Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GeenStijl Kamerleden Ranking: 99 t/m 50

Definitieve ranglijst van ALLE KAMERLEDEN. Vorige week 150 t/m 100, vandaag 99 t/m 50, volgende week 49 t/m 11 en daarna sluiten we af met de Top 10.

99. Klaas Dijkhoff (vvd)
Hij schijnt een leuk huis te hebben, maar ach, wat weten wij nou. Klaas werd als boy wonder van het platform geschoten door de vvd, maar de raket begint gebreken te vertonen omdat men er langzaam maar zeker achter begint te komen dat Dijkhoff helemaal niet zo veel kan. Het is wel grappig hoor, zo'n gast die pils kan drinken als een volwassene terwijl hij kijkt als Droopy de Hond, maar hij is geen groot leider en dat zal hij ook nooit worden. Gelukkig heeft Dijkhoff aangegeven dat hij geen minister-president wil worden, al weet je het met vvd'ers en beloftes maar nooit.

98. Monica den Boer (D66)
Die van 'personeelsbeleid dat het aantal blanken dat werkt voor de overheid moet terugdringen' (*). Nu zijn wij zo kleurenblind is een witte haai maar vervang het woordje 'blanken' door een ander kleurtje en je hebt ophef van hier tot aan Pieter Klok. Monica den Boer is gewoon een stomme racist.

97. Maarten Hijink (SP)
Net als Dijkhoff best een vlotte gast, alleen bij deze kerel is het natuurlijk wat minder gemaakt. vvd'ers gaan namelijk de politiek in teneinde 's avonds naakt voor de spiegel te kunnen staan terwijl ze trotse opmerkingen maken over hun kleine vvd'ertje, en veel SP'ers gaan de politiek in omdat ze daadwerkelijk iets willen betekenen voor de mensheid. Dat ze nooit iets bereiken, en we deze dude derhalve nooit iets tastbaars zien creëren, is een tweede.

96. Joost Sneller (D66) & 95. Rutger Schonis (D66)
Joost Sneller en Rutger Schonis, samen met de eerder genoemde Matthijs Sienot de harde lullen-tridente van D66. Grapje natuurlijk, want ze spelen niks klaar, je ziet ze nooit, je hebt geen idee wat ze doen en waarom ze er zijn.

94. Gidi Markuszower (PVV)
Gidi Markuszower alias 'De Wapenjood'. Pittige bijnaam voor een Kamerlid maar Gidi heeft dan ook hard zijn best gedaan om de bijnaam 'De Wapenjood' te verdienen. Trok zich in het verleden terug als kandidaat voor de PVV en warempel, daar is hij weer. Gidi 'De Wapenjood' heeft een touwtje gespannen van het bedenkelijke randje van de PVV naar een nog bedenkelijker randje en daar staat hij dan trots op te balanceren. Best wel knap, voor een PVV'er.

93. Steven van Weyenberg (D66)
Hij ziet eruit als Sjoerd Sjoerdsma, maar dan net iets minder onhebbelijk. Sjoerd Sjoerdsma is immers een uitermate vervelend figuur.

92. William Moorlag (PvdA)
Parasitaire graai-PvdA'er die de gehandicaptenwet omzeilde middels een schijnconstructie, zogenaamd een van de stokpaardjes van de PvdA, maar Moorlag mocht gewoon blijven zitten. Dat zegt veel over Moorlag en het zegt nog meer over de ruggengraat van de PvdA. In de top van de partij waren ze kennelijk te achterlijk om deze zeldzaam grote lul gewoon buiten te gooien. Waarom staat hij eigenlijk op plek 92, met terugwerkende kracht degraderen we hem naar het rechterrijtje, ergens als toevoeging van plek 148.

91. Lilianne Ploumen (PvdA)
Absoluut geen leuke mevrouw. Je hebt altijd het idee dat het mechanisme van Lilianne Ploumen functioneert op een vervelende cocktail van minachting en grootheidswaanzin. Voor de bühne lekker deugen en van binnen zo verrot als een afgebroken tak van een dode boom. Nee, die Ploumen, meh.

90. Machiel de Graaf (PVV)
Rechtse houwdegen die vroeger allerlei functies gewoon allemaal tegelijk deed, maar die storm zonder problemen wist te overleven. Nu maakt hij in de Tweede Kamer een beetje ruzie met de vleermuizen van Denk. Die fittie met Öztürk, hartstikke vermakelijke televisie, maar een politiek wereldwonder is hij natuurlijk niet. Desalniettemin een verdienstelijke plek in de Top 100.

89. Rudmer Heerema (vvd)
Vileine haatsmurf die doet of alle PVV'ers ongebreidelde fascisten zijn. Het is een van de weinige keren dat Heerema zijn mond open trok om zich te mengen in een vorm van debat, mits je eendimensionale op personen gerichte uithalen kan beschouwen als 'debat'. De rest van de tijd houdt hij zich een beetje bezig met gelul over sport en dieren. Een vvd'er zou echter geen vvd'er zijn als er niet te pas en te onpas het woordje 'ondernemers' aan de haren bij wordt gesleept.

88. Paul Smeulders (GroenLinks)
Paul Smeulders, daar had nog nooit iemand van gehoord, tot hij door een tabaksfabrikant werd benaderd om lobbywerk te verrichten. Fucking bizar, vond Paul Smeulders het allemaal, om de hele mikmak maar integraal op internet te gooien. Goed zo Paul, nu ben je in ieder geval een bekend Kamerlid.

87. Daniel Koerhuis (vvd)
Werd door zijn eigenste partijbaron Jozias van Aartsen (rip) weggezet als 'nog zo'n vvd-Kamerlid' en hoewel Jozias van Aartsen een ontzettende druif is, klopt het natuurlijk wel: Daniel Koerhuis is 'nog zo'n Kamerlid'. Volledig inwisselbaar voor een ander Kamerlid is hij echter niet, want bij iedere verandering zou de vvd erop vooruitgaan. Koerhuis is namelijk su-per-dom, zo weten we nog van percentagegate. Koerhuis is tevens degene die zich compleet voor lul zette met dat oerdomme filmpje op het Malieveld, samen met zo'n andere vvd-clown. Nee, deze Koerhuis, dat is 'm niet.

86. Sven Koopmans (vvd)
Gek genoeg zien we Sven Koopmans de laatste tijd ineens aanschuiven bij van die televisieprogrammaatjes, weliswaar niet op prime time maar toch, en dat terwijl hij de uitstraling heeft van een kletsje water dat door een gaatje naar beneden sijpelt. Precies, Sven Koopmans is een druppie. Je hebt van die mensen die persoonlijkheid hebben, als zij een restaurant binnenkomen kijkt iedereen even om, maar als Sven Koopmans een restaurant binnenkomt begint iedereen heel ongemakkelijk te gniffelen.

85. Vicky Maeijer (PVV)
De jonge Vicky is door Geert gebombardeerd tot hét politieke toptalent van de PVV, maar naast de botte (maar bij vlagen nog altijd vlijmscherpe) zaag van Geert en de legendarische optredens van Martin Bosma blijven er weinig schijnwerpers over om danspasjes in te maken. Dat doet Maeijer dan ook niet. Ze zal vast wel iets kunnen, maar we zien het niet.

84. Harry van der Molen (CDA)
Het hoogtepunt van Harry van der Molen is iets met 'kijkwijzer op YouTube', zooooo oersaai CDA'erig, en dan weet je precies hoe het staat met de rest van de daden van Harry van der Molen.

83. Salima Belhaj (D66)
Betichtte uw favoriete website van seksiesjme en dat vonden we nogal kinderachtig. Belhaj faalde natuurlijk opzichtig, want GeenStijl is inmiddels een jaar onafhankelijk, gaat harder dan ooit en het is nog nooit zo gezellig geweest op de redactievloer. Spartacus komt iedere ochtend fluitend binnen, en dan begroet ondergetekende hem met een welgemeend 'What's up, lil' dicky?' Iedereen lachen, en we denken helemaal nooit meer aan Salima Belhaj en haar stomme Kamervragen.

82. Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
Zzzzzzz huh wat? O ja, Gert-Jan Segers. Alias de Rambo van Lisse. Wat een verschrikkelijk saaie drol is deze meneer. Gert-Jan Segers praat over het gezin als een kind over zijn Lego, over bouwstenen en grondslag en verbanden enzo. De laatste keer dat Gert-Jan Segers in de paaldansclub was moet wel heel lang geleden zijn. Sterker nog, als Gert-Jan Segers nooit in een paaldansclub is geweest zal het ons ook helemaal niets verbazen.

81. Paul van Meenen (D66)
Paul van Meenen met zijn dichtgetikte kop, ook al zo iemand die alle PVV'ers ervan verdenkt kampbeul te zijn geweest in WOII. Was kandidaat om in plaats van Rob Jetten fractievoorzitter van D66 te worden en Rob Jetten is een verschrikkelijke vent, maar Paul van Meenen scoort ook een 9,5 op de Schaal van Superdildo.

80. Bart Smals (vvd)
Wie?

79. Bart Snels (GroenLinks)
Hi-hi-hi, ha-ha-ha, Jesse Klaver noemt Bart Snels altijd 'de fractie-intellectueel'. Dan slaan ze elkaar op de schouder en dan vertellen ze verhalen over wat ze gisteren nou weer hebben gedaan. Als je op je eigen fractiepagina schrijft 'zijn honger naar nieuwe inzichten is onstilbaar' weet je wel dat deze gabber een onmetelijk egomaan type is, met kluchtig geleuter over 'rechtse dogma's in de financieel economische politiek'. Gaap.

78. Kelly Regterschot (vvd)
Zie 80, Bart Smals

77. Achraf Bouali (D66)
Achraf Bouali, de 176-671 van D66. Bij zijn vorige werkgever, het MinBuZa, werden er 'forse klachten' ingediend tegen zijn functioneren, wat hem chantabel maakt, maar je weet meteen dat het ze bij D66 helemaal niks boeit. Ze zitten op hun eigen morele hoogpaard te wijzen naar anderen en als er iemand op de grond klettert zitten ze nog steeds op hun morele hoogpaard naar anderen te wijzen. Daar kan Bouali ook niets aan doen, die kan namelijk weinig.

76. Michiel van Nispen (SP)
Michiel van Nispen scharrelde een beetje rond op advocatenkantoren en toen zei iemand tegen hem dat hij maar moest gaan kiezen tussen Amnesty en de SP. Het werd de SP. Einde inleiding over Michiel van Nispen, een prima mannetje verder. Doet een beetje justitie, heeft verstand van zaken en verder heeft Nederland niet veel last van 'm.

75. Antje Diertens (D66)
Alweer zo'n keihard knalpatroon van D66. Zegt zelf al dat ze bezig is aan de derde helft van haar leven en dat zullen we dan ook maar niet ontkennen. Antje doet verder weinig vliegen kwaad, behalve dat ze actief is voor D66, en dat is schandaleus genoeg.

74. Cem Laçin (SP)
Goeie baard! Werd door de landverraders van DENK weggezet als landverrader dus we hoeven niet bang te zijn dat meneer zich aan gaat sluiten bij onze gevleugelde vrienden. Hij zal toch wat alternatieven moeten zoeken, wat Marijnissen trekt weliswaar aan de kar, maar die zit al een tijdje muurvast in de modder.

73. Vera Bergkamp (D66)
LHBTI-leidster en hoedster van de progressieve kroonjuwelen van de partij die verder niet veel kroonjuwelen meer heeft. Als er een enge haatchristen met een Nashville-pamflet staat te zwaaien paradeert Bergkamp heel stoer hand in hand door de gangen van de Tweede Kamer, pardoes rechtstreeks in de lens van een ANP-fotograaf, heel toevallig allemaal. Zodra iemand voorzichtig te berde brengt dat homoseksualiteit binnen de islam ook niet per se gezien wordt als halal is Bergkamp de eerste om hysterisch 'islamofobie' te gillen. Die LHBTI-progressief-Islam-conservatief-paradox, daar hebben de D66'ers toch wonderlijk weinig kaas van gegeten.

72. Zohair El Yassini (vvd)
Kijk Marokkanen die schijt hebben aan de Nederlandse wet, zo kan het ook! Deze pik komt uit een Utrechtse kansenwijk, wilde wat van zijn leven maken, schopte het tot de Tweede Kamer, vindt Nederland 'het geweldigste land om in te leven' en heeft het zelfs over de 'Dutch Dream'.  Het is jammer dat hij zo onzichtbaar als de neten is, anders zou het écht een voorbeeld kunnen zijn voor ""jongeren"" die een politieke carrière nastreven - zonder meteen bij Denk te belanden, dat is.

71. Jessica van Eijs (D66)
Dat obligatoire geleuter over 'je best doen voor een inclusieve samenleving' geloven we wel uit de mond van een meid die zo blank is als een pak yoghurt, maar verder is het best wel een frisse verschijning. Houdt zich vooral bezig met Brabant en dat is ook wel een keer leuk, want D66 bestaat verder uit oervervelende grachtengordelpaupers.

70. Maarten Groothuizen (D66)
Houdt zich kennelijk bezig met justitie en advocaten enzo, maar verder geen idee wie deze gozer is.

69. Lisa Westerveld (GroenLinks)
Mwoah.

68. Erik Ziengs (vvd)
Natuuuuuuurlijk, een oud-ondernemer. Zijn politieke carrière werd gelanceerd door Halbe Zijlstra en in die hoedanigheid, als rechterhand in de non-soloseksuele zin van het woord, was hij overal bij. Behalve in de datsja van Poetin dan, daar was hij niet bij.

67. Rens Raemakers (D66)
Piepjonge gast die zich inzet voor de belangen van jongeren, en daar hebben we er niet zo veel van in de Kamer, dus dat is mooi. Versloeg kanker en dat is hartstikke mooi. Zit bij D66 en dat is minder mooi.

666. Kees van der Staaij (SGP)
Kees van der Staaij, een instrument van God met een duivel in zijn onderbroekje. Grapje natuurlijk, Kees van der Staaij is helemaal geen instrument van God. Kees van der Staaij is een gele M&M die tien jaar over datum is. Van de buitenkant best wel guitig en hebbelijk, maar van binnen door en door verrot. Personen die politieke invloed uitoefenen met de hand op een of ander sprookjesboek, zie ook Öztürk cum suis en al die andere idiote Gristenmakkers, ze zijn hartstikke gevaarlijk.

65. Erik Ronnes (CDA)
[Nog uitzoeken of Erik Ronnes nog leeft]

64. Corinne Ellemeet (GroenLinks)
Corinne Ellemeet, een bladhark van een vrouw die uitermate onhandige uitspraken deed over het vermoorden van bejaarden. Alle 65+'ers weigeren bij de deur van de polikliniek, kom nou. Gelukkig is Corinne Ellemeet zelf al 64 en hoeven we dus niet lang te wachten voor ze zelf een keer op een voor haar gesloten deur staat te bonzen.

63. Edgar Mulder (PVV)
Edgar Mulder, dat is een Nederlander 'die Nederland heeft zien veranderen' en dan weet je wel waar Abraham de mosterd haalt. Bij de PVV, waar hij niet te vaak op spannende uitspraken te betrappen is, en dat vindt Geert helemaal pri-ma.

62. René Peters (CDA)
Wie was in 2017 op de kandidatenlijst van het CDA de nummer 3, na Sybrand Buma en Mona Keijzer maar nog voor Pieter Omtzigt en Madeleine van Toorenburg? Ja, jullie weten nu dat het om René Peters gaat, aangezien zijn naam boven dit stukje staat, maar anders hadden jullie het nooit geweten. René Peters lijkt trouwens wel heel erg op Peter Griffin.

61. Wim-Jan Renkema (GroenLinks)
Onzichtbaar.

60. Léon de Jong (PVV)
Léon de Jong doet dingen bij de PVV al kent iedereen hem er vooral van dat hij ook dingen doet bij Fleur Agema. Dat is wel fijn aan deze twee, dat je thuis nooit je denkbeelden hoeft uit te leggen of dat je moet aanhoren dat 'er ook islamitische mensen zijn die wel heel aardig zijn', maar dat je gewoon lekker kan rondzwemmen in een warm bad van je eigen gelijk.

59. Nevin Özütok (GroenLinks)
We hadden Nevin al op 59 staan toen ze met dat malle islamofoben-lijstje kwam. Nou fok joe, Ozutok, en zet ons maar op je hitlist.

58. John Kerstens (PvdA)
Helaas terug van weggeweest. Kerstens viel buiten de boot omdat heel Nederland heeft gezien dat de PvdA best wel stom is. Hij dacht natuurlijk dat hij het wel zou redden met zijn elfde plek op de kieslijst, maar helaas. Als invaller zit Kerstens weer in de Tweede Kamer en nu kan hij mooi weer zagen aan de stoelpoten van zijn leidinggevenden, want puntje bij paaltje denkt John Kerstens maar aan één ding en dat is John Kerstens.

57. Attje Kuiken (PvdA)
Attje Kuiken, een dinosauriër in de Tweede Kamer maar als je haar hoogtepunten op een rijtje zet ben je snel klaar. Ze sneerde een keertje naar Theo Hiddema en ze werd een keer duizelig tijdens een debat. Neen, ze heeft een grappige naam, maar een hoogvlieger is dit Kuiken niet.

56. Sandra Beckerman (SP)
Sandra de Scheefwoner incasseert een fantastisch salaris, maar dat levert ze voor een groot deel in bij de familie Mao. Blijft er genoeg over om een normale woning te vinden maar Sandra zit gewoon lekker sociale huur. Die arme mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning omdat ze zich niet meer kunnen veroorloven mogen mooi doodvriezen.

55. Judith Tielen (vvd)
Kwam als reserve in de Tweede Kamer en dat is te zien, want op de voorgrond is ze niet te vinden. Dat mag niet van de hoge heren; tot de intellectuele voorhoede van de vvd behoort Judith Tielen immers allerminst. Fun fact: als je de L in haar achternaam verandert in een T staat er 'Tieten'.

54. Tony van Dijck (PVV)
Dingen die je niet wist over Tony van Dijck. Hij heet eigenlijk Teun van Dijck maar zijn artiestennaam was Tony Saxofoni en daarom heet hij nu maar Tony. Hij is volgens Wikipedia getrouwd met een voormalig miss Curacao en wie zijn wij om daaraan te twijfelen. Bij de verkiezingen van 2006 was hij het Kamerlid dat het minste aantal voorkeursstemmen behaalde. Einde.

53. Kirsten van den Hul (PvdA)
Kirsten van den Hul, een dna-mengsel van van Rapper Joost en een albino met een kort pittig kapsel, is de vrouwelijke versie van Frans Timmermans. Haar grootste politieke voorbeeld is Job Cohen en dan weet je wel hoe laat het is. Geen idee hoeveel scheepsbouwers de Titanic als voorbeeld nemen, of hoeveel voetbaltrainers de wissel Arjen Robben-Paul Bosvelt een geniale zet vinden, maar het zullen er niet veel zijn.

52. Eppo Bruins (ChristenUnie)
Wij dachten altijd dat de Eppo een kinderblad was, maar dat bleek de Okki te zijn. Weer wat geleerd. Voorts is Eppo Bruins eigenlijk wel een prima Kamerlid. Een snuggere gast, niet te benauwd zijn mond open te trekken, alleen jammer dat hij op de plee altijd de Bijbel leest. Je moet die blaadjes juist gebruiken om je dikke kont mee af te vegen.

51. Dilan Yeşilgöz-Zegerius (vvd)
Dilan praat altijd heel grappig met Tom Staal over voetbal en voor de rest heeft ze wel een beetje een grote mond, de slogan van de vvd 'niet denken maar doen' is haar op haar lijf geschreven, ware het niet dat er van die stoere praatjes bijzonder weinig terechtkomt. Als een de meest mediagenieke figuren in een partij vol dooie lullen wordt Dilan regelmatig naar voren geschoven door de partijbonzen en dat is best okee, want al met al is het wel een geinige verschijning.

50. Albert van den Bosch (vvd)
Ook deze vvd'er is gek genoeg best een mooie lul. Baarde opzien toen hij als burgemeester van Zaltbommel keihard moest lachen toen overvallers in elkaar werden gebietst. De hardballer-kant van de vvd, zeg maar, ware het niet dat hij nu onder de plak zit en ideologisch volledig is afgestompt door de oervervelende partijdiscipline van de liberalen. In tegenstelling tot Dilan mag hij zich immers niet profileren. Derhalve, plek 50.

VOLGENDE WEEK ROND DEZE TIJD: 49 T/M 11

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
kaplaarzenverkoper | 10-11-19 | 02:44

Je weet gewoon dat een hoop kamerleden dit lezen. Dat die eerste 100 kamerleden smakelijk moesten lachen om die top 50 van vorige week, waar ze zelf niet in stonden. En dat er nu daarvan weer de helft boos is... en volgende week iedereen. Dat is gewoon grappig.

