Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GeenStijl Kamerleden Ranking: 150 t/m 100

Definitieve ranglijst. ALLE Kamerleden. Gerangschikt van stom naar cool. Vandaag 150 t/m 100. Volgende week nieuw topic, nieuwe Kamerleden.

150 en allerlaatste. Wybren van Haga (Groep Kneus)
Als Wybren van Haga een schoonmaakproduct was, dan was hij een dweil. Wybren doet zogenaamd niet aan zetelroof, tot hij de mogelijkheid kreeg tot zetelroof en toen deed hij ineens wel aan zetelroof. Want zo gaat dat bij Wybren van Haga, die (weliswaar niet veel, maar toch) alcohol drinkt en achter het stuur stapt, alsook invalide en bejaarde huurders uit zijn pandjes kukelt, in de clinch ligt met studenten, afspraken niet na komt, vergunningen niet op orde heeft, dwangsommen krijgt. Of zoals een oud-collega zei: "Van Haga heeft schijt aan twee dingen. Regels en mensen." Het is gewoon een vervelende egomane knuppel, deze gast. Een dweil.

149. Kees Verhoeven (D66)
Als ijsjes eten en lekker op stap gaan met fruitige stagiaires een kwaliteit was, stond Kees Verhoeven in de top 1. Maar dat is het niet en dus staat Kees Verhoeven op plek 149, ook omdat hij verantwoordelijk is voor het slopen van de democratie én hij is ook nog eens zo pedant als zijn voormalige baasje Pechtold. Dat pedante, betweterigere, zeurderige toontje met dat opgeheven vingertje. Echt geen zak aan.

148. Mark Harbers (vvd)
Onder zijn verantwoordelijkheid werden ernstige misdaden van asielcrimineliërs, zoals verkrachting, doodslag en moord, verdoezeld. In iedere andere beroepsgroep moet je dan wegwezen en wat anders gaan doen, maar in vvd-land doe je gewoon een stapje terug op de ladder en klim je daarna maar weer omhoog want nobody gives a damn. En daar hebben ze dan ook al die integriteitscommissies voor, maar wij zullen Mark Harbers altijd herinneren als iemand die goochelde met cijfers van verkrachting, doodslag en moord.

147. Bas van 't Wout (vvd)
Deze gangster is Koning Onzichtbaar in de Tweede Kamer. Sure, hij zal op de achtergrond vast leuke dingen doen, maar de planten water geven in de werkkamer van je baas en de bitterballen frituren kan iemand anders doen. Klaas Dijkhoff kan recht lullen wat krom is maar als je er geen zin in hebt moet je gewoon lekker thuis op de bank gaan zitten.

146. Antoinette Laan-Geselschap (vvd)
Nog zo'n vvd'ster die de rest een beetje geselschap houdt maar verder niet op daden te betrappen is. Antoinette ziet er trouwens wel uit als iemand met wie je heel gezellig kan Rummikuppen, ware het niet dat ze gesmoked zal worden door de Rummikub-clan van Henk Krol. Die zijn overigens ook heel goed in sjoelen en de verwarming op een gruwelijke hoge temperatuur draaien, maar dat is weer een heel ander verhaal.

145. Lilian Marijnissen (SP)
Lilian Marijnissen is niet alleen voor Feyenoord, Lilian Marijnissen ís Feyenoord. Lilian Marijnissen is een soort wijlen Jaap Stam. Ze staat nog een beetje aan de knoppen te draaien op de brug, maar het ruim maakt water en erger nog: het kompas is kapot. Bij de hete kwesties van het afgelopen jaar heeft de SP of helemaal geen standpunt of een standpunt dat wordt overvleugeld door de standpunten van de andere partijen. Het lijkt wel een beetje klaar, met de SP. Het is alleen nog wachten tot de rode boot naar de zeebodem zinkt. Stam is al weg, nu Marijnissen nog.

144. Selçuk Öztürk (Islamitische Staat)
Deze makker is en blijft een enorm eigenaardige gozer. Hij hanteert een merkwaardig taaltje, een combinatie van Turks, Nederlands en nog meer Turks, en dat is eigenlijk alleen grappig als hij 'kinderporno' probeert uit te spreken. Öztürk is op papier politicus, maar onderhuids zit een vadsige garagehouder die aanvankelijk heel erg aardig en grappig is, maar zodra je twijfels hebt over de verrichte arbeid haalt hij al zijn collega's erbij en gaan ze dreigend sjekkies staan roken voor je neus. Ja, jullie zien het voor je hè? Nou dan.

143. Rob Jetten (D66)
Laten we zijn politieke ruggengraat maar niet gaan doorzagen, niet alleen omdat je voor rubber beter een schaar kunt gebruiken, maar ook omdat wel bekend is hoe de wind waait in huize Jetten. Het is vooral geen leuke man. Rob Jetten is het joch dat op schoolreisje de rechterhand is van de meester. "Meester meester, Geertje gooide een papiertje op de grond!" En dan krijgt Rob z'n 7,50 en dat is het dan. Overigens heeft Rob Jetten helemaal geen mening, hij recycled wat eerder opgebraakte meuk. Gelukkig duurt het niet lang meer tot de mensen er niet meer intrappen en dan kan Rob oprotten naar het bedrijfsleven ofzo.

142. Tjeerd de Groot (D66)
Tjeerd de Groot is van D66, maar in zijn broekje is hij GroenLinks. Iedereen denkt dat de boeren met hun hooivorken achter Tjeerd aan zitten, maar het is andersom. Als een dief in de nacht sluipt Tjeerd met zijn hooivork rond op het erf van de boeren, om te kijken of hij nog wat trekkerbanden lek kan prikken. Als alle boeren dood en failliet gaan staat Tjeerd de Groot te dansen op hun dorre akkers.

141. Tom van der Lee (GroenLinks)
Totale weggooier. Was naar eigen zeggen 'politicoloog aan de UvA, studentenleider, (geweldloos)kraker en dienstweigeraar' en dan weet je al wat voor een tofoe je in de kuip hebt. Wat het vervelend maakt, is dat Van der Lee (laten we 'm vanaf nu maar Van der L. noemen) als directielid van Cocksfam Novib WIST van de viespeukerij bij zijn organisatie, gore orgies met kindhoertjes enzo. Van der L. is zo'n gast die zogenaamd heel betrokken is met de wereld om zich heen maar onder de streep denkt hij alleen maar aan zichzelf.

140. Jaco Geurts (CDA)
Mafklapper die tegen een betere rechtspositie voor homoseksuele docenten op christelijke scholen stemde en dan weet je meteen waar hij zit met zijn brein: in zijn dikke reet. Jaco Geurts is zo'n domme dichtgetikte eikel dat wij ons schamen voor het feit dat hij dingen mag doen NAMENS het volk. Jaco Geurts is getrouwd en hij heeft twee kinderen. Hopelijk is een van die kinderen homo. Een heel lieve homo, die de hele tijd wil knuffelen met z'n lieve papa. Kijken of Jaco dan nog steeds zo'n grote bek heeft.

139. Jeroen van Wijngaarden (vvd)
Jeroen van Wijgaarden, alias de Hakkelaar, maar dan niet die ene in de drugs. Hoewel, als we Van Wijngaarden soms horen lullen denken we: deze gozer zit zwaar aan de crack. Enfin, kijk zelf maar.

138. Anne Mulder (vvd)
We hadden een heel verhaal voorbereid over hoe we deze meid nog nooit gezien hebben, hoewel we wel weten dat ze iets doet met Brexit. Dus wij bij Google zoeken naar Anne Mulder, blijkt ze eruit te zien als een vent. Ook frappant.

137. Frank Wassenberg (Dieren)
Dankzij deze knurft kan Pia Dijkstra haar stofzuiger in uw lichaam parkeren: meneer had z'n telefoon uit, miste een trein en vervolgens ook de stemming over het donorsysteem. Dan kun je de rest van je leven nog zo je best doen voor koolmeesjes, boktorren in een stronk hout en pissebedden onder de tegel maar je staat voor altijd bekend als die enorme sukkel die een gruwelijk belangrijke stemming miste omdat hij een faalhaas is. Pun.

136. Eva van Esch (Dieren)
Eva rommelde een beetje mee in de Utrechtse gemeenteraad en eenmaal in Den Haag had ze haar prioriteitenlijst meteen op orde: het afschaffen van de bitterbal. Dat agendapunt leidde in Utrecht ook al tot een 'bikkelharde strijd' terwijl het onder de streep gewoon heel simpel is. Je moet niet lullen over bitterballen, je moet ze vreten.

135. Lammert van Raan (Dieren)
Nog maar een makker van de Dieren dan, deze Lammert van Raan, want als de partij binnenkort door al die onderhuidse strubbelingen in elkaar dondert hebben we ze in ieder geval behandeld. Lammert zit alleen bij de Dieren omdat zijn vrouw daar iets heeft betekend en dat zegt genoeg over de man.

134. Frank Futselaar (SP)
Mooie lul, maar alleen vanwege zijn naam. Alle politici zouden Futselaar moeten heten. Kabinet-Futselaar I. Motie van Futseling. En dan 'voorzitter' schrappen en daar ook gewoon 'Futselaar' van maken. "Bedankt mevrouw de Futselaar." Nou ja, we kunnen in ieder geval grinniken om zijn naam en verder is het natuurlijk niet veel soeps, deze knaap.

133. Lenny Geluk-Poortvliet (CDA)
Leuntje Wilhelmina Digna Geluk-Poortvliet, weyoooo, die is al 102 jaar oud.

132. Jan Paternotte (D66)
Altijd als we dat zelfingenomen hoofd van Jan Paternotte zien broeden op een gemeen plannetje om iemand een dolk in z'n rug te planten worden we hartstikke onrustig. Jan Paternotte is het type dat vroeger altijd als laatste werd gekozen met gym. Niet omdat hij niet kon gymmen, maar gewoon omdat niemand bij hem in het team wilde zitten. Jan Paternottes haarlijn doet ons trouwens denken aan die van Khabib Nurmagomedov. Verder lijken die twee in niets op elkaar want Khabib wint altijd en Jan Paternotte is een loser.

131. Jesse Klaver (GroenLinks)
Over losers gesproken, Jesse Klaver. De inhoudelijke discussie laten we aan ons voorbij gaan want daar gaat het hier niet om, maar Jesse Klaver heeft gewoonweg de looks & feel van een gebruikte dildo. Jesse Klaver deelt dan van die fotootjes op zijn Instagram om aan te tonen dat hij zo lekker gewoon is gebleven, maar daar prikt iedereen doorheen. Kent u dat gevoel, dat je op het strand bent geweest en je daarna de hele dag last hebt van schurend zand in je naad? Nou, dat gevoel heb je ook als je kijkt of luistert naar Jesse Klaver. Het is irritant en het is nep.

130. Chris van Dam (CDA)
Chris van Dam, een volstrekt ondefinieerbare vent, je opa die tevens je oom is, allemaal leuk en aardig en vriendelijk enzo, maar ondertussen is hij enkel en alleen bekend om het feit dat hij wat koloniale gebieden probeert te annexeren. Mooi he, beeldvorming. Een stijlloze en weinigzeggende 130ste plek voor Chris, want het is natuurlijk niet veel en het zal ook nooit heel veel worden.

129. Suzanne Kröger (GroenLinks)
Nooit van gehoord, deze gabber.

128. Bart van Kent (SP)
In de aanloop naar zijn installering als Kamerlid gaf Bart van Kent te kennen vooral op te zien tegen Haags gedoe. Wellicht is dat ook de reden dat Bart van Kent van de radar is verdwenen en dat we hem terugvinden in dit blokje 'Kamerleden die er totaal niet toe doen'.

127. Joba van den Berg (CDA)
Jacoba Antonia Maria Joanna van den Berg-Jansen, nou dan weet je het wel: als de lichten in de slaapkamer doven knal je de complete kamer door. Nee hoor, grapje. Joba van den Berg komt rechtstreeks weggelopen uit 1952. Twee spannende hoogtepunten in haar leven. 1. Ze woont in Goes. 2. Ze is getrouwd met Hans.

126. Roy van Aalst (PVV)
Roy van Aalst kan niet eens overweg met zijn buren en dan moet hij in de Tweede Kamer beleid gaan maken zodat ons land een stapje verder komt? Kansloos natuurlijk. Niet dat Roy beleid GAAT maken want hij zit bij de PVV en die worden toch door alle anderen genegeerd, dus Roy kan een beetje roepen en schreeuwen maar het heeft toch allemaal geen zin.

125. Corrie van Brenk (Bejaarden)
Ja we hebben eigenlijk geen idee wie deze mevrouw is, wat ze kan en waarom ze doet wat ze doet, dus hebben we haar maar lukraak in het rijtje deplorabelen gekwakt.

124. Mahir Alkaya (SP)
Mahir Alkaya werkte jarenlang in de scheepsbouw en dat is een uitermate handige eigenschap als je werkzaam bent op de Titanic genaamd SP. Omdat die partij met ijzeren hand geregeerd wordt door de familie Mao valt er voor Mahir weinig eer te behalen, maar wellicht kan hij voor zichzelf een mooi reddingsbootje timmeren. Bij DENK, ofzo.

123. Pia Donor Dijkstra (D66)
Pia Donor Dijkstra heeft haar grootste succes natuurlijk al behaald, haar magnum opus, de kroon op haar werk. Bot gezegd is het nu alleen nog maar wachten tot Pia Dijkstra zelf haar organen moet inleveren bij de Dijkstra-bank, en dan kan iemand anders mooi verder leven met haar organen. In de Tweede Kamer hebben ze er momenteel niks meer aan, deze uitgebluste mevrouw.

122. Matthijs Sienot (D66)
Deze vriend kwam laatst ineens in het nieuws met iets totaal niet boeiends, zijn we nu alweer vergeten, en verder doet hij precies wat zijn achternaam zegt dat hij doet: die zie je niet.

121. Madeleine van Toorenburg (CDA)
Zat vroeger in het gevangenisleven en was toen best te pruimen. Is nu alweer 73 jaar [nog opzoeken of ze niet 82 is, red.] en dan is het wel een keertje klaar. Wilde kamervoorzitter worden maar werd gesmoked door de veel aimabelere Arib, die we wayyyy hoger in deze lijst terug zullen vinden.

120. Henk van Gerven (SP)
Studeerde medicijnen en was toen van mening dat een hoog artsensalaris helemaal niets voor hem is. Dat is hartstikke nobel, of knettergek, dat kan natuurlijk ook. Van Gerven was uiteraard wethouder in Oss, zoals iedereen van de SP zijn strepen heeft moeten verdienen in Pyongyang onder de Maas en dan weet je meteen in welk kamp bij zit, mocht er eindelijk een keertje aan de poten van de grote leider gezaagd worden.

119. Stieneke van der Graaf (CU)
Stieneke van der Graaf van de partij Gezin & Eten Op Tafel, dat is nou echt zo'n type over wie je zegt: die zou weleens getrouwd kunnen zijn met een man genaamd Harmen. En verdomd het is nog waar ook! Verder is Stieneke van der Graaf nogal een grijze muis, al zijn we wel benieuwd wat haar lievelingseten is.

118. Sjoerd Sjoerdsma (D66)
Je hebt van die mensen die een Pavlovreactie oproepen. Sjoerdsma is zo iemand. Als hij ergens begint te zwammen loopt de kots je door de mondhoeken. Is hij dan een slecht Kamerlid? Neen, dat is hij niet, en daarom staat hij op een verdienstelijke 118de positie.

117. Thierry Baudet (Fvd)
Ging van start als een raket en de laatste tijd denken we vaak: kerel wat ben je nou allemaal aan het DOEN man. 

116. Farid Azarkan (DENK)
Dementor van Azkaban is een van de Kamerleden die het vaakst aanschuift bij de debatten, waarvoor hulde. Het probleem is alleen: het is een vervelende vent. Hij probeert ook nog wel grappig te doen enzo, maar het is allemaal zo geforceerd, zo nep. Bovendien, als Erdogan en de koning van Marokko een coalitie smeden en met hun Rif-Ottomaanse leger vol Zieke Mannen op de Grebbeberg staan hebben wij wel een vermoeden in welke loopgraaf Azkaban ligt. Niet in de onze. 

115. Mustafa Amhaouch (CDA)
Blijft toch een grappig gegeven, moslims die Kamerlid zijn voor het CDA. Nu is de mores inzake de vrouwen en andersoortig stichtelijk religieus gejengel natuurlijk niet zo verschillend, maar deze makker was bijvoorbeeld 'lid van de bouwcommissie voor de nieuwbouw van een moskee in Helden' en we zouden zijn prioriteiten weleens willen weten als het op die plek zou gaan tussen een kerk en een moskee.

114. Dion Graus (PVV)
Natuurlijk, Dion, op plekje 114 van red een MOTHERFUCKING dier. Dion Graus is wel een geinige gozer, maar het is natuurlijk wel een klucht van een gast die keihard wordt uitgelachen in praatprogramma's over voetbal. Dat zegt wel wat over het praatprogramma over voetbal, maar dat zegt ook wel wat over Dion Graus, die met zijn foto absoluut niet bovenaan het deck met portretten ligt als je in het buitenland onze Kamerleden gaat voorstellen.

113. Hayke Veldman (vvd)
Zooooo en dan nu een blokje irrelevante vvd'ers die allemaal helemaal geen ene zak voorstellen. Je kunt ze inleveren voor een andere vvd'er, het maakt allemaal niet veel uit. Het probleem is: de vvd heeft zo veel zetels, dat je als volk een heel zwik van dit soort knuppels in je maag gesplitst krijgt. Ze zitten en beetje op het pluche, ze pakken wat knaken, ze stemmen een beetje met het baasje mee en ze vreten wat bitterballen, einde.

112. Martin Wörsdörfer (vvd)

111. Aukje de Vries (vvd)

110. Dennis Wiersma (vvd)

109. Arne Weverling (vvd)

108. André Bosman (vvd)

107. Laura Bromet (GroenLinks)
Toen Rik Grashoff vertrok uit de Tweede Kamer wegens foekie-foekie met partijvoorzitter Marjolein Meijer werd deze Laura Bromet ineens geselecteerd door bondscoach Jesse Klaver. Bromet, die is behalve stokoud geen hoogvlieger. Het is een soort Barry van Galen, een Jeffrey Talan, een Romano Denneboom. Die mag een keertje meedoen met de grote jongens omdat er niemand anders voorhanden is en na een paar jaar verdwijnt ze gewoon weer lekker in de gemeentepolitiek.

106. Sophie Hermans (vvd)
Sophie Hermans, dat is ideologisch een pot pindakaas waar de pindakaas uit is. Opfriscursus: weet u nog, toen Mark Rutte het ff niet meer wist hij riep: "Caroliene?" Die Caroliene is zijn persoonlijk assistent en deze Sophie was daarvóór de assistent van Rutte. Sophie is ook nog eens de ZUS van Caroliene, lekker dienstbare familie denk je dan, tot je weet dat ze DOCHTERS zijn van Old Boy en foute vvd'er Loek Hermans. Enfin, Sophie zit daar vooral voor de familie Hermans en dat is hartstikke leuk voor de familie, want inhoudelijk is het dus niet veel soeps met dit dametje.

105. Gabriëlle Popken (PVV)
Als Gabriëlle Popken 'Ramona' of 'Priscilla' had geheten hadden we het ook geloofd, maar Wilders heeft de hoogvliegers natuurlijk niet voor het uitkiezen. Popken lult een beetje mee met de baas en dat is het dan ook wel.

104. Martijn van Helvert (CDA)
Goeie genade wat een saaie knaap. Hij heet Martijn, hij stond een keer op de foto, hij woont in Sittard en hij zet zich in voor de krimpregio Heerlen. Heel erg boeiend allemaal.

103. Niels van den Berge (GroenLinks)
Zihni Özdil, dat vonden we nog eens een grappige gast. Ideologisch weliswaar wat verdwaald in het doolhof in z'n hoofd maar je kan er een goed glaasje pils mee drinken. Zihni had persoonlijkheid en karakter, maar dat karakter is weggekaraktervermoord en daar is deze in Duitsland geboren oersaaie peuterpamper voor teruggekomen, een kerel die de veters van Zihni nog niet eens mag strikken. Laat maar zitten hoor.

102. Emiel van Dijk (PVV)
Emiel van Dijk is de enige op de site van de PVV die geen portefeuille bij zijn neus heeft staan. Eigenlijk is hij ook een soort invaller voor de PVV. Als er eentje zwanger is, of van het toneel verdwijnt, is Emiel best bereid zijn mannetje te staan. En zolang hij zijn mond houdt in de media, niet met zijn jatten in de partijkas zit en niet aan de coke gaat vinden Geert & Bosma het waarschijnlijk wel best.

101. Tobias van Gent (vvd)
Elias zit achter de kipkluifjes, Keyzer is gecremeerd in z'n eigen crematorium en Van der Steur zit jankend in een hoekje van z'n kasteel, maar gelukkig heeft de vvd nog een reserve-kasteelheer, Tobias van Gent. Die niet-kasteelherenkant van de vvd, zeg maar de olijke blijbekken als Klaas Dijkhoff en Thierry Aartsen enzo, zijn ook niet te pruimen, maar die kasteelheer-vvd'ers zijn wel heel erg kudt.

100. Bram van Ojik (GroenLinks)
Nou jaaaaa zeg dat is toevallig, Bram van Ojik is PRECIES terechtgekomen op de plek van zijn leeftijd, namelijk 100.

VOLGENDE WEEK ROND DEZE TIJD: 99 T/M 50

Reaguursels

Inloggen

Ik snap dat het niet meevalt om 150x een leuke grap te bedenken, maar kies dan ook een ander format, waarbij je politieke onbenul minder opvalt

borderlijntje | 03-11-19 | 22:18

Hahaha zo waar over de SP.
Als ze je niet kunnen helpen dan laten ze gewoon niks meer van zich horen ondanks dat je ze herinneringen stuurt.
Nee, deze partij kan je beter laten varen of kan je beter zeggen zinken omdat ze hun eigen aanhang ook als een baksteen laten zinken?

pickalilly | 03-11-19 | 09:23

Wtf ? Baudet komt lager dan Henk, gedeelte van Denk , en nog meer merkwaardige figuren ? Overigens wel een leuk idee, maar de uitvoering laat te wensen over. Zoiets als Jan Roos als politiek leider maken. Misschien hebben jullie iemand nodig die jullie adviseert ?

Kim-Jung-Un | 03-11-19 | 04:42

Dat die misselijkmakende vleermuis van DENK niet op 150 staat????

Nederlanddraaitdoor | 03-11-19 | 02:03

Volgende week als ik alle pagina's heb gelezen zal ik misschien een reagluurdertje plaatsen.

nokkenaskettingklem | 02-11-19 | 23:37

Net als de zelfgeregisseerde crisis van het kabinet (stikstof en PFas) is de SP bezig met een zelfgeregisseerde sluipmoord op de eigen partij. Geen kleurbekennen betekent uiteindelijk einde oefening.

SchweinchenDick | 02-11-19 | 22:01

Ik vind het een erg vermakelijk stuk! Ik begrijp alleen niet waarom die nutteloze meestem-VVD'ers niet onderaan de lijst staan. Ik had klaver, Marijnissen en Baudet en jetten minstens hoger verwacht dan al die backbenchers.

Middensteun | 02-11-19 | 20:36

Qua hoog scoren als goed Kamerlid denk ik aan Pieter Omtzigt (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Khadija Arib (PvdA), Harm Beertema (PVV) en Peter Kwint (SP). Kan dus zowel links als rechts, progressief of conservatief zijn. Dit zijn authentieke, sympathieke en effectieve Kamerleden.

henkvaningrid | 02-11-19 | 19:27 | 3

Spot on.

Ciconia | 02-11-19 | 21:56

Als Omtzigt niet op 1 staat snap ik ik het niet. Als de man niet voor een christelijke partij zou werken dan had ik al 3x op hem gestemd.

Henk5 | 02-11-19 | 22:18

Best mee eens!

Nederlanddraaitdoor | 03-11-19 | 02:04

Ik snap best dat Thierry geen punten scoort de laatste tijd, maar om nou Farid van Denk en Bram van GL boven hem te zetten.... Ik weet het niet hoor.

SerTheFun | 02-11-19 | 17:41

Graag ook een ranking van het kabinet aub.

Likmereep | 02-11-19 | 17:36

Gemiste kans @nostyle, onze Tjer moet natuurlijk op een boreale 88 (als je toch op hem loopt te haten)...

Graaf_van_Hogendorp | 02-11-19 | 16:03 | 3

Ja, inderdaad. Vrij stijlloos weer, Mosterd.

Tja, je moet toch wat met je topics, maar ik dacht dat er vandaag toch wel iets belangrijkers voorhanden is om je kunstgebit in te zetten, het Telebelg's Stikstofpijn-verhaal bijvoorbeeld. De spread hebben jullie al.

Kinkfactor | 02-11-19 | 16:15

Ze zijn nog aan het opdrogen op de redactie. Geef ze 24u hersteltijd.

nattegleufhoed | 02-11-19 | 16:27

Bram van Ojik 100? Alleen al voor zijn stiekeme geschuil achter Klaver moest deze man op 200. Ik weet max 150 .... daarom 300.
Wat een vies achterbaks nietszeggend stuk tofu.

ET007 | 02-11-19 | 15:38 | 1

Amen en ja...

GWBA | 02-11-19 | 16:55

Dion Graus niet op 150?
Deze lijst kan niet kloppen.

ArjenZH | 02-11-19 | 15:30 | 1

114 red een dier, Whahaha!

Canis.bonus.es | 03-11-19 | 08:31

Rob Jetten hoort op 150. Moet een vergissing zijn. Iedere keer als ik deze genderneutrale witte (man) zie op tv denk ik dat hij jarig is. Wat heeft hij een blije kinderface.

wim wilders | 02-11-19 | 15:28 | 2

Gezien zijn bril(jante) actie hoort hij wel thuis op plaats 150.

BigKnor | 02-11-19 | 15:33

@BigKnor | 02-11-19 | 15:33: ja hij heeft idd zijn ogen laten laseren. Ik hoop dat hij weer goed ziet... dan kan hij kijken naar een andere job. clinic clown past hem beter met zijn lief deugsmoeltje.

wim wilders | 02-11-19 | 18:16

Ik wilde de vraag stellen of bij het samenstellen van de lijst enige politieke kennis als basis gebruikt is, maar dat past natuurlijk niet bij Geenstijl. Thierry op 117. Er was nog een tijd dat je hier geen kwaad woord over de "wonderboy" mocht zeggen. Wel jammer dat reaguurders hier hem dan ook weer net zo makkelijk laten vallen. Door Bram van Ojik op nummer 100 te zetten (klinkt een beetje gek) dat de redactie hem schromelijk tekort. Deze authentieke politicus, die Klaver nog enigszins afremt, moet minimaal in de Top10. Wilders zal wel op nr. 1 komen. Komt er ook nog een lijst met Kabinetsleden?

Mannes | 02-11-19 | 15:23 | 2

Waarom worden de kamerleden die sinds de verkiezingen de tweede kamer al weer hebben verlaten niet meegenomen? Ik ben wel benieuwd of Jetten hoger geplaatst zou zijn dan Pechtold.

BigKnor | 02-11-19 | 15:36

Maak je eigen lijstje als je het beter weet

wilmeister00 | 02-11-19 | 16:09

In dagen als deze mis ik mensen als Marcus Bakker, Boer Koekoek, Erica Terpstra, Gert Schutte. Parlementariërs die het verschil maakten.

Arnold Layne | 02-11-19 | 14:53 | 3

Marcus Bakker was als (hoofd)redacteur van de Waarheid verantwoordelijk voor de karaktermoord op voormalige CPN verzetstrijders. Bovendien ontkende hij tenstelligste dat de Sovjets verantwoordelijk waren voor de moord op Poolse officieren bij Katyn.

BigKnor | 02-11-19 | 15:40

Bakker vond Stalin een toffe oom. Mis ik dus niet zo die Bakker.

HaatbaardKnipper | 02-11-19 | 17:29

@HaatbaardKnipper | 02-11-19 | 17:29: net als Rosemuller die zo dweepte met Pol Pot en Mao. Nu onderwijsbobo bij de VO-raad. Ik weet niet of dat allemaal zo slim is. Holleeder maak je ook niet hoofd moordzaken Amsterdam.

SchweinchenDick | 02-11-19 | 22:13

nr 117 is helaas zijn Panzer-divisie kwijt, en nu lukt het minder om de blitz te maken in de social media...

Hemmenaar7 | 02-11-19 | 14:29 | 1

leuk gevonden. her goebels.

VerganeGlorie | 02-11-19 | 19:01

Deze lijst geeft meteen aan dat die hele kamer niet meer van deze tijd is. De burger verwacht dat deze gekozen mensen stemmen zoals hun hart en hersens ingeven maar helaas de top van de partij bepaalt wat er gestemd gaat worden bij een wetsontwerp of een motie. Dus verworden tot stemvee. Dit is 2019 en het wordt tijd digitaal te laten stemmen door het volk voor belangrijke zaken. Digid is voorhanden dus op naar echte democratie. Die 150 kamerleden moeten gewoon toezicht houden op zaken die zijn besloten door de meerderheid van de burgers. Punt.

Tojo5156 | 02-11-19 | 14:00 | 1

Punt !

am*dam | 02-11-19 | 14:02

Net als Feyenoord zal de SP zich onder Lilian Marijnissen herpakken, het is gewoon een kwestie van lange adem. Corrie van der Brenk was een uitstekende FNV mevrouw die helaas voor de club van Henk Krol heeft gekozen.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 13:59

Nr 101 t/m 150 per direct afschaffen.

swassannuf | 02-11-19 | 13:58

Ooit, hopelijk zo snel mogelijk, zal 'politicus' niet meer gezien worden als een beroep maar als een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

o)+ | 02-11-19 | 13:53

Als jullie het een tbs kliniek top 150 hadden genoemd had niemand het in de gaten gehad.

justtheblues | 02-11-19 | 13:40
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 02-11-19 | 13:19

Wat mij betreft staan Thierry en Geert in de top 10. Die proberen in ieder geval tegengas te geven aan het huidige linkse flutbeleid.

BozePaarseMan | 02-11-19 | 13:16 | 2

Ze zijn er alleen heel slecht in. Vandaar hun lage ranking.

Eierballetje | 02-11-19 | 13:40

Differentiatie is gewoon een businessmodel naar macht en poen. De macht komt altijd terecht bij de een of andere politieke partij. Niet bij een volksvertegenwoordiger. Dus ook niet bij u. Hoezeer ik ook met u meevoel, heb niet al te grote verwachting en hoop.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 17:58

Het is natuurlijk wel een mooi en eindeloos met succes geframed beeld: de kapitalist (Haga) tegen de weerloze arme huurder. En als die huurder ook nog invalide is, dan weet je wel wie in Nederland per definitie de meeste sympathie krijgt. Maar eh... Haga heeft de zaak tegen deze huurder wel gewonnen, hè?
De les: niet alle huurders zijn zielig en zelfs Haga heeft weleens gelijk.
Voor de rest: mooie lijst.

Amsterdamsko | 02-11-19 | 13:12

Ik mis freule Wttewaall van Stoetwegen.....

Elder of Z. | 02-11-19 | 13:12 | 2

Das 'n leeftijd give-away, ook voor degene die het commentaar aan u schrijft brrrrrrr

Slough | 02-11-19 | 13:20

Het is gekkenwerk!

Arnold Layne | 02-11-19 | 14:58

Nu dierenpoes verdwenen is moet er natuurlijk wel een ander lekkertje naar voren worden geschoven als favoriet van boze blanke heteromannen zoals ik. Daarom hoort Lilian Marijnissen wat mij betreft op nr. 1. Voor de rechtse onderbuiker in mij hoort Geert op nr. 2. Jammer Geert, maar Lilian heeft drie dingen die jij niet hebt.

Nivelleermarionet | 02-11-19 | 13:08

Het geeft toch wel te denken wanneer je Baudet boven Farid Azarkan zet.

Ongeblustekalk | 02-11-19 | 13:05 | 3

Het is Mosterd, die zet iemand van de PvdA gewoon op één.

BozePaarseMan | 02-11-19 | 13:10

Tja, de arrogantie van Baudet was zijn overwinning en tevens zijn ondergang.
Hiddema is een winnaar en heeft Baudet zijn politiek leven gered.
Echter is Baudet zo arrogant dat hij altijd het woord moet nemen ook als Hiddema wel iets wil zeggen. Hiddema houdt dan zijn mond en vertrekt geen spier. Maar Baudet moet uitkijken dat hij deze laatste kaart niet verspeelt met zijn hoogmoed. Denk gewoon dat Baudet van de coke moet blijven.

ET007 | 02-11-19 | 15:44

"dat is nou echt zo'n type over wie je zegt: die zou weleens getrouwd kunnen zijn met een man genaamd Harmen. En verdomd het is nog waar ook!"
Die is echt geweldig!

Carmelita | 02-11-19 | 13:04

De baas van GroenLinks, de baas van D66, de baas van FvD, de bazin van SP en de baas van groep kneus, zij delen het lot van ondermiddenmoter. Mis in dit gezelschap de Egyptische zendeling Segers, die hynotiserend strak ogend de kluit wil bekeren met een almachtigheid uitstralende armen-over-elkaar pose. Deze grrristelijke Gert-Jan houdt het midden tussen de Intrigant (ken uw klassiekers) en de piramidebouwende architect die tekstballonnetjes met hieroglyfen volbubbelt in Asterix & Obelix.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-11-19 | 12:57

Hahaha, prachtige lijst. Dat plaatje van Thierry B. heeft veel meme potentieel, overigens. +1

GraafKaasschaaf | 02-11-19 | 12:52

Jesse Klaver was toch dood? Zag onlangs de lijkstoet op den televee.

Stijlicoon | 02-11-19 | 12:51 | 2

Nee, was zijn brein. Ongebruikt afgevoerd mag je wel zeggen. Ze hebben een partijprogramma tot prop verfrommeld en dat er weer in gedaan, dat is wat je nu ziet. Ze hadden er ook wel een zakjapanner bij mogen doen trouwens.

Bakschuif | 02-11-19 | 13:02

Ach zo'n kamer moet wat body hebben, wat kritische massa.
Je hebt maar 50 leden of zo nodig, maar dan gaat het zo op de plenaire zaal van Liechtenstein lijken.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 12:50

Wat een ingewikkeld topic om Baudet te bashen. Met één zinnetje 'Baudet is een lul' was je al klaar geweest.

Pearlbitch | 02-11-19 | 12:48

Mijn eigen lijstje zou veel simpeler zijn: Mark Rutte helemaal laatste, op plek 149 Ollengren en daarna alle D66'ers gevolgd door de gehele GroenLinks fractie aangevoerd door Jesse Klaver in de onderste regionen. Landverraders mogen niet in de top 50 belanden namelijk. DENK is geen regeringspartij net als GL maar minder huichelachtig. Wat zij doen is zo opvallend dat we er niet in trappen. Zet die maar ergens tussen GroenLinks en SGP of zo. Op nummer 1 zou ik toch Wilders zetten want als er een politicus is die er alles voor over heeft om dit een beter land te maken dan hij is hij het wel. Bovendien vind ik zijn optreden tijdens debatten enorm scherp en komisch. Hij heeft debatteren tot een ander niveau getild samen met Bosma, die moet op nr. 2. Dierenpoes doet niet meer mee, dat is prettig voor iedereen, ik zou haar anders op nummer 100 hebben gezet, ongeveer gelijk aan het aantal zinloze kamervragen die ze wekelijks indiende. Wie zeker in de top 5 moet zitten is de man van het CDA, Pieter Omtzigt. Baudet verdient m.i. een veel hogere ranking, hij moet nog erg wennen aan het belabberde niveau van de andere 149 kamerleden, die zijn nu eenmaal niet zo briljant als hij. Onze kamervoorzitter mag trouwens ook wel in de top 10 want die vind ik ijzersterk.

ILF2 | 02-11-19 | 12:48 | 7

@Weird Guilders | 02-11-19 | 14:28: Jij bent duidelijk een D66 troll, alleen dan kan je zo'n anti democratische uitspraak doen. Als je wilt debatteren kom dan met een eigen lijstje en leg uit hoe je tot je keuzes komt.

ILF2 | 02-11-19 | 15:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Zooitje leeggangers die nog niets anders gedaan hebben dan alles verzieken.

vmk | 02-11-19 | 12:46

Ik vind het al knap dat iemand alle namen kent.

knutsel_ | 02-11-19 | 12:07 | 2

Die staan ergens op een lijst hoor.

Baron Clappique | 02-11-19 | 12:23

@Baron Clappique | 02-11-19 | 12:23: nee, echt?

Stijlicoon | 02-11-19 | 12:46

Nou, die Kamer kan dus ook wel terug naar 100 zetels, zo te zien. Bij sommigen heb je echt de indruk dat het een soort van sociale werkplaats is. Kruimels van de VVD en de SP, ach ach ach.

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:06 | 1

Ja, makkelijker belastinggeld te besparen kan bijna niet. En dan een kiesdrempel van minimaal 5 zetels voor een partij. En zetels kunnen meenemen bij een afsplitsing afschaffen...

Rest In Privacy | 02-11-19 | 13:58

Die 5 VVD'ers waar dus kennelijk helemaal niets van te melden valt, verkeren die nog in het voor hen gelukzalige stadium "standaard hartstikke corrupt, maar nog steeds niet gesnapt" ? Dit format vind ik overigens wel een mooie opstap naar een breed toegankelijke kwaliteitstoets op het politiek bedrijf.
Elke begane blunder levert direct strafpunten, niets doen ook maar minder, en kritische vragen stellen en vol houden brengt je pluspunten en krediet voor de keren dat het niet helemaal lukt. Beetje uitgebreide wekelijkse poll of zo.

Bakschuif | 02-11-19 | 12:06 | 1

In ieder geval is er nog steeds geen proces-verbaal opgemaakt door de politieautoriteiten i.v.m schending GW art.67, lid 3; De leden stemmen zonder last.

Aangifte doen, op basis van de stemgegevens, lijkt een voor de hand liggende stap.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 14:36

Mooie lijst. Grappig geschreven.

Amsterdamsko | 02-11-19 | 12:05 | 1

Gappig.

Cunts-en-kitsch | 02-11-19 | 12:39

Hmmz. Veel van deze Kamerleden doen het - voor hun achterban - juist behoorlijk goed.

beldewouten | 02-11-19 | 12:03 | 1

Het merendeel denkt niet zelf na (mogen ze niet), houdt, braaf zijn mond (is ook de bedoeling) volgt slaafs de stemdiscipline (moeten ze wel) en scheurt er zoveel mogelijk wachtgeld uit (zonde van het geld).

Heiner | 02-11-19 | 12:46

Hardop gelachen overigens. Hulde @ Mosterd!

Superior Bastard | 02-11-19 | 12:00

Wat Tobias van Gent in de Tweede Kamer doet, weet ik niet, maar hij heeft wel een mooi boek over de Slag om de Schelde geschreven.

morgenweerndag | 02-11-19 | 11:59

Van Haga mag dan honderd keer een lul zijn, het gezeik over zetelroof is honderd keer gelul. Het is dom geouwehoer, overgenomen van het populistenkartel. Een kamerlid zit er op eigen titel en niet voor een partij. Er is geen wettelijke basis voor het bestaan van de partijen, want de partijen staan niet in de Grondwet. Hef de partijen op en zorg dat kamerleden weer binding hebben met hun achterban. Dan kunnen ze te verantwoording geroepen worden en voor kom je de vorming van de linkse randstedelijke deugbrigade.

Frau Merkel | 02-11-19 | 11:59 | 5

@Frau Merkel | 02-11-19 | 12:20: Het blijkt dus dat zetelrover een subjectief begrip is. In de ogen van Haha is hij een zetelrover, in die van jou niet. Welke ogen relevanter zijn, weet ik niet.

beldewouten | 02-11-19 | 14:12

@beldewouten:
"Subjectief begrip".
Dit argument veeg ik meteen van tafel op basis van het gegeven dat het systeem van politieke partijen niet voldoet aan het legitimiteitsbeginsel.

Mijn advies; speel geen woordspelletjes met een onderlegde reaguurder die onderbouwde argumenten aanvoert.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 14:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Mark Rutte, kind van Paars. En dat is dan ook wat hij probeert neer te zetten: een bedwelmend polderkabinet waar de verstikkende middelmaat regeert, voorgezeten door Brussel. Gelardeerd door zo nu en dan flinke (financiële) steken richting de burger, en een geheel eigen werkelijkheid.

kotelet | 02-11-19 | 11:51 | 6

@kotelet | 02-11-19 | 11:58: Dat geloof ik dus niet. Er wordt vast wel ergens gefraudeerd- in kansarme buurten zoals de Bijlmer- maar het gebeurt niet op grote schaal, of in opdracht van 'de elite'.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 12:16

@Kuifje-in-de-EU | 02-11-19 | 12:16:
Grootste fraude is op die DENK-stembureaux waar de Turkse vlag bij Nederlandse verkiezingen hangt en het theedoekenrekje van een kebabzaak de stemmen telt.

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Dion Graus ken ik, hij kon Eva Jinek op tv onder tafel kletsen, ze kon geen greep op hem krijgen.

Ikbeneenzelfbouwer | 02-11-19 | 11:46 | 2

Even off the grid: wat is een 'zelfbouwer'? U kunt een moederbord in een kast schroeven en daar een voeding en een geluidskaart aan hangen?

kotelet | 02-11-19 | 11:53

Ik moet bekennen dat ik er velen van nog niet kende..

Colin.Fart | 02-11-19 | 11:46 | 1

Dat is dan ook inherent aan het kiesstelsel met evenredige vertegenwoordiging, dat is opgezet voor een centraal en top-down geleide natie. Hierbij vertegenwoordigen de zogenaamde volksvertegenwordigers de politieke partijen en niet het volk.

Een districtenstelsel daarentegen zorgt voor een bottom-up vertegenwoordiging van het volk (uw vertegenwoordiger waarop u zou stemmen en die in uw gemeente woont).

De strijd hier: politieke partijen versus volk.

Noot: het volk begrijpt hier niets van.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 15:27


Zo ironisch maar ook zo dicht tot de werkelijkheid

Ervaringsdeskundige | 02-11-19 | 11:42

Futselaar? Is dat echt?
Futselaar I hahaha. Deze lijst is magnifiek. En schrijnend. Het parlement kan het moeiteloos met 75 man aan. Maar ja, dan moeten ze zichzelf saneren...

de Voorzittert | 02-11-19 | 11:40

Oh, ik had tenminste Rutte hier ingezet. En historische, pedante en een vervelende lach bekje. Zonder dan ook iets aan Nederland te veranderen. Steeds hetzelfde. Dus meer immigratie van 'vluchtelingen', meer van EU, het linkse klimaat, meer van het bedrijfsleven.

Thoth | 02-11-19 | 11:38 | 7

@Tilburgse bluf | 02-11-19 | 11:53: Man man man

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:55

@Superior Bastard | 02-11-19 | 11:44:
Formeel heeft u gelijk. In praktische zin niet; u weet toch ook dat de wetgevende macht de leden van de uitvoerende macht levert!

Het zou inderdaad duidelijker zijn geweest indien er een rangschikking van het partijkartel zou zijn gemaakt.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 15:33

@Superior Bastaard:
De staatsinrichting die u is aangesmeerd zult u bedoelen. De staatsinrichting waarin de parlementsverkiezingen ook resulteren in invulling van de uitvoerende macht. En waarin de scheiding van machten volgens de trias politica resulteert in een overloop van volksvertegenwoordigers naar de uitvoerende macht!

Mijn advies; ga terug naar de bron van het probleem ipv kritiek te leveren op een begrijpelijke vergissing.

Noot: een volksvertegenwoordiger in een efectieve soevereine rechtstaat zou nooit NOOIT een functie mogen vervullen in de uitvoerende macht. Na hun termijn dienen volksvertegenwoordigers gewoon terug te gaan naar waar ze vandaan komen; het volk.

De bestuurlijke functies in een effectieve soevereine rechtstaat dienen te worden bekleed door competente bestuurders (niet door volksvertegenwoordigers want daarvoor zijn ze niet opgeleid) die vallen onder een gekozen president van een Republiek (scheiding van machten in full swing).

Kortom, de staatsinrichting die u verdedigt is geen bestuursmodel van het volk en wordt ook niet gecontroleerd door het volk.

Voight-Kampff | 02-11-19 | 16:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een fake lijst.

wiers | 02-11-19 | 11:36 | 1

Beter kunnen is uploaden.

Frau Merkel | 02-11-19 | 11:52
-weggejorist-
Superior Bastard | 02-11-19 | 11:36 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Heerlijk lijstje.

Road to serfdom | 02-11-19 | 11:34

Geen PvdA'er bij de laatste 50? Was Asscher gisteren ook bij de borrel soms?
Ploumen zou toch niet veel hoger dan 148 moeten scoren.

JamesMurphy | 02-11-19 | 11:33 | 2

Zitten die nog in het kabinet dan?

kaasfondue | 02-11-19 | 11:49

Deze lijst is dan een niet meer dan een mening.

Tilburgse bluf | 02-11-19 | 11:50

Grappig maar nogal subjectief lijstje. En wat is er mis met oudere kamerleden? Vroeger zag men dat als levenservaring, rijpheid en rust i.p.v. onbesuisde jonge naïviteit en bevlogen radicalisme. Er is ook een reden dat geweldsmisdrijven en aanslagen door extremisten vaak door jongere mannen worden gepleegd. En waarom in de oudheid bij de Grieken en Romeinen de Gerousia of Senaat zo'n grote rol speelde in hun politieke systemen, en waarom sommige Grondwetten bepaalde leeftijdsgrenzen als minimum hebben voor belangrijke posten (en zelfs dat is geen garantie op kwaliteit).

En Thierry op 117? Is dat persoonlijke rancune, een (on)bewuste poging om die Graaf Slis te "bewijzen" dat men echt niet rechts is op GS of een poging de FvD-brigade uit de tent te lokken? Zou persoonlijk zelfs Wilders niet zo laag zetten, ook al presteert die praktisch gezien ook niet veel door (bewust?) zichzelf buiten spel te zetten. Erg subtiel of handig speelt die het politieke spel i.i.g. ook niet. Kun je positief vinden, maar je bereikt er alleen niet zoveel mee.

Baudet kan het natuurlijk ook wel veel beter doen, en heeft nogal de neiging niet direct politiek relevante onhandige dingen te doen, schrijven of zeggen, naar mijn mening dan. Maar ja, we hebben hem niet aan een touwtje als een marionet. En alleen al de moeite doen van het opzetten van zo'n partij en het onder (soms gebrekkige) woorden weten te brengen van wat bij een groot deel van het vervreemde electoraat leeft dat zich niet vertegenwoordigd voelt door de koers van "het Kartel" en ook niet thuis is bij de PVV, en dat ondanks bakken met drek en frames die je over je heen krijgt van links én rechts, verdient toch wel zeker een positie in de bovenste helft (minstens) en absoluut niet in het laagste derde.

Kun je zeggen dat hij een onaangenaam groot ego heeft qua uitstraling, maar dat had o.a. Fortuyn ook. Wellicht heb je dat ook nodig om het te redden in de politiek als een leider die verandering wil ondanks een orkaan aan tegenwind, i.p.v. één van de dertien in een dozijn zetelverwarmende pluchemutsen van het Vakken Vullen Departement.

Wol | 02-11-19 | 11:32 | 9

Thierry had goud in handen maar heeft het door zijn ijdelheid en eigenwijsheid volledig opgeblazen. Als je blijft Borealen eindig je rond de 10 zetels. Kap je met dat 19e eeuwse geneuzel en ga je voor een echt klassiek rechts geluid, stijg je naar 25 zetels. Maar goed, iets met ijdelheid, he?

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:42

@Wol | 02-11-19 | 12:30: Tja ik onderstreep dat volledig met dat heldere partijprogramma, ik denk ook wel is vaak wat zitten jullie nu te lullen, praat toch is gewoom helder aub. en laat al die onzin toch weg. Laten ze een voorbeeld aan Hiddema nemen, die heeft het nog enigermate in het gevoel.

jan huppeldepup | 02-11-19 | 13:02

@Wol | 02-11-19 | 12:30: Ik was en ben het met u eens: er hapert hier en daar nogal wat bij GW en TB maar wat ik schreef is dat GW wel degelijk mee wil beslissen en meedoen en daarbij geen verkiezingsbeloftes wil breken, althans, minder dan veel andere politici. PF was de beste en ook hij was maar een mens, geen perfecte engel of zo.

Angélica de Sancé | 02-11-19 | 13:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Frank Wassenberg i.d.d., verdraait die was ik al bijna vergeten.. Bedankt GS, opthat we never forget..
(1.Bosma 2.Hiddemeister)

stikstofhelp | 02-11-19 | 11:24

‘De looks en feel van een gebruikte dildo.’ Mijn bulderende lach deed mijn huisgenoten opschrikken uit hun katerige zaterdagmorgenlethargie, dank hiervoor! Overigens treffende omschrijving van lulletje Klaver.

Computer_says_no | 02-11-19 | 11:23

Blijkbaar doet die vleermuis toch nog wat goeds daaro. Verder leuk lijstje!

maSs | 02-11-19 | 11:22

Ik heb me echt kostelijk vermaakt met deze lijst, meer van dit graag!

Derkaderr | 02-11-19 | 11:20

Lilian Marijnissen is een toffe meid, maar hoort niet aan de knoppen te draaien bij de SP. Laat Jasper van Dijk het overnemen, en laat Lilian eerst maar eens kamerlid worden.

kotelet | 02-11-19 | 11:20 | 2

Zo te horen stel je jezelf hiermee kandidaat. Succes!

kaasfondue | 02-11-19 | 11:51

Lilian is het trekpopje van mastodont pappie.

Incidentje-doorlopen | 02-11-19 | 12:43

Hoe is het trouwens met het absoluut beste kamerlid ooit, Tara Sing Shoarma?

eerstneukendanpraten | 02-11-19 | 11:20 | 2

Verkoopt en serveert broodjes in Toko Surima.

Deksmaat | 02-11-19 | 11:30

Is 20 jaar geleden. Zucht.

Superior Bastard | 02-11-19 | 11:36

Kamervoorzitter op nummer 1, graag !!

Ik geniet overigens enórm van dit lijstje !!!!

Remi 1 | 02-11-19 | 11:19

Zelden zie je zo snel aan iemands kop dat hij een leugenaar is als bij Jeroen van Wijngaarden. Ik vind het prima. Alle leugenaars moeten zijn voorbeeld volgen.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:19

Van Ojik boven Terry. Neem deze lijst niet serieus. Er is trouwens wel meer te schrijven over deze links terrorist, van Ojik, genoeg materiaal waar een gemiddelde GS tegeltjeslegger nog niet van af weet. Hele enge gevaarlijke man!

MoltisantiBeer | 02-11-19 | 11:19 | 3

Terry moet gewoon even de toolkit 'Normaal met mensen omgaan' gebruiken.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:20

Geweldig!
Nou, hang dit maar als “Reality check” ingelijst op het binnen hof.
Ik ben benieuwd wie er op #1 staat.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 11:18

Dus grinnikende Rutte doet het beter??? Terwijl dit land het veen in zakt.

dijkbewaker | 02-11-19 | 11:17 | 8

Lol!! Staatsinrichting gemist op school omdat je stiekem stond te blowen in het fietsenhok?

Superior Bastard | 02-11-19 | 11:38

Geen Kamerlid, dat is waar, niettemin voert hij Gr.links beleid. Dus Klaver hoort op no 1 te staan. de klimaatmaffia bestuurt dit land. Nou ja, besturen, vast laten lopen in bodemloos veen....

dijkbewaker | 02-11-19 | 11:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Waarom heeft de eerste aflevering 51 namen? Heerlijk gelachen en dan moeten de "complimenteuze" omschrijvingen nog komen. Bij deze wil ik trouwens een goed woordje doen voor die blondine van gl met die imposante voorgevel. Dat aspect van de politiek blijft naar mijn smaak te vaak onderbelicht.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:15 | 1

Klopt, had hier toch meer vrouwonvriendelijke commentaren verwacht. Stijlloos, zeg maar.

Road to serfdom | 02-11-19 | 11:33

Honderd topics, voor een ongezien de tiefus-kritisch publiek voor wie iedere sneer naar FvD als een dolk in de rug voelt, maar voor wie tegelijkertijd elke lofzang op Thierry als een valse noot op de voorpagina klinkt...

Baudet heeft een beetje afgedaan bij de roze redactie...

Inderdaad, als een raket gelanceerd maar dan komt Brutus die Caesar een dolk ik de rug steekt. Het duetje met Rutte vóór de verkiezingen toonde aan dat hij Rutte had onderschat en je zag dat Rutte als een kat met de muis Baudet speelde. Baudet was niet goed voorbereid en daar lag het aan. Van 2 naar 24 in de peilingen en nu rond de 13. Nog steeds een enorme winst maar die winst is gelijk aan wat de PvdA gaat winnen.
Rechts NL heeft een probleem. Wilders zal nooit uit de oppositiebanken komen, Baudet is te ijdel, Hiddema te zeer op leeftijd en Omtzigt zit bij de verkeerde partij.
Fortuyn ken ik van YouTube. Wat verschrikkelijk jammer dat die man niet meer leeft. Hij heeft mijn absolute voorkeur: wijs, ad rem, humoristisch!

Angélica de Sancé | 02-11-19 | 11:15 | 13

@Kuifje-in-de-EU | 02-11-19 | 11:58: wat voor de een scherp is, is voor de ander onaangenaam. Ik ben het echter met je eens dat je dan ook wel zelf moet kunnen incasseren.

Hetze Haatstra | 02-11-19 | 12:10

Allemaal oud zeer uit de geenpeil periode, sinds die tijd is er geen positief woord geschreven over FvD/Thierry op GS

zwellevertje | 02-11-19 | 12:34
▼ 10 antwoorden verborgen

Hadden niet al die denk mongolen op de onderste plaatsen moeten staan?

WayneGretzky*99* | 02-11-19 | 11:13 | 2

Nee, want die zorgen voor hilariteit en vermaak, dus verdienen een hogere ranking.

der_feldwebel | 02-11-19 | 11:14

Liever in de kelders van de MIVD, om ze eens duchtig aan de tand te voelen.

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:32

Kijk, weer zo'n voorbeeld dat met kop en schouders uitsteekt boven de brouwsels van de lange rij VK columnisten.
Dus VK nu opgezegd en ik neem met genoegen plaats in de GS bubbel.

Bolhoed | 02-11-19 | 11:12 | 1

GS is geen bubbel. GS is eerder het bad waarin al die bubbels drijven en sommigen ervan prikt ze door. ;)

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:18

Even dacht ik dat het ging over de aanstaande maximum snelheid verlaging versus de bouw van 75.000 woningen.

En graag wil ik GS verzoeken de volgende 100 op te splitsen in porties van tien. Mijn brein kan zulke lappen tekst niet aan. Ik raak nog al snel afgel... Hee, een blaadje dat van de boom valt, het is herfst.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:07

138. Anne Mulder (vvd)
Die zag ik niet aankomen.

GroetenVanUrk | 02-11-19 | 11:02 | 1

GroetenVanUrk | 02-11-19 | 11:02
Vindt ik nog hoog ingeschat, meneer de Brexit rapporteur (?) heeft een grote (EU/VVx) bek over de Engelsen, met uitspraken als : “Ze zijn bezig met politieke spelletjes, niet met het landsbelang". Wow, hillarische woorden....

the namster | 02-11-19 | 11:29

na die 3 afleveringen zitten er bij de EU nog eens 751.

W_F | 02-11-19 | 11:01

Toen ik zelf nog geen 103 was, hadden allemaal mannen van 103 het voor het zeggen. Dat heeft op een paar wereldoorlogen na vooral heel veel kennis, technologie en voorspoed opgeleverd. Terwijl ik langzaam 103 werd, kroop de gemiddelde leeftijd van de bestuurders steeds meer richting 35 en ik heb vooralsnog niet kunnen ontdekken welke winst ons dat als samenleving heeft opgeleverd. Het afgeven op mensen in dit lijstje enkel vanwege het feit dat ze 103 zijn lijkt me dan ook misplaatst. Nu zijn de Kamerleden in kwestie natuurlijk wel allemaal (letterlijk) grijze muizen maar dat heeft toch vooral te maken met de manier waarop kieslijsten worden samengesteld en houdt geen verband met het feit dat ze 103 zijn; ten slotte zit in de categorie 50- ook meer dan genoeg grijs vlees in de Kamer. Kortom: meer, meer, meer 50+ in de Kamer (Nee, niet die van Krol); mensen die nog een beetje onderwijs hebben gehad, een beetje levenswijsheid hebben opgedaan en liefst meer dan een snuffelstage in de grotemensenwereld hebben gedaan in plaats van rechtstreeks gekatapulteerd te zijn vanuit de jeugdstorm van hun partij.
Los daarvan, lekker leesvoer. Benieuwd naar de volgende 50.

Hetze Haatstra | 02-11-19 | 11:00 | 7

@Hetze Haatstra | 02-11-19 | 13:52:
Elk systeem heeft voor- en nadelen. In mijn ogen zou het wel eens nuttig zijn om met de provinciale verkiezingen bijvoorbeeld de helft van de kamerzetels eens te kiezen volgens een districtsysteem.
Denk dat dat de politicus een stuk dichter bij de burger brengt.

reservebelgië | 02-11-19 | 16:40

@reservebelgië | 02-11-19 | 16:40: als je daaraan de voorwaarde verbindt dat die kandidaten dan ook daadwerkelijk in die provincie wonen dan zou dat interssant kunnen zijn. Er zouden in elk geval meer mensen voor de PS gaan stemmen.

Hetze Haatstra | 02-11-19 | 16:53

@Hetze Haatstra | 02-11-19 | 16:53:
Uiteraard. De helft van de kamer in landelijke verkiezingen. De andere helft 2e kamerleden die tevens ook zitting hebben in de provinciale staten. Zo hebben ze de plicht uitleg te geven aan hun kiezers, en het brengt het veld zogezegd, de verantwoording aan de eigen achterban, in Den Haag.

reservebelgië | 02-11-19 | 16:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vond Barry van Galen best een goede voetballer in zijn tijd bij AZ

JanFTE | 02-11-19 | 11:00 | 1

Ik ook. Nuttiger voor de samenleving dan het nummer op dat lijstje.

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:25

Prachtig dit. Leuk concept voor een nieuw gezelschapsspel "Kent uw volksvertegenweurdiger". Bier, neutjes en vanzelfsprekend bitterballen erbij.

suscrofa | 02-11-19 | 10:57

Eens met hierboven (of beneden, ligt aan je oudste eerst, of nieuwste eerst) op nummer 1, Omtzigt

Stoep | 02-11-19 | 10:57

108 t/m 112 is leuk gevonden. blijkbaar zijn die irrelevant en overbodig wat dan wel weer klopt met de partij die ze vertegenwoordigen.

der_feldwebel | 02-11-19 | 10:57 | 3

Dat zijn de kuiven, berbaren of denen van de partij die beloond zijn voor bewezen diensten. Voornoemden zijn nog druk aan het werk om in de volgende legislatuur een plaats in te top110 te bemachtigen.

reservebelgië | 02-11-19 | 13:24

@Kuifje-in-de-EU | 02-11-19 | 14:49:
Laat deze beker aan mij voorbij gaan.
In een favorietenlijstje staan van de huidige macht is niet direct een wensdroom. Danku.

reservebelgië | 02-11-19 | 16:55

Zo dan, en nu dit hele pamflet 2 pagina's groot in de telefaag, Volkskrant, AD en NRC plempen zo dat een ieder kan lezen wat een prachtig kabinet van rariteiten we er hebben zitten.

clockandhammergame | 02-11-19 | 10:56

Öztürk van Islamitische Staat, voorgesteld als vadsige garagehouder. Met die foto van dat heethoofd erbij. Priceless.

Mental pictures all the way! Ik vind hier een mooie oldschool ROFLOL ruim voor op zn plaats.

Macroglossum | 02-11-19 | 10:56

Het merendeel der kamernamen zegt me helemaal niets. Zelfs Futselaar niet, en dat is toch een naam die zou blijven plakken. Nope, onbekend.

Deksmaat | 02-11-19 | 10:56

Goh, Thierry op een (voor Mosterdse begrippen) zéér respectabele 117e plek! Goed gedaan kerel, nu de luis-in-de-pels Otten van het toneel is verdwenen kan er weer gebouwd worden aan de partij. En over 10 jaar zal blijken dat het FvD een drietrapsraket is.

Binkoo | 02-11-19 | 10:55

Omtzigt of bosma op 1 gok ik?

deugfoob | 02-11-19 | 10:54 | 2

stemmen uiteindelijk altijd mee met de partijlijn dus beide useful idiots..

kunnenzedanniks | 02-11-19 | 11:02

Omtzigt heeft genoeg kansen gehad, maar stemt uiteindelijk altijd met de baas mee. Iedere keer wekt hij de indruk wat te kunnen bereiken en iedere keer weer is het een farce. Als hij van partij wisselt kan hij zich wellicht nog ontplooien, zoals hij nu ageert kan hij beter thuis blijven.

Frau Merkel | 02-11-19 | 12:02

"Als hij ergens begint te zwammen loopt de kots je door de mondhoeken."
Ge-wel-dig!

Rest In Privacy | 02-11-19 | 10:53

112. Martin Wörsdörfer (vvd)

111. Aukje de Vries (vvd)

110. Dennis Wiersma (vvd)

109. Arne Weverling (vvd)

108. André Bosman (vvd)

Goede omschrijving!

keestelpro | 02-11-19 | 10:52 | 6

Wellicht alter-ego's van een vvdert die 6x opstrijkt ?

suscrofa | 02-11-19 | 11:00

@deugfoob | 02-11-19 | 10:55: Welke zetelroof? Zetelroof staat nergens in de wet, net zo min als de partijen.

Frau Merkel | 02-11-19 | 12:03

In het leger noemen ze dat "kanonnenvoer".

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:24
▼ 3 antwoorden verborgen

De Vijfde colonne, met een Limburgs accent.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:47

Ik had al deze losers een gedeelde 150ste plaats gegeven. Er zit er werkelijk niet een tussen die iets kan.

Osdorpertje | 02-11-19 | 10:50 | 5

Als je niets kon ging je vroeger gewoon de muziek in, gitaar leren spelen in een bandje.

suscrofa | 02-11-19 | 11:10

@WayneGretzky*99* | 02-11-19 | 11:16:
Nou, we kiezen aantallen. De ballast/handopstekers zelf zetten de partijen op de lijst en dan krijg je niet de beste maar de omhooggeschoven moslim "want deugen" en de strategisch geplaatste vrouw "want diversiteit". Eigenlijk zou je ook moeten kunnen aangeven wie je absoluut niet in de Kamer zou willen zien.

Graaisnaaiert | 02-11-19 | 12:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Beter doe je dit soort stukkies trouwens vóór de verkiezingen.
Pak de laatste 10 van de kieslijst van iedere partij, gegarandeerd brandhout en humor om te lachen.

Berbaar | 02-11-19 | 10:49 | 1

Jacobse en Van Es zeiden al dat als zij de verkiezingen zouden winnen ze de zetels zouden vullen met jongen van de sportschool. En dat is nou precies wat de meeste politieke partijen doen. Ze hebben misschien 2 of kandidaten die er toe doen, en de rest is er alleen maar om de zetel warm te houden. Voor €100.000 per jaar.

Osdorpertje | 02-11-19 | 10:54

Een goede oplossing goed kunnen overbrengen. Het eerste heeft Thierry, het tweede niet. Gratis tip voor hem.

Sjorsch | 02-11-19 | 10:46 | 1

Toch vond ik m laatst bij een of ander stikstofdebat dan weer behoorlijk down to earth. Zou ie vaker moeten doen.

haddem | 02-11-19 | 10:48

junknieuws

nutsniet | 02-11-19 | 10:46 | 1

0800- bel karin! Ohnee die zit op de bank

haddem | 02-11-19 | 10:49

Is deze lijst gesorteerd op strafblad?

Mr_Natural | 02-11-19 | 10:46 | 1

Voorlopig lijkt het op benul cq onbenul.

reservebelgië | 02-11-19 | 13:15

Educatief stukkie en een hoop werk.
Kudos.

Berbaar | 02-11-19 | 10:44 | 6

Wat weet jij van een hoop werk. Helemaal niets dus.

WayneGretzky*99* | 02-11-19 | 11:17

Het kroontje staat U goed. Kudos.

reservebelgië | 02-11-19 | 13:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn God! Als dit een weerspiegeling is van onze "fine fleur", onze vertegenwoordigers van het volk, van ons land, dan zeg ik "lá'maar zitten!" We beginnen hélemaal opnieuw!
Ik ben benieuwd naar de volgende 50!

Du-u-u-h | 02-11-19 | 10:44

Thierry hoort in de top 10

wijnvlek | 02-11-19 | 10:42 | 3

Mwoah

Rest In Privacy | 02-11-19 | 10:52

@wijnvlek | 02-11-19 | 10:42 Klopt

Zwizalletju | 02-11-19 | 10:54

Hangt ervan af welk lijstje gemaakt wordt.
In dit lijstje iig niet voorlopig.

reservebelgië | 02-11-19 | 13:12

Klasse gedaan Monsterd! Heerlijk leesvoer op deze herfstachtige dag.

born2killn00bs | 02-11-19 | 10:41

#1 Omtzigt

gristen | 02-11-19 | 10:40 | 4

Dat denk ik ook. Verwacht verder Bosma, Hiddema hoog en Arib zal toch ook meedoen? In haar rol als voorzitster verdient zij lof.

Het gros van deze mensen moeten met zn allen op de 150ste plaats vanwege gedraai, geen mening en meeblaten volgens richtlijnen van partij politbureau’s.

Nuuk | 02-11-19 | 10:47

Als het land in verwarring is rond de verkiezingen door een aanslag of anderszins commotie rond een oppositie voorman kan een Balkenende-scenario met Omtzigt een goed alternatief zijn ja.

reservebelgië | 02-11-19 | 13:11

Dat is Greet natuurlijk.

Mahatma | 02-11-19 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ja, Thierry is de laatste tijd wel een beetje zoekende...
Maar wat zie ik daar!?! Herpakt hij nu zichzelf???

Aristotalloss | 02-11-19 | 10:40 | 1

Nope

deugfoob | 02-11-19 | 10:56

Wat is er mis met Thierry Baudet?

hallootje kadootje | 02-11-19 | 10:40 | 7

@Bensel | 02-11-19 | 10:43: Nou, ik kan met de beste wil van de wereld niet zien dat Baudet inhoudelijk iets verkeerds hebt gedaan, hij zegt voornamelijk alleen maar hele goede en rake dingen. En v.w.b. zijn stijl: zo is hij nu eenmaal, over smaak valt niet te twisten.

MAAR: als je je prioriteiten niet op orde hebt, of als de inhoud er niet toe doet (geen daden maar woorden), of als je gewoon graag in de maling genomen wilt worden door een gladde sympathieke charlatan met een babbeltruc die je vervolgens jouw ooit welvarende, democratische en vrije land langzaam de Brusselse afgrond induwt, dan kies je inderdaad beter gewoon voor Mark "middenkader" Rutte, de Harry Piekema van de EU.

hallootje kadootje | 02-11-19 | 11:02

Nogal wat maar als je hem bewust één plekje lager zet dan Graaf Denkula laat je je wel van je meest rancuneuze kant zien, hetgeen natuurlijk helemaal niks met het GeenPeil "succes" te maken heeft.

zwellevertje | 02-11-19 | 12:25

@McMarx | 02-11-19 | 10:57: Volgens mij is Mosterd geen ventje, de laatste tijd viel me op dat die vanuit een vrouwelijk perspectief schrijft. Ik sla haar artikelen vaak over, omdat Mosterd graag vermoeiend overgechargeerd of hyperbolisch schrijft en bovendien gaat het vaak over BN-ers die me totaal niet boeien. Maar toch viel het me op, Mosterd is volgens mij een vrouw.

gekwetst | 02-11-19 | 13:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Nummer 1 is Pieter Omtzigt en nummer 2 is Ronald van Raak of zit ik er naast?

Incidentje-doorlopen | 02-11-19 | 10:40 | 2

Nee, je zit raak

nee_toch? | 02-11-19 | 10:50

Bosma minstens in de top drie. Hiddema minstens in de top 4?

Rest In Privacy | 02-11-19 | 11:34

Van Haga een dweil. Welnee, een dweil heeft nog praktisch nut.

Glasgow Argus | 02-11-19 | 10:38 | 1

Eerder de vlek inderdaad

deugfoob | 02-11-19 | 10:57

Kan niet wachten op deel drie. Gokje voor de nummer 1 positie: Martin Bosma...

eerstneukendanpraten | 02-11-19 | 10:38 | 1

Absoluut Martin op 1. Deze week met zijn super conference over de freule die zijn partij kapot wilde maken. Een conference die ik zo nog maar weer eens met een biertje ga bekijken.

Kamervraag | 02-11-19 | 13:24

Jammer dat Thierry het minder doet, maar Theo Hiddema staat dan wel op een hogere plek, net zoals Wilders en Omtzigt. Het is makkelijk beloven als je in de oppositie zit, dus voorlopig blijft het zooitje nog wel.

Moestuinier | 02-11-19 | 10:37 | 3

Omtzigt. Jezusmina. "Bijt zich vast in..." en dat was het dan ook. Stemt vooral gewoon veilig met de partij mee.

haddem | 02-11-19 | 10:45

@haddem | 02-11-19 | 10:45: Dat is normaal bij alle partijen. Vergeet niet dat hij eerder op een onverkiesbare plaats stond. Alleen door voorkeursstemmen is hij toen gekozen.

Moestuinier | 02-11-19 | 11:00

Als Omzigt het christelijke juk van zich afwerpt krijgt ie mijn stem.

JWZ_JMK | 02-11-19 | 11:15

Plaats 117 voor Thierry is veel te hoog. Zet die uil op 151, daar hoort hij thuis.

Rest In Privacy | 02-11-19 | 10:34 | 4

Mensen buiten de maatschappij of die zelf geen reedt kunnen vinden een ander al snel allemaal kudt

Sjorsch | 02-11-19 | 10:41

Ik vindt t wel mooi zo. Er zijn grotere sufkutten dan Baudet, maar het blijft gewoon een piemel.

haddem | 02-11-19 | 10:46

Tja als kuifje hem op de laatste plaats ziet moet Baudet toch kwaliteiten hebben die ik nog niet zie, waar is kuifje dan zo bang voor?

jan huppeldepup | 02-11-19 | 13:13
▼ 1 antwoord verborgen

Nummer 131 staat 19 plaatsen te hoog, voor de rest klopt het wel aardig.

eerstneukendanpraten | 02-11-19 | 10:31

Geweldig dit format Mosterd! Vorige week ook zo'n heerlijk lijstje waarin alle Feyenoorders tot op het bot werden gesloopt. Ik kijk nu al uit naar de volgende 2 topics. De betreffende kamerleden waarschijnlijk ook. [emoji van tranen met tuiten]

keestelpro | 02-11-19 | 10:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl