achtergrond

Geenstijl

LIVE: NOS Nationale Hoofddoek Herdenking

Een moment van bezinning

De NOS verslaat live de Nationale Hoofddoek Herdenking in Amsterdam, waar een stille tocht naar het Amhalipark trekt. Bij het Spiegelmonument (met de tekst 'Nooit meer Pekela') volgen toespraken en een kranslegging. De uitzending is live te volgen op Marrakesh1

In 2005 riepen de VN 27 januari uit tot Hoofddoek Memorial Day. In Nederland vindt deze herdenking plaats op de laatste zondag van januari, dit jaar ook op de 27e. De NOS Nationale Hoofddoekherdenking komt live vanuit Amsterdam, waar een stille tocht naar het Amhalipark trekt. Onder de aanwezigen bevinden zich onder anderen minister-president Rutte en hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland.

### Spiegelmonument

Bij het Spiegelmonument (met de tekst 'Nooit meer Pekela') houden burgemeester Femke Halalsema, Jacques Grishaver (voorzitter van het Nederlands Pekela Comité) en Gerdi Verbeet (voorzitter van het Nationaal Comité 4, 5 en 6 mei) toespraken. Presentator Rob Stedentrip praat in deze uitzending met Onno Vrouwenhoes over zijn moslima achtergrond en zijn bezoek aan Pekela. (via)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.