achtergrond

Geenstijl

RIVM: 34 coronadoden erbij, 545 nieuwe patiënten

Hee, een beetje daling van de stijging

Het is lente, de zon schijnt en stiekem begint u al een beetje aan het thuiswerken te wennen. Maar wat maar niet wil wennen, zijn de dagelijkse updates van het RIVM. Vandaag 34 nieuwe doden en 545 nieuwe patiënten. Vanavond weer crisisberaad van het kabinet met daarna een mogelijke persconferentie over mogelijke nieuwe maatregelen. Tot die tijd: houd anderhalve meter afstand. Thuis blijven bij klachten. En let op elkaar. Dit is waarom: "Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners."
UPDATE: Slechter nieuws. Het aantal patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) stijgt met 242 naar 1230, de stijging van gisteren was 152.

Doe het! Anders sturen we Italiaanse burgemeesters op u af

Go go go

Kijk. Dit is ruim anderhalve meter

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.