Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GeenStijl Kamerleden Ranking: 49 t/m 11

Definitieve ranglijst van ALLE KAMERLEDEN. Twee weken terug 150 t/m 100, vorige week 99 t/m 50, vandaag 49 t/m 11 en VOLGENDE WEEK DE TOP 10

49. Renske Leijten (SP)
Ahhhh jongens wat is het heerlijk om na het bespreken van een honderdtal weggooiers te zijn aanbeland bij de crème de la crème van de Nederlandse politiek, te beginnen op de uitermate eervolle plek 49 van totale kampioen Renske Leijten, die zich vooral bezighoudt met het zagen aan stoelpoten van ambtenaren & andersoortige Brusselbuffetvreters en hoewel een kansloze exercitie is het een nobele activiteit die we alleen maar kunnen toejuichen.

48. Gerrit Jan van Otterloo (Bejaarden)
Je zou het haast vergeten, maar de partij van de krankzinnige topscores met sjoelen heeft meer leden dan alleen Henk Krol. Deze Gerrit Jan van Otterloo bijvoorbeeld, geboren in 1849 en een jaar of 50 geleden al Kamerlid voor de PvdA. Nu GJ zelf de honderd is gepasseerd zijn bejaarden ineens heel belangrijk - zo gaat dat met prioriteiten. Enfin, hij is fan van Bob Dylan en Bruce Springsteen en alleen dát is al een topklassering waard, want die larmoyante muziek die de rest luistert in dat huis, het is om te janken.

47. Remco Dijkstra (vvd)
[Nog uitzoeken hoe het kan dat deze muppet zo hoog op de lijst is beland, red.]

46. Michel Rog (CDA)
Net als Van Otterloo een kameleon: was van D66 en stapte toen over naar de christenfundamentalisten van het CDA. Zijn bekendste wapenfeit is een dikke diss aan het adres van Quinsy Gario, wiens naam we maar even hebben doorgestreept zijnde een soort balkje voor z'n ogen. Gario werd door Rog in een tweet 'Graaipiet' genoemd. Hartstikke grappig en iedereen lachen natuurlijk, behalve Gario zelf, want die deed aangifte. Rog liet de tweet mooi wel staan.

45. Wytske de Pater-Postma (CDA)
Zzz

44. Carla Dik-Faber (ChristenUnie)
Twee grappige naamfeitjes over Carla Dik. 1, in Engeland is haar achternaam echt legendarisch en 2, Carla heet helemaal geen Carla maar Roelofje Klazina. Weer wat geleerd. U kent Roelofje Klazina Dik-Faber allemaal van het rookverbod: zij is er verantwoordelijk voor dat u en uw Lucky Strike in de kou staan te kleumen terwijl de rest binnen chagrijnig naar buiten zit te loeren omdat het daar zo gezellig is. BEDANKT NOG, Roelof. Zelf rookt Carla Dik natuurlijk niet, of het moet paling zijn.

43. Joël Voordewind (ChristenUnie)
Voordewind is de radicale versie van zijn eigenaar Gert-Jan Segers. Nu is dat ook niet zo'n prestatie, want Gert-Jan Segers is de allersaaiste man die ooit door God op aarde is gekwakt. Gert-Jan Segers heeft in zijn leven twee ruige dingen gedaan: hij zei een keer 'nee' tegen zijn vrouw en hij knikte een keer in de richting van een mejuffrouw die hij helemaal niet kende. De bengel. Enfin, Voordewind maakt zich heel druk om mensenrechten en kinderarbeid enzo en dat is allemaal heel erg nobel. Derhalve, Voordewind gaat straks naar de hemel, de mazzelpik.

42. Danai van Weerdenburg (PVV)
Waargebeurd verhaal. Toen wij met ons GeenStijl Dictee der Nederlandse Taal een zwikkie 'bekende' personen aan de poort hadden staan om deel te nemen, kwam mevrouw Van Weerdenburg bij de inschrijfbalie met de opmerking: "Hallo ik ben Danai van de PVV", waarop ome Mosterd zei: "Aha nou wat leuk, van een of andere gemeentelijke fractie ofzo?" Van Weerdenburg: "Euh nee, van de lándelijke fractie." Einde anekdote.

41. Esther Ouwehand (Dieren)
Ze ziet eruit als een strenge juf CKV-2 op het vmbo maar als IEMAND in het machtsvacuüm van de Dierenpartij kan duiken is het wel Ouwehand, waardoor we voorstellen de Dierenpartij per ommegaande geen Dierenpartij meer te noemen maar gewoon Ouwehands Dierenpark. Hoe goed ze het echt doet als haantje-de-voorste in het kippenhok moeten we nog maar afwachten, want iedereen ligt met elkaar overhoop en de peilingen zijn niet veel soeps. Welja, ze staat in ieder geval haar mannetje in de debatten.

40. Jasper van Dijk (SP)
Jappie heeft een beetje een vibe van desinteresse aan z'n kont hangen en dat is onterecht, want het is een alleraardigst Kamerlid. Een typische SP'er, netjes de rode rangen doorlopen en dan in de jaren die er écht toe doen geen zak bereiken omdat je voor eeuwig in een oppositiestoel zit gelijmd. De tragiek van SP'ers. 

39. Hilde Palland (CDA)
Toen Sybrand Buma oprotte naar Leeuwarden mocht ene Hilde Palland zijn plekje overnemen in de CDA-fractie. Niemand buiten Kampen wist wie Hilde Palland was en dat is nog steeds zo. Alsof Ajax wordt weggesaneerd uit de Eredivisie en Helmond Sport ervoor in de plaats komt. Maar alle gekheid op een stokje, Hilde Palland heeft alles nog te bewijzen en ze heeft derhalve ook nog niet kunnen blunderen, dus we geven haar gewoon het voordeel van de twijfel met een welverdiende doch compleet willekeurige 39ste stek in de rangschikking.

38. Alexander Kops (PVV)
Ex-onderwijzer. Beetje een balletje, type Leiden, maar zijn verschijning achter de microfoon is verrassend fris. 'Hij kan goed lullen', zeg maar. En geloof het of niet, Assurancetourix is de huisdichter van de PVV. Zit je daar in de fractievergadering tussen die rechtse houwdegens de islam af te fakkelen komt Kops aankakken met zijn dichtbundel 'Door maanlicht gewekt'. Dat is toch geweldig?

37. Jan Middendorp (VVD)
vvd'er die heel stoer roept dat hij iets wil betekenen voor volgende generaties die ook hun dromen willen najagen tot je bedenkt dat hij bankier was bij ABN en in Londen bij Rothschild. Zo'n hoofd heeft Jan Middendorp ook: dat van een bankier. Desondanks is hij niet zo'n clown als een heel stel van zijn partijgenoten en dat is hartstikke fijn.

36. Agnes Mulder (CDA)
Tja.

35. Chris Stoffer (SGP)
Strijder van Jezus Chris Stoffer werd tot zijn eigen verbazing van de Biblebelt naar Den Haag gekatapulteerd en dat alles terwijl hij vroeger chirurg wilde worden. Stoffer is nu echter een precisieinstrument van God. "Uiteindelijk gaat het erom dat je straks voor Gods troon staat, en dat je het bloed van Jezus op waarde hebt geschat", aldus Chris, en dan weet je het wel qua niveau: de goddelijke Champions League.

34. Roald van der Linde (vvd)
Tijger op financiën, liefhebber van Zalm (de politicus, niet de vis) en tevens zo'n gozer die zegt dat hij in contact wil blijven met de bevolking maar de laatste twintig jaar al niet meer onder de normale mensen is geweest. 

33. Anne Kuik (CDA)
Jong, komt uit een krimpregio, zit bij het CDA, niet onaantrekkelijk en dan weet je het wel: die krijgt een lading voorkeursstemmen. Die kreeg ze. Einde.

32. Helma Lodders (vvd)
Backbencher die inmiddels wel behoort tot het meubilair van de vvd en derhalve gezien kan worden als nuttige idioot. Niet dat ze per se idioot is, doet niemand kwaad verder, maar iedereen begrijpt.

31. Chantal Nijkerken-de Haan (vvd)
Zie 32.

30. Lilian Helder (PVV)
De Hiddema van de PVV maar dan met minder charisma.

29. Barry Madlener (PVV)
Fortuynist, vertrouweling van Pim Fortuyn en later zijn karretje aangehaakt bij Grote Geert. Als je geen grote bek hebt tegen Geert kun je lang blijven zitten en het lijkt erop dat het precies is wat Barry aan het doen is. Op intellectueel vlak is Barry natuurlijk niet het snelste konijn in het bos, maar het schijnt een hartstikke aardige vent te zijn en dat is ook wat waard als je opereert binnen een partij met scherpe randjes.

28. Pieter Heerma (CDA)
Die ene die fractievoorzitter werd toen die andere vertrok.

27. Harm Beertema (PVV)
Zat drie decennia in het onderwijs en wordt daarom maar Meester Harm genoemd. Werd door Bosma gepolst voor een plekje op de lijst van Geert en hapte toe. Behoort tot de belezen kant van de PVV en dus niet de enge schreeuwerige kant. Dat is altijd een hele verrassing voor mensen die roepen dat de PVV bestaat uit twintig nazi's. Is niet zo.

26. Maurits von Martels (CDA)
CDA poogde Maurits von Melkveehouder vakkundig uit de Kamer te houden tot bleek dat alle boeren in Nederland stemmen op een melkveehouder, en daar zit hij dan, Maurits de Melkveehouder, behalve op zondag, terwijl zijn collega's een duit in het zakje doen in de kerk ligt Von Martels met zijn neus onder de uiers. Gek genoeg was hij de laatste tijd, toen de boeren hem het hardst nodig hadden, opvallend onzichtbaar.

25. Sadet Karabulut (SP)
Ene moment denken we: goh die Karabulut is gewoon een hartstikke leuke mevrouw. Toen de Vleermuizengrüppe haar beschuldigde van terrürismü, bijvoorbeeld. Andere moment staat ze weer naast die afgrijselijke Zwarte Weduwe te toeteren over Palestina en denken we: mens ga aub wég.

24. Raymond de Roon (PVV)
Wie we dan niet zo gauw een Palestina-demo zien rocken is Raymond de Roon, want die is voor het andere elftal. Voormalig officier van justitie en advocaat-generaal en een trouw volgeling van Wilders, vooral bekend van zijn pleidooi voor stadscommando's, ach we proberen allemaal weleens wat.

23. Isabelle Diks (GroenLinks)
Kwam door die hele 'stem op een vrouw'-actie in de Tweede Kamer en we hebben liever Diks dan zo'n muffe semi-kraker. Nee hoor, geef ons maar Diks. Rondvraag hier op de redactie wijst uit dat vooral Spartacus fan is van Diks.

22. Ockje Tellegen (vvd)
Voor iedereen die ooit dacht: verdomd, Bowien Galema heeft ook een plekje in de Tweede Kamer, dat is niet Bowien Galema en het is dus ook niet Tanja Jess, want die is bezig met segregatievraagstukken te Nederhorst den Berg. Neen, het is Ockje. Niet echt een figuur die veel voor de camera wordt gekwakt en dat is best wel jammer want het is een hartstikke mooie vrouw. Zo, we hebben het gezegd.

21. Léonie Sazias (Bejaarden)
Wat is het toch heerlijk dat Léonie Sazias van Klaverjasclub 50Plus speciaal voor een ANP-fotograaf de meme 'Old lady at computer' wilde uitbeelden. Niet van echt te onderscheiden deze Windows 3.1-sessie. En dan dat pak papier onder die monitor. Classic.

20. Evert Jan Slootweg (CDA)
Een gast van vijftig die nog altijd van die stekeltjes in zijn haar boetseert, dat is toch prachtig? Je ziet Evert al naar de kapper in Bennekom gaan. Foto van Brad Pitt in Fight Club in zijn binnenzak. "Doe maar zoiets, Jolanda." En dan na afloop zo'n halve pot van die gele kampioenengel in zijn haar kleien. Totale legende, deze baas.

19. Bente Becker (vvd)
Rondvraag zonder bij u meteen het onderste uit de kan te willen activeren. Is Bente Becker het knapste Kamerlid? 

18. Kathalijne Buitenweg (GroenLinks)
Powervrouw en manusje van alles die in Europa de voorganger was van Judith Sargentini, wiens levenswerk het is Europa naar de complete verdoemenis te helpen, dus daarbij vergeleken is Buitenweg sowieso een absolute engel. Throwback naar die keer dat Buitenweg liet optekenen dat Mohammedaanse huwelijksmores best wel stom is. Is ernstig ziek en dat is niet cool. Hup Kathalijne.

17. Sietse Fritsma (PVV)
Ridder Sietse, type ruwe bolster roomblanke pit, is inmiddels vertrokken uit de Tweede Kamer en daarom alleen dit welgemeende bedankje aan het adres van Sietse Fritsma: we hebben van je pik genoten. O nee wacht, we hebben van je genoten, pik.

16. Thierry Aartsen (vvd)
Iedereen natuurlijk keihard lachen toen de vvd ineens de 'lage cultuur' ging omarmen. De vvd heeft immers niks met lage cultuur, de vvd is een club van mensen die hun netste broche uitzoeken als ze 's avonds in de Stopera voor 100 euro p.p. naar ballet gaan zitten kijken en dan na afloop doen alsof ze er superveel verstand van hebben. "Amice, zag je die Russische solist? Wat een gracieuze moves", dat werk. Thierry Aartsen daarentegen, die is ineens van het schrale bier en de carnaval. Niet meer dan een nuttige marionet, een soort halve dorpsgek die doet alsof er naast Klaas Drinkhoff nog meer vvd'ers aan proletenzuipen doen, om zo in de gratie te geraken bij het klootjesvolk. Maar hey, het is wel een geinige gast.

15. Gijs van Dijk (PvdA).
Zie 14, Henk Nijboer.

14. Henk Nijboer (PvdA)
Henk Nijboer ziet eruit als je lieve buurman die het ondertussen wel stiekem met je vrouw doet en Gijs van Dijk ziet eruit als een DWDD-redacteur die zin heeft in een kopje chai latte, maar ook DWDD-redacteuren die zin hebben in een kopje chai latte kunnen hard werken. Nijboer en Van Dijk behoren namelijk tot de meest actieve Kamerleden en daar kun je alleen maar je pet voor afnemen, in tegenstelling tot die weggooiers die zich helemaal nooit laten zien in het debat. In het geval van PvdA'ers voelt het wel een beetje als het orkest dat blijft spelen terwijl de Titanic aan het vergaan is, maar kleinigheidjes houd je toch.

13. Fleur Agema (PVV)
Als wij een tante zouden hebben, dan was het Fleur Agema. Van tante Fleur mocht je op je twaalfde al kijken naar de originele Predator-film, terwijl die eigenlijk voor zestien jaar en ouder is, en dan kreeg je een Werther's Original en als je dan na afloop moest huilen om die scene dat de arm van Dillon eraf werd getjoept en die gun bleef schieten, mocht je je hoofd op de schouder van Tante Fleur leggen en dan zei ze dat alles goed zou komen. Snik.

12. Roelof Bisschop (SGP)
Dé debatkoning van de Tweede Kamer. Zet iets op de agenda en meneer Bisschop staat met z'n stichtelijke gedrag vooraan om zijn zegje te doen. Gedreven mensen, die zien we graag.

11. Peter Kwint (SP)
Wat een verademing, zo'n gast die buiten de gebaande paden wandelt. Ziet eruit als een normaal mens in plaats van als een boven het volk verheven Kamerlid. Kan goed bier drinken. Luistert muziek die we zelf ook pruimen. En bovenal: zet zich met hart en ziel in voor de linkse zaak, voor als dat je ding is. Had ook makkelijk in de top 10 gekund, maar hey, we kunnen niet allemaal de beste tien zijn EN DIE ZIE JE VOLGENDE WEEK zelfde tijd, zelfde plek.

Reaguursels

Inloggen

Begint steeds meer te lijken op het beschrijven van personen uit een TBS kliniek.

watazooi | 16-11-19 | 23:03

Hoeveel mensen zitten er nu in de kamer die wel eens een echte baan gehad hebben eigenlijk?

Japannert | 16-11-19 | 22:18 | 1

Hiddema, Baudet, Wilders, Bosma, Agema kan ik je zo noemen. Rutte zit niet in de kamer maar heeft een blauwe maandag bij Unilever koffie gedronken, voordat hij de politiek in ging en veroordeeld werd voor discriminatie.

Frau Merkel | 16-11-19 | 23:28
-weggejorist-
28 | 16-11-19 | 17:13

@Mosterd,
LOL, Mooie lijst die inkijk geeft in onze TK .
Natuurlijk wel met een GS “point of view”.
Zeer benieuwd naar volgende Zaterdag,

Datgingniegoed | 16-11-19 | 16:38

Ik zie in dit rijtje volksonderdrukkers niets anders dan in het stelletje slampampers van plaats 100 tot 150. Ik heb het idee dat hoe minder ze doen, hoe minder schade ze kunnen aanrichten

Jos9595 | 16-11-19 | 15:53 | 1

Zat Belgie niet een keer 2 jaar zonder regering? Burgers merkten er weinig van en de economie floreerde. Misschien ipv in 2021 het kartel weer in het zadel te houden, dusdanig stemmen dat er geen meerderheid gevormd kan worden. En zijn we voorlopig af van falende politici en ambtenaren.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-19 | 16:54

Somberste verwachting is dat alle gevangenissen TBS klinieken en meer zulks, omgebouwd zijn om ,,normaal,, functionerend volk min of meer humaan veilig bestaan te gunnen.

william7055 | 16-11-19 | 14:24

Nog steeds een gemiste kans voor @nostyle om onze Tjer op een boreale 88 te zetten maar goed, avond ervoor hadden ze gezopen dus we nemen het ze niet kwalijk.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-19 | 14:09

Nee, Bente is niet de knapste. Dat is Lisa. Dan Femke-Merel en daarna misschien Bente.
(Cupsize matters).
Dat is mijn oordeel, daar zult u het mee moeten doen.

Stormageddon | 16-11-19 | 13:55 | 1

Femke Merel heeft inderdaad wel de lekkerste tetten ja.
ik voorzie een fantastische buitenparlementaire carrière voor haar.

Abject | 16-11-19 | 16:15

Bagger lijstje. Maar goed, het gaat om het vermaak natuurlijk. En daarmee zit het prima.

Nederland80 | 16-11-19 | 13:50

Met zo'n gezelschap voor je ga je al snel met je mobiel spelen. Toch? Het is niet zo verwonderlijk dat minister Grapperhaus zijn potje voetbal meeneemt naar de Tweede Kamer. Waar de minister-president de tijd vult met het de lopende band verkopen van leugentjes om bestwil (nu is er weer een top document kwijt over de 70 burgerdoden), want kraaiende hanen (Geert Wilders uitgezonderd) zijn er niet. Wat ook helemaal bij deze suffe TK-sfeer past is het voor de bühne 'diep door het stof gaan' (gisteren weer Snel op het kneuter toneel met z'n niet sporende belastingdienst). Kortom, er kunnen wel zware verwijten gemaakt worden aan het adres van de minister-president, wanneer die ongestraft de Alzheimertoer opgaat, constant kan blijven herhalen ergens weer geen geheugen van te hebben en winterslaperig knikkebollend voor zijn mobieltje de debatten uitzit. Hoe fris oogt het bij degenen die geacht worden om als volksvertegenwoordigers de regering te controleren? Of doen zij ook niets anders als dat waar het volk zich ledig mee pleegt te houden tegenwoordig: met netflixen?

Eeuwig..Op..Vakantie | 16-11-19 | 13:26 | 1

Kraaiende handen zijn er wel, ze krijgen geen poot aan de grond wegens kartel.

VW, alles ist vorbei | 16-11-19 | 13:51

Wat hebben we toch een hoop onbeduidende nietsnutten in dit land.

de Voorzittert | 16-11-19 | 13:06

Bosma moet gewoon op 1. Kan killen als brugman. Is grappig. En weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen.

SerTheFun | 16-11-19 | 12:51

Poeh geef het jullie te doen... volgende week hiddemeister of Bosma op 1.... moeilijk hoor.

Behangdelul | 16-11-19 | 12:40

Prachtige proza weer.

Rest In Privacy | 16-11-19 | 12:27

Bosma for chambermember number one!

haddem | 16-11-19 | 12:15

Ik ben zo benieuwd naar de top drie. Iets met Baudet, Wilders, Hiddema, Bosma en ehhhh...

Beste_Landgenoten | 16-11-19 | 11:40 | 3

Baudetteketet is enkele weken geleden al langsgekomen. Beetje opletten

haddem | 16-11-19 | 12:13

Dat zijn er 4 hè. Nog dronken?

Trumme | 16-11-19 | 12:17

@B_L,
Morge!

Datgingniegoed | 16-11-19 | 16:33

Tja, er kan er maar 1 op 150 staan.

Zure prak | 16-11-19 | 11:20 | 1

Ik las slaan, lol. Hmm.

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 11:27

Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om de rest van de kamerleden op te zoeken die dan wel in de top 10 moeten staan, maar daar ga ik mn weekend dus mooi niet voor gebruiken. Ik zie het volgende week wel, gr.

Emsarrev | 16-11-19 | 11:20

Ronald van Raak terecht in de top 10. Vormt vaak een front met Tjerrie en Martin B. tegen DDR66.

Kamervraag | 16-11-19 | 11:20

Fleur Agema is een zeer gedreven politica, die ook in bekendheid hoog scoort.
No nonsense, hart op de juiste plek en een keiharde werker.
Kom op zeg, waarom zetten jullie haar op het strafbankje?

Bolhoed | 16-11-19 | 11:14 | 1

Zodat we haar in de comments op kunnen hemelen!

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 11:33

Uitgezonderd Fleur Agema is het alweer een lijst van nullen, losers en irritante loonlijstlikkers die politiek gezien best in een ver land hadden mogen wonen. Hopelijk is de laatste episode van deze verhelderende, maar toch treurige opsomming van visieloze leeghoofden een klapper met Geert op één en Thierry op twee. Rutte mag van mij best op plaats 151 gezet worden.

Nivelleermarionet | 16-11-19 | 11:05

Leuk idee hoor zo'n lijstje, maar ik had echt gehoopt dat de uitvoering sterker was.

Henk5 | 16-11-19 | 10:57

Onder de monitor hoort geen pak papier maar de handleiding van MS Word.

W_F | 16-11-19 | 10:51 | 1

Voor de echte top-50'ers: een handleiding van WordPerfect!

ole guapa | 16-11-19 | 13:01

Maar wat heeft ze nou vast nummer 49? Daar kwam ik meteen al niet voorbij.

*Om daar een piemel in te photoshoppen lijkt me dan wel weer leuk (net zoals die mememakers heb ik daar een contactverbod voor).

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 10:48 | 4

@Elder of Z. | 16-11-19 | 11:06:
Lol, da's een goeie.

Ik moest ook bijzonder lachen om dat 'einde anekdote' trouwens. Soms zie je dat in een topic terug, dat die Mosterd best grappig is. Dat vind ik ook leuk.

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 11:17

O, oh. Ik heb er toch ook nog 1. Haar verstand.

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 11:29

We kunnen wel onnozel over nummer nr 49, zij is een van de weinige die al jaren bezig is om het toeslagen fiasco bij de belastingdienst op de agend a te krijgen en te houden.
Met succes.

VW, alles ist vorbei | 16-11-19 | 13:54
▼ 1 antwoord verborgen

Bente Becker is niet de knapste van de VVD. Dat is Geeske de Vries al.

onesizefitsall | 16-11-19 | 10:37 | 3

Knappe meiden zijn als de belastingdienst, ze plunderen je bankrekening. Gelukkig kun je een knappe meid naaien terwijl de belastingdienst alleen jou naait.

Dutch_Holland | 16-11-19 | 10:56

Dat is zeker gendergevoelig, als we alle dames van de tweede kamer eruit lichten en die keuren (mannen doen we eerst, take 'm by surprise en daar zijn we gewoon grappig en hoffelijk - alle bagger retourneren we met strik want gratis inspiratie). Ik zit maar gewoon wat te brabbelen he.

Aap Noot Miesje | 16-11-19 | 11:26

Ik zie een redelijk midden rechtse top 10 opduiken. Wat eigenlijk ook een afspiegeling van de bevolking is en daarmee ook de regering zou moeten vormen. Maar ja cordon sanitaire he.

Julianalaan | 16-11-19 | 10:36 | 2

Cordon sanitaire inderdaad, en om onbegrijpelijke redenen moesten er ook punten van GroenLinks in het regeringsakkoord komen, want ja daar hadden zoveel mensen op gestemd.

Papa Jones | 16-11-19 | 10:59

@Papa Jones | 16-11-19 | 10:59:
Dubbel genaaid dus door Rutte.

Papa Jones | 16-11-19 | 10:59

#41: Esther Ouwehand.
Waar haar voorgangster Marianne Thieme de principes van het sektarische Zevende Dag Adventisme fuseerde met dierenactivisme en financieel opportunisme heeft Esther slechts één missie: de totale vernietiging van de mens, opdat de dieren de wereld erven zullen, met Esther Ouwehand als hun godin. Esther heeft niet zomaar een minachtende priemende blik, Esther hoopt ooit met die blik te kunnen doden, en voorwaar, het is haar al bijna gelukt.

Abject | 16-11-19 | 10:31 | 3

Ze heeft ook wel veel dierlijke eigenschappen. Gereïncarneerd uit een Phyllobates terribilis, de gespleten tong van Eva's slang (de link met Thieme), heeft de uitstraling van zure haring uit een potje en balkt als een ezel. Alleen wat haar paringsgedrag betreft tasten wij in het duister.

wijsvinger | 16-11-19 | 11:21

@wijsvinger | 16-11-19 | 11:21: Dat paringsgedrag van Esther zal niet veel verschillen van dat van de zwarte weduwe. daar wil je niet achter komen.

Abject | 16-11-19 | 11:29

OMTZIGT moet FVD, daar is hij vrij

Verderkijkert | 16-11-19 | 10:31 | 4

Toelichting, dat 'sukkel'-gescheeuw bij WNL gisteren kan echt niet!

Einde van de Domheid | 16-11-19 | 10:44

@Einde van de Domheid | 16-11-19 | 10:44:
Eens. Dat ging werkelijk nergens over.

normanius | 16-11-19 | 10:53

Zo vrij als Henk Otten?

Iknowall | 16-11-19 | 14:19
▼ 1 antwoord verborgen

En nu nog een top 10 van mensen die helaas niet meer in de 2e kamer zitten.
1.Elbert Dijkgraaf
2. Prof Pim
3.....
4....

Padre Grassi | 16-11-19 | 10:30 | 5

Jkvr.Mr. Ch.W.I. (Bob) Wttewaall van Stoetwegen

Elder of Z. | 16-11-19 | 11:08

Misschien nog beter een top 25 van mensen die juist in de kamer zouden moeten zitten.

SchweinchenDick | 16-11-19 | 11:09

Prof Pim was nooit kamerlid...

Iknowall | 16-11-19 | 14:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zitten teveel vrouwen in de tweede kamer, vrouwen zijn overwegend meer idealistisch dan realistisch. Derhalve verklaart dit het te actieve proces van protesteren en niet van iets kunnen realiseren.

hollandsevluchteling | 16-11-19 | 10:28 | 3

En een duidelijk gebrek aan mensen met realiteitszin, ontwikkeld in de reële economie. Ingenieurs zijn er ook niet meer te vinden, in ieder geval ontbreken de ingenieurs die kunnen rekenen en dat uit kunnen leggen. Het hele energiegeneuzel kun je met simpel rekenwerk zo plat slaan. Thierry is de ènige die dat nog wel eens probeert. Maargoed, die heeft dan ook een opleiding. Met Schoevers kun je minister worden, nuff gezegd.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:40

@Frau Merkel | 16-11-19 | 10:40: erger nog: met Schoevers kun je de minister van Defensie worden, met de verdediging van een heel land en zijn bevolking als je verantwoordelijkheid. De meesten in DH op minister niveau komen waarschijnlijk niet tot veterstrik diploma's, maar de landsverdediging lijkt me toch wel een dingetje. Misschien heeft het iets te maken met dat die hele kliek geen kloot geeft om Nederland, zijn waarden, historie en tradities, en bovenal u/ons het plebs. Ze zouden hun demente moeder nog verkopen als ze er beter van kunnen worden.

Ramses Sappie | 16-11-19 | 11:10

@Ramses Sappie | 16-11-19 | 11:10: Ze communiceerde zeker d.m.v. steno. Geen wonder dat ze er een potje van maakte.

wijsvinger | 16-11-19 | 11:29

Kan bijna niet anders. Martin Bosma op 1.
Meer woorden zijn onnodig, toch?
Dacht ik ook. Evocatus

Evocatus | 16-11-19 | 10:23

Usèffedenke, hoe zou mijn top tien nee vijf er uit zien.
Omtzigt op één natuurlijk, kan niet missen. Een bijtertje van topniveau, al blijft het doodzonde dat-ie bij de verkeerde club zit.
Ondanks de P27 hier op GS, Harm Beertema op twee.
Thierry of Geert op drie, maar wie wordt het? Nou ik gun het Geert net iets meer, al is het maar omdat-ie al zo lang z'n privé leven moet opgeven.
Dus Thierry op vier.
En Martin Bosma op vijf, dat hoef ik hier niet toe te lichten lijkt me.
Wat me verder zo verwondert, is hoe weinig van die vet betaalde oelewappers ik ken. En hoe weinig kritiekloos ze met z'n allen zijn want wat een bende laffe meelopers is het zeg, weerzinwekkend gewoon.
Zo, dat was m'n zaterdagochtend-ei, fijn weekend allemaal!

L. Vis | 16-11-19 | 10:20 | 1

Omtzigt stemt altijd mee met het kartel als het erop aan komt. De voorkeursstemmen maakt hij niet waar.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:41

Kathalijne Buitenweg wordt wel omschreven als een kwaadaardige feeks.
Zij behoort tot de groep rond Wijnand Duyvendak. Je weet wel van die Makro-brand en zijn RaRa connectie.
Een beetje meer kritiek op haar persoontje was wel op zijn plaats geweest.

Osdorpertje | 16-11-19 | 10:17 | 2

Maar ze is ziek en zielig enzo. Terroristen zijn ook mensen met recht op vertegenwoordiging. Daarom zit zij er dus.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:43

Zij schijnt ook een verradersrol te hebben gespeeld door Klaver in te lichten over wat Zini Ozdil haar vertrouwelijk had meegedeeld . Als het waar is : zo draaien ze bij GL.

xavier | 16-11-19 | 17:19
-weggejorist-
Evocatus | 16-11-19 | 10:14

Bente Becker heeft de geilste naam (B.B), al heet de dochter van Diederik S. ook bijna zo, maar heeft heel rare spillebeentjes. Zeker niet het mooiste Kamerlid.

gestoptmetroken | 16-11-19 | 10:13 | 4

@R. Skickr | 16-11-19 | 10:18:
Wie weet. En dan in één moeite door ook maar op de voorbips.

gestoptmetroken | 16-11-19 | 10:35

Bente is een typische VVD blaag. Neemt haar werk serieus, maar volgt slaafs de Partij. Ze lijkt leuk op weg, maar vooralsnog eerder een partijmeeloper en wel eentje die zal liegen en draaien als een VVDer als het uitkomt. Misschien wordt het nog wat, nu in ieder geval te jong met gebrek aan praktijk- en levenservaring.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:56

@Frau Merkel | 16-11-19 | 10:56: Iedereen in dat parlement is gehouden de partijlijn aan te houden, ook al druist het tegen hun eigen opvattingen in. Zeker bij de coalitie is dat een punt, omdat ze nauwelijks een meerderheid hebben. Steeds weer zie je vooral bij de VVD dat het rommelt. Leden van de VVD fractie maken hun positie door hun gedrag onhoudbaar en moeten vertrekken, maar meestal komt het er wel op neer dat ze voor zichzelf beginnen. Als er weer eens zoiets gebeurt is er gelijk koortsachtig overleg achter de schermen, want "die ene zetel mist" Datzelfde heeft het CDA ook een aantal keren meegemaakt in de jaren 80 Scholten en Dijkman, meen ik en aan de vooravond van Rutte 1, Koppejan en Ferrier. Bij de volgende verkiezingen waren ze verdwenen, VVD en GL delen tegenwoordig vaak standpunten, terwijl dat vroeger ondenkbaar was. De VVD wordt verweten "links" te zijn, maar Rutte weet ook wel dat ie de stemmen van GL hard nodig heeft, vanwege die "meerderheid" , dus bukt ie maar.

Heiner | 16-11-19 | 12:30
▼ 1 antwoord verborgen

De lof van Harm Beertema had wat mij betreft wel iets luider bezongen mogen worden. Heeft decennia lang in het onderwijs in de Rijnmond verkeerd en weet tot op de millimeter wat daar wél en niet te koop is. Iedere illusie die we nog over het VMBO onderwijs in de Randstad mochten koesteren, kan hij vakkundig ondergraven en daarom komt hij slechts zelden over onderwijs aan het woord en blijft het meestal bij de D'66 onderwijs-minkukel "van Menen"

oliebolletje234 | 16-11-19 | 10:09 | 2

Eens! Beertema is top.

L. Vis | 16-11-19 | 10:24

Hij zit er dus alleen voor het pluche. Een kamerlid hoort zijn kiezers te vertegenwoordigen en het landsbelang te dienen, de belangen van de burgers, niet BV Nederland. Een luie uitvreter dus.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:45

Michiel van Nispen van de SP staat bij mij deze week met stip op nummer 1, omdat hij bereid was kamervragen te stellen over de moord op Larissa Dumont en het optreden van politie en justitie in dezen. Toch fijn om te weten dat er nog mensen zijn die opkomen voor de slachtoffers van halsmisdrijven.

MickeyGouda | 16-11-19 | 10:05 | 2

Het is jammer dat het zo weinig gebeurd dat het opvalt àls het een keer gebeurd.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:46

@Frau Merkel | 16-11-19 | 10:46:

Wat jij zegt, FM. Deze zaak biedt de burger een kijkje achter de schermen (zie ook de artikelen van Jolande van der Graaf, misdaadverslaggeefster, en Dick Gosewehr, oud-rechercheur). 'Ontluisterend' dekt de lading niet. Het enige dat ik kan zeggen is: waak goed over jezelf en je naasten, want we zijn overgeleverd aan de elementen.

MickeyGouda | 16-11-19 | 11:10

... Nog even een weekje wachten begrijp ik, op de definitieve Top-10.

Onze Kamervoorzitter !!!

Remi 1 | 16-11-19 | 10:05

Volgens mij staat die Dracula van Denk ook in de top 10..

Wasbakplasser | 16-11-19 | 10:05 | 1

Tja Guus Meeuwis stond ook ooit in de top10. Je kunt in raar gezelschap verkeren.

R. Skickr | 16-11-19 | 11:11

Mooi. Hiddema op 1 als absoluut heerser, met Arib als secondant en gesel der ministers

Rest In Privacy | 16-11-19 | 10:03 | 1

Als tijdens het ter verantwoording roepen van Onze Minister die het aangaat, de duim van Hiddema omlaag ging, zette Arib daarop het geluid van de microfoon uit met de koele mededeling:"Het betoog faalt". Dit betekende in de praktijk meestal enkele reis richting arena. En zo kon het verkeren: van volksvertegenwoordiger naar volksvermaak, in de lagere volkscultuur.

Rest In Privacy | 16-11-19 | 10:31

Zet a.u.b. Omtzigt niet op één. Echt. Niet. Doen. Aardige gozer hoor, weet de vinger op de juiste plek te leggen, maar daar blijft het ook bij. Nietszeggend mannetje die al heleboel keren door de mand is gevallen om steeds maar weer mee te stemmen met de partijdiscipline. Als hij een beetje ballen had gehad, was hij allang uit het CDA gestapt.
Het CDA trouwens, die op een schofterige manier de boeren laten vallen, puur en alleen om op het pluche te kunnen blijven zitten. Halvering van de boeren: en daar nog mee akkoord gaan. Tfoeh.

zwartzondersuiker | 16-11-19 | 09:59 | 1

Het (c)DA verdiend het het meeste van alle politieke partijen om voorgoed in de vergetelheid te geraken. Dat die partij als eerste van het kartel minder zetels moge halen dan DENK.

me,myself and IK | 16-11-19 | 11:16

Die terry aartsen is ook maar een lapswansje

MoltisantiBeer | 16-11-19 | 09:54

Jullie schatten tante Fleur te laag in. Ze is een een kroeg geboren en kunstenares. Geboren in een lichaam dat altijd pijn heeft. Vervloekt dus, maar gaat toch liever strijdend ten onder dan een beetje bedeesd comfort opzoeken. Komt ook omdat ze Zaankanter is. Een anarchist met discipline. One of a kind.

tipo | 16-11-19 | 09:53 | 5

Zonder dollen, ik heb haar nog gezien als baby. Haar ouders kwamen met haar op bezoek bij haar grootouders die een paar etages boven mijn ouderlijk huis woonden.

Nelis SplitBloes | 16-11-19 | 10:07

@Nelis SplitBloes | 16-11-19 | 10:07: En nu met dollen....

R. Skickr | 16-11-19 | 10:11

Fleur hoort bovenin. Absoluut topwijf met hart voor de zaak.

Frau Merkel | 16-11-19 | 10:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed om te zien dat Ronald van Raak (SP) in de top tien staat. Ik geniet van zijn bijdrages op TPO.NL . Deze week ook weer een mooi artikel in de serie Denken op de dijken - Het Nederland van de filosofen. tpo.nl/2019/11/15/ronald-van-raak-hee...

Zwizalletju | 16-11-19 | 09:52 | 2

Van Raak is een goede. Ik zal nooit zijn voorstel tot het afschaffen van de wachtgeldregelingen voor TK leden vergeten en al helemaal niet de hysterische reacties van TK leden van CDA, VVD. D'66. GL en PvdA daarop. Alle grijze muizen stonden ineens bij die interruptie microfoons, hè hè. Zijn opvattingen over de aanpak van criminaliteit mag ik ook wel.

Heiner | 16-11-19 | 10:19

Het verbaast me dat er nog VVD'ers in de top 50 zitten..

Wasbakplasser | 16-11-19 | 09:52

Ik houd alleen van kamerleden die blijven porren in de teringzooi bij de belastingdienst en justitie. De rest kan de moord stikken in hun onkostenvergoeding.

QuelleFromage | 16-11-19 | 09:50

Volgens mij is er in de hele TK maar één met een beetje fatsoenlijke muzieksmaak en dat is niet van Otterloo (al componeerde zijn opa Rogier mooie filmmuziek). Springsteen kan nog wel door de beugel maar Dylan met zijn zeikstem en zijn overschatte poesie? Geef me een breek!

Hetze Haatstra | 16-11-19 | 09:48

Nr 19? Neen
Nr 13 daarentegen, een hele dikke ja.

at mekkert | 16-11-19 | 09:47

Kon er niet van iedereen een foto bij? Dan weet je tenminste wie je niet kent.

Mr_Natural | 16-11-19 | 09:42 | 3

@Analia von Solmsch | 16-11-19 | 10:06:
Eva van Esch wil echt eeuwig onbekend blijven volgens mij.

keestelpro | 16-11-19 | 10:12

Ik moest de meesten googelen. En Googles autofill deed het zelden. Dat zegt toch wat.

langelat | 16-11-19 | 10:27

Jammer van die halve gare peter kwint zo hoog geeindigd. Wat een idioot is die gast.

JDMslut | 16-11-19 | 09:40 | 1

Eens. Maar ik kan me wel vinden in de motivatie erbij. Hij gaat er wel echt voor en daar is iets voor te zeggen.

R. Skickr | 16-11-19 | 09:48

Leuke topic reeks mosterd!
Alsof je een stoeptegel optilt en opeens alle insecten ziet die daar onder leven.

keestelpro | 16-11-19 | 09:39 | 7

@Mr_Natural | 16-11-19 | 10:01:
Zo ver loopt dat ook weer niet uiteen. Moet je ze paniekvoetbal zien spelen en afstand nemen als er weer eens een deksel van een doofpot wordt opgelicht.

wan hung lo | 16-11-19 | 11:00

@Mr_Natural | 16-11-19 | 10:01: Dat doet me denken aan een scene uit de Klokkenluider van de Notre Dame. Frollo legt Phoebus uit dat de zigeuners lastige insecten zijn. Hij tilt een tegel uit de balustrade op, draait deze om en slaat alle daaronder krioelende insecten met de tegel plat.

Frau Merkel | 16-11-19 | 11:03

@Frau Merkel | 16-11-19 | 11:03: Deze dus. Het taaltje moet voor de gemiddelde Nederlander geen probleem meer zijn.
youtu.be/YT1GSsOErp4?t=71

Frau Merkel | 16-11-19 | 15:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Nummer 21 zou er eentje voor necrosis geweest zijn.

eerstneukendanpraten | 16-11-19 | 09:39

Wie de goede nummer 1 raadt krijgt een jaar lang een favoriet van mij.
(ben je vet mee)

keestelpro | 16-11-19 | 09:37 | 12

De #1 was, is, en wordt ons aller MARK! Hij is zó snel dat niemand hem kan raken, alle lawines van shit die hij over zich heen krijgt glijden van hem af, het volk dat hij om zich heen verzameld plegen allemaal (politieke-) zelfmoord zodra hij dat eist, hij tooit zich in elke politieke vlag om top-dog te zijn en te blijven, en onderwijl houdt hij die lach op zijn gezicht gebeiteld. THE CHAMP!

Du-u-u-h | 16-11-19 | 10:34

@Heiner | 16-11-19 | 10:27: Ik vind Hiddema erg goed. Ik ben het met je eens. Hij komt lichamelijk wat zwakker over, niet geestelijk. En dat is logisch na een zware operatie. Niks dan lof voor de Hiddemeister.

R. Skickr | 16-11-19 | 10:35

@R. Skickr | 16-11-19 | 10:35: Hij heeft lichamelijke kwetsuren achter de rug die voor ouderen er zeer zwaar in kunnen hakken. Vaak maandenlange opnames in revalidatieklinieken en grote problemen met pijn en de naweeën van de anesthesie. Als je het daar tegen afzet is ie opmerkelijk kranig (om maar eens een "Oud Hollandsch woord" te gebruiken).

Heiner | 16-11-19 | 12:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik zie me toch een partij overbodige loonslaven.

azijnseikerT | 16-11-19 | 09:35

Wie zijn deze mensen en wat voeren ze eigenlijk allemaal uit voor hun riante salaris?

Rest In Privacy | 16-11-19 | 09:34 | 5

@R. Skickr | 16-11-19 | 09:42: haha lekker pedant. 120K niet riant noemen.

azijnseikerT | 16-11-19 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij de bookmakers staat Bosma nog steeds fier op één!

eerstneukendanpraten | 16-11-19 | 09:33 | 1

En niet geheel onterecht. Zeer verdienstelijke bijdragen van deze man. En een genot voor het oor.

R. Skickr | 16-11-19 | 09:40

Ik vind dat veel Kamerleden een hogere ranking verdienen.

1. Wilders
2. Hiddema
3. Thierry
4. Bosma
5. Agema

De overige 145 gedeeld 6e.

R. Skickr | 16-11-19 | 09:33 | 1

de overige 145 een gedeelde 150e plek komt meer overeen met de werkelijkheid.

SchweinchenDick | 16-11-19 | 11:16

Léonie Sazias! Ik kijk best vaak naar 2e kamer debatten maar ik heb deze ex TV ster nooit opgemerkt. Nou ja TV ster, ze kon leuk babbelen en in de camera kijken.
Trouwens Fleur niet in de top 10? *snif*

keestelpro | 16-11-19 | 09:31 | 2

Nou, ik zag Léonie laatst het woord voeren tijdens een kamerdebat over de zorg en dat viel mij niet tegen. Behoorlijk fel en voor iedereen duidelijk.

Nelis SplitBloes | 16-11-19 | 10:01

@Nelis SplitBloes | 16-11-19 | 10:01:
Ze heeft het babbelen dus niet verleerd. Leuke vrouw trouwens ik had haar alleen 40 jaar niet meer gezien.

keestelpro | 16-11-19 | 10:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland