achtergrond

Geenstijl

Gehandicaptenbestuurder krijgt 75.000 euro oprotpremie en heeft dag later een nieuwe baan

Nee niet die malle taxichauffeur van vorige week, maar zo'n falende middenmanager met een PvdA-profiel natuurlijk.

Geen idee of het echt een PvdA'er is, maar dat zijn het meestal en "Hetty Verhulst" klinkt gewoon ontzettend PvdA, qua naam. Van die neoliberale vrijemarktcowboys in de zorg die nog nooit een patiënt van dichtbij gezien hebben omdat ze orders naar beneden schreeuwen, hun tong in de aars op de trede boven hen steken en onderwijl op hun eigen verdieping middelmanagers aan het werk houden met rondgepompte declaraties en onkostenvergoedingen om geld terug te cashen dat ze hebben uitgegeven bij het vergaderen over nieuwe logo's, fusienamen en andere bureaucratische quasibedrijfsvoering die geen fuck met zorgverlening te maken heeft. Welvaart binnenharken voor jezelf op de cynische slippen van een groeisector in genezingszorg. Bewijsstuk A in dezen: Hetty Verhulst dus. Werd weggejorist bij Gehandicapteninstelling Cosis ("de nieuwe naam van de Drentse zorginstelling Promens Care en het Groningse NOVO" - we willen niet weten hoeveel declaratiedoekoe er naar "fusie-overleg", "logodesign" en briefpapier is gegaan) en heeft 1 dag na haar onvrijwillige vertrek ter waarde van 75.000 euro alweer elders onderdak gevonden: bij de Zuid-Hollandse/Brabantse zorginstelling ASVZ. Eveneens een fusieclub (pdf) want samenwerken bespaart zorgkosten en verhoogt de bestuurderspremies. Iedereen wint, behalve de zorgbehoevenden. Of dacht u dat Nederland al van het fenomeen zorggraaier was genezen? 
Instant Update: Toch ff googelen op 'Hetty Verhulst + PvdA' en VERDOMD, ze stond op de kieslijst in Apeldoorn in 2010 (41 stemmen). Onze onderbuik liegt nooit.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.