Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Wilders politiek vervolgd

Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

ivooooo

Ivo Opstelten blijkt in 2011 en 2014, in beide Wildersprocessen aangestuurd te hebben op vervolging van Wilders. Een stap die vreemd genoeg mag, als Ivo dat netjes had gemeld aan de rechters en verdediging. Alleen dat deed Ivo niet. Ferd Grapperhaus ging verder op deze ingeslagen weg, hij kon zogenaamd geen schriftelijk bewijs vinden van de inmenging.

Ander schriftelijk bewijs verzweeg hij. Een overleg van 25 september 2014 werd niet genoemd, omdat er niet specifiek genoeg naar werd gevraagd. Dat tweede overleg tussen minister Opstelten en de voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar was in zijn ogen na de beslissing tot vervolging en daarom niet relevant.

Het OM en de minister logen tegen de rechters dat er nooit overleg is geweest. Toen het tweede Wildersproces nog bij de rechtbank gevoerd werd, wezen de rechters het horen van ministers en topambtenaren af. Nu weten we dat die beslissingen totaal onterecht waren. Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

Op vragen van RTL Nieuws bleek het ministerie van Justitie en Veiligheid en het college van procureurs-generaal zich in de meest vreemde bochten te wringen om deze vragen maar niet te beantwoorden. Met de kennis van nu is echt ranzig te lezen hoe deze twee partijen omgaan met de pers en de wet openbaarheid van bestuur.

jooooooris

Ook het eerste Wildersproces is besmet. In 2011 hoort een anonieme topambtenaar Ivo Opstelten in gesprek met secretaris-generaal van zijn ministerie Joris Demmink. Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Daarbovenop heeft deze topambtenaar geen vertrouwen dat het OM zijn anonimiteit kan waarborgen, “er gaat te veel mis”. Daarmee serveert hij zijn werkgever dubbel af.

Deze Joris Demmink werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs in zijn strafzaken rond pedofiele verkrachting van twee Turkse minderjarige jongetjes. De twee slachtoffers wonen in Turkije en konden na al die jaren na dato niet meer hun verklaringen herhalen. Turkije werkte niet mee aan de rechtshulpverzoeken.

Maar zelfs als Turkije - als kandidaat-lid van de EU - netjes had meegewerkt zoals in verdragen is toegezegd, hadden de twee slachtoffers niet vrij kunnen verklaren. Nogal logisch, aangezien Nederland zelfs Ebru Umar geen veiligheidsgaranties kon geven in die regio. Die wonen in Turkije en weten dondersgoed dat ze niet vrij kunnen verklaren. Al vluchten ze zelf, er blijft altijd familie achter om de rekening te betalen.

Geert Wilders werd in het eerste Wildersproces voor ruim honderd uitlatingen vrijgesproken. Twintig pagina's aan dagvaarding, die nog aangevuld werd. Het was de spaghetti-methode, veel gooien, hopen dat iets blijft plakken. Ter contrast, het monster van Utrecht werd niet vervolgd voor zaken waarin geen DNA-bewijs was, ondanks dat de delicten op dezelfde manier, op dezelfde tijdstippen in dezelfde regio waren gepleegd.

Het doet ook denken aan de vele processen tegen Hans Janmaat. Hij werd toen veroordeeld voor uitspraken die tegenwoordig tot de consensus behoren. Iets wat zelfs magistraten bevestigen. Hij moest zijn juridische strijd om eerherstel bij het Europese Hof voor Justitie staken wegens een gebrek aan gezondheid. Wie politici vervolgt, vergeet dat de mening van hun electoraat oprecht is, in de basis wordt een gedachte vervolgd door de gedachtepolitie. De politicus is daarin alleen maar postbus voor de dagvaarding, een symbool om in de cel te plaatsen.

Ferd Grapperhaus kwam ook met een beproefde theorie waarom hij de Kamer niet in detail hoeft te informeren over deze affaire. “ambtenaren zich veilig moeten weten om onbelast informatie met elkaar en de politieke leiding van het departement te delen.” Met deze zinssnede wordt artikel 68 van de grondwet en de Wet Openbaarheid van Bestuur volledig kaltgestellt

markieee

Dezelfde methode werd door Wiebes en Mark Rutte gebruikt om het complete besluitvormingsproces rond het klimaatakkoord buiten het toezicht van het parlement te houden. Er worden gigantische plannen gemaakt om een volledige energietransitie te doen, zonder vooraf een planning of budget op te stellen. Of je nu voor of tegen bent, die manier van besturen is complete waanzin.

Wiebes ging nog een stap verder door te zeggen dat de betrokken ambtenaren en externe consultants niet vooraf wisten dat hun bijdragen weleens publiek zouden kunnen worden. Kennelijk betaalt het kabinet vorstelijke salarissen en uurtarieven aan “deskundigen” die onbekend zijn met artikel 68 van de grondwet uit 1848 en de Wet Openbaarheid van Bestuur uit 1980.

Betrokken bij besluitvorming rond honderden miljarden, maar verwachten dat er nooit over parlementair gedebatteerd wordt, academisch geanalyseerd of dankzij goede onderzoeksjournalistiek gepubliceerd. Deze manier van alles voor eeuwig geheim houden staat ieder leerproces en normale geschiedschrijving in de weg. Welkom in de post-historie. De periode waar de geschiedenis niet meer schriftelijk wordt vastgelegd.

Mark Rutte acht het noodzakelijk dat onafhankelijke onderzoeksbureaus eerst aan het kabinet rapporteren, en het kabinet daarna tijd krijgt een standpunt in te nemen. Het Kamerdebat start dan met een voorbereid kabinet tegenover een overvallen parlement. Die informatieachterstand komen de Kamerleden nooit meer te boven, en dan blijft het inhoudsloos ad hoc theater in soundbites, aangestuurd door achterkamertjespolitiek.

Mark Rutte geeft aan dat het politieke compromis alleen te vinden is, door in het geheim te overleggen. Hier zegt hij letterlijk dat achterkamertjespolitiek de enige weg is. De kiezer en parlementsleden worden op afstand gehouden. Rutte en Wiebes zeggen het echt in deze video.

Die methode zagen we deze week ook bij het pensioenakkoord. Klik de PDF maar open, en lees de titel bovenaan in uw tabblad. “ministerversie”. Er wordt gedaan alsof de polder nog bestaat, maar u krijgt alleen een versie die de zegen heeft van de betrokken minister. Niet de onderbouwing, niet hoe het akkoord tot stand is gekomen, niet de onderliggende rekenmodellen.

Het wordt daarmee in deze drie dossiers onmogelijk gemaakt om toezicht te houden op een besluitvormingsproces. Toezicht dat is opgedragen aan kiezers, rechters en parlementsleden.

Gelukkig is er gelekt, anders had Geert Wilders zich niet kunnen verdedigen.

Reaguursels

Inloggen

Een zeer goede en gefundeerde analyse Feynman.

SaintNick | 09-06-19 | 17:28

Deze keer netjes en kalm uiteengezet door Feynman, een beschamende vertoning van maffiastaat Nederland waar de grondwet al lang en breed uitgeschakeld is. Ik kan me voorstellen dat Rutte dit een 'gaaf land' vindt, waar je zo schaamteloos een land kun omvormen tot maffiadictatuur en het nog voor mekaar krijgt dat hordes onnozelaars op je stemmen.
Dit is niet meer goed te krijgen. Nederland heeft geen zelfreinigend vermogen, amper kritische pers, een door en door verrot parlementair systeem bevolkt door politici die waarschijnlijk overal met hun vettige vingertjes in zitten en dus enorm chantabel zijn. Geen wonder dat criminaliteit hier welig tiert als degenen die geacht worden hier tegen te strijden zelf met de maffia in bed liggen. Hoe kun je anders al die TBS incidenten uitleggen, hoe kun je anders dat verrotte gedoogbeleid uitleggen dat enkel leidt tot ongebreidelde productie van allerlei drugs, hoe kun je anders uitleggen dat belastinggeld verdwijnt richting Al Qaeda en Hamas terwijl de eigen strijdkrachten niet eens budget hebben voor uitrustingstukken. Dit land wordt leeggelepeld door geboefte en een ieder die dat aan de kaak stelt, 'loopt ze voor de voeten'.
Laat de Russen maar komen, Nederland gaat dit zelf toch niet opruimen.

Datsun_Cherry | 09-06-19 | 15:00

Het probleem is dat de huidige politiek wil blijven zitten. Kijk naar die Rosenmueller - die Fortuyn demoniseerde - en nu weer terug komt in de politiek en in de 1e kamer komt. Kijk naar een Ascher die liegt over uitspraken van Beukering van FvD. Kijk naar Rutte die altijd overal over loog. En ze zitten er allemaal weer of nog steeds. Het maakt ze ook niets uit. Bang als ze waren voor Fortuyn, Wilders en ook voor FvD. Echter, er is nu wel een grens overschreden. De scheiding der machten - Trias Politica - is aangetast. En dus dictatuur. Feitelijk is er nu dus sprake van een bananenmonarchie. Maar dat wisten we natuurlijk al lang. Gelukkig gaat de revolutie eerst in Frankrijk beginnen (historisch start het daar altijd) en komt dan over waaien naar hier en noordelijke delen van Europa.

AMX pri | 09-06-19 | 14:56

Er is maar een oplossing: een voorbeeld stellen. Een paar naakt vastbinden aan de wieken van de hoogste windmolen.

observer59 | 09-06-19 | 14:18 | 1

Ik bedoelde eigenlijk iets anders maar.... dat laat ik aan de verbeelding over.

observer59 | 09-06-19 | 14:21

Hoe de hazen lopen hebben we al vaker gezien. Volkert, blokkeerfriezen, Wilders processen, bouwfraudes, bankfraudes, Janmaat, Fortuyn. Er zijn zoveel voorbeelden van onderonsjes tussen politiek, OM en ja ook rechters.

drs. P | 09-06-19 | 12:43
-weggejorist-
gaffelbaard | 09-06-19 | 12:21 | 2

Op 'Doorbraak.be' vandaag de grote foto van een banaan met eronder het woord V-E-R-G-E-T-E-N. Eerst denk je, zou dat over Nederland gaan? Nee, het gras blijkt bij de buren niet groener te zijn. Ook daar achter elk sprietje achterkamertjespolitiek - de schoffering van democratie - en ook daar vervolgens het grote 'vergeten', de kwispedoor waarin de fluim verdwijnt. Minister Opstelten en Minister-President Rutte bedreven en bedrijven achterkamertjespolitiek met voorbedachten rade: dan is het niet nodig dat de Tweede Kamer ingelicht wordt. Vervolgens zit in die Tweede Kamer ook nog een coalitie die achterkamertjespolitiek, het kaltstellen van parlementaire democratie, faciliteert. Opstelten vond dat Wilders hem voor de achterkamertjesvoeten liep. Want dat 'voor de voeten lopen' geschiedde alleen maar in achterkamertjes, waar de parlementaire democratie verkracht wordt. Hoe vaak heeft Rutte de aftroefkaart van V-E-R-G-E-T-E-N reeds gespeeld? Hoe vaak heeft de regering de parlementaire democratie buiten werking gezet, met actieve hulp van coalitie + PvdA + Groenlinks?

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-06-19 | 12:15
-weggejorist-
A333aan | 09-06-19 | 11:57 | 1

Opstelten? Dat is toch die dikke cholesterol-vetklep van de VVD? Leeft ie nog dan?

Jan Lange3373 | 09-06-19 | 11:50 | 1

Hij weet het zelf niet meer begrijp ik hier. Men zegt dat hij dement is.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 12:06

Hier als aanvulling op het sublieme stuk van @Feynman een heel goed artikel op Saltmines over waaròm deze schandalige zaak de bijl aan de wortel van de rechtstaat zet:

- saltmines.nl/2019/06/08/kongsi-politi...

Sjefke7807 | 09-06-19 | 11:47 | 3

"Rutte moet verantwoordelijkheid nemen" lees ik aan het eind van het verhaal. maar wat als verder niemand daarom vraagt? Als men het eigenlijk wel goed vindt dat wetten en regels met voeten worden getreden? Door ministers? Door het OM? Omdat niemand het aandurft om aan de verkeerde kant van de geschiedenis te gaan staan? De verkeerde kant van de fatsoenskloof? Als blijkt dat de zittende macht niet alleen bestaat uit dat gajes in Den Haag, maar ook uit de MSM? Als we moeten onderkennen dat een steeds grotere schare van fatsoensrakkers en goedmensen eraan meehelpen om een machine te laten draaien die onze wetten en regels doelgericht gebruikt om de bestaande machtsverhoudingen in stand te houden of zelf de macht te vergroten? Als er steeds meer lafbekken zijn die er in onze decadente wereld alleen nog maar op uit zijn om het eigen hachje te redden en zelfs bereid zijn om daartoe hun eigen moeder te verkopen? Als dat log draaiende carroussel der deugdzaamheid gaat dicteren wat goed is en wat slecht, wat mooi is en wat lelijk, wat waarheid is en wat leugen?
Zo zijn de grote monotheïstische religies tot stand gekomen, en ook de grote ideologieën. Macht om de macht, ten koste van alles.

Schoorsteenveger | 09-06-19 | 12:11

@Schoorsteenveger | 09-06-19 | 12:11 |
Helaas heb ik net als u ook niet de minste illusie dat dit gevolgen zal hebben. Rutte moet haast wel alle Teflon aandelen ter wereld gekocht hebben. Anders kan ik niet verklaren waarom zelfs de meest flagrante schending van o.a. de Grondwet(!), want dààr praten we hier over, waarschijnlijk weer met een sisser gaat aflopen.

Sjefke7807 | 09-06-19 | 12:36

@Schoorsteenveger | 09-06-19 | 12:11: Goed gezegd of beter; goed geschreven. Zo werkt het in de apen wereld ook. Dus biologische bepaald, ingebakken gedrag.. Alfa mannetjes, gaat nooit over.

Goedzo | 09-06-19 | 12:51

Wordt het niet eens tijd dat we de criminelen in Den Haag gaan straffen? En dan niet via de rechterlijke macht want die spannen samen met deze misdadigers. Maar via revolutie, en dan mag wat mij betreft de gehele regering levenslang in de nor.

Mo het varken | 09-06-19 | 11:33

Hier is waar het omdraait en kijk nou eens 2 minuten lang en hoor dat Wilders zelf al aangeeft, dat de d66 corrupte rechters en de linksche elite hem zal gaan vervolgen voor een simpele vraagstelling en het antwoordt minder, minder, minder komt van zijn toehoorders hij zegt alleen, ok dan gaan wij dat regelen.
www.youtube.com/watch?v=BaB75uznT8o

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:25 | 4

Teledinges zegt;
Advocaat Geert-Jan Knoops heeft een verklaring van een ambtenaar, die in een notariële akte liet vastleggen dat hij dit hoorde uit de mond van toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Opstelten stuurde secretaris-generaal Demmink van het departement naar een overleg met de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie met de opdracht Wilders te vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt”.
Nou deze ambtenaar mag wel naar het buitenland gebracht worden, daar hij anders net zoals Rust in Vrede Pim Fortuyn een gevaar voor de linksche elite vormt.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:40

@Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:40: En wie of Wie heeft die opdracht aan Opstelten gegeven, wie was toen en nog de baas van Opstelten?

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:41

@Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:40: Doorgaans staan een minister en een secretaris-generaal niet samen in de kantine in de rij bij de kroketten. Wat ik zeggen wil is dat ik er van uitga dat zij elkaar spreken op plaatsen waar het klootjesvolk juist niet in staat is om te horen wat SG en minister bespreken. Als het verhaal waar is, let wel: waar is, dan is die betreffende ambtenaar iemand uit de ambtelijke top.

theo-is-dood | 09-06-19 | 13:32
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 09-06-19 | 11:23 | 1

Wie heeft er zin om een mooi filmpje te maken, in de traditie van dat mennende, manende misbaksel van het OM inzake de Blokkeerfriezen? Over hoe we er met z'n allen voor moeten zorgen dat we principieel blijven en zuiver op de graat, en vooral niet voor eigen rechter mogen spelen en onze macht niet mogen misbruiken enkel en alleen omdat we vinden dat iemand ons voor de voeten loopt?
Als het waar is wat die ambtenaar heeft opgevangen, dan is het een schande, een grote schande voor Nederland, de grootste schande in de politieke geschiedenis, een minister die in het geniep opdraagt tot vervolging van een politicus omdat die hem "voor de voeten loopt". Niet omdat die politicus er verderfelijke denkbeelden op nahoudt, niet omdat die politicus een gevaar voor de samenleving is, nee, omdat die politicus de zittende elite "voor de voeten loopt", zoals ook Fortuyn deed, en zoals Baudet nu ook doet.
Wilders loopt 'the powers that be' voor de voeten, daar draait het om, hij is een luis in de pels, speelt het spel niet mee, buigt niet waar gebogen dient te worden, knielt niet waar geknield dient te worden, slikt niet waar geslikt moet worden, en dan moet-ie weg, koste wat kost, "ausradiert", onschadelijk gemaakt. En dan heiligt het doel de middelen, dan worden wetten en regels met voeten getreden, uitgerekend door diegenen die de bewakers zijn van die wetten en regels.
Een grote schande is het. En voor ons, diegenen die onwetend hadden moeten blijven, het zoveelste bewijs dat ons rechtssysteem van binnen rot is, zo rot als een mispel, en dat al die mooie woorden over normen en waarden, en over hoge en heilige principes valse woorden zijn, valser dan vals. Als je de elite enkel maar voor de voeten loopt, dan loop je het gevaar "kaltgestellt" te worden. Gaat Baudet ook gebeuren.

Schoorsteenveger | 09-06-19 | 11:16 | 1

Nee hoor, dat gaat niet bij Baudet gebeuren. Omdat er een hele grote groep personen en een structuur en officiële partij achter staat. En die is heel groot.
1 fout van deze "elite" en het spel is over!

AMX pri | 09-06-19 | 15:22

Het wordt toch verdomme hoe langer hoe duidelijker wat een onvoorstelbare en smerige bende ons land bestuurt. Old school; "Aanpakken die nare man en/of afschieten, hij vormt een wezenlijk gevaar" Letterlijk en figuurlijk (Lees Pim). En blijkt dan dat "Opa" zich hier persoonlijk mee bemoeit heeft of opdracht heeft gegeven, dan mag hij wat mij betreft aan de schandpaal genageld te worden en boven zijn hoofd een bordje VVD gespijkerd worden.

jale | 09-06-19 | 11:05 | 1

Notabene VVDgraaf nog een keer inzetten, is geen optie, want dan gaat zijn bedenkelijke status van Lone Wolf gelijk naar de maan.
Nee dan maar nog een politieke partij oprichten teneinde Geert Wilders klein te houden en proberen via scheuringen van mollen binnenuit de PVV te slopen.
Je moet toch wel ontzettende bewondering hebben voor een man zoals Geert Wilders, dat hij gewoon doorgaat en staat voor wat hij al jaren, decenia zegt.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:18

Helaas is Wilders na al die jaren voor de stemmers niet meer interessant omdat hij net als nu Baudet geen macht heeft gekregen.

Pislinq | 09-06-19 | 10:51 | 3

Dat mocht U willen, de heer Geert Wilders komt als een Phoenix terug, daar hij wel echt en origineel is en staat voor wat hij zegt, zelfs voor Uw vrijheid loopt de man met doodsbedreigingen in het rond en blijft hij zijn werk doen.
Maar communicatiemedewerkers moeten doen waarvoor ze hier zijn natuurlijk en ja als spinnen niet meer lukt ga je trachten het te kanaliseren.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:08

@Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:08: Niet dat U een troll bent, maar laat U er niet teveel door aanvreten, door die trollen. In de zoektocht naar pislinq zie ik voldoende reaguursels, die absoluut niet van een troll zijn gelukkig, maar Wilders komt terug, de waarheid zal altijd zegevieren, kijk maar wat er nu weer boven tafel komt, waar Rutte & Co zich in het zweet werken om het onder het tapijt te krijgen, maar Wilders heeft weer goede advocaten, die de corrupte linksche elite met hun corrupte Om een veeg uit de pan gaan geven en Wilders zal van de zoveelste oneerlijke aanval af zijn en wederom als winnaar tevoorschijn komen.
Heb vertrouwen, het komt goed.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 11:15

Helaas hebben de jaren na die uitspraak wel zijn gelijk bevestigd. Criminaliteit, afrekeningen, Jihadisme, radicalisering, andere vormen van norm afwijkend gedrag door Marokkanen en niet of nauwelijks Marokkanen die het zelfs maar willen benoemen, laat staan aanpakken of oplossen.

Heiner | 09-06-19 | 13:20

Volgens de deskundigen is er strafrechtelijk niets aan de hand met de opdracht om te vervolgen (bron telegraaf).....
Dus met een PVV minister die (voor het gemak) PVV ambtenaren aanstuurt om politieke tegenstanders monddood te maken door middel van ellenlange rechtszaken is dan ook geen probleem. Genoeg mogelijkheden door allerlei uitspraken die veel verder gaan dan Wilders ooit gedaan heeft.....
Het gelijkheidsbeginsel mes snijdt immers aan twee kanten.
----
Zou er in dat geval enige ophef zijn? in plaats van de nogal lauwe reacties- op een enkeling na- wat we nu meemaken (buiten GS) Ik zie het malieveld en de Dam al vollopen met demonstranten......(sowieso als de PVV mee mag doen en ministers produceert) Misschien zwelt de verontwaardiging nog wat,... om door aalgladde Rutte zoals gewoonlijk weer weg gemasseerd te worden..

dijkbewaker | 09-06-19 | 10:46
-weggejorist-
Halal gehaktbal | 09-06-19 | 10:45 | 1
-weggejorist-
theo-is-dood | 09-06-19 | 10:45 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

@Brou is back ... de overheid een noodzakelijk kwaad ...

de kracht van de overheid is --> dat men onbeperkt en zonder protest... belasting, BTW, heffingen en accijnzen kan heffen.
Hiermee zijn ze in staat middels een groot aantal ambtenaren bij het rijk, provincie en gemeenten controle en naleving te bewerkstelligen.

Nemen... geven en nemen - 24 uur per dag.
We zien dit niet alleen in Den Haag --> Brussel doet precies hetzelfde.
Hierdoor wordt de lastendruk voor de burger alsmaar hoger en duurder.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 10:02

Het blijft mij verbazen hoeveel naïevelingen ik steeds maar weer in mijn (over het algemeen uit intelligente, weldenkende mensen bestaande) vrienden-, kennissen- en collegakring aantref die nog steeds geloven dat de overheid het beste met ze voorheeft.
.
Wanneer worden de ogen van de burger nu eindelijk eens geopend en groeit het besef dat de overheid een noodzakelijk kwaad is dat, indien niet streng gecontroleerd, met argwaan beschouwd en met wetten beteugeld, uitgroeit tot gelegaliseerde, georganiseerde en geïnstitutionaliseerde misdaad?

Brou Is Back | 09-06-19 | 09:46 | 2

In de beste dictaturen wordt zuigelingen al verteld dat zij hun melk van de overheid krijgen. Op de kleuterschool gaat dat verder. Ook op de universiteiten wordt samen in hoger opgeleide spreekkoren dezelfde boodschap herhaald.

Wie te dom was voor zulk onderwijs mag een TV kopen, die in eenvoudiger woorden 24/7 uitlegt hoezeer de overheid uw vader en moeder is die genoemde functionarissen kan vervangen en uw solidariteit vraagt om samen mooie dingen te doen.

Zoals eerlijk delen. Samen het klimaat redden. Vluchtelingen opvangen. In optocht langs de roerganger over pleinen lopen. Slechte rijke witte mannen laten betalen voor alles. Of joden doden.
Afhankelijk van de smaak en de kleur van de heersende vorm van fascisme.

Jan Passant mk2 | 09-06-19 | 10:05

@Jan Passant mk2 | 09-06-19 | 10:05: Juist.

Thoth | 09-06-19 | 10:10

Iedereen met gezond verstand ziet dat onze rechtsstaat nogal selectief is en zolang we op linkse kartelpartijen blijven stemmen zal dat ook zo blijven.

BozePaarseMan | 09-06-19 | 09:42 | 2

Of op rechtse kartelpartijen, vlak die niet uit.

Brou Is Back | 09-06-19 | 09:47

@Brou Is Back | 09-06-19 | 09:47: Welke partij is 'rechtse' kartelpartij? Alle coalitiepartijen heulen met Brussel, de islam en milieuterrorist Klaver en zijn zo kneiterlinks dat ze Halsema (!) tot burgermeester van de hoofdstad maken.

HaatbaardKnipper | 09-06-19 | 09:51

De graaf las vanmorgen in een column iets over een creatieve tweet. Opstelten wordt afgebeeld en roept Willen jullie minder, minder, minder Wilders en onder het plaatje staat dan het OM dat antwoordt met "dan gaan we dat regelen" Een hele goeie, zo is het dus precies !!!

Graaf Monte Cristo | 09-06-19 | 09:42

Beste Feynman,
Je ziet nog een heel belangrijk punt over het hoofd. De minister mag het OM inderdaad wel officieel opdracht geven om strafvervolging in te stellen. Maar dan moet het parlement schriftelijk worden geïnformeerd. Daar had Opstelten geen zin in, en dáárom probeerde hij het via de achterkamertjes te regelen. Vervolgens konden de minister en het OM natuurlijk niet meer openlijk toegeven dat er vooraf een dergelijk verzoek van Opstelten was geweest, want dan zou ook meteen duidelijk worden dat de Tweede Kamer illegaal omzeild was. www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/col...

Gelukkig is het nu, dankzij een vasthoudende journalist en een gewetensvolle ambtenaar, alsnog uitgelekt. Dit moet echt politieke consequenties hebben.

Ivoren Toren | 09-06-19 | 09:38 | 1

Dit zou inderdaad politieke consequenties moeten hebben. In een goed werkende democratie althans. Daarom loopt ook dit weer met een sisser af voor het corruptste kabinet ooit. We leven in een door beroepsplucheplakkers, ambtenaren en deugmanagers gedomineerde parlementaire dictatuur.

HaatbaardKnipper | 09-06-19 | 09:47

@onesizefitsall ... Superstaat Brussel ...

Superstaat via Brussel... dit mag je rustig zeggen - hiervoor zal de AIVD je niet arresteren.
Wat je ook ziet dat Brussel, Den Haag, de NAVO en de NPO... Poetin en Rusland aanwijzen als zijnde ons vijand en een gevaar voor de vrede.
De geschiedenis leert --> bij een superstaat hoort ook een denkbeeldige vijand, dit geeft een gevoel van saamhorigheid - dat we elkaar en Brussel niet kunnen missen.
In dit kader past ook de oprichting van een Europees leger in 2022.
Het een past in het ander.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 09:37

Nu jullie mijn Deep State opmerking gewoon durven te jatten, kunnen jullie dan ook een mooi journalistiek stuk maken over hoe bekend werd dat er in Amerika en Turkije ook een Deep State aan het werk is? (want, dat is namelijk helemaal niet de bedoeling dat een Deep State zichtbaar wordt he), en wie er precies in Nederland Globalisten zijn, en hoe gevaarlijk Globalisme is? Want Deep State & Globalisme hebben met elkaar te maken. Ik las al, streven naar een Superstaat (kuch, Brussel?) maar waar ze nog meer naar streven zet ik hier niet neer, ik heb geen zin in bezoekjes van de AIVD. Dus dat laat ik graag aan Geenstijl over. Succes!

onesizefitsall | 09-06-19 | 09:26 | 3

Een Superstaat hecht ook aan een angstige, geïntimideerde bevolking die uit angst voor de geheime dienst aan zelfcensuur doet.

HaatbaardKnipper | 09-06-19 | 09:58

Een totalitaire staat heeft ook willekeur als kenmerk. Zie het OM in Nl.

Mammeloe | 09-06-19 | 10:46

Hopelijk het einde van de puinhopen van Rutte. Verkiezingen !!

bqbq | 09-06-19 | 09:24 | 2

En dan PvdA, Groen links en D’66 aan de macht? Dat wordt nog erger dan het nu is.

BozePaarseMan | 09-06-19 | 09:44

Tot we kunnen stemmen zonder rood potlood en papier, krijgen we de elitetellers niet uit de stemlokalen.
Laten we daar nou eens een referendum over houden, gewoon digitaal stemmen zoals in meerdere landen om ons heen al heel veilig, transparant en snel gebeurt.

Slurfje | 09-06-19 | 11:35

Je kan zeggen en stemmen wat je wilt, het bestuur en de rechtspraak zijn corrupt. De burger heeft geen stem in het kapittel. Werken, betalen, diversiteitsbeleid ondergaan. En zwijgen.

Montesquieue | 09-06-19 | 09:24

Her bewijs moet eerst maar eens geleverd worden. Dit lijkt toch een beetje hear say van een ambtenaartje dat interessant wil doen.

van Oeffelen | 09-06-19 | 09:21 | 6

Deep trought.

Mammeloe | 09-06-19 | 10:47

Grappig, als het VVD betreft moet het bedwezen worden. Maar als het bijvoorbeeld een aanslag in de Oekraine betreft, dan weten ze binnen een dag al dat het Rusland was.

OudeNederlander | 09-06-19 | 12:02
▼ 3 antwoorden verborgen

@Jan Passant mk2 08:26 ... helemaal juist

niemand van de ambtenaren en bestuurders durft in het openbaar te zeggen dat hij/zij een beetje voor de ideeën van PVV is.
Niemand in Den Haag, bij de provincie en in de gemeente durft te zeggen dat ons migratiesysteem strenger en minder duur moet worden.

Denemarken, Zweden en ook Duitsland zijn een stuk strenger geworden.
Oost-Europa doet helemaal niets.
Wij blijven met de ogen dicht doorgaan met ons maf migratiesysteem waarbij mensen uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van vluchteling hier in de watten worden gelegd met opvang, huisvesting en een levenslange uitkering.
Dit verhaal is onbetaalbaar en onbeheersbaar geworden resulterend in steeds meer woningnood en toenemende spanningen.

Geert Wilders heeft een taboe en spreekangst veroorzaakt... niet alleen in de Kamer - ook bij de provincie, gemeente en bij de NPO.
Daarom hoop ik dat de sympathieke Martin Bosma dit jaar Wilders gaat opvolgen.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 09:20 | 3

ach... het valt schijnbaar nog mee hier.
Als je in Engeland openbaar verklaard tegen migratiebeleid te zijn loop je het risico glashard verrot vervolgd te worden door de juridische laag om de elite.
Als je daar bijvoorbeeld iets zegt als: "Zie je daar die Indiër lopen?" loop je het risico vervolg te worden voor discriminatie.

De wereld is stuk.

DatInternetDingetje | 09-06-19 | 09:38

Kabinet valt direct na het AOW/pensioenbesluit, ongeloofwaardiger dan momenteel geeft het niet.

grindbak | 09-06-19 | 09:17

Altijd een genoegen om een stuk van Feynman te lezen.

jasvanbus | 09-06-19 | 09:16

@ole guapa - paleisrevolutie in de PVV -

Men hoopt dat Geert Wilders dit jaar plaats maakt voor de sympathieke Martin Bosma.
Dan kan alles de doofpot in.
Denk dat de PVV met Bosma goed gaat scoren.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 09:01 | 8

@Gast_man | 09-06-19 | 09:56: Natuurlijk niet. En al helemaal niet op het huidige niveau. En zelfs dat huidige niveau is onvoldoende.

HaatbaardKnipper | 09-06-19 | 10:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een pech voor de MSM. Nu blijkt dat de verdachte van de moord op ex CDU-er Walter Lübcke gevonden is in de relationele sfeer. Helaas voor de MSM en het Duitse politieke kartel is het geen kaalgeschoren Hitlergroetende rechts extremist!!

Harrie7949 | 09-06-19 | 08:58 | 2

Oh, ik dacht al, waarom hoor ik daar niks meer over.

Ivoren Toren | 09-06-19 | 09:44

Je, er loopt een reaguurder rond die iedereen beschuldigde omdat wij er niets over schreven. Wij waren hypocriete rechtse mensen, Moehaa.

Mammeloe | 09-06-19 | 10:51

Ons politiek proces is niet meer open. Het wordt in die kringen zelfs als een positieve kwaliteit gezien als je daar bekwaam in bent. Zelfs de polder heeft Rutte ingepolderd. De komende week mag ik stemmen voor een referendum van de FNV. Die een zgn. ministerversie accepteert. Wat zal Rutte toch lachen om al het gespartel en amateurisme van zijn tegenstanders.

Graaier | 09-06-19 | 08:58

@Cor Netto ... een integer iemand bij de VVD...

Bij de VVD zijn veel minister en staatssecretarissen bij Justitie en Migratie voortijdig moeten opstappen.
Telkens is er gerommel waarbij een transparant en krachtdadig beleid ontbreekt.

De enige goede die ze bij Migratie gehad hebben - was Rita Verdonk.
Maar zij moest in 2008 plaats maken voor Mark Rutte.

Met Rutte als opvolger van Balkenende is het alleen maar erger geworden met als een van de dieptepunten - het door hun geëntameerde proces tegen Wilders.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 08:53

Ineens wordt ook duidelijk waarom uitgerekend *deze* week het verhaal over een paleisrevolutie in de PVV naar de pers ‘lekte’! Men wist dat de doofpot open zou gaan en had een bliksemafleider nodig! En waarom de telegraaf? Nou, niet RTL.
Niets, maar dan ook helemaal niets is toevallig.

ole guapa | 09-06-19 | 08:50 | 2

Correct, niet gebeurt zonder rede.

pickalilly | 09-06-19 | 08:57

@pickalilly | 09-06-19 | 08:57: yep met daarbij een voetbaltoernooi om de mensen brood en spelen te geven.

Ga maar terug en kijk welke politieke besluiten er zijn genomen tijdens EK en WK toernooien.

Rotterdammert1965 | 09-06-19 | 09:57

Maar willen Wij in Onze Nederlandse Cultuur nou meer of minder islam?
Ik wil minder islam en meer de-islamiseren, haathutten/scholen van islam niet meer toestaan, doe maar achter je eigen voordeur. In Nederland aanpassen dus aan de Nederlandse Joods/Christelijk/Humanistische cultuur, of opzouten naar je favoriete islamitische Heilstaat, die meestal al minder ver weg van jouw "vluchtland" is/was dan Nederland. Baal je van de Nederlandse cultuur of baal je van het Nederlandse Grootse Verleden, wat doe je hier dan?

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 08:40 | 6

Te veel achter de voordeur is ook niet wenselijk.

Harrie7949 | 09-06-19 | 09:00

Eens. Ik weiger mijn culturele achtergrond, mijn zienswijze en vroeger verworven vrijheden te verkwanselen om de niet gewenste instroom aan religieuze achterlijkheid te faciliteren.
Dit kabinet weg, verkiezingen en hopen dat gehersenspoeld Nederland iets van licht in het duister ziet.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 09:40

De regeringen hebben Islamnidig om debevolking te kunnen onderdrukken. In Europa heeft de bevolking veel te veelvrijheden bevochten. En dat moet teruggedrongen gaan worden

Rotterdammert1965 | 09-06-19 | 09:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit gebeurt niet alleen bij Wilders en Janmaat. 2 rechts-extremisten. Maar bij elke vijand van de gevestigde orde. Gooien en hopen dat er iets blijft plakken. Jammergenoeg vindt half Nederland er niks van, of zelfs dat er harder gestraft moet worden in die gevallen die niet extreem rechts zijn. Dat is de reden dat men er mee weg komt. Selectieve en incidentele verontwaardiging.

Balgesjaakt | 09-06-19 | 08:36 | 3

Mijn kind moet op school voor Nederlands betoog na betoog schrijven en ook bij Filosofie wordt de staatsrechtelijke discussie niet geschuwd. Aan het onderwijs kan het dus niet liggen. Hoe komt het dan dat zo weinigen hetgeen dat speelt rond de zaak Wilders zien voor wat het is? Mensen blijven hangen op de persoon van Wilders en hun eigen politieke mening, voor zover het ze überhaupt al interesseert. Dit raakt de kern van onze democratie. Als dit lek met een spuugje en een plakkertje wordt gedicht, heeft stemmen inderdaad geen enkele zin meer. Dan zijn we vanaf nu definitief overgeleverd aan de willekeur.

MickeyGouda | 09-06-19 | 09:00

Verklaar je nader waarom Janmaat en Wilders rechts extreem zijn?

Rotterdammert1965 | 09-06-19 | 10:00

@MickeyGouda | 09-06-19 | 09:00: Bij financiele discussies is het eerste getal dat genoemd wordt het startpunt van onderhandelingen: je wilt een auto van 50k en zegt de verkoper dat de auto max 20k waard is. Je krijgt meer korting dan wanneer je 45k noemt.
Bij discussies die men niet doorziet is de eerste plausibele verklaring de verklaring en argumentatie die blijft hangen. Dan komt daar groepsdrang overheen. Kritisch denken en deze kritiek uiten is vaak genoeg reden voor massale groepsaanvallen.

Frau Merkel | 09-06-19 | 11:36

Je vindt eerder een pot goud onderaan een regenboog dan een integer iemand bij de VVD.

Cor Netto | 09-06-19 | 08:35 | 1

Alles met VVD stinkt, zie maar dit persoon VVDgraaf, nou dan weet je het wel.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 08:41

Ivo Opstelten,Ferd Grappenhaus,het " Openbaar" Ministerie behoren tot de Aristocratie die Nederland regeert; een elite club.Wij Nederlanders leven defacto in een aristocratie ipv in een democratie. Ik ben geen Wilders aanhanger maar wel een heilig gelover in de triaspolitica,waarin de drie machten strikt gescheiden zijn en horen te blijven.
Onder Rutte's kabinetten is ons land verworden tot een land waar Fair Play niet meer bestaat en de Leugen regeert. Rutte als Eerste minister draagt de eindverantwoordelijkheid voor de omslag die gemaakt is de Triaspolitica te begraven. Pure willekeur regeert. De Koning moet nu ingrijpen anders verliest hij zijn legitimiteit als onafhankelijk " heerser" t.o.v.het Nederlandse volk. Ben benieuwd hoe Rutte zich hier weer probeert uit te lullen. Wilders moet Opstelten,Grapperhaus en Rutte in een civiele procedure aanpakken voor smaad,het vernietigen van zijn goede naam en het feit dat hij als gekozen volksvertegenwoordiger vervolgt wordt voor het uitsluitend geven van zijn bij het VVD en CDA onwelgevallige mening.

Eendragtmaaktmagt | 09-06-19 | 08:31

Politieke tegenstanders laten vervolgen door een onderhorig/medeplichtig opsporing- en rechtssysteem is iets wat in elke normale dictatuur voorkomt.

In alle socialistische- en islamitische heilstaten is dat de gewoonste zaak van de wereld. Nederland schuift ook flink op in die vaart van hoogwaardige volkeren.

Jan Passant mk2 | 09-06-19 | 08:20 | 1

Google eens op
Het Project van de Moslimbroederschap
Dan zie je dat de islam het deze keer niet met het Kromzwaard doet, maar langs Onze eigen democratische zwakheden.
De Moslimbroederschap heeft dit Project als manifest op papier gezet.
www.youtube.com/watch?v=zYItyzPEYbk

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 08:46

@Dr_antonickx | 09-06-19 | 07:25: ... de kracht van de linkse media en de linkse overheid ...

de NOS, VARA en de NPO hebben het verhaal over minder, minder 100 keer uitgezonden.
Willen jullie meer of minder Marokkanen...?.... waarbij het gejuich in de zaal door het publiek alsmaar langer en luider leek te worden.

Twee weken later kwamen er beelden via het journaal... dat 1000-en mensen op het politiebureau aangifte gingen doen als zijnde een aanklacht tegen Wilders.
De formulieren waren door de gemeente voorgedrukt - je hoefde alleen maar je naam plus handtekening te zetten.
Met deze door de NPO en gemeente verzamelde formulieren... kon het O.M. aan de slag.

Een volksreferendum waarbij de overheid je een keuze liet maken uit één optie... Wilders de gevangenis in.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 07:53 | 1

Tis nog niet zo lang dat je in een vervelende situatie kwam op het verjaardagsfeestje, wanneer je bekende PVV te stemmen.
De kracht van eindeloze staatspropaganda op de TV die bij demense helaas nog steeds 24/7 aan staat.

Jan Passant mk2 | 09-06-19 | 08:26

Ik wordt oprecht heel verdrietig van de huidige gang van zaken (eigenlijk van de laatste 60 jaar, maar zo lang ga ik niet mee). Stukje bij beetje raken we in de situatie dat er niets meer is te verliezen. De vraag is slechts nog wanneer dat punt bereikt is.

haddem | 09-06-19 | 07:53 | 1

Dat verdriet deel ik, machteloosheid is ook een woord dat in me opkomt. Het punt van niets te verliezen is wat mij betreft al bereikt, ook stemmen op FvD biedt wT mij betreft geen soelaas.

Super Vaagstra | 09-06-19 | 09:15

Stel dat de minister van justitie van PVV zou zijn geweest. Zou er dan ook een vervolging hebben plaatsgevonden? En zou dat eigenlijk wel oké zijn dan?
Dan krijg je het omgekeerde. De suggestie dat het proces oneerlijk is omdat Wilders beschermd word door iemand uit zijn eigen partij.
Slimme zet van Knoops. Maar ja, advocaten, die winnen altijd.

kloopindeslootjijook | 09-06-19 | 07:39 | 3

Wat kost Knoops per uur eigenlijk?

kloopindeslootjijook | 09-06-19 | 07:40

Niks slimme zet van Knoops en helemaal geen suggestie. Er ligt een verklaring van een ambtenaar bij een notaris en er zijn documenten die er eerst niet zouden zijn. Daar doet Knoops niets aan.

Frau Merkel | 09-06-19 | 11:39

Het mediakartel (zoals NPO, RTL, Radio1) haat Die-Wilders en Baudet. Dus alles wat hun tegenstanders doen, wordt gerechtvaardigd of stil gehouden. Snel maar iets over een boekje van Tjerrie of iets over Die-Wilders. Zo groot is hun intense haat.

Kamervraag | 09-06-19 | 07:35 | 4

@Muuke | 09-06-19 | 08:25:

Maar met 120.000 euro per jaar en wat neveninkomsten is het sappelen hoor, Muuke. ;-) Goedemorgen!

MickeyGouda | 09-06-19 | 08:39
▼ 1 antwoord verborgen

@Kop Kaaz 03:44... niet alleen het volk is dom en oppervlakkig - ook Kamerleden tonen weinig algemeen inzicht en weinig verantwoording...

stuur vaak e-mails naar Kamerleden en politieke partijen omtrent ons maf asielsysteem waarbij een oneindige stroom mensen uit Afrika en moslimlanden hier onder de noemer van ''vluchteling'' opvang, huisvesting plus een levenslange uitkering krijgen.
Dit ten opzichte van andere EU-lidstaten waar dit strenger en minder is.
Oost-Europa vrijwel nihil... Zweden, Denemarken en ook Duitsland zijn inmiddels een stuk strenger geworden.
Kamerleden reageren nauwelijks en spreken over een sober doch humaan migratiebeleid... intussen worden migranten onder de noemer van vluchteling hier in de watten gelegd en als kasplantjes behandeld.
COA / AZC... het IND, politie en de gemeenten kunnen het niet meer aan en de woningnood en het kostenplaatje worden alsmaar groter.

De oppervlakkigheid en gebrek aan inzicht wordt mede veroorzaakt door de NPO... figuren als Rob Jetten, Jesse Klaver en Ed Nijpels mogen de mensen volop bang maken over CO-2 uitstoot en het klimaat (een stukje lucht) en hiermee ons verplichten geen benzine en aardgas meer te gebruiken hetgeen ons miljarden gaat kosten, terwijl landen om ons heen wel het schone aardgas blijven gebruiken.

Echter over ons onbetaalbaar en onbeheersbaar migratiegebeuren resulterend in steeds meer woningnood daar mag met GEEN woord over gesproken worden... niet op TV en ook niet in de Tweede Kamer.
Zo kun je een volk lang dom, onwetend en koest houden... de werkelijkheid en het kostenplaatje kun je niet blijven wegmoffelen - daar worden onze kinderen de dupe van in een volgepropt Nederland.

De fout wat Wilders maakt dat hij teveel gericht is op moslims en Marokkanen waarbij hij het toekomstbeeld en het kostenverhaal nauwelijks benoemt... waar ligt de ESSENTIE van het verhaal voor ons en onze kinderen?
Baudet leek het verhaal beter te brengen... minder geld voor klimaat, minder geld voor migratie en minder geld voor Brussel.
Maar is teruggezakt omdat hij andere, warrige dingen ging vertellen.

De essentie van het verhaal.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 07:29

Kan zijn dat er politieke druk op is gezet. En er zullen best politici zijn die Wilders liever zien gaan.
Maar is dat genoeg om dan vervolgens de 'minder'-uitspraken verder te vergeten. Die 'minder'-uitspraken zijn wel gedaan we willen graag weten of dat mag in dit land.
Want daar gaat dus weer niet over.
Of wordt het proces zelf onderhand belangrijker dan de aanleiding. En gaan we het proces net zolang rekken totdat de belastingbetaler afhaakt.

kloopindeslootjijook | 09-06-19 | 07:19 | 7

@kloopindeslootjijook | 09-06-19 | 07:29: Hoe vaak wordt een zaak geseponeerd omdat het proces niet is gevolgd. Daarbij heeft het hier alle schijn dat het proces bewust is misbruikt! Wat u zegt klopt dus niet helemaal.

Harrie7949 | 09-06-19 | 08:38

Een politiek proces dat jaren duurt, puur als beschadiging. Een requisitoir door de OvJ dat twee dagen duurt en via allerlei semantiek tot de kromme conclusie komt dat marokkanen een ras zijn. Het is Kafkaësk en eng. Kijk eens op maroc.nl wat voor vuilspuiterij men over Nederlanders schrijft. Of over Joden.

Mammeloe | 09-06-19 | 11:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Kuifje-in-de-EU | 08-06-19 | 23:49
2011: Tijdens of direct na het eerste Wildersproces is het een anonieme topambtenaar die Ivo Opstelten met Joris Demmink hoorde praten over de vervolging van Wilders. Deze informatie is eerst gedeponeerd bij een notaris en daarna direct herhaald en bevestigd bij de Telegraaf. Hier zit de advocaat Knoops niet tussen. www.telegraaf.nl/nieuws/998040061/bew...

2014: Afgelopen vrijdag bevestigde Fred Grapperhaus in antwoorden op Kamervragen voor het eerst dat er op 25 september een tweede overleg is geweest over de zaak Wilders tussen de toenmalig minister van Veiligheid en Justitie en de voorzitter van het College [van Procureurs Generaal]. Ook hier zit de advocaat van Knoops op geen enkele manier tussen de informatievoorziening. Zie antwoord 26 in www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamer...

Dat tweede overleg is vreemd, omdat in het antwood op vraag 5 al alle informatie staat die de minister toekomt. Daarin werd gesteld dat het OM op 10 september 2014 aan de minister had gecommuniceerd Wilders te vervolgen. Dat is een eenzijdige mededeling. Het OM heeft niets af te stemmen of om toestemming te vragen.

Ik snap daarom oprecht niet hoe je op het idee of gevoel gekomen bent dat alle informatie uit de koker van advocaat Knoops komt. Wellicht omdat je het achtuurjournaal gezien hebt, die opende met "volgens advocaat...." Een hele vuile zet van de NOS, aangezien met 5 minuten googlen aantoonbaar is dat deze informatie uit eerste hand verkregen is. De redactie van de Telegraaf die spreekt met de ambtenaar in kwestie, en de minister die Kamervragen beantwoord.

Wellicht kwam dat in mijn tekst onvoldoende duidelijk naar voren.

Feynman | 09-06-19 | 06:46 | 2

Beste Feynman, stel je bent communicatiemedewerker van Rutte die Ettur en je moet trollen op GS, foute/zwakke zaken van jouw baas die Ettur spinnen/afzwakken ik noem het kanaliseren (scherpe kantjes erafhalen), dan moet je als troll targets hier op GS bestoken. Door Uw scherpe duidingen, krijgt U trollen op Uw pad. Als ik @Feynman was, wist ik dat mijn duiding niet scherp genoeg was, wanneer er geen troll op reageerde.
Ergo Uw duiding is weer top.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 08:33

Kwam uitstekend naar voren Feynman.

Muuke | 09-06-19 | 08:34

complimenten, meneer Feyneman, wederom een uitstekend en boeiend leesbaar stuk; en dan het onderwerp..... ik houd er een mistroostig gevoel aan over... je zult het zelf eens mogen/moeten meemaken als je zo wordt aangevallen en
blijkbaar alles en iedereen wil je nek breken
mistroostig omdat het al zo lang duurt en niet lijkt te stoppen en het zal ook niet stoppen en er zal niemand voor worden afgezet, ontslagen of op worden aangesproken
de burger/stemmer is aan zet en die weet het niet !
idd
dit land is verrot en verloren, door de diepgewortelde plucheplakkers en op hoog nivo ingebakken corruptie
heel vroeger begon men wel eens n revolutie; hedentedage ondenkbaar en ondoenlijk

mainman | 09-06-19 | 06:09 | 1

In de USA hebben ze de revolutie onderdrukt door iedereen voedselbonnen te geven (food stamps). 25% van de Amerikanen (80 miljoen mensen) heeft minder dan 400 dollar spaargeld en als ze nog geen voedselbonnen krijgen, doen ze boodschappen door met geleend geld (credit card) te pinnen. Gaat in Nederland ook gebeuren als we zover zijn.......

OudeNederlander | 09-06-19 | 06:19

Alle verontwaardiging omtrent dit proces verbaast me. We wisten jaren terug al dat het een politiek proces was, de overheid wilt mensen zoals Wilders kapotmaken.

Toch stemt randdebiel Nederland keer op keer op dezelfde stront. Soms ga ik wel eens een klein gesprek aan met "den nederlander op straat" als ik op familiebezoek ben. 99 % is gewoon zo dom als een varken dus het verbaast me niets. Voetbal, tokkieTV en domme shit is wat de klok slaat.

Of een compleet wereldvreemd wereldbeeld. Niet dat het in andere landen zoveel beter is maar de kaaskop zeikt maar wat graag op andere landen zodat ze zelf niet hoeven na te denken.

Succes verder, zeg ik altijd.

Kop Kaaz | 09-06-19 | 03:44 | 6

Kop Kaaz, mijn verbazing over de onnozelheid van de Nederlander groeit nog steeds met de dag. Komt hier bijvoorbeeld een reaktie voorbij die die verbazing tot mijn verbazing weer stof geeft. Was de Nederlander domweg wat vriendelijker dan was het enigzins te verdragen. En dat wijzen, niet alleen naar het buitenland maar vooral ook naar elkaar. Daarbij competitie, elkaar de vliegen afvangen, laf, maaiveldjaloezie. De smerigheid niet meer kunnen onderscheiden, of niet willen zien als zodanig is ook groeiende. Wij, manlief en ik verdroegen het niet meer en zijn jaren geleden al vertrokken. Hebben de betonrot tot ziek wordens toe van binnenuit beleefd.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 08:35

Aanvulling.... Zelfs er strijd voor geleverd. Volgen het nu op de voet als toeschouwers.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 08:43

@CalamityJane | 09-06-19 | 08:35:

Dat bedoel ik. Verder die drang om onderlinge verdeeldheid te zaaien, dat stoort me nog het meest.

Nooit zullen ze eens een keer als een groep een vuist maken, altijd is er weer die klojo die weer moet tegenwerken of de boel moet ondermijnen.

Bah.

Kop Kaaz | 09-06-19 | 15:13
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
sprietatoom | 09-06-19 | 03:21 | 1

De wapenwet in Amerika heeft tot veel doden geleid, ook procentueel meer dan hier in Nederland. En toch de gedachte dat men zich kan verdedigen tegen een vijandige overheid zou me veel meer waard zijn. Trump gaat niet vervolgd worden op valse gronden, voor de schone schijn doen CNN en de Democraten alsof, ze komen er in Amerika niet mee weg, nooit.

sprietatoom | 09-06-19 | 02:22 | 5

en wat nu als het volk zich via de huidige wapenwet gaat bewapenen? duurt 3 jaar maar stel dat 1 miljoen mensen zich morgen aanmelden bij de plaatselijke schietvereniging.... ieder 5 wapens en 10.000 patronen

De_Helderse_Kaaskop | 09-06-19 | 08:45

Altijd wordt Amerika als voorbeeld gegeven, maar in heel veel Europese landen zijn er veel meer wapens in omloop dan in NL en toch zie je dat in de criminaliteit niet terug, misschien wel in het aantal ongevallen bij het schoonmaken of tijdens de jacht. Criminelen komen toch wel aan wapens. Strenge wetten of niet, want voor criminelen is het typerend dat ze zich niet aan wetten storen als het ze beperkt.

Heiner | 09-06-19 | 10:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Niets hierover op de normale nieuwsmedia.
Dit moet op de voorpagina van de VK, Telegraaf, AD en NRC.

Ray Skak | 09-06-19 | 02:13 | 1

Hold your 'orses! Dit stond zaterdag op de voorpagina van de papieren Telegraaf: Vervolgd op Bevel, met foto. Ehmmm, eerst kèke, dan kwèke.

Kinkfactor | 09-06-19 | 02:17

Niet zo gek dat het vertrouwen in onze bobo's al jaren zoek is, dit soort dingen bevestigen alleen maar wat wij al jaren weten.
Ons burgers onder de duim willen houden maar zelf alle regels (bewust) overtreden en dan nog proberen de onschuld uit te hangen. Bekende uitspraken; hier herkennen we ons niet in, ik kan mij dat niet herinneren, ich habe es nicht gewusst......

pino2 | 09-06-19 | 02:06 | 3

Ik zou het graag met je eens zijn dat het vertrouwen zoek is.
Dat blijkt echter niet uit verkiezingsuitslagen en/of peilingen.

Feit is dat de VVD ongeveer de grootste partij blijft; dat CDA ongeveer half zo groot blijft als VVD; en dat GL, PvdA en D66 samen iets groter zijn dan VVD. Het precieze aantal zetels per partij wisselt, dus als D66 krimpt groeit PvdA of GL. Maar eindresultaat blijft hetzelfde, en de kartelpartijen halen keer op keer een krappe meerderheid.

We kunnen daar van alles van vinden. Natuurlijk zijn de MSM medeschuldig met hun stelselmatige lastercampagnes tegen de oppositie. En nog veel meer met hun zwijgen over reële problemen, zoals de teloorgang van onze democratie en onze rechtsstaat.
Maar vervolgens blijft 65% van de PVV-stemmers thuis bij EU-verkiezingen.
Tja; en zo wonnen Timmerfrans en cs de EU-verkiezingen.

Dandruff | 09-06-19 | 02:27

@Dandruff | 09-06-19 | 02:27: met dat laatste ben ik volledig met je eens. Het is bijna ongelooflijk dat de VVD nog enigszins wegkomt met alles wat er gebeurd is. Ik vind sowieso dat hele gebeuren in Den Haag (en Brussel) één grote poppenkast en wij burgers zijn hun marionetten.
Niets meer en niets minder, er valt niets te stemmen, het is één groocomplot en ik kan er niets anders van maken, amateurisme ten top!! En het ergste is; er valt niets goeds te stemmen.

pino2 | 09-06-19 | 02:44

@pino2 | 09-06-19 | 02:44:

Nou ja, er valt wel wat te stemmen. Want er zijn mensen die deze poppenkast "voor de voeten lopen", aldus een bepaalde VVD-er.
Vandaar dus de pogingen van het partijkartel om Wilders met lastercampagnes en schijnprocessen monddood te maken. Een taktiek die in het verleden tot veel geweld van maffiagangs als antifa leidde, en zelfs tot blijvend letsel (Schuurmans, Kedichem) en moord (Fortuyn).

En toch blijft het kartel die linkse methodes gebruiken.
Alle reden om op hun "doelwitten" PVV en FvD te stemmen.

Dandruff | 09-06-19 | 02:59
-weggejorist-
Hallalieheliaal | 09-06-19 | 01:50 | 1

Democratieën in de Westerse wereld lopen op hun einde. Deze kliek vetzakken met Rutte voorop zegt elke keer alles te doen in het landsbelang. Maar dat landsbelang is vaak ver te zoeken. Dat een Trump wint en zeer waarschijnlijk nog een keer zegt genoeg. Als Pim Fortuyn nu zou bestaan en zou beginnen met politiek werd hij waarschijnlijk 2 keer zo groot als de VVD.

sprietatoom | 09-06-19 | 01:49 | 2

Kapitalisme en neo-liberalisme maken de staat overbodig. De overheid zou een rinchtlijnen gevende en bij geschillen arbiterende schakel kunnen vormen tussen klant van basisvoorzieningen (inwoners van natie staten) en leveranciers ervan (internationale bank/beurs/industrie kartels), maar heeft zichzelf gereduceerd tot micro-managende belastinginner. Het globalisme heeft gewonnen maar de overheden hebben zich als parasiet vastgezet in de natie-staten. Ze willen helemaal geen Europese Federatie of hervormingen, want dan verliezen ze hun parasieten monopolie.

kindapaas | 09-06-19 | 06:00

@kindapaas | 09-06-19 | 06:00: Overheden zijn onderdeel van de groep die globalisatie pusht. Ze willen wel degelijk europese federatie, als opstapje naar één wereldrijk. Diegene die dat niet willen, worden opgeruimd, weggepromoveerd, gechanteerd of anderszinds onschadelijk gemaakt.
Daarnaast heeft globalisatie nog niet gewonnen al scheelt het niet veel. De meest voorspoedige periode in de menselijke geschiedenis was toen we kleine landjes hadden (stadsteden, gewesten, etc) die met elkaar concurreerden. Mega bedrijven die basisvoorzieningen moeten regelen, alleen al de gedachten maakt me ziek.

OudeNederlander | 09-06-19 | 11:58

De koek is op VVD, ik snap dat Nijpels nog jarenlang zijn belangen in diverse projecten veilig heeft gesteld maar met de bungelende Dekker, Wiebes, Demmink, nouja, het hele rechtsgebeuren is bij VVD niet in goede handen. Stop er dan ook mee.

Einde van de Domheid | 09-06-19 | 01:30 | 3

Iemand van de VVD bij Justitie of het Migratiebeleid... dat werkt niet.
Na een tijdje worden ze allemaal weggestuurd.
De enige goede die ze gehad hebben was mevrouw Rita Verdonk - maar die moest in 2008 vertrekken ten faveure van de heer Rutte.
Dit was de grootste fout die ze ooit gemaakt hebben.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 01:37

@sociaal_econoom: ze was bezig als afgesplitste fractie. Wat moet je dan? Haar dreigement, de beweging tot partij verheffen, heeft ze toen ook gedaan. Kostelijk om gelachen. De VVD maakt veel fouten maar dat zagen ze dus goed.

Shareholder II | 09-06-19 | 02:13

Je moet eerst momentum hebben en draagvlak via een andere route voordat je politiek actief wordt. Anders wordt je gewoon weggepest of genegeerd; de macht van het partijkartel, MSM incluis.

Frau Merkel | 09-06-19 | 11:45

De politieke houtrot zit diep verankert in het systeem. Eindelijk een RTL journalistiek doorvraag item waardoor een politieke bom uitbarst waarvan de draagwijdte nauwelijks nog te overzien is.
waar moet je beginnen om deze zwijnenstal uit te mesten. De rechtsstaat keten is door en door verrot. En iedereen in de keten houdt deze maffia praktijken in stand. Dit rotte systeem is al jarenlang aan de gang. Wie voor de voeten loopt wordt kaltgestellt. en anderen kunnen doen wat ze willen omdat het de politieke leiding even zo beter uitkomt.... Bizar! Vijand van de staat is de staat zelf...
Tijd voor een grote schoonmaak.... misschien?
Ik weet er wel een paar die de bezem al in de hand hebben....

dijkbewaker | 09-06-19 | 01:26 | 4

Goed gezien... dit is de reden waarom we in 2022 een Europees Leger krijgen.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 01:30

Er zou een door de 2e Kamer samengestelde commissie moeten komen die de trackrecords van onze " onafhankelijke rechters" eens onderzoekt. Het OM moet dringend op de schop en moet het bedrijven van partij politiek laten.
Hier moeten koppen rollen ter afschrikwekkend voorbeeld. Maar zo lang de lachende leugenaar Rutte NL regeert gaat dat niet gebeuren.

Eendragtmaaktmagt | 09-06-19 | 08:43

Wie gaan er in die commissie zitten dan? Vriendjes van. De andere partijen doen dit net zo hard, kijk maar naar de burgemeestersposten. De ambtenarenkliek is veel te sterk. Alleen daarom al is centralisatie van machten een slecht idee.

Frau Merkel | 09-06-19 | 11:47
▼ 1 antwoord verborgen

Dit bericht bereikt maar een klein gedeelte van de kiezers, de meeste zijn te stom of interesseert het allemaal geen reedt...
Dat weet het kartel, dus doen ze de gebruikelijke glas, plas, was. Één ding ziet het kartel echter niet, namelijk dat de overheid steeds incomptenter wordt en de NL samenleving steeds harder wegglijdt naar de bodem van de lijst. Waar nog geen 20 jaar geleden NL op veel lijstje bovenin de top 10 stond, staan ze nu ergens halverwege en deze glijvlucht naar de bodem gaat steeds harder. Dit gaat een harde landing worden die niet meer te stoppen is en ik wil weg zijn voordat het 'brace! brace! brace!' klinkt!

ZwarteDag | 09-06-19 | 01:19 | 5

@Nibdib Niddib | 09-06-19 | 01:25: In de lijstjes zakt NL veel sneller dan andere westerse landen...

ZwarteDag | 09-06-19 | 02:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb wel respect voor Greet, maar die actie van Ivo om het socialisme in te dammen was wel epic.
De pvv gaat als we tiep naar de kloten, dikke winst! ;)

Ongeblustekalk | 09-06-19 | 01:16

... Je zou je bijkans dood moeten schamen als je ooit vvd hebt gestemd. Maar maandag gaat Mark ons vertellen dat hij deze geschiedenis toch wel vervelend vindt. Zelfs heel erg vervelend. In normalere tijden zou hij gewoon zijn ontslagbrief hebben afgeleverd bij de koning. Dit land is ziek.. heel erg ziek.

suscrofa | 09-06-19 | 01:05 | 4

Het sneue is ook de vraag waar je dan wel op moet stemmen...

deugfoob | 09-06-19 | 01:12

Ik schaam mij dood en heb geleerd van mijn fouten. Nooit te oud om te leren.
Uiteindelijk verandert er geen kudt, dat is het frustrerende ervan..

Ruimedenker | 09-06-19 | 01:20
▼ 1 antwoord verborgen

Een paar maanden Den Dolder zou voor sommige politici en Kamerleden niet verkeerd zijn.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 01:02 | 1

Moeten ze wel binnen blijven, anders wordt het een nóg grotere Janboel.

Zwizalletju | 09-06-19 | 01:11

Juweeltje weer Feyman. Fijne journalistieke duiding. Wel vind ik dat de vraag er nog ligt, of Opstelten niet inderdaad had moeten aansturen op vervolging, daar er duiding nodig was in het publieke debat over wat toelaatbaar is aan uitlatingen (ook van een policicus) en wat niet. Deze vraag had je moeten behandelen denk ik, echter dat is mijns inziens. De antithesis hierop is namelijk: Hoe hadden de zich de door Wilders benadeelden zich gevoeld als het OM had gezegd: 'Niet vervolgbaar'. Terwijl bijvoorbeeld rappers die bedreigingen uitspreken wel vervolgdt worden. Stof tot nadenken wellicht.

de_kleine_hoorn | 09-06-19 | 00:47

En d'r is een politicus woedend. O wacht, Asscher is woedend om FvD-uitspraken ’makke lammetjes’ en ’complottheorie’ MH17

Jan Leul | 09-06-19 | 00:44 | 5

@De Briemusketier | 09-06-19 | 00:50:
En daarna is ie zo rancuneus als de hel.

ristretto | 09-06-19 | 09:02

Laat hem maar eens woedend op zijn grootvader worden....

Lohengrin | 09-06-19 | 09:22

@ JanLeul
Ik citeer een interessant commentaar: "Briefje van Jan" over de hypocrisie van Asscher:
De overgrootvader van Asscher was voorzitter van de "Joodsche Raad" die ook niet(!) in opstand kwam (ik druk me hier nog vriendelijk uit...)
Ik citeer:
""(..)voorzitter van de Joodsche Raad was de toenmalige voorzitter van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlische Hoofdsynagoge.
Zijn naam: Abraham Asscher.
Uw overgrootvader.

Naar uw overgrootvader luisterde een deel van de Joodse gemeenschap wel.

Met de kennis van nu weten we: dat hadden ze beter niet kunnen doen.!

U bent uw overgrootvader niet.
Maar nu uw eigen familie -ongetwijfeld toentertijd met de beste bedoelingen- met de nazi’s heeft samengewerkt, geeft het niet echt pas om hoog van de toren te blazen over een ((FvD)) man die veertig jaar het land diende als militair.""
tpo.nl/2019/06/09/briefje-van-jan-aan...

telelezer | 09-06-19 | 13:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Idiot wind, blowing like a circle around my skull
From the Grand Coulee Dam to the Capitol
Idiot wind, blowing every time you move your teeth
You're an idiot, Ivo
It's a wonder that you still know how to breathe

De Briemusketier | 09-06-19 | 00:43

Spot on verhaal. Wilders had volkomen gelijk sprekend over een nep parlement in een nep democratie. Het is schokkend. Vooral de naïviteit van de kiezers die met oogkleppen op het kartel blijven fiatteren. Hoe blind kan je zijn.

HaatbaardKnipper | 09-06-19 | 00:40 | 5

De wereld is om zeep, en dat is ie al lang, lange tijd.

zijvanhiernaast | 09-06-19 | 00:59

Even wachten of die verklaring idd is wat het beweert te zijn. En dan is het nog afwachten wat dat echt betekent. Potentieel explosief lijkt het alvast wel :o)

Shareholder II | 09-06-19 | 01:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Je kan aannemen, dat Opstelten niet op eigen initiatief handelde, maar geregisseerd werd door Rutte, hier nog een tekstje van Rutte tegen Wilders over het uit zijn context gerukte minder minder minder .:
Mark Rutte in 2014;
'Ik heb respect voor de heer Wilders als politiek leider van zijn beweging, hoezeer we het ook op dit punt verschrikkelijk met elkaar oneens zijn, maar hij kan nog niet in de schaduw staan van die Marokkaanse mijnheer in mijn kantoor die bij de krijgsmacht werkt, van die man die actief is in zijn moskee, van die jongerenwerker en van die ondernemer. Dat zijn allemaal mensen die gewoon een bijdrage willen leveren aan ons land en ik heb voor die mensen een oneindig groot respect. Ik zou willen dat we met zijn allen die mensen steunen.'
Ja Rutte vond dat Wilders hun voor de voeten liep en ik zie Rutte als intelectuele dader achter Opstelten en niet anders.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 00:39 | 3

Dit waren oa de lieden die de voorgedrukte aangiftes op de politieburelen invulden. Voorgedrukte aangiftes man man man, minder minder minder VVD/Rutte aub.

Theo-Pim-Riv | 09-06-19 | 00:41

Rutte begint een kontverhaal over een marokkaanse meneer want hij kan bezwaarlijk stellen dat de Nederlandse Bevolking heur mond dicht moet houden over invasieve exotische moslims zolang de SHELL daar haar zakken nog mee moet vullen, en Rutte een vinger in de zwarte goudpap heeft.

De Briemusketier | 09-06-19 | 00:47

@Theo, het is algemeen bekend dat Mark Rutte meer respect heeft voor allochtone dan voor autochtone Nederlanders... zoals de heer Wilders.
De uitspraak minder, minder was voor de heer Rutte het sein hem te gaan vervolgen.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 00:53

Die Ivo toch. Zou hij zin pincode nog weten?

Een vrije paling | 09-06-19 | 00:35 | 2

Die heeft ondertussen een pinpas zonder pincode, net als de rest van bijna seniel Nederland. Als je al zo jong vergeetachtig wordt. Dan heb je jarenlang serieus gezopen of je liegt.

Hiesjes | 09-06-19 | 00:41

Ivo swiped of tapt contactloos tegenwoordig onder de 25 € zonder pincodes.

Zwizalletju | 09-06-19 | 01:18

@meneer Q ... duidelijk is dat het pensioen in Nederland in de toekomst voor iedereen omlaag zal gaan.

Wil je echt zeker zijn van een goed pensioen dan moet je bij EU-Brussel gaan werken.
Daar ligt het loon, de onkostenvergoeding en het pensioen 80% hoger als in Nederland.
Je ziet steeds vaker dat Kamerleden en ex-ministers in Brussel gaan werken... denk hierbij aan Frans Timmermans.
Zie Geert Wilders binnenkort ook naar Brussel verhuizen, hij heeft groot gelijk.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 00:34 | 2

Ik denk zo weinig mogelijk aan Trans Nimmerfrans.
Maar Greet naar de EU? Zie ik niet gebeuren. Hij zei zelf toch dat ie nog zeker 10-15jaar in de Kamer blijft?

Shareholder II | 09-06-19 | 01:10


Geert Wilders wil EU-Brussel afschaffen --> zodra hij lid wordt van het nep-parlement... kan hij dit van binnenuit gaan bespoedigen.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 01:19

Regerensbsesluiten vooraf zonder echt doorberekende cijfers, ministeriële bemoeienis in een politiek proces, het is nog nooit zo beroerd geweest.

Jan, Leiden | 09-06-19 | 00:29

Die voorgedrukte aangifteformulieren snap ik nou ook een stuk beter.

Bata4 | 09-06-19 | 00:28

Duidelijk voorbeeld van handjeklap met bedrijfs=bobo's en achterkamertjes politiek van Rutte was het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse ondernemingen. Gelukkig stak de Kamer daar een stokje voor en ook Unilever die weigerde kantoor te openen in dit land.

meneer Q | 09-06-19 | 00:25

Bananenrepubliek Nederland draait op volle toeren om iedereen die realistisch nadenkt en kritisch is de mond te snoeren. Het is godgeklaagd dat er door beleidmakers zo met hun bevolking wordt omgegaan. Ik hoop dat het tij zich zal keren en de schuldigen keihard en zonder pardon ter verantwoording worden geroepen.

F1802 | 09-06-19 | 00:21 | 3

Ik vrees dat we daarvoor opnieuw de '101st airborne division' nodig hebben...

Expertus_Dico | 09-06-19 | 00:24

Daarvoor gebruiken ze het "Cordon Sanitaire".

meneer Q | 09-06-19 | 00:27

Komen al meldingen van gerespecteerde bananenrepublieken binnen. Die pikken dit niet. Eisen dat wij 't maar anders gaan noemen.

Shareholder II | 09-06-19 | 01:14

@Willem_oltmans... Jan-Peter Balkenende komt van provincie Zeeland (Biezelinge). Daar wonen eerlijk en streng opgevoede mensen.

Mark Rutte komt van Den Haag - dit kun je niet vergelijken Biezelinge... daar woont een heel ander slag volk.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 00:17 | 2

Waar is mijn bericht?

Willem_Oltmans | 09-06-19 | 00:29

@Willem_Oltmans --> iets naar beneden om 23:50

sociaal_econoom | 09-06-19 | 00:39

De pensioenafspraken zijn een goed voorbeeld hoe het gedraai in politiek werkt, Geef onderhandelaars van bonden en organisaties een SCHIJN-voordeel, minder kortingen maar als de economische "cijfers" niet gunstig zijn dan eerder en steviger korten. Nu weet iedereen dat deze cijfers naar hartenlust gedraaid en gemanipuleerd gaan worden; de echte cijfers krijgen we nooit te zien. Rekenrente was een goed voorbeeld daar kun je namelijk ELK cijfer voor bedenken.

meneer Q | 09-06-19 | 00:05 | 7

@Paradijs | 09-06-19 | 00:25:
Ik ben niet achterlijk.
Maar blijkbaar daar gaat het ook niet echt lekker als ze de uitkeringen willen bevriezen.

HoerieHarry | 09-06-19 | 00:37

@HoerieHarry | 09-06-19 | 00:09:
Wat de pensioenfondsen zouden kunnen doen om geld te verdienen binnen een gesloten kringloop:
1 Opkopen goedkpe huurwoningen voor sociale verhuur=vaste inkomstenstroom (ABP doet dat al heel lang, laat de andere fondsen dat dan ook doen)
2 schuldpapieren van de overheid kopen met vaste rentebetalingen
Mar wat doen ze in werkelijkheid?
Ze laten ad 1 over aan buitenlandse investeerders en huisjesmelkers in een open kringloop zodat de huuropbrengsten naar het buitenland verdwijnen of in het zwarte gat; ad 2 gaat naar internationale bankenkartels voorzover het rentedragende leningen betreft; de overige schuldpapieren die niemand hebben wil gaan naar Draghi en ondermijnen de waarde van de Euro. De pensioenfondsen hebben zich tot de motor van het kwaad ontwikkeld door goede dingen niet te doen en slechte dingen wel, zoals speculeren in de "casino" economie.

kindapaas | 09-06-19 | 03:07

@kindapaas | 09-06-19 | 03:07:

Casino economie, mooi woord. Het kapitalisme in onze vorm kent net als een kettingbrief uiteindelijk alleen maar veel verliezers en een enkele winnaar...

sprietatoom | 09-06-19 | 03:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Warrig verhaal.
En zeuren over het verleden kan iedereen wel.

HoerieHarry | 08-06-19 | 23:56 | 7

@HoerieHarry | 09-06-19 | 00:42: simpel, deze zaak stinkt. En onze politici en landsbestuurders zijn niet te vertrouwen.
Niets nieuws onder de zon, maar wel herbevestigd.

Nibdib Niddib | 09-06-19 | 01:23

@Nibdib Niddib | 09-06-19 | 01:23:
Hmmm.....

HoerieHarry | 09-06-19 | 02:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Mag ik even dromen : Annabel voor president ,Hiddema een democratisch handvest geschreven en baudetje achter een vleugeltje wat sonata's zingend met Wilders als tenor.

Vliegendtapijtje | 08-06-19 | 23:52 | 3

Klinkt meer als een warrige hallucinatie... dope inspired

Epistulae_Morales | 08-06-19 | 23:59

Niet goed bij je hoofd voor wat betreft landsbelang. Verder een erg slechte roman.

Willem_Oltmans | 09-06-19 | 00:10

Weer eentje die Baudet onderschat. Volg toch eens wat de man te melden heeft ipv Piano en Lavendel inkoppertjes te herhalen.

Zwizalletju | 09-06-19 | 00:40

Balkenende kun je een halve zachte noemen maar hij was er wel van overtuigd dat hij integer politiek moest bedrijven. Bolkenstein net zo. En Kok in het begin van zijn carrière ook, later niet. Dries van Acht nooit, te katholiek. En dat is geheel anders dan de managementstijl van Rutte en trawanten. Het is - in en in ziek dat een land geleid wordt door managers die partijpolitiek boven landsbelang stellen. Amerikanisme en platitudes. Dat heet Ocean wide and skin deep in the States. Terwijl wij in Noord-West Europa behoefte hebben aan duidelijkheid en verbinding. We hebben geen confederatie,
geen verschillende klimaten en culturen en geen uiteenlopende geschiedenis. En het hele Angelsaksische management is erop ingesteld te verbinden ten faveure
van die diversiteit en gewin van de groep. Zowel de Engels als de Amerikanen beheersten uiteenlopende delen van de wereld en moesten kunnen verbinden. En daar zijn de management modellen die we de afgelopen 70 jaar hebben ontwikkeld op gebaseerd.

Willem_Oltmans | 08-06-19 | 23:50 | 5

Perongeluk. Met een glimlach je bericht gelezen, een welkome aanvulling. Noord West Europa moet niet gaan over verbinden om werelddelen te controleren en beheersen maar moet gaan over verbinden om eigen kleine territorium in welzijn en welvaart te laten groeien. Een wereld van verschil. Namelijk laat die wereld.

Willem_Oltmans | 09-06-19 | 00:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Al drie artikelen op GS die over het zogenaamde politieke proces tegen Wilders gaan. Allemaal gebaseerd op wat de advocaat van Wilders beweert. Ik moet nog zien of het echt waar is.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:49 | 15

Lekker uw reet in uw aars houden en roepen dat er niks aan de hand is, helaas werkt dat niet meer

amateurrr | 09-06-19 | 07:55

Moet u dit zeggen van de VVD?
U weet namelijk dat het niet waar is wat u beweert, of u heeft zich totaal niet ingelezen en roept maar wat.

Roadblock | 09-06-19 | 10:26
▼ 12 antwoorden verborgen

De uil van Minerva is neergedaald

FredKlep | 08-06-19 | 23:48 | 1

Minerva's Owl Strikes Back, heeft wel iets vind ik.

Kinkfactor | 09-06-19 | 01:26

als altijd, government is the problem

rifraf | 08-06-19 | 23:48

Moet er nu ook bij die van het OM DNA afgenomen worden?

Mart6037 | 08-06-19 | 23:47 | 1

Uhm:Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet
Die horen dat allang gedaan te hebben om op zo'n Prominente plaats te mogen zitten. (vrij van alle blaam),,, Of niet??

pieterS | 09-06-19 | 10:32

Laten we eens onderzoek laten doen door het WDC, hun mening word als waarheid gezien en zijn ook zo lekker onafhankelijk gebleken. Wetenschap a la carte op smaak gebracht.
En nogmaals: Ook de rechter ging mee in de gekte tegen Wilders.

BootleggersSmurf | 08-06-19 | 23:43 | 1

De rechter beoordeelt wat het OM hem voorlegt. Dat hoeft op zich nog niet verkeerd te zijn maar ik snap uw denkwijze volkomen.

Bakkeleures | 09-06-19 | 09:08

Als dit mogelijk is moet het toch ook een eitje zijn om criminele asielzoekers terug te schoppen en Volkert weer achter slot en grendel te zetten. Een corrupt bestuur biedt ook mogelijkheden.

BozePaarseMan | 08-06-19 | 23:37 | 1

Als het door en door links is niet...

mark1487 | 08-06-19 | 23:47

In Zuid-Afrika probeert het ANC de reservebank te nationaliseren zodat een paar corrupte politici hun eigen geld kunnen laten drukken. Dit is ook zoiets: het VVD dat een lijsttrekker van een andere partij juridisch laat kaltstellen middels een ministerie dat zij zelf in handen hebben. Bananenrepubliek!

ChatBot | 08-06-19 | 23:37 | 1

Die bank heeft de EU allang. De Frankfurter Geldpresse.

Stormageddon | 09-06-19 | 00:36

Je kan je er wel druk over maken, maar over 10 jaar beleef je hetzelfde gedoe en 10 jaar geleden was het net zo corrupt, maar toen las je er niets over.

Ongeblustekalk | 08-06-19 | 23:35

Vroeger zeiden we voor de grap dat Nederland een bananenrepubliek was. Vroeger...

Willem_Oltmans | 08-06-19 | 23:33

Rutte moet opstappen. Zijn positie is onhoudbaar geworden.....

kotelet | 08-06-19 | 23:30 | 5

Rutte gaat op een door hem zelf geregiseerd moment. Dit zou 'm kunnen zijn. sowieso klapt de boel zeer binnenkort want baan in Brussel is zo goed als rond.

denhaagvandaag | 09-06-19 | 00:15

@denhaagvandaag | 09-06-19 | 00:15: Dat zie je aankomen. Rutte ontspringt de dans, die zien we nog een hele tijd met zijn neplach en gevijnsde interesse vanuit Brussel. "Ik wist er echt niets van, echt niet".

SugarCandyMountain | 09-06-19 | 00:36

Kotelet moet opstappen. Hij schrijft onzin.... en toen? ...

Zwizalletju | 09-06-19 | 01:09
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
GKJP | 08-06-19 | 23:29 | 3

All animals are equal, however, some animals are more equal than others...

Expertus_Dico | 08-06-19 | 23:21

De scheiding der machten. Heel belangrijk volgens links en de elite, als het in hun voordeel werkt. Anders niet. Hypocriete huichelaars.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:15

“perverting the course of justice”...
Is dat a felony of vielleicht a misdemeanor in Nederlandse Strafboek?

wezen | 08-06-19 | 23:14

Omtzigt zou zich hierover moeten uitlaten. En daarna overstappen naar FVD.

Verderkijkert | 08-06-19 | 23:11

Er. Gaat. Niets. Veranderen.

Dr_antonickx | 08-06-19 | 23:09 | 1

Re.Vo.Lu.Tie

Gast_man | 08-06-19 | 23:13

Met de kennis van nu lijkt zelfs Balkenende een baken van beschaving en rechtschapenheid. Waar hebben wij Nederlanders deze boevenbende aan aan te danken? Waarom worden wij op alle niveaus vertegenwoordigd door tweedehandsautoverkopers, sjacheraars en wichelroedelopers?

Leefde Jezus nog maar. Hij had deze louche geldwisselaars en duivenverkopers met de zweep het Binnenhof en de ministeries uitgejaagd.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:06 | 6

Balkenende, de laatste keer dat ik hem in het nieuws zag was hij zijn zakken aan het vullen bij de fraudeurs van ING. En dat hij incompetent was wisten we al.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:20

@Jan Leul | 08-06-19 | 23:11:
Lol

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:21

@HK Jezus leeft ook :-) Hij leeft in jou.. en jou.. en jou.. en *bam* auw

Shareholder II | 09-06-19 | 00:39
▼ 3 antwoorden verborgen

De waarheid is ondergeschikt aan de macht, zoveel is wel duidelijk!

william7055 | 08-06-19 | 23:05

Alsof dat nepparlement ook maar enigszins geïnteresseerd is in het controleren van de regering. Het heet niet voor niets de Tweede Slaapkamer. Zo lang het honorarium maar opgestreken wordt, liefst de volle periode van 4 jaar. Begrijpelijk want het gemiddelde Tweede Slaapkamerlid kan verder helemaal niets dus komt verder ook niet aan de bak. Je moet je dus wellicht conformeren dus want anders gaat ook de baantjescarrousel aan je neus voorbij.

5611 | 08-06-19 | 23:04 | 1

Slaapkamerleden hebben na hun tijd in de kamer toegang tot de banencarrousel waaruit ze naar believen een baantje kunnen kiezen zoals burgemeester, taskforceleider, zorgbestuurder (winstpakkertje) undsoweiter.

Bakkeleures | 09-06-19 | 09:07

En toch, en toch, was Volkert nou een eenzame wolf of werd ook hij aangestuurd?

Nelis SplitBloes | 08-06-19 | 23:01 | 4

Het kwam politiek Den Haag wel goed uit...

Dr_antonickx | 08-06-19 | 23:10

En hoe zit het met die schutter vanaf het dak, Abu Fatah?

mozaard | 09-06-19 | 00:54

Aansturing kan ook onbewust. Dat is bv waar "Telefon" over ging, met Charles Bronson (uit 1977!). Interessante film.
Brainwashing works: check bv de tegenstrijdigheden en inconsistenties in het "linksche" geloof, waar niemand over lijkt te vallen. Plutocratie voor de winsten en socialisme voor de verliezen = ok (linkschmensch leg dat eens beter uit aub)

kindapaas | 09-06-19 | 03:28
▼ 1 antwoord verborgen

Vergeten we het pensioen debat niet? Waarin onze pensioenen onder een Europese paraplu terecht kwamen en de kamer ongeveer 12 uur kreeg om zich voor te bereiden? Guerrilla tactics van een regering en een gewillige meerderheid in het parlement. Als democratie verwordt tot mob-rule is het over. Dan ben je gewoon 4 tot 12 jaar de lul als een coalitie geen tegengas krijgt.

Alexis de T. | 08-06-19 | 23:00 | 6

@Buerman | 08-06-19 | 23:19:
De kern van het bezwaar tegen de IORP is dat een pensioenfonds europawijd buiten het toezicht van DNB kan worden geplaatst.
www.parlementairemonitor.nl/9353000/1...
Verder horen Lodewijk Asscher en Jetta Klijnsma gewoon keihard thuis in de gevangenis. Nog dagelijk loop ik tegen ellende aan in de overdracht van bevoegdheden naar Gemeenten die zorgt voor menig onrecht bij inwoner versus zijn Gemeente.

Beroep = Boerenlul | 09-06-19 | 00:08

@Sjefke7807 | 09-06-19 | 01:40: O, nou begrijp ik wat je bedoelt. Nee, dat het in geen GS in diverse topics heeft gestaan is nou niet echt een sterk argument. Lees ook eens de comments waarin ook wordt aangegeven dat er iets te sterk wordt geageerd tegen niets. Er zijn 4 zaken toegevoegd. a) grensoverschrijdend pensioenuitvoering voor internationaal werkzame bedrijven b) toezichtversterking c) uniform pensioenoverzichten d) waarborgen voor een onafhankelijk en integraal risicomanagement.

Buerman | 09-06-19 | 11:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Wanneer komt de tijd dat we alle politici naar huis kunnen sturen en een compleet vers kabinet kunnen maken met allemaal nieuwe mensen die nog niet corrupt zijn en voorgelogen door de oude garde?
Neem eens afscheid van dat verrotte stelletje en berecht die oude kliek voor hun oplichtingspraktijken

Daar heb ik geen herinnering aan

Wat een dooddoener maar ze komen er mee weg

Zie de buschauffeur die zei ik weet alles en jullie niets en later geen herinnering

Alt | 08-06-19 | 23:00 | 2

Je zou een revolutie kunnen proberen maar met bijvoorbeeld die in Frankrijk, China en Rusland ooit, liep het ook niet goed af in de zin dat het volk alsnog niet onderdrukt werd door mensen die van zichzelf al een machtspositie hadden of gingen toe-eigenen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-06-19 | 23:04

Die buschauffeur wist alles, maar was krachtens de wet tot geheimhouding verplicht. Heeft ie ook zo uitgelegd.

Buerman | 08-06-19 | 23:23

Nederland moet geweaun weer een Duitse deelstaat worden. Dan ben je in een keer af van die cimineelpolitici. Bovendien verdwijnen kappersbladen die nu denken serieuze pers te zijn dan ook van het toneel. Een Nederlandse editie van Bild, die had er al lang moeten zijn...

F. von Zeikhoven | 08-06-19 | 22:57 | 1

Wir schaffen das?

ArieR68 | 08-06-19 | 23:34

Grappig, dat Feynman zich zorgen maakt over een overleg waarbij geen notulen zijn gemaakt.
Van de vergaderingen van de Eurozone, a.k.a. het overleg van de Minister van Financiën van de Eurozone, worden NOOIT of te nimmer verslagen gemaakt. Sterker: er is niet eens een officiële agenda. En daar hoor je dan weer niemand over. Ook Feynman niet.

Ik vind die selectieve verontwaardiging zorgelijk. Natuurlijk: wat Wilders wordt aangedaan is bij de beesten af, maar het totale dedain voor de Europese burger dat de ministers van financiën aan de dag leggen is toch écht van een grotere magnitude.

Het is bizar dat dr Nederlandse bananenrepubliek voor verontwaardiging zorgt, terwijl iedereen zwijgt over het fascistische 4de rijk dat een veel grotere impact heeft. Wat boeit de nationale verlakkerij, wanneer die onderhorig is aan de Animal Farm in Brussel?

Hier wordt een likdoorn verwijderd voordat het been wordt afgezet. Reken svp eerst af met de fascisten in Brussel, zodat de handlangers in Den Haag kunnen worden opgehangen zonder supra-nationale bemoeienis.

McPhart | 08-06-19 | 22:56 | 5
-weggejorist-
iopeth | 08-06-19 | 23:04

@Feynman | 08-06-19 | 23:02:
Het is nog erger de Eurogroep bestaat helemaal niet, In het verdrag van Maastricht uit 1992 is er geen mandaat voor een Eurogroep opgenomen en het is er daarna ook nooit gekomen.
Daar dachten de Grieken dan ook gebruik van te kunnen maken door tijdens het hoogtepunt van hun crisis eenvoudigweg niet op te komen dagen.
De Eurogroep bestaat niet op papier en heeft geen mandaat. Politiek heeft men dat weer via een omweg opgelost alle besluiten door de Eurogroep worden ondersteund/ondertekend door de Raad van Europa (Alle premiers tezamen) waar de Eurogroep dan weer haar bestaansrecht aan ontleent. Alle besluiten van de niet bestaande eurogroep worden blind ondertekend door de Raad van Europa.

Beroep = Boerenlul | 08-06-19 | 23:48

@Beroep = Boerenlul | 08-06-19 | 23:48: Ik denk dat u iets anders bedoelt. De Raad van Europa is de EU + de hele voormalige Sovjet -Unie minus Wit-Rusland maar + Turkije.

Zwizalletju | 09-06-19 | 00:14
▼ 2 antwoorden verborgen

‘t Is stil, de stilte voor ‘n storm
Uit de weg ruimen is de norm
Fortuyn werd vermoord
En Wilders niet gehoord
‘n Democratie slechts voor de vorm

Volkert is vrij en loopt weer rond
Vaak heeft hij weer ‘n grote mond
Naar hem wordt geluisterd
Maar Geert leeft gekluisterd
Het O-M en de VVD vormen één front

Voorgedrukte aanklachten rechtsgeldig?
Kom maar ‘ns op ‘t idee: GEWELDIG!
“Zo maken we Geert kapot!”
“Weggejorist en opgerot!”
En nu lijkt ’t proces weer ONGELDIG!

De Trias Politica stond voor onze rechten
Als we die nog willen moeten we vechten
Het volk is nu nog stil
Maar ‘n storm is op til
Hoe lang laat ‘t zich noch knechten?

Angélica de Sancé | 08-06-19 | 22:53 | 11

Wat hiervoor is gezegd!

MickeyGouda | 08-06-19 | 23:48

Oeps! nog knechten (vermoeidheid)

Angélica de Sancé | 08-06-19 | 23:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Een volgende keer graag Zwarte Balkjes bij die foto van de hoofd Pinokkio. Verder uitstekend verhaal en heel veel dank voor de link naar de bijdrage van Baudet over het klimaat gedoe (Thierry Baudet doet een bijzonder verzoek in de Tweede Kamer | Openbaring gesprekken klimaatakkoord) www.youtube.com/watch?v=AVbSiLtjSQc

Zwizalletju | 08-06-19 | 22:52 | 3

Enger is dat niet meteen ALLE woordvoerders naar de interruptiemicrofoon zijn gerend om Rutte en Wiebes erop te wijzen dat de Kamer zelf beslist welke informatie zij nodig denkt te hebben. Over nep-parlement gesproken...

Guido | 08-06-19 | 23:32

Graag een balkje, en zeker niet zo'n close-up, ik schrok ervan.

Muuke | 08-06-19 | 23:56

@Guido | 08-06-19 | 23:32: Klopt. Er zit een zooitje prut in dat zgn parlement, niet te geloven. Allemaal bang om uit de boot te vallen, of gewoon domweg dom.

Zwizalletju | 08-06-19 | 23:59

10 oktober 2014 :DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte wil niet reageren op het besluit van het Openbaar Ministerie om PVV-leider Geert Wilders aan te merken als verdachte van het doen van strafbare uitlatingen over Marokkanen.

De premier vindt dat hij zich niet hoort uit te laten over een juridische procedure.

Trias politica
,,Het past mij niet als iemand die actief is in de pilaren wetgevende en uitvoerende macht van de trias politica om mij uit te laten over wat er in de pilaar rechtsprekende macht gebeurt. Ik heb over de 'minder, minder' uitspraken dingen gezegd. Dat was een politieke reactie. We praten nu over een juridische procedure en daar hoor ik me niet over uit te laten.''

MickeyGouda | 08-06-19 | 22:51 | 6

@MickeyGouda | 08-06-19 | 23:13:
Er hoeft maar 1 persoon een bewijs te leveren voor een link tussen de actie van van Opstelten en Rutte. Rutte moet vanuit zijn positie binnen de VVD en de regering van de actie van Opstelten minstens hebben geweten. Het feit alleen al dat hij die actie niet heeft verhinderd is al reden genoeg om hem af te laten zetten.
Maar nu is het de vraag of de rechtsstaat in deze nog kan functioneren omdat het ministerie in handen is van de VVD zelf.
De rechtsstaat blijkt dus gewoon ondergeschikt te zijn aan een politieke partij.

Beefbus | 08-06-19 | 23:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman kunnen we niet missen. Geert ook niet. Baudet naait hem er over een tijdje tussenuit en dan ligt weldenkend niet links-Nederland op de rug. We moeten desnoods naar het Binnenhof. De boel daar eens echt verbouwen. Oh shit, de deurbel gaat.

Normpje | 08-06-19 | 22:50 | 3

En ja het is Annabel!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-06-19 | 22:51

Als er iemand voor de deur staat die zegt dat u 'positief bent opgevallen', doet u dan beter niet open...!

Expertus_Dico | 08-06-19 | 22:53

U onderschat Baudet.

Zwizalletju | 08-06-19 | 22:53

Het is en blijft DOOD stil in den haag vandaag , wie o wie kan hier tegen op , we kunnen den Uyl op graven (ja het is vloeken in de kerk) of een van Mierlo nog beter maar dan moeten we wel heeeel diep graven Troelstra met andere woorden we zijn verloren

witchmaster | 08-06-19 | 22:50

tik tak, tik tak, zou het er eindelijk van komen?

GKJP | 08-06-19 | 22:50

Criminelen 'ondermijnen' de 'rechtstaat', aldus het OM en de overheid met kromodillentranen over de wangen... *doet hard lachen*

Expertus_Dico | 08-06-19 | 22:47

Ik heb weinig vertrouwen in een rechtvaardige afloop. Het hele landbestuur is een enge inteeltachtige kaste. Er zijn weinig manieren om dat te doorbreken.

BP Richfield | 08-06-19 | 22:47 | 1

Maar ze zijn er wel en ooit barst de bom...

Expertus_Dico | 08-06-19 | 22:49

Anarcho-tyranny. De zware criminaliteit heerst op de straten en de Staat beschermt niet meer en vervolgt alleen nog de brave burger. Tot aan het graf.

Mammeloe | 08-06-19 | 22:45

Feyn stuk dit!

eekeek | 08-06-19 | 22:44

En gaat er nu wat gebeuren ? Njet, Rutte doet nog eens een schaterlach , de deugmedia houden hun kaken stijf op elkaar en de heer Wilders wordt veroordeeld. Kunnen wij, buiten op deze site verontwaardigd reageren, hier iets aan veranderen? Nee, No, Njet, Nein, Non

Jan Leul | 08-06-19 | 22:37 | 1

Nee, maar ik ben wel behoorlijk kwaad

Gast_man | 08-06-19 | 22:43

De tweede kamer, de eerste kamer en het kabinet moeten zich hun ogen uit hun kop schamen.
Wat een laag volk.
Ze zijn het niet waard om volksvertegenwoordiging te zijn.

watergeus | 08-06-19 | 22:34 | 1

Zijn het volksvertegenwoordigers dan?. Oooohh ja.... een handje vol en die worden systematisch buitengesloten en indien nodig gedemoniseerd!

Harrie7949 | 08-06-19 | 22:39

Wederom een mooie analyse van Feynman. Nu maar hopen dat de MSN deze feiten oppakken en in hapklare brokken over de schutting gooien naar de luie, goedgelovige massa. Dan krijgen de betrokkenen misschien eindelijk eens hun verdiende loon.

MickeyGouda | 08-06-19 | 22:34 | 1

MSN, te weten Volkskrant, AD en Telegraaaf, hebben hier al lang aandacht aan besteed. Maar het gaat natuurlijk om een bewering van de advocaat van Wilders, en beweringen van een advocaat moet je soms ook met een korreltje zout nemen.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 23:52

Mijn conclusie: we hebben een dictatoriale democratie.
We mogen onze eigen dictators kiezen...

paost712 | 08-06-19 | 22:33 | 1

Zeker.
In weer een andere view zien we een gezapig tokkievolkje dat ook deze keer niks door heeft. Gewoon een itempje in het journaal; men zit op het weerbericht te wachten. Pinksteren immers. Straks voetjebal.
Vraag het 2dePinkster lukraak een boerenlul op straat en hij heeft geen idee waar je naar vist. En dat verklaart Rutte IV straks een beetje.

Shareholder II | 09-06-19 | 00:26

Faal instituut OM kan nu nog maar één ding doen stoppen met dit proces en ook de blokkeerfriezen met rust laten.
En zich concentreren op echte boeven.
En er voor zorgen dat echte boeven en krankzinnigen niet op straat ronddartelen omdat ze belooft hebben lief te zijn.
Misschien dan kunnen ze een begin maken om het vertrouwen van de Nederlanders terug winnen.

Jacktheflipper | 08-06-19 | 22:29 | 3

U denkt te simpel. Justitie en de politiek zijn bang voor echte criminelen.
Het is veel makkelijker het tamme en ontwapende volk voor te liegen en af te persen.
People management .

Het leven is zwaar | 08-06-19 | 22:35

@Het leven is zwaar | 08-06-19 | 22:35:
Ik ben bang dat u gelijk heeft maar Ik heb nog dromen

Jacktheflipper | 08-06-19 | 22:48

@Het leven is zwaar | 08-06-19 | 22:35: Precies dat. Politie doet niets liever dan makke burgers een paar tientjes aftroggelen. Zet een kamper of Turk zijn proletenbak op de stoep voor het terras kijken ze de andere kant op.

5611 | 09-06-19 | 00:04

Keep `em coming @Feynman

RickRD | 08-06-19 | 22:26
-weggejorist-
Koning BongoBongo | 08-06-19 | 22:26 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Vooral die corrupte VVD blijven stemmen mensen.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 22:26 | 2

Het kantelpunt komt gewoon telkens een beetje dichterbij.
Of je er nou op zit te wachten of niet.

Shareholder II | 09-06-19 | 00:17

Of gewoon d66... want dat is het redelijke alternatief. Pas nog iemand aan de bar die ouwe slogan horen oreren.... ik reageer er maar niet meer op. Conclusie: het verandert nooit. Wen er maar aan.

Degrelle | 09-06-19 | 00:19

De blokkeerfriezen zijn waarschijnlijk ook politiek vervolgd.

ProAsfalt | 08-06-19 | 22:25 | 4

Ja, dat is de logische volgende stap. Eerst bij Wilders laten zien dat zelfs als je wint, je vijf jaar van je leven met de stress van het procederen loopt. Dan bij de blokkeerfriezen laten zien dat ze ook voor gewone mensen komen.

Sjors W. | 08-06-19 | 22:29

ab-so-luut. Wiilekeur. Best wel heel erg eng.

Mammeloe | 08-06-19 | 22:39

Kun je donder op zeggen. Net als anti-KOZP. En het zou mij niet verbazen als het nooit vervolgen van KOZP, RaRa, dierenterroristen of Antifa ook door de politiek ingestoken is.

5611 | 09-06-19 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Rechtsverkrachting pur sang.

Rest In Privacy | 08-06-19 | 22:22 | 1

Dubbele penetratie...

Expertus_Dico | 08-06-19 | 22:50

Het is een teken aan de wand van de eroderende rechtsstaat, of zelfs rechtsorde (want het gaat hier om gebrek aan handhaving en verantwoordelijkheid nemen), dat Rutte na al die wantoestanden, leugens, bewust bedrog en vertrokken ministers uit z'n eigen partij nog steeds aan de macht is. De journalistiek is eigenlijk dood, zit veel te veel in de tas van het partijkartel.

martymcfly | 08-06-19 | 22:22 | 3

De journalistiek is dood omdat Hilversum nog nooit een dag origineel werk gedaan heeft en we nu zien hoe belangrijk de kranten en opiniebladen zijn geweest. Hilversum begon de dag met het openslaan van de krant en baseerde daar vervolgens de gast op, nu kijken ze een beetje op twitter.

Ik denk oprecht dat er bij kranten en tijdschriften nog wel goede (of in ieder geval oprechte) journo's lopen, die mee ten onder gaan in de palliatieve lijdensweg van de geschreven media.

Rutte en zijn knechtjes hebben daar maximaal van geprofiteerd. Maar vergeet Balkenende en Hirsch Ballin ook niet.

Sjors W. | 08-06-19 | 22:36

@Sjors W. | 08-06-19 | 22:36:
Hirsch Ballin en die 2e generatie lakei Donner.

Beefbus | 08-06-19 | 23:08

De pers is vrijwel volledig gelijkgeschakeld en juicht dag in dag uit de regering toe of roept op meer te doen met de eisen van klimaathysterici, Antifa of asieleisers. Slechts een enkel medium, waaronder het rose blog, verzet zich nog.

5611 | 09-06-19 | 00:15

En de boel wordt in de tweede kamer dichtgetikt met een kabinetsakkoord en verstikkende fractiediscipline.

Het poldermodel is niet anders dan een omerta.

Glasgow Argus | 08-06-19 | 22:21 | 3

Tot het lekt in de polder, dat dan weer wel.

OverdaanDerOnderheid | 08-06-19 | 22:26

Nederlandse politiek = farce majeure.

threeheadedmonkey | 08-06-19 | 22:34

@OverdaanDerOnderheid | 08-06-19 | 22:26:
Hans Brinkers had niet zijn vingertje in de dijk om de polder en
daarmee heel Holland te redden maar z'n pikkie.
En u weet, een goed lid verslapt niet, ook al heb je daar geen herinnering meer aan.
Oprotten deze zooi.

Ernst Oosters8389 | 08-06-19 | 22:43

Ik hoop toch van harte dat het allemaal compleet implodeert en dat de meute eindelijk de waarheid durft te zien over welke psychopaten ons land regeren en berechten.

Zeebonkus | 08-06-19 | 22:20 | 7

@Muuke | 08-06-19 | 23:37: In mijn tijd stemde de vrouwelijke klasgenoyen op ed raket want dat vonden ze een lekker ding. Wetswijziging van 1919 had zo haar beperkingen....

Degrelle | 09-06-19 | 00:15

@Muuke | 08-06-19 | 23:37: De meeste mensen stemmen nog altijd op een partij omdat hun ouders dat ook deden of omdat ze ggggggristelijke sympathieën hebben. Boeren stemmen CDA, tenzij ze in de bible belt wonen, dan is het CU/SGP. Mensen met uitkeringen stemmen SP of PvdA en de hippies GL of '66.
Mensen stemmen niet op inhoud maar op vorm. Daarom wordt Wilders ook veroordeeld voor de vorm, de inhoud is immers volkomen juist. En zo is het vliegen afvangen bij FvD ook al begonnen. Prettige wedstrijd.

Bakkeleures | 09-06-19 | 09:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Doodse stilte hierover ook op joop.nl

martymcfly | 08-06-19 | 22:20 | 4

En over dat ze het (waarschijnlijk rechts) gelul vinden dat selcukje een van de lange spastische armpjes van ankara is. En een realistische cartoon "pure armoede"..

NiCeY | 08-06-19 | 22:49

Joop.nl, waar nieuwe nazi's thuiskomen.

funkyd | 08-06-19 | 23:13

@Jan Leul | 08-06-19 | 22:33:
Waar één van de huisreageerders huilie huilie doet dat een cartoonist een verband legt tussen DENK en Erdogan. En niet tussen Netanyahu en andere NL'se pp!
En dat mensen die tegen DENK zijn, vooral willen dat allochtonen "aan de leiband van hun witte meesters lopen".

michelpen | 09-06-19 | 09:22
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe dom ik de minder minder oproep ook vind slaat het nergens op om hier een jarenlang juridisch circus van te maken. Volgens dezelfde beredenering kunnen we de makke lammetjes uitspraak die vandaag (in plaats van...) in het nieuws was ook uitmelken als een grove belediging aan het Joodse volk.
Elk woord dat een 'populistisch' politicus zegt wordt op een goudschaaltje gewogen terwijl links gewoon in het wilde weg godwint dag in dag uit.

keestelpro | 08-06-19 | 22:18 | 3

Ja maar de ene Semiet is de andere niet.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-06-19 | 22:21

Ja maar Joden zijn geen ras ... oh, wacht.

Mammeloe | 08-06-19 | 22:37

Hear hear.

Muuke | 09-06-19 | 00:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl