Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Martin Bosma vraagt input voor Mediadebat

GSTV EXTRA - Iemand nog een voorbeeld van de vooringenomendheid der NPO?

Schrijf in de agenda. Morgen 10:16 uur Mediadebat in de Tweede Kamer. Al jaren een poepsaai beleids geneuzel gedoetje, maar dankzij Martin Bosma - mediawoordvoerder van de PVV - toch een groot verbaal feest, met allerlei vlammende voorbeelden van pregnante agitprop op uw Staatsomroep. Mocht u nog iets te binnen schieten inzake de verschrikkelijke vooringenomenheid op het Mediapark dan gaarne hier in de comments droppen, want Bosma is as we speak z'n Finest Hour aan het schrijven. Namens MediaMartin, alvast bedankt!

Reaguursels

Inloggen

Lieden van extreem linkse huize (denk aan Krapuul, Joke Kaviaar en Peter Storm) klagen steen en been over het rechtse karakter van de NPO. Zoals de activiste die PAF riep werd door NPO in het beklaagdenbankje geplaatst.
Een Hollandse wijsheid leert dat de waarheid dan wel ergens in het midden ligt. Ik kijk iig nog steeds liever naar DWDD dan naar Robert Jensen. Dat is een keuze. Ooit heb ik wel eens tijdens een ziekteperiode overdag de TV aangehad. Ik zie dan de belspelletjes bij de commerciële omroepen. Dan betaal ik toch liever de kijk-bijdrage om iig een aantal zenders te hebben die dit financieel niet nodig hebben. Maar dat is mijn keuze.
Ik vertrouw iig niet een omroep die financieel mede-afhankelijk is van deze volksverlakkerij. Dat wil niet zeggen dat NPO smetteloos is, maar er is altijd nog zoiets als gradatie. Ook heb ik sporadisch 's nachts wel eens gekeken naar de commerciëlen. Eén of andere helderziende geeft dan antwoord op een 72-jarige dame die dan nog wakker is. "Ik zie dat u problemen heeft".
No shit Sherlock.... Opnieuw volksverlakkerij. Op de één of andere manier vind ik de NPO toch onmisbaar in de nieuwsvoorziening zoals ik die graag zie. Maar dat is mijn keuze.

TB2318 | 04-04-19 | 19:28

Nou Martin , Doe maar eens een boekje open over de “human made “ climate change en de propaganda hiervan waar mijn TV mee vergiftigd wordt.
Zelfs de overvloedige reclame spotjes zijn er mee besmet. Je kan het zo gek niet bedenken of je wordt geconfronteerd met de CO2 hetze. Terwijl de gehele wetenscappelijke IPCC onderlegging hiervan allang debunked is. De jeugd wordt gehersenspoeld en krijgt alleen een eenzijdig hysterisch klimaatkerk verhaal te horen.
TV spotjes met de woorden Groene en duurzaam met zo’n kolere windmolen op de achtergrond, daar krijgen de deugers een enorme strakke plasser van. Maar de realiteit wordt verzwegen. Als we kijken naar onze oosterburen waar de klimaat wende is uitgelopen op een fiasco en het land nu meer CO2 uitstoot dan voorheen.
De kerncentrales zijn gesloten en er wordt weer bruinkool gewonnen.. lekker duurzaam.

Datgingniegoed | 04-04-19 | 11:47 | 2

Nederland staat op het punt om belachelijk veel geld uit te geven aan iets nutteloos waar het klimaat niet bij gebaad is en de economie en welvaart al helemaal niet.
Toch wordt dit telkens maar weer eenzijdig belicht door de media en heel sumier eens een tegengeluid ten gehoren gegeven. Het lijkt mij hierom verstandig om de mensen eens een objectieve wetenschappelijk onderbouwde uitleg te geven in de media voordat de politiek foute beslissingen gaat maken dat Nederland financieel en economisch een nekschot zal geven.

Datgingniegoed | 04-04-19 | 12:19

Ik snap niet waarom Peter Kwint (SP) zijn bek telkens open trekt. De NPO schijt al bijna even hard op de SP als op de PVV, ook zij hebben een cordon sanitair bij die Kartelhoernalisten.

Abject | 04-04-19 | 11:46

Bah bah bah, niks serieus nemen, enkel moreel verontwaardigt spelen dan wel de draak er mee spelen.
Bosma gaat hier niks winnen, het Kartel houdt de rangen goed gesloten.

Abject | 04-04-19 | 11:38

De meeste 2e kamerleden deden zielig en voelden mee met de nabestaanden, ik geloof dat wel. Maar al vanaf de jaren 70 gaat het al mis met de tbs’ers (al hete dat toen nog geen tbs maar ik denk tbr). Dus al meer dan 50 jaar heeft de politiek de kans gehad om de burgers beter te beschermen. En dan nu weer huilie huilie doen, bah. Altijd heeft de zalvende deken van psychiaters en psychologen over de tbs gestelden gelegen. Altijd worden de gedetineerden met zalvende woorden toegesproken en worden hun belangen tot in de puntjes beschermd. Het is van een enorme walging om te zien hoe de politiek ook nu weer omgaat met de wetten tav de tbs gestelden. Maar daar hoor je de NPO niet over. En dan die ku. rechter(s) die volkomen eigenzinnig geen tbs opleggen aan gore verkrachters ( terwijl ze wel de mogelijkheid hebben). Ik wordt daar misselijk van. De hele vertoning in de 2e kamer was een farce! Toen al en nu nog steeds. Waar zijn de ministers die hun kop boven het maaiveld willen uitsteken? Ik zie ze niet helaas, dan moet ik concluderen dat ze alleen voor eigen gewin op het pluche zitten. Gezien bovenstaande denk ik dan maar: that’s life.

Rdock | 04-04-19 | 10:08

Sorry, luister en kijk al 15 jaar geen NPO meer.
En BNR is er sinds een paar weken ook vanaf, wat een mutsige deugzender is dat geworden de afgelopen jaren.

Steifnek | 04-04-19 | 10:01 | 1

Sorry kijkt af en toe het boreale oranje voetbal team op NPO

Steifnek | 04-04-19 | 10:02

Wie?!

Superior Bastard | 04-04-19 | 08:58

Ik heb de NPO niet nodig om mij ergens een oordeel over te vormen. Er is genoeg informatie beschikbaar uit overige objectieve bronnen.

devil13 | 04-04-19 | 08:44

Sympathieke man die Martin Bosma... ik weet niet zo snel van welke partij hij is,
zo'n verslaggever missen ze op dit moment bij de NPO.

Over de linkse kant van NPO - dit is na 1996 erger geworden.
In 1996 is de KRO gestopt met Brandpunt --> mijn ouders, opa en oma keken daar altijd graag naar.
Dit was Brandpunt, goedenavond... en dan moesten wij als kind naar bed.

sociaal_econoom | 04-04-19 | 08:13

Thierry; regel die Bosma nou eens!
Is Geert meteen de helft van zijn stemmers kwijt aan jou...

mark1487 | 04-04-19 | 08:06

@Martin Bosma, na de trambaan slag in Utrecht was er een stille tocht. Het NOS journaal deed daar verslag van. De mensen die ik zag lopen, hadden vrijwel allemaal een autochtoon uiterlijk. De geïnterviewden waren vrijwel allemaal allochtoon en hadden allemaal teksten die prima pasten bij de politiek correcte doofpot journalistiek, die deze nieuwsorganisatie al jaren kenmerkt. Mede door dit soort selectieve nieuwsgaring is er een scheef beeld ontstaan over de stand van zaken in multicultureel Nederland. Op de een of andere manier wil men de onderliggende problematiek die de oorzaak is van grote problemen in dit land onder de pet houden en rustig door laten gisten totdat het te laat is.

donkeyman | 04-04-19 | 08:05

Ik denk dat het voor die tofugangers daadwerkelijk een probleem is dat ze ingepakt worden door hun overgevoelige vrouwtje met paars haar.

Slogra | 04-04-19 | 06:00

Als je nog wakker bent, dit schreef ik een par maanden geleden over een BNN produktie op NPO3:
Door de recensie van Han Lips in het Parool werd ik vanmiddag wel nieuwsgierig naar dit "PRODUKT" ("Hallo, met Kyoko") dat onder auspiecien van BNN/VARA werd uitgezonden en in eerste instantie leek op een uit de hand gelopen item van Paradijsvogels of De Nachtrijder, maar de juffrouw in kwestie heeft het project helemaal zelf aangezwengeld EN ZELF GEMAAKT inclusief een crowdfundingspagina (zie hieronder). Voor een programma dat zich als 3DOC documentaire laat voorstaan is dat natuurlijk belachelijk, er is geen enkele journalistieke integriteit losgelaten door de eindredacteuren van BNN/VARA. Het beoogde doel is daarom ook niet gehaald. Een journalist maakt zo'n verhaal af. Dit verhaal is helemaal niet af. Schaam je BNN/VARA redacteuren die wel BROODNODIG op de aftiteling staan. Hou hiermee op want dit heeft niets met PUBLIEKE omroep te maken. Leuk dat het Amsterdams Fonds voor de Kunst er ook nog eens 4000 euro aan bijdroeg (kunstacademie achtergrond, zelfgemaakte animaties). Alle regels van de journalistiek aan je laars lappen en ondertussen cashen.... Oh wacht... Het is geen journalsitiek. Nee het is het nieuwe omroepbestel waarin Producenten producten kunnen aanbieden die via omroepen moeten worden aangekocht. Of je worst lust. En bij BNN kennen ze alleen maar Unox, ze zijn nog nooit in Gelderland geweest, waar ze echte worsten maken. Een eerlijker pleidooi voor het opheffen van Nederland 3, ten faveure van de journalistiek, zult u niet snel aantreffen in de Vaderlandse Pers. De oprichters van BNN wonen allemaal riant in Blaricum en Eemnes. En Bart De Graaff ligt nog steeds te brullen van het lachen in zijn graf. Ieder hoertje haar driekwartiertje, go for it netmanagers van Nederland 3, nooit begrepen wat journalistiek is. Zo verrot is het publieke omroepbestel in Nederland.

pipo8399 | 04-04-19 | 05:55 | 1

bedankt vroegop,
Brood en spelen, veel van een anders centen profiteren.
En dat ook zo houden,dat is de doelstelling daar.
Eigen broek op laten houden,is het over een jaar voorbij met die Nederlandse Publieke/LinksPolitieke Omroep.

De Profundus | 04-04-19 | 09:41

Geachte heer Bosma,

Mag NPO3 weg, scheelt weer hoop geld dacht ik zo.
Bij voorbaat dank. Evocatus

Evocatus | 04-04-19 | 00:22

@Bosma
Hoe kan het bestaan dat de NPO de propaganda website Joop financierd? De VARA kan wel beweren dat ze die website met geld van de leden in de lucht houden, maar dat is natuurlijk onzin. Er gaan hopen belastinggeld naar de VARA en dus zou dit niet moeten mogen.
Het is werkelijk hemeltergend de wedstrijd in deugen die daar al jaren aan de gang is. Reacties worden zwaar gecencureerd, maar zelfs nadat ze 90% van de reacties afwijzen zijn de lezers het zelden met de schrijvers eens. Volkomen gebrek aan draagvlak ten spijt mogen de zwaar gesubsidieerde auteurs daar doorgaan met hun wereldvreemde achterhaalde linksige onzin te spuien.
Ik zou willen zeggen tegen de NPO, verbeter de wereld, begin met de stekker uit Joop te trekken.

lieverdeauddanreaud | 04-04-19 | 00:12 | 1

Hear hear

Remus McMillan | 04-04-19 | 11:15

Geachte heer Bosma,
Klein dingetje al elders genoemd in een aanpalende verhaal alhier. Bij EenVandaag vandaag wordt het debat inzake de moordlust van sommige vrij loslopende inrichtelingen die beter achter slot en grendel hadden moeten verblijven.

Dit tev programma versloeg het debat. Zou je denken, kort itempje, maar je verwacht toch iets mee te krijgen van datgene wat er gezegd werd. Neuh, niets van dat al, want de Hiddemeister moest gefileerd wegens zijn opsomming van gruwelfeiten uit een dossier, compleet met een deugende kamerleden aan de microfoon. Klein dingetje, slechts een soort tussen-neus-en-lippen standaard bevooroordelinkje.
Geen dank. Evocatus

Evocatus | 04-04-19 | 00:06

Laatst nog bij Per Seconde Wijzer: 9 personen of landen die Trump beledigd heeft. Erik kon er nog wel meer verzinnen! Over Maduro helaas geen vraag.

Obleaumov | 03-04-19 | 23:56 | 1

Ook gezien. Met die Dijkstra is het sowieso allemaal wat minder sjiek dan met Kees Driehuis.

Slogra | 04-04-19 | 06:06

Christchurch aanslag 15 maart 2019 volop in het nieuws
Zelfde dag:
Mozambique Cabo Delgado 15 maart 2019
(Thirteen villagers are hacked to death by Sharia proponents.)
Gezien op het nos nieuws?

Kijkeensaan | 03-04-19 | 23:56 | 1

Christchurch betreft de eerste wereld. Mozambique is de derde wereld. Als je de derde wereld ook in de statistieken wil verwerken, moet je bijvoorbeeld ook de terreur tegen de islamitische Rowinja door de boeddhisten in Myanmar meenemen. Dan is de berichtgeving weer net zo als die is als je je beperkt tot Christchurch.
Je moet niet gaan cherrypicken!

TB2318 | 04-04-19 | 19:35

Na even serieus nagedacht te hebben herinner ik me nog een Mathijs van Nieuwkerk die isisgangers kwajongens (want dat zijn het - iets in die trant) noemde. Dan nog uiteraard dat knippen/plakken bij Putin uiteraard en het stelselmatig in beeld brengen van alleen kindvrouweren bij zogenaamde vluchtelingentopics en dan ook nog heel casual

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:30 | 2

Crap, worstvingers.

Heel casual 'economische' aan de definitie van vluchteling toevoegen. Dan 'populisme', en ik wilde nog Sylvana zeggen maar daar zijn we allemaal slachtoffer van.

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:32

Er zijn naast de ISIS-gangers ook Nederlanders die dienst nemen in het Israëlische leger. En dat leger maakt zich schuldig aan bezettingen die door de VN als zodanig (dus als bezetting) worden aangemerkt.
Deze amateur-militairen zijn dus juridisch nét zo fout als de IS-gangers. Deelname aan "vreemde krijgsdienst". Geldt trouwens ook voor 19e eeuwse Zouaven (zie Wikipedia), katholieke jongeren die de Vaticaanse staat verdedigden. De Zouaven, daar hebben de broertjes Ronald en Frank de Boer nog gevoetbald.

TB2318 | 04-04-19 | 19:38

Gewoon Radio1 gaan luisteren en turven maaarrrrrr..... Alsof zij het woord 'demonisering' zelf hebben uitgevonden!

mozaard | 03-04-19 | 23:16

@ Martin Bosma:
mocht dit plemsel onder uw ogen komen wilt u dan in het Nederlandse Parlement komende donderdag pleiten om nogmaals de gehele Pippi Langkous reeks integraal uit te laten zenden.
Mocht dit om wat voor reden niet mogelik zijn dan is Catweazle ook OK. Dank U.

Dutch_Viscount | 03-04-19 | 23:07 | 3

Of de Fabeltjeskrant. Just sayin'.

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:46

@Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:46:
De fabeltjeskrant krijgen we toch al elke dag?

Kijkeensaan | 03-04-19 | 23:57

Da's waar. Alleen de pappa van Pippi mag niet op de bruiloft komen. Inb4negerkoning.

Aap Noot Miesje | 04-04-19 | 01:21

Hahaha, de PVV fractie gaat eindelijk echt aan het werk, nu ze door FvD worden ingehaald.
Indertijd eindeloze berichtgeving over Amerikaanse sporter/crimineel O.J. Simpson, waar niemand ooit van had gehoord, en niemand interesseerde. En zo was er in het journaal geen tijd meer over voor zaken die er echt toe doen.
En kijk : nog meer Eu censuur. www.bruzz.be/economie/volgens-bloombe...

CiTy3 | 03-04-19 | 23:00 | 1

Je kan er veel van denken en zeggen maar niet dat de PVV in het algemeen en Bosma in het bijzonder niet aan het werk is geweest.

eastender | 03-04-19 | 23:45

Over palestijnen en Israel mag je er van uit gaan dat de NOS standaard de Israeli's de schuldigen vindt. Ze verspreiden altijd -altijd- leugens.

eastender | 03-04-19 | 23:48

Ik koester het donkerbruine vermoeden dat Martin Bosma geen input van reaguurders van node heeft - hij kan het méér dan uitstekend alleen af.

bisbisbis | 03-04-19 | 22:56 | 1

Als wij hier iets schrijven dat heel concreet en bewijsbaar is, dan is het toch een hart onder de riem voor hem, dus in zoverre is het prima, dat wij hier munitie aandragen.
Toch? Evocatus

Evocatus | 04-04-19 | 00:09

Ken je deze truc: zegt de interviewer van de NPO
"O, dus de pers heeft het zeker weer gedaan" vaak stopt de discussie dan, zeg maar een Godwin, maar dan om de pers in de slachtofferrol te zetten. Zeg eens inderdaad, maar kennelijk dringt dat nog steeds niet tot jullie door.
Of deze: Zegt een politicus "De overgrote meerderheid levert gewoon zijn aandeel om dit land vooruit te brengen" knikt de NPO interviewer jaja, maar zou gewoon moeten vragen, kom eens met cijfers als je zo stellig bent.

milieumoe | 03-04-19 | 22:44

Dat Simone Weimans berichtgeving aanpaste op teletekst ten gunste van een KOZP-demonstrant op aandringen van een andere KOZP-demonstrant. Het was een foutieve aanpassing. Voorts is ze nogal racistisch: Journaalpresentatrice Simone Weimans: 'Ik kan me thuisvoelen in een witte omgeving.' Bron: Volkskrant.

arlen | 03-04-19 | 22:37

Vooringenomenheid NPO:

1 aanslag op de Londen Bridge: May geeft een korte toespraak waar de NPO 1 zin hit selecteert. Helaas vermeldt zij als eerste Westerse leider dat het hier gaat om "een Islamitische terroristische aanslag".
Dat woord Islamitische wordt er door de NPO uitgeknipt! Actieve censuur!!!
2 beelden van Pegida demonstratie op Journaal, met daarop een zwarte vlag met " Nazi's" erop. De originele beelden op internet zijn iets verder uitgezoomd, blijkt er te staan: "Wir eind kein Nazi's”.... Actieve censuur, inzoom en pan actie...

libertat | 03-04-19 | 22:19 | 1

Dat is niet vooringenomenheid maar nepnieuws. Het opzettelijk verdraaien van de feiten.

kortebroek | 04-04-19 | 11:52

In mijn tijd had je naast columnisten verslaggevers: lieden die ergens verslag van deden.

Tegenwoordig heb je jongens en meisjes met een verlengde mbo-opleiding die zichzelf journalisten noemen en zich gedragen conform hoe de spellingcontrole en het groepje waarin zij zich bewegen voorschrijft…..

Elder of Z. | 03-04-19 | 21:40

Ah het grote verdachtmaken gaat beginnen. We zijn eindelijk aangeland bij de zwartmakerij van de journalistiek op politieke gronden. De vlag kan uit. Ook hier gaan we dat krijgen. onwenselijke kritiek framen als fake news. Met als het aan de PVV ligt, die abusievelijk claimt dat de NPO sturing zou hebben vanuit het zogenaamde verzonnen kartel, een echte sturing maar dan vanuit de PVV zelf.

Wat je zegt ben je zelf, en zoals de waard is..

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 21:37 | 10

Meestal heb je wel wat kul- ende larie argumenten onder de arm bij de stellingen die je poneert, maar bij deze curieuze, soort van rare ‘reversed psychology’ blaat ben je die kennelijk vergeten. Had je haast ofwah ?

Langedweil | 04-04-19 | 03:10

@Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:06:
Thought so.
Begin dan gewoon een tokkie-omroep.
Hele dag Frans Bauer, oude windmolens en tulpen.
En kaas.

Beste_Landgenoten | 04-04-19 | 09:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Dagen achtereen vanzelfsprekend het terrorisme in Christchurch, maar geen woord verder over de aanstichters ervan.
Kijk en huiver en vraag je af waarom we er zo onverschillig in staan :
ejbron.wordpress.com/2019/03/27/video...

Elder of Z. | 03-04-19 | 21:30 | 7

@Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 22:56: Je bent inderdaad wel weer heel laag gegaan, @B_L trol. De briljante David Wood laat de beschuldigingen van Bhamji met clips zien, volgens mosk-man hem zijn het de joden, de zionisten, de mossad. Dus waar heb je het over? Over je eigen laag-bij-de-grondse tegel.

eastender | 04-04-19 | 00:05

@eastender | 04-04-19 | 00:05:
Komplot-gedachten zijn van alle tijden, dat leer je hier wel en ja, ook onder moslims heb je idioten die overal de hand van de Mossad in zien. Waar ik over val is de opmerking "waarom we er zo onverschillig in staan". Ik niet, dat ten eerste, dus laat Elder voor zichzelf spreken als hem het koud laat dat onschuldige mensen worden afgeknald en wat ook geen pas geeft is het onmiddelijke vingerwijzen. Ik kots daarvan. Dit is nou precies waarom ik de schurft heb aan al dit soort posts. Je ziet het ongetwijfeld niet, want anders zou je niet zo idioot reageren.

Beste_Landgenoten | 04-04-19 | 09:13

@Beste_Landgenoten | 04-04-19 | 09:13: Over idioot gesproken, trol, je reageert niet op de clip die @Elder meestuurde maar je reageert op je onderbuik en op betrekkingsniveau om @Elder af te zeiken. Nu wil je een beetje damagecontrol doen en wijs je naar anderen. Je bent een trol, B_L en een sar bovendien.

eastender | 04-04-19 | 21:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Hebben ze bij de NPO al nagedacht over de implicaties van het russiagate rapport?
Op treason staat in de VS zomaar de doodstraf.
Voor de hand liggende personen zijn de verheerlijkte Hillary Clinton en de heilige Obama.

watergeus | 03-04-19 | 21:20 | 3

Heel goed.
Het wordt langzaam tijd voor een gezonde discussie wat landverraad is en welke consequentie daaraan vast zit.

Ray69 | 03-04-19 | 21:36

alsof Trump ook maar in de verte exonerated was. .

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 22:57

Exonarated / vrijgesproken. Of bedoelde je iets anders?

Aap Noot Miesje | 04-04-19 | 00:02

Bij het raadplegen van de Nationale Propaganda Organisatie valt mij altijd op dat ze er een behagen in lijken te scheppen om totaal onbetekenende incidenten in doorgaans irrelevante situaties toch proberen bij te buigen naar statements die in de buurt komen van politieke correctheid. Een betoging van 300 man voor een links dogma zie je op teletekst terug en een bijeenkomst van meer dan 10.000 mensen voor een controversieel standpunt als - laten we zeggen tegen windmolens zijn- vind je er niet of uiterst summier en waar mogelijk wat kleiner gemaakt. "Nudging", het met kleine stapjes beïnvloeden, lijkt wel hun core business geworden. (En zakken vullen, maar dat wisten we al ) Goed dat Bosma ze achter de vodden blijft zitten.

Bakschuif | 03-04-19 | 21:11

Paar uur geleden op het NPO radio journaal: Minister Blok verbolgen over 1 april grap, dat de interim directeur van het Haga lyceum een ex_ PVV-er zou worden.
Arnoud van Doorn, raadslid Partij van de eenheid, islamitische school werden niet genoemd .Het bericht leek alleen bedoeld om de PVV te beschadigen.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 21:00

Ik zou wel eens willen weten waarom een vrouw die net moeder is gaat stappen met een rechte man? Oh wacht!
www.youtube.com/watch?v=w1oWrZiyFPM

Welles! Nietes! | 03-04-19 | 21:00

Komt die Peter Kwint uit het knokploeg hoekje van de SP?
Wat een activistisch voorkomen heeft dat baasje zeg.. heeft waarschijnlijk de ambitie om Marijnissen aan de kant te duwen met z'n straattaal in de kamer vorige week.

Welles! Nietes! | 03-04-19 | 20:55 | 1

Kwint is geen partij voor Bosma. Een te groot ego in een imago hemd, zie zijn 'aanval' op Bosma in de kamercommissie op 19 november 2018. Daar wilde hij Bosma pootje haken door zijn commentaar te vragen op een vermeende uitspraak van GW in 2008. Als dat het beste is wat de SP in huis heeft dan kunnen ze straks met de PvdA in het busje mee.

eastender | 04-04-19 | 00:23

Ha Bosma, memoreer dan ook dat het 8 uur journaal van 12/12/17 inzake de vergeven Michelinsterren in dat jaar. de 2.16 minuten durende verslaglegging
over dit item bestaat uit 13% tijd over een bedrijf dat daadwerkelijk een ster gekregen heeft en godbetert 87% tijd met indoctrinatie en irrelevant non-nieuws dat er ook Arabische/Marokkaanse eethuisjes in Nederland zijn.... Schaamteloze hersenspoeling.

A.S. Perien | 03-04-19 | 20:54

Het is een beetje tegenstrijdig. Een mediadebat waarin het lot van de NPO centraal staat, terwijl met name de jongere helft van de Nederlandse bevolking nu reeds moeite heeft om de drie letters thuis te brengen. NPO? Heeft het zin om te brainstormen voor een Mammoet die de weg kwijt is? Volgens de klimaatpsychoten ligt er geen ijstijd in het verschiet die als laatste rustplaats zou kunnen dienen, maar de Mammoet is er niet gerust op. Nee, deze Mammoet is ijzig, panisch en hysterisch geworden voor een boreaal septentrionale wereld. De NPO heeft namelijk een muis [FvD met nu nog twee zetels in de TK] in de smiezen zoals een haas gebiologeerd staart in felle koplampen. Er is een Mammoetdoder, Thierry Baudet genaamd, aan de horizon verschenen. Martin Bosma zou bij het mediadebat kunnen suggereren dat de overlevingskans van de NPO behoorlijk stijgt, wanneer ze zelf dinosauruseieren voor hun geld kiezen en zelf aanbieden om alles van NPO terug te brengen naar één televisiekanaal.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-04-19 | 20:44 | 1

Zolang dit orgaan nog voor 65% het stemgedrag van Nederland een bepaalde kant op probeert te sturen, is dit nog nodig.

Ray69 | 03-04-19 | 21:39

Doe gelijk wat aan het museum Beeld en Geluid. in een voorlichtingsfillmje framen ze doodleuk FvD en PVV. Ik zag ook ergens een uitspraak van van Jole op de muur staan. Ze zijn gelinkt aan de NPO dus ja, links.

BozePaarseMan | 03-04-19 | 20:39 | 3

Van Jole hoort in het gevang, en dat gaat ook gebeuren als Hiddema straks minister van Justitie wordt.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 20:46

Ik zie dat niet gebeuren maar man, wat zou dat gaaf zijn.

BozePaarseMan | 03-04-19 | 20:49

Als Martin de NPO dood heeft gemaakt, bestaat er dan nog boer zoekt vrouw?
(uit volle freek: is er leven, leven na de npo)

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 20:39 | 2

Hopelijk niet..

BozePaarseMan | 03-04-19 | 20:39

Achter een paywall prima

Ray69 | 03-04-19 | 21:41

Dankzij allerlei linkse journalisten lees ik wel overal dat Trump voor de vierde keer beweerde dat zijn vader in Duitsland was geboren. Foutje, bleek New York, maar ach, wat weet zo'n POTUS nou?

Rest In Privacy | 03-04-19 | 20:32 | 3

T was z'n grootvader die in Duitsland geboren was, sukkel

libertat | 03-04-19 | 22:23

Door wie (van de NPO) werd beweerd dat de vader van Donald uit Duitsland kwam?

TB2318 | 04-04-19 | 19:46

@libertat | 03-04-19 | 22:23:
Klopt er dan eigenlijk nog wel wat van de kritiek op de NPO. Of is het flauw om dit foutje als maatgevend voor alle kritiek op d NPO te beschouwen?

TB2318 | 04-04-19 | 19:47

De beste Kamervoorzitter die je je zou kunnen wensen, maar omdat de criteria van de Tweede Kamer nu eenmaal anders zijn werd het een "ies duur" mevrouw.

spanarchist | 03-04-19 | 20:30 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik als Ajax-fan erger me rot aan al die opzichtige PSV-fans die bij de staatsomroep werken. Van mijn in 020 verdiende belastinggeld!

Rest In Privacy | 03-04-19 | 20:30 | 2

goh wat leuk ben je toch...

hertogvanzottegem | 03-04-19 | 23:03

typisch Amsterdam. Verdienen aan de belastingdienst.

popeye-de-zeemeermin | 03-04-19 | 23:40

NPO moet geen feiten weglaten en beide strijdende partijen toelichten. De Russen -een deel- zijn geen lieverdjes, maar als je je een beetje in geoploitiek verdiept en wat cijfers naast elkaar legt, dan is de liefde wel een beetje over. Hoeveel regimechanges, hoeveel oorlogen, hoeveel false flags, hoeveel dollars uit het niets gedrukt om dit allemaal te financieren? Volgens MSM zijn wij de “goeien”, maar door alle propanda vergeten we weleens in de spiegel te kijken. De Amerikanen zitten al héél lang in de Oekraïne vwg een NATO lidmaatschap. Ik heb mede daarom tegen dat inlegvelletje gestemd. Ik wil niet dat mijn kinderen middels NPO-disinfo een oorlog ingerommeld worden.

Dombo65 | 03-04-19 | 20:25 | 3

goede nick

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 22:58

Op dom zinspelen. Hoeveel keer inmiddels want volgens mij kun je een aantal accounts rustig bij elkaar optellen. Was dit zelfs nog in de creatieve categorie. I'll give you that.

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:42

@Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 23:42:
Alles mag, maar niet zeggen dat iemand dom is. Daar rust blijkbaar een groot taboe op. Misschien omdat men daar niks aan kan doen. Dan zou je graag willen dat domme mensen wat bescheidener zouden zijn in het ventileren van hun mening, maar nee, die neiging schijnt omgekeerd evenredig te zijn met hun intellect.

En ja, ik denk dat de wereld aan domheid ten onder gaat.

Beste_Landgenoten | 04-04-19 | 09:16

Dat Bosma zijn blik ook even op het krantenlandschap werpt, en dan met name de kwalijke rol die de PvdA heeft gespeeld inzake het wijlen krantenimperium PCM en de nog steeds even machtige subsidieslurper Stichting Democratie&Media.

"Met 94,4 prcent van de aandelen van PCM in handen, is Stichting Democratie en Media (SDM) weer de grootste aandeelhouder."
"Het bestuur van de stichting:
Els H. Swaab, voorzitter (PvdA, ook betrokken bij de toekenning voor een licentie en subsidies voor de Publieke omroep en met name bij de kunst via de Raad voor cultuur)
H. Caspar Broeksma, penningmeester, PvdA ook benoemd als commissaris bij PCM .
Aad N. Stoop, secretaris (PvdA)
Ruud A. Koole PvdA (zelfs oud partijvoorzitter van de PvdA !)
Marjan Sax PvdA
Jan Willem Sieburgh PvdA"

"“En wat is de SDM? Weinig meer dan een PvdA-dependance waarin de voormalige voorzitter (thans interim-voorzitter) van de PvdA, Ruud Koole, en de linkse activiste Marjan Sax bestuurslid zijn. Andere PvdA-kopstukken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de SDM of in PCM, zijn Ed van Thijn, Marjanne Sint, Eberhard van der Laan, Annemieke Roobeek, Schelto Patijn en Wim Meijer. Ook bij de Stichting de Volkskrant is het links wat de klok slaat. De vakcentrale FNV benoemt zelfs twee van de acht bestuursleden! Andere bestuursleden van die Stichting zijn PvdA-prominent Frans Leijnse, FNV-voorzitster Agnes Jongerius, de linkse hoogleraar Jenny Goldschmidt en Seddik El Harchaoui, directeur van het multiculturele instituut Forum.” (bron Weekblad Opinio 2007 )"

sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/...

Abject | 03-04-19 | 20:23

Serieuze bijdrage: wat meer aandacht en info uit het buitenland in het binnenland; alles buiten de Amsterdamse grachtengordel en de Hilversumse bubbel, bedoel ik daarmee. In het Oosten van het land is er een geweldige cultuur van lokale bandjes ontstaan. Buitenlanders kennen de Waddeneilanden beter dan Nederlanders. Boeren die prachtige innovaties doen. Vormen van fauna en flora-beheer in de natuurgebieden uitgetest worden. Zo maar even wat onderwerpen waar je zonder problemen hele series van boeiende documentaires over kunt maken. En waar je nooit wat van hoort.

ole guapa | 03-04-19 | 20:20 | 3

Kijk dat is een constructieve bijdrage ipv allerlei lutserts die slechts wauwelen over wat ze niet willen zien.
Met wat meer aandacht voor de provincie is niks mis, wat meer aandacht voor de economische motor die het Westland is mag wat mij betreft ook wel eens.

Berbaar | 03-04-19 | 20:32

@Berbaar | 03-04-19 | 20:32: Tijdje terug nog een groot verhaal in Time, over het succes van de Westlandse tomatenteelt en over Spaanse boeren die in Nederland op bezoek kwamen om nieuwe ideeën op te doen.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 20:34

@Kuifje-in-de-EU | 03-04-19 | 20:34:
Ja tof is dat! Ik weet ook van Oostenrijkse bio-boeren die naar Nederland op studiereis gaan voor innovaties.

2tribes | 03-04-19 | 21:54

Dat item van Putin, waarin het journaal suggereert dat hij niet wil ingaan op vragen van een BBC journalist, en andere beelden laten zien dat hij dat wel heel uitgebreid doet, is het eerste dat in me op komt.
Verder het gegeven dat er nooit, of op zijn zachtst gezegd zelden, een tegengeluid wordt getoond op het onderwerp klimaat, terwijl dit op dit moment toch de allerbelangrijkste discussie lijkt. Op You Tube zijn honderden filmpjes van serieuze wetenschappers die hun vraagtekens zetten bij de eeuwigdurende mantra "de mens is slecht vanwege zijn negatieve invloed op het klimaat" en die ik, met mijn boerenverstand, heel interessant en geloofwaardig vind. Deze geluiden komen nooit door op de NPO die toch tot taak heeft de bevolking alle standpunten te laten zien als het gaat om vigerende maatschappelijke discussies. Trouwens dat gebeurt ook niet bij de commerciële omroepen. Die worden van geld voorzien door de bedrijven die inmiddels van klimaatverandering allang een verdienmodel hebben gemaakt en die in hun vuistje lachen omdat de bevolking denkt dat deze bedrijven zuchten onder allerlei maatregelen. Welnee ze verdienen er dik aan!! Maar dit terzijde.

dranrebel | 03-04-19 | 20:15 | 4

NPO heeft de nare gewoonte om bij een onderwerp (bv klimaat of migratie) meerdere personen dan wel deskundigen te laten debatteren en becommentariëren terwijl ze het eigenlijk slechts over details oneens zijn. Een echt tegengeluid ontbreekt zodat er vooral geen echt inhoudelijke discussie ontstaat. Uiteraard zijn de uitgenodigden allemaal van linkse persuasie dan wel het geheel eens met het kabinetsbeleid.

5611 | 03-04-19 | 21:03

oh ja dat!
het enige dingetje waar men al jaren mee komt aankakken als voorbeeld.
nou nou nou

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 22:59
▼ 1 antwoord verborgen

Verheug me nu al op Bosma's tirade morgen weer...

B0bBer | 03-04-19 | 20:13

Pak ze aan die Trump haters.. ik walg er van.

RedwhiteNick | 03-04-19 | 20:11 | 1

ik ook maar dan van Trump.

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 23:00

Wat Bosma daar gaat zeggen zien we niks van in de MSM NOS journaal knipwerk. Wel gaan we kritische vragen aan hem zien zonder ook maar iets van zijn antwoord te mogen horen

Want zo ging dat vandaag ook met het Faber debat met Hiddema. Een vast stramien van lelijk wegzetten door de NOS van of FvD of PVV.

Walgelijk die hele NPO, totale eenzijdigheid!

Jan, Leiden | 03-04-19 | 20:10 | 4

@Red shirt | 03-04-19 | 20:17:
Her ter zake doende antwoord van Hiddema zenden ze bewust niet uit, zo helder als wat. Dat is wel degelijk een probleem van eenzijdige verslaglegging.

Jan, Leiden | 03-04-19 | 20:38

@Red shirt | 03-04-19 | 20:17: Links populisme:"Always jam in the future, never jam on table."

Iggy_Plop | 04-04-19 | 01:48

Al zou dhr Hiddema rechtspopulistisch factfree gelul hebben geproduceerd, het feit is dat het volksdeel dat dat graag hoort, in Hilversum wordt genegeerd, er zijn hele volksstammen die zich niet herkennen in de met hun eigen belastinggeld gemaakte programma's, des te erger naarmate men minder verdient en voor vertier meer afhankelijk is van de goeie ouwe TV. Dat zijn deels hetzelfde soort mensen dat graag voor hun plezier folders leest, en ergens ver van de camera's een stoffig achterafbaantje heeft, 50% van het inkomen aan wonen besteedt, en dat de kriebels krijgt als de boodschappen in de Aldi of de Lidl een tientje duurder uitvallen. Het is het simpele feit dat er in Hilversum geen feeling is voor de gewone Jan modaal, dat er nu zo vaak en zo terecht wordt opgeroepen dan maar helemaal geen omroepen meer te doen.

xmas | 04-04-19 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nog een vraag voor de minister via Martin. Kan de pin up club weer terugkeren op de NPO? Eigenlijk de beste NPO programma die ooit gemaakt is en waar best een hoop medelanders wél kijk&luistergeld voor zouden betalen.

Graaf_van_Hogendorp | 03-04-19 | 19:58 | 4

De pinup-club was bij Veronica.

Vlerk | 03-04-19 | 22:09

@Vlerk | 03-04-19 | 22:09:

Was vroeger NPO ik kan me nog herinneren dat ze Total Recall uitzonden vanaf de NPO en daarna na middernacht zelfstandig als commercieel verder gingen. Maar de pin up club was daarvoor en toch echt het beste wat de NPO ooit geboden heeft, inclusief het pretentieuze Tegenlicht, Keuringsdienst van Waren etc.

Vergeleken met Boer zoekt Hoer, Heel Holland Kakt en Wie is de Ontplofte Mol een pareltje.

Graaf_van_Hogendorp | 03-04-19 | 22:43
▼ 1 antwoord verborgen

Bij Nieuwsuur, over de kalversterfte. Had geen moment naar de cijfers zelf gekeken, naar zat zijn stokpaardje te berijden dat de kalfjes meer biest moeten hebben. Iets wat iedere boer roept, maar hij moest er nog even bij zeggen dat de boeren er een zooitje van maken op basis van cijfers die hij niet bekeken had.

frank87 | 03-04-19 | 19:56

Vraag: waarom horen we op de NPO nooit iets over sexueel misbruik in de moslim gemeenschappen? Overal komt sexueel misbruik voor: in sport, in de jeugdzorg, in kinderdagverblijven, in het gezin, in boeddhistische kringen, in Joodse kringen in de Protestantse Kerk en in de R.K Kerk. Deze laatste krijgt wel bijzonder veel aandacht van de NPO. Maar, ... waarom horen we niks over sexueel misbruik in de moslim gemeenschappen. Sommige beweren dat dergelijke gevallen bij de NPO wel degelijk bekend zijn, maar dat deze systematische gefilterd worden. Als dit waar mocht zijn, mooi zeg! Rooms Katholieken jarenlang stigmatiseren en bij de Islam een oogje dichtknijpen.

Mentor | 03-04-19 | 19:55 | 7

nooit?
wat een onzin.
het ene na het andere item
maar het zal jou nooit voldoende zijn vermoed ik

Beste_Landgenoten | 03-04-19 | 23:01

Ik vermoed daar ook een enorme beerput.

donkeyman | 04-04-19 | 08:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom houdt de SP tuinkabouters zonder mutsje?

Fijnstoffer | 03-04-19 | 19:53 | 2

Leek mij ook al Bosma versus een hipster Boskabouter.

B.Spiritus | 03-04-19 | 20:36

Omdat de SP zich in een midlife crisis bevindt.

Vlerk | 03-04-19 | 22:11

Hij kan ook vragen welke specifieke maatregelen de NPO genomen heeft om te voorkomen dat de NPO geïnfiltreerd wordt door activisten die het podium voor oneigenlijke redenen willen gebruiken, en om een overzicht van alle hieraan gerelateerde incidenten over de afgelopen paar jaar.

obominotie | 03-04-19 | 19:52

Geweldige politicus, moeten we er meer van hebben.

Nissan GT-R | 03-04-19 | 19:51

Je moet de publieke omroep benaderen als een platform als Netflix, aangezien ze zeer vergelijkbaar zijn. Dan kan je heel makkelijk uitrekenen wat een realistisch en eerlijk budget voor de NPO is. Bij Netflix heb ik een account voor 10 euro per maand.

Hoeveel mensen zouden in Nederland 10 euro per maand over hebben voor de publieke omroep? Ik denk max 2 miljoen, en dalende (misschien dat tijdens het boer zoekt vrouw seizoen mensen een tijdelijk account nemen)

2 miljoen x 10 euro geeft een budget van 240 miljoen per jaar. Dat is een realistisch budget waar je veel goede content van kan maken.

Op het moment krijgen ze circa 800 miljoen per jaar aan belastinggeld, en halen ze circa 200 miljoen aan reclameinkomsten binnen.

Als ze hun huidige budget willen houden van 800 miljoen per jaar, terwijl de markt uit 2 miljoen huishoudens bestaat, zou je aan iedere abonnee 33,33 euro per maand moeten vragen. Dat gaat natuurlijk geen hond doen, en dus is de NPO zwaar overgefinancierd.

En dan heb ik het niet eens over die bias content die ze maken. Conclusie: Zelf financieren door 10e per maand te vragen, en 0 euro belastinggeld naar de NPO.

DMaN | 03-04-19 | 19:51 | 6

Netflix heeft een vel groter bereik en dus meer inkomsten, niet te vergelijken.

marrretje | 03-04-19 | 20:03

@Graaier | 03-04-19 | 20:01:


Me dunkt, het verdedigen van Marrakesh, Oekraine associatieverdrag, IORPII, en het klimaatakkoord is behoorlijk ontwrichtend. Maar daar komen een hoop witte medelanders nog wel achter in de komende jaren....

Graaf_van_Hogendorp | 03-04-19 | 20:04

@Red shirt | 03-04-19 | 19:54: Tijd voor Max!

Kleine_Deugniet | 03-04-19 | 21:04
▼ 3 antwoorden verborgen

.

zik | 03-04-19 | 19:50 | 4

Kort maar krachtig, sterk punt.

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 20:01

Ik dacht al. Ik was even bang dat ik morse moest gaan leren, waarbij: . = E

kweethetooknietbeter | 03-04-19 | 20:19

Sic

GekkeHenkieNiet | 03-04-19 | 20:23
▼ 1 antwoord verborgen

Sjefs bijdrage: Hiddema wordt de mond gesnoerd met details in de Panhuis zaak. Maar de overheid zet wel kankerfotos op cigaretten, dierenverwaarloosfilmpjes komen regelmatig voorbij in het nieuws. En zelfs doodgebombardeerde kinderen worden afgespeeld in het nieuws. Maar Hiddema's woorden, die zijn pas heftig.

sjef-van-iekel | 03-04-19 | 19:49 | 2

Raak. En maanden een foto van een lijkje op een strand. Omdat zijn vader een nieuwe gebit wilde in Canada en geen zwemvest kocht voor zijn zoontje. Oh nee, dat laatste werd er niet bij verteld.

Mammeloe | 03-04-19 | 19:56

Dat komt omdat het over verkrachting en seksueel misbruik gaat.

Baron Clappique | 03-04-19 | 19:56

Heb ik ook altijd met GS. Ik begrijp niet dat ze deze site van vooringenomenheid kunnen betichten. Maar ja, alles past in mijn eigen straatje. Duhh

azijnseikerT | 03-04-19 | 19:48

Van belastinggeld de linkse boodschap verkondigen is en blijft ernstig voorbips.

padbuffel | 03-04-19 | 19:48

Martin Bosma is eigenlijk te goed voor de PVV. Hij is heel genuanceerd en heeft blijkbaar een goed stel hersens. Ongelooflijk hoe goed hij altijd die voorbeelden onthoudt en ze er zo uit gooit. Daar waar het geheugen van alle ministers en de president niet verder gaan dan een jaar terug. Martin zou eigenlijk moeten overstappen naar FVD.

BluRay | 03-04-19 | 19:47 | 10

@CleanUpTime | 03-04-19 | 20:29: Jij wilt een democratie waarin iedereen het met jouw standpunten eens is. Ik denk dat je dan nog vaak teleurgesteld gaat worden.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 20:53

Dat zegt hij niet.
Hij doet op het feit dat er nooit bepalende beslissingen genomen mogen worden zonder draagvlak van de Nederlandse bevolking.

Ray69 | 03-04-19 | 21:51

Correctief referendum is heel wat anders Berbaar.
Een Dwingend referendum is vooraf de bevolking raadplegen over de koers van het land.
Lulhannes.

Ray69 | 03-04-19 | 21:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Meer sex op tv, wil je dat ook vragen Martin? Dat wil zeggen, rechtse sex, want de sex linksom zien we vaak genoeg.

Schadenfreude | 03-04-19 | 19:45 | 3

Rij links, stem rechts.

padbuffel | 03-04-19 | 19:50

We kunnen ook afspreken dat mensen die seks correct schrijven een hoerenkadobon krijgen...

Rhenium | 04-04-19 | 01:38

een kudobon

GekkeHenkieNiet | 04-04-19 | 03:13

Hoi Martin, dat jij je eige helemaal opgewonden krijgt van media-aandacht weten we nou wel. Wees een vent en gun Fleur Agema nou eens de eer. Een vrouw naar mijn hart en iemand die feilloos gaat benoemen op welke terreinen de vaderlandse (lees quasivlaamse) media het liefst wegkijken.

Hoi ouwe hardrukker Peter: zie de eigendomsverhoudingen van de "Nederlandse" media. Een gros uitgerangeerde vaderlandse politici, een staatsomroep, en vooral een zooitje Vlamingen die zich den heideoesters uit den pantalon proesten. www.youtube.com/watch?v=gbGl7cMlpsY

Hetkanverkeren | 03-04-19 | 19:44 | 2

Fleur kan toch ook een ander onderwerp kiezen om op haar eige helemaal opgewonden te krijgen?

Vlerk | 03-04-19 | 22:16

Fleur gaat altijd los in het zorgdomein. Vol vuur.
Marktwerking, graaiende, misbruikmakende bestuurders binnen semi-overheid, falende ICT, privacy, verspilling, graaiers... ze vreet ze op.

popeye-de-zeemeermin | 03-04-19 | 23:54

De frame van Marcia Luyten lijkt me vooral reden tot debat. Schandalig, nog steeds.

lachenjoh | 03-04-19 | 19:44

Zeg uh, hoeven jullie daar op de redactie morgen om 10:16 niet te werken? Nou, wij wel hoor.

FreeGuana | 03-04-19 | 19:41

Willekeurige aflevering van Jinek.

Mahatma | 03-04-19 | 19:40

1) Waar ik m'n abonnement op kan zeggen.
2) Geen vraag maar ik had de hele nummering al aangebracht.

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 19:39 | 1

Haha, de hele nummering.

schijtzat | 03-04-19 | 19:42

"EN-PEE-OO? Is dat niet die organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van bezigheidstherapie voor een bepaalde doelgroep?", hoorde ik iemand eens vragen in de trein.

kweethetooknietbeter | 03-04-19 | 19:37 | 1

De NPO over de NPO:
"De Nederlandse Publieke Omroep verbindt en verrijkt het Nederlandse publiek met programma’s die informeren, inspireren en amuseren.
De Nederlandse Publieke Omroep is een bindende factor in onze pluriforme samenleving."

Van nul naar teiltje, verder kwam ik niet. Succes.
over.npo.nl/organisatie/wie-zijn-wij/...

Aap Noot Miesje | 03-04-19 | 19:55

De NOS die bij voorkeur wit in berichten gebruikt omdat blank in tegenstelling tot zwart een positieve connotatie heeft.

MickeyGouda | 03-04-19 | 19:36 | 5

@BluRay | 03-04-19 | 19:43:

Wat u zegt. Dit waren de letterlijke bewoordingen van de hoofdredacteur. Ik verbaasde me ook al over de racistische insteek.

MickeyGouda | 03-04-19 | 19:48

@BluRay | 03-04-19 | 19:43:
'Dat zij black man en white man niet vertalen als ‘donkere man'
Ik geef de voorkeur aan 'duister', zoals in:- "Goh, wat bent U DUISTER - U komt zeker uit DUISTER Afrika?"

HogeNood | 03-04-19 | 20:02

NPO was er als de kippen bij om het woord blank te vervangen door wit, toen het linkse SJW-gespuis dat uit Amerika gehaald had. Typisch geval van circle-jerk.

5611 | 03-04-19 | 21:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik weet niet welke vakje van de publieke omroep het is, maar vanmiddag een stukje gehoord met die van Jole, je weet wel van die sexuele intimidatie. Alleen maar bashen van FVD, inhoudsloos, beledigend, op de man en zoooo links. Ze geven elkaar daar bij binnenkomst de linkerhand en de arm van de draaitafel voor de muziek zit ook links. Na een minuut of 10 moest ik braken en ben ik gestopt met luisteren.

heinze | 03-04-19 | 19:36 | 1

Ik zet elke dag nog even de radio aan op NPO1 maar langer dan zo’n vijf minuten houd ik het tegenwoordig niet meer vol.

GekkeHenkieNiet | 03-04-19 | 19:53

Martin (PVV) en Thierry (FvD) zijn toppers. Ook Jensen (RTL 5) op dinsdagavond bevalt mij prima.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 19:34 | 2

Vergeet de jensenpodcast niet.

GekkeHenkieNiet | 03-04-19 | 19:51

Ja, Jensen mag ik ook graag zien. Tenminste tegengas voor alle linkse deugprogramma's.

bqbq | 03-04-19 | 19:55

Hoe ze voor een kort interviewtje met 'zomaar een PVV stemmer' altijd weer de grootste Tokkie uit de regio weten te strikken.

VanBukkem | 03-04-19 | 19:33

.. geen idee, kijk nooit naar de links-vooringenomen NPO. Pure propaganda wanneer het over dingen gaat die er toe doen.
Suffe klimaat-apen tevens juich-aapjes voor EU en globalisme.

Jan Passant mk2 | 03-04-19 | 19:33

Ik kijk alleen NPO als een reaguurder het in GS comments dropt als aanbeveling. Of als GS het zelf als onderwerp aankaart natuurlijk.

sjef-van-iekel | 03-04-19 | 19:33

Ik zou graag willen dat de NPO eens een uitgebreide reportage doet over veilige Islamitische landen, waar Islamitische asielzoekers welkom zijn.

obominotie | 03-04-19 | 19:33 | 6

en christenen een uitkering kunnen krijgen indien.....

hertogvanzottegem | 03-04-19 | 23:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik eis een rectificatie van twee jaar Trump-Rusland fake news.

Ray69 | 03-04-19 | 19:32

Ach Bosma mag even zijn bekende riedeltje doen terwijl iedereen zijn mail checkt en dan gaan we weer over tot de orde van de dag.

Berbaar | 03-04-19 | 19:32 | 12

@Berbaar | 03-04-19 | 19:58: Haha Berbie kan niet tegen zn verlies, gaat ie dit soort kinderachtige dingetjus zeggen lol.

echt_links | 03-04-19 | 20:02

Hoi Zwitsal!!!

ploppy | 03-04-19 | 20:19

En dat zegt wederom de ultieme winnaar van de GS-Bloedzuigerbokaal voor overbodige suggestieve denigrerende irrelevante kut-commentaren zonder enige toegevoegde waarde voor welke discussie dan ook. En we zijn daar al veel te lang mee onderweg. MUhahahaha

Bakschuif | 03-04-19 | 21:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Tja de NPO, eenzijdig gehuil over Hiddema die publieke informatie deelt met de kamer terwijl Arib lekker populistisch de moeder van Anne Faber had uitgenodigd om de behandeling een emotionele lading te geven. Dat was helemaal niet nodig.

RandomAct | 03-04-19 | 19:30

Zie tot mijn plezier dat Bosma 30 minuten spreektijd heeft aangevraagd. Dat is precies evenveel als de drie grote regeringspartijen VVD, CDA en D’66 samen. Die lullen elk 10 minuten vol. Hoop dat ze zich niet kunnen inhouden en Bosma ook nog eens gaan interrumperen, dan komen er nog heerlijk vele leuke minuten bij.
Kleine suggestie: herinner nog even aan de uitzending van DWDD aan de vooravond van de jongste verkiezingen. Daar werd Baudet compleet door het slijk gehaald. En wellicht is het ook nog eens aardig om Joop.nl van BNNVARA nog eens te noemen als verspreider van hevig extreemlinks gekleurd nieuws.

Paramaribo | 03-04-19 | 19:29 | 8

www.geenstijl.nl/5147032/martin-bosma... Het is uiteraard zo dat zij die weinig of niets te melden hebben vaak het hardste schreeuwen, en weinig tegengeluid tolereren. De voornoemde website heeft hier inderdaad een handje van. Mogelijk is Spinoza eerder een Blackswan zoals Taleb beschrijft. Lijkt mij in ieder geval aannemelijker. Dat dit uit publieke gelden komt is een kwalijk iets, zeker als je daarbij de toegepaste censuur in aanmerking neemt. Want ook de gecensureerden betalen mee aan die poppenkast via de fiscus. Daarom prefereer ik Geenstijl censuur achteraf is altijd te prefereren over het bij voorbaat monddood maken van onwelgevallige meningen.

Ceevoo | 03-04-19 | 20:16

@Ceevoo | 03-04-19 | 20:16: Laat ik maar niets over censuur op Geenstijl zeggen. Weggejorist worden prima, maar een ban, nee dank je :)

zik | 03-04-19 | 20:18

@RandomAct | 03-04-19 | 19:33: bij mij is mijn account direct geblokkeerd wegens het schenden van de huisregels, blijkbaar mag je joop.nl niet op fouten wijzen als het ze niet uitkomt.

CleanUpTime | 03-04-19 | 20:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Het item waarbij het leek alsof Putin niet met een tegenstander in gesprek ging volgens de NOS montage, terwijl er beelden zijn van een uitgebreide discussie is een goede klassieker die aangeeft hoe de NPO verdraait.

quazi | 03-04-19 | 19:29

Zojuist bij die vent die van Matthijs von Nieuwkerk vervangt: 'Chicago kiest nieuwe burgemeester. Vrouw, zwart en lesbies.'
Alsof ons dat wat interesseert.
Gewoon weer de zoveelste sneer naar Donald Trump.

VanBukkem | 03-04-19 | 19:24 | 13

Zwart & lesbisch, genoeg kwalificaties om burgemeester te worden, zo erg is het al.

bqbq | 03-04-19 | 19:56
▼ 10 antwoorden verborgen

Suggestieve vragen, bijv we zijn natuurlijk allemaal heel geschokt als er een aanslag is geweest. Dat kan de kijker zelf wel bepalen.

jip_86 | 03-04-19 | 19:21

Het nos verslag over bij een aanslag op een Afrikaanse universiteit waar "They asked us if we knew quran" werd vertaald als "Ze vroegen ons of we wisten wie er was weggerend".

naraga | 03-04-19 | 19:20 | 3

Doet diegene toevallig ook de Engelstalige correspondentie in Weert?

Rest In Privacy | 03-04-19 | 19:27

Serieus....

Road to serfdom | 03-04-19 | 19:53

Ik ben kijker nummer 3 Martin. En doe nog een sketch over Fred Otten achter de coulissen die boomers verassen met knaagdieren (maar verder helemaal niemand onder de indruk is), altijd vermakelijk.

Graaf_van_Hogendorp | 03-04-19 | 19:20 | 2

“boomers verassen met knaagdieren “
Ik mis toch wat zonder tv merk ik.

GekkeHenkieNiet | 03-04-19 | 19:43

Fred Oster? Die had wel iets met knaagdieren

witwas | 03-04-19 | 20:02

Volgens mij beginnen ze het bij NPO wel een beetje door te krijgen.
Ik vind Jinek de laatste paar weken een stuk beter en genuanceerder dan voorheen.
Ook zitten er plotseling meer 'rechtse" gasten aan tafel valt op.

HoerieHarry | 03-04-19 | 19:19 | 7

@HoerieHarry | 03-04-19 | 19:30:
Nee joh, dat mens is al genoeg aan het woord. Soms moet je de leiding nemen. Ben jij een leider, HoerieHarry?

RickTheDick | 03-04-19 | 19:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Dagenlang in AD pagina's over de aanslag op moskee in Nieuw Zeeland. Hoe kon dit allemaal gebeuren.
Maar op 27 januari j.l. nog geen twee maanden daarvoor, was er een dubbele aanslag op een klatholieke kerk op de Filipijnen, met 21 doden, weet iemand dit ? Een paar lullige berichtjes en dat was het. Vanwaar die selectieve berichtgeving, bedoel je dat Martin ?

milieumoe | 03-04-19 | 19:18 | 4

@Skunk57 | 03-04-19 | 19:21:

Kunt u dat artikel over de jeaudse verstuikte terroristische teen even linken? En oh ja, bedoelt u met teen een echte teen of een echte teen?

Graaf_van_Hogendorp | 03-04-19 | 19:28

@Skunk57 | 03-04-19 | 19:21: Nee, GS wil het goede beeld dat mensen hebben van Pakistan natuurlijk niet beschadigen.

Vlerk | 03-04-19 | 22:31
▼ 1 antwoord verborgen

Nou de laatste keer dat ik naar radio 1 luisterde ging het een uur lang over een plasseks schandaal in een Russische hotelkamer met Donald T.

Ik wil nu eindelijk wel eens weten waar ik die film kan downloaden.

Foolonthehill | 03-04-19 | 19:17

Eindelijk! Eindelijk iemand die, in ieder geval, dit benoemd.
Kan die SP-er alles wel proberen weg te bagatelliseren, ik erger me al jaren aan dat eenzijdige geneuzel van de NPO.
Kijk er (bijna) nooit na maar als ik al wat zie zit ik me meteen te ergeren.

Petrus Poortwachter | 03-04-19 | 19:16

Interraciale stelletjes in reclames..
Is dit markt ontwikkeling of opgelegd van bovenaf.

Ray69 | 03-04-19 | 19:14 | 3

Dan hoef je alleen maar op deze site onder dit artikel te kijken voor een goede illustratie.
Die mix stelletjes worden je zo door de strot geduwd dat het belachelijk wordt.

Wekkertje | 03-04-19 | 19:38

Heb jij nog geen donkere vriendin?
Dan hoor je er niet meer bij, sorry.
Een blonde vriendin is zoooo rascistisch.

Nuchternederland | 03-04-19 | 21:05

Altijd wel donkere man met blanke vrouw, andersom is natuurlijk niet mogelijk.

NaughtiusMaximus | 03-04-19 | 23:26

Moeilijk moeilijk moeilijk, ik kijk eigenlijk nooit naar de NPO. Ja, als het over Donald Trump gaat ofzo. Maar over de vooringenomenheid over Donald Trump bij de NPO hoef ik Martin niks te vertellen. Da's een open deur.

VanBukkem | 03-04-19 | 19:13 | 7

@Mammeloe
Het kan bijna niet anders of die aanvraag wordt gehonoreerd.
(Goed te weten dat mijn belastinggeld nuttig besteed wordt.)

VanBukkem | 03-04-19 | 19:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Heb al jaren geen tv. Moet wel verplicht betalen voor die bagger.

paridae | 03-04-19 | 19:12

Ik vind het minder handig dat hij al van te voren vertelt wat hij gaat doen. Geeft ze de gelegenheid om allerlei drogredenen bij elkaar te zoeken. De verassing is volgens mij sterker.

brekebeen | 03-04-19 | 19:11 | 2

Maar wel heel drastisch.

GekkeHenkieNiet | 03-04-19 | 19:39

Was het selectieve montagewerk of het klakkeloos overnemen van US nieuwsitems door de NOS redactie al genoemd? Bijvoorbeeld bij Trump die over Mexicaanse immigranten gezegd zou hebben dat ze geen mensen, maar beesten zijn. Terwijl hij het in het getoonde videofragment had over ultiem gewelddadige Salvadoreense gang members. En meer recent, het Wilders filmpje uit 2015 dat per ongeluk in het item over Urker incident was gemonteerd.

2tribes | 03-04-19 | 22:30

Maximale aandacht voor recente blanke aanslag op moskee in Nieuw-Zeeland (drie dagen lang opening NOS Journaal) versus nauwelijks aandacht voor aanslag op moskee in Egypte (najaar 2017). Toen vielen er twee keer zoveel doden in de moskee. HET verschil: de daders waren niet blank/christelijk maar moslims. Is voor NOS blijkbaar niet nieuwswaardig en werd dan ook volslagen genegeerd.

Road to serfdom | 03-04-19 | 19:09 | 1

Recenter 150 christenen afgeslacht in Nigeria door islamitische nomaden. Ik verwijt u niks, was niet op het nieuws, of in 10 seconden. Nieuw Zeeland was pas erg. Vorige week alleen al 25 islamitische aanslagen met 164 doden in 10 landen: https://www.thereligionofpeace.com/

Mammeloe | 03-04-19 | 19:16

Geweldig punt van Bosma over die steekpartij op de Albert Cuypmarkt; dader islamiet, slachtoffers Joodse vader een zoon. Stilte. Meneer de gestoorde islamiet verkocht er waterpijpen, was weken afwezig. Hoe dan?

Mammeloe | 03-04-19 | 19:08 | 1

Deze meneer was net terug uit zijn moederland Egypte (maar houd me te goede , er is zo weinig ruchtbaarheid aan gegeven, dat ik het niet zeker weet). De politie was vóór het voorval al gewaarschuwd voor deze man.
Overigens was het niet alleen de NPO die het liet afweten (vlak voor de verkiezingen).
Ook bijna alle andere media (en dan praat ik niet alleen over JOOP cs) hebben dit voorval 'genegeerd'(= verzwegen).

'Nieuws'site Nu heeft er op 16 maart wel over bericht, maar zodanig 'handig' geplaatst dat er precies nul (0!) reacties op kwamen. En oh ja, zowel achtergrond van dader, als van slachtoffers, bleven natuurlijk onvermeld......

michelpen | 03-04-19 | 19:50

Prachtige vent

genoegisgenoeg | 03-04-19 | 19:07

Toch 'n beetje jammer, Bosma zegt die kunnen me altijd bellen en GS doet niet eens even het 06 van de man op de site, om hem hierin te helpen. gemiste kans

Ceevoo | 03-04-19 | 19:07

Nieuwsuur = EenVandaag (oeps).

zef732 | 03-04-19 | 19:05 | 1

Punt was wel duidelijk; er wordt weer geframed door de NPO.

Mammeloe | 03-04-19 | 19:10

Arnold Karskens wil vast wel helpen! kijk maar eens op zijn website.

L.E. Raar | 03-04-19 | 19:04

Nieuwsuur vandaag:
- Wel de kritiek op debatbijdrage Hiddema (details verkrachtingszaak Michael Panhuis iot 2011), niet Hiddema's weerwoord.
- Nieuwe klimaatbangmakerij (over nieuw boek dat de aarde vergaat door teveel CO2).

zef732 | 03-04-19 | 19:04 | 5

@Graaier | 03-04-19 | 19:13: Oh, ja wat die demoniseerder / journalist van Eenvandaag ook nog even doet bij de aankondiging is om een bijvoeglijk naamwoord "pijnlijk" te koppelen aan het moment dat Hiddema het woord voert. Ze zijn de schaamte voorbij.

Graaier | 03-04-19 | 19:23

Beste zef723,

Dat boek, of liever die ideeën zijn al wat ouder. David Wallace-Wells schreef in 2017 al een alarmerend artikel in New York Times Magazine.
nymag.com/intelligencer/2017/07/climat...

Dat leverde zoveel commotie op dat men het nog eens publiceerde met annotaties
nymag.com/intelligencer/2017/07/climat...

Overigens vrees ik dat de klimaatverandering zo sterk en snel zal zijn dat we er weinig tegen kunnen doen. Ik zie Amersfoort aan Zee als iets waar we rekening mee moeten houden, maar onze regering heeft geen plan B voor Nederland en dat is verontrustend.
Zeer verontrustend. Evocatus

Evocatus | 04-04-19 | 00:30
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken