Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe (on)nodig is Ongehoord Nederland?

Even hardop over nadenken

“Vroeger” was het zo veel makkelijker om onafhankelijk te zijn. Het internet was één bubbel, voor iedereen, en iedereen op internet was een pionier. Knisperend verse frisse nieuwe media tegenover zure pijprokers bij dode bomen, van alle vernieuwingsdrift verstoken treurbuistelevee en paarse puinhopenpolitiek. Op internet was iedereen tezamen het tegengeluid, zeker nadat Ischa, Pim en Theo de pijp aan Maarten moesten geven (of ervan beroofd werden door Volkert en Mohammed). Internet droeg het vaandel verder.

Nou, das war einmal. Toen de huismoekes uit de commentsectie van condoleance.nl via Hyves naar Facebook trokken, en politici en oudmedialen via Twitter het internet ontdekten, kwamen we ook hier al snel tegenover elkaar te staan. Schep er een economische crisis (boe EU!), een Islamitische Staat met een paar flinke aanslagen (boe islam!) en een migratiecrisis (boe Mutti, Mark en Macron!) bovenop en we hadden een paar jaar waarin ‘een kant kiezen’ bijna (of soms helemaal, fuck islam) onvermijdelijker werd dan onafhankelijk blijven. Trek die lijn nog iets verder door en tegenwoordig wil iedereen z’n eigen clubje, ideologische zuil of retorisch tot de tanden bewapende hyperbolische Atlantikwall optrekken, en bijna altijd zijn die initiatieven gericht tégen iemand anders, in plaats van vóór iets eigens.

Rooms
Zijn wij dan zoveel roomser dan de paus? Nee, want het succesvolle, partij- en belangengroepen overstijgende referendum-initiatief van GeenPeil was een geslaagde actie vóór meer inspraak in de democratie, maar ook dat eindigde (zoals we onszelf nog wel eens pijnlijk in herinnering brengen om niet dezelfde fout nog eens te maken) in een geflopte verkiezingsdeelname tégen het partijkartel. Dat deed Baudet overigens ook, en hij was (en is) wel succesvol, dus de behoefte daarvoor bestaat wel degelijk. Maar ook bij FvD laat de snelle infighting die is ontstaan, zien dat het een enorme uitdaging is om boven jezelf uit te stijgen - en daar te blíjven. Een test waar maar weinigen voor slagen en wat dat betreft - zo onafhankelijk zijn we echt nog wel - zien we het ook voor Ongehoord Nederland somber in.

OK, boomers

Slagroom
Ongehoord Nederland: Het nieuwe omroepinitiatief van boosrechts internet onder leiding van een paar oude mensen met wrok. Is boos zijn op de NPO de beste reden om zelf NPO’tje te gaan spelen? (PowNed was nog een grote fuckyou, omdathetkan-grap, en ook die taart is inmiddels wel bedorven.) Nou kennen we een aantal mensen achter ON en ze zijn niet allemaal boos, niet allemaal rechts en zelfs niet allemaal oud. Maar de vaandeldragers hebben toch wel die reputatie (ondanks hun links-journalistieke achtergronden). 

Arnold Karskens schrijft iedere verkeerde weersvoorspelling van de NOS in een zwartboek en bij Niemöller is elke hoofddoek in een talkshowpubliek een uiting van de onironische “omvolkingsagenda”. Maar het grootste probleem van de NPO is niet dat er chronisch of bewust gelogen wordt, maar vooral dat er chronisch informatie wordt wéggelaten. Onderwerpen over Europa zijn nooit kritisch op de EU, items over migratie verzuimen de islam te bevragen, politieke programma’s klitten met de kartelpartijen samen in hun vaststaande vijandsbeeld van “de populisten”, te weten: PVV, FvD en ‘rechtse’ sociale media.

Boos
Maar dat wéét iedereen wel - en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun televisie uit te laten (of op YouTube, Netflix, HBO, Amazon Prime, Apple TV+ of Disney+ te zetten - de NPO is nog maar een margespelertje in het aanbod). De vraag is: gaat Ongehoord Nederland straks aanvulling bieden op de eenzijdige weglaat-methodiek van de NPO-berichtgeving, of gaan ze het ene gat met het andere vullen door alleen maar tegenovergestelde boodschappen te verkondigen in die paar uur zendtijd? Want dat is, behalve tekenend voor een bekrompen besef van de doelgroep, óók tegen de kerntaken van de publieke omroep. De échte uitdaging is om balans te brengen in de berichtgeving, en - we zijn gewoon onafhankelijk eerlijk - dat zien we niet gebeuren bij een Ongehoord Nederland waarbinnen rechts Nederland opschuift van Reviaanse ironie naar 'revanchistisch realisme’ - een bozig bubbeltje in de enorme ballenbak van het publieke debat.

Arnold, Joost en Haye van der Heyden gaan die 50.000 leden echt wel halen (ze zijn al ruim over de helft) en ze gaan dus die omroepmiljoenen uit de staatsruif cashen, maar ze zullen met drie uur zendtijd per week geen deuk in een pakje boter slaan. Het reguliere NPO-publiek is oud en eenkennig, en de ON-doelgroep heeft al lang afscheid genomen van de staatstelevisie. Joost en Arnold zijn inmiddels zelf de verzuurde ouwe pijprokers van het internet. Uitgekotst door de mainstream, zoals Marianne Zwagerman treffend duidde in haar BNR-column, maar te reactief geworden om constructief te zijn.

Eigenlijk is het volkomen logisch dat ze televisietje willen gaan spelen op het oude media-park. Is toch leuk, dat vrolijke nieuwslezershoofd van Joost Niemöller dat migratiecijfers voorleest. De Netflixtips van Ybeltje Berckmoes. Misschien schuift Robert Jensen ook nog wel aan, als weerman om de klimaatvooruitzichten voor het komende decennium te voorspellen. En heeft Jan Roos eigenlijk al weer werk?

Meme, gebaseerd op informatie van Alexa

Reaguursels

Inloggen

Allemaal goed en wel, maar zit er ook iemand bij met bewezen talent om bezienswaardige tv te maken?

borderlijntje | 28-11-19 | 21:46

Het is terecht dat de meningen van Ongehoord op de staatstelevisie geboycot worden en het daarom niet verwonderlijk is dat zij zelf dan maar een omroep beginnen. Ben dan ook direct lid geworden. Daarbuiten, op de sociale media weet iedereen die geïnteresseerd is ze al jaren wel te vinden. Maar dat betekent nog niet dat ze verstand hebben van de oude media: televisie en radio. Dat zagen we al bij Weesie, die man communiceert op Tv voor geen meter. Ik vrees dat dit straks ook geldt voor Joost Niemöller, een duchtige mediatraining zal geen weggegooid geld zijn. En - met alle respect- ik vind zijn gezicht iets weghebben van dat van Anton Mussert. Bepaalde details. Misschien vergezocht, maar toch..

Colin.Fart | 28-11-19 | 12:45

Wouw wat word er een bagger gegooid door verrot Links Nederland.
op dit initiatief, Wat willen ze dit graag tegenhouden.

Natuurlijk mogen de burgers niet weten wat er echt gebeurd we moeten dom en onwetend gehouden worden.

Het is toch te zot voor woorden dat ik het echte niet gemanipuleerde nieuws via buitenlandse media moet vernemen.

Vooral de verslaggeving over de ontwikkeling in Amerika over Trump is om te huilen of juist om te brullen van het lachen, wat een onzin berichtgeving.

wat er hier echt gebeurd belachelijk.

Aan al die linkse rakkers hier, er zit een knop op je TV, Er zijn heel veel mensen die naar het echte niet gemanipuleerde nieuws willen kijken.

Nu is het nederlandse nieuws hard aan het wegzakken richting de TV van Rusland en China.

Gelukkig is er dus nog hoop.

lex63 | 28-11-19 | 10:03

Er zal nooit een balans komen in berichtgeving want geen mens is objectief en uiteindelijk zoekt soort soort... Geef een paar GL/D66'ers macht binnen omroepland en binnen een mum van tijd is het volledige geluid op NPO 1, 2 én 3 eenzijdige extreem linkse verkiezingsretoriek (zie de NPO vandaag de dag)... En waarschijnlijk zal dit andersom ook gebeuren wanneer je FvD/PVV'ers diezelfde macht geeft. Geen mens is objectief en soort zoekt soort, dus die redacties worden zeer snel homogeen qua politieke kleur met zeer eenzijdige berichtgeving tot gevolg...

De enige oplossing om toch gebalanceerd nieuws te brengen is door twee kanten van het verhaal te vertellen (evenveel zendtijd, evenveel budget) en de kijker zelf te laten schipperen tussen die twee kanten... Dus NPO 1 is de actualiteit door een GL/D66 bril en NPO 2 is de actualiteit door een FvD/PVV bril. Een soort van regering en oppositie, maar dan op de NPO. Op deze manier worden beide geluiden tenminste gelijk gehoord, wat een stuk beter is dan drie NPO kanalen voor één geluid en een tegengeluid dat simpelweg niet verspreid (lees: gecensureerd) wordt. Het is ziek en te zot voor woorden dat deze ongelijkheid al zo lang bestaat en het einde voorlopig nog lang niet in zicht is. Ik juich Karkens initiatief in ieder geval van harte toe. Hoog tijd voor een tegengeluid van belastinggeld. En hopelijk is het een niet gebalanceerd geluid, maar een PVV/FvD geluid, want je kan alleen een min opheffen met een plus.

_Roy_ | 28-11-19 | 09:19

Lid geworden.

K. Westergaard | 28-11-19 | 08:42

3 uur per dag, zet er een stream naast waar je gewoon 24/7 kan kijken met nieuws wat we nu niet krijgen

marrretje | 28-11-19 | 07:40

Een geweldig mooi dapper initiatief....nu allemaal snel $$$$ naar die knakkers overmaken............

grapjasz | 28-11-19 | 06:23 | 1

Gaan we regelen!

_Roy_ | 28-11-19 | 10:12

Broodnodig ! Als de oppositie er niet in slaagt de programmering van die staatsomroep aan de maatschappelijke verhoudingen aan te passen, dan maar op particulier initiatief van de burger die zich onthouden weet van vrije nieuwsgaring. Links of rechts, allemaal gelul. Waar het om gaat is dat de feiten verzwegen en verhuld worden. Minder omroepen, prima, laat die vara en de eo, de voormalige arbeiders- en Christelijke omroepen maar verdwijnen. En nog meer wat mij betreft. Met de helft van het budget en zonder reclame kan er een uitstekende publieke omroep bestaan. Met objectieve, informatieve programma's. Kijkcijfers, niet belangrijk. Alleen maar interessant voor de commercie en de portemonnee van de presentatoren. Het gaat om vrije nieuwsgaring en blote feiten ! De EU was zonder hoofdkantoren met profiteurs en gemeenschappelijke munt ook een garantie voor vrede. Laat het zien en horen. Massa migratie stoppen en een modus vinden om mensen terug te sturen naar inmiddels veilige landen en hun know how laten gebruiken om hun eigen land op te bouwen. Net als overal elders in de wereld. Laat het zien en horen. De meeste stemmers weten het gewoon niet. En de invloed van de npo op de kiezers zal nog zeker 30 jaar dominant zijn voordat de huidige jonge generatie de tv alleen nog als beeldscherm nodig zal hebben. Die tijd hebben we niet meer om te redden wat er te redden valt. Ik herhaal 'broodnodig', en laat die poppetjes nou maar doen. Waar komt Baudet vandaan ? Een paar keer bij Rutger in het programma en zijn naam was gemaakt. Nu de daden nog. Suuces heren en dames van ON met dit prima initiatief. En GS, niet jaloers zijn.

SlimmeBelg | 28-11-19 | 04:12 | 1

U bent inderdaad slim/verstandig. Totally agree!

benjeallanggek | 28-11-19 | 04:22

Lid!

TonyMontana010 | 28-11-19 | 00:32 | 1

Eauk!

nattegleufhoed | 28-11-19 | 01:11

Allemaal van die ruziezoekers in een omroep. Dat gaat vast lang goed. Los van de twijfelachtige framing hoor ik alles wat zgn weggelaten wordt ook op de NPO. Maar goed, wellicht dat wat rechtse complotgekkies en uitgekotste vervelios nog wat smaak kunnen toevoegen. Ik zie het ze in ieder geval graag proberen. Was Jan Roos na dat ongeval trouwenz niet overal mee gestopt? Hij werd in ieder geval heel boos op Giel Beelen toen hij hem belde.

ZureKoek | 28-11-19 | 00:22

de krant Trouw (Lex Oomkes) schreef "Ongehoord Nederland moet vooral ongehoord blijven" ... dus toen ben ik gelijk lid geworden. Als 't jeuk veroorzaakt bij Trouw, dan geef ik daar graag € 5.75 aan uit.

appelboor | 27-11-19 | 22:10 | 2

Goed dat jij ook een fooitje geeft.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 22:57

En jullie gaan het meemaken ook, met die mafklapperts. Dat terzijde.
Minder nettten bereik je waarschijnlijk niet met meer omroepjes?
Widders en Berdet waren hier weer eens uiterst selectief..

Shareholder II | 28-11-19 | 00:06

Het is goed dat dit er komt. Een rechtse mening hebben is niet lucratief. Als er meer van dit soort platformen komen, dan wordt men meer open of tegendraads, en minder verstikkend politiek correct. Tot op heden staat bij elke 'rechtse' opiniemaker een collectebus. Advertenties worden niet rondom hun programma's geplaatst en subsidies zijn uit den boze.
De overheid doet er opzichtig aan mee.
Elke vergeten, linkse romanschrijver krijgt op zijn pensioengerechtigde leeftijd een PC Hooftprijs. 60k. Zo dwing je men tot conformisme. Niemoller hoeft nergens op te rekenen. Laat staan bijklussen als leraar.
Uiteindelijk werkt dit, als het werkt, versterkend voor de NPO. Pluriformiteit. De politiek neemt onderwerpen pas serieus als het bij Nieuwsuur of Zembla is geweest, niet Netflix of Bambi+ is leidend. Helaas is de NPO dus nog leidend.
Al zie ik Karskens binnen drie mnd met ruzie vertrekken en de kijkcijfers niet boven het salaris van Dijkhoff uitkomen. Het is toch fijn om Harald Doornbos ongecensureerd straks te kunnen horen. Een comedy van Haye van der Heijden neem ik dan op de koop toe.

arlen | 27-11-19 | 21:55

Op zich een aardig stuk, alleen aarzel ik over dat 'weglaten' bij de NPO. Islamitische terroristen opgepakt? Gewoon op NPO. Wachtgeldgraaiers? Gewoon op NPO. Indoctrinatie op islamitische scholen? Gewoon op NPO. Verdoezelen van asielmisdaad door ministerie? Gewoon op NPO. Trouwstootgedoe? Gewoon op NPO. Toenemende drugscriminaliteit en de onmacht van justitie? Gewoon op NPO.
Natuurlijk worden er geregeld andere keuzes gemaakt dan op GeenStijl, en natuurlijk begaat de NPO blunders, en ik zie ook heus wel dat er maar weinig PVV-redacteuren aan de knoppen zitten, maar om nou te zeggen dat serieuze en vooral reële problemen worden doodgezwegen gaat mij wel wat ver.

Diewijfvandielange | 27-11-19 | 21:52 | 7

@Bigi Bana Boy | 28-11-19 | 07:11:
Als iets lijkt op een eend, kwaakt en waggelt als een eend, is het hoogstwaarschijnlijk een eend.

gaffelbaard | 28-11-19 | 07:42

Het is heel apart dat de NPO het verwijt krijgt bepaalde zaken weg te laten. Afgezien van de vraag of je ooit volledige dekking hebt van alle onderwerpen en meningen, wordt zo'n beetje iedere rechtse scheet uitgebreid behandeld. Vaak zelfs in een soort hoor-wederhoor situatie waarbij de kijker de indruk krijgt dat de waarheid wel ergens in het midden zal liggen, wat in veel gevallen een scheef beeld oplevert tussen een redelijk standpunt en een extreem bizar standpunt. Voorbeeld: vaccinatie. Teveel aandacht schenken aan onzin, complottheorieën en vaag gezwets kan ten onrechte de indruk wekken dat zo'n standpunt gelijkwaardig zou zijn. Van die laatste dingen gaan we veel zien op ON vrees ik, met de in complottheorieën grossierende Niemoller aan het roer.

Beste_Landgenoten | 28-11-19 | 08:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik deel de teleurstelling van Van Rossem. Juist in dit sterk gepolariseerde landschap heb je geen racistische clowns als Niemöller nodig, geen excentriekelingen à la Baudet, geen lichtgewicht als Jan Roos; zij zullen enkel de vooroordelen bevestigen bij dat verstokt zelfingenomen deugdvolk. Een Jan Latten, een Jan van de Beek, een Ruud Koopmans voor de harde feiten, vooruit, een Karskens maar dan ook een Doornbos en Ebru als ervaringsdeskundigen, Ashin Ellian, Leon de Winter, Paul de Cliteur voor het denken in een groter kader. Dat zijn namen. Niemand wil geassocieerd worden met Niemöller.

kapoerewiet | 27-11-19 | 21:50 | 2

Op zich prima dat Karskens en Niemoller de kar trekken, dan weet je meteen dat het ook weer snel afgelopen zal zijn met ON. Ze graven hun eigen graf wel, daar maak ik me geen zorgen over.

Beste_Landgenoten | 28-11-19 | 00:25

Quote:

"gaat Ongehoord Nederland straks aanvulling bieden op de eenzijdige weglaat-methodiek van de NPO-berichtgeving, of gaan ze het ene gat met het andere vullen door alleen maar tegenovergestelde boodschappen te verkondigen in die paar uur zendtijd?"

Wat denk je zelf?
De vraag stellen is hem beantwoorden.

Met rancuneuze mannen als Niemoller en Karskens en het gewezen kamerlid Ybeltje verwacht je veel aanschoppen tegen oude collega's, opgeklopte oude vetes en incrowd ruzietjes. Geen vernieuwing denk ik, ook geen overstijgende visies, maar vooral zurige kritiek op de NPO.

Beste_Landgenoten | 27-11-19 | 21:42 | 5

@Beste_Landgenoten:
Nee hoor, niet perse erg (en u zet er nog een vraagteken achter ook). Vooral sneu en achterbaks dat u dit onder pseudoniem doet!

Voight-Kampff | 28-11-19 | 04:31

De NPO verzwijgt, verdraait, censureert, knipt weg en erger .. liegt.

Die kritiek op de NPO is terecht.

NPO = Vgl. met Noord-Koreaanse propaganda tv.

gaffelbaard | 28-11-19 | 07:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit lijkt me toch een tikkeltje over het paard getild voor een blog dat leeft van het wijzen naar anderen. Ik proef de laatste tijd dat (een deel) van de redactie liever wat meer nuchterheid en intelligentie wil laten zien, maar tegelijkertijd in een spagaat wordt gedwongen om dat een groot deel van de (betalende) reaguurders juist precies dat is wat zij niet willen zijn: lid van die pijprokende zure kliek die nu massaal lid wordt van dat omroepje van Karskens. Ik adviseer om van dat hoge paard af te stappen en eerst in de praktijk de brengen wat je preekt.

beldewouten | 27-11-19 | 21:16

De enige ouwe zuurpiet is Van Rossem. Clubje enthousiastelingen keert zich tegen het vermolmde bestel en richt een eigen omroep op. Nee hoor, mag niet. Probeert Van Rossem zich in te likken bij de Azijnbode? Met de ph is alvast niks mis.

De Geus | 27-11-19 | 21:12 | 2

Waar zegt ie dat het niet mag ?

Shareholder II | 27-11-19 | 21:52

Er is een vacature. Nu Nico weg is.

arlen | 27-11-19 | 21:56

NPO in één woord: ... destructief.
Haar organisatievorm lijkt nog het meest op dat van de maffia.
Agenda: ... bescherming van een zeer kleine elite, die koste wat kost de macht in eigen handen probeert te houden.
Haar programmering: er is niets opbouwends aan, een maatschappelijk ontwrichtende doctrine dagelijks over ons uitgestort. Bovenal, een belediging voor onze intelligentie.

Mentor | 27-11-19 | 21:11

Ondertussen betalen wij (on)gehoorde Nederlanders echter wel dezelfde prijs voor het dagelijks gefêteerd worden op linkse en policoreaanse idealen. Kun je zeggen dat de publieke omroep neutraal hóórt te zijn, maar dat is ze niet.

Dus dan is ten minste een beetje extreem en bevooroordeeld tegengeluid beter dan helemaal geen tegengeluid en alleen dezelfde dreinende Orwelliaanse boodschap moeten aanhoren en maar hopen dat de gewone niet zo psychisch actieve burger daar toch doorheen prikt.

Zo zat ik me vroeger mateloos te ergeren aan de EO en haar evangelische geneuzel, maar nu krijg ik alleen nog maar links en politiek correct geneuzel. Zelfs de EO lijkt niet echt meer tegen te stribbelen, ook al ben ik het meestal met hen oneens.

Het zou wellicht het beste zijn om de hele publieke omroep af te schaffen, maar zolang er meloenen (van ons belastinggeld) achter hun propaganda staan, ben ik blij met elke meloen die voortaan richting een ander geluid gaat. Wellicht zelfs Islamistisch gejengel, want dan worden gewone Nederlanders (en Moslims) misschien eens wakker en denken WTF gebeurt hier met mijn belastinggeld?

Ik zal niet snel lid worden van ON, net zoals ik geen lid ben van de FvD waarop ik stem, noch andere clubs, maar wens hen veel succes met het tegenspreken van de eindeloze monotonie en gedrein van de quasi-publieken. Die doen alsof de EU een soort Heilig Vroom Rijk is, ter verdediging tegen de supermachten als VS, Rusland en China. Dezelfde drogreden van nieuwe EU-Leiterin Ursula die door de NPO klakkeloos wordt herhaald, met Timmermans als onze klimaatbestrijdende heteluchtballon tot 2050 (God verhoede als Hij\Zij\Xet bestaat). Maar het is in feite het zoveelste, laten we zeggen Vierde, Rijk van ego's met teveel macht zoals gewoonlijk, dromend dat zij de uitzondering op de regel zijn dat macht corrumpeert.

Dus tegengeluid en diverse meningen, graag. Zelfs al ben ik het er lang niet altijd mee eens. Uiteraard zijn mijn eigen meningen de beste, en vrijheid en (mijn) waarheid het allerhoogste. Tot die veranderen natuurlijk, dan is de volgende incarnatie het perfecte substituut.

Wol | 27-11-19 | 21:10 | 3

De meeste Nederlanders zijn tegenwoordig links. De meerderheid bepaalt en de minderheid heeft zich daar naar te schikken. Zo werkt democratie, deal with it!

Mijn GS nick magnie | 27-11-19 | 21:46

@Mijn GS nick magnie | 27-11-19 | 21:46: Ze zijn wellicht links gemaakt. Het links gedachtegoed is te ruim aanwezig in het onderwijs en bestuurlijke organisaties.

Eagle0511 | 28-11-19 | 09:38

@Mijn GS nick magnie | 27-11-19 | 21:46:
Hoop dat je dit sarcastisch bedoelt? In een democratie heb je ook oppositie nodig die ook gehoord moet kunnen worden en niet de mond gesnoerd. Anders is het geen democratie maar dictatuur.

Net zoals links Nederland loopt te miepen dat in Hongarije het linkse geluid niet genoeg gehoord wordt, terwijl de overweldigende meerderheid voor Orban (of nog rechtser) heeft gekozen.

Je kunt dan nog beter de publieke zendtijd (op één zender, dat is zat als het echt om informeren\educatie zou gaan) verdelen onder de politieke partijen, met de helft van de zendtijd te verdelen onder de oppositiepartijen en de andere helft voor de coalitiepartien. Wordt er altijd een pro- en contra-meerderheid of coalitiestandpunt verkondigd.

Wol | 28-11-19 | 11:05

Nodig of onnodig, dat is de lat onnodig hoog leggen. De initiatiefnemers van ON zijn inmiddels vrijwel verzekerd van een vast inkomen voor langere tijd. Dat korte termijn doel is inmiddels bereikt (waarschijnlijk beter dan 35k pp.). Daarna komt het ontwikkelen van een TV-visie, het bezetten van een eigen honk in TV land. Het uitroepteken van het ON-logo lijkt geleend van Sp!ked.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-11-19 | 20:57

Links weet wel de jeugd aan zich te binden. Mijn neefjes van rond de twintig kijken allemaal naar De Wereld Draait door vanwege de hippe vermenging van actualiteiten, opinie en moderne muziek. Ze weten niet eens wie Niemoller, Karskens en Jensen zijn en als ik het zou uitleggen dan zouden ze er van gruwen.

Mijn GS nick magnie | 27-11-19 | 20:48 | 1

Die namen die u noemt zijn ook niet wat 'rechts' is. Right? Qua tegenover uw genoemde 'links' zettend. Dat is denk ik een van de current problems..

Shareholder II | 27-11-19 | 23:55

We moeten juist minder partijen hebben. Weer een kwakdoospartij met narcistische typetjes.......
Juist voor ons burgers het minste wat je kunt hebben. Kwak kwak kwak en er gebeurt geen zak.

Go_Vegan2.0 | 27-11-19 | 20:45

ON lijkt me meer dan het proberen waard. Ze kampen met hetzelfde probleem als FvD, de juiste mensen selecteren en boven zichzelf uitstijgen.

Het lukt FvD re-de-lijk, de voorspellingen voor ON zijn 50/50.

Schwanzeleber | 27-11-19 | 20:36

Altijd het proberen waard.

frisenfruitig | 27-11-19 | 20:05 | 1

Mijn steun en aanvragen van lidmaatschap van Geen Stijl, is, na het lezen van dit stukje, verdampt. Ik schrijf mij nu in bij de nieuwe omroep. Geen stijl heeft al genoeg flauwekul veroorzaakt. Powned is een van de velen voorbeelden

H.E. van Putten/Koor | 27-11-19 | 20:15

Het hele NPO is eigenlijk gewoon al een compleet steeds meer hongerig geldverslindend achterhaald concept en nu wil die nieuwe oude boze mannenomroep zeg maar de palliatieve zorg ervan nog even wat oprekken in het hospice van oud-medialand? Doe dan stoer, zoek geldschieters en begin een commercieel station? Weet je meteen of het bestaansrecht heeft?

Jan, Leiden | 27-11-19 | 20:05

Is nooit wat geworden met dit type clubs. Powned is keihard geflopt. WNL lijkt niet echt uit de verf te komen. Probeert de Fox tactiek uit van lekkere wijven in sexy kleding (iets te kort, iets te strak) om het gebrek aan kwaliteit te maskeren. Dit initiatief gaat al helemaal niet werken. Karkens is een zeer moeilijk persoon in de omgang. Zelfde geldt voor Niemöller. Worden dus LPF-achtige toestanden. Bovendien werkt de zuurgraad van Niemöller uitstekend op Twitter... alleen is TV een fundamenteel ander soort medium.

koter | 27-11-19 | 19:56 | 1

Waag toch een gokje joh.

dagpauwoog | 27-11-19 | 20:05

Kom op mensen ondersteun dit fantastisch initiatief en word lid. Het kost slechts €5,72 per jaar.

Nederland is toe aan eerlijke nieuwsgaring, eerlijke niet gemanipuleerde nieuws. Ik ben maandag lid geworden ik hoop dat er nog velen mensen lid worden, dat deze omroep snel van start kan gaan “het word tijd” dat er een ander geluid uit Hilversum komt.

lex63 | 27-11-19 | 19:54 | 4

@koter | 27-11-19 | 20:04: Eens. Hij maakt niet alleen zichzelf belachelijk door op tv te verschijnen, maar diskwalificeert onmiddellijk elk gerechtvaardigd tegengeluid tegen de NPO. Zwaar teleurgesteld dat hij mag aanschuiven bij dit initiatief. Karskens zou het beter bij collega Doornbos kunnen zoeken, of een Jan Latten. Redelijke, realistische geluiden. Clowns hebben we al genoeg onder de critici van de MSM.

kapoerewiet | 27-11-19 | 21:37

Ik ken die hele Joost Niemoller niet. Maar het lijkt mij inmiddels een doodeng mannetje. Ik ben daarin biassed, want de naam Niemoller associeer ik op de een of andere manier met het karakter uit Animal House.

Shareholder II | 27-11-19 | 23:24

Dit is jouw mening.

lex63 | 28-11-19 | 06:33
▼ 1 antwoord verborgen

Als Arnold straks een salaris krijgt om zijn ding te blijven doen dan is het al geslaagd.

dihydrogenmonoxide | 27-11-19 | 19:41

Truth does not belong to the order of power,
but shares an original affinity with freedom.

Michel Foucalt (uit de 2Doc Bellingcat - Truth in a Post-Truth World)

sprietatoom | 27-11-19 | 19:38

ON is hard nodig.
Met GS alleen gaan we het niet redden.
Samen op weg naar een betere samenleving.
Toch?

Ben Adam | 27-11-19 | 19:38

Mij ontgaat even waarom dit initiatief nu al moet worden afgeschreven.

Zijl5824 | 27-11-19 | 19:31 | 4

Och, wanneer GS dadelijk ook mag aanschuiven bij ON is het ineens de beste omroep.

Iets met een windvaan.

Padjepejer | 27-11-19 | 19:38

Eén naam: Niemöller.

kapoerewiet | 27-11-19 | 21:39

@Zijl omdat voor de zoveelste keer een groep debielen denkt met de term rechts te kunnen gaan lopen. En stuk voor stuk liepen zij stuk.

Shareholder II | 27-11-19 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

Tjonge jonge... Vorige week Jensen, vandaag Niemöller en Karskens... Zure shit, GS! Gun 'n ander ook eens wat...

Nemo_Tenetur | 27-11-19 | 19:16
-weggejorist en opgerot-
Chief Smoking Frog | 27-11-19 | 19:10

Nou nou van Rossem, ik voel afgunst! Gaat het wel goed?

Kernsplijter | 27-11-19 | 19:09

ON is wel de reden dat ik mijn premiumpje bij GS aan de bomen heb gehangen en nu ON lid ben geworden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De Ana(a)list | 27-11-19 | 18:49 | 1

Krent. Allebei sponsoren is ook een optie.

HaatbaardKnipper | 27-11-19 | 19:34

Stukje gaat, als ik 't goed heb gelezen, over dat iemand dezelfde jurk heeft gekocht en er nu wel achter zal komen dat 't kudtkwaliteit is en iedereen 'm heeft.

Breinbrouwsels | 27-11-19 | 18:48

Tja, wat zal ik zeggen. Dat u gebruik maakt van een column van Zwagerman vind ik om te beginnen onwaardig voor iemand van uw statuur. De reden hiervan is dat de eerste alinea van haar bedroevend is, daar haar argument van debat in de omgeving van het partijkartel niet valide is. Dat Baudet daarvan ook de nutteloosheid inziet, begrijpt u natuurlijk ook wel.

Voorts wat betreft uw column:
- Op de man niet op de inhoud;
- Op het middel (tv) niet op het doel;
- Op het moment niet op de trend.

Uw observatie m.b.t. reactionair komt meer voort uit de wijze waarop GS opereert (op een overigens adequate en leuke wijze) dan dat het iets zegt over ON. Ze hebben nog geen uitzending verzorgd.

Zo op afstand ziet het ernaar uit dat ON u in de spiegel laat kijken. U speelt natuurlijk al jaren hetzelfde muziekje af. U heeft het GS model aardig weten op te rekken met wat jonge adjudanten om u heen die er weer fris tegenaan gaan en overigens uitstekend werk verrichten. Het leuke daarvan is dat ik me kan voorstellen dat die jonge gasten tegen u aankijken zoals u tegen de ouderen van ON aankijkt. Karma, zeg maar.

Ik wil het een beetje vergelijken met een film die tegenvalt door het gebrek aan character development van de speler; een platte opeenstapeling van gebeurtenissen die zich voortzetten in de tijd maar geen verandering teweeg brengt bij het karakter. Het ziet ernaar uit dat die jongens bij ON bij u appelleren aan het avontuur dat u zo mist. En dat kan ik me goed voorstellen na het fenomenaal groot succes van het GS referendum (samen met de overwinning van Trump zijn dit de evenementen waarom ik nog steeds moet gniffelen en waarvoor ik u nog immer dankbaar ben). Het politiek avontuur van GS heeft u onderschat. U wilt zich toch revancheren na het laatste echec, maar weet niet hoe. En dan is daar opeens ON en dat doet gewoon het een beetje pijn. Dat is begrijpelijk.

U schiet ook in de verdedigingsreflex. De overlevingsreflex van iemand die een bedreiging ziet en geen gemeenschappelijkheid. En opeens maakt dit op pijnlijke wijze uw gebrek aan ambitie duidelijk (in een vorige topic m.b.t. Murray heb ik u daarop reeds geattendeerd met de verwijzing naar uw doelloze verhaal over de waarheid). En dan ziet het ernaar uit dat uzelf ook reactionair bent. Maar dit is dan ook weer de reden dat GS zo’n groot succes is; omdat u hierin een authentiek actor bent. Indien uw ambitie niet groter is dan kunt u dit nog jaren volhouden.

Neemt niet weg dat u best een goed argument heeft met het medium tv. Maar zoals reeds opgemerkt; u kent de ambitie van die jongens en meisjes daar niet.

In ieder geval, u blijft ON volgen en wij u. En u volgt ons dan weer. Leuk en inspirerend.

Voight-Kampff | 27-11-19 | 18:46 | 3

Ja precies en zie mijn reaguursel van hierboven voor de korte versie.

Breinbrouwsels | 27-11-19 | 18:50

Mooie en ware reactie, chapeau!

Benoite | 27-11-19 | 19:01

"Het politiek avontuur van GS heeft u onderschat."

Er zijn slapende honden wakker geworden.

LiniaalRectaal | 27-11-19 | 20:08

Zal allemaal wel, maar toch maar lid geworden. En gelijk PowNed opgezegd.

Jemoesteensweten | 27-11-19 | 18:42

Dank voor deze zwarte pil.

Kan er ook nog wel bij.

Padjepejer | 27-11-19 | 18:41

Grotere ergernis. EenVandaag met een grote zielug zielug onze arme jongens in Syrië... repo over IS-strijders met een menselijk gezicht. Gaan we die klootzakken dus ook terug krijgen. De NPO is een vijand des volks!
Reken maar dat we een tegengeluid nodig hebben.

Abject | 27-11-19 | 18:37 | 1

Dat je het nog op kan brengen om te kijken. Ik vind het knap

DavidleeRoth | 27-11-19 | 21:01

Het is alleen maar een exponent van confirmation bias. Lekker naar een zender kijken die alleen maar voedt wat je toch al vond. Iedereen in zijn eigen info bubbel. Alleen maar informatie tot je nemen die in jouw wereldbeeld past. Dat is wat het Internet en Onrendabell Nederland ons te bieden heeft.

Bigi Bana Boy | 27-11-19 | 18:36 | 7

@Bigi Bana Boy | 27-11-19 | 19:05: ‘alle informatie tot je nemen’ is het juiste streven. Jammer alleen dat alle informatie verstrekken en alle kanten van een verhaal laten horen nu net niet de kracht of het streven van de NPO is. De meeste mensen gaan in mijn ervaring niet actief op zoek naar informatie maar consumeren wat ze wordt voorgeschoteld. Als dat een eenzijdige brij is, is de kans dat daarop extremistisch wordt gereageerd net zo reëel.
De vrijheid van meningsvorming is zo mogelijk nog belangrijker dan de vrijheid van meningsuiting en de huidige NPO draagt daar bepaald niet aan bij.

Hetze Haatstra | 27-11-19 | 19:28

Gelukkig roep jij niet elke keer hetzelfde.

HaatbaardKnipper | 27-11-19 | 19:31

Natuurlijk zal het geen evenwichtig verhaal worden maar het is al winst als er überhaupt andere meningen te zien gaan zijn dan de eeuwige linkse politiek correcte treurnis van de Staatsomroep.

5611 | 28-11-19 | 11:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Stukje ruikt een beetje zuur en heeft een informatiedichtheid van 0 en een interessantemeningdichtheid van -5. Voegt nergens iets aan toe. Die ik ook niet, maar ik word er dan ook niet voor betaald om zulks wel te doen.

theteach | 27-11-19 | 18:29 | 1
-weggejorist-
valke376 | 27-11-19 | 18:34

"de NPO is nog maar een margespelertje in het aanbod"
Die vlieger gaat ook op voor de dode Deugbomen, maar toch spreken ze allen gelijk de NPO hetzelfde Deugverhaal, en bij gebrek aan een vergelijkbare tegenpool domineert dat verhaal toch echt wel de mening van de luie nieuwsconsument.
De NPO blijft belangrijk, al zeker waar het de vergrijzende stem betreft.

Abject | 27-11-19 | 18:24
-weggejorist-
Chief Smoking Frog | 27-11-19 | 18:23 | 1

Volgens mij past van Rossem beter bij de NPO dan bij GeenStijl.

Swaffelkaffert | 27-11-19 | 18:10 | 6

@Dandruff | 27-11-19 | 18:41:
Ik ben het met je eens dat van Rossem gewoon lekker zijn mening hier moet blijven geven, maar over die 3 uurtjes; het is beter dan helemaal niets.
Want dat is wat we nu hebben.

Remus McMillan | 27-11-19 | 18:48

@Remus McMillan | 27-11-19 | 18:48:

Die 3 uurtjes hebben alleen zin als er een goed programma staat, dat mensen lokt. Zonder goed programma werken die 3 uurtjes tegengeluid namelijk averechts, en daar ben ik bang voor.
Jensen bijvoorbeeld was 15 jaar geleden best leuk toen hij zich niet zo met politiek bezig hield (maar wel een Fortuyn met alle egards ontving).
Nu roept hij af en toe hele zinnige dingen; verstopt in een podcast van 1,5 uur rancune.

Dandruff | 27-11-19 | 18:58

@Dandruff | 27-11-19 | 18:58:
Je bent duidelijk niet op de hoogte.
Jensen heeft een dagelijkse show van pakweg 35 minuten en de kijkers stijgen per aflevering.

Remus McMillan | 28-11-19 | 10:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Kijk geen tv, niet lid van de doelgroep, maar natuurlijk wel lid.
No-brainer.

jan99 | 27-11-19 | 18:01 | 1

Na het lezen Van Rossum zijn betoog was ik om. De oude rechtse garde verdient wel wat steun om lekker ondeugend tv te maken.

Graaier | 27-11-19 | 18:22

Joost Niemoller heeft het niet zo op mensen-van-kleur. In een interview met Nieuwe Revu zei hij ooit het volgende:

'Criminelen zijn crimineel omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben gemiddeld een laag IQ. Ze hebben trouwens wel meer testosteron dan blanken, en zéker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten ook vaker voorkomen.'

Rest In Privacy | 27-11-19 | 18:00 | 6

@Kuif Jeetje. Die Joost Niemoller is dus gewoon een gore racist ?

Shareholder II | 27-11-19 | 18:21

The Bell Curve gelezen?

Hetze Haatstra | 27-11-19 | 18:27

Kuifje-in-de-EU | 27-11-19 | 18:00

Maar stel dat de stellingen over IQ, criminaliteit en testosteron kloppen.
Moeten die dan toch maar geheim blijven?
Net als bepaalde stellingen over vrouwen en wiskunde; Aziaten en wiskunde; blanken en ritmegevoel; mannen en criminaliteit; moslims en terrorisme; etc?

Of mogen we van volwassen mensen best verwachten dat ze elk individu niet op eventuele groepskenmerken, maar op zijn/haar individuele eigenschappen beoordelen?

Dandruff | 27-11-19 | 18:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Een van de kerntaken van de publieke omroep is pluriformiteit. Vroeger was die er ook tot op redelijke hoogte. Elke zuil had bijvoorbeeld zijn eigen actualiteitenprogramma zodat het rechtsige geluid van Televizier en Aktua werd afgewisseld met het linksige geluid van Brandpunt of het ronduit linkse Achter Het Nieuws. Dat eigen geluid verdween op het moment dat omroepen in clusters moesten samenwerken en er bijvoorbeeld zoiets kwam als 1Vandaag. Al snel maakte het niet meer uit of de presentator uit de AVRO-stal kwam of dienst deed uit naam van de KRO; ze waren allemaal overgoten met het zelfde policorsausje. Sinds de gedwongen fusies is dat alleen nog maar erger geworden en hebben we met mogelijke uitzondering van de EO gewoon 6x VARA.
Initiatiefjes om dat te doorbreken hebben tot nu toe weinig opgeleverd maar zijn helaas nog altijd nodig. Zoals Martin Bosma deze week al zei: het liefst doeken we de NPO op maar zolang ze bestaat ligt het voor de hand om er een stem in te krijgen. Een niet pluriforme stem vanuit het andere kamp als tegenwicht tegen 6x VARA is uiteraard too little too late maar er is geen andere optie. De NPO is namelijk nog lang niet dood, helaas.

Hetze Haatstra | 27-11-19 | 17:52 | 9

@Shareholder II | 27-11-19 | 18:40: Als je over 'boze witte mannen' begint ben je bij voorbaat al af.
Stigmatiserende (eigenlijk ook best wel racistische) kletspraat.

Camo | 27-11-19 | 19:17

@Hetze Haatstra: Ik verwacht er ook weinig tot niets van.

Shareholder II | 27-11-19 | 22:30

@Camo : Goh ik ben zelf een boze witte man..

Shareholder II | 27-11-19 | 22:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Ieder poging to ondergraving van de heersende machten en hun lakeien steun ik onvoorwaardelijk. M.n. de avmedia maken zich bijna zonder uitzondering schuldig aan meewaaien met de officiële winden ook al stinken die als een oordeel. De beleden onpartijdigheid en vereiste na te streven objectiviteit ontbreken bij het televee makend volk in NL in overgrote mate.

Als meest pregnant voorbeeld in deze tijd is de hele Zwarte Piet-kwestie. Men zendt wel de slavernijpulp van de vagina-operatie-fetishiste uit, durft het echter niet aan om de Klaas-Piet-docu's van Arnold-Jan Scheer uit te zenden.

Dus lid geworden, m.n. wegens dhr. Karskens die onvervaard het Zwartboek NOSJournaal bijhoudt.

Dit initiatief
Loopt mischien op een doodlopend pad
Gaat mischien met een klein knalletje de pijp uit.
Sterft mogelijk een geruisloze dood.
Desalnietmin. Zet-um-op! Evocatus

Evocatus | 27-11-19 | 17:51 | 1

Goed gesproken.

Zwizalletju | 27-11-19 | 18:06

De golf van de baby-boomers golfde mee met de t.v.
Nu ze oud zijn geworden, gaat het dan ook voortdurend over Alzheimer, dementie, overlijden, ziektes, gebrekje hier gebrekje daar, en amechtige pogingen jong te schijnen.
Geen wonder dat de jongeren afhaken. En dan hebben hun mede-jongeren ook nog zelden iets interessants te melden.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 17:51 | 1

Ik heb, ter aanvulling, niks tegen oude en gebrekkige mensen. Het zal ook mijn bestemming zijn, Maar ik vraag mij wel steeds af waarom dat uitgezonden moet worden.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 18:13

Tsja ,lid van TPO, Geenstijl, de PostOffline, lid van Robert Jensen, Fvd-lid, dus ook maar van ongehoordnederland. Ben ik nu staatsgevaarlijk?

zijlo | 27-11-19 | 17:50 | 3

Neem aan nog wel een offline elseviertje op de donderdagmat toch?

merel veld | 27-11-19 | 18:02

Nee, dat niet maar vast wel heel boos.

lustgeenthee | 27-11-19 | 18:12

@merel veld | 27-11-19 | 18:02: Nee, dat is de Voetbal International.

zijlo | 27-11-19 | 18:13

En oh ja, Boomer was voor mijn generatie echt alleen een soort van labradoodle die misdaden of zo oploste.

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:47 | 1

Het was een heel leuk hondje niet te vergelijken met de valse babyboomers van nu

Rest In Privacy | 27-11-19 | 17:56

Ik heb nog een nare nasmaak aan powned plus ik moet sparen voor de roettax die me te wachten staat. Helaas!

Vanilla | 27-11-19 | 17:44 | 1

Och dan neem je toch 2 biertjes minder in de kroeg.

sprietatoom | 27-11-19 | 17:49

Ja hallo! We zijn niet allemaal dat vreemde manneke - kom hoe heet ie ook alweer - van BNN.
Dat neemt niet weg dat ieder nieuw tegengeluid welkom is.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 17:41

Alleen al de reacties van de gebruikelijke trollen maken die 5,72 de moeite waard. Ik kijk enkel wat voetbal en de rest boeit me niet zo, maar de afschuw van weldenkend Nl en Nijman is me ook wat waard.

bijna_raak | 27-11-19 | 17:39

Ik wil graag een omroep met nieuwsprogramma´s die feiten laten zien. Ik heb geen enkele behoefte aan meningen. Die heb ik zelf al...

Rest In Privacy | 27-11-19 | 17:34 | 2

Kun je die feiten wel aan ?

sprietatoom | 27-11-19 | 17:35

"Het reguliere NPO-publiek is oud en eenkennig". Juist! Dus die bereik je alleen via Ned 1-2 en 3. Die halen hun nieuws niet van het internet, dus hier valt winst mee te behalen.
Hopelijk zien we Annabel Nanninga nu weer wat vaker op TV.
Ja, gisteren meteen lid geworden.

express | 27-11-19 | 17:33

Er móet wat gebeuren. Recent voorbeeld: NOS spreekt consequent over 70 burgerdoden bij het bombardementsincident. Dat heeft een heel andere zwaarte dan wanneer je spreekt over 70 doden, waaronder een onbekend aantal IS-strijders.
NOS geeft gekleurde informatie om het politiek zwaarder aan te kunnen zetten. Het is demagogie.
Ik ben lid geworden en hoop dat velen het zullen doen om daarmee een duidelijk signaal af te geven.

Abu Bachouca | 27-11-19 | 17:33

Word ook lid.

Lijkt me leuk, sinterklaas journaal bij ON trekt 4 miljoen kijkers en Diewertje Blok blijft steken op anderhalve man en een paardekop.

rigelstraat | 27-11-19 | 17:33

Nou Van Rossem maar direct ontslaan. Die gaat toch binnen notime bij de NPO aan de slag.

Lorejas | 27-11-19 | 17:31 | 3

Als DGA kun je niet ontslagen worden...

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:48

Van Rossem werkt toch al bij de NPO BNR radio? Ik luister vaak naar hun podcast " De beste stuurlui"

express | 27-11-19 | 17:54

@express | 27-11-19 | 17:54:

BNR is niet van NPO, heb hem daar ook wel eens voorbij horen komen alleen is laten uitpraten op die zender ook niet echt aan de orde als je niet conform het BNR beleid communiceert.

sprietatoom | 27-11-19 | 18:00

Ik geef ze het voordeel van de twijfel en ben lid geworden. Alles beter dan die verschrikkelijke NPO met die kijk-mij-eens-deugen-moraalridders. Alles beter dan Peter R. de Vries en het eeuwige voorspelbare Trump- en Wilders gebash. Alles beter dan Eelco Bosch van Rosenthal, of die Amerika "deskundige" Michael Vos, ook zo'n braakmiddel.

Motleycrew | 27-11-19 | 17:30 | 5

@sprietatoom | 27-11-19 | 18:49: dat getal op hun website is al ruim overschreden, maw aantal op website loopt fors achter. Ben lid geworden mede dankzij het zure stukje van van Rossem. Mijn lidnummer ligt ver boven het getal dat nu op hun website staat.

dagpauwoog | 27-11-19 | 19:06

@dagpauwoog | 27-11-19 | 19:06:

Kreeg 2 ultrakorte mailtjes maar geen lidnummer erin:

"Hartelijk dank, namens Ongehoord Nederland!"
"Hartelijk dank, namens iedereen van Ongehoord Nederland!"

sprietatoom | 27-11-19 | 19:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Broodnodig, inderdaad is de NPO een meester in het verhullen, verzwijgen en eenzijdig belichten van zaken. Het knuffelen van de islam en de multiculturele samenleving neemt tenenkrommende vormen aan.

WNL is slechts een propaganda kanaal voor het kabinet dus ook daar hoef je je hoop niet op te vestigen. Dus zolang we zitten met een totaal overbodige NPO is een tegengeluid gestaafd met feiten hard nodig. Mijn steun hebben ze.

sprietatoom | 27-11-19 | 17:29

Ik ga lid worden. Er is al in geen tijden meer echte comedy op TV sinds het debacle met de "Nederlandse Moslim Omroep".

Ignatius J Reilly | 27-11-19 | 17:22
-weggejorist-
gebochelde | 27-11-19 | 17:19 | 1

Goed initiatief. Je kunt alles wel weer direct marginaliseren zoals hier boven gesteld maar een kritisch en objectief geluid is zeker in het belang om de mensen juist te informeren. Ik begrijp dat de mainstream dit niet leuk vindt vandaar de grote weerstand.

De Evangelist | 27-11-19 | 17:17

ON zegt zelf niet links of rechts te zijn.
Dat dat midden rechtser dan de NPO is betekent niet dat het een rechtse omroep wordt.

Ben-Bataaf | 27-11-19 | 17:16

Karskens heeft met zijn poten in de islamitische modder gestaan.
Hij weet als geen ander hoe de islam denkt over het westen, ongelovigen, christenen, joden en vrouwen.
Blijf het apart vinden dat zijn mening als extreem-rechts bestempeld wordt. De mening van een zure ouwe man.
Terwijl hij gewoon gelijk heeft.
Maar links en de waarheid is altijd al een dingetje geweest.
Ben lid geworden en wacht op "It giet ON!".

Schietmijmaarlek | 27-11-19 | 17:14 | 2

Ben eveneens lid geworden. Ik vond de reactie van GS nogal zuur. Karskens heeft kloten en weet waar hij over praat. GS zou hem moeten steunen en niet afzeiken.

dickg | 27-11-19 | 17:17

Hetzelfde verhaal dat Sjuul Paradijs vertelde bij de oprichting van WNL ! Na de oprichting werd door links Nederland moord en brand geschreeuwd over de eventuele invloed van de Telegraaf bij WNL. Toen die horde genomen was stroomde heel langzaam het linkse gedachtengoed naar binnen. Kijk nu eens naar de hoeveelheid D66ers iedere week bij WNL. Verloren dus ! Gaat weer gebeuren., let maar op.

RonaldReagan | 27-11-19 | 17:14

Op de vraag van Geen Stijl boven dit artikel zeg ik: HET IS NODIG.
In alles behoord er een goede balans te zijn.
Nu is het er niet, het nieuw en TV in Nederland zijn:
- te links
- te eenzijdig
- te oppervlakkig
- te politiek correct
- te gekleurd naar minderheden.
- te veel dezelfde mensen met de zelfde overtuiging die het woord voeren.
- heel veel politieke inteelt menigen en propaganda
Men walst over de mening van de hard werkende burger heen.
Hierdoor zijn en voelen vele burgers zich niet gehoord.
En dat is een harde ervaring, daarom voor een goede balans:
Is Ongehoord Nederland en waar ze voor gaan zeer welkom.
Een brood nodige aanvulling.
Maak er een succes van.

nr123456789 | 27-11-19 | 17:13 | 1

Goede reactie.

Zwizalletju | 27-11-19 | 17:55

ON 16975

gebochelde | 27-11-19 | 17:12

Alles wat de hegemonie van de NPO-maffia doorbreekt is mooi meegenomen.
... En vergeet niet, bloed kleeft er aan hun NPO handen, denk aan de demonisering van Pim Fortuyn. En het gaat maar door > dagelijks zetten ze Nederlanders tegen elkaar op (de boeren, Zwarte Piet). Iedereen die een andere mening heeft dan de NPO-doctrine wordt veracht, belachelijk gemaakt en uitgekotst.
Ja, de NPO leert mensen te haten. Niet Wilders, maar de NPO zelf zet groepen tegen elkaar op. Wat men de ander verwijt, zo is men zelf.

Mentor | 27-11-19 | 17:12 | 3

U was ook tegen de demonisering van Pechtold door verschillende media/weblogs?

Superior Bastard | 27-11-19 | 17:14

@Superior Bastard
Het kweken van haat door met name de publieke omroep (en ook andere media/weblogs) is verfoeilijk. Of dit nu Fortuyn of Pechtold is. De demonisering van Pim Fortuyn door de NPO zal altijd aan haar blijven kleven.

Mentor | 27-11-19 | 17:26

@Superior Bastard | 27-11-19 | 17:14: Ja het noemen van zijn penthouse zijn reisjes naar de Oekraïne en zijn minnares met abortusdwang was zeer demoniserend net als de dementie van onze geliefde premier of het noemen van het wachtgeld van Dijkhof.

bijna_raak | 27-11-19 | 17:30

Btw. Fantastisch geschreven analyse van Van Rossem.

Superior Bastard | 27-11-19 | 17:09

Lid geworden van ON. PowNed heeft het lelijk laten afweten.

Japio | 27-11-19 | 17:09

Met 'rechtse' media schiet je ook niet veel op, denk aan het Amerikaanse Fox News, aaaargh! Een journalist kan strikt genomen geen actievoerder zijn, noch links, noch rechts. De omroep moet terug naar de echte journalistiek: scheiding van feiten en meningen, met hoor en wederhoor, meer is het niet.

Middenmoter | 27-11-19 | 17:09 | 1

Nieuws zal nooit echt neutraal zijn, het wordt altijd bekeken door de ogen van degene die het brengt. Beter is het om de vraag te stellen waarom mensen zo geobsedeerd zijn met nieuws. Slechts een heel klein deel heeft enige directe relevantie voor het leven van de kijker. De rest is tijdverspilling.

Max Headroom | 27-11-19 | 17:15

Laat maar komen want het geluid is te eenzijdig, lees links. Mocht ook altijd graag naar Jensen kijken.

BozePaarseMan | 27-11-19 | 17:08
-weggejorist en opgerot-
dildoswaggins69 | 27-11-19 | 17:04

WNL heeft iedere ochtend al het nieuws van de dag, herhaald het geen 4 keer (zodat we het begrijpen) en 'met een smile'. Ieder meiske van WNL kan de relatief beperkte Jinek vervangen en als ze ook haar libelle-redactie eruit pleuren kan dat ook de avond verbeteren.
Wie had dat verwacht van een rechtse omroep, opgedist door een telegraafman.

Einde van de Domheid | 27-11-19 | 17:02 | 1

Mijn punt, laat ze gewoon, waarom vast een oordeel geven?

Einde van de Domheid | 27-11-19 | 17:03

En PowNed dan? Die begon ook voortvarend.
Maar wat is dat nu? geen idee, ik kijk geen TV meer behalve RTL Television op zondag, en allerlei BS USA autoprogramma's. Discovery geloof ik.
Lang leve Netflix.
(Volgens mij heb ik die powned jaarlijkse donatie nooit stopgezet, maar eens uitzoeken...)

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:01 | 1

Net stopgezet ;-)

MyCatIsDoingThis | 27-11-19 | 17:19

Misschien moeten we aan de politici vragen of het mag!

Einde van de Domheid | 27-11-19 | 16:59

Aan die zure bek van Karskens te zien zal er in ieder geval weinig gelachen worden bij de ONrendabelen omroep.
Zal wel één grote gefrustreerde klaagzang worden over belastingcenten, buitenlanders en prostaat-en erectiestoornissen.

Superior Bastard | 27-11-19 | 16:59 | 7

@Superior Bastard | 27-11-19 | 17:11:
Slechts een constatering mevrouw. En ik ben al lid!

benjeallanggek | 27-11-19 | 17:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Zojuist mijn lidmaatschap van Powned opgezegd. Ik ga niet nog een keer zo'n fout maken.

MyCatIsDoingThis | 27-11-19 | 16:59

Ik hoorde Karskens zeggen "programma's met deskundigen i.p.v. (linkse) BN'ers die hun mening geven". Dat zijn precies alle Nederlandse omroepen in een notendop. Dus mijn zegen en lidmaatschap hebben ze!

benjeallanggek | 27-11-19 | 16:59 | 1

Ik heb Karskens vele dingen horen zeggen ;-)

Shareholder II | 27-11-19 | 18:07

Ik steun ON ook van harte. Alles bij NPO is gekleurd en te goor om nog naar te kijken. Graaiers zitten daar vollop met pauw, dwdd en cs en hun steeds terugkerende linkse tokkies...

Tijd om het echt anders te doen en diegenen die niet uitgenodigd worden door die linkse liegende wegkijk club NPO ook het woord te geven. Als er een keer een tegengeluid bij de NPO aanschuift dan kan hij/zij niet uitpraten en zitten er 4 linkse tokkies continue te interrumperen (inclusief de gespreksleider). Dat moet anders!

Geef ze de kans! voor die 5.72 euro hoef je het niet te laten.....

FrankOngerust | 27-11-19 | 16:59
-weggejorist-
Tiltetapper | 27-11-19 | 16:57

Wat is dat toch met rechtsgeorienteerden: Bert Brussen liet zich ook al zo negatief horen in de laatste podcast. Zijn jullie bang? Kun je je niet voorstellen hoe de berichtgeving dan zal zijn? Ik ga er van uit dat er meer achtergrond informatie wordt verstrekt

antonconstandse | 27-11-19 | 16:53 | 1

... ik was nog niet klaar... bij de nieuwsberichten en niet alles negatief en eenzijdig wordt beoordeeld.

antonconstandse | 27-11-19 | 16:55

Zodra ON mag gaan uitzenden moeten ze als eerste proberen de rechten te verwerven voor “All in the family” met de legendarische Archie Bunker. Dan kan er in Nederland weer eens ouderwets gelachen worden.

Zonder erg | 27-11-19 | 16:52 | 1

Of Moeder wat is het heet, dat zou tegenwoordig ook niet meer kunnen.

Moonwarrior | 27-11-19 | 16:56

Maar het niet doen is als het domme stemvee van de 'kartelpartijen': "zolang het mij goed gaat, en ik er niet direct last van heb, blijf ik lekker stemmen zoals dat heurt en waarvoor mij geen schaamte en angst wordt aangepraat op tv, bij de koffietafel en het verjaardagskringetje".
In het ergste geval biedt ON tegenwicht, in het beste openen ze zoveel mogelijk ogen van dit stemvee. Want de NPO hebben (onterecht op dit moment nog dus) nog steeds de allure cq de impact van "als het hier gebracht wordt, zal het wel waar zijn".

VP732 | 27-11-19 | 16:51 | 2

@mezelf. Er werd hier enige tijd geleden nog hartstochtelijk opgeroepen om als burger 'iets' te doen en niet meer passief te zijn. Nu doet dit groepje dat binnen hun branche, dan verdienen ze wat mij betreft eerst het voordeel van de twijfel in dit geval.

VP732 | 27-11-19 | 16:56

Heb je nu echt de illusie dat de kartelaanhangers naar ON gaan kijken? Hooguit gaat het fungeren als de "vijf minuten haat"-sessies uit 1984. "Daar heb je die Karskens weer die ons komt vertellen dat alles wat wij zo geweldig vinden (Rutte, de EU, de moslims, KOZP, ...) niet deugt."

MAD1950 | 27-11-19 | 17:13

Alleen al vanwege de gefrustreerde reactie van politiek commentator Lex Oomkes in Trouw (vandaag), die meteen ook helemaal leegloopt tegen PVV en FVD gun ik ON alle succes !

LucaBrasi | 27-11-19 | 16:51 | 1

Hahaha, dat was ook mijn reden om lid te worden.

appelboor | 27-11-19 | 22:12

Natuurlijk komt die omroep er en hoog tijd ook. Maar hopelijk zullen ze bij ON ook gaan bijhouden en daarover rapporteren in welke mate en door wie zij onder druk worden gezet om hun toch maar weer politiek correcte teksten te gaan produceren of bepaalde onderwerpen niet onder het voetlicht te brengen.

Peter-Rissing | 27-11-19 | 16:50 | 1

Exact. Als ze dat met beleid doen, dan kunnen ze op z'n minst een luis in de dikke linkse pels zijn. Powned was daar niet toe in staat, bij gebrek aan talent.

Schoorsteenveger | 27-11-19 | 17:01

Ze zullen het vast goed bedoelen maar het is grappig om te zien hoe de meeste mensen naar oplossingen blijven zoeken binnen het systeem. Bij het oplossen van complexe problemen is het juist zaak om de situatie minstens 1 abstractieniveau hoger te bekijken en daar is het maar de vraag waar media, inclusief internet, uberhaupt goed voor zijn.

Max Headroom | 27-11-19 | 16:49 | 4

Ach, lineaire TV is stervende, maar er is niks op tegen om tijdens dat stervensproces nog even wat in die linkse stront te roeren.

Schoorsteenveger | 27-11-19 | 17:00

Precies! Eerst een burgeroorlog, dan opnieuw opbouwen.

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:02

Mijn idee, waarom zouden ze in het bestaande systeem moeten..
Dat hele 'we kijken in onze tv-gids welk program we moeten kijken' is toch niet meer van deze tijd? Dat is echt aan het af/uitsterven..

Kleine_Deugniet | 27-11-19 | 17:13
▼ 1 antwoord verborgen

Het enige waar ik behoefte aan heb is een conservatief, rechtse, dagelijkse talkshow. Als ze daar voor zorgen is het al geslaagd.

drollewupper | 27-11-19 | 16:48 | 6

@Max Headroom | 27-11-19 | 17:25: inhoud kan toch ook met productie waarde en mooie vormgeving? Of bekijk ik het verkeerd.

Kleine_Deugniet | 27-11-19 | 18:49

@Kleine_Deugniet | 27-11-19 | 18:49:

Je bekijkt het verkeerd. Vorm boven inhoud kost veel geld, daardoor kunnen alleen partijen met grote gevestigde belangen en proessionele cummunicators dit doen. Vorm is niet belangrijk, het hoort om inhoud te gaan.

Max Headroom | 28-11-19 | 09:20

@Max Headroom | 28-11-19 | 09:20:

professionele

Max Headroom | 28-11-19 | 09:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd naar het schijnt. En vele kleine druppels maken ook een oceaan samen. Elke grote reis begint met een eerste voetstap.

Moonwarrior | 27-11-19 | 16:46

Nou, van Rossem, het is wel heel negatief allemaal.
"Het reguliere NPO-publiek is oud en eenkennig, en de ON-doelgroep heeft al lang afscheid genomen van de staatstelevisie."
Dat is nog maar de vraag. Het zal eraan liggen of ze programma's van niveau voor mekaar krijgen. Kwaliteit, daar is aan de rechterzijde behoefte aan, veel behoefte. Als het bij wat extra rechts gebral blijft, niveau Jensen, of ongevaarlijk liberaal geleuter, zoals bij WNL, dan wordt het niks.
Over zure pijprokers gesproken, ben jij ook inmiddels aan de pijp van Rossem?

Schoorsteenveger | 27-11-19 | 16:44 | 2

Hear, hear !

Zwizalletju | 27-11-19 | 17:14

Eerder last van het zere been, lees powned.

Guiseppe | 27-11-19 | 18:23

De ledenteller volgende website staat op 33983...... appeltje eitje dus!

Go ON!

Fatwabuster | 27-11-19 | 16:40 | 2

die loopt zwaar achter . Ik was vanavond al nr 41044

gerrie de perrie | 27-11-19 | 17:54

@gerrie de perrie | 27-11-19 | 17:54: Ik was maandag 12472..... ze halen morgen al die 50.000.
Mooi!

Fatwabuster | 27-11-19 | 18:01

Een journaal dat wil opvoeden: Een reportage over een transgender die al meer dan anderhalf jaar op de operatie zit te wachten, alsof we hier te maken hebben met een vreselijk onrecht.
Terwijl intussen echte zieken op hun operatie wachten.
Zo'n reportage hoort niet in het nieuws, maar bij Pauw en consorten.
Komt het in het journaal: krijg je gelijk het gevoel dat jouw denken veranderd moet worden. Rot toch op, dat denk ik dan.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:40 | 3

Inderdaad; ik heb me ook al verbaasd bij dat item. Wegkijken en de minderheidsgroepen vertroetelen, met als doel te kunnen deugen brrrr.

antonconstandse | 27-11-19 | 16:58

@antonconstandse | 27-11-19 | 16:58: laatst ook nog in het journaal een reportage over een Syrisch gezin betrokken bij het Nederlands bombardement. Pure beinvloeding

Japio | 27-11-19 | 17:12

@Japio | 27-11-19 | 17:12: Precies, ik wil wegkijken en niet geconfronteerd worden met negatief nieuws waar Nederland verantwoordelijk voor is.

win12 | 27-11-19 | 18:32

Voor al dat dure omroepgeld heb ik toch liever het Eurovisie Songfestival, daar heb je tenminste wat aan. En een miljoenenpubliek in binnen- en buitenland. 50.000 leden op een bevolking van 17.500.000 zielen is 0,3 % . Daarvoor is de term marginaal nog teveel eer. Gewoon nog een paar staatsruifvreters erbij, waarom ook niet?

Terzijde: ik kom in de huidige media ruim voldoende "niet-linkse" realistische verslaggeving en commentaar tegen. En voldoende onrealistische linkse en rechtse prietpraat als tegengewicht, voor het in alle vrijheid kunnen vormen van een eigen mening. Wat die laatste ook waard moge zijn.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:38

Direct lid geworden, PVV, FVD, Geenstijl, Robert Jensen, De Dagelijkse Standaard en dan nu ON de geest is uit de fles mensen we gaan winnen.
Want wij zijn met meer was het toch !!

Mich2007 | 27-11-19 | 16:38

Nou ja, 5,72 kan er nog wel vanaf voor het goede doel. Ga ik nu sparen voor een GS lidmaatschap :-)

padbuffel | 27-11-19 | 16:37 | 4

@Van Rossem | 27-11-19 | 16:39
Na deze flauwe grap wil ik daadwerkelijk lid worden, kan ik nergens de button vinden. Ik ga nog even zoeken naar mijn Kroontje.

padbuffel | 27-11-19 | 16:42

@GS, Het is gelukt hoor. Nu hebben we een 2 jarige verbintenis. Gecondoleerd.

padbuffel | 27-11-19 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Wie het commentaar van Frits "Honecker" Abrahams in het NRC van gisteren heeft gelezen weet welke intense haat ook maar de kleinste mogelijk van een enigzins meer pluriforme nieuwsvoorziening bij de gestaalde kaders oproept.

knassie | 27-11-19 | 16:36 | 2

Ook op de StaatsRadio waar NOS "journalisten" volledig feitenvrij losgaan op ON.
Zal het toch gewoon angst zijn dat ze ontmaskerd gaan worden?

2voor12 | 27-11-19 | 16:38

Alleen al om Frits Abrahams te pesten, ben ik lid geworden

Rest In Privacy | 27-11-19 | 17:58

Weer een mooie en uitgebreide uiteenzetting van Nijman. 1 van de redenen dat ik GS nog als 1 van de weinige media is die ik steun.

overVecht | 27-11-19 | 16:35

Over zure stukjes Door een oude man gesproken.

Jeroen65 | 27-11-19 | 16:34 | 2

Maarten van Rossum haha

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:04

Precies dit!

Gewoon op diverse fronten de aanval inzetten, elke vorm van verzet steunen. Niet elkaar de tent uitvechten, maar juist ondersteunen. Zo winnen we die oorlog. Hoe breder front hoe beter! Succes, ON!

Benoite | 27-11-19 | 17:19

lid nr 41044 wie volgt

gerrie de perrie | 27-11-19 | 16:33 | 4

@Zwizalletju | 27-11-19 | 16:40: dat klopt, ik was vanmorgen nummer 37000 nog wat. De teller staat bij ON iets lager en dat komt ook omdat ze donaties van mensen die in het buitenland wonen, niet meetellen. Om als lid mee te tellen moet je in Nederland wonen. Als niet ingezetene kan je wel een donatie doen.....

FrankOngerust | 27-11-19 | 17:07
▼ 1 antwoord verborgen

Er valt veel op aan te merken (net als op PowNed), maar ik heb ze (net als PowNed destijds) toch gesteund.

Anders dan Zwagerman -in haar wat dommige rant- roeptoetert, is het niet Karskens die zich ongehoord weet - het zijn juist de mensen met een wat nuchtere kijk op de wereld die niet meegaan in elke elitaire mode of links deugdogma, die zich onvoldoende vertegenwoordigd zien in de media.

Ik hoop wel dat ze er geen Russia Today van maken maar dat ze kritische en wetenschappelijk en journalistiek verantwoorde actualiteitenzender nastreven.

Voor die paar euro's loop ik overigens het risico graag . Ook mijn PowNed abonnement was zo opgezegd.

De verwarde man | 27-11-19 | 16:33 | 2

Zelfs Karskens wordt niet meer uitgenodigd omdat hij niet verteld wat de leugenaars van de NPO willen horen. Hetzelfde geldt voor Afshin Elian. De NPO laat geen tegengeluid horen... Aleen linkse wegkijk Tokkies zijn welkom....

FrankOngerust | 27-11-19 | 17:11

Dat zijn toch wel de hoofdthema's van het verzet: De gewelddadige jihad en daarmee samenhangend de massale illegale migratie. De totalitaire neigingen van de EU en de lamleggende klimaatáfspraken die bij die EU horen.
Daar kregen we nog de kredietcrisis bovenop, inclusief de miljarden die werden gepompt in bodemloze putten.
Nu wisten ze 'vroeger' ook wel raad met hun verzet: pamfletten die dagelijks werden verspreid b.v.
Maar internet maakt het mogelijk met de snelheid van het licht anoniem uw grieven wereldkundig te maken, en dat is wel tamelijk nieuw.
Niet de grieven hoeven nieuw te zijn, of de menselijke emoties, maar wel het middel tot publicatie.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:33

Zinloos initiatief. Half uurtje hier, half uurtje daar, liefst tegenover foebol, verdwijnt in de NPO-soep van de dag. Zoiets als de zendtijd voor het Humanistisch Verbond: voor de meeste kijkers een wegzapmoment. Maak liever meer reclame voor uitstekende YouTube-kanalen, zoals Café Weltschmerz. Ik word geen lid, bepaal mijn eigen selectie van het 'andere geluid' zelf wel, er is genoeg te vinden. Nieuwe omroeporganisatie: zonde van de belastingcenten, want bij de geboorte al ten dode opgeschreven.

piloot47 | 27-11-19 | 16:31 | 2

Niet geschoten is helemaal mis.

Carryon | 27-11-19 | 16:47

@Carryon | 27-11-19 | 16:47:
Er is helaas al te vaak misgeschoten: Powned, WNL.
Blijf bij die publieke omroep vandaan, die sterft toch vanzelf wel.

piloot47 | 27-11-19 | 17:07

Direct lid geworden. Zeker nu de opinie van respectabele profs als Elian en Cliteur door een Zweedse kut opeens als partisan junknews wordt bestempeld. Idioot.
Twee vragen:
Waarom doet Joost Niemoller niks meer aan zijn site?
En waarom is het geweldige Valkyries uit de lucht?

Piet Karbiet | 27-11-19 | 16:30 | 4

@Shareholder II | 27-11-19 | 16:46: No. Voorzitter Senaatsfractie Forum voor Democratie. Wat zijn uw prestaties?

Piet Karbiet | 27-11-19 | 17:29

@Piet Karbiet: dat ik niet om te kopen ben.

Shareholder II | 27-11-19 | 17:57

@Shareholder II | 27-11-19 | 17:57: Niets waard?

Guiseppe | 27-11-19 | 18:36
▼ 1 antwoord verborgen

Er moet toch wat tegenwicht geboden worden tegen Emma Wortelboer

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:30 | 2

Gelukkig dat het nog geen etenstijd is .

daytripper | 27-11-19 | 16:44

Ik vind Emma zo liev.
Maar ik ben erop terug gekomen.. Het is toch nog te vroeg om haar al het ESF te laten doen. Maar ze is wel een betere keuze dan Doutzen, vind ik. Spannend.

Shareholder II | 27-11-19 | 16:49

Grensoverschrijdende bejaarden sex-tv vanuit de mantelzorgwoning!

Polarisator | 27-11-19 | 16:29

Tikje zure reactie van GS. Mijn dochter is journalist en heeft alle linkse onzin aan den lijve ondervonden..... Wees links anders geen diploma.... Misschien komt er nu iets meer ruimte om dat linkse gat wat op te vullen met neutraal nieuws. Want rechts is er helemaal niet. Zo geïndoctrineerd zijn we al....... Het is net als met de PVV (eigenlijk heel sociaal dus links en niet rechts) die wat betreft de islam en wat steviger debatteren een voorhoede gevecht heeft geleverd waardoor FvD in het PVV kielzog kon instappen.... Hetzelfde kan met ON gebeuren...... En schrijf de oude media niet af want er is nog genoeg content waar vraag naar is...

dijkbewaker | 27-11-19 | 16:29

The world turns ONNNN!!!

Carryon | 27-11-19 | 16:28 | 1

à table !

Shareholder II | 27-11-19 | 16:32

Had al mn hoop gevestigd op WNL, maar die zijn uiteindelijk ook ge-d66'ed. Zolang de NPO niet wegbezuinigd is is ON heel, heel hard nodig!

lachenjoh | 27-11-19 | 16:27 | 1

Precies. WNL met Rick Nieman is ook verworden tot een nietszeggend programma. Wellicht dat hij nu wakker geschud wordt...

FrankOngerust | 27-11-19 | 17:15

Sinds GBJ Hilterman is er geen goeie rechtse spreekbuis meer geweest wat mij betreft. TV gaat alleen nog aan voor Discovery, History en Nat Geo. of de commerciëlen moeten een goede film hebben.

Mijn opinie zie ik nooit ergens 100%, daar heb ik vrede mee. voor verstokte Babyboomers en andere ouderen is het misschien wel goed om eens wat anders op de NPO te zien dan de feiten weglatende NOS etc. Maar ON gaat niet veel kunnen uitrichten, ze zullen systematisch slechte zendtijden krijgen, en hun informatie zal bij de Boomers en andere ouderen niet veel binnenkomen.

De realiteit komt pas binnen als het land al in brand staat, en daar gaan we met een HSL heen. Hoeveel (onheils) Profeten we ook gehad hebben, de bestuurders van dit land Rijden met Tankwagens door het land om maar weer volkswoede te voeden door te verklaren: gaat u rustig slapen er is niks aan de hand.

Ondertussen wakkert de veenbrand verder en komt de vraag niet of maar wanneer steeds dichter in de buurt....

ikworstelengadouchen | 27-11-19 | 16:27

NPO, kijkers en mensen, je haalt het gros er zo makkelijk tussen uit. Praat met ze en daar komt het al: anti Trump, - Poetin, - Brexit, - Wilders, - Baudet en - Assad, de MH17 mening en de klimaatgekte. Hetzelfde ingestudeerde liedje, geen greintje kritiek, alleen reageren op de beelden die op de voorgrond worden geplaatst, gewoon een NPO omnivoor zijn.
Bij ons is de NPO al jaren op slot en de sleutel is weggegooid.

Broadsquire | 27-11-19 | 16:25 | 4

Inderdaad. 100% correct . En wat zegt dat?: de (zwijgende) meerderheid heeft genoeg aan de gefilterde verhalen van de NPO en,erger, is er door gebrainwasht. Het moet toegegeven : Ze doen het vaak subtiel en soms moeilijk vat op te krijgen, maar voor wie er oog voor heeft klip en klaar. Ik kijk (nog) wel af en toe wat naar het NPO "journaal" en vgl het met het RTL journaal die er een ietsje vrijer instaan voor mijn gevoel.

daytripper | 27-11-19 | 16:31

@daytripper | 27-11-19 | 16:31: enigste is soms de discussie met vrienden en familie aan gaan en ze wijzen op de inconsistentie van de verhalen en het weg laten van feiten ( zoals waarom word er vaak van jongeren gesproken en dan niet vermeld dat het Marokkanen zijn? ) dat is het enigste wat wellicht helpt om ogen te openen.

ikworstelengadouchen | 27-11-19 | 16:35
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is we aan de hand GS? Eerder deze week waren jullie al enthousiast over Baron Cohen's onverbloemde oproep tot eenzijdige censuur op internet. Nu steunen jullie Asscher in de goedkope poging ieder niet-links activisme in oude media belachelijk te maken. Democratisch verzet altijd +1. Gorbachev opereerde ook vanuit het system.

knassie | 27-11-19 | 16:25

Powned heeft het uit zijn handen laten vallen. Slaapkopjes. Geenstijl zurig. Nou dat wordt vast wel wat.

rechtsdwalendeautist | 27-11-19 | 16:23 | 3

Hoezo? Ik vermoed dat la Weesie nog altijd tonnen verdient? Wat haar betreft is dat project bijzonder goed gelukt. Ging best soepel. Arnold wil dat ook. Betaalt u mee? Succes! (lees: dikke lul drie bier)

Shareholder II | 27-11-19 | 16:30

@Shareholder II | 27-11-19 | 16:30: Die vrees bestaat inderdaad . Denk dat het bij Karskens geen vetpot is en dan ......

daytripper | 27-11-19 | 16:33

Al was het alleen maar om het signaal af te geven. Al was het alleen maar om de links de rode lap te tonen. Al was het alleen maar om het alleenrecht af te nemen. Al was het alleen maar om de huidige inrichting wat meer zelfreflectie te laten toepassen. Al was het alleen maar om de weegschaal meer te balanceren. Al was het alleen maar om de zendtijd van (extreem) linkse opvattingen te verminderen. Al was het alleen maar dat ze eindelijk dat belachelijke systeem van betaalde leden te doen herzien.

LuNaTeeQ | 27-11-19 | 16:23 | 1

Yess! En ook nog: al was het alleen maar om dat H'sumse clubje een beetje te jennen. En dat allemaal voor slechts € 5,72 per jaar! Als je dat er niet voor over hebt, moet je in de discussies eigenlijk verder je mond houden.

Benoite | 27-11-19 | 17:43

Leuke foto's :-) Ik moet om dit initiatief steeds glimlachen.
Ik vermoed dat nóg meer geflipte omroepdirecteurtjes ongeveer het allerlaatste moet zijn waar dit land op zat te wachten. Afijn, laat dat maar blijken dan.

Shareholder II | 27-11-19 | 16:23

Dit lijkt me wel wat serieuzer werk dan powned.
Powned is een gemiste kans.

watergeus | 27-11-19 | 16:23

Bij Joost N. zit wel een draadje los, die anderen zullen waarschijnlijk de kar moeten trekken. Ben benieuwd naar de inbreng van Arnold.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:23 | 6
-weggejorist-
Benoite | 27-11-19 | 18:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Met Powned beloofde de NPO weer leuk te worden. Ik werd lid. Inmiddels kijk ik bijna geen NL tv meer. Met GeenPeil leek er een democratiseringswind op te steken. Ik werd lid. Er is heden minder democratie als voor die tijd (niet de schuld van GP overigens). Toen kwam FvD met de belofte van frisse lucht onder de kaasstolp. Ik werd lid. Er werden dure palmbomen gekocht, Thierry en Otten bleken niet hun broeders' hoeder en het kartel wordt aan een meerderheidje geholpen om eenieder die niet halfdood is uit de Wajong te trappen. En nu is er ON. Enfin.
Ik heb een kat en eet patat. Dit land is het nog lang niet zat. Of zo. Met spekjes.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:23 | 7

Maar loopt die kat ook onbegeleid buiten?

Nuchternederland | 27-11-19 | 17:07

Mijn kat is onlangs overleden. En fatalisme heeft nog nooit iets positiefs voortgebracht.

Benoite | 27-11-19 | 18:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Het kan nooit kwaad.
Het is geen of-of keuze, het is en-en. Naast Youtube, Twitter, artikelen op nieuws- & opiniesites (en zelfs bladen).

En het maakt niet uit als ze enkel het rechtse geluid laten horen, want links & extreemlinks horen we genoeg, zelfs tijdens het Journaal.Daarmee ontstaat een beetje balans.

Maar beter is het als de NPO raad (voor alle NLers) gewoon echt een afspiegeling is en dat kan enkel als dat overeenkomt met de zetelverdeling. Stemmen dus. Of gewoon hele publiek stelsel weg. Ergo: democratiseren of opruimen.

Dr.JayJay | 27-11-19 | 16:22

ik verbaas mij nog altijd over het gehalte naïviteit van de 60 plus generatie. Een groot gedeelte komt weinig tot niet op internet voor het nieuws en opinies, zij zijn jarenlang geïndoctrineerd door de NPO en blijven daarin hangen. Bij die generatie is een enorme houding van het zal mijn tijd wel uitdienen en zij maken zich weinig tot niet druk over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Voor deze groep is ON nuttig.

Fedde71 | 27-11-19 | 16:22 | 5

@Shareholder II | 27-11-19 | 16:26: ok boomer

Moonwarrior | 27-11-19 | 16:54

60 plus en weet precies waar te zoeken op het internet naar het echte nieuws.
Ben ook lid geworden en zal voor het eerst sinds jaren weer eens naar de npo gaan kijken!

Nanda81 | 27-11-19 | 17:31

@Fedde71: Nee ver onder de 60 hoor lol. Ik vond uw arrogantie gewoon stuitend. Het kan verkeren.

Shareholder II | 27-11-19 | 17:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Jezus, wat slecht dit. Hup Arnold.

derkccs | 27-11-19 | 16:21

Met Haye van der Heijden erbij zou het nog wel eens wat kunnen worden. Die maakt een bijzonder realistische, no-nonsense indruk. Stiekem denk ik wel eens dat Sylvia Millecam nog zou hebben geleefd als ze nog bij Haye was geweest toen haar ziekte zich openbaarde. Hij had haar vast aan haar haren bij Jomanda weggesleept en het reguliere circuit in geschopt, maar dit terzijde.

MickeyGouda | 27-11-19 | 16:19 | 5

Silvia heeft haar oma's chemo-lijdensweg van dichtbij meegemaakt en het was haar eigen bewuste keuze om niet die weg te bewandelen.
Ik heb er meermaals met haar moeder over gesproken.
Zij heeft Jomanda nooit wat verweten.

Ben-Bataaf | 27-11-19 | 17:12

@Ben-Bataaf | 27-11-19 | 17:12:

In dit soort zaken moet je de keuze van de patiënt uiteraard altijd respecteren, maar naar ik later heb begrepen had Sylvia in het beginstadium een behandelbare vorm van kanker met goede overlevingskans. Haar einde zal niet comfortabel zijn geweest. Nogmaals, Sylvia was zelf leading, maar Jomanda moet zichzelf later toch nog wel eens achter de oren hebben gekrabd over haar rol in dezen.

MickeyGouda | 27-11-19 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Helemaal eens met dit artikel, iedereen weet wel dat de NPO qua nieuws bewust niet de hele waarheid verteld. Maar de afgelopen 25 jaar is de wereld door het Internet drastisch veranderd. Jongeren kijken uberhaupt niet meer naar TV en mensen trappen allang niet meer in de leugens van de staatsomroep. Een nieuwe omroep voegt daar niets aan toe. De NPO bestaat over 10 jaar niet eens meer!

kunstliefhebber | 27-11-19 | 16:18 | 2

"iedereen weet wel dat de NPO qua nieuws bewust niet de hele waarheid verteld."

Heb het niet bij de hand maar uit recent onderzoek bleek dat meer dan 60% van de bevolking de staatsomroep vertrouwt.

iB€€R | 27-11-19 | 16:34

@iB€€R | 27-11-19 | 16:34: U moet er dan wel bijvertellen dat EenVandaag dit onderzoek deed.
En ook dat de onvrede bij de VVD kiezer alles is, behalve de ongebreidelde immigratie, volgens EenVandaag.
Zak zout neem.

Tilburgse bluf | 27-11-19 | 16:39

Ik ben lid geworden, hoewel ik betwijfel of ik uberhaupt iets ga kijken.

Maar het bestaan van deze omroep irriteert de usual suspects. Dat is mij die zes euro wel waard.

quantumcollider | 27-11-19 | 16:17 | 2

Geef even een linkje, dan word ik ook lid.

Rest In Privacy | 27-11-19 | 16:23

Het grootste probleem vd NPO is het blok VARA/BNN. Vroeger zat daar de TROS en AVRO nog bij met actualiteiten en opinie programma’s die een andere insteek en mening verkondigde.
Nu is er niets meer van over en heeft de vara de macht.

Trumme | 27-11-19 | 16:17

Jan Roos doet niet mee toch?

CzMichiel | 27-11-19 | 16:17

De kip of het ei voor mij;
Teloorgang internet door social media?
Of de komst van de ‘gewone’ man op die media?

Nacho_Vidal | 27-11-19 | 16:16

De linkse hobby wordt gesponsord met EUR 800 mio per jaar. Mag Karskens ook een paar tientjes vangen voor zijn Zwartboek NOS journaal als broodnodige tegenhanger van de framing van het staats-propagandakanaal.

Glasgow Argus | 27-11-19 | 16:16 | 1

Hear, hear!

Benoite | 27-11-19 | 18:55

Ondanks dat ik maar bar weinig tv kijk tegenwoordig vind ik het een goed initiatief. De keren dat ik na de journaals kijk voor het binnenlands nieuws erger ik me vaak dood aan de vaak eenzijdige berichtgeving met name bij de NOS. Verder kijk ik alleen doelgericht naar docu's en films. Alle ander nieuws haal ik wel van internet en buitenlandse nieuws site's. Mogelijk dat ON hier verandering in gaat brengen daar om ga ik ze steunen.

DerkArie-ut-de-Achte | 27-11-19 | 16:14

Juist door alle tegenwerkingen lid van Forum en straks ON. Gewoon omdat het kartel aan het trappen is. Toch GS ?

Kamervraag | 27-11-19 | 16:13

Dan maar een vuig rechts geluid, is weer eens wat anders dan dat eeuwige policorrecte deug gedram van die linkse mafklappers met hun cognitieve dissonantie.

swebe | 27-11-19 | 16:12 | 1

Ik kijk in beide gevallen niet echt. TV is tamelijk dood en men doet maar.

Shareholder II | 27-11-19 | 17:47

Ja voor 6 euro p/j das ongeveer één glas wijn bij een diner.
Meteen lid geworden, we zien wel wat er van komt.

IkWilOokWatZeggen | 27-11-19 | 16:11 | 1

Met hetzelfde argument blijf je weg bij Warchild of Unicef, mag ik hopen ?

Shareholder II | 27-11-19 | 17:53

Heeft het zin? Mwoah. Maar iedere minuut zendtijd die ik van die linkse NPO af kan pakken is me zeker 5€ waard.

luxet | 27-11-19 | 16:11 | 1

U heeft me overtuigd.

BP Richfield | 27-11-19 | 16:18

En vergeet niet, voor een grote groep mensen bestaat iets pas als het, behalve op FeesBoek, ook op de televisie is geweest. Èn belastinggeld wat hierin verdwijnt, gaat niet naar een andere NPO afdeling, ook dat lijkt mij pure winst. Kwaad kan het niet iig lijkt me.

Sjeik-Sjotum | 27-11-19 | 16:11

Interessante televisie is naar YT verhuisd. Er wordt steeds meer televisie gemaakt en de groei zal nog wel even doorzetten.

Eierbal-is-fijn | 27-11-19 | 16:10

De nieuwe VPRO?

me | 27-11-19 | 16:10 | 3

Alsof die nog een afwijkens geluid durven laten horen.

Janas | 27-11-19 | 16:42

@me Dat was onder de gordel, dude.
Karskens is mij eerder een soort kritisch AVRO-lid.

Shareholder II | 27-11-19 | 17:33

@Shareholder II | 27-11-19 | 17:33: Laten we een biertje gaan drinken om het uit te praten en te vergeten. Ik betaal de 1e uiteraard.

me | 27-11-19 | 17:40

Elke kans om het kartel te breken ondersteun ik.......... en die paar stuivers die dat moet kosten neem ik op de koop toe.

Go ON!

Fatwabuster | 27-11-19 | 16:10

Beetje een zuur verhaal. Lid geworden. Alle beetjes helpen.

Zwizalletju | 27-11-19 | 16:10 | 1

Ze vroegen:"Kan ik u(w) lid maken?" Waarop ik zei:"Ik wist niet dat tie kapot was".

Shadow1100 | 28-11-19 | 12:16

Mogelijk zorgt deze omroep ervoor dat de machthebbers wat eerder de subsidiestekker uit de staatspropagandamachine trekken.
Wat dat betreft een goed initiatief dus.
Maar niet goed genoeg om weer een tv abonnement voor af te sluiten.

jemagookniksmeer | 27-11-19 | 16:09

Niets doen is geen optie. Dus lid geworden.

Professor Superhirn | 27-11-19 | 16:08

Ik heb nu al meer den genoeg plezier gehad van GuurLinks voor die paar euro, dat kan alleen maar meer worden :)

Sjeik-Sjotum | 27-11-19 | 16:08

Lidmaatschapsnummer van ON 40.512

Dat ben ik !!
Hij gaat lekker, mensen.

We gaan de zure linkse kliek nóg nerveuzer maken

Remi 1 | 27-11-19 | 16:08

Ik zou Arnold Karskens wel doen. Ik had een heel ander beeld bij die naam, maar na het zien van die onderste foto ben ik om.

Timide_Aso | 27-11-19 | 16:07

Ik ben het hier wel mee eens. TV is uit de mode, dit lijkt me verspilde moeite.

threeheadedmonkey | 27-11-19 | 16:06 | 2

En daarom loopt 80% van Nederland achter de politiek correcte partijen aan. Nee hoor, die horen dagelijks van NOS en VARA hoe het hoort en weten niet meer beter.

Janas | 27-11-19 | 16:45

@Janas | 27-11-19 | 16:45:
80% van Nederland? Dat is niet bepaald terug te zien in de kijkcijfers.

threeheadedmonkey | 27-11-19 | 16:51

De wortel van het kwaad, is belasting-geld in een omroep-organisatie.
NPO = Staats-Omroep; propaganda en censuur.

ON is nodig om dat te doorbreken.

Uiteindelijk moet die NPO toch opgeheven worden. En ON zelfstandig worden.

Op naar : onafhankelijke, zelf-financierende, kritische, VRIJE media !

Cool Pete | 27-11-19 | 16:04

Gezien de reacties van de linkerkant, nodig.

Shortganger | 27-11-19 | 16:02 | 4

@pibasso | 27-11-19 | 16:06:
Als u die extra T nou eens achterwege laat.
En jouw vrouw mag mijn lid wel maken.

Toetsenbordcomplex | 27-11-19 | 16:10
▼ 1 antwoord verborgen

Geef nou even de link, dan kunnen mensen die lid willen worden, snel lid worden.
Voor die paar centen is het het meer dan waard.
Duszz: www.ongehoordnederland.nl/

langelat | 27-11-19 | 16:02 | 1

Al die meningen van onbeduidende Nederlanders is nou juist dé reden om nooit meer televisie te kijken. Laat staan lid te worden.

de Voorzittert | 27-11-19 | 17:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland