Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Radio 2 zond verknipt EIKEL!!!-gesprek Timur Perlin uit zonder toestemming van luisteraar Dave

BNNVARA: 'Gesprek had niet uitgezonden mogen worden'.

En toen hadden wij zelf opeens een beller aan de lijn. Niemand minder dan Dave, de man die door BNNVARA-DJ Timur Perlin op de nationale radio voor EIKEL werd uitgescholden omdat... nou ja nergens om eigenlijk, hing aan de stijlloze telefoon. Het gesprek is namelijk zonder zijn toestemming uitgezonden, en dan ook nog eens in verknipte vorm. Na enig aandringen van ons geeft BNNVARA dat ook toe: "Er is in het fragment geknipt, zoals altijd. Over dat gesprek is uitvoerig nagesproken met Timur en Radio 2. We beschouwen dat als een volkomen verkeerd uitgepakt item, waarvoor Timur inmiddels blijk van spijt heeft gegeven. Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf. Er is voor uitzending van het gesprek geprobeerd contact op te nemen met Dave, maar dat is niet gelukt. Het item had alleen al daarom niet uitgezonden moeten worden." De ruwe opnames krijgen we niet. Volgens Dave is er overigens helemaal niet geprobeerd voor de uitzending contact met hem op te nemen, en bij navraag laat de BNN-woordvoerder weten dat hij geen idee heeft hoe die poging eruitzag. En omdat het gesprek, geknipt en al, wel is uitgezonden, verdient Dave volgens ons een weerwoord. Kom er maar in, Dave.

"De redactie van Geenstijl heeft mij, na een mail van mijn kant, gevraagd verslag te doen van mijn ervaringen als luisteraar van NPO Radio 2 in de afgelopen maanden. En dan inzonderheid met de DJ's Corné Klijn en Timur Perlin. En natuurlijk met de publieke ophef die ontstond na mijn telefoongesprek met Perlin dat op Youtube, en waar niet al, is gepubliceerd.

Ik ben een fervent radio-luisteraar en luisterde ook naar Radio 2. Zij het onder protest, want de meeste DJ's, met name Stefan Stasse, vind ik ondraaglijk zelfingenomen. En ook het joel-, en klapvee op de achtergrond, dat ons vertelt wanneer een DJ enorm gelijk heeft, of erg grappig is, of überhaupt geweldig, stoorde mij flink. Maar de muziek-regie vond ik altijd goed, dus bleef ik toch wel luisteren. In Maart 2019 bel ik een keer in met een verzoek dat in de roos bleek: een tweede DJ zei zich te schamen dat lied helemaal vergeten te zijn en het vanaf nu weer te gaan draaien. Het contact in de uitzending was grappig en leuk. Klijn vraagt mij later of ik nog meer ideeën heb, en ik stuur hem een lijstje met een tiental liedjes, waar hij er zo'n vijf of zes van draait. Ik bied hem dan aan om nog eens af en toe een lijstje te sturen onder het kopje 'zie maar of je er dan iets mee kunt', maar daar reageert hij niet op. Mag natuurlijk, maar vriendelijk is anders. Goed. Wat gebeurt? Niet lang daarna blijkt tijdens de uitzending dat Klijn niet weet wat a capella is. Kan gebeuren. Hij noemt een vocaal lied in de uitzending a capella. Ik denk: laat ik hem even waarschuwen, en bel zijn assistent. En toen was het schrikken, want ik werd ronduit koud en hautain afgewimpeld. Ik zat verbaasd met de hoorn in de hand, en dacht: ik bel terug om te vragen waarom hij plots zo vervelend doet. En vond mij toen al meteen telefonisch geblokkeerd!

VERVOLG NA DE BREEK

Klijn gaat vervolgens op vakantie, en zijn vervanger maakt het tot onze hilariteit nóg bonter: die noemt een instrumentaal nummer (Manhattan Skyline) a capella. Wij bellen, en we bleken zowaar gedeblokkeerd. Maar nu een ronduit brute receptie van onze goedbedoelde tip. 'Ja, dag meneer. ' En hoorn er op. Ik haal Radio 2 vervolgens uit mijn voorkeurzenders en dacht: tabee met 2. 

Ik had mij in diezelfde tijd via sms een paar maal beklaagd, waarbij ik in één sms-je zei dat ik bepaalde 'muziek' slootwater vond.

Timur Perlin zou later proberen mij aan dat woord op te hangen. Waar half Nederland getuige van is geweest. 

Belt begin Juli een mij onbekende man, die Timur Perlin dus, om mij te 'vergeven' en van de zogenaamde Zwarte Lijst te halen. Dat gesprek werd ten eerste stiekem opgenomen. Daarenboven bleek er in te zijn geknipt toen het werd uitgezonden, en werd het ook uitgezonden zonder mijn medeweten en toestemming, wat een misdrijf inhoudt onder de Nederlandse Privacy-wetgeving. (En mogelijk de reden is waarom de VARA zich in stilzwijgen hult, nooit excuses heeft aangeboden, en ook social-posts heeft verwijderd.)

Het gesprek tussen Perlin en mij was zo geredigeerd, dat ik maximaal vervelend en aanvallend over ging komen, en Perlin een stuk minder vervelend. In de oer-versie presteerde Perlin het zelfs mij een soort van persoonlijkheidsstoornis aan te wrijven, zeggende, ongeveer, 'ja, Dave, jij hebt ongetwijfeld wel vaker ruzie met mensen, nietwaar?' Ik was in alarm en dacht: deze man wil karaktermoord plegen, en begon toen tegengas te geven. Wat ik goed kan. Hart van goud, maar een ziel van staal, zoals mijn vader wel eens zei. We hebben het bij het redigeren van dat telefoongesprek zelfs, zij het tot op zekere hoogte, over het maken van fake-news. 

Maar niet genoeg. Een paar dagen na dit incident belt mij een vrouw vanuit de studio. Ik krijg geen excuus, maar mag een uurtje plaatjes draaien, als goedmakertje, zeg maar. Dat aanbod sloeg ik natuurlijk af. Dan hoor ik Perlin haar op de achtergrond vragen 'komt hij?' Waarop zij, niet naar waarheid, zegt: 'dat weet ik nog niet.' Vervolgens gebeurt er iets bizars. Ze verdwijnt zonder iets te zeggen en ik hoor alleen nog zacht gepraat op de achtergrond. Na een minuut roep ik een paar keer door de telefoon 'Mevrouw, bent u er nog?' en dan volgt een minuut stilte. Waarna de lijn vanuit Hilversum wordt verbroken. Erg elegant allemaal. Te meer daar zij mij belde, en ik niet haar. En dan belt een half uur later Perlin mij. Ik informeer hem over de wet en vraag hem of hij zich realiseert dat hij een misdrijf heeft begaan. Hij schrikt evident, en antwoordt met een heel vreemd piepend: 'schuldig.' Maar ook nu weigert hij excuses aan te bieden. 

Samengevat: men heeft onder valse voorwendselen geprobeerd publiekelijk karaktermoord op mij te plegen. En dat, omdat ik de euvele moed had kritische opmerkingen te maken in het verleden. Wat is hier aan de hand? Vanwaar die ijver ook? Ja, ruim twee weken na dit alles is Corné Klijn op 22 juli nog bezig op Twitter mijn naam door het slijk te halen, zeggende dat ik 'er helemaal naast zat in de a capella affaire.' Een vriend van mij zag dat en confronteerde Klijn met zijn eigen uitspraken middels Podcast. Wat gebeurt? Klijn verwijdert snel zijn tweet, en verdwijnt weer. 

Ik weet niet hoe je deze cultuur van hoogmoed moet doorbreken. Iemand zei 'ja, de ene kwal die de andere kwal aanneemt daar in Hilversum.' Maar laten we hopen dat dit incident, en in het verlengde deze brief, een aanzet is tot een discussie die voert naar een NPO Radio met DJ's die willen begrijpen dat 1) zij er voor het volk zijn, en niet andersom, en 2) zij niet betaald worden door de mensen uit de Directiekamer, maar door u en mij.

Ik wens u allen een fijne zomer toe.

Dave"

Bonus: Dit is dan wel weer aardig

Reaguursels

Inloggen

Torquemada | 25-07-19 | 17:33
Linkse lonen?
Bestaan die? Rechtse lonen ook?

Ah maar nee, je bedoelt de morele standvastigheid van socialistisch geënte clubs zoals de Vara (en de PvdA), waarvan de spreekstalmeesters inkomens toucheren waar 'rechts' bij watertandt.
Hm?

En zo moet je dit perspectief ook zien.
De clubs die van de stempel zijn 'opkomen voor de arbeider met z'n geknepen loon, de anderelander die hier maar niet kan aarden en daardoor extra tekort gedaan wordt' - de uitdragers van zulke zieligheidsstandpunten toucheren in de regel salarissen die feitelijk rooie schaamte zouden moeten heten.

Van politicus tot presentator, hun riante inkomen is veilig gesteld.
Want hun sociaal vertegenwoordigende opvatting is namelijk van wezenlijk belang, snapt u?

BNN stond ooit voor recalcitrant, zoals oprichter Bart de Graaff was.
nl.wikipedia.org/wiki/Bart_de_Graaff
Hij kon inderdaad nog wel wat flikken, omdat hij ook echt wat kon.

Opnieuw, ik vind het een prima zaak dat "Meneer Dave" de mankementen van die geleende en tot leeg gemaakte houding exposeert.
Het doel is tenslotte om radio te luisteren waar je blij of wijzer van wordt - een andere definitie is er niet.

Kudtkip | 25-07-19 | 18:14

Die DJ's zijn al Decadent sinds het Glazen huis/de Breij.
Iemand betaalde 50Euro om een bepaalde nummer aan te vragen, Claudia nam het geld aan , kraakte het verzoek af , en draaide lekker een ander nummer......
Zo is die BNNVARA ook al jaren UBER decadent met achterlijk hoge lonen .
Zo'n Astrid Joosten verdient lachend 2 Ton p/jaar voor een paar uurtjes TV maken .
Om het over de lonen van Pauw ,v Heemskerk maar niet te hebben, die verdienen bijna 2x zoveel p maand bij een Socialistische Arbeiders Omroep, als Frans Timmermans bij de EU !
Opdoeken , dat hele BNNVARA, dit heeft niks meer met linkse lonen te maken.

Torquemada | 25-07-19 | 17:33

De NPO... Vandaag bij een collega in de auto nog eens gehoord. Ruud de Wild, wat een mongool. Gerrit Hiemstra kwam uitleggen dat warmer dan 40 graden betekende dat het klimaat verandert... De simpliciteit. Meen maar niet dat De Wild een kritische vraag stelde hoor, het script werd netjes gevolgd. Ik luister m'n playlist en suggesties op YouTube Music, zonder commentaar. Jammer dat ik voor de NPO toch belasting moet aftikken. Weggepist geld.

Busverhuur | 25-07-19 | 17:30

De tering. Wat een fijn stukje a capella al niet voor leed kan veroorzaken.

kokkie klaphaak | 25-07-19 | 17:02 | 1

Was geen a capella!

hustler01 | 25-07-19 | 21:34

VictimaDelAmor | 25-07-19 | 16:13
Nederlands is een klanktaal bij uitstek.
Spreek die naam eens uit, fonetisch klinkt het als Tie-meur.
Los van de associatie met één letter verschil (tumor) - inderdaad, wat bezielde deze ouders?

Maar goed, daar was kennelijk mee te leven, want Timor (zoals t'ie zelf uitspreekt) heeft het ook niet veranderd in Tymo Perlin of zo.
Hassikke leuke moderne namen of dat zukke hippe ouders verzonnen joh hé?
Die kids waren al bijzonder voordat ze luier definitief (nou ja, vanaf dan voor 80 jaar) van zich af scheten.

Eindeloos leuk. En zo gewoon gebleven op de radio, bescheiden zelfs.
Wat willen de mensies nou?
Dat je jezelf ook nog authentiek en onderlegd richt tot het publiek?
Tss ende dûh, ik ben toch biezonder van geboorte, toch mam?
*pa krabt zich nog 'ns achter de oren*

Ik had je liever gewoon Tothijs genoemd, maar ja, dat vond je moeder te weinig exclusief. Ondanks die voordelen van een hele hoop inclusief hè?
Nou jongen, probeer maar een boel, dan kom je d'r vanzelf wel vanaf met een beetje extra aandacht...

Kudtkip | 25-07-19 | 16:54

Eigen schuld. je kan die over het paard getilde NPO snuivende nep plaatjesdraaiers niet meer opvoeden. daar is die bubbel waar ze in zien te groot voor.

polletjepiekhaar | 25-07-19 | 16:42

Alleen die naam al. Timur.

Gezegend ben je met zo´n naam. En zulke ouders die je die naam geven

VictimaDelAmor | 25-07-19 | 16:13

Aardig is het wel, maar eigenlijk moet Timur, Dave gewoon opbellen en een keer echt zijn excuses aanbieden.

Rest In Privacy | 25-07-19 | 16:13

Klaar met die gast. Hij haalt de boze witte man er weer bij. Binnen 1,1 minuut trekt Timur de witte-man kaart.

plaksnorhater | 25-07-19 | 15:54

*
Ik ben nog steeds voor GeenStijl radio een aantal uur in de week. Reaguurders die dronken inbellen enzo. Prachtig
Patje2011 | 25-07-19 | 10:49

Geweldig leuk plan. Dronken mwah, als het nog maar verstaanbaar is. Ja, en coherent. Anders volstaat een of andere hulplijn ook.
Nee echt, ik ben voor.

Ik bijt bijkans m'n tong af om m'n enthousiasme te ondersteunen met daadwerkelijke radio-ervaring bij een zender uit de jaren '80, waarvan de echte diehards nu nog te horen zijn op menig kanaal.
Radio heeft van origine iets anoniems (is het al lang niet meer, getuige de webcams...), en daarom zou heel fraai kunnen passen als GS-broadcasting.

Ik prefereer het concept van oprechte gesprekken en debatten boven louter lolbroekerij - in dat geval is GS Radio overbodig, genoeg fun te lezen hier ;)

Best leuk eigenlijk, beetje brainstormen hoe de meningen en ovedenkingen alhier letterlijk een stem kunnen krijgen.
Oja!
Qua muziek weet iedereen zelf wel de weg. Deze zender bekoort mij nogal:
www.fip.fr/

Kudtkip | 25-07-19 | 15:44

het enige wat dj's kunnen en doen is op play drukken, nuf said

rifraf | 25-07-19 | 15:30

Afzeikradio.
Een tendens die, als ik het wel heb, ingezet is door Ruud de Wild op Hilversum 3, of misschien 538 (daar wil ik vanaf zijn). Overigens zit De Wild tegenwoordig op Hilversum 2 - dat noem ik gewoon zo, want NPO of Radio dit en dat, het blijft uit Hilversum komen.

Het is goedkoop scoren. Airtime vullen met het belachelijk maken van luisteraars en inbellers. Die daartoe worden gelokt met het interactieve concept van bel, sms, mail etc. ons.
En dan zitten (staan) daar dus beroepsbabbelaars die nagenoeg nooit onder de indruk zijn van hun publiek.

Dat kan ook niet, want men moet onder de indruk zijn van hun stemkunsten en tegelijk een quasi niet-belangrijkdoenerij, terwijl dat laatste vooral gehoord moet worden.
Er zit iets verontschuldigends in bij bepaalde dj's - sorry dat je mij moet aanhoren terwijl ik duidelijk weinig kan en weet, maar ja ik zit hier nu eenmaal dus blijf me maar een lieve jongen vinden want ik kan er toch ook niks aan doen?
Bla bla.

Het is een complete generatie, zoals de Filemon Wesselinks, Frank van der Lendes, maar ook zo'n Timor Perlin, die deze attitude van schijnbare onkunde tot presentatiestijl heeft verheven. Wat natuurlijk ook weer niet zo erbarmelijk is, want ze zijn toevallig wél programmamakers!

In mijn ogen kun je van Dave z'n doorzettingsvermogen om hier kritisch op te zijn best wat zeggen, vooral voor de bloeddruk van de beste man zelf.
Maar bovenal kan ik het waarderen dat hij de ongebreidelde stroom aan trucs, om hem (met positief bedoelde bijdragen) in een lullig daglicht te zetten, aanpakt.

Er is echter heel wat meer nodig om die media-couveuse-generatie te resetten.
*

Kudtkip | 25-07-19 | 15:17

Keurige man zonder hobby’s vs schreeuwend vloekego met een zaadbaan.

jassie-dassie | 25-07-19 | 15:12

DJ heeft muzikale term verkeerd en meneer moet t corrigeren en belt de studio op?
Meneer moet gewoon weer aan het werk gaan.

G. Temmes | 25-07-19 | 14:55

Timur was niet goed bezig, de beller had helemaal gelijk.

Doe mij maar twee ! | 25-07-19 | 14:08

Hallo hallo wie stinkt daar zo? Timor van de radio, pffffffruft.

nokkenaskettingklem | 25-07-19 | 14:00

Dave klinkt een beetje als een oude nicht met te veel tijd omhanden, maar hij formuleert en redeneert in ieder geval een stuk beter dan die overbetaalde lachzak.

Ad Hominem | 25-07-19 | 13:20 | 5

@Modepop | 25-07-19 | 13:37: Knip je lange tenen eens muts! Het moet godverdomme eens een keer klaar zijn met die valse politieke correctheid. Een vriend van mij die homo is heeft het altijd over nichten en poten. Issie ook homofoob. dome dome muts.

IkWilOokWatZeggen | 25-07-19 | 14:05

Domme

jassie-dassie | 25-07-19 | 15:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Het barst op de Nederlandse radio van de DJ's die zichzelf belangrijker vinden dan de muziek. De commerciële zenders draaien uitsluitend veilige muziek, formule-pop volgens het boekje. En bij Radio 2 heeft de playlist een hoog politiek gehalte: niet kwaliteit of originaliteit staat voorop, maar het bevoordelen van matige troep van eigen bodem.

Eigenlijk mist er in Nederland gewoon een kwaliteits-muziekzender voor volwassen luisteraars.

stefanboy78 | 25-07-19 | 13:14 | 4

Die was er vroeguh wel, maar ook natuurlijk wegbezuinigd, het mag allemaal niets meer kosten, als de poppetjes maar hun 'salaris' krijgen met hun slap geouwe-hoer.

watmagjenogwel | 25-07-19 | 14:04

Radio 2 is het 3FM van tien jaar geleden... net zo kudt, net zo links (behalve Stenders, die mag ik wel)

Ad Hominem Tu Quoque | 25-07-19 | 14:06

gewoon BBC1 radio, veel beter

rifraf | 25-07-19 | 15:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik weet wel hoe je deze cultuur van hoogmoed kunt doorbreken: Gewoon de stekker eruit trekken. Geen cent meer naar de NPO. Laat ze, net zo als John Mol, hun eigen broek ophouden.

VanBukkem | 25-07-19 | 13:06

Ik weet wel hoe je deze cultuur van hoogmoed kunt doorbreken: Gewoon de stekker eruit trekken. Geen cent meer naar de NPO. Laat ze, net zo als John Mol, hun eigen broek ophouden.

VanBukkem | 25-07-19 | 13:06

Dave blijft een zelfingenomen type, dat kritiek geeft op anderen, maar zelf geen kritiek accepteert. Zijn daden zijn met een ‘hart van goud’. Een ander is in en in slecht.
Ik veracht het egocentrische wereldbeeld van deze Dave.
Goed van GeenStijl om deze man zijn weerwoord te gunnen. Nu heb ik mijn mening beter kunnen vaststellen!

Goed-hardt | 25-07-19 | 12:54 | 4

Aha, u heeft het item niet beluisterd begrijp ik hieruit? Of u bent dol op de lachbanden bij 538. Kan ook.

quazi | 25-07-19 | 13:08

Zeker wel beluisterd, de man heeft ook een punt met bepaalde zaken. Toch ben ik geen fan van zijn houding en manier van praten.
Maar ook een lulletje rozenwater kan gelijk hebben..
En ook dit is slechts mijn mening, waar anderen ook weer een mening over mogen hebben.

Goed-hardt | 25-07-19 | 13:19

Wellicht bent u de broer van Timoer, of hoe het ook mag heten?

watmagjenogwel | 25-07-19 | 14:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ja Dave. Wat een fijne vent ben jij. Kan jij niet op de radio?

Omebert | 25-07-19 | 12:27

Dave 4 Columnist en plaatjes aanbeveler!

Gaat het niet dan? | 25-07-19 | 12:26 | 1

Gheghe

Yie_Ar_Kung_Fu | 25-07-19 | 13:03

Jongens, die Dave-meneer heeft het correct. Vocale muziek is niet a capella muziek. Je hebt instrumentaal (alleen instrumenten) vocaal (instrumenten om de STEM te begeleiden, 99% van de popmuziek) en a capella (uitsluitend zang). Hij schrijft dat de DJ vocale muziek voor a capella muziek hield. Dan zit de DJ er naast.

Modepop | 25-07-19 | 12:23 | 3

Vocale muziek is muziek die in hoofdzaak is gecomponeerd om met de menselijke stem te worden uitgevoerd.

Instrumentale begeleiding is mogelijk. Vormen van vocale muziek zijn het lied, het motet, het madrigaal, de cantate, de opera, de operette. Bekende componisten voor vocale muziek zijn Schubert, Schumann, Bach. Ook religieuze muziek zoals missen van Mozart of Bach worden tot de vocale muziek gerekend. Daarnaast treft men in de hedendaagse vocale klassieke muziek ook jabbertalk of in de jazz scat aan.

Yie_Ar_Kung_Fu | 25-07-19 | 13:00

Ik schreeuw regelmatig als DJ of nieuwslezer weer iets niet weet wat voor de rest van Nederland de normaalste zaak van wereld is... ontzettend wereldvreemd dat zooitje daar...

Ad Hominem Tu Quoque | 25-07-19 | 14:08

@Ad Hominem Tu Quoque | 25-07-19 | 14:08: Ik was al bang dat ik een roepende in de woestijn was maar ik ben niet alleen, dit maakt het verdragen van dit kudtweer iets draaglijker.

Z.Pilslikker | 26-07-19 | 07:33

"Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf."
Juist ja. Dus als ik zeg "willen jullie meer of minder kötmarekkane" nadat ik last hebe gehad van "kötmarekkane" maar daarna spijt betuig , is alkes weer okey ?
Of als ik, oooo zeg, in mijn zeer menselijk verlangen naar sex, dat neem tegen de wil van, ooooo zeg, Gijs van Dam, dan is alles weer okey. Of als ik in mijn witte onderbroek mijn tong steek in,....ach laat maar. Links policor, dingen doen die niet mogen/horen/kunnen, das okey en menselijk. Zolang je maar sorry zegt achteraf. En bij de npo werkt natuurlijk. Timur is een eikel. Timur zou eens een lesje moeten krijgen, ergens geheel onverwacht, op een plek waar hij zich veilig waant. Mediapark ofzo. Iets met taartgooiers ofzo. En dan,..oh nee. Ja sorry hoor ik ben ook maar een mens.

grapo | 25-07-19 | 12:22

Sinds de jaren 80 is het heel erg bergafwaarts gegaan met de radiopresentatoren, oftewel dj's. Ik luisterde toen altijd naar radiohelden Curry en Van Inkel, Frits Spits met zijn Avondspits en het Weeshuis van de Hits. Kom daar nog maar eens om! Vreselijk jammer dat de millennials deze vorm van radio maken niet meegekregen hebben - een gemis in opvoeding.

Toos Bevergeil | 25-07-19 | 12:17 | 2

Ik vergeet Het steenen tijdperk. En voor degenen die me nu uit willen maken voor fossiel - je hebt wellicht gelijk, maar dit fossiel heeft wel verstand van muziek.

Toos Bevergeil | 25-07-19 | 12:19

Frits Spits? Echt waar? Freek de Jonge avant la Jonge,

bisbisbis | 25-07-19 | 15:01

Wat een fijne zeurkous is die Dave, geknipt voor jullie redactie!

Biff Everwood | 25-07-19 | 12:14

Klijn bier

Hemmenaar7 | 25-07-19 | 12:13 | 2

Radler komkommersap

Hemmenaar7 | 25-07-19 | 12:14

"Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf."
Applaus. Wat een ontzettend laffe reactie. Hij heeft aangetoond op alle vlakken een lapzwans te zijn. Een lulletje rozenwater.

Nou zou ik enerzijds zeggen dat dit allemaal loze moeite is. Radio is dood, de zogenoemde dj's doen er niet toe, en ik ben er niet van overtuigd dat men in Hilversum en met name bij de NPO uitblinkt in zelfreflectie.

Anderzijds is dat laatste juist reden om eens te zeggen waar het op staat. Zowel de arrogante medewerkers als het radiostation en de omroep staan namelijk compleet voor aap. En dat is ook wat waard.

Ik vrees wel dat BNNVARA weinig waarde hecht aan het juiste gebruik van de meest basale muziektermen, maar juist blij is dat Radio 2 weer eens in de belangstelling staat.

Een paard | 25-07-19 | 12:11

Waar gaat dit nu precies over?
Wie of was is/zijn Timur en Dave, en moet ik die als wereldburger kennen?

Alco-de-Holist | 25-07-19 | 12:08 | 2

mee eens, nooit van die vent gehoord. Maar wellicht is dit veroorzaakt door het feit dat ik nooit naar de NPO luister

Dutch_Viscount | 25-07-19 | 12:26

Dan ga je toch lekker zwemmen, Majesteit.

Modepop | 25-07-19 | 12:26

"Hij noemt een vocaal lied in de uitzending a capella. Ik denk: laat ik hem even waarschuwen, en bel zijn assistent."

A capella is toch vocaal? Ik denk dat Dave instrumentaal bedoelt?

Albert K. | 25-07-19 | 12:07 | 3

Klopt. Maar Dave mag zich wel verspreiden en dj's niet, die mogen blijkbaar geen foutjes maken en moeten daarover gebeld worden

Middensteun | 25-07-19 | 12:11

Jullie hebben het mis. Zie mijn reactie om 12:23. Groetjes

Modepop | 25-07-19 | 12:25

Radio van de publieke omroep zoveel links gezeik , dat moet je niet willen horen.

Jemoesteensweten | 25-07-19 | 12:05

Snap niet waarom mensen als Timor plaatjes moeten aankondigen. Wat een leegheid.

i-Wonder | 25-07-19 | 12:03

Mensen die naar de radio bellen zijn eikels. Plaatjes aanvragen is je muzieksmaak opdringen aan anderen. Als je daadwerkelijk een plaatje wil horen doe je Spotify of YouTube aan. Deze kerel heeft niet het recht om te zeuren op foutjes wat wel of niet a Cappella is. Zoek een baan of zo

Middensteun | 25-07-19 | 11:54 | 8

@amateurrr | 25-07-19 | 12:13: het ging niet over dat radio 2 hem terugbelt." Ik bied hem dan aan om nog eens af en toe een lijstje te sturen onder het kopje 'zie maar of je er dan iets mee kunt', maar daar reageert hij niet op. Mag natuurlijk, maar vriendelijk is anders."
Hier heeft ie al een plaat voor zijn kop dat hij te ver gaat.
Dan belt hij een keer op te zeuren over a Cappella. Boos dat hij word afgewimpeld. En dan belt hij daar weer boos over. En als hij geblokkeerd is gaat hij vervelende smsjes sturen. Dat is toch gvd "opdringen". Moet radio 2 verplicht al dat gezeik steeds voorlezen op de radio?!

Middensteun | 25-07-19 | 12:44

@Middensteun | 25-07-19 | 12:44:
Zelf roepen ze de hele tijd met bel ons dit dat, sms zus zo, enz enz. En dan zeggen dat het opdringen is...

Wees dan helder in je communicatie en geef aan dat je niet zit te wachten op verzoekjes, of uberhaupt telefoontjes van demense die naar je programma luisteren. Indien iemand dan nog continu aan blijft kloppen met verzoekjes, verbeterpunten of correcties dan kun je het als opdringen zien.

amateurrr | 25-07-19 | 12:53

@amateurrr | 25-07-19 | 12:53:
En overigens heb je dan nog niet het recht om iemand op deze wijze in een fuik te luiken middels een vieze frame. Dit laatste gaat wat mij betreft alle perken te buiten, uitgerekend van mijn belastingcenten.

amateurrr | 25-07-19 | 12:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Dave zou van mij wel column's mogen schrijven op GS, een genot om te lezen en fatsoenlijk Nederlands taalgebruik.

Blauwe Wafel | 25-07-19 | 11:54

Het lijkt me serieus dat "Dave" hier prima zou passen met een soort wekelijkse radio-column/uitzending over wat dan ook (liefst over/met muziekjens en aanverwante zaken. Lijke mij wel wat.
Proost! Op Dave dit keer, iemand met een hart van goud en een ziel van staal *lol!*
/KLOK!*
PPfft, vandaag is het benauwder dan gister. Blijf gewoon binnen.
Radiootje aan op de achtergrond, GS op de semi-voorgrond, en het wark op het middentabblad.

chicago river | 25-07-19 | 11:48

Symptomatisch voor Hilversum: aangepaste, eigen selectie, vervolgens knippen en plakken; (of omgekeerd) en dat presenteren als de waarheid. Mijnheer Gelauff van het NOS-journaal is er groot mee geworden.

oliebolletje123 | 25-07-19 | 11:41 | 1

Inderdaad, daar hebben ze bij het NOS nieuws ook een handje van.... weet u dat interview met Putin nog?
De staatszender ten voeten uit.

watmagjenogwel | 25-07-19 | 13:54

Luisteraar Dave is een held. Het zou mooi zijn als hij zich hier meldt als "Luisteraar Dave".

gekwetst | 25-07-19 | 11:39

Gooi Timur op de keien en zet Dave er neer. Dave is 10 keer beter.

boccelullus | 25-07-19 | 11:38

Zet lekker Arrow op: geen DJ Geneuzel!

Paulzitineenkaul | 25-07-19 | 11:34

Waar gaat dit in godsnaam over?!

Argyronauta | 25-07-19 | 11:34 | 5

gedeelde plaars met koning bongobongo dan.

ijsaartindeoven | 25-07-19 | 11:55

Wat is je vraag en aan wie stel je die?

hetgingperongeluk | 25-07-19 | 11:56

En het heeft nog een kroontje ook!

watmagjenogwel | 25-07-19 | 13:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben het in grote lijnen met Dave eens. Sterker nog, ik zou nog een stapje verder willen gaan: waarom zijn er nog publieke radiozenders? Wat is hun toegevoegde waarde? Het kost bakken vol belastinggeld....... Hetzelfde geldt voor de publieke TV zenders. Een kanaal zou wat mij betreft al meer dan genoeg zijn. Alternatieven genoeg..... en geen linkse propaganda waaraan ik verplicht moet meebetalen.

hxl | 25-07-19 | 11:34 | 2

Dit dus. Zo denk ik er ook over. Irriteer mij ook lichtelijk om die omhooggevallen muppets. Dertien in een dozijn alleen zo ontzettend een gevalletje van kijk mij mijzelf eens goed pijpen. Die Tumor, timor, weet ik veel, ook. Grote held gaat zoals een sneeuwvlokje opeens over de toon janken want inhoudelijk heeft hij niks in te brengen. Prima, maar ik verkrop het niet dat ik allemaal geld aan de roverheid moet afdragen zodat dat deze parasieten kunnen vreten. Incompetente mensen die zelfs niet eens een kritische man kunnen framen. Natuurlijk dachten ze zelf van wel. En dan volgt het bekende SORRY dat ik betrapt ben. Want achter zijn daden staat hij nog steeds. Lulletje rozenwater dat het is. Geil worden van je eigen stem. Deze muppets hebben het.

Vageling | 25-07-19 | 11:56

Inderdaad 1 staatszenderzender is ruim voldoende. Ik stel voor deze RVD te noemen (Rijks Verzwijgings Dienst)

Dutch_Viscount | 25-07-19 | 12:28

Ik snap Radio 2 niet. Waarom nemen ze een DJ aan, waarvan ze weten dat die op 3FM alle luisteraars heeft weggejaagd?

Rest In Privacy | 25-07-19 | 11:33

Djiezus kraist ,waar gaat dit over !

Koning BongoBongo | 25-07-19 | 11:31

Als je dus echt helemaal niks kan, word je plaatjesdraaier bij de npo.
Het vervelden is dat die griezels dus met geld uit de belastingruif in leven worden gehouden.

Ikdus | 25-07-19 | 11:31

Waar maak je je druk om.
Radio is al jaren onderdeel van de betutteling.
Zet lekker een CD-tje op.

Pieterse | 25-07-19 | 11:27 | 3

Dat was ook mijn eerste gedachte..... manmanman

Maximus Cesar | 25-07-19 | 11:28

Inderdaad altijd dat slappe gelul terwijl je ook leuke muziek kunt draaien.

Koning BongoBongo | 25-07-19 | 11:36

Pieterse | 25-07-19 | 11:27
Dan ken jij Radio Rijnmond niet, vriend.
Met prachtuitzendingen als "Het Opkamertje", met de gigant Roland Vonk, die vanaf de eerste minuut voelt alsof je zelf in dat Opkamertje bent.
Of de Live Uit LLoyd uitzendingen, met de beste interviews op muzikaal vlak.
Chantal, die nu weg is, met d'r grappen en grollen over en weer.
En last but not least Johan Derksen, die *Muziek voor volwassenen* doet en daarbij de tofste soul en americana aan je presenteert met een fantastische radio-stem zoals radiomannenstemmen bedoeld zijn.
.
Vind jij allemaal niet, op dat *cd'tje* van je, beste Pieterse.

chicago river | 25-07-19 | 11:41

Ik kan me niet heugen dat ik ooit naar Radio 2 heb geluisterd, maar dit verhaal bevestigt weer eens alle vooroordelen, nee: alle oordelen die ik over Hilversum heb: onuitstaanbare zelfingenomen kwallen, die te stom zijn om voor de duvel te dansen en als ze op hun domheid gewezen worden, niets anders kunnen dan de criticaster af te zeiken.

