Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CNN-peiling: Bernie haalt Biden in, staat nu op #1

En dan schakelen we nu over naar een poll van CNN, dat o.a. lekker gewerkt heeft.

Het is namelijk CNN zelf dat middels deze smerige valsstrik - waarbij Bernie in de mond gelegd werd dat hij vindt dat vrouwen geen president kunnen worden - zélf verantwoordelijk is voor de surge van Bernie en de val van hun CNN-kandidaat Elizabeth Warren. "Overall, 27% of registered voters who are Democrats or Democratic-leaning independents back Sanders, while 24% favor Biden." Okay, we speelden een beetje vals in de kop, want "The margin between the two is within the poll's margin of sampling error, meaning there is no clear leader in this poll. Both, however, are significantly ahead of the rest of the field (...)." Maar toch, Warren, voorheen nog nek aan nek met Biden, komt vandaag niet meer voorbij de 14%.

Het Killary-DNC-kartel zet nu alles op alles om Bernie weer onder de duim te krijgen. Gister zei Hillary over Bernie dat "Nobody likes him, nobody wants to work with him, he got nothing done. He was a career politician. It's all just baloney and I feel so bad that people got sucked into it. (...) it's not only him, it's the culture around him. (...) It's his online Bernie Bros and their relentless attacks on lots of his competitors, particularly the women." Toch weer even die vileine genderkaart proberen te trekken, maar niemand koopt deze praatjes nog. Ondertussen wordt Hillary voor $50 miljoen aangeklaagd door Democratische kandidaat Tulsi (v), wegens de uitspraak dat Tulsi een "Russian asset" zou zijn. De backlash tegen Warren na die CNN-truc is onder jonge Democraten ondertussen enorm.

Ondertussen opent systeem-seniel Joe Biden onderstaand ook een front tegen Bernie, om de bal vervolgens echt met mach 15 terug op z'n kukident te krijgen. Hij claimt namelijk dat Bernie hem valselijk beschuldigt van het inperken van sociale vangnetten. Bernie (na de breek) Twitterde vervolgens een filmpje waarin Biden zélf zegt dat hij herhaaldelijk heeft geprobeerd sociale vangnetten in te perken. En dan stemt Joe Rogan deze ronde ook nog eens op Bernie.

Kortom, dit gaat nog een mooi slagveld worden. Wij hopen vooral dat Biden het uiteindelijk toch wint, omdat het dan een verkiezing lang total annihilation van Sleepy Joe door Trump wordt. En Bernie vs Trump, dat is ergens misschien nog wel spannend, want Bernie is toch een beetje de Democratische Trump.

Joe Biden: Bernie is een lul en liegt

Social

Bernie: Joe Biden is zelf een lul en liegt, luister maar hoe hij het zélf zegt

Social

Ondertussen bij de people's champ

Social

Reaguursels

Inloggen

Go Bernie, een politicus met een schoon track record en vechtlust, komt op voor de onderklasse die systematisch is genaaid! Vier jaar Trump achter de rug en het wordt gvd tijd, en dan te bedenken dat bijna 50% van 'Murica niet stemt...

Uqbar | 23-01-20 | 15:09 | 1

"want Bernie is toch een beetje de Democratische Trump" please Spartacus :')

Uqbar | 23-01-20 | 15:11

Het is selectief om aan de hand van een specifiek peiling een verhaal vol aannames en verdachtmakingen te fabriceren. Feit is dat de impeachment hoorzittingen in de Senaat hun vruchten beginnen af te werpen. De steun om president Trump af te zetten is de afgelopen maand in meerdere peilingen gestegen en ligt nu boven de 50%.

Daarnaast verliest Trump het in de landelijke peilingen van de zes Democraten die aan de leiding gaan. Te weten Biden, Bloomberg, Sanders, Warren, Buttigieg en Klobuchar. Door het merkwaardige Amerikaanse kiessysteem is dat op zich niet voldoende. Want Trump verloor het in stemmenaantal in 2016 van Hillary Clinton, maar won toch het presidentschap. Maar in de peilingen per staat staat Trump er op dit moment evenmin goed voor.

De voormalige Republikeinse strateeg Rick Wilson noemde recent in een interview met Salon Biden, Warren en Buttigieg levensvatbaar (‘viable’), maar Sanders niet. Daarin lijkt hij gelijk te hebben. Sanders is een oude socialist die zich bedient van oude retoriek en oude symboliek. Hij is de ideale tegenstander voor de Trump campagne. Ze hoeven zich niet eens in bochten te wringen om Sanders af te tekenen als een rooie rakker. Want Sanders is een rooie rakker van hetzelfde tragisch kaliber als Jeremy Corbyn. Nuances zijn niet aan deze links-radicalen besteed. Daarom deed Trump ook zoveel moeite om via Oekraïne Joe Biden te belasteren. Een slecht uitgevoerde strategie die nu als een boemerang op Trump terugslaat en leidde tot de impeachment hoorzittingen.

Het is grappig dat rechtse media het opnemen voor Sanders die ideologisch het meest van hen afstaat. Of in elk geval suggereren ze dat, maar ze menen er uiteraard geen snars van. Ze beseffen maar al te goed dat de kandidatuur van Sanders de beste kans biedt voor Trump. Daarom doen ze net alsof ze het opnemen voor Sanders. Maar eigenlijk zeggen ze hiermee iets anders, namelijk dat ze het opnemen voor Trump. Het zou de rechtse media sieren dat ze dat gewoon rechtstreeks zeggen en zich niet in bochten wringen door het op te nemen voor hun politieke tegenpool Sanders. Want hiermee maken ze zich ongeloofwaardig.

George Knight | 23-01-20 | 14:51 | 1

Kennelijk weing geleerd van de verkiezingen in 2016, hmmm. Dat hele impeachment is gefabriceerd en slecht in elkaar gedokterd. Al voor de primaries in 2016 hadden de Dems al het heilige voornemen om Trump een vet impeachment oor aan te naaien. Trump wordt niet afgezet, Trump wint een 2e termijn. Links Amerika plus haar media en de Democraten kunnen weer 4 jaar gaan lopen janken. "Four more years", wen er maar vast aan.

Grijskijkert | 24-01-20 | 22:04

Als ik Bernie zo beluister dan hoor ik een combinatie van een gemiddelde D66 politicus en een SP politicus aan de "rechter" zijde van de SP.
Wat elke keer weer jammer is, is dat wanneer een Amerikaanse politicus het heeft over de regeling van ziektekostenverzekeringen in Europa en Canada zij zich slecht hebben laten informeren of bewust niet het complete verhaal vertellen. Want zolang je niet de problemen benoemd die zich b.v. in West Europa voor doen met de betaalbaar houden van de ziektekosten, je nooit met een goed plan kan komen. Zie Obamacare.

forecastle | 23-01-20 | 14:17

Het "nieuwe geluid" komt van Bernie Sanders (78), Joe Biden (77) en Elizabeth Warren (70)... Stokoude 'career politicians' die nooit meer bestuurden dan hun eigen campagneteam. Dat dit de linkse topkandidaten zijn, is toch met alle respect het faillissement van de Democratische partij...
Als Amerikaan zou ik ongezien op Trump stemmen. Man die groot werd in het bedrijfsleven, beslissingen durft te nemen en precies de juiste mensen nationaal en internationaal boos maakt.

drs. Levi Samsonov | 23-01-20 | 11:34 | 2

Vaststaat dat Trump herkozen wordt. Lijk mij een goede stunt als Trump Sanders VP zou maken ! Dan zie je de Dems rondspringen als apen in een kooi ! LOL !

Kim-Jung-Un | 23-01-20 | 13:14

Niet iets waar je gelukkig van moet worden die ouwe socialist van een Bernie. Dan liever die homofiel of die Cubaan.

Overigens lees ik net dat Trump nucleaire technologie in het geniep heeft verkocht aan de islamisten van Saoedi-Arabië...

Dus ja... Als je moet kiezen.... Echt moet kiezen dan toch maar liever die ouwe socialist dan die totaal gestoorde idioot van een Trump.

Theodorus.Goldbach | 23-01-20 | 10:36 | 2

@Theodorus.Goldbach | 23-01-20 | 10:36 |
Bekijkt u de video's die ik in mijn tegels linkte eens, herlees uw tegel en laat dan nog een keer goed bezinken wat u schreef aangaande "dan toch maar die oude socialist".

Verder zou ik graag een vorm van bewijs gelinkt zien waaruit blijkt dat Trump die verkoop in het geniep heeft gedaan aan Saudi-Arabië.

Sjefke7807 | 23-01-20 | 13:09

Oh , trek die witte onderbroek maar over je ogen en ga heen, en vermenigvuldig je niet !

Kim-Jung-Un | 23-01-20 | 13:12

Kijkt u hier naar hoe campagneleiders van Sanders over bepaalde zaken denken. Luistert u met name even naar hun mening over andersdenkenden en de Gulags(!). Dit alles werd aan het licht gebracht door undercover journalistiek. Dood- en doodeng.

Deel 1:

- www.youtube.com/watch?v=BsUAvh_PCWA

Deel 2:

- www.youtube.com/watch?v=P3PWDNkLliE

Deel 3:

- www.youtube.com/watch?v=ImH8AjZrEcY

En Bernie zelf gaat hier ook niet bepaald vrijuit. Hij ging op huwelijksreis(!) naar de Sovjet-Unie en droomt ervan een dergelijke maatschappij in de USA op poten te zetten. Niet bepaald een man die je in het Witte Huis zou willen zien.

Sjefke7807 | 23-01-20 | 10:21

CNN is het Amerikaanse NPO. Links nepnieuws en dus Trump bashen. Heeft niks (meer) met nieuws te maken.

glaaf | 23-01-20 | 09:40 | 1

Alles in Amerika is partijgericht geneuzel. De een wat meer dan de ander natuurlijk.

ZureKoek | 23-01-20 | 10:07

Kortom; als democraten vechten om het been, loopt Trump er mee heen. Dat wordt dus nog vier jaar Trump.

miff | 23-01-20 | 09:35

My take on Hillary-Gabbard:

1) Hillary beseft dat een deel van de Trump stemmers niet vóór Trump, maar tégen Hillary gestemd hebben. Voor het gemak vergeten we dat een deel van de Hillary stemmers tégen Trump gestemd hebben en niet vóór Hillary, de Dems hopen gewoon dat ze het de komende verkiezingen weer doen
2) Tulsi is niet de wetskandidaat van het establishment, dus een useful victim. Door dus keihard haar pijlen op Tulsi te richten, hoopt Hillary een paar stemmers bij Trump weg te lokken onder het motto "the enemy of my enemy is my friend".
De taal waarmee Tulsi zich verdedigt en uithaalt op Twitter lijkt bijna direct gekopieerd van iets wat Trump gezegd zou hebben in de 2016-Campaign.

Conclusie: de dems wéten dat hun wenskandidaat (who ever that may be, Biden of Hillary zelf) het never ever nooit niet kan opnemen tegen Trump. Niet na het debacle van de afgelopen 3 jaar met als treurige hoogtepunt het geëmmer rond impeachment, dat momenteel als een boemerang terug in de gezichten van de Dems vliegt. Kortom: als we niet kunnen winnen door een democratische minderheid, dan wordt onze strategie: winnen met minder dan 50% van de stemmen, door te zorgen dat de tegenstander nóg minder stemmen haalt. Een soort van politiek Catenaccio, waarbij de goal potdicht gezet wordt in de hoop dat je tegenstander een foutje maakt. Dat ze daarmee hun eigen huilie-huilie argument met popular vote/not my president compleet onderuit halen, interesseert natuurlijk niemand (het zou betekenen dat iemand president wordt met een DUIDELIJKE minderheid van de stemmen).

My prediction: kansloos. Allemaal voor de bühne en volkomen kansloos. Trump gaat met een landslide victory nog 4 jaar in het witte huis zitten en de dems weten de komende vier jaar niks beters te doen dan verder te gaan met het in blinde paniek gooien van modder naar letterlijk álles wat hun president doet en zegt. Er zal verdere verdeeldheid binnen de eigen partijregionen komen en uiteraard is het allemaal de schuld van Trump, verdedigd met een vrachtwagenlading aan stroman-argumenten en jij-bakken. Ondertussen doet Trump het goed op de gebieden die normaal gesproken de "paradepaardjes" van de Dems zijn: laagste werkeloosheid onder de Afro-Amerikanische bevolking ooit, meer vrouwen in belangrijke politieke posities ooit, een duidelijke koers vóór Amerika en, waarmee ze al helemáál niet om kunnen gaan, een conservatief die zich niet met modder laat besmeuren en het rustig over zich heen laat gaan, maar ééntje die -verassing verassing!- gewoon dubbel zo hard terug smijt.

Gladiator Fap | 23-01-20 | 09:20 | 1

ik bedoelde natuurlijk WENSkandidaat en niet WETSkandidaat in de tweede zin.

Gladiator Fap | 23-01-20 | 09:28

Verheug me nu al op de “duiding” van de NPO bij de presidentsverkiezingen dit jaar. Wederom zullen ze de democratische kandidaat enorme kansen toedichten en Trump volledig de grond in praten. Om vervolgens weer volkomen verbaasd te zijn als Trump ook deze verkiezingen weer met overmacht wint. Het is voor linkse mensen altijd even schakelen als ze er keihard mee geconfronteerd worden dat hun wereldbeeld niet aansluit bij de werkelijkheid.

Mark zit te Dutten | 23-01-20 | 09:19 | 2

Precies... als een voorgeprogrammeerde robot die op tilt slaat als er iets onverwachts gebeurt... Links is (jammer genoeg, ik geloof in balans!) vol-ko-men de weg kwijt

Gladiator Fap | 23-01-20 | 09:33

De vorige won die niet met overmacht toch?

ZureKoek | 23-01-20 | 10:06

ik ga er lekker, door het hele jaar heen, met mijn kleine camperbusje er op uit, fijn in de vrijheid, kacheltje aan bakkie pleur en een goed boek, bijtijds met mijn vrouw de koffer in. Overdag stevige wandelingen en wat cultureel zijn. Ja dat is vrijheid. Als je een enorm groot ego hebt zoals veel politici, zit dat simpele genieten er niet in. fijn voor hun, fijn voor mij.

Jonkheer-Carolus | 23-01-20 | 09:08

Top, Biden leek me nog wat jong en onervaren. Bernie is natuurlijk ook pas iets van 97 maar dat begint er al op te lijken. Wat is dat toch, dat je met iedere normale baan rond je 65e wordt weggestuurd om achter de geraniums te gaan zitten, behalve voor de belangrijkste (soort van) baan op Aarde.

Is het niet fijn om je toekomstplannen te late. Smeden door iemand die nog leeft tijdens de toekomst.

ZureKoek | 23-01-20 | 08:47 | 2

Is ervaring waardeloos dan?
De jonge vervanging voor Sanders is Alexandria Ocasio Nina Pinta Sinta-Maria Cortez...

Hakoen | 23-01-20 | 11:14

Mensen takelen af. Zowel fysiek als mentaal. Ervaring is prima, maar 60 jaar is wat overdreven. Ik weet dat mevrouw Cortez volgens alle blaf media de reincarnatie van satan is, dus dat zal je er wel mee bedoelen.

ZureKoek | 23-01-20 | 12:46

Even een bespiegeling van het @nostyle artikel.

1) Peilingen zijn onbetrouwbaar.
2) CNN iets laten peilen is zoals je Groen(s)Links iets laat peilen.
3) Bernie (and his Bro's) zijn misschien populair onder een bepaalde stroming van de Dems. Namelijk de marxistische deel. Bernie (en zijn bro's) worden overigens gehaat door de Corporate/Neolib Dems (denk Pelosi) en de pink hair feminists and their male allies (en andere blue checkmarks op twatter).
4) Super Tuesday is begin maart en dan weten we het definitief.
5) Iowa wordt beslissend.
6) Biden is de kandidaat van de Corporate/NeoLib Dems bij gebrek aan Hillary. Hij is net zo corrupt als de Clintons en dat vinden de Corporate Dems lekker. Hij moet Oboema nostalgie oproepen bij independent voters. Probleem is alleen dat Sleepy/Creepy Joe incoherent en bizar is wanneer hij publiekelijk spreekt, en in debat afgeslacht gaat worden.
7) De kans op een terugkeer van Hillary acht ik zeer klein op dit moment (tenzij er wat met Biden gebeurt).
8) Er is een schisma binnen de Dems. De Corporate/NeoLib Dems hebben de poen en status maar de jongeren van de partij zijn vele malen vocaler. En vooral op de socials. Een probleem, de jongeren zijn geradicaliseerd en zwaar marxistisch. Momenteel verdeeld tussen Bernie (die de traditionele marxisten vertegenwoordigt) en Pocahontas Warren, die momenteel de college marxists op de coasts vertegenwoordigt (nadat Kamala Harris, hun eigenlijke kandidaat, uitviel). Nog een probleem. Ondanks het luidruchtige geschreeuw van deze jongeren, zien independents hun ideologie helemaal niet zitten.
9) Impeachment was een instrument van de Dems om Trump alsnog te verwijderen en de verkiezingsuitslag te corrigeren. Alleen is de vraag of Pelosi (lijder van het congres) wel wilde dat er uberhaupt gestemd zou worden in het congres. Veel liever had ze het vaag gehouden. Maar onder druk van de AOC's en de overige op de socials vocale extremisten, heeft ze de stemming laten houden. Overigens is impeachment kansloos maar dat weten zelfs de Dems. Niet voor niets heeft Pelosi er een maand over gedaan om de artikelen door te sturen naar het senaat.
10) Trump gaat dik winnen in 2020, van alle Dems kandidaten hoefde hij alleen bang te zijn voor Tulsi Gabbard en Buttigieg (Bootyjudge). Maar de Dems leiding gaat hun toch niet nomineren. Independents gaan ongetwijfeld voor Trump tenzij er iets spectaculairs gebeurt in de komende maanden.

Graaf_van_Hogendorp | 23-01-20 | 08:41 | 2

Nauwkeurige analyse. Ik ben het grotendeels met impeachment commentaar. Ja, haar hand werd gespeeld en ze moest volgen, maar iets zegt mij dat dat tevens gebeurde, om Biden te wippen (zodat Hillary alsnog kan meedoen, wat ik eerlijk gezegd nog steeds verwacht). Vervolgens proberen ze nu maar impeachment op impeachment te plannen (dit gaat echt niet de enige zijn) om de schijn te wekken (waar rook is -gedachte) om overigen alsnog over te halen.

LuNaTeeQ | 23-01-20 | 08:53

Zo zou het weleens kunnen zijn.

homieguerneville | 23-01-20 | 09:45

Och de vorige keer dat Bernie genaaid werd door de Democraten (ook hier was CNN bij betrokken) kocht hij als troost een 4e huis van 600k.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:27

Fingers crossed dat Bernie de Democratische nominatie binnensleept. Op de aanhangers van diezelfde Bernie aan is er werkelijk geen enkele gematigde democraat of twijfelende kiezer die voor hem zal stemmen. Ik voorspel een landslide victory voor Donald. 4 more years, make America greater!! Yippikayee motherfuckers.

The2Amendment | 23-01-20 | 08:24 | 3

En of er veel Demcoraten op Bernie gaan stemmen! Die stemmen nog op Hitler of Dracula als de DNC die zou nomineren, het zijn een soort van zombies en beloftes van gratis vanalles lokt die bende zeker naar de stembus.

Het probleem voor ze is dat de Independents niet voor een die-hard communist gaan stemmen en die hebben ze nodig om Trump te kunnen verslaan.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:31

Ik denk dat je gelijk hebt. Neem echter wel een i=ding in ogenschouw: Sanders is oud, dus zijn VP zou zomaar (snel) president worden. Dus een goede tweede kan alsnog hem een kans geven. Maar hoe dan ook, Trump blijft toch president.

LuNaTeeQ | 23-01-20 | 08:33

@Moonwarrior | 23-01-20 | 08:31:
Bernie bro's vertegenwoordigen echt geen meerderheid van Dems hoor. Zijn wel luidruchtig op de socials.

De meerderheid van actieve Dems zijn normies en zitten in het Corporate/NeoLib kamp. Maar zij worden overschreeuwd door Pocahontas/Kamala/Klobuchar fans, Bernie Bro's, Yang gangers en ander marginaal maar luidruchtige marxisten.

Graaf_van_Hogendorp | 23-01-20 | 08:42

Is het woord "systeem-sienel" de test voor reaguurders om te kijken of ze nog Alzheimer-cq Korsakovproof zijn?

JohnFrederikstadtdt | 23-01-20 | 08:17

Dat is zijn de Democraten in een notedop:
Opbieden wie het meeste geld weg gaat geven.
Andermans geld.

Het moge duidelijk zijn waarom ze ge-obsedeerd zijn met impeachment, want deze 3-time losers gaan niet winnen van Trump.

Rest In Privacy | 23-01-20 | 08:13

Allemaal voorspel, zodat Hillary straks alsnog kan instappen.

LuNaTeeQ | 23-01-20 | 07:39 | 1

Wie het ook wordt; ze lopen allemaal drie jaar achter met campagnevoeren.

Rest In Privacy | 23-01-20 | 07:55

Ze maken dezelfde fout als in uk, en straks in nl, als Er een rechtse kandidaat is, zetten we er een heel links persoon tegenover, het middenveld moet dan kiezen. Ik zou zelfnooit op bernie stemmen, want veel te links, dan maar trump (of niet) Stemmen als alternatief. Ik snap niet dat links dit niet in zit, maar ik rouw er niet om

geen_kwijl | 23-01-20 | 06:43 | 4

De VVD weet links wel te bestrijden: door zelf een nog linkser beleid te voeren.

keestelpro | 23-01-20 | 07:56
▼ 1 antwoord verborgen

Het was zeker een valse strik. Vandaar de twee ss-en.

ristretto | 23-01-20 | 06:38

Moddergooien 2.0

DeutschlandUberAlles | 23-01-20 | 06:31

Bernie is een commie beroepspoliticus die nog nooit iets fatsoenlijks bereikt heeft. En zijn staff zijn militante antifa lui.

beschuitfluiter | 23-01-20 | 05:38

Trump wordt niet afgezet, leuk voor de show en de kijkcijfers maar het volk wil het niet.

En samen zijn zij een groter leger dan wie dan ook dankzij het 2e amendement, bescherming tegen een vijandige staat.

sprietatoom | 23-01-20 | 03:31 | 2

Nou de kijkcijfers hoeven ze het niet voor te doen want het is wel zo ongelofelijk saai.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:37

En daarom zouden wij jaloers moeten zijn op zo’n 2de amendement!

NasiGordon | 23-01-20 | 08:44

Denken de democraten nu echt dat ze een kans maken de aankomende verkiezingen te winnen? Laat me niet lachen , het volk begint hun domme trucjes en leugens te doorzien, zei het langzaam.. Zelfde gebeurt in NL al , succes hè , NPÖ ....

stikstofhelp | 23-01-20 | 03:30
-weggejorist-
Hendrik Zeevaarder | 23-01-20 | 02:10

De enige democraat die een kans maakt tegen Trump is Michael Bloomberg. Hij gaat pas mee doen nadat Joe en Bernie elkaar nog meer afmaken. Pas voor super tuesday in Maart gaat Bloomberg meedoen. De delegates van Iowa en NH zijn peanuts vergeleken met die vele tientallen die meetellen na super tuesday
Bloomberg is niet een typische liberal democrat en was ooit zelfs republican en hij is nog eens tien keer rijker dan Trump.
Hij was 12 jaar succesvol burgemeester van NYC en is de enige met statuur die het eventueel kan winnen van Trump. Enige nadeel: hij is ook al oud, 77 geloof ik

Fontanarossa | 23-01-20 | 01:26 | 6

Als ik hem was, gaf ik alles weg. De hele 40 miljard.
Dat kost hem 122 dollar per US inwoner. Dan ben je pas een democraat.

Oprisp | 23-01-20 | 01:51

Hillary Clinton gaat meedoen Dat is één ding dat zeker is. Trump zal haar voor de tweede keer verslaan.

Nehemia | 23-01-20 | 05:28

Bloomberg maakt geen kans en doet alleen mee om de regels te omzeilen mbt PAC en campagneregels.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar twee (of meer, in deze) vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Dit is puur goud voor Trump die NIKS hoeft te doen om te worden herkozen vanwege complete incompetentie en onwil van de Dems om ook maar iets te presteren.

Het varken van Allah | 23-01-20 | 01:25

Ik heb gewoon medelijden met *journalisten* van bv. NRC en volkskrant. Hoe moeten die nu een positief beeld van de hoog gejubelde democraten geven als die zich wederzijds voor rotte vis uitmaken.

jan huppeldepup | 23-01-20 | 01:07 | 4

Ze doen gewoon wat ze altijd doen: liegen!

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ook politiek, Macron die helemaal Acopolypse now gaat, "we never won a war !"' maar dit stukje Frankrijk beschermen we !

sprietatoom | 23-01-20 | 01:04

Vote for TRUMP. The best for America and for the free west civilization.

De Evangelist | 23-01-20 | 00:38 | 1

Amen.

Nehemia | 23-01-20 | 05:31

Ik wil ook op een.

Deksmaat | 23-01-20 | 00:35 | 1

Op1 of Opjinek ?

grapo | 23-01-20 | 00:40

De Amerikanen hebben hun zorgen en wij de onze. Wij moeten Rutte wegkrijgen. Wij moeten Nederland behouden. Wij moeten een rechtse coalitie met FvD en liefst ook PVV erin hebben. Laat de Amerikanen doen wat ze nodig achten, wij doen onze plicht. Ach, leefde Pim nog maar. At your service, ik word er weemoedig van.
Valstrik is trouwens met 1 s.

JvanDeventer | 23-01-20 | 00:23 | 1

PVV is net zo rechts als Bernie Sanders. Niet dus, ja ze hebben een hekel aan boetnlaanders, da's mooi, maar voor de rest is Geert's club gewoon links, sociaal etc.... Daar waar FvD een echte liberale club is is PVV een curieuze mix van linkse en rechtse ideeen. PVV is bijvoorbeeld tegen legalize dope, typisch een Geert puntje wat aangeeft dat ze helemaal niet zo vrij en rechts zijn.

elfenstein | 23-01-20 | 07:58

Waar is Bloomberg eigenlijk, had wel meer van hem verwacht.
En waarom is Hillary de democraten tot aan de grond toe aan het afbreken?

Harry Turtle | 23-01-20 | 00:21 | 6

Het is weer die tijd van de maand denk ik.

The2Amendment | 23-01-20 | 08:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Oldje

small_town_dude | 23-01-20 | 00:19

ik zie net allemaal verzetsstrijders op NPO1. Ik zeg: Arnon 2020 en Dieuwertje Bloksnör First Granny. Geen carrière bij gratie van meebewegen met de sociaal wenselijke deugnorm. Dat doen alleen nazis. Neen. Dit zijn mensen, die je kan vertrouwen. #voteArnon

klimaatsloper | 23-01-20 | 00:10 | 1

Diewertje is inderdaad een stuk onbenul.

van Oeffelen | 23-01-20 | 09:33

Ik zit dat impeachment gewauwel te volgen via een live stream.

Manmanman... Geen smoking gun. Geouwehoer. Nou gaat het weer over Poetins 'agresssion against the free world' en hoe 'vulnerable' Oekraïne is en blah blah.

Deze impeachment gaat helemaal nergens heen.

Ten eerste: de president heeft wellicht gevraagd om een onderzoek. Nou en? Is het niet ook een beetje zijn werk om vermoedens van corrupt gedrag te laten onderzoeken, of het nou zijn politieke vijand is of niet? Uit zo'n onderzoek kan dan immers ook komen dat Biden totaal onschuldig is en dan staat Trump in zijn hemd. Hoe kan het nou toch illegaal zijn om aan te sturen op het onderzoeken van de waarheid, zeker als er aanwijzingen zijn dat er een zaakje stinkt (en die waren er).

Ten tweede: Biden Trumps tegenstander in 2020? Dat was op dat moment toch helemaal niet bekend, zelfs nu is het nog geen uitgemaakte zaak.

Ten derde: die tweederde van de stemmen gaan ze sowieso niet halen dus waarom beginnen aan de exercitie? Je gaat alleen voor lul als je een impeachmentprocedure begint die niet tot afzetting leidt.

Knufter | 23-01-20 | 00:08 | 7

Misbruik van macht: dat slaat eerder terug op HvA. Tweede keer proberen ze nu een president te impeachen. En nu met hear say.

Het is allemaal aandacht trekkerij en rancune. Zolang ze maar zoveel mogelijk modder op trump gooien, dan zal iemand vast wel wisselen van kant (want waar rook is-gedachte).

Ik vind de discussie op nu punt no ook leuk om te lezen. Er is geen bewijs, en dat kunnen ze ook niet laten zien. Er is letterlijk gevraagd aan iedereen gevraagd wie het zou kunnen/moeten weten (hun kroongetuigen) of die personen zelf dachten dat het een impeachable offense was en elke getuige zei NEE. Zelfs hun eigen getuigen dus.

Het was allemaal een spel van dnc om Biden uit de race te halen, maar het ging van kwaad naar erger.

LuNaTeeQ | 23-01-20 | 07:47

@Mazzelstof | 23-01-20 | 07:00:
Nee als argument dat het Dumb Donald niet om corruptie gaat. Het gaat hem om Joe Biden. Dat ligt er zo mijlendik bovenop dat het nogal dom aandoet om met het argument te komen dat het Trump om
"corruptie" te doen zou zijn geweest. Wat denk je zelf zou echt?

Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 08:37

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 08:37: Net zo goed als het de Dems écht gaat om het zogenaamde machtsmisbruik (verkiezingen die ze niet kunnen winnen, iemand?) en die vrouwen die hem van misbruik beschuldigden (waar zijn die eigenlijk gebleven?) écht ging om gerechtigheid na ál die jaren. Feit is, dat je het niet kunt bewijzen. En als je iets niet kan bewijzen, gaat de beschuldigde vrijuit. Zélfs als je aan je water voelt dat hij waarschijnlijk schuldig is en zélfs als je de beschuldigde -zeer subjectief- intens haat. Zo werkt het rechtssysteem. Zo worden namelijk ook de onschuldigen beschermd. En het uitgangspunt bij elke beschuldiging is dat de verdachte onschuldig is, totdat zijn schuld bewezen is. Toch, Beste_Landgenoten? TOCH?? Of geldt dit niet voor Trump?

Gladiator Fap | 23-01-20 | 09:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoop dat die Hillary die 50 miljone moet betalen aan majoor Tulsi.

Verdorie je zal maar als FAC ergens ten velde liggen met je buddy, Tulsi. Doen.

Moneytron | 23-01-20 | 00:06

Trump hoeft geen campagne meer te voeren.
De Dems zijn compleet de weg kwijt.
En denk je werkelijk dat de Amerikanen een communist kiezen?
Een zittend president, die, voor de Amerikanen, redelijk wat succesjes heeft behaald, gaat het opnemen tegen één van de drie omstreden bejaarden.
Tulsi zou een kans kunnen maken, maar die is nog te blue.
De democratische slangenkuil is gevuld met gifslangen. Haar tijd komt wellicht nog.
Al met al nog ong. 5 jaar Trump.
Great!

Ruimedenker | 23-01-20 | 00:06 | 9

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 08:40: dat jij dat niet begrijpt zegt meer over jouw dan over die stemmers die al jaren uitzichtloos werkeloos zijn en nu een baan hebben bijvoorbeeld.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:45

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 08:40: Dat jij het niet snapt lijkt bijna een garantie voor succes van het tegendeel. Je bent zo verkokerd in je denken dat het me niet echt verbaast.
Zucht.
1. We hebben er hier niets over te vertellen, dus waar wind je je over op?
2. De resultaten die Donald behaalt zijn aansprekend. Stats speak.
3. Er zijn miljoenen andere Amerikanen dan degenen die we steeds zien vanuit de oost en westkust. Die hebben andere belangen.
4. De alternatieven aan democratische zijde zijn tot nu toe slechtst tot zeer slecht. Misschien dat er nog iemand op staat, anders is het al een gelopen race.
5. Wel de grootste bully en grote mond, maar geen oorlogsvoerder. De minste betrokkenheid bij oorlogen of conflicten ever.
6. Alle nadelen afwegend, die er veelvuldig zijn, slaat de balans voor velen richting Donald.

Het is net zo als in de tekst van de onvergetelijke Smiths: Panic.

Burn down the disco
Hang the blessed DJ
Because the music that they constantly play
It says nothing to me about my life
Hang the blessed DJ
Because the music they constantly play

ristretto | 23-01-20 | 09:04

@ristretto | 23-01-20 | 09:04: Amen. Niet alleen bij de US Dems, maar ook bij het gehele wereldwijde (overal waar dat van toepassing is natuurlijk) linkse establishment blijft de langspeelplaat al sinds 4 jaar hangen bij de passage "Orange man bad, orange man bad". Ze weten er geen raad mee, omdat ze niet meer gewend zijn politiek te bedrijven. Macht maakt corrupt. En de corrupten tenderen daarnaar zich zelf mateloos te overschatten. Daarom komt iedere tyrannie, iedere dictatuur en ja, ook het linkse establishment op een gegeven moment ten einde. En dan, uiteindelijk, komt het er alleen maar op neer hoe je je einde ondergaat: als een volwassene met je kop naar voren je bestemming in de ogen kijkend of -zoals het corrupte linkse establishment al sinds jaren laat blijken- als een klein kind, schreeuwend en met de vuisten op de bodem slaand. Dit, mijn beste ristretto, zullen trollen als Beste_Landgenoten nóóit begrijpen, omdat ze als useful idiots déél zijn van het probleem. anders gezegd: als m ooit geleerd had zelfstandig t leren denken (en niet alleen maar had geleerd wat je moet doen om te deugen in de ogen van de anderen), dan was ´m niet de trol geweest, die wij allen op Geenstijl zo koesteren. Ja, koesteren, want het doet altijd goed om te zien dat er mensen zijn die nóg dommer zijn dan jouzelf, omdat ze het begrip zelfspot niet begrijpen. :-)

Gladiator Fap | 23-01-20 | 09:53
▼ 6 antwoorden verborgen

De Democraten lijken er alles aan te doen om Trump te helpen. Wat een armoede vanuit die partij

Fijn_dat_je_er_bent | 23-01-20 | 00:06 | 1

En Hillary is ook nu weer die vriendin met wie je verder geen vijanden meer nodig hebt.

Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 00:36

We zijn gek geworden... make america great again!

Poesman | 23-01-20 | 00:05

Zie de ouwe Bernie liever dan de boef van een Biden. Bovendien moet de US op de schop. Tegenstellingen rijk arm worden steeds groter. De secretaresse van een CEO die meer belasting over haar inkomen en zelfs vermogen betaald dan haar baas die via constructies van alles ontduikt, ontwijkt.
De oorlogen van de US worden niet betaald door de rijken en het kapitaal maar door de gewone burgers. Kapitalisme is prima maar niet zodra men systemen misbruikt. Leverage, strangles etc.

Moneytron | 23-01-20 | 00:00

Ach een CNN poll... dan weet je het wel. Fake News om maar weer meer kliks te genereren.

straatsurfer | 22-01-20 | 23:56

Volgens mij kan ik niet stemmen in de USA.
En jullie ook niet.

Piet Karbiet | 22-01-20 | 23:43 | 2

Klopt, maar velen denken in hun hoofd van wel.

ristretto | 23-01-20 | 00:04

Tegel van het jaar!

kindapaas | 23-01-20 | 05:45

Elke keer als Hillary zich weer meldt weet je weer even waarom Trump gewonnen heeft.

Lafayette | 22-01-20 | 23:43 | 1

Het wordt dus geheid Sanders. Als de totale loser Hillary zich tegen hem keert, kan de overwinning hem niet meer ontgaan.

MAD1950 | 22-01-20 | 23:58

Ondernemend Amerika zal over 't algemeen geen socialist als president willen.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:41 | 8

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 00:55: 90% belastingtarieven zijn rechters dan wat wij hebben? Hij lult net alsof hij wel meevalt maar zijn liefde voor de USSR en Venezuela laten zien hoe hij werkelijk over zaken denkt.

Moonwarrior | 23-01-20 | 08:58

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 00:55|
Sanders geen socialist?!? U heeft werkelijk geen idéé hoe ver links die man zit! Hij aanbidt de Sovjet-Unie, ging er op huwelijksreis en zijn droom is de USA veranderen in een staat alla diezelfde Sovjet-Unie. Veel linkser wordt het gewoon niet. Ziet u onderstaande tegel van mijn hand met links waarin via undercover journalistiek op pijnlijke wijze wordt bloot gelegd met wat voor iemand we van doen hebben:

- Sjefke7807 | 23-01-20 | 10:21 |

Sjefke7807 | 23-01-20 | 13:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Het wachten is op Hillary, die gaat zich nogmaals verkiesbaar stellen.

Mogwai | 22-01-20 | 23:18 | 4

Lijkt er wel op dat ze het water test. Maar dan moet Trump wel in zwaar weer terecht komen. Maar het lijkt er op de de Dems als hun kaarten al op tafel hebben met de impeachment. Verwacht eerder een joker uit het Trump kamp.

P-unit | 22-01-20 | 23:30

Vindt ze 1 pak slaag niet genoeg?

Muxje | 22-01-20 | 23:33

@Langshetrandje | 22-01-20 | 23:24: Hahaha, ja dat gaat dan weer een flinke poppenkast worden.
@P-unit: Enig idee of er een uiterste aanmelddatum is?
@Muxje: Gigantische plaat voor d'r bakkes.

Mogwai | 23-01-20 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Bernie heeft problemen in zijn organisatie. Project Veritas doet weer zijn ding en gaat under cover in Camp Bernie. De organizers van Bernie zijn een stel enge weirdos:
www.projectveritasaction.com/

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:18 | 1

Wordt niet gecovered door de MSM, dus krijgen de meeste mensen dat niet mee. Veritas hashtags kunnen ook niet trending worden op twitter, raadt eens hoe dat kan.

straatsurfer | 22-01-20 | 23:42

Ik volg dit allemaal niet.
Ik kan de ontwikkelingen in de binnenlandse politiek al nauwelijks bijbenen.
Sterker nog, ben al blij dat ik mijn broek aangetrokken heb vandaag.

King of the Oneliner | 22-01-20 | 23:16 | 1

Je bent je bretels vergeten.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:32

Ben zelf wel gecharmeerd van Yang. Net als Sanders komt hij op mij over als iemand die niet echt establishment is. En authentiek.

Diotima | 22-01-20 | 23:02 | 3

En met een goed thema: iedereen werkeloos door AI. Goed om over na te denken.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:16

@Sitting_targets | 22-01-20 | 23:16:
Hij voelt de toekomst goed aan denk ik. Ook sympathiek hoezeer hij met met zijn eigen verhaal bezig is en problemen analyseert, niet veroordeelt. "I look at the numbers". Ik weet alleen niet hoe hij als politicus zal functioneren.

Diotima | 22-01-20 | 23:23

@Diotima | 22-01-20 | 23:23: Inderdaad wel een aardige kandidaat, net als Booty... Butgag... Buttig.. Die andere vent. Maar niet mediageniek genoeg. En hoe iemand als politicus is doet er ook wel een beetje toe. Zoals Joe Rogan al zei: wat je plannen zijn is leuk om te weten, maar het gaat om wat je voor elkaar gaat krijgen.

Muxje | 22-01-20 | 23:36

Ik kan niet goed tegen mensen die tijdens een gesprek steeds zeggen "listen to this".

Ja, knuppel ik zit naar je te luisteren maar na de tweede keer haak ik dan af.

Met je "listen to this"

Knufter | 22-01-20 | 22:59 | 1

Read this.

Kaas de Vies | 23-01-20 | 05:36

Wanneer komt die Hillary nou eens uit de kast of heb ik wat gemist ?

Jan Leul | 22-01-20 | 22:51 | 3

Als lesbo of dat ze toch weer de race instapt?

P-unit | 22-01-20 | 22:56

@Jan Leul | 22-01-20 | 22:57: Is ook de enige manier hoe ze het met Bill zou kunnen volhouden, en wat moest ze anders op het pedo eiland van Epstein? Zou wel een bomshell zijn.

P-unit | 22-01-20 | 23:02

Trump heeft weinig te vrezen van Bernie Sanders. Sanders is net zoals die andere socialist met SJW idealen uit het VK, Jeremy Corbyn, geliefd in de universiteitssteden maar absoluut niet bij de traditionele aanhang in de rest van het land. Wanneer de democraten niet met een aansprekende gematigde kandidaat op de proppen komen die voor meerdere kiezers acceptabel is wordt het gewoon nog 4 jaar Potus.

therealbraindump | 22-01-20 | 22:48 | 8

@Langshetrandje | 23-01-20 | 00:05:
Bijzondere interesse in dergelijke absurde ideeën... om ze te kunnen voorkomen. Vooralsnog weinig succesvol want zelfs Franske Timmermans komt met hetzelfde geneuzel om 1 biljoen euro van de Europeanen af troggelen.

Stormageddon | 23-01-20 | 00:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Imaginair the shock.
Eerst tokkierechts en vervolgens een communist ( naar VS termen).
Echt dat land gaat helemaal bezerk. Goed voor de EU.. dat wel.

Epistulae_Morales | 22-01-20 | 22:49

Gezien vanuit populistisch links oogpunt begrijp ik zo’n domme opmerking best. ‘The 85% people’ zoals een ander helder licht alhier soms placht te zeggen. Welnu, met 15% linkse warhoofden wint men geen verkiezingen, wat rest is leugens, bedrog en propaganda zodat het marginale deel groter lijkt dan het is. Overigens, hoe zit het met het Impeachment proces, wil het al vlotten met helemaal niets..?

Veluwse-Eikel | 23-01-20 | 00:03

Twee woorden voor 'The Bern': Super deligates. Uiteindelijk maken binnen de Democraten de bobo's uit wie er kandidaat wordt. Dus als je niet met vlag en wimpel de kandidaat bent voor de leden dan wordt het lastig de kartel kandidaat, en dat is sleept Joe Biden, te verslaan. Maar de meer Clinton zich tegen je keert de beter. Dat wel. Het is wel bizar hoe men elkaar nu probeert de tent uit te vechten. Net als de ongegeneerde aanvallen op Trump. Van ongekende valsheid.

P-unit | 22-01-20 | 22:37 | 1

de macht van die Supers is ingeperkt sinds vorige verkiezingen, kijken hoe dat gaat lopen.

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:03

Sanders of Trump kiezen tussen 2 bejaarde dwazen

Petroselinum crispum | 22-01-20 | 22:37 | 3

de mouthanen van de media vertellen je wel wie hun voorkeur heeft

Jan Passant mk2 | 22-01-20 | 22:39

Ben jij ook zo blij dat wij toch maar even zo'n jonge energieke, compleet falende leugenaar hebben.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:01

Bloomberg gaat nog instappen maar ja, ook al flink bejaard.

5611 | 23-01-20 | 05:05

Ben geen fan van Clinton maar hier had ze het volk een dienst bewezen. Sanders is een man met achterlijke socialistische denkbeelden. Schuurt tegen figuren als AOC aan. Deze man moet wel degelijk weg.

netniet | 22-01-20 | 22:32 | 1

is bijna 80 en laatst nog een hartaanval gehad... Wil Amerika in een soort soviet unie veranderen, gevaarlijke man. aoc is overigens veel dommer.

limburgOkeDan | 22-01-20 | 22:58

Archie Bunker gaat voor Trump en Meatloaf gaat voor .... niet voor een vrouw à la Elisabeth Warren, Hillary Clinton of Greta Thunberg: zij allen doen met hun dodemansknop-blik-in-de-ogen elke man subiet wegzappen. Joe Biden smaakt naar verschaald kleinbier. Blijft over, omdat er toch iemand over dient te blijven: de socialistische favoriet van Amerikaanse colleges Bernie Sanders. Ach, hij heeft een links hart en heeft de verleiding weten te weerstaan om op oudere leeftijd wijzer & rechtser te worden. Mag hem wel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-01-20 | 22:30 | 4

Meatloaf? Of bedoel je meathead?

Enrico Palazzo | 23-01-20 | 06:59

@Enrico Palazzo | 23-01-20 | 06:59: ja, natuurlijk. Meatloaf is die zanger.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-01-20 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

In Florida probeert de Republikeinse gouverneur te voorkomen dat ex-gevangenen hun stemrecht terugkrijgen. Want die stemmen overwegend Democratisch. Lees en huiver.

beniknouzoslim | 22-01-20 | 22:30 | 1

Dus de meeste criminlen stemmen op Democraten, denk daar nu eens goed over na...

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:08

5 Posts in 12 minuten. Uit ervaring kan ik u aanraden dat het dan bedtijd is.

Sinterbikske | 22-01-20 | 22:33

@Sinterbikske | 22-01-20 | 22:33:
En als hij de linkjes nou zelf begreep, of dat de linkjes zouden zeggen wat hij denkt dat ze vertellen, of dat ze zijn mening zouden onderbouwen... maar nee. Het tegendeel lijkt het geval.
Bijzonder ding, die @beniknouzoslim. Het antwoord op zijn nickname is: Nee.

Stormageddon | 22-01-20 | 22:38

@Stormageddon: als je het artikel in zijn geheel leest spreekt dat voor zich. Speciaal voor jou: de rechter heeft bepaald dat ex-gevangenen in Florida weer mogen stemmen. Republikeinen frustreren de uitvoering van die uitspraak door drempels op te werpen: eerst moeten boetes worden terugbetaald. Dit artikel geeft de stand van zaken weer.

beniknouzoslim | 23-01-20 | 00:14

Met deze kandidaten gaat Trump op zijn sloffen door naar 2024.

Beste_Landgenoten | 22-01-20 | 22:27

@Stormageddon: soms bevat een artikel meerder e statements. Dat de Republikeinen de aanval kiezen in Wisconsin doet niets af aan het feit dat ze een lange historie hebben van het onderdrukken van de opkomst. Dat is de hoofdzaak.

beniknouzoslim | 23-01-20 | 00:17

@beniknouzoslim | 23-01-20 | 00:17:
Maar nu dus niet meer. En niet dat het veel geholpen heeft in het verleden. Hooguit een paar zeteltjes in het Huis van Afgevaardigden. Het heeft nooit een democratische president kunnen voorkomen. Niet in het geval Clinton en niet bij Obama.

Stormageddon | 23-01-20 | 01:40

Grappig hoe je ons probeert te vertellen dat de Republikeinen de verkiezing van 2020 willen stelen terwijl de Democraten nu bezig zijn 2016 te stelen... Eigenlijk zijn ze daar al 3 jaar mee bezig, vanaf dag 1 dreigen ze met impeachment en dan met de Russia-hoax

Moonwarrior | 23-01-20 | 12:41
▼ 5 antwoorden verborgen

@mstock: Republikeinen kiezen ALTIJD de aanval en verantwoorden zich nooit ergens voor.

beniknouzoslim | 23-01-20 | 00:18

Maat, Joop NL is die kant op!

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik voel weer een boek aankomen geschreven door Hillary, met deze keer als titel: What really happened.

Sinterbikske | 22-01-20 | 22:22

Dit is het Amerikaanse kiessysteem van 2020.
politicalwire.com/2020/01/16/georgia-...
Trump en de Republikeinen dwarsbomen alle maatregelen om fraude en obstructie tegen te gaan.

beniknouzoslim | 22-01-20 | 22:21 | 6

En dan nog kun je er inde VS geen peil op trekken, want het gaat nooit om 1 verkiezing, maar ook een derde van het congres wordt gekozen. Er zijn ook gelijktijdig verkiezingen voor de staat, lokale verkiezingen, referenda op wetsvoorstellen en dat verschilt van staat tot staat, van stad tot stad, van district tot district. Als er in een district weinig regionale of lokale verkiezingen zijn bij dezelfde stembusgang dan zijn ze veel sneller klaar met sorteren en tellen dan een ander. Vergelijken van stedelijke en landelijke districten in de VS qua telsnelheid is volkomen zinloos en betekenisloos. Zelfs binnen één staat.

Stormageddon | 23-01-20 | 01:55

De GOP is al jaren aan het strijden voor een voter-ID systeem zoals we dat in Nederland hebben of eigenlijk bijna elk land zodat er eerlijke verkiezingen zijn. Maar een partij wilt dat niet en stapt altijd naar de rechter om te voorkomen dat je nu opeens met een ID bewijs moet gaan stemmen want dat zou racistisch zijn. Welke partij zou dat zijn?

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Als de verkiezingen zijn aangekomen ligt Bernie al lang met een tuintje op zijn buik.

Turbulentie? | 22-01-20 | 22:18 | 1

Dan wordt zijn running-mate dus belangrijk. Dat Hawaïaanse prinsesje misschien?

Reaguurdeskundige | 23-01-20 | 00:05

Bernie is de meest vitale communist die sier zou hebben gemaakt op het podium van de 1 mei parade van de USSR. Of dat van de EUSSR. Zelfs zonder pet.

Volgens mij het beste wat de democrats in huis hebben, na Hillary de heks.

Jan Passant mk2 | 22-01-20 | 22:18 | 1

Bloomberg. Barst van het geld en heeft een goede naam aan NY overgehouden,, los van je het eens bent met hem. Bloomberg wordt de joker die je als laatste speelt.

5611 | 23-01-20 | 05:12

nee

Jan Passant mk2 | 22-01-20 | 22:25

Ehm. Hillary beschuldigd Bernie ervan een career politician te zijn? De vrouw die met een buiten de deur neukende kerel trouwt alleen maar om in de juiste politieke clan terecht te komen. Die al sinds haar jonge jaren gegroomed wordt om de eerste vrouwelijk president van Amerika te worden. Die vrouw beschuldigt iemand anders ervan een career politician te zijn? Ok.

Oh, btw. In 2024 wordt de eerste vrouwelijke president van de VS gekozen. Haar naam is Ivanka.

TheEgg | 22-01-20 | 22:17 | 1

.. of Nikki Haley

Jan Passant mk2 | 22-01-20 | 22:21

Ik snap al de commotie niet . Trump gaat 2020 winnen. Zou wel lachen de stunt zijn van Trump als hij Sanders VP maakt. En hem de opdracht geeft : "reform that shit".

Kim-Jung-Un | 22-01-20 | 22:17 | 3

Hahaha :) Is het eigenlijk ooit voorgekomen, een VP van de andere partij?

Diotima | 22-01-20 | 23:07

Denk dat Trump op persoonlijk vlak ook best respect voor die oude krijger Sanders heeft.

Reaganmania | 22-01-20 | 23:55

Er is geen concurrentie voor Trump. Alle Democraten willen Amerika in Venezuela 2.0 veranderen. Ze willen de belastingen flink verhogen. Ze willen het Eerste en het Tweede amendement schrappen. Geen vrijheid van meningsuiting en alle wapens inleveren. De UN gaat krijgt veel meer voet aan de grond. Gratis gezondheidszorg voor alle illegalen. Ze willen alle fossiele brandstoffen in de ban doen. Ze zijn knettergek. Als je voor totale destructie gaat moet je bij de Democraten zijn.

Nehemia | 22-01-20 | 22:11 | 5

Klinkt als het programma van D666.

5611 | 23-01-20 | 05:14
▼ 2 antwoorden verborgen

De meeste Amerikanen zijn hier al weg, nu op naar de Seehorn zaal voor een overdadige party.

van Oeffelen | 22-01-20 | 22:11 | 2

Amerikanen kunnen niet feestvieren. Veel te serieus.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:57

Sanders is net als Trump een anti-establishmentkandidaat en tegen globalisering. Er zijn natuurlijk veel verschillen. Maar gezien ten opzichte van de rest van het veld van kandidaten hebben ze ook wat gemeen. Het grootste probleem van de Amerikaanse samenleving is de enorme welvaartkloof. Trump werkt aan dat probleem. Sanders zou niets anders doen.

De DNC gaat Sanders weer tegenwerken, net als 4 jaar geleden. Warren probeerde hem al pootje te haken. Elke Dem die de mond vol heeft over transgenders en racisme en seksisme is niet te vertrouwen. Dat zijn alleen maar tactieken om het gewone volk verder de grond in te trappen. En om af te leiden van de werkelijke problemen.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:10 | 2

Trump maakt die welvaarstverschillen juist groter.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:58

@Kuifje-naar-Brussel | 22-01-20 | 22:58: Nee, de lonen van de laagstbetaalden stijgen het snelst. Er wordt weer meer in de US gebouwd en de immigratie van kansarmen is gedaald.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:13

Gaat Hillary straks nog meedoen? In het kader van 'een ezel in het gemeen...'

Winter_is_coming | 22-01-20 | 22:10 | 1

Clinton zou Sanders ge-endorsed hebben. Wat je noemt een kus des doods.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:13

Geweldig hoe lelijk die democratische "kandidaten" tegen elkaar doen. Maken elkaar flink belachelijk. Hopelijk weten USA citizens dan wat ze moeten gaan stemmen straks: republikeins.

Jan, Leiden | 22-01-20 | 22:10 | 2

Niet alleen de democraten. Moddergooien is een kunst in de USA.

ScepticalMillenial | 22-01-20 | 22:19

ik kijk altijd uit naar de verkiezingsspotjes. in plaats van zelf een punt te maken de tegenstander onderuit halen. 10 Reasons why you should not vote for Sanders.

small_town_dude | 22-01-20 | 22:33

Bernie is independent en gebruikt het democratisch platform. In die zin wel een beetje als Trump. Maar de DNC laat dat nooit gebeuren. Hij zal wel weer een hartaanval krijgen.

Pimp my Voortuin | 22-01-20 | 22:08

De Amerikaanse politiek is erg ingewikkeld met zoveel spelers die de macht willen grijpen. In Nederland is dat gelukkig niet zo lastig. Er is maar één speler, Rutte. En die speelt nog vals ook.

Nivelleermarionet | 22-01-20 | 22:07

Wanneer nodigd Rutte TRUMP nu eens uit voor een staatsbezoek

oldskoolhollander | 22-01-20 | 22:06 | 2

Trump heeft nee gezegd.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:08

Welnee, onze lachende derde krijgt dan geen cookies meer van zijn tante Merkel of neefje Macron. Wie weet wat de boze mouthanen van de media dan zouden doen.

Jan Passant mk2 | 22-01-20 | 22:14

Al met al lopen de woorden en daden toch meer met elkaar in lijn bij de huige Potus. Trump brengt de politiek terug van de elite naar het volk en dat zie je meer in andere landen. De mensen gaan zien dat de huidige situatie van de oude garde op zijn eind loopt ondanks, of misschien wel dankzij de MSM, en krijgen weer hoop.

Kukooo1 | 22-01-20 | 22:06

Geen paniek. In Nederland worden virussen verboden

Olleke | 22-01-20 | 22:52

Too little, too late.

Ramses Sappie | 23-01-20 | 02:18

@Ramses Sappie | 23-01-20 | 02:18: Klopt. Dat virus waart al lang door heel China rond. En dit weekend is het Chinees Nieuwjaar. Chinezen uit de kunststeden reizen dan het hele land door naar hun oorspronkelijke herkomstgebied. Treinramp in slow motion. De vraag is alleen hoe dodelijk dat virus is.

5611 | 23-01-20 | 05:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Wordt mijn leventje niet anders van.
Next.

Berbaar | 22-01-20 | 22:03 | 6

@botbot | 22-01-20 | 22:12: Oh dit is sterker worden. Brexit. Transferunie. Frankrijk en Italië die aan elkaar vijandige partijen steunen in Libië. Paspoortverkoop in Malta. En meer van dat soort zaken.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:22

@botbot | 22-01-20 | 22:12: Nee, het is een goede zaak dat de EU tegengewerkt wordt door de VS. Als Brussel steun zou krijgen uit Washington zouden ze nog doldriestere plannen bekokstoven.

5611 | 23-01-20 | 05:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Error.

Ignatius J Reilly | 22-01-20 | 22:03

Nice, thanks

Spartacus | 22-01-20 | 22:24

@beniknouzoslim | 22-01-20 | 22:13:
Bovendien auteur van de beste IT handboeken beschikbaar: "Modern Operating Systens", "Computer Networks" om er maar een paar te noemen.

kindapaas | 23-01-20 | 06:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Een top-uitzending van CNN heeft ongeveer 1 miljoen kijkers. Op een bevolking US van 250 miljoen.

Heel Holland Bakt scoort beter.

Knufter | 22-01-20 | 21:55 | 6

US ~330 miljoen inwoners natuurlijk. Niet alle kunnen tv kijken overigens, wat je waarschijnlijk bedoelt?

limburgOkeDan | 22-01-20 | 23:00

@limburgOkeDan | 22-01-20 | 23:00: Nee, ik zat gewoon fout met mijn schatting, het is inderdaad blijkbaar 330 miljoen.

Dat maakt die 1 miljoen kijkers nog schraler. 20 keer nl. Naar rato zou het 50.000 kijkers zijn in Nederland. Prime time.

Knufter | 22-01-20 | 23:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Die Bernie, hij lijkt wel oprecht te geloven in zijn verhaal dus zo gek is zijn boodschap nog niet in een land met zoveel verschil verschil tussen arm en rijk. Neem aan dat hij zelf wel miljonair is ?

sprietatoom | 22-01-20 | 21:53 | 3

Hij eet zeker geen boterham met pindakaas elke dag. Of macaroni 3 dagen op een rij. Die senatoren zijn schatrijk stuk voor stuk.

ca12nag3 | 22-01-20 | 22:15

Hij is bij Joe Rogan op bezoek geweest. Zie YT. Aanrader.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:25

Ja is multi miljonair met 4 dure huizen.

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:19

In elk geval gaan we een ambtstermijn tegemoet waarin de kans nog nooit zo groot is geweest dat de gekozen president het einde ervan niet haalt.

Ferdo76 | 22-01-20 | 21:52 | 3

Reagan begon te dementeren aan het einde van zijn tweede termijn. Trump al aan het einde van zijn eerste termijn. Twitteren en het land besturen vanuit een verpleegtehuis, dat zal rare scenes opleveren.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 21:54

Trump 2020!

postmodernismisdead | 22-01-20 | 21:51

Hillery heeft gelijk: nobody likes Bernie.
Daar ga je niet mee winnen tegen Trump.

Gerf | 22-01-20 | 21:51 | 4

Maar met wie wel?

Kukooo1 | 22-01-20 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

balen. bernie is de enige kandidaat die nog enigszins authentiek is. hij zou nog een BEETJE kans maken tegen trump. Van die seniele corrupte Biden maakt Trump echt gehakt.

Ir. Wilhelmus | 22-01-20 | 21:51 | 1

En van Bloomberg ?

sprietatoom | 22-01-20 | 22:04

Twee bekvechtende ouwe opa's die allebei tegen de 80 lopen. Het is toch wat armoedig.

brutus68 | 22-01-20 | 21:49 | 1

En die het moeten opnemen tegen een andere opa. Top idee om hoogbejaarden met vergrote kans op Alzheimer achter die grote rode knop te zetten: na mij de zondvloed

Winter_is_coming | 22-01-20 | 22:09

Ondertussen: verborgen camerawerk van Project Veritas laat een betaalde Bernie campagnestaffer (Martin Weissgerber) zien die droomt van het vernietigen van de Amerikaanse regering, het vermoorden van alle rijken en het in "heropvoedingskampen" stoppen van Trump supporters. Verder zegt hij dat de Soviet Gulags zo gek nog niet waren. En als Trump herkozen wordt dan koopt hij een geweer en gaat mensen vermoorden en steden platbranden.
twitter.com/JamesOKeefeIII/status/121...
Hoewel Bernie schermt met "democratisch socialisme" gaat Martin dus voor het ECHTE socialisme.

petersteenkamp | 22-01-20 | 21:48 | 7

Er lopen ongetwijfeld idioten rond in dat hele circus maar waar zegt dat over Bernie? Ik denk niks.

Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 00:59

@Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 00:59:
Dat is de pool van mensen die de top van de ambtenarij gaat vormen als hij wordt verkozen. Die mensen gaan dan heel veel macht krijgen.
Dus het zegt alles over een toekomstige Sanders-administratie (die er nooit gaat komen.)

Stormageddon | 23-01-20 | 01:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Raar systeem. De kandidaten van de dems gooien nu zoveel met modder naar elkaar dat de winnaar niet kan vermijden enigszins beschadigd en besmeurd uit dit gevecht naar voren te komen. En daar staat vervolgens Trump tegenover... zonder modder op zijn pak.

Het is ook wel een circus, deze keer, met zoveel hopefuls en zo weinig echte sterke kandidaten onder hen. Ze kwamen werkelijk van onder elke steen, de mensen die dachten dat ook zij Trump wel zouden kunnen verslaag, dat het - zoals Hillary ook al meende - van te voren al een gewonnen race zou worden. Nou, vergeet het maar. Met Biden maakten ze misschien nog wel eens kans, maar met Sanders wordt het voor de rechtsere democraten een moeilijke keuze.

Muxje | 22-01-20 | 21:44 | 3

De deplorables zijn in dit geval de kandidaten banner Democrats.

BrutusBosch | 22-01-20 | 21:47

De impeachemend procedure geeft toch wel wat modder, maar ik verwacht dat hij ondanks dat gewoon weer wint!

Kukooo1 | 22-01-20 | 21:48

Ze hebben het ook gewoon voor zichzelf verkloot. Jarenlang vertellen ze elkaar dat Trump een debiel is en niks goed kan doen, dat geloven ze vervolgens, en dan denken ze dat ze hem wel effe kunnen verslaan.

Leyrann | 22-01-20 | 22:33

@Pimp my Voortuin | 22-01-20 | 22:15: Het is de toon, Pimp, het is de toon.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:16

@Langshetrandje | 22-01-20 | 22:16:
Als u de toon van het debat belangrijker vindt dan de inhoud, verkeert u in een veel te feminiene omgeving....

libertat | 23-01-20 | 01:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Nope, Bernie Sanders gaat de verkiezingen winnen. Ook veel republicans hebben genoeg van Trump. Veel democraten stemden Trump omdat Hillary nog slechter zou zijn (wat ik nu betwijfel). 3 Feb is de eerste beslissende dag.

Fiets | 22-01-20 | 21:43 | 8

@petersteenkamp | 22-01-20 | 22:46:
Je mist de belangrijkste punten, door te nitpicken.
Punt 1. Niet-blanken stemmen NIET als 1 blok. En ze stemmen zeker niet allemaal Democraten.
Punt 2. De VS zijn nog steeds overweldigend blank. En of dat 72% of 80% is is geneuzel. Bovendien blijft dat ook nog wel eventjes zo, zeker in de rurale staten.

Dus zelfs al zou de niet-blanke stemmer de doorslag gaan geven (wat het dus niet gaat doen) dan nog kun je er niet per definitie vanuit gaan dat die en-bloc voor een democratische kandidaat gaan stemmen.

Stormageddon | 22-01-20 | 23:14

Veel Republikeinen hebben genoeg van Trump? Volgens de polls staat 95% van die lui pal achter Trump en ik geloof dat vrijwel alle anti-Trumpers met een grote bek op zijn gerot. Zelfs Glenn Beck is bijgedraait.

Moonwarrior | 23-01-20 | 09:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Twamp 2020!!

Rest In Privacy | 22-01-20 | 21:41 | 15

@Langshetrandje | 22-01-20 | 23:30:
Dat gebied, Aksai Chin, is geen deel van Tibet en betwist door Delhi. Dus, linksom of rechtsom: als het gebied Chinees blijft, dan is de grens daar dus de Chinees-Indiase grens. Als het gebied om wat voor reden dan ook Indiaas wordt, dan verschuift de grens, maar dan nog blijft het een grens tussen India en China. En niet met Tibet. Dus dan nog grenst India aan China.
Zo ingewikkeld is het toch niet?

Ik begrijp dat je het beter wilt weten en gelijk wilt hebben, maar helaas dat heb je dit keer niet. India en China grenzen aan elkaar, ook als je Tibet als afzonderlijk land (dus niet-Chinees) beschouwt. Aksai Chin is geen deel van Tibet. Nooit geweest ook. En dat blijkt ook niet uit jouw linkje.
End of fucking story.

Stormageddon | 23-01-20 | 00:12

Trump en geografie. De man heeft er nooit iets van begrepen. Is allemaal buitenland en dus ook niet belangrijk voor hem.

Beste_Landgenoten | 23-01-20 | 01:02
▼ 12 antwoorden verborgen

In die gerontocratie ( Let je op, Thierry ! ) is Trump nog de jongste en meest fitte kandidaat.

oldandwise | 22-01-20 | 21:41 | 4

Vorige verkiezing maakte de tegenkandidaat niet zo'n goede indruk, qua gezondheidstoestand. Toch echt een fout van de democraten zelf. En diezelfde fout maken ze gewoon nog een keer. Trump heeft bewezen te blijven lopen als president, over die andere bejaarden van Democratische zijde zullen altijd twijfels blijven. Het is triest voor het land dat van beide zijden geen betere kandidaten naar voren komen. Armoede.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 22:06
▼ 1 antwoord verborgen

Het voelt als Labour onder Corbyn... Ze zeggen dat de winnaar de geschiedenis schrijft, mar hier doet de verliezer toch ook echt zijn best.

Trump gaat winnen, omdat er niemand is van wie hij kan verliezen.

Dr_Prepper | 22-01-20 | 21:38 | 13

@Ignatius J Reilly | 22-01-20 | 22:49: Twamp is white trash.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 23:02

@Ignatius J Reilly | 22-01-20 | 22:49:
Wie niet?

Stormageddon | 22-01-20 | 23:15

@Kuifje-naar-Brussel | 22-01-20 | 23:02: Kan wel zijn maar dat betekent nog niet dat het verhaal van Storm geen hout snijdt. Gokje: zijn jouw Amerikaanse kennissen overwegend afkomstig van de kusten met liberal ideeën?

5611 | 23-01-20 | 05:35
▼ 10 antwoorden verborgen

Je moet er toch niet aan denken dat Biden (soort kloon van Liebermann) president van de VS gaat worden.

djs | 22-01-20 | 21:34 | 8

@movingsquare | 22-01-20 | 21:52:

Goud, iets anders dan de bitcoin want er zijn methoden ontwikkeld om kanker te genezen met goud, is door Stanley Morgan aanbevolen om minstens 5% daarvan aan te houden 2 maanden terug. Zie nu wat goud deed. De financiële markt heeft altijd gelijk als het gaat om commentaar, daar kan geen talkshow tegenop.

sprietatoom | 23-01-20 | 00:00

@movingsquare | 22-01-20 | 21:52:

Bloomberg gaat het opnemen tegen Trump, niet te hard juichen over de objectiviteit van zijn netwerk.

sprietatoom | 23-01-20 | 00:15
▼ 5 antwoorden verborgen

En dit is belangrijk want...?

Ignatius J Reilly | 22-01-20 | 21:34 | 7

@oldandwise | 22-01-20 | 21:42: precies. Behoort tot het groepje mooiste boeken welke ik gelezen heb, en heb hem nu 3 maal gelezen.

Nuuk | 22-01-20 | 22:30

@Nuuk | 22-01-20 | 22:30: Ik heb het deze zomer nog eens als luisterboek gekocht. Wat een feest.

Ignatius J Reilly | 22-01-20 | 22:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Sowieso, de kans dat Sanders (113) nog leeft in november is nihil.

Parsons | 22-01-20 | 21:33 | 4

Ja Sanders is nu echt te laat. Hij zou 81-85 zijn als president. Maar zelfs met Trump (74), Biden (78)of Warren (71) heb je kans dat je vervroegde verkiezingen hebt door natuurlijke oorzaak.

Middensteun | 22-01-20 | 22:36

@Middensteun | 22-01-20 | 22:36:
US kent geen vervroegde verkiezingen; de vicepresident neemt het stokje over tot het einde van de termijn.

libertat | 23-01-20 | 01:05
▼ 1 antwoord verborgen

Maar Bernie is niet aardig, aldus Hillary. Dus die gaat het niet worden.

Rest In Privacy | 22-01-20 | 21:32 | 2

Zij kan het weten, ervaringsdeskundige..

Canis.bonus.es | 22-01-20 | 21:42

Ik dacht eigenlijk dat ze het over zichzelf had.

Leyrann | 22-01-20 | 22:28

Nou, dan wordt Trump niet 100% zeker herkozen, maar 200% zeker. LOL!

Parsons | 22-01-20 | 21:31 | 8

@Disaronno | 22-01-20 | 21:50: 'Kuifje vanuit de Bibliotheek' is aannemelijker, want daar zitten alle werklozen de hele dag gratis te internetten. Het zou wel fijn zijn als de media coach hem eens uitlegt dat het internet veel groter is dan alleen maar GeenStijl.

Djadja_Kolja | 22-01-20 | 23:30
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl