achtergrond

Geenstijl

Politie wil NAW reaguurder Ayatholla_Buttbanger

Het korte antwoord: die krijgt u niet, politie.

Of we naar aanleiding van bovenstaande comment, d.d. 17 augustus 2018 om 22:07 uur, even de naam, het adres, de postcode, de woonplaats, het emailadres én het IP-adres van reaguurder Ayatholla_Buttbanger willen doorgeven aan de politie. Dit omdat 'de verdenking bestaat dat deze zich schuldig heeft gemaakt aan een misdrijf'. De comment is geplaatst onder het topic Inzending: 'Waanzin rondom Indië-veteranen', waarin de Federatie Indische Nederlanders zich in een aan GeenStijl toegezonden brief uitspreekt tegen Arthur Graaff. Die riep de politiek op om geen Indië-veteranen meer te herdenken. Graaff, voormalig woordvoerder van de Antifascistische oud-verzetsstrijders Nederland (die openlijk 'twijfelen aan zijn gezonde verstand'), krijgt weinig bijval voor zijn oproep. En dat snappen we wel.

Nu, die comment. Er staat, in een aanvullende comment op de hierboven te lezen suggestie van Castor12 @ 21:56 uur: "Ik zou een paar dienstmaten optrommelen en Arthur zn zak afsnijden en in zn bek duwen, zoals dat toen bij Nederlandse soldaten die gepakt werden gebeurde. Om een beetje realiteitsbesef bij te brengen." Dat is geen vriendelijk voorstel. En wij denken nogal makkelijk in beeld, dus we hebben, nou ja, beeld. De eerste vraag die zich aansluitend opdringt, is of dit soort wandaden inderdaad plaats hadden in de Oost. Een snelle Google-actie leert dat tenminste één KNIL-veteraan er over getuigt. Schrijven we dus een 'ja' op.

Moeten we vervolgens vrezen dat Ayatholla_Buttbanger van zins is het scrotum van de heer Graaff af te snijden, teneinde het hem in de mond te forceren? Neen, dat moeten we niet. Er staat namelijk "Ik zou..." en geen "Ik ga..." Hier wordt een suggestie gedaan, geen dreigement geuit. Dus ondanks dat iemand (wellicht Arthur Graaff zelf?) bij zowel Castor12 als bij Ayatholla_Buttbanger op het NSB-knopje (Niet-Smakelijke Beoordeling - red.) heeft gedrukt, heeft onze uiterst recht- en taalvaardige moderator geen reden gezien om in te grijpen. Een onplezierige suggestie doen, is bij ons weten niet strafbaar. Zelfs niet in deze licht verhitte tijden waarin zelfs een harde grap naar de sociale galg kan leiden. Of, zoals het er in dit geval uit ziet, in een stel-je-niet-aangifte kan eindigen.

Endus alsook kortom. Beste politie. Het is ons niet duidelijk van welk vermeend misdrijf Ayatholla_Buttbanger precies wordt verdacht. Derhalve krijgt u van ons geen gegevens van Ayatholla_Buttbanger. Formuleer eerst maar eens helder wat er strafbaar zou zijn aan deze comment.

Maar we hebben wel zin in rendang nu.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.