MAD1950 | 25-07-19 | 11:26

In de wereld van de autistische medemens vind ik Kees toch een klasse beter dan Dave.

Buerman | 25-07-19 | 11:25 | 1

Kees is the man !!!

Koning BongoBongo | 25-07-19 | 11:32

Ik wist niet eens dat er in deze tijd van onbeperkt streamen überhaupt nog mensen waren die naar zoiets archaïsch als 'radio' luisteren. En dat die zich dan ook nog druk maken om wat de laaggeletterde wauwelaar van dienst te melden heeft is nog onbegrijpelijker.

Hetze Haatstra | 25-07-19 | 11:24 | 2

Hetze Haatstra | 25-07-19 | 11:24 |

Sommige mensen willen waar voor hun belastinggeld.

Rammstein | 25-07-19 | 14:02

Timur, ken hem verder niet, is een lul de behanger voor alles staat waar ik van walg.
En die Dave, ken hem verder natuurlijk niet, komt door *zijn* radio-item, en zijn geschreven repliek, op alle fronten op mij over als een man/mens naar mijn hart.

chicago river | 25-07-19 | 11:23

Ging dit ergens over?

Mr.Crowley | 25-07-19 | 11:21

Ik denk dat Dave best wel een prima kerel is. Maar hij hemelt zich een beetje boven ieder ander door overal wel een mening of weerwoord op te hebben. Begraaf die strijdbijl en ga lekker radio 10 luisteren.

CopyCat | 25-07-19 | 11:20

In huize Von Zeikhoven heet de radio het Harmonium en bepaalt GrossVati welke liedjes er op te horen zijn. Eigenlijk is dat er al jaaaaren maar eentje, maar ach....

F. von Zeikhoven | 25-07-19 | 11:19 | 1

WDR4 toevallig?

Toos Bevergeil | 25-07-19 | 12:13

"Een boze witte verongelijkte man achter zijn toetsenbord" Timor trekt zijn gespeelde excuses ongegeneerd de 'kijk ons weer eens deugen' kant op. Wat een niveau zeg!

HanMar2 | 25-07-19 | 11:12 | 2

Oh, dat kreng heet Timur

HanMar2 | 25-07-19 | 11:14

@HanMar2 | 25-07-19 | 11:14: Tumor, had ook gekund, maar dan hadden we dit topic waarschijnlijk nooit gezien...

F. von Zeikhoven | 25-07-19 | 11:20

Wat een vreselijk leven moet Dave hebben.
Misschien moet hij een hobby of een vrouw nemen.

Rest In Privacy | 25-07-19 | 11:12 | 2

Een strenge, struissche schoonmoeder, van de Zuidhollandsche Eilanden. Dat zal hem goed doen!

F. von Zeikhoven | 25-07-19 | 11:22

…….. Timur …… ?

Rammstein | 25-07-19 | 13:59

Vanaf dag 1. Dave had, en heeft gelijk.

Mahazioth | 25-07-19 | 11:10

Als ik eerlijk ben vind ik Dave toch wat zelfingenomen stalker eigenschapjes bezitten met een vleugje narcisme. Wil niet zeggen dat Timur geen lul is, echter het een sluit het ander niet uit.

ikdenkwat | 25-07-19 | 11:07

Dave! Waarom ga je niet gewoon een keer lekker naar de hoeren? Wie betaalt, bepaalt.

tectonicos | 25-07-19 | 11:05 | 1

Bij de hoeren niet bij de NPO.

Trumme | 25-07-19 | 11:23

Timur fokt ditmaal de verkeerde; Dave staat in intellectueel en eloquent opzicht vele treedjes hoger dan poepmillennial Timur. Timur voldoet aan alles wat hem en zijn generatiegenoten zo onuitstaanbaar irritant maken; arrogant, ontzettend snel gekwetst, geen tegengeluid kunnen tolereren etc. etc. maar bovenal dom, dom, dom, tenenkrommend dom.

Computer_says_no | 25-07-19 | 11:04 | 2

Hoi Dave! :-)

keestelpro | 25-07-19 | 11:11

Een ‘vocaal lied’ IS ook acapella. Misschien bedoelt Dave hier nu zelf ‘instrumentaal’ in plaats van ‘vocaal’? Het wordt alleen wel erg verwarrend met al die verkeerd begrepen termen over en weer...

Rest In Privacy | 25-07-19 | 11:02 | 4

Acapella is alleen zang punt. Komt niet veel voor trouwens want is vaak niet om aan te horen. Bij korte muziekstukjes als jingles of reclames wel en daar komt het dus ook het vaakste voor.

drs. P | 25-07-19 | 12:27

@Modepop | 25-07-19 | 12:30: Ja, heb het gelezen idd. Ik dacht dat het puur stemgeluid was. Gelukkig ben ik geen radio-dj :)

Kletse | 25-07-19 | 12:37
▼ 1 antwoord verborgen

deugfoob | 25-07-19 | 10:51 | reageer
Continue inbellen op een gezapige staatszender (die dient als achtergrondmuzak) omdat je het niet eens bent met een aankondiging, of de juiste klemtoon in de naam van een artiest. Pfffff.....

kotelet | 25-07-19 | 11:00 | 1

Iemand moet het doen!

Rdock | 25-07-19 | 11:03

Ik was sowieso al #teamDave. Die radio dj's zijn echt droeftoeters.
Maar waarom Dave de moeite neemt om een radio dj te vertellen dat 'ie iets doms zegt? Wie neemt die moeite nu? Laat ze maar lullen, we weten allemaal dat je dj wordt omdat je niks kunt en niks weet.

Draak uit Brabant | 25-07-19 | 10:59 | 1

Omdat Dave zichzelf graag hoort - geef 'm een vinger en hij neemt je hand. Wat mij betreft vallen beide kampen in de categorie 'droeftoeter.'

Goldfinger | 25-07-19 | 11:05

Beetje te warm voor zulke lange stukken tekst. Gaat het over komkommers?

de visser | 25-07-19 | 10:58 | 1

Zoals ik het lees eerder over een stel zure augurken...!

Nemo_Tenetur | 25-07-19 | 11:20

Ik vind Dave maar een huilstruik.

En ja, ik heb het verhaal gelezen...

hotnot | 25-07-19 | 10:58

Komt er geen GeenStijl zomer top 40? Of moeten we wachten tot december op de vagina vijftig?

Rest In Privacy | 25-07-19 | 10:56 | 1

een vagina van 50? brrrrrr....

ikdenkwat | 25-07-19 | 11:10

"Boze verongelijkte witte man die maar blijft zeiken"

Die Timur laat zich wel behoorlijk kennen hier. En dan ook nog zo'n tenenkrommend interview met zichzelf waarin hij luisteraar Dave nog eens een dubbele knauw na geeft. Mooi dat ik geen radio luister.

Calastir | 25-07-19 | 10:55
-weggejorist-
[x]-Ongeschikt | 25-07-19 | 10:55

Dave is een eindbaas. Timur een knuppel. Echter het zelfspot interview vond ik wel grappig. Dave heeft ze bij de ballen. En dat lukt niet veel doorsnee burgers.

[x]-Ongeschikt | 25-07-19 | 10:54

'Hij noemt een vocaal lied in de uitzending a capella'
Nu maakt Dave zelf een fout. Hij bedoelde waarschijnlijk instrumentaal.

keestelpro | 25-07-19 | 10:52

Dave klinkt als een verstandig persoon. Vorige keer had ik al gekeken naar het gesprek op Twitter over dit onderwerp. Blijkt dat die Timur en publique op Twitter met o.a. ziektes scheldt (ja ook die). Blijkbaar is dat een manier om critici af te wimpelen. En dat zou dan een voorbeeld moeten zijn voor velen, waaronder jongeren. Hulde aan Dave, die tenminste wel weloverwogen uitspraken doet. De karaktermoord is trouwens totaal niet gelukt, want ook in het bewerkte fragment komt Timur over als een klein kind dat zijn zelfbeheersing verliest en Dave als een mondig, doch welbespraakt persoon (en je hoeft niet altijd aardig te blijven, wel netjes, en dat was Dave).

Mean Dean | 25-07-19 | 10:51

Inderdaad het enige dat dj’s graag horen is zichzelf!
Uitgezonderd dj Ferry Maat (alleen toen hij de soulshow presenteerde) en Edwin Evers.

Rdock | 25-07-19 | 10:51 | 2

Curry en van Inkel was ik dol op toen ik 17 was. Met na afloop Ben Liebrand in the mix.

HoerieHarry | 25-07-19 | 10:55

Dave is gewoon een doodnormale hollander. Als je wilt klagen over een door publieksgeld betaald orgaan, dan is dat je goedrecht. Dat die verwaande staatsmalloten je vervolgens aan de schandpaal proberen te nagelen is ridicuul. Ongelofelijk dat ze zelf niet doorhebben dat ze zo onsympathiek voor lul staan en besluiten het fragment (verknipt) te gebruiken.

"We beschouwen dat als een volkomen verkeerd uitgepakt item, waarvoor Timur inmiddels blijk van spijt heeft gegeven" - wat een onzin, processen zijn kennelijk niet goed ingeregeld waardoor dit door heeft kunnen komen. Laat maar koppen rollen of ga diep publiekelijk door het stof. Overigens is Dave met voornaam en stem te herkennen. Is dat geen inbreuk?

deugfoob | 25-07-19 | 10:51 | 1

Het feit alleen al dat ze de brutaliteit hebben om het ook nog eens op Youtube te plempen zegt toch al genoeg.
De brutaliteit ver voorbij.

watmagjenogwel | 25-07-19 | 11:37

Uiteindelijk is de VARA toch een Stasi-light propaganda kanaal, ook niet zo vreemd dat ze dan zulk soort praktijken hanteren.

Maar goed als je als volwassen vent van in de 40 denkt dit te moeten doen voor je carrière is het wellicht beter om de hand in eigen boezem te steken en ontslag te nemen.

Dauthi | 25-07-19 | 10:50

Maar wanneer gaat Dave de politiek in? Ik kijk nu al uit naar zijn debatten. Zijn zinstructuren en niveau van logisch redeneren komt toch aardig dicht in de buurt dan die van Martin Bosma.

JackStick | 25-07-19 | 10:50 | 2

*die = dat

Superior Bastard | 25-07-19 | 11:28

@Superior Bastard | 25-07-19 | 11:28: die = dat? 'Die' verwijst naar een meervoudsvorm, 'dat' naar enkelvoud. 'Komt' moet dus ook 'komen' zijn, zie ik nu ineens. Tja, taal is zeg maar echt niet mijn ding. Daarom zie ik ook liever een debat met Dave dan dat ik me er zelf mee zou bemoeien.

JackStick | 25-07-19 | 11:39

Ik ben nog steeds voor GeenStijl radio een aantal uur in de week. Reaguurders die dronken inbellen enzo. Prachtig

Rest In Privacy | 25-07-19 | 10:49 | 5

@Patje2011 | 25-07-19 | 10:57:
Benieuwd hoe Berbaars stem klinkt. Ik stel me altijd stemmen van reaguurders voor als ik reaguursels lees. Die van Berbaar klinkt als de vieze man van Koot & Bie.

keestelpro | 25-07-19 | 11:10

@Patje2011 | 25-07-19 | 10:57: Of 1 op 1 debatten tussen reaguurders onderling. Eerste debat: Ayatollah_Buttbanger vs De Koreaanse Slet.

JackStick | 25-07-19 | 11:25

@JackStick | 25-07-19 | 11:25: ghehe, is wel lollig als het dan uitdraait op een schizofreen debat ivm dezelfde persoon.

Cobalt bomb | 25-07-19 | 14:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar gaat dit in Godsnaam over!

kotelet | 25-07-19 | 10:49

Meer van Dave

me | 25-07-19 | 10:48

De waarheid is dat de meeste DJ's gewoon ongelofelijk omhoog gevallen types zijn en heel vaak bizar triest reageren omdat ze bepalen wie 'spreek recht' krijgt.
Goed voorbeeld hiervan zijn Koen en Sander. Wat een idioten.

Albasalix | 25-07-19 | 10:48

Ik ben iets makkelijker dan Dave, als ik op radio iets hoor wat mij niet aanstaat (vooral reclame, maar ook te lang doorbabbelende DJ's) zet ik een andere zender/muziekbron op of het geluid uit. Problem solved. Kost heel wat minder energie.

Crusher | 25-07-19 | 10:48

BNNVARA.
Ben benieuwd naar het aantal luisteraars dat weet waar die afkorting voor staat.
En of ze weten dat het een noodgedwongen fusie is tussen twee zieltogende omroepen in tijden van de zogeheten verzuiling. Wie van de luisteraars weet überhaupt nog wat 'verzuiling' betekent?
Stop toch met die hele stoffige prehistorische staatsradio en -tv.
Je doet er niemand een plezier mee. De kijk- en luistercijfers zijn daarvan het bewijs.

leo de pejo | 25-07-19 | 10:48

Mooi om de andere kant van het verhaal te lezen!

XverderNix | 25-07-19 | 10:48

Kan me herinneren dat ik tijdens een editie van het glazen huis ene Michiel Veenstra op het glazenhuisblog tegengas gaf. Ging over zwarte piet of een ander soort inclusiviteitsgeleuter. Weerwoord was mijnheer niet van gediend. Veenstra, gewoon een boerenlul uit Almelo (geuzennaam) die is verworden tot grachtengordel sneeuwvlokje. Walgelijk volk dat Hiversumse inteeltwereldje.

Norman N. Warden | 25-07-19 | 10:45

Radio 2, bestaat dat dan nog?

piloot47 | 25-07-19 | 10:45

De NPO,
betalen om naar reclame te mogen kijken/luisteren.

Nederland op z'n smalst.

Kanarie_Geil | 25-07-19 | 10:45

Dus Dave belt keer op keer en stuurt lijstjes in met nummers die ze maar even moeten draaien. En dat geberut dan niet dus belt Dave weer.
Dave, een tip voor je: Spotify. Kan je je eigen lijstje luisteren en hoef je ook niet meer te bellen. IS beter voor je hart ook.

2voor12 | 25-07-19 | 10:43 | 2

Lees het hele verhaal anders nog eens. Zo te horen heb je het alleen even vluchtig bekeken en mis je het punt.

Louigi | 25-07-19 | 10:45

@Louigi | 25-07-19 | 10:45:
Het punt is dat je niet de moeite moet nemen instituten als de StaatsRadio achterna te zitten. Die laten zich niets gelegen liggen aan het klootjesvolk want krijgen de subsidie toch wel. Hooguit word je ook nog eens genaaid zoals nu.
Dus beste is er gewoon niet naar te lusiteren.

2voor12 | 25-07-19 | 10:50

Weg met de PO, op radio en TV. Het is gewoon 1 grote bagger van zelfingenomen ambtenaren. Teveel verdienend voor hetgeen wat zij werkelijk doen.

Stifflers_Mom | 25-07-19 | 10:43

Hee, er zit een knop op je radio en tv, die helpt je zo uit de puree.

Harry Turtle | 25-07-19 | 10:43

Vooringenomen praatjesmakers op Radio 2?
Dat verwacht je gewoon.

Jan Passant mk2 | 25-07-19 | 10:43

Wie luistert hier in 's hemels naam nog naar?
Maak mooie playlists in Spotify en geniet van al het moois dat Spotify u biedt (ook à capella). Betaal een tientje per maand, en dat genieten gaat zonder reclame.

piloot47 | 25-07-19 | 10:42

Ik heb het idee dat Dave het ook allemaal niet zo goed aanvoelt. Dave denkt dat hij een band heeft opgebouwd met de dj's en is verontwaardigd als ze niet meer reageren. Doet me denken aan vrouwen die uit beleefdheid aardig doen tegen een man en vervolgens niet meer van die man afkomen.

yeps | 25-07-19 | 10:42

Keurig, Timor, zelfreflectie. Zo kan het dus ook! Spreek de waarheid en accepteer dat de uitkomst altijd de best mogelijke is.

ratelaar | 25-07-19 | 10:42 | 3

Hij gebruikt gewoon zichzelf als sidekick. Pure zelfpijperij.

keestelpro | 25-07-19 | 10:53

Als hij had geëindigd met 'En wat zeg je nu tegen Dave, Timur?' 'Sorry Dave'.
Dan had ik het mooi gevonden. Maar niks van dat.
Kortom, dit is weer verkapte zelfverheerlijking.

Kletse | 25-07-19 | 12:13

@keestelpro @Kletse
Zo cynisch zie ik het niet, terwijl cynisme toch wel een karakteristieke van me is.
Timor verwoord heel duidelijk en precies zijn redenatie en concludeert hij dat hij zich gefrustreerd voelde dat Dave niet in zijn format meeging. Precies dat is de reden dat zijn ego zich opblies. Daarna zegt ie welgemeend sorry voor die houding. Dat is mijns inziens gericht tot iedereen die een mening had over dat gedrag, inclusief Dave.
Je kunt het een valse mea culpa vinden, maar het pad naar verlichting is lang en vol hindernissen. Elke reis begint met een enkele stap.
We weten niet of de reis ook wordt volbracht, maar verdient in ieder geval een aanmoediging.

ratelaar | 25-07-19 | 12:59

Vara - de rode draad van Exota tot Dave

Non_Smoking_Gun | 25-07-19 | 10:41 | 1

Da's een hele mooie voor de goede verstaander.

watmagjenogwel | 25-07-19 | 11:31
-weggejorist-
Joris-nummer-zeven | 25-07-19 | 10:41
-weggejorist-
soldier-of-fortuyn | 25-07-19 | 10:40

Bijzonder dat geen van de partijen bedacht heeft om de ander links te laten liggen.

BakkerHenk | 25-07-19 | 10:39

Ik luister zelden radio, ben helemaal klaar met die zelfingenomen DJ's samen met die achterlijke sidekicks...... zelden te betrappen op echte humor en vooral er op uit om derden belachelijk te maken.

Fatwabuster | 25-07-19 | 10:39

Bakelieten telefoon. Postcodegids. Lolobal. Koetjesreep. Radio. Sjef van Oekel. RuR. Radio2. Dat waren andere tijden, terug naar de onze.

Medium is nagenoeg dood joh, dit soort infantiele stuiptrekkingen zorgen voor onnodig lijden. Gun het een waardig einde.

Rollins | 25-07-19 | 10:38 | 2

Hee, toch nog iemand gevonden die weet wat bakeliet was. Welkom, welkom.

Nivelleermarionet | 25-07-19 | 10:44

t65

noordwal | 25-07-19 | 13:45

Hart van goud, ziel van staal. Daar hebben we er meer van nodig. Hulde voor Dave en zijn uiteenzetting. Het raakt exact de kern van wat er mis is met onze publieke omroep, en dan niet alleen de radio-tak.

amateurrr | 25-07-19 | 10:37

Filmpje doet het weer 's niet. GeenStijl, doe daar 's wat aan!

L. Vis | 25-07-19 | 10:37

Die Roelvink zeikt ook overal over. En voor karaktermoord moet je er wel eerst een hebben. Ziel van staal... Erg roestig dan.

Petrus Poortwachter | 25-07-19 | 10:34 | 1

Roelvink?

leo de pejo | 25-07-19 | 10:48

Timur Perlin klinkt als een medicijn tegen aids.
En Dave moet een vaste column krijgen op GeenStijl. Die gast is erg welbespraakt en deskundig.

keestelpro | 25-07-19 | 10:31 | 4

Eensch. Laat hem maar zijn lijstjes met liedsuggesties en motivatie hier plempen, kunnen wij ook eens kritisch luisteren en comments geven (in de positieve zin)

Jos Tiebent | 25-07-19 | 10:38

Dave voor columnist!

kaasfondue | 25-07-19 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen