Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Live! Wereldwijd klimaatstakende kinderen redden planeet alweer van de zondvloed

Yes, al twee keer erkend en geprezen door Greta zelf!

Social

Vorig week vrijdag werden we al gered, en vandaag weer! Maar goed ook, want de eco-anxiety onder Westerse jeugd loopt uit de klauwen. Hoogste tijd dus dat Bewuste Mensen eindelijk eens tegen het mainstream narratief van het grootkapitaal ingaan, en met gevaar voor eigen huid en baan de barricades bemannen. Na de breek beelden van onze strijders, onze stoottroepen van het Goede. Ondertussen zitten wij nog altijd met onze drie vragen over dit fenomeen. Zin in Leon de Winter nu.

Klimaatracisme!

Inspirerende speech

Social
Social

Social

Plagiaat

Social
Social

De moeite waard

Reaguursels

Inloggen

Waarom gaan ze niet in herfstvakantie “staken” ?

Bolder | 28-09-19 | 21:05

Wat zou er gebeuren als ik daar tussen ga staan met een spandoek - bordje waarop staat..:

"Yo climate-snowflakes... You're all too stupid to defecate..."

Zou ik al gelyncht zijn met hennep touw voordat ik het eind van de straat heb bereikt..?
Gevierendeeld door tractors op bio-brandstof..?
In stukken gehakt door een windmolen..?

... maar verder geen doodswens hoor.

Sleter | 28-09-19 | 12:00

Och, och, de milennials,
Je zou bijna *wensen* dan ze een weekje zonder olie zouden moeten leven.
Dan klaagden ze wel met een ander liedje.
.
Maar nee hoor, ik houd van onze millennials.
Slaap zacht vanavond, wij zorgen dat het goed komt.
Ook voor de lange termijn.
.
.
(Nuclear Fukkin Power)

hotmint | 28-09-19 | 01:46 | 1

Zonder olie en Co2 uitstoot heeft niemand tijd om te protesteren, want te druk bezig met overleven. Maar hou nou eens op met die Nucleaire agenda, het kost enorm veel olie om nucleaire energie op te wekken het moet allemaal gewoon minder, minder, minder met de consumptie en niet vanwege de Co2

KlauwnBassie | 28-09-19 | 08:18

Een boodschapje van de zogenaamde “3%”.
clintel.nl/wp-content/uploads/2019/09...
Een lijstje namen langer dan de lijst hoofdauteurs van de IPCC rapporten, overigens. En nogal wat PhD’s en professoren. Toch geen domme mensen, zou je zeggen.

Stormageddon | 28-09-19 | 00:59 | 1

Dank voor het lijstje Storm!

Kinkfactor | 28-09-19 | 02:52

Gelukkig maakt Greta kans op de nobelprijs vrede al is ze verre van vergevingsgezind en kijkt ze alsof ze vuur zou willen spugen over de VN leiders.

ja-nee-misschien | 28-09-19 | 00:13

Ik heb ooit aan demonstraties tegen de kruisraketten meegedaan. Toen was ik nog dom en jong.
En dat geldt precies zo voor deze demonstranten. Ze zijn net zo geïndoctrineerd als ik toen was. En ze kijken daar over een tijdje hetzelfde tegenaan als ik nu doe.

Lentehaas | 27-09-19 | 23:39 | 5

Idem, moet ik bekennen. :)

hotmint | 28-09-19 | 01:51

Op zaterdag 15 februari 2003 demonstreerden 70.000 Nederlanders tegen de Amerikaanse plannen voor een oorlog in Irak.
www.youtube.com/watch?v=YXSLABffdtw
Ondanks dat grote protest waar ik destijds deel vanuit nam, waar de SP prominent aanwezig was, schitterden de politieke 'middenpartijen' zoals VVD, CDA. CU, SGP en D66, door afwezigheid.
Kort daarna werden in het Midden-Oosten ontelbare klimaat-milieu-aantastende bommen afgevuurd met vele slachtoffers van dien.

Ruim 16½ jaar na dato wordt D66 een beetje wakker?
Op vrijdag 27 september 2019 - in tegenstelling tot bovenstaande demonstratie - ondanks alle media-aandacht - kwam op dit klimaatprotest slechts de helft Nederlanders opdraven; slechts 35.000 mensen waarvan de meerderheid gestuurde schoolkinderen vaak van toeten noch blazen wetend, ingezet voor een schooluitje.

Tijdens Kabinet Rutte II werd bij wet een verbod ingesteld voor verkoop van sigaretten en alcohol voor kinderen onder de leeftijd van 18 jaar omdat wetenschappelijk onderzoek uitwees dat de hersenen pas rond het 24ste levensjaar volgroeid zijn. Daaraan gekoppeld zou eigenlijk de stemgerechtigde leeftijd verhoogd moeten worden.

Tegelijkertijd is de EU en de VN verheugd dat een 16-jarig nietszeggend kind ingezet wordt op internationaal belangrijke besprekingen?!
Zie hieronder hoe dit 16-jarige meisje uit Zweden - dat hiervoor al op bezoek in New York in paniek raakte omdat zij president Trump op zijn eigen grondgebied voorbij zag lopen - wederom in paniek raakt, toen haar een vraag werd gesteld en zij zonder een aangeleverde gedicteerde tekst bij de hand, met d'r mond vol tanden stond.
Hoe sneu is het om te zien, dat volwassenen een congres dachten op te leuken door gebruikmakend van een geprogrammeerd kind dat als mascotte fungeert en geen idee heeft waar ze in bezeild is.
Naar verluidt gaat zij terug naar Zweden niet meer per zeilboot, maar vliegt zij met een kerosine-vliegtuig naar haar links-extremistische ouders, AFA aanhangers die hun minderjarige dochter daar in betrekkend haar met zo'n t-shirt openbaar publiceerden.
Heb meelij met dit kind. Hopelijk komt het met de juiste hulp nog goed met haar.
www.youtube.com/watch?v=bGW5jW_WpVg&a...

drs.Nee | 28-09-19 | 04:29

@drs.Nee | 28-09-19 | 04:29:
Als ik haar was zou ik ook gaan janken over gesloopte toekomst en afgepakte kinderjaren. Maar niet vanwege het klimaat, maar vanwege het gepeupel eromheen.

elco485 | 28-09-19 | 05:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Toen de piratenzender Veronica uit de lucht moest kwamen er ook heul veul mensen roepen en tieren dat dat niet kon (100.00 plus ofzo) wat is er uiteindelijk van gekomen, een compromis. Je kan zeggen wat je wil maar daar zijn we hier ontzettend goed in. Dus mensen laat gaan over een paar jaar verzinnen we weer wat anders om de boel op te kloten.

pajans | 27-09-19 | 22:03

Massahysterie. Bovendien waren in de jaren 80 de antikruisraketdemo’s veel drukker bezocht. Achteraf gesponsord door de Russen maar dat was toen niet zo. Riepen de organisatoren.

Zo en nu weer met paps en mams naar Thailand en zeiken over dat rare eten daar.

Nichtsneues | 27-09-19 | 21:55

Kan GS bijhouden welke schoolverzuimende (en dus mogelijk strafbare) kindertjes in de herfstvakantie waar naar toe vliegen?

dathoujetoch | 27-09-19 | 21:19

Flapdrollen zijn het, als de optocht op zaterdag was georganiseerd, was er niemand gekomen. Een dagje vrij is altijd leuk. Spijbelboetes uitdelen graag.

poisonivy | 27-09-19 | 21:10

"... We are skipping our lessons to teach you 1..."

De aanmatigende arrogantie. Je bent een kind, een onwetend hol vat dat gevuld wordt door de volwassenen om je heen. In dit geval met volkomen nonsens. Die je gezien je gebrekkige aangeboren kritisch denkvermogen gewoon zonder enige tegenspraak slikt. Je komt net pas in het stadium dat je, gebaseerd op wat er reeds in je gepropt is, heel misschien eens zelf kunt gaan nadenken en kennis vergaren. Doe eerst eens een klimaatstudie met exacte harde wetenschap en doe kritisch onderzoek voor je dingen zo zeker denkt te weten.

Hoe bestaat het eigenlijk, die cognitieve dissonantie. Wanneer iemand "ontkenner" is, is het een meeloper met de fossiele industrie. En gelooft alleen maar de onderzoeken en conclusies die in het eigen straatje passen. Maar zelf ben je een gelovige die braaf ieder dogma voor waarheid aanneemt dat de ouderling, dominee of ayatollah van het klimaat je voorkauwt. En dat zijn nota bene geen wetenschappers, maar leken en activisten die via de ook al niet bijster onderzoekende media (her)interpretaties maken van wat wetenschappers gezegd zouden hebben. En als dat niet sappig of spannend genoeg is geven ze er wel een selectieve draai aan, liegen ronduit dat ze barsten in de hoop dat niemand hen tegenspreekt door het met veel aplomb en zelfverzekerdheid te herhalen ("Longen van de Aarde" reeds volledig gekapt bijvoorbeeld?), of lopen alleen achter de "wetenschappers" aan die de zwartste doemscenario's schrijven.

Want dat verkoopt, dat levert je onderzoeksgeld op van enthousiaste overheden en lobby's die zitten te smachten om een excuus hun voorkeuren aan de wereld op te leggen of de burger verder leeg te zuigen of dirigeren. Gek genoeg gelooft men wel de mogelijkheid dat fossiele industrie mogelijk lobbyisten betaalt, media beïnvloedt of wetenschappers omkoopt, maar omgekeerd gelooft men dat "hun" wetenschappers onfeilbaar en integer zijn. En hun woorden niet worden verdraaid voor een gewenste spin. Plus dat hun wetenschappelijke data of modellen ook nooit gefalsificeerd zullen of kunnen worden. Ook al is dat criterium de kern van het verschil tussen wetenschap en geloof.

Alles kost energie wat de mens doet. Elke beweging, elke activiteit. Niet alleen vlees eten of autorijden of vliegvakanties naar verre landen. Wil je dus CO2 of methaan bestempelen als een probleem, wees niet schijnheilig en betaal voor elke ton uitstoot een gelijke prijs en ontvang een gelijke teruggave voor compensatie. Ga niet de krenten uit de pap halen en alleen de dingen willen verbieden die jou niet smaken. Dus eet gerust een stuk vlees of wees een vega reis met een vliegtuig of een trein, leef gewoon je leven volgens je eigen voorkeuren. En plant een paar bomen, oogst wat soja of mais die je daarna niet opeet maar opslaat zodat de opgeslagen CO2 niet (direct) meer vrijkomt. Hebben we gelijk een voedselvoorraad in geval van (klimaat)nood. Bouw je huizen boven zeeniveau op een terp of drijvend platform. Want ook zonder de mens stijgt de zeespiegel al 10.000 jaar en blijft dat tot de volgende Ijstijd vrolijk doen. In de Middeleeuwen was het hier warmer dan nu (met kennelijk lager CO2?) dus dat kan ook zonder uitstoot opnieuw gebeuren.

Maar laat ook andersdenkenden en anderslevenden in hun waarde. En niet vanuit de hoogte vanaf je kansel de wereld donderpreken toewerpen over hoe zondig ze wel niet zijn en hoe heilig jij wel niet bent. Je hoeft geen arrogant vegatrutje te zijn dat met een roeiboot de Atlantische Oceaan oversteekt, om toch broeikasgas te compenseren of een stuk natuur opzij te zetten om dier- en plantensoorten te behouden, of de wereld te redden. Die redt zichzelf wel en blijft gewoon bestaan lang nadat jij en de mensheid weer gerecycled zijn tot biomeststof. Wij volwassenen zijn niet de oorzaak van al jouw leed of jouw ondergaan. Zonder ons, zonder jouw ouders had je überhaupt niet geleefd om je druk te maken over het Klimaat. Je kunt "ons" en je ouders eerder verwijten dat we niet eerder hebben ingegrepen om je neurotische angsten te ontzenuwen.

Wol | 27-09-19 | 21:07 | 4

Hear Hear!

sir Ockels | 27-09-19 | 21:28

Spijker. Kop. Chapeau!

Reykjavik | 27-09-19 | 23:11

Vrijwel exact mijn gedachten verwoord, voor welke ik niet de tijd heb gehad om deze aan het papier of het ibtetnet tie te vertrouwen. Ik ben heel benieuwd met welke woorden een aantal willekeurige activisten ons zouden willen bedienen na het lezen van dit epistel. Het is zeer de moeite waard om hier serieus naar te kijken en ik hoop dat het hen aanzet om hun dogma nader onder de loep te nemen.

devil13 | 28-09-19 | 03:02
▼ 1 antwoord verborgen

Als TEOTWAWKI er dan is over een paar jaar, dan weet je tenminste bij welke zwakke snowflakes je je food raids moet houden. Hier met die hummus wrap, bleekneus!

Schulzie | 27-09-19 | 21:06

Al dat volk uitleggen wat het ze financieel gaat kosten en het veld is zo leeg

Rotterdammert1965 | 27-09-19 | 20:49

Een autistisch meisje met asperger voeden met eco-waanzin en doemscenario's is gewoon je reinste kindermishandeling. Daarnaast horen al die spijbelende kinderen in de schoolbanken te zitten en neutraal les te krijgen. Het zou daarbij goed zijn om ook eens andere inzichten te bestuderen en kritisch te zijn op hetgeen wordt gepropageerd. Mischien eens beginnen bij een eenvoudige lezing van Salomon Kroonenberg? www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY

Daarnaast graag ook even reflecteren wat de wetenschappers in de jaren 70 verkondigden over een nieuwe ijstijd. Uit den ouden doosch:

www.populartechnology.net/2013/02/the-... .

Om er na 30 jaar achter te komen hoe stupide hun ideen misschien waren (of juist niet?).

Als wetenschap een standpunt in een periode van nog geen 40 jaar van doodvriezen naar verzuipen kan wijzigen en Gerrit Hiemstra nog geen dag het weer juist kan voorspellen neem ik die hele klimaathysterie met een enorme bal (zee)zout.

sir Ockels | 27-09-19 | 20:47 | 1

Het filmpje van de uiteenzetting van Salomon Kroonenberg is een aanrader! Na het zien daarvan kun je de hysterie omtrent het klimaat geheel niet meer serieus nemen, als je dat daarvoor al deed. Zijn college ontmaskert de alomtegenwoordige gekkigheid als Grote Leugen.

Rest In Privacy | 28-09-19 | 01:43

Die kop van die gribus kutkoter tijdens die UN bijeenkomst vormt het grootste gevaar voor de wereld momenteel. Namelijk dat haar gif zal aanzetten tot Folkert 2.0 aanslagen door klimaatterroristen.

darmflora | 27-09-19 | 20:46

Wat mij dan weer verwonderd is dat de passie alleen door de blanke ( zo te zien) redelijk welvarende goegemeente wordt aangehangen, zijn onze multi-medelanders niet bezorgd? Uiteindelijk komen ook zij in de gevarenzone.

meerkat | 27-09-19 | 20:43

100% van al deze klimaatprotesters zijn hypocriet.

Stonecity | 27-09-19 | 20:26

Wat zijn dat voor saaie brave deugende kudtjongeren? Is dat nou de jeugd van tegenwoordig waar we ons al sinds de oude Grieken druk over maken. Wat een slappe verwende kopjes zitten er op die sneeuwvlokjes. Daar kun je geen oorlog mee winnen of een genocide mee voorkomen. Ons land is doomed als dit doorsnee is.

Graaier | 27-09-19 | 20:11

Hoe aandoenlijk. Zaterdag avond aanstaande mag ik weer een drietal klimaat protesterende dochters met mijn Mercedes Benz CLS 55 AMG naar een fuif rijden en ophalen. Pa rij jij maar, dan komen we een beetje fatsoenlijk voor de dag op de rode loper. Climaat yeah sure, als het de puber vliegreis naar Albu niet in de weg zit. Pa geef eens gas, dat klinkt zo lekkerrrrr

GetOffMyWify | 27-09-19 | 19:39 | 1

Pa, je auto lijkt op een pissebed

Overnijd | 27-09-19 | 21:09

Kijk al die naieve stumpers.

HaatbaardKnipper | 27-09-19 | 19:38 | 1

Wat te denken van deze (vermoedelijk door Soros gefinanciëerde) nieuwe commercial vN het WNF.
Er worden nu ook door het WNF vollop gehersenspoelde 'kindsoldaten' ingezet in de strijd.
Deze commercial wordt nu gemiddeld 3 tot 4 keer per uur uitgezonden op BBC First, doodziek wordt je ervan.
youtu.be/4BTZZHwb_6U

alpha centauri | 27-09-19 | 20:02

Prima. Iedereen op rantsoen. Geen vervoer meer, niet stoken, geen douche, geen vlees, geen vakanties, geen mobieltjes iedereen gaat netjes genderloos op een stoel zitten en zijn bek houden. Zo. Iedereen arm voor moeder natuur!

Claude_Vieaul | 27-09-19 | 19:33

Slim om het op vrijdag te doen gratis vrij... Op zaterdag hebben deze mensen wel wat beters te doen dan aan het milieu denken

zoefff3 | 27-09-19 | 19:33

Dit is vooral een extreem links feestje met vooral domme mensen. Ik skip dus even.

BozePaarseMan | 27-09-19 | 19:28

Allemaal kinderen, die zelf ook weer kinderen gaan produceren. Het werkelijke probleem hebben ze niet gesnopen: de extreme bevolkingsgroei sinds de vorige eeuw en het prolongeren van de overbevolking op aarde anno nu. Sukkels.

zijvanhiernaast | 27-09-19 | 19:28

95 % van de stakers is witter dan wit wat opmerkelijk is ware het niet dat de mensen van couleur de plaatselijke KFC ontdoen van overbodige plofkippen.

hoeman | 27-09-19 | 19:24

Hier vandaag de eerste sneeuw. Sneeuw in september is verder volkomen normaal in Calgary.

faz | 27-09-19 | 19:19

Merkwaardig dat het belastingklimaat recht evenredig lijkt mee te veranderen.

Schulzie | 27-09-19 | 19:13 | 1

Beleg in belastingen het enige product dat altijd stijgt!

Santtulainen | 27-09-19 | 19:22

Kinderen die een toekomst eisen. Maar voor wat dan precies. Kinderen maken is slecht voor het milieu dus de kinderen die nu de straat op gaan zijn eigenlijk de laatste generatie. De aarde is straks rete schoon, maar voor wie precies?

WammesWonder | 27-09-19 | 18:59 | 3

Strak neergezet.

zijvanhiernaast | 27-09-19 | 19:29

Voor de moslims natuurlijk. #allesvoordenaffer

HaatbaardKnipper | 27-09-19 | 19:31

Juistem,
De, met grote afstand, allerbeste klimaat-reddende maatregel is: Minder mensen.
En willekeurig de helft van de mensen uit te gaan uitroeien is wat "onsmaakvol".
Dus de een-na-beste optie is: Minder kinderen.
Daar zou het gros van de milieu reddende inspanning op gericht moeten zijn.
Maar hier heb ik zeer weinig over gehoord vandaag................

hotmint | 28-09-19 | 01:57

Op school zouden ze kinderen moeten leren kritisch na te denken in plaats van ze te indoctrineren. Een persoon die een eigen mening kan vormen is veel waardevoller dan een achterna-loper. Vroeger hield de clerus het volk dom, nu zijn het de scholen, activisten en de (sociale) media.

Short | 27-09-19 | 18:42 | 1

Klopt, ik zie in deze demo’s vooral hysterische blanke jongeren die niet eens weten wat het klimaat exact is.

BozePaarseMan | 27-09-19 | 19:24

Nu op npo 1 gesprek met de minister president en de presentator / journalist zit met droge ogen te verkondigen dat er een kaart van NL is dat NL over 80 jaar onder water staat.
Als het niet zo triest zou zijn dan zou ik scheurbuik oplopen van het lachen.

ProAsfalt | 27-09-19 | 18:40 | 1

Veel plezier met uw villa onder de zeespiegel. Ieder zijn eigen voorspelling, maar dan ook niet piepen als ik je je laatste gouden ringen aftroggel voor een paar nachtjes in mijn voormalige kippenstal in Brabant aan zee, als de duinen het begeven hebben.

Het brein erachter | 28-09-19 | 11:46

Hmmm, een wereldwijde staking van kinderen tegen de ongebreidelde immigratie.

Acidstain | 27-09-19 | 18:38

Zijn er al leuke foto’s met ontstellende troep op de route waar deze eco-tijgertjes gewandeld hebben? En natuurlijk de rijen bij de verschillende hamburgerketens?

Nuuk | 27-09-19 | 18:36

Zo dat was weer een dagje radio1 en zoals gewoonlijk was het weer een dagje klimafaatpropaganda. Totaal geen tegenlicht. Niets niet.
Zelden over een onderwerp zo'n eenzijdige berichtgeving gehoord. Over pensioen, Islam, noem maar op is heel wat meer debat.
Ik vraag mij af hoe het mogelijk is.

Maaaarrrrrr misschien gebeurt er morgen op radio 1 iets wonderlijks. Tussen 1300-1500 is dr Kelder en Co erop. Wekelijkse radiotherapie en tegen hypes of zoiets. Hier worden alleen de feiten besproken. Nou, het zal mij benieuwen.

ProAsfalt | 27-09-19 | 18:22 | 1

Ik ken Radio Eén niet anders. Tijdens de dobbercrisis was het ook alleen "hoe vangen we ze op?" en nooit "moeten we ze wel allemaal opvangen en tegen welke prijs?".

ZoekEenVrijeNick | 27-09-19 | 18:29

Zag laatst een filmpje van een echte natuurwetenschapper, die even de CO2 doelstelling voor 2050 ging uitleggen op een eenvoudige manier.

Hij stelde de vraag wanneer was de laatste keer dat men deze percentage heeft gehad. dat bleek in 1830 te zijn geweest...
Dus daar willen we in principe naar terug. de tijd voor de industriële revolutie. geen auto's ook geen elektrische.. , stroom was net uitgevonden maar nog bijna nergens aanwezig, Dus geen airco's en veel en veel minder mensen.
Wel werd er met kolen en god weet wat nog alles gestookt wat nu verboden moet worden....
landen die aan deze voorwaarden op dit moment voldoen hij had een aantal landen, maar weet dat Zimbabwe er eentje van is, die momenteel eraan voldoen... lol
dan als voorbeeld noemde hij america.. die had toen in 1840 rond de 94 duizend inwoners..... nu inmiddels over de 325 miljoen.

Dus die belofte van CO2 neutraal in 2050 zal totaal niks uitmaken... of men moet
de overbevolking drastisch aanpakken.. maar dat kost veel geld en vooral consumenten... en wie willen al dat geld niet missen...?

Wetenschappers zeggen dat in de natuur de afgifte en opname van CO2 met elkaar in evenwicht is/was
Maar de door de menselijke uitstoot van 3 a 4% raakt dit evenwicht verstoord en is de hoeveelheid CO2 gestegen tot een hoogte die we al minstens 800.000 jaar niet meer hebben meegemaakt.
Dan vraag ik me af waar blijven de vele nieuwe bomen ter compensatie...... voor die luttele 3 a 4% die de mens toevoegt ? nee windmolens zijn belangrijker want die leveren geld op .... voor......
zou zeggen vraag de mensen of ze in plaats van belastingen meebetalen aan het planten van een aantal nieuwe boompjes iedere maand.. lol

Plant meer bomen en het probleem CO2 is opgelost... geef ze wat extra stikstof ze groeien ook nog sneller.. maar niet bossen vernietigen voor andere planten als soja en zo die amper CO2 afbreken en puur geld opleveren voor......
En juist zoals men vele jaren al aan het doen is juist de balans die er ooit was vernietigen..
Dacht dat de regering met het geld van de belastingen hier wat aan deed
vooral die van de benzine.. ?
BV.
Ik koop een zak houtskool, betaal er belasting op die zou perfect gebruikt kunnen worden om weer wat boompjes extra te planten ook ter compensatie voor de CO2 uitstoot met verbranden....

Plant more trees Save the world .. lol

Rene046 | 27-09-19 | 18:12 | 3

Van die zak houtskoolbelasting betalen ze dan de wetenschapper.... die jou dan weer gaat dwars zitten,
Eigenlijk zijn we gek dat we nog gaan werken.

hier openen | 27-09-19 | 18:16

@hier openen | 27-09-19 | 18:16:
Inderdaad dat is wat nu gaande is.

Rene046 | 27-09-19 | 18:21

Iedereen die een baan doet is sowieso niet goed bij zijn pan. Werken is voor losers.

Het brein erachter | 28-09-19 | 11:49

Zou het kunnen dat het stoken op kolen inmiddels goedkoper is dan op gas? Dan wordt het tijd een kolenkacheltje aan te schaffen. Ter ere van juffrouw Thunberg.

6638-12345 | 27-09-19 | 18:03

Maar waarom moeten we in Nederland staken voor het klimaat, we nemen toch al verregaande maatregelen?

marrretje | 27-09-19 | 18:00 | 1

Niet ver genoeg...
Vanaf vandaag alle ouders als hun kinderen terug komen van school. als ze überhaupt daar zijn geweest, gelijk naar buiten stampen, en daar verstoppertje /tikkertje op stoeprandje laten spelen daarna eten en huiswerk maken, en slapen gaan, niks telefoon of met de scooter nog op stap..
nog beter geen gsm tot ze 18 zijn..

Ergens moet je beginnen met een beter milieu

Rene046 | 27-09-19 | 18:19

Speciaal voor Gretha vandaag 20 lege batterijen in mijn grijze kliko geflikkerd!
Omdat het kan.

papieren tijger | 27-09-19 | 17:57 | 2

Rofl

parterretrap | 27-09-19 | 18:40

Heel stoer verhaal.

Het brein erachter | 28-09-19 | 11:51

Deze mensen zouden zich liever druk maken
over de bewuste islamisering van Europa.
Zie EU-resolutie 1943.

wiener mit pommes | 27-09-19 | 17:54 | 2

herstel: 1743

wiener mit pommes | 27-09-19 | 17:55

@wiener mit pommes | 27-09-19 | 17:55:
Is GEEN resolutie van de EU, maar van de Raad van Europa. Een heel andere club, daar zitten ook alle niet-EU landen op het Europese continent bij. Resoluties van de Raad van Europa zijn niet bindend, hebben geen enkele juridische status.
Het is niet meer dan een interparlementair praatclubje.

Stormageddon | 28-09-19 | 00:49

Onmiddellijk na het lezen van de eerste 3 regels, heb ik mijn diesel gestart en ik garandeer u dat ik hem stationair laat lopen tot Voetbal international begint.

Heppie-even-voor-mij | 27-09-19 | 17:53 | 1

Dat is de pest voor je auto, tenminste, als het een auto is... landbouwmachine of generator kan er wel tegen denk ik.

John9oo9 | 27-09-19 | 20:43

Als rechts kindsoldaten inzet heet het hitlerjugend, als links kindsoldaten inzet heten het klimaathelden.

mans6640 | 27-09-19 | 17:52

Ga weg, Greta. Ga thuis met je broertje Chuckie spelen...

Bill le Koek | 27-09-19 | 17:49

k hoorde vandaag het verhaal over een juf van een school die tegen een kind van 9 vertelde dat heel veel mensen nu griep krijgen door de klimaatverandering. Virussen worden nu ook al aan het klimaat gelinkt, het moet niet gekker worden. Kinderen wordt pure angst aangepraat. Geen wonder dat scholen geen leraren kunnen krijgen, de onzin die er wordt verkocht is tenenkrommend.

RickRD | 27-09-19 | 17:48 | 2

als ik zeg dat rare nare ziektes meegenomen wordt vanuit Afrika in rubberbootjes ben ik een gore neo nazi en als de NVWA en Wageningen verzoekt om geen planten uit die landen mee te nemen dan hoor je niemand

Baron de laclou | 27-09-19 | 17:55

@Baron de laclou | 27-09-19 | 17:55:
Op Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos zitten er momenteel 29.400 te wachten tot ze door mogen. Alleen maar op deze 5 eilanden wel te verstaan.

hier openen | 27-09-19 | 18:13

CO2 stop ermee.
Lijkt me niet echt een heel strak plan voor het klimaat.
Volgende keer niet meer staken tijdens de biologie en scheikunde lessen, kinders.

Harry Turtle | 27-09-19 | 17:38

Je moet bij bij1 zitten om met het idee "klimaatracisme " te komen. Nog nooit is een woord zo misbruikt. Maar de klimaatstakers zijn wel hypocriet met hun kleding en rugzakken die van milieuverontreinigende aardolie is gemaakt.

loser | 27-09-19 | 17:35 | 1

Tegenwoordig is alles racisme, zelfs een boterham met kaas, ontdekte ik.

Rest In Privacy | 28-09-19 | 01:50

Met dit soort manifestaties hoop ik altijd op vette hagelbuien. Dat die verwende poedeltjes naar mappie en pammie vluchten want ze worden nat en dan gaat hun dure exclusieve merkkleding naar de haaien.
Gut, kinderen die dom willen blijven zijn de generatie die de wereld overeind gaan houden. Benieuwd hoe ze dat gaan doen als we straks in Turkije-West wonen.

Pyrolobus | 27-09-19 | 17:34

Ze zeggen nu 25k mensen in den haag. Op de huldiging van Ajax kwamen 100k mensen en toen was het vol anders waren er nog veel meer geweest. Dat laat wel zien hoe dit leeft onder de rest van de bevolking...

Oromis | 27-09-19 | 17:33

Aandoenelijk die hysterie. Daar zullen we over 10 jaar nog uitgebreid om lachen.

ratelaar | 27-09-19 | 17:32

We moeten veel meer aan burgerlijke ongehoorzaamheid gaan doen.

-Wat betreft het klimaat: zoveel mogelijk CO2 de lucht in. Barbecue. Vlieg. Rij diesel. Stook. Zoveel als kan. (Totdat ze met reëele oplossingen komen.) Lekker warm dat het zal worden!
-Aangaand "geslachtsneutraalheid": gebruik alle vrouwelijke vormen zoveel mogelijk. "directrice", "doctora", "boerin", "meesteres", enz. Als de vrouwelijke niet (meer) bestaat construeer je die zelf: "proffesorin" of "proffetrix". Hanteer aparte wc's waar mogelijk. Zeg "dames en heren".
-Wat betreft gescheiden afval: smijt alles bij mekaar en hup in de container.
-Betreffend de "witte schuld": zeg "blanke". Zeg dat negers zelf even schuldig zijn aan slavernij, net als elk ander volk op deze wereld. Want dat is waar.
-In verband met het "weg met ons": praat zoveel mogelijk Nederlands op de universiteiten, in Amsterdam en in café's. Word je in't Engels aangesproken, doe dan of je geen Engels kent. Doen veel buitenlanders immers bij ons. Totdat dit wordt teruggedraaid.
-Onze feesten en gebruiken: schmink je zo zwart als maar kan. Zeg dat je geen neger nadoet maar dat dit een eeuwenoude traditie is en dat dit met de duivel en de germanen of heidenen te maken heeft. Is zo. Eet en serveer varkensvlees.
-Wijs die schijnheilige klimaatjongeren erop dat ze het zelf eerst maar moeten doen: geen vlees, geen afval overal meer neergooien, niet meer aan vandalisme doen, geen i-phone meer, altijd met de fiets, de scholen 's winters op 16 graden, geen vliegen en vakanties meer, geen internet, niet de laatste mode (helemaal geen mode!), nooit meer warm water en vanaf nu (kortom) geen hoge levensstandaard meer. (Alleen voor hen nogmaals.)

Enzovoort. Is nog lachen ook!

6638-12345 | 27-09-19 | 17:32 | 4

Extremen zijn altijd achterlijk. Die pro-klimaat zijn dat, uw verhaal is niet minder dom helaas.

Het brein erachter | 28-09-19 | 11:55

@Het brein erachter | 28-09-19 | 11:55:

Wat is er zo extreem aan lekker extra barbecuen en vliegen e.d. totdat ze met de juiste maatregelen komen? (En ze die akelige klimaatmaatregelen dus terugdraaien.) Je moet de klimaatfundi's natuurlijk ergens raken, ergens prikkelen, anders blijven ze hoe-dan-ook doorgaan. Met natuurkundige argumenten kom je niet ver heb ik al gemerkt. Dan maar ludieke acties dacht ik zo.

En wat vindt u zo extreem aan de rest van het verhaal? Het zoveel mogelijk Nederlands spreken op de universiteiten? Jezelf zwart schminken? Vrouwelijke vormen gebruiken?

Vertel het mij, ik ben benieuwd!
PS: ik ben geen "klimaatontkenner".

6638-12345 | 28-09-19 | 12:39
▼ 1 antwoord verborgen

Hypocriete galbakken. Zijn deze vakantie waarschijnlijk met pap en mam in het vliegtuig of met de auto op vakantie geweest, willen allemaal de laatste hippe telefoon en andere hebbedingetjes, vreten bij de Mac na afloop van de 'staking' terwijl ze eerst hun demonstratieborden op straat gemieterd hebben en gaan vervolgens met een voldaan gevoel naar huis. Met de fiets naar school levert geen extra problemen op voor het klimaat maar dat is niet interessant genoeg voor deze sneue bende.

Toos Bevergeil | 27-09-19 | 17:27

Waarom gaan die figuren niet op zaterdag te keer. Of komt er dan geen kip?

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:24 | 2

Nee joh. Zaterdag is hun vrije dag dan moeten ze uitslapen.
Jij gaat je toch ook niet ziek melden op een zaterdag of een zondag?

copywriter | 27-09-19 | 17:30

Nee joh, dan moeten ze zwartwerken.

hier openen | 27-09-19 | 17:34

Voor de kust van Dubai liggen een stel kunstmatige eilanden volgeplempt met peperdure woningen. Wat dat allemaal heeft gekost weet ik niet maar het loopt in de miljarden. En al dat geld hebben die Dubainezen uitgegeven wetende dat over een paar jaar daar de boel onder gaat lopen.

Saudi Arabie gaat ruim 10 miljard dollar investeren in de Maldiven wetende dat die eilandengroep over een paar jaar blank komt te staan.

Obama heeft zojuist een aardig stulpje gekocht op Martha's Vinyard, een eilandje voor de kust van Massachusetts waar de elite zo graag woont.
Uiteraard is Obama een slimme man en weet hij dat zijn stulpje over een paar jaar in de golven verdwijnt.

Wat weten al die mensen wat wij niet weten?
Tijd om je af te vragen wie is nou eigenlijk hier de dorpsidioot. Zij of wij.

copywriter | 27-09-19 | 17:23 | 1

Tja die bouwen goedkoop en als het stulpje onder water komt claimen ze een hoge verzekeringssom vermoedelijk.

jan huppeldepup | 27-09-19 | 20:38

Als je ziet hoe wetenschappers als Jordan en Peter Ridd worden kaltgestellt, dan denk ik dat menig wetenschapper maar liever aan zijn hypotheek en zijn gezin denkt. Want alle linkse krachten verzamelen zich met al hun boosaardige gedrag tegen zulke "ketters". Trump is daar tegen bestand en dat bewonder ik.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:18 | 1

Komt omdat hij zelf miljardair is. Dus hij geeft er geen reet om. Dat is ook het mooiste en daarom is de 5de colonne zo boos. Ze hebben geen vat op hem. Al die andere Presidenten konden ze paaien middels lobbyen maar Trump... die niet. Hilarisch!

tragic1911 | 27-09-19 | 18:13

ik verlang naar het einde als ik dit zo zie.

donald_en_ronald | 27-09-19 | 17:12

Dan horen we psychologische 'verklaringen' waarom mensen zo los gaan op Greta en dan halen ze natuurlijk alleen de extremen erbij.
Maar echt ... ik kan er niet bij met m'n verstand dat mensen die Greta zo geweldig vinden. Echt niet. Ze is niet eens wetenschapper. Ze blaat een kudde na en gaat hysterisch doen.
H o e is het mogelijk dat mensen dat bewonderen?! Ik kan dit absoluut niet begrijpen en dat meen ik uit de grond van mijn hart.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:10 | 1

Mensen houden er gewoon van om de meute na te praten en dit zelfde verhaal dan weer bevestigd te krijgen. Dit is gewoon kuddegedrag.

elco485 | 27-09-19 | 17:21

Oh ironie - deze kinderen maken zelf onderdeel uit van het klimaatprobleem. Als papa en mama nou een condoom gebruikt hadden scheelde dat weer een carbon footprint.

Goldfinger | 27-09-19 | 16:59

Lieve hemel... Het Josti Band gehalte is weer schrikbarend hoog. Stelletje Lemmings. Dat belooft een fantastische toekomst voor de mensheid hoera

Rest In Privacy | 27-09-19 | 16:55 | 5

@EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 17:01:
Ja. Staat me nog goed bij. Hele klassen die ging naar die grote IKV demonstratie. En je was fout als je niet ging. Mijn 'jeugdzonde' was dat ik toen een VVD button op mijn jas had. Je werd dan al snel in het hoekje van het Prosper Ego geduwd. Afijn. De bom viel niet. Reagan bleek gewoon gelijk te hebben, en Mient Jan Faber van het IKV pleitte later voor militair ingrijpen in Irak...

Lafayette | 27-09-19 | 17:24

Achteraan sluiten schat! Gaan we in polonaise de aarde weer terugkantelen!

Jos Tiebent | 27-09-19 | 18:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaan we weer. Scholieren als pionnen voor de klimaatmaffia.
Peterson haalt me de woorden uit de mond: de klimaathysterici hebben 0,0 oplossingen van het klimaatprobleem want 0,0 oplossingen voor de energieproductie..

6638-12345 | 27-09-19 | 16:53

Ik overweeg de aanschaf van een woonboot. Daar kunnen de kinderen later ook nog plezier van hebben. Ze moeten dan wel van vis houden...

John9oo9 | 27-09-19 | 16:52 | 2

Tja maar dan niet in Amsterdam, daar lopen nl. nog al veel verveloos met een onklaar gemaakt pistool de woonboten te vernielen. Misschien op de veluwe?

jan huppeldepup | 27-09-19 | 20:45

Een ark van Noach aanschaffen is altijd een goed idee

Het brein erachter | 28-09-19 | 12:12

Klimaatstaking.... Het woord alleen al... Wat een treurnis. Echt iets doen voor het milieu? Geboortebeperking. Maar ja, dan gaan de multinationals janken over hun "groei".. Punt is: we zijn met teveel en als geheel worden we steeds welvarender en daarmee vervuilender. Niets concreets doen en wel klimaatheffingen invoeren is veel lucratiever.

Tom Hagen | 27-09-19 | 16:51 | 2

En zo is het maar net.
Sowieso zouden mensen met meer dan twee kinderen überhaupt hun snuit moeten houden over 'het klimaat'. Lees je mee, Yasser?

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 17:03

@EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 17:03:
Helemaal eens. Kinderbijslag afschaffen voor 3e en verdere kinderen, bijslag naar buitenlanden afschaffen want niet te controleren. Ik heb nog een LP van wim kan met '12 miljoen oliebollen op aardgas' van eind jaren 60, en we gaan naar de 20 miljoen. Zoek op Overpopuletion awareness en huiver.

John9oo9 | 27-09-19 | 20:56

Zo ziet massa-hysterie er dus uit. Allemaal ongeïnformeerd lopen krijsen en spijbelen van school. Want ze vinden dat klimaat zo belangrijk dat ze hun vrije weekend niet willen inleveren voor demonstraties.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 16:47 | 3

"Allemaal ongeïnformeerd lopen krijsen..."

Een beetje zoals wij zeg maar?

Rest In Privacy | 27-09-19 | 16:49

@Quib | 27-09-19 | 16:49:
Spreek voor jezelf. Er zitten hier reaguurders die zich wel degelijk verdiepen.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:04

@Quib | 27-09-19 | 16:49: haha ja dat wel. Met dit verschil dat ik weer een werkweek achter de rug heb om de ongevraagde klimaatrekening te kunnen betalen.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:09

Gisteren mijn PvdA/Volkskrant/boomer moeder aan de telefoon. Vraag ik haar of ze toevallig ook de VN toespraak van Greta Thunberg had gezien? "Oh jaa!" zegt ze, "ik was in traaanen zeg!". Vervolgens vraag ik haar wat ze morgen gaat doen? "Wij? We vliegen morgen voor een weekje naar Mallorca".
Ik liet een heel lange stilte vallen.

SaintNick | 27-09-19 | 16:46 | 5

Whataboutisme.
Een klimaatactivist mag niet vliegen, een vegetariër mag geen leren schoenen dragen, een lesbienne mag niet naar mannen kijken en jij moet je moeder op handen dragen.

eetvis | 27-09-19 | 17:09

Had ze het nog over je biologische ouders?

hier openen | 27-09-19 | 17:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit zijn dezelfde kinderen die klagen als de varwarming in de winter onder de 21 graden staat.

Studenten zetten ook echt niet de radiator dicht van de algemene verwarming.

Jongeren die wel genieten van alle gemakken, ook die Greta.

Gijsbert | 27-09-19 | 16:41

Dat filmpje van die twee kleine kinderen 'CO2 stop ermee' geeft precies aan waarom die ingegeven hysterie bij de jeugd niet deugt . Ze hebben geen idee wat ze over zichzelf afroepen . Geen enkel idee.....

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:33 | 1

Lijkt wel een sekte waarbij de groepsdruk een grote rol speelt . De meest fanatieke spijbelaar staat het hoogst in aanzien in de groep . Je hebt de meest originele spreuk op je bord en klimt ook nog eens in een lantaarnpaal zodat je nog beter opvalt . Stel nu voor dat een journalist dit ziet en je foto in de krant komt ! Dabomb !!! Superdeuger !

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:31

Voorlopig de thermostaat in alle scholen op 17, geen wintersport/Rome/Parijs uitstapjes voor de scholieren en een verbod om door paps met de auto gebracht te worden als het regent.
Komt goed met deze generatie

Zorc | 27-09-19 | 16:28 | 1

... En ook geen comazuip-vakanties meer in Lloret of Chersonissos.

Peter Emile | 27-09-19 | 16:55

20% van zakgeld inleveren alsook de scooter en bezoekjes aan de Mac inleveren voor een beter klimaat

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:24 | 2

Vraag het uw kinderen eens !

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:25

Zouden de kinderen ook nu denken dat als pa en ma staks van het steeds kunstmatig duurder wordende gas af moeten en alles in huis op stroom draait... en zodra men hier in heel Nederland dit zover gebracht heeft, en men geen kant op kan, men de stroom kosten enorm zullen laten stijgen als paddestoelen.
En ja deze kinderen straks zelf ook nog meer moeten betalen, de regering zal wel iets verzinnen om de klachten op te lossen,, tja milieu, en men verdient het terug doordat de extreme gas kosten bespaard worden...

Rene046 | 27-09-19 | 18:45

Leuk al die kinders... hoop dat ze dan ook zo “wijs” zijn om die lege blikjes redbull of van andere energy drankjes niet overal neer te pleuren!!

Loveadiscussion | 27-09-19 | 16:20

Klimaatpsychose. Zware besmettelijke aandoening. Zet een grote groep van deze patienten bij elkaar en je krijgt een serieus geval van klimaatmassapsychose. Bijzonder riskant. Het beste is om elke patient in isolatie in quarantaine te plaatsen.

Lafayette | 27-09-19 | 16:19

De nieuwe Nazi"s. Hail Greta. Het is heel erg eng aan het worden.

Yeohan | 27-09-19 | 16:17 | 1

Zouden ze "The Wave" nog op scholen laten zien? Of is dat veel te 1981 voor de hedendaagse jeugd?

Rest In Privacy | 27-09-19 | 16:52

het lijkt buiten precies op herfst.
Gerrit zal ons vanavond weer wijzen op de ongewoon hoge nachttemperatuur.

glaaf | 27-09-19 | 16:15

Dat zal nog wel helpen in onze overwegend links policor circus Nederland . Die trein is niet meer te stoppen .

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:27

En Frans Timmermans zag dat het goed was.

Schoorsteenveger | 27-09-19 | 16:15

En reken maar dat de kinderhoofdjes van Jetten/Klaver vanavond uitgebreid bij de staatsomroep in beeld gaan komen!

Rest In Privacy | 27-09-19 | 16:14

Krijgen de kindertjes ook vrij als ze willen staken tegen de ongebreidelde massa-immigratie ? Dat is een veel grotere aanslag op hun directe en toekomstige leventje en welzijn hier in Nederland. Ik bedoel maar.

ja,diedus! | 27-09-19 | 16:07 | 1

Precies!! Hahahaha!

Loveadiscussion | 27-09-19 | 16:21

Binnenkort toch ook maar eens drie weekjes klimaatstaken. Nog even uitpuzelen waar

Mark van Leeuwen | 27-09-19 | 16:06

Is de schoolvakantie al afgelopen? Deze zomer is voorbij gevlogen.

CzMichiel | 27-09-19 | 16:02

Tja , kindertjes nu wil ik jullie ook niet meer horen over geïndoctrineerde kindsoldaatjes. Jullie worden allemaal misbruikt voor politiekgewin. Zie de column van Afshin Ellian op de site van Elsevier vandaag.

ja,diedus! | 27-09-19 | 16:01

Wanneer stapt die griet weer op een zeilboot, terug naar Zweden? Goeie reis.

Tishetnetnie | 27-09-19 | 16:00 | 1

Ze moet eerst zes matroosjes hebben en 2 helicopters die haar moeten bijstaan. Ze kan natuurlijk ook op een vlot geduwd worden, maar dat mag zeker niet gezegd worden.

Jos Tiebent | 27-09-19 | 18:13

Als we heel eerlijk zijn hebben de boeren teveel vrijheid gekregen in Nederland, de massa stallen met varkens, kippen en geiten, de mest wat in de aarde wordt gepompt, wat voor verarming van de grond zorgt en groente geen voedingswaarde meer heeft, enz enz enz. We moeten zogenaamd de wereld voeden, het is gewoon een ordinaire verdienmodel en niet anders.

lanexx | 27-09-19 | 15:56 | 9

@duh! | 27-09-19 | 16:24:
Volgens mij wordt het één of het ander nu. Terugkeren naar zelfvoorzienend, of het grote geld. Natuurlijk moeten boeren goed gecompenseerd worden, logisch.

lanexx | 27-09-19 | 16:51

Boycotten die vieze boeren! U bent hopelijk toch al gestopt met eten?

5611 | 27-09-19 | 18:06

@5611 | 27-09-19 | 18:06:
Onzin, het gaat over de massa, de achterlijke aantallen varkens, als voorbeeld. Voor wie is dit goed?

lanexx | 27-09-19 | 19:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Vanavond ga ik heerlijk een kuub hout opstoken in de open haard. Van eigen en zelfgekapte bomen, dat dan weer wel. Dat ze met z'n allen in de stront zakken daar in Den Haag, het enige dat dit gezeik oplevert is de zoveelste onzinnige en niet-onderbouwde belastingverhoging. Die smoelwerken kan ik ook niet uitstaan, dus snuif maar lekker mijn houtrook op stelletje klimaat hippies.

kratjuh | 27-09-19 | 15:55

"Children are very intelligent and perceptive these days, says Hodge, and they understand the ramifications of what happens as a result of climate change." yup. Met intelligentie word je in staat geacht zelf verbanden te leggen in plaats van 24/7 perceptive te zijn van elke hersenscheet die ze op de sosiaal mediaas lezen.

GormSuil | 27-09-19 | 15:55

Zitten ze zo allemaal weer bij de Burger King, net als vorige keer??

Jimmydepimmy | 27-09-19 | 15:52 | 1

Tuurlijk. En dan lekker vroeg naar huis. Dan heb je nog wat aan je vrijdagmiddag.

copywriter | 27-09-19 | 16:46

Bij TPO.NL kun je een petitie tekenen tegen de klimaatwaanzin.
Onder het artikel van Syp staat een comment van Mikkel met de link die je kunt aanklikken.

Hier de link naar het artikel zelf: tpook.nl/2019/09/26/syp-wynia-nederla...

Angélica de Sancé | 27-09-19 | 15:50

Krijg vanuit het Ministerie van Binnenlandse zaken, zie foto, net door dat het geen doen is zo, men doet geen oog meer dicht heb ik begrepen.

De Briemusketier | 27-09-19 | 15:48 | 1

Lol

Jimmydepimmy | 27-09-19 | 15:52

Kinderarbeid mag niet, maar kinderen misbruiken voor White Helmet propaganda en tearjerkende foto's met kinderen framen, daar worden opeens de sluizen voor open gezet. Het hele gedoe met kinderen vraagt om een herbezinning. Ofwel het wordt ronduit erkend dat de opvoedingsidealen van de Verlichting (waardoor kinderen verplicht werden om onderwijs te volgen in plaats van op zeer jonge leeftijd deel te nemen aan het volwassenenleven) gefaald hebben, ofwel het wordt ronduit erkend dat de Middeleeuwen terug zijn met islamitische kinderhuwelijken (nu al gangbaar in DE) en kinderarbeid (dit gestaak is geënsceneerd door volwassenen) en kindercriminaliteit die de spuigaten uit loopt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-09-19 | 15:47

Sorry, ik moet werken, De schoorsteen moet toch ergens van roken!

René5934 | 27-09-19 | 15:45 | 1

nou zeg dat

Baron de laclou | 27-09-19 | 15:59

Zie enkel schooljeugd die de straat zijn opgestuurd ,Fast food draait de beste dag ooit , spuuglelijke linkse mensen die niets leuk mogen vinden en jij dus ook niet , geen Moslims terwijl wij daar toch van barsten in de grote steden,geen tot amper gekleurde menschen en rare teksten en immer in het Engels om iets belangrijkers te laten klinken , en een Asperger die op twitter los gaat. kortom tegengas! gelukkig kan ik kiezen uit 3 auto's vanavond en alle 3 een dikke V8 en daar ga ik ff lekker ongegeneerd mee gassen .. denk dat ik de Eisenmann sportauspuff maar neem . die schreeuwt het uit .

Baron de laclou | 27-09-19 | 15:40 | 3

een M3?

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 15:47

Ik zat net vandaag nog te denken alles te verkopen en iets electrisch ervoor in de plaats, wat ook over het fietspad kan. Je komt niet meer vooruit in Nederland.

Kim-Jung-Un | 27-09-19 | 16:14

Het lijkt me best nuttig om op het milieu te letten, maar die hele hype kan me gestolen worden.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 15:39 | 1

zo eenvoudig is het idd

Baron de laclou | 27-09-19 | 16:05

Heb helemaal niets met die poppekast. Vandaag lekker met m'n diesel naar Duitsland geweest.. drank, shag, 23 kg vlees, round-up (de echte) en een paar liter aceton bij de Obi gehaald. Nog even goedkoop getankt en nog wat 'milieu onvriendelijke' dingetjes gehaald voor de buren en iedereen weer happy. Heb ik geen klimaatmars voor nodig. Trouwens als die gekken zo begaan zijn met het millieu kunnen ze beter ophouwen met ademhalen. Dat zet dan echt zoden aan de dijk!!

Erdee | 27-09-19 | 15:36

Alle plastic omvormen tot condooms en naar Afrika!

Jos Tiebent | 27-09-19 | 15:32

Gemanipuleerde meetgegevens, gegoochel met statistieken, prutsmodellen en ononderbouwde doemscenario’s: De klimaatcrisis bestaat op papier, niet in de lucht. Toch spijtig dat we onze welvaart, en straks wellicht zelfs onze beschaving, wegpissen door bangmakerij. De donkere middeleeuwen keren terug.

Zeddegeizot | 27-09-19 | 15:30 | 3

Pruts modellen.
Over 2 jaar is het klaar, dan komt IPCC met modellen met solar particles er in, en dan wordt aangetoond dat de zon de veroorzaker is. De hele heisa zal dan in hun handen ontploffen. Dag greta.

vmk | 27-09-19 | 15:35

gisteren bij het fantastische Planet earth ... wetenschappers vergissen zich in aantal pinquins .. het zijn er 2x zoveel . dat slag wetenschappers gaat tegen jou ropen dat we allemaal naar de koloten gaan

Baron de laclou | 27-09-19 | 15:45

Klimaatsverandering is wel aan de orde. Maar het hoeft niet iets slechts te zijn, laat staan dat wij als mens er iets aan kunnen doen. De ramp zit in onze statische manier van leven, hele economieën zijn ontstaan rondom het klimaat (landbouw, zon- en winter toerisme etc.).

lelijkeschapenneuker | 27-09-19 | 15:53

Gezellige boel daar. Wel bijzonder dat fatalisten dat ook kunnen. Enige schizofrenie is hen niet vreemd.

SamV | 27-09-19 | 15:27

Peterson heeft een aantal goede punten. Ben benieuwd hoeveel bomen er dan bij moeten wil het probleem oplossen? En waarom toch geen kernenergie?

nerugaer | 27-09-19 | 15:25

In Midden-Frankrijk is in augustus alle gras al bruin zo ver je kijken kunt, kijk maar flic.kr/p/2hmz33c . De koeien hebben van augustus tot december niets meer te eten. Weken achter elkaar wolkenloze blauwe lucht als op de foto. Er is geen ochtenddauw meer waar de plantjes hun vocht vandaan haalden. Dit was twee jaar geleden nog niet zo. De meertjes in dit landschap staan voor het eerst helemaal droog, nog nooit eerder gezien. Voor wie goed oplet, sparren en andere dennebomen langs de weg zijn al helemaal bruin van het doodgaan, nog nooit eerder gebeurd. De klimaatverandering komt er snel aan. En het komt nooit meer terug. Bye bye groen gras in de zomer.

Twee Jeetjes | 27-09-19 | 15:25 | 8

In Moravië (Tjsechische Republiek) is weerhistorisch onderzoek gedaan. Verrassende uitkomst: de huidige situatie is beter (natter) dan gemiddeld! En dat terwijl in Moravië de zomers nu standaard +40 graden aantikken. Vroeger waren de perioden van droogte veel erger. Daarom heeft het voorgeslacht overal visvijvers aangelegd om het water vast te houden. Door de moderne tijd is veel van die oude wijs-met-het-landschap omgaan verloren gegaan, maar men komt er nu op terug. Ook in Tsjechië is het vasthouden van het grondwater urgentie nummer een. Maar men ziet het klimatologisch NIET in verband met 'de mens' maar met de moderne alles in beton gietende mens, waardoor het rivierwater weggekanaliseerd wordt. Nu worden de vele bochten in beken en rivieren gereconstrueerd (t.b.v. het grondwaterniveau).

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-09-19 | 16:00

@ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 15:50: Dat denk ik ook. Uit bodem onderzoek min of meer bewezen. Zoon cyclus is ongeveer iedere 200.000 jaar. Ik doelde met mijn bericht op de onterechte aan één opstapeling van ecologische, duurzaamheid & klimaatsverandering door die groene extremisten. Wij mensen zijn wel verantwoordelijk voor de plastic in de zee.

lelijkeschapenneuker | 27-09-19 | 16:04

Dit is NIETS nieuws. Uiterst warme maanden met droogte kent Frankrijk al heel lang. Het is de afwisseling van het weer die overal honderden jaren plaatsvindt. Met af en toe extremen tussendoor. Tijdens de Franse revolutie was er een winter die ze al in geen 70 jaar hadden meegemaakt, zo streng dat tal van watermolens geen graan meer konden malen.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 17:00
▼ 5 antwoorden verborgen

is wel grappig die demonstranten, maar het gehele openbaar vervoer is daar gelijk ontregeld ! geen freaking tram meer die in of bij het centrum rijdt !
Waarom wordt er nu geen DNA afgenomen ! stelletje blokkeerplanten..

Angie_Thomas | 27-09-19 | 15:23

Greta. Maar nu zonder script, zonder tekst coaching, op een hele simpele vraag.
youtu.be/0bwLt_5t73g

Stormageddon | 27-09-19 | 15:22 | 5

@vmk | 27-09-19 | 15:33:
Dan zou je naar radio1 moeten luisteren, deze zender is een fanatieke aanhanger van GL en D66, alles en iedereen veroordelend die maar kritiek levert, Thunberg wordt op een schild gehesen daar.

lanexx | 27-09-19 | 15:49

@Sjefke7807 | 27-09-19 | 15:29: Zelfmoord is wel goed voor het milieu , een ultieme en de beste daad die deze activisten mogen doen , dat mogen ze van mij dus gewoon doen.

Baron de laclou | 27-09-19 | 16:07
-weggejorist-
Tony9mm | 27-09-19 | 16:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Mischien dat ze er ook eens een leuke kwis kunnen doen tijdens het demonstreren.
Bijvoorbeeld: Ik wijs wat aan en dan mag iedereen raden hoe/ en waarvan het object gemaakt is..... Is dat niet leuk?
Wake up! Wake up! Wake up? ... word zelf GvD een wakker.

Datgingniegoed | 27-09-19 | 15:17

Begint op het China van Mao te lijken. Dat was o.a. ook jong tegen oud.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 15:17 | 2

@CalamityJane | 27-09-19 | 15:17 |
Je zag er ook dezelfde haat tegen de diverse vormen van de eigen oude Cultuur. Tempels, eeuwenoude bouwwerken etc., alles werd gesloopt ter meerdere glorie van het Communistisch Rijk van Mao. Hetzelfde gebeurde trouwens ook in de Sovjet Unie. En hier zie je die eerste donkere wolken ook al tegen de horizon afgetekend.

Sjefke7807 | 27-09-19 | 15:32

Globaal gezien was dat wel een heerlijke tijd toch? Men wist waar het "gevaar" zich bevond en iedereen had er vrede mee. Nederland was nog een tof land. Oké, de eerste autoloze zondag was een feit, maar dat had weer hele andere redenen. Ik verlang vaak terug naar die tijd. Komt nooit meer terug, we zijn overgeleverd aan de wolven, grijs of niet.

Tishetnetnie | 27-09-19 | 15:56

Als Bergman nog geleefd had had deze asperge een prijswinnende rol kunnen spelen in een productie van hem en Svensk Filmindustri. Fuck die ouders.

SIogra | 27-09-19 | 15:14

Kun je dan staken als je langharig werkschuw tuig bent? En kun je staken als je leerplichtig bent? Volgens mij heet het namelijk gewoon spijbelen.

Gregovic | 27-09-19 | 15:12

Tot straks bij de KFC

hotbrasil | 27-09-19 | 15:11 | 1

Met de scooter !

Koning BongoBongo | 27-09-19 | 16:22

Waarom geen campagne vanuit SIRE die aankondigt dat iedereen een pilletje van Drion krijgt bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Ik wed dat binnen 1 jaar mogelijk meer dan een kwart van de kwetsjankproblemen zijn verdwenen.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 14:58

Ik zag in een twitterberichtjes dat ze van Rotterdam naar Den Haag gaan. Ze gaan dan toch wel lopend?????

Leffe Blonde | 27-09-19 | 14:57 | 1

met de trein waarschijnlijk... die is milieuvriendelijk, waar de stroom vandaan komt, het plastic en de stof van de stoelen, het staal van de carrosserie zal ze een worst zijn.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 15:18

Goed zo. En nu elke vorm van transport stopzetten zodat ze ten gunste van het klimaat terug kunnen lopen.

justtheblues | 27-09-19 | 14:57

CO2 vergroent en het aantal ijsberen is in de afgelopen 30 jaar verviervoudigd.
Scholen zijn inderdaad linkse sektes geworden waar een extremistisch evangelie wordt gepredikt.

gvdd | 27-09-19 | 14:56

Toen ik tegen mijn zoon zei dat hij de komende 5 jaar nog met zijn iPhone 6 moet doen omdat het goed is voor het klimaat werd hij boos.

Eddy67 | 27-09-19 | 14:56

Er lopen steeds meer verwarde personen op straat.

Cor Netto | 27-09-19 | 14:54

Mooi man. Kinderen houden van erbij horen en samen dingen doen. School bezoeken velen dan ook voornamelijk vanwege de sociale contacten. Samen spijbelen is natuurlijk helemaal top.
Wat zij op school leren vraag ik mij wel eens af, vooral universitaire studenten komen zo ontzettend dom-gemaakt over wanneer zij meedoen aan politieke manifestaties en een microfoon voor hun gemaskerde gezichtjes krijgen. Ontzettend Deugen & inclusief iedereen boycotten/aanvallen die een eigen mening over het een en ander heeft.

Deze kinderen zijn nog niet zo intens geïndoctrineerd zo te zien, die doen gewoon mee voor het groepsgedoe en houden het spandoekje omhoog voor hun linkse juf (m/v/o).
Leuk dat pop Chucky, de mascotte van de globalisten, reageerde.

Jan Passant mk2 | 27-09-19 | 14:53

Door de ontkerkelijking is men op zoek naar een nieuw geloof (het klimaat) en nieuwe profeten die van zichzelf een bepaalde wijsheid zouden bezitten (kinderen).

zwarte_weduwe | 27-09-19 | 14:53

waarom, waarom doet dat meelopen met die angstopwekkende klimaathysterie en de beelden bij dit topic met toch zo sterk denken aan soortgelijk gedrag in het Duitsland van de jaren dertig??

langzullenweleven | 27-09-19 | 14:52 | 1

Dit is wel een heel vergezochte godwin.

pili-pili | 27-09-19 | 15:08

Wat is er met de leerplicht gebeurd? Wat is er überhaupt met gezond verstand gebeurd? Nederland is een land geworden waar waanzin en krankzinnigen de boventoon voeren, en helaas ook aan de bestuurlijke knoppen zitten. Voor het eerst in mijn leven vraag ik me af wat er te prefereren valt: een autocratisch bestuur dat het landsbelang prioriteit geeft, of een democratie leunend op een verwend electoraat dat welvaart als iets vanzelfsprekend is gaan zien, en uit een bedenkelijk streven naar deugdzaamheid, aandacht en erkenning achter de door de media gehypte klimaatonheilsprofeten aanloopt. Stampvoetend, hysterisch, ongenuanceerd, onredelijk; op social media en anders desnoods spijbelend van school tijdens manifestaties georganiseerd door professionele klimaatdrammers. Inderdaad, typisch pubergedrag.

Is er nog iemand in bestuurlijk Nederland die de noodzaak ziet om die pubers tegen zichzelf, en zéker tegen die verknipte "hun wetten niet de onze" groenlinksaktivisten in bescherming te nemen?

Professor Superhirn | 27-09-19 | 14:51

En die leraren in het voortgezet onderwijs maar klagen over de werkdruk; weer een lang weekend. Er hoeven toch geen schoonmakers vandaag in worden gezet na de mars, brave kinderen?

arlen | 27-09-19 | 14:51

Mooie tijd was het vroeger, kreeg je gewoon ijsvrij en nu moet je klimaatsoldaat spelen met Greta.

Acidstain | 27-09-19 | 14:49

Vooral mooi aan het einde van de Lisa's speech als die jongen door het raam springt, lol

Gies van Agt | 27-09-19 | 14:55

@Gies van Agt | 27-09-19 | 14:55:
En de voorspelling van Donald Trump, bizar.

Mr_Natural | 27-09-19 | 15:08

Valt wel op dat de meeste kreten seksistisch van aard zijn. En dat terwijl juist de groei van de mensheid het grootste klimaatprobleem is.
De vraag is dus: wat doen jongeren er zelf aan?????

Leffe Blonde | 27-09-19 | 14:47 | 2

Soa's verzamelen in de hoop er onvruchtbaar van te worden?

Abject | 27-09-19 | 14:50

Niets. Ze hebben allemaal een smartphone die elke nacht moet worden opgeladen.

zwarte_weduwe | 27-09-19 | 14:55
-weggejorist-
3xDrommels | 27-09-19 | 14:47

99% zijn meelopers die niet weten wat die kleuter uitkraamt.
Zo begon het in de jaren 30 ook in Duitschland..

vmk | 27-09-19 | 14:46

De (verstandige deel van de) Amerikanen mogen blij zijn dat ze wapens bezitten als dit de jeugd is van de toekomst (oftewel communisten in de aanmaak fase).

unshift | 27-09-19 | 14:46

Mooi betoog van Jordan Peterson waar weinig op valt af te dingen....
Vraag, vrij vertaalt:
"Brengt de strijd tegen klimaatverandering de wereld dichter bij elkaar"
Antwoord: Nee.
Dan komen de argumenten die iedereen die een klein beetje nadenkt ook wel weet. Alleen Jordan zet het even op een rijtje waar de luisterende jeugd toch even stil van wordt. Greta was er "helaas" niet bij....

dijkbewaker | 27-09-19 | 14:45

Verbeter de wereld en begin vooral bij jezelf ,hypocriete zuurstof dieven.
Ik geloof dat menig een die daar rondloopt de strekking van het klimaat akoord geeneens door heeft.
Als we nou eens het wel of niet schuldig zijn aanv de opwarming van de aarde buiten beschouwing houden en eens realistisch gaan kijken wat nu stoppen met fossiele brandstof voor onze beschaving gaat betekenen.
Laat die kleine wijsneusjes , Ja ook jij! Robbie en Jesse, maar eens uitwerken wat dit voor uitwerking heeft en wat voor een doelmatige oplossingen onze orakels hiervoor bedacht hebben.
......... ik wacht op antwoorden.
En eeeh, Met die warmte pomp gaan we de wereld niet redden .

Datgingniegoed | 27-09-19 | 14:44

Het klimaat is belangrijk. Maar er wordt HEEL VEEL overdreven door de linkse kliek. (Kijk ook bv naar de stikstofdiscussie)

SanderEvers | 27-09-19 | 15:12

Is er al onafhankelijk onderzoek gedaan naar hoeveel plastic er in maandverband zit? Dan kun je tegen al die activisten roepen dat ze doeken maandverband moeten dragen.

Twee Jeetjes | 27-09-19 | 14:44

De toekomstige Greta-tjes krijgen straks in Zweden geen les meer over de antieke oudheid, de Viking-tijd en alles van vóór 1700. sputniknews.com/society/2019092710769... De instinker die er binnen inzit: kinderen krijgen ook geen onderwijs over de historie van de islam. De reden die opgegeven wordt: er is te weinig schooltijd voor. Tegenwoordig moeten kindertjes namelijk buitenschools klimaatbedrukt staken. Die verloren leertijd gaat ten koste van historische kennis van de oudheid.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-09-19 | 14:43 | 1

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 27-09-19 | 14:43 |
Orwell ligt head deskend in zijn kist te tollen nu:

“Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.”

Dit is dus precies wat er gaande is. We zakken regelrecht terug naar de achterlijkheid van ver vóór de Middeleeuwen op deze manier.

Sjefke7807 | 27-09-19 | 15:24

De beste documentaire die ik heb gezien over climate change is de Global Warming Swindle, die het met stevige science onderuit halen dat niet CO2 maar de zonneactiviteit rechtevenredig parallel loopt met de temperatuur stijging. En in dat geval is deze massa hysterie een triljoenen verspillend verhaal en kun je er weinig aan doen. De zon bepaald.

Kan nog een hoop science erbij halen waarom het CO2 verhaal niet klopt, of op zijn minst onvolledig is. CO2 uitstoot stijgt nog steeds, want steeds meer mensjes en productie. Toch was het arctic ijs niveau in de afgelopen zomer meer dan de jaren ervoor. Vervelend vkor de drammers. Dan de zeewaterspiegel. Gebruikt als een van de grootste gangmakers. Tot dusver zijn er ondanks die massale smeltende ijsvlakten in de zomer nauwelijks zee en oceaan waterspiegel stijgingen. Hoe komt dat. Weet geen hond, slechts gissen. Maar plausibel is alvast dat een kubieke meter ijs meer oppervlakte beslaat dan het water dat die kubieke meter ijs bevat in gesmolten toestand. 1 kubieke meter is bevat 917 L water ipv 1000 liter. Gezien het grootste aantal ijs onder de oceaan ligt is een waterspiegel verzakking eerder aan de orde dan stijging bij massale ijsmellting. Dat is vrij simpele natuurkunde die ook heel graag genegeerd wordt.

Nog wat toe te voegen aan interessante science die tegenin gaat tegen deze alwetende sekte vol met airheads, please reply met meer aanvullende stellingen. Nog meer docu's gezien? Welke.

Walkinshaw | 27-09-19 | 14:41 | 10

@omanders | 27-09-19 | 14:56:
Het staat zekrr niet als een paal boven water hoeveel een eventuele stijging bedraagt. Wat wel als een paal boven water staat is dat een kubieke meter ijs slechts 917 liter water bevat ipv 1000.

En om je laatste stelling kracht bij te zetten zijn heel wat meer factoren van belang om.belanghatfe conclusies te trekken. En ook daar zie ik graag een bron voor. Als de totale hoeveelheid water nl sindsdien veranderd is door klimatogische omstandigheden valt die stelling ook in duigen.

Maar ga ook eens in op de mogelijkheid dat CO2 minimaal va i vloed is en de zon juist de grootste factor is qua global warming. Of past dat niet in de reeds voor-gevormde onwrikbare visie.

Walkinshaw | 27-09-19 | 15:09

@Walkinshaw | 27-09-19 | 15:09: Nee, niet zozeer *hoeveel*, maar wel *dat*. Smeltend landijs verhoogt de zeespiegel. Zeeijs doet er niet toe. Groenland bevat zo'n kleine 3 miljoen km3 ijs, en dat levert een forse zeespiegelstijging op. Zeeijs is een aantal factoren kleiner (in orde van grootte van een paar 100.000 km3), dus een verwaarloosbaar getal.

Mijn punt is dat jouw bewering van ijsvolume alleen maar op zeeijs van toepassing is, en dat is dus niet waar het bij zeespiegelstijging om draait.

omanders | 27-09-19 | 15:29

De zeespiegel stijgt niet omdat er meer water op deze planeet is maar omdat het zich verplaatst van plekken waar wij het wel kunnen hebben c.q. weinig tot geen kwaad kan c.q. nodig hebben naar waar wij er last van hebben ( los van het feit dat ijs minder plaats inneemt dan vloeibaar water ). Dus dat is m.i. een uitdaging, ontzilt het zeewater en irrigeer er woestijngebieden mee. Goed voor de natuur daar, de beesten en de landbouw voor die mensen. Zal wel heel simpel gedacht zijn maar als we daar een verdienmodel op plakken is dat uiteindelijk effectiever en goedkoper dan dat dure hapsnapbeleid van tegenwoordig.

Graaisnaaiert | 27-09-19 | 15:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Kernenergie, kruisraketten, zure regen, links heeft gewoon iets nodig om tegen te protesteren. Meer is er niet aan de hand.

me,myself and IK | 27-09-19 | 14:41

Kom kom. Niet alles is negatief. Het lost wel lekker het leraren tekort op. Dus doe maar elke dag klimaatgekte staken.

tweetybird | 27-09-19 | 14:39

Hoezo individuele verantwoordelijkheid? Deze mensen zitten met alledaagse problemen die ze niet eens kunnen tackelen, zoals het opruimen van de pizza-dozen in de hal. Daarnaast zijn er grote hindernissen in hun leven waar ze het niet eens over willen hebben. Als ze maar met hun pseudo-moralistisch geneuzel in de linkse hemel mogen belanden.
Zonder individuele verantwoordelijkheid geen collectieve verantwoordelijkheid.

SIogra | 27-09-19 | 14:38

Klimaatgekkies vergeten altijd een eigen tas bij zich te hebben bij de afhaalchinees.

Linkse kerkiërs veroorzaken enorm veel CO2 met het terugsturen van hun internetpakketjes.

Klimaatgekkies vliegen elk jaar meer en meer naar hun vakantieparadijs.

Harry en Meghan waren nooit voor een beter klimaat, dat was maar fop voor de goedgelovige linksgekkie, want ze vliegen er lekker op los met hun privejet.

Feministen hebben niets over voor een beter klimaat want ze brengen en halen hun basisschoolkinderen 4x per dag naar school met hun autootje, dat zijn 8 (acht) enkele reisjes per schooldag.

In Midden-Frankrijk is het in augustus al zo droog dat alle gras bruin is zo ver je kunt kijken en er geen water meer staat in de meertjes.

We gaan d'r aan en het is de schuld van die ander en de politiek.

Ikbeneenzelfbouwer | 27-09-19 | 14:38

Wat zal het rustig worden op de wegen nu al die klimaatstakers vast ook geen auto gaan rijden zodra ze 17 zijn.

a4p | 27-09-19 | 14:37

Ze zijn in paniek die klimaat gekken
Ze weten dat hun laaste uur geslagen heeft Niemand met gezond verstand gelooft hun onzin meer En de grote leider Trump laat zien hoe het wel moet in de wereld
Nu verkiezingen graag
Omruimen die zooi

zoefff3 | 27-09-19 | 14:36

Iemand die weet waarom de onderwijsinspectie dit tolereert? Ik bedoel, formeel?

DeJemelscheet | 27-09-19 | 14:34 | 1

Angst.

vmk | 27-09-19 | 14:35

Ohw... het sneeuwt in Nederland?

Pierre Lebon | 27-09-19 | 14:34

De allerbeste maatregel om de ecologische voetafdruk te verminderen is als al deze kinderen zelf geen kinderen meer krijgen en die boodschap over de hele wereld verspreiden. De overbevolking van deze planeet met de menselijke soort is het werkelijke probleem.

AlfredvonSchlieffen | 27-09-19 | 14:33 | 1

Alle kinderen op die staking sterilisatie aanbieden. Geen gek idee. Linksom of rechtsom lost dat wel een probleem op. Laten we dat wereldwijd aanpakken.

DeJemelscheet | 27-09-19 | 14:36

Als je als volwassen man/vrouw een kind negeert, belachelijk maakt of op zijn minst dan toch niet serieus neemt, word je door de ganze goegemeente vervloekt, zie Trump naar aanleding van zijn reactie op Greta Autistia Langkous.

Want o o een kind zo ridiculiseren! Hoe durft ie?

Ook al zijn diezelfde kids gestoorde en gebrainwashte psyhopatische Chuckies en Linkse Moordenaars in de dop.

Dus buigen de laffe politici hier maar al te graag voor. Een de te-dom-om-te-schijten stem-lemmingen met hen.

Realism Is All | 27-09-19 | 14:33 | 1

Trump was gewoon vriendelijk, is het weer niet goed.
Onze jeugd is helaas gewend om achter gestoorde idioten aan te rennen, niet realiserend dat ze dat alles gaat kosten op den duur, zelfs en vooral hun vrijheid.

corbiere | 27-09-19 | 14:36

En dan zo’n Sybren Kooistra... “CO2 weg ermee”. Wat een stompzinnige eikel. Hou dan op met ademen, gek! Elke ademteug stoot CO2 uit. Doe dan ook wat je beweert. (Nog even afgezien van het feit dat dankzij CO2 jouw quinoa en pijnpitten troep groeit.)

Stormageddon | 27-09-19 | 14:30 | 2

Co2 uitademen is racisme!

kaasfondue | 27-09-19 | 14:33

Het had ook heel veel co2-uitstoot bespaard als al die protesterende kindertjes nooit geboren waren....

Yoshidepossi | 27-09-19 | 14:30 | 3

Het is nog niet te laat...

MrLahey | 27-09-19 | 14:32

Kan geen kwaad om een beetje tegengas te geven. Ik werk op een bedrijventerrein (op kantoor) en je gelooft niet wat er allemaal weggeflikkerd wordt in de bosjes, straten enz. Wanneer je met een schep graaft heb je bij elke schep plastic, peuken en blik. Wat bewustwording bij sommige mensen is echt geen rare gedachten.

Blote Bertus 2000 | 27-09-19 | 14:30 | 4

vervuiling is wel een probleem maar dit gaat over Co2/Globalwarming, heel wat anders. en die Plastic soep in de oceaan is dankzij die Aziaten.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:34

Gisteren Zembla gezien? Wij verkopen schoon zand en krijgen vervuilde grond met wat geld terug.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 14:35

Ooit in een arm dorp gewoond. In O-Europa. Was daar net zo. Weet je hoe je dat oplost (met kinderen)? Ze enthousiasmeren voor leuke dingen. Samen sport en spel. Een club vormen. En dan samen de straat op om het dorp schoon te maken. Doe dat een paar keer. Weet je wat er dan gebeurd? Spreken ze er elkaar op aan. En hun ouders. Het dorp werd steeds schoner.
Dat helpt veel meer dan zo'n domme lachwekkende mars waarbij gewoon politiek bedreven word.

DeJemelscheet | 27-09-19 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, gun de jeugd hun Vrijmiblow.
Pappie& mammie betalen de rekening wel.
Verder is het niet zo’n lekker weertje, dus het zal niet laat worden.

Ruimedenker | 27-09-19 | 14:30

Fijn, zo'n uitweg van deze krankzinnige wereld...

Piethoane | 27-09-19 | 14:29

Er was ooit een staat - de DDR - waar het volk door een socialistische elite werd wijsgemaakt dat vrijheidsberoving een noodzaak was om maatregelen te nemen tegen de vermeende "fascistische" influx. Dus werd er een muur rond die staat gebouwd, met wachttorens, prikkeldraad en militairen die schoten op iedereen die "Nach drüben" wilde.
Die muur werd de "Antifascistische Schutzwall" genoemd.
Die "fascisten" waren onder meer u & ik, burgers uit het vrije westen.

Vrijheidsbeperking, vrijheidsberoving en gedachten-politie zijn onderdelen van een greep naar de macht. Evenals het invoeren en handhaven van ideologieën die een claim leggen op de Absolute Waarheid, en die bijgevolg alle karaktertrekken hebben van een religie. En net zoals binnen een religie, worden "ongelovigen" veroordeeld, verketterd of zelfs tot (staats)vijanden verklaard.

De door ´Links´ georkestreerde klimaat-hysterie heeft alle kenmerken van een linkse greep naar de macht, met alle bijbehorende verschijnselen van vrijheidsbeperking en zelfs vrijheidsberoving. Tot en met het instellen van een gedachten-politie; zie de wereldwijde censuur-maatregelen tegen onwelgevallige, niet-politiek correcte meningen op het internet.

De vermeende veroorzakers van de opwarming van de aarde - u & ik - zijn de nieuwe fascisten. De klimaat-hoax met de daarbij gepaard gaande vormen van vrijheidsberoving, is de nieuwe "Antifascistische Schutzwall".

Het wachten is op de jongeren die zich organiseren in Groene Brigades, die u straks met geweld uit uw klimaat-vijandige huis slepen om u, met een papieren puntmuts op, publiekelijk te schande te zetten vanwege uw klimaat-vijandige mening. Om u vervolgens te verbannen naar een van de vele buiten gebruik gestelde olie-platforms in de Noordzee.

Peter Emile | 27-09-19 | 14:28 | 1

Ha! Die softe sneeuwvlokjes van tegenwoordig slaan nog geen deuk in een pakje soyaboter dus ik wens ze veel succes om mij uit mijn zelfverdiende, duurbetaalde huis te krijgen! Over my dead body..

Binkoo | 27-09-19 | 19:35

How dare you zoveel onnodige vervoerbewegingen te maken! Of zijn ze allemaal komen lopen en met de fiets?

Nuchternederland | 27-09-19 | 14:24 | 1

Ja maar, ja maar, ja maar betere toekomst enzo?

MrLahey | 27-09-19 | 14:26

Zo dom om gewoon achter doemdenkers aan te lopen. Je gezonde boerenverstand gebruiken is er niet meer bij, of zou dat er niet meer zijn.
Te triest voor woorden dat de echte wetenschap niet gehoord mag worden. Ik hoop dat de boeren zich dinsdag in 070 goed roeren en met alle tractoren de zaak compleet op slot zetten.

Hebbiehemookweer | 27-09-19 | 14:24 | 2

Ik ga mee met de boeren.

corbiere | 27-09-19 | 14:45

@Hebbiehemookweer | 27-09-19 | 14:24 |
En met de giertanks het Binnenhof gelijk even een "make-over" geven. Misschien dat de boodschap dan wel aankomt.

Sjefke7807 | 27-09-19 | 15:39

totale samenvatting is toch wel wat ik eerder deze week hoorde; kinderen wordt geleerd wat ze moeten denken, niet hoe ze moeten denken.

small_town_dude | 27-09-19 | 14:24

Someone's built a candy brain
And filled it in.

Stemrecht naar 16!
Hoewel je met bijna 16 nog een kinderlijke klier bent.

Ben-Bataaf | 27-09-19 | 14:24 | 2

Maar links vind dat prachtig. Eerst de kindertjes vanaf de kleuterschool met het linkse gif indoctrineren door hun ultralinkse leraren en dan stemrecht geven. Pas als die kinderen moeten werken komen ze er achter dat links zijn funest is maar dan hebben ze al die voorgaande jaren toch mooi op die partijen gestemd.

2voor12 | 27-09-19 | 14:26

Ah, good old Billy.

Nuchternederland | 27-09-19 | 14:37

Hoeveel van deze jugend zit vanavond weer aan de lachgasballonnen? Lachgas dat een 310 keer zo sterker broeikasgas is als CO2 ?

2voor12 | 27-09-19 | 14:24 | 1

Activisme gaat altijd om het gedrag van andere mensen te veranderen, niet dat van jezelf.

MrLahey | 27-09-19 | 14:27

Gisteren kwam toevallig dit liedje langs op de radio... en tja, dat zegt het wel:
“I'm talking for free
I can't stop myself, it's a new religion
I've got something to see, I can't help myself, it's a new religion”.

www.youtube.com/watch?v=l5-oQAdVA5E

De verwende kutkinderen die met hun iPhones en elektrische fietsen, hun 3 vakanties per jaar (last chance to see the Maledives, backpacken door Thailand, en natuurlijk skiën in Oostenrijk) tussendoor nog naar Lowlands en Sziget om pilletjes te verkopen, zouden geen dag overleven zonder stroom, volle winkels, snackbars vervoermiddelen en JIT-transportketens waardoor de goedkope, met fossiele brandstoffen geproduceerde en getransporteerde welvaart rechtstreeks hun monden invliegt, die verwende kutkinderen hebben geen idee wat ze willen.

Wat willen ze dan precies, hoe ziet hun ideale wereld er dan uit? Elke nacht zo donker als in Noord-Korea? Geen verbruik van energie? Geen reizen meer, geen elektronisch entertainment en geen voedsel dat meer 10 kilometer rond je huis wordt geproduceerd? Zoals JP zegt: Good luck with that, indeed.

En als ze hun ideale wereld dan hebben, met perfecte communistische plannen door de wereldregering, en een persoonlijke track-trace van de persoonlijke maximale Eco-afdruk, die precies afweegt wat en hoeveel je mag eten, hoever je mag reizen, hoe warm je je huis mag stoken... wat gaat die ideale samenleving dan doen met mensen zoals zij? De rebellen? De mensen die dat systeem niet willen? Die de verwarming een graadje hoger zetten? Zelf ethanol stoken voor hun oude auto’s en lekker ver weg gaan, want: fuck it.
Wat gaan ze daartegen doen? Hoe ziet die ideale crypto-communistische, ecofascistische wereld van hun eruit? Paint me a picture...

Kunnen de mensen (inclusief zijzelf) dan nog naar Sziget? En Lowlands? Kunnen mensen nog een weekje skiën of een weekje naar Bonaire? Zij hebben geen idee wat ze willen.
En maar schreeuwen: “Shame on you”. Nee kinders, Shame on you.

Stormageddon | 27-09-19 | 14:23 | 4

Het belangrijkste van principes is dat je zegt dat je ze hebt, niet dat je ze daadwerkelijk naleeft.. ben je gek ofzo!?

Turbulentie? | 27-09-19 | 14:29

Dat krijg je als je gaat krijsen dat het "anders moet" zonder kennis van zaken en zonder ook maar enig besef van de mogelijke consequenties. Deze kids willen hun vakantie niet op de camping op Ameland doorbrengen, of later op de fiets / met OV naar het werk in plaats van de auto, of wonen in een Tiny House. Alleen weten ze dat nog niet. Of ze denken dat klimaatbewustzijn "minder kapitalisme" is met hetzelde leventje dat ze nu hebben, met alleen iets minder vlees op het bord.

Muxje | 27-09-19 | 14:30

DD altijd +1! Klimaatstaken overigens -1

Nuchternederland | 27-09-19 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind die van Bij een toch wel weer het zieligst hoor. Wat een sneue droeftoeters zijn dit toch . Altijd maar weer het zielige gekrenkte kneusje uithangen.
Wedden dat ze na afloop met z’n allen weer in de snackbar staan om een vegetarische “slachtoffer”rol naar binnen te tremmen.

Datgingniegoed | 27-09-19 | 14:23 | 1

Ze hebben helemaal gelijk, wij, de arme blanke mannen moet opdraaien voor al die Aziaten die de wereld voor ons verpesten!

MrLahey | 27-09-19 | 14:29

Om nog meer ongecontroleerde verspreiding van fijnstof te tegen te gaan heeft de NPO zojuist besloten geen roetveegpieten toe te laten bij tv-registratie van de nationaalaankomst van Sinterlaas, 16 november aanstaande in Apeldoorn. Als gevolg van de anti-boerkawet liet de NS weten ook geen roetveegpieten in de stoomtrein van Sinterklaas te kunnen tolereren. Of elders op het spoor...

F. von Zeikhoven | 27-09-19 | 14:21 | 1

Briljant. Laten we zwartepiet transformeren in burkapiet. Ook zwart, geen smink meer en niet herkenbaar voor de familie.

IkWilOokWatZeggen | 27-09-19 | 14:36

Aan al dat studieschuwe gajes: ga eens wat doen voor het milieu in plaats van dit zinloze hysterische warmte-genererende gedoe. Miljarden bomen worden met VVD/D66/GL-subsidie gekapt en verbrandt in stinkende vervuilende ovens om jullie leefstijl en elektronica te kunnen voorzien van elektriciteit. Bomen waarin dieren hadden kunnen leven. Die hadden kunnen helpen om CO2 op te nemen. Die schaduw en verkoeling hadden kunnen geven om de globale temperatuur in de hand te houden. Huichelende krijsende lapzwansen met je domme deugteksten. How dare you!

Fijnstoffer | 27-09-19 | 14:21

Ik heb er ook 2 gevangen en 10 minuten onder water gehouden.

Vandaag extra CO2 geneutraliseerd, om nog maar te zwijgen over stikstofdioxide.

Kaas de Vies | 27-09-19 | 14:21

Ik ga even poepen. Mag dat nog?

Portnoy | 27-09-19 | 14:20 | 1

Alleen als je geen dieren hebt gegeten.

MrLahey | 27-09-19 | 14:25

Kinderen gebruiken voor politieke doeleinden.. lijkt Hamas wel.

Turbulentie? | 27-09-19 | 14:19 | 1

Ho ho ho, Hamas is een terroristische organisatie verantwoordelijk voor duizenden doden. Maar om ze nou met klimaatactivisten te vergelijken.. Dat hebben ze niet verdiend.

MrLahey | 27-09-19 | 14:31

Ook zo spontaan he.

rondjesrijder | 27-09-19 | 14:19

Die Greta toch........... op een dag gaan de hormonen stromen, krijgt ze een vriendje en die eet ze waarschijnlijk op.
Dan krijgt ze tbs en zijn we van dat enge kind af.
Maar alle gekheid op een stokje, mijn bloed kookt dat zo'n overduidelijk aan alle kanten gestoord kind zo snoeihard gebruikt word.
Komt nooit meer goed met dat lieve kleine psychopate autistje.

Frobelmonnik | 27-09-19 | 14:18 | 4

@EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:19: Genoeg, want ze is genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede en reken maar dat die milieuterrorist dat gaat winnen en aangezien ze daar behoorlijk wat centjes voor krijgt.....

Simon_Ketellapper | 27-09-19 | 14:29
▼ 1 antwoord verborgen

BIJ1 ziet weer een nieuwe vorm van racisme! Dat racisme moet wel een goudmijn zijn.

Tronald_dump | 27-09-19 | 14:18

Er zijn al veel lelijke dingen gezegd over dit Zweedse tienermeisje, ik doe er niet aan mee. Helaas is er wel degelijk een hoek af. Greta was al in haar kindertijd gediagnosticeerd met een obsessieve-compulsieve stoornis en het syndroom van Asperger, een speciale vorm van autisme. In gewone taal: ze leeft in een tunnel en volhardt in haar eigen wanen waartoe ze een omgeving heeft uitgebouwd. Dat kenmerkt zich onder meer door het maniakaal bezig zijn met steeds dezelfde gedachtenconstructies en fantasieën, stereotiepe gedragspatronen, een onvermogen om veranderingen te accepteren, en een beperkte zin voor sociale interactie. doorbraak.be/gretas-grote-pukkelspeec...

RickRD | 27-09-19 | 14:18 | 5

En Greta heeft uiteraard een punt dat we als wereld niet zo door kunnen gaan. Vervuiling van de lucht en aarde maakt onze planeet in mindere mate bewoonbaar, diersoorten sterven uit en biodiversiteit neemt af. Het verschil is dat ik denk dat de oplossing zit in nieuwe energiebronnen, minder mensen wereldwijd (lees, Midden-Oosten en Afrika) en deze regio's meekrijgen in verduurzaming van consumptie en productie.

Greta en co denken dat we de wereld verbeteren door Westerlingen te kastijden en heel hard te drammen. Verder zijn we het eens?

Ebert de R | 27-09-19 | 14:23

@Ebert de R | 27-09-19 | 14:23: Best Ebert, wil je graag even Vervuiling scheiden van Globalwarming/Co2? ik ben ook tegen vervuiling, maar heel dat gelul over dat wij de opwarming veroorzaken kan me gestolen worden.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:32

@ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:32: Daar maak ik al onderscheid in en ik sprak daarom niet over man-made global warming. Airpolution is een fenomeen waar iedereen tegen is, of mis ik de man-made smog deniers het het debatspectrum?

Ebert de R | 27-09-19 | 17:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Klinkt toch allemaal als een kindje wat geen snoepje krijgt. Als je je zin niet krijgt ga je janken en in de weg lopen. P-O'tje (Pleur Op)

Sjorsch | 27-09-19 | 14:18

En weer massaal achter de kreten van wat geslepen organisaties met hun eigen (financiële) belangen aanlopen.
Blijkbaar wordt er in het onderwijs geen aandacht meer gegeven aan de aanloop naar de Tweede Wereledoorlog zo gedwee laat de jugend zich weer inpalmen.

2voor12 | 27-09-19 | 14:17 | 1

Iedere generatie opnieuw.
Geholpen door de afbraak van het onderwijs, waarschijnlijk met deze intentie.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:18

Weg met het mobiele netwerk...
Weg met de mensen...

ik2! | 27-09-19 | 14:16

Ook de joop-redactie staakt mee, zo staat te lezen op de extreem linkse joop-site.
Goede zaak natuurlijk, Han van der Horst zal in een speech kunnen vertellen hoe onze planeet er 1000 jaar geleden uitzag.
Haatopa heeft gezien zijn leeftijd en "kennis", de tijd van 1000 jaar geleden persoonlijk meegemaakt.

Simon_Ketellapper | 27-09-19 | 14:15 | 1

Hadden ze gister naar zembla gekeken hadden ze tenminste een doel.

rein9576 | 27-09-19 | 14:17

Tussen pak 'm beet 1937 en 1945 werd er ook gedemonstreerd door kinderen cq werden kinderen ingezet. Wij weten hoe dat afliep.

ProAsfalt | 27-09-19 | 14:15

En deze jeugd moet mijn AOW gaan betalen?
Ik ben blij dat ik 15 jaar terug de bui al zag hangen.

Haberdoebas | 27-09-19 | 14:14

Dat zal indruk maken op China, India en de VS!

Harrie7949 | 27-09-19 | 14:14

Ieder zijn meug , maar wat mij stoort is dat de linkse elite een bepaalde groep (sector) van alles de schuld geeft , en die moet vervolgens kost wat het kost kapot.
75 jaar geleden was er ook een persoon die dat deed.

Ghibli | 27-09-19 | 14:13

Ik begrijp het probleem niet. In 2060 zijn we toch allemaal dood?

Mr.Crowley | 27-09-19 | 14:12 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien DAF weer eens uit de mottenballen halen en 100% electrische auto's laten maken die -door waar nodig de juiste materialen te gebruiken- twee keer zo lang meegaan als een auto met verbrandingsmotor en maar anderhalf keer zoveel kosten. Dan is het dus voordeliger want je kunt er makkelijk 15 tot 20 jaar mee rijden zonder roest en de gebruikelijk slijtage die bij een verbrandingsmotor hoort.

EnNouJijWeer | 27-09-19 | 14:12 | 3

Ik heb nog nooit een roestend motorblok gezien, wel een roestend frame, die ook bij een "angry pixie" auto gewoon van staal wordt gemaakt.

Damien368 | 27-09-19 | 14:19

Ga je gang, of bedoel je dat de belastingbetaler het moet betalen?

Tronald_dump | 27-09-19 | 14:21

ik vraag me even af hoeveel jij van auto's weet. Je weet toch dat de oldtimer regeling is afgeschaft door de regering? dat je lekker belastingvrij mocht rondtuffen met ene 25 jaar oude ( maar onzuinige auto) omdat er zogezegd als genoeg belasting voor is betaald. nou ik kan je zeggen omdat de auto's steeds langer meegaan (de normale niet die met een batterij die na x jaar kapot is), is heel die regeling opgetrokken/afgeschaft. dus wat lul je nou eigenlijk met langer meegaan? het enige probleem is dat de techniek verbeterd, waardoor zelfs Mercedes nu een diesel(!) heeft die net zo schoon is als een Tesla.....

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:27

Save the planet, kill yourself.

Dzjengis-Somebody | 27-09-19 | 14:12

“CO2 stop ermee”. Is simpel, gewoon niet meer ademhalen. Lost meerdere problemen in 1 klap op.

kunstliefhebber | 27-09-19 | 14:11 | 2

Voegden ze nou eens de daad bij het woord... wat een opluchting zou dat zijn.
Letterlijk.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:12

@EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:12: Als ik baasje bij PowNed was, zou ik uitvogelen waar de diverse bussen vandaan kwamen, en dan een team bij het instappen laten filmen en een team bij het uitstappen op het parkeer terrein. En dan al die gasten in hun auto's stappen en wegrijden. En dan 'sad trombone'.

EnNouJijWeer | 27-09-19 | 14:16

Kennelijk gaat het te goed in dit land want in Afrika maak je dit soort toestanden niet mee.

ProAsfalt | 27-09-19 | 14:10

Man man, als dat mijn zoon of dochter was.... ik zou die wel effe meehelpen spijbelen met mijn broeksriem ha....

xpto | 27-09-19 | 14:10 | 1

Mag je toch blij zijn dat je mijn vader niet bent. Ik zou je eraan ophangen.

hoejeheette | 27-09-19 | 14:32

Ik zie een hoop mensen die de auto en het vliegtuig laten staan! Oh wacht!

Botte Hork | 27-09-19 | 14:10

Ach ja, als je een snelweg blokkeert om een fictief figuur te beschermen is het wel ok, ieder zijn meug.

menage | 27-09-19 | 14:09 | 2

Nee, je blokkeert de snelweg om een stelletje raddraaiers terug naar hun antifa-hol te sturen. Niks fictiefs aan.

Papa Jones | 27-09-19 | 14:19

Dat heet ipkomen voor je land. Maar dat begrijp jij toch niet. Loser.

Urotsokudoji | 27-09-19 | 14:20

'CO2 stop ermee'.

Ik vraag mij af of zij wel weten wat zij uitademen. Ik heb het vermoeden van niet want als zij het goede voorbeeld geven dan kan het nog wel eens druk worden met bepaalde auto's (dat als klap op de vuurpijl ook verboden is door de klimafatisten).

ProAsfalt | 27-09-19 | 14:08

Klimaatwitwasserijpraktijken moeten zwart gemaakt worden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-09-19 | 14:08

Weten deze kinderen al dat geboortebeperking de beste oplossing is om wat aan het klimaatprobleem te doen? Misschien kunnen ze een dagje gaan "staken" en eisen dat er in Afrika en Azie meer aan geboortebeperking wordt gedaan....

JP1973 | 27-09-19 | 14:06 | 1

En dat de plastic soep voor 98% veroorzaakt wordt door landen uit Azië. Vervolgens neemt de EU er actie tegen. 2% minder soep!

ikdenkwat | 27-09-19 | 14:09

Dat staken lijkt wel een beetje een ‘whiteprivilege’ dingetje.

overVecht | 27-09-19 | 14:06 | 4

Demonstratieracisme

Gies van Agt | 27-09-19 | 14:19

Viel mij ook al op, wel heel weinig divers. Is toch niet meer van deze tijd, bah bah.

5611 | 27-09-19 | 18:36
▼ 1 antwoord verborgen

Als ze die e 25 miljard per jaar uit hun eigen zak betalen, prima, maar dat doen zij niet dus is het klootjesvolk, zoals gewoonlijk, de pineut en de elite kan zich nog meer verrijken dankzij de klimaathysterie.
De armen worden nog armer, de rijken nog rijker. Precies wat de neoliberale VVD voorstaat vandaar dat zij nu ook klimafaatgelovigen zijn geworden.

ProAsfalt | 27-09-19 | 14:05

Komende zomer zitten duizenden vliegtuigen weer ramvol met deze jongeren om zich weer te laten afvoeren naar hun vakantiebestemmingen .
Eens kijken of ze dan ook nog zo principieel zijn .

leo59 | 27-09-19 | 14:05 | 1

Ze maken zich al zorgen in Chersonissos en Sunny Beach, heb ik gehoord.

Eh, NOT.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:18

Kijk naar de verdwaasde blik van je zoon of dochter wanneer je zegt "deze week geen stroom voor je mobieltje en je spelcomputer, voor een betere wereld!"

Winter_is_coming | 27-09-19 | 14:04

Moeder Aarde heeft het gewoon ingezet, haar even ontdoen van de luizen in haar pels. Kindertjes als de opwarming een feit is is dat simpelweg niet te stoppen. Of denk je serieus dat het heelal het beste met ons voorheeft????

ikdenkwat | 27-09-19 | 14:04

Politieke indoctrinatie op hoge scholen en demonstreren op kosten van de belastingbetaler. Jawel het kan in Nederland, maarrrr dan alleen als het om linkse hobby's gaat.

jachtbitter | 27-09-19 | 14:04

Kort gedichtje van iemand.

"Je haat haar.

Oh, wat haat je haar.

Je haat haar. Omdat je haar niet kunt begrijpen. En dat maakt je bang. En dus moet je van haar een monster maken.

Bovenal haat je haar omdat ze uit de toekomst komt.

Dat klopt, de toekomst.

Jij bent die vent. Bevoorrecht. Recht hebben. Verwend. Jij bent de man die je afval uit het raam van jouw auto in de voortuin van iemand anders gooit en daarna wegrijdt zonder te om te kijken. Iemand anders zal het wel ophalen.

Iemand anders. Jij niet.

Dat ben jij. Je afval achterlaten voor iemand anders.

Dat is hoe je klimaatverandering ziet. Een puinhoop voor iemand anders om op te ruimen. Iemand anders. Jij niet. Het probleem van de toekomst.

Je weet toch dat je dan al dood zal zijn.

Je bent dood tegen de tijd dat de rekening zal komen en je zult dus niet hoeven te betalen.

Je ging de toekomst moedwillig verzieken maken voor jouw centjes, jouw luxe.

Maar, hier is ze.

De toekomst. In je gezicht. Stoutmoedig. Bruusk. Pippi Langkous-staartjes en boos.

Je gooide je afval uit jouw autoraam in haar voortuin en ze zag je, ze registreerde jouw kenteken en ze volgde je. Hier is ze, met je afval. En de eis dat je het opruimt.

En je schaamt je niet eens. Je schaamt je niet. Omdat je niet eens genoeg zelfrespect hebt om je te schamen.

Nee, je bent WOEST. Verdomme zeg. Hoe durft ze je in neus te wrijven in wat voor een egoïstische klootzak je bent. Dat is het toch?

DAT is waar je zo boos op bent.

Dat je gepakt bent.

Je dacht dat je nooit ter verantwoording zou worden geroepen. Je dacht dat de toekomst nooit voor jouw deur zou verschijnen. Je zou immers toch ontsnappen met de dood. Ha ha! Jouw probleem! Millennials! Sneeuwvlokjes! Losers!

Maar hier is ze.

Met de eis dat je jouw eigen rekening betaalt. Tjonge, wat maakt dat je boos.

Maar daarom haat je haar niet.

Nee, je haat haar omdat ZIJ wel de moed heeft om op te staan.

Je haat haar omdat ze het lef heeft om de hele wereld onder ogen te zien.

Je haat haar, omdat je ergens ook wel WEET dat ze gelijk heeft.

Bovenal haat je haar omdat ze uit de toekomst komt en ze onverschrokken is.

En dat ben jij niet."

Andrew Deen | 27-09-19 | 14:03 | 14

Ik heb altijd geleerd mijn rommel netjes op te ruimen, lichten uit in ruimtes waar ik niet ben, kranen goed dicht te doen, verwarming alleen aan als het echt moet en alleen in de woonkamer, te voet of de fiets wanneer het kan ( iets met zuinig icm ervan genieten ) en gooi zo min mogelijk eten weg. Over die fiets gesproken, ik koop nooit nieuw, tv, oven en telefoon zijn 2ehandsjes, gekregen als wederdienst voor bv helpen met verhuizen, schilderen oid. Zonde geld, kan ik veel beter gebruiken. Liever 5 2ehands cd's dan 1 nieuwe, ditto voor dvd's, ditto voor mijn muziekinstallaties en woonaccessoires. Mooier spul en veel betere kwaliteit dan die nieuwe in elkaar geflanste rotmeuk.
Dus nee, voel me totaal niet aangesproken door het emogehuil van Deen. Sterker nog, ik vind dat ik een behoorlijk voorraad krediet heb opgespaard wbt
vervuilen, consumeren en uitstoten. Zal me eens gaan orienteren op zo'n ouwe Oldsmobile 442 op benzine, 1 op 5, voor in de weekenden en voor dagelijks gebruik een Dodge RAM. Broem!

Graaisnaaiert | 27-09-19 | 15:28

De verontwaardigde bevestigende berichten maken het gedicht af.

win12 | 27-09-19 | 16:27

Nou dat zijn weer een hoop deugpunten.

5611 | 27-09-19 | 20:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Kom niet in de buurt van die ambtenarenwolkenkrabbers, want dan gebeurt 'The Climate Strikes Again': Er komen subiet ruiten naar beneden zeilen. Die ruiten lijden nu al zo zeer vanwege de aanhoudende ambtenarenstress en springen zomaar uit de band van hun sponning. Elke verwringing en verkramping in het gezicht, dat heeft invloed (*Ollongren's New Age hoedje opzet*), invloed in materiële én in immateriële zin, (*New Age hoedje waait weg*) waardoor met name een nieuwe, nu reeds in de kinderschoenen gestresste generatie van ambtenaren in permanent klimatokolderiek levensgevaar wordt gebracht. Blijft uit de buurt van die behekste wolkenkrabbers!

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-09-19 | 14:02 | 1

Weet niet wat jij op hebt, maar mag ik ook een beetje? Dan raap ik het New Age hoedje voor je op.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 18:12

Dat wicht Greta met haar verwrongen gelaatsuitdrukking, doet mij telkens denken aan een B-film uit het horrorgenre , waarbij de priester het steeds niet lukt om de klimaatdemoon eruit te drijven.

B.Spiritus | 27-09-19 | 14:02 | 2

Er zitten wat dat betreft leuke scènes in Lucio Fulci's klassieker 'City of the Living Dead'.
Aanradertje hoor.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:16

De Exorcist, maar zij zit in De Extremist.

vmk | 27-09-19 | 14:45

Roomblanke opkomst, het lijkt wel een D66 congres. Kom op Groenlinks, dat kan toch diverser?

Ebert de R | 27-09-19 | 14:00

Wel raar dat als ze gaan demonstreren dat steeds de zon doorbreekt. Dat moet wel een signaal zijn!

Rest In Privacy | 27-09-19 | 13:58

Tragisch dat je slaapwandelend met een bord "wake up" rondloopt, bijna op het comateuze af. .

jachtbitter | 27-09-19 | 13:58 | 1

Ik heb sowieso niets met SJW achtig demovolk dat in meent in Nederland met Engelse borden rond te moeten lopen. F*ck off!

5611 | 27-09-19 | 20:06

Greta was in shock toen Trump binnen stapte. Laat ik nu kippenvel van ellende krijgen als ik die smoel van Greta zie

Therapietje | 27-09-19 | 13:58 | 1

Dezelfde reactie als Dracula op een kruis met knoflookstrengen.

B.Spiritus | 27-09-19 | 14:10

Gekmakende stupiditeit.

piloot47 | 27-09-19 | 13:58

Het Westen gaat weer eens de wereld redden door een nutteloze zelfkastijding.

RenHoek | 27-09-19 | 13:57

Wacht maar tot t zo gaat regenen, zitten ze weer allemaal in de MacD.

4HoogAantWater | 27-09-19 | 13:57 | 1

Half 4 pas een buitje hier dus no worries.

Berbaar | 27-09-19 | 14:00

In mijn tijd gingen we met een miljoen kinderen naar Berlijn voor de Love Parade. Maar ja... Love vinden is moeilijk tegenwoordig met Tinder-vleeschkeuring, Gatsie! Naar buiten? en die leuke meid kan wel eens genderneutraal-komkommerlover zijn... Je wilt natuurlijk geen regenboogkleurtje lopen!

Rest In Privacy | 27-09-19 | 13:56

Ondanks dat ik Soros een enge griezel vindt, ga ik ook klimaatstaken. Voor Greta. Omdat Trump zo gemeen tegen haar deed. Ze moest er bijna van huilen. Daarom ga ik staken. Oh wacht ik zit niet meer op school. Dan schiet ik er niks mee op. Beter maar niet staken dan.

Nivelleermarionet | 27-09-19 | 13:56

Het werkt! Gisteren en vannacht volop regen en nu een warm zonnetje, ga zo door kids.

Blauwpetje | 27-09-19 | 13:55

Stel je nu toch eens voor, dat al die dwazen zodanig worden opgejut en geradicaliseerd door de elites + EU + Thunbergs + Ecofacisten + SJW's, dat ze uit spontane daadkracht de EU zelf identificeren als voornaamste struikelblok en vervolgens slopen. Een scenario waar ik reikhalzend naar uitzie!

ChatBot | 27-09-19 | 13:55 | 1

Ja - de revolutie vreet haar kinderen

Koppelen aan een examenvraag: wat waren de laatste woorden van Robespierre?

hangtiet met knoop | 27-09-19 | 14:03

Het is meer een soort luxeprobleem. Je ‘zorgen’ maken over ‘ de planeet’.
De planeet kan zich beter zorgen maken om ons. Doorgeschoten hysterisch deuggedrag om het eigen ego te strelen.
Voer voor psychologen.

laurentius | 27-09-19 | 13:55

Als ik zo'n groep kindjes zie lopen, met een flukse tred, dan krijg ik toch wat kippevel.
In tegenstelling tot die ouwe zeurkousen met fluitjes, vlaggen, vuilniszakken en palestijnse vlaggen.

Einde van de Domheid | 27-09-19 | 13:55 | 7

@Thegogglesdonothing | 27-09-19 | 14:10:
Het is niet knap, het is het laatste redmiddel voor een stelletje ontkenners die het verder allemaal ook niet weten.
Lagaan, een verwaarloosbaar klein groepje.

Berbaar | 27-09-19 | 14:27

@Berbaar | 27-09-19 | 14:27: ja dat zal het wel zijn. Lees alle reacties maar eens vlug door en tel de Godwins. Best grappig eigenlijk, als je inhoudelijk niets weet ga je maar Hitler roepen...

Thegogglesdonothing | 27-09-19 | 14:35

@Berbaar | 27-09-19 | 14:27: Lees eens wat reacties door op die geheime internetconsultatie van de overheid. Met je kleine groepje achterblijvers.

5611 | 27-09-19 | 20:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vraag mij af... als er volgende week ouders komen die willen dat hun kinderen gaan demonstreren tegen het afschaffen van zwarte piet, of tegen massa immigratie naar Nederland, of die scholen dan ook zo toeschietelijk zijn met het toestaan van spijbelen.
Naar mijn mening moet er tegen scholen die toestaan dat er gespijbeld wordt proces verbaal opgemaakt worden, gevolgd door een boete per leerling die ongeoorloofd afwezig is.

miff | 27-09-19 | 13:54

De meeste demonstranten zijn geen middelbare scholieren maar luie beroepsactivisten, die tegen alles en iedereen zijn behalve tegen de gratis uitkering. 🤢

Oud wijf | 27-09-19 | 13:54 | 2

Hee, hoe kom jij aan zo'n groene poppetje... .die haat ik.. en nog nooit gezien hier. Knap hoor.

Premier Trutte | 27-09-19 | 14:57

@Premier Trutte | 🤢 knip plak uit Whatsapp 🤢 Maar weet niet of Joris er van gecharmeerd is echter.

Rest In Privacy | 27-09-19 | 18:14

Eet plantaardiger... eet groen links

Premier Trutte | 27-09-19 | 13:53 | 1

Don't eat vegan.
Eat vegans.

Abject | 27-09-19 | 13:56

Wat vindt meneer Remkes daarvan?
Volgens mij moet er een demonstratieverbod komen: "Een persoon in rust ademt per etmaal meer dan 5000 liter stikstof uit." En deze zijn NIET in rust!

Rest In Privacy | 27-09-19 | 13:53 | 1

Iedereen ademt altijd even veel stikstof in als uit. Bedankt voor uw bijdrage.

pili-pili | 27-09-19 | 16:31

Over 10 jaar kijken al die lui vol schaamte terug naar deze foto's.

XverderNix | 27-09-19 | 13:53

En hoeveel bomen zijn er weer tegen de vlakte gegaan voor al die kartonnen bordjes?
Ik krijg er een soort EO-Jongerendag gevoel bij.

Kippis | 27-09-19 | 13:53 | 2

Argument van de eeuw!

Einde van de Domheid | 27-09-19 | 13:56

Tsja, we hebben het hier dan ook over een 'geloof'.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:23

Ik fietste er in de pauze even tussendoor, maar ik zag weinig kleding wat in NL gemaakt is en wordt. Allemaal hippe Nike's en hoodies, (Made in Bangladesh and China). Ik kreeg een beetje een hypocriet gevoel. Gelukkig draag ik voornamelijk Duitse kleding, wat in Sri Lanka gemaakt wordt, geïmporteerd wordt in Mexico en vervolgens hierheen komt??? (Lees ik zojuist in een labeltje)

Gaat het niet dan? | 27-09-19 | 13:52

Allemaal een vrije dag genomen?

De Rennende Rukker | 27-09-19 | 13:52

Haha, dat driehoeksbord aan het begin van dat filmbeeld. Pas op, voor valkuilen!

Premier Trutte | 27-09-19 | 13:50

Gaan ze straks ook die energieslurpende ijsschaatsbanen verbieden, daar waar de jeugd gedurende de kerstvakantie op rond banjert?!
Of past dat niet in hun straatje??

Uranus1767 | 27-09-19 | 13:49

Zouden scholieren die zich zorgen maken over de massa-immigratie en daar tegen willen demonstreren ook zo makkelijk vrij krijgen?

Prof. Pim Pam Pet | 27-09-19 | 13:49 | 4

@Berbaar | 27-09-19 | 13:57: er zijn er een hoop die dat vinden, maar vooral hun mond houden. want niet correct en kan je opleiding/carrière kosten iets wat zo'n mainstream standpunt als "global warming" je niet kost want dat is geheel deugend.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:11

@Prof. Pim Pam Pet: de vraag stellen is hem beantwoorden. Helaas is er een tekort aan onderwijzend personeel, anders zou ik schooldirecteuren die vrij geven voor een demonstratie meteen ontslaan. Demonstreren doe je in je eigen tijd. De organisatie weet echter uit ervaring dat het op zaterdag een stuk minder druk zou zijn geweest.

Hetze Haatstra | 27-09-19 | 14:56
▼ 1 antwoord verborgen

Alle mafklappers verzamelen.

Moreaso | 27-09-19 | 13:49

De triestheid en de vuile manier waarop scholen de jeugd volpompent met propaganda en leugens over "het klimaat" Gelukkig zijn er ook nog jongeren die zelf denken en hun studie belangrijker vinden dan zinloos gedemonstreer.

professorinopleiding | 27-09-19 | 13:49

En na de staking bestellen we lekker een paar Big Mac's, Milkshake uit plastic beker met dito rietje, we gaan nog ff online kleding bestellen en sturen de helft weer retour, hebben 3 Iphone's in de kast liggen, kijken de hele dag Netflix en rijden met een Golf uit 1982 half Nederland rond.

Waakvlam | 27-09-19 | 13:48 | 3

En grote bekers cola met prik = CO2.

piloot47 | 27-09-19 | 14:01

Op de joop lees ik "Vanaf 14.45 zijn er speeches, muziek en veganistische soep bij de Koekamp".

Simon_Ketellapper | 27-09-19 | 14:09

@Simon_Ketellapper | 27-09-19 | 14:09:
Mooie planning.
Half 4 gaat het regenen dus kan iedereen na de soep lekker naar het station en hebben we ons mooie stadje achter de duinen weer voor onszelf.

Berbaar | 27-09-19 | 14:35

How dare you - de kans om naar school te gaan niet te gebruiken, zodat je ooit smart genoeg bent om nieuwe dingen uit te vinden.
Een domme gans uit Zweden heeft je jeugd kapot gemaakt, en door de nare dromen denk je nu, dat het helpt om iedere week te gaan spijbelen.

Doe iets nuttigs met je leven, maar populistische leiders nalopen - weet je wie dat ook deed?

hangtiet met knoop | 27-09-19 | 13:48

Gaat vandaag weer lekker druk worden dus bij de McDonalds, Burger King en stations frituur in Den Haag.... Maar o o o, wat deugen ze die kleine ettertjes.

Ishetnueensgenoeg | 27-09-19 | 13:47

Net even bij een klant naast CS, het is gezellig en erg druk met demonstranten.
Regen wordt er niet echt verwacht en het zonnetje breekt soms door.
Helaas andere dingen te doen anders was ik wel even gebleven.

Berbaar | 27-09-19 | 13:47 | 8

@Berbaar Wel een klimaat neutraal broodje mag ik hopen?

Ishetnueensgenoeg | 27-09-19 | 14:09

@Berbaar Als we die klimaatkids moeten geloven, was het inderdaad je laatste kwartaal....

Ishetnueensgenoeg | 27-09-19 | 14:12

@Ishetnueensgenoeg | 27-09-19 | 14:09:
Broodje oude kaas.
Best een dingetje is oude kaas klimaat neutraal?
Vragen, vragen.....
Was een lekker broodje trouwens maar de opdrachten voor Q4 waren lekkerder ;)

Berbaar | 27-09-19 | 14:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Boyan Slat was 16 jaar en wilde verandering. Net als deze idioten.
Hij ging niet de straat op om te brullen maar dacht na. Gebruikte zijn kennis en leerde meer. Deed echt wat. 24 jaar oud nu en een ondernemer en eigen bedrijf. Hij doet echt wat. Hij is een held.

General Dripple | 27-09-19 | 13:46 | 2

nu vind ik de vervuiling van de Oceaan ( door met name Aziatische landen) ook wel een puntje waar ik tegen ben. maar heel dat Co2 geneuzel en anders Hoaxes kunnen met de pot op. vervuiling aanpakken vind ik dan wel weer een goed idee.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 13:49

Tot dat je beseft dat zijn filter systeem niet alleen plastic uit de zee haalt.
Flotsam en jetsam hbben wel degelijk een ecologische waarde,ook plastic.
vroeger kwamen er hele bossen in zee terecht na een flinke storm of iets dergelijks.
Nu de meeste grote rivieren gekanaliseerd zijn komt dat steeds minder voor.
Veel eende moosels en ander zeedieren groeien op dit drijvend materiaal en vliegende vissen(een van de belangrijkste aasvissen in de oceanen) legt er zijn eieren op. Bij gebrek aan natuurlijke materialen doen ze dat op plastic. Ik heb gezien dat ze zelfs de hul van mijn boot gebruikte omeieren af te zetten.

miko | 27-09-19 | 14:40


Lex Daalman <lexdaalman@gmail.com>
wo 25 sep. 20:12 (2 dagen geleden)
aan Lex

Nadat onze dochter van vijftien tot tranen toe geroerd was van de toespraak van Gretha Thunberg gisteren, en kwaad werd op onze generatie “die al dertig jaar niets deed”, hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door het meisje op tv aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.

We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt:

Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.

Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.

Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.

Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden zo kleurloos en zonder BH, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor Het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.

We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur 's avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.

Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.

Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.

Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen margarine en niks meer uit de frituurpan, want dat vet is palmolie uit plantages op Borneo waar eerst regenwoud groeide. Geen ijsjes in de zomer. Geen wijn. Geen frisdrank en geen bier, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo's kwijt, nou, dat gaat lukken.

Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnen. Net als vroeger.

Op die manier willen we de massa-extinctie en het verdwijnen van hele ecosystemen tegengaan. Voor haar. Zij gelooft er in.

dorstig! | 27-09-19 | 13:45 | 7

Heel goed. En ik hoop dat de schoolbesturen over een maandje ook zo iets omroepen: "Om ons steentje bij te dragen aan het klimaat gaat vanaf vandaag de verwarming uit".

Muxje | 27-09-19 | 13:54

Je weet dat de BK en McD in Den Haag overuren draaien, als de kids klaar zijn met demonstreren, er moeten immers wat burgers er in.

hangtiet met knoop | 27-09-19 | 13:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Nog 1 x dan doe eens demonstreren op zaterdag. Benieuwd naar de opkomst. 2de punt vorige week grote schoonmaak meest gevonden Red Bull blikjes en wie drinken dat?

dedwarsligger | 27-09-19 | 13:44

Ze doen het voor hun achterkleinkind.

RickTheDick | 27-09-19 | 13:43

Ik neem aan dat deze kinderen allemaal op de fiets zijn gekomen en hun mobiel definitief weg hebben gegooid.

azijnseikerT | 27-09-19 | 13:42

Bij1 is ook weer van de partij.
Zullen zij daar pro-burka zijn, omdat je dan minder Co2 uitstoot?

Croxifoxio | 27-09-19 | 13:41 | 1

Ik denk dat zij de oplossing van @BellerMario komen promoten.

Graaisnaaiert | 27-09-19 | 13:46

Wel weer een erg witte demonstratie aan de foto´s te zien.

spanarchist | 27-09-19 | 13:41

Feitenvrij en zonder last je idealen uitdragen en daar nog alle media-aandacht voor krijgen ook.
Het lijken wel politici.
Iemand trouwens al een bordje met geboortebeperking, migratiestop en voortplantingsboete gespot?

Graaisnaaiert | 27-09-19 | 13:39

Hee, ik zie Antifa zonder bivakmuts. Hou die foto vast!

piloot47 | 27-09-19 | 13:37

Ik snap al dat ge-eis naar de regering toe niet zo. Het is heel simpel. Koop lokaal en boycot bedrijven die slecht omgaan met het milieu. Maar ja, die nieuwe apple en dat goedkope shirtje uit China zijn zo aantrekkelijk.

Grote Smurf | 27-09-19 | 13:37 | 2

Koop lokaal is nationalistisch. Voor u het weet heeft u een proces aan uw broek, wegens minder! minder! minder! paella.

Graaisnaaiert | 27-09-19 | 13:45

Die >kinderen< en >uitkeringstrekkers< (het is vrijdag ochtend, wie heeft tijd om te demonstreren), hebben niet genoeg financiële middelen om de lokale ondernemers blij te maken en al helemaal niet om de grote internationale ondernemers uit China ook maar enigsinds het gevoel te geven dat die moeten "verduurzamen". Sterker nog, met de 10 euro per week die ze te besteden hebben zijn ze semi-verplicht om de goedkoopste milieuonvriendelijkste rotzooi te kopen die te krijgen is.

Het enige dat ze kunnen doen om een goed gevoel over zichzelf te krijgen (want meer doet het niet) is demonstreren. En he, dat geeft ook wat te doen. Anders moeten ze naar school, of thuis zitten en uitkering ontvangen. Dus dit breekt te week ook zo lekker. Daarna nog even met zijn allen naar de McDonalds en ze hebben weer een leuke anekdote om te vertellen. Over hoe goed ze zijn.

Tegelijkertijd hebben we uiteraard de mafketelpartijen (die klimaathysterische partijen) die gretig gebruik maken van dit volk, en *alles* zullen doen om ze zo veel mogelijk media aandacht te laten genereren.

peterdh | 27-09-19 | 13:53

Eet plantaardig(er)? Vlees is maar een minuscuul onderdeel van klimaathysterie. Het vervoeren van vlees is vele malen slechter voor het milieu dan de productie van vlees, aangezien de transportsector wereldwijd meer dan 80% van de verbranding van fossiele brandstoffen voor haar rekening neemt. Door je pijlen op 1001 dingen tegelijk te richten, en geen prioriteiten te kiezen, zorg je ervoor dat mensen het overzicht verliezen. De EU doet er ook vrolijk aan mee, door hier wegwerpplastic te verbieden. Een druppel op een gloeiende plaat, want de grote bedrijven in Azië vervuilen via de grote rivieren de oceanen, daar hebben u en ik geenszins schuld aan!

JackStick | 27-09-19 | 13:37

De professor is een wijs man. Dat wisten we hier al, nu de rest van NL nog.

EefjeWentelteefje | 27-09-19 | 14:26

Die Greta doet de beweging geen gunst met haar optredens. Heel overdreven acteerwerk (overacting) en dan die blik in de ogen en hoe ze zaken brengt. Het is bijna alsof ze haar hoofd 360 graden gaat draaien en erwtensoep gaat spugen.

overigens zijn haar ouders acteurs en haar sponsor Soros:

yournews.com/2019/09/24/1214447/the-o...

Moonwarrior | 27-09-19 | 13:37 | 1

Er zijn dan ook velen in "de beweging" die helemaal niets van Greta en haar retoriek moeten hebben, en inderdaad menen dat ze de zaak meer kwaad dan goed doet. "A fucking embarrasment" was nog een van de mildere reacties, als durft men dat openlijk alleen anoniem te zeggen. Want een kind mag je niet aanvallen...

Muxje | 27-09-19 | 13:40

Nog een lange lange rij voor de Mc Donalds, en de fotoreportage is compleet.

Papa Jones | 27-09-19 | 13:37

En dit alles onder leiding van de eu
Zodat straks de belasting duimschroeven weer een stuk strakker kunnen
En er veel minder mensen protesteren tegen de verhoging want milieu

nachtbrakers | 27-09-19 | 13:36

En straks gezellig met z'n allen naar de McDonalds. (Net als de vorige keer)

SanderEvers | 27-09-19 | 13:36

De ouders van Greta hebben van het Asperger-meisje een monstertje gemaakt(onverantwoord) en al die washandjes die daar demonstreren staan over 3 weken weer in de Schiphol/Eindhoven-rij voor een stedentrip Barcelona voor 29 euro. Waanzin

grindbak | 27-09-19 | 13:36 | 1

Precies dat! Het kind weet niet beter dan juist te handelen. Houw Dare YoU Parrent ThurnberG??

dorstig! | 27-09-19 | 13:44

Waar is de leerplicht ambtenaar wanneer je ze nodig hebt.

marcoplarco | 27-09-19 | 13:36

Zijn wel lekker zoet zo.
Ga naar bedrijven en leg ze plat,gogogo

rein9576 | 27-09-19 | 13:35 | 1

Vriend van me sloot zijn bedrijf (OK duurzaamheid is zijn business) vandaag on 12 uur om de mensen gelegenheid te geven om te demonstreren.
Ging mij eventjes te ver.

Berbaar | 27-09-19 | 14:22

Jeugdzorg?? Kijken we eventjes mee??

born2killn00bs | 27-09-19 | 13:35

Ach ja, Greta en haar children of the corn. Om maar eens een quote van Jiskefet te jatten: 16, en nu al dom...

Muxje | 27-09-19 | 13:35

Klimaat racisme, climate racism ???????? WTF is dit dan? Mogen we het dan niet meer hebben over witte sneeuw? Zoiets?

de directeur | 27-09-19 | 13:35 | 7

In de linkse religie staat de uitkomst vast. Vervolgens gaan ze zeer selectief op zoek naar bewijs die hun religie ondersteund. In dit geval moeten ze dus China, India, en Afrika totaal negeren alsof ze niet bestaan, anders kunnen ze blanke mensen niet de schuld van alles geven.

unshift | 27-09-19 | 13:55

@Haram_Kafir_4ever | 27-09-19 | 13:51: Probeer je daar inderdaad eens een beeld bij te vormen..... dan zie ik toch echt alleen maar totale armoede, barbarisme en primitiviteit voor me.

de directeur | 27-09-19 | 13:59

Het gevolg van maatschappijleer voornamelijk gedoceerd door 1960-geborerenen,die later aanhangers van de psp en ppr werden

Jos Tiebent | 27-09-19 | 15:35
▼ 4 antwoorden verborgen

heel simpel iemand gaat al die jongeren vertellen wat ze op moeten geven voor de dingen waar ze nu voor "staken".... dan zijn ze er zo klaar mee...

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 13:35 | 2

U verwacht dat ze komen om te luisteren?

demaup | 27-09-19 | 14:08

@demaup | 27-09-19 | 14:08: tuurlijk niet, maar er is vast wel een Rechtse organisatie die spotjes op Youtube kan betalen ( ons gooit het wwf ook dood met die hoax filmpjes van ze op bijv Discovery) met daarin de waarheid wat ze moeten laten willen ze deze BS standpunten van ze waarheid laten worden.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:13

Is gewoon spijbelen en ophitsen van participerende scholen. Want dit kan natuurlijk niet op een zaterdag...
In ieder geval wel weer lekker mega-omzet voor KFC, Burger King en de Mac ;))

VP732 | 27-09-19 | 13:35

Mijn god wat een geestelijke armoede

bassieenadriaan | 27-09-19 | 13:35

Knap dat het is gelukt het volk zo te manipuleren dat het staat te protesteren om nogmaals geschoren te worden. Respect, daar kan zelfs Goebbels nog een voorbeeld aan nemen.

Joffri | 27-09-19 | 13:35

Hup schoolinspectie. Alle klimaatouders een lekkere spijbelboete.

de Voorzittert | 27-09-19 | 13:34 | 2

*applaudisseren doet*

VP732 | 27-09-19 | 13:37

*applesauce*

Tobi | 27-09-19 | 14:24

Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen in Nederland!

Hees hebben we ons geschreeuwd.
Heeft niets geholpen.

Kapitein Sjaak Mus | 27-09-19 | 13:33 | 6

ja want er was geen gevaar he? denk je echt dat die russen bij een beetje tegenstand bij de IJssellinie niet even wat tactical nukes hadden ingezet? of dat ze de haven van Rotterdam niet hadden platgelegd met wat nukes? Enigste wat hun buiten hield was juist de aanwezigheid van Amerikanen en Nukes.

Ik hoop dat al dat geschreeuw van die linkie winkies en meelopertjes nu ook niets uithaalt, maar ik ben er banger voor dan voor wat Amerikanen met Kernwapens.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:16

@Oud wijf | 27-09-19 | 13:51: En recent geupgraded, klaar om onder de JSF te hangen.

piloot47 | 27-09-19 | 14:19

En maar goed ook. In Moskou hadden de generaals de invasieplannen al klaar liggen in geval de kernwapens inderdaad uit Europa zouden zijn weggehaald.

2voor12 | 27-09-19 | 14:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Zonder pensioen, maar wel 0.00007% minder warm.
Katsjing!

Croxifoxio | 27-09-19 | 13:33 | 2

1 op de 2.000 mensen op de wereld doet mee, geweldig succes!!!

Mr_Natural | 27-09-19 | 13:34

En niet één die het heeft over overbevolking wat uiteindelijk de bron is van alle problemen van vervuiling van land en water, ontbossing, uitsterven van landdieren, overbevissing van oceanen, etc, etc, etc.
Ik zeg: spiraaltjes naar Afrika, Azië en Zuid Amerika!

Aristotalloss | 27-09-19 | 13:32 | 4

Castreertangen!

Koning Willy | 27-09-19 | 13:58

@Aristotalloss | 27-09-19 | 13:52:
En waarom dient dat altijd zo te zijn
ik ben al jaren voorstander van nucleaire roulette
Vraag me niet om dat uit te leggen, want dan wordt Joris wakker

Tobi | 27-09-19 | 14:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ga naar school, stelletje niksnutten!
Papa betaalt niet voor niks belasting.

Papa Jones | 27-09-19 | 13:32

wat is het toch heerlijk om jong te zijn.

grapjasz | 27-09-19 | 13:32 | 1

Ik zie letterlijk op een bord staan: “doe iets tegen klimaatracisme”.........
Ok, ik trek het even niet meer, dit waren mijn eerste en meteen laatste paar minuten GS voor vandaag. Kom morgen wel weer kijken. Voor de zekerheid alle media uit.
Nu drank, veeeeeel drank.

J-van-de-Bontekoe | 27-09-19 | 16:19

En dan te dom om met een nieuwe spreuk te komen. Godverdomme, lelijke plork. Er zit überhaupt geen man op je te wachten.
Ga m'n auto ff uurtje stationair laten lopen.

schoon-schip-maken | 27-09-19 | 13:31 | 7

@Tobi | 27-09-19 | 14:22: nee ik dacht dat we het over het meisje met het bord over een kleine hadden.... Die Thunberg is niet te redden, daar kan je de beste plastische chirurg van de wereld op los laten dat helpt toch niet.

ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:44

@ikworstelengadouchen | 27-09-19 | 14:44: tja dat wordt voor haar wel een vrije val voor wat mij betreft. Lekker door het stikstof gieren en te pletter slaan op een ecologische voetafdruk.

Jos Tiebent | 27-09-19 | 15:29
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com