achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Drie academici trollen sociale wetenschap met Hitler-kwoots en hondenverkrachting

De sociale wetenschap is geen van beide. En drie klassiek-links geörienteerde wetenschappers trakteerden zichzelf even op een field day van een jaar om dit aan te tonen.

@James Lindsay, @Helen Pluckrose en @Peter Boghossian met verdomme zelfs een blauw vinkje, om precies te zijn. Ze leverden fake papers in bij diverse Social Justice Wetenschappen, en kregen die nog gepubliceerd ook. Daar maakten ze een korte docu over, waarvan het eerste deel bovenstaand, en ze wijdden er een gezamenlijk essaytje aan. Van de in tien maanden 20 geschreven papers, werden er 7 geaccepteerd en 10 kregen een “revise and resubmit” te horen. Oh the humanities. Okay, en dan nu snel naar waar iedereen eigenlijk voor kwam: Hitler. 

Nou, komt-ie. De paper "Our Struggle is My Struggle: Solidarity Feminism as an Intersectional Reply to Neoliberal and Choice Feminism", werd geaccepteerd in "feminist social work journal Affilia". Daarover schrijft het drietal in een formele toelichting dat: "De laatste tweederde van deze paper is gebaseerd op een herschrijven van ongeveer 3600 woorden uit hoofdstuk 12 volume 1 van Mein Kampf, door Adolf Hitler, ook al wijkt het significant af van het origineel. In dit hoofdstuk, herschreven wij deels Hitlers meerdimensionale plan over waarom de Nazi-partij nodig is en wat het van zijn leden nodig heeft." De paper betoogt dat het feminisme dat stoelt op individuele keuze en verantwoordelijkheid, 'female agency' en kracht tegengegaan moet worden door een feminisme dat zich verenigt in solidariteit rond het slachtofferschap van de meest gemarginaliseerde vrouwen in de samenleving. Peer reviewers vonden het doorgaans prachtig en schreven o.a. onderstaande dingen over het euvel dat  blijkbaar 'neoliberaal feminisme' heet. Hondenverkachtingsstudie na de breek.

En dan dat hondending. Want dat werd door de toonaangevende top-10 publicatie Gender, Place and Culture aangeduid als "excellent scholarship". De titel luidt: Human Reactions to Rape Culture and Queer Performativity in Urban Dog Parks in Portland. Flinke mond vol inderdaad maar daar houden ze van of niet dan ja toch. Samenvatting van wat volgens de onderzoekers de meest bizarre gepubliceerde paper van het project is: "Hondenparken zijn verkrachtings-gedogende ruimtes en een plek waar canine rape culture en systematische onderdrukking van "de onderdrukte hond" welig tiert, waardoor menselijke attitudes tegenover beide problemen gemeten en geanalyseerd kan worden door black feminist criminology toe te passen. Dit wordt gedaan om inzichten en trainingen te leveren voor mannen die uit hun neiging tot seksueel geweld en bigotry moeten ontstijgen." Lovende alsook hersen-aids verwekkende peer review comments, onderstaand. Voor nog meer achtergrond en verdieping over deze academische base jump, check VrijLinks.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.