Middensteun | 09-11-19 | 19:30

Mosterd is wel een beetje een gristenbasher. Voelt een beetje quit achtig aan. Boos op God terwijl de mens kwaad doet. Mosterd zou eens moeten lezen in de bijbel over Jezus. Wordt je wijzer van.

nerugaer | 09-11-19 | 18:27 | 1

De bijbel? Als je daar je vertrouwen in legt moet je ook weten waar dat boek origineel vandaan komt ; de Soemeriërs. Ga daar maar eens over lezen, wordt je wijzer van ( en Anti-Theïst).

Haram_Kafir_4ever | 10-11-19 | 02:35

Qua inhoud zijn Ronald van Raak (SP), Bosma (PVV) en Harm Beertema (PVV) wat mij betreft toppers. Inhoudsloze manipulatiepoppen: Jetten en Klaver. En laat Hiddema eens Rutte lekker fileren, want types als Joost Vullings, van der Wulp, en Eppo Van Rosenthal (geen lachspieren) stellen toch nooit de echte vragen. Ook niet als ze de kans krijgen.

SchweinchenDick | 09-11-19 | 17:54 | 1

Omzigt (CDA) is ook een kanjer maar verbindt geen stemgedrag aan zijn eigen conclusies.

SchweinchenDick | 09-11-19 | 18:18

Rang, dat was vroeger een rolletje gekleurde fruit-zuigsnoepjes. King was een rolletje pepermunt. RangKing, ik krijg er nu weer zin in.

JvanDeventer | 09-11-19 | 17:42 | 1

Bah, fruit en pepermunt gaan niet samen.. Weleens je tanden gepoetst en daarna een jus d' Orange geklapt? Not the hachellen..

VerganeGlorie | 10-11-19 | 22:32

Hulde voor deze vrouwen en mannen die keihard werken om het land te vertegenwoordigen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 17:15

Mijn persoonlijke lijstje: op plaats 2) Martin Bosma(n)* (Door die enge Denk altijd continu als "meneer Bosman" aangesproken*) omdat je in Youtube alleen maar hoeft in te tikken "martin bosma sloopt" je je al kapot kan lachen om zijn analyses in die talrijke video's, deze man zit in de Tweede Kamer, maar heeft zijn werkelijke roeping als cabaretier duidelijk gemist, en op plaats 1) Thierry Baudet, omdat hij leeft als een 19de-eeuwer, zoals hij zelf zegt, leest zogenaamd geen kranten en kijkt geen tv (dat geloof ik dan weer wel), heeft wel alle mogelijke soorten social-media apps op zijn smartphone, weet wel alles qua actualiteit, dus hoe kan dat dan, zet zijn naaktselfies gewoon voor de hele wereld online, boeien, zodra hij over uilen van Minerva begint of Latijns tokkelt, haakt 95% van de Nederlandse bevolking al af wegens te weinig iq-punten, en omdat hij natuurlijk over een paar jaar die robot-Rutte met zijn gepikte oneliners van oa Bill Clinton aflost als minister president, en ik ontzettend benieuwd ben hoe Baudet Nederland gaat besturen met zijn authentieke meningen niet gekopieerd van anderen en zijn duidelijke toekomstvisie. Ohja, en ik ben stiekum verliefd op Baudet zijn vriendin. (kan ik gerust zeggen, want Baudet leest niks online)

onesizefitsall | 09-11-19 | 14:06 | 2

Kijk maar uit narcisten zijn wraakzuchtige mensjes.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 15:46

Geen wonder dat dit land een bananen-monarchie, een narcostaat, een failed state is.
Een land krijgt de regering/overheid die het verdient (door zo te stemmen). Dát nog wel, dat "stemmen", maar een stem wordt nutteloos gemaakt door een cordon-sanitaire van het partijkartel of door een oekaze vanuit Brussel.

Du-u-u-h | 09-11-19 | 13:44

Van der Staaij is een betrouwbaar politicus en weet vaak met humor zijn standpunten over te brengen. Ben zelfs geen Christen, maar vind wel dat hij een hogere ranking zou moeten krijgen

Rens003 | 09-11-19 | 13:43

Lilianne Ploumen is toch die ene die vooral haar eigen projectjes liep te promoten in binnen- en buitenland?

photto | 09-11-19 | 12:54 | 1

Was dat niet Bertje Koenders, de grootste flapdrol die de PvdA ooit heeft gehad?

SchweinchenDick | 09-11-19 | 17:41

Dat het allemaal poepzakken zijn, weten we wel, GS. Wat we nodig hebben is informatie over hun opleiding (als ze die al hebben genoten), hun successen (als die er al zijn) en hun liegen, bedriegen en falen. Feiten moeten in het artikel staan. Alleen daarmee kan aangetoond worden dat we in een waardeloos systeem leven, geregeerd door nietsnutten en dat dringend het actief en passief kiesrecht aangepast dient te worden. Het begint echter met keiharde feiten. Alleen een lijstje met meningen over het uiterlijk etc. is grappig, maar draagt niks bij. Voor de stomme meningen hebben we de reaguurders al ;)

Der Lehrer | 09-11-19 | 12:50 | 10

@Der Lehrer | 09-11-19 | 15:39: Je hebt me overtuigd: dood aan de parasieten!

Mensen die nooit iets bijdragen: heb jij uberhaupt enig idee welke essentiële maatschappelijke processen draaien op bijvoorbeeld vrijwilligerswerk? Of het fenomeen huisvrouw, voor zover er in ons land nog huishoudens zijn die zich die functie kunnen permitteren?

En je laten bijscholen terwijl je meer kennis en ervaring hebt in je kleine teen, dan al je docenten bij elkaar: heel zinvol.

Nee vriend, jij hebt nog een hele lange weg te gaan voor je met de grote mensen op niveau kunt meekomen. Daarbij wens ik je overigens, en zonder ironie, heel veel succes.

Mvg, een loser.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 16:03

@Hetkanverkeren | 09-11-19 | 16:03:
Jammer dat je mijn woorden direct in het extreme trekt. Dat is een flauw trucje.

Geen enkel systeem is perfect, maar het gaat erom het beste van meerdere kwaden te kiezen. Ook jij vindt dat er te weinig kwaliteit zit bij bestuurders - dus wat kun je er concreet aan doen? Ook een Mark Harbers bijvoorbeeld - niks afgemaakt, nooit een echte baan gehad, wel een mening en wel het land besturen. Daar ben ik op tegen.
Ik heb overigens zeker wel respect voor huisvrouwen - al ken ik inderdaad ook geen gezin meer dat zich dat kan permitteren.

Als een bijscholing voor een nieuwe functie teveel moeite is, dan ben je per definitie niet geschikt.

Der Lehrer | 09-11-19 | 16:54

@Der Lehrer | 09-11-19 | 16:54: Vooruit, jij je zin: voortaan alleen nog maar afgestudeerde politicologen in de politiek. Die hebben er tenslotte verstand van. En pas in de regering na een zorgvuldig peer reviewed succesvol promotietraject.

PS: zonder dollen. Je ideeën staan me inhoudelijk totaal niet aan, maar ik neem de krenten in je plempselpap graag mee om eens rustig over na te denken. Dank voor deze gedachtewisseling!

En dan nu kokkerellen en later vanavond S02 van The end of the f**ing world bingen. Toeval bestaat niet :-)

Rest In Privacy | 09-11-19 | 17:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Niet warm, niet koud, maar lauw, deze groep middelmatigen waaronder de christelijke voorlieden: U zult worden uitgespuwd.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-11-19 | 12:48 | 1

Precies. De SGP houdt aan haar standpunten vast. Daarom worden ze bespot en gehaat, ook in zogeheten christelijke kringen.

Arachne | 09-11-19 | 13:55

Denk dat met de kennis van nu Ploumen plaats 150 wel verdiend heeft.

jochum1980 | 09-11-19 | 12:20

"80. Bart Smals (vvd)
Wie?"

Zit er net, vervangt iemand die met zwangerschapsverlof is, dus ook zo weer weg. In het dagelijks leven apotheker.

Tapu | 09-11-19 | 11:57 | 1

Dan moet ze maar hopen dat haar baantje niet is ingenomen door al die hierheen geimmigreerde apothekers.

peterdh | 09-11-19 | 16:45

Hoi Mostert. Ik weet niet of het de bedoeling was maar ik heb erg moeten lachen om de hilarische omschrijvingen van onze tweede kamerleden. Het treurige niveau in het parlement is goed waarneembaar als Theo Hiddema spreekt. Aan al die koppen is dan te zien; waar heeft die man het over? En dat moet dan namens ons de regering controleren!?

joepiedepeopie | 09-11-19 | 11:48

Mijn top 2: Ronald ‘Het Huis van Klokkenluiders’ van Raak en Pieter Hoe Lang Nog Voor Het Cda Omtzigt.

doedeljantje | 09-11-19 | 11:40 | 1

Je doelt op Pieter Kruipt Voor Het CDA Omtzigt?

eastender | 09-11-19 | 13:36

Ach ja, die Dilan die voor de spiegel lieve woordjes fluistert naar haar kleine vvdertje: poespoespoes.

#teamsoixanteneuf

En nou de rest nog! Heerlijk dit.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 11:39

Treurig lijstje middenmoters, we kennen er hooguit een handvol van. Best triest eigenlijk.

Spiderman1 | 09-11-19 | 11:33

Ze staan bijna allemaal op nummer 1, als het gaat om het verkloten van Nederland.

tsjajaja | 09-11-19 | 11:15

En weer wordt het Christendom in een adem genoemd met de islam (Staaij - Osturk). Met dezelfde domheid zou je kunnen zeggen dat de CDA fout is want NSDAP. Jammer dat GS meegaat in de behoeft 'dan maar tegen alle geloven te zijn'.

bleached | 09-11-19 | 11:13 | 1

Christen Dom Appel is het natuurlijk wel. Tegenstemmen bij de motie Baudet inzake zandzang, vandaag een slechte beurt over Zwarte Piet want 'we lopen niet meer op klompen'. Zolang we nog kinderen van 3 en 4 en vijf hebben die de buurman niet mogen herkennen blijft Zwarte Piet, kindervriend en primair rolmodel, Zwarte Piet. Maar Chr. Dom heeft geen idee. Jammer dat er nog CDA ers zijn die de top 50 halen. Dat vd Staaij op 666 staat kon natuurlijk hier want gebbetje maar het SGP is de enige van de confessionele partijen die wakker is over de islam.

eastender | 09-11-19 | 13:45

Tja, wat moeten we hier nu mee? Dit voegt 0,0 toe, er is ook niet echt serieus nagedacht over de ranking lijkt het.

stiefelen | 09-11-19 | 11:11 | 1

Beetje van hetzelfde allooi als jouw tegel dus...

peterdh | 09-11-19 | 16:47

Diepe buiging Mosterd ....
Had circus Boltini destijds maar kunnen beschikken over dit soort clowns ( enkele uitgesloten ) hadden velen vandaag de dag nog kunnen genieten ....

Pjotterdjotter | 09-11-19 | 11:11

Weinig inhoud, dit stukje. GS kent 80% niet eens dus lult wat in de ruimte en haalt wat van Wikipedia. Leuk voor een stagiair maar meer ook niet.

Busverhuur | 09-11-19 | 11:04

Attje Kuiken verdient een hogere plek in dit lijstje, naar mijn mening. Ze heeft, wat mij betreft een dikke plus achter haar naam, omdat zij zich onvermoeibaar blijft inzetten voor zedenslachtoffers. Mede door haar, (nav de 'Hoornse zedenzaak') vind er onderzoek plaats ten aanzien van de behandeling, van zedenslachtoffers. Ik heb haar ontmoet, een ontzettend betrokken politica. Niet mijn partij, maar desondanks chapeau.

Lubitch | 09-11-19 | 10:50 | 5

@beldewouten | 09-11-19 | 11:04: Klopt, ik heb er meerdere ontmoet, degenen die ik heb ontmoet, voelen de verantwoording en willen juist die volksvertegenwoordiger zijn, die wij verwachten. Uitzonderingen daargelaten, met personen van partijen waar ik helemaal niets mee heb. Het harde werken word jammer genoeg niet altijd beloond, maar toch zijn er de lichtpuntjes.

Lubitch | 09-11-19 | 11:36

Eens! In Emmen stond ze samen met actievoerders bij de gesloten poort van de Jehova getuigen sekte, die kindermisbruikers de hand boven het hoofd houdt. Ze gaf daar ook een bevlogen toespraak waarin ze schande sprak van de afhoudende houding van de leiders. Mede daardoor is er nu eindelijk een onderzoek in gang gezet. Eigenlijk past ze beter bij de SP. Ronald van Raak zet zich hier ook voor in.

Wiebenick | 09-11-19 | 11:43

Als ze zich echt druk zou maken om zedenslachtoffers had ze zich wel harder tegen Demmink uitgesproken. Of toen het zoveelste misbruikschandaal in AZCs naar buiten kwam. Of toen de Nederlandse bevolking tegen importuitschot beschermd moest worden door de grenzen te sluiten. Of toen IS moordbruidjes buiten de deur gehouden moesten worden. Of toen Rutte IS steunde met Toyota's. Of toen de Yezidi vrouwen verkracht en als slaven verkocht werden. Het is een doos die een roeping moest hebben om nog iets nuttigs van haar leven te maken en haar eigen issues gebruikt om nog wat stemmen te winnen en haar eigen ego op te poetsen. Fijn om te horen dat ze bij u sympathiek overkomt, ze zou haar werk moeten doen: het beschermen van de belangen van de Nederlandse bevolking door de regering te controleren. Actie voeren bij Jehova's hoort daar niet bij. Haar werk is in de Tweede Kamer. Heeft ze daar haar mond open gedaan?

Frau Merkel | 09-11-19 | 18:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik weet niet wat ze politiek voorstelt, wrsch even weinig als de gemiddelde VVDer, maar ze ziet er tenminste erg lekker uit: Lisa Westerveld verdient beter!

Civetta | 09-11-19 | 10:31

Gisteravond per ongeluk net een uitzending van Politieke Partijen gezien. Dijkhof, VVD. OMFG! Stond hij sec een betoog te houden over Eindhoven, PSV en Phillips. What The Fuck? Zet hem maar op 151 inderdaad.

darmflora | 09-11-19 | 10:31 | 1

Deze man is inderdaad volkomen nutteloos.

Civetta | 09-11-19 | 10:32

Gaat het nu om standpunten of om hoe de politicus is? Van der Staaij wordt afgerekend op standpunten terwijl jullie Baudet vorige week afrekenden op zijn gedrag. Nietszeggende ranking dit.

MasterfulOne | 09-11-19 | 10:30 | 1

Een goede politicus heeft de juiste standpunten, houdt die vast, en gedraagt zich behoorlijk. Dat laatste helpt om ook nog wat van die standpunten daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Muxje | 09-11-19 | 10:37

Ik zie geen verschil .
Het zijn allemaal dezelfde.
Eigenbelang eerst

likmegaties | 09-11-19 | 10:29 | 1

Het zijn ook allemaal dezelfde. Allemaal Rutte met heel veel verschillende paspoorten.

Nuuk | 09-11-19 | 10:56

Toen België een jaar zonder regering zat. Niemand iets van gemerkt. Hier zit u de 100 meest overbodige werknemers van het land.

azijnseikerT | 09-11-19 | 10:25 | 3

Provincies direct onder EU bestuur laten vallen, omdat die uiteindelijk toch bepaald wat ze moeten doen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitkeringen, onderwijs, politie, en andere voorzieningen dus daar lokaal over stemmen en alleen nog lokaal belasting innen klinkt ook wel logies. Aardgas inkomsten niet meer via het rijk, bijdrage aan de EU en eventuele EU-belastingen direct naar de EU (alleen voor de delen van het koninkrijk die nog lid zijn van de EU natuurlijk).

Als we in een democratie macht over kunnen dragen aan de EU dan moet de regering ook alles over kunnen dragen aan de provincies en zichzelf opheffen.

W_F | 09-11-19 | 10:38

@W_F | 09-11-19 | 10:38: wauw een Europese superstaat. Zelfs de Duitsers zouden in opkomst komen bij de gedachte. Totaal geen draagvlak voor.

azijnseikerT | 09-11-19 | 10:42

Et tu Brute?

“ Personen die politieke invloed uitoefenen met de hand op een of ander sprookjesboek, zie ook Öztürk cum suis en al die andere idiote Gristenmakkers, ze zijn hartstikke gevaarlijk.”

Geen Stijl moet maar eens mee ophouden conservatieve christenen met conservatieve moslims. De laatsten zijn een stuk gevaarlijker dan de eerste en er zijn er meer van. Bovendien zijn wij hier niet bij Joop.

BigKnor | 09-11-19 | 10:24 | 4

Sprookjes boek blijft een spookjes boek ...................

Ervaringsdeskundige | 09-11-19 | 10:51

De nu levende gristenmens weet niet wat er is gebeurd waardoor de voorouders zijn gedwongen gristenmens te worden. Praktisch niemand is nog op de hoogte van het verhaal van de dood van Baldr.
Vele genocides hebben er de afgelopen eeuwen plaatsgevonden en het is nu de één die de deur openhoudt voor de ander.
Bittere waarheid. De derde hond is geen haar beter dan de andere twee.

hallevvezool | 09-11-19 | 10:58

@Winter_is_coming | 09-11-19 | 10:30: Tuurlijk slaat het nergens op. Hij probeert een van hun standpunten weer even op het scherm te krijgen. Dat hele stikstofgebeuren slaat nergens op. Hij heeft het punt wel weer op de agenda.

Frau Merkel | 09-11-19 | 18:58
▼ 1 antwoord verborgen

Dus Ozutuk staat een heel eskadron hoger dan Baudet? Dat hij de laatste tijd aan het wankelen en klooien is ok, maar zo'n Turkse cryptofasciste op 59 lijkt me een poging om het roze weblog te verschonen van verdachtmakingen (zeg maar dezelfde die Baudet stelselmatig naar z'n kop krijgt - waardoor je misschien wat raar gaat doen.)

kapoerewiet | 09-11-19 | 10:23 | 1

Dat is kift. Zelf niet gelukt, daarom de succesvolle nieuwkomer aanpakken.

azijnseikerT | 09-11-19 | 10:26

Hoeveel stikstofuitstoot zouden we besparen als het aantal kamerleden met de helft zou worden verminderd?

Colin.Fart | 09-11-19 | 10:23 | 1

Het inkrimpen van de eerste en tweede kamer stond in het regeerakkoord van Rutte 1 als onderdeel van de bezuinigingen en kwam volgens mij uit het verkiezingsprogramma van de VVD. Het was voor mij toen een reden om eens op de VVD te stemmen,ook omdat de toen nog vrij onbekende Rutte toch wel sympathiek en integer op me over kwam.

Met het hoofd op de tafel bonken doen.

Waldpyk78 | 09-11-19 | 12:31

Wat een haat en agressie naar ALLEEN de Christenen toe.

Pietscamera | 09-11-19 | 10:22 | 1

Ja voor de rest is het een groot complimenten galore.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 10:26
-weggejorist-
Trumme | 09-11-19 | 10:22 | 1

Nu kan ik nooit meer een vvd'er zien zonder me voor te stellen hoe hij voor de spiegel staat met z'n kleine vvd'ertje.

Poesmobiel | 09-11-19 | 10:21

Ik vraag me af of er na vannacht nog reaguurders overgebleven zijn.
Wat een bloedbad onder reaguurders bij het KOZP-artikel!

Enfin.
Een mooi circus van pratende hoofden. Met nummer 99, (Jan) Klaas(sen), als boegbeeld van deze poppenkast.

Veel geschreeuw en weinig wol. Datzelfde lijkt min of meer ook te gelden voor partijprogramma's, die in de praktijk vaak niet meer zijn dan schaambladeren om de holle retoriek te verhullen.

Hoe de hazen werkelijk lopen weet je pas wanneer politieke partijen keuzes moeten maken tussen moeilijke dossiers. De kunst van politiek is het beste compromis te bereiken (voor veel beroepspolitici betekent dat dus hoe je het stemvee zo dom krijgt volgende verkiezing wéér die domme fout te laten begaan op jou te stemmen, door hen fopspenen toe te werpen).

Dus stoer lullen over bijvoorbeeld "massa-immigratie aanpakken", en vervolgens doodleuk akkoord gaan met een Kindpardon. Of straks akkoord gaan met "repatriëring" van naar Syrië afgereisd uitschot, terwijl je eerder je er verbaal keihard tegen verzette. Eerst via "zielige" kinderen natuurlijk, dan lijkt je beslissing acceptabel. Daarna laat je de rest volgen (je lekker verschuilend achter verdragen).

Zodat op andere dossiers een fopspeen voor de achterban - een leuk belastingvoordeeltje ofzo (sigaar uit eigen doos), of omwille van het Stikstofoxidedossier een zogenaamd aangekondigde snelheidsverlaging (jaja, geloof je het zelf?) die je dus toch nooit van plan was door te voeren niet doorgang te laten vinden (iets beloven niet te doen dat je sowieso niet van plan was, dom stemvee zuigt zich nu eenmaal graag helemaal suf aan al die fopspenen) - binnen haalt.

Uiteindelijk is dát hetgeen waarmee jouw werkelijke politieke kleur wordt aangetoond; hoe jouw stemgedrag is als het om dit soort gevoelige dossiers gaat en jij je hebt laat omkopen/chanteren/onder druk zetten omwille van het pluche.

Ach ja.

Iets zegt me dat - met die informatie in het achterhoofd - de VVD voorlopig niet goed zal gaan scoren onder veel reaguurders ier in de panelen. En de rest van het land? Geen commentaar ..

Kompromat | 09-11-19 | 10:19 | 1

Het is inderdaad tijd om een fundamentele discussie te voeren over de vrijheid van meningsuiting op dit forum. Dat heeft KOZP wel al voor elkaar. Hebben de ‘demonstranten’ van gister zich op enerlei wijze geconformeerd met GS of heeft Airfryer aangifte tegen GS gedaan?
Vragen Vragen Vragen.

Trumme | 09-11-19 | 10:37

Ik schrik ervan dat de meeste namen mij niets zeggen.

Colin.Fart | 09-11-19 | 10:17 | 7

@Berbaar | 09-11-19 | 10:36:
Klopt. Even iemand googlen is kennelijk teveel gevraagd. kan ook niets met figuren die zeggen "op een vrouw" te hebben gestemd, of op een "medelander". Gewoon op kwaliteit stemmen, anders krijg je alleen maar domme handopstekers of incapabelen...

Graaisnaaiert | 09-11-19 | 11:25

Ik schrik ervan dat de meeste namen niets hebben gepresteerd.

Koning BongoBongo | 09-11-19 | 14:01

@Graaisnaaiert | 09-11-19 | 11:25: Heet geen enkele zin. 130 van de Tweede Slaapkamerleden komen binnen op de stemmen op de lijsttrekker. Het probleem zit dus bij de samenstelling van de kieslijst. En daar lijken kennis en kunde nauwelijks een rol te spelen. Dingen als man/vrouw, het hoofddoekje omdat het moet en volgzaamheid zijn belangrijker.

5611 | 09-11-19 | 19:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Kudos voor de noeste arbeid Mosterd.
Gelachen ook om de diverse beschrijvingen.
Geinig.

Berbaar | 09-11-19 | 10:15 | 2

Vooral die van van der Staaij is erg geestig...

SterF... | 09-11-19 | 10:21

Zet Dijkhof maar op 151 de lul.

Trumme | 09-11-19 | 10:14

"René Peters lijkt trouwens wel heel erg op Peter Griffin."
.
Sorry, GS, er lijkt er maar 1 op Peter Griffin en dat is Hilbrand Nawijn. Zelfde stem ook...

Graaisnaaiert | 09-11-19 | 10:07

Geestig omschreven Mosterd maar wat komt er op één, een groen linkser of PvdA-er?

BozePaarseMan | 09-11-19 | 10:06

Moorlag, de goorste volgevreten PvdA-er die er bestaat! Heeft er eerst er mede voor gezorgd dat er bij mij in de buurt een mega-windmolenpark wordt gebouwd, meneer woonde zelf 50 km verderop. Nu woont deze socialist in de Blauwe Stad waar windmolens in het geheel verboden zijn om de lui in hun perfide landhuizen niet tot last te zijn. Kijk voor het woningaanbod maar eens op funda, u zult verstelt staan...

eerstneukendanpraten | 09-11-19 | 10:06 | 3

"de Blauwe Stad" (ik moest het opzoeken) gecondoleerd als je daar komt te wonen.

Berbaar | 09-11-19 | 10:21

@Berbaar | 09-11-19 | 10:21:
Zat geen hond op te wachten destijds. Heb het sinds ik weg ben uut Grunn niet meer echt gevolgd maar weer typisch zo'n megalomaan faalproject van wat tekentafelambtenaren met connecties die zich op kosten van de samenleving willen profileren...

Graaisnaaiert | 09-11-19 | 10:28

Uh CU, Segers. Die had toch echt in de 150-100 gezet. Deze gristelijke meneer, die nu de jihadstrijders en hun kinderen wil terughalen. Deze gast zit elke zondag in de kerk, met z'n handen gevouwen, die daarna een communicatie met god heeft. Hij leeft in een parallelle wereld.

Thoth | 09-11-19 | 10:03

@Mosterd,u bent een genie.
Het is hilarisch om te lezen,maar eigenlijk
toch diepdroevig hoe een land door dit soort nono’s wordt bestuurd.
Ben weer zo blij met GS deze druilerige zaterdag morgen.

De Profundus | 09-11-19 | 09:59

17 miljoen mensen, voor de bühne gerepresenteerd door 150 onbekende clowns.
Geloven in de religie genaamd democratie; het is uw eigen keuze.
Lachen om deze incapabele clowns is mij reeds vergaan.

A.U.EnLeven | 09-11-19 | 09:55

Heerlijk leesvoer dit op de zaterdagochtend. Een vrolijk begin van het weekend. Merci beaucoup.

suscrofa | 09-11-19 | 09:54

58. John Kerstens (PvdA).
Daar kan nog een veel grotere put over losgetrokken worden.
Verachtelijk persoon die de naam echtgenoot niet zou mogen dragen.

gemeentereiniging | 09-11-19 | 09:54 | 2

Vertel.

gestoptmetroken | 09-11-19 | 10:06

Had hij vroeger niet dat carnavalsbandje met de Viltjes?

NeedIsaymore? | 09-11-19 | 11:01

Extreem interessant om te lezen over allerlei ongetwijfeld hooggehonoreerde gedachtenloze klaplopers die zich zo hoog boven het plebs verheven voelen dat zelfs God omhoog moet kijken om deze politiek verhevenen te mogen aanschouwen. Alle politici -1 behalve Rutte die -1000 euro krijgt, en Geert, die +veel van me krijgt.

Nivelleermarionet | 09-11-19 | 09:53

Ik ga voor vicky.
... en pvv...
... en wat een leuk ding.

Het Licht | 09-11-19 | 09:53

Allemaal weer nuchter na toch nog 'n leuke vrijdagavond en dan nu deze nuchtere analyse van voor het grootste deel zeer onbekende Nederlanders met een toppie salaris.
Lief van GeenStijl dat ze zoveel moeite doen om ze aan ons voor te stellen, met een kwinkslag. De ranking van deze vaak 'onbekende' medelanders lijkt ad random tot stand te zijn gekomen. Velen zijn inwisselbaar. 79 kan 148 zijn en v.v.
GeenStijl had er ook een ex aequo van kunnen maken, 150 t/m 101, 50 onbekende Nederlanders aan ons voorstellen die heel veel geld verdienen en heel veel bepalen maar alleen maar een neus zijn die geteld wordt als Arib iets in stemming brengt. Geen eigen inbreng, gewoon onbekend stemvee. Een conclusie die je kunt trekken is: breng het aantal 2e kamerleden terug tot 50. Wat er tot nu toe is langsgekomen kunnen we missen als kiespijn. Het kost een boel geld en levert niks op. En de 1e Kamer kun je m.i. helemaal afschaffen.
Dus, GeenStijl, bedankt voor het inkijkje dat je ons geeft in de politieke gaarkeuken waar slechts bitterballen die over de datum zijn worden gebakken in gerecycled frituurvet. We kunnen best zonder al die (snot)neuzen.

Angélica de Sancé | 09-11-19 | 09:52 | 2

Ze bepalen niet veel. Liggen allemaal vast aan de fractiediscipline. Maar een paar mensen bepalen alles.

zwartzondersuiker | 09-11-19 | 10:03

50 nietszeggende, onbekende en uitvretende slampampers.
Fungeert als stemvee voor de fractie.

Weg er mee

Jos9595 | 09-11-19 | 09:51

LOL....
super-leuke omschrijvingen van het stel pluche-plakkers!!!

meneer Q | 09-11-19 | 09:51

Waar ik me meer aan irriteer is dat kamerleden en fracties zeggen dat ze wegen hebben aangelegd enzo. Gewoon pertinent niet waar. Als je besluit dat er een weg komt heb je hem niet aangelegd. Dat doen mensen die echt werken voor hun geld.

Omebert | 09-11-19 | 09:50 | 3

U stoort zich er aan of het irriteert u.

NeedIsaymore? | 09-11-19 | 11:05

Beide

Omebert | 09-11-19 | 11:16

Op zich goed deze "top" 150. Alleen. Is het eigenlijk zo dat ze allemaal kudt zijn.

Omebert | 09-11-19 | 09:48 | 3

Behalve Geertje dan. Je bent het eens met hem of niet, maar toewijding tot op het bot kan je deze man niet ontzeggen.

HaatbaardKnipper | 09-11-19 | 09:50

Meh, mij te links. Hij word in de rechtse hoek gezet door mensen maar het is gewoon PvdA beleid wat hij wil minus de immigratie.

Omebert | 09-11-19 | 09:54

Martin, Fleur en (jawel) onze Kamervoorzitter zijn tóppertjes !!

Remi 1 | 09-11-19 | 10:14

Binnenkort een geheel nieuwe volgorde, dankzij de uit de verhuurdersheffing betaalde ondersteuning voor al die kamerleden.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 09:46 | 1

Bina goed; het is niet uit de verhuurdersheffing, maar uit de huurtoeslag:

"Motie van de leden Van Raak en Beckerman over de huurtoeslag niet gebruiken als dekking voor de ondersteuning van Kamerleden.
(..)
Verworpen met handopsteken"

bron: www.tweedekamer.nl/kamerstukken/motie...

Rest In Privacy | 09-11-19 | 09:53

Lijsttrekkers, lijstduwers en door lijsten voortgetrokken figuranten. Wij bladeren sip tussen die laatsten.

Jan Passant mk2 | 09-11-19 | 09:45

50 kamerleden die er eigenlijk niet toe doen. Stemmen volgens de fractiediscipline en vangen daar €100.000 per jaar voor.
Maar gezamenlijk leveren ze wel het bewijs dat een Tweede Kamer van 50 leden groot genoeg zou zijn. En ja, dan zou je de Eerste Kamer terug mogen brengen naar 25 leden.

Osdorpertje | 09-11-19 | 09:42 | 3

Als je denkt dat die backbenchers niets doen, dan moet je eens een dagje met een van hen meelopen.

Muxje | 09-11-19 | 09:43

@Muxje | 09-11-19 | 09:43: Na die dag denk je het niet alleen maar weet je het zeker: ze doen niets nuttigs. Achter de fractie aan rennen, uit pluchebehoud.

HaatbaardKnipper | 09-11-19 | 09:47

Kamerleden (alsook Statenleden en raadsleden) worden bedolven onder een lawine van informatie. Die tactiek hebben ze afgekeken van Brussel.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 09:51

Fritsma staat op 1, omdat hij die theater heft verlaten ?

Kamervraag | 09-11-19 | 09:41

Eng mannetje inderdaad die Van der Staaij. Zogenaamd redelijke dwingeland met heilig gelijk, want Jezus kent hem en hij kent Jezus. Brrr.

HaatbaardKnipper | 09-11-19 | 09:41

Sgitterent geschrevøn!

Verderkijkert | 09-11-19 | 09:38

Ik wil een lans breken voor Gidi Markuszower. Een totale flapdrol die nog nooit iets heeft bereikt behalve en op het nippertje regelen van zijn VOG. Maar wat een talent voor overdrijving heeft deze kerel. De wereld vergaat na elke zin die hij uitspreekt, de theatrale persoonlijkheidsstoornis spat bij elke klodder speeksel op de muur. Gidi ziet achter elke boom een pedofiele kinderverkrachter, asielzoekende struikrover of terrormoslim. Gidi is daarmee eigenlijk het archetype der reaguurder. Het oermodel van de soldaat van het roze leger. Ik denk ook dat hij dit leest. Hoi Gidi, van mij mag je in de top 10.

beldewouten | 09-11-19 | 09:37 | 7

@beldewouten | 09-11-19 | 10:07: Met alle kenmerken van de linkse persoonlijkheidsstoornis (LPSS) te weten": draaien, bagatelliseren, minachting voor andersdenkenden, hypocrisie, zelfoverschatting, bord voor de kop, eigenlijk het archetype van de narcist. Die lusten we hier rauw, dus vooral blijven reaguren ;-)

Wiebenick | 09-11-19 | 12:08

Gidi is alweer gepermaband, denk ik

robotpie | 09-11-19 | 12:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Prachtig, alleen al bewonderung @Mosterd dat je zoveel typewerk hebt noeten doen voor ons. Wat volgens mij de dienst uitmaakt in het landsbestuur zijn die tien extra kamerleden voor Groenlinks toen die 666666 middelbaar en hoger opgeleide vrouwen op mooie slanke knappe Jesse Klaver stemden. Zou daar nog een sterretje bijgezet kunnen worden? Want sindsdien hebben wij reaguurders het nakijken.

Ikbeneenzelfbouwer | 09-11-19 | 09:34

Jullie zijn vergeten om een 1 voor de positie van Dilan te zetten.
Mijn god, wat is dat een incompetente draaidoos!

Anoniemelafaard | 09-11-19 | 09:34

"een vervelende cocktail van minachting en grootheidswaanzin". Een aardige omschrijving van links in het algemeen. Rechts doet trouwens net zo hard mee aan de grootheidswaanzin... maar veel minder aan de minachting en de neerbuigendheid, en ze zijn ook een stuk minder vervelend.

Muxje | 09-11-19 | 09:23

Kom maar tot 90.

bixiers | 09-11-19 | 09:08 | 2

Dan heb je genoeg te lezen in het weekend.

Rest In Privacy | 09-11-19 | 09:14

Nu even vanaf de 50 naar boven lezen en je bent klaar.

HA BIER!1! | 09-11-19 | 10:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland