Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GayStijl Guide to the #ESF19 Songfestival part II!

#Itstime for Eurovision Halve Finale 2 met DUNCAN LAURENCE

Ajax-fans vandaag massaal op het Museumplein om het landskampioenschap te vieren en de persoon met kaakklem toe te zingen. Misschien kunnen zaterdag de holebi’s op het Koningsplein dansen om Duncan’s Europese kampioenschap te vieren. Hopelijk is het volgend jaar dan in magisch 2-020 zonder toespraak met kaakklem. Het zou zomaar kunnen. Dus, wat heeft Euroviz vanavond in petto?

1 - Armenië
Uit het land van vorig jaar overleden Charles Aznavour komen wonderbaarlijke strotjes. Deze dame is ook goed te pruimen. Ze is een soort kleinteentje die met haar zevenmijlslaarzen en veel geschreeuw via de kruimeltjes de finale probeert te vinden. We denken dat de koek al op is voor ze daar geraakt.

2 - Ierland
Dit land is nog steeds recordhouder winnen op dit door Johan Derksen verguisde festival. De tijden van het homokontje van Johnny Logan zijn echter vervlogen, dus proberen ze het nu met een dame in rood leren jurk. Daarin moet ze de bar op kruipen van een jaren 50 milkshake bar uit Amerika. Helaas, is deze dame meer van de milkshakes en niet echt een Flepke Zonderland, dus dat zorgt mogelijk voor het hoogtepunt van de avond. Liedje is trouwens geschreven door Hollanders, best iets om je voor te schamen.

3 - Moldavië (bij Roemenië linksaf)
Deze jaren 80 ballade heet Stay en dat zal ze naar verwachting ook doen. Lekker in deze halve finale blijven hangen. Laat u echter geen zand in de ogen strooien, want de 'kunst' die geprojecteerd wordt op de achtergrond, is reeds opgenomen. Daarom bewegen de handjes ook zo snel, dat het niet meer menselijk is. Oftewel, iedereen wil wel een vriendin met van die vlugge vingers.

4 - Zwitserland
Dit onderbroekenmodel dat ook de Duitse Voice of zoiets heeft gewonnen, mag een soort Despacito opvoeren. Volledig Zweedse productie, dus zo uit de doos en dan zelf in even in elkaar draaien. Het klinkt hip, maar wij voelen hem niet. Het enige wat tof is aan deze gast, is dat hij vroeger stenen stapelde voor metselaars. Als het hier niet lukt, kan-ie altijd nog naar Trumpcountry en helpen met een muurtje.

5 - Baltisch land
Waar Zwitserland nog voor prefab ging,  gaat dit land voor echte anonimiteit. Het verschil tussen neutraliteit en nietszeggendheid is nog nooit zo mooi in zes minuten gedemonstreerd. Dit lied lijkt wel een half uur te duren en dan heet het ook nog Carousel. Om kotsmisselijk van te worden. Neemt u wel een pepermuntje achteraf?

6 - Roemenië
Zoals al vaker gezien tijdens Eurovisie zit het Transsylvanische bloed diep bij de Roemenen. Waar ze in Amsterdam het geld uit je tas zuigen, zuigen ze hier gewoon in het algemeen. Een Canadese zangerette maakt spastische bewegingen, omdat de lampen te fel zijn en omdat ze al 24 uur geen maagden in de nek heeft gevoosd. Als kers op de appelmoes zijn er nog twee geile dansertjes in de achtergrond die het borststuk uit hun blouson hebben geknipt. Fashion forward noemt men dat in de Karpaten.

7 - Denemarken
Een ijsdanseres die vrouwtje theelepel nadoet. Het is weer eens iets anders. Hopelijk kijkt Femke ook en kan ze even tot rust komen na haar uitfluitconcert vandaag. De wereld is namelijk mooi en volledig multicultureel. Vrouwtje theelepel klimt namelijk niet alleen met de brandladder de stoel op, ze neemt ook van elk ras en soort eentje mee de trap op. Een soort Stoel van Noach, zeg maar. Mocht Tel Aviv de zondvloed ondergaan tijdens dit chanson, dan weten we zeker dat de wereld voortgaat als een zacht ei.

8 - Zweden
Wist u al dat het in Zweden verboden is om commentaar te hebben op zekere overtuigingen? De dochter van voormalig Zweeds deelneemster en operazangeres Malena Ernman (zie) Greta Thurnberg -Kid you not-, betovert de hele groene wereld met haar klimaattoespraken. In deze traditie zien wij ook deze inzending vol mierzoete Zweedse soul pop. Een voormalig hardloper die eerst niet op school geaccepteerd werd omdat hij niet Viking genoeg was, aldus hijzelf, is toen maar zanger geworden en zingt met de Zweedse Weather girls dat het te laat is om lief te hebben. Dat vond IJsland ook, alleen verkondigden die wat directer dat haat moet zegevieren. Een zeer complex Stockholms verhaaltje. Schijnbaar de grootste bedreiger van Duncan.

9 - Oostenrijk
Vrouw met smurfenblauw haar in een pakje dat je moeder aanheeft als ze de caravan nog snel even uitsopt voordat papa hem aan de trekker hangt, zingt een zeer gevoelig lied. Het heet You (in het Duits Du) en dat wordt heel vaak herhaald. Als je het sneller afspeelt, dan blijkt het gewoon een potje jodelen te zijn. Ze schrijft alles helemaal zelf, en dat maakt deze Mireille Matthieu uit de Alpen geloofwaardiger dan sommige andere performers.

10 - Kroatië
Deze opvoering lijkt als twee druppels precum op autodrop. Het zou verboden moeten worden. Mannen in witte pakjes met gouden vleugeltjes en een geweldig strotje, Pim Fortuyn staat op uit zijn graf. Daar moet je bij zijn, dat moet je doen. Het is goede zang, maar als Sienekes repertoire goddelijk is vergeleken met je liedje, dan blijkt deze engel slechts klatergoud. Klateren van pissen naast de pot in een ranzige darkroom. Burp.

11 - Malta
Dit eiland dat de laatste jaren in het nieuws de concurrentie aanging met Lampedusa, stuurt een Milli Vanilli-zangeres die zingt over een Kameleon. Volle kracht vooruit denken we dan. Maar de Real Milli Vanilli staat achter de schermen opgesteld en is de inmiddels volwassen ex-winnares van het jeugd songfestival. Deze zangpiet, hoor je wel, maar zie je niet. En daarmee vinden we dit gewoon annoying en alleen leuk voor Nickolodeon-kids.

12 - Lee Towers
Nog een Baltische god, deze neemt het saaiste optreden voor zijn rekening van het hele gebeuren. Hij is boomlang, IT project manager, en kan best hoge piepjes produceren. Hij wil met de leeuwen meerennen. Wij vermoeden echter dat de leeuwen daar helemaal geen zin in hebben. Wel in dit stukje Litouwse lendelap. Omnomnom.

13. Rusland en Krim
Sergay mag voor de tweede keer meedoen voor het land van Lenin, Stalin en de Romanovs. De vorige keer zong hij Donder en Bliksem, en dat lijkt deze keer ook in de lucht te hangen. Hij is nog doller op zichzelf dan Gordon en Sjonnie de Mol, dus drie keer raden wat zijn act is? Er zijn wel ACHT Sergays te zien die allemaal  nat worden, zodat de biceps en triceps tijdens deze schreeuw om aandacht nog beter uitkomen. Oekrainë had dit jaar eigenlijk moeten winnen met een weldegelijk geile act, maar omdat de Oekraïense zangeres geen uitspraak over de Krim wilde doen, viel dit in het water. Hopelijk gaat deze pathetische act met slecht lied ook diep onder water. Als een kernonderzeeër langs de Fjorden.

14 - Albanië
Eindelijk een wijf met ballen dat ook nog weet hoe ze haar huigje moet laten trillen. Lekkere tattoos, de betere versie van je moeder op de camping, en veel goud en zwart. Ze verkoopt high fashion in Tiranana, en zingt een mopje. Het lied is wat dramatisch en gaat over de identiteit van de Albanezen. Ze verzoekt ze allemaal om terug te komen naar mama, zodat ze ze kan troosten met een zachte knuffel tegen haar jopen. Who’s your daddy?

15 - Noorwegen en Lapland
Kunt u joiken? Dat is zingen als een lap. Een trio dat het heel zwaar heeft gehad in het leven, gaat deze zangvorm demonstreren en combineren met heel veel gejatte riedeltjes en rifjes. Waarom hadden ze het zwaar? Een is gay, een is dik en een is Laps. Wie van de drie had het het zwaarst, vindt u? Wij weten nu eindelijk waarom sledehonden janken, omdat dat gejoik van die Lappen echt niet prettig is. En dan is het ook nog zo fucking koud. En dan zwemmen er ook nog van die albinodolfijnen met Russische go-pro’s om hun nek heen. Het is gewoon K3, 3x kudt.

16 - Holland
Drunken Laurence gaat dus even winnen. Zaterdag welteverstaan. Van Rossem vond het allemaal niks, maar hij kende de rest nog niet. Onze bi-sex gozert is gewoon geloofwaardig en nog lekker onbespoten. Of hij over vijf jaar nog steeds leuk is, weten we niet. We wensen hem een mooie internationale carrière, zodat-ie niet verstikt gaat worden door Hollandse glamour. Hij ziet het leven als een speelhal, waar Ilse de Lange het balletje in de roulette gooit. En vraag maar aan Waylon wat dan je kansen zijn. Of je speelt volgens haar regels, of je verliest je aan makkelijkere manieren om je extase te halen. Onze boy is te nuchter, mooi.

17 - Noord-Macedonië
Ook deze lady in green is terugkerende artiest. Maar het is voor het eerst dat ze onder eigen naam mogen meedoen. Voorheen was het nog the country formerly known as FYROM. Ze recyclet de spiegels van de Russische Sergay, alleen wordt zij niet nat tijdens het zingen. Bij haar is het meer een passpiegel, zodat ze goed kan zien of ze niet een gekke kont krijgt in deze jurk. Ze zingt dan ook over vrouwentrots. Je mag gewoon lekker je eigen ikje zijn als vrouw en je hoeft je niks te laten vertellen. Waaromis ze dan toch zo onzeker met al die spiegels? Anouk, Tamara, Tamara, Anouk. En nou stoppen met janken.

18 - Azerbeidzjan
Reserve-Turkije gaat samen met San Marino vechten voor de twaalf punten uit Nederland, België en Duitsland. De zanger heeft hartproblemen en meet dat groot uit op het podium. In Baku heeft het hospitaal robots overgenomen uit de Nissan-fabrieken in Hiroshima uit de jaren 80 en die verhelpen daar nu de hartverzakkingen. Als giller van de avond, is hij ook nog verkleed als een kruising tussen Robin Hood en Peter Pan en bestond zijn publiciteitscampagne vooral uit naaktfoto’s die lekten. Dat was rijkelijk laat, want onze Duncan had zijn enige echte homokontje allang aan Europa laten zien. Operatie mislukt.

Reaguursels

Inloggen

Je gaat toch een beetje naar ongecompliceerde hardrockgezelligheid met een biertje verlangen.

kloopindeslootjijook | 17-05-19 | 16:05

Ierland, twelve points

nednied | 17-05-19 | 10:08

Amazing!

batvoca2 | 17-05-19 | 07:44

Nadat Oekraine won met een Godwin - wat overigens VERBOTEN is - kijk ik Eurovision nooit meer. Ziekelijke propaganda.

Mozes Langebroek | 17-05-19 | 03:56

Top festival. Helemaal Europa.
Duncan heeft veel concurrentie. Wordt een thriller zaterdag. Leuke show.

Shareholder II | 17-05-19 | 01:52

Waar moeten we volgend jaar in mei het songfestival houden in Nederland?
Als alles meezit... kunnen we dit in Zandvoort doen.

sociaal_econoom | 17-05-19 | 01:48 | 3

Amsterdam Beach ? Nee joh. Femke wijst de RAI aan, denk ik.

Shareholder II | 17-05-19 | 01:53

Ik denk Ahoy in Amsterdam Zuid-West.

Ruimedenker | 17-05-19 | 02:34

De grotten in Maastricht: Amsterdam caves
New York: New Amsterdam. Ow, wacht..

Frau Merkel | 17-05-19 | 05:38

Ik sluit af met deze laatste bijdrage voor alle reaguurders die deze avond moedig doorstaan hebben, het is volbracht mensen !
.
www.youtube.com/watch?v=siO6dkqidc4

De Briemusketier | 17-05-19 | 00:01 | 1

Doet me denken aan vroegah. Toen Nacho in de late uurtjes nog muziek deelde. Helaas mocht dat toen niet meer. Was ook wel iets andere muzak. Maargoed who cares rond middernacht...... Oja Jeuris kerde wel....... Alles was vroeger beter.

c.onjo | 17-05-19 | 05:27

Hmmm ze kunnen er beter een wedstrijd “wie kan het slechtste zingen” van maken. Hou je het tenminste nog spannend.

moetnoggekkerworden | 16-05-19 | 23:51 | 1

eurovisie rotte tomaten gooi festival.
en de winnaar is die de meeste tomaten naar zich toe gegooid krijgt
Theze are ze rezulst of the German jury
The Netherlands 12 Tons
Klinkt goed!

captain-caveman | 17-05-19 | 00:13

Vernam dat Duncan door is voor The Netherlands. Mooi! Moest wel, want hoorde ook dat het meeste niet eens om aan te horen was?

Jan, Leiden | 16-05-19 | 23:47

Zeer goede performance van Duncan Lawrence en visueel vind is de act zeer fraai vormgegeven. Een pareltje. NL gaat het songfestival dit keer echt winnen.

Gravin v Kippenbouth | 16-05-19 | 23:46 | 2

Ik help het je hopen Gravin. Qua performance was Lawrence misschien wel de beste van beide halve finales. En dat met kanttekening dat ook hij niet helemaal zuiver was in het begin van zijn nummer.

keestelpro | 16-05-19 | 23:49

Pareltje? Sorry hoor, maar ik vind het een waardeloos kutnummer. Er zit nix, maar dan ook werkelijk he-le-maal nix bijzonders in. Geen opvallende tekst of melodie, rifje, tempo- cq themawisselingen, nix, nada, niente. Eén lange monotone ellende. Ik hoop echt voor u dat ie wint, Gravin, maar ik zie en belangrijker, hoor het echt niet.

Kinkfactor | 17-05-19 | 02:07

OT. Ondertussen zwijnt een andere Nederlander vanavond weer eens en wordt op de laatste speeldag van de Premier League Darts nummer 1 en pakt effe een premie van 20.000 eurootjes.

Jan Leul | 16-05-19 | 23:24

Die Duncan gaat het nooit winnen achter zijn pianootje.

24^7 | 16-05-19 | 23:15 | 4

@Jan Leul | 16-05-19 | 23:17:
En Theo er naast met de sambaballen!

De Briemusketier | 16-05-19 | 23:21

@De Briemusketier | 16-05-19 | 23:21: Kijk ze bij Jeroen P. zitten de bruinmarcheerders.

24^7 | 16-05-19 | 23:25

Ik snap die bal nog steeds niet..

Shareholder II | 17-05-19 | 01:56
▼ 1 antwoord verborgen

Jan Smit die afzwaait met: "De Ballen.."
Ik ga er vanuit dat de AvroTros hem hierop gaat aanspreken. Wal-Ge-Lijk sujet is het, die Jan.

Whisper | 16-05-19 | 23:15 | 2

Ook zonder genoemde uitspraak kan ik onderschrijven dat Jan Smit een walgelijk sujet is.

klamme.vla | 17-05-19 | 00:30

Jantje moet wat meer zuipen a.s. zaterdag. Komt goed.

Shareholder II | 17-05-19 | 01:48

Dat orgeltje.... geweldig.

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 23:18

Azerbeidjan gaat dit winnen. Met grote overmacht.

Mark my words.

Whisper | 16-05-19 | 23:12 | 3

Genoteerd. Dank.

threeheadedmonkey | 16-05-19 | 23:15

Vlak San Marino niet uit vriend..

Shareholder II | 17-05-19 | 01:58

Laat Mark er even buiten. Ik heb net gegeten.

Frau Merkel | 17-05-19 | 05:38

NL weer tweede. Net als in '74.

jacobh-59 | 16-05-19 | 23:10 | 2

En in 1978, 2010

Jan Leul | 16-05-19 | 23:16

Ik heb em derdes of vierdes nu. Kut. Maar ik gun de Dunc den zege.

Shareholder II | 17-05-19 | 02:03

Als tweede geplaatst, niet slecht.

R. Skickr | 16-05-19 | 23:09 | 3

P2!

keestelpro | 16-05-19 | 23:10

@keestelpro
En dat met medium stembanden!

R. Skickr | 16-05-19 | 23:15

@R. Skickr | 16-05-19 | 23:15:
Was beste keuze. De andere deelnemers gingen voor de ultrasoft stembanden. Vlogen allemaal uit de bocht.

keestelpro | 16-05-19 | 23:19

Goed. We zijn door. Ik ga naar bed. Tot zaterdag jongens.

VanBukkem | 16-05-19 | 23:08 | 3

G'night M8!

keestelpro | 16-05-19 | 23:10

Slaap lekker schat!

Normpje | 16-05-19 | 23:10

truste

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 23:14

Zo dat ging snel.... Ajax er uit in de laatste 5 seconden. Duncan naar de finale in de eerste 5 seconden.

keestelpro | 16-05-19 | 23:07

Mijn stem gaat naar de locale jostiband.

BootleggersSmurf | 16-05-19 | 23:05

Is de uitslag al bekend?

R. Skickr | 16-05-19 | 23:01 | 1

Ik had al uitslag na het eerste nummer.

keestelpro | 16-05-19 | 23:04

In Israël laten zien dat je je rechteronderarm getatoeëerd hebt met allerlei onzin.... man man man.

RenHoek | 16-05-19 | 23:01 | 9

@De Briemusketier | 16-05-19 | 23:19:
Ja dat is Frans.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 23:29

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 23:29:
Al mio whisky s'è aggrappata cinque litri s'è scolata
mi sembrava bell'è andata m'ha baciato I'ho baciata
ad un tratto l'ho agganciata dalle braccia m'è sgusciata
m'ha guardato l'ho guardata I'ho bloccata accarezzata
sul visino suo di fata ma sembrave una patata!
l'ho acchiappata I'ho frullata e ne ho fatto una frittata!

De Briemusketier | 16-05-19 | 23:39

Dat dacht ik dus ook. Welke idiote regisseur heeft dat verzonnen?

Gravin v Kippenbouth | 16-05-19 | 23:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Kan iemand mij vertellen waar het songfestival de omslag heeft gemaakt van een festival van de lichte kamermuziek naar een flikkerfestijn?

RenHoek | 16-05-19 | 23:00 | 2

Lichte kamermuziek is niet meer in de mode. Topperstoestanden daarentegen...

medusa324 | 16-05-19 | 23:08

thx

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 23:11

Ciff Richard & the young ones in 1973, een tijd waarin bepaalde handgebaren en drugsgebruik gewoon wat minder gevoelig lagen dan vandaag de dag.
.
www.youtube.com/watch?v=KAOwf78KKmY

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:56 | 2

Aangifte is digitaal gedaan.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:58

@Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:58:
Die Richards stond gewoon op zijn lange poten te zwaaien zo ver weg was ie, en maar Sieg Heilen dat het een aard had, het is toch wat hé.

De Briemusketier | 16-05-19 | 23:01

Oma Donna komt zaterdag pas. Lijk een virgin?

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:56 | 3

Jij ook 2x fascist!

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:57

60, maar je zou haar wel doen.

threeheadedmonkey | 16-05-19 | 22:59

Walgelijk. Het trekt het boel geheid richting een miljard kijkers. Wat ze aankondigt met haar aanwezigheid, is dat yanks zich ook hebben ingekocht. Jantje refereerde er al aan. Dat SF gaat nog es groot worden.

Shareholder II | 17-05-19 | 02:17

Mijn bel chinees zegt die lekkere dikkert uit Oosterijk.

ditotje | 16-05-19 | 22:55 | 2

Fascist x2!

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:57

@Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:57:
Volgens mij zei ik dikkert uit Oosterijk,niet bloksnor uit Oosterijk.

ditotje | 16-05-19 | 22:59

Naast de fipo wil ik ook de lapo introduceren.

Alles is al gezegd. Iedereen die na mee reaguurt is 2 fascisten en wordt aangifte tegen gedaan.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:54

Heb ik weer per ongeluk LSD op of is dit onderdeel van het programma?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:52 | 1

beide

Frau Merkel | 17-05-19 | 05:39

Gaat die snol nu op onze vlag staan en over Nederlandse billen praten?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:50 | 1

Zo zeg. Die presentatie is echt niét best. Camerawerk ook ronduit kút. Heb er toch weer een jood lopen sjacheren op de kosten haha geintje.

Shareholder II | 17-05-19 | 02:28

Kan ik al stemmen?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:48 | 6

@De Briemusketier | 16-05-19 | 22:52:
Kaas verbindt Europa. Nergens worden er zulke lekkere kazen gemaakt als bij ons en in onze buurlanden. En bier is hier ook beter dan elders.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen sensatie deze keer. Ik dacht na een vrouw met een baard krijgen we dit jaar misschien een man die zijn kop niet kan houden.

skoftig | 16-05-19 | 22:47 | 1

Een man zonder baard?

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:53

Nu begin ik ze allemaal goed te vinden. #beerkickingin

keestelpro | 16-05-19 | 22:44

Ierland zou ik doen! Alle drie! Op m'n knietjes zelfs...

Stijlloze bezoeker | 16-05-19 | 22:44 | 3

Dat loensmeisje van Denemarken heeft mijn hart gestolen.

keestelpro | 16-05-19 | 22:45

Oké als deze landen niet doorgaan heeft de VAR de zaak lopen te zieken:
-Malta
-Nederland
-Zweden
-Denemarken
-Rusland
-Noorwegen
-Noord Macedonië
-Azerbeidzjan

keestelpro | 16-05-19 | 22:42 | 5

@keestelpro | 16-05-19 | 22:46:
Ook gejank maar dan politiek geïnspireerd. En daar doet dat getokkel op een gitaar niets aan af.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:49

Je bent een kenner! Morgen slaan we af van roze haha.

wilderst | 16-05-19 | 23:09
▼ 2 antwoorden verborgen

45 ct per gesprek/sms?

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 22:42 | 2

Pssst... wat heb je aan?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:43

We hadden Rutte moeten sturen
, de rapste rapper, winnen gegarandeerd.

Hoorneslaan | 17-05-19 | 00:42

Grappig, mijn psychiater vindt mij ook mentaal en ik plas ook nummers en ik snuif kleuren.
Binnenkort mag ik weer met mijn verlof maar ok knaag nu even mijn enkelband door om mijn begeleider / dealer een beurt te geven.

Zo terug.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:42

LOL, Zo'n beetje iedere reageerder zeikt het festival af maar kijkt dus wel.

Jan Leul | 16-05-19 | 22:40 | 4

Nee ik kijk ook niet, net als de beste inzending, die eigenlijk niet meedoet.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:44

Hoe kom je daarbij dat ik ooit naar zoiets zou kijken? haha

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:46

Als ik niet kijk
heb ik het niet gezien
heb ik het niet gezien
kunnen ze mij niets maken
dus ik kijk niet

De Briemusketier | 16-05-19 | 23:24
▼ 1 antwoord verborgen

Heb even de opsomming gezien. Nederland en Noorwegen hebben qua muzieknoten de grootste variatie itt veel saai moeilijkdoenerij op één toon.
Deze meisjes zijn trouwens geweldig!
Ik dacht dat dit de finale was dus. Zaterdag ga ik ervoor zitten, gewoon omdat ik het altijd stom vond en nu gezellig. Zo met GS. (Word ik oud?)

letopuwzaak | 16-05-19 | 22:38 | 4

Samen kijken altijd leuk.

medusa324 | 16-05-19 | 22:55

@Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:40:
Ik ben wel eens verliefd geweest op een homo.

letopuwzaak | 16-05-19 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Joodse Josties veruit de besten.

hoejeheette | 16-05-19 | 22:38 | 1

Die waren g̶a̶a̶f̶ leuk ja. Dat topt die Madonna zaterdag egnie!

Shareholder II | 17-05-19 | 02:32

Nounounou, wat een heerlijk geil gay gebeuren zeg! En dan als uitsmijter voor het stemmen tellen nog even de Iraeli versie van de Jostiband, wat een feest! Alleen nog een paar Palestijnen die jongleren met AK47’s en het is compleet.

Azijnist | 16-05-19 | 22:38

Ach gut, de Jostiband mag ook meedoen. Dat vind ik nou oprecht leuk.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:37

Ik dacht al waar is Jos Tiebent.

keestelpro | 16-05-19 | 22:37 | 3

Ici. Was even m'n zusjes aan het aanmoedigen.

Jos Tiebent | 16-05-19 | 22:39

Je vrienden reaguurders van GeenStijl waren trots op je!

keestelpro | 16-05-19 | 22:41

Nou die staafjes weer losknopen.

Jos Tiebent | 16-05-19 | 22:42

*mompelt iets over een lamp*

Stijlloze bezoeker | 16-05-19 | 22:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Is dit de inzending van Down Under?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:34 | 5

Haha! +9

Jos Tiebent | 16-05-19 | 22:38

Wel twee zangeressen bij wie ik een kans maak!

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou is die kutherrie al over of blijven we hier nog even zeiken?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:31 | 2

It eent over antil its over.

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:32

@jacobh-59 | 16-05-19 | 22:32:
En toch is het akelig dat heel veel mensen zulke travestie zoals zojuist vertoont grappig of zelfs lekker vinden. Verder niks mis met Joden of Homo's wat mij betreft. Wel heb ik moeite met mensen die van afschuwelijk slechte muziek en acts www.interglot.nl/woordenboek/en/nl/ve... houden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:39

Over die Oostenrijkse:
"Ach, ze heeft in ieder geval geen baard."

Gajus | 16-05-19 | 22:30

Wie was de geilste artiest vanavond? Ik vraag het voor een vriend.

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:30 | 4

Bar

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:33

Die blonde van Noorwegen met spekarmen en haar haar strak naar achteren.

HogeNood | 16-05-19 | 22:33

nr 19

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 22:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb me stiekem toch wel vermaakt voor het eerst met het geluid aan.
Waarschijnlijk heb ik vanavond mijn gevoelige kant ontdekt.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:29 | 5

@HoerieHarry | 16-05-19 | 22:36:
En met darkroom bedoel je je woonkamer, met een schemerlichtje aan en met chips en een biertje *al meeneuriënd* :)?

letopuwzaak | 16-05-19 | 23:10

Het licht was het mooiste.

Hoorneslaan | 17-05-19 | 00:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Poef, dat was bepaald geen Eenvoudige Mishandeling van het oorgedeelte.

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:29

Hebben we nu de inzending van de Palestijnen gemist?

Theo-Pim-Riv | 16-05-19 | 22:28 | 1

Die zijn blijven steken bij een controlepost . #zeropoints

Jan Leul | 16-05-19 | 22:35

'Onze' Duncan. Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen.

Jan Leul | 16-05-19 | 22:28 | 3

Als-ie niet wint is het gewoon weer 'Hun' Duncan.

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:30

Beetje nationalistisch wel. De wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 22:36

De mevrouw met de aanwijzingen voor doven en slechthorenden ging keihard op het nummer van Duncan. Het komt goed!

Misterwolf | 16-05-19 | 22:28

Dan toch liever een betonschaar dan dit

skoftig | 16-05-19 | 22:27 | 1

U heet Johan als u op TV bent?

Normpje | 16-05-19 | 22:28

De Azeries gaan voor een industrieel geluid.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:25

We mogen stemmen. Todah rabah. Lo ha-yom.

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:25

Zeer eigentijds dat Zweden.l

Rest In Privacy | 16-05-19 | 22:24 | 4

Moest serieus lachen.
Dacht eerst dat het Ghana was.

In ieder geval griezelig geestdodend politiek correct.

yooooh | 16-05-19 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Shut up, vind ik ook.

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:24

Azarbeidzjan wordt onwel. Somebody call an ambulance!

VanBukkem | 16-05-19 | 22:23

Azerba-ij-an???

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:22 | 2

Tja. Hoort tegenwoordig ook bij Europa.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:24

Ja dat is ook Europa net zoals Marokko, Australië en Israël.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:24

Nou, zijn we al door of niet?

RenHoek | 16-05-19 | 22:22

En straks ontploft hij door die twee laserstralen.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:22 | 3

Nee die zijn juist om hem te beschermen tegen de raketten van HAMAS.

keestelpro | 16-05-19 | 22:23

Helaas niet upgebeamed

jacobh-59 | 16-05-19 | 22:24

Wat wij, neoliberalen, oplossen door Polen, lossen zij op door Robots. Wie had dat gedacht. Oost-Europa streeft Nederland voorbij.

ProAsfalt | 16-05-19 | 22:26

Wéér een kerel met een baard.
Als ook dié een piepstemmetje opzet, zet ik hem uit.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:21 | 4

* zet tv uit *

Papa Jones | 16-05-19 | 22:22

@Papa Jones | 16-05-19 | 22:22:
*kratje Baileys aanreikt*

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:29

@De Briemusketier | 16-05-19 | 22:29:
Ahh.... dat doet alle ellende weer vergeten!

Papa Jones | 16-05-19 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

Nu komt weer een ijzersterke song! (op papier dan) #Azerbeidzjan

keestelpro | 16-05-19 | 22:21

Zijn al die zangers baardmansen vanavond?

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:20 | 2

Dat was noodzakelijk om ongeschonden door de gaza strook te komen.

keestelpro | 16-05-19 | 22:24

Sinds Conchita Wurst is dat standaard.

matatwork | 16-05-19 | 22:28

Net even Nederland met collega's gekeken. Best een heel mooi refrein zeg, en ik vind dat hij heel mooi live zingt.
Nou zet hem op en veel plezier in de gaypanelen!

letopuwzaak | 16-05-19 | 22:20

Hij had beter óp de piano kunnen gaan liggen. Krijg je ook veel stemmen door.

Normpje | 16-05-19 | 22:20 | 2

Die baarden hebben ze ook van Thierry afgekeken.

keestelpro | 16-05-19 | 22:25

Wij zijn Ajax!
Wij zijn de beste!
———
Song, text en performance - onevernaarbar.
Victory is guaranteed...

wezen | 16-05-19 | 22:19 | 6

Over gay gesproken idd haha

Ruler | 16-05-19 | 22:23

Volgend jaar Peter Beense sturen ?

Jan Leul | 16-05-19 | 22:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Hee, zulk haar had ik ook als kleine jongen.
Zou haar moeder haar knippen?

Papa Jones | 16-05-19 | 22:19

Wat een zangeres! Wow! #NoordMacedonië

keestelpro | 16-05-19 | 22:19 | 2

Ja he. Wát een verschijning en song. Wow. Gaat echt ergens over zaterdag.

Shareholder II | 17-05-19 | 02:38

Gitare die als viole klinke. Met die dame wil ik biertjes drinke.

Shareholder II | 17-05-19 | 02:41

Noord-Macedonië?!
Godgodgod. Dan willen we 1 Europa.
Begin eerst eens met Macedonië onder 1 vlag te krijgen zeg ik dan.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:18 | 4

Noord Macedonië is Macedonië alleen mag het sinds een tijdje niet meer zo heten van Griekenland. Is dus niet zo als met Catalonië ofzo.

Capt. Iglo | 16-05-19 | 22:20

@Capt. Iglo | 16-05-19 | 22:20:
Ja nou precies, dat bedoel ik.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

Gillen, janken, whohohoho roepen met een hoop elektronische herrie daarachter: EU-festival 2019!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:18 | 1

En dat zeg jij als 4J, alsof de drie J's al niet erg genoeg zijn.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:23

Volg het helemaal niet maar net even onze inzending gekeken en het viel mij een beetje tegen in verhouding tot de verwachtingen die overal in de media worden gewekt...

Capt. Iglo | 16-05-19 | 22:18 | 1

Typisch Nederlands om de overwinning bij voorbaat te claimen. De huldiging schijnt al geplanned te zijn. Zal er in de laatste minuut wel uitvliegen.

A.S. Perien | 16-05-19 | 22:23

Mooiste nummer van het hele festival! #NoordMacedonië

keestelpro | 16-05-19 | 22:18 | 2

Eens

medusa324 | 16-05-19 | 22:19

Doet me aan James Bond denken.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:19

Die Kornald Dwaas of hoe heet die gozer ging nog net niet janken om die Duncan.

brutus68 | 16-05-19 | 22:17

Heerlijk voor in de auto, ik ga morgen gelijk de 8-Track kopen.

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:16

Vaak word ik beschreven als knap, intelligent en geniaal, maar dit nummer uit NL is serieus een prima nummer.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:16 | 2

Nou ja, een prima nummer.... In het land der blinden is eenoog koning zou ik eerder zeggen.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:27

Goed genoeg om door te gaan. Finale moet beter.

keestelpro | 16-05-19 | 22:16 | 2

Jij wint voor mij altijd de eerste prijs. Wanneer zie ik je weer in Bokaal?

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:17

Inderdaad, ander lied, andere zanger, dan komt het helemaal goed.

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:18

Die Duncan lijkt wel wat op een Pallie.

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:16 | 1

Een Pallie met zo´n open lach bestaat niet. Klets niet.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 22:21

eerste keer dat ik die nederlandse inzending zie en hoor, wat een katten gejank, hoezo denken jullie daar mee te kunnen winnen?

Henk de Vries2074 | 16-05-19 | 22:15 | 3

In het land der blinden...

medusa324 | 16-05-19 | 22:16

Hij ken wel zinge die dunkan

keestelpro | 16-05-19 | 22:15

Hier mis ik dan weer engelen, had hij er niet een paar kunnen lenen van die andere gozer?

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:14

Sliep uit Kroatië: wij hebben ook een vleugel!

keestelpro | 16-05-19 | 22:14

Walking in Memphis, mooi, oh nee.

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:13 | 1

Ja je wordt bedankt hoor.
Nu zit dat vertiefde zinnetje in m'n hoo-oofd;
"She said
"Tell me are you a Christian child?"
And I said "Ma'am, I am tonight"
.
Maar de oude Godenzijdank is er een Songfestival op tv om dat eruit te rammen.

chicago river | 16-05-19 | 22:35

Mooie bergen in Nederland.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:13 | 3

In the Dutch mountains.

medusa324 | 16-05-19 | 22:14

Ik zou ze allemaal doen.

PindaPoep | 16-05-19 | 22:12

Zijn de homo's al geweest, of beleven we nog wat. O, nee Duncan komt nu.
Oehoehooo.

Oprisp | 16-05-19 | 22:12

Nu onze nicht. Hup nicht! Hup nicht!

keestelpro | 16-05-19 | 22:12

Die kale zombie verpest de hele performance met z'n tribale gekerm!

keestelpro | 16-05-19 | 22:11 | 2

Dotan aan de telefoon. Hij wil zijn trollenleger terug.

medusa324 | 16-05-19 | 22:12

Ik werd er ook bang van, en geen wonder dat alle Noorse negers naar Zweden zijn gevlucht.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:14

Deze vind ik wel leuk.

gato | 16-05-19 | 22:11

Noorwegen is heeeel slecht. Ik hoor iemand met een kaaktumor

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:11

Noorwegen gaat pubstyle!

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:11 | 1

Zie Reeves & Mortimer.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:12

Met vakkundig commentaar van Bartje Smit die nooit de plank misslaat

Kamervraag | 16-05-19 | 22:11 | 1

Je bedoeld die speelgoedverkoper?

Crusher | 16-05-19 | 22:15

Tijdens het zappen kwam het voorbij, dus ja.
Ik heb gekeken +/- 1 seconde.
Genoeg gezien voor het komende jaar.

Denarius | 16-05-19 | 22:11

Noorwegen is zeker weten door.

keestelpro | 16-05-19 | 22:10

Wel mazzel dat er dit jaar niet ergens een burgeroorlog is uitgebroken in Oost-Europa (of liever: West-Azië), Zo is er tenminste nog een schijn van dat het om muziek gaat.

Schulzie | 16-05-19 | 22:10

Tering wat een lekker wijf van Noorwegen. En ze zingt ook nog stabiel.

keestelpro | 16-05-19 | 22:10

Mick Jagger was een nep-nicht/neger volgens sommigen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:11

Vind je het gek dat ie het aan zijn hart krijgt, als je op die leeftijd nog zo druk loopt te doen.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:13

In de folder was Noorwegen erg goed maar ik durf niks meer te zeggen vooraf.

keestelpro | 16-05-19 | 22:09 | 2

Ik vind dit wel lekker.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:10

Maar even zonder gekheid jongens. Ik sla wel eens een jaartje over dus ik kan er niet helemaal over oordelen, maar volgens mij is dit wel een van de slechtste edities van het songfestival ooit. Als je alleen het geluid hoort zonder beeld dan zou je denken dat er iemand gemarteld wordt.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:08 | 3

Ja klopt.

Kaas de Vies | 16-05-19 | 22:09

Noorwegen gaat voor de laatste plaats. Sportief.

medusa324 | 16-05-19 | 22:10

Jij hebt blijkbaar nooit goed gekeken naar die middeleeuwse flaporenkop Cornald Maas. Die laat al jaren achtereen zien wat een belediging het Eurosongfestival is op alle fronten.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 22:16

Ben al drunken.
Van geluk welteverstaan he.
Want de rest is kudt
But it ain't over until the fat lady sings.

Tha Analyzer | 16-05-19 | 22:07

Vokkie 1 lokkie sokkie!
(geheimtaal voor VALS!) #Albanië

keestelpro | 16-05-19 | 22:07

ik hoor tonen waarvan ik geeneens wist dat ze bestonden.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:07 | 1

Ik denk dat ze de muziek niet hoort.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:07

Deze albanische inzending is helemaal zelf naar israel gereisd, achterin een vrachtwagen.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:06 | 1

Ze weet de ellende goed over te brengen.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:08

Pas toen de achtergrondzangeres begon te zingen kreeg ik iets van kippenvel.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn.... #Albania

keestelpro | 16-05-19 | 22:06

Wat een soepzachte liedjes allemaal.Vreselijk.
Buma is burgermeester van Leeuwarden, net als zijn opa en vader, die ook burgermeester waren. Wanneer komt Duncan, kan ik naar wat anderss kijken

.

gato | 16-05-19 | 22:06 | 1

@Gato
Ik trok de intro al niet. Maar wel gemakkelijk om die glibber van een Buma nog even respijt te gunnen.

toetssteen | 16-05-19 | 22:09

Wat een gegil allemaal, staat dat podium onder stroom of zo?

Mr_Natural | 16-05-19 | 22:06

Huilend zigeunerinnetje uit Albanië.

medusa324 | 16-05-19 | 22:05 | 1

En in het dagelijks leven is ze huurmoordenares.
Dat zie je aan die tatoos op haar armen.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:07

Beatles. Elvis. Stones. Jan Smit
Wat is het toch goed dat het Nederlands muzikale meesterbrein - bekend van een top 30 hit uit 1989 - dit festival in het juiste muzikale perspectief weet te plaatsen. Zonder deze diehard uit volendam -
(muzikale epicentrum van dit universum) zou ik zomaar alle nummers gewoon goed vinden maar dankzij de even nuchtere als glasheldere analyses van Jan zoals "dit nummer van Litouwen is net niet krachtig genoeg om het te dragen" begrijp ik het nu ook gewoon. Dank, Jan.

drijflijk | 16-05-19 | 22:04

Ruslands antwoord op de baltische provocaties. Dat hakt er flink in, met de groeten van Poetin.

De Briemusketier | 16-05-19 | 22:04

Nee ik ben niet overtuigd.... irritant geknepen stemmetje. #Russia

keestelpro | 16-05-19 | 22:04

Het valt me op dat vrijwel al die zangers op de zingende vrouw met baard lijken.

HoerieHarry | 16-05-19 | 22:03 | 1

Ja, ze hebben allemaal aan de helium gezeten.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:04

Ik krijg pijn van Sergay. Even een check van mijn intieme plekjes doen.

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:02

Gaaaaaaap

Opblaas_boot | 16-05-19 | 22:02

Laatste keer dat ik het Eurosongfestival gezien had was ik een jaar of 12. Daarna hoefde het niet meer. K3 kwam pas veel later maar was een stuk leuker.
www.youtube.com/watch?v=5z_PF4QN-gg&a...


Rest In Privacy | 16-05-19 | 22:02 | 2

Dat moet voor u in 1956 geweest zijn? Dan is er in de tussenliggende 63 jaar een boel veranderd he. Let wel op, de vrouwen kunnen nu ook mannen zijn. En mannen bestaan al helemaal niet meer.

A.S. Perien | 16-05-19 | 22:18

K3 is goed.

VanBukkem | 16-05-19 | 22:20

Nu komt de beste balade van het hele festival. #Rusland
-edit- nah lang niet zo goed als in de studio opname....

keestelpro | 16-05-19 | 22:01 | 3

Die Messi kan écht alles he.

Papa Jones | 16-05-19 | 22:02

Valt een beetje tegen.

medusa324 | 16-05-19 | 22:02

Toch goed dat @terriblekid me even snel bijgepraat heeft.
Had anders maar mooi met m'n mooie bek vol tanende tanden gestaan tussen dat juichvolk waar ik gek genoeg mee omga en die wel gewoon weten wat @terriblekid weet.
En die kid kan nog schrijven ook.
Tenminste, dat zeggen zij. Stelletje hard wrijvende handenwrijvers.
Latente homo's, allemaal. Zeg ik niet, zeggen ze zelf. Body language.
Juichapies. De mensen om mij heen.
*eens goed jodelen doet*
/*KLOKklokKLOKklokKLOK*

chicago river | 16-05-19 | 21:59

Ben getrouwd, gehoorapparaat uit maar toch krijg af en toe een flard van dat katte gejank mee.
Zaterdagavond zit deze jonge in de kroeg.

botbot | 16-05-19 | 21:58 | 2

Het grote voordeel is dat je je vrouw nu ook niet hoort.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:59

Met het geluid uit valt deze uitzending best te genieten

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:57

Douze point Les Pays Bas. Afgetekende overwinning!Trek de Champagner maar vast open. Stop de persen. Voor het eerst sinds dingedingedong. De hele gay communitie komt drie dagen lang klaar. D. Lawrence gaat trouwen met Jamai. Nederland het epicentrum van de singersongwriters. Strijk de regenboogvlag en hang deze buiten. Het kan ons niet meer ontgaan. De bookmakers glijden van hun stoel. Wat een prestatie beste mensen. Dunken Lawrence is de naam. Schrijf het op en onthoud. Dit blijft voor eeuwig een moment voor alle Nederlanders.

24^7 | 16-05-19 | 21:56

Het voorprogramma was voor mij het hoogtepunt, Berget Lewis die op tv riep dat ze apetrots is op Duncan.

LOL

Diepstrotje | 16-05-19 | 21:56

Rusland, this note's for you!

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:56
-weggejorist-
LV-223 | 16-05-19 | 21:55 | 1

Eye Candy uit Litouwen. Gaat prima met het geluid uit.

medusa324 | 16-05-19 | 21:54

Je hebt homo's en homo's. Maar dit slaat alles. Wat een vreselijk zoetsappige nicht. #lithuania

keestelpro | 16-05-19 | 21:54

Is van Otterloo nog dirigent in de orkestbak bij Druncan straks?

De Rennende Rukker | 16-05-19 | 21:53 | 5

Was het commentaar nou van Willem Duys?

Zaadhaan | 16-05-19 | 22:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Is van Otterloo nog dirigent in de orkestbak bij Druncan straks?

De Rennende Rukker | 16-05-19 | 21:53

Geef me water ik ben een zwemmer.
Zie je wel!

keestelpro | 16-05-19 | 21:52

Nou, ze zingt helemaal niet slecht voor een kameleon, die zingen in hun natuurlijke habitat niet met zulke zoetgevooisde klankkleuren.

Mr_Natural | 16-05-19 | 21:51

Het is op de Belg net wielrennen. Het ene geintje na het andere commentaar op de muziek. Best plezant om het zo eens te beleven.

LV-223 | 16-05-19 | 21:51

Zouden de dappere dodo's van Hamas ook kijken? Israël is niet ver. Raket afstand, zeg maar.

Opblaas_boot | 16-05-19 | 21:51 | 1

Die zitten ook allemaal voor de buisraket.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:58

Lekker wijf die van Malta.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:51 | 2

Laat ze maar lullen dat dit een homo festival is.

keestelpro | 16-05-19 | 21:53

@keestelpro | 16-05-19 | 21:53:
Het is natuurlijk wel een klein beetje homo.
Maar elke kerel is een klein beetje homo.. haha

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:55

Hoe gaat de uitslag van dit grootse Europese Evenement de Europese verkiezingen eigenlijk beïnvloeden? Als ik diep in mijn herinneringen terug graaf begon de uitzending van deze bagger tig jaar geleden op de televee met trompetgeschal en de Europesche vlag in beeld. Correct me if i’m wrong.

Mark Verheijen | 16-05-19 | 21:51

Die kameleon heeft alle knoopjes open.
Slim, dan kunnen ze ook niet van haar jasje springen.

Papa Jones | 16-05-19 | 21:51

De zangeres van Malta werkt door de weeks als badmeester zo te zien.

keestelpro | 16-05-19 | 21:51

Wat een eng wijf uit Malta. Omgebouwde kerel?

medusa324 | 16-05-19 | 21:50

Alleen een inzending uit Palestina kan deze avond nog redden.

hoejeheette | 16-05-19 | 21:50 | 1

U bedoelt per luchtpost?

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:52

Is toch een van de beste ESF's ooit. Goed georganiseerd, uitermate goed alles in beeld gebracht en een hoge kwaliteit liedjes, zangeressen, zangers en bands.

belaberde_reaguurder | 16-05-19 | 21:50

Malta heeft een rete commerciële zomerhit!

keestelpro | 16-05-19 | 21:49

Leuke vleugels.

keestelpro | 16-05-19 | 21:48

Het wordt me allemaal teveel, ik zie engelen, ik geloof dat het voorbij is, goodbye cruel world.

Mr_Natural | 16-05-19 | 21:47 | 1

Ik had het knap gevonden als ie ook nog de zaal uitgevlogen was.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:48

Gayer dan dit gaat het niet worden.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:47 | 2

Homo engelen. De Toppers zijn er niks bij.

medusa324 | 16-05-19 | 21:48

Kroatië - het land van ontblote mannen met vleugels. Dat weet iedereen die er geweest is. Zagreb ruikt de overwinning al. Dit kan weleens een gelopen race zijn. Hahahahaha. Stop.

de Voorzittert | 16-05-19 | 21:47

Goed zangertje van Kroatië dat geef ik hem.

keestelpro | 16-05-19 | 21:47

Jantje Smit trapt het gratis vakantieseizoen wel aardig af met een weekje Israel trouwens.

de Voorzittert | 16-05-19 | 21:45 | 2

De halve NPO zit weer in Tel Aviv. Hee, dan zie je zo'n interview met zo'n Duncan ,en dan zie je twee(!) NOS microfoons onder zijn neus gedrukt?! Daar kan wel wat bezuinigd worden denk ik dan.
Of beter nog: Geen cent meer naar de NPO. John de Mol kan het songfestival ook wel verslaan. Sterker nog: die kan dat veel beter. En doet het nog gratis ook.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:59

Jezus wat is Oostenrijk slécht! Dat kán toch niet!

Papa Jones | 16-05-19 | 21:45

Oostenrijk: zou iemand haar hebben verteld dat ze nogal vals piept?

Opblaas_boot | 16-05-19 | 21:44 | 2

Gemiste kans, Jodelen zou niet verkeerd zijn geweest in Tel Aviv.

Mr_Natural | 16-05-19 | 21:46

Haar man denk ik

Papa Jones | 16-05-19 | 21:47

Damn wat vals! Daar komt het bloed weer....
Mijn trommelvliezen waren al bijna genezen van afgelopen dinsdag.

keestelpro | 16-05-19 | 21:44

Ben ik de enige die snoldavië te graven vond?

drijflijk | 16-05-19 | 21:44

@terriblekid maait een beetje het gras voor mijn voeten weg qua quasileuke comments plempen in de gaystijl panelen.

de Voorzittert | 16-05-19 | 21:44

ESF Tel Aviv gaat de boeken in als the day the music died.

Mr_Natural | 16-05-19 | 21:44

Oostenrijk heeft last van haar keel.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:43 | 1

Wij ook.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:51

Oostenrijk: Get ready for 3 minuten eentonig gejank...
Jammer dat je live uitzendingen niet vooruit kan spoelen.

keestelpro | 16-05-19 | 21:42 | 3

Mooi blauw is niet lelijk

medusa324 | 16-05-19 | 21:43

Het doet me zeer aan m'n oren.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:44

Dit lied is in een authenthieke oostenrijkse kelder geschreven.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:44

Waar zijn de muzikanten/orkestbak?

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 21:42 | 1

Elektronische herrie heeft overwonnen. Want waarom zou je nu nog op ouderwetse instrumenten spelen? Dat geeft alleen maar bijgeluiden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 22:07

Het is makkelijk om een goed figuur te hebben tussen 4 fatsige wijven. #justsaying #Zweden

keestelpro | 16-05-19 | 21:41
-weggejorist-
Henk de Vries2074 | 16-05-19 | 21:40

zweden heeft de inzending geoutsoureced?

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:39 | 1

Ja. Zit nooit wijdbeens in de metro. Geef om dit kind.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:41

Zweden zou ook zomaar kunnen winnen......

Opblaas_boot | 16-05-19 | 21:39 | 2

Dan moeten er wel Zweden meedoen, o wacht effe.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:43

@De Briemusketier | 16-05-19 | 21:43: Hahaha. Touché.

Opblaas_boot | 16-05-19 | 21:46

Hier komt de potentiële winnaar. Niet van vanavond maar het hele festival.
Wat een zanger! Hij maakt het waar... Super goed!

keestelpro | 16-05-19 | 21:38

Die NL gozer is niet zwart en niet gay genoeg. Wordt dus nix

Henk de Vries2074 | 16-05-19 | 21:37 | 1

Hij klinkt behoorlijk afro-europeaans anders....

keestelpro | 16-05-19 | 21:43

Dat waren de united colors of benneton, nee dan toch liever de sloggi's.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:37

Kei leuke song van Denemarken. Echt een snoetje om verliefd op te worden.

keestelpro | 16-05-19 | 21:35 | 6

@keestelpro | 16-05-19 | 21:39:
Hee, als ze een kort rokje aan had gehad in plaats van zo'n gekke jongensbroek, dan was het kat in bakkie.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:43

Vond 'm ook verrassend leuk.

threeheadedmonkey | 16-05-19 | 21:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo vals zingen, het is bijna kunst. Eensch.

EefjeWentelteefje | 16-05-19 | 21:37

Zweden komt dit jaar met een inzending uit Kenia.

daytripper | 16-05-19 | 21:34

Buma gaat niet naar de finale!

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:34 | 1

Zullen ze blij mee zijn in Leeuwarden met deze flapdrol, voor deze en die Halbe Gluipstra schaam ik mij Fries te zijn, gelukkig heb ik Jenny de koningin blokkeer Friezin.

IkwilJinekwel | 16-05-19 | 21:38

Mooi overzicht ! Altijd leuk om te lachen.! Bedankt.

daytripper | 16-05-19 | 21:29 | 1

Ook complimenten aan topicschrijver terriblekid voor zijn hilarische doch onsamenhangende programma/wegwijzer.

keestelpro | 16-05-19 | 21:32

Roemenië heef het akkoordenschema van 'Kiss From A Rose' van Seal gerecycled.
Niet verkeerd maar de tegenstanders zijn te sterk deze avond.
*hendel overhaalt* #next

keestelpro | 16-05-19 | 21:29 | 2

Ik vond 't wel aardig, eerlijk gezegd.

EefjeWentelteefje | 16-05-19 | 21:34

Dracula is in the house!

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:27 | 2

Alle glazen zijn geknapt.

medusa324 | 16-05-19 | 21:29

??? Hm. Ok veel plezier jongens! Ik ga een pintje vatten...

Enrique C | 16-05-19 | 21:26

Songfestival kijken voelt toch een beetje als FC Schubbekutterveen tegen FC Urk met Gordon als scheids. Er is wel een winnaar, maar die is op zich toch wel een verliezer.

Nivelleermarionet | 16-05-19 | 21:26 | 1

Verder geen bijdrage: Nivelleermarionet maakt zulks alles overbodig.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 21:31

Letland solliciteert nadrukkelijk naar een russische invasie.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:25 | 1

Kijk daar kan ik wat mee, reaguursels leuker dan zelf kijken.

bwanabanjo | 16-05-19 | 21:36

Het woord 'gezapig' komt bij me op. #Letland

keestelpro | 16-05-19 | 21:24

Ik begrijp het allemaal niet zo goed meer, maar , Jum, Ierland!

horsteknots | 16-05-19 | 21:22

Zitten jullie allemaal te kijken ofzo? Welke zender.

GKJP | 16-05-19 | 21:22 | 4

Ik denk op NED1, EEN, BBC1, ARD en verder op alle zenders van landen die meedoen. Dus, kies maar. Beelden zijn overal hetzelfde, het geluid kan per land verschillen.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:28

Nederland vier. Bij Ziggo op kanaal 1023, bij KPN op kanaal 0.

Nivelleermarionet | 16-05-19 | 21:29

@kweethetooknietbeter | 16-05-19 | 21:28:

OK, sorry, maar even op NED 1 gezet, zie ik een vent met een nichtenbaardje, pet en een jurk!!! Sorry, nogmaals, niet aan mij besteed. Allemejezus, wat een verzameling van sneuheid.

GKJP | 16-05-19 | 21:32
▼ 1 antwoord verborgen

Zwitserland: eigenlijk een heel sterk nummer op de officiële videoclip maar live klinken de vocals veel zwakker.
Evengoed een grote kanshebber om de finale te halen.

keestelpro | 16-05-19 | 21:19 | 5

Met een doorkijkblouse (nieuw!) het podium op maar voor de zekerheid een bodywarmert erover heen want een koudtje is zo gevat.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:24

@keestelpro
Tja. De tijd dat je je gewoon nog door de verschillende juryleden liet neuken om het songfestival te winnen is wel voorbij.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat het geen kwaad kan onder dit topic. Ik heb een vraag die ik nergens anders durf te stellen dan onder figuren die zich vermaken met een songfestival. In het vorige topic las ik iets over ene Sargentini die Twitter heeft. Zij roept iets en vervolgen staat daar terechte kritiek onder. Kan zij/het dat ook zien/lezen?

Mark Verheijen | 16-05-19 | 21:19 | 7

@Mark Verheijen | 16-05-19 | 21:34: Volgens de declaraties wel...

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:35

Zo kom je dus aan een heleboel informatie. Zij/het is dus een zij en ze zit in een hotel.

Mark Verheijen | 16-05-19 | 21:36

Om weer on topic te gaan denk ik dat die Sargentini met Twitter er de oorzaak van is dat Hongarije het songfestival niet gaat winnen.

Mark Verheijen | 16-05-19 | 21:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Ligt het aan mij dat ik niets begrijp van de Zweedse inzending? Alleen maar negers. Waar zijn de Noormannen gebleven? Wat een belachelijke PC-inzending.

staat het bier koud? | 16-05-19 | 21:18 | 2

Heb je het niet gehoord van de ømvølking?

keestelpro | 16-05-19 | 21:22

Och. Het valt mij nog mee dat de Zweedse inzending geen burka draagt.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:29

Zwitserland kunnen we wel skippen.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:18 | 1

Ik kom hier niet om naar knappe jongens te kijken verdomme.

keestelpro | 16-05-19 | 21:20

armenie ook een Aziatisch land waarom doet dat mee

Oromis | 16-05-19 | 21:18 | 2

Na de oorlog tegen Vietnam worden ze geboycot door andere Aziatische landen.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:22

Om de Turken te dissen.

Pedronegro | 16-05-19 | 21:30

Toch knap dat ze gewoon blijft doortekenen met die kudtherrie erbij.

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:17

Veel te lang die rok van de zangeres van Moldavië. Het oog wil ook wat.
Het oor ook trouwens. Matig... matig...

keestelpro | 16-05-19 | 21:17 | 1

*Fles Baileys aanreikt*

De Briemusketier | 16-05-19 | 21:19

[zucht...] Sinds wanneer hoort Moldavië ook al bij Europa?!

VanBukkem | 16-05-19 | 21:16 | 1

Volgens sommige mensen zijn de Azerbiiani ook Europeanen en.wikipedia.org/wiki/European_Grand_... . Het is overigens helemaal niet erg om geen Europeaan te zijn want dat scheelt rotte tanden van een Vlaming, een vette pens van een Limburger en een drankprobleem van een Luxemburger.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 21:23

Die mevrouw heeft het maar druk met haar zandbak.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:16

Die Moldavische heeft zaadvragende ogen maar ik ben dan ook behoorlijk gepreoccupeerd...

eerstneukendanpraten | 16-05-19 | 21:15 | 1

Haha.

EefjeWentelteefje | 16-05-19 | 21:35

Ierland was trouwens een heel leuk nummer maar te weinig spektakel.

keestelpro | 16-05-19 | 21:14

Bij zittend zingen haal je er niet het maximale uit. Maar ja, strakke leren jurk, dat heeft wel de sympathie van de mannelijke jury.

BP Richfield | 16-05-19 | 21:13

Nou moe!..... Ik dacht dat "Eurovisionporn Festival" begon?

4thoseabout2rockwe.. | 16-05-19 | 21:13

Ierland kan 'm ook krijgen.

VanBukkem | 16-05-19 | 21:10 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hou wel van vrouwen met lieslaarzen zoals die Armeense heeft.

HoerieHarry | 16-05-19 | 21:08 | 2

Gewoon een pornopak met dito gekrijs. Next.

keestelpro | 16-05-19 | 21:09

Haar moeder draagt nog veel extremere laarzen.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:10

Joehoe. Dat onwijs vervelende songfestival heeft mij dus verdreven naar een troosteloze donkere zolderkamer. Nee echt, vre-se-lijk. Met spinnen ook. Hou op met me.
Mocht in de toekomst het commentaar van dat festival echter worden verzorgd door schrijver dezes, nou dan ga ik zeker kijken. Hi-la-risch geschreven. Nou toedels.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:08 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De zangeres van Armenië heeft het kinky pakje van Meesteres België geleend.

keestelpro | 16-05-19 | 21:08 | 1

Heerlijk !

Wijze uit het Oosten | 16-05-19 | 22:21

Goh, ik wist niet dat de reaguurders hier dit soort dingen keken. Ik wist eerlijk gezegd niet dat deze onzin al bezig was, maar volgens mijn heeft een reaguurder in een eerder topic de nederlandse deelname vrij nauwkeurig omschreven, iets met een hermafrodietje.

GKJP | 16-05-19 | 21:08

Lol. Mannelijke reaguurders die het songfestival volgen ... Het voelt toch een beetje als Hell's Angels die bij de padvinderij gaan. Jullie zijn stiekem wel aardige jongens.

MickeyGouda | 16-05-19 | 21:04 | 13

@Kuifje-in-de-EU | 16-05-19 | 21:36

Haha...1958?! Jij wint, want ik ben pas afgehaakt na Heddy Lester met "Mallemolen".

MickeyGouda | 16-05-19 | 21:42
▼ 10 antwoorden verborgen

Iemand een linkje? Oh, wacht....

brutus68 | 16-05-19 | 21:02

Ik hoop op een snelle nexit, dan kan deze domme propagandashow ook ophouden te bestaan.

Pieter Breydel | 16-05-19 | 21:01

Nou weet je wat het is is? Veel vrouwen deugen niet en homo's zijn soms ook rotlui. Maar samen zingen ze dan eerst 'whiehihi' en/of dan 'oowohohoo' youtu.be/Eztx7Wr8PtE?t=60 terwijl de elektrische orkestratie aangaat en winnen ze misschien het EU-songfestival: www.youtube.com/watch?v=1jjcxFGEysE

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-05-19 | 21:01

Dan moet het maar Ierland worden. Dat gekloot met die homoos is zo vorige eeuw.

Pedronegro | 16-05-19 | 21:00

Nou ik ga weer genieten van de wansmakelijke beelden hoor mense.
Qua muziek, nou meteen switchen naar Slayer als het al te onverdragelijk wordt.
De afstandsbediening ligt klaar.

EefjeWentelteefje | 16-05-19 | 20:58

Ik kom nog uit de tuin van Sandra en Andres, en In de draaimolen van het leven draait iedereen zijn rondje mee, want toen moest je verplicht in je eigen taal zingen, ja?
Lal-la-la-lalala Wat zou je doen, of zoiets.
Duncan wordt trouwens geen kampioen, want het stemmen gebeurt volgens etnisch/geografische/politieke lijnen.

King of the Oneliner | 16-05-19 | 20:57

Ik had de tv juist uitgezet om dit te ontlopen.

ArieR68 | 16-05-19 | 20:55 | 4

Hup Duncan!

VanBukkem | 16-05-19 | 20:58

@CalamityJane | 16-05-19 | 21:13:
Vind ik ook!! Heel schattig.
Waarom heb je een lach nodig, Calamity?
Dan krijg je van mij een knuffel.

letopuwzaak | 16-05-19 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

Holland!! Wat denken jullie? Zou PVV-coryfee en homomepper Henk Bres vanavond ook kijken? Aan de ene kant is het een nationalistisch feestje. Aan de andere kant lopen er wel veel homo’s rond. Lijkt me lastig voor zo’n PVV’er.

Ardbeg | 16-05-19 | 20:53 | 3

Henk Bres heeft geen tijd, die moet vanavond weer klussen in de Scheveningse Bosjes.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:19

Wat denk je van Ellen Deckwitz, zou die kijken? Ze kan het vast niet laten.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:40

Lol. Albertie van der linden zeurt over "wit feesie" Zwarte Piet kom er maar in....

Tietzuiger | 16-05-19 | 20:51 | 3

Tja het heet ook niet het Afro Songfestival....

Garry_de_Graaf | 16-05-19 | 21:18

doe maar een pingpongfestival

Hemmenaar7 | 16-05-19 | 20:51

Wat is de overeenkomst met Duncan zijn kontje en de Gazastrook?
Eén keer in de maand is het een bloedbad.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 20:49 | 1

Hopelijk heeft Duncan zijn gazastrips® inlegkruisjes bij.

keestelpro | 16-05-19 | 20:59

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat die Duncan een beetje gay is. Maar goed, dat moet ie zelf weten, dat gaat mij geen flikker aan/interesseert me geen reet.
Ik hoop dat ie wint trouwens. En niet omdat het nou zo'n mooi liedje is, in tegendeel, maar gewoon omdat ik hem wel mag. Plus omdat al die andere acts echt hemeltergend slecht zijn.

VanBukkem | 16-05-19 | 20:49 | 1

Een beetje gay ?
Zijn grootste fan is zijn vriend...

Wijze uit het Oosten | 16-05-19 | 22:15

Werd laatste tijdens het nationale songfestival. Liedje geschreven door Jan Rot.

Rest In Privacy | 16-05-19 | 21:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan iemand ff plempen hoe ik stem op Nederland. Ben ff met iets anders bezig.

JWZ_JMK | 16-05-19 | 20:49 | 1

Sms-en met een vpn

ditotje | 16-05-19 | 21:13

Wedden dat reaguurders gaan zeiken over de kop 'Holland'.

keestelpro | 16-05-19 | 20:49 | 2

Hij komt toch uit Brabant?

Dutch_Holland | 16-05-19 | 21:02

Zie je wel daar begint het gezeik al... :-)

keestelpro | 16-05-19 | 21:06

Hopelijk zingt Nederland niet zo vals als alle andere landen.
Dan kunnen we winnen.
De beste songtekst vanavond is voor Macedonië.
De beste song vanavond heeft Zweden.
De beste performer heeft Nederland. (hopelijk vanavond ook)

keestelpro | 16-05-19 | 20:45 | 2

We? Jullie. Ik heb hier niks mee te maken.

TheseDays00 | 16-05-19 | 20:54

Kees, ga nou eens weer een hit scoren. Of schrijf wat voor die songfestivalliers. Ik kijk niet, want bagger.

antagonist | 16-05-19 | 21:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen