Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geen zorg over die IS-feeksen. Er is een TOOLKIT

En geloof ons, die "toolkit" kost echt bakken en bakken en bakken met taxpoet maar lost he-le-maal niks op

Evidence Based!

Na de Tweede Wereldoorlog werden complete tribunalen uit de grond gestampt waarin nazi voor nazi de feiten werden afgewerkt, en de oorlogsmisdaden werden veroordeeld. En de nazi's probeerden hun gruwelijkste daden tenminste nog te verstoppen - bij ISIS maakten ze goed geproduceerde reclamevideo's van hun martelmoorden, islamitische inquisitie en genocidale gedrag. Toch heeft niemand het hier over tribunalen, maar wordt er enorm ingezet op een piepschuimen betoog van rechtsstaat, bestraffing en daarna "deradicaliseringstrajecten" voor de schuldigen en medeplichtingen aan de massamoordlust, verkrachtingen en slavernijdrift van de kalifaatgangers. Die deradicaliseringsdingessen worden "evidence based" genoemd, maar door dat te roepen wordt het nog geen waarheid (zie ook: "klinisch getest" in lippenstifreclames), en als je de bijbehorende video (onder), puntenwolkpdf'jes en bureaucratenbingo onder ogen krijgt, zakt de moed je helemaal in de schoenen. Deradicalisering is een (dik gesubsidieerd) verdienmodel van in waanvoorstellingen dagdromende vroedvrouwtjes van de morele verwarring. Niemand met gezond verstand gelooft in die deradicaliseringsdwazernij, maar ja: mensen met gezond verstand maken ook geen beleid waaruit dit soort websites en zulk soort matrixen worden geboren. Dat doen dit soort clubjes. Een link naar die "evidence" waar het allemaal "based" op zou zijn, is op die sites niet te vinden trouwens. Dat komt natuurlijk omdat dit soort programma's maar één praktisch doel dienen: politici kalmeren door ze het gevoel aan te praten dat ze """in control""" zijn. Een subsidietribunaal voor samenleving ondermijnende waanzin, dat is wat dit land nodig heeft.

En deze tuthola....

Social

...componeerde dus die koekwauzerij

Social

*bonk bonk bonk bonk*

Reaguursels

Inloggen

Wat is eigenlijk de overeenkomst tussen islamitisch terrorisme, islamitische jihad en islamitische shariawetgeving?
Ik gok op "islamitisch", oftewel "gebaseerd op islam".

Het probleem is niet isis, noch een van de vele honderden andere islamitische terreurclubjes die de wereld vandaag telt.
Het probleem is de islam.
Daarom bestaat er wel "islamitische censuur" en "islamitische dictatuur",.
Maar niet "islamitische vrijheid", "islamitische tolerantie" of "islamitische vrede". Althans nergens op deze planeet, de afgelopen 1400 jaar.

Die kleine groep Westerse wensdenkers die steeds roept dat islamitische geestelijken, islamitische leiders, islamitische shariageleerden "de ware islam" niet begrijpen, begrijpen zelf niet dat de islam van isis dezelfde islam is als de islam van de bedenker van de islam, de Plunderende Proleet Mohammed. Volgens zijn aanhangers de "perfecte mens", omdat hij de gruwelijkste vormen van perversie, wreedheid en bloeddorst in één religie kon samenvatten. Zie de sharia; een wetgeving waar zelfs demonen van zouden kotsen, zo ranzig.

De miljoenen vriendelijke, vreedzame moslims doen daar niks aan af. In islamitische landen worden zij net zo hard vervolgd als niet-moslims, google maar eens op raif Badawi of Mohammed Taha. Moslims met een zachte inborst houden zich stil, omdat ze weten dat ze door de scherpslijpers als "afvalligen" worden gezien.
En puur theoretisch / theologisch gezien klopt dat ook.
Niet voor niets waren Westerse bekeerlingen berucht in Syrië en Irak. Anders dan de lokalio's hadden Westerlingen de bronnen van de islam veel beter bestudeerd, en kwamen zo tot de conclusie dat andersgelovigen gemarteld en vermoord; en hun kinderen tot seksslaaf gereduceerd mogen worden.
Zo leefde de bedenker van de islam immers ook; geen imam zal dat ontkennen.

Wakker worden.
Een dergelijke systeemfout los je niet op met een verplichte cursus van een paar uurtjes. Een hondsdolle wolf geneest ook niet na een groepsgesprek. Geen enkele niet-moslim kan 1400 jaar islamitische terreur, slavenjachten en genocides even uitgummen. De koran verbiedt moslims sowieso te luisteren naar niet-moslims; het hoogst haalbare is dat ze *ja* zeggen maar *nee* doen.
De islam zal van binnenuit moeten veranderen, en dat kunnen moslims alleen zelf. En dat proces dat honderden jaren kan gaan duren is helaas nog lang niet begonnen.
Er zijn zat mohammedaanse landen waar die isis-heksen terecht kunnen.
In SA hebben ze het vast veel meer naar hun zin dan hier.

Dandruff | 02-11-19 | 13:28

ISIS-strijders en hun aanhang, zijn terroristen en oorlogs-misdadigers.

DAAR berechten. De doodstraf.

Cool Pete | 02-11-19 | 12:37

Mooi is er toch nog iets goeds gebeurd van al ons belastinggeld, goed om te horen.
Naar ik aanneem staan de schepen in Rotterdam al klaar om de evidence toolkit in te schepen naar het Midden Oosten. Ik denk dat we over een jaar of dertig de eerste mooie resultaten ervan zullen zien.
Hier hebben we namelijk geen problemen met de islam, enkel daro interpreteren ze het verkeerd en ja dan is zo'n evidence toolkit wel handig.

bananabanana | 02-11-19 | 09:50

Naïviteit en cynisme lijken soms als twee druppels water op elkaar. Dat zie je vaak bij links. Hoe kun je dat nou denken? Is het naïviteit of cynisme? Maar, maakt het uit? Beide zijn niet goed; beide zijn naast de waarheid. Niet rationeel, wel gemakzuchtig.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 07:15 | 2

De haat jegens de eigen samenleving die bezit van links heeft genomen, is vergelijkbaar met de haat die de islam jegens het Westen heeft. Links ziet een 'kindred spirit' in islam, met dezelfde beoogde doelen. En links haat het eigen nest zo erg dat het bereid is miljoenen onschuldige slachtoffers hiervoor op te offeren, het doel heiligt namelijk alle middelen. En dus bejubelen linkse media het kopstuk van Isis alsof er een groot kunstenaar/componist is heengegaan. Links is niet naïef maar demonisch.

Datsun_Cherry | 02-11-19 | 11:26

Cynivatief

Phreack | 02-11-19 | 12:04

Een suggestie, we tillen het over de winter heen. Dan zetten we het als het ware in de koelkast. Dan hebben we het er later nog een keer over. Tijd is onze vriend in deze. Zoveel mogelijk rekken. Bij voorkeur een mensenleven lang.

ratelaar | 02-11-19 | 06:22

Ah, ze worden gederadicaliseerd. Allemaal evidence based counter narratives aandragen.
Dat gaat een succes worden in Nederland met zn ruim 50 naschoolse haatmadrassa’s.
Vergeef mijn cynisme maar ik geloof er niet in. Ik durf te wedden dat die jihad bruiden uiteindelijk weer in radicale kringen opduiken.

ratelaar | 02-11-19 | 04:53 | 1

Dat is min of meer gegarandeerd. Zelfs al zou je niet een paar verveelde knutseldames van de breiclub erop loslaten. Maar het punt is dat mensen die weten waarover ze praten heel het woord deradicaliseren niet kennen. Het woord heeft dezelfde betekenis met betrekking tot islam als ontnatten met betrekking tot water heeft.

Mazzelstof | 02-11-19 | 09:01

Ga je met een Nederlands paspoort in het Oegandese leger, dan ga je in vreemde krijgsdienst en verlies je je Nederlanderschap.
Maar IS is geen gewoon leger. Sluit je je dus aan bij IS, dan ga je niet in vreemde krijgsdienst, maar in héél vreemde krijgsdienst. Geen enkele reden dus om die mensen nog als Nederlanders te zien.

JvanDeventer | 02-11-19 | 00:32

Laat ik kort zijn

Amy-Jane Gielen: "We hebben de ervaring, kennis en kunde."
Dat is geen tuthola, maar een hoogmoedige stupide idiote gedachte. Ze heeft namelijk geen werkelijke ervaring. De mensen die het tribunaal in Neurenberg instelden hadden direct ervaring met de gruwelen van de Tweede Wereld Oorlog.

Uit de eerste hand heb ik de verhalen van mijn Nederlandse familie. Hoe oom H. verkleed als zuster over straat moest voor het verzet. De foto's die tante M. maakte. Dat waren partizanen. Om maar te zwijgen van de verhalen van mijn Russische familie. Oom V. die de Blokkade van Leningrad "overleeft". Schoonpa kapot geschoten en weer opgelapt en hop verder naar Kalingrad, eingekesselt door de Moffen met alleen eigen zeik ter overleving.

En dit onwijf praat over ervaring!? Lazer nu gauw op! We hebben weer een echte oorlog nodig opdat dit soort "gestudeerde" mensen het aan den lijve kan ondervinden wat moord, doodslag, verkrachting, marteling, het georgel van de Bojevaja Masjina, niet terugtrekken, want anders neergeschoten door je eigen troepen, wat dat werkelijk inhoudt en wat dat werkelijk met je doet! Graag dan langdurig voor de broodnodige ervaring.

Gotver. gotver, gotverlos ons van die non-valeurs. Niets, niks, nada, rien aan ervaring. Kennis, kennis, waarvan theorie is, haha, "the evidence base is very limited".

Mijn got, mijn got, dit soort volk zit aan de knoppen. Gebruikt de Nederlander als proefmateriaal.

Mag ik ook nog even spugen op minister Blok. Wou tribunaal, maar zei dat er geen doodstraf mocht worden opgelegd, als ik het goed onthouden heb, daaro in het Midden-Oosten. How dare you!. How dare you? Jouw normen en waarden opleggen aan een ander land. Ze hebben daar hun eigen wetten en methoden. Die zijn niet jofel en veelal verwerpelijk, in onze elitaire Westerse van morele superioriteit parelende ogen. Maar de realiteit daar is een totaal andere dan de onze. Lijkt nergens maar ook nergens op de onze. Ja, d'r zit een professor ergens betaald door de oliemannen om te verklaren dat de sharia voor 90% gelijk is aan onze wetten.

Zijn ergens wat dwangbuizen te krijgen, want we kunnen een hele afdeling van een gesticht vullen.
Afgrijselijk! Evocatus
PS

Let us have madness openly.
O men Of my generation.
Let us follow
The footsteps of this slaughtered age:
See it trail across Time's dim land
Into the closed house of eternity
With the noise that dying has,
With the face that dead things wear--
nor ever say
We wanted more; we looked to find
An open door, an utter deed of love,
Transforming day's evil darkness;
but We found extended hell and fog Upon the earth,
and within the head
A rotting bog of lean huge graves.

Kennet Patchen

Sorry, excuses, 't is toch weer wat langer geworden, want
"within the head
A rotting bog of lean huge graves."
Snik. E.

Evocatus | 01-11-19 | 23:25 | 2

@Evocatis,
“ Laat ik kort zijn” .... echt?
Ik houd m’n hard vast als u langdradig begint te worden.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 03:38

@Evocatus,
Overigens is uw verhaal wel waar.
Nou ben ik gelukkig van de verschikking van oorlogen verschoond gebleven van wegen mijn leeftijd maar heb de gruwel “van horen zeggen “ van mijn directe familie die dit wel overleeft hebben.
Ook ben ik mij bewust van de enorme cultuur/ welvaarts kloof tussen landen / continenten. Dit laatste is volgens mij ook het grootste struikel/ merkel blok waar wij nu mee kampen.
Die cultuur shock is simpel weg te groot.
Laten we vooral niet vergeten dat dit volk ook nog eens een extremistische geloofs overtuiging naleeft die HAAKS op onze westerse leefwijze staat en ook geen greintje sympathie hiervoor kunnen opbrengen.
Gewoon lekker in die zandbak laten met kinderen.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 04:08

Er is slechts één deradicaliseringstraject, wat mij betreft .

Cor Rupteling | 01-11-19 | 22:51 | 1

“wat mij betreft” moet zijn “volgens mij” volgens mij. Toch maar eens een kroontje kopen.

Cor Rupteling | 01-11-19 | 22:53

Uit het dagboek van een Parasol genaamd Um, Ochtendrituelen.

05:20 uur. Um wordt wakker van de schel uit de minaret schreeuwende Imam. Lawaai, klopt, maar de plicht roept. De Azaan. Iedere dag weer. Zonsopgang, een mooie dag in het Kalifaat. Tijd voor huisvrouwwerk. Schoonmaken enzo, u kent het wel.

Um staat op (voorzichtig, haar genitaliën zijn nog enigszins beurs), haatbaardman slaapt. Die Kalashnikov naast het bed is vies, valt haar op. Daar moeten we wat aan doen! Voorzichtig pakt ze de Kalashnikov op en rept zich naar de keuken, haar domein. Ze opent het keukenkastje, rommelt wat tussen de couscous en linzen en jawel: wapenolie gevonden. Routineus demonteert ze de Kalashnikov, maakt alles weer gangbaar, wapenolie waar nodig en zet de Kalashnikov blind weer in elkaar en: herlaadt de 6 magazijnen uit een ander keukenkastje met verse 7.62mm patronen, uit weer een ander kastje, naast de opgestapelde luiers. Haalt vanzelfsprekend nog even een doekje over het wapen. "Mooi huishoudelijk werk", prevelt ze.

Het mes van haar haatbaard hangt bij de voordeur, in de holster. Ook onder de stollende viezigheid. Um is een vrome, goede huisvrouw, dus ook het mes en de holster ondergaan een grondige kuisiging, waarna ze voor de zekerheid het mes nog even langs een toevallig rondslingerend aanzetstaal haalt. Dat snijdt wat makkelijker. Um is een vrome Moslim, tenslotte.

... Ze gaat de kelder in, naar de oorlogsbuit. 3 stuks, geketend en beurs geslagen. Reinigen, opmaken, schone kleding... Kuisheid. Um weet wat goed is.

Erratio | 01-11-19 | 22:14

NCTv vind het ook beter dat die kids teruggehaald worden,,,ze zijn nog niet geïndoctrineerd... de onbeperkte tolerantie en vooral arrogantie dat men denkt het extremisme/salafisme in NL te kunnen managen.

Hollandse_blauwe | 01-11-19 | 22:11

Evaluatie. Evaluatie. Evaluatie. Evaluatie. Wat is er mis met: "Nee. Punt."

Rest In Privacy | 01-11-19 | 20:26

Lees voor de grap en de curiositeit even het "appels en peren" narratief van Han vd Horst op de policor site Joop. Te midden van allerlei onzin in zijn column zegt hij in de draad ook dit:

"HanvanderHorst –1 november 2019 at 18:38
Illegale grensoverschrijding, dat hebben ze gedaan die jihadbruiden en hun mannen. Ja ja. Dat hebben ze gedaan. En nou willen de landen die overlast van ze ondervinden, ze terugsturen. Maar Nederland zegt nee. Komt dit gedrag je echt niet bekend voor?"

Illegale grensoverschrijding, Han? Dat is echt de enige "overtreding" waaraan die ratten zich schuldig hebben gemaakt? Ik zou niet de pijn in mijn nek willen hebben die jij moet ervaren van al dat wegkijken.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 20:12 | 1

En dan de hypocrisie van dat gelul van deze kansloze leeghoofd. (En ik kan me voorstellen dat geen fatsoenlijk stel hersenen langer dan strikt noodzakelijk in zo'n foeilelijke kop wil verpozen) want het zijn precies dit soort sneuneuzen dat staat te juichen als een land van herkomst een asielzoeker niet wil terugnemen omdat ze die dan in Nederland kunnen houden. Hoera verrijking. Bonus is ook dat meneer de permanent verdwaalde koekwaus hier voor een aan alle kanten rammelend retorisch jijbakje asielzoekers en oorlogsmisdadigers op dezelfde hoop gooit.

Mazzelstof | 02-11-19 | 07:03

Waanzin. Ze voelen zich geen Nederlander en mogen dat ook niet worden zeggen die opper geiten Imaans. Maar wel zielig doen bij een Nederlandse ambassade. Levensgevaarlijk die vrouwen / Mannnen. Kan niet zien namelijk met die bungalowtent over hun kop wat het is.

Ron101 | 01-11-19 | 20:02 | 1

Ze zijn Nederland ontvlucht. Omdat ze hier niet passen.

Mazzelstof | 02-11-19 | 09:05

Met mensenlevens spelen en dit overgieten met een wetenschappelijk sausje. Bewaar de evidence want de bedenkers zijn mede verantwoordelijk voor het aantal doden dat gaat vallen. Je hoeft geen Einstein te zijn om dat te zien aankomen.

sprietatoom | 01-11-19 | 20:01 | 1

Onthoud de namen voor als het eerste psychopatische, moorddadige onmens zich in de metro, de Cuyp of waar dan ook opblaast. Dit soort faciliterend, heulend en collaborerend volk verdient de zelfde straf als hen die ze zo graag binnenhalen.

5611 | 01-11-19 | 20:37

Round ‘em up, in de vrachtwagen, rijden maar en hup! Loslaten in de woestijn. En nou snel wegwezen voordat we ons bedenken en met een strengere straf op de proppen komen.

Dit is de enige humane oplossing voor die IS-bitches die God-weet-wat voor bloed aan hun handen hebben kleven.

Accident_Prone | 01-11-19 | 19:58

IK WACHT! Op het instructie filmpje VOL II waar het duidelijk wordt dat Plan interventie [ vol 1] GRANDIOOS heeft gefaald en het NIET nodige door modderen op deze krakkemikkige fiets wordt duidelijk gemaakt.

Datgingniegoed | 01-11-19 | 19:53

Winter comes ...

Longhorn | 01-11-19 | 19:39

Ik weet wel, IS-heksen zijn geen lieverdjes, maar om er zo maar een toolkit op los te laten, heel humaan is het toch niet.

Zyprexa20mg | 01-11-19 | 19:26

Laat je niks wijsmaken. De regering is al een tijdje bezig instrumenten te maken om de kinderen te kunnen screenen. Een of andere Drs die onder andere gesprekken heeft gehad met kinderen van NSB-ers.

Wekkertje | 01-11-19 | 19:14 | 1

De regering heeft bloed aan de handen, of het werkt of niet doet er nauwelijks toe. Het blijft een onaanvaardbaar risico voor onschuldige burgers. Je wil ook niet dat Turkije ze als wapen gaat inzetten, dus er is maar 1 oplossing.

Onno Barendsen9337 | 01-11-19 | 19:21

En het had zo simpel kunnen zijn: Bij het grootste deel kun je het Nederlandse paspoort afnemen, want dubbele nationaliteit.
Mag Marokko of Turkije het oplossen. En ja.. die hebben niet zo'n uit de klauwen gegroeide subsidieparadijs, waar mensen de kost verdienen met doorgaans volkomen nutteloze activiteiten.

De hele subsidiesector is de pest voor Nederland. Van mij mag daar flink het mes in.

druipsmurf | 01-11-19 | 18:33

Elke keer weer gelijk krijgen, helaas. Dit besluit gaat wederom een explosieve atmosfeer geven. De vraag is niet of maar wanneer. Waarom worden Nederlanders als proefkonijn ingezet voor een klein select groepje idealisten?

Hollandse_blauwe | 01-11-19 | 18:32

Als we al die wijven (m/v) die dit soort gewauwel op papier zetten naar huis sturen om een zinvolle baan te zoeken dan kunnen toch allemaal weer met 56 jaar met vroegpensioen ? Ok, de gemiddelde D66 / Groen Linkser zal zijn goed betaalde nepbaan verliezen maar ik kan daar mee leven.

Zorc | 01-11-19 | 18:19

Kunnen we Keith Bakker niet de kans geven zich te rehabiliteren?

Sans Comique | 01-11-19 | 18:08

Misschien moeten we maar een fonds oprichten voor in Nederland verblijvende Yezidi vrouwen en mannen waarmee ze goede dingen kunnen doen wanneer stukken IS stront ooit in Nederland terugkeren.
Nederland is een kut land dus let maar op: die heksen en hun kinderen worden gehaald. Eenmaal in Nederland volgen na een paar jaar hun vriendjes ook. een paar jaar later gaan ze procederen tegen de Nederlandse staat en eisen ze miljoenen omdat het allemaal niet snel genoeg ging dat terughalen.
Dit probleem had veel goedkoper en sneller en beter in Syrië en Irak moeten worden opgelost met schijnt aan alle conventies.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 18:01 | 1

Precies zo zal het verlopen.

Accident_Prone | 01-11-19 | 20:02

Ja, laten we ons gezond verstand eens gebruiken. Ik ben tegen subsidies voor ditsoort onzin. Es kijken, welke partijen zijn tegen subsdies voor dit soort onzin... Tja, het gezond verstand dicteert.
Ik weet nog niet op wie ik moet stemmen. Er is keuze. Ik weet in elk geval wel op wie ik niet moet stemmen.

Sans Comique | 01-11-19 | 17:50

Gesubsidieerde toolkut.

Mazzelstof | 01-11-19 | 17:18

Haha ik zet hier mooi niks neer! Anders mag ik nooit meer terugkomen van Joris.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 17:02

Welke video? Weer een wit vlak met code!
Joris, doe eens fixen!

Von Knarrenstein | 01-11-19 | 17:00

De hulpverleners gaan ze even genezen, en hop terug in de maatschappij. Bij calamiteiten is het nooit hun schuld. Gezien de daden zou je ze ook als oorlogsmisdadigers kunnen berechten, maar ja dat is veuls te moeluk.

piet7003 | 01-11-19 | 16:57 | 1

En dan is er ook nog sprake van wildgroei onder die bureautjes. Bureautjes die evalueren over de evaluatie, is dat stadium zitten we. Je hebt er helemaal niks aan, maar gemeentes kopen het, want het ontlast hen van veel nutteloos gedoe. En tegelijk kunnen ze zeggen dat ze actie hebben ondernomen.
De gebakken ambtelijke lucht dijt uit tot de zeer ijle sferen van de hoogste theologie, Met vraagstukken als 'hoeveel engelen passen er op de punt van een naald'. Maar dan met bureaucratische vraagstukken tot in de derde macht: Vragen over vragen over vragen.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 17:48

Geloof mij dat er voorbereidingen worden getroffen om die Kalifaat kippen terug te halen naar Nederland en de rest van Europa. Ik zie optredens in talkshows, gehuil bij Pauw/Jinek/ en Beau is nog een twijfelgeval. Ik zie mooie nieuwe woningen, extra subsidies, Miele's waar meer dan 8 kilo in kan, want die parasols die benne groot. Ik zie aanbidding van de nieuwste IS leider, ik zie nieuwe Kalifaat larven worden uitgebroed, die ook weer centjes krijgen voor nietsdoen. Ik zie Olongren meehuilen met de Kalifaat kippen die hun prachtige act van onwetendheid opvoeren, ja we moesten alles in Syrie wel verwoesten want het moest van Abu de eerste, we konden niet anders..En het slotakkoord een pracht Kalifaat in Nederland waar DENK al over nadenkt.

etterletter | 01-11-19 | 16:42

Gelet op de horde uitreizigers heeft de preventie-toolkit fantastisch gewerkt. Dream on Amy-Jane. And get a life and a job.

Cor Netto | 01-11-19 | 16:33

Gaan we nu Amy-Jane Gielen ook gewoon hoofdelijk aanspraakelijk stellen als blijkt dat de ISIS parasols voorspelbaar ontsporen omdat hun methode op gebakken luchtfietserij en wensfenken gebaseerd blijkt te zijn?

Gregovic | 01-11-19 | 16:19 | 1

Dat wicht heeft dus een eigen bureau voor radicaliseringsvraagstukken dat soort hopeloze onzin. Waarschijnlijk als onderdeel van de asielmaffia voor heel veel centjes ingehuurd. 80 Jaar werd dit soort mensen oorlogsprofiteurs genoemd.

5611 | 01-11-19 | 22:29

Dunning-Kruger syndrome: super trots zijn op eigen domheid.
Misschien help een maandje stage lopen in een gevangenis van ISIS.

Bolder | 01-11-19 | 16:17

Laat me eens raden: die "deradicaliseringsspecialisten" zijn in werkelijkheid radicale moslims die precies weten welke buzzwoorden je moet roepen om politiek correct over te komen, of beter gezegd: te voldoen aan de subsidievereisten. Deze "deradicaliseringsspecialisten" gaan hun clienten precies uitleggen welke woorden ze moeten gebruiken om binnen het politiek-correcte verhaal te blijven, schrijven hele lange rapporten vol met subsidie-eis-conforme jargon, op papier wordt er "voortgang geboekt" en ondertussen richten ze in werkelijkheid hier een proto-kalifaat op met financiele steun van de Nederlandse overheid.

petersteenkamp | 01-11-19 | 15:51

Ik zou ze op de Marktplaats van Qatar zetten en erbij zetten dat het Christenen en Yezidi's zijn (ook al zeggen ze van niet) en ze daar aan de hoogste bieder verkopen.

down | 01-11-19 | 15:21

Deze zandvrouwtjes zodra ze vrij komen zelfstandig maar met pek en veren over de grens bonjouren.

JdB84 | 01-11-19 | 15:10

Op welk punt wordt naiviteit hetzelfde als collaboratie?

quantumcollider | 01-11-19 | 15:04 | 1

Al een tijdje geleden.

Nuchternederland | 01-11-19 | 16:52

Wat maakt 't nog allemaal uit ?
De hele immigratie is een rampspoedig experiment gebleken waaraan de bevolking ongevraagd ongewild is blootgesteld en welke nog steeds wordt gecontinueerd; de te verwachte en nu voorspelbare excessen horen daar gewoon bij.

Overigens ben je een misdadiger als je zegt dat het mohammedanisme een groter gevaar vormt voor de (ook geestelijke) volksgezondheid dan roken.....

Elder of Z. | 01-11-19 | 15:00

Ik begrijp hier helemaal niets meer van. Waarom kiest NL voor het willens en wetens faciliteren en binnenhalen van een bak buitenlandse ellende met als doel dit op kosten van de belastingbetaler om te buigen naar iets positiefs? Hebben we in NL niets beters te doen?

Rest In Privacy | 01-11-19 | 14:57 | 2

Straks zijn er meer mensen aan het werk om mensen aan het werk te helpen, dan er mensen aan het werk zijn.

De Profundus | 01-11-19 | 16:17

Dit moet van Trump en Erdogan, terwijl we geen eigen Gitmo hebben. Kan wel overigens als we een deal sluiten met Curaçao of Aruba bijvoorbeeld, maar dan krijgen we een andere vluchtelingencrisis in de vorm van meer dan een miljoen Venezolanen deze kant op. Maar goed, liever hen dan ISIS eerlijk gezegd.

Alexander des Burgus | 02-11-19 | 07:57

En deradicaliseren doe je maar in de gevangenis, dit hoort helemaal niet thuis bij de punnikende socio's.

lanexx | 01-11-19 | 14:48

Ach, ik schreef het al eerder hier wanneer dit onderwerp te sprake kwam: er wordt hier veel te gemakkelijk en te laconiek gedacht en gesproken over die teruggekeerde ISers "eventjes" deradicaliseren.

En dan doen de boven-ons-gestelden, de beslissers, de voorstanders van "ophalen", en andere Gutmenschen wel heel gewichtig over dat die "trajecten" "evidence based" zijn, maar dat is slechts een verbaal rookgordijn om te verhullen dat men feitelijk in het duister tast en straks een precair proces van "trial and error" zal ingaan (met zeer waarschijnlijk een hoop "error").

De enige magere, wat je zou kunnen noemen, "evidence" mbt deze materie komt uit Amsterdam en stemt bepaald niet optimistisch. Daar hadden ze een soort task force om radicalisering op te sporen en deradicaliserings "tools" in te zetten. Het liep uit op het ontslag van de task force leidster - ik ben haar naam even kwijt - die oneervol ontslagen werd door Eberhard vd Laan nog vlak voor zijn overlijden, omdat die mevrouw haar vriendje een opdracht zou hebben gegeven om wat filmpjes op te nemen a raison van een paar ton. Nou ja, iemand die de details wil weten moet eea maar even googelen.

Dus "evidence based", my ass. Men doet straks maar wat, "monitort" een beetje - waarschijnlijk één keer per week een gesprekje waarin gevraagd wordt hoe het nu gaat, zeg maar de Volkert vd Graaf aanpak, maar die hoeft zich niet meer te melden - en duimt dat het goed zal blijven gaan.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 14:42 | 6

Lauraatje gaat anders lekker hoor, havo diploma gehaald, boekje geschreven. Modelburgertje.. bleggh

JdB84 | 01-11-19 | 15:11

@arie-hoax | 01-11-19 | 15:05:

"Vergeet niet dat deze IS-sympathisanten gewoon in Nederland zijn opgegroeid."

O, maak je niet bezorgd, dat vergeet ik totaal niet. Dat feit maakt ook dat ik me zo erger aan de mantra van de vaders Hussein (en ook iemand als Kuzu van DENK heb ik het voor de camera horen zeggen): "Iedereen verdient een tweede kans".

Ja, dat geldt voor iemand die een keer "in de fout is gegaan" zoals dat heet, een greep in de kas heeft gedaan, met zijn dronken kop de boel kort en klein heeft geslagen, etc. Als die tegen de lamp lopen, hun straf hebben uitgezeten, en spijt hebben van hun gedrag, gun je zo iemand een "tweede kans", ik ook, hoor.

Maar bij die ISers is van iets totaal anders sprake. Die hebben hier vanaf hun geboorte kans op kans op kans op kans gehad iets van hun leven te maken, zijn geholpen en ondersteund door hun leraren en leraressen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, hebben stages kunnen lopen (ondanks de sensatieverhalen in de pers dat ze geen stageplaatsen kunnen vinden; dat komt voor ja, maar geldt niet voor de meerderheid; ik kan het weten, was tot voor kort zelf in het MBO werkzaam). En lukt het om wat voor reden niet, dan hoeft in Nederland niemand te verhongeren of onder een brug te slapen; dan zijn er sociale "vangnetten". Dat alles hebben die IS ratten met haat in hun lijf de rug toe gekeerd. Dan is er m.i. geen sprake van een tweede kans verdienen, dan scheiden onze wegen voorgoed.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 15:23

@JdB84 | 01-11-19 | 15:11:

Ja, maar Laura H. is toch een beetje een afwijkend geval. Laura is een autochtoon Nederlands meisje, dat vroeger met verkeerde - lees naffer - vriendjes in aanraking is gekomen, vaak door die lui verkracht schijnt te zijn, en kennelijk makkelijk beïnvloedbaar is, en zich liet overhalen naar Syrië te gaan, met haar islamitische man.

Ook Laura H. is m.i. uiteindelijk verantwoordelijk voor haar eigen keuzen, maar ik zie toch een paar "verzachtende" omstandigheden.

Ik zal ook nooit beweren dat wanneer al die ISers en hun kinderen weer hier binnen zijn, het in alle gevallen 100% verkeerd zal gaan, alleen, ik kan me moeilijk voorstellen dat het met ca 200 volwassen ISers, en misschien 200 of meer kinderen, in alle gevallen 100% goed zal gaan. Verre van. Ik vrees dat het niet in 1 of 2 gevallen later mis of heel ernstig mis (aanslagen) zal gaan, maar in 10 tot 20 % van de gevallen, wellicht veel meer.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 15:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar ja,punt is, we zitten er mooi mee. Van de regering kunnen we weinig verwachten. Ze zullen er wel met een flutstrafje en een enkelband vanaf komen.
Misschien een referendum organiseren, laat het volk dan maar bepalen.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 14:40

Amy-Jane? Als eerste zou ik mijn naam laten veranderen, maar waar heeft Amy Jane gestudeerd? Waar haalt ze al haar wijsheid vandaan? Snapt ze niet dat ze te ridicuul is voor woorden met d'r "toolkit". Hoe achterlijk kan het nog zijn in dit land?
De vries, Henk, je hebt waarschijnlijk gelijk, een Melkertbaan, kan niet anders!

lanexx | 01-11-19 | 14:39 | 1

Ik stel voor dat we mevrouw Hielen persoonlijk aansprakelijk stellen voor alle door haar behandelde haatheksen en haatlarven. Al deugen gaat ze zwaar bloed aan haar handen krijgen met haar toolkit. Ongelooflijk dat mensen zich ervoor lenen om moorddadige psychopaten terug de maatschappij in te loodsen.

Als ze al zo nodig terug moeten komen, levenslange tbs zonder enige begeleiding. Water en brood en uiteraard steriliseren.

5611 | 01-11-19 | 22:41

Hihi, ik zie het overal terugkomen. helemaal hip bij de overheid , plan van aanpak, evalueren en bijstellen en so on.
En die ambtenaren slikken het voor zoete koek.
Ik ga ff een uurtje headscrummen.

marrretje | 01-11-19 | 14:31 | 1

Had ik al gezegd dat het doel minder belangrijk is dan het pad er naar toe.

marrretje | 01-11-19 | 14:33

Hoezo is deradicalisering een Overheidstaak, als je in NL leeft dien je je naar de regels en wetten van dit land te gedragen, niets meer en niets minder. Deradicaliseren doe je maar op eigen kosten in je eigen tijd.

Beroep = Boerenlul | 01-11-19 | 14:28 | 3

Precies. Het kan allemaal zo simpel zijn.

anti-fatwa | 01-11-19 | 14:32

Als je toch al van die gek kies binnen je "landsgrenzen" hebt geeft het een geruststellen gevoel als je in ieder geval wat geprobeert hebt als het misgaat.

marrretje | 01-11-19 | 14:36

Hou je aan de Nederlandse wet, Inderdaad meer dan genoeg.
Daar hebben we geen huppelkatjes voor nodig met hun zweefteven-studies.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 14:40

Welke keuze zal elk weldenkend mens maken?:
A. Help moeder en haar kinderen uit een vluchtelingenkamp(met welke nationaliteit ook) die jaren lang verkracht, verhandeld als slaaf en getraumatiseerd zijn.
B. Help degene die verantwoordelijk is voor de daden uit vraag A.

Ernstige Zaken | 01-11-19 | 14:26 | 6

@Ernstige Zaken | 01-11-19 | 15:41: Dat is toch logisch: Die van B dat zijn de drammers.
Die van A hoor je niet.

Janas | 01-11-19 | 17:15

He, we hebben het hier wel over de Toyotavrienden van Mark!

5611 | 01-11-19 | 22:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Arme voice-over van dit gedrocht-filmpje. Hoewel ze het met verve gedaan heeft. Maar mijn hemel. Hoeveel plasjes zullen wel niet over deze commentaartekst zijn gegaan? Ik mis nog wel: 'Scrum' en 'Agile'.

Hopla! | 01-11-19 | 14:21

Wat een kansloos gedoe weer. Het is bij de overheid - op straffe van ontslag of erger - nog altijd verboden om de islamitische ideologie feitelijk te analyseren. Zolang dat zo blijft komt er natuurlijk nooit een werkende oplossing.

HoogToontje | 01-11-19 | 14:14

Ja ik heb mijn huisslaaf dood gemarteld, maar dat kwam vooral door mijn man die niet meer naar mij omkeek sinds hij haar gekocht had. Ik heb daar heel veel spijt van; mag ik nu naar binnen ?

Jackson | 01-11-19 | 14:12 | 1

Tuurlijk meid, gezellig.

Cor Netto | 01-11-19 | 16:35

Na jaren bikkelen keren de door de Nederlandse overheid gesteunde strijders moegestreden huiswaarts. De Nederlandse Samira, moeder van zes, is teleurgesteld dat hun missie, het afzetten van Assad en het opzetten van een kalifaat niet is geslaagd. Desalniettemin zit de avontuurlijke Samira vol spannende verhalen. Je moet erbij geweest zijn, om er een goede voorstelling van te kunnen maken. Wie weet, schrijf ik er nog eens een boek over. Maar eerst wil ik tot rust komen.

Mogwai | 01-11-19 | 14:07

Och och een UvA kipje heeft een wiel uitgevonden..

Mathijs2017 | 01-11-19 | 14:07

Amy-Jane? mmm, wat zegt ons zo'n voornaam? iig een kandidate voor een extremistenbruidje

springstuff | 01-11-19 | 14:06

Gebruiken ze eens nederlandse woorden in de afzichtelijke jargonbrij op socialestabiliteit.nl , is het "geleerde lessen" (van lessons learnt)

batvoca2 | 01-11-19 | 14:02

De enige "evidence based tool kit" die echt werkt wordt volgens mij door Smith & Wesson geleverd.

Blauwpetje | 01-11-19 | 14:01

Het enige geslaagde resultaat van een deradicaliseringscursus kan zijn: ATHEISME. Al het andere geloof ik niet.

Diotima | 01-11-19 | 14:00

"Dus jij hebt 200 Jezidis om zeep geholpen? En hoe was dat? Wat deed het met het je innerlijke kind? Zullen we samen een stappenplan opstellen, waarin we afspreken dat je dat niet meer doet? En zal ik eens even speaken op de urgentielijst van de woningbouwvereniging om te kijken of er nog een huurwoning vrij is? En een stage bij de Gemeente? Wij gaan dit samen oplossen qarim!"

kotelet | 01-11-19 | 13:57

Wij gaan hier zo hard aanslagen krijgen door die naïeve uilskuikens. Volg de manier Trump op en geef dat IS-volk allemaal een zeemansgraf.

GroetenVanUrk | 01-11-19 | 13:44 | 1

"Geen bewijs,allemaal hysterie"

Volgens berbaar.

anti-fatwa | 01-11-19 | 13:55

Tja ik ben net aan een plan evaluatie voor het malieveld bezig waar het stappenplan nog door een beslis evaluatie op de base moet worden geëvalueerd zodat we een betere effectevaluatie als interventie in het multidisciplinair circuit krijgen. Moet alleen nog de sleutelfiguren door het netwerk krijgen maar daarna kunnen we allemaal veraanschouwelijken voor de regering dat we negatief ingesteld zijn over de evaluatie. ( voor de minderbedeelde... staken en demonstreren op het Maliveld nu).

jan huppeldepup | 01-11-19 | 13:44

En weer 55 klantjes, één toolkitje a 9.995,- per klantje, 300 uur per klantje á €95,00 per uur per klant. nazorg traject voor moeilijke gevallen zeg % of 20 á 300 uur extra. totaal wordt dat dan 2.500.000,- ex BTW, vergeet uw bonuskaart niet te scannen.

Fuck_The_Koekoek | 01-11-19 | 13:42 | 1

Ik denk dat er voor die fantastische toolkit al een paar ton gedeclareerd is.

5611 | 01-11-19 | 22:46

Er zijn naar aanleiding van de Neurenberger Processen veel ontzettend interessante boeken verschenen van psychiaters die hun gesprekken met psychopaten, oorlogsmisdadigers, meelopers en leiders op schrift hebben gesteld. Zo werd geprobeerd de gruweldaden te duiden en verklaren, de beweegredenen van de hoofdpersonen onderzocht. Ik hoor niets van dit alles als het gaat om Islamitische psychopaten die hun veilige leefomgeving verlaten om onbekenden in een ver land hun hoofd af te snijden. Nee, we gaan ze 'genezen', helpen hun trauma's te verwerken, want ook voor de medeplichtigen was het heus geen pretje!

JJMS | 01-11-19 | 13:39 | 2

Tja het schijnt dat hitler vroeger op de kleuterschool gepest werd en en goebels van zijn moeder droog brood moest eten, zo zie je maar.......

jan huppeldepup | 01-11-19 | 13:48

Conclusie: de onderzoeken hebben niets geholpen, dus kappen met die onzin.. euh koppen.

vmk | 01-11-19 | 14:01

Preventie? Lijkt me iets te laat.

Cor Netto | 01-11-19 | 13:39

Dit is wel bullshitbingo voor gevorderden.... Vergevorderden... Straks staat er zo'n haatparasol d'r hand op te houden terwijl ze je uitscheld voor kuthoer. Sta je dan met je interventie. Succes.

Tom Hagen | 01-11-19 | 13:37

Nazi's veroordeeld voor oorlogsmisdaden? Door rechters die even daarvoor zelf ook nazi waren? Het is ontstellend te lezen hoe weinig nazi's veroordeeld zijn door rechtbanken in Duitsland na WOII, en hoe laag de straffen waren voor hen die wél veroordeeld werden. Zie bv de documentaire The Accountant of Auschwitz.

Kloof2012 | 01-11-19 | 13:37

Ik weet niet wat voor gare IT-er de overheid in huurt maar als ik een PDF wil openen van het plan van aanpak krijg ik het volgende te zien:
Please wait...

If this message is not eventually replaced by the proper contents of the document, your PDF
viewer may not be able to display this type of document.

Ik draai WIn10 pro, Office365 en Adobe PDF. Hoe moeilijk kan je het maken?

En waarom voert die tuthola de alles-oplossende toolkit niet uit in Syrië?

Tuinhekje | 01-11-19 | 13:37 | 1

Makkelijker kunnen we het niet maken...

Croxifoxio | 01-11-19 | 13:38

Teneinde naïef Nederland wakker te schudden zou elke avond een compilatie van die IS-filmpjes op prime time moeten worden uitgezonden.

MickeyGouda | 01-11-19 | 13:36 | 6

@Berbaar | 01-11-19 | 13:40:
Ook al zou dit als doorslaan benoemd worden, it is hella less violent than the other fucks isn't it. Stop eens om mensen als een bezetene tegen de haren in te wrijven man, dat is toch niet leuk. Toegegeven dat ik het misschien soms ook wel eens doe en het dan best leuk lijkt maar ik doe dat met tegenzin hoor. Echwoar.

Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 13:52

@Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 13:52:

"it is hella less violent than the other fucks isn't it"

Dit raakt wat mij betreft de essentie: de gruweldaden worden min of meer vergeten en vergeven, maar de beelden ervan geven aanstoot. Uiteraard heb ik mijn tegel opzettelijk gechargeerd, maar sommigen begrijpen echt niet hoe krom hun redenatie is. Helaas zijn dat soms ook de mensen die de beslissingen mogen nemen.

MickeyGouda | 01-11-19 | 14:02

Ik zie al dat ze bij Berbaar naast de deur geplaatst kunnen worden. Toedels!

5611 | 01-11-19 | 22:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Die Toolkit zit wel goed in elkaar, hoor. Aan alles is gedacht! Ik zie bijvoorbeeld bij de randvoorwaarden voor de planevaluatie dat er een plan moet zijn. Dit natuurlijk om te voorkomen dat je een plan gaat evualeren dat er niet is, en dan gaat de hele radicaliseringspreventie helemaal fout!
Weer wat geleerd. Zo stel ik tegenwoordig als randvoorwaarde voor het zetten van koffie dat er koffie moet zijn. Nu gaat alles een stuk beter.

Schmalz | 01-11-19 | 13:33 | 1

Ik heb me bescheurd om dat Mickey Mouse filmpje.
Zullen ze nu echt denken dat het leven zo werkt?

HoerieHarry | 01-11-19 | 13:38

Wat boeren en bouwers kunnen, kunnen burgers toch ook?! Naar het Malieveld, beter nog: laten we het Binnenhof bezetten totdat we de garantie krijgen dat er geen enkele IS haatkip met gebroed terug mag komen. WIJ willen deze in muffe lompen gehulde landverraders en oorlogsmisdadigsters niet terug. En dat gemekker over die 'zielige kinderen'? Er wonen zoveel kinderen in oorlogsgebied. Die mogen hier ook niet allemaal naar toe komen. En ik heb geen boodschap aan kinderen met Marokkaanse ouders, al hebben die ouders dan een tweede Nederlands paspoort. In hun doen en laten geven ze aan schijt te hebben aan Nederland. Nou, dat heb ik ook aan hen. Ze bekijken het maar.

Toos Bevergeil | 01-11-19 | 13:30 | 4

Ik kom het geamuseerd toekijken vanaf een etablissement op het Plein, Toos.
Hahaha

Berbaar | 01-11-19 | 13:37

@Pfeffernuss | 01-11-19 | 13:51:
Ja ,bestaat uit een bord en een rol ductape om dat bord voor je kop te plakken....
Daarna ben je ook een berbaar.

anti-fatwa | 01-11-19 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Angélica de Sancé | 01-11-19 | 13:30

Mawh, evalueren op basis van feiten en een vastgesteld proces lijkt me beter dan lynchen vanuit de onderbuik. Maar dat ben ik he.

Ignatius J Reilly | 01-11-19 | 13:29

Wij worden verlochend door ecxel sheet ridders, die niet gehinderd worden door enig realiteitsbesef.

Het leven is zwaar | 01-11-19 | 13:28

Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat als ik deelneem in militaire acties in dienst van een andere natie, ik mijn staatsburgerschap verlies, maar als je meevecht in het ISIS leger, dan komt Nederland je terughalen en krijg je voor de rest van je leven alles graties?

James Lastig | 01-11-19 | 13:28 | 5

Vraag voor berbaarTje?

anti-fatwa | 01-11-19 | 13:36

@Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:35:
Niet met je eens,Trutte heeft gezegt dat we in oorlog zijn met IS. Maar goed,die zegt wel meer wat niet klopt.

anti-fatwa | 01-11-19 | 13:37
▼ 2 antwoorden verborgen

"Volgers van een streng religieuze geleerde keren huiswaarts"

Mogwai | 01-11-19 | 13:28 | 1

=)

Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 13:29

Ik neem aan dat de dames warm worden onthaald om ze vervolgens het volgende onder de neus te duwen:

Tweede Boek. Misdrijven

Titel I. Misdrijven tegen de veiligheid van de staat

Artikel 97
1. Hij die met een buitenlandse mogendheid in verbinding treedt, met het oogmerk om haar tot het plegen van vijandelijkheden of het voeren van oorlog tegen de staat te bewegen, haar in het daartoe opgevatte voornemen te versterken, haar daarbij hulp toe te zeggen of bij de voorbereiding hulp te verlenen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Welkom, welkom allemaal! En hup: linea recta levenslang de bak!
Dwangarbeid voor gevangenen mogen ze ook invoeren, anders kost het ons ook nog geld.
Werken voor dat dak (van de gevangenis) boven je hoofd!
Of lekker daar in die zandbak blijven. Dat mag ook.

Timide_Aso | 01-11-19 | 13:23

Wat een mafkezen!

Mr_Pikibelly | 01-11-19 | 13:21 | 1

Uiteraard kansloos, maar als je niks doet weet je ook zeker dat er niks gebeurt.

HoerieHarry | 01-11-19 | 13:22

Kan iemand mij het gebruik van die dubbele " uitleggen? Programmeursgrapje?

beldewouten | 01-11-19 | 13:21 | 2

Als je iets "tussen aanhalingstekens zegt" (letterlijk), dan wordt dat vaak sarcastisch bedoeld. Wanneer het dus tussen heel veel aanhalingstekens wordt gezet, dan wordt dat heel sarcastisch bedoeld.

Timide_Aso | 01-11-19 | 13:26

iets met verdronken kalf en put mompelt..

mr.money | 01-11-19 | 13:19

Het zogenaamde radicaliseringsproject, onder leiding van oa. mevr. Elatik, heeft natuurlijk geen ruk geholpen.
Was zelfs een omstreden banenmachientje voor bevriende Marokkanen.
Nu hebben we ineens de kennis en vaardigheden om te deradicaliseren.
Europees gezien zijn er tal van voorbeelden, die laten zien dat terugkomers een groot gevaar vormen.
Netwerken en op locatie geleerde gevechtstrainingen zijn een cocktail voor een hoop stront in de komende jaren.
Gaat Dennis Honing ons land behoeden?

Ruimedenker | 01-11-19 | 13:18

Van mij mogen ze terugkeren. Mits ze de islam afzweren met de zin "Allah is een valse god en Mohammed was een hond en een pedofiel". Dan hoofddoek en/of parasol af en nooit meer op doen. Één keer gepakt worden met hoofddoek is direct naar de extra beveiligde penitentiaire inrichting. U gaat niet langs af, u ontvangt geen gratis Miele. Als ze de islam na wat ze in het kalifaat gezien hebben niet afzweren laten ze dus gewoon zien niets geleerd tr hebben (of exact de verkeerde dingen) en willen "we" ze hier niet hebben.

Gregovic | 01-11-19 | 13:18 | 8

@Gregovic | 01-11-19 | 13:29:
Maar deze mensen hebben gewoon rechten net als U of ik.
Daar stappen we gelukkig niet zomaar overheen want rechtsstaat.

Berbaar | 01-11-19 | 13:34

@Berbaar | 01-11-19 | 13:34: deze mensen zijn bewust willens en wetens uit onze rechtstaat gestapt. Waarom zouden we ze dan nu met open armen terug moeten nemen. We maken ze niet af, we martelen ze niet, we zeggen alleen maar, "we kennen je niet, ga weg". En daar hebben ze zelf voor gekozen (plus dat onze wet gewoon de mogelijkheden voor ontnemen van staatsburgerschap bied. Men is alleen weer te schijterig om die wetten daadwerkelijk toe te passen. Zeker voor dubbelpaspoorthouders is het echter helemaal nirt moeilijk omdat ze niet statenloos zouden worden.

Gregovic | 01-11-19 | 16:24
▼ 5 antwoorden verborgen

In het kader van de EU samenwerking wordt de toolkit in het Frans vertaald en in de banlieuxs toegepast.
Wedden dat die miepjes van hun laptop met toolkit worden beroofd, op z'n minst voor sletje worden uitgemaakt en op z'n slechtst als sletje worden gebruikt?! En daarna gaat er een groot A... A... op!

Du-u-u-h | 01-11-19 | 13:16

Hahaha, een tribunaal!!!? Die Russen wisten wel raad met de SS-ers die zich gevangen lieten nemen hoor. En de moffenhoeren+(!)kinderen die erbij hoorden eindigden daar in dezelfde kuil.

Taggart | 01-11-19 | 13:16 | 6

@mr.money | 01-11-19 | 13:21:
Er zijn mensen die liever die kinderen zien opgroeien om zich later op te blazen in een supermarkt of iets in die geest.

Maar die hadden nog geen last van de "onderbuik" toen die kinderen nog jong waren.

anti-fatwa | 01-11-19 | 14:11

Van mij hoeven ze ook niet dood. Ze moeten uitgeleverd worden aan Syrië zodat die ze kunnen berechten voor hun daden. Als je in Spanje een auto steelt, word je daarvoor in Spanje berecht en zo moet dat hier ook

5611 | 01-11-19 | 22:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Geeneens een workshop rap en hiphop?

Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:15

@Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:15: wordt hier serieus geld aan uitgegeven?, vanaf het moment dat zoiets in het leven geroepen wordt, ben je eigenlijk als land al kapot..

All_Anonymous | 01-11-19 | 13:36

De aandacht voor deze barbaarse oorlogsmisdadigers overstemt bij de doodzieke MSM al tijden het enorme lijden van de slachtoffers.

miss error | 01-11-19 | 13:14 | 1

Het gaat dan ook louter om de poen, miss. Valse emphatie en "betrokkenheid" van de dure zelfstandigen in de zieligheidssector.

Beefbus | 01-11-19 | 13:25

Zo fijn om gezond verstand aan het werk te lezen, Voor schrijvers levensgevaarlijk.. Niet om de inhoud maar meer om dat volksgedeelte wat in de inquisitie tijd een succesvolle gene behandeling kreeg. En vandaag de groen linkse klimaat beweging vertegenwoordigt. Zij zien wereldwijd hun visie als correct. Moorden indien nodig, en met toestemming , anders denkende, net als vroeger, uit. Zeg net dat je pro Trump ben, kijk om je heen, en vlucht.

biltong | 01-11-19 | 13:13

Deradicaliseringsprogramma's:

Het is één ding om te experimenteren met gedetineerden die over een aantal jaar weer vrijkomen, in een poging om ze op andere gedachten te brengen. Het is immers de enige kans voor de overheid om verandering teweeg te brengen en niet geschoten is

KingBee | 01-11-19 | 13:15

Beste Jezidi’s, goed nieuws! We zijn er klaar voor. Een heel sociaal leger staat te popelen om onze meisjes en jongens met hun kindertjes daar bij jullie uit de buurt veilig weg te halen en goed op te vangen. Volgens Amy Jane Gielen met een volgzame Sven Kockelmann (Spraakmakers 31.10.2019) gaan we ze met fluwelen handschoentjes aanpakken, zonder ze te confronteren met hun ideologie en verantwoordelijkheden, want anders voelen ze zich in een hokje gedrukt en dat wil toch niemand, of wel? Amy wil ze weer liefdevol in onze maatschappij opnemen. Iedereen verdient een tweede kans, nietwaar? Volgens Amy hebben deze meisjes en jongens namelijk allemaal een hele moeilijke jeugd gehad en alleen maar gezwabberd en brood gebakken in het kalifaat. En als jullie daar eventueel niet altijd netjes behandeld zijn, wisten zij daar in ieder geval niets van. Amy zwijgt in ieder geval in haar betoog empathisch alle slachtoffers dood, want die passen niet in haar bestudeerde manier van aanpak. En onze beste strafadvocaten storten zichzelf erop, appeltje-eitje, want eventuele wandaden zijn vanuit jullie regio hier ter plekke toch onmogelijk te bewijzen. En nadat sommigen hun straf van soms wel meer dan een jaar hebben uitgezeten, geven we ze met voorrang onderdak en een uitkering, zodat ze hun gezinsleven weer comfortabel voort kunnen zetten. Daarentegen heeft het voor jullie, Jezidi’s, geen enkele zin om als vluchteling bij ons aan te kloppen. Jullie populistische gedram over gerechtigheid voor de genocide op jullie volk, voor de massamoorden, martelingen, kidnapping en serieverkrachtingen van jullie vrouwen en kinderen vallen hier in dovemansoren. “Shit happens”, dus “get over it”! “Inshallah”! Ons establishment van integere politiek correcte sociale werkers, politici, terreurdeskundigen, rechters, advocaten, vluchtelingenopvang, media en intelligente vips staan pal voor empathische deugdzaamheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid en zij bepalen wat er met onze terugkeerders gebeurt en niet jullie! Dus neem een goede raad ter harte uit het verre Holland: “hou op met de schuld van jullie ellende op de islamitische jihadisten van ISIS te schuiven, kom uit die slachtofferrol, vergeet jullie doden en vermiste kinderen, pak jullie tweede kans en maak iets van je leven!”. Toedeledoki!

agram | 01-11-19 | 13:12 | 3

+veel

rustzacht6 | 01-11-19 | 14:00

Geweldige tegel. Hulde.
Voor mij is de kern: "want eventuele wandaden zijn vanuit jullie regio hier ter plekke toch onmogelijk te bewijzen."
En dat weten die haatkippen net zo goed. We hebben nog niet genoeg islamitisch tuig in Nederland, er kan best nog wel wat bij. En dat gaat gebeuren ook.

Deksmaat | 01-11-19 | 16:42

Ten onrechte heb ik Sven Kockelmann als internviewer genoemd, oprechte excuses hiervoor.

agram | 02-11-19 | 12:26

Voor het beoordelen van jachtaktehouders en vuurwapenverlofhouders is er vorige week ook zo’n briljant instrument geïntroduceerd, de e-screener. Zijn ze een jaar of drie mee bezig geweest om die te ontwikkelen. Vorige week geïntroduceerd en vorige week ook weer afgeschaft wegens totaal onbruikbaar. Maak u geen illusies, uw overheid kan werkelijk niets.

RexMundi | 01-11-19 | 13:11 | 1

Hier ook al zo prettig beleid voor de jagers, mogen van sept tot mei jagen, De hele morgen ruzie, loopt over mijn land , waar dertig katten en een hond lopen, kleinkinderen, de hele morgen ruzie gemaakt , was hij weer weg , kwam weer terug, dreigen dat ik de politie erbij ging halen, maar heeft geen zin, weet dat het mag, maar dacht maak wel fotos . En ja hoor, komt mijn hond net aan met een prachtige vogel dood, wat heb je daar nu aan, je kan het niet eens eten, klerelijders. En vanavond in de kerk zitten bij Allerheiligen, suf klojo.

gato | 01-11-19 | 13:22

De beste wijze van deradicaliseren is het normaliseren van de radicale component. Wat dat aangaat deradicaliseert Nederland voorbeeldig.

Zoltan | 01-11-19 | 13:11

De straffen uit het oorlogstribunaal van toen waren toen best wel effectief,
CO2 neutraal en gemaakt van een natuurproduct, beetje zee-verkenner
doet een mooie knoop leggen!!

Halul gebakken | 01-11-19 | 13:10

Net als bij de meest fanatieke nazi's valt bij deze types niet veel te veranderen. Volledig gehersenspoeld bleven ze in het nationaal socialisme geloven, tot aan de dood.
Met dit soort 'mensen' is precies hetzelfde. Het zijn de meest idiote gehersenspoelde reli-ideologische fanatici die je maar kunt bedenken, je moet wel heel naief zijn als je denkt dit te kunnen veranderen.
De kinderen horen bij hun ouders te blijven.

Ken je geschiedenis en weet je toekomst. Met wensdenken kom je nergens.

donkieshot | 01-11-19 | 13:10

Hieruit blijkt dat gemeenten radicalisering denken te kunnen voorkomen door vroegtijdig in te grijpen.
Beetje erg naief lijkt me maar succes ermee!

HoerieHarry | 01-11-19 | 13:10

Maar, wat ik me oprecht afvraag. Zal die Amy zelf wél geloven dat haar Toolkit zometeen een stel hardwerkende, Koninkrijkslievende burgers produceert?

Rest In Privacy | 01-11-19 | 13:09 | 1

Nee maar zij gratis gelooft wel in euro's.

Onno Barendsen9337 | 01-11-19 | 19:17

Tijden veranderen. Na afloop van WO I, Duitsland krijgt een wurgcontract en wordt zwaar gestraft. Na WO II Duitsland en Europa worden geholpen maar de misdadigers wordeb gestraft (Neurenberg). IS oorlogsmisdadigers, bewijzen te over van hun daden. Hebben een grote mond en worden opgehaald en krijgen alles wat ze willen. Fantastisch dat voortschrijdende inzicht van de mensheid.

EmilioEsteves | 01-11-19 | 13:08 | 3

De meeste oorlogsmisdadigers uit de tweede wereldoorlog zijn de dans ontsprongen. Gewoon weer in het naoorlogse Duitsland aan de slag gegaan, via Vaticaanstad naar Argentinie of onder Amerikaanse bescherming bij de NASA.

Veel slechter is de manier waarop de duitse Otto Normalverbraucher een schukdgevoel in zijn mik is gedouwd waardoor Stasi-agent Erika de grenzen van de EU heeft opgeblazen.

Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:12

@Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:12: En de architekten van het Derde Rijk lukte het bij de volgende poging wel. De EU heeft bijna een eigen leger. Het idee is leuk, in combinatie met de linkse kerk is het dodelijk voor de Europeese bevolking.

Frau Merkel | 01-11-19 | 13:22

@Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:12: klopt er zijn er redelijk veel de dans ontsnapt. Na mijn tegel realiseerde ik mij dat ook. De jacht van de mossad op kamp bewakers etc.

EmilioEsteves | 01-11-19 | 14:26

Het succesvolle beleid van onder andere gemeentes die zich al tientallen jaren inzetten om radicaliseren te voorkomen wordt nu ingezet om IS-terugkeerders te deradicaliseren. Ik vraag me af of de gemeentes daarin net zo succesvol zullen zijn als in het voorkomen van de radicalisering.

Kinderen worden van hun IS-ouders afgenomen en ondergebracht bij grootouders, dezelfde mensen die zo succesvol waren in het opvoeden van de ouders.

Voor zover iemand nog twijfelt aan het oordeel van mw drs Gielen, PhD-kandidaat aan de UvA, kronkeldenken is nog nooit zo groot geweest.

Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:07 | 1

"Ik vraag me af of de gemeentes daarin net zo succesvol zullen zijn als in het voorkomen van de radicalisering."

Even casual, tussen de lippen door gezegd. Alleen op Geenstijl.

(*hulde, bedankt - ik word er zo neukend cynisch van)

Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 13:21

Preventie ridiculisering voor de lui die dit soort idiote ideeën optuigen en uitvoeren, zou beter op zijn plek zijn.

Timide_Aso | 01-11-19 | 13:07

@AJGielen Als 1 van die wijven of die kinderen aan mijn familie komt, dan kom ik je persoonlijk halen!!!

Gaat het niet dan? | 01-11-19 | 13:07

Een toolkit... ze hebben een toolkit.. Zit er in die toolkit een touw of een kogel?

Barkruk2 | 01-11-19 | 13:07 | 1

Wellicht een intelligente blockchain.

ChatBot | 01-11-19 | 13:08

Hahaha, wat een maffe links-ideologische wereldvreemde POEP.

Motleycrew | 01-11-19 | 13:05

Dit is toch echt wel next level haatzaaien

Balgesjaakt | 01-11-19 | 13:05

Wie is die expert deradicalisatie? Waar is de lijst met successen? En mogen we hem/haar persoonlijk verantwoordelijk houden voor de mislukkingen, ofwel 20 jaar gevangenisstraf voor de expert en zijn/haar familie, in ruil voor iedere aanslag die een uitbehandelde 'clïent' pleegt?

marcoplarco | 01-11-19 | 13:05

Mag toch aannemen dat hun (persoonlijkheids)stoornIS niet vergoed wordt door de basisverzekering?

Bogoris-le-Grincheux | 01-11-19 | 13:04

Ik heb een dubbelloopse toolkit?

Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 13:03

Een maand verplicht stage lopen bij GeenStijl werkt ook best deradicaliserend volgens mij.

laurentius | 01-11-19 | 13:03

Oh! D'r is een toolkit. Nu komt het allemaal goed. *Hoest een beetje maagzuur op*

Rest In Privacy | 01-11-19 | 13:03 | 1

Nu nog een sandbox en een scrum team .. kots ..

ChatBot | 01-11-19 | 13:04

Aha de jaren 70 komen weer langs. Kringgesprekken op de zitzak in een zitkuil. Wijntje, nootje, brie en oudekaas. We pakken een glas, dan de jas en alles blijft zoals het was.

Breakdance | 01-11-19 | 13:03

Naast die geweldige TBS weer een nieuwe zachte sector erbij waar vanuit een nieuwe groep dwazen kan worden losgelaten op de samenleving. Vele slachtoffers gaan vallen om groepjes alfa's een dikbetaalde baan te bezorgen.

Beefbus | 01-11-19 | 13:02

Je kunt je afvragen of terughalen een zaak van een rechter is, of een zaak van de samenleving. ""referendum afstoffen doet""

PieterPassant | 01-11-19 | 13:02

Bij voorbaad en ongezien afgekeurd. Al zou zo'n toolkit helpen dan helpt het niet. 90% van het geld gaat naar vergaderclubjes en vage schillen daar omheen. 10 % komt waar het zijn moet waarvan het de vraag is of het helpt. Dat zal te weinig blijken waarmee het hele project bij voorbaad kansloos is. En dan terug bij het begin: hebben de meiden van is spijt of zoekt men een veilig heenkomen?

Mark van Leeuwen | 01-11-19 | 13:01 | 4

@Berbaar | 01-11-19 | 13:04: Thanks, even opgezocht en dat schrijf ik nooit meer verkeert. Maar heb je nou begrepen waar het eigenlijk om ging of zal ik het nog een keer uitleggen?

Mark van Leeuwen | 01-11-19 | 18:39
▼ 1 antwoord verborgen

Jaron Walters is niet alleen ervaringsdeskundig in radicaliseren en de-radicaliseren, je zou hem ook eens om zijn mening kunnen vragen.

Omdat Jason tegenwoordig ook universitair geschoold is, kan hij best terugkomen met een matrix, maar dan zonder de wereldvreemde shit die de soft sector hier uitscheidt.

Glasgow Argus | 01-11-19 | 13:00

Is er ook een toolkit voor laffaards die gehandicapte bejaarden overvallen?
Of voor plofkraakmocro’s?
Of voor... nou ja laat ook maar...

laurentius | 01-11-19 | 12:59 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ah, de sociale sector is zichzelf weer van werk aan het voorzien.

kotelet | 01-11-19 | 12:59 | 1

klopt. geitenwollesokken geouwehoer

Breakdance | 01-11-19 | 13:01

Haal binnen,die IS heksen.
Door alle vvd66 stemmers is dit land toch al verloren.
We betalen gewoon met zn allen gewoon nog wat meer,meer,meer belasting om onze eigen ondergang te financieren.

anti-fatwa | 01-11-19 | 12:58 | 1

Voor heksen is er een toolkit uit de middeleeuwen die ook bewezen effectief is. Het is binnenkort weer Sint Maarten, geef ieder dorp zo'n toolkit en een IS heks naar keuze. Een brandstapel zorgt wellicht voor een tijdelijke toename van de CO2 uitstoot en de stikstof depositie, maar ja dan zijn we wel in één keer van deze haatpenguins verlost. Filmpjes van het gebeuren professioneel monteren en vervolgens doorsturen naar hun mannen in Syrie en Irak. Met de groeten uit Nederland. Oog om oog, tand om tand!

Mark zit te Dutten | 01-11-19 | 14:14

Sorry ik heb al gereageerd maar die Amy... het wicht is echt zo ongelofelijk stuitend dom. Kan het gewoon maar niet geloven dat dit serieus is.

Sjorsch | 01-11-19 | 12:57 | 4

Zou haar toch wel doen.

Croxifoxio | 01-11-19 | 13:08

@Sjorsch | 01-11-19 | 13:10:
Getuige de reacties eronder, staat heel Nederland achter de tool.
Dat is dan weer hoopgevend.

Croxifoxio | 01-11-19 | 13:15
▼ 1 antwoord verborgen

Subsidieslaven spelen handig in op het sentiment "maakbare samenleving" wat blijkbaar kabinetsbeleid is op alle fronten. Een "maakbare samenleving" is een zeer gevaarlijke en naïeve gedachte (en een utopie!).

"Een subsidietribunaal voor samenleving ondermijnende waanzin."
Deze zin vat heel goed samen wat er eigenlijk zou moeten gebeuren...

basbadjas | 01-11-19 | 12:57

islam moet uit het wetboek als godsdient en daarna afbouwen die flauwekul.

van stampij | 01-11-19 | 12:56

Ollongren stapt op!

Gewone_mevrouw | 01-11-19 | 12:53 | 9

Nope en beterschap mevrouw Ollongren.

Berbaar | 01-11-19 | 13:00

In de vorige topic al benoemd maar waarschijnlijk geen GS pennenstreek waardig, gemiste kans op some good old fashion bashing!

Halul gebakken | 01-11-19 | 13:03

@Analia von Solmsch | 01-11-19 | 12:58: Ik ook. Sorry!

Gewone_mevrouw | 01-11-19 | 13:05
▼ 6 antwoorden verborgen

Oh ja een toolkit. Dat ontbrak er nog aan. Nu is de bullshit compleet.
De wereld gaat aan vlijt ten onder.

postmodernismisdead | 01-11-19 | 12:53

Is er niemand in de nabijheid van Amy die haar verteld: "Ach gut kind doe nou niet zo ongelofelijk dom en kap hiermee! Zeg gewoon als je gratis geld wil maar kap met dit soort bagger".

Sjorsch | 01-11-19 | 12:53

"We hebben de ervaring, kennis en kunde" - opgedaan werkende in een TBS kliniek zeker?

xpto | 01-11-19 | 12:52

Op de één of andere manier doen dit soort zaken mij altijd denken aan Marten Toonder. Die zou er wel raad mee weten.
"Heer Bommel en het Evidentiebeest" zou een goede titel kunnen zijn.

Kapitein Sjaak Mus | 01-11-19 | 12:52

Worden jullie ook zo doodziek van die Margrite Kalverboer die maar zit te jeremiëren over die arme IS-kindertjes? (gisteren nog op NPO Radio 1). Maar geen woord over de Yezidi's. Ik zou haast zeggen: als Nederland die kalifatima's terughaalt, verdient het een aanslag.

Edelschweiss | 01-11-19 | 12:52 | 5

Ja, maar zo'n aanslag treft dan meestal de verkeerde, want is nooit "gericht"

khebtwelgezegd | 01-11-19 | 13:11

Als het kabinet of de Tweede Kamer om te beginnen nou eens stelden dat iedereen die z'n kinderen heeft meegenomen naar 'het kalifaat' uit de ouderlijke macht wordt ontzet. Dan verwacht ik dat een heleboel potentiële terugkeerders liever daar blijven met hun kinderen.
Problem solved!!!
Maar ja, we weten wat voor prutsers er in de Nederlandse politiek zitten, dus....

Aristotalloss | 01-11-19 | 13:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe zal het aflopen? de toekomst zal het leren

Mijn voorspelling is; hun geloof staat hun toe om te liegen over hun geloof wanneer hun geloof in hun geloof in geding komt (mensen willen ze 'deradicalizeren', iets dat zij heel makkelijk zien als, zij willen mij ongelovig maken, i.e. ze willen mij verdoemen tot de hel) en vervolgens geloven wij ze met blinde ogen wanneer zij ja schudden wanneer de begeleiders willen dat er ja geschud wordt.
Vervolgens weer lekker de telegram op om maatje Mohmed in de zandbak te laten weten dat hij weer kalasjnikov selfies kan ontvangen zonder dat ie er gezeik om krijgt

niemand specifiek | 01-11-19 | 12:51

Het grote verschil met de berechtingen na WOII is dat veel misdaden hier gepleegd waren, nu gaat het over misdaden in verweggistan. Bewijs is nu zo moeilijk, dat je gelijk begint te snappen waarom daar berechten de voorkeur heeft.

Bauchschmertzen | 01-11-19 | 12:51 | 5

Ter uwer informatie, de nazi's hebben van Letland t/m noord Afrika huisgehouden.

janleuk | 01-11-19 | 13:04

@Berbaar | 01-11-19 | 13:11:
Leg eens uit dan? Jouw partijtje heeft geen toyotas gegeven aan massa moordenaars?

anti-fatwa | 01-11-19 | 13:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Vogelaarwijk zoits

rein9576 | 01-11-19 | 12:50

Er zijn genoeg vacatures in de randstad.
Kunnen ze daar hun ervaringen over brengen op de koters. Tevens de juiste doelgroep.

Kijk Geenstijl, je kan beren op de weg zien. Of denken in oplossingen.

Croxifoxio | 01-11-19 | 12:50 | 2

ISIS vrouwen zijn geen zielige dames, dit zijn vrouwen die hun mannen volledig steunde en ook zelf in hun eigen geloof net zo diep als manlief zaten

In sommige gevallen hielpen ze manlief nietmoslims te verkrachten

Als jij die mensen opnemen in de maatschappij als een oplossing ziet, kan ik wel zien wat je bedoelt, maar dan zet ik wel een vraagteken achter jouw denkwijze

niemand specifiek | 01-11-19 | 12:53

@niemand specifiek | 01-11-19 | 12:53:
Mag ik dan een vraagteken bij uw sarcasmemeter zetten?

Croxifoxio | 01-11-19 | 13:06

Die toolkit typisch alfa kneusjes gebazel....

xpto | 01-11-19 | 12:50

En nu een voorbeeld uit de praktijk,

"Een in 2015 teruggekeerde IS mevrouw heeft laten zien waar ze toe in staat was, toen ze in Uithoorn woonde, ze zette samen met 1 paar andere Engelse en Nederlandse IS devoten een virtuele cel op GreenB1rds, dreigde met aanslagen, is nu gearresteerd wegens online wapentraining geven"
twitter.com/writherazazel/status/1190...

janleuk | 01-11-19 | 12:48 | 2

Ja, maar toen was de toolkit er toch nog niet?

Poesmobiel | 01-11-19 | 12:50

Maar dat was een verwarde vrouw met een laag bloedsuiker die alleen handelde en niets met de islam van doen had.

Frau Merkel | 01-11-19 | 13:26

Ok! Ze mogen komen, maar mogen we ze dan wel kaalscheren?

laurentius | 01-11-19 | 12:48 | 3

Heeft weinig zin met een nikab.

janleuk | 01-11-19 | 12:49

Nou kom maar op met het bewijs van de oorlogsmisdaden van die "dames" en hun kinderen dan.
Bewijs, best wel een dingetje.

Berbaar | 01-11-19 | 12:47 | 45

Geen bewijs nodig. Berbaar, ik heb u nog nooit mogen betrappen op een zinnige opmerking. Het recht geldt niet voor deze beesten.

Ruud Hazes56616330 | 01-11-19 | 17:44

Idem. Het lukt ons in Nederland al bijna niet om oorlogsmisdrijven te laste te leggen. Hoeveel veroordelingen zijn er geweest de afgelopen jaren?

PusingKepala69 | 02-11-19 | 00:32

@ carmelita: een civiele rechter? Ik heb een klein begrijpertje: leg eens uit? Serieuze vraag.

PusingKepala69 | 02-11-19 | 00:38
▼ 42 antwoorden verborgen

Is de term Melkertbaantje nog van toepassing?

De vries, Henk. | 01-11-19 | 12:47 | 2

Dat heet tegenwoordig Kamerlidmaatschap.

Frau Merkel | 01-11-19 | 13:27

@Frau Merkel | 01-11-19 | 13:27:
Sjah...

anti-fatwa | 01-11-19 | 13:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl