiegel het achter U rijdende verkeer van commentaar te voorzien.

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:51

@van Oeffelen | 27-05-20 | 14:51:

"Vooruit kijken" houdt ook in dat je niet elke dag net zo veel geld uit kan geven als je afgelopen 12 jaar hebt verdiend. Een kind van een jaar of 10 snapt dat uit zichzelf, en een iets jonger kind moet dat hooguit een of twee keer uitgelegd worden.

Op de beurs weten ze dat niet zeg je.
Ik denk dat ze dat daar heel goed weten. Daarom speculeren EU-bankiers niet met hun eigen geld, maar met dat van belastingbetalers.

Dandruff | 27-05-20 | 15:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Geprobeerd te kijken. KOTS en KOTS misselijk word ik er van. Echt fysiek.

Hemke-Valsema | 27-05-20 | 14:04

Toe maar. Het wordt steeds meer. En weet: als EU €750miljard zeggen bedoelen ze €2500miljard. Maar dat zeggen ze pas als de lakei, de slippendrager vd EU Rutte bij het kruisje getekend heeft . Nederland ontwaak kom in verzet. Maar ja zolang Rutte 24u per dag 7 dagen door MSM bewierookt wordt, in de peiling stijgt( wat een horor ) gebeurt zoiets niet. En storten we we ravijn in de komende 4 jr met nog meer ellende van Rutte.

Voorhebben | 27-05-20 | 14:03 | 2

Was er maar een verklaring waarom er zoveel op die eurofiele partij VVD blijven stemmen.

scorpio777 | 27-05-20 | 14:13

Corona wordt alleen maar als excuus gebruikt.
Ook zonder Corona doet Italië het slecht. Ze doen het al sinds de introductie van de Euro slecht. En daarvoor ook al. Maar met de Lira konden ze tenminste nog zelf geld bijdrukken. In Italië werkt 1 op de 3 werknemers zwart en betaald geen belasting, en de rest fraudeert bij hun belastingaangifte.
Wat we met deze hulppakketten bereiken is een enorme mega inflatie.
Eerst mogen wij het hulpgeld ophoesten en staan wij garant voor de schulden en als beloning wordt ons overgebleven geld minder waard en leveren we koopkracht in.

Osdorpertje | 27-05-20 | 14:03

Von der Leyen kann mir den Pukkel herunterrutchen.

Kartelhater | 27-05-20 | 14:03 | 1

pseudo Duits

van Oeffelen | 27-05-20 | 14:13

Een heroïnehoertje help je niet bij het afkicken met 5 kilo gratis heroïne. We hadden nooit in een EURO moeten stappen met de mediterraanse landen. Ze hebben hun uitgaven niet onder controle, ze liegen en bedriegen voor poen, en eisen solidariteit met de slagstok in hand.
Dit is de beste tijd ooit voor een NEXIT. De Europese economie ligt in de kreukels en de zuidelijke landen raken alleen maar verder verslaafd aan het geldinfuus. We kunnen ons mee de afgrond in laten slepen, of samen met de UK de beginstappen zetten voor een Noordzee-alliantie.

Zeddegeizot | 27-05-20 | 14:02

Ideetje: maak boetes inkomensafhankelijk. Een minimumloner met een hondenbaan krijgt nu 400 euro boete voor de 1,5 meter regel en iemand die in een gesubsidieerde Tesla hetzelfde flikt krijgt ook 400 euro boete.

stipjes | 27-05-20 | 14:01 | 4

Nog beter: in beroep gaan tegen die boete want in de helft van de gevallen heeft de IQ-loze BOA er toch een bende van gemaakt en word het direct geseponeerd.

2voor12 | 27-05-20 | 14:04

Ideetje; Waarom krijg ik die 400 euro niet als iemand te dicht bij mij komt. Ik loop dan toch een risico ? Waarom gaat dat geld eigenlijk naar de overheid ? Die 1,5 meter is bullshit !

scorpio777 | 27-05-20 | 14:06

Geen boetes is ook een optie.

kwark001 | 27-05-20 | 14:09
▼ 1 antwoord verborgen

Vanavond te zien bij uw eigen NOS... ow nee wacht... SSSST

miknic | 27-05-20 | 14:01 | 1

Doch, op de NOS: "Felle discussie

In de EU is een felle discussie aan de gang over lenen en schenken. Een aantal landen, waaronder Nederland, is tegen het schenken van geld en wil dat er hoe dan ook voorwaarden aan worden verbonden. Maar Nederland staat met de andere zuinige (vrekkige) landen vrij geïsoleerd."

Je bent volgens onze staatsomroep een vrek als je niet 500 miljard gratis geld overmaakt aan een land dat niet met geld om kan gaan. Waarom moeten wij hiervoor betalen? Echt knettergek. Helemaal de weg kwijt.

grownoodlyappendages | 27-05-20 | 14:09

Nexit!

JackStick | 27-05-20 | 14:00

We betalen wel hoor of werken gewoon nog langer door. De samenleving wil dit heel graag gezien de grote peilingswinst voor de eurofiele partij VVD.

scorpio777 | 27-05-20 | 13:59

Die Von der Leyen ontpopt zich wel steeds meer als Duitse heks. Zou ze zich met 7 kinderen niet beter met andere zaken kunnen bemoeien? Begin zowaar te snakken naar Juncker.

Reaganmania | 27-05-20 | 13:59 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Vakantiegeld binnen, vakantie doen we niet aan in deze tijd, ik ga weer wat edelmetaal bij kopen. Die hele Euro maakt werkelijk alles kapot. Tijd om jezelf in te dekken. (Heel toevallig heeft Duitsland de wetten omtrent het inkopen van deze metalen aangescherpt, NL zal binnenkort wel volgen) Hyperinflatie is in zicht jongens RENNEN!

Mr.Perma.King | 27-05-20 | 13:59

Italië wordt slecht bestuurd??? Vind het anders best knap dat ze dit voor elkaar krijgen. Wil ook een slecht bestuur dat ervoor zorgt dat het geld hier met bakken naar binnen wordt gereden

A.L.Lah | 27-05-20 | 13:56

Die Fransen maken zich ook totaal niet druk over die bonus voor Air France topman Smith. Ze laten Europa (lees: de noordelijke lidstaten) er toch voor opdraaien.

Reaganmania | 27-05-20 | 13:55 | 3

Macron steekt ook nog eens 10 miljard of meer in de Franse auto industrie.

Dit gaf Frankrijk al uit: "Sinds half maart heeft de regering verschillende maatregelen genomen, die zo’n 450 miljard euro hebben gekost"

www.limburger.nl/cnt/dmf20200526_0016...

sprietatoom | 27-05-20 | 13:59

@sprietatoom | 27-05-20 | 13:59: de auto-sector is het paard & wagen van 2020. Best wel nostalgisch, maar helaas voorbij. Goedkoop en makkelijk komt uit Korea. Snel en innovatief komt uit de koker van Silicon Valley (Elon Musk). Dan nog iets ertussenin uit Duitsland (die ook hard investeren in het voorbeeld van Musk). De rest is ten dode opgeschreven. Dead man walking.

ole guapa | 27-05-20 | 14:02

@ole guapa | 27-05-20 | 14:02:

Volgens mij is de hele EU ten dode opgeschreven.

sprietatoom | 27-05-20 | 14:03

De EU is net een fuik, hoe verder je hierin zwemt, hoe moeilijker het wordt er uit te ontsnappen.
De Engelsen zijn nog net op tijd omgedraaid. Had Nederland ook moeten doen.

druipsmurf | 27-05-20 | 13:54

500 Miljard als GIFT !!!! Tering.. hoezo slecht gedrag belonen.

P.Leuris | 27-05-20 | 13:54

En zo hebben we eigenlijk allemaal een soort dagbesteding in Nederland.

Geld dat we hier verdienen door diensten en producten te verkopen geven we weer terug aan zuid Europa waardoor ze weer producten en diensten bij ons kunnen kopen.

Raazaba | 27-05-20 | 13:53

Tijd voor een filmpje hierover van Arno Wellens lijkt me. Over 5 jaar, koopkracht nog verder weg van onder en middenklasse, mensen worden in leven gehouden met een basisinkomen. Alle cash die in de economie gepompt wordt gaat procentueel nog meer naar de multinationals.

Kane | 27-05-20 | 13:51

Nexit!

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:50 | 2

Dat wordt zo langzamerhand onbetaalbaar.

pielemuisje | 27-05-20 | 13:52

"Doe niet zo belachelijk", "dat gaat nooit gebeuren", "wat een klinkklare nonsens". Allemaal termen die worden gebruikt door politici, journalisten, linkse vriendjes enzovoort als er door de Baudet's, Farage's, Murray's en Fortuyns wordt gewezen op de expansiedrift en machtsuitbreiding van de EU... En zie daar: de EU gaat zelf belastingen heffen! Manmanman, moedeloos word je er van.

Lood om oud ijzer | 27-05-20 | 13:50

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden; dit heeft niks met corona te maken.
Deze honderden miljarden gaan geen één coronapatiënt genezen, en geen één door corona geveld bedrijf redden.

We worden zoals altijd belazerd.
En dat voor onbestaanbare bedragen.
Ter vergelijking. Na de tweede wereldoorlog lag er een Marshall plan om West Europa weer op te bouwen. Dat ging destijds om 12,4 miljard dollar voor heel West Europa. Naar de huidige maatstaven zou dat nu 148 miljard dollar zijn. nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan

Volgens de EU hebben we nu dus pakweg 5 keer zoveel geld nodig als destijds om West Europa "op te bouwen"?
Want we zijn er nu 5 keer erger aan toe dan na de 2e wereldoorlog?
Wie dat gelooft is echt zeldzaam achterlijk.

Dandruff | 27-05-20 | 13:50 | 3

Nederland loopt over van de zeldzaam achterlijken.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:52

De bouwsector draaide goed na de oorlog ;)

SterF... | 27-05-20 | 14:05

Las vanochtend hele andere bedragen op de NPO app. Ging om 1500-2000 miljard. Dat en de rekening van Schrans Timmerfrans komt er nog aan. Plus dat de EUSSR 'grote bedrijven' wil belasten (lees: extra belasting voor het proletariaat want de rekening wordt doorgestuurd naar de eindgebruiker).

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat mijn medelanders hier allemaal enthousiast van worden. Maar gezien de peilingen is 80% ervoor om kapotbelast te worden. Verbijsterend.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 13:49 | 1

De meeste Nederlanders hebben het te druk met werk, familie.
Wie dan teveel NPO kijkt loopt meer hersenbeschadigingen op dan een professionele boksbal met alcoholverslaving.

Ik vind het verbijsterend dat er in tientallen "gerespecteerde" MSM nauwelijks een kritische journalist te vinden is. De MSM zijn de spreekbuis van de overheid geworden.

In dat licht moet het Nederlands stemgedrag gezien worden. Werkend Nederland is links zat. Dat blijkt uit alle enquêtes over linkse dogma's als meer EU, meer ECB, meer islam, meer censuur, meer ongecontroleerde massa-immigratie, stimuleren blankenhaat, afschaffen zwarte Piet, promoten Jodenhaat, gedogen criminaliteit, subsidiëren extremisme, verhogen alle bestaande en nog te bedenken belastingen, etc. Geen één van deze linkse dogma's kan rekenen op een meerderheid.

Maar de MSM zetten FvD en PVV weg als "fascistisch"...
Presenteren vervolgens CDA en VVD als "rechts alternatief"...
Tel daar een ondemocratisch "cordon sanitair" bij op waardoor realistisch rechts stemmen geen zin heeft, en zo komt de VVD aan 44 zetels. Ondanks dat de VVD stelselmatig GL-beleid voert.

Dandruff | 27-05-20 | 14:25

De vlijtige vier

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:49 | 1

Verstandige Vier

Naomi | 27-05-20 | 16:53

De flappentap-vier...

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:48

De waanzin regeert.
Als je nu de belastingbetaler in Nederland gewoon niet belast met die onzin dan kunnen ze het geld besteden of b.v. aan pizza's of met vakantie in Italië of Spanje en zo is de economie er zo weer boven op.
Maar nu gaan we dus eerst geld geven aan de Italianen zodat die Nederlandse bloemen kunnen kopen of geld om weer een voetbalspeler weg te kopen.Je kunt niet anders concluderen dat en EU een open GGZ inrichting is geworden

dik van alster2409 | 27-05-20 | 13:46

Solidariteit werkt maar twee kanten op:
- Van Noord naar Oost
- Van Noord naar Zuid

Whisper | 27-05-20 | 13:44 | 3

Ai, twee fronten. Duitsers gaan verliezen.

pielemuisje | 27-05-20 | 14:00

De maatschappelijke M2 geldhoeveelheid van de USD was in 2000 4775 miljard. Dat is ruwweg verviervoudigd naar 17634 miljard nu. De economie van USA is in dezelfde periode van 10250 miljard naar 20540 miljard gegaan, dat is een verdubbeling. De economie is zelfs in periodes dat het redelijk goed ging geholpen door eindeloos geld in de bovenkant van het systeem te pompen. Nog meer geld weggeven gaat het systeem niet meer helpen, het is al verzadigd.

Dat heeft geleid tot meer automatisering en industrialisatie, waardoor het niet echt lekker doorwerkt op de werkvloer. Omdat het geld niet eindigt bij consumenten, komt er geen inflatie bij normale dagelijkse bestedingen van die burgers. Het extra geld zit daar niet, rolt niet.

Het ergste is niet de zoveelste lening die wij gaan betalen, het ergste is dat het de zuidelijke en oostelijke leden van de unie niet fundamenteel helpt. Ze kunnen weer een paar jaar voortmodderen, maar komen niet uit hun permanente crisis.

Nederland heeft 1 van de laagste vrij besteedbare inkomens van Europa. Zo lang dat zo blijft is onze interne economie dood. Gelukkig zijn we een handelsnatie, dan valt het niet zo op.

Feynman | 27-05-20 | 13:43

“Die den armen geeft, zal geen gebrek hebben; maar die zijn ogen verbergt, zal veel vervloekt worden.”
——————
The Bible. Has to be...

wezen | 27-05-20 | 13:43 | 2

Dus als je een zonnebril opzet ben je vervloekt?

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:49

Why do heathens rage?

Ask of me, and I shall give thee the heathen for thine inheritance, and the uttermost parts of the earth for thy possession.

Thou shalt break them with a rod of iron; thou shalt dash them in pieces like a potter's vessel.

Be wise now therefore, O ye kings: be instructed, ye judges of the earth.
Serve the Lord with fear, and rejoice with trembling.

Kiss the Son, lest he be angry, and ye perish from the way, when his wrath is kindled but a little.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 13:52

Hmm, eerst nog €500mld van Merkel en Macron, nu is het alweer 50% hoger. En nog steeds loopt dit via de EU-begroting, dus is ook gewoon een poging om de EU eens fors te laten groeien via een achterdeurtje. We moeten terug naar het oude normaal, niet naar iets anders waar niet goed over is nagedacht.

Muxje | 27-05-20 | 13:42

De EU is een kwaadaardige uitbeningsmachine voor de Noordelijke landen.
Dit kan alleen gebeuren,omdat uw nationale politieke 'elites' dit achter gesloten deuren iedere keer goedkeuren - en geen notulen hiervan bijhouden - maar ook omdat 80% van u vervolgens in uw stemhokjes aangeeft het zo prima te vinden dat uw land wordt opgeheven en constant wordt leeggezogen. Voor onze Duitse buren geldt hetzelfde: hoe meer bestolen en vernederd hoe fijner ze Merkel (iaans beleid) vinden.

hertogvanzottegem | 27-05-20 | 13:41

En het volk volgt slaafs richting de afgrond waar alleen de Frans Timmermansen cum suis verder leven in weelde en rijkdom. Verkregen over de ruggen van de belastingbetaler, de nieuwe 'HORIGEN'. Slaap verder, oh burger.

De Evangelist | 27-05-20 | 13:41 | 1

Rutte weer 10 zetels erbij als hij zoals gewoonlijk tekent bij het kruisje.

sprietatoom | 27-05-20 | 13:43

In Den Haag werken alleen maar beroepspolitici die graag lucratieve baantjes in Brussel willen (zie Timmerfrans) en daarom zullen ze uiteindelijk met alles instemmen

Diederik_Ezel | 27-05-20 | 13:41

Hoera! Iedereen aan de inflatie.

U heeft uw geld in een huis zitten?
Jammer dan, want de prijs stijgt harrrrrd door. Komt allemaal door de Internationale Markt. Corona-chinezen, rijke Russen en Midden-Oosteniërs willen ook meer dan graag een degelijk huis. U wordt bedankt bij de achterdeur. Laat u wel uw volrijpe dochter(s) achter in het huis?

De fiscus aan het ontwijken?
De fiscus komt naar u toe in 2021! De kerona-crisis moet betaald worden en de BTW gaat lekkerrr harrrrd naar 23%. En het laag tarief? Reken op 12%, minstens. En dat voordeel aan de pomp en bij de slijter is ook gelijk afgelopen; er komt een 'kwartje-van-Hoekstra', of wellicht gewoon twee kwartjes. Nederlanders zijn immers schathemeltje rijk en de minima kunnen nog minimaler. Trek maar rode hesjes aan, ofzo.

Billy Ocean | 27-05-20 | 13:40 | 1

Daarom willen ze ook een EU-belasting stelsel, binnen nu en 2025 komt er een EU-BTW -(of een zogenaamd EU-percentage bovenop de nationale BTW van elke lidstaat.)

litebyte | 27-05-20 | 13:45

De euro wordt voor Nederland de moderne variant van het verdrag van Versailles. Ook 750 miljard euro is bij lange na niet genoeg..

therealbraindump | 27-05-20 | 13:40 | 2

Eerder werd al aangegeven 3000 miljard, 2000 lijkt me zeker reeel.

Het niet reele eraan is dat het slechts een getal is. Heeft totaal niets meer met geld laat staan *reele* schuld te maken - zeker niet met zogenaamde terugbetaal termijnnen van mogelijk 50 jaar of meer.

De schuld die u en ik hebben -als plebs- die is wel reeel.
Wat je kan doen is dus de EU verlaten - dat kan voor- als nadelen hebben.

litebyte | 27-05-20 | 13:48

@litebyte | 27-05-20 | 13:48: de europolitiek is gebaseerd op de salamitactiek en het presenteren van keuzes als alternatiefloos, totaal ondemocratisch.

therealbraindump | 27-05-20 | 13:53

Nederland, de pinautomaat van de EU.
Had de la Fontaine niet indertijd iets geschreven over een krekel en een mier?

El Rico Grande | 27-05-20 | 13:40

Veto Vier
Veto Four

@ed | 27-05-20 | 13:38 | 5

Frugal four? In het Engels heeft het woord een positieve connotatie. As je trouwens frugal in Google intikt, krijg je al meteen frugal four als zoeksuggestie, die tot de betreffende landen leidt.

Muxje | 27-05-20 | 13:45

Het koene kwartet.

Earl_of_Doncaster | 27-05-20 | 13:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit 'Geld' (lees getal) wordt toegezegd -natuurlijk niet (in zn geheel) uitbetaald.
Daarnaast EU-schulden zijn een abstract iets - als je landen tot in de eeuwigheid (letterlijk) ruimte geeft om terug te betalen dan heeft dat niets meer met realiteit te maken.

Daarnaast stel ik voor om het EU-parlement voortaan EUropees Volkscongres te noemen want de invleeed van de EUropese (niet Europese) kiezer op beleid is lager dan dat in China (FEIT!!!1!!)

litebyte | 27-05-20 | 13:38

O, en figuren die uitspraken doen zoals Coen Teulings doet geven aanleiding tot een maatschappelijke discussie over de wenselijkheid van postnatale abortus van misdrachten.
Wat een druif.

obominotie | 27-05-20 | 13:38 | 1

Coen Teulings is van de pvda

ole guapa | 27-05-20 | 14:05

Er worden voorwaarden gesteld aan een gift bedoeld voor een land die van economisch belang is, aldus Herr Teulings.. Wat zijn dan de repercussies als die niet worden nageleefd?

Boerhoektvrouw | 27-05-20 | 13:38 | 3

Iedereen met enige EU kennis snapt dat dit niets meer is dan steekpenningen om politici (hun invloedrijke achterban) in diverse lidstaten zoals Spanje EU-positief te houden. Niets meer dan een afkoopsom.

litebyte | 27-05-20 | 13:42

dan geven we ze nog meer geld.

dat kan ook niet anders, de euro is namelijk niet anders dan een vendor loan system, waarbij Duitsland zijn goederen aan de afnemers levert en het geld dan via TARGET2 voorschiet.

Duitsland heeft al 1000 miljard in vordering op de ECB in TARGET2, waar Italie en Frankrijk voor honderden miljarden in het rood staan.

Glasgow Argus | 27-05-20 | 13:45

@litebyte | 27-05-20 | 13:42:
Er wordt al 15 jaar gevraagd aan de EU waar toch die 120 geheime bankrekeningen voor dienen!

joppo0 | 27-05-20 | 13:50

Dat gaan wij dokken. Een paar agenten kunnen er niet vanaf maar de corruptie in Zuid Europa zullen we sponsoren.

Hommel | 27-05-20 | 13:37 | 2

En dan gelukkig ook nog centen zat over om Afrika te helpen.

Uw Verzekeringsadvis | 27-05-20 | 13:41

Jammer voor goede salarissen in de zorg, eerst even begrotingstekort van Italië fixen, en Frankrijk, zien we daarna wel of er nog wat over is.

Het brein erachter | 27-05-20 | 13:46

Japan heeft geen maffia? Ga eens mannen zonder pinkie tellen daaro

IkWilOokWatZeggen | 27-05-20 | 13:37 | 1

Ben benieuwd wanneer onze politici seppuku plegen wegens landverraad.

ps dit was topical sarcasm.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 13:40

Die Teulings heeft nog nooit van de Yakuza gehoord? (japanse maffia)

Darkside... | 27-05-20 | 13:36 | 1

Waarschijnlijk denkt hij dat dit een bubbelbad is.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:58

ik heb ook een idee voor een hulp/steun/nood pakket.
kost ook maar 1000 miljard.

graag zie ik dit geld ook mijn kant op komen!

Henk P | 27-05-20 | 13:36

Verder is dit plan enorm schadelijk voor de Nederlanders. Laat Italie eerst maar eens fatsoenlijk belasting gaan innen of wat van hun enorme goudvoorraad verkopen.

Piet Karbiet | 27-05-20 | 13:35 | 4

@Ommezwaai | 27-05-20 | 13:39: Dat klopt niet en ik citeer een quote over Mark Rutte: "Hij doet het erg goed en krijgt waardering in binnen- en buitenland." #kuifjemodusoff

maakjepunt | 27-05-20 | 13:42

@maakjepunt | 27-05-20 | 13:42: @maakjepunt | 27-05-20 | 13:42: Datzelfde bericht heb je nu inmiddels 6 keer geplaatst. Ga weg, doorzichtige trol.

ole guapa | 27-05-20 | 14:11
▼ 1 antwoord verborgen

Het gaat maar door. En Groenlinks en D66 staan te juichen. Wanneer valt het in de uitverkoop doen van je land onder landverraad?

Vula | 27-05-20 | 13:35 | 2

In Duitsland is het verbranden van de EU vlag nu strafbaar.
Landverraad bestaat niet meer op ons incontinent.

IkWilOokWatZeggen | 27-05-20 | 13:38

Wie doet er überhaupt aan vlagverbranding? Concreet helpt je dat vaak niet verder.

Het brein erachter | 27-05-20 | 13:48

Dat we het vertrouwen in het concept geld nog niet verloren hebben mag een klein wonder heten...

SterF... | 27-05-20 | 13:34 | 3

De meeste mensen hebben geen idee dat geld uit het niets wordt gecreëerd en het gewoon nummers zijn die in een computer worden ingevoerd.

Vula | 27-05-20 | 13:36

Vd Leyen heeft als minister van diverse departementen een enorme chaos achter gelaten, incl het ""regelen"' voor familieleden kennissen met miljoenen aan adviesopdrachten, die nooit iets opgeleverd hebben.
Op die zelfde Merkelvoet gaat ze nu de EU verder leeg roven.

joppo0 | 27-05-20 | 13:38

@joppo0 | 27-05-20 | 13:38: Ursula houdt wel van een beetje fraude. Zo heeft ze ook haar scriptie bij elkaar gejat.

Glasgow Argus | 27-05-20 | 13:48

Voorwaarden? Ja daar heeft Italië zich in het verleden ook zo prima aan gehouden. Ze lachen iedereen gewoon uit.

Lupuslupus | 27-05-20 | 13:34

Ik schrok eerst echt, 750 miljard maar dan stemde teulissen me gerust. Het geld wordt alleen onder voorwaarden verstrekt. Kijk dan ziet de wereld er toch weer een beetje beter uit, of niet.
Niet dus.

jan huppeldepup | 27-05-20 | 13:33

Volgens de Duitsers behoren we tot de spaarzame vier. De term vrekkige vier komt uit het AD deze ochtend, in een even goedkoop als pro-EU stukje waarin de NLse weerstand als belachelijk wordt afgeschilderd. Ik miste alleen nog de foto's met hongerende Italiaanse, Spaanse en Franse kindjes.

LucaBrasi | 27-05-20 | 13:33 | 1

U verward die uitgehongerde kleine kinderen foto s met die van Griekse eilanden.
Toen ze eenmaal in Duitsland aankwamen bleken het 100% tieners van 16/18 jaar met t shirts aan met teksten aangaande hun afkeer van het westen.
Heeft de NPO die beelden ook getoond ? vraag het voor mijn gestoorde schoonmoeder.

joppo0 | 27-05-20 | 13:41

Dat Bloomberg artikel komt iets te vroeg. De verdeelsleutel geldt voor de 250 miljard, waarvan bijna de helft naar de 2e en 3e economieën van de EU. Dan ontbreekt de titel voor die "grant" van die 500 miljard. Dat is een hele listige. De Nederlandse vertaling "beurs" veronderstelt wel degelijk een tegenprestatie. Ik ben benieuwd.

En dat Nederlandse verzet. Het ziet er naar uit dat de EU werk wil gaan maken van de belastingontwijking door multinationals. Nederland is daar een zeer grote spil in. In die ontwijking wel te verstaan. Nog interessanter.

En tenslotte: die leningen en beurzen en dan de ECB die als een malle dat soort schatkistpapier opkoopt. Het zal toch niet? We leven in steeds interessantere tijden luitjes.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:33 | 9

De belastingontwijking wordt oogluikend toegestaan terwijl wij de ogen sluiten voor de staatssteun die Volkswagen of Renault ontvangt.

Zoethoudertje | 27-05-20 | 14:13

@Zoethoudertje | 27-05-20 | 14:13: Corporate welfare in zijn volle glorie. En niet bepaald voor het eerst. Zie ook dat rapport van het CPB aan de vooravond van de coronacrisis (had de GS een mooi topic over). Wat blijkt nu? Het is één grote corporate clusterfuck. Adam Smith's Nation of Shopkeepers en dan de huidige situatie: hele "nations" die uitgepeest worden door al die multinationale pooiers.

Die rekening komt linksom of rechtsom bij de middenklasse terecht. En die trekt het eigenlijk al wat langer niet meer. Vroeger de gegoede burgerij: de bakermat van de Verlichting. En het liberale gedachtegoed.

Wel zijn het al die conservatieve helden (waaronder Mark Rutte!) die nu genadeloos door de mand vallen. Werken om te leven? Hoe haal je het je in je hoofd met je grote mond! Bid en sterf!

Met aan het eind van de rit hooguit noch maar een paar noodzakelijke wetnecks om je persoonlijke moestuintje te onderhouden. Mooi toch, autarkie? Niet te verwarren met feodalisme. Maar die voor de fijnproevers.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 14:32

@Hetkanverkeren | 27-05-20 | 14:32:
Autarkie in de vorm van de 3% norm waarmee wij sinds 2009 op onze zorg bezuinigd hebben. Pensioenleeftijd omhoog etc.

Zoethoudertje | 27-05-20 | 14:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Japan heeft inderdaad geen maffia, die hebben yakuza. Wat in feite hetzelfde is maar dan georganiseerder. Wat een kul argument

vincent uit groninge | 27-05-20 | 13:32 | 1

Yakuza is samen met de cosa nostra en triad de bekendste misdaadbendes ter wereld. Die Coen lijkt me een heel ingelezen persoon zeg. Oh wacht ambtenaar... die kunnen dan ook helemaal niks behalve regelneuken, omhoog likken en omlaag trappen.

Graaf_van_Hogendorp | 27-05-20 | 13:38

Ik heb no een stapeltje postzegels (Deutsches Reich) liggen die tussen 1 miljoen en 500 miljoen (Reichs)Mark waard waren. Nog even en de Euro is net zo veel waard.

bergsbeklimmer | 27-05-20 | 13:32

Die Frau tegen onze Mark: svp handtekening bij het kruisje. En nu terug in je hok.

Pummetje | 27-05-20 | 13:31 | 3

Dat klopt niet en ik citeer een quote over Mark Rutte: "Hij doet het erg goed en krijgt waardering in binnen- en buitenland." #kuifjemodusoff

maakjepunt | 27-05-20 | 13:41

Fake news

Pummetje | 27-05-20 | 13:45

Het wordt hoe langer hoe gekker. Ik zou gaan voor 1500 Miljard. Burgers verwijten dat ze af dwalen van de EU en zelf zulke ongefundeerde plannen rond slingeren. WAT wil men precies doen met dat geld? WAAR hebben ze zuidelijke landen nu precies schade? WAAROM is die schade erger dan die we hier hebben. In Italie Horeca dicht, hier horeca dicht. Tell me?

JanP999 | 27-05-20 | 13:31

EU goed voor de handel en economie was toch het mantra?

Reebensteeltje | 27-05-20 | 13:31 | 1

En 75 jaar vrede! Wollah broer, vrede!

Het brein erachter | 27-05-20 | 13:53

Dat is ruim 1600 euro per Europeaan. Gemiddeld. Als je kinderen, bejaarden, en mensen die niet kunnen of willen werken niet meetelt dan is dat ongeveer 3200 per werkende Nederlander. Als je er vanuit gaat dat wij wat meer zullen moeten ophoesten dan de gemiddelde Oost- of Zuid-Europeaan, dan denk ik dat we zo'n 5000 eurotjes pp. Kunnen ophoesten. Ik denk dat we de boel een stuk sneller weer op de rit hebben als we deze crisis aangrijpen om de EU af te schaffen.

Clay Regazzoni | 27-05-20 | 13:29 | 3

netto !

Uw Verzekeringsadvis | 27-05-20 | 13:33

Het minimumloon in Nederland is € 1680 per maand. Dat hoesten gaat wel een jaartje door. De mensen met een minimumloon kunnen dit niet betalen. De mensen met een zeer hoog inkomen maakt het naar verhouding niet veel uit, blijft het middenkader over die er voornamelijk de wrange vruchten van gaat plukken. Hier helpt een stem op de PvdA, CDA, VVD (zeker) D66 en GL en CU zeker niet bij. Geniet maar van de zon, Doen ze in Zuid Europa ook.

El Rico Grande | 27-05-20 | 13:46

En dat nog afgezien van je warmtepompje.

watmagjenogwel | 27-05-20 | 17:22

Uitstekende timing. De paden voor een Nederlands parlementaire Nexit meerderheid worden keurig geëffend. Die pathetische en onverantwoorde handophouderij uit het zuiden, de hypocriete vleeswensen van Timmerfrans en de roep om Europese belastingen door de commissie. Dit moet zelfs de vvd en het CDA teveel worden. Samen sterker de coronacrisis uit, Nexit!

nietzomoeilijk | 27-05-20 | 13:29 | 2

Dat zou je denken inderdaad, maar ook al is de wil van het volk een Nexit, dan nog zullen politieke belangen de overhand krijgen of wordt dat uitgeruild voor een ander verwaterd punt in het regeerakkoord.

Op dit moment ga ik liever voor een realistischer doel: NEXIT-light, lees uit de euro.

LuNaTeeQ | 27-05-20 | 13:36

Ik ga voor de splitsing in 3 deelgebieden: Noord/Oost/Zuid die elk hun eigen wisselkoers binnen een grotere Euro voeren. En ja, het pad wordt inderdaad geëffend.

ole guapa | 27-05-20 | 14:09

Gang of Four.

Piet Karbiet | 27-05-20 | 13:29

Dit gaat lekker voor de rijken. Vooral in Italië en Spanje.
De hardwerkende huurders uit Duitsland, Nederland etc. mogen betalen voor la dolce vita van de Italianen en Spanjaarden. En merkel, Van der Leyen en straks ook Rutte sluizen het zwaar verdiende belastinggeld naar de zuidelijke landen waar het goed toeven is voor de rijken uit Nederland, Duitsland etc. we mogen betalen nu en tot in decennia van jaren terwijl in het zuiden de mensen eerder met pensioen gaan en een vele malen groter vermogen hebben dan wij. Kijk naar het gemiddelde vermogen en naar het mediane vermogen. Er is een verschil tussen mediaan en gemiddeld vermogen. De mediane rijkdom is het bedrag dat de vermogensverdeling in twee gelijke groepen verdeelt: de helft van de volwassenen heeft een vermogen boven de mediaan en de andere helft eronder. Gemiddelde rijkdom is het bedrag dat wordt verkregen door de totale totale rijkdom te delen door het aantal volwassenen. In landen waar rijkdom zeer geconcentreerd is bij een klein percentage van de mensen, kan het gemiddelde veel hoger zijn dan de mediaan (bijv. De Verenigde Staten en Zweden). en ook Nederland! Hier zit dus enorme rijkdom bij een kleine groep mensen. En die komen hier wel weer mee weg omdat ze hun vermogen slim kunnen beheren, immers daar hebben ze hun specialisten voor die ze kunnen betalen. Mediaan gezien staat Luxemburg nr 5 op de wereldranglijst, België nr 6, Ierland 10, Frankrijk 11, UK 12, Spanje 14, Oostenrijk 15, Italië 16, Malta 17, USA 22, Denemarken 23, Israel 24, Finland 25, Portugal 28, Zweden 29, Griekenland 31, Duitsland 33 en..... Nederland op plaats 34. Wij moeten dus al die landen zoals Italie, Frankrijk, Portugal en Griekenland gaan betalen? Pak eerst eens die vermogens daar aan. Haal daar het geld weg in plaats van dat van Henk en Ingrid. De huren zullen nog verder stijgen en de gewone mensen in NL gaan kapotstuk. Laat je niet naaien door de gevestigde politiek die twee handen op 1 buik is met de rijken in deze wereld die ook de media in handen hebben.

ecologiste | 27-05-20 | 13:29 | 4

Dat klopt niet en ik citeer een quote over Mark Rutte: "Hij doet het erg goed en krijgt waardering in binnen- en buitenland." #kuifjemodusoff

maakjepunt | 27-05-20 | 13:42

Goed punt. "Wij" zijn helemaal niet zo rijk, ondanks dat U2 en de Rolling Stones hun miljarden hier op de Zuid-as parkeren.

Piet Karbiet | 27-05-20 | 13:48
▼ 1 antwoord verborgen

"EU Virus"
Bedoel je dan de EU zelf? want als COV19 komt uit China

niemand specifiek | 27-05-20 | 13:29

Ok gaf kort deflatie en daarop hyperinflatie. I’m through with love, 1931.

Samarkand225 | 27-05-20 | 13:28

Druk ajb zoveel mogelijk bij, het maakt mij niets uit hoe je het noemt of gefinancierd wordt. Maximaliseer je schuld in Euro, koop hier zsm waardevast spullen voor en vergeet ook niet wat te stoppen in crypto's. Hoewel het pijn doet als goede spaarder, ben ik nu helemaal klaar met sparen voor een ander. Zuinig aan doen zoals ons is geleerd heeft mij geen goed gedaan helaas,

SimpeleZiel | 27-05-20 | 13:28

Heel simpel toch? Open een website/ meldpunt waar alle pro-EU-sneeuwvlokjes zich aan kunnen melden. Zij en alleen zij blijven gezamenlijk tot hun dood verantwoordelijk voor het aflossen van alles, dus 750 miljard. Weet je wat? Maak er meteen 2000 miljard van. Het zal mij benieuwen hoeveel mensen zich aanmelden.

Waarschijnlijk net zoveel mensen die vinden dat iedereen hier welkom is een daarom een asielzoeker op zolder huisvesten.

goedverstaander | 27-05-20 | 13:28 | 2

Best een goed plan.

Timide_Aso | 27-05-20 | 13:29

Goed idee, dat zal wel storm gaan lopen, Pechtold voor op.

Uw Verzekeringsadvis | 27-05-20 | 13:35

Dit is dus gewoon een extra BTW-heffing voor de EU. Om te beginnen slechts 0,1 %, maar de vvd-ers zullen dit ongetwijfeld snel weten te verhogen.

obominotie | 27-05-20 | 13:26 | 1

Kijk kikkertje, een pannetje met lekker fris water. Spring er maar in.

ZoekEenVrijeNick | 27-05-20 | 13:32

Mag de bevolking hierover stemmen?

JackStick | 27-05-20 | 13:26 | 4

@obominotie | 27-05-20 | 13:28: U heeft het over Nederlandse politiek. Maar heb ik ook iets te zeggen over dit soort Europese besluitvorming?

JackStick | 27-05-20 | 13:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het een goed onderbouwde deal: 500 miljard aan giften want het land wordt geteisterd door de Maffia. Geen speld tussen te krijgen.

Odin | 27-05-20 | 13:26 | 2

Het land is de maffia, betalen en anders worden we boos.

sprietatoom | 27-05-20 | 13:28

Is dat ook een virus, die maffia??

jan huppeldepup | 27-05-20 | 13:29

Ik wil uit de EU en vind het frame van "Vrekkige Vier" prachtig. Niks mis met de hand op de knip. Verstandige Vier is overigens ook goed.

WahedPissebed | 27-05-20 | 13:25 | 3

Opvallend hoe vaak "Vrekkige Vier" genoemd werd in dat Volkskrant artikel.

Deflatiemonster | 27-05-20 | 13:28

Calvinistisch Kwartet.

pielemuisje | 27-05-20 | 13:29

@Deflatiemonster | 27-05-20 | 13:28:

Laatst op buitenhof Pieter Jan Hagens, minstens 10 keer in een interview met Jeroen Dijstelbloem. Even het frame zetten, EU-slaafjes die MSM.

sprietatoom | 27-05-20 | 13:29

Ursula von der Leyen vanuit de bunkers in Brussel. Donderdag gaat de ECB beslissen of het opkoop-programma zonder de Bundesbank zal worden voortgezet en of de Bondsrepubliek Duitsland dan voor het Europees Hof gedaagd kan worden wegens niet-nakoming van verdrags-eisen.

Tegen die tijd is 750 miljoen euro nog maar 100 gram goud; alleen de capaciteit van de printer in de kelder van Lagarde bepaalt nog hoeveel ze gaan uitgeven.
Dan kan je in de supermarkt een portemonnee met boodschappen halen met een winkelwagen vol geld.

Glasgow Argus | 27-05-20 | 13:25 | 1

U zit er een factor 1000 naast, het zijn absurde tijden.

therealbraindump | 27-05-20 | 13:27

De indruk ontstaat steeds meer dat de EU als de Titanic is, die net de ijsberg geraakt heeft en nu langzaam zinkende is.

Mr.Crowley | 27-05-20 | 13:25 | 1

Het strijkorkest speelt rustig door.

Grachus | 27-05-20 | 18:50

Je zou bijna de dijken gaan doorsteken om te kijken of die solidariteit ook andersom werkt.

Deflatiemonster | 27-05-20 | 13:24

Tijd voor NEXIT de pleuris dieven daar gaat binnenkort ons pensioen etc.. we moeten weer zelf beslissen Wobke schiet ze af..!

aardv@rk | 27-05-20 | 13:24

Calculerende kwartet
Funding four
Zoiets?

vrijbuiter_82 | 27-05-20 | 13:24

Verstandige vier

Is dat nou zo moeilijk?

WachTMeesteR | 27-05-20 | 13:23 | 1

En binnenkort de verarschte vier.

Plaktong | 27-05-20 | 13:26

Ik voorzie een gift in de vorm van een voucher met een waarde van 750.000.000.000 euro die d.m.v. een inlegvelletje verdacht veel op een lening lijkt.

Texacoballletje | 27-05-20 | 13:23

Schulden maken afhankelijk. De financiële ketenen van de tot slaaf gemaakten.

pielemuisje | 27-05-20 | 13:22

NL zal voor de vorm hier tegen zijn. Maar uiteindelijk zet MR toch zijn kruisje op de stippellijn.
Welke belasting in NL zal drastisch stijgen om te kunnen betalen? Of laten we de staatsschuld verder oplopen?

Hoeveel zal de Engeland (de Engelse belastingbetaler) hier aan mee betalen??

Toeja | 27-05-20 | 13:22

Mijn boom hangt vol met kersen. Over een paar weken zijn ze wel gaar. Ik bied een emmer kersen aan iemand die mijn huis gaat schilderen. Vergeet die kut euro.

Leptob | 27-05-20 | 13:22 | 3

Vergeet u niet eerst driekwart van die kersen bij uw lokale belastingkantoor in te leveren?

2voor12 | 27-05-20 | 13:26

Ik kom wel langs om uw huis te schilderen.
Mengpalet, kwasten en schildersezel pakken doet.

Earl_of_Doncaster | 27-05-20 | 13:44

Ik weet niet wat een emmer kersen kost, maar meer dan een paar tientjes zal het niet zijn. Huisje schilderen kost al snel een paar duizend euri.

Ik geloof niet dat ik zaken met u ga doen....

libertat | 27-05-20 | 14:24
-weggejorist-
HennyHomeman | 27-05-20 | 13:21

Gemeentes komen tekort. Zorgpremie zal wel weer stijgen. EU wil altijd meer. Belasting zal omhoog gaan. En ondertussen strooit o.a. Kaag geld in het rond. Snap ik het nog? Nee..

Mahazioth | 27-05-20 | 13:21 | 1

Het is ook waar. Er wordt niets gestrooid en de belasting gaat nergens omhoog.

MaarFeitelijk | 27-05-20 | 13:29

Let maar op Rutte gaat gewoon bij het kruisje tekenen. Uiteraard wel met een nietszeggend inlegvelletje.

Waargaathetheen | 27-05-20 | 13:21 | 2

Dat klopt niet en ik citeer een quote over Mark Rutte: "Hij doet het erg goed en krijgt waardering in binnen- en buitenland." #kuifjemodusoff

maakjepunt | 27-05-20 | 13:42

Stuur ipv €100 miljard maar 100 goeie fiod medewerkers die kant op, dat levert het tienvoudige op.

Stevo365 | 27-05-20 | 13:21

We moeten en zullen bloeden voor die knoflooklanden, of we nou willen of niet.

Wijze uit het Oosten | 27-05-20 | 13:21 | 1

Hear hear..!

aardv@rk | 27-05-20 | 13:26

Prima.

Maar dan is Nederland een provincie van de EU dat geleid wordt door Duitse en Franse belangen.

Als wij dat willen, succes, maar ik doe dan niet meer mee.

Kaas de Vies | 27-05-20 | 13:20 | 1

Bij een provincie heb je nog een leiding die enigszins begaan is met je lot.

Hier is eerder sprake van een wingewest; zie bijv. de Air France/KLM soap...

libertat | 27-05-20 | 14:23

Ik voel een 'kwartje van Kok dingetje' aankomen. Eenmaal ingevoerd zien we die nooit meer teruggedraait worden.

NiCeY | 27-05-20 | 13:20 | 4

@MaarFeitelijk | 27-05-20 | 13:28:
U bent feitelijk niet juist geïnformeerd:

"Er is enkele malen door verschillende partijen getracht het kwartje afgeschaft te krijgen. Hierbij werden veelal argumenten gebruikt als zou het kwartje van Kok enkel als tijdelijke maatregel zijn ingevoerd en enkel om een tijdelijk tekort op de begroting te vullen. Dat was vooral in verkiezingstijd. Een daadwerkelijke afschaffing heeft het niet meer gehaald. "

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Kwartje_van_Kok...

libertat | 27-05-20 | 14:22

@MaarFeitelijk | 27-05-20 | 13:28:
Je gaat nogal nat he?
Helaas zit je ook nog eens aan een misleidende nick vast. Tip: nog een keer reaguurder worden vanaf een ander meeladres.

NiCeY | 27-05-20 | 14:53
▼ 1 antwoord verborgen

Zooooo blij dat ik weg ben. Succes met Der Untergang

NLerinTR | 27-05-20 | 13:20 | 6

Het is hier zeker beter. Betere gezondheidszorg veel minder belasting overal parken en speelplaatsen voor kinderen basketbal veldjes fitness apperatuur voor iedereen. Je kunt veilig over straat 's nachts en het weer krijg je er gratis bij. In mijn oude woonplaats in NL gemeente heeft miljoenen tekort bezuinigen op alles wat mogelijk is verhogen de OZB enz enz. Dus verlaat het zinkende schip nu het nog kan

NLerinTR | 27-05-20 | 13:32

Turkije heeft de modernste ziekenhuizen ter wereld en ontvangt duizenden gezondheid toeristen per jaar. Ook nu plek genoeg in de ziekenhuizen en behandeling met hydrochloriquine. Iedereen met Covid 19 diagnose wort gratis geholpen. Mondkapjes 5 per week gratis.. Dream on...

NLerinTR | 27-05-20 | 13:36

@NLerinTR | 27-05-20 | 13:36:
Maar wel onder de voorwaarde dat je netjes ja en amen zegt tegen Erdogan. Op het moment dat je kritisch bent, verdwijn je in een van zijn gevangenissen.
Nee, ik verkies dan toch mijn vrijheid en de mogelijkheid om kritisch te zijn op de regering(sleiders) boven de door jou geroemde ziekenhuizen (je hebt het vast niet over de staatsziekenhuizen, maar de private ziekenhuizen waar je nog een flinke verzekering voor moet afsluiten, of zelf bij mag betalen).

WatMoetJeNu | 27-05-20 | 14:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Von Braun, Von der Leyen, Drittes Reich, Vierte Reich..............

Markutte | 27-05-20 | 13:20

Beste vvd stemmers. Denk na !
Kies volgende keer voor Forum of PVV.

Kamervraag | 27-05-20 | 13:20 | 3

Want die zitten niet in het EP? Kijk eerst eens goed, denk dan na en trek je conclusies (de OODA loop). En herhaal dat zo lang als nodig is. Dat scheelt een hoop teleurstellingen.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:24

@obominotie | 27-05-20 | 13:32: He verdorie, dat ik daar niet op kom. Maar ik kijk dan ook, net als in Den Haag, naar het feitelijke stemgedrag te Brussel en Straatsburg. Dat is dan een wel heel erg bijzondere sabotage. Dat ligt ongetwijfeld aan mij.

-edit- En dan bedek ik het feit dat het Europees Parlement een tandeloze tijger is maar even met de mantel der liefde.

Rest In Privacy | 27-05-20 | 13:44

Linksom of rechtsom wordt Nederland door de EU in de kont geneukt, zonder vaseline. Ik snap wel dat Rob Jetten voor meer EU is.
Vorte Jeannet!

pibasso | 27-05-20 | 13:20

Meneer Teulings, vertel eens waarom en hoe we Italië economisch zo nodig hebben? Want eerst miljarden gratis aan ze weggeven waar ze dan wat bloemen voor terugkopen zie ik nu niet echt voor Nederland als nuttige handel.

2voor12 | 27-05-20 | 13:18 | 6

U heeft geen benul.

MaarFeitelijk | 27-05-20 | 13:25

Een bos tulpen voor een Ferarri ruilen, zoiets, ingewikkeld hoor die economie.

Uw Verzekeringsadvis | 27-05-20 | 13:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja maar Rutte gaat toch zijn vetorecht uitoefenen tegen die 500 miljard aan giften? Natuurlijk niet, was alleen voor de bühne.

sprietatoom | 27-05-20 | 13:18 | 3

Dat klopt niet en ik citeer een quote over Mark Rutte: "Hij doet het erg goed en krijgt waardering in binnen- en buitenland." #kuifjemodusoff

maakjepunt | 27-05-20 | 13:42

Japan heeft ook een maffia: yakuza, berucht en gevreesd.
Zulke wereldvreemde mensen menen ons iets te moeten vertellen.

watergeus | 27-05-20 | 13:18

Japan en geen maffia?

Twisted_Faith | 27-05-20 | 13:17 | 4

Hier heet het onderwereld. Maffia is een coole naam maar onderwereld daarintegen...

Itastijl | 27-05-20 | 13:46
▼ 1 antwoord verborgen

Daarom Bitcoin.

Voorbeeldige burger | 27-05-20 | 13:17 | 5

Bitcoin en goldbacked crypto, en shitcoins die nog 1000% kunnen doen.

Kane | 27-05-20 | 13:32

Waar kan ik ze uitgeven?

Grachus | 27-05-20 | 18:58

@Grachus | 27-05-20 | 18:58:

2013: $𝟭𝟮𝟯 bitonic.nl
(...)
2020: $𝟵,𝟭𝟬𝟬 bitonic.nl

En nee bij die appie ga je ze nooit uitgeven. Daar is btc niet voor bedoeld.

Voorbeeldige burger | 27-05-20 | 19:30
▼ 2 antwoorden verborgen

vrekkige vier vervangen voor verstandige vier?
verrassend verfrissend.

WatMoetJeNu | 27-05-20 | 13:17 | 5

Uiteindelijk zullen het hoogstwaarschijnlijk de verraderlijke vier blijken te zijn.

obominotie | 27-05-20 | 13:34

@Hetze Haatstra | 27-05-20 | 13:28: De Verenigde Vier? Laten we alsjeblieft alleen samenwerken met gelijkgestemden.

Timide_Aso | 27-05-20 | 14:15
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland