Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuwe peilingen: Brexit Party veegt Tories en Labour compleet van de kaart

Tories, kun je dat eten? Labour, is dat een ziekte? 

Jongens, gaat helemaal goed komen met Engeland. Want de coalition of the willing onder leiding van de most willing neemt de tent over en blaast de gevestigde kartelconservatieven en systeemlaaf-Labour finaal van de kaart. De Brexit Party staat in de laatste peilingen op 37% van de stemmen. Labour met 13% op hun laagste score sinds voor de Eerste Wereldoorlog en de Tories staan met 7% op het laagste percentage dat überhaupt ooit voor welke grote partij dan ook gemeten is. Trouwens ook even een moment stilte voor UKIP, dat onder leiding van Robert Baratheon is afgedaald tot 3%. Nou Remain, hier is jullie tweede referendum!

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Voor je er erg in hebt ontstaat er bij die Britten een collectief gevoel, hetzelfde gevoel dat hen de kracht gaf om het hoofd te bieden tegen de Duitsers. Wij lachen wel om Dad's Army, maar er gaat een diepe waarheid onder die zelfspot schuil, en die raakt aan het vermogen van de Britten om zichzelf te relativeren en daaruit kracht te putten. Nog even en ze staan gezamenlijk op tegen de Vijand op het Continent, en dan kunnen ze het lang volhouden, dan zijn ze bereid om enige tijd op een houtje te bijten, zeker als ze zijn uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Terwijl de rest van Europa nóg meer verdeeld en verveeld raakt en zich meer en meer ergert aan die Klerkenburcht in Brussel.

Schoorsteenveger | 22-05-19 | 19:41 | 1

churchills speech in deze tijd

alexserienummer | 23-05-19 | 01:06

Genieten dit ... +1 voor Anne Widdecombe.... GE-WEL-DIG

cheops | 22-05-19 | 21:11

Historisch !

Respect !

De Briemusketier | 22-05-19 | 23:22

En de media maar roepen en herhalen en herhalen en herhalen dat de Engelsen eigenlijk tegen de Brexit zijn.

the haque warrior | 22-05-19 | 19:16 | 4

Want de 35% of zo die volgens de peilingen nu op de Brexit partij gaat stemmen, de ENIGE partij die een No Deal Brexit wilt, houdt volgens jou in dat de Engelsen niet tegen Brexit zijn. Even kijken, 100% minus 35% is nog 65% waarvan we het niet weten.

Carlitros | 22-05-19 | 19:54

@Carlitros | 22-05-19 | 19:54: We weten het al lang, Carlitros. Het is misschien nieuws voor je, maar het Brexit referendum is al geweest.

nobele wilde | 22-05-19 | 20:39

ach.. Rutte is minister president en slechts 7% van de Nederlanders heeft het hokje naast zijn naam rood gekleurd. Ik vind 35% daarom echt heel heeel veel

the haque warrior | 22-05-19 | 21:07
▼ 1 antwoord verborgen

Met deze peilingen is het niet verbazingwekkend dat May mogelijk een 2e Brexit referendum wil, want vervroegde verkiezingen overleven de kartelpartijen, die ervoor zorgen dat er geen Brexit (ook conservatieven) komt, uiteindelijk niet.

Jan, Leiden | 22-05-19 | 19:04

Mooi. Dat geeft hoop in bange dagen/barre tijden.

frisenfruitig | 22-05-19 | 18:54

Goed voor de Brexit party, maar wel jammer voor Carl Benjamin, aka Sargon of Akkad, die ondanks de vuilspuiterij van links tot MSM best goede debatten op straat heeft gehouden.

Ondanks verschillende opvattingen, meningen en standpunten toch respectvol en kalm met elkaar in discussie gaan: Altijd +veel, ongeacht de politieke kant!

Chuck the plant | 22-05-19 | 17:49 | 2

Ik hoop dat Carl Benjamin toch nog genoeg stemmen krijgt. Hij verdient het.

Rest In Privacy | 22-05-19 | 19:42

@Giraf01 | 22-05-19 | 19:42: Dat is deel van het democratische gebrek in de EU: We kunnen niet stemmen op wie we willen. Anders had hij op mijn stem kunnen rekenen.
Maar zoals je zegt: Ik hoop ook dat hij genoeg stemmen krijgt.

Chuck the plant | 22-05-19 | 21:11

Leuk, al dat speculeren over de betekenis van een poll die niet eens over Brexit gaat.

dihydrogenmonoxide | 22-05-19 | 17:43

De EU exitpolls https://www.euronews.com/2019/05/02/eu-election-poll-waiting-game-as-popular-parties-yet-to-align-with-parliament-groups vertaald naar NLse partijen:
1. - het CDA (EPP, 180 stemmen, 41 stemmen verlies) https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Volkspartij
2. - de PvdA (S&D, 159 stemmen, - 32 stemmen verlies) https://nl.wikipedia.org/wiki/Progressieve_Alliantie_van_Socialisten_en_Democraten
3. - de VVD samen met D66 (ALDE, 102 stemmen, 35 stemmen winst) https://nl.wikipedia.org/wiki/Alliantie_van_Liberalen_en_Democraten_voor_Europa
4. - de PVV (ENF/EAPN, 82 stemmen, 45 stemmen winst) https://nl.wikipedia.org/wiki/Europa_van_Naties_en_Vrijheid
5. - de FvD (ECR, 61 stemmen, 8 stemmen verlies) https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Conservatieven_en_Hervormers
6. - Groen Links (G/EFA, 51 stemmen, + 1 stem winst) https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Groenen/Vrije_Europese_Alliantie
7. de SP en Partij voor de Dieren (GUE/NGL, 49 stemmen, - 3 stemmen verlies) https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Unitair_Links/Noords_Groen_Links
8. - niet verbonden (12 stemmen, - 3 stemmen verlies) https://en.wikipedia.org/wiki/Non-Inscrits (ik geef hier opzettelijk de link naar de engelse wiki pagina omdat de NLse pagina verouderd is, en onjuiste informatie bevat).

De meeste stemmen gaan naar het EPP (CDA).
Maar, de meeste stemmenwinst gaat naar de ENF (PVV).

Nr's 1, 2 en 3 hebben geen commentaar nodig.

De ENF is een europese politieke partij die in 2014 gestart is door FN Marine Le Pen, PVV Wilders en LN Matteo Salvini. Anti-immigratie en anti-EU is populair. De ENF ziet volgens de polls hun zetelaantal ruimschoots verdubbelen.
Dat zou nog meer kunnen zijn als de FvD zich aan had gesloten bij de ENF en niet de ECR.

Wie EU-kritisch is, niet uit de EU maar hervormingen wil, kan stemmen op de ECR van Syed Kamall, die pro-Brexit is. Dat maakt gelijk alle NLse ophef over de FvD ook zo belachelijk. Het partijkartel schreeuwt om het hardst dat FvD een racistische partij is, maar ze gaan in de EU samen met de ECR, de partij van Syed Kamall, nota bene een conservatieve moslim!

Maar wat een theater weer!
Theater omdat iedereen nu al kan voorspellen dat de partijen met de meeste stemmenverliezen - de nr.'s 1, 2 en 3 van het lijstje - toch weer de dienst uit gaan maken in de EU. Samen met elkaar hebben ze een ruime meerderheid van het aantal zetels (751 op dit moment, dat worden er 705 vanwege de brexit). Die gaan dus een coalitie vormen daar.
Het partijkartel heeft nog steeds niet verloren, hooguit een paar stemmen, maar zit nog steeds stevig in het zadel. Er komt geen politieke verschuiving.

gaffelbaard | 22-05-19 | 17:24

23 Mei Bevrijdingsdag! Is qua weer ook vast vaak een stuk beter dan 5 mei.

roevka | 22-05-19 | 16:59

Ondanks dat ik - als ik nu in Nederland zou wonen waarschijnlijk Forum zou stemmen, en voor Nederland op dit moment een Noorwegen optie zou willen zien, UIT de EU, maar wel met toegang tot de interne markt, douane unie, freedom of movement etc etc - wil ik toch de mensen hier waarschuwen wat een ontzettende rukker Farage is. Woon op dit moment (nog wel) in de UK voor werk, en heb hem afgelopen jaren wellicht wat meer van Farage gezien en hoe hij werkt dan de gemiddelde Nederlander.

Och och wat verfoeid hij de bureacraten van de EU toch, zakkenvullers die er alleen voor zich zelf zitten en niet voor de burger. En nu MOET de UK uit de EU op WTO basis (voor het referendum was hij voorstander van Noorwegen model, diverse keren op tv verkondigd) om o.a. de Engelse vis industrie te redden van de Spaanse vissers die in Engelse wateren mogen vissen. Dat om deze totaal niet materiele vis industrie te redden op dit moment de Engelse auto en staal industrie, tientallen miljarden belangrijker voor de Engelse economie onder druk staat en fabrieken moet sluiten is niet belangrijk.....

Maar wisten jullie dat Farage namens de Britse vissers lid was van de invloedrijke European parliament fisheries committee? Hier een artikel van iemand uit een Engels vissers stadje van april 2018, toen Farage nog UKIP was.

www.theguardian.com/commentisfree/201...

Samenvatting: in de 3 jaar voorafgaand aan dat artikel is Farage slechts bij 1!!! van de 42 vergaderingen in het Europees parlement van dit committee aanwezig geweest.

Van ALLE MEPs heeft Farage het op 1 na laagste aanwezigheids percentage. Wel frappant dat hij wel aanwezig was bij de stemming (geloof voorstel van Nederlandse MEPs) om alleen nog onkostenvergoeding (max 20k per maand) uit te betalen mist er bonnetjes zijn (nu mogen ze gewoon 20k vragen zonder bewijs waarvoor). En goh, heel toevallig stemde hij verkeerd, tegen het voorstel. Wat moest hij lachen om zijn eigen klunsigheid, maar ja, ze stemmen ook over zoveel voorstellen zo snel achter elkaar dat het een beetje verwarrend was.... ja, en zeker als je normaal nooit aanwezig bent Nigel, dan is het zeker verwarrend.

En dan is er nog het detail dat hij niet had aangegeven dat hij - terwijl hij nog MEP is - in 2016 £450.000 aan giften (apartement, prive auto en chauffeur, etc) had ontvangen van Arron Banks, een discutabel figuur die Vote Leave (Brexit) heeft gefinancieerd en waar in diverse landen onderzoeken naar fraude en witwas praktijken loopt. Want deze giften waren persoonlijk en hadden niets met zijn politieke carriere te maken zou verkondige Nigel.

En nu wilt hij dat de Britten op hem stemmen. Maar hij heeft geen manifesto, dus waarop je stemt (behalve WTO) geen idee,en hoe hij Brexit denkt te kunnen bewerkstelligen ook geen idee.
Brexit Party is GEEN politiek partij waar je lid van kan worden, maar een naamloze vennootschap, met alleen Farage en 2 mede oprichters aan het roer. Dus - itt alle overige politieke partijen - kunnen leden van de partij geen invloed uit oefenen op het politieke beleid.
En nu gaf hij gisteren aan tijdens een bijeenkomst van de Brexit Party in London (live gestreamed op youtube) dat ze de politiek sterk gaan veranderen. Hoe? Nou, door bijvoorbeeld de House of Lords, die toezicht houdt op de regering etc, af te schaffen. En het Elektorale Komitee dat toezicht houdt of politieke partijen zich wel aan de regels houden, want dat waren toch allemaal Remainers... dus eigenlijk iedereen die toezicht zou houden op Farage mocht hij Leider worden.....

Carlitros | 22-05-19 | 16:57 | 13

@Carlitros | 22-05-19 | 22:08:
Ach ja, vrijheid en zelfstandigheid kost geld. Dan maar je onderwerpen aan een hogere heer. Dat levert je tenminste wat zilverlingen op. Kost weer wat aan vrijheid en zelfbeschikking, plus risico op een nog grotere dictatuur waaraan je niet kunt ontsnappen, maar kniesoor die daarop let. Je kunt je altijd nog inbeelden dat je één van de heren zult zijn i.p.v. de veel grotere groep dienaren.

Heb je nog een antwoord op Wol | 22-05-19 | 21:15 | trouwens? Of sla je moeilijke vragen liever over?

Wol | 22-05-19 | 22:50

@Carlitros | 22-05-19 | 22:08:

Denk dat vooral de vraag centraal staat of het al die mohammedanen waard is. Het is een vrij vijandige religie. En aangezien dat toch neer lijkt te komen op zelfmoord is het antwoord: neen.

Wat de EU nog verder doet is daarmee compleet irrelevant. Zolang de EU ook zorgt voor zelfmoord, moet dat eerst maar eens stoppen. En alle die hier de afgelopen periode zijn gekomen moeten maar weer eens terug.

Dit is anders niet te overleven...

De afgelopen 5 jaar zijn meerdere wijken hier compleet islamitisch geworden. Het is onleefbaar, en gevaarlijk aan het worden.

Anoniemtje | 22-05-19 | 22:57

@Wol | 22-05-19 | 22:50:
Goh, ik was me niet bewust dat jouw opmerking van 21:15 een vraag was gericht aan mij, leek me meer een opsomming van hoe jij er tegen aan kijkt. Maar bij deze, en dit beantwoord ook tegelijkertijd de opmerking van anoniempje.

Ten eerste heeft Farage nog geen manifesto overlegd, dus wat de standpunten en politieke besluiten van hem zullen zijn weten we nog niet, anders dan de UK uit de EU obv WTO. Lijkt me redelijk gevaarlijk, iemand aan de macht helpen zonder dat je weet wat hij gaat uitvoeren zodra hij die macht heeft. En zeker als die persoon aangeeft dat als het aan hem ligt toezichthoudende organen als de House of Lords en Electoral Committee ontbonden moeten worden. Dan zou je je plotseling wel eens onder een grotere dictatuur dan de EU kunnen vinden, denk je niet?

Nog een leuke uitsmijter, ook voor Anoniempje. Weten jullie dat sinds het referendum, waarbij een groot deel van de bevolking koos voor Brexit om de grenzen te sluiten, ondanks de zeer grote daling van immigranten uit de EU, de totale immigratie naar Engeland het hoogst sinds 15 jaar is? Er zijn nl. veel meer immigranten uit niet EU landen naar Engeland gekomen afgelopen 3 jaar.
www.bbc.co.uk/news/uk-47400679

Tel daarbij op dat landen als India (met een moslim bevolking van 200miljoen) al hebben aangegeven alleen een handelsovereenkomst met de UK af te willen sluiten als er Freedom of Movement naar de UK voor hun bevolking tegenover staat, en je zal zien dat het enige resultaat van Brexit een verschuiving van EU immigranten naar immigranten van overige landen zal zijn.

En je vergist je, er is nog een andere optie voor de Brit die pro-Brexit is, nl. de Torie partij, of zelfs Labour onder Corbyn, die de EU wel willen verlaten, maar met een deal. Zoals ook was beloofd door de Vote Leave campagne. Uit de EU, maar met een deal en nog steeds nauwe banden met de EU.

Carlitros | 23-05-19 | 01:27
▼ 10 antwoorden verborgen

Tis maar hoe je ‘t bekijkt:

“Pure” Brexiteers, vermoedelijk voor een “hard-Brexit”, willen helemaal niets met het Europees Parlement te maken hebben.

Dus zij stemmen hoogstwaarschijnlijk niet langs partijlijnen, maar slechts voor een Brexit via een proteststem. En Nigel Farage’s Brexit Party is de ideale manier om dat zo te uiten.
Tel daar dan de 3% van UKIP bij op en je zit op 40%. Dat zal ongeveer de “zekere” Brexit-stem zijn. De rest is gissen, maar zal niet bijzonder veel extra zijn. Want waarom stem je voor het EP indien je uit de Unie wilt?

40% is volgens mij nog altijd een heel stuk minder dan de 51,9% voor “leave” op 23 juni 2016.

Tja..

Kompromat | 22-05-19 | 16:33 | 3

Die andere 60% is toch niet 100% remain? Er zit toch wel een VVD of PvdD bij die meewaait?

sjef-van-iekel | 22-05-19 | 16:35

Is dit jouw variant van "arithmétique hollandaise" of "Trump had geen meerderheid"? Feit blijft, de meerderheid die de moeite nam om op te dagen heeft (wat mij betreft Godzijdank) gekozen vóór een Brexit. Net als Trump won met een absolute minderheid maar meerderheid in het Electoral College. De regels van het democratisch proces zijn gevolgd, de tegenstander (of in mijn zeldzame geval de optie die ik zou kiezen) heeft gewonnen, klaar.

In een normaal democratisch stelsel zou je dan gewoon de beslissing respecteren en vier jaar (of bij zoiets groots als uittreding of toetreding wellicht iets langer) nadat die nieuwe regering of Brexit een feit is geworden kun je alsnog je "do over" krijgen.

Wol | 22-05-19 | 21:35

@Wol | 22-05-19 | 21:35:

Dat Trump volgens het democratische systeem heeft gewonnen en tegelijkertijd de zogenaamde “popular vote” heeft “verloren”, staat buiten kijf. Zo zijn de regels.

Echter, het Brexit-referendum kun je niet op dezelfde lijn stellen; er is namelijk geen juridische verplichting (geen “regels”, maar een raadgevend referendum = geen bindend referendum dus) om daadwerkelijk de EU te verlaten. Het was een belofte. Van politici. Politici en beloftes..

Bovendien, wáár kozen de Britten en Noord-Ieren dan precies voor? De variant (hard-Brexit/soft-Brexit, Noorwegen-model, Zwitserland-model, extra’s als de back-stop et cetera) werd niet aan de kiezer voorgeschoteld. Had wel gemoeten. Want de hard-Brexit is de enige variant waarbij medewerking van- en onderhandeling met de EU niet nodig is, en déze variant heeft de meerderheid van het parlement nu juist verworpen. Overigens is de vraag of de kiezer die voor “leave” stemde ook een hard-Brexit in gedachten had.
Dus hoe groot is dan het democratische gehalte? Hoeveel handelingsbevoegdheid heeft een regering (en een parlement) dan om er een achteraf(!) verzonnen variant doorheen te drukken waarvan zij niet weten of de bevolking dit werkelijk gewild heeft? Een raadgevend referendum is geen blanco cheque.

Het parlement heeft het mandaat van de kiezer via verkiezingen (volgens de regels dus). Maar de Tories hebben na nieuwe verkiezingen – na het raadgevend referendum dus - zetels verloren en zitten daarom nu noodgedwongen in een wankele coalitie met de DUP. Hebben zij dan het mandaat van de kiezer om een vaag raadgevend referendum naar eigen hand in te vullen?
Er is – althans, zo lijkt het – een onoverbrugbare onenigheid in het Britse parlement over onder welke voorwaarden het VK de Unie moet verlaten. Er lijkt voor wélke variant dan ook (hard-Brexit, soft-Brexit) geen meerderheid in het parlement te krijgen.

Het referendum had gewoon nooit op deze manier aan de kiezer voorgelegd mogen worden. Punt.

Maar goed. Ondanks de gebreken die eraan kleven is het Britse parlement het orgaan dat de knoop moet doorhakken. En het moet op één of andere manier toch voor elkaar zien te krijgen om een meerderheid achter een Brexit-variant te krijgen waar tevens de EU mee akkoord gaat of de hard-Brexit variant, waarbij instemming van de Unie niet nodig is.

Vervolgens acht ik het vanwege het uiterst gebrekkige mandaat noodzakelijk dat de kiezer een keuze kan maken in een nieuw referendum of zij de variant die door de meerderheid van het parlement tot stand is gekomen willen om de Unie mee te kunnen verlaten of toch verkiezen binnen de Unie te blijven.

Dat lijkt mij vanuit democratisch oogpunt het meest aantrekkelijke scenario.

Maar goed, Britten en hun stiff upper lip ..

Kompromat | 23-05-19 | 01:10

Neem Nederland eens als voorbeeld.

Brussel schrijft wetten waar de Nederlandse bevolking zich aan dient te houden. Weliswaar via het nationale parlement maar dat maakt geen drol uit.

Brussel dicteert.

Zijn nu álle Nederlanders collectief tegen die wet, inclusief het nationale parlement van Nederland, dan maakt dat niets uit en moet die wet toch in werking treden. Dan kunnen alle Nederlanders hoog en laag springen, ze kunnen massaal protesteren, schreeuwen, en stemmen wat ze willen; het maakt geen enkel verschil. En met die paar luizige zeteltjes in het EP kan Nederland óók niets betekenen. Ik bedoel als de zuidelijke landen en de Duitsers massaal iets willen wat voor Nederland rete-slecht uitpakt, dan is het gewoon helaas pindakaas Nederland.

Dat is geen democratie. Feitelijk ben je overgeleverd aan de grillen van 27 andere lidstaten. Dat bevalt de Engelsen niet, en mij ook niet, en het zou veel meer mensen niet moeten bevallen dat je in feite hulpeloos en tandeloos bent als land en maar moet hópen dat er geen landen de handen ineen slaan en misbruik gaan maken van hun meerderheid in het EP. Een kut systeem is het. Als vrij land moet je dit niet willen, het is een recept voor ongelijkheid op termijn, en ongelijkheid komt altijd voor de ellende.

Dutchbeaurouge | 22-05-19 | 16:04 | 3

Eurofielen noemen wat u hier beschrijft het delen van soevereiniteit..

therealbraindump | 22-05-19 | 16:17

@therealbraindump | 22-05-19 | 16:17: Ja, precies en dat is een giftig eufemisme voor "loop in de pas en lever in wat je hebt, en wat wij willen hebben"

Dutchbeaurouge | 22-05-19 | 18:26

Ik noem het een regelrechte ramp.

Muuke | 22-05-19 | 18:31

Ik lees dat het trollenleger op GS wel een beetje door zn lege argumenten heen is. Boehoe, huilie huilie... de realiteit komt alsmaar dichterbij. We gaan de goede kant op, minder repressie, minder brussel, minder fascisme van Juncker, Macron, Timmerswanz, Rutte, Verhofstadt, In' t Geld... weg met al die dictators. Al die elitaire criminele horen te woren vervolgd voor hun wanstaltige beleid.

Ton8695 | 22-05-19 | 15:59 | 1

Wat een hol gelul...

Spanko | 22-05-19 | 17:27

Mevrouwtje May hoeft geen tweede referendum te organiseren. Dat krijgt ze morgen.

alivandewegenwacht | 22-05-19 | 15:51 | 1

May is als Rutte, Eurofiel. daarom duurt het allemaal zo lang.

HaatbaardKnipper | 22-05-19 | 16:10

Kijk op YouTube nog eens naar de bijeenkomst van gisteren, met ome Nigel, Vaclav Klaus uit CZ en Anne Widdecombe. Die laatste 72 jarige taaie tante fulmineert als Margaret Thatcher. Dik genieten wordt dit. En daar hebben ze geen GeenPeil. Dat wordt tot zondagavond zweten voor het establishment.

alivandewegenwacht | 22-05-19 | 15:49 | 2

.. wel wat meer tijd om creatief met stembussen te zijn.

Jan Passant mk2 | 22-05-19 | 16:11

link please?

Koning BongoBongo | 22-05-19 | 16:11

Wat je ook van de EU vindt, een Nexit en een uittreding uitverkocht Euro is economische zelfmoord zolang onze belangrijkste handelspartner, Duitsland, er in blijft.

Bigi Bana Boy | 22-05-19 | 15:47 | 12

Ik geloof hier dus helemaal niets van. Het is óók in het belang van Duitsland dat de banden met Nederland bij een eventuele Nexit sterk blijven, want Duitsland blijft voor een groot deel afhankelijk van Nederland voor haar import (en wellicht ook export?). België is toch lastiger met de slechtere infrastructuur en om Noord-Duitsland te bereiken is het waarschijnlijk voor veel schepen een stuf verder reizen, dus duurder. En daarnaast denk ik ook niet dat de capaciteit die R'dam biedt, van de één op andere dag opgevangen kan worden door andere Noord-Europese havens.

Ik geloof dus niet dat een Nexit economische zelfmoord is. Ik geloof dat er voor Duitsland alles aan gelegen is om de banden met Nederland sterk te houden en Frankrijk zou daar dan maar mee moeten leren leven. Wellicht dat een Nexit zelfs een motivatie voor Duitsland kan zijn om over een Dexit na te denken.

DolfWeerwolf | 22-05-19 | 16:39

Op basis van welke feiten denk je dat?

van heinde en verre | 22-05-19 | 16:58
▼ 9 antwoorden verborgen


En May gaat voor de 4e keer haar doodgeboren Brexit plan in stemming brengen.

van heinde en verre | 22-05-19 | 15:46 | 1

het is niet eens een plan, het is de zoveelste poging een referendum ongedaan te maken. Mevrouw moet maar eens aan onze lachende mark vragen hoe dat werkt.
"hahahaha", aldus een woordvoerder

Jan Passant mk2 | 22-05-19 | 16:15

Woohoo!
Dit stemt me blij. En hoopvol.
Hoop dat meer landen laten zien dat ze het gedrocht EU niet zien zitten.
Hup, Europa!

Gewone_mevrouw | 22-05-19 | 15:38 | 1

Wat zullen ze ziek zijn in Brussel. Ben nu al aan het genieten.

HaatbaardKnipper | 22-05-19 | 16:12

Tja de benoemde EU leiders zijn allemaal blijven zitten op het pluche na het eerste Brexit referendum, terwijl ze allemaal hadden moeten opstappen en dit duidelijk signaal hadden moeten gebruiken om de EU flink te hervormen.

Dutch_Holland | 22-05-19 | 15:38

Je maakt een echte Godwin als je 6,25% scoort

Arnold Layne | 22-05-19 | 15:32

Waarom wel zoveel aandacht voor Nigel, maar nauwelijks voor Tommy?

am*dam | 22-05-19 | 15:23 | 1

Andere parteih

IkwilJinekwel | 22-05-19 | 15:46

Allemaal te danken aan die fijne democraat en liberaal, Verhofstadt!

FasiscovanJole | 22-05-19 | 15:19 | 1

Ok, 33,33%

FasiscovanJole | 22-05-19 | 15:19

De EU verkiezingen worden gebruikt als referendum, en dat zie ik graag.
Laat Labour alsjeblieft helemaal door het putje gaan..

Wijze uit het Oosten | 22-05-19 | 15:09 | 2

Wel goed dat de EU nog graag wou dat de britten nog meedoen aan de EU verkiezingen....

FasiscovanJole | 22-05-19 | 15:20

We zouden gewoon met Noord-Europa (graag zonder Frankrijk) een soort van EEG moeten vormen en van de extra gelden die dit oplevert lekker naar Zuid-Europa op vakantie gaan. Iedereen blij.

Hypno2050 | 22-05-19 | 15:09 | 3

Precies, eerst Brexit, dan Nexit, en vervolgens samen iets nieuws beginnen.

JackStick | 22-05-19 | 15:23

Frankrijk hoort ook niet bij Noord Europa. Is een failliete knoflookstaat vergeven van socialisten en moslims.

HaatbaardKnipper | 22-05-19 | 16:14

Gaan ze spijt van krijgen. Zie dit wel als een tweede kans voor ze en als het dan zo moet rotten ze maar op.

KielzogGrrrr | 22-05-19 | 15:06 | 5

Ja, heel heel veel spijt. Erg droevig als je niet meer naar BruSSel moet luisteren. Weet je wie ook fan was van 1 Europa onder Duitse knoet?

HaatbaardKnipper | 22-05-19 | 16:16

Duidelijk geen mensen met een echte baan die hier reageren. De handel is de motor van de economie. De EU is niet zaligmakend maar wel onmisbaar.

Spanko | 22-05-19 | 17:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Laat de UK het maar zien. Ik vertrouw Brexit 100%.
En 1 schaap over de dam..
Brussel kakt de socialistische witte onderbroek tot kleurenpalet.
Nivelleren is een feestje? Dacht het niet.
Geen zin in een Macedonische levensstandaard met NL kosten en uitgaven omdat we allemaal "eender" MOETEN zijn.
Naja, oud verhaal. Weet het wel hoor.Je gaat jezelf herhalen, als je al zoveel jaren op hetzelfde standpunt staat, inzake zekere kwesties.
Maar beter een gabber dan een zwabber, za'k maar zeggen.

chicago river | 22-05-19 | 15:03 | 3

Moet je nagaan als meer Netto-betalers vertrekken..... Dag EU.

ikworstelengadouchen | 22-05-19 | 15:06

Straks als de eu een beetje stabiel is nemen we Afrika op en wordt de transfer unie iets groter.. maar alles komt uiteraard terug, met rente!

boerk | 22-05-19 | 15:08

Ik wil best voor mijn salaris in griekenland wekren en mij houden aan hun uren ..
20 uur per week in het zonnetje en de rest van de tijd niks doen...

Henk P | 22-05-19 | 15:50

37% is nog een beetje weinig vindt ik.
Echt iedereen die ik spreek stemt Farage(ok,en een paar LibDem)
Niet omdat ze Farage zo'n getapte kerel vinden maar meer omdat ze dit gezeik en nog meer het tegenwerken van de eu meer dan zat zijn.
Logische uitkomst.

ditotje | 22-05-19 | 15:03

Dat is dus ongeveer 50/50. Brexit + UKIP + half CON + half LAB = precies 50.

WahedPissebed | 22-05-19 | 15:02

whahahaha en onze msm vanaf het brexit referendum maar roeptoeteren dat de Britten massaal spijt van hun brexit stem hebben, hebben ze het alweer mis.

flashforward | 22-05-19 | 15:01

mag ik alle woorden waar brexit staat vervangen voor nexit? o wat zal mijn dag goed zijn

coolgen | 22-05-19 | 15:00 | 1

Voelt u zich zo alleen bij de voedselbank?

botbot | 22-05-19 | 15:48

Goed idee man, zo’n Brexit. British Steel gone tits up today: “British Steel's more recent troubles have been linked to a slump in orders from European customers ‎due to uncertainty over the Brexit process.”

Bigi Bana Boy | 22-05-19 | 15:00 | 5

Jij draait het net zo als onze politici en media doen, je legt de schuld bij brexit en brexiteers, terwijl er staat dat de onzekerheid rond het brexit proces de reden is. De onzekerheid is voornamelijk te wijten aan remainers, die een referendum organiseren zonder een gedegen plan voor beide uitslagen en vervolgens de brexit, waar ze niet achterstaan, moeten uitvoeren. Daar komt nog bij dat de eu dus een “vereniging” is die alleen maar statuten heeft voor de gevallen dingen positief gaan en/of gaan hoe politici verwachten en niet voor de gevallen het anders gaat of tegenzit. Er was bijv. geen plan voor de eurocrisis omdat er nooit rekening mee gehouden is en hetzelfde geldt voor uittreding, artikel 50 was/is een leeg artikel wat ze nu aan het invullen zijn. Dat is gewoon waanzin, als je zo je bedrijf runt ben je binnen een jaar failliet. De brexit kan nog nergens schuldig aan zijn want er is nog steeds geen brexit en de verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet bij de voorstanders.

Capt. Iglo | 22-05-19 | 15:43

Dit komt door de linkse klimaatgekkies. Hier moeten we ons aan uitstoot regels houden van europa. dus minder produceren of duurder produceren.
In india of in china doen ze niet aan milliue regels. plempen alles de lucht in. kost een stuk minder... snap wel dat bedrijven hier wegwillen.

Henk P | 22-05-19 | 15:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik juich ook nog niet, maar ik zou bijna gaan bidden. Hup Brexit!

En dan wij!

jos verstoppen | 22-05-19 | 14:58

De messen om May mee in de rug te steken zijn al geslepen maar ze is een kat met negen levens maar die gaan ook een keer deaud...

eerstneukendanpraten | 22-05-19 | 14:56 | 2

Doe wat meer melk in haar thee.

Pelforth | 22-05-19 | 15:06

wat gaat er veranderen in de eu aanstaande maandag?
helemaal niets!
net als andere verkiezingen gehouden zijn gaan de politieke elite weer gewoon hun gang.
dus meer islam, meer belasting en meer geld voor graaiers.

Rest In Privacy | 22-05-19 | 14:53 | 3

Pleeg dan meteen zelfmoord als je toch zo pessimistisch bent. Je moet ergens starten. Is het nu niet dan is het over 4 jaar wel.

IkWilOokWatZeggen | 22-05-19 | 15:02

@bert.s | 22-05-19 | 17:37: LOL ;)
Ik had ooit in mijn leven best d66 kunnen stemmen. Ooit waren ze best een aardige partij. Ik heb het nooit gedaan omdat ze altijd draaikonten en er nooit iets zinnigs uitkwam. Nu is het inmiddels gewoon een hele enge partij

IkWilOokWatZeggen | 22-05-19 | 17:53

Slecht nieuws voor Hans Brusselmans.

wapster | 22-05-19 | 14:53

Koop goud .
Koop Dollars .
Dit is maar een begin .

likmegaties | 22-05-19 | 14:50 | 3

wij gaan door met de strijd.

Pelforth | 22-05-19 | 15:08

@likmegaties Willem..?

Shareholder II | 22-05-19 | 15:31

bitcoins. dingen zijn niet voor niks de afgelopen tijd gestegen

Henk P | 22-05-19 | 15:50

Junckers, Verhofstadt en al die anderen zullen wel weer hun moment van plezier hebben en weer een vreugdedans doen. Het lijkt erop dat veel Britten de EU met al haar machinaties spuugzat is.

El Rico Grande | 22-05-19 | 14:49

Brexit partij gaat net zoveel waarmaken als elke andere willekeurige politieke partij. Nada, niks, noppes en rien. Verder heb ik er alle vertrouwen in.

Super Vaagstra | 22-05-19 | 14:48 | 2

Misschien wel, misschien niet. Eén ding is zeker: Brexit Party zal gaan & blijven roeren daar waar het allerhevigst stinkt: het Circus Maximus te Brussel vol klaplaven en taxpoetzuigers die zich als teken hebben vastgebeten aan de huiden van Europese natie-staten. En het hoongelach en geschreeuw, als Farage een glasheldere analyse richting de zitbanken en het EP bestuur slingert, zal de afkeer van de EU enkel verder vergroten en versterken. Brussel levert de spijkers voor de eigen doodskist, Farage hamert ze er als debater vervolgens prachtig in. Het worden prachtige tijden.

Grijskijkert | 22-05-19 | 15:09

@Grijskijkert | 22-05-19 | 15:09: jaja, we moeten een dienst oprichten die de Farage-speach-filmpjes van ondertitels voorziet zodat ook de wat minder getalenteerde medeburger het licht kan zien

pomodorus | 22-05-19 | 15:28

niet te vroeg juichen... het is pas woensdag...

tiswireswa | 22-05-19 | 14:47

Ik hoop dat Nigel naast FvD zit straks

Rest In Privacy | 22-05-19 | 14:47

Haha... Go Nigel!

Expertus_Dico | 22-05-19 | 14:46 | 1

Hoezo? Hij wilde eruit. Hij zit er straks vaster in. Omdat ie zijn electie wint. UK gaat er nooit uit. Farage verdient straks weer 20k per maand. Om de trol uit te hangen.
Engeland onderhandelt strooptraag de positie die het wil hebben. Vergis je vooral in Engelsen op dat punt, zou ik zeggen. U betaalt de Brexit kosten. Democratie.. dat betekent helemaal niets.

Shareholder II | 22-05-19 | 15:50

Reactie van de Timmerfrans al binnen?

de Voorzittert | 22-05-19 | 14:45

Dit is de gebeurtenis waar duistere krachten jaren aan gewerkt hebben. Nu begint het te rollen, een grimmige en donkere toekomst staat voor de deur. De EU is niet wat ze voorstellen te zijn. Ze zijn een afleidingsmanoeuvre en de koevoet in dezelfde tijd, ingesteld om chaos te creëren tussen eerlijke mensen. Volgend niveau zal burgerlijke onrust zijn die leidt tot een nog grotere kloof. Politie en leger worden expres buitengesloten door politici om te de-escaleren. En wanneer mensen het uiteindelijk kwijtraken, zal er in alle steden een burgeroorlog uitbreken.

spinselsinjehoofd | 22-05-19 | 14:43 | 3

De EU van Franz ZimmerSchwanz zal de geschiedenis in gaan als het 4e rijk, dat het Driite Reich zal doen verbleken.

Pelforth | 22-05-19 | 14:46

Wat is het uiteindelijke doel dan? NWO?

Forex | 22-05-19 | 16:57

@Forex | 22-05-19 | 16:57: Yep. Een heersende klasse over een tot op het bot verdeelde en vooral angstige bevolking. Dat gaat wel werken.

spinselsinjehoofd | 22-05-19 | 19:12

Working class, dat zijn we toch allemaal? De rest zijn uitvreters.

RickRD | 22-05-19 | 14:41 | 1

Die bij de EU zijn Graaiing Class.

El Rico Grande | 22-05-19 | 14:51

De Brecht partij (anti EU) +3 zetels, LibDems +2 (pro EU) en de Greens +1 (pro EU). De Britten zijn onverminderd verdeeld.

BigKnor | 22-05-19 | 14:41 | 1

Juist, als je Labour en de Conservatives 50/50 inschat op Brexit (wat vrij realistisch is, denk ik) is het precies 50/50 verdeeld landelijk. Erg leuk.

WahedPissebed | 22-05-19 | 15:03

Net even naar de website van die partij gekeken. Kan iemand mij vertellen hoe Farage c.s. de Brexit wil financieren? Wat gaat dit de Britten kosten? Hoe gaan ze het wegvallen van allerlei EU-subsidies organiseren? Etc. etc. Heeft Nigel dan nu wel het lef om in het nationale parlement te gaan zitten of hij gaat opnieuw tegen een riant salaris plus vergoeding in Brussel lopen roeptoeteren?

Mannes | 22-05-19 | 14:37 | 13

@Red shirt | 22-05-19 | 14:55: Wat bedoelt u hiermee? We verdienen altijd met handel drijven. Dat verandert niet. Noorwegen, IJsland, Zwitserland zijn de meest welvarende landen van Europa en ze zijn geen lid. U kunt beter zeggen dat we, ondanks dat we economisch een topland zijn, niemand daar hier iets van merkt. We hebben minder te besteden dan de Fransen, Belgen, Duitsers, Skandinaviers etc. maar economisch zijn we DE topper. De anderen merken het wel: NL betaalt! Ze dreigen zelfs aan onze pensioenen te komen en die staan al onder druk door de geldpersen en de lage rentes.

Angélica de Sancé | 22-05-19 | 15:08

Even los van eventuele voordelen voor de economie: de Britten zijn één van de grootste netto betalers binnen de EU. Die subsidies is een douceurthe vergeleken met wat ze betalen

Hetzelfde zag je afgelopen dagen hier in Nederland: juichverhalen over binnengehaalde Europese subsidies. Dat we dat veel beter en goedkoper zelf zouden kunnen doen indien nodig wordt er niet bij verteld. En dan heb ik het nog niet over de enorme bureaucratie in Brussel die eerst ons geld afroomt en de enorme bureaucratie binnenslands om het geld binnen te halen.

5611 | 22-05-19 | 15:14

@Angélica de Sancé | 22-05-19 | 15:08: Ik zag in het ED een onderzoek van Bertelsmann voorbijkomen wat aangaf dat Zürich van alle Europese regio's het meest profiteert van de EU, nog voor Brussel. Ik kan de bron bij Bertelsmann helaas niet direct vinden.

5611 | 22-05-19 | 15:17
▼ 10 antwoorden verborgen

Labour was the party of the working class. Van Farage hoeft de working class het ook niet te verwachten.

BigKnor | 22-05-19 | 14:37 | 1

Labour is al 20 jaar niet meer die partij, net als de PvdA in Nederland. Die mensen weten gewoon niet meer wat ze nu wél moeten stemmen. Dan maar Brexit, die hebben in ieder geval nog geen oorlog gestart.

WahedPissebed | 22-05-19 | 15:05

Die chaos is door Merkel en Rutte veroorzaakt die buiten Tusk en eu parlament een regeling troffen ivm, opvang van ""vluchtelingen""
en daarmee Cameron voor het blok gezet hebben.
En dit tegen elke EU wetgeving in.

Bron: Arte doku.

joppo0 | 22-05-19 | 14:35 | 2

www.youtube.com/watch?v=20vztBi6xS0
inside europe 10 years of turmoil
Dit is de bewuste aflevering nr.3 verder is nog vermeldenswaardig dat in 2018 er 7 illegale asielzoekers succesvol zijn uitgezet in Griekenland en weer terug in Turkije zijn. Ik geloof dat de deal van Mark Rutte en Angela Merkel 5 of 6 Miljard euro was, dus per uitgezette illegaal 714 Miljoen aan kosten.

Beroep = Boerenlul | 22-05-19 | 15:18

@Beroep = Boerenlul | 22-05-19 | 15:18: van de eerste 714 Miljoen kan je niks zeggen!

Henk P | 22-05-19 | 15:51

Weg met die Euroversbende!

WitteGrunneger | 22-05-19 | 14:30 | 1

rEUversbende.

kwark001 | 22-05-19 | 14:32

Weer een bewijs dat de zuigende, zeurende "progressieve" 5-jarigen NIET voor het volk spreken, alleen voor henzelf.

Reagurend_Nijlpaard | 22-05-19 | 14:29

Go Farage! Go!

WitteGrunneger | 22-05-19 | 14:29

Het volk belazeren doe je maar één keer.

kneuterzak | 22-05-19 | 14:28 | 1

In Groot-Brittannie misschien maar hier lukt het Rutte keer op keer op keer op keer...

Angélica de Sancé | 22-05-19 | 14:35

In Brussel vrezen ze dit het meest: een zegevierende Nigel Farage, die dan ook nog enkele maanden in het EU-parlement zijn 'statements' kan maken. Een bevestiging dat een 'harde Brexit' gevraagd wordt, voor de tweede keer zelfs. Dat betekent dat de Britten geen tientallen miljarden op tafel leggen voor de graaiers, zoals May wel wilde doen. Zo spelen ze alsnog quitte: ze kregen het mes op de keel en nu valt de EU in datzelfde mes! I'm really enjoying this!
Verhofstadt aan de seroxat,
Juncker steeds drunker,
En Frans maakt geen kans!

Angélica de Sancé | 22-05-19 | 14:26 | 3

Oh, wat hoop ik dat dat lukt zoals u dat hier schetst.
Ik vrees echter een paar vuile truuks die de wereld nog maar zelden zag waardoor de hele operatie alsnog strandt. Of ben ik nu teveel een lamme hollandse kikker die al veel te lang in de kookpot dobbert en het al zovaak mis heeft zien gaan met referenda dat hij geen hoop meer koestert?

elfenstein | 22-05-19 | 14:49

@elfenstein | 22-05-19 | 14:49: Organisaties ontstaan, groeien, bereiken de top en dan gaat het altijd bergafwaarts. Alleen zeer goed functionerende organisaties kennen een platform i.p.v. een top. De EU is een monsterverbond van goedwillende landen, profiteurs en ondemocratische baasspelers (Macron, Merkel) Dit kaartenhuisje gaat instorten en dan krijgen we de oude handelsbetrekkingen terug van de EEG. Dan kunnen alle landen vanuit hun eigen kracht werken en handel drijven. Zo stoppen de geldstromen, blijven onze pensioenpotten vol en lijden de knoflooklanden niet onder de zware druk van de te sterke munt. Ja, dit wordt een ommekeer! Geniet van de voorpret!

Angélica de Sancé | 22-05-19 | 15:03

@elfenstein | 22-05-19 | 14:49: Ik denk dat Farage alleen hoeft te zorgen dat hij geen Pim wordt, er zijn er genoeg die zijn bloed lusten op het moment.

pickalilly | 22-05-19 | 15:41

Heb ik dus perongeluk niet opgelet, ik dacht dat Nigel naar de klote was, persoonlijk failliet, gescheiden, geen huis meer en alcohlist met lulverhalen.... was het nu een truc, of echt? www.dailymail.co.uk/news/article-5184...

hetgingperongeluk | 22-05-19 | 14:24 | 1

Haha klik ik op die link te lezen en dan krijg ik eerst weer eerst een prachtig sgerm dat de pagina koekies gebruikt. Een erfenisje van de eu. Maar voor die Engelse helden niet lang meer :)

Almereraar | 22-05-19 | 14:35

Blijkbaar is de steun voor een Brexit nog onverminderd hoog. Iedereen denkt dat een tweede referendum een remain zou opleveren, dat is helemaal niet zeker dus.

sprietatoom | 22-05-19 | 14:24 | 2

Klopt, maar papier is geduldig ...

Schulzie | 22-05-19 | 14:27

Ok en weet iemand hoe het in Oostenrijk gaat met de peilingen?

Wim187 | 22-05-19 | 14:21

Hoeveel eusceptische zetels namens GB worden dat in Brussel? Juncker had ze beter laten gaan, nu wordt het vier jaar lang naar harde kritiek luisteren !

KlauwnBassie | 22-05-19 | 14:20 | 1

5 jaar toch?

Rest In Privacy | 22-05-19 | 14:25

De Tories op 7%.... was de laatste verkiezing voor het Parliament niet een poging van May om de positie van de Tories te verstevigen? En dat liep toen een beetje mis...
Nu zijn de Tories gewoon gePvdA'ed in een jaar tijd.
Het kan verkeren...

Nuchternederland | 22-05-19 | 14:20

dat wordt weer geweldige footage van Nigels rants in het EP. Hoeveel zetels zou hij winnen, als ook kiezers buiten de UK op hem zouden mogen stemmen?

3Xniks | 22-05-19 | 14:18

leuk maar wordt dit straks geen Engelse LPF? ik hoop van niet, en hoop dat ze nationale verkiezingen gaan winenn ook! Ook heel benieuwd of Tommy Robinson het red.

ikworstelengadouchen | 22-05-19 | 14:18 | 1

Nee hoop dat Nigel wel de kans krijgt om te regeren en dat hij niks gezegd heeft over dierenrenten ofzo...

Almereraar | 22-05-19 | 14:38

Het gemanouvreer , touwtrekken en uitstellen van BREXIT door May heeft zowel de Tories als Labour de kop gekost. Op 22 mei , een dag de verkiezingen waaraan het Verenigd Koningrijk eigenlijk niet aan had moeten deelnemen, moet British Steel Limited de poorten sluiten : British Steel insolvency endangers 5,000 jobs www.bbc.com/news/business-48365241

rmstock | 22-05-19 | 14:17 | 2

"British Steel, the country’s second largest steel producer, has collapsed after failing to secure emergency government funding, jeopardizing some 25,000 jobs, Britain’s Official Receiver said on Wednesday. The fact that the British Parliament intentionally failed to deliver a "BREXIT" from the European Union kept foreign Investors - who could have saved the company -- away from the steel giant. Investors knew that arbitrary and capricious EU pollution rules were wiping the company out, and as long as Britain remained in the EU, the company had no chance to prosper." halturnerradioshow.com/index.php/en/n...

rmstock | 22-05-19 | 14:28

@rmstock | 22-05-19 | 14:28: Mooi moment, nu krijgt brexit de schuld. Ik was uit hoofde van werk zo'n 15 a 20 jaar geleden bij diverse staalbedrijven in Europa kind aan huis. Bedrijven als VoestAlpine, Dillinger Huttewerke, SSAB Swedish Steel, Hoogovens en ja ook bij BS Teeside en Llanwern Works. Mijn god wat een achtergebleven zooitje waren die 2 Engelse vestigingen vergeleken bij de continentale bedrijven. Oud, vervallen, inefficient etc.. Geen nieuwe technologie en dus alleen bulk staalproductie voor BS en dan concurreer je met China en Zuid Amerikaanse landen.
Het verbaast me enorm dat BS het nog zo lang heeft uitgehouden. Daar moet staatssteun ingegaan zijn maar het houdt een keer op.

Toeja | 22-05-19 | 14:37

EU - democratie? Brexit duurt al hoe lang? Scientology of de Islam vaarwel zeggen is makkelijker....

Toeja | 22-05-19 | 14:16

Referendums. Dat zou in meer democratieën moeten voorkomen!

Tuinhekje | 22-05-19 | 14:15

37% wil een hard Brexit. De rest wil een deal Brexit of Remain. Zo'n 63% dus. Ik snap het feestje niet.

Komt bij dat Farage en consorten daar gewoon gaan zitten nietsen zoals altijd. Beetje brallen en tel je winst.

Kost wat en je hebt er niets aan.

Laat Farage maar meedoen met landelijke verkiezingen en verantwoordelijkheid nemen.

Maar dat gaat hij niet doen.

Andrew Deen | 22-05-19 | 14:15 | 5

Minimaal 40% met UKIP erbij en dan is het nog de vraag hoeveel brexiteers voor het fatsoen op 'hun' partij stemmen. Maar het is maar net wat je in de cijfers wilt zien nietwaar?

Eppo | 22-05-19 | 14:36

waar komt die 63% vandaan? Alsof alle andere engelander partijen zo eensgezind zijn.

Almereraar | 22-05-19 | 14:41

@Superior Bastard | 22-05-19 | 14:26: Heb je de memo niet gekregen? Je moet confetti inslaan in plaats van reaguren jonguh!

Kapitein Stijlvol | 22-05-19 | 14:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch is het ze wel weer gelukt om die hele Brexit over de EU-verkiezingen heen te tillen. Dat dan weer wel, maar redden zullen ze het niet.

JackStick | 22-05-19 | 14:14

Nou de term "proteststem" kent geen beter voorbeeld dan de EU verkiezingen in Britland 2019.

EUroscisten als Timmermans, Junckers en Verhofstadt zullen hier slapeloze nachten aan overhouden. Het recalcitrante jongetje Britland veranderd nu in een treiterende puber die straks in de EU-parlement even voor flink wat stemming gaat zorgen.

litebyte | 22-05-19 | 14:11 | 5

@Superior Bastard | 22-05-19 | 14:12:
Peildatum Brexit referendum was juni 2016......... niet een poll van 22 mei 2019!

Fatwabuster | 22-05-19 | 14:53

@litebyte | 22-05-19 | 14:14: Ik denk het niet. Ook onder de Labour- en Conservatieve kiezers zullen nog steeds een hoop brexitvoorstanders zitten.

5611 | 22-05-19 | 15:28
▼ 2 antwoorden verborgen

40% van GB is dus voor een Brexit. Een dikke minderheid.

Superior Bastard | 22-05-19 | 14:10 | 3

Zwart- wit gelul in de ruimte Sup Bas. Laten we gewoon even wachten tot zondag om dan te zien hoe de poppetjes verdeeld worden. Daarna nodig ik je graag uit voor een verdere inhoudelijke discussie.

dorstig! | 22-05-19 | 14:37

Volgens mij was het 2 jaar geleden toch een meerderheid die voor de brexit stemde, dus een 2e referendum is gewoon tegen alle democratie in en zou gewoon verboden moeten worden! Het volk heeft hun stem uitgebracht
en was het referendum bindend, dus uit de eu, NU!

Ronnie D. | 22-05-19 | 14:42

Wat stelt die 40% van je dan voor? 40% van alle britten is een ongehoorde democratische meerderheid. Bijna een absolute meerderheid onder de gehele bevolking. WOw. Oh, en als het 40% van het electoraat is dan is het een nog veel grotere overwinning, de grootste partij komt zelden boven 30% en dan zijn ze allang de grootste van het spel.
Welk cijfer hoort er dan bij de remainers, uitgedrukt in dezelfde grootheid als die 40% Dát willen we weten.

elfenstein | 22-05-19 | 14:54

heeft die Brexit-partij wel een plan hoe ze dat precies gaan doen? Of gaan die gewoon voor no-deal ?

Ballenman | 22-05-19 | 14:10 | 2

Die gaan in eerste instantie zorgen dat de kiezer krijgt wat hij wil, uit de EU.
Daarna wordt het toch een chaos en moddergooien, het traineren en treiteren van de EU kan dan pas écht beginnen en gezien hun opstelling in dit alles gaan ze voor maximale vernedering om andere nexit/italexit/spaxit/ verweggistaxit kandidtaten een maffioos aandoende waarschuwing te geven:
Waag het niet om uit la famiglia te stappen, we maken je he-le-maal kapot en doen nooit meer zaken met je.
Tenminste, als ik de berichten van de remoaners zo lees. Bedenk dat die dreigende taal over alles wat foutgaat na de brexit voorkomen kan worden als de EU zich maar eens netjes democratisch, open en verbindend zou opstellen. Die rampscenario's worden tenslotte uitgevoerd door de EU, de Britten willen wel onderhandelen over tradedeals maar zo te horen aan junckie & co zit dat er niet in en moet het hoe dan ook een puinhoop worden.

elfenstein | 22-05-19 | 15:00

Brexit it is.

Stijlicoon | 22-05-19 | 14:10

Toch ook weer 48% van de stemmen voor Remain partijen, met het restant van de stemmers die blijven hangen bij de Tories, die waarschijnlijk ook gewoon voor Remain zijn is er gewoon een meerderheid voor Remain op basis van deze poll.

Die 41% zijn de hardcore Brexiteers en het betreft een minderheid. Zorgwekkend zeg.

RandomAct | 22-05-19 | 14:09 | 5

Een partij met twee meningen? Ook al verdeel je Tories door het midden of grotendeels aan Brexit, nog steeds minderheid Brexit.

RandomAct | 22-05-19 | 14:24

Ah, een demagoog. Weer eens wat anders.

Pedronegro | 22-05-19 | 14:38

Deze is heel simpel:
Ga dan stemmen met je luie aarsch. Doe je dat niet en blijf je thuis dan telt dat als "geen commentaar" en beslissen de wel geinteresseerden voor je.
Democratische meerderheid is democratische meerderheid, wat begrijp je daar niet aan? Een stem op tories is geen stem voor remain zoals terecht opgemerkt hieronder. Gezien de besluiteloosheid en geklungel van de twee grote partijen zou ik bijna zeggen dat al die stemmen ook onder "geen commentaar" vallen. Hadden ze het maar moeten regelen met elkaar, het referendum was duidelijk, doe dat dan ook anders ben je als democraat geen flikker meer waard. Cons of Labour alike.

elfenstein | 22-05-19 | 15:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch mooi om in nog geen 6 weken de hele politieke kaste van Albion in hun hemd te laten staan.

Deflatiemonster | 22-05-19 | 14:08

Nou maar hopen dat onze vast geroeste VVD stemmers eens keer over hun eigen schaduw heen kunnen stappen en kiezen voor wat goed is voor NL i.p.v. multinationals. Dit blijkt tot op heden nog een behoorlijke opgave...

Herr_Kalashnikov | 22-05-19 | 14:08

Tijd voor een revolutie?

Tishetnetnie | 22-05-19 | 14:07 | 1

Die komt, daar ben ik zeker van.

pickalilly | 22-05-19 | 16:05

Ik ga aandelen milkshake kopen, want hier kunnen de lefties echt niet tegen.

NaughtiusMaximus | 22-05-19 | 14:07 | 2

Je kan beter aandelen nette pakken kopen, want met zo'n milkshake in je nette pak moet je een nieuwe kopen.

Osdorpertje | 22-05-19 | 14:49

Of stukken Braziliaans regenwoud dat gekapt wordt voor soja-plantages

vansuyle.com | 23-05-19 | 04:13

Waar kan ik aandelen milkshake kopen?

Deflatiemonster | 22-05-19 | 14:07

Nou wij nog

roy3573 | 22-05-19 | 14:05 | 2

Ik denk dat die cijfers (nationaal) ook zomaar voor FVD kunnen gelden.... heeft Baudet wel genoeg kandidaten op zijn EU lijst?

Keyboardspeler | 22-05-19 | 16:14

What a time to be alive... Voor het eerst heb ik echt het gevoel dat er wat gaat veranderen in Europa.

biermarinier | 22-05-19 | 14:04 | 3

Ja klopt, elke dag duizenden uitvreters erbij.

kwark001 | 22-05-19 | 14:05

De chaos is na donderdag helemaal compleet........... ze mogen May bedanken voor dit idiote zwalkbeleid!

Fatwabuster | 22-05-19 | 14:04 | 2

Oude partijpolitieke spelletjes voortrekken op landsbelang. Dan krijg je dit.

Deflatiemonster | 22-05-19 | 14:06

Zondag neem ik aan of mogen die Engelsen wel de uitslag bekent maken?

ditotje | 22-05-19 | 14:45

Blijft een goed idee om EU verkiezingen te gebruiken als referendum.
Niet eens een inlegvelletje nodig als de uitslag niet bevalt!

Monkey Cabbage | 22-05-19 | 14:03 | 1

Er is geen beter idee

pickalilly | 22-05-19 | 16:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com