achtergrond

Geenstijl

Twitter bant @BartNijman vanwege stemadvies

GOH. Twitter meldknop tegen “nepnieuws” blijkt in werkelijkheid kliklijn tegen verkeerde mening. Hate to say we told you so...

Onze Van Rossem is van Twitter gerost vanwege een eurosceptisch stemadvies dat volgens het platform “misleidende informatie” bevat. Sinds vorige week maandag heeft Twitter een nieuwe meldknop tegen “misleidende informatie” tijdens de EU-verkiezingen. Je mag bijvoorbeeld geen valse stemdatum opgeven, of beweren dat je ook per sms kan stemmen. Zie twitters eigen blog. “Die knop kon wel eens een kliklijn voor onwelgevallige meningen worden”, zei Bart vorige week bij WNL (clipje onder). En hoppa: de twitterstasi bewijst meteen z‘n punt, met z’n eigen account: wel zichtbaar, maar geblokkeerd voor gebruik. Ergens wel lollige ironie, als het niet zo benauwend TOTALITAIR was.

Er zit geen misleidende informatie in de tweet, alleen een EU-cynisch stemadvies. Ook met de geretweete brontweet, van @SypWynia, is niks mis. Kennelijk zijn er wat mensen doodsbang voor een paar duizend democratische stemmentellers of zo. Maar hoe dan ook bewijst dit dus keihard dat die nieuwe meldknop voor ”misleidende informatie” in werkelijkheid een kliklijn voor poepbange eurofielen is geworden. Eurosceptisch? Dan komt het na-oorlogse verzet je digitale deur intrappen. En Twitter werkt er aan mee. Alleen als de tweet verwijderd wordt, gaat de ketting van het account. Joe, Kajsa! Ga jij @Jack bellen of moeten we ‘t zelf weer oplossen?
UPDATE: LOL en de tyfus, Twitter.
UPDATE: Bartabas VRIJ

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.