Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Nederlandse tennis is echt EXTREEM RUK

wel leuk om naar te kijken

Robin Faalhaase en Kiki Bertens al lang uitgeschakeld, dus we moeten het eens hebben over het Nederlandse tennis, want het is echt hartstikke ruk.

Nederland is een sportland. We kunnen aardig voetballen, volleyballen, handballen, we hebben een paar mensjes die een lekker potje kunnen turnen, bij schaatsen en korfbal doen andere landen niet eens mee, "we" zijn goed in wielrennen en veldrijden, we hebben darters, dammers, schakers, biljarters, kaarters en kaatsers, sprinters, schutters, fierljeppers, sjoelers en zwemmers, snowboarders, honkballers (bedankt Curacao), hardlopers en bridgers. Maar dan TENNIS. De nageboorte van de Nederlandse sport. De KNLTB is na de KNVB de grootste sportbond van Nederland, maar in dat bondsbestuur zitten blijkbaar alleen maar mensen die er geen hol van snappen. Aan de onderkant lopen de leden weg en aan de bovenkant is het al jaren schrapen in de marge, dat we een keertje blij zijn als een of andere pipo het Nederlands kampioenschap wint. Nou mensen, HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WORDT IEDER JAAR GEWONNEN DOOR EEN NEDERLANDER.

Wat hebben we nou eenmaal in de top van het Nederlandse tennis? Robin Haase, die als kind altijd als laatste werd gekozen bij gym en toen maar op tennis ging om zijn ADHD kwijt te kunnen. Zijn energie legt meneer echter niet op de partijen in de baan, want hij houdt zich voornamelijk bezig met gezeik buiten de lijnen. Vier keer per jaar mag Haase aanschuiven bij de grote jongens om te vreten uit zo'n snoeppot met van die geile smileys. Dan komt er een heel contingent Nederlandse pers kijken om te zien hoe Haase na een of twee rondes buikpijn heeft en niet meer door kan. "Robin Haase uitgeschakeld", lezen we dan weer in de krant. Dat. Is. Geen. Nieuws. Robin Haase is al honderd jaar de beste Nederlandse tennisser en hij is nog nooit verder gekomen dan de derde ronde op een Grand Slam. Het is een grote grap. Okee, the joke is on us want volgens Wikipedia heeft hij meer dan 6 miljoen dollar bij elkaar gefietst met zijn maniakale geschreeuw tegen muziekinstallaties en zijn kinderlijke gedrag tegen tegenstanders die zich wél kunnen beheersen, maar ondertussen heeft hij zichzelf voor de rest van zijn leven gediskwalificeerd. Hoe staat Robin Haase überhaupt in de Top 50 van de wereldranglijst? Waar heeft Robin Haase wel wedstrijden gewonnen om punten te verdienen voor die ranking? 

Enfin, Robin Haase dus, en fair game to him, hoewel het allemaal lachwekkend is spreekt hij nog een klein woordje mee op het internationale toneel. Hij mag trainen met Roger Federer enzo. Nee, dan gasten als Thiemo de Bakker en Igor Sijsling. Jullie weten direct over wie het gaat, ondanks dat ze nog nooit iets hebben gepresteerd. "Blabla pech met blessures", kraait Krajicek dan. Niks pech met blessures gozer, dat is gewoon een kwestie van training en Hollandse poepmentaliteit. Tennissers groeien niet op op de straat, die groeien op in Het Gooi en ze worden in een SQ7 naar de training gebracht, maar op dinsdag kunnen ze niet want dan moeten ze naar klavecimbel-les. Als De Bakker en Sijsling zo veel pech hebben met blessures, waar zijn al die andere Nederlandse tennissers dan? Ook gek: dan hebben al die andere tennissers in de mondiale Top 100  in vergelijking met onze Nederlanders verdomd weinig pech met blessures. En dat is ook helemaal prima, maar dan moeten we eens kappen met aandacht besteden aan mensen die niet presteren. "De Bakker uitgeschakeld in Challenger in Tjoekie Tjoekie Land", kopt de NOS dan weer. Echt, nobody gives a fuck behalve de familie van De Bakker, de mensen uit zijn woonplaats en de meisjes die hij vroeger in het fietsenhok heeft staan vingeren. Martin Verkerk vroeger, ja leuk hoor, maar dat was een joker. Jokers moeten gedijen in de schaduw van topspelers en die zijn er gewoon niet. Onze "talenten" worden gepamperd als ze een keer een setje hebben gewonnen bij een of andere landenwedstrijd waar niemand een neuk om geeft en dat is de verkeerde benadering. Ze moeten verdomme dat gravel opvreten en anders gewoon lekker thuis gaan zitten haken met het boek van Bobbi Eden op schoot.

Dus nog even over Richard Krajicek, met zijn 'het Nederlandse tennis staat er best goed voor'. Is hij blind of is hij achterlijk? Als het in het voetbal niet loopt volgt er revolutie. Dan gaan we kijken naar de Duitsers, of naar Barcelona. Oud-topspelers gaan zich roeren. Commentatoren gaan zich roeren. Analytici. De frisse wind gaat waaien. Het dekbed wordt opgeschud. De opleiding gaat op de schop. De trainers gaan zich bijscholen. Hoe zit het met die tennisleraren? Het vak is heus niet alleen bedoeld om tennisgrietjes tussen de lakens te lullen, er moeten mensen opgeleid worden. Kunnen tennisleraren soms niet praten? Of durven ze zich niet uit te spreken over de jarenlange wanprestatie die de Nederlandse tennisbond levert?

En dan Kiki Bertens. Ja echt heel knap hoor, wij vinden vrouwentennis ook hartstikke leuk om naar te kijken en dat is vooral omdat iedereen van iedereen kan winnen. Ofzo, want de afgelopen twintig jaar won altijd dezelfde en die luisterde naar de naam Serena Williams, die van kinds af aan een doel voor ogen had: ik wil de allerbeste ooit worden en ik heb schijt aan de rest. Precies de mentaliteit die het Nederlanders ontbreekt. Als Kiki Bertens wordt uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open is het: ja maar heel erg knap dat ze de tweede ronde heeft gehaald. Nee, dat is hartstikke ruk en daar moet je dood- en doodziek van zijn.

Dan de onderkant van de Nederlandse tenniswereld. Je 80-jarige buurman die samen met zijn neef de clubkampioenschappen van een of andere vereniging in Arnhem speelt, zeg maar. Aan de onderkant lopen de leden en masse weg en bij de bond dóen ze maar wat. Ze hebben geen flauw idee wat ze aan het doen zijn en hoe ze het verval kunnen stoppen. Polderen, pamperen, blabla zo slecht gaat het allemaal niet. JAWEL het gaat wel slecht, want in Nederland kunnen mensen alleen goed tennissen als ze in een rolstoel zitten, omdat zij ervoor moeten véchten en knókken. We zijn al dertig jaar lang een lachwekkende speler op het gebied van tennis, het absolute lachertje zelfs. Geen weldenkend kind kiest voor tennis en je vader gaat alleen tennissen als-ie niet meer kan voetballen, maar doe wat.

Gooi dat systeem op de schop. Verander het systeem van regioselecties, regiotrainingen, Gelderse selecties, Jeugd Oranjes, Topsportcentra. Gooi de bezem door het failliete systeem en dan niet een of andere geboren loser van een Jan Siemerink die in zijn "carrière" als tennisser nooit verder is gekomen dan de derde verliezersronde van de Croky Cup in Gasselternijveen. Coördinator Topsport van de KNLTB is Eric Wilborts, ooit de nummer 190 van de wereld en 'een wonderkind dat de top niet haalde'. Goh wellicht is het handig om iemand op die plek te zetten die de top wél heeft gehaald? Want dat is precies wat er mis gaat in het Nederlandse tennis: niemand haalt de top. Gelukkig is Wilborts medeoprichter van Basic-Fit en cashte hij een miljoenmiljard met de verkoop van zijn aandelen, dus geef Pete Sampras maar een miljoen ofzo, of huur iemand anders in die iets kan, doe iets, huur Raemon Sluiter in. Die kon ook niet tennissen, maar er zit wel een goede kop op die gast. Of hef die hele sport maar op.

Reaguursels

Inloggen

hiihi.. eg wel

habemuspapam | 22-01-19 | 01:16

Gelukkig doet Nederland het bij het internationale voetbal wel goed. O wacht...

Rest In Privacy | 21-01-19 | 08:14 | 1

Die opmerking is ongeveer 6 maand over de datum

RigouReus | 21-01-19 | 18:11

Vergeet niet dat er wereldwijd slechts 1000 vrouwen van het tennis kunnen leven. Vergelijk dit met de 10.000 voetballers in Europa alleen.
Deze atleten moeten 3 tot 5 uur per dag trainen in tegenstelling tot de 1,5 tot 10 uur per week voor de voetballers.
Daarbij betalen tennissers zelf hun coaches, fysio's, reiskosten en trainingsfaciliteiten. Zij worden niet in de watten gelegd door een bond.
Wil je als NL toppers voortbrengen? Dat een school zoals Bollatelli, met subsidie voor de toernooien, reizen en trainingen.
Mosterd heeft het complimentaire kaas van zijn brood laten eten met deze analyse

Olleke | 21-01-19 | 01:26

Ja Geenstijl, Het is volkomen kut met die sport. Ik kijk niet eens naar nederlanders omdat het zo ruk is dat ik liever fap op die dikke van de plus. Het is echt KUT!

Omebert | 21-01-19 | 00:07

Ik zie Maria Sjarapova graag in een kort rokje en haar kreunen is een lust.

IkwilJinekwel | 20-01-19 | 23:10

Het Nederlandse bobsleeen was ook zo'n succes. Ze durfde niet te starten op de Olypische Winterspelen. hahahahaha

echtpaul | 20-01-19 | 22:55

Hef maar op. Weer een saaie sport minder.

echtpaul | 20-01-19 | 22:48

Ik wacht met smart op een stukje van Mosterd over badminton.
Zal ook reuze boeiend zijn.

Mr. Happy | 20-01-19 | 21:23 | 1

Curling niet vergeten

Omebert | 21-01-19 | 00:08

Dat we in Nederland niets presteren op sportgebied komt doordat we praktisch allemaal zijn opgevoed in onze eerste jaren volgens de wet van Jante. En zoiets schud je niet meer af. Daarvan krijg je een klap die je nooit helemaal te boven komt.

Sans Comique | 20-01-19 | 20:43 | 1

Interessant, ik had er nog nooit van gehoord.

IkwilJinekwel | 20-01-19 | 23:16

Word niks

Omebert | 21-01-19 | 00:09

Ik ben ooit op tennis gegaan vanwege Flodder 1.

Johan_Voorhaar | 20-01-19 | 18:51 | 1

Jij ook al!

Omebert | 21-01-19 | 00:09

Een leuk stukje. Hier wordt ik vrolijk van. De oplossing is simpel. Spartaanse tennisopvoeding. Eerste 10 jaar gietijzeren rackets met draadstaal bespannen. Het gaat allemaal om een goede smash bij de serveerbeurt.

suscrofa | 20-01-19 | 18:48 | 1

Yep

Omebert | 21-01-19 | 00:10

dit roep ik dus al jaren. Volgens mij heeft het te maken met de toch van oudsher iets elitaire kantjes aan het tennis in NL. De kindjes hebben genoeg opties om hun centjes elders te verdienen. nou niet roepen: ja maar Hockey dan! We hebben het hier over mondiale topsport, niet over Schaatsen op kunstgras.

Berelulpinda | 20-01-19 | 18:31

Quirine Lemoine en Arantxa Rus hebben vandaag wel de vrouwen-dubbel in Singapore gewonnen. Ook werd Arantxa Rus tweede in het vrouwen-enkel toernooi. Maar goed, heb begrepen dat @Mosterd alleen over z'n eigen backhand kan opschappen tijdens fap-gesprekken.

BLR | 20-01-19 | 17:57

Deze twee zijn goede tennissers... de anderen zijn simpelweg ietsjes beter.

sociaal_econoom | 20-01-19 | 17:45

Beste medereaguurders, je mag best over een sport mee praten zonder deze op enig niveau te beoefenen. Blijft fascineren dat bij bepaalde sporten zo weinig sporters doorbreken. En het ligt meestal niet aan het gebrek aan talent.

Mijn klomp breekt | 20-01-19 | 17:26

Niet alleen het Nederlandse tennis ik ruk. Tennis Is gewoon helemaal ruk.

BozePaarseMan | 20-01-19 | 17:22

kunnen we het een keer niet over sport hebben?

rifraf | 20-01-19 | 17:15 | 1

Goed punt. Sinds de onafhankelijkheid gaat t net zo vaak over sport als op ad.nl. kak dus.

SerTheFun | 20-01-19 | 17:43

Kunnen we het niet weer gewoon over voetbal hebben?

Weerduivel | 20-01-19 | 16:45

Nederlands tenniswereldje zit muurvast. Wat me ook altijd opvalt is dat er geen buitenlandse bekende trainers te vinden zijn bij het NL talent.

Robin Haase is irritant maar wordt onterecht neergezet als Faalhaas. Hij staat al jarenlang rond de 50e plek. Door zijn gebrekkige mentale insteek, is ie niet verder gekomen, maar ja 6mln USD prijzengeld, dat is héél, héél aardig!

SanderEHV43 | 20-01-19 | 16:05 | 1

Bij de mannen is dat helemaal niet héél aardig... Haasse haalt dat al binnen, kun je nagaan wat een echte topper verdient. Overigens gaan daar allerlei kosten nog vanaf, dus als meneer net aan miljonair is mag 'ie blij zijn.

Goldfinger | 20-01-19 | 16:36

Leuk lijstje van waar we goed in zijn maar we hebben ook nog Max.

Risingson | 20-01-19 | 15:59

De laatste regel is genoeg: "Of hef die hele sport maar op." Niet om de sport, maar om kinderlijke frustraties zoals in dit artikel te voorkomen.

Controllos | 20-01-19 | 15:39

Hier in de gemeente lopen er wel wat tennis talenten rond, de opbouw van talent valt en staat dan ook met een goede accommodatie, en een serieuze sportmentaliteit. Als bijvoorbeeld zoals afgelopen zomer sommige meiden het grappig denken te vinden, zonder slipje in een mini rokje te komen tennissen, terwijl hun weelderige behaloze blote borsten uit hun te korte t-shirtje vallen bij de opslag, dan hoeft het voor mij niet meer als tennisleraar. Nadat ik een klacht had ingediend bij de KNTB is dat probleem gelukkig verholpen, en zijn die meiden van het sport terrein geweerd. We zijn nu weer een serieuze tennisvereniging met een topsportmentaliteit, en serieuze mensen die de tennissport een warm hart toedragen.

Gemsenherder | 20-01-19 | 15:38 | 3

pics or it didn't happen

rifraf | 20-01-19 | 17:16

Zo'n tennisclub, daar mag GS dan wel een artikel over schrijven. Waar kan ik lid worden trouwens?

SerTheFun | 20-01-19 | 17:45

Nu snap ik waarom ze hun heil zoeken bij Syriërs.

Peter777 | 20-01-19 | 20:04

* droomt van Simona Halep voor haar borstverkleining.... eeuwig zonde.

Montgomery Burns | 20-01-19 | 15:34 | 1

Ja, die had voorheen behoorlijke Melkhuisjes.

Gajus | 20-01-19 | 16:22

"We" zijn wel erg goed in korfballen

bocikam | 20-01-19 | 15:33

Het beleid van de bond is de afgelopen 10 jaar desastreus geweest voor het begeleiden van talenten. Afijn, centraal gaat alles lekker. Er komt een nieuw nationaal tenniscentrum in Amstelveen. En recent zaten de bondsbonzen en een trits subtoppers lekker gezellig samen te zijn in Dubai. Kortom, het hoofdkantoor zit er goed bij en geeft lekker geld uit. De rest probeert het schip drijvende te houden.

Graaier | 20-01-19 | 15:32

En door die godvergeten maximumsnelheid op de vaderlandse snelwegen zal er ook in 2019 een Nederlander weer kampioen worden van de Formule 1. En dat allemaal door die Saabrijdende Rutte met zijn o zo heftige 130 km p/u. Nog harder en zijn handtasje waait ongetwijfeld uit zijn cabriolet. Zo wordt het dus nooit wat.

Off topic: de landelijke inspanning om het Nederlandse rugby in de vaart der volkeren op te stoten. We zijn het land met zo ongeveer de grootste inwoners op deez' aardkloot. Inderdaad de hoogste tijd om dat maar eens op de hoogste trede van die magnifieke sport aan te gaan tonen, de six nations cup. Hoe het precies zit met vrouwenrugby heb ik helaas niet paraat.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:15 | 2

Die 130 hebben we te danken aan een gedogende PVV. Dat is ook meteen alles wat Greet bereikt heeft in 20 jaar 2de kamer

SerTheFun | 20-01-19 | 17:46

Dat is, gezien het strategisch stemmen op Links om Wilders niet in de kaart te spelen, toch een prestatie van wereldformaat.

Sans Comique | 20-01-19 | 20:49

Mag ik even!
nl.wikipedia.org/wiki/Esther_Vergeer
Heb eens gespeeld tegen een rolstoelspeler.
Dat is verdomde lastig. Bal mag twee maal stuiteren. Die gozer had bijna alles terug.
Diepe buiging voor zijn doorzettingsvermogen.

Ruimedenker | 20-01-19 | 15:11 | 3

Mentel is weer ziek, las ik vanochtend.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:42

@kuifje-in-de-eu | 20-01-19 | 15:42 |
Godverdomme.

Basil Fawlty | 20-01-19 | 15:47

Doet me denken aan Brenda Schulz. De berin uit Haarlem (charming zo'n bijnaam) en die had ook alles om de top te halen maar haalde het net niet.
Overigens Kiki Bertens staat in de top 10 dus die is niet slecht en had sportvrouw van het jaar moeten worden itt een of ander schaatsmutsje.
Haase daarentegen is een zeikerd. Daar straalt werkelijk niks vanuit. Altijd excuses zoeken waarom hij weer verloren heeft. Nou jongen, wat dacht je ervan om eens toe te geven dat je gewoon niet goed genoeg bent. Kapt met tennissen en een ander beroep zoekt? Niks mis mee.

Basil Fawlty | 20-01-19 | 15:08

Nederlandse mannen schijnen daarentegen wel weer heel goed te zijn in Tantra-massage. Kan dat geen Olympisch onderdeel worden?

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:04 | 1

Ik ken dat soort mannen. Lopen in gekleurde gewaden en wanen zich echte natuurmensen. Dat zijn doorgaans geen alfa mannetjes.

Sans Comique | 20-01-19 | 20:52

Voorlpig even geen kwaad woord over onze Kiki. Ondanks dat alles in nedertennisland ruk is, haalt ze puike resultaten. De beste sinds Brenda Schulz.

Guido | 20-01-19 | 15:01

Wat maken jullie je toch druk om zo'n achterlijk spelletje...

Jan6887 | 20-01-19 | 15:00

"Tannis, krijgt les van zo'n studentje dat met een hand om d'r pols tegen je wijf staat op te rhijde, tannis..."

Willem_Oltmans | 20-01-19 | 15:00 | 2

Gun je wijf ook eens wat.

Ruimedenker | 20-01-19 | 15:05

En me dochter, die hep een panny. Ga je weer. Laarzen, zo'n diareebroek, zweeppie van 50 gulden leer...

Sans Comique | 20-01-19 | 20:54

Volgende maand weer het ABN-AMRO toernooi in Rotjeknor.
Er zijn nog kaarten, zin in.
Oja ook met Hagenaar Robin $6.000.000 Haase ;)

Berbaar | 20-01-19 | 14:59 | 9

Weg met die geldklopperij.

oranjerood | 20-01-19 | 16:02

Dank je Berbaar. Ben benieuwd.

Gajus | 20-01-19 | 16:19

@Predeker | 20-01-19 | 15:59
Met een beetje mazzel is de uitverkoop volgende week voorbij en wordt ik niet weer alle winkels in het centrum in gesleurd door mijn betere wederhelft ;)
Mag iemand anders die gele hesjes uitlachen, liefhebbers genoeg gisteren.

Berbaar | 20-01-19 | 16:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ben ooit weleens bij de dokter geweest die zei dat ik een tennisarm had.
Terwijl ik nog nooit een racket had vastgehouden.

HoerieHarry | 20-01-19 | 14:57 | 9

Had u ook extra haargroei op de handen?

Gemsenherder | 20-01-19 | 15:46

Dat komt omdat Harry veel bananen eet.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:53

Tennisarm-nooit getennist
Voetbalknie - nooit gevoetbald
Geslachtsziekte - nog nooit iets geslacht
Nu jij weer Harry!

gestoptmetroken | 20-01-19 | 16:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Volgens mij kan niemand het een fuck schelen hoe het met het Vaderlandse tennisniveau gaat.

Willem_Oltmans | 20-01-19 | 14:57

Badminton daarentegen...

BrabantsVerzet | 20-01-19 | 14:56

"Dan moeten we eens kappen met aandacht besteden aan mensen die niet presteren."

Luister naar jezelf. Echt, nobody gives a fuck

Ggroengras | 20-01-19 | 14:54

Tennis is een moeilijke sport waar je uren in moet steken voordat je überhaupt een fatsoenlijk potje kan spelen. Hebben de kids al jaren geen tijd meer voor.

kokkie klaphaak | 20-01-19 | 14:48 | 1

Is wel waar. Een paar jaar gedaan, toen een tijdje niet, en toen ik jaren later gevraagd werd voor een potje, raakte ik echt geen bal meer. Ik kon er helemaal niks meer van.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:06

Tennis? Ik kom nooit bij de tennis.

BTW GeenStijl: zijn de onderwerpen op?
Is de Islam uitgestorven?
Is de werld af?
Zitten 8 miljard mensen rustig thee te drinken in hun zolderkamertje?
Is Jezus Christus! neergedaald op aarde, oftewel de eindtijd is begonnen?
Zijn we vrienden met Rusland en gaan we allemaal interbreeden tot er een mokka-kleurige nieuwe menssoort ontstaat?

King of the Oneliner | 20-01-19 | 14:47 | 1

Ik vind dit wel een maatschappelijk relevant onderwerp. Originele invalshoek ook.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:07

Wat een random rant dit. TL:DR. Beter kunnen is zelf op de baan gaan staan.

Bvdb | 20-01-19 | 14:44

Tennis is leuk om te doen, het is technisch en je moet goed kunnen lopen en de beste wint altijd. Wat intressert het wat de prestaties van een Nederlander in de ATP of WTA zijn, als @Mostert denkt dat hij/zij het beter kan, koop een racket en een paar schoenen.

Vind het altijd zo vreemd, mensen die kritiek hebben op de sportprestaties van een ander terwijl ze er zelf helemaal niets van kunnen.

me,myself and IK | 20-01-19 | 14:43

"En dat is ook helemaal prima,"
Doet aan een zekere reaguurder denken. Net als de algehele toon van het stuk en de totaal oninteressante inhoud.
Leuk gedaan van Mosterd.

Toos Doos | 20-01-19 | 14:42

Mooi onderwerp. Maar ja, kijk eens naar de VS: sinds Trump daar aan het roer staat, heeft geen enkele Amerikaanse mannelijke tennisser nog een Grand Slam toernooi gewonnen. Het is dus een internationaal probleem. Opvallend ook dat je bij die hotels en resorts van Trump nauwelijks tennisbanen vindt.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 14:39 | 8

Wat Miko en Gajus zeggen. Ik mag overigens van mijn opdrachtgevers niet vertellen wat voor werk ik doe.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:02

Dat is jammer Kuif.
Ik vraag me af welk verdienmodel jouw "opdrachtgevers" hebben.
Want dit is wel erg armetierig.

Gajus | 20-01-19 | 15:15

De schoorsteen kan er aardig van roken, Gajus.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Eerst: "Kiki Bertens is ruk", dan op het eind: "huur Raemon Sluiter in". Maar @Mosterd, Raemon is al jaren Kiki's coach.

DaisyC | 20-01-19 | 14:37

Als ze die tennisbal nou eens vervangen door een handgranaat, misschien dat het dan interessant wordt.

VanBukkem | 20-01-19 | 14:32

Tafeltennis is leuker om te doen. Hoef je ook niet zo veel te lopen.

Rudolph_Hesje | 20-01-19 | 14:27

Ik vind alleen vrouwentennis interessant.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 14:27

Jezus, maak je niet zo druk man.

he goh tsjee | 20-01-19 | 14:22

Ooit door een vriendin meegelokt naar tennissen. Van de baan gestuurd omdat mijn gympen niet schoon genoeg waren en ik geen passend rokje had.
Nooit meer een tennisbaan van binnen gezien.

Francisca | 20-01-19 | 14:22 | 2

Kortje te rok??
*kwijl van de mond veegt*
Want daar krijg ik ballen van in mijn buik,...

miko | 20-01-19 | 14:40

Een tennisbaan van binnen zien, dat vind ik een interessante uitdrukking.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 15:03

Mooi, heel mooi. Een nieuwe richting voor Geenstijl, hoop ik. Zoek, in en buiten de politiek, de ballonnen met gebakken lucht. Nu is het de beurt aan de sport tennis. Het Nederlandse deel ervan. En PRIK 'm door, zonder enig mededogen voor iets of iemand. En verbeter de wereld met de waarheid! Hear, hear.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 14:22

Tennis is toch voor vrouwen op leeftijd die nodig doorgesmeerd moeten worden?

azijnseikerT | 20-01-19 | 14:14

Heeft Bobbi Eden een boek geschreven?

Teen | 20-01-19 | 14:13

Doping en matchfixing zijn ook bij tennis schering en inslag. Het geld dat naar de topsport gaat zie ik liever geïnvesteerd worden in de breedte zodat kinderen goedkoop kunnen sporten.

sneakysnake | 20-01-19 | 14:13

Hoe zit het met onderwater hockey? Doen we daar in mee?

miko | 20-01-19 | 14:10 | 1

We verzuipen in het talent jonguh!

Gajus | 20-01-19 | 14:42

Wel redelijk goed geïnformeerd! Hulde.

Voor wie het nog niet wist: alle verenigingssporten gaan naar de kloten, komt door de schermpjes...

Straks alleen nog E-sportverenigingen...

Tabula | 20-01-19 | 14:05

Weet jelui wat het nieuwste is? En elke tannasvereniging wil het... padelbanen.
Padel, dat is een soort tannas met muren, maar het is geen squash en geen Real Tennis. Het veld is kleiner dus je hoeft niet zo ver te lopen.
Voor de ouwere huisvrouwen, die niet hoeven te werken. Zo is het ons alhier uitgelegd tenminste.

Stormageddon | 20-01-19 | 14:03 | 1

Klopt Storm,
Bij onze club worden de banen binnenkort vervangen,
6 banen en een “kinderbaantje”.
De vraag is nu: gaat de club een ton investeren in 2 Padelbanen.
Probleem is dat jeugd gaat voetballen, turnen/paardrijdend,maar vooral gamen. Maw de aanwas van jeugd is er niet.
Padel is, als je het goed speelt, snel en dynamisch.
Voor ouwe wijven, maar zeker ook voor de jeugd.
Ik denk dat tennis zelf moet meeveranderen, zoals hockey en korfbal dat ook hebben gedaan.
Sneller, sexy-er, simpeler.
Jeugd is voor een competitieduel ongeveer de hele dag onderweg. Daar hebben kinderen en ook ouders gewoon geen zin in.
Ok zaterdag 2 uur sport, klaar ! Zoiets.

Ruimedenker | 20-01-19 | 14:13

Nederlanders doen het zo kudt omdat we weigeren hard te trainen. Ivan Lendl stijl. Of meer mensen als vader Krajicek invliegen. Die er vanaf 4 jaar bovenop zitten en het kind leren wat verdomme beetje zweten inhoudt.
.
Daarnaast eens een maandje meekijken bij Nick Bolletieri in Miami en dat hele model integraal kopieren.
www.imgacademy.com/boarding-school/at...

Maar ja, de wíl is er gewoon niet in dit land.

de Voorzittert | 20-01-19 | 14:00 | 4

de Voorzittert | 20-01-19 | 14:00
Richard Krajicek kon een aardig balletje slaan, niet meer dan dat. Wimbledon heeft hij gewonnen door snelle uitschakeling van de favorieten.
Michaëlla Krajicek zou de gedoodverfde diva van het tennis worden, nooit wat geworden.

the namster | 20-01-19 | 14:52

Uhmmm... Krajicek schakelde zélf Sampras uit. De topfavoriet.

Gajus | 20-01-19 | 14:56

Schaatsers en hockeyers trainen kennelijk wel veel?

Guido | 20-01-19 | 15:05
▼ 1 antwoord verborgen

Aldus Mosterd met zijn poppenwagen zonder wielen.

Pedronegro | 20-01-19 | 14:00 | 1

Ik moest hard en lang lachen.

the namster | 20-01-19 | 14:53

Wisten geen onderwerp te vinden.....???

Oepsie1234 | 20-01-19 | 13:57 | 1

Zo'n lang opstel schrijven over tennis is mij op school vroeger nooit gelukt.
Best wel knap dus.

HoerieHarry | 20-01-19 | 13:59

Trainers als zelf zijnde voormalig nr.174 vd wereld ofzo? Is muv de combinatie Bertens/Sluiter nou niet bepaald een garantie zou ik durven beweren. Maarja, Sluiter weet wellicht hoe met de vrouwtjes om te gaan denk ik. In de sport ook niet zo makkelijk. Nederlandse vrouwen doen het trouwens sowieso vaak beter " onder" buitenlandse mannen.

D-Fens_1963 | 20-01-19 | 13:56

Tom Okker
Betty Stöve

Zwizalletju | 20-01-19 | 13:55 | 7

@lafayette | 20-01-19 | 14:37
En dat dan in combinatie met “Dutch Open”.

Stormageddon | 20-01-19 | 14:40

En “gemengd dubbelspel” niet te vergeten.

the namster | 20-01-19 | 14:55

Breng Peter R. nou niet op ideeën.

Johan_Voorhaar | 20-01-19 | 16:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Tannas is in Nederland is ook geen sport, maar een borrelvereniging voor huisvrouwen die niet hoeven te werken.

Stormageddon | 20-01-19 | 13:55 | 7

@Fatwabuster | 20-01-19 | 13:59
Voor een mooi strak pannetje.
Zal ik in dit verband eens een naam noemen?

Lafayette | 20-01-19 | 15:18

Brenzev?

Rest In Privacy | 20-01-19 | 18:26

@_____4326 | 20-01-19 | 18:26
Shoarma Brenzev, op het Oranjeplein?

Lafayette | 21-01-19 | 00:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan kijk je toch geen tennis?

Bon-sens | 20-01-19 | 13:52 | 1

De enig juiste reactie. Geldt voor alle andere 'top'sporten. Maar ik wil er dan ook niet voor betalen - dus ook deze sport naar de sportzenders.

piloot47 | 20-01-19 | 13:54

Ik heb me ooit wel eens willen aansluiten bij een tennisvereniging omdat het me leuk leek om te tennissen. Dat ging niet zonder slag of stoot, er bleken allerlei toernooien in de omgeving te zijn waar alleen de deelnemers van wisten dat ze bestonden. Nergens stond aangegeven of vermeld dat er een toernooi aankwam. Achteraf bleek het ook weinig met tennis te maken te hebben, maar een soort feestje om keihard pils te zuipen voor een clubje gelijkgestemden. Laat maar.

-=PyP=- | 20-01-19 | 13:51 | 1

Alleen zuipen? Dan ben je niet goed ingelicht.

Deflatiemonster | 20-01-19 | 13:54

Op ski-gebied hebben we ook nog weinig gepresteerd.

gestoptmetroken | 20-01-19 | 13:51 | 2

Klopt, hoeveelste waren we dit jaar met schans-springen

Tobi | 20-01-19 | 14:17

We kunnen anders best wel goed meekomen met de top van de bobsleeërs - haha

the namster | 20-01-19 | 15:01

Je moet ook alleen maar lid worden van de tennisvereniging om bij de kantine dames voor en achter de bar te versieren. Menig huwelijk die daar stukloopt. Het zal wel aan het gravel liggen.

Deflatiemonster | 20-01-19 | 13:50 | 2

En de korte rokjes.

HoerieHarry | 20-01-19 | 13:51

HH, het blijft toch niet bij kijken alleen?
Indien je VVD'er zou zijn, past tennis bij je: dan is graaien namelijk je natuur.

Gajus | 20-01-19 | 14:47

Wat een enorm epistel over tennis....... tjezus Mosterd, whats going on!

Op wat sporadische successen na hebben we nog nooit wat voorgesteld in de tenniswereld........ so fucking what!

Fatwabuster | 20-01-19 | 13:50

Hè leuk, een sporttopic.

kapotte_stofzuiger | 20-01-19 | 13:48

Ach jongen, Mosterd, zo kan je je overal wel boos om maken. Sterker nog: wanneer je je nou echt eens wilt uitleven zijn er zoveel betere onderwerpen dan tennis.

Een volstrekt overbodige bezigheid. Best leuk om zelf eens te doen, in de zomer. Maar als kijksport volstrekt ongenietbaar. Op televisie is het al niks, maar het wordt nog erger wanneer je het live moet bekijken. Helemaal op van de hardcourtbanen. Helemaal niks aan.

Ik begrijp ook niks van de belachelijke hoeveelheden geld die er in het tennis omgaan, behalve dan dat het televisietijd vult en de spelers op eigen wedstrijden gokken.

Glasgow Argus | 20-01-19 | 13:48

Jezus wat een zuur stuk...

dz5b604587 | 20-01-19 | 13:46

Is het niet omdat je veel meer afhankelijk bent van een enkel supertalent? Dat is bij voetbal ook zo zou je kunnen zeggen, maar dat heeft een veel bredere basis en spreekt meer mensen aan. Daar kon oranje goed presteren door een aantal waterdragers plus een enkeling van exceptionele klasse (Robben, Sneijder, van Persie). Voor de rest: tl;dr

StiekemeBunzing | 20-01-19 | 13:46

Dus voetbal is eigenlijk ook een kutsport omdat we daar al jaren niets in gewonnen hebben? lets face it, we zijn een klein land met weinig inwoners. Wat we op sportgebied in het algemeen doen is al bizar en tennis, ja ach daar zijn we nooit goed in geweest, op hier en daar een ongelukje na. Over Kiki: nummer 9 van de wereld, dat is wel echt reteknap.

Behangdelul | 20-01-19 | 13:46 | 3

Er staan dacht ik iets van 9 of 10 vrouwen uit Slowakije in de top 100.
Dat is pas knap.
Dan heb je niet over die ene witte raaf die het wél lukt, zoals Bertens.
Dan heb je het over doordacht beleid.

Gajus | 20-01-19 | 14:45

Correctie, het zijn er maar 4.
Uit Tsjechië daarentegen komen er wel heel wat.

Gajus | 20-01-19 | 14:54

@Gajus absoluut knap inderdaad. Zullen ze bij ons hebben met schaatsen terwijl wij hier bijna nooit natuurijs hebben.

Behangdelul | 20-01-19 | 14:59

Ik vind het wel handig, die berichtendienst van de NOS over de NL'se tennissers. Als je hoort dat ze zijn uitgeschakeld dan weet je dat je nog ongeveer twee dagen hebt voor het echte toernooi begint en je kunt inschakelen.

Schulzie | 20-01-19 | 13:45

Gezien onze prestaties in veel andere sporten spelen we bij tennis inderdaad relatief gezien niet echt mee.
Ik denk terecht dat de KNLTB zich mag afvragen hoe dat komt..

Wijze uit het Oosten | 20-01-19 | 13:45 | 3

Dat doen ze met regelmaat, alleen de oplossing is niet gevonden

Behangdelul | 20-01-19 | 13:49

In de jeugd gooien ze het nu over een andere boeg..... of dat gaat helpen moet de toekomst uitwijzen. Ook de Knvb is er in de jeugd wijzigingen..... iets met de winnaars van morgen.... Ander probleem is dat er weinig jeugd gaat tennissen of tennis is de 2e sport, zodra school, chicks of voetbal meer gaat eisen dan laten ze tennis links liggen.

Dulacs | 20-01-19 | 14:28

Bedankt voor de korte samenvatting van dit artikel!

-=PyP=- | 20-01-19 | 14:48

Volgens mij kreeg Mosterd vroeguh te weinig aandacht van zijn moeder...

ZwarteDag | 20-01-19 | 13:45 | 2

Maar jij hebt de top met tennis ook niet gehaald?

miko | 20-01-19 | 14:05

Haha, ja! Met een lang bizar onbegrijpelijk verhaal als gevolg. Hier, over tennis.

Butters | 20-01-19 | 14:11

Maar Mosterd, vertel nou eens wat je echt van Nederlands tennis denkt?

TheBigKirth | 20-01-19 | 13:44 | 1

Denk dat Mosterd een bak met geld heeft verloren, met het wedden op de Australische Open.

the namster | 20-01-19 | 15:06

Waarom hebben we het niet over het feit dat we dus echt ruk zijn met icehockey? We kunnen blijkbaar schaatsen, shorttracken en hockeyen maar zodra het gecombineerd wordt is het te moeilijk?

keizeradmiraal4 | 20-01-19 | 13:44 | 6

Ach, we hebben Daniël Sprong in de NHL. Gisteren weer gescoord voor de Anaheim Ducks.

Gajus | 20-01-19 | 14:37

Tilburg Trappers. Ik bedoel maar.

BrabantsVerzet | 20-01-19 | 14:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Make you not so druk, Mosterd, het is maar een spelletje. ;)

MickeyGouda | 20-01-19 | 13:44

Kan iemand me uitleggen waarom we tientallen miljoenen belastinggeld moeten stoppen in volk dat misschien ergens op een toernooitje een medaille in de één of andere flutsport kan halen? Omdat "we" dan gewonnen hebben ofzo?
Of omdat Koning Pils en aanhang zich dan daar kan laten fêteren?

2voor12 | 20-01-19 | 13:42 | 3

Welk belastinggeld?

Behangdelul | 20-01-19 | 13:48

@2voor12 Er gaat zo goed niets naar tennis voor de tennistop hoor. Dat is al jaren betalen uit eigen zak.

Behangdelul | 20-01-19 | 13:57

Mosterd heeft overduidelijk een schurft aan tennis. Is er nog nieuws te melden?

Ommezwaai | 20-01-19 | 13:42

Ik weet dat we twee tennissers hadden, maar de ene heeft de ander een kopje kleiner gemaakt toch?

Papa Jones | 20-01-19 | 13:42 | 1

Volgens mij ben je in de war met curling.

Rest In Privacy | 20-01-19 | 14:36

Fierljeppen wel noemen en hockey niet. Totaalfaal.

Tapu | 20-01-19 | 13:41 | 1

Uw frustraties zijn mijn frustraties. Al jaren speelt mijn vrouw een aardig deuntje mee in de enerverende wereldtop van Halma. Nog vorige maand behaalde zij een verdienstelijke 38e plaats in de wereldseries te djing-tsing, China. Maar - afgezien van een fraaie foto van mijn gade met 'n door slagerij v. Dongen &zn aangeboden leverworst in onze plaatselijke courant -kon er in de nationale mediaas nog geen splitsecond aandacht voor deze toch niet geringe prestatie in het edele Halma vanaf.

Van Zessen Klaar. | 20-01-19 | 16:43

Tennis is voor meisjes en jongen die niet behendig genoeg zijn voor pingpong....

Wees_eens_creatief | 20-01-19 | 13:41 | 1

En niet snel genoeg, handig genoeg of hard genoeg voor de mooiste sport ter wereld:
IJshockey!!
Daniël Sprong!

Gajus | 20-01-19 | 14:35

Waarom kreunen tennisvrouwen eigenlijk zo verschrikkelijk tijdens het slaan?

HoerieHarry | 20-01-19 | 13:41 | 4

Extra kracht (uitademen tijdens je slag enzoooo)

Behangdelul | 20-01-19 | 13:47

Dat deed toch alleen Monica Seles ooit?
of is dat sindsdien in de mode geraakt

Tobi | 20-01-19 | 14:13

@2voor12:
LOL. Hiervoor kom je naar GeenStijl.

Gajus | 20-01-19 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland is tennis arm.
Gelukkig hebben we wel een held in die andere kakker sport. Joost L.

keestelpro | 20-01-19 | 13:38 | 4

Luiten is juist een redelijk normale gast. Bij top golf komt het bijna 100% aan op mentaliteit. Dat zit wel snor bij Joost hoor. Hij speelt momenteel echt wereldklasse golf.

keestelpro | 20-01-19 | 14:06

Vind juist iemand als Tim Sluiter een absolute bal gehakt.

Gajus | 20-01-19 | 14:32

@keestelpro
"The most frustrating psychological sport on earth? Golf." Zoals pro golfers het zelf noemen. Ze zijn altijd op zoek naar de perfekte drive, approach, putt. Maar aan de andere kant. Is toch fantastisch als je kunt doen waar je echt van houdt en ook nog eens wat geld verdient. Maw, dus niet klagen als je een golfpro bent.

Basil Fawlty | 20-01-19 | 14:58
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl