Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Corona = productiehel

Ze laten minder treinen en bussen rijden omdat er minder reizigers worden verwacht, dat gaat een piek in zorgvraag veroorzaken.

Aanbouw Corona Testtent voor Maastricht UMC+

Professor epidemiologie Frits Rosendaal van het LUMC is het meest duidelijk. Nederland zit met de huidige groei van het aantal besmettingen nog op de curve van Italië. China heeft haar sociale leven en economie platgelegd om het virus te bedwingen. Maar is die kuur erger dan de kwaal? Er wordt nu al gejuicht, terwijl The Lancet publiceert dat het virus soms een maand in een patiënt overleefd.

Brabant heeft steeds meer onverklaarde besmettingen. Het virus bleek te verschillen in genetische samenstelling. Kleine fouten tijdens het kopiëren geven een soort vingerafdruk waarmee het virus gevolgd kan worden. Het virus is vanuit verschillende landen binnengekomen. De maatregelen waren niet waterdicht, de eerste symptomen worden niet herkend, mensen melden zich niet of te laat.

Marokko, de Antillen & Suriname schorten vluchten met Nederland op. De VS beëindigde niet alleen al het vliegverkeer met de EU, er werd ook besloten om gezondheidszorg rond COVID-19 “gratis” te maken. Het maakt niet meer uit óf en hoe iemand verzekerd is. De hoop is dat iedereen die ziek wordt, zich meldt.

Zuyderland Heerlen richt speciale afdeling in wegens coronavirus

Helaas blijven mensen zonder verzekering tegen ziekteverzuim doorwerken. Nederland kent een miljoen ZZP-ers die preventief thuisblijven zelf mogen betalen. Het kent nog meer mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt die als ze zich ziekmelden tot 30% van hun loon inleveren of als uitkeringskracht niet meer ingepland worden.

Die zullen al kuchend naar hun werk gaan. Het is een leuk idee om de economische schade over de bevolking te verdelen door alleen te adviseren thuis te blijven, maar een paar miljoen arbeiders verkeren niet in de financiële luxepositie zulke offers te brengen. De Kamer nam een motie aan over leerplichtboetes, maar vergat de doorbetaling van loon.

Vervolgens doet het kabinet geen uitspraak over wat ze doen met die motie, dus ouders weten nog steeds niets. België draaide het om, de scholen gaan dicht, maar kinderen die nergens of alleen bij grootouders terecht kunnen, mogen wel naar school. Een Italiaan was het duidelijkst: kinderen die naar opa & oma worden gestuurd, fundamentally kill them.

Dat soort preventie missen we ook in het OV. Ze laten minder treinen en bussen rijden omdat er minder reizigers worden verwacht, dat gaat een piek in zorgvraag veroorzaken. Het zou goed zijn als reizigers verder uit elkaar kunnen zitten, of überhaupt kunnen zitten. Deze sardientjesmethode is in combinatie met slechte ventilatie een soort sneltrein snelkookpan voor corona.

Bruno Bruins gaf nog aan dat het aantal IC-bedden ruwweg verdubbeld kan worden om dit capaciteitsprobleem op te lossen. Dat klinkt leuk voor mensen die exponentiele functies niet begrijpen. Een eenmalige verdubbeling zorgt alleen maar dat een week later alles alsnog vol ligt. De meeste IC-bedden worden nu al bezet door coronapatiënten onder de vijftig jaar.

Voorraden van medicijnen raken ondertussen op, omdat de productie afhankelijk is van partijen aan de andere kant van de wereld. Uit het Kamerdebat bleek dat defensie bezig is haar beademingsapparatuur geschikt te maken voor gebruik in de burgermaatschappij. Kregen onze helden tweederangs service? Of ademen mensen met stalen ballen andere lucht in?

An employee of a medical laboratory tests a sample for the corona virus Covid-19, Wednesday 4 March in Roosendaal, The Netherlands. To prevent further spread of the virus, several laboratories have been opened in the Netherlands.

Met een IC-bed, beademing, een luchtsluis en een plan om straks hele afdelingen in quarantaine te nemen zijn we er nog niet. Uit een steekproef bleek 4% van het verplegend personeel besmet. De opleiding duurt jaren, dus die vervang je niet zomaar. Dat er ziekenhuizen zijn die fpp2 maskers goed genoeg vinden, terwijl fpp3 maskers meer bescherming bieden, kan echt niet.

Mondkapjes worden helaas schaars. Er komt op nationaal niveau een overleg of een doos van een nu nog rustige provincie naar Brabant kan. Het enige wat dat oplevert, is dat straks alles landelijk tegelijk op is. Sorry, maar essentiële zaken vervoer je van fabrikant naar patiënt, verticaal in de productieketen, niet halverwege de keten zinloos horizontaal van ziekenhuis naar ziekenhuis. 

China & India verboden de export van mondkapjes. Zie hier weer dezelfde gigantische strategische fout: Waarom zijn we zo afhankelijk van Azië? Waar is de Europese productie? Waar is de back-up? Made in China is een keuze, Made only in China is dodelijk. Zelfs Chinese telefoon- & autoproducenten zijn overgestapt op de productie van mondkapjes en beschermende kleding.

Eigenlijk zou onze complete fijnmechanische industrie eens moeten kijken of ze deze spullen kunnen produceren. Er is wereldwijd een gigantische vraag naar. Vooral in Italië smeken artsen om ventilators. Dit zijn gouden tijden. De voornaamste reden dat de complete beurs naar beneden gaat, is dat we te weinig voorzien in acute behoeftes. Verkoop gebakken lucht, red levens!

Het is ook onbeschoft om bij zwaar getroffen landen te gaan zeuren of ze ons medicijnen, mondkapjes en apparatuur kunnen leveren. We zouden hulp moeten bieden aan handelspartners & bondgenoten door meer te produceren dan we zelf nodig hebben. Uit lijfsbehoud, uit solidariteit, maar ook omdat importeren geld kost, en exporteren geld oplevert. Socialism meets capitalism.

Het antwoord op deze uitputtingsslag is lokale massaproductie.

Supermarkt Kop van Noord-Holland, vandaag

ZOETE AARDAPPELS? BAH!

Reaguursels

Inloggen

Hoe was het ook al weer: welkom, welkom, allemaal, alle grenzen moeten weg.
Hallo D66, GL, SP en CU, bent u daar nog?

Bolder | 15-03-20 | 11:50

Gut, het wekelijkse hysterische - te lange - stuk van Feynman. Gaap.

Hommel | 15-03-20 | 11:27 | 4

Kloothommel.

De Profundus | 15-03-20 | 13:28

@De Profundus | 15-03-20 | 13:28: Nou zeg, dát is een goeie!

Hommel | 15-03-20 | 13:38

Ja, want jij kan dit natúúrlijk véél beter en dat laat je dan ook graag zien, toch? (Doe dan! Schrijf dan!)

VBO_B_Niveau | 15-03-20 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben ook zelfstandige. Niet werken is niet betaald krijgen en geen eten. Dus ga je gewoon. Van onze overheid mag je al niet meedoen met pensioenregelingen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ja, tegen 10.000 Euro per jaar en die trappen je eruit bij 50 omdat je dan een te groot risico wordt.
Ik blijf werken totdat ik een redelijke vergoeding van bijvoorbeeld 70% krijg.

Rest In Privacy | 15-03-20 | 11:07 | 1

Ik wens u oprecht veel sterkte!
Hopelijk is deze hysterische toestand snel voorbij.

Bolder | 15-03-20 | 11:51

Goede idee. Alleen blijft de vraag of we een concurrerend product in de wereldmarkt kunnen zetten met onze hoge arbeidskosten en zijn bedrijven wel bereid om te investeren cq reserves aan te spreken en hun productielijnen aan te passen voor een "tijdelijk" lucratief product.

suscrofa | 15-03-20 | 10:31

Net in WNL weer zo'n arts die beweert dat scholen en horeca gewoon open kunnen blijven. Alle, werkelijk alle andere Europese landen beweren de artsen totaal anders en daarom zijn daar horeca en scholen dicht. Zal deze man belangen of aandelen hebben die voor hem belangrijker zijn dan de bevolking? Mogen ze van hem het Corona krijgen? Hoe kan Nederland als enige het tegenovergestelde beweren, het smerige vieze gore lef.. Gisteren zaten in Eindhoven de terrassen afgeladen vol..... Totale verspreidingshaard van laconieke gekken. Maar ingrijpen vandaag gaat de regering niet en het boeit ze niet dat het hier erger wordt dan in China of Italië. Wanneer PVV en Fvd maar geen gelijk gaan krijgen, mag u gerust stikken in uw longvocht in de gangen van het IC. Dan waar tegen die tijd Rutte en consorten zijn handen in onschuld zoals een Pilatus die Jezus liet kruisigen.

Wanneer de regering geen voortouw neemt moet de bevolking het gaan doen. Houd scholen dicht en hoe moeilijk ook, gooi uw horeca dicht, een China of Italië wilt u komende maanden of halfjaar niet meemaken.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 10:28 | 1

In Nederland lijkt het alsof de apparatchik lamlendigheid van de communistische ideologie getrouwd is met de ijskonijn koudbloedigheid van D66 pillendraaiers. Het resultaat is: de linkse kerk die in een tunnelvisie het eigen deugen imperialistisch verheerlijkt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-03-20 | 11:23

Volkskrant: Marokko sluit grenzen voor Nederlanders.
Waarom zijn wij nou niet eerder op dat idee gekomen?

Bolder | 15-03-20 | 10:22 | 2

Omdat die Marokkanen dan "diskriminazi" gaan roepen, en dat Nederland mensenrechten schend, en dat zij recht hebben op, en als ze hun zin niet krijgen worden sommigen dan agressief, komen met hun hele familie langs, doen aangifte en b beginnen een rechtszaak tegen iedereen bij wie dat kan, en in Nederland schijten de mensen daarvoor in hun broek. Ook Rutte met zijn marionettenregering. Daarom dus.

gaffelbaard | 15-03-20 | 10:28

Turkije ook, met die Erdogan aan de macht daar moet he nog oppassen dat ie niet bewuat Coronalijers hierheen stuurt.
Thailand is nog soepel voor Nederland, 2 weken lang gemonitord, op schrijven waar je geweest bent etc etc. Ik verwacht dat ze binnen een week opschalen.

marrretje | 15-03-20 | 10:29

"Nederland kent een miljoen ZZP-ers die preventief thuisblijven zelf mogen betalen."

Dat is waar.

DE BOUW-SECTOR. SLUITEN!

Veel zzp-ers werken in de bouw. En daar werken ze gewoon hoor.

Nog erger ... omdat veel bouwprojecten een deadline hebben (de opleverdatum) en het gebeuren kan dat het bouwbedrijven geld kost als ze niet op tijd op kunnen leveren, word iedereen onder druk gezet. Al het personeel in de bouw, ook de Zzp'ers werken dus gewoon door. En al die mensen zitten 3 x per dag, met zijn allen, in een kleine schaftketen te lunchen.

Tegelijkertijd zijn het ook mensen die zich niet snel ziek zullen melden omdat het meestal mensen zijn die in de lagere loonklasse zitten. En met veel verschillen, qua geld.
Zzp'ers in de bouw zijn zelden verzekerd tegen ziekte, dus niet werken is geen geld voor hen. Bouwvakkers die onder de bouw-cao vallen verdienen ook geen dik salaris, maar krijgen bij ziekte 90% volgens hun cao. Andere beroepen in de bouw kunnen evt ook onder een andere cao vallen, dus zijn er financiële verschillen. Maar het is geen groep die zich snel ziek zal melden.

De bouw is dus een grote besmettingsbron, vooral bouwprojecten met 50+ man. Hoezo 50+?? Nou, omdat als er 50 man werken, er ook nog eenzelfde hoeveelheid kort of tijdelijk daar komt werken; pakketbezorger die bestelde goederen komen leveren, de chauffeur van zo'n betonstortwagen, schoonmakers, vertegenwoordigers van bedrijven zoals Hilton.

Daarom zeg ik ... (tegen de overheid, Rutte dus)

Sluit alle bouwprojecten tijdelijk. Bescherm ook de mensen in de lagere lonenklassen.

Wees verstandig. Leg alle bouwprojecten gewoon voor 2 maanden stil.

gaffelbaard | 15-03-20 | 10:18 | 3

Voor zelfstandige bouwvakkers zijn arbeidsongeschiktheid- en werkeloosheidverzekeringen praktisch onbetaalbaar vanwege de risicofactor in hun werk. Geen werk betekent geen broodje bal halen. Die gaan door tot ze er bij neervallen, ga maar van uit.

suscrofa | 15-03-20 | 10:37

Hoe dichter je op elkaar zit, hoe besmettelijker. Juist in de bouw zitten de mensen niet zo dicht op elkaar (behalve in de bouwkeet).

kortebroek | 15-03-20 | 10:56

@kortebroek | 15-03-20 | 10:56:
Niet waar, dat is afhankelijk van het werk. Soms heb je extra handen nodig en doe je die ene klus toch met 1 of meer collega's. Maar goed, zelfs zonder dat ... die bouwkeet he. Wat heb je eraan als je tijdens het werk niet zo dicht op elkaar zit, als je 3x per dag met 50 man in een kleine bouwkeet op elkaar gepropt zit?

gaffelbaard | 15-03-20 | 11:29

Best knap, 2 maanden geleden uitgebroken in China en nu is nederland een risico land. Proffesionals, lolol

Nou ieder voor zich en de corona toegewenst voor iedereen en de ouders van degenen die niet voorzichtig zijn.

marrretje | 15-03-20 | 10:16

Middelbare scholen en hoger, verplicht sluiten. Op de basisscholen 2x daags actieve screening toepassen. Zo zouden deze nog open kunnen blijven zonder het hele land plat te leggen. Natuurlijk kan het onderwijs grotendeels verder gaan via internet. Overheid moet hiervoor zo snel mogelijk hulp bieden. Telewerken moet ook zoveel mogelijk de norm zijn. We kunnen wel laconiek zeggen dat zo'n kuur erger is dan de kwaal, maar we weten nog niet wat de kwaal helemaal is. Voor hetzelfde geld nestelt deze zich zodat Corona, net zoals de griep, jaarlijks voorbij komt. En wat zou dat dan kosten?

kortebroek | 15-03-20 | 10:00

Wat ik me nou afvraag. Volgens de officiële bronnen komt Corona door het eten van vleermuis soep. Tot zover bekend kunnen virussen niet overleven in Hete of gekookte vloeistoffen. Hoe dan?????

Gomezlopez | 15-03-20 | 09:38 | 5

Ik had gehoord dat het virus waarschijnlijk al op een ander zoogdier was overgeslagen. Als zo'n dier bij de slager was en de slager had zich gesneden, dan is dat een mogelijkheid. Maar een mens kan ook gebeten zijn door een vleermuis.

kortebroek | 15-03-20 | 10:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is toch maar goed dat elk ziekenhuis niet een arts als director heeft maar een manager die op de kleintjes let. FFP03........ Waaat.. veel te duur, ffp02 doet het ook. Als je daardoor 30 of 40 % van je personeel kwijt raakt en patiënten op de gang eenzaam sterven, kun je stiekem in je office nog eens het vele gespaarde geld natellen. Deze privé maffia in ziekenhuizen en de zorg moet veranderen.

jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:25 | 1

Micro management noemen ze dat.

In kende ooit een bedrijf waarvan de manager personeel afrekende op 5 minuten nauwkeurig.
Moet je je voorstellen, dan krijg je een werkbriefje met iets van 3,7/12 uur. Dan ben je toch niet bij je hoofd?

gaffelbaard | 15-03-20 | 11:36

Not-MadeInChina .com. Dat gaat nog eens groot worden. Wanneer er nog participanten en enthousiastelingen zijn die op deze (corona-vrije) trein willen springen, dan kan dat.

Premier Trutte | 15-03-20 | 09:23

Verzekering tegen ziekteverzuim.
Hallo bent u ziek?
Nee ik ben preventief in quarantaine.

Oké, geen geld, doei!

Is dit nog nieuws? | 15-03-20 | 09:20 | 3

De derde zin moet ook anders zijn...

Canis.bonus.es | 15-03-20 | 09:30

Tot 1 augustus 2004 was de WAZ de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. De regels waren zo dat er bijna nooit uitgekeerd werd, tegen die tijd was je zaak al op de fles. De miljarden die in de pot zaten (geld van ZZP-ers) zijn verdwenen.

Der Schnitzeljäger | 15-03-20 | 09:33

@Der Schnitzeljäger | 15-03-20 | 09:33:
Inderdaad, 6 jaar premie voor betaald.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 10:20

Ben het in ieder geval wel met Feynman eens dat de EU zich best eens achter de oren mag krabben over die hegemonie van China over sommige producten. En schending van patenten. Maar wat dat betreft zit de EU te slapen.

Der Schnitzeljäger | 15-03-20 | 09:19

Een ding is me wel duidelijk:

Ik ben blij dat we te maken hebben met een ramp die zich voltrekt in super-slow-mo.

Die sirenes die we elke maand horen, als dat een keer géén oefening is; staat iedereen naar elkaar te kijken. Maar dan wel zonder kogels, pang-pang, met minder effectieve blusmiddelen want PFAS, en onze ziekenhuizen zitten binnen mum van tijd zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

Laat me duidelijk zijn dat ik het personeel in die sectoren niets kwalijk neem, slechts en uitsluitend de bureaucratische regenten kliek.

NumbNuts | 15-03-20 | 08:54 | 4

@Ben5570 | 15-03-20 | 08:57:
Eentje die zeker zes weken enorme druk gaat opleveren op het gezondheidsstelsel.

Het woord leuk, is niet van mij.
Ik had beter opgelucht kunnen schrijven ipv blij, eensch.

Ik vergat; de C2000 communicatie-apparatuur die hapert.

Weet jij nog meer?

NumbNuts | 15-03-20 | 09:03

@NumbNuts | 15-03-20 | 09:03: De oefening is leuk, corona niet.Dat bedoel ik dus.Oefenen met echte munitie is nooit leuk.

Ben5570 | 15-03-20 | 09:13

@Ben5570 | 15-03-20 | 09:13:
Oefenen met scherpe munitie is wel leuk.
Daar zijn diverse oefenbanen op de Harskamp voor.

Roadblock | 15-03-20 | 10:03
▼ 1 antwoord verborgen

"Uitkeringskracht", die houden we erin. Volstrekt onverantwoord hoe de kabinetten Rutte I, II en III zijn omgegaan met flexflutbaantjes en ZZP-dagloners. Deze rechteloze kaste raakt meer en meer gefrustreerd en de onvrede komt vooral naar boven tijdens een crisis als deze. De groenevillawijk- en grachtengordelelite heeft een contract voor onbepaalde tijd en wordt tijdens de corona-crisis gewoon doorbetaald of heeft voldoende financiële buffers. Maar de 'banlieusards' worden bij het grofvuil gezet. Ik ben bang dat dit tot sociale onrust gaat leiden, omdat deze mensen in de armste wijken wonen. De elite komt daar niet en ziet niet hoe Nederland in rap tempo afzakt door de combinatie van flexarmoede en integratieproblemen in de favela's van onze grote steden. Ik ben geen voorstander van een sociale heilstaat, de vrijemarkteconomie blijft een prima basis, maar zorg ervoor dat de rechtszekerheid aan de onderkant van de samenleving wordt hersteld. Sinds de invoering van de eerste Flexwet, in 1998, wordt de ene na de andere ontwijkingsconstructie ingezet om arbeidscontracten voor onbepaalde tijd te voorkomen. Dit wordt nogeens versterkt, doordat de overheid bijna ondraaglijke werkgeversplichtingen heeft opgehangen aan (vaste) arbeidscontracten, zoals arbeidsongeschiktheidsrisico's en zorgverlof. Oproep aan de politiek: de flexibilisering heeft zijn langste tijd gehad, het wordt tijd voor stabilisering!

Middenmoter | 15-03-20 | 08:49 | 5

Het jammer van de vrijemarkteconomie is, dat de minder bedeelde qua spraak en zelfverdediging vanzelf onderaan bungelt in de loontoren.Iedereen heeft toch recht op een goed leven als ie zijn best doet?Als jeniet wilt, oke, maar dan ook niet jammeren, en schaf al die subsidie's en toeslagen maar af...

Ben5570 | 15-03-20 | 09:01

Kijk eens aan, een middenmoter die het wél begrijpt! (Word ik altijd blij van, sorry Joris!)

VBO_B_Niveau | 15-03-20 | 09:05

Flexibilisering is een constructie bedoeld om op personeelskosten te bezuinigingen.
Als personeel bent u namelijk een kostenfactor die de kostprijs van het eindproduct/geleverde dienst bepaalt. Hoe minder het personeel kost, des te meer winst de ondernemer overhoud.
Zo simpelweg het.

gaffelbaard | 15-03-20 | 10:24
▼ 2 antwoorden verborgen

''Zie hier weer dezelfde gigantische strategische fout: Waarom zijn we zo afhankelijk van Azië? Waar is de Europese productie? Waar is de back-up? Made in China is een keuze, Made only in China is dodelijk.''

De Europese productie? Die ligt ergens in de vuilnisbak. Net als de Europese arbeidersklasse. Al jaren. Tegen elkaar uitgespeeld voor lage lonen en wegwerp-uitzendkrachten. De reden? Iets met kennis economie. Iets met zes-minnetjes, V.O.C. mentaliteit en elders je geluk maar zoeken als je niet mee kan komen. Hetzelfde met de commercialisering van de farmaceutische industrie; farmaceuten zetten onderzoek stil wanneer een vaccin commercieel niet interessant is. Als onderzoek en ontwikkeling weer bij de overheid terechtkomt, waar dit thuishoort, dan is dat echt veel beter en veel goedkoper voor iedereen. Als destijds het onderzoek naar een vaccin voor SARS niet gestaakt was dan hadden wij nu misschien een werkend Corona-vaccin gehad. Maar ja, vrije markt enzo. Zo legt deze crisis nog wel meer bloot. Zoals thuiswerken voor kantoormedewerkers bijvoorbeeld. (Het kan dus mooi wél hè?) Het scheelt een hoop CO2-emissie, een hoop onnodige reistijd voor veel mensen en ook nog eens een hoop files. Maar ja, minder wegenbelasting. Minder brandstofverbruik. Niet goed voor Shell enzo. Maar dat het een mogelijkheid is staat genoteerd. (Hier en nu op GeenStijl natuurlijk!) Ik pleit al jaren voor sociaal kapitalisme. Maar ik ben gek en ik deug niet. Interessant stuk, @Feynman!

VBO_B_Niveau | 15-03-20 | 08:49 | 4

U bent gek en u deugt niet!
Nu kom ik er achter dat ik ook gek ben en niet deug, snif.

jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:30

@jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:30: Ja, kut is dat hè? En niemand die het je ooit verteld heeft natuurlijk! (Klojo's! Allemaal!) Groepsknuffel?

VBO_B_Niveau | 15-03-20 | 13:54

@jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:30: Alles te danken aan de schijnelite van valsemunters.

De Profundus | 15-03-20 | 15:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ach man, zzp'ers die zelf betaald thuis moeten blijven. Dat is het risico van ZZP en die krijgen van de overheid daarvoor een flinke tegemoetkoming in de belastingafdracht.
Netto houden ze meer over, om inderdaad zelf een vangnetten te verzorgen. Dat ze dat niet doen, tsja
Zelfde gezeik als dat vroeger alles worden verhypotheekt kon worden, incl boot en caravan. Tot de crisis kwam.
Wel alle voordelen maar zelf vooral niet nadenken over eventuele nadelen.

boerk | 15-03-20 | 08:42 | 3

Eensch. ZZP'er zijn betekent flink vangen als de markt mee zit. En flink inleveren als de markt tegen zit. Ondernemerschap of loonslaaf. Je moet kiezen. En niet piepen als het de ander wat beter gaat dan jij.

Graaier | 15-03-20 | 09:33

en als je zelf thuis komt te zitten zonder inkomen ondanks dat je in loondienst bent, maar je word financieel niet geholpen omdat simpelweg de verzekeringsmaatschappij niet meer uit kan keren omdat er te veel aanvragen zijn. wat dan ,heb je dan nog zo,n grote bek ? koekert... jij kijkt alleen naar je eigen bochel, maar er lopen meer mensen krom

wim wilders | 15-03-20 | 10:10

@wim wilders | 15-03-20 | 10:10:
Lekker per maand 4000 netto binnen harken, dikke over gesubsidieerde lease bak van de zaak, laatste Iphone en Ipad bij je abonnementje, helft van de woonlasten opvoeren als "werkruimte" maarja.. die verzekering en dat pensioen he...
Vooral niets aan doen he.
De vaste loonslaaf ziet genoeg worden afgeschreven voor diverse solidariteits programma's van de overheid, daar klaag ik toch niet over?
Ik zeg dat als je als ZZPer niets voor jezelf geregeld hebt dat je dan geen knip voor de neus waard bent. Moeten wij (de loonslaven) ook jouw faillissement/zorg/pensioen/etc gaan betalen zeker.

boerk | 15-03-20 | 14:05

Overleeft. Niet overleefd. Wel precies blijven in deze emotionele tijden.

Rest In Privacy | 15-03-20 | 08:32 | 4

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-03-20 | 08:59: Toch nog 50% goed.

jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:32

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-03-20 | 08:59: In OTT: Ik overleef, jij overleeft, hij/zij overleeft en dan in VVT: Ik HEB overleefd, jij HEBT overleefd, hij/zij HEEFT overleefd. Tjonge, basisschool niveau dit.

R2fu**D2 | 15-03-20 | 10:09

Ze hebben jullie hard nodig in het onderwijs mannen. Ik zie kansen voor jullie.

OuweOuweLekkerMauwe | 15-03-20 | 11:20
▼ 1 antwoord verborgen

Als we kijken naar het Italiaanse model barst komende week tussen woensdag en vrijdag de bom. Wordt e.e.a. onbeheersbaar, medicijnen op, 2000 IC plaatsen vol, verbandmiddelen op en de vastgestelde besmetting naar 10.000 plus, einde vergaderingen Tweede Kamer. Aan het einde van deze pandemie komt er in Nederland een Parlementair Onderzoek.

De lachende leugenaar en Bruins komen hier niet goed mee weg.

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:29 | 2

Komt uit bij het RIVM, die falende ambtenaren daar komen op die lijst van top-ambtenaren die hun leven verzekerd zijn van topbaantjes in de caroussel.

Zo reilen we al jaren schijnbaar.

NumbNuts | 15-03-20 | 08:47

@NumbNuts | 15-03-20 | 08:47: Ze ontslaan bij het rivm dan de mensen in het magazijn en de Conciërge want die waren schuld, de rest wast hun handen 20 sec in onschuld.

jan huppeldepup | 15-03-20 | 09:35

Het RIVM heeft stelselmatig de waarschuwingen en problemen met covid - 19 gebagitalliseerd. Zeker toen men in china aan de noodrem trok werd er gezegd zal voor europa zo"n vaart niet lopen, als je dan bedenkt dat je in een vloek en een zucht over de wereld kan reizen. Dan kan je toch zelf wel bedenken dat een virus binnen 48 uur in Europa actief is. En nu het virus in Nederland ook rond waart, wil het RIVM nog steeds niet strengere maatregelen adviseren. Ik heb het vermoeden dat men de economie toch nog meer de voorkeur heeft. Hopelijk is het niet te laat, Beter ten halfe gekeerd dan ten hele gedwaald. Wees voorzichtig.

dekolere | 15-03-20 | 07:48 | 6

strengere maatregelen is min of meer toegeven dat je de zaak verkeerd hebt ingeschat.En daar zijn politici en ambtenaren nou net niet zo goed in..

Ben5570 | 15-03-20 | 09:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Berbaar | 14-03-20 | 22:23
Hier had uitzendkracht moeten staan. De echte schijnzelfstandige. De hele week langs uitzendbureau`s voor baantjes om daarna het loon te laten aanvullen door de sociale dienst mocht je over sommige periodes onder het bijstandsniveau zakken. Compleet drama, want die mensen moeten ook hun inkomen over een jaar vooraf inschatten, om toeslagen aan te vragen. Dat gaat nooit matchen dus of een onverwachte terugbetaling, of iemand krijgt na een jaar geld dat nu nodig is om niet onder het bestaansminimum te zakken. Het is nogal logisch dat mensen die dit niet meer begrijpen, kiezen voor de zekerheid en voorspelbaarheid van de bijstand.

Kortom, een persoon die paycheck to paycheck leeft, en meer fiscale onderzekerheid heeft dan iemand die in Holland Casino aan het gokken is.

De flexibele schil aan de onderkant van de arbeidsmarkt heeft dus meer te maken met diverse uitkeringen, dan met loon. Vandaar de samentrekking tussen uitkeringstrekker en uitzendkracht. Ik had dit nieuwe Nederlandse woord in een eerder stadium aan het Nederlandse vocabulaire moeten toevoegen.

Feynman | 15-03-20 | 07:45 | 4

@ChristianV | 15-03-20 | 07:48: Eigenlijk de onzekerheid over je complete financiële relatie met de overheid. Het is heel onhandig om niet te weten hoeveel je nog moet afdragen en niet te weten hoeveel je nog gestort krijgt.

Dat je niet weet hoeveel belasting moet betalen en dat dus niet tijdig kunt reserveren PLUS dat er meer belasting op je loon wordt ingehouden dan je verschuldigd bent omdat die inhouding uitgaat van een betrekking over een heel jaar, terwijl je ook periodes geen werk hebt PLUS dat je niet de juiste toeslag kunt aanvragen omdat je inkomen over het jaar nog een groot vraagteken is PLUS dat je niet weet of je voor bepaalde kwijtscheldingen in aanmerking komt PLUS dat je niet weet of een uitkering waar je recht op hebt wel of niet komt.

Met alleen een vaste baan gaat het goed bij de salarisadministratie en levert aangifte doen hooguit een effect van een procent. Met een eigen bedrijf is er hopelijk een accountant die het uitzoekt. Mensen die baantjes via uitzendbureau`s moeten sprokkelen krijgen dat overzicht nooit, weten niet waar ze aan toe zijn.

17% liep in 2021 een toeslag mis door m niet aan te vragen, 8% van de minima liep een toeslag mis. Vooral die laatste groep is pijnlijk, die komen direct in schulden of hebben niet te eten. www.rijksoverheid.nl/bestanden/documen...

Daar is in 2014 al een PDF over verschenen. www.schuldinfo.nl/fileadmin/Publicati... Samen gaan wonen is voor een alleenstaande ouder in juni 900 euro duurder dan in januari (blz 9) Een kind krijgen is in juli 330 euro duurder dan in januari (blz 25). Uit elkaar gaan voor werkende minima is in juli en augustus bij elkaar 1100 euro duurder dan met oud en nieuw (blz 31). Dit zijn voor minima enorme bedragen, rustig maanden boodschappen.

Feynman | 15-03-20 | 08:03

@ChristianV | 15-03-20 | 07:48:
Uitgebreid: www.trouw.nl/politiek/de-belastingdie...
Korte variant:
Je weet niet wat je gaat verdienen door de onzekerheid (flex/uitzend), de baantjes die je hebt zijn niet goed betaalt. Door het lage inkomen heb je recht op toeslagen. Je weet alleen niet hoeveel. Werk je het hele jaar in een redelijke functie moet je fors terug betalen. Op het moment dat je tijdelijk niet werkt en/of minder inkomen genereerde heb je de toeslagen nodig omdat je simpel weg niet rond kan komen. Deze mensen hebben over het algemeen niet de reserves om de correctie terug te betalen. Vervolgens belanden ze steeds verder in de ellende. Een andere cruciaal probleem is dat de belastingdienst je überhaupt niet kan vertellen hoe je gedurende het jaar fouten corrigeert. Mocht je partner bijvoorbeeld d'r baan verliezen en daardoor het uren criterium niet halen heb je wel maanden lang opvang ingekocht/gebruikt maar de ''subsidie'' zul je terug moeten betalen.

mmx | 15-03-20 | 08:07

@Feynman | 15-03-20 | 08:03: De volgende keer zal ik eerst even verversen nu krijgt hij twee keer hetzelfde verhaal. ;)

mmx | 15-03-20 | 08:09
▼ 1 antwoord verborgen

Wat nou onverklaarbare besmettingen in Brabant. Precies het gebied waar 2 weken geleden nog iedereen hutje mutje Carnaval aan het vieren is geweest. En maar blijven ontkennen, ja ook hier, dat het virus tijdens de incubatietijd kan worden overgebracht. Ammehoela!

Rest In Privacy | 15-03-20 | 07:37 | 3

Kijk op nextstrain.org/ncov naar de stamboom van de overwegend Nederlandse stammen en je ziet dat de mutaties allemaal rond carnaval liggen.

omanders | 15-03-20 | 08:44

@omanders | 15-03-20 | 08:44: bijzonder om te zien dat het virus al December in Nederland aanwezig was, heeft onze betrouwbare regering het toch weer mooi onder de pet gehouden. En je ziet ook de voc mentaliteit daarna (carnaval) start de verspreiding naar andere plekken. Thanks Brabant ...

FapMaster | 15-03-20 | 09:01

@omanders | 15-03-20 | 08:44:
Wat mij opvalt is dat er in China 144 gevallen waren en dat Nederland met stip op 2 staat met 106 gevallen. Hoe kan dat??

medusa324 | 15-03-20 | 09:55

Vandaag nog nieuws over extra maatregelen in Brabant e.o?

Pluisbaard | 15-03-20 | 07:07 | 1

Vanmiddag, is de verwachting. De scholen gaan naar alle waarschijnlijkheid eindelijk dicht.

Rest In Privacy | 15-03-20 | 07:13
-weggejorist-
jitro | 15-03-20 | 06:12 | 2

'Belangrijkste factor ic-opname lijkt obesitas'.

Iemand nog een bakje chips?

Kleine_Deugniet | 15-03-20 | 03:06 | 4

Ja want alle dikke chinezen en dikke italianen zijn nu dood, toch?

The2Amendment | 15-03-20 | 09:00

Lijkt.......

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 09:05

Kijk naar de foto’s, er liggen plenty normale mensen aan de beademing. En denk aan China, amper een obese omvalchinees gezien. Trap er niet in. Deze ziekte komt voor jou en mij, voor ons allemaal. Het is als de loterij. Uiteindelijk zal wel blijken dat je met een bepaalde genenstructuur meer of minder bevattelijk bent. Net als HIV, de 10% van de Europeanen die immuun zijn hebben een genmutatie overgeërfd die hun voorouders immuun maakten voor de pest. Geen idee overigens hoe dat werkt, want de pest is bacterieel en HIV is viraal.

medusa324 | 15-03-20 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

Prima dat Rutte morgen op het matje bij die wetenschappers wordt geroepen. Hij en Jaap hebben lang genoeg aan mogen kloten, geef het stuur nu maar aan de wetenschappers. Markie krijgt het nog druk genoeg om te zorgen dat 0-urencontracteers hun huur en vaste lasten kunnen betalen, kinderopvang, hulpmiddelen en levensmiddelen voor hulpverleners en andere cruciale mensen garanderen en verstrekken zodat zij zich alleen nog maar op hun taak hoeven te richten, zorgen dat het rustig op straat blijft en verder toch vooral zoveel mogelijk uit beeld blijven. Ga maar plannen voor de periode na corona, hoe ja je de schade beperken en herstellen, maar geef nu ruim baan aan de mensen die het moeten doen.
Gewoon op je stoeltje blijven zitten als de trein op hol slaat hebben we niks aan.

Graaisnaaiert | 15-03-20 | 02:36 | 1

Waar blijven de medische supplementen?

Wat Feynman oppert hier ergens, ze weten al vijf of zes weken dat het virus hier is. Ik ben een paar weken geleden al op zoek gegaan naar spullen die ik nodig denk te hebben.
Uw overheid doet exact wat u prachtig beschrijft; stilzitten in een op hol slaande trein.

NumbNuts | 15-03-20 | 09:17

Citaat, Directeur GGD: "Bovendien heerste het virus al op Italiaanse scholen toen Italië besloot de schooldeuren dicht te doen. In Nederland is dat nog niet het geval. "Als je een vrije circulatie hebt van het virus zoals in bepaalde delen van Italië, is het logischer om een school te sluiten omdat je niet weet hoeveel kinderen het virus hebben. Die situatie is er bij ons nog niet."

Zelfs in Noord-Brabant is de kans dat schoolkinderen besmet zijn of raken "dermate klein, dat het ook daar verantwoord is om scholen open te houden"."
Kan die asap ontslagen worden?
SVP.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 01:52 | 8

wanneer wensdenken tot absoluut dogma verheven wordt. Dat zie je bij asiel, onderwijs, klimaat en nu dus ook de gezondheid

LucaBrasi | 15-03-20 | 08:12
-weggejorist-
medusa324 | 15-03-20 | 09:11

Het enge is dat dit soort mensen ook op normale dagen allerlei belangrijke beslissingen nemen. Het is alleen nu, ten tijde van crisis, dat we zien waar ze eigenlijk mee bezig zijn.

Opslag Medium | 15-03-20 | 10:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Scherp. Dit lijkt goed te verklaren wat er gebeurt in Italie.

vlotterik | 15-03-20 | 07:55

Tandjes, wist ik ook niet. Wel een duidelijke verklaring.

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:33

Er wordt overal veel gereisd en dat kon overal gewoon maar doorgaan. Of het nu voor werk daar of in Nederland voor toerisme of zakenleven is, het maakt niet uit.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 09:10

But as bad as the official numbers are, the truth is that there are a whole lot more people walking around out there that have caught the virus but have not been tested. In fact, a medical professor at Johns Hopkins University named Marty Makary believes that there are “probably 25 to 50 people who have the virus for every one person who is confirmed”…

“Don’t believe the numbers when you see, even on our Johns Hopkins website, that 1,600 Americans have the virus,” he said.

“No, that means 1,600 got the test, tested positive. There are probably 25 to 50 people who have the virus for every one person who is confirmed.”

Other health experts are also warning that the number of Americans that have become infected is already extremely high. As I pointed out yesterday, Ohio Department of Health Director Amy Acton is convinced that the number of victims in her state is now above 100,000…

Ohio health officials announced Thursday that the state has five known cases of the coronavirus, but one expert said that the number is likely much higher and estimated 100,000 undiagnosed cases.
According to the New York Times, the CDC is projecting that up to 214 million Americans could eventually become infected…

Between 160 million and 214 million people in the United States could be infected over the course of the epidemic, according to one projection. That could last months or even over a year, with infections concentrated in shorter periods, staggered across time in different communities, experts said. As many as 200,000 to 1.7 million people could die.
www.zerohedge.com/health/dont-believe...

He added:

“I think we have between 50,000 and half a million cases right now walking around in the United States.”

pga | 15-03-20 | 01:04 | 4

@pga | 15-03-20 | 01:08: niet gek.. Ga maar uit van het feit dat ongeveer 10-25% van NLers uiteindelijk infectie oplopen. (Afhankelijk van wanneer verdere maatregelen zullen worden ingevoerd en hoe goed deze zullen werken). Zeg 2.75miljoen mensen.
Uiteraard niet allemaal getest.
Uitgaande van een 0.2%mortality rate komt dat dan uit op 55duizend doden.
Dat is ongeveer 5x zoveel als jaarlijkse griepdoden.

MaximusAurelius | 15-03-20 | 01:29

@MaximusAurelius | 15-03-20 | 01:29:
Dat is dan de bestcase senario. vooruit..
Worstcase is:
80% besmetting
20% hulpbehoefend
10% IC
uitgaande van Italie
7% doden.
Dat zijn net geen miljoen..

Jemaintiendrai | 15-03-20 | 03:14

@Jemaintiendrai | 15-03-20 | 03:14: 10% IC is een farce. Capaciteit is er tot 2000 bedden, misschien 3000 als je de gangen meerekent en gaat inrichten.

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:35
▼ 1 antwoord verborgen

Deze had ik in het verkeerde topic getypt, even hier plakken.

Ik kon eind januari al geen mondkapjes meer krijgen via de reguliere kanalen zoals apotheek. Graag zou ik deze vragen in het parlement gesteld zien worden:
Heeft Bruins gisteren die half miljoen Duitse mondkapjes nog gekregen?
Zo ja, wat heeft hij er mee gedaan?
Hoeveel verwacht hij er nog?
Wanneer zal dat zijn?
Is Bruins het met mij eens dat een half miljoen een druppel op een gloeiende plaat is?
Is Bruins het met mij eens dat dit onnodig risico betekent voor de nu zo hard nodig zijnde zorgverleners en hulpdiensten?
Hoeveel hazmat pakken zijn er?
Waarom heeft hij eind januari geen Nederlandse productielijn voor dit soort benodigdheden opgericht?
Is dit de reden van de leugen dat mondkapjes niet werken?
Waarom laat het RIVM zich voor oa deze leugen lenen?
Is Bruins bekend met het feit dat sommige landen die mondkapjes huis aan huis verspreidden en het dragen ervan verplicht stelden?
Is Bruins het met mee eens dat waarschijnlijk de meeste besmettingen in verpleeghuizen ontstaan zijn door onbeschermde zorgverleners?
Is Bruins het met mij eens dat het breed gedragen idee dat dit virus vooral gevaarlijk is voor ouderen niet alleen discriminerend, maar ook levensgevaarlijke propaganda is?
Is Bruins blij dat we de binnenlandse voedselvoorziening nog niet helemaal verkwanselt hebben?

Voor Rutte heb ik ook nog wel wat vragen.

Ben-Bataaf | 15-03-20 | 00:59 | 5

@Jan, Leiden | 15-03-20 | 01:03: dat is Nederland. Ze denken te laconiek. Nog steeds zijn er mensen die zeggen dat het maar een griepje is. Of roepen hype.

reade romke | 15-03-20 | 08:24

Wij kochten er deze week nog 15000. Van de zwarte markt, bijna 10 euro per stuk..........

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:36

Het gelieg.
Daar wordt ik het meest pissig over.
Dat vooraanstaande virusspecialisten zich hebben laten misbruiken om te TV te roepen dat mondkapjes niet werken.
Weg- vertrouwen.

Roadblock | 15-03-20 | 10:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer komt de overheid met een code rood voor alle vakantiebestemmingen. Er worden door reisorganisaties enorme risico's genomen waarbij de vakantieganger de dupe van wordt. Schandalig.

Ookalweer | 15-03-20 | 00:46 | 2

Het is te idioot voor woorden. We liggen precies op de curve van Italië in ontwikkeling en toch gaat alles maar een beetje modderend door ondanks juist die waarschuwingen van die topspecialisten uit Italië, want het kabinet blijft in de steeds niet meer kloppende prognoses geloven van het RIVM. De helft van de mensen nu al op IC is onder de 50. De enige plek waar wat gedaan zou mogen worden is landbouw etc., voedselproductie, ziekenhuizen, politie, logistiek/bevoorrading. Verder geen reisbewegingen, alleen de noodzakelijke boodschappen. Voor de rest thuis, Nederland is te laconiek en we krijgen zonder handelen Italiaanse afschuwelijke toestanden. En kabinet: stop met het onjuist voorlichten van de ernst van de situatie, die kennen we al, zie Italië.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 00:56

Vakantie: luxe

Is dit nog nieuws? | 15-03-20 | 09:43

Wat ik mij nu al enige tijd afvraag is of China "de wereld" nog excuses gaat aanbieden. Het komt dat uit dat land met de op zijn minst vreemde gewoontes.
En ja dan kan zwarte piet een vreemde gewoonte zijn maar daarvan gaan niet 1.000en mensen op de wereld dood, en van vleermuizensoep op een dierenmarkt in China wel...

Mopar | 15-03-20 | 00:36 | 4

@canis lupus | 15-03-20 | 01:00: En de nederlandse wegmetons cultuur is zeker niet achterlijk?

Slipsnifter | 15-03-20 | 01:11

@Mopar. Mooi hoe u zwarte Piet erin fietst. Maar die duscussie is gedaan. Er zijn wat roetveeggemeenten gekomen, in 80% van NL blijft de intocht gewoon zwart. Verhoudingen duidelijk. Over naar de corona van de dag.

Het brein erachter | 15-03-20 | 02:16

Die vleermuizenlink is niet bewezen. Wat meer voor de hand ligt is dat laboratorium in Wuhan. De enige vraag die dan nog onbeantwoord is: is het met of zonder opzet losgelaten uit het lab? Gezien de paniekreactie van de Chinezen vermoed ik dat het per ongeluk uit het lab is ontsnapt.

medusa324 | 15-03-20 | 09:23
▼ 1 antwoord verborgen

Eindhoven airport zou voor uitgaand personenvervoer op slot moeten. En alleen nog open moeten zijn voor Nederlanders die terug keren. Deze personen moeten onmiddellijk getest worden.

Ookalweer | 15-03-20 | 00:34

Er is alleen een probleem voor de capaciteit op de intensive care. Focus daar de aandacht op en op de kwetsbare groepen. Sterftecijfers zijn ook zwaar overtrokken omdat er bijna niemand wordt getest.

Voorts is alles platleggen veel schadelijker (inclusief voor de volksgezondheid op lange termijn) dan dat hele virus. Totale waanzin wat er nu allemaal gebeurt.

Antiquerulant | 15-03-20 | 00:34 | 12

@Graaf Monte Cristo | 15-03-20 | 00:59: 1) Grote kans dat dit een seizoensgebonden virus wordt. 2) Signalen te over dat zelfs bij milde klachten er (mogelijk permanente) schade aan longweefsel ontstaat. 3) De kans dat ADE bij dit virus er voor zorgt dat de eerstvolgende golf (komende herfst) vele malen harder aankomt en dodelijker zal zijn baart grote zorgen (denk aan de spaanse griep). 4) Ook jongeren belanden op de IC. In Nederland ligt een 16-jarige voor zijn leven te vechten en ligt ook een 26-jarige aan de beademing. 33% van de patiënten die opgenomen worden belanden in de IC. 50% van de patiënten in de IC in Italie is jonger dan 50. 5) Voor het geval het u ontgaan is: dit is een zeer besmettelijke longziekte, geen "stevig" griepje. De berichten over hoe mensen hieraan overlijden (bij vol bewustzijn langzaam in je eigen longvocht verzuipen) zouden ieder mens met gezond verstand tot nadenken moeten dwingen. Ook als je het overleeft is het herstel lang en moeizaam, dit wil je echt niet meemaken.

Binnenbaan | 15-03-20 | 01:36

@Binnenbaan | 15-03-20 | 01:27:
Je bent zelf te dom om te poepen. Volgens mij begrijp jij het begrip 'exponentieel' gewoon niet. In het begin was die groeicurve exponentieel, maar ondertussen is die curve al weer behoorlijke lineair in de landen waar het virus als eerste langs is geweest (of alweer aan het afnemen). Zelfs als het oploopt op tot 50.000 in Italië dan heb je het nog steeds over minder dan 0,1% van de bevolking. Overigens gaat de 5000 in Italië waarschijnlijk niet eens gehaald worden.

Antiquerulant | 15-03-20 | 01:38

@Binnenbaan | 15-03-20 | 01:27:

Er gaan per dag in Italië 250 mensen dood door roken. Hoeveel daarvan staan nu als Coronadode vermeld?

Rest In Privacy | 15-03-20 | 01:39
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik vind trouwens wel dat we uit solidariteit wereldwijd een 6 pack corona moeten kopen. De corona brouwer is wel een zwaar gedupeerde van dit alles.

cibeest | 15-03-20 | 00:30 | 1

Dat is maar zeer de vraag. Het is ook gratis aandacht / reclame. Veel mensen kenden het merk niet. Nu is het een huishoudnaam. Eerst even de omzetcijfers afwachten. Het is net als met artiesten die succes willen. Het maakt niet uit wat ze over je zeggen, als ze maar iets over je zeggen.

Graaier | 15-03-20 | 09:41

Het is wel een onderhoudend virus, dat Corona, daar kun je nog eens een gezellig potje over kletsen.

GeenHeil | 15-03-20 | 00:17 | 1

Bij voorkeur met een lekkere Corona in de hand...

Slipsnifter | 15-03-20 | 00:22

Rutte is zeer standvastig in zijn mening, denk aan de 2 miljard dividend, anderzijds draait hij als een espenblad. Denk aan deze kwestie.

Nu verschuilt hij zich ook weer nadrukkelijk aan de "specialisten van het RIVM" de beste van de wereld.

Een echte leider neemt na diverse afwegingen een radicale beslissing, geld blijft er altijd, dood gaan doe je maar 1 keer.

Liever 1 maal verkeerd gegokt in zo'n crisis situatie, en ik weet dat de financiële gevolgen enorm zullen zijn, maar zoals gezegd, een dode natie is ook niet alles.
Tevens wil ook nog even in gedachten roepen: wat doet een Frans Timmermans op vrijdagavond bij de DWDD, terwijl de wereld in brand staat, lullen over een paar muzieknummertjes.

kneuterzak | 15-03-20 | 00:07 | 4

De hele wereld staat in brant en u kijkt DWDD. Op vrijdagavond nog wel!

grapo | 15-03-20 | 00:25

Rutte neemt geen regie, net als het kabinet, ze verschuilen zich achter het RIVM. Ze willen geen gezichtsverlies, dus drammen ze nu door. Teveel geld op het spel, ach en mensenlevens? Medisch specialisten in Nederland zeggen: scholen op slot. Ministerie reageert (slappe Slob): morgen over praten om nader tot elkaar te komen. Rutte en Slob willen hun gelijk doordrammen terwijl kinderen virus verspreiden en we Italië ruimschoots gaan inhalen. Het is de grootste schande nadat het kabinet wegvluchtte bij uitbreken van WO 2.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 00:37
▼ 1 antwoord verborgen

Britten van 70 jaar en ouder krijgen op korte termijn van de overheid instructies om vier maanden lang in strikte afzondering te leven. Het vormt volgens de tv-zender ITV een onderdeel van het plan van aanpak voor de bestrijding van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk.
tpo.nl/2020/03/14/britten-gaan-mobili...

pga | 15-03-20 | 00:06

@SterF... | 15-03-20 | 00:40:
Bacteriën of virussen, het immuunsysteem moet het oplossen. Antibiotica is ter ondersteuning van het immuunsysteem. Helaas niets tegen virussen ter ondersteuning.

Wim Venijn | 15-03-20 | 00:43

@SterF... | 15-03-20 | 00:40:
Klopt, had een bacteriële infectie die zich verspreidde. Ruim 7 weken heeft mijn lichaam moeten vechten om het er helemaal uit te krijgen met een brandend gevoel. Dus wanneer ik antibiotica moet voor mijn longen kan ik het wel vergeten?

Jan, Leiden | 15-03-20 | 00:46

Maar nu de helft op de IC jonge mensen zijn volgens het AD, moet iedereen flink gaan nadenken.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 00:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Wit...

Kwelbeller | 14-03-20 | 23:46

Als Corona weer over is, krijgen we net als SARS tien jaar geleden binnen tien jaar weer een volgend virus. Komt allemaal omdat door die belachelijke omstandigheden in fokkerijen en Aziatische markten waar virussen eenvoudig kunnen muteren en overgedragen worden op andere dieren en uiteindelijk mensen.

Vrouwtje_haram | 14-03-20 | 23:37 | 11

Vervolgens komen ze dagelijks met honderden naar hier om met hun rolkoffertjes het Designer Outlet leeg te kopen.

TitanFoxX | 15-03-20 | 06:45

Heb vorige week de docu op Netflix 'Pandemic' gekeken, wat jij zegt wordt daar ook door een wetenschapper/viroloog bevestigd. Hij gaf ook aan dat in de afgelopen 50 jaar in China steeds de oorsprong is geweest van alle dodelijke virussen. En ja, we fokken vee op ongekende niveau's waarbij het aantal dieren in een afgesloten ruimte het risico vergroot dat virussen zich sneller verspreiden en muteren. Docu is echt de moeite van het bekijken waard, nog grotere waardering voor virologen en zorgpersoneel die zich in dit soort situaties 200% inzet geven om te helpen en te onderzoeken. En ook hier werd gezegd dat het niet een kwestie is óf er weer een pandemie komt maar wanneer en ook dat nog steeds heel veel landen onvoldoende voorbereid zijn op dat moment. Ik vond het een indringende docu, heeft veel verhelderd

Blondendom | 15-03-20 | 08:42

Al dat gezeur op China....

Meeste virussen komen uit:
Tromgeroffel......
Afrika

Is dit nog nieuws? | 15-03-20 | 09:42
▼ 8 antwoorden verborgen

Russische Tip: zorg voor een fles wodka in de medicijnkast. Bij onraad kan een kopstoot helpen om de balans naar de goede kant te laten doorslaan.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-03-20 | 23:34 | 1

Tips en Russen zijn zelden een goede combinatie.

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:39

Moeder Natuur is mijn God en Darwin is de profeet. Luister maar naar ze, want ze hebben ALTIJD gelijk..

streknek | 14-03-20 | 23:29 | 1

Nee joh, allang achterhaald dat apengezeik

IkwilJinekwel | 15-03-20 | 00:10

The Prime Minister [Boris Johnsons] will go to private hospital groups asking them to free up beds for NHS use, and urge manufacturers of medical equipment to ramp up production of ventilators and other life-saving machinery www.dailymail.co.uk/news/article-8113...

Feynman | 14-03-20 | 23:23 | 1

Goh...

starbuck280 | 14-03-20 | 23:31

50 jaar dogmatische globaliserings polletiek in een frontale botsing met de realiteit...

Als er geen doden bij vielen, was het om te schaterlachen geweest. Maar nee, dus.
Aan wanbeleid zitten vervelende consquenties. Aan links-hangende drammerige poseer politiek ook.

Toch nog even wat getallen:
Tijdens de Swin Flu uitbraak van 2009 volgens CDC schattingen: total 60 mln Amerikanen ziek, ca. 250.000 opgenomen in het ziekenhuis, ~14000 doden in de VS alleen. En er is destijds geen event gecancelled en niets in lock-down gegooid. Pas na de eerste 1000 doden heeft Obama destijd een National Emergency afgekondigd. Kreeg natuurlijk applaus van de links-bukkers in de media.

Ditmaal zitten we met Totaal-Paniek. De media zit voluit paniek te zaaien en de overheid legt de economie stil. T'is belachelijk.

Ik neem aan dat u de statistieken heeft gezien van de sterfte, en dat die pas gevaarlijk oploopt boven ca. de 60 jaar?

Dan heb ik een vraag voor u:
Waarom het werkende deel van de bevolking dwingen thuis te blijven om de gepensioneerden te beschermen?

En op de valreep nog eentje:
Als u in den famielje te maken krijgt met een vervelende ziekte die u veel geld gaat kosten, zegt u als gezonde broodwinnaar dan uw baan op? Of bent u juist blij dat u werk heeft zodat u de oplopende kosten van die ziekte kunt betalen? Het laatste, mag ik aannemen...

En wat goetdt is op de schaal van uw gezin, kan toch nauwelijks slecht zijn voor een land, nietwaar? Hoe moet de rekening betaald worden voor al die zieken als er geen poen binnenkomt?

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:23 | 14

@zaadkanarie
"In 2018 vielen er in Nederland 678 verkeersdoden. Dit is 65 meer dan het aantal verkeersdoden in 2017, toen het er 613 waren."

www.swov.nl/feiten-cijfers/factsheet/...

2 per dag, niet 57

Tomderix | 15-03-20 | 00:13

@Gulliver | 15-03-20 | 00:03:
Dus als niemand rookt, zijn er bijna geen corona doden, interessant...

de honden blaffen... | 15-03-20 | 02:03
▼ 11 antwoorden verborgen

Die 900 Groninger studenten dagen vanwege grove nalatigheid, poging tot moord by proxy en het veroorzaken van exorbitante medische- en sociaal economische schade. De rest van hun werkzame leven korten tot 10% onder de bijstandsnorm. Voor nu de hele bups interneren in Ter Apel of ander kamp. Zal ze leren met hun lacherige gedrag!!

RickVogelschrick | 14-03-20 | 23:18 | 10

@Dirk III | 14-03-20 | 23:35: Ze zaten een paar honderd kilometer van een infectiehaard. Dus het risico viel nogal mee.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:44

@Kuifje-naar-Brussel | 14-03-20 | 23:44: Onzin argument. Dat zaten wij ook. Sterker nog we zitten een paar duizend km van Wuhan.
Het gaat erom dat het een wintersportgebied is in Italië waar mensen uit alle regio's daar samenkomen of samen zijn gekomen. De kans dat je het daar oploopt is vele malen hoger dan dat je niet gaat. Nu maakt het geen donder meer uit want we zijn zelf door mismanagement nu ook een uitbraakzone maar goed. Dit is gewoon dom gedrag.

Dirk III | 14-03-20 | 23:51
▼ 7 antwoorden verborgen

De natuur laat weer eens even zien wie de baas is. Zit je te klooien met je CO2, Stikstof, Klimaat hysterie en Tesla's.

poisonivy | 14-03-20 | 23:16 | 5

Maar ondertussen het hele land naar de kloten helpen.
Omdat Nederland klimaatneutraal moet worden.
Dat kan maar op 1 manier, zonder inwoners.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 00:20

@King of the Oneliner | 14-03-20 | 23:39:
Al zouden er 100 miljoen mensen sterven aan de Corona-Virus dan zou dat nog steeds een lachtertje zijn. #flutvirus

Wasbakplasser | 15-03-20 | 00:31

@King of the Oneliner | 14-03-20 | 23:39:
Eens, teveel stikstof? Meer brandnetels.
En dat moet je gewoon zijn gang laten gaan, dat is natuur.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 02:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Bruins riep een paar weken geleden toch dat hij de IC capaciteit aan het inventariseren was (toen al..). Wat is hieruit voortgekomen?
Ooit iemand daar nog wat van gehoord? Waarom is het nu dan zo ad-hoc allemaal? Ziekenhuizen lijken niet voorbereid. Best een grof schandaal.

Zie hieronder hoe ziekenhuizen er nu voor staan.

www.telegraaf.nl/nieuws/570934521/ala...
Brabantse ziekenhuizen: ’loopt uit de hand’

Bij drie Brabantse ziekenhuizen neemt de spanning toe. Een van de artsen uit het Amphia Ziekenhuis in Breda meldt dat de capaciteit zwaar onder druk staat. ,,Er worden dit weekend verpleegkundigen middels spoedcursussen getraind in het bedienen van beademingsapparatuur. En de beademingscapaciteit is met kunst- en vliegwerk verdubbeld. Het aantal besmettingen en opnames gaat momenteel exponentieel omhoog. Vrijdag hebben we een gezonde jongen van 16 aan de beademing moeten leggen en naar Rotterdam laten gaan. De situatie in Brabant is hard uit de hand aan het lopen.’’

Dirk III | 14-03-20 | 23:08 | 9

Tja, volgens die incompetente RIVM en kabinet Eikels kon het carnaval gewoon doorgaan. Feestje met kleine groepjes... Hufters. Niet gek dat de uitbraak in NL nu in Brabant en Limburg is.... Scholen nog steeds open? Waanzin! Kinderen kunnen geen griepverschijnselen hebben maar toch anderen besmetten.. Waarom mogen ze dan niet naar opa en oma?? Het RIVM en dit kabinet hebben bloed aan hun handen. Incompetente amateurs! Hulde aan de ziekenhuizen die wel maatregelen nemen om deze pandemie het hoofd te bieden, al worden ze zwaar in de steek gelaten door de amateurs van Rutte en het alom incompetente RIVM...

FrankOngerust | 15-03-20 | 00:31

@FrankOngerust | 15-03-20 | 00:31:
RIVM en kabinet houden elkaar liegend in een wurggreep, dat carnaval had nooit mogen plaatsvinden. En dat kun je nooit afdoen met een dooddoener als met de kennis van nu.

Jan, Leiden | 15-03-20 | 01:35

Als een minister van medische zorg moet gaan inventariseren hoeveel IC capaciteit er is, dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 02:10
▼ 6 antwoorden verborgen

Als je van Europa een eenvoudig klein spreadsheetje maakt per land van het aantal doden per 1000 besmetten dan krijg je grote verschillen tussen de landen. Misschien moet je meetellen het aantal dagen dat het virus woedt in het land. Dus Italie nu 72 per 1000 en NL nu 15 per 1000 zou betekenen dat we nog moeten inlopen en dat het over twee weken in NL ook 72 per 1000 is. Maar dan is Italië alweer veel verder. Maar zo kan je een beetje voorspellen wat ons te wachten staat.

Ik zit met 69j+1,5m al de hele week al in quarantaine thuis met vrouw, we hebben maar 4 mensen aan de deur gehad en 2x naar de supermarkt. Dit gaan we effe volhouden. Dat is wat Boris voor de Engelse 70+ oudjes dwingend wil voorschrijven, die zijn kwetsbaar want die gaan het meeste dood. Dus wij doen mee!

Als Nederlanders eens wisten, voor onder de €150.000 kun je al boerderijen met land kopen in Frankrijk. Waarom ze dat niet al eerder gedaan hebben. Ik ga lekker volgende week naar mijn residentie in het midden van het land lekker de corona kijken op BVN en een besmetting mislopen. Maar als je dat schrijft hier krijgt zo'n linkse kerkiër gelijk hoge bloeddruk van jaloezie en gaat je afkammen in de comments. Maar ik snap dat niet, waarom doen ze zelf ook niet hetzelfde. Jeetje, €150.000 kun je toch een keer ophoesten als je 50 bent met deze lage rente?

DitjaarkrijgikAOW | 14-03-20 | 23:06 | 6

Je kan beter nu gaan. Vanaf morgen zijn alle winkels, restaurants en cafes gesloten. Alleen de supermarkten, tabac en farmacie blijven open. Er zijn geruchten dat de grenzen ook dicht gaan, er zouden al militairen bij de spaanse grens gezien zijn.

entredeuxbieres | 14-03-20 | 23:57

@entredeuxbieres | 14-03-20 | 23:57: Gisteren was het een grote file van Nederlanders die naar Frankrijk reden. Hier is alles in lockdown, scholen dicht, stranden gesloten, winkel voor broodnodige dingen open net als apotheken, voor de rest binnen blijven, politie en soldaten op de wegen, dus ga niet naar Spanje, is nu geen vakantieland, wel goede maatregelen zelfs om de tien minuten wordt je op de hoogte gehouden war er gaande is.

gato | 15-03-20 | 08:53
▼ 3 antwoorden verborgen

www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
16, geen onderliggend lijden, misselijkheid en hoofdpijn eerste klachten, huisarts dacht buikgriep en.. covid. Dat u hier een beetje alert op bent...

Canis.bonus.es | 14-03-20 | 23:02 | 3

Ik lees 80% milde klachten en na 3 dagen weer beter. Schijnbaar worden de genetisch zwakkeren aangepakt, heel vervelend maar geen reden tot massale paniek. Aan de economische gevolgen zullen nog veel meer mensen sterven.

Fedor Emelianenko | 14-03-20 | 23:45

@Fedor Emelianenko | 14-03-20 | 23:45: Nee paniek is niet nodig maar wel maatregelen om ook die zwakkeren te beschermen. Dat is namelijk beschaving.

Zapata10 | 14-03-20 | 23:57

Het gaat allemaal wel heel erg snel, is het geen snelkookpandemie?

Mr_Natural | 14-03-20 | 23:01 | 2

Nou, ze hadden ongeveer 2 maanden de tijd om of maatregelen te nemen of een plan te hebben. Twee maanden is 60+ dagen.
Een modern land zou daar wat mee moeten kunnen.
Helaas niet in Bananenrepubliek NL waar 0-fucks were given.
Zie hier het resultaat.

Dirk III | 14-03-20 | 23:14

@Dirk III | 14-03-20 | 23:14:

Et voila. Zo is het.

Wat een amateurs. En dan zeg ik het heul netjes

Taxi!! | 14-03-20 | 23:45

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2327114-waar...

Kuifje, en nou bek houden.
Dertigers en veertigers. Geen onderliggende klachten. Toch op IC.
Griepje? Sure. Voordat je antwoordt: Vraag je af of het gewoon is omdat je weer iets wilt zeggen, of omdat je écht nog denkt dat je argumenten houdbaar zijn.
Of het moet zijn dat je ervan uitgaat dat de NOS die Italiaanse IC-artsen citeert er minder vanaf weet dan jij.

Vage_eddie | 14-03-20 | 23:01 | 17

Kuifje reageert zo vaak en zo d.o.m omdat hij dit jaar op no. 1 wil staan van het aantal reacties van de reaguurders. Niet al te serieus nemen.

FrankOngerust | 15-03-20 | 00:56

@FrankOngerust | 15-03-20 | 00:56: Pffff, ik word zo moe van die jongen. Aandacht tekort in de jeugd ofzo. Hij verziekt zo'n beetje ieder draadje en ontneemt het leesplezier hier op geenstijl. Iedereen is vrij natuurlijk maar wat kan die jongen vreselijk irriteren. Betweter eerste klas en de meest domme meningen maar vol blijven houden.

reagluurder010 | 15-03-20 | 09:35
▼ 14 antwoorden verborgen

Deze Corona-pandemie maakt een einde aan globalisering. Productieafhankelijkheid van verre vrienden, dat wil niemand meer.

Kunnen we meteen stoppen met (vrij)handelscontracten, zoals CETA waarbij de eigenverantwoordelijkheid van landen wordt overgedragen aan het grootkapitaal. (net op tijd deze crisis)

BraadWorstLul | 14-03-20 | 23:00 | 1

Toch heeft niet elk land de ruimte en grondstoffen om alles maar zelf te produceren.

Hadena | 15-03-20 | 05:28

Het is maar goed dat oud landbouw minister Laurens Jan Bronkhorst nu niet minister van volksgezondheid is.
Dan zou hij nu kiepwagens en kranen met grijpers richting Brabant sturen.

Miezerig | 14-03-20 | 22:57

Met 40% van de bevolking obese hebben de Amerikanen toch wel een probleem.

Frau Merkel | 14-03-20 | 22:55 | 3

En 30 miljoen mensen die niet verzekerd zijn.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:00

Buikligging op de IC zal inderdaad niet prettig zijn met overgewicht.

impy | 14-03-20 | 23:03

Wat een hysterisch geblaat weer van Feynman. Als als als. Hij had Bv. ook kunnen vertellen dat er hier itt Italië geen transmissie op scholen is. Dit is een omgevallen boekenkast met losse feitjes om naar een conclusie toe te werken.
Straks zeker een stukje over het opkloppen van angst in de bevolking en dat dat erg slecht is ? Rivm en Rutte mogen wel eens meer actief uitleggen wat en waarom ze iets doen, of niet doen. Hopelijk gaat morgen de hele groep die aanschuift bij Rutte in een gezamenlijke verklaring zeggen dat de scholen maandag niet dicht hoeven. Inclusief de medisch specialisten. Misschien herstelt dat hun blunder een beetje.

Nichtsneues | 14-03-20 | 22:54 | 5

@Bakschuif | 14-03-20 | 23:19:
Als je die zin leest dan vraag je je toch werkelijk af hoe fucking dom sommige mensen zijn, niet?

Dubz | 14-03-20 | 23:24

Je hebt niet zoveel aan kennis van medisch specialisten als in gevangenissen opstanden uitbreken vanwege de ophokplicht en tekort aan.personeel. Of als aan huis overvallers actief zijn en politie vanwege capaciteitsgebrek niet kan komen. Of plofkrakers niet vervolgd worden vanwege capaciteitsgebrek. Of politie bij het minste geringste vanwege capaciteitsgebrek traangas in moet zetten om een groepje pubers uit elkaar te drijven. Een samenleving bestaat uit meer dan medische zaken. Wanneer dringt dat nu door? Die scholen gaan echt wel (deels) dicht, kinderen zijn al voorbereid om thuis.op pc schoolwerk te verrichten, lesmateriaal is voorhanden. Maar geef wat partijen even wat tijd om noodplannen te maken voor opvang.
Overigens is het aantal personen dat met corona op de IC belandt, op dit moment de helft minder dan was verwacht.

Gazelle | 14-03-20 | 23:34

@Dubz | 14-03-20 | 23:24 | reageer
Domheid en corona: er zijn geen pillen tegen....

Bakschuif | 15-03-20 | 00:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Informatie uit het Erasmus ook: Alle verloven ingetrokken, omscholing sommig personeel naar IC functies.

Roadblock | 14-03-20 | 22:52 | 1

Plus alle geplande operaties uitgesteld.

de honden blaffen... | 15-03-20 | 00:26

Wow, een Israeli had lak aan de nieuwe quarantaine regels die vanavond van kracht zijn gegaan in Israël en wordt meteen hardhandig aangepakt door de Shin Bet. Dit gebeurde in Tel Aviv zojuist.

twitter.com/ItayBlumental/status/1238...

rachid82 | 14-03-20 | 22:50 | 1

Die Israeli's snappen het al een paar duizend jaar......

Crossing_The_Rubicon | 15-03-20 | 08:46

Snapt u nu waarom onze voedselproductie (onze boeren dus) kapot laten maken door de Klimaatinquisitie absolute waanzin is!?! In gevallen zoals deze wil je helemaal niet afhankelijk hoeven te zijn van import voor dit soort belangrijke dingen! Daarom zorg je als land dat je je watervoorziening in eigen beheer hebt. Je energievoorziening, je voedselproductie etc. onder eigen beheer hebt. Wat deze Corona uitbraak als zodanig doet is de hele Linkse bende "de wereld is van iedereen!" en "grenzen zijn whaaacisme!" roepers een lesje in nederigheid geven. Er is van oudsher een reden waarom landen grenzen hadden/ hebben. Waarom bepaalde zaken gewoon niet uit handen gegeven zouden moeten worden. Want bij gevallen zoals een pandemie ben je dus volkomen hulpeloos wanneer je alles uit handen gegeven hebt. Daarom is ook het massaal binnen laten van unvetted hordes uit alle pe0pgaten van de wereld zonder ook maar één controle complete en obscene waanzin. Het was een kwestie van tijd voordat iets dergelijks zich zou aandienen, ook al komt het nu uit China.

Sjefke7807 | 14-03-20 | 22:49 | 8

Wijze woorden waarvoor dank. Dat is het tragische aan de EU. We zullen nooit meer een leider hebben aangezien deze altijd gekozen zal worden uit het zelfde ongekozen incestueuze systeem. Dit in een wereld waar sterk leiderschap nodig is. Chi voor het leven. Poetin ook voor het leven. Trump etc en wij zitten hier al 20 jaar met een zeer zwak bestuur. De crisis zal hier zometeen veel harder toeslaan omdat we geen weerwoord hebben dankzij veel te hoge belastingdruk in combi met een machteloze centrale bank. Dat wordt diepe ellende.

lalalilo | 15-03-20 | 07:54

De beste visgronden zijn we al kwijt omdat daar windmolens geplaatst worden, welke netto alleen maar verlies opleveren. Unilever is toevallig de grootste leverancier van visvoer wereldwijd voor kweekvis dat dan weer wel. Dit hele land is de afgelopen 20 jaar naar de gallemiezen geholpen alleen wordt het zometeen pas duidelijk.

lalalilo | 15-03-20 | 08:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat Marokko de boel dicht gooit is wel verklaarbaar. Die hebben nauwelijks behandelcapaciteit. En nogal wat ziekenhuis bacteriën. Die zitten niet te wachten op Corona-patiënten.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:48 | 2
-weggejorist-
Nichtsneues | 14-03-20 | 22:56

Koes(t)koes(t)

Mopar | 15-03-20 | 00:38

Papasfritas dank voor hieronder!

Canis.bonus.es | 14-03-20 | 22:48

Ik kreeg net weer een update van mn broertje uit het MUMC+ te Maastricht. Voor de ingang is een screeningtent opgezet en 3 afdelingen geruimd voor enkel corona patiënten. Daarnaast alle verloven ingetrokken van het personeel en verpleegkundige met pensioen worden gesommeerd terug komen werken. De verwachting is dat er veel doden gaan vallen en niet enkel ouderen. Dat is de informatie die bij hun besproken is in het team. Komende week gaan scholen en openbare gelegenheden in lockdown.

papasfritas | 14-03-20 | 22:44 | 2

Dank voor de info. Respect voor jouw broertje.

rachid82 | 14-03-20 | 23:03

Je broer is een held, zeg hem dat maar!

Jan, Leiden | 15-03-20 | 08:54

@Canis.bonus.es | 14-03-20 | 22:49: Dr Paul Marik heeft hier een methode voor ontwikkeld in Canada, niet geheel onomstreden. Geen linkje, maar de zoektermen:
paul marik sepsis vitamin c corona

Frau Merkel | 14-03-20 | 23:10

@Canis.bonus.es | 14-03-20 | 23:05: vitamine b moet je ook mee uitkijken.

D wordt ook wel toegepast bij sommige ziekten als ms, afaik.

C kan je weinig verkeerd mee doen.

Kleine_Deugniet | 15-03-20 | 02:43
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
lulleficatie | 14-03-20 | 22:43 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

De volgende situatie:
Stel het land gaat echt op slot. Als men op straat komt, dan wordt men dood geschoten.
Nu vraag ik mij af: geldt dat ook voor hondenbezitters? Als men een rondje hardloopt en men inspecteert de schoenen dan moet men constateren dat a) de hele zool naar hondenstront ruikt en de hele zool onder de hondenstront zit.
Kortom: honden schijten altijd op het trottoir en zijn niet in staat om bij hun baas in huis (op het toilet) te schijten.
De kernvraag: worden hondenbezitters die op straat verschijnen met hun hond, die op het trottoir schijt dan ook dood geschoten, terwijl het een noodzaak is dat een hond op het trottoir schijt en dat onder begeleiding moet doen om reden dat een hond dat niet alleen kan?

ProAsfalt | 14-03-20 | 22:41 | 9

Vandaar de grote hoeveelheden toiletpapier die worden gekocht door de burger met plichtsbesef. Hond kan dan scheiten op de galerij of in de grijsbetegelde Doorzontuin waarbij men den keutel met floralys vierlaags van het beton kan afschrapen zonder Dat de handen door honden faecalien worden besmet. Zo voorkomt men het doodvermoorden Van hondenbezitsters en hond door de staat. Maar dit terzijde.

Kellyanne | 14-03-20 | 22:49

600m2 achtertuin daar vermaken de fikkies zich wel in.
Tsja je moet de drollen opruimen, that's all.

Berbaar | 14-03-20 | 23:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Het eindigt in een pleidooi tegen de globalisering. Althans, zo lees ik het en dat klinkt mij als muziek in de oren. Maar ik wil geen misbruik maken van de crisis en zelfs de schijn vermijden.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:41 | 3

Goed zo, lekker bangelijk in je eigen bubbeltje blijven!

captainobvious | 14-03-20 | 22:50

doe u zelf een lol en bescherm u zelf alvast: stop uw kop in een luchtdichte plastic zak en bind deze zo strak mogelijk of rond uw nek.

litebyte | 14-03-20 | 23:03

Vrij vertaald de strekking van het verhaal zeg maar: goedkoop is duurkoop. Weer zo heerlijk Hollands. Leren gaan we het niet, ondervinden wel. Toch vraag ik me af wat beter is. Het virus ontlopen of er dwars doorheen? Ik neig naar het laatste maar houd daar een hele grote slag mee om de arm. Morgen toch maar eens een eerder gebruikt ademmasker met 30 graden mee laten wassen. Je weet maar nooit.

Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 22:41

Baudet: Zojuist berichtte Khadija Arib mij telefonisch dat GEEN van de andere partijen - behalve @PartijvdDieren - ons verzoek voor een spoeddebat steunt. Alle politici die stoer blijven roepen dat de scholen maandag dicht moeten hebben dus KILO’S BOTER op het hoofd. Wát een hypocrisie!

Wilders krabbelt ook terug.

rachid82 | 14-03-20 | 22:40 | 22

@Zapata10 | 14-03-20 | 23:51:
Erger me al weken aan dergelijke reacties. Wordt zelfs gesuggereerd, dat er wel wat oudjes kunnen sterven. Want die gaan bij een gewone griep ook dood.

Influencer | 15-03-20 | 00:10

Morgen is overleg op hrt ministerie. De scholen gaan dicht en ze mogen wel kinderen opvangen die zelf geen opvang hebben. Net als in België en de UK. Goede maatregel, maar wederom 3 weken te laat. Velen zijn besmet door het stomme getreuzel van de incompetente RIVM en narcist Rutte cs.

FrankOngerust | 15-03-20 | 01:08

@Zapata10 | 14-03-20 | 23:50: Dat ontkennende clubje zoals jij het pleegt te noemen was en is wel de meerderheid hier in de panelen. Zie de clubjes-poll een paar topics terug.

Kinkfactor | 15-03-20 | 02:30
▼ 19 antwoorden verborgen

Ach, dit is weer een aardige reset, dit virus relativeert de dagelijkse druktemakerij over de islam, het klimaat, links, rechts, je haaruitval en de kat van de buren. In een paar weken ontdekken wat ook alweer telt in het leven. De piramide van Maslof een paar treetjes afdalen maakt de mens weer bescheiden en nederig.

Beste_Landgenoten | 14-03-20 | 22:39 | 4

@Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 22:45: Goed. Je moet de groeten hebben.
Doen de turken trouwens nog wat? Daar was ook wat gaande. Cruiseschepen gingen in quarantaine bij vermoeden van besmetting. Ik lees net dat op alle greenpeace boten en de schepen van de dobbernegerslepers veel ziekmeldingen zijn. Daarom moeten ze een maand buitengaats blijven.

Frau Merkel | 14-03-20 | 22:50

U klinkt aardig bejaard. Ik spreek u over een week of 4 wel (of niet) nadat u twee weken op uw buik op een noodbedje in een ziekenhuisgang hebt gelegen met een plastic buis diep in je strot geduwt dat zo pijn doet en ivm allerlei complicaties u ten tijde van uw verblijf half in coma wordt gehouden.
Daarna blijvende longfibrose en/of andere complicaties.

Klinkt als een aardige reset

litebyte | 14-03-20 | 22:57

@litebyte | 14-03-20 | 22:57: als toevoeging, dit is nu de situatie voor zo'n 2500 italianen, van allerlei leeftijden overigens.

litebyte | 14-03-20 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

We weten heel goed hoe we ziektes moeten aanpakken. Zoals bij koeien, varkens en geiten. Maar die methoden zijn geen optie. Ik geloof totaal niet in het idee dat dit virus beheersbaar gemaakt kan worden. Op een enkele uitzondering na mogen mensen gewoon overal bij elkaar komen. De max van 100 personen geld alleen voor georganiseerde evenementjes in familie/verenigingsverband. Misschiem scheelt dat een paar ziektegevallen. In principe hebben we gewoon te handelen met wat ons overkomt. Tegenwoordig meent de mensheid maar overal en alles in de hand te kunnen krijgen/beheersbaar te kunnen maken. Ik hoop dat het leven ná de mensheid wat minder arrogant is.

Leptob | 14-03-20 | 22:38

Ik ben corona nieuws moe. Zelfs het deugnieuws en geframe van de NPO begin ik te missen. Kunnen we het weer gewoon hebben over massa immigratie, geloofsgekkies, CO2 en andere stoffen en gassen en wat mij betreft gaat het zelfs weer over de zoon van Andre en zijn wijvon.

Graaier | 14-03-20 | 22:36 | 1

Hou nog even vol, de oplossing is onderweg. Echt waar.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:14

Zojuist Nieuwsuur gezien. Beangstigend wat op dit moment in Italië gebeurt. Is dat ons voorland?

Schuldenbrau | 14-03-20 | 22:35 | 6

Ja. Want wat doen zij anders. Oja, minder druk bevolkt daar. Dat wel.

Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 22:47

@Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 22:47: Ze hebben net als rutte veel te laat ingegegrepen. Daarnaast zijn italianen enorm amicaal... netjes gezegd

litebyte | 14-03-20 | 23:01

Ja.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:14
▼ 3 antwoorden verborgen

2 patiënten al 3 weken aan de beademing..... hmmm 1ste corona besmetting in Nederland 27 feb, toch?

Dulacs | 14-03-20 | 22:39

Laat maar het VVD volkje wil niet luisteren. Na 3 weken IC moet je ook nog een maand of 3 revalideren. Maar de kans dat er permanente schade ontstaat is ook groot.
Ach ja, VVDerts griepje jonguh lachuh

Zapata10 | 14-03-20 | 22:47

@ Zapata10 | 14-03-20 | 22:47
Uiteindelijk legt 50 tot 70% van de wereldbevolking het loodje, aldus virologen van naam. Het is een biologisch wapen (zo is de serieuze verdenking) wat zich ook laat afleiden uit de snelle mutaties, Per land ontstaan er al verschillen, waardoor er geen goed vaccin te maken is. Tijd winnen is het meeste wat we kunnen doen om tenminste iets te ontwikkelen wat het helpt bestrijden.
Een virus discrimineert niet. Ook VVD'ers gaan kapot. Dat dan weer wel.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:21

Geef heel Nederland, met uitzondering van de diegenen die we echt niet kunnen missen nu, verplicht 2-3 weken thuisblijf-vakantie. Dan weet iedereen waar-ie aan toe is.

En dan nu even iets luchtigs tussendoor: www.youtube.com/watch?v=UVttVeWc_kU ;)

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:33 | 1

Waar denk je dat ZZP-ers van moeten leven als ze nog een paar tegenslagen hebben gehad....? Niet werken = hele gezin niet eten

Bakschuif | 15-03-20 | 00:24

Ondertussen wordt ik op mijn werk al twee weken uitgelachen omdat ik 3 keer mijn handen was en mijn tafel eerst ontsmet voordat ik begin met werken.

zeertegendradig | 14-03-20 | 22:33 | 5

Maandag vinden ze u vast een held.

Schuldenbrau | 14-03-20 | 22:37

Geef er niks om wat anderen van je denken, de domme massa. Het logisch denkvermogen van een strontvlieg

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:10

Al twee weken in zelf gekozen quarantaine vanwege hoog risico. Werkgever heeft alles wat nodig is voor thuis werken, maar is te laks geweest met activeren. En je kan ontsmetten wat je wilt (prima overigens) maar loop door iemands besmette adem en je bent de pineut.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:26
▼ 2 antwoorden verborgen

De waarheid is natuurlijk dat niemand weet wat nu het verstandigste is. Korea pakt goed door met veel testen en met vrijwillige quarantaine. Maar ook daar vorige week weer een besmettingshaard bij een callcenter. Met honderden geïnfecteerden tot gevolg. Dus of streng zijn nu veel minder besmettingen oplevert? En wanneer is het middel erger dan de kwaal? Ben heel benieuwd en pas achteraf weten we wat echt goed werkt.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:33 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 14-03-20 | 23:08: Zo zo, dat klinkt al heel wat anders dan een weekje geleden. Begint het besef bij je door te dringen dat ook jij met zo een buis in je keel een paar weken plat kan komen te liggen? (ik heb er ervaring mee) En dat je daarna maanden moet revalideren en misschien wel nooit meer de oude wordt? Please nooit meer kwaken over een mild griepje.

Zapata10 | 14-03-20 | 23:18

@Kuifje-naar-Brussel | 14-03-20 | 23:08: Nee, de beslissingen die genomen zijn vallen niet goed te praten. Je weet dat het voor Rutte onhoudbaar is. Dit wordt zijn Waterloo.

knutsel_ | 14-03-20 | 23:19

@Kuifje-naar-Brussel | 14-03-20 | 23:08: Geen tijd om een best practice te bekijken. Achteraf kijken kan min of meer wel, Singapore, China. Geen tijd voor, eikels.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Belangrijken lessen die we kunnen leren. Overheid moet weer in controle zijn op het maken van medicijnen en vaccins. SARS was een waarschuwing. Op basis daarvan hadden we mogelijk een vaccin kunnen maken wat nu ook zou werken. Maar farma stopten met research na het einde van de uitbraak. En productie van noodgoederen in eigen land houden. Nu zijn we voor van alles afhankelijk van andere landen.

En bij nood geldt altijd: eigen volk eerst zoals je nu ziet.

Gewone-Nederlander | 14-03-20 | 22:32 | 3

Sars is een iets anders virus, Mers idem.

Nichtsneues | 14-03-20 | 23:00

@Nichtsneues | 14-03-20 | 23:00: Het genoom van het virus komt voor 80% overeen. Een vaccin wordt zelden gemaakt voor 100% van het genoom omdat dan al bij kleine mutaties het niet zou werken. Dus de kans dat ze dan in ieder geval veel verder waren in de ontwikkeling is zeer groot.

Gewone-Nederlander | 14-03-20 | 23:25

Oh, ook wel gezellig dat Veronica vanavond “I am Legend” uitzendt.
Als voorproefje op wat u te wachten staat.

Stormageddon | 14-03-20 | 22:32 | 8

@knutsel_ | 14-03-20 | 23:15: Het wordt inderdaad even doorpakken. Maar onvergelijkbaar met Spaanse griep.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:20

@Kuifje-naar-Brussel | 14-03-20 | 23:20: Wow wat een uitspraken toch weer. Komen nu opeens geluiden uit Azie na paar weken "genezen" te zijn, dat de klachten weer volledig terug komen.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:32
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
A la snackbar | 14-03-20 | 22:32 | 1

Tijdens een pandemie gaan roepen dat we niet zo afhankelijk van China moeten zijn... Tja, dat klopt. Maar het is ook wel erg makkelijk. Onze welvaart drijft op goedkope productielanden en China is veruit de grootste. Het is een race to the bottom waaraan we allemaal bijdragen door voor alles zo min mogelijk te willen betalen. Als we het anders willen, zullen we consessies moeten doen. Lees: welvaart inleveren. Willen we niet. We hebben ergens mazzel dat het gaat om een relatief mild virus - misschien leren we er van. Maar ik ben bang van niet.

beldewouten | 14-03-20 | 22:30 | 11
-weggejorist-
omanders | 14-03-20 | 23:10

@omanders | 14-03-20 | 23:10: Misschien moet jij een eigen site beginnen, en dan streng selecteren: alleen mensen toelaten die het 100 procent eens zijn met jouw geleuter.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 23:14

@omanders | 14-03-20 | 23:10: Hey, dit is mijn draadje. Kuifje is welkom, Jij ook. Iedereen eigenlijk, maar niet meer dan 100.

beldewouten | 14-03-20 | 23:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Mondkapjes te kort? hoe dan? Op marktplaats worden ze met duizenden tegelijk aangeboden. De webshops zijn uitverkocht en toch heb ik nog niemand met een mondkapje zien lopen.

Kakmadam | 14-03-20 | 22:29 | 2

Ik heb vandaag een madam gezien met een maandverband voor haar mond, en in ieder neusgat een tampon.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:34

Mondkapjes van de gamma werken niet. FFP3 maskers moet je hebben en die moeten naar de zorg mensen!

FrankOngerust | 15-03-20 | 01:26

Ik houd Rutger Bregman verantwoordelijk voor alle ellende.

RickyLaRue | 14-03-20 | 22:27 | 2

Ik hou Mark Rutte ervoor verantwoordelijk. In tegenstelling tot Rutger Bregman had hij ook echt iets kunnen doen, namelijk.

omanders | 14-03-20 | 22:31

Rutger Bregman is al bezig met zijn nieuwste boek over de Corona crisis: De meeste mensen deugen niet.

lulleficatie | 14-03-20 | 22:48

Vergeet pleepapier: zuurstofflessen is waar het om draait.

King of the Oneliner | 14-03-20 | 22:25 | 2

Bij de Jumbo is het schap naast de bierflessen?

Beste_Landgenoten | 14-03-20 | 22:41

Op terras vandaag covid in de praktijk. Opa's die kleinkinderen minstens een meter uit de buurt houden, personeel dat met handschoenen aan bedient, alleen pin betalen. In twee dagen is dit land omgeklapt van zorgeloos naïef naar massaal hamsteren..

Beste_Landgenoten | 14-03-20 | 22:25 | 9

@Berbaar | 14-03-20 | 22:51: Nee, ik ben naar Afrika gevlogen. De vraag is nu of ik op korte termijn terug kan, want het luchtruim gaat waarschijnlijk dicht voor vluchten naar Europa. Maar ik heb hier wel internet:-)

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:53

@Berbaar | 14-03-20 | 22:50: haha, ouwe ;)
(Niet verkeerd bedoeld, zo noem ik hier de oudere man ook)

Kleine_Deugniet | 14-03-20 | 23:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat is nu in vredesnaam weer een "uitkeringskracht"?
Oh Feynman.

Berbaar | 14-03-20 | 22:23

Carnaval was geen probleem................ voor Corona

Theo 7933 | 14-03-20 | 22:23 | 1

Net zo 'geslaagd' als de scholen nu openhouden.

miss error | 14-03-20 | 22:34

Keelpijn CHECK, hoesten als een hond, CHECK, Brabo CHECK. Koort NIET MEER, fuck yeah! Maar ik bel de dokter niet, ze hebben het veel te druk. Ik verwacht dat het aantal besmettingen gigantisch hoger is. Maarrr.. als dit het is dan valt het wel mee!

XGesch1kt | 14-03-20 | 22:20 | 6

@XGesch1kt | 14-03-20 | 22:28: Ja ik weet het. Al mijn kinderen hebben een droog kuchje gehad. En nu merk ik dat ik een kuchje ontwikkel. Ik hoor in tegenstelling tot mijn schatjes van kinderen wel tot een risicogroep.

omanders | 14-03-20 | 22:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar zijn de mondkapjes, de testkitjes, de ademhalingsapparaten? Ow, wacht. Made in China, blijft in China als die dat willen...

heldheino | 14-03-20 | 22:18 | 2

Nee dat gaat vuiler. Italie heef teen deal gesloten met China: Apparatuur en artsen komen, mits Chinese burgers gedeeltelijk voorrang krijgen. Italië betaalt deze deal

omanders | 14-03-20 | 22:24

BOINK,

De BelastingTelefoon is mogelijk minder goed bereikbaar door maatregelen rond het coronavirus. Als gevolg van deze maatregelen zijn er minder medewerkers aanwezig.
www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

Hadiho | 14-03-20 | 22:18 | 2

Gelukkig worden de aanmaningen en dwangbevelen automatisch verstuurd.

Mr_Natural | 14-03-20 | 22:20

@Mr_Natural | 14-03-20 | 22:20: Dus... flink hoesten en braken nadat je deur geopend hebt naar buiten toe. Denk dat de rekening wel even kan wachten dan.

Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 22:57

Covid krijgen we gegarandeerd bijna allemaal. Net als de griep. Je grootste kans dit te overleven is het een paar weken uit te stellen door geen hoeren te neuken. Je vertrouwen bij de overheid te leggen maakt die overlevingskans echt niet groter. Maar wellicht is Timmermans de uitzondering.

SchnauzeCitizen | 14-03-20 | 22:17 | 5

@Lafayette | 14-03-20 | 22:21:

Nog nooit? Dat is wel bijzonder. Ik heb nog nooit een relatie gehad met een dame van lichte zeden.

MickeyGouda | 14-03-20 | 22:24

@Lafayette | 14-03-20 | 22:21: Ik 1x, zover ik me herinner. Nou: het interesseerde me niet meer of de wereld zou vergaan ja of nee. Niet leuk! Tegenwoordig krijg ik prikje, maar je moet ook maar weer afwachten of ze goed gegokt hebben met de soort Influenza voor dat jaar.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:25

Ik kreeg er vrijdag nog eentje. Met dagtekening maandag 16 maart. Ze werken vast wat vooruit daar blijkbaar...

Muxje | 14-03-20 | 22:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Mondkaapjes worden schaars? Ze zijn op veel plekken allang door voorraad heen waardoor het absolute noodzaak is om ze uit andere ziekenhuizen laten komen! FFP2 maskers zijn als eerste op dus worden die alleen gebruikt bij aerosol makende handelingen. Bij andere handelingen dus FFP1. Verstandig dat Defensie beademingsmachines levert net als alle fabrikanten die alles doen om er zoveel mogelijk in te zetten. Maar met alleen een apparaat ben je er natuurlijk niet. Je hebt ook personeel nodig om aan de knoppen te zitten. Het lastige van deze ziekte is dat mensen niet zelden 3 weken aan de beademing moeten voor ze dood gaan of herstellen. Dat is het probleem! Indien je binnen 3 dagen dood bent scheelt dit nogal in hoeveel capaciteit je nodig hebt.

Vula | 14-03-20 | 22:16

Eerder Nehemia | 14-03-20 | 19:47: "Viroloog Marc Wathelet uit België praat bijna anderhalf uur met Blue Tiger Studio op hun YouTube kanaal op over alle ins en outs van het coronavirus. Zeer informatief. Titel: Alleen totale lockdown helpt tegen Corona."

Dit is de link voor het interview in het Engels: www.youtube.com/watch?v=vhbAAgS6Kps . Zeer informatief en overtuigend dat niet alleen een complete lockdown onmiddelijk moet worden doorgevoerd, maar dat dit twee weken geleden al had moeten gebeuren. Met Nederlandstalig commentaar en toelichting hier: www.youtube.com/watch?v=isCq2CPi7Dk

Nehemia, dank voor deze kijksuggestie. Verontrustend maar realistisch.

Boeser_Onkel | 14-03-20 | 22:16

Leuk die VS politica en haar fans. Je gelooft in "gratis"? Of dat "de rijken"\iedereen rijker dan jij dat betaalt? Daar zijn er te weinig van, voor zover ze al niet (terecht) belasting ontwijken of emigreren omdat ze het vertikken om jouw boodschappen of zorg voor je te betalen als je dat prima zelf kunt doen, maar het vertikt te prioriteren, sparen of je te verzekeren met een flink eigen risico. Laat de solidariteit voor hen die het echt niet zelf redden.

Nog afgezien dat ook bijvoorbeeld in NL je eigen risico of BE het 10% "remgeld" een reden heeft: anders staan morgen 300 miljoen Amerikanen op de ER om zich "gratis" te laten testen, om dat alsnog zelf te betalen via belasting, (staats)schuld of inflatie. En ook lekker allemaal samenkomen om besmet te worden... Je moet een gegronde reden hebben om te testen. Als nog niemand besmet is, of slechts een handjevol, is iedereen testen nogal verspillende overkill. Als het al uit de hand gelopen is, is het zinloos en kun je beter kwetsbaren zichzelf laten isoleren en iedereen zoveel mogelijk contact laten mijden.

Laat iedereen zich verzekeren voor minimaal zijn vaste lasten en dan de tijd uitzitten indien nodig. Iedereen 100% van het huidige inkomen garanderen is wiskundig onmogelijk, lijkt mij als leek?

En je hoeft niet ineens autarkisch\zelfvoorzienend te worden á la Noord-Korea. Gewoon noodzaken op voorraad, voldoende om een jaar vooruit te kunnen en eigen productie opstarten indien nodig. Vrijhandel heeft ook voordelen...

Wol | 14-03-20 | 22:15 | 1

Trump heeft gezegd dat niet iedereen zich zomaar mag laten testen.
Maar wél dat de zorg veroorzaakt door de ziekte gratis zal zijn.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:17

Bij het onderwerp minder treinen werd tijdens het debat van eergisteren ook gepraat over personeelsproblemen i.v.m. ziekte bij de NS. Nu weet ik niet wat de aard van die ziekte(s) is, maar ze willen me toch niet doen geloven dat van de die ca. 1.000 geregistreerde corona gevallen een substantieel deel NS'er is. Ten tweede wordt het niet eens hoog tijd NS dat je iets leert/doet van/met calamiteiten in het algemeen, van blaadjes op de rails tot ziekteverzuim?
Minder treinen omdat de NS het personeel hard nodig heeft om die minder treinen te laten rijden? Volgens mij klopt daar iets niet.

Broadsquire | 14-03-20 | 22:12 | 4

Als een machinist een druipneus heeft, moet hij toch ook thuis blijven?

beldewouten | 14-03-20 | 22:33

Wat denk je van mensen die preventief of uit angst zich ziek melden?

Mark van Leeuwen | 14-03-20 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

De opperbevelhebber van de USA was in WWII Dwight D. Eisenhower, niet omdat hij zo'n goede strateeg of rauwdouwer was, maar omdat hij heel goed de militaire logistiek kon managen.
Want logistiek: het juiste produkt op de juiste plaats op de juiste tijd, is waar het nu om draait.
De productie van zuurstofapparatuur, ontsmettingsmiddelen, medicijnen, noodhospitalen moet nu planmatig en daadkrachtig worden opgestart met grote spoed.
Stop met praten en ga in actie komen.

King of the Oneliner | 14-03-20 | 22:11 | 3

Daar hadden ze in de 2e kamer over moeten praten afgelopen donderdag.
Maar het was elkaar verwijten maken en politieke carriere promoten voor hun partij.
Niks zinnigs voor de burger. Deplorables worden ze genoemd door de linkse kliek.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:13

Niet afgelopen donderdag maar 6 weken geleden.

witwas | 14-03-20 | 22:28

Deze coronacrises gaat Timmerfrans misbruiken om de Europese grondwet door te voeren, hij zichzelf benoemt tot vice president van de EU met een rijtje ministers om zich heen, met een knap miepje als president maar hij zit aan de knoppen, een Europees leger opricht om die ongewillige coronapatienten de juiste weg terug te wijzen, en Mark Rutte mag voor de laatste keer tekenen bij het kruisje met zijn glimlach. Ai tell joe, ai ken loek intoe thie fjutjure. Oh ja, en Timmerfrans is gevrijwaard voor de #Metoo beweging omreden van "hij is een van ons, (zoals Bill Clinton die anders ook 23 jaar had gekregen als Monica Lewinsky naar de rechter was gestapt).

DitjaarkrijgikAOW | 14-03-20 | 22:10

Haarnetjes, haarnetjes haarnetjes..
Ik zag bij alle video's van besmette Chinese medici op foto's van daarvoor, hun haren onbedekt. En nu ook, op de bovenste foto die laksheid, onkunde of ijdelheid. Ook nu nog bij bij huisartsen, geen doktersjas of enige protectie. Ja wat moet je dan nog?

Zelf id vleesindustrie gaat men serieuzer om met hygiëne.

alphenaandenrijn | 14-03-20 | 22:10 | 4

Patiënten in ziekenhuizen worden doorgaans niet geslacht voor menselijke of dierlijke consumptie.

Stormageddon | 14-03-20 | 22:30

@Stormageddon | 14-03-20 | 22:30: Nou en of, bij geschikte donoren, eerst levend de organen leeglepelen in overleg met eurotransplant en dan pas toestemming vragen aan familie en laten kiezen. De tijd is kort.. Beter dat de mensen dit niet weten. Maar komt ook hoop goeds uit voort. Zelf gewerkt, zo houtje touwtje ging het destijds in de praktijk..

Maar on topic, maak me echt zorgen.

alphenaandenrijn | 14-03-20 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen

Verplegers =helden!

Archon | 14-03-20 | 22:09 | 1

*klap klap klap*

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:11

ik blijf complot denken . dit is een generale oefening.

newray | 14-03-20 | 22:08

"Het antwoord op deze uitputtingsslag is lokale massaproductie"
Precies wat de US de laatste 3 jaar gedaan heeft. De lokale "maak" industrie weer flink op poten gezet.
Iets wat de EU ook had kunnen doen, maar door alle regels van diezelfde EU wordt hier niet meer geinnoveerd maar geimporteerd.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:07

Ik als jong gezond iemand heb schijt. Dit is een probleem voor 3% van ons...

Neut | 14-03-20 | 22:06 | 21

@neut, kijk even op omroep B, dit kan iedereen gebeuren. Wanneer een virus muteert is niemand veilig.

fast eddy | 15-03-20 | 01:30

Op dit moment verspreidt het Coronavirus zich in een razend tempo in Nederland. De afgelopen week groeide het aantal besmettingen in Nederland met een factor 1,3 per dag. Wanneer dit doorzet, zitten we over twee weken op 31.000 patiënten, bijna twee keer zoveel als Italië nu. Italië heeft daarnaast 5.090 IC bedden, 4,4 keer zoveel als Nederland (met slechts 1.150 bedden), en zelfs daar is een enorm tekort. Als wij in Nederland niets doen en de curve van Italië volgen, dan zitten we over een week in dezelfde penibele situatie. Zie deze duidelijke uitleg van NOS: https://youtu.be/6rqpRq7nkO8.

Kunnen wij als studenten iets doen?

Ja, dat kunnen we. Zorgen dat het virus zo min mogelijk verspreidt door sociale contacten te vermijden, door anderen (vrienden, familie) te overtuigen van de ernst en ze te verzoeken hetzelfde te doen. Dat is de verantwoordelijkheid die wij kunnen en moeten nemen.

Studentenhuizen

Veel studentenhuizen in Utrecht en Nederland hebben besloten maatregelen te nemen tegen verspreiding van COVID-19. Dat wil zeggen wel gewoon inkopen doen bij de supermarkt en de hond uitlaten, maar zoveel mogelijk thuis blijven. Dus ook geen bijeenkomsten van welke aard dan ook, borrels, feesten, etc. Naast het feit dat u zelf besmet kunt raken, draagt u ook een grote verantwoordelijkheid tegenover de mensen om u heen die wellicht minder weerstand kunnen bieden tegen het coronavirus. Zoals het medisch hoofd van de IC in de Volkskrant van vandaag (14 maart 2020) zei: “Al die mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader [of vrienden] niet meer kan opnemen.” Wij kunnen dit enkel oplossen als we dit allemaal oppakken!

de IJsman | 15-03-20 | 07:26
▼ 18 antwoorden verborgen

Weet iemand wat over Rusland of zijn die al deaud?
#Russia
#USSR
#Putin

Openbaar Mysterie | 14-03-20 | 22:05 | 3

Daar wonen ook mensen, die gaan ook gewoon dood.

zeertegendradig | 14-03-20 | 22:28

De russen zijn bezig met virussen.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:29

Russen hebben betere weerstand, niet gelogen.

Bill Cosby | 14-03-20 | 22:51

Sorry dat ik het zeg, maar Nederland en het VK stellen het belang van de economie boven het belang van zijn burgers en hun gezondheid.

Te walgelijk voor woorden.

Iedereen, elk land, gaat harde economische klappen krijgen. Gigantische klappen. Nederland en het VK proberen het zo veel mogelijk tegen te houden, maar hoe langer je dit probeert, hoe groter de economische klap zal worden.

Domste tactiek die ik ooit heb gezien, die heel veel extra (onnodige) levens gaat kosten.

rachid82 | 14-03-20 | 22:04 | 5

@pibasso | 14-03-20 | 22:16: Persoonlijk ben ik meer voor Oud-Testamentische maatregelen: oog voor oog, tand voor tand.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:22

Nou ja, de dekkingsgraden stijgen enorm, er komt flinke ruimte op de woningmarkt en de Stikstof en CO2 uitstoot wordt geminimaliseerd. Toch te danken aan kabinetsbeleid.

lulleficatie | 14-03-20 | 22:53
▼ 2 antwoorden verborgen

"Waarom zijn we zo afhankelijk van Azië?"

Omdat VOC mentaliteit. Als je het elders kan laten maken voor minder, al is het aan de andere kant van de wereld, dan ga je ervoor. Duh.

Ondertussen is dat soort werk voor de meerderheid in dit land te min geworden. Productiewerk? bahviezehandjes. Nee, 'doorleren' met zn allen, want dan verdien je op je reet het dubbele dan iemand met gereedschap. Ondertussen hebben we een overschot aan hoogopgeleiden die bij gebrek aan bestaande baantjes maar bij een logge topzware overheid en semi overheden (het geld van de zorg dat teveel en te vaak de zakken van de managers in is gegaan bijvoorbeeld) wordt aangenomen, en produceren we zelf, naast voedsel, geen reedt meer. Want dat kan goedkoper in het buitenland.

Maar goedkoop is uiteindelijk vrijwel ALTIJD duurkoop. Waar nu, na 4 eeuwen VOC, zelfs de hoofdprijs voor betaald gaat worden. In levens.

Hadden we nou de praktische beroepsgroepen maar wat beter beloond/minder uitgekleed, dan hadden we er wat meer van gehad.

ZKH EénOog | 14-03-20 | 22:03 | 2

Het probleem is niet dat multinationals de spullen in China laten maken, het probleem is dat ze het alléén in China laten maken. Als ze ook een fabriek in Argentinië, Brazilië, Polen of Zuid-Afrika hebben voor die dingen, of als de concurrent dat heeft, dan ben je al een stuk minder kwetsbaar. Sowieso zijn monopolies killing voor vrijhandel, vrije markten en kapitalisme. Staatsmonopolies dubbel.

Stormageddon | 14-03-20 | 22:13

@Stormageddon | 14-03-20 | 22:13: jammer dat in de eu belasting(en regels en wetgeving)ontwjjking gefaciliteerd wordt. Productie en mensen wordt verplaatst naargelang de meest gunstige voordelen voor de bedrijven en aandeelhouders zijn.

Bah, ik klink echt als een vieze communist zo.

Kleine_Deugniet | 14-03-20 | 22:32

En dan is er nu al bekend dat we te weinig beschermingsmiddelen (mondkapjes etc) hebben om straks het zorgpersoneel te beschermen. Men is al aan het kijken of men de gebruikte spullen kan ontsmetten en hergebruiken. Als of je een condoom na het neuken uitspoelt en daarna nog een keer gebruikt.

fender06 | 14-03-20 | 22:02

Spoedoverleg kabinet om 14u00?

ikbenerweer! | 14-03-20 | 22:01

Nou ja, al met al ga ik morgen met mijn ouwe moedertje, 97 inmiddels maar eens lekker naar het strand, als het zonnetje schijnt. We worden allebei niet meer opgenomen als we het verschrikkelijke virus hebben. Met andere woorden, we zijn ten dode opgeschreven, dus laten we nog maar even genieten. Kom we gaan ervoor. Meijendaal of zo, weet je nog in de zestiger jaren dat we verdwaalde? De goeie ouwe tijd.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:00 | 5

Del!
Het is Meijendel!
Maar verder goed idee!

zetje01 | 14-03-20 | 22:06

Strandwandelen op je 97e, dan ben je wel een echte bazin. Veel plezier gewenst samen.

MickeyGouda | 14-03-20 | 22:09

Waai uit en hou elkaar stevig vast

achso | 14-03-20 | 22:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Zeg, als je nou met corona moet worden opgenomen in het ziekenhuis, hè
Gaat dat dan van je eigen risico af? Dat zou wel balen wezen!

zetje01 | 14-03-20 | 21:58 | 5

Is dan eigen risico.
Wie weet ga je dan wel dood wegens een tekort aan beademingsapperatuur, het personeel heeft beslist/moeten beslissen dat andere patienten eerst geholpen moeten worden.
Is allemaal eigen risico.

snapal | 14-03-20 | 22:25

OkOk, het was maar een geintje;
Als ik besmet wordt, overleef ik het niet, wegens slechte longen.
Kom ik mooi onder dat eigen risico uit!

zetje01 | 14-03-20 | 22:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik persoonlijk denk dat Nederland het prima doet. We zullen over een maand of wat wel zien wie er gelijk had.

captainobvious | 14-03-20 | 21:57 | 4

Doet wat prima?

zetje01 | 14-03-20 | 22:09

@zetje01 | 14-03-20 | 22:09: het nuchter blijven kijken, en geen excessieve maatregelen nemen als dat niet nodig is. Dan heb ik het niet over de mongolen die wc papier hamsteren overigens.

captainobvious | 14-03-20 | 22:54

Ieder heeft recht op zijn persoonlijke mening. Of uw gelijk eventueel ook postuum nog wordt toegekend, is niet te voorspellen.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:36
▼ 1 antwoord verborgen

Kan er in Nederland niet beademingsapparatuur worden gemaakt of mondkapjes? Geen bedrijven die snel kunnen overschakelen? Dat zou de overheid moeten uitzoeken. Of bedrijven zelf. Als China dat kan, waarom wij dan niet?

Wim Venijn | 14-03-20 | 21:57 | 8

@Frau Merkel | 14-03-20 | 23:18: Inderdaad, als het fout gaat en je hebt die markering gebruikt wordt pas gekeken of dat terecht was. Die CE-markering kun je dus blind op een product plakken. Wie dan leeft, dan zorgt.

Bom-Petisco | 14-03-20 | 23:26

Tuurlijk joh, beademingsapparatuur plak je zo met ductape en tiewraps in elkaar. Enne de overige materialen zijn een pakje kauwgom en elastiekjes.

Mcguyver. Prutser

Is dit nog nieuws? | 15-03-20 | 09:30
▼ 5 antwoorden verborgen

@Feynman FPP moet FFP zijn (Filtering FacePiece).

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:54

Ik geloof oprecht dat deze crisis het faillissement van de BV Nederland en zijn politieke bestuur zichtbaar gaat maken bij het grote publiek en dat dit NL enorm gaat verbeteren op termijn.

Geen ambtenaren club blijkt capabel of nog te vertrouwen. Ministers (en de premier) stamelen maar wat zonder onderbouwing en doen de meest extreme irrationele uitspraken die haaks staan op onderbouwd buitenlands beleid. Dit zonder plannen door te rekenen of te onderbouwen , dit zagen we ook bij de belastingdienst en politie, stikstofdossier, etc, de lijst rampen van Rutte lijkt eindeloos.

De linkse (anti law en order) partijen hebben totaal geen oplossingen en vallen ook door de mand. Die hebben namelijk alleen een leuk verhaal als ze andermans geld kunnen uitdelen maar wanneer er echt bestuurd moet worden zijn ze niet thuis. Alles maar goedpraten tot we zometeen tien duizenden doden hebben die met WHO beleid (wat al het advies was vanaf januari) te voorkomen waren.

Ook de massamedia laat men steeds meer links liggen, de sentimenten laaien op social media op en elke NOS uitzending wordt daar uitgebreid bekritiseert, mensen geloven het niet meer.

Ik hoop dat Nederland het zwaarst van Europa getroffen wordt, en dat we enorm in ons hemd komen te staan met hoe we bestuurd werden in deze dagen. Dan gaan we in 2021 een rechtse autoritaire coalitie krijgen die orde op zaken gaat stellen en de linkse politiek, ambtenaren en rechters eruit bonjourt.

Alleen als we dit schip NU keren maken we nog enige kans in de islamitische revolutie van 2030.

Szymon | 14-03-20 | 21:51 | 16

Eensch.

Bakschuif | 15-03-20 | 00:40

@beldewouten | 14-03-20 | 23:01:
Het lijkt er op dat de Deugniet mij nog het beste nuanceert, misschien druk ik mij met autoritair wat ongelukkig uit aangezien het nogal beladen is.

Ik bedoel er mee dat je een redelijke politiemacht hebt (geen politiestaat zoals de USA). Waarbij je dus niet in discussie gaat met oom agent (anders knuppeltje in je nek), waarin je gewoon kan profileren op basis van criminele statistieken en waarbij je in een situatie als nu een noodtoestand kan uitroepen zodat lokaal bestuur buitenspel wordt gezet.

Nederland heeft geen autoriteit meer omdat we al 30 jaar links op Politie, OM, Rechters en lokaal bestuur hebben gehad. Je kan ook gewoon duidelijke regels en wetten vastleggen (zonder het fijnmazige VVD/Amsterdam geneuk) waar mensen zich aan horen te houden.

NL is het land van 4% veroordelingspercentage en bij zware misdrijven het TBS get out of jail free kaartje. Dat mag nu wel eens afgelopen zijn.

Ook inderdaad meerjarenplannen op de belangrijke dossiers lijken me zinvol, nu duiken we van het ene uiterste in het andere waardoor we alleen maar verder afbrokkelen.

Szymon | 15-03-20 | 01:47

@Szymon | 15-03-20 | 01:47: Je wil een daadkrachtige overheid en politici die zich minder bezig houden met de verkiezingen over vier jaar, lijkt mij? Het begint bij minder in wij/zij te denken en achter populisten aan te lopen. Maar vanwege het politieke spelletje heb je op dit moment niet veel politieke keus, ben ik bang.

beldewouten | 15-03-20 | 08:23
▼ 13 antwoorden verborgen

Trump zag het scherp, 4 jaar geleden. Je kan een boel van de man zeggen, maar als je hele productie van medicijnen en medische apparatuur en medische benodigdheden afhankelijk is van Chinese bedrijven en daar geheel of gedeeltelijk vandaan moet komen omdat aandeelhouders dan meer winst maken... dan verzaak je als natie.
youtu.be/HDNt_ThDYt0

Stormageddon | 14-03-20 | 21:50 | 12

@Stormageddon | 14-03-20 | 22:41: ik heb vandaag mijn zwartkijker op. Overal zie ik cynische op- en aanmerkingen die nog gemaakt moeten worden.

Excuses.

Kleine_Deugniet | 14-03-20 | 22:45

Aha, daarom besloten de FDA en CDC zelf een extreem complexe test te gaan ontwerpen om te testen op een breed scala coronavirussen. Was een geweldig succes, het is de reden dat de US nu amper heeft getest en nog steeds externe laboratoria als een gek moet certificeren om sowieso nog een paar resultaten per dag te kunnen produceren.

Bom-Petisco | 14-03-20 | 23:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik kijk naar wat er nu in Frankrijk en Spanje gebeurt. En ik hoor de Nederlandse discussie over de scholen wat aan. En ik denk dan: Ál die jaren van Europese regeltjes maken en wetten voorschrijven en nou ís er eens een keer iets waar we als Europa een heldere lijn in zouden moeten trekken, en dan krijg je dit; complete anarchie en wanorde. Ongelofelijk.
Als de stof ooit weer wat is gaan liggen dan staat er ons een aardige politieke aardverschuiving te wachten...

Jimmydepimmy | 14-03-20 | 21:49 | 9

Merkel is EU. Wat er van over is.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:08

België Oostenrijk Denemarken Noorwegen en zo kun je nog ff doorgaan gaan allemaal op slot.
Ook de grenzen.

Trumme | 14-03-20 | 22:14

Grappig toch, (noem maar even wat) een half metertje wat zowel van rijkswsterstaat als een provincie/gemeente os daar kan men hele dagen mee vullen, bakken geld tegen adviescommissies aan kapodt smijten en iedereen en zn moeder heeft er een standpunt over. O ja, en we moeten ons ook nog aan de europese regels houden, mense.

Lijkt wel hoe dommer iets is, hoe meer men er mee kan. Hele werkweken, legers fte's, vullen met simpele zielige eerste wereldprobleempjes.

Mooi man ;)

... ik denk dat niemand zich wil branden aan de eerste stap, en ieder voordeel hep misschien zn nadeel maar bij iets als dit is het natuurlijk een uitgesproken moment om er een duidelijk gemeenschappelijk standpunt op na te houden. Dus niet a la Rutte.

Maar hij wil geld besparen. Gaat hem misschien nog wat kosten, zo.

. Het is gewoon een decadente bedoening hier, urenlang oudehoeren over een straatnaambordje en noem maar. Prioriteiten en visie.

Kleine_Deugniet | 14-03-20 | 22:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat uitleg over exponentiele functies betreft:
Stel je hebt een drijfplant die zo snel groeit en zich voortplant dat de hoeveelheid wateroppervlakte dat bedekt wordt door die plant zich elke dag verdubbelt. Stel je hebt een hele grote vijver, en je gooit er zo'n plant in. Stel dat na precies 30 dagen de hele vijver bedekt is met die plant. Opgave: na hoeveel dagen is de vijver voor de helft bedekt met de plant?

petersteenkamp | 14-03-20 | 21:48 | 15

@Bigaroque | 14-03-20 | 22:00: Eigenlijk net als met asielzoekers. Eerst één man, daarna vrouw, kinderen, broers, zussen, die ook weer een relatie hebben, opa's en oma's, tante's , ooms, en zo verder.

The7thGuest | 14-03-20 | 23:29

@Argyronauta | 14-03-20 | 23:23: Vandaar mijn compliment over de goede bedoelingen.

En verder is het zorgelijk te zien hoeveel typo's er in plempsels verschijnen, na volgens trimbos te veel, maar gevoelsmatig net lekker, drankjes te hebben genuttigd. Mijn excuses daarvoor!

Bigaroque | 14-03-20 | 23:40

Je kunt de vraagstelling iets vergelijkbaarder tov de virusverspreiding maken door eraan toe te voegen: na twee dagen gaat 80% van de planten dood (lees: genezen patienten en worden niet meer ziek vanwege de antilichamen).

langelat | 15-03-20 | 08:45
▼ 12 antwoorden verborgen

Nogmaals, noodtoestand afkondigen. Rutte en regering terug treden. Militairen nemen de leiding over en leger inzetten. Een kapitein is slagvaardiger dan Rutte.

fast eddy | 14-03-20 | 21:48 | 8

@fast eddy | 14-03-20 | 22:07:
Je hebt het over Sint Maarten?

hier openen | 14-03-20 | 22:19

@hier openen | 14-03-20 | 22:15: Ja zet die maar aan het roer.
Het kan nooit slechter dan nu dus vooruit!

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:40

@ Hier Openen, ja kapitein B. Echte mannen die met het slechtste scenario er toch het beste van maken. Ook daar heeft de Nederlandse overheid gefaald en doet dat nog steeds.

fast eddy | 14-03-20 | 23:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Al filosoferend in mijn eigen hoofd; misschien is de mensheid ook wel als virus begonnen, we zijn er agressief genoeg voor.

Mr_Natural | 14-03-20 | 21:47

Naast de KLM die of koppie onder gaat of met miljarden staatssteun "in de lucht wordt gehouden" voorzie ik ook zwaar weer voor Cervecería Modelo de Corona brouwerij. Die hebben bad-luck met hun naam en gaan er aan gok ik.

Dirk III | 14-03-20 | 21:46 | 2

Naam veranderen, klaar

Hadena | 14-03-20 | 22:35

ZZP-er hier, zit sinds vandaag gedwongen werkeloos thuis, onbetaald uiteraard en voor onbepaalde tijd.

Ik klaag niet, iedereen moet in deze crisis offers brengen. Maar als je dan zo'n lul van Horeca Nederland hoort die op hoge toon eist dat de overheid honderden miljoenen vrijmaakt voor compensatie aan de getroffen sector, denk je toch op z'n minst: man, hou je grote bek en wacht je beurt even af.

Overigens Feynman, wie zegt dat ZZP-verzekeringen überhaupt uitbetalen in een situatie als deze? Er is geen sprake van ziekteverzuim van de verzekerde - dat zou medische keuring vereisen - maar eerder het wegvallen van de opdrachtgevers. Verzekeraars zullen het dus beschouwen als beroepsrisico? Ik hoop voor de beroepsgroep dat ik het bij het foute eind heb.

Leipniz | 14-03-20 | 21:46 | 10

@Dirk III | 14-03-20 | 21:49: in Italie hoef je geen hypotheek te betalen en ook geen belasting. Als wij dat eens ook massaal gaan doen?

pibasso | 14-03-20 | 22:27

Ik verwacht totaal niet dat een ZZP-verzekering uitbetaald. In geen enkele omstandigheid. Ik verwacht alleen dat ZZP-ers daardoor blijven werken totdat ze naar huis gedwongen worden.

Feynman | 15-03-20 | 09:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Net mijn slaapzak van de zolder gehaald. Morgen is deze jongen als eerste bij de toiletrollen en dan neem ik 16 pakken mee. Mij foppen ze niet meer.

luto333 | 14-03-20 | 21:45 | 4

Slim, hoeveel rollen gaan er in een rugzak? (Ik heb een 2-persoons.)

Mr_Natural | 14-03-20 | 22:12

probeer eens een flesje (met) water over uw onderrug. Net zo schoon (wel ff wennen) en je hoeft er niet vroeg je nest voor uit.

mr_awesome | 14-03-20 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Mondkapjes met nanofibermateriaal (de beste die er bestaan) worden vervaardigd door Pardam www.pardam.cz/ in Roudnice aan de Elbe. Hun productie is onder de huidige noodtoestand in Tsjechië geheel gericht op de voorziening van het Tsjechische gezondheidssysteem. Waarom kent Nederland niet zo'n strategisch product binnen de eigen grenzen?

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-03-20 | 21:44 | 7

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 14-03-20 | 22:03: als er nauwelijks mondkapjes zijn wordt er doodleuk door het RIVM verteld dat mondkapjes niet beschermen en je er geen klote aan hebt. Downplayen zoals we eigenlijk al decennia kennen, natuurlijk helpen mondkapjes!

pibasso | 14-03-20 | 22:30

In NL zou dat nu ook regel moeten zijn. Maar dankzij al die handelsakkoorden waar we onze vinger bij af konden likken hebben we nu niks.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:42

@pibasso | 14-03-20 | 22:30: Twee dagen geleden waren in Padua de terrasjes nog vol met zorgeloze mensen. Het was heerlijk lenteweer. Dat is nu helemaal omgeslagen. Alles ziet er nu leeg en verlaten uit. De ernst van de situatie wordt benadrukt door die mondkapjes. Nederland gaat Italië achterna.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-03-20 | 22:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Op de onderste pica ligt nog een halve vleermuis zo te zien. Snel kopeu, anders is tie weg.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:44

Mocht het geneesmiddel op de markt komen, wie wordt het eerst behandeld? Juist degenen die sneller en effectiever hadden moeten handelen. Politici en hoge ambtenaren van RIVM.
Kortom: oma mag dood

Olleke | 14-03-20 | 21:44 | 8

Dat is al aangekondigd. Dan wordt er "triage" toegepast.
In Maastricht staat al de tent van leven of dood, voor het ziekenhuis.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Zou er nog iets anders gebeuren in Nederland?

mark1487 | 14-03-20 | 21:43 | 2

Nou, het is hier verdomd rustig .......

J-van-de-Bontekoe | 14-03-20 | 22:00

Maximaal 100 km/h niet vergeten, want er wordt streng gehandhaafd.

poisonivy | 14-03-20 | 23:11

Het is duidelijk: we moeten met zijn allen zsm naar China.

Varende_Reaguurder | 14-03-20 | 21:43

De vraag is ook hoe we uit deze shit komen. Als we ons a la China afsluiten, duurt het dan nog twee weken plus een maand? En als er dan weer ergens een feest is met een nieuwe super spreider patiënt 0? Gaan we dan weer opnieuw? Wat is de exit strategie, hoe gaan we terug naar de normale toestand?

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:42 | 7

Iedereen een maand huisarrest.

Wedstrijdkrokodil | 14-03-20 | 22:05

@Max Headroom | 14-03-20 | 21:58: Leraren worden al vervangen (ICT) en nu ook het ziekenhuispersoneel. Ja er komt een enorme revolutie aan.

ja-ja-nee-nee | 14-03-20 | 22:15

@Max Headroom | 14-03-20 | 21:58: Zal niet gaan. Ieder leeg stukje gebouw of huis of wat dan ook is al ingericht voor de nieuwe bewoners van ons land.

The7thGuest | 14-03-20 | 23:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi hè, offshoring, outsourcing, globalisering, vrije markt denken? Ja toch? Wat weet die achterlijke negert Bigi er nou van met z’n jarenlange gejank over het liberalisme?

Bigi Bana Boy | 14-03-20 | 21:42 | 6

Reshoring gaat het helemaal worden de komende jaren. Ik zie kansen.

Max Headroom | 14-03-20 | 22:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar we hebben toch tienduizenden hoog opgeleide medici uit Syrië geïmporteerd. Kunnen zij niet worden ingezet?

Franker | 14-03-20 | 21:42 | 2

Dat waren apothekers en tandartsen toch? Vaklui, dat wel!

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:44

Vluchten met Marokko e.d mogen de komende 10 jaar opgeschort worden.

limburgOkeDan | 14-03-20 | 21:42 | 1

Ligt eraan welke kant op, richting Marokko lijkt me geen probleem.

Franker | 14-03-20 | 21:43

Goed, we gaan weer eens allemaal deaud. Iemand nog in voor een laatste dans?

pielemuisje | 14-03-20 | 21:42

So i guess it sucks to be us.... -Tony Beets.. Goldrush-......

kat-de-kat | 14-03-20 | 21:42

In zekere zin zijn wij natuurlijk in de basis nog altijd slavendrijvers door in andere landen arbeid te laten verrichten voor salarissen en onder werkomstandigheden die wij hier niet willen zien. Alles wat hier is verboden, zoals kinderarbeid, zetten we daar vet op in. Ik geniet van alles wat wij hier hebben en ik lig er ook niet wakker van. Maar in mijn achterhoofd zit toch wel die gedachte.

Leptob | 14-03-20 | 21:42 | 2

Wie is wij? Ik heb daar nooit voor getekend hoor, jij wel?

sarcastro | 14-03-20 | 22:11

Zijn onze boeren ook slaven dan, dat ze moeten melken en dat de melk voor een habbekrats in het buitenland verkocht wordt?
Of noem je dit gewoon handel en economie.

Tuinhekje | 14-03-20 | 22:45

Alle medicijnen komen uit Azië. Want dat is goedkoper en dan maken ze hier meer winst. Tevens gaan bedrijven als Organon dan geen onderzoek naar nieuwe medicijnen meer doen. Het gaat om het geld. Net zoals onze scholen open moeten blijven zodat de ouders blijven werken, ook dat gaat om het geld. Klaar.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:41 | 5

@Trumme | 14-03-20 | 21:45: en MSD heeft vervolgens bijgebouwd in Haarlem. Met grote banengroei.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 22:01

@Lt. Hubert | 14-03-20 | 21:48: Dat zeg ik ook altijd. Het westen, en laat ik mij beperken tot Eurooa, heeft zo'n gigantische overhead, dat gaat hoe dan ook een keer fout. Wij zijn onderweg een 3e wereld continent te worden met veel te veel mensen en veel te weinig werk.

The7thGuest | 14-03-20 | 23:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft iemand de functionele specificaties van beademingsapparatuur? Als het zo schaars is bouwen we het zelf wel. Het zal niet helemaal aan de eisen voldoen, maar een beetje dood gaat niet.

Frau Merkel | 14-03-20 | 21:40 | 11

@Frau Merkel | 14-03-20 | 22:43: maak daar maar max 5l/min pure zuurstof van.. anders over;leven je longen het echt niet... zoek eerst eens in datasheets van oxygen concentrators

tek | 15-03-20 | 01:18

@Frau Merkel | 14-03-20 | 22:36: We hebben toch Philips, die zich volledig op medische apparatuur richt. Doe eens wat terug voor je land en richt je op zuurstofapparatuur en kapjes en wat nog meer nodig is.

gato | 15-03-20 | 09:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Iemand die het een beetje snapt gelukkig. Waar niemand nog aan wil is dat wat voor maatregelen we ook nemen er geen ontkomen meer aan is. We praten nu over weken, maar we kunnen er rustig vanuit gaan dat deze toestand nog minstens 18 maanden doorgaat. Zeker omdat veel landen simpelweg de middelen niet hebben, En als wij restricties opheffen maar een ZZP'er die afhankelijk is van zijn eigen inkomen het oploopt wat dan? Feest van voor af aan. Waar we naar toe moeten is een plan: Hoe laten we 40-80% van de bevolking binnen nu en 24 maanden gecontroleerd antistoffen aanmaken met zo weinig mogelijk verlies van levens.

Leyolm | 14-03-20 | 21:40 | 1

Goed voorstel!

Jimmydepimmy | 14-03-20 | 21:58

China & India verboden de export van mondkapjes. - onzin kan je vandaag 80.000 mondkapjes leveren voor 0.75ct per stuk uit India. <Wel vooruit betalen beste fyenman....

Mark_D_NL | 14-03-20 | 21:39 | 3

Bluf

MoonBeebe | 14-03-20 | 21:52

Koffiefilters met een elastiekje?

marcoplarco | 14-03-20 | 22:12

1 van de dingen die bundeskanzler Sebastian Kurz van Oostenrijk vandaag zei: Onze ogen zijn geopend, we mogen op pharmaceutisch gebied Nooit meer afhankelijk zijn van andere landen en al helemaal niet meer van landen in Azië. We kunnen het onze inwoners niet verkopen dat we geen medicijnen meer hebben omdat we goedkoop willen produceren in China.

gummetjes | 14-03-20 | 21:38 | 9

Die Kurz gooit zonder te twijfelen alle skigebieden dicht de grenzen de scholen en de luchthavens. Daar kan Prutte nog veel van leren.

Trumme | 14-03-20 | 21:47

@Trumme | 14-03-20 | 21:47: aan welk land grenst Oostenrijk? Tuurlijk gooit die man alles dicht.
Los daarvan, Kurz rules. Ben groot fan van die man.

Gazelle | 14-03-20 | 22:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Belanda belanda, Bagus bagus!
www.telegraaf.nl/nieuws/2137447135/wi...
Ze hebben in ieder geval de zelfde lakse overheid van Nederland nog in volle glorie zitten want super lang had het land tegen alle statistieken in 0 besmettingen.
Niet testen = geen cases.
Dat had ik Willem ook nog wel kunnen uitleggen voordat hij vertrok.

Dirk III | 14-03-20 | 21:38

Hoorde vanmiddag van een arts in opleiding dat er 3,4 miljoen besmettingen zijn in NL Gaat de goeie kant op. We gaan allemaal deaud.

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:37 | 12

Op een dag als vandaag denk ik eerder aan 3.1416926 miljoen besmettingen

Arnold Layne | 14-03-20 | 22:21

Dan is het jammer dat al die maatregelen zijn genomen. Nu vertraagt het anders waren wij nu in 3,5->7->14->done = 4 dagen + 10 dagen uitzieken, en lijken opruimen er vanaf geweest.

HetLichtInHetZuiden | 14-03-20 | 22:59

@Trumme | 14-03-20 | 21:54: Ik kan dit comment bevestigen, ik heb ook een kennis in dat ziekenhuis werken die zegt dat de situatie veel erger is dan wat men verteld.

Apollo | 15-03-20 | 09:09
▼ 9 antwoorden verborgen

Corana heeft met onze welvaart te maken, vroeger hadden we geen corona, dat konden we niet betalen.

Mr_Natural | 14-03-20 | 21:35 | 1

Vroeger was er de Spaanse griep.
Trof vooral jongeren, men denkt dat dat kwam door een overreactie van het immuunsysteem. Ouderen bleven juist gespaard.
Men betaalde dus vroeger dubbel en dwars.

snapal | 14-03-20 | 21:55

Verder nog nieuws of blijven we alles tot in oneindigheid herhalen?

Gravin v Kippenbouth | 14-03-20 | 21:35 | 3

Pas maar op dat er geen voedselschaarste komt, Kippebouth.

Mr_Natural | 14-03-20 | 21:40

Als landen als Suriname en Marokko vluchten opschorten kan Nederland dan ook niet voortaan de vluchten uit 'die' landen weigeren?

luukeeeeeert | 14-03-20 | 21:34 | 2

Laten we beginnen met de export van toeslagen.

gummetjes | 14-03-20 | 21:40

De maakindustrie kapotmaken zoals Nederland en de EU structureel hebben gedaan de aflopen jaren, gaat zich nu wreken.

smdyasc | 14-03-20 | 21:33 | 9

We zouden een dienstenmaatschappij worden beloofde Kok. Het vervelende is dat met het verlies van het zelf kunnen fabriceren het vermogen tot specificeren en controleren ook verdwijnt. Daarmee wordt per definitie een afhankelijke positie gecreëerd.
Met dezelfde logica is het autonoom rijden ook gedoemd te falen. Men gaat ervan uit dat de bestuurder in noodgevallen in kan grijpen. Dan kan alleen als de bestuurder getraind is en ruime ervaring heeft om min of meer instinctief in te grijpen en in staat is om een gevaarlijke situatie te herkennen. Als een bestuurder na zijn/haar/het rijbewijs alleen autonoom gereden heeft is die ervaring er niet en zit de bestuurder in een rijdende doodskist.

Frau Merkel | 14-03-20 | 21:46

"Ja maar... Daar is het *goedkoper*"

marcoplarco | 14-03-20 | 22:09

@hondenblaffen. 80% van ons BBP komt van de dienstensector. Hoe noemt u dat dan. In China is dit 50%. En u heeft gelijk eigenlijk bestaat dat niet, daarom proberen we het waarschijnlijk hier, want daar zijn we in NL gek op. Dingen doen die geen bestaansrecht hebben.

Roeieber | 14-03-20 | 22:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Wederom veel woorden om (n)iets te zeggen... laat staan een punt te maken. Hou je nou eens bij zaken waar je écht vanaf weet.

overVecht | 14-03-20 | 21:33 | 7

Mee eens overVecht. En verder is dit topic is een opsomming van oud nieuws.

Gravin v Kippenbouth | 14-03-20 | 21:38

@Gravin v Kippenbouth | 14-03-20 | 21:38:
Vind je?
De ontwikkelingen gaan razendsnel, nu al 3,4 miljoen besmettingen. (voor wat het waard mag zijn)

snapal | 14-03-20 | 22:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik richt de Partij tegen Corona op en dan word ik Generaal.

ikbenerweer! | 14-03-20 | 21:33 | 2

Dat wordt ruzie met de Kolonel en de Bundeskanzlerin. De Totalen Krieg dan maar?

Frau Merkel | 14-03-20 | 21:46

@Frau Merkel | 14-03-20 | 21:46: We kunnen toch eerst een pact sluiten? Dan kan ik ze later alsnog een mes in de rug steken.

ikbenerweer! | 14-03-20 | 21:52

Tiktaktiktak, waar is de crisisbeleving in het kabinet?

Rest In Privacy | 14-03-20 | 21:32 | 4

Rutte heeft zo zwaar zijn standpunt verdedigd, dat hij slechts met schaamrood op zijn kaken daar afstand van kan nemen.

de honden blaffen... | 14-03-20 | 21:47

Rutte is zijn schone overhemdjes aan het halen bij zijn mammie. Mammie die een risicogevalletje moet zijn qua leeftijd. Maarja, misschien heeft hij wel een pestpleurishekel aan haar en dan is zijn beleid ook beter te begrijpen.

Barbarous_Relic | 14-03-20 | 21:58
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl