Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ongehoord Nederland krijgt jaar langer om 50.000 leden te werven. Is desalniettemin PISWOEST

Wie is hier nou de SCHANDE?

Omroep Ongehoord Nederland is boos. De oprichters hebben zich namelijk niet verdiept in de regels voor het oprichten van een nieuwe omroep en nu blijkt dat ze niet tot 31 december 2019, maar tot 31 december 2020 de tijd hebben om 50.000 leden te halen. Wij hebben ons trouwens ook niet verdiept in de regels voor het oprichten van een nieuwe omroep, maar wij willen dan ook geen nieuwe omroep oprichten. Gelukkig hebben we Jan Dijkgraaf nog, en gelukkig heeft Jan Dijkgraaf Google: het is als sinds juli 2019 (ver voor de oprichting van ON) bekend dat de peildatum voor het aantal leden van een nieuwe omroep verschoven ging worden. Maar zo werkt het natuurlijk niet bij Ongehoord Nederland, waar ze geen complotgekkies zijn, maar wel geloven dat complotten bestaan. Daar is het "Schande!" dit, "Woest!" dat, "Onbetrouwbare overheid" zus en een linkje naar ons NPO-topic zo (nog bedankt jongens). Het is dus helemaal niet een 'onbetrouwbare overheid' die de spelregels verandert, het is een onbetrouwbare aspirant-omroep die meteen een ander de schuld geeft als hij zelf een fout maakt. Zo veel nepnieuws. Houdt er al iemand een zwartboek bij?
Update: Je kan woest vingerwijzend verontwaardigd twitteren wat je wil, @OmroepON, maar Arie Slob heeft het in zijn "visie-brief" van 14 juni 2019 toch echt glashelder opgeschreven:

BONUS-UPDATE: Hier het wetsvoorstel van 6 september over de wijziging van de peildatum.
NUANCE-UPDATE: In de memorie van toelichting staat dat de peildatum in overleg met omroepen "zal worden bezien". Dat betekent dus dat er nog naar gekeken gaat worden. Het punt blijft: die nieuwe datum komt dus niet zomaar uit het niets vallen.

Is dit een trol, of...?

Nee, dan liever Omroep Bosma.

Reaguursels

Inloggen

Het is trouwens lachen geblazem als u de reactie van het Bestuur van de NPO leest, hiero: pers.npo.nl/persberichten/reactie-npo.... Vakkundig wordt van alles omgebogen

Neem dit: "De nog relatief jonge wettelijke taak die de NPO op dit gebied – het sturen op doelmatigheid - sinds 2016 heeft, neemt de organisatie uiteraard zeer serieus."

Och gossie toch "realtief jonge wettelijke taak", sinds 2016. Bagatelliseer het maar. Net doen alsof ze er net mee bezig zijn en ook nog "serieus" De omroepen bestaan al sinds de mediaprehistorie en beginnen pas met doelmatigheid sinds 2016, dus het gaat nog fout. Zioelig doen is een vak. Rot op, rotte organisatie!

"Ook werkt de NPO aan het optimaliseren van de financiële benchmark en de controle van programmabegrotingen."

PR-taaltje. "Optimaliseren" kan zo veel betekenen, dat het nietszeggend is in het licht van de moreel onverantwworde "oplichttruuks". "benchmark" klinkt heel duur, maar maakt die zin eigenlijk tot nietszeggende onzin. Ze hadden ook kunnen schrijven: "Sorry, we gaan beter ons best doen"

"pal staan voor onze onafhankelijkheid van politiek "
Hier geldt slechts woest homerisch gelach, hoewel er bar weinig te lachen valt, behalve bij personen die de portemonnaies goed vullen.

Ten laatste dan: "bouwen wij verder" Het had gadverdamme, al lang als een huis moeten staan, nee, als een bunker zo sterk.

Maar de NPO en en de omroepen zorgen er wel voor dat hun bunker zo ondoordringbaar mogelijk is voor de buitenwacht. Totdat de Rekenkamer de Dikke Bertha van stal haalde haalde en alle schijn van goed rekemeesterschap t.a.v.publiek geld duchtig aan flarden schoot.
Het gaat maar door! Evocatus
.

Evocatus | 11-12-19 | 23:28

GeenStijl moet ophouden met het spugen op Ongehoord. Ja ze hebben die fout gemaakt, moeten ze daarom geheel afgemaakt worden? Iedere organisatie die een vinger - liever twee handen en twee voeten - op de vele zere wonden legt van overheid en NPOO heeft mijn aandacht en ondersteuning. Powned is niks geworden, maar ik heb ze gesteund.

Bij het aanhoren van dhr Bosma, denk ik ieder keer dat ik bij het invullen van de EenVandaag-enquete juist handel door hem te benoemen tot mijn favoriete volksvertegenwoordiger. Keer-op-keer-op-keer.

Het verbale lancet werd weer uitermate snedig ende rechtvaardig gehanteerd. Tikje overdaad aan D66-schopperij, maar dat is ook niet verwonderlijk, als je hoort hoe dat allemaal in elkaar steekt.

Het memoreren van de financiële lapzwanzerij en grootgraaigedrag is noodzakelijk om het stuitend gedrag van vele NPO-hotemetoten bloot te leggen. 't Is echt gotgeklaagd.

En, en, en het zijn niet die vervelende rancuneuze schoften (zo zien zij ons) die op GeenStijl hun schijt uitspuiten over de omroep. Neen het, 't Is de Rekenkamer. 's Lands opper-meetlatters die de centjes natellen., pardon onze centjes natellen.
Hulde voor de Rekenkamer.
Hulde voor dhr. Bosma die daarmee losgaat.
Het einde is tuurlijk treurig, want men zal onverdroten doorgaan op de ingeslagen weg van goed-geld moreel-onverantwoord wegkwakken.
Droevig, droevig! Evocatus

Evocatus | 11-12-19 | 23:10

Zo jammer weer, elkaar afvallen.. zucht Ronaldo

weggooier | 11-12-19 | 22:49

Dat ze snel van start mogen gaan.

Fantomas | 11-12-19 | 20:05

De overheid = dictatuur. Ik hoop dat we snel in Chinese handen vallen. Over twaalven blijft over twaalven.

piet7003 | 11-12-19 | 17:05

>>In de memorie van toelichting staat dat de peildatum in overleg met omroepen "zal worden bezien".
Dit is democratie ten top: Twee wolven en een lam stemmen wat er vanavond gegeten wordt.

NatNiks | 11-12-19 | 16:35

Waarom is er een peildatum? Waarom bestaat de mogelijkheid überhaupt niet, dat wanneer je 50.000 leden hebt je kunt toetreden? Je gaat mij niet vertellen dat alle zenders volgeprogrammeerd zijn?

LuNaTeeQ | 11-12-19 | 16:26

Het is ongehoord dat respectabele opinieleiders die voorheen bij de NPO werden uitgenodigd nu opeens ''besmet'' zijn door hun politieke voorkeur; Paul Cliteur, Sid Lukassen, Arnold Karskens, Ebru Umar etc. En als ze al worden uitgenodigd zet de NPO er wel 3 linkse keffertjes tegenover. De sturing door de linkse pers is gewoonweg walgelijk. Zelfs Time maakt een geindoctrineerd Zweeds spijbelaarstertje Person of the Year. Arm kind. Knetter.

Piet Karbiet | 11-12-19 | 15:08

Eerst vol op het orgel gaan en meejanken met de wolven in het bos, zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt en dan drie! uur later, als bijna niemand dit topic nog leest, met een nuance up-date komen. En dan ook nog even een screenshot plaatsen van een zeer discutabele tweet - die kennelijk verwijderd is, want zie hem niet meer staan- met de nogal schijnheilige vraag of dit een trol is.
Chapeau! NOS, NPO en overige linkse Media in optimaforma.
Bah!

Marie Curieux | 11-12-19 | 14:55 | 1

Hoeveel reaguurders zullen dit echt doorhebben?
Hoeveel schade is er inmiddels door dit Geenstijl item al aan Ongehoord aangericht?
Wat voor voordeel heeft Geenstijl door deze handelswijze?

Roadblock | 11-12-19 | 16:25

Wel een complot, geen complot. Feit is dat de zittende macht graag het beeld via de ether/kabel blijft verspreiden dat het hier fantastisch is in Nederland en dat we een supergaaf land zijn.

Het beeld dat door een ON wel eens wat verstoord zou kunnen worden voor diegenen die niet elke dag het hele internet afstruinen en afhankelijk zijn van wat de NPO je voorschotelt.

sprietatoom | 11-12-19 | 14:20

Ik verdenk minister Arie Slob voorkennis te hebben gehad van de plannen van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland !
Met de coalitie kliek heeft hij snel op 14 juni 2019 een voorstelletje in mekaar gezet om die nieuwe omroep dwars te zitten.
Mijn vertrouwen in deze regering met jokkebrok,windvaan,lichte alzheimer patient Rutte is helemaal weg.
Slob schaam je, hoe durf jij nog naar de kerk te gaan?

outdoor | 11-12-19 | 14:12 | 1

Enige zonde die niet vergeven wordt is de ontkenning van de heilige drie-eenheid. Meeste mafiosi zijn ook gelovig trouwens en priesters "houden" van kinderen...

BootleggersSmurf | 11-12-19 | 14:21

Een nieuw fenomeen! De nuance-update!
Noem het maar de "eigenlijk liepen we te hard van stapel"-update, of de "we hadden ongelijk"-update.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 14:06

In het AD artikel 'PowNed-baas: Er staat Ongehoord Nederland een hoop shit te wachten' kun je lezen waarom Ongehoord hard nodig is. En hoe ziek het media bestel is. Wel allemaal verplicht meebetalen natuurlijk voor uw eigen Kartel-propaganda.

benjeallanggek | 11-12-19 | 13:53

Het lijkt mij dat de overheid/ambtanaren/ minister iets kwalijk te nemen is. Ze weten dat een aantal mensen bezig is om 1 januari te hen. Maar die weten niet dat de overheid een visienota laat opstellen en daaein passage laat opnemen over een spoedwetje over iets met een datum. Die spoedwet zetten ze klaar voor behandeling aan het absolute eind van het jaar. Ondertussen zijn de ambtenaren in de weer met een aspirant omroep om vanaf 1 januari los te gaan. Die zijn totaal verrast over de opschorting met 1 jaar. Oftewel, ze moeten een jaar wachten voordat het Rijk laat tellen wie hoeveel lede heeft. Weesie kan in ieder weer twee ton of meer laten overboeken voor zijn salaris. Karskens cs moeten elders hun geld gaan verdienen. Schande !

Graaier | 11-12-19 | 13:47

Dat Ongehoord Nederland beantwoord niet eens de eigen post, de email die ik schreef is nog steeds onbeantwoord.
Blij dat ik geen lid ben geworden, wilde voor die 5-nog-wat best lid worden maar het zijn prutsers. Jammer dat Karskens zich hieraan verbonden heeft, had beter van hem verwacht gezien zijn reputatie.

BootleggersSmurf | 11-12-19 | 13:42 | 13

@Roadblock | 11-12-19 | 17:07: Ik dook er een beetje te agressief in, had ik niet zo moeten doen.
Ik ben uiteindelijk geen lid geworden waar ik dit wel graag had gewild, dat is geen positief stemadvies te noemen. Ik spreek echter geen kwaad woord over Karskens uit, heb die man hoog zitten en ben bang dat hij Ongehoord Nederland weer snel zal verlaten.
Wat Ybeltje betreft, en dit ga je niet leuk vinden: Als leden van een motorbende geen strafblad hebben betekent dit alleen maar dat zij niet zijn gepakt. Het kan zijn dat Ybeltje echt oprecht is maar zuiver lidmaatschap van VVD als politicus zijnde maakt je een verdachte voor mij.
Blijft staan: Je word heel makkelijk lid van Ongehoord Nederland maar kunt niet net zo gemakkelijk opzeggen. Dat is raar, verdacht, onwenselijk.

BootleggersSmurf | 11-12-19 | 17:33

Dus jij vind 't Ongehoord dat je nog niets hebt terug gehoord , terwijl dat volgens jou wel zo hoort , da's dus ongehoord !!

regenbuit | 12-12-19 | 17:13

Dus jij vind 't Ongehoord dat je nog niets hebt terug gehoord , terwijl dat volgens jou wel zo hoort , da's dus ongehoord !!

regenbuit | 12-12-19 | 17:13
▼ 10 antwoorden verborgen

Lastig verhaal, in theorie is de peildatum nu nog 31 dec 2019. PAs na aannemen van de wet is dit 31 dec 2020 of de minister maakt van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik de datum te wijzigen.

De grote vraag is: word ik lid van GS, de linkse wolf in rechtse schaapskleren. Of bewaar ik mijn geld en blijf volgens jaar lid van ON!

Stinkend_zadel | 11-12-19 | 13:41 | 4

@28 | 11-12-19 | 14:03: Met die klikjes heb je een punt, ga ik regelen. FF schakelt dat automatisch uit maar moet vast weer aan te zetten zijn en dan in een VM te gooien ofzo. Misschien zelfs per site aan te zetten.

BootleggersSmurf | 11-12-19 | 14:18

@BootleggersSmurf | 11-12-19 | 14:18: ff gebruik ik al, maar heb opera erbij, is even inlezen welke browser het meest geschikt is voor dit specifieke doel.
Opera heeft als je rechtsklikt: alle tabs herladen, en een map met alle sites in snelkiezer, wel lachen hoor, reclame van een opel, ik zie het nooit maar nu wel, voor de clik vriendjes.

28 | 11-12-19 | 14:37

@28 | 11-12-19 | 14:37: Was Opera helemaal vergeten, die doet zelfs automatisch herladen van pagina's via interval. Was zeer handig bij een spel dat ik vroeger speelde en zelfs mijn nick op GS heb gebaseerd. Eens even kijken of die ook koekjes delen met FF, zoniet is het een kwestie van simpelweg installeren en instellen. Hiep hoi! Lalala Geld!
Dank.

BootleggersSmurf | 11-12-19 | 14:54
▼ 1 antwoord verborgen

Geenstijl zit hier helemaal fout, ze zouden ON moeten steunen ipv ze af te vallen, op deze manier komen we nooit van dat linkse tuig af en gaat Nederland ten onder

Mich2007 | 11-12-19 | 13:38 | 4

Totally agree!

benjeallanggek | 11-12-19 | 13:56

Eensch

didivos | 11-12-19 | 13:58

iets met zure druifjes

rechtsdwalendeautist | 11-12-19 | 14:11
▼ 1 antwoord verborgen

Verkocht verraden door onze eigen gekozen bewindslieden. Het is rechtvaardig dat wij hier tegen in opstand komen.

Dummy4303 | 11-12-19 | 13:33 | 1

Gunst - ik zie ‘wij’ vooralsnog even niet hier op het ok geen Malieveld... en ik zie ‘ wij’ ook geen verkeersknooppunten blokkeren.... waar is ‘ wij’ ??

bisbisbis | 11-12-19 | 13:51

Ach Ronaldo weer.. GS gaat de verkeerde kant op.

RedwhiteNick | 11-12-19 | 13:28

In plaats van elkaar afvallen zouden jullie samen moeten werken. Zo dom dit.

doskabouter | 11-12-19 | 13:16

Doe Ronaldo ook maar wisselen.

Sprinkhaan | 11-12-19 | 13:13

Aldus de linkse GeenStijl druif Ronaldo.

Kan Ronaldo niet beter bij Joop.nl gaan werken.

generaal speklap | 11-12-19 | 13:04 | 2

Mooi is dat.
Als het niet past is het meteen links?

Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 13:27

Wat een trieste bende is het nu al dat #ON. Ze kunnen niks, ze weten niks, ze snappen niks. Een stel huilies, dat is 't. Enige die ik pruim is Karskens, maar die kan het beter lekker bij nieuwsverslaggeving houden, daar is hij goed en kritisch. Trap niet in de val van Powned. Je wilt als politieke partij niet geassocieerd worden met dit stel onbenullen lijkt me zo.

Harris Pilton | 11-12-19 | 13:00 | 1

Nou bedankt hoor.
Nou maar weer terug naar uw gewone habitat. Joop?

Roadblock | 11-12-19 | 16:35

De reactie van ON begrijp ik ook niet helemaal. Een jaar langer leden kunnen werven verhoogt toch de kans van slagen? Maar misschien wilden ze dit jaar al op de buis of hadden ze hun marketingcampagne opgezet voor het einde van dit jaar en gaat het spektakel daar zonder tijdsdruk wat vanaf.

En ik neem het ze niet kwalijk dat ze geen visie-brieven van de Minister lezen om tussen neus en lippen door te ontdekken dat er uitstel is. Bij het debat met Martin Bosma hoorde ik het tot mijn verassing ook vluchtig langskomen.

GroetenVanUrk | 11-12-19 | 12:49 | 2

Het betekent een jaar langer wachten op hun status. En die 50 duizend hebben ze inmiddels toch wel?

pvpb | 11-12-19 | 13:38

In die brief staat dat er een wetsvoorstel gaat komen om die peildatum aan te passen. Is dat wetsvoorstel ooit langs gekomen en is het aangenomen?

kommabijmebinnen | 11-12-19 | 12:35 | 1

Zojuist lid geworden. Nummer 68 duizend veel. Dicht tegen de 69.000 aan.
Ik geloofde al niet dat ze nog niet bij de 50.000 waren. Vooral omdat de 40.000 zo snel gehaald was.
Na Powned was ik al genezen. 5,72 over de balk dus. Huilebalken.

Moestuinier | 11-12-19 | 12:32 | 3

Goed zo! Hulde!

Nemo_Tenetur | 11-12-19 | 12:38

Het schijnt dat het verschil veroorzaakt wordt doordat het lid nummer bij een betaalverzoek (dat geannuleerd kan worden of fout kan gaan) omhoog gaat maar dat je uiteraard pas daadwerkelijk lid bent als de betaling is voltooid.

GroetenVanUrk | 11-12-19 | 12:43

De stilte na de spreektijd van Bosma is tekenend.
Een parlementariër in een leeg parlement.
Ik dank u wel, voorzitter...

Rest In Privacy | 11-12-19 | 12:31

Er staat iets opgeschreven, maar ik kan nou niet zeggen dat het glashelder is. Iemand?
Zoals ik het lees gaat het in die brief om een visie die vertaald zal gaan worden in een wetsvoorstel. En om dat wetsvoorstel mogelijk te maken dient via een spoedwet e.e.a. opgeschoven te worden.
Maar een wetsvoorstel is nog geen wet, toch? En een spoedwetsvoorstel is toch ook nog geen wet?

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 12:20

Ik krijg een zure smaak in mijn bek, iedere keer als ik op GS lees over andere rechtse media... Ik ben knetter rechts (realistisch, niet extreem) en draag iedereen aan de rechtse kant van het spectrum een warm hart toe, maar tjonge jonge wat zijn rechtse journalisten een stelletje primadonnas... Flikker toch op met al dat gekift op elkaar en vorm zo onderhand eens een front zoals links dat ook doet... Hoe wil rechts op deze manier in hemelsnaam winnen en veranderingen teweeg brengen...?!

Nemo_Tenetur | 11-12-19 | 12:19 | 10

@Middensteun | 11-12-19 | 12:51:
Nou herinner ik mij toch een blaartrekkend verhaal van GeenStijl, betreffende mevrouw Asia BiBi, waarbij ze door de bronnen niet goed te checken, en voortijdige publicatie, er voor gezorgd hebben, dat mevrouw uiteindelijk geen asiel in Nederland kreeg.
Tot zover het actieve faktchecken.

Roadblock | 11-12-19 | 16:39

@Middensteun | 11-12-19 | 14:59:
Hm, ik zou een andere houding verwachten ten opzichte van een omroep, die op veel punten dezelfde doelstellingen als GeenStijl heeft.
Wat kwalijker is, als de initiatiefnemers van die omroep ronduit beschadigd worden, gebaseerd op onvolledig nieuws (laat ik het voorzichtig zeggen).Zie 'Nuance bericht' hierboven.
Dan huilt Geenstijl met de NPO wolven in het bos mee.
Ik kan dat niet anders zien helaas.

Roadblock | 11-12-19 | 16:44

@Roadblock | 11-12-19 | 16:39: ik ken dat verhaal niet. Linkje?
Je typt ook iets over doelstellingen. Ik vind persoonlijk dat de belangrijkste doelstelling van een nieuwssite is: nieuws brengen op basis van feiten. Wat ik erg vind is dingen in de doofpot stoppen omdat je niet wilt dat mensen ergens anders over gaan denken. Dus wat dat betreft ben ik het eens met het doel van karskens dat hij het nieuws anders wil belichten als hij kan bewijzen dat bijvoorbeeld het NOS dingen verzwijgt (afkomst daders, wetenschappers die anders denken over (het tempo van) klimaatverandering etc). Waar ik minder van hou zijn mensen die slecht gecheckte feiten bij hun mening zoeken en feiten weglaten die daar niet bij passen of gewoon dingen verzinnen. Jensen die nu bijvoorbeeld de oorlog verklaart aan Lubach en nu opeens zijn kijkcijfers niet eens meer gelooft... gebaseerd op niets. Of ongehoord Nederland met complottheorieën die aansluiten op hun mening. Baudet die dingen retweet zonder goed te checken. Je kunt wat dat betreft veel van de pvv vinden, maar die factchecken wel beter dan alle nieuwe rechtse initiatieven.

Middensteun | 11-12-19 | 22:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Uitzenden Ongehoord Door Actie Minister Jaar Vertraagt.
Kijk... Dat zou een terechte kop zijn.

Roadblock | 11-12-19 | 12:15

Er is volgens mij maar één goede omroep en dat is MAX. Hoog tijd voor een tweede, ON lijkt me een prima kanshebber.

drs. P | 11-12-19 | 12:15

Onderschat nooit de linkse lobby...... Ook of vooral in omroepland.

Giotto | 11-12-19 | 11:58 | 1

minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs EN Media...
Duidelijk dat de NPO (media) wordt ingezet voor het beinvloeden/indoctrineren van onze jeugd.
We zullen uiteindelijk allemaal bankhangende EU-laven worden zonder eigen mening.

paost712 | 11-12-19 | 12:15

En zo remmen ze de boel moedwillig af.

Yumi | 11-12-19 | 11:56 | 1

Precies wat een tuig, gelukkig hebben we Robert Jensen nog

Mich2007 | 11-12-19 | 13:42

Jammer, maar ik heb het gevoel (door zeer regelmatig lezen op GS) dat GS wat de lijn naar beneden kachelt. Jammer.

nemo_nemo | 11-12-19 | 11:54 | 2

Ben ik met u eens. Ik ben zelf wel lid geworden, maar ik begrijp de scepsis van GS als je naar de voorganger PowNed kijkt.
Maar ik heb vertrouwen in Karskens,dus : go ON!

Waldpyk78 | 11-12-19 | 12:00

@Waldpyk78 | 11-12-19 | 12:00: Ik ben ook lid en de reden is niet alleen (ook) dat ik wel vertrouwen heb in o.a. Karskens, maar ook verwacht dat de insteek wel wat ruimer zal zijn dan kennelijk hier ingeschat (en ruimer dan bij voorbeeld PVV en FvD -wat al niet slecht is om daar meer aandacht aan te geven).

nemo_nemo | 11-12-19 | 12:22

Jaar later peiling = jaar later aspirant omroep = jaar later eerste uitzending.

1 pennenstreek geeft een jaar lang censuur

Feynman | 11-12-19 | 11:54 | 3

Precies!

doskabouter | 11-12-19 | 13:14

Precies wat een tuig, gelukkig hebben we Robert Jensen nog

Mich2007 | 11-12-19 | 13:44

Zoals ik het bericht van ON lees is dat inderdaad waar ze pissig over zijn, zij gaan er volgas vanuit dat ze die 50000 ruim voor het eind van het jaar te pakken hebben en wilden graag gelijk aan de slag. Die hebben misschien al reclamedeals lopen, lui op scherp gezet voor content en techniek. Een jaar uitstel is een jaar niet timmeren aan de weg en wellicht verlies van momentum en interesse.

elfenstein | 11-12-19 | 14:21

De amerikaanse pers kan er ook wat van:
Gisteren had de aanslag in Jesrey op een Kosher Supermarkt nog niets met terrorisme te maken.
6 doden later is hij nu toch 'targetted'.
news.sky.com/story/police-officer-amo...

Roadblock | 11-12-19 | 11:52

Ondanks dat dit allemaal idd niet zo handig is van ze, vraag ik me af waarom ON zo door het slijk gehaald moet worden hier door Geenstijl.

Stiekem zijn ze op de redactie ook allemaal anti-Trump net als de reguliere MSM. Mis de Geenstijl van vroeger wel een beetje eigenlijk.

Freert Gilders | 11-12-19 | 11:51 | 3

Wat was de GS van vroeger dan?
Bij mijn weten schopte GS altijd al overal tegenaan, links of rechts.

Superior Bastard | 11-12-19 | 12:01

@Superior Bastard | 11-12-19 | 12:01: Waarom zou je tegenwoordig nog tegen rechts schoppen . Rechts is op sterven na dood en krijgt nooit meer een voet aan de grond in dit ubercorrecte schijtland .

Koning BongoBongo | 11-12-19 | 13:17

@Koning BongoBongo | 11-12-19 | 13:17:
U is ook we de vrolijkste thuis he? Al opgevallen dat zowel FvD als PVV op winst stonden in de laatste Hond? Ondanks een cordon sanitaire en een shitmediastorm van bijbelse omvang gaat het ze goed, veel zetels en het eind is nog niet in zicht. Of de PVV nou wel werkelijk rechts is kan je nog over debaten maar houd moed, vriend! Het gaat de goede kant op.

elfenstein | 11-12-19 | 14:18

" Houdt er al iemand een zwartboek bij? "
Ik zou zeggen, vraag Chris Klomp!

Joost2B | 11-12-19 | 11:37 | 1

Mja, wat opportunisme is GeenStijl niet vreemd.
Als er dingen in het zwartboek stonden die het hier goed deden, dan de boel overnemen.
Nu erover sneren.

Roadblock | 11-12-19 | 11:54

Even nadenken hoor.
Betekent dit, dat iedereen minstens twee jaarbedragen moet ophoesten?
Dan is het wel een heel goedkope truc om de drempel voor een nieuwe omroep te verhogen.

Roadblock | 11-12-19 | 11:33

Waarom zo negatief over ON? Bang voor concurrentie?

RamondeM | 11-12-19 | 11:32 | 5

@priwax | 11-12-19 | 12:07:
Beste Priwax. Het roepen van Complotdenken wordt veelvuldig gebruikt om opponenten:
1. Te diskwalificeren.
2. De mond te snoeren.
Deze strategie, oorspronkelijk afkomstig uit het communisme, is er op berekend om tegenstanders uit te schakelen, door ze gek te verklaren.
Wie luistert er nou nog naar gekken?
Er zijn een paar Reaguurders, die er veelvuldig gebruik van maken.
Het ligt ze zogezegd 'in de mond bestorven".
He, Beste_D66_Landgenoten?

Roadblock | 11-12-19 | 12:20

@Roadblock | 11-12-19 | 12:20:
Complotdenkers zijn over het algemeen te scherp afgesteld qua paranoia. Complotten komen in werkelijkheid bijna niet voor, tenzij in zeer strak geleide samenlevingen waar de crackdown tegen elke oppositie keihard is. Dat is hier bij ons niet het geval. In zo'n open samenleving als de onze houdt je een complot niet lang geheim. Er zullen altijd mensen praten. En dan nog: Een complot organiseren is heel erg moeilijk. Gewone dingen organiseren lukt vaak al niet dus laat staan een goed complot.

Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 13:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Gisteravond stukje van dat debat gezien. Waar was Forum. Toch ook een partij die altijd tekeer gaat tegen de NPO. Bosma deed zijn stukje en fileerde de publieke omroep. Na afloop zat hij gezellig te keuvelen met de minister. Zo werkt de politiek. ON zou intussen vast op internet kunnen beginnen met het aanbieden van programma's. Eens kijken hoeveel leden er dan nog overblijven.

Mannes | 11-12-19 | 11:17 | 5

@Zwizalletju | 11-12-19 | 11:23:
Gaat erom wat je tegenover je leden roept wat je belangrijk vindt.
Dat alleen de PVV er zit, vind ik een gemiste kans voor Baudet.

Roadblock | 11-12-19 | 11:36

Maar ja had die zaal volgezeten hadden ze ook voetbal zitten kijken op hun mobiel. Dus dachten ze massaal . Dat kan ook thuis op grootbeeld.Yep werken voor dat geld zit er bij de meeste van de club tweede kamer niet meer in.Die zijn al bezig met kerstvrij. En kersdiner. En zo. Het land kan ze gestolen worden. Nu voor de kerst in meest chaos en faal dus zal na die kerst wel hetzelfde zijn.Het boeit ze weinig.

tweetybird | 11-12-19 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Vage berichtgeving van de overheid, zoals gewoonlijk. 14 juni schreef Slob dat hij meer tijd nodig had om het in een wettelijk kader te gieten. Gisteren tussen neus en lippen door even melden: oh, ja de pijldatum is met een jaar verlengd. Lekker duidelijk allemaal.

Simmo-exit | 11-12-19 | 11:10

Heeft GS warme lijntjes met het mediakartel ?
Heb al spijt dat ik mij ooit als lid heb aangemeld bij de oud-GS club Powned.
Uiteindelijk blijkt alles één grote vriendenclub te zijn.

Kamervraag | 11-12-19 | 11:09 | 1

In het AD van 27-11 staat een artikel met D. Weesie
(PowNed-baas: Er staat Ongehoord Nederland een hoop shit te wachten)

Daarin legt hij uit hoe ze hun roze ziel aan het kartel verkochten
'we konden niet anders'....
Heulen met de NTR die Zwarte Piet een zwaar besmettelijke huidschimmelziekte gaf waardoor ineens heel Nederland rassies heeft...

Joost2B | 11-12-19 | 11:20

Ik snap het niet, waarom onderdeel willen uitmaken van een organisatie waar je tegen schopt?

roosvrij | 11-12-19 | 11:09 | 6

Mja, waarom zou je dan stemmen op het FvD bij de Europese verkiezingen?
Ik zeg maar wat hoor.
Waarom zou je dan op het FvD stemmen?
Weet u wat?
Waarom zou je dan uberhaupt stemmen?

Roadblock | 11-12-19 | 11:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Ben wel lid maar wat een reusachtig stomme actie van Karskens c.s. Iets met boemerang.

Colin.Fart | 11-12-19 | 11:08 | 1

Kijk eens aan, een oncontroleerbare disclaimer en daarna de rant.
Kunt u aantonen dat u lid bent?

Roadblock | 11-12-19 | 11:57

Alle kwaliteitsprogramma's komen van de NPO, net als de (overgestapte) presentatoren.

Skunk57 | 11-12-19 | 11:07

Nieuwe omroep? Iedereen kijkt toch alleen Netflix of Youtube op een paar oude dode boomlezers na maar zeker de nieuwe generatie. Gedoemd om te mislukken, maar die belastingcenten moeten rollen!

leijpeideaud | 11-12-19 | 11:07

ON wordt natuurlijk een drama eerste klas. Het trekt strontvliegen aan als ik weet niet wat. De hoop dat zoiets op een normale manier kan heb ik allang opgegeven.

bifferman | 11-12-19 | 11:04

We hebben toch al WNL.

Hommel | 11-12-19 | 11:02 | 2

Een betere spreekbuis voor de zittende macht kun je je niet wensen.

sprietatoom | 11-12-19 | 11:23

Whahahaha WNL rechts- Nee, WNL = VVD/CDA/CU/D66
En de VVD is al decennia niet meer rechts.
Evenals het CDA waar de linkse tak het voor het zeggen heeft.
Moet je de snoetjes van die meiskes eens zien, als er iemand iets positiefs over Trump zegt.
WNL zit trouwens zo diep in de VVD, dat Han(d) in het Broekje er zowat overnacht.

Roadblock | 11-12-19 | 12:01

Club voor Caliméro's.

wapster | 11-12-19 | 11:02

Nee GeenStijl, geen valse informatie verstrekken omdat het een concurrent van je wordt/is. Probeer objectief te blijven in jullie berichtgeving anders word je precies hetzelfde als die verzuurde linkse omroep, de NPO, met aanverwante omroepen.
Helaas is de tendens in jullie berichtgeving juist die kant op die jullie zo verafschuwen. Jammer.

De Evangelist | 11-12-19 | 11:02 | 5

@TeeJee | 11-12-19 | 11:05:
De valse info is dat ON niet zo moet zeuren. Ik heb geen idee waarom die peildatum zo belangrijk is, maar omroepen zullen me sowieso aan me reet roesten. Snap ik niet waarom je daar lid van zou willen/moeten zijn. Maar los darvan, ik kan me voorstellen dat als ON rekent op een bepaalde peildatum, ze plannen hebben gemaakt en stappen hebben genomen om daarna ook daadwerkelijk uit te zenden. Dan zouden er kosten kunnen zijn gemaakt, ruimtes gehuurd, mensen geworven, gasten geboekt, formats bedacht, etc....

Dat komt nu zo uit mijn dikke duim, Maar nogmaals, ik zou het me kunnen voorstellen. En als je denkt voor de oorspronkelijke peildatum het vereiste ledental te hebben gehald zal dat beste een zure appel zijn.

Teeweetwee | 11-12-19 | 11:14

@Teeweetwee | 11-12-19 | 11:14:
Dat is geen valse informatie, dat is een stelling van Ronaldo. Overigens eentje waar ik me deze keer goed in kan vinden.
Als je even op de linkjes klikt, die van het Parool bijvoorbeeld, dan zal je lezen dat het allang bekend was en dat ON het had kunnen en moeten weten.

TeeJee | 11-12-19 | 11:16

Helemaal mee eens

Mich2007 | 11-12-19 | 13:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik kan bij de wet en regelgeving niets vinden dat er rond 4 juli een besluit zou zijn genomen om een jaar te verplaatsen.

Dit is de laatste tekst van het regeltje en die staat nog op 31 dec 2019

"Besluit vaststelling peildatum voor telling leden omroeporganisaties voor de erkenningperiode 2021–2025
Geldend van 20-12-2018 t/m heden 1 Besluit vaststelling peildatum voor telling leden omroeporganisaties voor de erkenningperiode 2021–2025

Besluit van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 10 december 2018, nr. 1419554, houdende vaststelling van de peildatum voor de telling van de leden van de omroeporganisaties voor de erkenningperiode 2021–2025

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 2.27, eerste lid, van de Mediawet 2008;

Besluit:

Artikel 1. Vaststelling peildatum 2
De peildatum, bedoeld in artikel 2.27, eerste lid, van de Mediawet 2008, voor de erkenningperiode die aanvangt met ingang van 1 januari 2021, is 31 december 2019.

Artikel 2. Inwerkingtreding 1
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

A. Slob"

bron : wetten.overheid.nl/uitgebreid_zoeken/...

Zwizalletju | 11-12-19 | 11:00 | 5

@Zwizalletju

Coolcalmcollected | 11-12-19 | 11:51

Slob heeft het gisteravond laat in het debat pas aangekondigd en zei toen ook gewacht te hebben met de bekendmaking. Ik kan de reactie van ON wel begrijpen. GS gaat een beetje kort door de bocht.

Frau Merkel | 11-12-19 | 11:58

@Frau Merkel | 11-12-19 | 11:58: Klopt, daar lijkt het op. Het is een ministeriële regeling waarbij dit geregeld wordt en de nieuwe regeling is nog niet gepubliceerd in de Staatscourant, en is zeker niet zoals Dijkgraaf meldt rond 4 juli al geregeld.

Zwizalletju | 11-12-19 | 12:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Voorlopig heeft ON, heel modern, is te veel waan van de dag. Ze hadden inderdaad kunnen weten dat de peildatum reeds verschoven was, maar hebben in hun enthousiasme ietsjes te rap gedraafd.

Hebben ze wel tijd voor betere plannen, want ON gaat door de NPO-bazen weggestopt worden in het tijdslot van 03:00 tot 05:00 uur. Behalve als in de Zendtijd voor de Politieke Partijen, de PVV aan de beurt is. Dan plakken ze nog even een godwinnetje tussen de PVV en ON.

Guido | 11-12-19 | 10:59

Dan zal het kabinet wel ver voor die datum vallen en zullen we binnen een jaar verkiezingen hebben. VVD en co zitten niet te wachten op nog meer anti-reclame nu de Telegraaf ook al geen juichmachine meer is. De GL agenda moet er zsm door worden gedrukt. Op naar een failliet Nederland en de argeloze kiezers graag als lemmingen mee de afgrond in. Er is geen behoefte aan een georganiseerd tegengeluid. Jammer alleen dat GS niet in de gaten heeft dat ze onderdeel zijn van het eeuwenoude verdeel en heers principe.

medusa324 | 11-12-19 | 10:58

ON = controlled opposition? Zoiets als wilders, net als je denkt; hij doet het goed, komt er weer een of ander onhaalbaar voorstel; vaste prik door de jaren.

piet12345 | 11-12-19 | 10:58 | 3

Je zou er toch bijna een complot in zien...
Maar wat is dan het voordeel voor Wilders? Nooit alleen en iedere maand een ander huis?

medusa324 | 11-12-19 | 11:08

@medusa324 | 11-12-19 | 11:08: De een gaat voor geld en macht de ander hangt een ideologie aan die hem kracht geeft.

Ik ken echter geen ander politicus die bij drie opeenvolgende verkiezingen met geweldige peilingen last minute begint met het ingooien van zijn eigen ramen. Of hij is heel dom of hij is controlled opposition; m.i. het laatste.

piet12345 | 11-12-19 | 11:37

Pfff
Aluhoedje alert?

Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 14:04

Als doelstelling hebben om alles en iedereen de les te willen lezen en dan niet zelf ruiterlijk kunnen erkennen dat je je hebt vergist? Voor zover er al geen sprake is van boze opzet (zie deze keiharde leugen over de ware toedracht) want zo''n slordige kwart miljoen euro is geen kattepis.

Dat Ongehoord Nederland past op deze manier uitstekend in het huidige omroepbestel. Goed bezig!

Rest In Privacy | 11-12-19 | 10:56

"Gelukkig hebben we Jan Dijkgraaf nog..." Automatische sponsoring? Het linkje onder 'Dijkgraaf' gaat naar het boek 'Ons Feijenoord' van Bob Dijkgraaf op Bol.com...

Rest In Privacy | 11-12-19 | 10:52

Jammer, want ik zat al klaar voor de Schedelmeter Quiz en de Late Night Talk show Onderbuik & Co.

merkdolden | 11-12-19 | 10:47 | 2

Precies. Die lol en vooral de reacties van deugend Nederland daarop zijn die paar euries meer dan waard.

Graaier | 11-12-19 | 10:52

Hi, Smeagol.

Roadblock | 11-12-19 | 11:46

Waarom meldt Slob dit dan aan de Kamer, als het al besloten en bekend is?

Nuchternederland | 11-12-19 | 10:47 | 4

Omdat er gisteravond liefst TWEE Kamerleden de moeite hadden genomen om naar Slob te luisteren. Misschien zat er vorige keer helemaal niemand. Het geld en de onkostenvergoeding krijgen ze toch, of ze in de Kamer zitten of in pakweg, Leeuwarden.

Guido | 11-12-19 | 11:01

Het is mij eerlijk gezegd ook niet helemaal duidelijk. Was het bekend dat de peildatum verschoven wás, of dat die verschoven zou gaan worden? En als die verschoven zou gaan worden, zou die dan mógelijk verschoven worden, of met zekerheid verschoven worden? Wellicht dat ON verkeerd heeft geïnterpreteerd, maar misschien was de kans op een verkeerde interpretatie ook wel groot. Zoiets als met wachtgelden en reiskostenvergoedingen.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 11:03

@Schoorsteenveger | 11-12-19 | 11:03:
Nee, dat was niet bekend. Zowel, waarom zou dan Slob dat dan gisteravond hebben gezegd, zoals @Nuchternederland | 11-12-19 | 10:47 al opmerkte. Zie ook up-date.

Marie Curieux | 11-12-19 | 15:03
▼ 1 antwoord verborgen

Bij ON weten ze dat ze die Niemöller nooit een jaar lang koest kunnen houden.

Overigens wordt van Basten Chef Sport bij ON, hardop 'Sieg Heil!' roepen op TV was het laatste onderdeel van z'n assessment.

Festen | 11-12-19 | 10:46

Whatever.
Sinds de déconfiture van 'Powned' heb ik me voorgenomen om nooit (meer) lid te worden van een omroep.
De NPO is inmiddels sowieso wat de Draadomroep was in de jaren '60; over een jaar of 10 bestaat die niet meer.

Peter Emile | 11-12-19 | 10:46 | 1

Mwah als er elk jaar tegen het miljard wordt overgeboekt dan houden al die NPO graaiers het veel langer vol. Slechts 1 kamerlid maakt zich druk en rapporten van de Rekenkamer gaan ongebruikt de la in. Peter is er eerder niet meer dan de deugfabriek waar het geld niet op kan.

Graaier | 11-12-19 | 10:50

Zo typisch in rechtse kamp dat als er een keer iemand op staat en zijn nek uitsteekt, wilders, pegida, ON, de meeste zich er van distantieren en het zelfs belachelijk maken.

Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig

paulis | 11-12-19 | 10:45

Ambitie boven kennis daar zijn wij allemaal wel eens schuldig aan geweest.

brughslurph | 11-12-19 | 10:42

Ik vraag me af wat het nut is van nóg een omroep die op onrendabele uren voor eigen parochie gaat preken.
Totaal achterhaald concept.

Superior Bastard | 11-12-19 | 10:35 | 7

Maar toch ben je een VARA adept. Verklaar!

Beefbus | 11-12-19 | 10:56

Inderdaad. Het staat ON vrij gewoon een kanaal op internet te beginnen. Die subsidiecarrousel om de pluriformiteit te bewaken binnen kunst, cultuur en media. Alsof we het over Natura2000 gebieden hebben. Hou een sop.

Rest In Privacy | 11-12-19 | 10:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Is dit stukkie niet een beetje de ketel die de pot verwijt dattie zwart is ? Qua houding richting de boven ons gestelden dan ?

Vesta | 11-12-19 | 10:35

Een stijlloze poging om van een omroep een onroep te maken.

Sjekkie | 11-12-19 | 10:33

Prima initiatief maar a.u.b. niet van deze vermoeiende meningen kom op beetje volwassenheid mag wel.

leisure suit larry | 11-12-19 | 10:33

De overheid stelt geen regels op voor het verkeer van het volk. Maar omdat de overheid te stom is om te weten waar ze nou mee bezig zijn.

Zeiss | 11-12-19 | 10:32

Ongehoord moet zo snel mogelijk gehoord worden op primetime.
Het totaal negeren door de NPO van de kritiek van de rekenkamer, keurig samengevat door Martin Bosma is al reden genoeg.
Onbegrijpelijk van Ronaldo om hier met een gestrekt been in te gaan.
Naïviteit en integriteit gaan vaak samen, het zijn uitingen van ongekunsteldheid.

Bolhoed | 11-12-19 | 10:32

Wat is Geenstijl een karikatuur van zichzelf geworden zeg. Niks meer van over. Zonde.

very-ferry | 11-12-19 | 10:31 | 6

@Bolhoed | 11-12-19 | 10:57: "Het lijkt inmiddels wel een gegeven dat GS dit soort berichten misbruikt om aan de boven ons gestelden duidelijk te maken dat ze deugen."
>>>> precies dat. idem met de pegida berichten. treurigstemmend

paulis | 11-12-19 | 11:04

@Diewijfvandielange | 11-12-19 | 10:43: Deze reactie die mij beticht van zwartwit denken is behoorlijk zwartwit.
Dat is helemaal niet wat ik zeg overigens. Meer eens met wat Bolhoed zegt. Soort van desperate poging toch serieus genomen te kunnen worden door de gematigd criticasters.

very-ferry | 11-12-19 | 11:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoort dit niet een beetje bij zo'n (aspirant-)omroep? Ze leven tenslotte van de verontwaardiging, achterdocht en ophef die leeft onder burgers. Een scheutje complot-saus eroverheen maakt het helemaal af.

Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 10:30 | 1

Ëén zender met alleen maar Tekst-tv en elk uur een journaal met staatspropaganda/absolute waarheid*

Rest In Privacy | 11-12-19 | 10:35

Het wordt hoog tijd dat er tegen allerlei instituten en instanties aangeschopt gaat worden. De beuk moet er in om de hoog opgelopen frustraties onder de bevolking te laten roeptoeteren. Ze zijn goed bezig als dat de bedoeling is. En als het eenmaal gelukt is, dan is het kostje gekocht. De Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs zit er ook nog steeds in terwijl eigenlijk niemand nog een radio heeft en degene die er wel eentje hebben vooral naar professionals luisteren en uiteraard niet meer naar amateurs.

kalescheet | 11-12-19 | 10:29 | 3

Als je wilt schoppen, dan moet je dat kunnen doen uit eigen kracht, niet uit verdediging. Ik denk dat het daar aan schort, aan eigen kracht, eigen visie, eigen wereldbeeld, eigen mensbeeld.
We zitten in een postmoderne impasse. De 'grote verhalen' doen het niet meer zo goed als voorheen, maar alternatieven zijn er al helemáál niet, en iedereen vlucht terug en klampt zich vast aan de oude, rafelige, in verval verkerende zuilen, zowel in de politiek als in de media. Het voortbestaan van de Staatsomroep drijft op de wens om te ontkomen aan een overal opdoemende radeloosheid, en men maakt zich al te graag wijs dat die zuilen nog best wel bestaan en vooral dat ze bestaansgrond hebben, maar eigenlijk camoufleren ze met hun bordkartonnen decors enkel de afgrond, de gapende leegte die we geen van allen willen zien.
Diversiteit, signatuur, holle woorden die suggereren dat er nog richting is en dat de tegen elkaar aanschurkende programmamakers degenen zijn die ons richting moeten geven.
Ongehoord Nederland opereert, zo komt het op mij over, niet uit eigen kracht, maar geeft stem aan het grote ongenoegen dat er leeft. het overheersende gevoel dat we onze richting kwijt zijn, en vooral dat degenen die het voor zichzelf opeisen de profeten en hogepriesters te zijn in werkelijkheid charlatans zijn, bedriegers, potsenmakers.
ON mag van mij, laat hen wild om zich heen slaan en ons tonen dat die hele Staatsomroep één groot decadent cyclopenbouwwerk is, op het punt om in te storten. Maar ze zullen waarschijnlijk, als ze al niet verleid worden om aan te schuiven, niet verder komen dan het uitvoeren van sloopwwrkzaamheden.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 10:49

@Schoorsteenveger | 11-12-19 | 10:49: Laat ON maar beginnen met het opbouwen van een achterban op internet. De tijden veranderen, men kijkt nu wat men zelf wil zien en niet wat door de omroepen wordt voorgeschoteld. De enige die nog een beetje bestaansrecht heeft is Max. Die doelgroep kijkt nog televisie en vind het al ingewikkeld als er meerdere zenders zijn. 'On demand' is het nieuwe credo. Mensen lezen steeds minder boeken, kijken geen tv meer en kiezen zelf wat van hun gading is uit een zeer breed aanbod. De NPO is niet meer relevant. Er mag uit publieke middelen betaald worden voor educatie, cultuur en zingeving maar de Volendammers en het voetbal moeten in elk geval niet uit publieke middelen betaald worden. Avrotros is dan ook zo'n omroep waar de kaasschaaf overheen kan, de rest volgt wat mij betreft.

kalescheet | 11-12-19 | 11:06

@kalescheet | 11-12-19 | 11:06:
Die educatie en die zingeving, daar zit het zeer. De Staatsomroep vindt van zichzelve dat het de heilige taak heeft om ons te onderrichten en vooral om ons te vertellen hoe wij zin aan ons leven zouden moeten geven. De gevestigde politiek vindt hetzelfde. De zuilen en de politieke partijen kwamen voort uit groeperingen met een duidelijke levensbeschouwing en waren daar ieder met zijn eigen taak een verlengstuk van. Die groeperingen zijn er niet meer of desintegreren snel, en politici en mediamensen proberen slinks de leidersrol over te nemen en ons te vertellen dat zij het zijn naar wie wij moeten luisteren, en ze worden met de dag arroganter. Het is een kongsi tussen politiek en media, ze houden mekaar, in hun verwoede pogingen om ons te kapittelen, in leven. Maar zin kunnen ze niet geven, die verdween en verdwijnt met het verdwijnen van de groeperingen die politieke partijen en zuilen mogelijk maakten.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 11:32

Alleen al door het zo aan te pakken (ON oprichten) bereiken ze dat de andere NPO'ers toch een klein beetje gaan letten op de gekleurde informatie die ze dagelijks de zenders op slingeren en dat is winst voor iedereen.

Watching the Wheels | 11-12-19 | 10:28

In deze context Lekker Belangrijk, maar dat de overheid onbetrouwbaar is, daar hebben ze toch wel een punt

de visser | 11-12-19 | 10:27

Op hoeveel staat de teller inmiddels dan?

du Roi Soleil | 11-12-19 | 10:26 | 1

48452

Deksmaat | 11-12-19 | 12:19

"Het is dus helemaal niet een 'onbetrouwbare overheid' die de spelregels verandert"

De regels van de overheid zijn geen spelregels. Wat een betuttelend woord is dat toch.

Diotima | 11-12-19 | 10:25

Je voelt aan de naam al dat ze zichzelf alleen maar belachelijk gaan maken. "Ongehoord Nederland" hoe erg kan je jezelf een slachtofferrol aanmeten?... Net als Jensen die iedere dag hetzelfde herhaalt op youtube. Praten over links begint een ongezonde obsessie voor hem te worden.

Tr0l0l0l | 11-12-19 | 10:25

Beetje veel flauw om de nieuwe omroep Ongehoord zo te bashen.

oakmont | 11-12-19 | 10:24

Doof Nederland.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 10:22

ronaldo probeert het geenstijl gepeupel een mening aan te praten,en het lukt hem ook nog aan de reacties te zien..
Lemmingen die een zeikwijf volgen

vigilantes | 11-12-19 | 10:22 | 2

Gelukkig blijf jij lekker jezelf ;)

Rest In Privacy | 11-12-19 | 10:28

Hi Smeagol.
Je broer is er ook al.

Roadblock | 11-12-19 | 12:12

Dus het komt ze heel goed uit maar ze vinden het (letterlijk) ongehoord.

Simon_GS | 11-12-19 | 10:21

Ongehoorde geldverkwisting. Nutteloze meningen waar alleen mensen naar kijken met dezelfde mening. En dan allemaal rare dingen zeggen in de hoop dat de soundbite het ANP haalt. Vermoeiend.

de Voorzittert | 11-12-19 | 10:21 | 1

Goeie omschrijving van de NPO

doskabouter | 11-12-19 | 10:30

Wel slim gedaan: door meer dan een jaar voor de peildatum te beginnen zijn hun leden een jaar lang extra lid en halen ze een keer extra 50.000 x €5,72 op.
En ze kunnen meteen weer in de calimero-rol.

JTKDM | 11-12-19 | 10:21

Gelukkig is het met het door GS gestarte PowNed allemaal prima in orde.
/nu afwachten wie het cynisme niet doorziet/

2voor12 | 11-12-19 | 10:21 | 1

Mevrouw Weensie spint er garen bij. Die omroep dreigde het minimale ledenaantal niet te halen en zij kan nu weer een jaartje door met graaien.

Schoorsteenveger | 11-12-19 | 10:23

Ga deze keer Ronaldo gewoon gelijk geven.
Waar gaat het heen met de wereld!?

TeeJee | 11-12-19 | 10:20

Het is elk tegen geluid, tegen werken!

vluchtelingallergie | 11-12-19 | 10:19

ronaldo probeert het geenstijl gepeupel

vigilantes | 11-12-19 | 10:19

De frustratie zit diep, heel diep.
Toch is het goed dat ze het doen.
Hoe meer tegenstand en oproer hoe beter.

laurentius | 11-12-19 | 10:18

How dare you.

Plorkface | 11-12-19 | 10:17

Maar GS post wel vol lof het betoog van Bosma die overal een D66-complot ziet (wat niet zo onwaarschijnlijk is overigens). Sommige complotdenkers zijn op GS blijkbaar meer gelijk dan andere complotdenkers.

Professor Superhirn | 11-12-19 | 10:17 | 3

Kan komen omdat er soms ook echte complotten zijn.

2voor12 | 11-12-19 | 10:27

@2voor12 | 11-12-19 | 10:27:
Nauwelijks. Complotten zijn dubbel zo moeilijk te organiseren en dat laatste lukt toch al zo moeilijk. En iedereen moet zijn smoel houden, ook dat is een voorwaarde. Tel uit de kans.

Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 10:32

@Beste_Landgenoten | 11-12-19 | 10:32:
Lees de Pentagon Papers nog eens door.
En vooral het gedeelte over hoelang hoeveel Presidenten de bevolking al over Vietnam besodemieterden.
Lees dan eens door hoe wij de oorlog met Irak in gerommeld zijn.
En beweer dan nog eens dat er geen complotten bestaan.

Roadblock | 11-12-19 | 12:26

Ik kan mij wel vinden in "onbetrouwbare overheid"

Karel Kruizenruiker | 11-12-19 | 10:15

Ongehoord Nederland, GS en FvD zijn de enige goede doelen die ik steun. Zo weinig investering en zo veel lol.

gestoptmetroken | 11-12-19 | 10:15

ON wordt genieten. Lekker afgeven op de NPO en de links liberale gevestigde orde.

Wat wil een mens nog meer? O ja, een soeverein land, dat zou ook fijn zijn.

Nederland80 | 11-12-19 | 10:14

Verontwaardigd Nederland was een betere naam geweest voor dit zeurende clubje complotdenkers.

Superior Bastard | 11-12-19 | 10:13 | 1

Onzin natuurlijk. Want dat verontwaardigd maken ze ons iedere dag. Dus dat verontwaardig is meer dan terecht.Heeft niks met complotdenkers te maken maar puur met een compleet falende overheid. En dat keer op keer. Heb nog nooit zoveel debatten gezien vanwege falen van dit kabinet en de overheid. Yep de verontwaardiging is meer dan terecht.Er zitten daar werkelijk een stel pluche plakkende knuppels.

tweetybird | 11-12-19 | 10:59

Ongehoord!

Eierbal-is-fijn | 11-12-19 | 10:13

Gewoon een INTERNET-TELEVISIE-KANAAL beginnen.
Laat die NPO= Staats-Omroep stikken.

OPEN DEBAT moet onze democratie gaan redden.

Wel allemaal lid worden van Omroep Ongehoord Nederland,
om het in gang te zetten. That's the way you do it !

Cool Pete | 11-12-19 | 10:12

Even afwachten of dat extra jaar niet gebruikt wordt om er 1 of andere volslagen debiele eis aan toe te voegen, iets met minimaal 50% vrouwenlijke leden, presentatrices of een quotum voor kiloknallerreclames? Het lijkt vaak of de overheid dingen puur willekeurig doet maar vaak zit er een duivels plan achter waar je pas als het te laat is achterkomt. Ik zou niet te vroeg gillen dat het zo dom is wat Ongehoord zegt. Hier stinkt iets uit het putje, wacht maar af.

elfenstein | 11-12-19 | 10:08 | 2

@Feynman | 11-12-19 | 10:22:
Oeh, Milla Jovovic in beter tijden, slechts gehuld in Gaultier-spaghetti.
Het oog wil ook wat ja, alleen is zij precies alles wat "we" dus niet meer willen zien. Het wordt eerder een transgender met maar 1 been en een snor die zichzelf helemaal zwart heeft laten tatoëren. Mark my words.

elfenstein | 11-12-19 | 14:12

Ik begrijp niet helemaal waar de schoen wringt. Ze krijgen een jaar langer de tijd om genoeg leden te werven. Is toch alleen mar gunstig?

Synecdoche | 11-12-19 | 10:08 | 2

Behalve dan dat als ze al op 31 december genoeg leden hebben de toetreding, en dus ook het begin van de uitzendingen nu wellicht ook een jaar opschuift?
De kans dat onze o zo fijne overheid ze zomaar een cadeautje geeft is m.i. nihil. Hier steekt meer achter.

elfenstein | 11-12-19 | 10:11

Dat niet alleen, ze hoeven dan ook minder leden te hebben om een volwaardige omroep te worden. Wat klagen ze?

bvdbos | 11-12-19 | 19:40

De aspirant-omroep van Kritiese Onderzoeksjournalisten vergeet steeds 1 ding: onderzoek. Verder leuke kerels hoor.

tipo | 11-12-19 | 10:07

Schande is ook zo'n beetje het meest gebezigde woord van Beaudet. Maar toch, Ongehoord is een prima initiatief en ik wacht wel even tot 2020 om lid te worden.

jochum1980 | 11-12-19 | 10:06

ROFLOL, een ding weet je zeker bij die gele hes dragende ongehoorde mafkezen. Altijd relletjes! Heerlijk. Rechts Nederland staat er weer fijn op. Daar hoef je toch nooit aandacht aan te besteden. Die rollen zichzelf wel op. Wel een fijn idee toch.

En jammer dat we een jaar moeten wachten tot ze kunnen beginnen aan het van binnenuit ontmantelen van hun eigen organisatie. Zin in achterklap, fraude, bedreigingen en Jan & Jan met hun opgeblazen marmottenkoppen.

Ignatius J Reilly | 11-12-19 | 10:06 | 4

@tipo | 11-12-19 | 10:09: Rechts Nederland vind dat links Nederland te veel in de medias te brokkelen heeft. Dat zit ze dwars. Meer vinden ze niet.

Ignatius J Reilly | 11-12-19 | 10:15

@Ignatius J Reilly 10:15: Nou nee hoor. Rechts Nederland vindt dat Links Nederland propaganda maakt van hun belastingbetalersgeld. En entertainment is geen overheidstaak. Ongehoord Nederland is kneiterlinks. Jouw club dus, niet de mijne. Maar wel van mijn geld.

tipo | 11-12-19 | 10:32

Trek jij wel volle zalen? #metjeadhominem.

snakeplisskin | 11-12-19 | 10:53
▼ 1 antwoord verborgen

Kent u die uitdrukking: "Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig"?

TheEgg | 11-12-19 | 10:06

Als je bij de NPO wilt horen, dan ben je de NPO. De NPO is kut. ON dus ook.

Henk657 | 11-12-19 | 10:05

Ik vraag mij af in hoeverre zijn een fan van Calimero zijn.

win12 | 11-12-19 | 10:04 | 2

Familie van Calimero.

Watching the Wheels | 11-12-19 | 10:19

@Watching the Wheels | 11-12-19 | 10:19:
Arnold is de vader van Calimero, had je kunnen zien aan dat doppie. Ja ... dat is niet eerlijk.

Watching the Wheels | 11-12-19 | 10:24

*edit mezelf, dat was de strekking van het schrijven*

Rollins | 11-12-19 | 10:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com