FvD mordicus tegen Boerenkoolmotie CDA
Baudet & Hiddema walgen van meer meer Hollandse Pot in kamerrestaurant
Lang leve het CDA. Lang leve Jaco Geurts. Dankzij doortastend politiek handelen van de christendemocraten komt er vaker Hollandse Pot ter tafel op het Binnenhof. Boerenkool! Stamppot Rauwe Andijvie! Aardappels met stip! Snert! Sudderlappen!
Het huidige assortiment in de Kamerrestaurants is voor een deel al biologisch en veganistisch. Zo is er veganistische bloedsinaasappelsap (!) met ’sprankelend Alpenwater’ (!!) te koop van een bedrijf uit Londen, glutenvrije kikkererwtenchips (!!!!) uit Ierland, CO2-neutrale groene thee (!!!!!) uit Oostenrijk, biologisch vruchtensap uit Sicilië (!!!!!!!!) en een Zweeds aloë-veradrankje (!!!!!!!!!!) met ingrediënten uit Taiwan.
Alleen Forum voor Democratie STEMDE NIET voor verruiming van het menu met Hollandse producten. Stelletje Nederlandhatende etnofiele arrogante lapzwansen. Op naar de 0 zetels!
Reaguursels
InloggenDe "Nederlandse keuken" van laatste decennnia was er vooral een van de verschraalde jaren-50. Kroketten en een gehaktbal met aardappels..
Men neme een Nederlands ("Dietsch", "Nederduytsch") kookboek uit pak 'm beet 1860, 1720 of 1450, enz. Dan krijg je een veel betere keuken. Kijk maar naar België.
Dankzij het CDA weer gebakken bloedworst met appellemoes. En het salaris van de Kamerleden omlaag in een race to the bottom. Ruften en neuspulken in de Kamerbankjes wordt weer schouderophalend genegeerd. Oh brave new world, that has such people in it.
Wat is er mis met je eigen bammetjes in je broodtrommel meenemen?
Dan kun je die lekker thuis beleggen met het product wat jij steunt, zoals Goudsche kaas, of oer Hollandse hagelslag of rense appelstroop. Tussendoor voor de lekker een stroopwafel mee en wat fruit natuurlijk, minimaal twee stuks, biologisch gekweekt door de plaatselijke boer bij jou om de hoek.
Bij mij om de hoek is een snelweg
Gelukkig komt al die biologische en veganistische meuk allemaal stikstof/klimaatneutraal vanuit Zweden, Oostenrijk, Ierland en Taiwan naar Den Haag... dat dan weer wel
Het is niet zozeer wat ze naar binnen werken maar wat ze er na naar buiten werken.
‘Het huidige assortiment in de Kamerrestaurants is voor een deel al biologisch en veganistisch. Zo is er veganistische bloedsinaasappelsap met ’sprankelend Alpenwater’ te koop van een bedrijf uit Londen, glutenvrije kikkererwtenchips van het merk Hippeas eveneens uit Londen, CO2-neutrale groene thee uit Oostenrijk, biologisch vruchtensap uit Sicilië en een Zweeds aloë-vera drankje met ingrediënten uit Taiwan’ (bron, Telegraaf).
Ze zijn zo hard aan het luchtfietsen dat ze wel wat stevige kost kunnen gebruiken om weer met beide benen op de grond terecht te komen, vandaar dat het oer-Hollandse kruudmoes terug op het menu moet, graag… www.gastropedia.nl/wp-content/uploads... (kruudmoes). En wie dit niet naar binnen krijgt is geen Hollander, dus ook op het ‘inburgeringsmenu’ zetten, anders geen gratis paspoort en goodies.
Waarom moet dat met een motie afgedwongen worden? Het is toch aan de catering om te bepalen waar ze hun producten inkopen en wat er eventueel op het menu staat? Leuk gebaar van het CDA hoor en FVD had wat mij betreft net zo goed voor mogen stemmen maar gaat het voor de Nederlandse boeren uitmaken wat de politici in Den Haag zitten te vreten?
Als we dan toch bezig zijn met verzoekjes voor het menu zet er dan meteen meer vis uit Urk op. Heeft DENK nog geen verzoekjes voor shoarma en döner ingediend?
Hiddema is dol op FEBO, misschien maar automatiek(je) op de gang plaatsen?
Allemaal weer stemmen op Geert ipv FvD. Geert is duidelijk de betrouwbaarste islam-bevechter.
Ja, want de islam heeft alles met Boerenkool te maken.
Schijnpolitiek. Nederlandse producten op de kaart zetten en intussen boeren willen overbelasten met EU regels zodat ze zich moedeloos geworden laten uitkopen komende decennia voor meer aaneengesloten natura 2000 gebieden. Dankzij ook coalitiepartner CDA. Geen wonder dat FvD tegen deze schijnheiligheid stemde.
Gelukkig hebben ze de prioriteiten op orde daar...
Sjesus! Twee, 2, Twéé gehaktballen op één bord! De laatste keer dat ik 2 gehaktballen op m'n bord zag, was tijdens een grieperige nacht in de winter van 1985 toen ik lag te ijlen. 2 gehaktballen! Wat een luxe.
m.youtube.com/watch?v=6s1npy0iphI
MoltisantiBeer | 26-11-19 | 19:42
Dat is dus het linkje dat GS er wel even bij had mogen zetten. Het verruimen van de vreetmogelijkheden heeft niets van doen met de Hollandse pot, maar met het gedeug van een Doods66-er. De doodgravers willen op deze manier boycotten van voedsel uit bepaalde landen doordrukken. Dit valt een beetje tegen van GS.
Goed dat u hem nog even plaatst, best belangrijk stuk informatie.
Ik weet niet wat er speelt, maar het is een wederkerend fenomeen, dat slecht afstraalt op de reaguurders.
Mooie filmpje. Dank. En wat is die ozturk toch een gluiperd
Hebben die politici niets beters te doen dan stemmen over het menu? Nep-parlement!
Hebben die aardappelen last van roos? Getsie... En dan die uitgedroogde bruine ballen en die fantasieloze, sponzige groene bonen bèèèh... Geen wonder dat ze in 1940 Nederland zijn binnengevallen...
Tsja, als ik mocht beslissen....
Welkom, welkom in mijn land...
Lekker Hollands bordje maar waar is de jus?
Maar dan ook boerenkool (bierenkool sic) met echte rookworst uit de rookcabine.
Niet zo'n fabrieksworst. Ook niet als het een grote is.
Dat komt extra op het menu te staan terwijl je net zo cheap een stamppotje van de plaatselijke stamppottoko kan invliegen.
Het is een echte spruitjesmotie.
Fractie van fvd eet buiten de deur om lokale ondernemers te ondersteunen. Uitbreiding keuken menu kost meer geld, ja ook Hollandse prak. Ze maken gewoon meer klaar zodat iedereen tevreden is. Van uw geld!!
+100 voor het juiste antwoord.
yes dank U!
Heb het helemaal gehad met FvD. Altijd een grote bek maar als het deb at belangrijk is, staan ze niet eens op de sprekerslijst (stikstofdebat)
Baudet is mij iets TE enthousiast bezig met zijn partij opbouwen, inderdaad... ik zou ze wat meer in de debatten willen zien en horen.
m.youtube.com/watch?v=6s1npy0iphI
Vraag: Wie van ons eet eigenlijk in het kamerrestaurant?
Niemand.
Dus voor ons valt er sowieso niets te prakken.
En verplicht een minuutje stilte, en bidden godverdomme !!
Het doet me deugd om te zien dat de heren en dames politici zich meer serieuze zaken bezig houden des lands belang. Nu snap ik, Klaas ik-hou-mn-wachtgeld-want-ik-werk-zo-hard-Dijkhof ook. Lastige kwesties allemaal...
*meer = met*
Ik wil kunnen prakken verdomme!
Uit nieuwsgierigheid: leg je dan je ene arm om het bord ter afscherming terwijl je net boven je bord met een vork alles naar binnen werkt terwijl je met kleine oogjes je tafelgenoten in de gaten houdt?
@Sliptong | 26-11-19 | 19:35: U heeft mij door
www.youtube.com/watch?v=r-uooTGzlu0
@RickRD | 26-11-19 | 21:39: er wordt niets geprakt?
Uitsluitend gehaktballen in de TK. Maar ik vertel niks nieuws
oh ik dacht druiven.
Ze moeten niet zeuren. Gewoon hollandse pot. Met 1 uitzonderingetje natuurlijk. De wachtgelders water en brood met mieren. De hollandse boeven maaltijd.Zo zie je iedereen tevreden. Soms hoeft een oplossing helemaal niet moeilijk te zijn.
Goeie Hollandse kost. Alles wat retour komt uit staatshotel. "de Houten Lepel" en het wegwezen restaurant TBS. Daar raak je deze handel niet kwijt vanwege de multiculti samenleving aldaar. Dus alles maar naar de Hollandse 2de kamer..... Oh wacht eeehhh..
Ik eb een gewone Womanizer
.... h
Ik hoop de Pro!
Volgens mij hadden ze beter kunnen stemmen over belangrijke zaken, bijvoorbeeld het aanpassen van de wetgeving over wachtgeld.
Ja. Viel mij ook op. ( die kroegclown vergeet zichzelf niet he, naast al dat gezwoeg voor ons ).
Jongens, kom op, veel te rechts eten. Ik zeg vegetarische worst, gerituurde insecten, hunus en zeer zeker geen alcohol in dat Kamerrestaurant.
Je mag als bestuurder to helemaal niet drinken? Of dat nu een auto of een land is. Dat wordt in ieder geval beweerd door het ministerie van verkeer en waterstaat. Mag trouwens net zo min als appen tijdens het besturen.
Die rijden allemaal toch niet zelf...
Lekker hoor, aardappelen, sperziebonen en een gehaktbal. Niks mis mee, toch ?
Sperziebonen even smoren en wat nootmuskaat erop.
Mag een gestoofd sjalotje bij, tomaatje, een knoflookje, wat citroen en veel witte peper!
@CalamityJane | 26-11-19 | 18:29:..... klontje boter, heerlijk.
Van alles. Ik begrijp nu weer waarom ik vroeger nooit wilde eten...
Even zonder bron: De Hollandse Keuken kwam via een kookboek van het Ministerie van Oorlog tot ons. De legerleiding vond dat onze jongens te bleek en mager waren door dagelijks alleen wat aardappelen met jus te nuttigen. En een half glas melk. Met wat stevige maaltijden wilden ze zo beter kanonnenvlees creeren.
Wat een stoer artikel van deze Pritt.
En ook wat stoer van het CDA.
Opkomen voor Nederland,wauw,wie had dat verwacht.
Timmerfrans en consorten hebben dat gezeik niet daar in Brussel en vooral niet daar in Straatsburg...
Kaviaar, champagne en de verfijnde foie-gras van Edouard bij de lunch is daar de standaard.
Zo overgewaardeerd dat wat u noemt. Wat is bijvoorbeeld kaviaar anders dan korrels met een vissmaakje? En champagne? Van mij mogen ze er dronken van worden. Foie-gras moet je niet willen eten.
@CalamityJane | 26-11-19 | 18:32: Overgewaardeerd of niet? Doen ze daar wel, en massaal zelfs vanuit alle windstreken binnen het huidige 'Europa' als ze hun aanwezigheidsvergoeding even snel komen veiligstellen.
@CalamityJane | 26-11-19 | 18:32: Foie-gras moet je niet willen eten... Dat kan je ook van varkensvlees/kip etc. zeggen als je de wantoestanden van die industrie en de NVWA even bekijkt na Lubach laatst en al die decennia daarvoor vooral.
@Halal gehaktbal | 26-11-19 | 18:39: Mijn reactie was niet tegen je gericht hoor maar ik vind het werkelijk overgewaardeerd.
Wat betreft de bioindustrie, daar heb ik eerder tranen dan woorden voor. Heb vanwege die ellende 13 jaar lang vegetarisch gegeten. Je overtuigd niemand, hoeft ook niet, heb dat ook niet geprobeerd ook. Het interesseert zo goed als niemand.
@Halal gehaktbal | 26-11-19 | 18:41:
Ja, dat was wel een soort kantelmoment, die reportage van Lubach. Jeugdige prachtige varkens die vrolijk en nieuwsgierig op weg waren naar hun verstikkingsdood. Het stemt tot nadenken.
Misschien is deze link dan ook nuttig: decorrespondent.nl/6200/hierdoor-werd...
Wat ze in dat restaurant ook serveren:
Het is en blijft varkensvoer!
of beter voer voor varkens....
Er gaat werkelijk niets boven goeie snert.
En kruudmoes.
wel met vegetarische rookworst anders wordt de Partij voor de Dieren boos en dierenactivisten wil je niet tegen je hebben.
@Troumoetblijcken | 26-11-19 | 18:54:
die vega-worst van Unox (kreeg m in de promotietijd eens mee) is zo ontiegelijk goor.... net gestolde, verzuurde erwtensoep.. en dat in je lekkere soep gooien zeker , nooit doen.
En dat dan wel 2 uur voor een vergadering... zodat er een lucht hangt in de 2e kamer van continue scheten latende volksvertegenwoordigers.
Uiensoep vooraf uiteraard.
Begin eerst maar eens met het menu in het staatshotel terug te brengen tot de Hollandse pot hoewel een droge boterham met een een glas kraanwater altijd smaakt en goed genoeg is voor het daar aanwezige tuig.
En is er ook iets te happen van de Antillen? Broodje Orkaan of zo. Die horen er ook bij!
Even off topic:
Waar zit ik naar te kijken bij het NOS journaal?! De ene flauwekul na de andere. Een flutrapportje van de VN met klimaatalarmisme en dan de “innovatie” kolengestookte streekbussen in Groningen, gevolgd door de zielige transgenders die moeten wachten tot hun gezonde lichamen verminkt kunnen worden.
(On-topic: Er zitten ook mensen te eten, ja! Hou daar eens rekening mee!)
Wat de neuk is dit voor gaslighting en indoctrinatie? De GroenLinks Fabeltjeskrant?
Zendt dan gewoon niks uit.
Je zou bijna gaan overwegen om lid van dat omroepje van Karskens te worden.
Kijkt u toevallig niet naar het jeugdjournaal?
Exact, dat gok je goed. Het is de GroenLinks fabeltjeskrant. Precies zoals Bosma gister nog zei:
www.geenstijl.nl/5150734/video-assche...
@straatsurfer | 26-11-19 | 18:21:
Was dat maar zo. Veel verschil is er overigens tegenwoordig niet meer. Elke keer als ik die Simone Weimans zie en hoor dan denk ik toch heus dat ik naar Gerda Havertong op Sesamstraat zit te kijken en luisteren en dat elk moment Tommie en Inieminie van onder de desk in beeld komen. En Pino dan gaat vertellen wat het weer wordt.
En dan steeds voorlezers die zich 'betrokken' schijnen te moeten voelen bij wat ze voorlezen. Zie ik liever neutrale onverschillige types. Gewoon voorlezen en niet net doen alsof je de zaak ook persoonlijk van groot belang vindt.
@Stormageddon | 26-11-19 | 18:25:
Radio-journaals zijn verworden tot het voorlezen van krantenkoppen. Nul nadere informatie.
Wordt Lid. Steun de man. Wees Lineair. En zorg voor een ander geluid dan de dagelijkse klimaat doemshit nonsens.
@Zwizalletju | 26-11-19 | 18:33:
Waarom zou ik lid worden van een treurbuis omroepje? Treurbuis gaat bij mij voornamelijk nog aan voor voetbal en 1 gerelateerde praatprogramma. En tijdens verkiezingsavonden en misschien een debatje. Nieuws haal ik uit de NOS app (als ik wil weten hoe onze meerderen tegen zaken aankijken) en overige websites.
Tenzij Karskens voetbal gaat uitzenden ben ik niet geïnteresseerd. Ben zelf de jongste niet meer maar treurbuis koekeloeren is voor 55+.
Ik denk dat ze vandaag daar stagedag ofzo hadden. Op de beeldkrant vandaag het weer op zondag brengen en ik zeg. Er heeft er 1 een feestelijke zaterdag gehad en zondag doorgeslapen. Want dat stond vanochtend op de regeltjeskrant onder in beeld .Het weer van zondag.
Lopen 2 joodse aardappels op straat. Zegt de een tegen de ander "hoe gaat het?". "kut" zegt de andere Bossche Joodse aardappel "de familie van mijn neef zit nu in de oven" © VanBasten®
Bossche Joodse aardappels?
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 18:16:
Die zeggen kut.
John Bosman was beter dan Van Basten.
Zo!
@RickTheDick | 26-11-19 | 18:20:
In slechte grappen maken op TV? Nice.
@RickTheDick | 26-11-19 | 18:20:
Mach das die katze weise
Kamerrestaurants? Er is er meer dan 1? Waarom?
Je denkt toch niet dat de bodes en conciërges en de fractiemedewerkers in dezelfde zaal mogen zitten kanen als de hooggeachte edelachtbare kamerleden?
Het zou wat worden zeg! Verschil moet er zijn.
@Stormageddon | 26-11-19 | 18:20: Vroeguh kon je bij zat van die restaurants / kantines zo binnenlopen en voor amper geld je volvreten. Geen hond die wat vroeg,
@janleuk | 26-11-19 | 18:24:
Ja vroeger... die tijden ken ik ook nog. Maar ook toen waren er verschillende kantines voor personeel en kamerleden Die tijden zijn voorbij. Als medewerker heb je een pasje en zonder pasje geen voer, tenzij je gast bent van een kamerlid.
Jullie gaan me toch niet vertellen dat die volksvertegenwoordigers zich met dit soort zaken bezighouden?
Tussen de middag gewoon een broodje kroket of een tosti ham kaas.
Dat is eten voor het plebs, dat kan toch niet? Geef ze cake!!!!!!
Zal dat tweede kamer restaurant eens om een menukaart vragen want er is er één uit 1994 geveild voor 3000 euro.
www.deondernemer.nl/actueel/menukaart...
Alles wordt uit de kast gehaald om het maar niet over de échte problemen van het land te moeten hebben. Begrijp best waarom Baudet niet met dit soort symbolisch gedoe meegaat. Edit: kennelijk heeft hij de motie ingediend. Dus ergens klopt er iets niet.
Ik denk zomaar dat FvD het volstrekte onzin vindt dat dit op de agenda komt.
En gelijk hebben ze.
Volkomen kul inderdaad, die CDA-er wil even sier maken voor zn wegvallende achterban, echt onzin dat je over zoiets banaals wilt gaan stemmen.
Ja, kom maar weer op voor je partijtje.
Wat vindt Ton Elias ervan?
Die komt pas in opstand als de ganzelever van het kerstmenu afgaat.U denkt die tweetybird. Grapjas. Nope. Een paar kersten terug was dit het geval en waren de rapen gaar. De heren elite wilde zelfs het kerstmenu boycotten.
Niet genoeg kipkluifjes en teveel Ottomanen bij het buffet met losse handjes.
Ton mag daar niet meer niet binnen.
@Shareholder II | 26-11-19 | 19:06: Omdat hij niet meer door de deur past? Of omdat hij aan andere gasten heeft geknaagd?
Het enige positieve aan andere culturen is het eten.
Nederlandse pot is er 1 van armoe en slechte kwaliteit. Dat blief ik niet.
Met alle problemen die er zijn in Nederland word er in de 2de kamer gestemd over meer Hollands eten. Er zijn maar 2 dingen belangrijk voor de mensen in de 2de kamer, wat ze verdienen en wat ze te eten krijgen. Laat ze maar allemaal een maagzweer krijgen!
Vooral in de wintermaanden vind ik het heerlijk. Spruiten, boontjes, aardappelen, een lekker stuk vlees, etc. Stampot of zuurkool in witte wijn gekookt. Mjam
Ik neem aan dat de Kamerleden de kosten van de uitvoering van dit Kamerbesluit uit eigen zak lappen? Ga je werk doen en misbruik je positie als volksvertegenwoordiger niet door je bedrijfsrestaurant onderwerp te maken van je publieke campagne. Pijp een boer en stik in z’n gehaktbal. (Ik klink heel boos, maar eigenlijk interesseert het mij geen reedt)
Boerenkool met gesudderde schoudercarbonaden, vergeet het laurierblad niet, spekjes en een goeie rookworst. Bij het stampen een piepklein scheutje azijn toevoegen, spekvet. Op je bord wat zwarte peper en zilveruitjes.
Voor de liefhebber van jus erbij, de carbonadejus.
Zouden ze het zo serveren ?
Hhmmm, bij onze zuiderburen kom ik regelmatig de term spiering tegen, volgens wikipedia halskarbonade. Moet ik toch eens bij de slager naar vragen. Een schouderkarbonade is nou juist een prachtige steak die hitte uitstekend verdraagt. Maar inderdaad: een machtige dis met voldoende zuur verteerbaar maken. Als een soort variant tussen goulash en Boeuf Bourguignon op basis van een mooi varkensbraadstuk.
Thnx!
@Hetkanverkeren | 26-11-19 | 18:38: Heb de spiering gegoogeld. Leuk weetje. De karbonade sudder ik enkel bij de boerenkool. Anders ook niet. Een ´doordeweekse boerenkool´ kan zonder die carbo- of karbonade . Zo compleet is het een feestelijke maaltijd vind ik. Een sinaasappel als toetje past. Bedankt ook!
"Ik ben van lijst nummeltje 1, ik wil met u om de tafel gaan zitten" zei de Aziatische politicus van de VVD. Niemand durfde te lachen.
Gordon?
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 18:05:
Die maakt nog steeds spleetogen bij elke Aziaat die hij tegenkomt. Van Hanegem heeft dat tenminste afgeleerd.
Hmm onbeperkt sushi eten totdat je op de plee een halve kweekzalm uitkotst. Ja, slaat verder nergens op. Hoe is ie nou?
@Patje2011 | 26-11-19 | 18:07: Hoe heette die Koreaanse voetballer ook al weer, waar De Kromme dat tegen deed?
@RickTheDick | 26-11-19 | 18:11:
Moe. U?
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 18:17:
Opgezocht: Jung-Moo Huh
@Patje2011 | 26-11-19 | 18:38: Ik moest het ook opzoeken.
GS wil mij sperziebonen voor boerenkool verkopen.
Stamppot boerenkool of zuurkool. Met Geldersche rookworst. En een lekkere kruidige jus om het af te maken. Boreaalse haute-cuisine zou je toch zeggen.. ?
Mmmmmm!
Is gewoon konijnenvoer.
Ok, niet die rookworst.
Het water loopt me in de mond. Erwtensoep voor ons vandaag. Ook lekker.
@RickTheDick | 26-11-19 | 18:06:
Unox heeft ook gewoon vegetarische rookworst hoor.
Heerlijk. En het is waar; de jus is waar de punten uitgedeeld worden.
Als we dan toch aandacht aan dingen geven.. een beetje venkelzaad aan het einde erbij, als je de boel stampt. Klein beetje boter, melk, peper. Eet als een koning.
FVd stemde dus niet voor.
Stemde ze dan tegen of helemaal niet?
Volgens de TK was het trouwens Baudet die de motie Van der Molen Geurts heeft ingediend?
www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detai...
The plot thickens... Hoezo stemt fvd nu tegen een motie die eerder door ze is ingedient. Of hebben zij destijds een motie ingedient, is het afgewezen want fvd, en is daarna door het cda eenzelfde motie ingedient die werd aangenomen? Dat zou ik toch wel echt een blamage vinden van die huichelaars in de tweede kamer. Afwijzen om daarna te roepen: wat hebben jullie bereikt.
Hollands eet ik wel thuis, in de bedrijfskantine graag iets exotischer. Snap Terry en zijn club wel. Does normaal Pritt met je Hollandse kost joh. Alsof je als politieke partij dan gelijk af bent.
En waarom heeft het FvD tegen gestemd?
Waarschijnlijk omdat ze helemaal niet voor zijn voor het eten wat daar geserveerd wordt. Baudet en Hiddema hadden er al eerder over uitgesproken dat het allemaal te duur en te decadent is, ze ondersteunen liever de ZZP'er aan de andere kant van de straat. Nu is het een uitbreiding ipv een vervanging of vermindering.
@hansjansen2 | 26-11-19 | 18:06:
Ik ga daar van uit, maar ik zou het graag even bevestigd zien zodat iedereen die hier nog eens op terug komt ermee om de oren geslagen kan worden.
Veganisme = zelfmoord.
Past wel lekker bij links, met hun weg-met-ons-wereldbeeld.
Dit voorstel klinkt sympathiek, in eerste instantie.
MAAR.
Ik ben benieuwd of al die ja-stemmers dat hollandse spul werkelijk gaan vreten.
Zo nee, dan is het niet alleen manipulatie van de vrije markt, maar ook nog eens voedselverspilling.
Het is meer een statement, vermoed ik.
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 18:10:
Manipulatie, verspilling én een statement, joepie.
Sinds Sylvana durf ik geen soul food meer te eten.
LOL
Ken er een boel die dit niet elke dag kunnen eten.. schofterig gewoon.
Zo is het!
waar ze zich al druk over maken
Weet nog steeds niet waarom het FVD tegen stemde.
Iemand?
Goede vraag. Zoiets simpels als de reden voor het tegenstemmen, staat er dan weer niet bij. Slechte journalistiek. Liever ophef dan argumenten.
Omdat het een non-issue is. Verspilling van tijd. Het is nou niet echt zo dat we hier in dit regenachtige land geen andere echte problemen hebben.
Misschien dat de leden van het FvD vandaag niet in de kamer aanwezig waren en dus überhaupt niet konden stemmen ( voormalig fractieleider van Pvdd was b.v. afgelopen jaar slechts 5x aanwezig !)
Waarschijnlijk omdat ze helemaal niet voor zijn voor het eten wat daar geserveerd wordt. Baudet en Hiddema hadden er al eerder over uitgesproken dat het allemaal te duur en te decadent is, ze ondersteunen liever de ZZP'er aan de andere kant van de straat. Nu is het een uitbreiding ipv een vervanging of vermindering..
@hansjansen2 | 26-11-19 | 18:06: Hiddema vindt iets 'te decadent'?
@feitsef | 26-11-19 | 18:04:
Als ze niet gestemd hebben zou ik dat graag willen zien in plaats van : ze hebben tegen gestemd. Day zijn verschillende dingen namelijk.
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 18:11: Wie weet geniet hij nog altjid van een bruine boterham van de warme bakker (dat wel) met de lekkerste extra belegen (Klasse Royal) kaas van Nederland. Dat is niet decadent maar getuigt van een goede smaak.
@Amsterdamsko | 26-11-19 | 17:58:
Mijn punt idd.
na een zure @ronald is er nu een zure @pritt...gaat goed daar op de redactie..
Ik durf hier niet op te reageren... Is dat veelzeggend?
@basweetutwel | 26-11-19 | 17:59: neej..ik snap dat..
"CO2 neutrale groene thee"
Aangezien theeplanten CO2 opnemen compenseert dat bedrijf dat door ergens anders extra CO2 uit te stoten?
Ja, bij het transport.
Gatver, aardappel.. smerig Inca-voer. Of je moet er patat van bakken. Hmm, lekker met kip.
Nou met een lekker Alpaca boutje erbij en dan een mix van de lekkerste Peruaanse aardappelen. Lekker hoor.
De foto toont mij net iets te veel aardappel. Net te kruimig gekookt. De boontjes hebben er net als de ballen te lang ingehangen. Dat ziet iedereen. Je kan boontjes beter even roerbakken met wat olie en chili. En gehaktballen moet je als slowfood bereiden. Deze foto zuigt. Dat bord is van Hema notabene.
Maar hollandse kost daar vaart iedereen wel op.
@Shareholder II | 26-11-19 | 17:57: stoom de boontjes of de bloemkool maar eens, je weet niet wat je proeft
@pibasso: Goed punt. Doen we hier ook wel. Maar mag niet uit blik, pot of vrieskist komen. Ruime keuze ligt immers vers in het schap. Dat is gewoon ongekende luxe en te betalen voor iedereen. Maar dat terzijde.
Ah het CDA weer. Zingen ze dan voor het eten het Wilhelmus en doen ze daarna een gebedje.
Het is weer heel belangrijk waar ze zich mee bezig houden.
Overigens bestelt Dijkhoff twee keer want dat kan hij wel betalen. Een beetje ritselen met Snel en hij krijgt het dubbel terug van de belastingen.
Is het heel gek dat ik het moet doen met een eigen gesmeerd bammetje met oude kaas... zelf s’ochtends gemaakt?
Volstrekt normaal. Wel lekkerder als een ander ze voor je smeert. Wordt ook in de aller hoogste functies zo gedaan, vergis je nou niet. Daar loopt men niet mee 'te koop' nee. Die laten zich hun bammetje niet afnemen omdat ze nou toevallig de gestresste bedrijfspipo moeten uithangen. Geluk is heel gewoon en eigenwaarde is onbetaalbaar.
Toch blijf ik een naar gevoel houden bij de zin 'op naar de 0 zetels!'
#linksfatwa
Achja. TPO wil FvD kapot hebben en GS gaat daar wellicht in mee... en ergens... Thierry heeft met zijn geblaaskal het er ook wel een beetje naar gemaakt.
Pritt zegt wel meer maar weet ook wel dat ze wel blijven plakken daar in DH.
@overVecht | 26-11-19 | 17:54: Daarom ook Hiddemeister als MP...
Stem op hem... indien Fvd.
Blijft die Tjerrrie nou alleen maar pudding raken ?
Stamppotten zijn heerlijk en voedzaam en typisch hollandse kost.
Ik hou wel van grote bloemkolen en als die miezerige gehaktballen op de foto maar niet halal zijn dan vind ik het wel best. Wat is er eigenlijk mis met de/een Hollandse pot?
Die zijn er genoeg in den Haag.
@Dummy4303 | 26-11-19 | 18:00: Grote bloemkolen? Of doelde u op al die miezerige gehaktballen daar?
Op de foto te veel aardappels en dan nog zonder overheerlijke jus??
Geen appelmoes??
Zonder gekheid, Hollandse kost is gewoon erg lekker.
Dan wel bij dit gerecht:
Gehaktbal(licht gekruid)in roomboter gebakken waar eerst een bundeltje laurier, thijm, rozemarijn in heeft gezwommen om smaak af te geven. Voor veel betere jus vol met smaak... Om de kruimige aardappel mee te verwennen. Dan altijd wat ijsberg sla en wat komkommer. Ook op smaak gebracht met frisse dressing....
Ietsje gesnipperd uitje erbij. En natuurlijk een wijntje. Niet te moeilijk doen. Simpel en easy. Dus nauwelijks tannine. Maar wel heel lekker doordring wijntje...
Oke? Het eten staat klaar dus iedereen aanvallen!
----
Kunt u koken met een vinger in de dijk dan?
We moeten de boel wel droog houden hier.
Kamervragen over co2 neutraal appelmoes ... groene appels rode appels over peren ..???
Hoop niet dat ze stikken in deze zware stof ... wat een idioten .
Zuurkool met vette jus
Soep vooraf, ja dat is mijn menu
Kaantjes met bruine bonen
Flink veel ei, niet van dat gewone
Blokken kaas met mayonaise
Warme friet en ook saucijzen
Sperziebonen uit het vet
Pap van brood, zo is het maar net
Arme kip, zo van het spit
Flink veel aardappelen waar een korstje aan zit
Een lekker prakje met een kuiltje jus
Garstig spek, dat is wat ik lus
Gebakken milt versierd met een sprotje
Zure bommen uit een potje
Ossetong in hete brij
Gegarneerd met dampende prei
Zwanehals gevuld met druiven
Paardehoef om af te kluiven
Wat dacht u van een pudding met bessesap
En als toetje garnalenpap
Slappe thee en vruchtenijsjes
Lendelappen met vele radijsjes
Gebraden haan in druipend vet
Koffie toe en dan naar bed
Hutspot met warme croquetten
En een doekje om de mond te betten
Oude kaas in vele talen
Oude vis kan veel verhalen
Rode wijn en pruimedanten
Zeer veel drank en ook fazanten
Tonnen bier en stapels brood
Harde worst vol kokosnoot
Pittig sausje van weleer
Ach wat wil een mens nog meer
Kastanjes op de geitebrij
Van Oekel!
Reeds!
Tja een van mooiste televiesie uitzendingen geloof van de vpro met kerst. Iedereen zat na het zware kerst eten thuis een beetje misselijk voor de TV en van Oekel stond daar in zijn fietstassen te kotsen. Zelden zo gelachen om die gezichten van onze gasten.
www.youtube.com/watch?v=9wX8uZLRwNk
Kip met veren..... ook zo lekker.
@jan huppeldepup | 26-11-19 | 17:57: Was geïmproviseerd want Sjef werd spontaan niet lekker.
@Kuifje-in-de-EU | 26-11-19 | 17:49: Jammer, maar helaas!
Willen we meer,of minder Hollandse potten?
Nou,dan gaan we dat regelen!
Surf snel naar Hollandse potten punt NL.
Meer, andijvie niet te koop in Spanje, boerenkool wel, maar is een en al stokken zonder smaak.
Maar het ergste is wat ik mis, slavink en verse worst.
@gato | 26-11-19 | 17:57: Zelf maken gato.
De Hollandse pot die naast mij woont was niet gecharmeerd toen ik haar wilde proeven. Ik had zelfs mijn eigen uitgebakken spekjes meegenomen voor de zekerheid.
Wie niet waagt, blijft maagd.
Je had je worst mee moeten nemen. Logisch.
Stukgekookte aardappelen, 2 scheefgebakken gehaktballen en sperzieboontjes die ook te lang hebben opgestaan. Deze maaltijd krijgt van mij een 3. Mag toch hopen dat ze in dat kamerrestaurant wel iets beters op tafel zetten.
Ja hoor, van jou centen,.
Op de foto mis ik de jus
Kennelijk houdt de FvD alleen van de multiculturele samenleving als het om eten gaat. Stelletje snobistische gastronomen die liever de pluralistische samenleving omarmen dan respect te tonen voor onze eigen boreale eetcultuur
Waarschijnlijk omdat ze helemaal niet voor zijn voor het eten wat daar geserveerd wordt. Baudet en Hiddema hadden er al eerder over uitgesproken dat het allemaal te duur en te decadent is, ze ondersteunen liever de ZZP'er aan de andere kant van de straat. Nu is het een uitbreiding ipv een vervanging of vermindering....
Als rechtgeaarde Nederlander eis ik Blauwe Hap op Woensdag.
Een keer per week een Indonesische rijsttafel met wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier er bij (alcoholvrij)
Dat is gewoon onderdeel van onze traditie.
1x maar? Mjammie, rijst mag van mij elke dag wel...
En zo is het!
Was in militaire dienst ook zo..... bier was nie aan te slee pen.
Bij de marine gezeten?
Heb er ook heimwee naar
Everybody is very fucked upp here
Hoi Roy. Groeten aan Siegfried!
Wie tallek dutsj over hier.
Tuffel met boon'n en'n poar gehaktball'n. Good te vret'n,
En doar is ok gaar niks mis met.
En doar is ok gaar niks mis met.
Ik kan me zo voorstellen dat FvD helemaal van de bedrijfskantine af wil en dat mensen maar gewoon in de stad hun lunch en diner gaan halen. Het Plein zit vol restaurantjes en in een straal van 200 meter zitten honderden eetgelegenheden. Geen gesubsidieerde happen meer. Als dat de overweging is, dan snap ik ‘m.
gesubsidieerd?
Is de kans dat de heren politici tijdens de lunch geconfronteerd worden met een boze burger ook wat groter.
Leren die klootzakken misschien nog eens luisteren naar het plebs.
@dz5b604587 | 26-11-19 | 17:45:
Ja. Dacht je dat kamerleden en personeel voor commerciële prijzen aanschuiven in het bedrijfsrestaurant? Daar moet elke maaltijd dik geld bij. Van jou en mij.
Sinds de Nacht van Schmelzer is het traditie om Chinees te laten bezorgen als het laat wordt.
Balkenende wilde nog een motie indienen dat iedereen een broodje kroket zou krijgen maar die krokettenmotie is nooit aangenomen in de Tweede Kamer.
@Osdorpertje | 26-11-19 | 17:52:
Destijds waren de Chinezen de enigen die de keuken nog tot middernacht open hadden. De rest was na 20:00 dicht. Dat was dus ook gewoon uit noodzaak geboren. Niks meer open? Dan in vredesnaam maar een bak nasi met saté.
Precies dat!!
Eigen eten eerst!
Eten discrimineert niet!
@Patje2011 | 26-11-19 | 17:42: Zolang het maar haram is.
@Patje2011 | 26-11-19 | 17:42: varkensvlees wordt wel gediscrimineerd?
Witte kool schijnt nogal gevoelig te liggen momenteel.
@brie-de-penis | 26-11-19 | 17:45:
Dat wel, maar zelf discrimineert het niet.
Die foto... het water loopt me nu al in de mond. Landverraad van MIJN FvD!
Precies! Te Paard en Wapen! En morgen aan de stampot andijvie met kaas, worst, just en spekjes.
Lul niet joh. Er is niets van jou bij het FvD.
Als je onder een windmolen woont eet je elke dag wild gevogelte.
Die vallen zo op je bord, reeds in hapklare plakjes!
En dan vinden ze het raar dat de zwaargewichten de politiek verruilen voor het bedrijfsleven.
Ja, stel je veur amice, straks moet je nog kraanwater drinken bij de lunch, en doppers uit de polder, in plaats van een Alpenbubbeltje! Flikker op zeg.
TWEE gehaktballen?????? We moeten toch minder vlees gaan eten? Of zijn dit van die veganistische soja ballen?
Ik ben gestopt met vegetariërs serieus nemen toen vegetarische braadworst op de markt kwam.
Ballen? Het zijn maar kleine balletjes. Normaal hoort daar een prikker in, op een schaal met een pot mosterd, voor bij de borrel.
@Stormageddon | 26-11-19 | 17:46: dit zijn soep balletjes
@threeheadedmonkey | 26-11-19 | 17:40:
Het vreemde is dat al dat vegetarische spul op producten moet lijken die die vegetariërs toch niet eten. Zoals een bietenburger.
Geenpeil zou voor stemmen!
Bij ons vanavond gehaktballen/gebakken aardappeltjes en boontjes. /keukennieuws
Heb je het al op feestboek gezet?
Slappe hap die politiek in Nederland.
Ik kan dus constateren dat, als men hierover stemt, dat alle problemen in Nederland zijn opgelost?
Neem, zoals de meeste Nederlanders, gewoon een broodtrommel mee naar je werk als het kantinevoer je niet aanstaat. Als ze hier tijd voor hebben dan is Nederland helemaal af, niets meer aan doen, perfect zo.
Boerenkool komt hier zo op tafel......... Baudet en Hiddema zijn uitgenodigd om een vorkje mee te prikken!
Er gaat tenslotte niets boven de oer-Hollandse keuken...... en dan bedoel ik niet dat cafetaria vreten in de 2e Kamer.
Helemaal gelijk dat ze tegen hebben gestemd!!
Nou, er gaat heel veel boven de oer-Hollandse keuken. Heel veel.
Ga eens gewoon werken joh, stelletje uitvreters.
Deze acties zetten ook zo lekker veel zoden aan de dijk.
Maar die autisten hebben toch gluten nodig om lekker op dreef te komen?
Neuh, ook gewoon maar koffie hoor.
Ik blief alleen maar maaltijden gemaakt volgens grootmoeders recept.
Ik dacht dat het assortiment destijds al behoorlijk ingeperkt was. Ik herinner me de klacht van VVD-kamerlid Helma Neppérus toen de bitter lemon uit het assortiment werd gehaald.
Was toch niet de bitter lemon, maar de bitter bal?
@Nuchternederland | 26-11-19 | 18:07:
Het liet in ieder geval een bittere nasmaak achter, zoals we gewend zijn van de vvd.
Kan ik daar ook een broodje kameel krijgen?
Op de kamer van DENK hebben ze een Turkse smoker daar past nog wel een olifant in.
@keestelpro | 26-11-19 | 17:44: Kuzturk past helaas niet.
Zouden er ballen in Klaversoep zitten?
Alleen slappe vermicelli
Als ze zo begaan zijn met de natuur daar allemaal kunnen ze beter overgaan op roadkill, windmolengehakt en oostvaardersplassengenocideburgers.
Beetje zo'n pacifistische kool mollen.
Stelletje barbaren.
En walvisvlees aangezien die beesten massaal op de stranden aanspoelen vanwege de windmolenparken op zee.
Daarom is die Trutte helemaal knetter, door die veganistische shit te vreten!
Het gaat om de jus.
U zegt het! En de nootmuskaat en het bonenkruid. Een scheutje azijn. En een likje mosterd voor den gehaktballen.
Terzijde: zaterdag gescoord voor 12euri50: Cuisine van Guy Martin. Prachtig.
Mijn oomzeggertjes zijn dol op eendjes voeren. Dat gaan we volgend jaar dus veel vaker doen: www.youtube.com/watch?v=3bbEC8UVyWY
@Hetkanverkeren | 26-11-19 | 17:38:
Bonenkruid was me vreemd als broekje. Gaat ik gelijk ff inslaan. Dank voor de tip.
@schoon-schip-maken | 26-11-19 | 17:49: Aanrader! Geeft een heerlijk frisse toets aan de vaak grondige (maar heerlijke) smaak van alle peulvruchten. Van prinsessenboontjes tot blanke bonen in tomatensaus.
-edit- en dus vermoedelijk ook bij gestoofde kool. Ga het proberen!
@schoon-schip-maken | 26-11-19 | 17:49:
Gisteren op jacht geweest bij Dirk en Jumbo. Nop.
Waarom niet
Beetje duiding zou leuk zijn.
Volgens mij zit er een addertje onder het foie gras.
Beetje mayo erbij zou lekker zijn.
@keestelpro | 26-11-19 | 17:28: Deze opmerking verdient een medaille!
Kom op Thierry je kan toch niet elke dag kaviaar en truffels bij je Louis Roederer eten. Een beetje variatie kan toch geen kwaad...
Waarschijnlijk omdat ze helemaal niet voor zijn voor het eten wat daar geserveerd wordt. Baudet en Hiddema hadden er al eerder over uitgesproken dat het allemaal te duur en te decadent is, ze ondersteunen liever de ZZP'er aan de andere kant van de straat. Nu is het een uitbreiding ipv een vervanging of vermindering!
REAGEER OOK