Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dennis Honing - Over de dode meisjes in Marokko

RIP

Begin dit jaar was ik met mijn vriend en reisgenoot Rob in Imlil, Marokko. Een bergdorp in de Atlas, net boven de rook van Marrakech. Niemand kon toen vermoeden dat er nog geen jaar later twee blonde Scandinavische vrouwen zouden worden vermoord.

Om zouden komen, omdat de een door de slagaders werd gesneden, en de ander onthoofd. Marokko mag in rep en roer zijn, het is ook een land met twee gezichten. In Imlil zag ik hoe een typisch Berbers bergdorpje in een bizarre split was komen te staan tussen de toestroom van westerse toeristen, waaronder jongedames, en de lokale bevolking, die in één generatie voor een opvallend groot deel waren versalafiseerd.

Hoewel Imlil dus prat gaat op haar ‘berber culture’ en de amloe en arganolie in winkeltjes in rijen stonden opgesteld, zag je bijna geen lokale vrouw van onder de veertig zonder niqab, en liepen veel mannen in niet-Marokkaanse gewaden met lange baard en korte snor. Ze werden salafist. Dit kwam omdat Saudi Arabië met haar door Amerika en Europa verzekerde budget de mogelijkheid heeft om al decennia haar salafisme te verspreiden naar alle uithoeken van de islamitische wereld en diaspora. 

Zo kwam het ook terecht in Marrakech. De jonge generatie mannen in Imlil daalde vanuit hun bergdorp af naar Marrakech, de grote stad, omdat daar simpelweg meer werk te vinden is. Zij zijn daar in aanraking gekomen met het salafisme, maakten een theologisch culturele transitie door en namen, als een virus, dit nieuw vergaarde salafisme weer mee hun berg op.   

Er zijn meerdere sub-stromingen van het salafisme, dus dat iemand zich op een bepaald punt in zijn leven gaat rekenen tot het salafisme wil nog lang niet altijd zeggen dat die persoon zich toelegt tot het ideologische jihadisme. Maar in geloofsleer zijn deze sub-stromingen nauw verwant, en onderlinge overstapjes zijn in sommige gevallen dan ook snel gemaakt. Los daarvan verwoesten alle salafistische stromingen de lokale islamitische culturen.

In Imlil werden kleurrijke blauwe en roze hoofddoekjes vervangen door niqaabs. Een symbolische verandering, waar een culturele verandering achter schuilt die de levenswijze en mentaliteit van mensen drastisch veranderd. Maar men zal het er niet graag over hebben, want het toerisme is nu een primaire inkomstenbron voor Marokko, en voor Imlil. Dus al mogen sommige zaken rondom geloof, veiligheid en mensenrechten aardig stroef gaan in Marokko, doe er wat arganolie overheen en de boel loopt weer gesmeerd.

Marrakech is een van de mooiste plekken waar ik geweest ben. Steegjes, deuren, binnenplaatsen, kraampjes en goederen. Een koeienkop aan een vleeshaak, slangen gefixeerd door de bewegingen van de schelle fluit, en scooters die zich door mensenmassa’s wurmen, en dat zo knap doen dat irritatie verdreven zal worden door bewondering. Een stad met een skyline van palmtoppen en minaretten, afgetekend tegen de besneeuwde bergentoppen van de atlas, die mysterieus zweven in een ongrijpbaar midden van dichtbij en verweg. 

In datzelfde Marrakech loopt er een man met me mee. Blijft me aankijken en zich opdringen. Hij is mijn hulpje. Vind ie. Je voelt de druk. De verwachting. De al dan niet begrijpelijke hang aan geld. Maar het is intimidatie. Ik stuur hem weg. Op een harde manier die ik eigenlijk helemaal niet wil aanwenden als ik ergens te gast ben, en bovendien mijn bloedeigen vakantie vier. Maar het is de enige weg.

Diezelfde vakantie probeert een vent van de leerlooierij ons af te persen. Rob en ik geven geen millimeter toe. De man maakt theatrale stampij en voor we het weten komt er tien man om ons heen staan. Rob en ik hebben niets afgesproken, laat staan geoefend. Maar laten we zeggen dat we beiden de klappen van de zweep in onze afzonderlijke levens al eigen gemaakt hebben. Rob draait de rollen om en eist zijn geld terug van de man, terwijl ik met mijn handvol darrija de hulpjes te kennen geef dat ze op moeten rotten. En dat gebeurt. 

Maar de normale toerist, die levert in. En zulke intimidaties en afpersinkjes zijn aan de orde van de dag. Marrakech is echter de hoofdstad van links Nederland. Het Vondelpark is te dichtbij, en de vluchten naar Marokko in prijs vergelijkbaar met treinen binnen West-Europa. Maar achter de façade van toerisme stimulerende welwillendheid, een hoogopgeleide elite en een tsunami aan kruiden, oliën en stoffen, gaan armoede, korte lontjes en culturele kloven schuil.

Zo kwamen Rob en ik in de beroemde kustplaats Essaouira in een buitenwijk in een ruzie terecht midden op een markt. Waarbij er met stenen werd gegooid die niet ver van ons insloegen, waarop ik voor me een vrouw angstig zag wegduiken achter een kraam met fruit. Later liepen we in de van stille agenten vergeven soeq en hoorde we twee Nederlandse yuppen-meiden zich verwonderen over de alomtegenwoordige veiligheid van de stad. Naïevelingen. Goedbedoelde paternalisten, in een politiestaat, een van de twee enige resterende monarchieën van heel Afrika.

Sommige vrouwen krijgen daadwerkelijke symptomen van een zwangerschap, terwijl ze niet zwanger zijn, enkel maar omdat ze er écht helemaal van overtuigd zijn. Met blonde yuppen-meiden werkt dat net zo. Voor hen is Marokko echt vacuüm-veilig. Lieve gastvrije mensen, die helaas door kwade racistische zwartkijkers in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Ik vraag me af wat zulke meiden denken als ze worden aangevallen zoals in Imlil. Dat het toch waar is wat critici beweerden? Dat ze ernaast zaten? Of dat de arme drommels door post-koloniale armoede gedwongen waren te offeren aan hun eigen afgrond?   

Hoe het ook zij, de dood van de twee meiden is tragisch. En het idee dat apologeten over hun rug zullen aanjagen op de orde van de oikofobe dag, volledig onverteerbaar.

Ga eens deaud

Reaguursels

Inloggen

Hoe zal fb reageren als er in het westen twee islam supporters hun kop er af wordt gezaagd , ik denk zelf dat de kabels in de grond weg fikken bij fb .

Jetstream | 23-12-18 | 16:58

Je kan prima naar Marokko op vakantie maar je moet wel je koppie d'r bij houden.

LordLapraS | 23-12-18 | 15:42 | 2

Je kunt ook prima thuisblijven! Dan leef je langer!

BaldEagle | 23-12-18 | 16:04

Dat dachten die twee meiden ook , koppie werd apart nagestuurd .

Jetstream | 23-12-18 | 16:25

In de jaren 70 een keertje in een gekke bui naar een islam land afgereisd , dat was ook gelijk de laatste keer dat ik naar zo'n land toe ga , het is echt een achterlijk volk en als westerling moet je daar helemaal niet komen , kan je nagaan 40 jaar geleden en het is nog steeds een achterlijk volk , wel jammer dat ik dat volk nu ook in mijn straat tegenkom .

Jetstream | 23-12-18 | 14:58

Wat is er toch met dat Salafisme dat het vat krijgt op zoveel moslims en islamstromingen die normaal gesproken wat vrijer en moderner zijn? Waarom is zulke puriteinsheid zo aanstekelijk?

quantumcollider | 23-12-18 | 14:52 | 1

Geopolitiek klimaat, een zekere wil om anderen te willen overheersen, letterlijk te willen leven naar het voorbeeld van Mohammed.. Ik noem maar wat.

LordLapraS | 23-12-18 | 15:45

Wat ik niet begrijp is dat deze seksueel gefrustreerde sociopaten, die de islam als excuus gebruiken om hun perverse moordlust te bevredigen, hun lafhartige daad ook nog eens via Facebook moeten etaleren.

Tsjongejonge, wat een stoere moslim helden om twee weerloze vrouwen af te slachten "voor het geloof". Yeah right, dat is de wil van allah!

Ja, dat zal allah wel geweldig vinden, Weet je wat, vermoord zo ook nog een kudde konijnen, terwijl je 'in shallah' ofwat is het, roept. Daar kom je het paradijs wel mee in dan.

Als zgn. moslims, die 'trouw zweren aan IS', maak je eigenlijk de hele geloofsgroep belachelijk. Je toont met je FB gedoe wat voor een verwerpelijke laffe hondendrollen jullie zijn.

IzNoGood | 23-12-18 | 14:32 | 4

Goed omschreven , het zijn inderdaad mongolen met hun hele Islam gelul , het moet gewoon verboden worden om daar supporter van te zijn , net zoals supporter van de Nazi's , meer is het niet .

Jetstream | 23-12-18 | 15:03

Toch lopen er ook in Nederland genoeg hufters rond die staan te juichen bij dit soort FB berichten. De vijand is gewoon tussen ons. Toch grijpt geen enkele politicus in, laat staan leger of politie.

zorgeloos-type | 23-12-18 | 15:15

De allah in de koran is satan uit de bijbel. Wat verwacht je dan??

BrokenTipi | 23-12-18 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon vuil kudt volk is het... Die meiden waren niet slim uiteraard maar je mag hun dood niet op hunzelf afschuiven, dat wordt nu teveel gedaan... Het waren die drie "geretardeerde" idioten en ik hoop dat heel Marokko crepeert van de honger door het wegblijven van toerisme, ongeacht of die drie randebielen vakkundig gaatjes in hun hoofd krijgen gefusilleerd of niet! Of zijn daar inmiddels aal zware betogingen gaande en grote stille tochten voor de dames geweest... Ik dacht het niet DUS dezelfde schijt aan hun als zij aan ons... Fok hun...

Nemo_Tenetur | 23-12-18 | 14:08

Meerdere keren "yuppen-meiden" gebruiken zegt al genoeg. Natuurlijk zijn ze gek als ze daar heen gaan, ze een keertje als yuppen-meiden omschrijven kan (wat ze waarschijnlijk niet zijnm want ze komen aardig alternatief over), maar als je die term er meermaals opplakt, dan leg je een deel van de oorzaak bij de meisjes zelf wat waanzin is.

Watching the Wheels | 23-12-18 | 13:36 | 1

Heb de rest van de column wel begrepen overigens, hij schrijft dat het krankzinnig volk is en die indruk hadden we al een tijdje.

Watching the Wheels | 23-12-18 | 13:40

Deze zin: "En het idee dat apologeten over hun rug zullen aanjagen op de orde van de oikofobe dag"... nu moet iedereen het ineens een super intelligent stuk vinden ofzo? Met die laatste zin heb je eigenlijk het hele stuk waardeloos gemaakt, ook een prestatie trouwens!

ILF2 | 23-12-18 | 12:49

Wel een interessant stuk, hoor. Op de laatste ' conclusie' na.

letopuwzaak | 23-12-18 | 12:32

Wie durft er nu eigenlijk nog met droge ogen te beweren dat er iets mis is met Finnen? Zijn toch zeker een verrijking van onze maatschappij. Brengen nieuwe gewoontes in waardoor we uiteindelijk er allemaal rijker van worden. Toch?

zorgeloos-type | 23-12-18 | 10:57
-weggejorist-
bosmaloot | 23-12-18 | 10:39

Voordat Marokko helemaal wordt afgebrand, het valt mij honderd procent mee dat in diverse plaatsen daar demonstraties zijn geweest tegen deze moord. Marokkanen die ontsteld zijn over deze actie, zich zorgen maken en zich verontschuldigen. Dat lijkt behoorlijk oprecht en niet ingegeven door de vrees voor verlies van toerisme.

Beste_Landgenoten | 23-12-18 | 09:19 | 7

@BL
Dit is een netjes geformuleerde variant van "er zijn ook goeie Marokkanen". Daar is inderdaad niets tegen in te brengen.

JvanDeventer | 23-12-18 | 11:55

Dan lopen ze nog een paar tranen achter want bij aanslagen in Europa zie ik ze niet!

BaldEagle | 23-12-18 | 16:06

het valt mij op dat het een handje vol Marokkanen zijn die protest tegen deze moordpartij uit naam van de ISlam gepleegd. Blijkbaar vind 99% van de bevolking aldaar toch echt iets anders of in ieder geval vinden ze het wel best..

fikkieblijf! | 23-12-18 | 17:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi land. Dacht even te gaan wandelen zonder begeleiding. Niet handig. Met de huidige spanningen heb je daar als niet gelovige westerling niets te zoeken. Tenzij je levensmoe bent.

Ron101 | 23-12-18 | 09:12

Mensen die dit overkomt zitten nogal eens in de middle of nowhere in een tentje. Dit zal 99 van de 100 keer goed gaan maar je loopt wel meer risico. Dat men dat toch doet heeft wel iets met het blinde idealisme te maken zoals Dennis dat omschrijft. Ik heb ook familie die aan bergsport doet maar men zou zoiets toch wel in grotere groepen doen en met lokale gidsen. Dit doet niks af aan de beestachtigheid van de moorden.

Simon_GS | 23-12-18 | 08:50

Rusland zou voor minder de NAVO op de stoep hebben gehad.
Dit is toch genoeg reden om alle betrekkingen te verbreken, en al het ontwikkelingshulp stop te zetten van die strontput .

zoalsikhetzeg | 23-12-18 | 07:34 | 1

Politiek heeft die shithole nodig om de rest van Afrika tegen te houden om hierheen te komen. Cynisch... tja

Risingson | 23-12-18 | 08:25

Die foto's van de daders. Genetisch afval wat ik niet eens als deel van de mensheid zie.

SmaritesII | 23-12-18 | 07:29

Dennis, hoe kan je in Gods naam mohammed als ultieme voorbeeld zien? De man was een rover, moordenaar, verkrachter, bezeten door jin, analfabeet, leugenaar etc. De koran is een bij elkaar verzonnen stuk overlevering waar geen touw aan vast te knopen is. Je weet toch dat Jezus het ultieme voorbeeld is voor een goed leven?

nerugaer | 23-12-18 | 06:51

Marokkaanse gevangenissen zijn echt gruwelijk eng, misschien wel de engste op aarde. Letterlijk een concentratiekamp waarin je continu wordt gemarteld.

Die ratten zullen hun straf niet ontlopen.

De moordenaar die ze als eerste hadden gepakt afgelopen dinsdag, hebben ze finaal tot moes geslagen, waarna die overige drie moordenaars snel konden worden opgepakt bij een busstation in Marrakech.

rachid82 | 23-12-18 | 06:29 | 3

Mooi, maar dit zijn dus IS aanhangers die zo gek zijn dat je ze niet afschrikt met marteling of de dood. Dit gaat over een veel groter probleem.

fail | 23-12-18 | 08:24

Ik vermoed dat de gevangenis daar (hier in NL ook trouwens) vol zit met dit soort genetisch afval en dat ze binnen die muren als een soort martelaren zullen worden beschouwd.

Schuldenbrau | 23-12-18 | 09:37

Er zijn al heel veel potentiele terroristen opgepakt in Marokko, en ook familieleden en vrienden van deze terroristen. Met als gevolg dat er ook nogal wat onschuldige mensen in de gevangenis zitten.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 11:13

ik ben nooit in noord afrika geweest, simpelweg omdat ik slechte ervaringen heb met mensen uit NA die hier wonen... jajaja ik weet het, totaal anders dan de de mensen daar... bweeee het blijven arabieren die in en voor de middeleeuwen slaven handelaren waren al duizenden jaren lang, lang voordat wij wisten wat slaven waren..... gek daar hoor je nooit iemand over,laat staan Sylvana,maar goed ik ben dus wel veel in midden en zuidelijk Afrika geweest. Daar zijn ze helder over de N.A., rot volk,genetisch bepaald. Ook hunngeschiedenis met NA is slecht, allemaal rovers,verkrachters en dieven...... eigenlijk een beetje zoals veel van hin zich in Nederland gedragen

machinist1964 | 23-12-18 | 06:11

Als Marrakech de mooiste stad is waar je ooit geweest bent, dan ben je nooit in Dyarbakir, Hasankeyif, Damscus of Hama geweest. Waar mensen echt, op zichzelf en recht door zee zijn, en je het kaf nog makkelijk van het koren kon scheiden twintig jaar terug. Als vrouw moet je altijd op je hoede zijn in het midden-oosten/moslimlanden. Heden ten dage ga ik, echt zonde, echt niet meer reizen in die contreien. Lullig stuk, kan er geen touw aan vst knopen. Het is tragisch dat (en hoe) deze meiden afgeslacht zijn. Punt.

zijvanhiernaast | 23-12-18 | 03:46 | 2

Mooie steden? Hete stinkende zandbak steden waar je je hand continu op je portemonnee moet houden. En straks ook nog niqab aan. Veel plezier.

Mart6037 | 23-12-18 | 07:33

Wie gaat er in vredesnaam bij zijn/haar/het volle verstand naar een zandbakland. Ga dan gewoon voor een trein staan. Een reis daarheen is een directe nominatie voor een Darwin Award.

Frau Merkel | 23-12-18 | 01:48 | 4

Vergeet noet dat in landen waar de dames vandaan komen het Midden-Oosten geromantiseerd wordt, en de multi-culti propaganda nog steeds op volle toeten draait.

HeEnalu | 23-12-18 | 10:23


Wat een dom geblaat, Frau Merkel. In Duitsland zijn de afgelopen jaren meer terreurslachtoffers gevallen dan in Marokko. En HeNalu, Marokko ligt ook niet in het Midden Oosten.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 11:09

@Kuifje-In-Afrika: ach jee, jij hebt er zeker weer verstand van? Maar inderdaad, je hoeft helemaal niet naar Marokko hoor, Rotterdam en de Haagse Markt zijn dichterbij en het effect is hetzelfde!

BaldEagle | 23-12-18 | 16:15
▼ 1 antwoord verborgen

De heer Honing kan van schrijven beter geen beroep maken. Misschien kan die beter wat tijd gaan steken in het opzoeken wanneer de doodstraf wel is uitgevoerd in dat achterlijk land. Het op beestachtige wijze afslachten van twee vrouwen kan onmogelijk worden afgedaan met een levenslang. Dat infame volk is dat na een weekje krokodillentranen huilen al lang weer vergeten in die zandbak. Een openbare executie waar het hoofd wordt gescheiden van het lichaam met een roestige handzaag zal wellicht bijdragen aan een klein beetje rechtvaardigheid.

Ruikbaard | 23-12-18 | 01:19 | 1

Je hebt overduidelijk geen idee hoe een levenslange gevangenisstraf in een vergeetput in Marokko er uit ziet, anders zou je dit niet zeggen. Waarom denk je dat vriendje Hamza (die daar nu zo'n strafje uitzit) bij man en macht probeert naar Nederland te komen?

BenPakdee | 23-12-18 | 01:53

ik ben er van overtuigd dat de laatste gedachte van deze meisjes uitgegaan is naar die andere arme moslims waar dit zo slecht op afstraalt,

2Alabama | 23-12-18 | 01:03 | 1

Ik denk eerder dat ze op het laatste moment tot het getrechterde, voortschreijdende inzicht, met de kennis van nu, zich gerealiseerd hebben dat het niet zo slim was om in het open veld als 2 blonde jonger westerse meiden in een klein tentje helemaal alleen middenin een islamitisch gevaarlijke omgeving te gaan kamperen.

BenPakdee | 23-12-18 | 01:55

Kots! Twee onschuldige vrouwen zijn ritueel verkracht en onthoofd. Daar hoeft geen duiding van een bruikbare aap vd nederlandse bvd een duiding aan te geven!

alphenaandenrijn | 23-12-18 | 00:37 | 1

Nee, we moeten natuurlijk weer boos zijn op de daders en niet op de machine erachter.

fail | 23-12-18 | 08:30

Laat ik maar bekennen dat ik de laatste alinea gewoon niet snap. De rest van dit stuk kan ik volgen maar waarom eindigt het is mist? Waarom zo ingewikkeld?

Amsterdamsko | 22-12-18 | 23:39 | 2

Had ik ook een beetje. Wat is nu precies het punt dat Dennis maken wil?

Rest In Privacy | 23-12-18 | 00:25

Dennis wil graag de bereisde intellectueel uithangen die wel weet hoe hij zich moet opstellen tussen barbaren die hem willen oplichten. Aangezien hij een bekeerde moslim is, zal die laatste alinea vooral op hemzelf slaan.

Jackson | 23-12-18 | 13:42

Ik kom regelmatig in +212 en het klopt dat je er assertief moet zijn. Iedere Marokkaan behandel ik in principe als een mindere. Niet omdat ik dat vind, maar omdat ik zo de beste resultaten boek. Doe je dat niet, dan word je voortdurend afgezet, beledigd, voor de gek gehouden en noem maar op. Europeanen hebben er nogal een handje van om erg vriendelijk te doen tegen de locals, maar dat wordt in Marokko als een teken van zwakte gezien. Sterke mannen/mensen horen de baas te spelen, want de Arabische maatschappijen zijn erg hiërarchisch.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 23:34 | 6

Nare cultuur

fail | 23-12-18 | 08:32

Ben, klopt, ik bedoelde machete.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 11:04

Klopt. Zeker nare cultuur. Dat dit moet.. en de naieve westerlingen die maar overdreven vriendelijk doen en zich aanpassen daar.

letopuwzaak | 23-12-18 | 12:31
▼ 3 antwoorden verborgen

1e alinea;
''Niemand kon toen vermoeden dat er nog geen jaar later twee blonde Scandinavische vrouwen zouden worden vermoord.''
Meneer D. Honing probeert hier iets van poezie van te maken ?
Het is nog geen week geleden.
Meneer D. Honing is af. Terug naar de zandbak.

Tasb | 22-12-18 | 23:24

Hé Höning! Eérst je stukkie tikken en daarná pas de waterpijp pijpen...
Verder wonen er helemaal geen Marokkanen in het Atlas gebergte, maar Berbers. Vraag volgende keer maar in Casablanca naar het verschil.
Tot slot, over enkele uren vervliegt een beminde Freundin van uw F. von Z. geweaun naar de ex-Fransch/Spaansch/Moorsch/Romeins/Carthaagsch koloniaalterritoriaal.

Toto slot,. Honing, je valt weer lekker door de mand door de Saudi's en die verdoemde westerkapitalisten de schuld in de schoenen te schuiven van het ausradieren van die koddige lokaliteiten, met deuren(?). Duidelijk overgelopen naar de Ayatollahs. Of meer eingelijk, de Hezbollah.
Maar ja, ouwe GS huisterrorist, bij ons mag je heur, maar doe volgende keer wat meer moeite om niet te vervallen in de obviousnismes. Oh en mail me even je kretologiemixer. Zitten wel leuke vernieuwingen in, zag ook ik.
Salaam!

F. von Zeikhoven | 22-12-18 | 22:44 | 4

De bezette westelijke sahara hoort even goed bij marokko als de Krim bij Rusland. Je bent weinig consistent, sukkel.

Frau Merkel | 23-12-18 | 01:39

Sinds wanneer ligt Marrakech in de bezette Sahara?

Rest In Privacy | 23-12-18 | 11:05

Berbers zijn niet gebonden aan een land, ze zijn verspreid over de Maghreb. Arabieren daarentegen vinden hun oorsprong in de mashriq. Door de Islamitische veroveringen zijn Arabieren inmiddels verspreid over beide, er is sprake van culturele coexistentie maar er is niet altijd sprake van menging van beide op voet van gelijkwaardigheid. Zeg ik niet maar komt uit een serieuze krant uit een tijd dat men nog niet krampachtig hoefde te schrijven:
www.nytimes.com/1982/06/06/weekinrevi...

kindapaas | 23-12-18 | 11:08
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn gezin vindt altijd dat ik overdrijf; ja, ik ben zelfs "racistisch". Vind ik zelf niet. Maar, kom aan een van mijn dierbaren en je overleefd het gegarandeerd niet! Ik ga er graag voor zitten. Deze meisjes doen al zo'n pijn... onbeschrijfelijk.

Maria.1 | 22-12-18 | 22:38 | 1

Dat kan helemaal niet, want die zijn naar een cursus 'Stoppen met Roken lukt jou ook!" gegaan, in de gezonde berglucht. Was alleen een foutje gemaakt door het uitzendbureau. Die stuurde een stel uitbeners naar de cursus en ReikiMeesters naar een slachterij. ZIjn inmiddels excuses voor gemaakt, ook door de uitbeners. DIe hebben voor de camera nagespeeld hoe ze normaal gesproken koeien haram slachten. Maar ja, er waren geen eigen koeien daar, dus accepteerden ze uit beleefdheid maar twee Viking-koeien die daar één of andere rookvleestraining volgden.,.,.

F. von Zeikhoven | 22-12-18 | 22:51

Aardig verhaal, net of het over Spangen in Rotterdam gaat.

Rotterdammert1965 | 22-12-18 | 22:27

"En het idee dat apologeten over hun rug zullen aanjagen op de orde van de oikofobe dag, "
Heb je nou lang over die zin nagedacht?
Jammer dat het helemaal niks betekent.

mathsss | 22-12-18 | 22:10 | 2

Haha... de valse profeet praat wartaal, toch niet helemaal. Wat hij eigenlijk wil zeggen is dat de islam gerelateerde moord op twee onschuldige, weerloze westerse meisjes, geen reden mag zijn om de islam d.m.v. racisten de tent uit te jagen (oikofobe benadrukken wekt altijd sympathie op bij de argeloze faciliteerders en ondersteuners).

Blijkbaar heeft hij angst voor het voortbestaan van de moorzuchtige bende waar hij lid van is en vraagt scherprechters om hulp. Hij laveert hiermee handig in de leemte opdat wij maar niet voor racist of erger uitgemaakt willen worden. Handige woordkunstenaar, die Dennis...

Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 22:51

Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 22:51
Nee, we willen niet voor rassjiest uitgemaakt worden. Die zitten namelijk vooral bij Joop...

F. von Zeikhoven | 22-12-18 | 22:59

Toch denk ik dat het probleem bij deze mensen eerder genetisch is dan religieus.

Pranfeuri | 22-12-18 | 22:09 | 5

Een combinatie van.

lacucaracha | 22-12-18 | 23:31

Vuil bloed.

Peter777 | 23-12-18 | 01:11

Ach, dat vind ik altijd van die broer-zus verhalen.... het is juist slim om met je nichtje te trouwen, hou je alle stenen binnen de familie!

BenPakdee | 23-12-18 | 02:00
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
mathsss | 22-12-18 | 22:07
-weggejorist-
miff | 22-12-18 | 21:34

He schrijver van dit stuk! Ga eens een tijdje voor moslims preken. Je bent wel heel erg bezig met ongelovigen te bereiken uit de culturele bron waar je uit voortgekomen bent. Ksst.

Zoltan | 22-12-18 | 21:14

Ik vind dat te laat, ik vind echt dat we nu als Nederland het probleem islam zouden moeten gaan erkennen als een echt probleem. En blijkbaar willen we dat niet en dat begrijp ik niet. Ik vind islam strafbaar maken wel een optie, want na elke aanslag gaat mijn bloed toch wel echt koken en helemaal als men het weer eens niet wil erkennen. Ik bedoel, wat moet je daar nou mee? met zo'n houding ?

Datkanjenietmenen | 22-12-18 | 22:01

Deze daders komen echt nooit meer vrij. Marokko is geen Nederland.

ballenkraker | 22-12-18 | 22:06

Deze daders zijn al dood, echter het vonnis moet nog geschieden.
Op dit moment worden ze verhoord, dat is ook geen pretje.

Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

"Los daarvan verwoesten alle salafistische stromingen de lokale islamitische culturen."
Dit is mogelijk omdat de islam zelf extremistisch is en salafisten die naar de "moderne islamitische" plaatsen verkassen hen enkel daarop hoeven te wijzen. Natuurlijk zegt de islam iets over draagkracht onder de bevolking wanneer het gaat om de uitvoering naar extremisme zoals de koran het voorschrijft. Moslims mogen geen jihad voeren, wanneer zij daar in de minderheid zijn. Uiteindelijk moeten moslims wanneer en waar het kan de samenleving onderwerpen aan de extreme islam/sharia zoals ze die bijvoorbeeld in Saoedi Arabië praktiseren. Een lokale wat geliberaliseerde islamitische subcultuur met haar toerisme is dan de klos. Overal waar de islam geïntroduceerd wordt is de bevolking de klos. Een discussie voor later.

klowiepowie | 22-12-18 | 21:00 | 3

De islam is een wettisch en militant geloof met gekke regels om anderen te onderdrukken (pact van Omar/Umar). Dit maakt de islam een vreemde eend in de bijt. Eigenlijk horen we migranten pas toe te laten wanneer ze van de islam af willen.

klowiepowie | 22-12-18 | 21:15

En daar zou eens een referendum over gehouden moeten worden, laat de democratie spreken in plaats van godsdienstwaanzin...

Datkanjenietmenen | 22-12-18 | 21:17

Daarnaast kost een moslim asieliër ons meer dan 1 miljoen euro. Behoorlijk jihadistische terroristische aanslag op ons werkend landje. Misschien doet moslims hun Allah dit wel om ons economisch te verzwakken. De islam werkt nergens.

klowiepowie | 22-12-18 | 21:20

Waar gaat dit onsamenhangende stukje van Abdulkarim nu weer over?
Geef gewoon toe dat deze 2 meiden slachtoffers zijn van de Islam.

Is dit nog nieuws? | 22-12-18 | 20:35

Wat kun je verwachten van een ideologie waar kleine kinderen (!) al leren om onschuldige, hulpeloze lammetjes levend de keel door te snijden? Nou dit dus. Jong geleerd is oud gedaan - zegt een Nederlands spreekwoord -. Het is een bewezen feit dat de meeste moordenaars begonnen zijn met dieren te mishandelen en in geval van de islam, te vermoorden. Die lui hebben geen enkel gevoel voor wat ze anderen aandoen. Geen enkel. Volkomen harteloos. Blijf zo ver mogelijk bij hen uit de buurt en ga nooit naar een moslimland op vakantie. Nooit.

Lupuslupus | 22-12-18 | 20:23 | 9

Peter, niet meteen het kind met het badwater weggooien. Er zijn gelukkig nog veel lieve fijne mensen en families op deze aarde. Blijkbaar trap ook jij in de haat-val welke straks niet veel beter is als datgene wat je zegt te willen bestrijden. Geweldsspiralen zijn altijd neerwaarts gericht, maar daar moet je wat ouder voor zijn om dat te begrijpen. Ik zie duidelijk verschil tussen de mens en zijn doctrine, jij niet blijkbaar. Tot slot: waar ik thuis hoor is niet aan jou en hoe je mij – in je blindheid - noemt interesseert mij helemaal niets.

Veluwse-Eikel | 23-12-18 | 16:18

@Veluwse-Eikel: dus als het geen lammetjes zijn maar varkens is het niet zielig? Dat zijn geen weerloze dieren zeker? Wel eens overwogen om gewoon vegetariër te worden? Dan kleeft er in ieder geval geen bloed meer aan je handen!

BaldEagle | 23-12-18 | 16:21

Ik ben tegen het ritueel slachten van kafir meisjes door geloofsfanatici. Bijkomend – maar dat betreft een ander onderwerp - ben ik ook tegen het ritueel slachten van dieren in modern Nederland. Ik zie overigens wel een duidelijke overeenkomst die ik jou hier nog niet heb horen benoemen.

Veluwse-Eikel | 24-12-18 | 06:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Vreselijk wat die dames hebben moeten doorstaan. Ik heb er verder geen woorden voor. Hoe kan iemand in vredesnaam zoiets smerigs doen? Hoe verkrijg je het over je hart om een ander dit aan te doen? Hoe vol haat moet je zitten om dit te kunnen doen? Ik begrijp er helemaal niets van. Ik wilde eigenlijk altijd al eens met mijn gezin naar Marokko op vakantie, maar daar ben ik nu helemaal van genezen. Ik geloof dat je beter helemaal niet naar die islamitische heilstaten kunt afreizen.

Men haalt graag de islam binnen en zingt uit volle borst 'Je bent welkom, welkom, welkom in mijn land, ik wil je leren kennen ....'. Hoe dom kun je zijn om die haat-ideologie binnen te halen? Ik begrijp er helemaal niets van. Dit gebeurde nu in Marokko, maar dit zal ook in Nederland kunnen gebeuren. Nederland wordt ook een islamitisch gebied waar je beter van kunt wegblijven. Mijnheer Rutte ziet het aan, en zegt dat het goed is. Hetzelfde geldt voor mijnheer Klaver, Timmermans op EU-schaal, alsmede mevrouw Merkel. Je hebt er geen idee van hoezeer ik, de met naam genoemde mensen, haat. Het verdrag van Marrakech is ook ondertekend, weer een zege voor de verspreiding van de islam. Allahu Akbar! Mijn ouders gingen vandaag naar een kerstmarkt, en ik betrapte me erop dat ik zei dat ze goed moesten uitkijken. Wat een wereld.

Ik denk dat ik mijn gele hesje weer aantrek en zaterdag 29 december naar Den Haag ga om daar weer te demonstreren. Hopend op massaliteit.

ballenkraker | 22-12-18 | 20:17 | 5

Roadblock | 22-12-18 | 20:38

Nee, vandaag ben ik niet geweest, maar ik protesteer regelmatig in mijn gele hesje. Mijn favoriete locatie is bij het Binnenhof. Goed dat je geweest bent!!

ballenkraker | 22-12-18 | 20:57

Benesha | 22-12-18 | 20:34

Het zou best kunnen, maar als er toevallig een salafistische rifaap het strand oploopt, dan zou je zomaar de Sjaak kunnen zijn. Je kunt er beter wegblijven.

ballenkraker | 22-12-18 | 21:00

Ja, natuurlijk kun je niet zomaar naar een kerstmarkt gaan. We leven niet meer in de 20e eeuw.

Peter777 | 23-12-18 | 01:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou me niet eens verbazen als een van de moeders (of misschien allebei) op de begrafenis van haar dochter met de pet rond gaat "voor Marokko". Zoiets is ook al eens in Duitsland voorgevallen. Links is wat dat betreft onverbeterlijk.

JopieLand | 22-12-18 | 19:52 | 6

@Lupuslupus
Een van mijn jongens liep eens met zijn ma in de Orachatd Garden in Singapore. Hij vertrouwde haar toe dat hij vreselijk blij eas dat zij hem zo kort aan de lijn had gehouden.
(Ik was toen veel in het buitenland ivm mijn werk).

Ik vond zelf haar veel te streng, maar achteraf weet ik zeker dat ik dom was.

toetssteen | 22-12-18 | 21:48

Orchard garden moet het zijn.

toetssteen | 22-12-18 | 21:49

@Toetssteen. U was veel in het buitenland en dan heb je niet het inzicht, wat uw vrouw dus wel had i.v.m. de dagelijkse gang van zaken. Heel verklaarbaar. U kunt met recht trots zijn op uw echtgenote. En leuk dat uw zoon dat heeft gewaardeerd want dat is altijd mooi voor een ouder om te horen. Heb hetzelfde met mijn kinderen die nu ze (veel) ouder zijn, af en toe zeggen wat voor fantastische jeugd ze hebben gehad. Kijk, dáár doe je het voor als ouder. (Met vallen en opstaan want niemand is perfect). Maar als je naar eer en geweten alles hebt gedaan wat je kon is een schouderklopje na vele jaren toch heel erg leuk. Beter dat ze het nu zeggen dan wanneer het op je grafsteen komt te staan......

Lupuslupus | 22-12-18 | 22:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Friends of Ms Ueland’s mother Irene, who was bombarded with the sick images, have urged people to stop watching the video.

Vanessa Bailey wrote on Twitter: "Please don't watch the #Morocco video. You know what's going to be on it, you know what you'll see. Someone's precious daughters in their final moments, horrifically robbed of their lives. Don't give the monsters the satisfaction. You can give these beautiful girls their dignity".
Norwegian tourist Maren Ueland was butchered while on a hiking holiday with her friend

Ondertussen blijft Mahreb.nl, het virtuele huis van Marokko in Nederland, gewoon door verwijzen naar de video van IS

de voddeboer | 22-12-18 | 19:44 | 1

Ik vind het net niet respectloos om die beelden te bekijken.
Ik vind het laf dat mensen weg kijken.
Daarmee los je de problemen niet op.
Net door dat domme wegkijken, gingen deze extreem naïeve meisjes in Marokko camperen op een heuvel midden in islamitisch Mordor.

Superkwatta | 22-12-18 | 20:36

Vaders, vrienden, mannen in het algemeen; die hen bekende dames alleen laten reizen in een moslimland zijn hun gewicht niet waard in zand.

mr_awesome | 22-12-18 | 19:39 | 2

Ergens heb je wel gelijk

Benesha | 22-12-18 | 20:37

Emancipatie heet dat toch? Dat vrouwen zich niets meer aantrekken van mannen, of dat nou vaders, broers etc. zijn? 'Geen God, geen meester. We doen gewoon wat we zelf willen'. Tja.

Lupuslupus | 22-12-18 | 21:05

Dennis, heb je al plannen voor kerst? Zo nee, mag ik je dan meenemen naar het diner met mijn verschrikkelijk deugende, wereldvreemde familie, om ze even te vertellen hoe de vork in de steel zit?
Even zonder gekheid: Pauw, Twan, whoever, nodig deze connaisseur eens uit voor een van jullie blaatprogramma's. Tussen dit ijzersterke betoog is toch geen speld te krijgen. Hulde.

kapoerewiet | 22-12-18 | 19:38 | 2

Honing is een Nederlander die naar de islam is overgelopen.

Lupuslupus | 22-12-18 | 21:09

Honing is inderdaad moslim geworden, maar heeft als bijna enige moslim zelfreflectie en is zich bewust van de gevaren van de islam. Dat maakt hem meteen ongeschikt voor Pauw of Twan.

witdusracist | 22-12-18 | 21:46

Mohammed ibn Abd al wahab in combinatie met de hadith waarin de profeet een zwaard in de nek van duivelaanbidders cq niet-gelovigen wil leggen; dan krijg je dit. Die hele islam sekte is verrot en een bende van achterlijke schapen die elke vorm van kritisch zijn meteen afgeleerd wordt; en allah is er in al zijn superioriteit niet in geslaagd de boel duidelijk te maken. Als je religie zo makkelijk aangwend kan worden tot onthoofden van slapende vrouwen, deugt je religie en god niet, Dennis Honing.

fram | 22-12-18 | 19:31 | 1

De god van de islam is Satan. Is dat nu nog niet duidelijk?

Lupuslupus | 22-12-18 | 20:26

Wat mij opvalt, is dat ik maar erg weinig lees over de doelstellingen van deze vertegenwoordigers van de bekende Doods-cultus.
Wat dat betreft is het twee vliegen in 1 klap.
1.Minder vervloekte ongelovige buitenlanders in Marokko, en vooral die vrije en zelfstandige vrouwen, die maar hun eigen vrouwen op andere ideeen zouden kunnen brengen.
2.Minder inkomsten dus meer armoede = meer ontevredenheid met de regering.

Roadblock | 22-12-18 | 19:13 | 5

azijnseikerT | 22-12-18 | 19:49

Daar hebt u zeker een belangrijk punt. Als er na alle aanslagen nu nog steeds ogen gesloten blijven voor wat de islam is EN aanricht, is men zelf schuld. Ja het is vreselijk wat er gebeurt maar medelijden is echt teveel gevraagd.

Lupuslupus | 22-12-18 | 20:29

@ lupus
Daar heb je natuurlijk gelijk in. Je moet wel echt ziende blind zijn en horende doof om nu nog niet te snappen dat je in Marokko als 2 Westerse vrouwen niet op een heuvel midden in barbarengebied moet gaan camperen.
Het zijn waarschijnlijk van dezelfde typetjes die welcome welcome kwelen richting islamitische immigranten.
Een gebrek aan eigenwaarde gecombineerd met een extreme linkse naïviteit en domheid.

Superkwatta | 22-12-18 | 20:42

Inderdaad. Het is bewust gefilmd en verspreid om af te schrikken. Nou het is gelukt. De marketing en communicatie is doeltreffend.

Rochegrosse | 23-12-18 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat die 2 onschuldige meiden zo naïef waren om fietsend door moslimlanden vakantie te vieren, is vooral te danken aan de linkse multiculti verheerlijking en Islam is vrede roepers, die in het westen zo'n enorme invloed op de media en in het onderwijs hebben. Dennis Honing noemt Europa en Amerika uiteraard als medeplichtige aan het verspreiden van het salafisme omdat we olie kopen van Saoedi-Arabië. Volkomen onzinnig gezwets, want wij bepalen hun agenda niet en bovendien heb je zoiets als Godsdienstvrijheid. Die moslimbeesten die dit op hun geweten hebben zijn een product van inteelt en religieuze achterlijkheid wat je veel in die landen tegenkomt. Moslims zijn verantwoordelijk voor veel ellende zowel in hun eigen land als daarbuiten, maar je ziet en hoort na elke terreurdaad maar weinig afkeuring of veroordeling. Ook nu is het stil en dat verbaast mij niet omdat ze zoiets als kritiek op de Islam zien.

Jackson | 22-12-18 | 19:11 | 10

@roadbloak, we moeten onze meiden daar ook beschermen? Wat een lulkoek.

azijnseikerT | 22-12-18 | 19:42

azijnseikerT | 22-12-18 | 19:42 |
Als het Amerikaanse meiden waren geweest, dan had de koning van Marokko 7 kleuren shit gescheten.
Waarom nu niet?

Roadblock | 22-12-18 | 19:52

Roadblock | 22-12-18 | 19:52
Vriendje van Rat Mark Reutel....

Muchnadt | 22-12-18 | 20:00
▼ 7 antwoorden verborgen

Dhr. Dennis Honing (bekeerling) probeert ons uit te leggen dat er ook minder gevaarlijke landmijnen zijn welke enkel je voet of onderbeen er af rukken als je er per ongeluk op stapt. Dat moet van ‘ie van de opper vrouwenhater zeggen, anders wordt hij verstoten uit het paradijs.

‘Die meisje’ hadden gewoon stomme pech met een salafistische mijn van doen te hebben, deze zijn namelijk veel erger dan gewone landmijnen en rukken je hele kop er af, vooral als je als argeloze Westerse toeriste ergens in de bergen kampeert. Ook dit zinloze horror-bloedbad moest van diezelfde opper vrouwenhater, dit staat nl. in het opper haat-boek en is het onveranderlijke woord van diezelfde opper vrouwenhater en zijn navolgers. Echter dat vertelt deze bekeerling er niet bij, hij smeert je liever honing om de mond om de kool en de geit te sparen...

Welnu beste Dennis, we bidden tot God dat er vergelding komt. En die komt er.

Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 19:10 | 4

Klopt. Er is geen gematigde islam. Net zomin als er een gematigd nazisme is.
Hooguit moslims die de islam onder druk kunnen afzweren en hetzelfde geldt voor nazi’s.

Superkwatta | 22-12-18 | 19:24

Graaf: het interesseert mij werkelijk geen reet hoe deze nestvervuilers straks aan hun einde gaan komen, dat is al lang in gang gezet namelijk.... laat dat maar aan Marokko over. Bijkomend: dit soort idioten doen dit niet uit een opwelling en voor de eerste keer, er zullen meer naamloze slachtoffers te betreuren zijn geweest, in Syrië bv.

Gelul, zodra an mass de ogen opengaan is het snel gebeurd met deze idiote doctrine. Het Westen kan dit simpelweg NIET meer negeren en als losstaande incident blijven wegzetten.

Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 19:29

@Veluwse-Eikel | 22-12-18 | 19:29 Dat het westen dit niet meer kán negeren lijkt me nogal optimistisch. We hebben al aanslagen gehad in Parijs, Nice, Madrid, Londen, Berlijn, Stockholm, Amsterdam, en nog een hele hoop andere plaatsen en nog steeds lees ik dat het niets met de islam te doen heeft. Dat negeren lukt nog aardig.

Franker | 22-12-18 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Klutskwijt | 22-12-18 | 19:06 | 2

Ik hou het qua vakantie maar op noordelijke landen, toch een stuk veiliger.

matatwork | 22-12-18 | 19:02

Opmerkelijk verhaal omdat de niqaab in Marokko verboden is. Nou ja, zou kunnen dat ze niet handhaven.

azijnseikerT | 22-12-18 | 18:57 | 1

Is niet verboden. De verkoop ervan in winkels is officieel verboden niet het produceren en dragen. Heb je dus totaal niets aan zo'n verbod.

koter | 22-12-18 | 19:16

De acties van een terrorist is wat je ziet.
Maar de drijfveer erachter gaat al veel langer rond, via internet, preken, mentale isolatie, is onzichtbaar.
In die zin is een terroristenactie een symptoom van iets anders. En dat andere, daar is te weinig aandacht voor, omdat dat tegen de tolerante pluriforme policor poltiek ingaat. je zou je dan moeten gaan bemoeien met wat mensen denken en vinden. Maar er komt een moment, tot hier en niet verder. Daar kun je niet eindeloos meer wachten.

kloopindeslootjijook | 22-12-18 | 18:55 | 9

Verhelderend, dank hiervoor...

Canis.bonus.es | 22-12-18 | 20:21

Canis.bonus.es | 22-12-18 | 19:58 |
Vergelijkingen met gematigde christenen etc. gaan mank.
Een moslim die niet navolgt wat in zijn boeken staat is een slechte moslim, en hij weet dat. Er hoeven maar een paar moslims die wat rechter in de leer zijn in zijn buurt te komen wonen, en hij trekt bij uit angst een Murtadd genoemd te worden.
En hoe conservatiever de groep, hoe meer invloed. Vandaar dat de salafisten zoveel te zeggen hebben in moslimkringen.
Lees eens het boek "Ik was een van hen" van Maarten Zegers die undercover in de Haagse wijk Transvaal heeft geleefd.

Roadblock | 22-12-18 | 20:30

Ga ik doen, wat een gedoe toch weer. Maar ik wil t wel weten..

Canis.bonus.es | 22-12-18 | 21:45
▼ 6 antwoorden verborgen

.. salafisme is gewoon Deugen op zijn islamitisch.

Ook hier in het westen zie je het salafisme opbloeien rond de plaatsen waar demonstratief Deugen en ambtelijke macht zich bundelen. Potentaten in bidjurken die zich dik en onaantaastbaar zuigen aan de belastingtiet van de verzorgingsstaat leven daar boven de wet.
De vraag wat gevaarlijker is voor onze samenleving : salafisme - of globalisme, lijkt mij eenvoudig.
Uiteraard globalisme, dat is het Aids wat het mogelijk maakt dat het gastlichaam zal sterven aan een vunzige ziekte.
Een ziekte, die een gezond lijf met misschien wat geneesmiddelen moeiteloos zou overwinnen.

Jan Passant mk2 | 22-12-18 | 18:53

Met de creditcard van pappa en met de mobiel in de hand van backpackershostel naar hostel en de booking en tripadvisor en uber en je ticket naar huis en je zorgverzekering is het heel comfortabel een spannende wereldreis maken naar verre vreemde oorden vol lieve en kleurrijke mensen.

Beste_Landgenoten | 22-12-18 | 18:52 | 1

Voor de meesten wel, voor een enkeling niet, die komen dan bij GS langs...

Canis.bonus.es | 22-12-18 | 19:48

Net op het 18 uur journaal een indoctrinerend interview met 'een toevallige voorbijgangster' over de groene maffia machtsgreep. Wat opvalt bij aanbidders van de linkse kerk is de vrijwel automatisch vanzelfsprekende wijze, waarop zij niet voor zichzelf spreken (dat kunnen ze niet eens) maar voor anderen gaan denken ( en dat bij die anderen kwaadwils injecteren). Dat sprongetje van niet-voor-jezelf naar voor-de-ander denken is sa la fist isch. Het typeert ten voeten uit de vroomheid van de linkse kerk én de vroomheid van de radicale islam: dicteren aan, inspuiten bij anderen hoe ze moeten denken. Slikken of stikken. Stik.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-12-18 | 18:51
-weggejorist-
eikenloof | 22-12-18 | 18:45 | 1

In 1981 verscheen de film Roar. Op de filmset liepen wilde beesten vrij rond. De regisseur begreep in zijn grenzeloze naïviteit niet dat je geen wilde beesten tussen mensen moet loslaten.

K. Westergaard | 22-12-18 | 18:43

Och ja.
Laten we dat salafisme niet groter maken dan het is.
"In elke moslim schuilt een salafist", hmm, niet mijn burgermeister AbouTaleb?
Ga toch weg. Partij-vd-Doekoe-vd-Ander-mafkees.
Jat anders een e-bike fiets, fiets een ommetje richting zuiden, en ga ermee op de boot naar Marokko:
www.geenstijl.nl/5137890/lekker%20gef...
Lekker tussen meer, meer, meer salafisten - al dan uit Imlul of MarraKECH, Ratbat.

chicago river | 22-12-18 | 18:36

Ik weiger mij "bij te laten praten" over het wel en wee van de islam waar ook ter wereld door lamzak Dennis Honing. Als GS een podium wenst te blijven bieden aan dit soort nobodies heb ik mijn langste tijd hier gehad.

D-Fens_1963 | 22-12-18 | 18:35 | 2

Eensch. Ben niet geinteresseerd in de verschillende nazi-afdelingen.

Mammeloe | 22-12-18 | 19:34

in eerste lijn spoort hij idd niet en in alles wat hij roept is in mijn ogen onbetrouwbaar . compensatiegedrag en de behoefte tot ventileren en uitdragen maken hem onbetrouwbaar

Baron de laclou | 22-12-18 | 19:58

Er zijn zoveel landen waar je als blanke naartoe kan gaan om vakantie te vieren. Marokko zit daar niet bij. Zeker niet wanneer je ook nog vrouw bent en blond en jong. Dat is vragen om problemen.

Vrouwtje_haram | 22-12-18 | 18:30 | 8

Hetzelfde geldt voor Midden-Amerika. Mexico, Costa-Rica en Panama, n.b. de rijkere landen in die regio. Ook daar verdwijnen regelmatig vrouwelijke toeristen. Niet vanwege geloof maar omdat ze een vagijn hebben. Die marteling lijkt deze dames in Marokko gelukkig te zijn bespaard. Althans, ik heb er niets over gelezen.

Mike Gaatjeniksaan | 22-12-18 | 20:54

@ briedepenis
LOL!

Superkwatta | 22-12-18 | 20:54


Naar Marokko gaan is niet ok, het is een enorm kutland met heel veel Marokanen het lijkt 020west wel

fred1434 | 22-12-18 | 21:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit gehele artikel in 4 woorden uitgelegd:
-
"De islam is kudt".
-
At your service!

Rest In Privacy | 22-12-18 | 18:20 | 6

Het land is het inderdaad zat,
maar het merendeel gelooft in engelen en regenboogkleurende eenhoorns. Trouw het 8 uur journaal kijkend.
Verder heeft men er voor gezorgd dat de oude zuilen verbroken zijn en de chaos heerst welig. Veel partijen die een consensus moeten doen, om mee te mogen regeren. Gort noch haver of zoiets. Precies volgens plan, verdeel en heers. Zorg voor een angst en men kan alles aanpassen, zolang wij niet protesteren.
Ik vraag me wel eens af, hoe Nederland er nu voor zou staan, MET Pim nog levend.
#$

Rest In Privacy | 22-12-18 | 19:03

Ik vraag me wel eens af hoe NL er uit gezien zou hebben als we de gezingshereniging van naffers niet hadden gedaan en NL dus door was gegaan met het opstuwen van onze eigen arbeiders tot volwaardige burgers met een grote bijdrage aan de vooruitgang van het hele land.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 19:11

@ McMarx | 22-12-18 | 19:11
Daar zegt uw wat. Waarom kunnen onze "tokkies" niet volwaardig gratis onderwijs genieten? Niet kunnen is het ene, niet willen is of een uitzetting met een tweede paspoort. Of vrijwilligerswerk uitvoeren voor de uitkering. Een maatschappelijke dienstplicht voor de bijstandsuitkering zeg maar.
Het lijkt alsof we de hoop hebben opgegeven voor onze Nederlanders. (ongeacht kleur, religie, of overtuiging e.d.)
U weet tog!

Rest In Privacy | 22-12-18 | 19:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Kom overal in de wereld behalve in Islamitische landen , ik verdom het gewoon omdat ik niets moet . ook uit zelfbescherming want ik straal uit dat ik met die lui niets heb en ze dom en primaat vind en dat is vragen om gedonder en mijzelf kennende.. is er gedonder dan wordt ik recalcitrant en komt er nog meer gedonder door escalatie .

Baron de laclou | 22-12-18 | 18:16 | 7

Hoofdletter 'U', dan weet je dat het een tekst van Berbaar is en hoef je niet verder te lezen.

NeedIsaymore? | 22-12-18 | 18:50

Hm, Vakantie naar Bali en Lombok gedaan. Lombok is Islamitisch. Bij elke grote kruising stonden een paar jongetjes met een glazen kist. Schenking voor de te bouwen moskee. Ik vroeg de chauffeur die een stapeltje bankbiljetjes hiervoor op zijn dashboard had liggen, wat er zou gebeuren als hij doorreed. De man wees mij op een groepje jongeren op brommers in de schaduw. "Then we have a problem". zei hij.
Nog een leuke sawah wandeling gemaakt. Een vrouw die in een dorp kleren aan het ophangen was, riep ons onvriendelijk iets na. Ik wilde natuurlijk van onze nederlandstalige gids weten wat zij riep. "Blanke hoeren" zei hij zonder verder een spier te vertrekken.
Sindsdien heb ik het gehad met moslimlanden.
Voor wie naar Bali wil. Opschieten, want de regering voert daar met bosjes moslim- Javanen in.

Roadblock | 22-12-18 | 18:54

Roadblock | 22-12-18 | 18:54:
Compleet herkenbaar. Bali is Lost.

Mammeloe | 22-12-18 | 19:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Dennis, waar het hier over gaat en wat gebeurd is, behoeft geen pennestreek. Tenminste, mag ik hopen.... maar wat wil je nu vertellen? Ben je boos, teleurgesteld, verbaasd? Of wil je de GS gemeenschap opjutten om net zo boos te worden als jij? Doe eens Duiding!

hetgingperongeluk | 22-12-18 | 18:15 | 1

LOL. Dennis is een pion. Een pion moet je niet om duiding vragen in het schaakspel waar ie in figureert.
Dat zou net zo iets zijn als de wei ingaan om een koe te vragen waarom in in de wei staat.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 18:46

staat ook weer zon schijtezel bij van zon Berber en geen hond vraagt zich af wat die daar moet , eerste wat ik denk .. die kerel met die ezel is de gids naar dat tentje geweest en gaat nu de politie vertellen hoe erg is , vals tot in het bot ,allemaal !

Baron de laclou | 22-12-18 | 18:19

Dat is vrij ziek.
De haat bij sommige van die idioten zit blijkbaar zo diep dat ze een moeder dit willen aandoen nog geen week na de onthoofding van haar dochter. Behoorlijk ziek. Waar komt die intense haat vandaan vraag je je dan af.

Beste_Landgenoten | 22-12-18 | 19:02

Beste_D66_Landgenoten | 22-12-18 | 19:02 |
"Waar komt die intense haat vandaan vraag je je dan af".
Och Beste, mijn hart huilt voor je, als je jouw naiviteit ook verliest en eens de Qur'an en de Hadith gaat bekijken.
Wij, het westen, onze welvaart, onze vrije zelfstandige vrouwen zijn alles wat de Doods-cultus tot in het bot haat.
Wij zijn levende voorbeelden, dat je gelukkig kunt leven, en een welvarende beschaving kunt opbouwen zonder de Islam.
Dat is volgens de Doods-cultus onmogelijk. Dat zou je aan het twijfelen kunnen brengen.
Dus wordt van jongs af aan geleerd om ons te haten.
En daar gaat het ook om bij de staat Israel. Het gaat niet om vluchtelingen of grond. Het gaat erom dat een, in de Islam veracht volk als de Joden een welvarend land kan opbouwen, en op heel veel gebieden betere resultaten laten zien dan de omringende moslimlanden. Dat kan volgens de Islam niet, dus moeten ze dood.

Roadblock | 22-12-18 | 20:07

@Dennis Honing,

Wat ik nu van je stukje schrijfwerk moet vinden, weet ik nog niet zo goed. Het heeft een 'enge' nasmaak.

Het is net of je ermee probeert te zegen:
"Dat die dames vermoord zijn is hun EIGEN SCHULD
omdat ze blond zijn,
omdat Scandinavisch en (impliciet) naïef zijn,
omdat ze geen hoofddoek droegen,
omdat ze geen moslima zijn,
.. ben ik nog iets vergeten?

Het is nogal goedkoop. Het is het korte-rokjes-argument. Die van het soort dat een meisje Millica ooit verkrachtte en vermoordde. Die van het soort dat door de van zijn slachtoffer gestolen telefoon door datzelfde slachtoffer opgespoord werd.

De nasmaak die jouw stukje geeft is dat je, door er op die manier erover te schrijven, als het ware deze misdaad en de motieven daartoe goedkeuring geeft. Zo van 'als je Marokko niet begrijpt, de cultuur, de veranderingen daarin en de lokale tradities en religies niet begrijpt, als je je door hen daar laat intimideren - en je bent ook nog vrouw !!!! - dan moet je het ook niet raar vinden als ze je de keel doorsnijden en vermoorden.

Dat is de nasmaak die je stukje mij geeft.

En weet je wat mij daaraan irriteert?

Dat je daarmee er blijk van geeft dat je denkt dat (alle?) vrouwen domme, naïeve wezens zijn die niet nadenken en het nieuws niet lezen.

Nou, Dennis. Als dat zo is, onderschat je vrouwen.
Dit is oud nieuws. Dit weten de vrouwen allang.

gaffelbaard | 22-12-18 | 18:10 | 4

Dan "onderschat" ik vrouwen ook.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 18:19

De Jessias staat op wat, 18-19 zetels? Meerderheid die GL stemt is vrouw. Dus ja vrouwen zijn domme, naieve wezens die niet nadenken en het nieuws niet lezen. Want zo zou ik GL ook omschrijven. Althans... ok niet alle vrouwen, maar een flink deel daarvan want er stemmen ook nog een hoop vrouwen PvdD, PvdA, D66, CDA en VVD.

Graaf_van_Hogendorp | 22-12-18 | 18:30

"Dat die dames vermoord zijn is hun EIGEN SCHULD"
.
DAT KLOPT!.... niet omdat IK dat vindt maar omdat die mafkezen met die messen dat vinden. Zij vinden blonde Westerse vrouwen die 'er zo bij lopen' NIETS waard en hebben duidelijk geen enkele moeite om ze op gruwelijke wijze van het leven te beroven.
.
Dan kun je als Westerse vrouw daar wel anders over denken en tóch die kant opgaan. Maar je bent niet 'bullet-proof', je bent kwetsbaar en dat heeft dus echt hele erge gevolgen die je je vooraf had kunnen indenken.
.
Je kunt niet een leeuwenkooi inlopen en dan gaan piepen als je gebeten wordt.

SoepKip | 22-12-18 | 19:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vraag mij vaak af wat jonge vrouwen bezield om af te reizen naar dergelijke landen. Het zoeken van een bevestiging dat linkse media en politieke beweging het bij het rechte eind hebben. Spanning zoeken die ze missen in eigen welvaartsstaat waar alles voor je geregeld wordt. Verveling, omdat het kan en omdat vleigen geen reedt kost. Ik weet het niet?

lacucaracha | 22-12-18 | 18:10 | 8

@ Baron de laclou | 22-12-18 | 18:25
Parbleu. Ik had niet verwacht hier nog iemand met een adelijke titel aan te treffen. Interessant. U begeeft zich naar mijn mening wel op glad ijs met uw uitspraak. De hoog opgeleide bakfietsvrouw paart vaak met een in fysiek biologisch opzicht sterk gedegenererde man. Maken wij zo het ras sterker ? Ik dacht het niet. En wat is een sterk ras? Glad ijs dus. We moeten niet vergeten dat de aanleiding voor deze discussie te erg voor woorden is. Deze discussie is nu ongepast, en zou ik daarom liever op een ander moment willen voortzetten.

Baron Clappique | 22-12-18 | 18:55

Vrouwtje_haram | 22-12-18 | 18:36 |
Volgens uw redenering zijn Joden ook de hele dag geil?

Roadblock | 22-12-18 | 18:59

@Roadblock | 22-12-18 | 18:59
Die zitten gemiddeld 40 IQ punten hoger en daardoor niet alleen maar gestuurd door dierlijke driften en hebben een cultuur waarbij vrouwen niet slechts eigendom zijn.

Franker | 22-12-18 | 22:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Om een tolerante maatschappij te houden, moet je lijnen erom heen trekken en beschermen tegen wat niet tolerant is. Het is een paradox, maar niet nieuw (filosoof Karl Popper o.a.).
In 1945 was dat iets recents.
Het lijkt erop of de politiek niet goed weet hoe dat te beschermen, het is niet politiek correct. Iedereen ziet het, maar weet niet hoe te handelen. Maar via de tolerantie en vrijheden komen er intolerante krachten naar binnen. Mensen worden in groepen geïsoleerd via identity politics, miljarden dollars uit het midden oosten helpen daarbij om een parallelle maatschappij te ontwikkelen. Mensen wordt gestimuleerd niet te assimileren, Erdogan wil dat immigrantenvrouwen veel kinderen krijgen.
En wij zijn ons niet bewust wat eigen vrijheid is, we vinden het normaal. Dus we hebben niet door wat er afbrokkelt. Hoewel... met aantasting van vrijheid van meningsuiting door angst merken we dat er iets niet klopt. Maar wat...

kloopindeslootjijook | 22-12-18 | 18:07

Je ziet nooit het omgekeerde. Twee gesluierde moslima's die al backpackend Thailand verkennen om 'andere culturen te ontdekken'.

Wat ook meespeelt bij die twee meiden is dat ze thuis meekrijgen dat hun eigen cultuur k*t met peren is en dat ander culturen automatisch bijzonder interessant zijn. Je kunt gerust spreken van hersenspoeling. Als je gewoon vertelt dat je eigen cultuur prima is, en je legt netjes uit hoe groot de verschillen zijn met andere culturen zullen er veel minder meiden alleen op reis gaan in afgelegen gebieden.

martymcfly | 22-12-18 | 18:06 | 4

U bent kennelijk niet op de hoogte. Die gesluierde backpack moslima's hebben het Thailand al lang ontdekt. In bepaalde wijken van Bangkok en in de vier zuidelijke provincies van Thailand ziet het al zwart. Vele aanslagen en vele doden in de afgelopen acht jaren. Negatief reisadvies voor deze provincies van onze regering. De islam brengt vrede.

JohnWalker | 22-12-18 | 18:49

martymcfly | 22-12-18 | 18:06 | reageer
YouTube staat vol met gehoofdoekte moslimas die door Azië reizen. Zie ze trouwens ook met regelmaat hier in Amsterdam.
youtu.be/D8oWU9kOS6I?t=96

koter | 22-12-18 | 19:08

@koter | 22-12-18 | 19:08
Maar diep Ghana nee.

lacucaracha | 22-12-18 | 23:34
▼ 1 antwoord verborgen

Het is maar goed dat het alleen maar met salafisme en niks met islam te maken heeft. Dat maakt het dan zeg maar een soort van incident.

Mazzelstof | 22-12-18 | 18:05 | 2

hou je er buiten cock !

Baron de laclou | 22-12-18 | 18:10

Boze meneren die niet weten waar 't over gaat, altijd +1.

Mazzelstof | 22-12-18 | 18:28

Waarom zou het Salafisme niet net zo n staat verdienen als de Jehova s getuigen?
Overheid ziet Jehova s getuigen als een sekte, het salafisme is mijns inziens een gevaarlijke sekte.
Omdat het salafisme ook Islam is, zou je dan een paar miljard malloten in het harnas jagen.
Het zal dus nooit gebeuren, is onterecht. hypocriet en laf.
Pappen en nathouden.

snapal | 22-12-18 | 18:03 | 1

Compleet belachelijk om niet te zeggen volkomen kwaadaardig om Jehova's getuigen op 1 hoop te gooien met de religie van Satan: de islam.

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:04
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-12-18 | 18:01 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Tsja, ik ga gewoon niet naar dergelijke achterlijke strontlanden. En mijn dochters zeer zeker niet.

Treurig naïef van de Scandi's. Lekker, twee blonde meiden door de bergen in Marokko, hoe stom kan je zijn. Ongelooflijk.

TheBigKirth | 22-12-18 | 18:00 | 1

Bekentenis. Puur op basis van de foto's van deze twee Scandinavische dames riep mijn onderbuik: Dat zijn studenten medicijnen of verpleegsters. Dat onbevangen en blije. Mensen helpen. In ziekenhuizen struikel je over dit type dames, tussen de lappen en haatjurken.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:59 | 1

yep , dat dacht ik dus ook .

Baron de laclou | 22-12-18 | 18:11

Als Marokko de middeleeuwen is (met mobiele telefoons en satelliet televisie), dan is het Atlasgebergte de stenen tijdperk. Daar kijkt men zelfs in Marokko op neer. Net zoals de Turken neerkijken op de bergturken uit Anatolië. En raadt eens waar Nederland zijn gastarbeiders vandaan heeft gehaald. Uit Anatolië en het Atlasgebergte

Osdorpertje | 22-12-18 | 17:58 | 2

Ja, dat had Koning Mohammed slim bedacht. Neemt u deze mensen maar mee naar uw Nederlandse bedrijven. Ben ik van die lastige en opstandige Berbers af.

Mammeloe | 22-12-18 | 18:02

Osdorpertje | 22-12-18 | 17:58 | reageer
Klopt niet. Nederlandse-Marokkanen komen bijna allemaal van het Rif niet de Atlasgebergte.

koter | 22-12-18 | 18:40

Dit hele verhaal zou zich ook kunnen afspelen in Rotterdam-Zuid. Afgezien van de besneeuwde bergtoppen.

Baron Clappique | 22-12-18 | 17:50 | 2

Scandinavische dames die kamperen in Rotterdam-Zuid.
Nah.

medusa324 | 22-12-18 | 17:53

@ medusa324 | 22-12-18 | 17:53
Goed, afgezien van Scandinavische dames die kamperen dan.

Baron Clappique | 22-12-18 | 18:07

Heeft DENK al afstand genomen?

smdyasc | 22-12-18 | 17:48 | 2

Wat DENK je zelf ?

Baron Clappique | 22-12-18 | 17:51

ik DENK van niet

Baron de laclou | 22-12-18 | 18:11

Islam is een gevaarlijk virus wat zich nu in Europa aan het verspreiden is........... door de (vaak illegale) massa migratie.

Kaskensj | 22-12-18 | 17:47

Wtf, salafisten en onthoofdingen?
Het lijkt godverdomme Amsterdam wel daar!

zwellevertje | 22-12-18 | 17:47 | 1

lol

Mammeloe | 22-12-18 | 17:54

Eeuwig zonde van die twee frisse Scandinavische meiden.
Twee meiden die geen vlieg kwaad deden worden beestachtig afgeslacht, wat een angst moeten ze hebben gehad...... Het zal je dochter maar zijn.
Als je kind omkomt in het verkeer is al heel erg maar dat is nog een ongeluk, dit wat hen is overkomen is zó wreed; je kind vermoord door een stel idioten is onverteerbaar.
Hun familie wens ik alle sterkte toe want zie dit maar eens te verwerken.
Echt, ik word hier letterlijk misselijk van.

pino2 | 22-12-18 | 17:46 | 2

En dat er een video op internet rondwaart waarop je dochter wordt onthoofd. Dan is je leven voorgoed naar de klote.

medusa324 | 22-12-18 | 17:48

Dat is de essentie van het ongemakkelijke verstandshuwelijk tussen Hollanders en Islamitische immigranten: Onze Moslims willen wel delen in onze welvaart, maar niet in onze waarden & normen. Iedere Moslim zit hier in een spagaat tussen economische bestaanszekerheid en conformisme aan de Koran. Stilzwijgend keuren veel Moslims terroristische aanslagen en dit soort slachtpartijen niet af. Iedere Jihadist en terrorist staat aan de top van een pyramide. Eronder staat een laag mensen die actieve steun geven; daaronder een bredere laag die passieve steun biedt; en een nog bredere laag van onverschilligen.
Olie en water mengen niet. Wij hebben mensen binnen gehaald die nooit zullen mengen.

Zeddegeizot | 22-12-18 | 17:44 | 3

Heel vaak weten de criminelen in NL te ontkomen ergens waar de concentratie van hun landgenoten groot is. Politie kan ze niet vinden. De criminele mocros worden dus gesteund. Ze hebben hele netwerken net als vroeger de kampers. Zo werkt het gewoon.

ecologiste | 22-12-18 | 17:54

Om een tolerante maatschappij te houden, moet je lijnen erom heen trekken en beschermen tegen wat niet tolerant is. Het is een paradox, maar niet nieuw (Karl Popper o.a.)

kloopindeslootjijook | 22-12-18 | 17:55

''Wij hebben mensen binnen gehaald die nooit zullen mengen.''
Mengen of assimileren is verboden want de niet-moslim is onrein, de niet-moslim hebben een cultuur die niet van Allah is. De niet-moslims zijn satans, ofwel vijanden van Allah, aldus de koran. ''Vijanden van Allah'' was ook de reden om te moorden.

yyy | 22-12-18 | 22:03

Met machteloze woede lees ik dit soort verhalen.
Nog kwader wordt ik bij de gedachte dat dit gedrag bij de salafisten verheerlijkt wordt en dat zij hier in Nederland volkomen legaal een imam over kunnen laten komen die dit gedrag nog even aanwakkert.

botbot | 22-12-18 | 17:39 | 1

U stemt tot nu toe op de verkeerde partij. Dus bent u deel van het probleem. Zo simpel is het.

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:07

Die jongeheer Honing; mooi schrijven, hij kan.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 17:37 | 3

Honing is een moslim.

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:08

Yoda is toch echt wel slimmer....

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 19:54

Mooi schrijven? Valt wel mee. Het vreemde is dat de onsmakelijke koran geen teksten bevat waarvan je denkt wow! Dus hoe honing islamiet is geworden, is me een raadsel.

yyy | 22-12-18 | 22:17

Het is sneu dat voorop, maar drie van die lui komen niet uit Marokko, ze lijken totaal niet op Marokkanen

Bokito ergo sum | 22-12-18 | 17:37 | 1

Waar lijken ze dan op? Marrakesh is een oude slavenstad. Veel slaven die vanuit het huidige Senegal werden gehaald werden vanuit daar verhandeld. Vandaar dat de bevolking er wat meer 'afro' uitziet. Zelfde geldt voor kuststeden zoals Casablanca.

koter | 22-12-18 | 18:47

Ik snap überhaupt niet waarom iemand op vakantie zou willen gaan in een land als Marokko. De ene helft van de bevolking wil alleen maar aan je verdienen, tot schooiens toe (okee, dat mag), en de andere helft van de bevolking kijkt je met de nek aan danwel zou het liefst zien dat je kop van je romp gescheiden wordt.
Nee, raar land, achterlijke religie, gevaarlijke mensen. Gewoon mijden als de pest.
Palmbomen heb je ergens anders ook wel.

VanBukkem | 22-12-18 | 17:36 | 4

Okee. Punt. Er groeit overal cannabis in het wild.

VanBukkem | 22-12-18 | 17:50

Cannabis kun je ook op je balconnetje laten groeien dus wat is uw punt.

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:09

Ik wilde zeggen, ga lekker naar Zweden! Prachtig landschap, vriendelijke mensen en tegenwoordig verrassend betaalbaar voor Nederlanders (op alcohol na). Blijf toch weg uit landen als Marokko! Combineer Zweden met Noorwegen (wel wat duurder). Je kunt daar je kop erbij houden.

ballenkraker | 22-12-18 | 20:25
▼ 1 antwoord verborgen

Dan is Essasouira behoorlijk achteruit gegaan, vond het in 2002 een rustig kustplaatsje met lekkernijen van straatverkopers, er was ook een fantastisch goed visrestaurant in de punt van de haven. Mijn vrouw en ik hebben daar verder ook geen intimidatie of opdringerigheid meegemaakt. Wel in vele andere dorpen overigens... Ik was destijds al een behoorlijk ervaren reiziger, anders is het lastig je staande te houden en/of je geplande koers te wijzigen omwille van je veiligheid.

Mogwai | 22-12-18 | 17:35

Met een maat ook vele verre tropische en arme oorden bezocht.
Zijn credo was overal: "Ik vertrouw die dieven niet"
Veel om gelachen maar het was wel waar. Hij leeft nog.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:35

Reisgids voor vrouwen die met rust gelaten willen worden:
- Geen 3e wereld landen
- Geen islam-landen (en daar hoort Turkije dus zeker ook bij) want shithole.
Fijne vakantie!

Morgenstern064 | 22-12-18 | 17:34

Geradicaliseerde moslims zijn in principe allemaal moordenaars.
Je hebt ook gematigde moslims. Die moorden iets minder.

rijk | 22-12-18 | 17:34 | 2

De radicale moslim hakt je hoofd eraf en de gematigde moslim houdt je benen vast.

hackxor | 22-12-18 | 18:11

U hebt het helemaal begrepen. Hulde!!

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:10

Hier heb ik in Torremolinos gelukkig allemaal geen last van. Hooguit dat ik soms m'n bek brandt aan de kroketten bij Friet van Piet, en de ligbedjes vaak allemaal bezet zijn.

Harry Turtle | 22-12-18 | 17:33 | 2

Om constant de Europese Middeleeuwer als barbaren af te schilderen is dom. Hoe hebben ze die prachtige kathedralen dan gebouwd, die prachtige kastelen of kloosters, door geluk o.i.d. Of hoe hebben ze de kruistochten kunnen doen en kunnen winnen, door domheid en geluk? Sorry beetje meer respect voor je voorouders. Voor een kleine inzicht in het leven van Middeleeuwers, wat overigens een zeer laatdunkende term is, omdat het een periode van ca. 1000 jaar behelst, zou ik eens gaan kijken op het youtubekanaal:
real crusades history. Het is informatief. Qua www.youtube.com/watch?v=CY-pS6iLFuc iets over de Spaanse inquisitie.

Jesaja | 22-12-18 | 17:32 | 5

Grand = Granada

Mammeloe | 22-12-18 | 17:53

Parel van het Zuiden | 22-12-18 | 17:42
'Dark ages' is een terugverwijzing uit de periode van 'de Verlichting'. Wanneer je na de val van het Romeinse rijk kijkt naar wat er daarna komt, dan is er een loeigroot verschil: de slaven veranderen in 'horigen'. Dat lijkt misschien peanuts, maar in het Romeinse rijk hoorden slaven niet bij de Staat. Vanuit het standpunt van de Staat bestonden alleen de burgers. Vrouwen en slaven waren nobodies. In 'de Middeleeuwen' vallen de horigen en vrouwen wèl onder de Staat en diende de soeverein in te staan voor en om te zien naar hun bestaan. De islam is eigenlijk een voortzetting van het Romeinse rijk wanneer je kijkt naar de vrouwen en de slaven. Tijdens 'de Verlichting' gingen christenen handelen op de lucratieve slavenmarkt. Wie garandeerde de aanvoer van slaven vanuit Afrika? Juist, de moslims. Uiteindelijk is het met de overgang van het 'heidense' Romeinse rijk naar de 'christelijke' Middeleeuwen behoorlijk misgegaan: de islam gooide roet in het eten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-12-18 | 18:09

De middeleeuwen werden "duister" genoemd door proto-verlichters uit de Renaissance periode. Omdat in hun ogen de kerk oppermachtig was en een monopolie hadden op ideeën en meningen. Daarnaast hemelde ze het Romeinse rijk flink op (Renaissance proto verlichters kwamen dan ook veelal uit Italie en die met weemoed terug dachten aan 'hun' machtige rijk) en vergaten dat het Romeinse rijk duizend jaar heeft bestaan, en veel omwentelingen heeft gekend. De laatste pakweg 150 jaar van het West Romeinse deel is onherkenbaar voor de meesten. Daarnaast wordt het Oost Romeinse rijk vaak vergeten. En als iemand eraan denkt, denken ze aan decadentie. Terwijl het oostelijk deel ook een grote rol heeft gespeeld in de Europese geschiedenis.

De middeleeuwen spannen pakweg 1000 jaar en zijn helemaal niet zo duister, op wellicht de eerste 100-200 jaar na de val van het westelijk deel van het Romeinse rijk in 476AD. Modern Europa is gevormd in en door de middeleeuwen - niet door het Romeinse rijk laat staan die van de Griekse stadstaten. Zeker wat betreft staten vorming en het totstandkoming van de huidige Europese bevolkingen.

Graaf_van_Hogendorp | 22-12-18 | 18:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Toeristen zijn een primaire inkomstenbron voor Marokka?!
Nou, nu dus niet meer, wie wil er nog op vakantie naar zo'n onderontwikkeld achterlijk land terwijl je je leven niet zeker bent?

pino2 | 22-12-18 | 17:32 | 2

All-inclusive-resort-volk.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 17:36

Marokkaanse kechs peipen als de beste...

Ali Bi | 23-12-18 | 00:37

Mooi verhaal. Ik zie me zo weer ergens in Tunis lopen, in een groep, rennend om van al die Arabieren af te komen. Van de stad Tunis heb ik niet veel kunnen zien.
Nu we toch bezig zijn met Kerstwensen: Geachte heer Honing, prettige Kerstdagen en een gelukkig 2019. Zoals zo velen al doen, kunt u misschien de volgende keer ook beter in een veilig christelijk land op vakantie gaan.

onnosel | 22-12-18 | 17:28

Net op het journaal een 'demonstratie' met Marokkanen die zogenaamd hun afkeuring wilden laten blijken; stond er eentje met een bord omhoog waarop stond : Terrorism has no religion". Nou meneer, dat heeft terrorisme wel, en het heet islam.

HaagsHaram | 22-12-18 | 17:28 | 4

Die "demonstratie" is dus ook niet bedoeld om de moorden zelf af te wijzen, maar om de buitenwereld te doen geloven dat de islam hier niets mee te maken heeft.

witdusracist | 22-12-18 | 17:33

Stond de BBC weer borden uit te delen aan de figuranten?

Harry Turtle | 22-12-18 | 17:36

Excuses komen er niet, want dan wordt Allah boos. Die wil juist alle ongelovigen vernietigt hebben.

yyy | 22-12-18 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand zei ooit eens tegen me dat over 10 jaar mocro en Turkse vrouwtjes geen hoofddoek meer zullen dragen. Ik antwoordde dat over 10 jaar niet-moslim vrouwtjes vrijwillig doekies op de kokosnoot zullen knopen, met name in de (middel)grote steden. Uit respect uiteraard voor de islam, zullen ze dan zeggen. Maar in de praktijk zullen ze dat doen uit angst. Angst voor wat er met ze gebeurd wanneer ze omringd worden door de ware gelovigen van Mo. Deze 2 Scandinavische meiden vormt de vanguard voor wat straks ook in de grote Europese steden zal geschieden.

Want het oliegeld uit het nabije oosten blijft rijkelijk vloeien naar salafistische haathutten, die een hele hoop mocro's/Turken/Afrikanen nog gaan bekeren. En net als met aanslagen zullen we moordpartijen en verkrachtingen ook normaal gaan vinden. En zullen onze beteren als argument aanvoeren, dat de kans groter is om van keukentrapjes af te vallen.

Graaf_van_Hogendorp | 22-12-18 | 17:26 | 3
-weggejorist-
Berbaar | 22-12-18 | 17:31
-weggejorist-
schijtzat | 22-12-18 | 17:37

Graaf van Hogendorp.
Nog een reden om in te zetten op groene stroom, het vloeien moet ophouden.

snapal | 22-12-18 | 17:49

Niet alleen sommige Marokkanen.
Hee, noem mij een barbaar, maar ondergetekende is in sommige gevallen zelfs voorstander van de doodstraf dmv marteling. Hangen is nog te genadig voor deze schoften imho.

VanBukkem | 22-12-18 | 17:58

Onthoofd en slagaders doorgesneden? Maar de BBC had het alleen over "neck injuries" in haar berichtgeving...

Sbas | 22-12-18 | 17:24 | 7

Neck injurie is vakjargon voor de strot afsnijden.
Daarom sneuvelen soldaten soms.

snapal | 22-12-18 | 17:41

Het Parool en De Volkskrant ook: ‘keel doorgesneden’. Msm kunnen de rauwe werkelijkheid van het halal slachten niet zo goed aan.

medusa324 | 22-12-18 | 17:44

De BBC is nog erger dan CNN en de NOS. Maar hee, ze slagen er toch nog steeds in om een groot deel van de Engelse bevolking dom te houden. Wat dat betreft doen ze het goed.

VanBukkem | 22-12-18 | 18:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Belangrijkste argument om toch maar elektrisch te gaan rijden: geen oliedollars meer naar Saudi-Arabië. Hoe eerder die sjeiks terug de woestijn in gaan om geiten te hoeden, hoe beter voor de wereld. Is misschien ook een leuk artikel voor FTM: waar kan je tanken als je SA niet wil sponsoren. Niet-islamitische olie, uit Venezuela, Nigeria (twijfelgeval..), Noorwegen, Noordzee, Canada, Rusland?

Tapu | 22-12-18 | 17:21 | 2

Dat is allemaal 1 grote mix, valt niet te separeren.
Jammer maar geen sigaar ;)

Berbaar | 22-12-18 | 17:25

Of de USA.

aamert | 22-12-18 | 17:28

Prachtig informatief artikel Dennis. Ook hier in West-Europa komt het te vaak voor dat jonge meiden, totaal geïndoctrineerd door de media, ervan overtuigd zijn dat al die exotische mannen zo lief zijn, dat statistieken over misdaad discriminatie zijn, en die hun vertrouwen daarna moeten bekopen met een aanranding of verkrachting of soms nog erger.

Wladimir 1928 | 22-12-18 | 17:20 | 1

Opvoeding gebeurt door de ouders.!! Indoctrinatie door de media kan alleen als de ouders geen tegenwicht vormen. Dus dáár gaat het mis, bij de opvoeding.

Lupuslupus | 22-12-18 | 19:15

Ben je volgens mij nog maar net gederadicaliseerd, ga je dit jaar alweer naar Marokko. Ik vind dat raar.

NiceAsPie | 22-12-18 | 17:16

OMG typ ik in Maren Ueland via FB en krijg op dat moment die afgrijselijke video in beeld van die onthoofding alsmede een FB account dat door gestoorden op haar naam is gehackt.. k*t afgrijselijke k*t FB wie kan je hiervoor aanschrijven dit op te pakken en te verwijderen.. afschuwelijk afschuwelijk

fikkieblijf! | 22-12-18 | 17:14 | 8

fikkieblijf
Red je het zonder geestelijke bijstand?

snapal | 22-12-18 | 17:30
-weggejorist-
Professor Kluns | 22-12-18 | 22:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Schijtoverheid daar.

van Oeffelen | 22-12-18 | 17:14

Baardmannen met wit gehaakte petjes. En een wit katoenen jurk. En een terroristische aanslag.
Waar heb ik dat vaker gezien?
Iets met Bali ofzo. En Amerika.

gaffelbaard | 22-12-18 | 17:12 | 12


Roadblock | 22-12-18 | 17:31
Wat een makkie voor de terreurdiensten.

Gewoon iedereen die een reisje ernaar toe hebben genomen op de terreur dreigingslijst zetten.

Nog beter ... in het kader van veiligheid ook niet meer toelaten. Vraag maar asiel bij de saoedi's ofzo ... Ik geef er niet meer om. Niet meer.

gaffelbaard | 22-12-18 | 17:38

Iets met Bali ofzo. En Amerika.
gaffelbaard | 22-12-18 | 17:12
Bali?
Gaffelbaard, was jouw eigenste eigen woonblok ook niet een kalifaat-achtig "moslim-woonblok" (geweest/geworden) waar ze in dat tenue op straat heen en weer stiefelen?
Kan me vergissen hoor.
Dan heb ik niets gezegd, dan heeft het NIETS, maar dan ook NIETS met islam te maken ;-
/of je woont in Bali, en/of Amerika.

chicago river | 22-12-18 | 18:16

gaffelbaard | 22-12-18 | 17:38 | f
U kent dat verhaal toch van de Islamschool in Rotterdam die gelden gebruikte om mensen op bedevaart naar Mekka te laten gaan?
Dat miljoen is nooit meer terugbetaald.

Roadblock | 22-12-18 | 19:06
▼ 9 antwoorden verborgen

Parijs-Dakar is niet zomaar uitgeweken naar Zuid-Amerika.
Heel Afrika is link, altijd en overal moet je op je hoede zijn.

snapal | 22-12-18 | 17:10 | 2

heb enkele jaren geduld en het is precies andersom

Meesteres Belgie | 22-12-18 | 17:13

Meesters Belgie.
Neuh, de politie is hier nog wel de baas op straat en zijn niet corrupt.
Je hebt wel een punt> in de ghetto s van Frankrijk komt de politie niet meer.

snapal | 22-12-18 | 17:17

Pleur lekker op met Marrakesh. Als ik steegjes, pleinen, palmbomen en besneeuwde bergtoppen wil zien is er in Europa genoeg te vinden. Zonder moslims.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:10 | 1

Als man zijnde zou ik er ook niet heen willen, hobbelzakken ipv korte rokjes, tenten ipv bikini s. (daar gaan ze dan nog mee zwemmen ook, gadver)

snapal | 22-12-18 | 17:20

Prima stukkie Dennis, dank.
En ja Marrakech is prachtig.

Berbaar | 22-12-18 | 17:09 | 6

mammelou.
Kijk naar zijn nick.

snapal | 22-12-18 | 17:26

Het nummer van CSN&Y is prachtig, net zoals Almost cut my head .. ehh.. hair.

Mr_Natural | 22-12-18 | 17:28

Ja fantastisch dat Marrakech daarom willen jongeren er massaal weg.

lacucaracha | 22-12-18 | 18:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Er zijn twee verschillende foto's van de daders.
Op die hierboven kun je in ieder gevel op twee van de gezichten iets sardonisch, laatdunkends, iets walgends en iets samenzweerderigs aflezen.
De gebruinde foto's tonen misschien dit adderengebroed nà hun daad. Wat ze van plan waren hebben ze gedaan,de desillusie, het besef dat het einde naderend en permanent zal zijn.

Einde van de Domheid | 22-12-18 | 17:08 | 1

Ik heb in den Haag precies eendere koppen, met precies eendere Hadj mutsjes zien rondlopen. Ik maak mij geen illusies, dat die niet tot hetzelfde in staat zijn.

Roadblock | 22-12-18 | 17:15

Dennis, ik lees jouw schrijfsels graag en ik luister even graag naar jouw interviews en monologen op Cafe Weltschmerz. Ga zo door alstublieft.

'Vindt ie' is wel met een t.

Kwijldraad | 22-12-18 | 17:07 | 1

Kwijldraad | 22-12-18 | 17:07
Goet dat er reaguurders zijn die opletten.

Mr_Natural | 22-12-18 | 17:37

Knap weer. Ja, ja die mensen worden steeds radicaler omdat het Westen olie koopt van Saoudi Arabië...
.
Zien we ook bij andere productgroepen natuurlijk. Toegegeven; ik word zelf ook best een beetje moe van al die Chinezen die slachtend over ons continent trekken omdat “we” iphones enzo kopen....

Parel van het Zuiden | 22-12-18 | 17:07

Het is allemaal kutvolk, ook de goedwilligen die ik nooit hoor om zich hiervan te distantiëren. Vind je het niet leuk om dit te horen als marrokaan, doe er wat aan dan, want ik ben echt niet de enige.

PijlVader | 22-12-18 | 17:07

Nog erger is dat er een video rondgaat op internet waar één van de meiden onthoofd wordt, ze roept op het laatst nog naar haar moeder. Sick fucks.

Balletje Mayo | 22-12-18 | 17:06

"een van de twee enige resterende monarchieën van heel Afrika"

Drie. De andere zijn Lesotho en Swaziland.

omanders | 22-12-18 | 17:05 | 1

Marokko is gewoon een dictatuur. Mo de 6e is de baas van alles; douane, leger, politie, parlement, regering, uni's etc.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:13

Mijn vrouw wilde met de familie naar Marokko.
That will dus never happen!

Einde van de Domheid | 22-12-18 | 17:05 | 3

wacht eerst haar bedoeling eens af, het kan een briljant plan zijn om van de helft van uw familie af te komen

Meesteres Belgie | 22-12-18 | 17:14

Hiero idem. Want het is zooooo mooi. En die (de bekende riedel namen uit haar jaargroep) zijn er ook geweest. Ja, een kippenhok vol onnozele blondines en golddiggers als referentie, dat werkt al jaren goed bij mij.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:17

Het is de middengroep die kansen kreeg de wereld te bereizen. Vrienden, beide een normale tot een redelijk goede baan beving de reislust. Afrika, de big five! Yes waarom niet?! Waren niet verder gekomen dan de big four en ja we gaan nog een keer terug om de big vol te maken. En natuurlijk de armoe!!Gefeliciteerd. En daar moet je dan naar luisteren. In de tijd van één kostwinner zou mevrouw naar de markt gegaan zijn om een lapje stof voor dat nieuwe rokje. En zo nog een paar vrienden met ínteressante reisverslagen. Geef het je te doen!

Voor me gevraagd wordt dat ik vindt dat enkel de ´boven ons gestelden´ het voorrecht van reizen heeft. Weet! Hier kom ik in het nauw met mezelf en zou mijn antwoord nee moeten zijn. Maar toch denk ik stiekem iedere omhoog gevallen koekebakker reist de wereld af. En ik gun het ze!

heeft

Rest In Privacy | 22-12-18 | 19:48

'Tragisch'. Dat is het enige woordje wat er uit komt om deze afschuwelijke moorden gepleegd door de smerigste schoften die er rondlopen te beschrijven? Het kan me geen moer schelen welke -ismes ze daar allemaal omarmen. Het is allemaal even achterlijk en kwaadaardig. De islam is een voltrekt achterlijke cult. De wereld zou veel en veel beter zijn zonder islam. Waarom deze malloot een podium op GS krijgt is mij een raadsel. Ik zal daar nog eens aan denken als er weer om een donatie gevraagd wordt.

Wedstrijdkrokodil | 22-12-18 | 17:04

Er b ekroop mij zojuist het angstige gevoel dat we in dit land blij zouden moeten zijn met mensen als Michael Panhuis die in ieder geval nog voldoende fatsoen hebben om het hoofd van hun slachtoffer eraan te laten zitten.

Pierre Tombal | 22-12-18 | 17:02 | 1

Op het randje Tombal.

aamert | 22-12-18 | 17:35

De intimidatie was reeds daar in de jaren 70 is mijn ervaring. Maar is kennelijk steeds erger geworden. Toen reeds besloten niet meer naar zo'n soort land te gaan. Die onvrijheid daar!
Ik heb niets met Marokko, het is een ex-kolonie van Frankrijk. Dus laat de Marokkanen naar F gaan, NL-paspoort afpakken van de criminele mocros en of terug naar MC of F. Ik heb het helemaal gehad met dat volk. De goeden niet te na gesproken! Maar de Fransen hebben dit ons opgedrongen in Europa. Ze hebben de Duitsers moreel onder de duim. Nu de Engelsen weg gaan (kolonisten Midden-Oosten) durft Macron weer veel meer. Frankrijk de aanvoerdersrol van de Mediterrane landen ( GR, I, E, PT, MC, Tunesie etc.). Ik hou van de Fransen (prima volk!!) maar niet van hun elite. Die is m.i. nog een graadje erger dan de Nlse. We moeten zsm uit de EU en met UK samen gaan. Komt uiteindelijk D vanzelf wel mee en dan zoeken de Fransen het maar uit. Bij de wee, ik hoop dat de gele hesjes echt een revolutie bewerkstelligen (in NL is alle hoop verloren). Ik wil weer de rust terug, geen gessis meer op straat, op een avond door de stad kunnen lopen, geen straatgeweld, overvallen steekpartijen van jongens vanaf 13 jaar en ouder... Achterlijke idioten. Waar is mijn land gebleven? Ik hoef niet naar Marrakesh GVD. Ik wil genieten van mijn NL. In alle rust.

ecologiste | 22-12-18 | 17:00 | 3

De afgelopen dertig jaar is uw (en mijn) Nederland afgegleden naar het huidige niveau.
Bij mijn laatste bezoek aan mijn geboortestad Rotterdam kon ik constateren dat meer dan 50% van de bevolking geen authentieke RotterdammerTs meer waren..

Wijze uit het Oosten | 22-12-18 | 17:22

@Wijze uit het Oosten | 22-12-18 | 17:22 |
"authentieke RotterdammerTs"

Je bedoeld natuurlijk Rotterdamse Tokkies die geen normaal woord uit hun mond konden krijgen.

Die zijn nu gewisselt met naffers met hun rijke culturele bagage, mooie taal, dichtkunst en elegnate wijze van het uiten van hun sensualiteit.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 17:35

Vermoed dat de hogeropgeleiden Rotterdam toch echt als eerste ontvlucht zijn.

Ben Hetzat | 22-12-18 | 19:33

Let's build a wall!

benjeallanggek | 22-12-18 | 16:58 | 2

Let's drop a hydrogen bomb !

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 19:58

Wereldwijd krijgt het salafisme steeds meer de overhand, ook een land als Indonesië is op deze manier volledig naar de klote aan het gaan.
Ook de Nederlandse moslimjongeren zijn strenger in de leer dan hun ouders en grootouders.
Maar waar komt die opkomst van die strenge leer toch door ?

Wijze uit het Oosten | 22-12-18 | 16:58 | 7

Plus de miljardenfinanciering van sharia-light, die meestal begint met uiterlijke kenmerken, vanuit Qatar, Koeweit, Saoudi Arabia onder andere. Die is bedoeld om nieuwe moslims te werven en de banden met de oude te versterken
De bedoeling is om te islamiseren. Niet assimileren, niet de lokale seculiere wetten accepteren. Dit worden parallelle culturen. Erdogan wil dat immigranten meer kinderen krijgen.

kloopindeslootjijook | 22-12-18 | 17:16

Da's simpel: als je achterlijk, debiel of anderzinds zandbak-gestoord bent, is het streng worden in de leer (letterlijk volgen van het boek) een van de weininge dingen - zo niet het enige - wat nog een gevoel van eigenwaarde kan bewerkstelligen.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 17:26

Wijze uit het Oosten | 22-12-18 | 16:58 Internet speelt de hoofdrol

Zwizalletju | 22-12-18 | 17:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Een paar observaties.
- blijkbaar is het laagje vernis van moderniteit snel te doorbreken door de roep van het salafisme, de “pure islam” van de eerste generaties sinds de proleet. Dan mag ik hopen voor die boeren dat de Saudi’ s genoeg geld geven, want de rest van hun nering gaat naar de tering
- Saudi Arabie moet inmiddels geld lenen om de begroting te redden. De olieprijs staat nig steeds onder druk, dus de bestedingen van Saudi nemen vast niet toe. Klinkt als slecht nieuws voor de salafistische zending.
- marokko is afgezien van een paar grootstedelijke gebieden nog steeds niet anders dan een middeleeuwse boerengemeenschap. Met heksenuitdrijving, slavenjachten en zo nu en dan de rituele slacht van een afvallige, een homo, jood of christen, of een vrouw.
- middeleeuwers wil middeleeuw. Dus enige verbazing over het lot van deze meisjes is ongepast. Verontwaardiging, daarentegen, is nog steeds wel op zijn plaats.
- marokko moet nu eens serieus optreden tegen dit soort uitwassen, tegen de achterlijkheid, tegen de eigen kweek criminaliteit die in Europa de beest uithangt. En Europa moet dat van marokko afdwingen. Gewoon door geen geld meer te sturen. Slutbde marokkaanse banken af van ht swift-geldverkeer. En pleur die duppelpaspoorters bij een derde slag de grens over, enkele reis.

Glasgow Argus | 22-12-18 | 16:57 | 4

@ecologiste | 22-12-18 | 17:03
Waarom zouden ze, een overgroot deel is hier geboren, gevormd en heeft de Nederlandse nationaliteit?

Berbaar | 22-12-18 | 17:14

Een paspoort toestaan. Kies je voor de Nederlandse paspoort dan mag je ook de voordelen van de verzorgingsstaat hebben. Kies je voor een buitenlands paspoort geen probleem, maar dan ook geen uitkering e.d. Je bent dan immers geen Nederlander.

Dus 1 paspoort invoeren...

ja-ja-nee-nee | 22-12-18 | 17:55

Flauwekul, Nederlands paspoort, hier geboren, blablabla. Het zijn geen Nederlanders en zullen dat ook nooit worden. Verder hebben ze een eigen land en heeft hun aanwezigheid hier geen enkele rechtvaardiging of noodzaak. Dus niks minder, minder maar gewoon geen.

Elessir | 23-12-18 | 11:39
▼ 1 antwoord verborgen

“Dit kwam omdat Saudi Arabië met haar door Amerika en Europa verzekerde budget de mogelijkheid heeft om al decennia haar salafisme te verspreiden naar alle uithoeken van de islamitische wereld en diaspora”

Is dus onze eigen schuld Dennis??

Dan wordt het tijd dat we onze fout gaan rechtzetten en die malloten aanpakken.

Edgecrusher | 22-12-18 | 16:56 | 1

Veel mensen die een misstand zien, leggen graag ergens een schuld weg.

Mr.Crowley | 22-12-18 | 17:33

Een helder verslag van iemand die duidelijk verder kijkt dan zijn neus en zich geen knollen voor citroenen laat verkopen. Voor mij is een uitgemaakte zaak: ik skip Marokko en alle andere moslimstaten. Maar ja, waar kom je hedentendage die lui niet tegen?

MickeyGouda | 22-12-18 | 16:54 | 2

Deur op slot en tv/internet uit dus....
Ga wijs stemmen in maart zou ik zeggen.

Edgecrusher | 22-12-18 | 16:58

Kroatie, Mickey.

Mammeloe | 22-12-18 | 17:20

Als man die opgroeide in de jaren '60 heb ik nog altijd het mooie liedje Marrakesh Express in mijn hoofd. Ook 50 jaar geleden was het een geliefde en geïdealiseerde vakantiebestemming voor alternatieve westerlingen. De neiging om het beeld van de "nobele wilde" op nogal primitieve medemensen te plakken is kennelijk onverwoestbaar.

JvanDeventer | 22-12-18 | 16:52 | 3

Hmmm, ik heb steeds vaker 'Trans Europa Express' van kraftwerkt in de Kopf.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 17:01

Ken het goed. Was al in jaren 50 een bestemming voor de gays om er te feesten...

ecologiste | 22-12-18 | 17:05

Denk dat de film 'Midnight express' een wat realistischer beeld geeft.

Wekkertje | 22-12-18 | 19:27

Ga voor de grap maar 'es effe grasduinen bij berberaapjes punt nl, en let dan vooral op de jihadi-ronselaar aL3araF. Je zou je vriendin/dochter niet eens meer in de randstad willen laten backpacken.

forums.marokko.nl/showthread.php?t=56...
AIVD, grasduint u even mee?

Abject | 22-12-18 | 16:51 | 2

Gaat AIVD niet doen behave als u iets verkeerd zegt over de pislim geloof dan staat zij voor u voor deur

Haat-links | 22-12-18 | 16:59

Neu hoor want zelfs de AIVD Deugt!

Morgenstern064 | 22-12-18 | 17:32

Dennis, Imlil ligt ten zuiden van Marrakesh. Maar voor de rest, het 1001sprookje moet doorgaan: islam is vrede, vrouwvriendelijk en een culturele verrijking voor ieder ontvangend land.

zimmerschwanz | 22-12-18 | 16:50

Ayaan Hirsi Ali on the Preaching of Islam and the Left’s Alliance with Islamists
www.youtube.com/watch?v=EJbzokPbpiE
Gratis boek:
The Challenge of Dawa - Political Islam as Ideology and Movement and How to Counter It
www.hoover.org/sites/default/files/re...
Ayaan Hirsi Ali’s ‘De uitdaging van dawa’ is een wake-up call voor het westen
'Moslims verplichten zich via dawa tot bewuste misleiding van het westen':
cult.tpo.nl/2017/04/03/ayaan-hirsi-al...
“In het bijzonder, dawa georiënteerde radicaal-salafistische organisaties en netwerken in Pakistan, Saoedi-Arabië en de Arabische golfstaten benadrukken sterk de “re-islamisering” van moslim minderheden in het Westen. Hun inspanningen zijn bewust gericht op het aanmoedigen van moslims in het westen om westerlingen de rug toe te keren.”

kloopindeslootjijook | 22-12-18 | 16:50

Afgezien van het feit dat ik dit vreselijk vind voor de (overigens best leuke) meiden, kozen ze er wél zelf voor om naar dat land toe te gaan.

Mastermattie | 22-12-18 | 16:49 | 6

@Mastermattie
Als ze wisten dat ze onthoofd werden, waren ze wel ergens anders heengegaan.. Het is nou niet zo dat ze als vrijwilligsters naar IS gebied waren afgereisd.

medusa324 | 22-12-18 | 17:16

Blond/Westers/Jonge meiden............ Marokkanen/Moslims.
Wat kon er misgaan?

Normpje | 22-12-18 | 17:26

Precies. Moslim-extremisten steunen door je euro's aan hen te geven, en dan gek opkijken dat moslim-extremisten moslim-extremistische dingetjes gaan doen.

obominotie | 22-12-18 | 17:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Dennis, ook je interviews op cafeweltschmerz zijn mooi om te zien, net als dit stuk. Maar vergeet niet te vermelden waarom de VS en SA salafisme verspreiden: omdat zij hiermee garen spinnen bij een gepolariseerde wereld en daarmee rechvaardigingen hebben om in landen met olie-en gasproductie militair te intervenieren, vnl. om olieproductie en/of olie-/gasleidingen te beschermen.

Als je de gasheibel in Groningen om een paar verzakte boerderijen al ziet, is niet moeilijk voor te stellen wat voor soort woede jegens het Westen men in het olieslorpende Midden-Oosten heeft.

Schw4nz2.0 | 22-12-18 | 16:49

Leuk verhaal. Maar komt altijd gewoon weer op hetzelfde neer: islam....

TonyMontana010 | 22-12-18 | 16:48 | 1

And again and again and again........ maarrrrrrrrr je moet dit soort slachters niet allemaal over 1 kam scheren . Er zijn er ook die gematigd moorden .....

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 16:59

Ha Dennis, maakte ik en mijn blonde vrouw al mee 1981 in Marseille.

JohnWalker | 22-12-18 | 16:48 | 1

Napels schijnt ook zo'n nare stad te zijn geworden. Bij elk rood stoplicht wordt je daar belaagd. Degene die dit heeft.meegemaakt, is ook buiten de stad gaan slapen.

Muuke | 22-12-18 | 17:32

Er bestaat geen niet-salafistische islam. De Koran eist 89 keer dat moslims Mohammed op alle mogelijke manieren imiteren.

hallootje kadootje | 22-12-18 | 16:48 | 2

En Mohammed onthoofdde ook Scandinavische dames in een tentje?

medusa324 | 22-12-18 | 17:18

Waarom ga jij in 's hemelsnaam naar Marokko ????? D'r zijn zo ontzettend veel mooie landen op deze planeet en Honing kiest voor een woestijn met ...... klootjesvolk met een nog kloterige godsdienst en broedplaats voor terroristen.

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 16:47 | 2

Wellicht is dat iets sexueels en je weet; als het met sex te maken heeft, dan is niks te dol.

Rest In Privacy | 22-12-18 | 16:53

McMarx | 22-12-18 | 16:53
Kontebonkerclub ?

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 17:01

Als ik Dennis goed begrepen heb, moet je absoluut niet naar Marrokko op vakantie.
Gôh!

Rest In Privacy | 22-12-18 | 16:47 | 1

Maak daar elk willekeurig moslimland van en je bent op de goede weg.

Halul gebakken | 22-12-18 | 17:17

"In 1 generatie versalaficeerd"
En dan moeten wij begrijpen wat er eerst was en nu anders?
En hoe geef je met "darrija" iets te kennen?
Ik vind je hele betoog onduidelijk of ligt dat aan moi?

Carmelita | 22-12-18 | 16:47 | 2

@Carmelita
Haha! Ja, zo erg. Dennis De "kenner" spreekt.
Wel in onbegrijpelijke taal voor leken (en dat wil ik graag zo houden, na dat Arabisch woordenlijstje weet k meer dan me lief is van die visgratentaal).
Wat er pcies in S-A is gebeurd dat hun oliedollars opeens WEL in Imlul aanslaan bij de Berbertjes in 1 generatie, God mag het weten.
En "darrija" lijkt me "grijpstuivers" te zijn, iets wat, met gebrek aan een volle beurs/cc/pinpas, daar een populair betaalmiddel is.
Genoeg om dat dappere lousy groepje van 10 van Dennis and friend te houden...

chicago river | 22-12-18 | 17:26

Erg zogenaamd intelligent gelul, thats it.
Islam? Niet hiero graag, en als je het opzoekt niet zeuren wanneer er iets niet prettigs gebeurd.

J-van-de-Bontekoe | 22-12-18 | 18:52

Het verschil tussen geloof en begrijpen.

Mr.Crowley | 22-12-18 | 16:46

Ach, ik heb genoeg gezien. Het is altijd die islam.

Behalve PVV stemmen en zelf politiek worden, kan je nog meer doen.

Islamitische producten boycotten. Dus geen broodje döner meer bij die ogenschijnlijk vriendelijke moslimmeneer. En laat die sinaasappels uit Marokko maar lekker in de supermarkt liggen.

Wil de islam niet veranderen? Prima, dan moet de islam maar pijn lijden.

Koop niet bij moslims.

Padjepejer | 22-12-18 | 16:46 | 6

@Ruud Hazes56616330: Wat is er mis met Spaanse appelsienen?

JanBrel | 22-12-18 | 17:43

Maar dan ook geen benzine meer tanken he? Want we blijven wel consequent.

soldier-of-fortuyn | 22-12-18 | 17:46

soldier-of-fortuyn | 22-12-18 | 17:46

Absoluut. Ik rijd ook geen auto. Snap dat je er soms niet omheen kan, maar we zouden die olie niet meer uit Saoedi-Arabië moeten halen.

Laat dat hele islamitische kutland maar lekker afsterven en het mooi afmaken met een dikke nuke op die Ka’aba, die vieze kutkubus. Kunnen wij ook eens een leuk feestje bouwen, na alles wat die kutreligie ons allemaal heeft geflikt.

Padjepejer | 22-12-18 | 18:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Als we weer eens op het punt staan om een verre reis boeken en ik vraag aan mijn vrouw: "Waar zullen we heen gaan?" Dan antwoordt ze tegenwoordig steevast met: "In elk geval niet naar een moslimland. De drie keer dat ik er geweest ben, vond ik verschrikkelijk. En er zijn nog zoveel mooie niet-islamitische landen om te ontdekken." Ik knik dan begrijpend en instemmend. Wij kunnen landen gevuld met moslims missen als kiespijn. Zover is het gekomen.

Lauwe Koffie | 22-12-18 | 16:46 | 2

En terecht.
Niet eens alleen omdat je kop er blijkbaar afgehakt kan worden. Of die constante afzetterij. Of de opdringerige "cultuur".
Maar omdat ik het simpelweg vertik om terroristen te sponsoren met mijn centen.

citywok | 22-12-18 | 16:56

Wel typisch een vrouw die vrouw... wel eerst 3x moeten gaan voor je snapt dat je er werkelijk niets te zoeken hebt. dat zie je op de plaatjes van het reisboek toch al

lovekila | 22-12-18 | 18:24
-weggejorist-
Gokmaar | 22-12-18 | 16:46 | 1

Ik verbaas me op reis over de enorme naiviteit van vooral backpackers. Die leven in de kennelijke veronderstelling dat de wereld 1 grote speeltuin is.

En toch, ook zag ik de angst bij velen zodra er iets gebeurde dat niet plaste in dat beeld. Een bus die te laat aankwam midden in een stad in de nacht, met alleen rare mannetjes eromheen die allerlei diensten aanbieden. En de angst die spreekt uit de manier waarop alle backpackers overal samenklitten in volledig voor backpackers aangepaste dorpjes, die niets te maken hebben met het land zelf. De idylle van zo'n reis mag niet verstoord worden.

De realiteit is anders: Je wordt als een zak met geld beschouwd die moet worden uitgeknepen, de vriendleijke glimlach is soms oprecht maar vaak een trucje om je tot een aankoop te verleiden en verder is het een illusie te denken dat je in werkelijk contact kan komen met de lokale bevolking, als toerist in arme landen. En overal, overal word je afgezet, dat is standaard en hoort erbij.

Beste_Landgenoten | 22-12-18 | 16:45 | 7

Parel van het Zuiden | 22-12-18 | 17:21
Het is allemaal van hetzelfde. In de 80s reisde ik door zuid Amerika toe Sendero Luminoso actief was in Peru, je lot kon gemakkelijk hetzelfde zijn als van deze dames. Ook idioten met een religieus geloof in het Peruaanse communisme.

De wereld is ruw en hard, een gevecht om de pegels en het bestaan. Dat wil zeggen: In 80% van de landen is dat zo. Ik begrijp niet dat deze dames samen gingen kamperen in die streek, maar ja dit gebeurt dagelijks overal. Op het feit na dat je wegens de islam geslacht wordt dan, maar verder kan je ook een hoop ellendigs gebeuren. Ik wil het niet bagatelliseren want is is een vreselijke moordpartij maar toch: de wereld is geen speeltuin.

Beste_Landgenoten | 22-12-18 | 17:35

Mee eens.

lacucaracha | 22-12-18 | 18:06

Je bagatelliseert het wel.

Superkwatta | 22-12-18 | 19:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Net als Femke Halsema die haar kinderen op een zwarte school wilde...

Graftak | 22-12-18 | 16:44 | 1

Dat zal Pauw nog wel eens onder haar neus wrijven ........

Koning BongoBongo | 22-12-18 | 16:51

Jeetje, wat een waarheden. Je moet wel racistisch zijn dan!

BroodjefrikometMaggi | 22-12-18 | 16:43

Het zoveelste visitekaartje van de islam. Allemaal mogelijk door teksten uit de 'heilige' koran en bewierokers daarvan; hartelijk gesteund door globalistische westerse warhoofden zoals Merkel en Macron. Knettergek.

Fijnstoffer | 22-12-18 | 16:43 | 1

Vergeet George Soros niet, die doet ook zijn best om Europese landen de vernieling in te helpen.

Superkwatta | 22-12-18 | 19:44

Laat die islam landen toch links liggen.
Ze hebben een bloedhekel aan je en daar ga jij je geld heenbrengen.

henk vintage | 22-12-18 | 16:41 | 2

Anders komen ze wel hierheen om het te komen halen..

Wijze uit het Oosten | 22-12-18 | 17:03

De Koran is het enige van de door moslims erkende islamitische heilige boeken dat zuiver zou zijn overgeleverd. Volgens de islamitische traditie zijn de woorden in de Arabische taal door God via de engel Djibriel aan Mohammed geopenbaard.
In de Koran staan veelvuldig oproepen tot het afslachten van niet-moslims, ongelovigen, kafirs.
Het is het letterlijke woord van Allah. Wat kun je als vroom moslim anders doen dan het woord en de opdracht van Allah uitvoeren?
Dat is hier gebeurd. Ik snap niet dat er nog mensen verbaasd zijn. Dat ze denken dat er een softe versie van de islam bestaat. Er zijn geen meerdere smaken. Er is maar één smaak. En dat is de islam. Met de Koran als heilig boek. En daarin staat letterlijk het woord van Allah opgeschreven.
Dat is de realiteit.
Zoals Israël het nazisme buiten de deur moet proberen te houden, want nazisme is onder andere Joden slachten, zo moeten niet-islamitische landen de islam buiten de deur houden, want islam is kafirs slachten.
Zo moeilijk is het allemaal niet.

Superkwatta | 22-12-18 | 19:41

''Niemand kon toen vermoeden dat er nog geen jaar later twee blonde Scandinavische vrouwen zouden worden vermoord.''

Weggedrukt, niet serieus te nemen.

Rusrs | 22-12-18 | 16:40 | 7

Moeilijk he polemiek?
Jij kan er in ieder geval niet veel van.
Eerst mensen zoals ik, waar je schijnbaar niets aan hoeft uit te leggen. Dan je volgende stinkende stijlbom, iets over te dom om veters te strikken.
Het lijkt me dat jouw problemen niet minder worden als je je hier ophoudt. Het zou voor iedereen, jou in het bijzonder, beter zijn als je op vakantie ging naar maroko en daar een lange blonde pruik zou dragen, wel je keeltje onbedekt laten knul.

witte_zeurpiet | 22-12-18 | 17:53

De naïviteit van de gemiddelde wegkijkende en decadente Westerling is inderdaad schrijnend. Dat ben ik volledig met rusrs eens.

Superkwatta | 22-12-18 | 19:26

@Rusrs | 22-12-18 | 17:11
Laatste alinea overbodig, verder EENSCH!

De vraag om uitleg heeft maar 1 doel, afleiden en jou betrappen op 1 pluizig klein foutje. Bijvoorbeeld dag dat die Mohammed geboren is.
Daarna haat discussie daarover.

Maar mensen die het nieuws volgen, niet slechts PC, die zagen dit allang aankomen.

MarcS | 22-12-18 | 19:44
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
R. Ketelsteen | 22-12-18 | 16:39 | 1

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen