Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarom smaakt eten anders in een vliegtuig?

In de categorie nieuwsberichten die smaken naar vliegtuigvreten

Culinaire vragen uit Vlaanderen. Wij hebben het antwoord.

Eten in een vliegtuig smaakt anders omdat het zonder liefde wordt bereid door onderbetaalde verschoppelingen aan de onderkant van de samenleving die het vervolgens in een plastic zakje stoppen waarin het besmet raakt met de plasticsmaak van het wegwerpbestek dat in hetzelfde zakje luchtdicht wordt gezogen. Daarna worden die bakjes en zakjes in karretjes geknald die tijdens het vervoer tussen bereiding en take-off gemiddeld achttien keer een heftige temperatuurwisseling beleven en daarbij uitzetten en krimpen tot ze precies de pasvorm van hun vakjesdienblad hebben aangenomen. Of je in de lucht nou de kip neemt of de vegetarische lasagna: alle menu-opties komen uit dezelfde 3D-printer. Op 10 kilometer hoogte smaakt zelfs water droog en als je per ongeluk droge witte wijn bestelt krijg je er een schrapertje bij om het karton dat zich op je tong vormt er na consumptie weer af te krabben. Als je de uitdrogingshoofdpijn voor lief neemt is het voordeel wel dat je ook nooit hoeft te pissen. Tevens, en dit mag u eigenlijk helemaal niet weten, worden al die kunstmatige maaltijden zo ontiegelijk volgepropt met zout dat enerzijds de schijn van smaak ontstaat terwijl het vooral de bedoeling is dat uw hele lichaam in een hyperdociele overlevingsmodus gaat, waardoor je tenminste niet lastig gaat doen/tegen de rugleuning van degene voor u schopt/aan de reedt van de stewardess zit in de lucht. Ohja en alles wordt verwarmd met de chemische fusie uit chemtrails, die van buiten het vliegtuig naar binnen worden gezogen en door de vakjes van die aluminium/staalblauwe cargokarretjes wordt geleid tot alles op consumptietemperatuur is. Geheime bonustip: als je met een islamitische luchtvaartmaatschappij vliegt, krijg je vaak wél echt bestek. Maakt voor de smaak van je vreten overigens geen reedt uit. Het echte antwoord is trouwens dat onze reuk- en smaakzin op 10 kilometer hoogte anders werkt dan op de begane grond van zeeniveau en daarom smaakt alles naar vriesdroog brood met plofkip. Goed gespeeld, Nieuwsblad.be, iedereen klikte. STEWARDESS! MOGEN WE NOG PINDA'S?

Reaguursels

Inloggen

Vorig jaar nog met Garuda gevlogen. De lange zit was geen pretje, maar het eten en drinken was best OK. Ingeblikt magnetronvoer, maar wat verwacht je anders? En als je zo'n zakje vieze nootjes krijgt, is er niemand die verplicht om dat open te maken he? En als je het netjes vraagt hebben ze altijd nog best wat liggen aan wiskey, chips en snickers. Het bestek was van metaal en ligt nu bij mij in de keukenla.

vrijstijler | 10-01-19 | 13:37

Allicht dat ik teveel alu-hoedje ben, maar volgens mij gebruiken de Airlines het ook om het verschil tussen businessclass en economy beter te benadrukken. 3x zoveel betalen doe je niet alleen voor extra stoelruimte, een ruimer entertainment arrangement en een extra glas wijn, maar ook voor significant lekkerder eten. Ze kúnnen namelijk ook best lekkere gerechten verzorgen op 10km, maar allicht dat dit makkelijker te doen is voor 20 man dan voor een hele 747.

Supreme Dutch | 10-01-19 | 11:39 | 1

Je had het bij het juiste eind in je eerste zin. Waarom verder praten? De meeste mensen die economy vliegen zullen nooit business vliegen, zeker niet stelselmatig.

Je hoeft je goedkope versie niet kut te maken om je betere product beter te maken.

Het gaat om de cabinedruk. Vlieg eens met de nieuwe Boeing Dreamliner, nieuwe cabinedruk-technologie waardoor je reuk en smaak beter blijven werken. Niets mis met het eten, je kunt slechts van smaak verschillen.

Noltie | 10-01-19 | 13:37

Dat van dat extra zout wist ik al. Dat van die droge witte wijn nog niet. Maar dat drink ik waarschijnlijk toch niet in een vliegtuig.

Jan, Leiden | 10-01-19 | 09:58

Dr_Prepper | 10-01-19 | 09:01 | reageer |
U heeft 100% gelijk, alleen heb je in een bus meer ruimte dan in de vliegende variant als je voor goedkoop gaat. alle waar is naar zijn geld. En ja vreten is niet lekker bij klm tenminste of het nu economy of business is. Op de Europese vluchten is het broodje kaas trouwens wel prima. Voor de vakantievluchten kies ik trouwens ook voor economy. Die 10 of 11 uur opgemak neem ik graag op de koop toe. Geef het geld liever aan andere dingen tijdens de vakantie uit.

Zatkniss | 10-01-19 | 09:51

Daar zijn drie significante redenen te benoemen: het is per definitie ranzig vreten, je hebt druk op je oren waardoor je minder goed ruikt en proeft hoe ranzig het trogvoer wel niet is en een psychologische factor want het kan natuurlijk zo hoog boven de grond op velerlei wijzen misgaan en maar zo je laatste ranzige (avond)maal worden.

suscrofa | 10-01-19 | 09:42

Altijd geestig om de reaguursels te lezen bij topics over vliegreizen. Waarbij de usual suspects je nooit teleurstellen om hun uitgekauwde (pun intended) verhaal weer eens op te lepen hoe bereisd ze wel niet zijn, wat voor pauper je bent als je economy vliegt en wat voor sukkel als je durft te eten aan boord van een vliegtuig.

Beste connaisseurs van het luchtruim, jullie praten over een vliegende bus, en wat daarin de beste stoel is.

Dr_Prepper | 10-01-19 | 09:01

na het doorstaan van mini politiestaat schiphol kijk ik toch altijd weer uit naar de vraag kip of pasta? broodje erbij? iedere.week.weer. om te janken

helmholtz | 10-01-19 | 07:11

I know it, you know it, vegetable lasagna here knows it!!!

Berelulpinda | 10-01-19 | 05:33

Culinair gesproken ben ik een tokkie, geef ik direct toe. Ik vind vliegtuigeten doorgaans dan ook lekker.

Verder hou ik van hema rookworst en gehakballen. Foie gras is niet te vreten.

zik | 10-01-19 | 03:39

Daarom is beschuit onderwater ook zo kut

Jeva123 | 10-01-19 | 02:30

KLM weekend trolly dollies. Boink, boink, boink, boink, met die hakken over het gangpad. Het hele vliegtuig trilt. Was je al niet wakker dan wordt je het wel. 50+ uitgeleefde Gooische of Amsterdamse dozen of nichten die keihard praten in steenkolen Engels en een uur slap ouwehoeren met de stedentrip jokers of kutjes die helaas naast je zitten. En er komt geen einde aan dat domme gelul. Zo vaak meegemaakt.

Basil Fawlty | 09-01-19 | 22:51 | 2

Verschrikkelijk meid... pff

BozePaarseMan | 09-01-19 | 23:08

@BozePaarseMan
Ach, U werkt voor de KLM?

Basil Fawlty | 09-01-19 | 23:17

Vlieg veel intercontinentaal. Eet nooit in vliegtuigen. Vlieg altijd met dezelfde alliantie en geniet altijd van het eten in de lounges. M.u.v. de KLM op Schiphol, net als zijn beenruimte, de business class lounge is om snel te vergeten. Stelt helemaal maar dan ook helemaal niets voor. Kopje soep, een broodje met goedkope soep of worst, paar koekjes, dat was het dan wel.
Dan de buffetten in Taipei, Bangkok, Hong Kong en iets mindere mate de veel geroemde (onterecht m.i.) Singapore. Daar wordt een mens gelukkig van en dan heb je geen behoefte aan een zoute, vette hap in de lucht. Alleen op zijn tijd een flesje water om niet uit te drogen, dat was het dan wel. En altijd even doorsparen om minimaal business class te vliegen. Maar nooit KLM! Daar zit je daar altijd tussen het goedkoop vliegend eigen personeel. Vechtend om het juiste grachtenhuisje. Serveerster daar hebben geen zin/tijd om zich met het wel betalend clientele te bemoeien. Alleen maar lastig. En buiten dat, de dames passen amper nog in het looppad.

brabantman | 09-01-19 | 21:52 | 2

Inderdaad, die KLM lounge op schiphol is toch armoede. Man man man. Vuil, onopgeruimd vol met Arabische paupers die met hun voeten op de banken hangen. Moet zeggen de nieuwe Turkish lounge in Istanbul is mooi inclusief biljarttafels en jaja scalextrics racebaan. Ghehehe. Singapore is zeker ok, vooral de dames. Eten in Bangkok en Hong Kong is heerlijk.

Basil Fawlty | 09-01-19 | 23:05

Eens

yooooh | 09-01-19 | 23:07

Bij Korean Air krijg je ook gewoon bestek in economy (tip: neem de bibimbap, die is nog wel te vreten). Maar dan zit je wel tussen de Koreanen en daar moet je tegen kunnen: nog nooit zulke ongeduldige lui gezien zeg. Ga je naar de WC in het vliegtuig, wordt er om de paar seconden op de deur gebonsd omdat het meneer (het zijn altijd de mannen) niet snel genoeg gaat.

ZOMG | 09-01-19 | 21:30

Een tip van mij. Ik vlieg vanwege mijn woonplaats Aruba regelmatig met KLM naar Amsterdam en terug. Ik kies vooraf altijd een vegetarische hindoestaanse maaltijd. Niet dat ik vegetariër ben, maar die is buitengewoon lekker altijd. En je hebt hem het eerste en als iedereen nog zit te kauwen op de pasta met kip, kan ik lekker even naar de WC en zit de rest nog eindeloos met die bladen op schoot.
De stewardessen kijken wel raar als deze blanke zo'n maaltijd blijkt te hebben gekozen.

Gele Beer | 09-01-19 | 21:20 | 2

Dan vlieg je blijkbaar Economy. Schraper

PikinhetBlik | 09-01-19 | 21:26

Soms wil ik me namelijk onder het gepeupel begeven, kom ik jou ook tegen denk ik.

Gele Beer | 09-01-19 | 21:49

Als volwaardig pauper vorige keer geboekt bij Icelandair. Lekker goedkoop naar de USA. Krijg je helemaal geen vreten. Wist ik veel. Volgende keer krentenbollen mee.

WhiteShark | 09-01-19 | 20:58

Amandelen krijgen ipv pinda's. Bah.

van Oeffelen | 09-01-19 | 20:57 | 1

Hoezo? Smoked almonds, heerlijk man.

ChupaChupa | 10-01-19 | 01:20

Ik vlieg niet en lees ook geen volkskrant.. practice what you preach, GeenStijl

horsteknots | 09-01-19 | 19:56

In het oordspronkelijke artikel wordt uitgelegd waarom het eten anders smaakt OP een vliegtuig jongens, en dat wisten jullie nog niet.

Makro777 | 09-01-19 | 19:43

Over de oceaan vlieg ik business, dan is alles OK en ben ik zowiso half dronken voor het eten komt. Binnen Europa vlieg ik economy en eet ik nooit, ik denk altijd aan het restaurant waar ik naar toe ga wanneer ik aangekomen ben, en dan hoef ik geen eten meer. Drink ook geen alcohol in economy.

skoftig | 09-01-19 | 19:38 | 2

Da's bijzonder leuk voor je.

Hexagon | 09-01-19 | 19:48

@Skoftig.
Zelfde hier. Binnen Europa, 2 a 4 uur max en dan hoef je niet te eten of te drinken. Ik heb zelf altijd 1 flesje water bij me indien nodig en dat is genoeg. Maar ik kijk ook altijd uit naar het restaurant waar ik ga eten. Lunch, diner op de plaats van bestemming. Ik ben er klaar voor. Niks beter dan dat.

Basil Fawlty | 09-01-19 | 23:14

Zeveren over vliegtuigvoer en winterbanden.
Welk verjaardagsfeestje is er niet mee doodgeslagen?

Joris Beltsin | 09-01-19 | 19:35

Mensen die het "voedsel" in economy class eten, ik heb ze nooit begrepen. Vreet liever niets dan dat voer.

Hunter S. Thompson | 09-01-19 | 19:13 | 2

Klinkt als iemand die elke zomer met de auto naar Frankrijk rijdt.

Graftak | 09-01-19 | 19:15

Haha, dat zijn juist de mensen dat als ze een keer vliegen op alles "ja graag" zeggen wat ze aangeboden krijgen. Mensen die veel vliegen voor werk bv weten wel beter, op 9 van de 10 vluchten is voor en na de vlucht eten prima. Wat water en een snack in het vliegtuig is dan voldoende.

Hunter S. Thompson | 09-01-19 | 19:19

First class vliegen. Krijg je ook gewoon bestek.

Is dit nog nieuws? | 09-01-19 | 19:10 | 1

Joh!

Joris Beltsin | 09-01-19 | 19:33

LOL!

letopuwzaak | 09-01-19 | 18:39 | 1

Je hebt wel gevoel voor humor. Denk ik.

Mr_Natural | 09-01-19 | 19:02

Sta ik net op de tramhalte.
Staat er een vermoeid uitziende zwarte stewardess naast me.
Zeg ik, zo juf, veel gevlogen de afgelopen dagen?
Nee, zegt ze, was een slaafje van R. Kelly.
Ghegheghe.

RickyLaRue | 09-01-19 | 18:37 | 4

Gelijk weer een glimlach. Thx Ricky.
Deze is voor jou!
youtu.be/pbMrcTGI940

Ruimedenker | 09-01-19 | 18:47

RickyLaRue | 09-01-19 | 18:37
Dat is een leugen! Als je 13 bent mag je nog helemaal geen stewardess zijn.

Mr_Natural | 09-01-19 | 19:04

Thanks Ruimedenker.
Geh

RickyLaRue | 09-01-19 | 21:48
▼ 1 antwoord verborgen

Was het maar alweer de maand brazilapril.

down | 09-01-19 | 18:36

Gelukkig boek je primair een vliegreis om een verre bestemming binnen korte tijd te bereiken en niet om eens lekker uit eten te gaan.

devil13 | 09-01-19 | 18:34 | 1

Vliegen is een verplichte busreis.

Mark_D_NL | 09-01-19 | 18:36

Bij een beetje vliegtuigmaatschappij kun je ook in de tweede klas bij het boeken invullen dat je een of andere allergie hebt of vegetarier bent, maar ook is er de optie ‘low calories’. Van zo’n menu is vaak nog wel het een en ander best te doen bij een lange vlucht: wat vruchten, yoghurt en crackers enzo. Fris en fruitig zeg maar.

jan cioran | 09-01-19 | 18:27 | 2

da's goed te weten, thanks!

Metaalenzo | 09-01-19 | 18:34

En dat wordt altijd eerder geserveerd dan de gewone hap voor de rest van de passagiers, wel zo prettig op de kortere vluchten.

happen_maar | 10-01-19 | 00:22

Als het goed genoeg is voor Volkskrantlezers, is het toch zeker ook goed genoeg voor het gepeupel?

Papa Jones | 09-01-19 | 18:27 | 3

Volkskrantlezers hebben per definitie geen smaak.

Langshetrandje | 09-01-19 | 18:29

Volkskrantlezers rijden elke zomer in hun oude, vervuilende auto naar Frankrijk. Of doe eens gek, naar Spanje!

Graftak | 09-01-19 | 19:17

@ Graftak
Niet alleen VK, hoor!
Huize Canis gaat ook graag de bolide uitlaten in Frankrijk
1000x prettiger dan een economy vlucht: openbaar vervoer
Eten is ook veel beter, wel stukje de snelweg afgaan dan

Canis.bonus.es | 09-01-19 | 19:31

In de USA kan je nu eten bestellen bij de burger king, etc. En dat wordt dan afgeleverd in het vliegtuig voordat je vertrekt. En in het vliegtuig indien nodig opgewarmd.

Mark_D_NL | 09-01-19 | 18:24 | 3

Wow. Opgewarmde burgerking...
Als mijn buurman zoiets besteld heeft, moet het toestel een tussenlanding maken.

Langshetrandje | 09-01-19 | 18:26

Mark_D_NL | 09-01-19 | 18:24
Verkopen ze die dingen ook warm dan? Typisch, fastfoodketens serveren hun eten toch altijd lauw?

Mr_Natural | 09-01-19 | 18:27

In welke luchthaven is dat? Nog nooit meegemaakt. Je koopt het eten en krijgt het in een zakje. Je kunt het meteen opeten of meenemen het vliegtuig in (niet zo sociaal).

Graftak | 09-01-19 | 19:19

Eigenlijk moet je eten voordat je aan boord gaat en nadat je geland bent. Op de meeste routes is dat prima te doen. Probleem is wel dat er na de douane op de meeste luchthavens geen goede restaurants zijn en je wél uren van te voren moet inchecken. Er zijn een paar uitzonderingen, maar op Schiphol is niks fatsoenlijks te krijgen achter de poortjes van de Marechaussee.
Wat je overigens ook moet vermijden in een vliegtuig is koffie en thee. Het water is van dubieuze kwaliteit en kan bacteriën bevatten, en aangezien het op grote hoogte kookt en lagere druk bij een lagere temperatuur, smaakt het nooit goed. Water alleen uit flesjes, maar beter nog: wijn bier of whisky. Gewoon thuisblijven is natuurlijk het allerbeste.

Stormageddon | 09-01-19 | 18:23 | 2

Het eten in de business lounges is prima te doen.

Graftak | 09-01-19 | 19:21

Op Schiphol in vertrekhal 1 zit een prima sushi zaak. Niet goedkoop wel lekker.

Trumme | 10-01-19 | 00:26

Voordeel is wel dat je in een vliegtuig zoveel kan eten als je wilt, het vliegtuig gaat er geen grammetje meer van wegen.

Mr_Natural | 09-01-19 | 18:23

Tip: Kruimel zoveel mogelijk crackertjes op de maaltijd om er een beetje bite aan te geven. Scheelt een hoop.

Adarkar | 09-01-19 | 18:22

Hmmm had er een tijd terug documentaire over gezien. Waaruit bleek dat hoogte een rol speelt dat eten en drinken anders smaakt.

tweetybird | 09-01-19 | 18:21

Dit topic is totaal niet relevant. Reaguurders komen nooit van hun zolderkamer, laat staan in een vliegtuig, en zijn allang gewend aan smakeloze over de datum pizzas van de aldi, toch? En de trollen hebben allemaal een gouden privéjet volgens hun overijverige gekakel. Beter een artikel over zondaarsbrood of gouden eieren.

einStina | 09-01-19 | 18:19 | 13

@mark_D_nl kleine porties: je bedoelt tapas? In Madrid kan je geweldig eten, veel beter dan de meeste Nederlandse steden

perceval | 10-01-19 | 01:22

@mark_D_NL kleine porties: je bedoelt tapas? In Madrid kan je geweldig eten, veel beter dan de meeste Nederlandse steden

perceval | 10-01-19 | 01:23

Weggejorist? Ooooh!

einStina | 10-01-19 | 10:52
▼ 10 antwoorden verborgen

Vliegen heeft een negatieve invloed op de uitstoot van Co2. Dat moeten we niet willen.

Mark_D_NL | 09-01-19 | 18:18 | 1

Zou er een vergelijk gemaakt kunnen worden tussen uitstoot van vliegverkeer en houtkacheltjes?

Zwezerik | 09-01-19 | 18:20

Na uren met beperkte beenruimte en stinkende medepassagiers doe ik alles voor een beetje afleiding. Dus dan maar dat kleffe lauw opgewarmde vliegtuigvoer.

First Contact | 09-01-19 | 18:15

Het eten ziet er prima uit. In ieder geval beter dan mijn opgewarmde Aldi prak. Zeg reaguurders, jullie zijn allemaal rijk. Wat kost zo'n tripje nou?

Emirates A380 First Class Review.
youtu.be/zeCphtjSgtg

Zwezerik | 09-01-19 | 18:15 | 7

Joris Beltsin | 09-01-19 | 18:52
Wat dan? Geld? Hoeren? Minister-President zijn?

Mr_Natural | 09-01-19 | 19:08

@ mr. Natural
Een hoer als minister president! Oh wacht ...

F. Jacobse | 09-01-19 | 19:17

Mr_Natural | 09-01-19 | 19:08
Zonder eigenschappen leven, natuurlijk!

Joris Beltsin | 09-01-19 | 19:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Op korte vluchten sandwich met pindakaas mee. Blijft lekker. En water, veel water.

paridae | 09-01-19 | 18:13

Tijdens een vlucht met Singapore Airlines een keer echt heerlijk gegeten. Met verse bamboescheuten. Zou willen dat ik dat even af kon halen bij mijn Hol.Ind.Chin.res.

bitterpete | 09-01-19 | 18:12

Hoop geklaag maar de hamvraag is: hoeveel meer wil je betalen voor een maaltijd naar jouw specifieke smaak in het vliegtuig? Nou?

Amsterdamsko | 09-01-19 | 18:09

Gewoon business class vliegen. Dan is het eten prima te hachelen en je kunt de drank kiezen van een wijn- en champagnekaart. En ook nog superveel beenruimte!

staat het bier koud? | 09-01-19 | 18:08 | 5

Wel prima wijnen. Lafayette

Langshetrandje | 09-01-19 | 18:43

Onzin, is bij de meeste maatschappijen ook niet te vreten, of je hebt natuurlijk een zeer bedenkelijke standaard. Wijn en champagne is helemaal niet lekker op die hoogte, hoe goed het huis ook is.

Hunter S. Thompson | 09-01-19 | 19:17

businessclass is zo dikke nekkenclub. brede stoelen, meer aandachthoeren om je heen en ook niet te vreten. en niet te vergeten 4x zo duur.

Rest In Privacy | 10-01-19 | 09:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn Indonesische bovenbuurvrouw kan fan-tas-tisch koken. Maar, zegt zij, "Ik kan niet in kleine hoeveelheden koken."

Hoe is het dan mogelijk dat bedrijven met hun know-how en R&D het altijd weer weten te verstieren.

Sans Comique | 09-01-19 | 18:08

Verwende kinderen, laatst naar de maan geweest en dat astronautenvoedsel is pas écht vies.

Mr_Natural | 09-01-19 | 18:05 | 5

Wim Venijn | 09-01-19 | 18:13
Wacht maar, binnenkort gaan we allemaal naar de maan.

Mr_Natural | 09-01-19 | 18:17

Wim Venijn, de apollo-raketten waren van hout gemaakt en liepen op steenkool. Zulke ruimteschepen hadden geen last van de straling wanneer ze op WARP-spead werden gelanceerd.

Glasgow Argus | 09-01-19 | 18:17

Steenkolen-aandrijving is bovendien allang verboden op last van Groen Links.

staat het bier koud? | 09-01-19 | 18:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor binnenlandse vluchten in de VS is het verhaal mogelijk waar. Maar dan omdat het vreten sowieso kudt is. Voor intercontinentale vluchten en voor sommige charters is het tegendeel het geval. Dat voorgeprepareerde eten behoort tot de hoogstandjes van de culinaire technologie, met dito smaak en voedingswaarde.

Voor mij is een vliegtuigmaaltijd lang geleden, maar het was toen al goed te doen. En omdat je voor de meeste chartervluchten maar een paar uur nodig hebt: eet voldoende op Schiphol c.s. en u heeft die on board catering helemaal niet nodig. Verenigt u tijdens het wachten het nuttige met het aangename.

Hetkanverkeren | 09-01-19 | 18:04

Vliegtugvoedsel is tegenwoordig standaard in het ziekenhuis en bejaardentehuis. O ja, en tegen dezelfde prijs als toen er nog een echte keuken aanwezig was.

Stonecity | 09-01-19 | 18:03 | 1

Logisch wel. Bejaardentehuis staat de vlucht klaar voor de eeuwige jachtvelden.

Wim Venijn | 09-01-19 | 18:06

Goed artikel, ga zo door!

meme_mori | 09-01-19 | 18:01

Ja maar wat verwacht je dan, dat daar een high class culinaire kok alles klaar staat te maken? Ik ben een keer naar brazillie gevlogen middels TAP, toegegeven de kwaliteit van het eten en de variate was gewoon uitstekend. Sindsdien vlieg ik alleen via TAP van en naar duitsland / portugal. Tis gewoon een stuk beter geregeld.

Klutskwijt | 09-01-19 | 18:01

Waarom smaakt de hele Lidl naar spons terwijl die appel uit dezelfde moeke komt als een Appieappel? Vragen waarbij met weemoed terugdenkt aan Willem Wever.

oorwormpie | 09-01-19 | 18:00

Gewoon meer geld ophoesten en je krijgt verse wilde hertenbiefstuk van een sterrenchef op echte borden met zilveren lepels en champagne als vloeibaar goud. Nadrinken aan de bar. Heeft de redactie de first class van Emirates nooit gezien? Geeft veel meer inspiratie.

einStina | 09-01-19 | 17:59 | 1

In de business-class van de meeste maatschappijen krijg je best prima te eten.
Flink duurder, dat wel...

DeDenkerT | 09-01-19 | 18:06

Ik had laatst bij Garuda een Indonesische rijsttafel, lekker maar vrij onhandig.

Mr_Natural | 09-01-19 | 17:57 | 8

Lol,Lafayette!
Zo was ik laatst bij de Chinese muur. Na een half uur had ik het gezien.

Ruimedenker | 09-01-19 | 18:58

In DH zijn overigens betere opties, Natural.

Langshetrandje | 09-01-19 | 19:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Anders dan wat? Een patatje oorlog?

echtpaul | 09-01-19 | 17:57

Allemaal leuk en aardig maar het beste advies aan iedereen met hekel aan vliegen is toch echt om licht aangeschoten een vliegtuig te betreden en dan hoog in de lucht nog even rustig af te pilsen. Die maaltijd is dan een gekkigheidje verder.

de Voorzittert | 09-01-19 | 17:57

Het zijn volgens mij ook alleen maar Nederlanders die dat vreten. Want tja, je hebt er toch voor betaald.

VanBukkem | 09-01-19 | 17:55 | 1

Die stewardessen zullen ook wel denken: 'Ah, mooi, een lading Nederlanders. Raken we weer een beetje door de voorraad heen.'

VanBukkem | 09-01-19 | 17:58

Jarenlang zo ongeveer in een vliegtuig gewoond. Mijn strategie is gewoon direct wanneer ik aan boord ben te gaan slapen en wanneer ik weer wakker ben zo lang mogelijk net te doen alsof ik slaap.

Sommige maatschappijen hebben ook stickers die je op de stoel voor je kunt plakken met "please, do not disturb". En anders hou ik vooral een deken over mijn hoofd, alles om maar niet gestoord te worden door een luchtserveerster die haar vieze meuk kwijt wil.

Er zijn uitzonderingen. Emirates, Cathay Pacific. Business class, dan wel.

Glasgow Argus | 09-01-19 | 17:55 | 4

@ Argus :
Bij alle maatschappijen waar je metalen bestek krijgt is het voer wel te vreten..
Let daar maar eens op.

Wijze uit het Oosten | 09-01-19 | 18:58

Onzin, emirates is de meest zielloze maatschappij met ondefinieerbaar voer en tenenkrommende inspiratieloze service die er is. Overgehypt met alleen maar werknemers die op de vlucht zijn voor hun eigen problemen en dus maar in Dubai gaan zitten. Al die awards moeten zijn gekocht, die win je niet met service nog onder het niveau KLM wat al om te huilen is.

Lucifer | 09-01-19 | 21:05

Wat jullie zeggen amigo's. Heb in mijn leven zo godsgigantisch veel gevlogen. Graveyard shifts, continentaal en intercontinentaal, Geef het een naam, ik heb het gedaan. Wachten en verveling op vliegvelden zijn voor mij het ergste. Wel veel boeken gelezen trouwens. Overigens wat lucifer zegt. Die awards krijgen ze door een dronevote programma te bouwen. Zodoende staan Emirates en Turkish altijd bovenaan, Wel lief zijn de Singapore dames waarvan de HR manager tenminste eerlijk zegt dat hij ze aanneemt omdat ze mooi moeten zijn. Ik ga daar in mee.

Basil Fawlty | 09-01-19 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry, maar ik vind het vreten in het vliegtuig altijd hetzelfde smaken, vies.

Mr_Natural | 09-01-19 | 17:52

Wat een slap geouwehoer, de cabinedruk van een vliegtuig op tien kilometer hoogte is 2.5 kilometer hoogte. Op een hoogte van 10 kilometer verliest een mens binnen 10 seconden het bewustzijn vanwege de lage zuurstofdruk, dus nee dan proef je niets nee.

Als je dat vreten tijdens een vertraging op de grond gereserveerd krijgt smaakt het ook naar hooi.

"Doctor"Herbert Stone is belazerd en moet direct zijn collegegeld terugeisen.

KlauwnBassie | 09-01-19 | 17:52

ik ga altijd volgas aan het bier, eten doe ik wel in land van bestemming.

rifraf | 09-01-19 | 17:50 | 2

Dit dus, ik sla alle maaltijden over al zit ik 16 uur in zo een ding.
Hooguit een paar zakken chips naar binnen werken.

2voor12 | 09-01-19 | 17:52

Dat er de laatste 10 jaar veel dronken Tokkies een ticket kunnen betalen wisten we al.

KlauwnBassie | 09-01-19 | 17:57

... honger is de beste kok.. karton smaakt dat zelfs lekker

fikkieblijf! | 09-01-19 | 17:47

Wat een gelul allemaal, ik neem mijn eigen puntjes mee in het vliegtuig met een home made bal gehakt, gemaakt door Mevr. Predeker. Die rommel uit de pantry koop ik never nooit.

Predeker | 09-01-19 | 17:46 | 10

@Mr_Natural | 09-01-19 | 18:06
Geachte Natural, klopt, smaakt op aarde net zo goor, ik zou het niet kopen als ik u was. Neem een pepermuntje, en bidt dat u weer veilig mag landen.

Predeker | 09-01-19 | 18:12

@Bon-sens | 09-01-19 | 18:11
Beste Bon-sens, is niet belangrijk, ze heeft andere talenten.

Predeker | 09-01-19 | 18:14

@Predeker
Geniet daarvan!

Bon-sens | 09-01-19 | 18:25
▼ 7 antwoorden verborgen

Broodje aap, want eten op een vliegtuig waait hartstikke hard weg.

Lewis | 09-01-19 | 17:45 | 2

Daar is geen plastic speld tussen te krijgen

Bon-sens | 09-01-19 | 17:48

Typisch Belgen.

RickyLaRue | 09-01-19 | 18:26

De mensen die het vliegtuigvoedsel klaarmaken zijn geen onderbetaalde verschoppelingen, maar arbeidsmigranten zonder opleiding die zelfs de beginselen van de Nederlandse taal niet machtig zijn. Die zijn blij met dat werk en sturen de helft van hun salaris naar hun familie in hun vaderland.
En voor die catering bedrijven is het ook steeds weer een uitdaging om voor een enkele Euro een vliegtuigmaaltijd klaar te maken waarvan het lijkt als of deze uit voedsel bestaat.
Als je beter wilt eten en dat de mensen die dit bereiden meer verdienen zul je meer voor je vliegtuigmaaltijd moeten betalen. En dat wil niemand. Dan moet je ook accepteren dat je vliegtuigmaaltijd naar piepschuim smaakt.

Osdorpertje | 09-01-19 | 17:44 | 2

Winstmaximalisatie heeft er niets mee te maken. Ik herinner mij nog een tijd waar je service kreeg in een vliegtuig. Nu betaal ik misschien 20% minder maar ik krijg dan ook 80% minder voor die prijs. Kijk gewoon voor de grap eens naar Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen tussen 1960 en nu....

Zoon van Boer | 09-01-19 | 17:48

Nee de uitdaging is om een maaltijd te maten die door 95% van de bleekscheetjes aan boord eetbaar wordt geacht. En dan kom je net als bij de maaltijdafdeling van de lokale supermarkt uit op smakeloze brei.
In Azië is vliegtuigvoer wel lekker.

oo4load | 09-01-19 | 18:19

Meeste kans op een hartaanval aan het begin van de vakantie. Stress zeggen ze, denk dat zout eten meer waarschijnlijker is.

Wim Venijn | 09-01-19 | 17:44 | 1

Ik denk van niet, stress is een stuk schadelijker voor je lichaam dan een beetje te veel zout. Het probleem met medisch onderzoek is dat als je niet met iets nieuws komt, het niet interessant is en geen geld oplevert voor onderzoek. Dus valt men alles aan totdat wij tot een punt komen waar we feitelijk onszelf ondervoeden om maar te voldoen aan achterlijke eisen. Ik vindt het persoonlijk van de zotte dat mensen denken gezond te zijn door een dieet aan te houden die vereist dat je pillen moet slikken omdat je tekorten krijgt van bepaalde vitamines.

Zoon van Boer | 09-01-19 | 17:52

Zo te zien heeft niemand het BE artikel gelezen, dat volstrekt in tegenspraak met het verhaal van Van Rossem is. Goed verhaal niettemin.

Zwizalletju | 09-01-19 | 17:43

Ik vind vliegtuigmaaltijden altijd een feestje.
Het wordt gebracht, meestal door een leuke stewardess/steward en het is altijd een verrassing wat er onder die folie vandaan komt.
Ik word er vrolijk van.
Oh en dat van mevrouw Ruimedenker was een grapje.
Ze kookt heerlijk.

Ruimedenker | 09-01-19 | 17:42 | 4

Klopt
Nacho_Vidal | 09-01-19 | 17:44
Dat mevrouw Ruimdenker heerlijkt kookt?

ditotje | 09-01-19 | 17:52

Pijpen kan ze ook prima !

Wijze uit het Oosten | 09-01-19 | 18:52

Zeg Wijze, rijd jij toevallig een blauwe auto?
Iedere donderdag, als ik ga sporten, staat er een blauwe auto te wachten op het hoekie.

Ruimedenker | 09-01-19 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

Of heeft het met het verschil in luchtdruk te maken?

Datum en tijd | 09-01-19 | 17:42 | 2

Luchtdruk komt meestal na de maaltijd.
Vandaag de wachtrij bij de toiletten.

Ruimedenker | 09-01-19 | 17:44

Minder luchtdruk zet gassen uit. Ook in je buik. Dus in het vliegtuig is iedereen flink winderig. En dat circuleert lekker rond. En dan nog afvragen waarom het eten niet smaakt. Alsof je een tafeltje naast de wc krijgt in een restaurant. Alleen nu zit je er midden in.

Wim Venijn | 09-01-19 | 17:55

Gelukkig kan ik eigenlijk overal slapen. Zelfs in een krap vliegtuig.
Zorgen dat je genoeg water drinkt is belangrijker dan eten. En je kan beter zelf wat te knagen meenemen.

Lafayette | 09-01-19 | 17:41

Ik heb nog nooit eten gekregen op een vliegtuig. Hoe doen die Belgen dat?

SamV | 09-01-19 | 17:40

Het eten in het vliegtuig smaakt beter dan wat mijn vrouw maakt.

Ruimedenker | 09-01-19 | 17:40 | 2

Zoek een andere vrouw...

hotnot | 09-01-19 | 17:44

Kijk eens omhoog,hotnot ;-)

Ruimedenker | 09-01-19 | 17:45

Je moet juist dankbaar zijn dat je iets te vreten kan betalen in een vliegtuig.

Mensen zijn altijd zo ontevreden

Nacho_Vidal | 09-01-19 | 17:37

Trouwens als het aan de klimafaatpartijen ligt dan kunnen wij het vliegen helemaal wel vergeten want onbetaalbaar (was op propagandazender radio1). Dan hebben wij geen smaakproblemen meer op 10km hoogte. Probleem opgelost. Waar het klimafaat wel niet goed voor is.

ProAsfalt | 09-01-19 | 17:37

Ooit per ongeluk bij de TAP ingestapt, daar hebben ze het probleem opgelost door op elke vlucht uitgedroogde bruine broodjes met een of andere ondefinieerbare substantie te serveren. Voor het gemak hebben ze op het plastic zakje er omheen opgeschreven dat het om ham of tonijn gaat, want dat had je nooit kunnen raden. Voor de rest natuurlijk niet te vreten. De stoelen met niet verstelbare rugleuningen waarop de gasten van Lufthansa worden gedumpt doen de rest.

En dat terwijl op de grond Portugezen heel goed te pruimen zijn.

bergsbeklimmer | 09-01-19 | 17:37

Wat een zure Volkskrant lezer. Die had zeker geen geld voor een exclusieve vliegvakantie naar een ver vakantie-oord dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt en alleen in de Volkskrant wordt geadverteerd.

Osdorpertje | 09-01-19 | 17:35

Je moet ook gewoon zien te voorkomen dat je vliegtuigvoer krijgt. Het is belangrijk dat je voor je in je economy-ellendestoel ploft je precies bezopen genoeg bent om:
1. Bij het boarden de grondstewardess niet onder te braken
2. In precies een diep genoege coma te geraken om op plaats van aankomst door de touchdown met een milde hoofdpijn wakker te worden.

Knisperende_Tissue | 09-01-19 | 17:35 | 2

Geheel mee eens. Ik ben gestopt met de eerste maaltijd aan boord op een vlucht van 11 uur, ik raak ziek. Ontbijt is OK, maar eten voor je gaat slapen, en dan ook nog 10 uur lang turbulentie, nou nee.

hotnot | 09-01-19 | 17:42

Jij bent BA Baracus neem ik aan?

Cobalt bomb | 09-01-19 | 17:43

"STEWARDESS! MOGEN WE NOG PINDA'S?"
Eerst even vragen aan de klimafaatpartijen.

ProAsfalt | 09-01-19 | 17:34 | 1

En uw lievelings sterwardess was Jette Klijnsma toch?
Altijd mooi om haar tijdens wat turbulentie te zien als ze rondgaat met de wijn.

Patje2011 | 09-01-19 | 17:41

I don't give a fuck! Als ik intercontinentaal vlieg ben ik al blij dat drank en vreten gratis is. Buiten dat, beenruimte en een minder vol gepakte vlucht vindt ik belangrijker dan of het eten wel of niet smaakt. Meestal neem ik zelf repen me en soms wat te snacken of fruit. Als je goed eten wilt vlieg je maar eerste klas. En vlieg je low budget moet je ook low budget verwachten. Of zijn we allemaal Volkskrant lezers geworden.

Indoneesje | 09-01-19 | 17:33

Inderdaad, in een vliegtuig is het eten ruk door de hoogte. Daarom ga ik altijd zwemmen. Dan weet je zeker dat je eten op zeeniveau krijgt.

Schadenfreude | 09-01-19 | 17:33 | 2

Dat ligt er natuurlijk wel aan wat de cruiseschepen over boord gooien.

bergsbeklimmer | 09-01-19 | 17:39

Of bent

Ben Hetzat | 10-01-19 | 02:00

Zo slecht zijn die maaltijden niet.. Het meeste vind ik best oké, alleen de porties zijn zo klein. Stop ze in een holle kies..

Croisantneuf | 09-01-19 | 17:32

Ben altijd blij dat ik wat te doen heb in zo'n vliegtuig. Al is t maar t eten van smakeloze rommel.

Brabantse Leeuw | 09-01-19 | 17:31

Zeker alleen voor mensen die in een vliegtuig wonen. Get a life!

kwark001 | 09-01-19 | 17:30 | 1

Er zijn tijden in mijn leven geweest dat ik inderdaad het idee had dat ik in vliegtuigen leefde.
Was meer onderweg dan ergens zijn..

Wijze uit het Oosten | 09-01-19 | 18:49

En het bier schuimt niet meer. Een belangrijk feit @van Rossem.

TRUMP | 09-01-19 | 17:28

Vliegtuigmaaltijden zijn vooral altijd veel te klein.

GOEM | 09-01-19 | 17:27

Op de vluchtelingenboot smaakt mijn Foie Gras ook altijd anders.

Wellicht verkeerde wijnkeuze?

Zal ik de Sommelier kielhalen?
Tips zijn welkom!

Kaas de Vies | 09-01-19 | 17:27 | 4

Ja dan krijg je biltong. Ook lekker.

keestelpro | 09-01-19 | 17:48

Klinkt lekker.

Patje2011 | 09-01-19 | 18:22

Het kielhalen van de somaliër kan U wel eens een probleempje opleveren.

Mark Verheijen | 09-01-19 | 18:24
▼ 1 antwoord verborgen

Als je dat vreten op de grond vreet smaakt het nog steeds nergens naar......

nope | 09-01-19 | 17:27

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken