achtergrond

Geenstijl

Retaliation round-up. Gaza vuurt 430 raketten in 24 uur op Israel, Sam&Moos Airlines beantwoordt

430 raketten en een 58-jarige Israelische burgerdode (de eerste door een Hamas-raket sinds 2014) later was het wel weer tijd voor wat rituele proportionele vergelding.

Ja, inmiddels kunnen we het draaiboek dromen natuurlijk. Hamas doet wat het doet want zo zijn ze nu eenmaal, de IAF beantwoordt het door een paar gebouwen van de kaart te vegen, waarna het IDF social team er een paar snarky posts bij tikt. Voor Hamas is het nu al pr-jackpot trouwens, want onder de zes doden aan Palestijnse zijde zijn een zwangere vrouw en baby. Volgens de IDF kwam dit door een mislukte lancering van Hamas zelf, volgens het Hamas Ministerie van Gezondheid kwam het door een Israelische luchtaanval. Actuele airstrike scorekaart en juryrapporten alsook een journalistendraaiboek voor de aanstaande grondoorlog, na de breek.

Update: Islamic Jihad dreigt Ben Gurion Airport en nucleaire reactor Dimona aan te vallen. Netanyahu geeft opdracht aanvallen op Gaza voort te zetten.
Update: Inmiddels drie Israelische doden.
Update: 600 raketten inmiddels. ****7th Armoured Brigade wordt voor Gaza geparkeerd. Golani-infanteriebrigade is onderweg. Onduidelijk of het machtsvertoon of daadwerkelijke voorbereiding van grondoorlog is.
Update: Na de gerichte uitschakeling van meerdere hooggeplaatste Hamas-officials overweegt de beweging een wapenstilstand.

Draaiboekdraad voor journo's

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Plaatje. Dit is nou 'gesegmenteerde logica'

Komt in evenveel kleuren als kampen maar deze valt al jaren het meest op

@Spartacus | 24-04-24 | 21:00 | 227 reacties

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

@Spartacus | 19-04-24 | 11:00 | 271 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.