Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Bent u te extreem?

Armenië ontvangt jaarlijks anderhalf miljoen toeristen. (PDF) Een kwart zijn Europeanen. (PDF) Het land der kerkjes is een vergeten schat aan een oude en diverse culturele geschiedenis. Daarnaast kent het ook nog grote ongerepte en beschermde natuurgebieden. 

Toch werd de mogelijke uitzetting van Howick en Lili gepresenteerd alsof ze richting een actief oorlogsgebied moesten. De genocide van anderhalf miljoen Armenen door de Turken is inmiddels een eeuw geleden. Veel kinderen worden vanwege een nieuwe werkplek van hun ouders losgerukt van familie en vrienden. Zo abnormaal of zwart was hun toekomst in Armenië niet, maar dat mag niet gezegd worden.

Ook wordt de schuld van deze affaire bij het kabinet en de IND gelegd, zonder te kijken naar de rol van de moeder, goed betaalde asieladvocaten en vrijwilligers van hulporganisaties die tien jaar grossierden in meestal valse hoop. Bewust nooit de Armeense taal leren, nooit familie bezoeken, allemaal om te rekken en de kans zo groot mogelijk te houden. Moeder was een jaar in Armenië, regelde niets voor haar kinderen en dat is vandaag beloond

Kijk overigens niet te veel naar het officiële reisadvies, die meet met twee maten. Alle EU en NAVO landen hebben een kritiekloos volledig groen kaartje. Die website vertelt het echte verhaal niet, we zouden weleens een bondgenoot voor het hoofd kunnen stoten. Franse buitenwijken, het Belgische Molenwijk of vergelijkbare wijken in Zweden ontbreken. 

De website van het ministerie van Buitenlandse zaken kan niet vrij spreken, en dus ook niet vrij en goed adviseren. Iets wat haar minister Stef Blok zelf ook ervaarde na een paar “onhandige” uitspraken. Hij noemde Suriname een failed state, en werd daar door het huidige parlement voor afgefakkeld. Vreemd, want een vorig parlement applaudisseerde voor sancties toen die staat faalde.

Inmiddels wordt dertig procent van de Surinaamse rijksuitgaven betaald met nieuwe leningen. Surinamers zijn lui volgens de WHO. De middenstand in Suriname verhuist langzaam naar stalletjes en busjes in de berm. In economisch opzicht heeft Stef Blok een paar puntjes. Politiek en juridisch gaat het nog veel slechter. Neem bijvoorbeeld het staatshoofd.

Tegen Desi Bouterse is twintig jaar geëist voor de decembermoorden in 1982. Moorden die onderdeel waren van een militaire coup die hem in de jaren tachtig tot dictator kroonde. De Moiwana-moorden in 1986 zorgden ervoor dat Desi aan de macht kon blijven. Er werd wel het geboortedorp van Ronnie Brunswijk voor uitgemoord en platgebrand. 

Toen de strafrechtelijke vervolging van Desi Bouterse in Suriname een beetje te productief werd, besloot Desi een amnestiewet door het Surinaamse parlement te knallen. Of Desi heeft geen vertrouwen in zijn eigen rechtsstaat of dit is een bekentenis. Van enige scheiding van machten is geen sprake, en het Nederlandse parlement draaide theatraal de geldkraan dicht.

Tussen Desi's huidige presidentschap en de eerdere is meneer een bezig drugsbaasje geweest. In Nederland werd hij veroordeeld voor de smokkel van 474 kilogram cocaïne. Desi dreef drugshandel met Kahn, die verkreeg cocaïne van de Colombiaanse terreurorganisatie FARC in ruil voor wapens. In de jaren negentig ging 60% van de cocaïne in Europa via Suriname en Nederland.

Zo vader, zo zoon.

Zijn zoon Dino Bouterse werd het hoofd van de antiterrorisme eenheid te Paramaribo. Probleem met nepotisme dat die kinderen op het pluche door de mand vallen. Dino dacht te spreken met vertegenwoordigers van Hezbollah en een Mexicaans drugskartel. Hij beloofde voor twee miljoen dollar een basis in Suriname aan Hezbollah en handelde in drugs.

Hij bleek in Griekenland en Panama gesproken te hebben met medewerkers van de Drug Enforcement Agency. Hij werd veroordeeld in New York tot zestien jaar cel, nadat hij schuldig had gepleit. Dino vond het belangrijk om te laten weten dat hij alleen voor het geld zijn land uitleverde aan Hezbollah, hij had geen terroristisch motief.

Failed State?

De voltallige oppositie heeft Stef Blok stevig aan de tand gevoeld. Kennelijk is een failliete democratie die een saboteur van de rechtsstaat, drugshandelaar en couppleger tot staatshoofd kiest kennelijk niet een failed state. Een parlement dat een stokje voor een strafzaak steekt? No problem! Onze minister moet voor dictators op eieren lopen, weg met ons, weg met de democratie.

Het OM nam 23,5 miljoen aan contant geld uit Suriname in beslag. Zijn voorganger Jan Pronk zei al eerder dat Suriname op een rampzalig pad zat. Stef Blok ging diep door het stof. Hij mocht het niet zeggen. Dat er een kern van waarheid inzat, verdwijnt op de achtergrond. Een waarheid die er eerder voor zorgde dat de navelstreng werd doorgehaald. Hier wordt een minister gemuilkorfd.

Nu wordt het wegfilteren van Infowars gelaten geaccepteerd. In een gecoördineerde actie werd Alex Jones verwijderd van Facebook, YouTube en Pinterest. Later ook van Spotify, iTunes, Vimeo, LinkedIn, MailChimp. Deze week ook van Twitter en de Apple Store. Private partijen die zonder rechtsgang een ongewenste mening de-platformen.

Alex Jones zegt hele extreme dingen. Net zoals het vijftien jaar geleden heel extreem was om te beweren dat Colin Powell vervalst bewijs aan de Verenigde Naties gaf, zodat George W Bush Irak kon veroveren. Inmiddels weten we beter. Honderdduizenden mensen overleden en ongeveer zes biljoen aan (komende) kosten, een foutje is snel gemaakt.

Je weet pas wie de waarheid spreekt, als je luistert.

Reaguursels

Inloggen

Wanneer wordt discretionaire bevoegdheid afgeschaft? Compleet ondemocratisch. Ook compleet belachelijk is dat een niks zeggende staatssecretaris dat mag bepalen. Ik bedoel het kabinet list en bedrog deze propaganda middel gewoon in mag zetten voor eigen gewin. Doe dan wat aan je wet. Of gaan ze nu elke keer als ze het niet zint een dit inzetten? Gewoon een FARCE. Corrupte politici.

ApolloHenkie | 09-09-18 | 22:54

Eerijk gezegd heb ik geen problemen met die twee kids. We hebben genoeg echt tuig zitten die crimineel zijn en geen reden hebben om hier te zijn die we niet terugsturen. Dan heb ik met twee koters die hier feitelijk zijn opgegroeid geen probleem. Wou dat ze zo daadkrachtig waren met het echte gajes.

Durkmans | 09-09-18 | 22:47 | 2

Waarom onderhoud je ze niet dan. Neem ze in je huis en probleem opgelost. De rest van Nederland opzadelen met gepauper.

ApolloHenkie | 09-09-18 | 22:49

@ApolloHenkie, wat een goedkoop argument. Wij onderhouden al tienduizenden mensen die hier feitelijk niks te zoeken hebben. Die hier niks doen dan geld kosten, hun kinderen geld laten kosten en via gezinshereniging nog veel meer kosten. Mensen uit Ethiopie bijvoorbeeld: Zijn hier vanwege oorlog in eigen land maar gaan wel op vakantie naar dat land, komen zelden aan het werk door het ontbreken van zowel opleiding als wil, scoren hoog in problematische asielzoekers en als ze dan een verblijfsvergunning hebben zijn ze alsnog crimineel. Dan hebben we nog mensen uit Irak, Syrie etc die echt geen sikkepit bijdragen of gaan bijdragen. Die onderhouden wij allemaal, al jaren, via de belastingen.
Die kinderen hadden wat mij betreft terug gemoeten, die andere "zielige kindjes" erachteraan. Maar, deze kinderen hebben hier wel een toekomst, spreken wel de taal, gaan wel werken.
Als je dan keuzes moet maken ben ik het met Durkmans eens, liever dat kansloze gajes eruit dan deze twee kinderen. Nog beter is het gajes eruit en die kinderen ook...

BootleggersSmurf | 10-09-18 | 00:40

Is het niet vreemd dat die kinderen na al die jaren nog niet iets van de taal van hun moeder hebben opgestoken? Dit kan ik alleen maar verklaren vanuit een doelbewust manipuleren van onze regels.

JoopRe | 09-09-18 | 14:32 | 1

Geloof je echt dat die kids geen Armeens kunnen?

Schuldenbrau | 09-09-18 | 17:34

Dit is gewoon een handboek dat uitlegt hoe je ons systeem kan misbruiken.
Een tutorial eigenlijk.

istus | 09-09-18 | 13:56

Goed stuk weer, mooie verzameling missers.

Het enige dat ik mis is wat kostenplaatjes, bijvoorbeeld over die Armeense;
- wat hebben uitkeringen, toeslagen, advocaten en procedures ons gekost?
- en hoeveel dagen heeft ze zelf gewerkt (hihi)?
En uiteraard over Suriname;
- hoeveel "ontwikkelingshulp" is daar afgelopen decennia beland?
- wat is de balans van Surinamers in NL, dus uitkeringen+subsidies vs belastingen?

Ik ben de totale onzin in veel van deze discussies zat.
Concrete feiten mogen niet benoemd worden, alles draait om PR.
Ons sociaal stelsel is geen hangmat. Het is een vangnet, dat betaalt wordt door een steeds kleiner groepje werkende mensen. En ondertussen halen een paar hele dure subsidiesponzen de hele wereld hiernaartoe om maar gratis huizen, opleidingen, uitkeringen en subsidies weg te kunnen geven. Zelfs illegalen die aan geen enkele voorwaarde voldoen mogen eindeloos op onze kosten procederen, net zo lang tot ze gewonnen hebben. Of niet gewonnen hebben, maar alsnog mogen blijven.
Zogenaamd in de hoop dat 50% van de nieuwkomers over 10 jaar een baan zal hebben.
En dan Suriname, als dat geen failed state zou zijn zou niet de helft van de Surinamers hier zitten. Suriname is een groot en vruchtbaar land, vol delfstoffen. Als 17 miljoen Nederlanders en 600.000 Surinamers morgen van land zouden ruilen dan zou Suriname rijk en welvarend worden, en Nederland ten onder gaan. Zelfs als wij alle andere verliesposten (Marokkanen, Somaliërs etc) meenemen naar Suriname.

Maar ja, feiten he. Dus taboe.
En inderdaad, de linkse kerk verbiedt niet alleen alle vormen van feitenkennis en basale logica. De linkse kerk verbiedt daarnaast ook alle afwijkende meningen. Natuurlijk heeft Jones vaak ongelijk, maar daar kom je pas achter als je naar hem kan luisteren. Zeker voor wie oprecht gelooft dat 0,1% van wat Alex Jones zegt bijna half zo debiel is als alle bestaande linkse standpunten, zou het een zegen moeten zijn dat we daar vanzelf achter komen als we naar Jones luisteren.

Dandruff | 09-09-18 | 13:48 | 1

WIJ moeten ons realiseren dat NL zo welvarend is geworden door NIKS ANDERS dan keihard werken en studeren.
Het huidige linxe weggeef- en afbraakbeleid gaat geheel tegen onze volxaard in en veroorzaakt binnenkort onbeheersbare maatschappelijke spanningen. WIJ (en dan met name onze ouders en grootouders) zijn de dupe van een ongewenst islam-minnend beleid. Juridisch gezien overtreedt deze policorrupte landverraderlijke overheid art. 1 Grondwet, het verbod op discriminatie.
Gelukkig draait de eu naar regs; even kijken wat er in Zweden gebeurt.
Einde islamterreur (hier) is in zicht!

pennestront | 09-09-18 | 14:05

@EefjeWentelteefje
Weet u, het inzetten van kinderen als breekijzer of als wapen is niets nieuws en het gebeurt overal. Kijk maar in de gemeentepolitiek. Dan is er weer iets "niet naar ut zin" bijvoorbeeld als het om Ruimtelijke Ordening gaat en dan worden de kinderen als onderbouwing of belangrijkste reden gebruikt. "Ja, maar ik heb kinderen, wat betekent dat voor hen?" Juristen die zich met dat soort zaken bezig houden weten dat ook en gebruiken die kinderen ook graag als wapen. Als ze dan nog een of andere rugzak vol ellende hebben, het liefst ADHD of ADD of weet ik veel wat, wordt die rugzak even flink uitgepakt en je spreekt de raadsleden even aan: "Ja, maar u hebt toch zelf ook kinderen? U weet toch hoe dat is? " Dan zit 1/3e van die raad te soppen op haar stoel, 1/3 merkt dat zo'n opmerking zijn opvatting beïnvloedt en 1/3 trekt zich er niets van aan, en loopt het risico als harteloos te worden neergezet. Als er kinderen in kunnen worden meegenomen spelen zaken als angst voor waardevermindering ineens helemaal geen rol hoor. "Nee hoor, dat heeft er helemaal niets mee te maken." (ha ha ha) Een non argument is ineens tot belangrijk middel geworden om het bestuur te beïnvloeden. Zet daar nou eens die man uit mijn voorbeeld tegenover. Die heeft niets te beïnvloeden. Ik heb het gevoel dat dat hier erg een rol heeft gespeeld.

Heiner | 09-09-18 | 12:23

ben voor het feit dat je je recht kan en mag halen in Nederland echter er moet heel snel gekeken worden naar de verdien industrie achter het verdedigen van afgewezen asielzoeker, gelukzoekers, immigranten etc. want er wordt mijns inziens te veel misbruik gemaakt door juristen van deze mensen om geld aan te verdienen. Tevens wordt er heel veel valse hoop gegeven aan afgewezen vluchtelingen etc.

Fedde71 | 09-09-18 | 12:21

De roverheid gebruikt deze 2 kindjes gewoon als propaganda middel. Blijven blijven blijven en vooral meer meer meer... dat willen ze horen.

Ton8695 | 09-09-18 | 11:14

Zweden is een mooi voorbeeld van het ontkennen van de roze olifant in de kamer....

Baardvansinterklaas | 09-09-18 | 10:36 | 2

Deze kinderen zijn geen Achmed en Fatima.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:28

Deze kinderen zijn het slachtoffer van
Ten eerste falend overheids beleid, te lange procedures, en te zwak uitzetbeleid. (ze hadden binnen een jaar al terug moeten zijn)
Ten tweede een moeder die daar misbruik van maakt.
Ten derde maar eigenlijk niet in de laatste plaats van muhammed figuren die zich als klaplopers en parasieten gedragen, waardoor mensen er helemaal klaar mee zijn (ik ook).

Ik ben geen Trump fan (al helemaal geen hillary fan) maar op het punt van onderscheid maken tussen landen heeft hij gelijk. We moeten gewoon geen mensen meer toelaten uit landen waar minaretten staan, ook niet als er oorlog is. Want imams zien oorlog als een kans om mensen naar Europa te verdrijven en zo langzaam zachtjes en stiekempjes over te nemen.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:44

Hoe dan ook, ik hoorde Howick vanochtend op de radio netjes ABN spreken. Dat ze de Armeense taal niet spreken kan je de moeder wel verwijten, maar ik vind dat een stuk beter dan Marokkaanse gasten van 21 die nog steeds met een belachelijk klinkende Z spreken enkel omdat ze thuis en onderling Arabisch spreken. En op de schoolpleintje natuurlijk.

Dus heeft Howick in ieder geval een stuk beter carriereperspectief!

th3freeze | 09-09-18 | 10:21 | 5

Lupuslupus | 09-09-18 | 10:26
Zoek maar eens het Armeense alfabet op, of nog beter zoek maar eens een Armeense tekst.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:32

1. Die kinderen waren 2 + 3 jaar toen ze naar Nederland kwamen mèt hun moeder.
2. De moeder sprak Armeens met de kinderen.
3, Pas op school hebben de kinderen er Nederlands bij geleerd.
4. Thuis spraken en spreken ze nog altijd Armeens want de moeder spreekt geen of zeer slecht Nederlands.

Maar blijf gewoon volhouden dat de kinderen géén Armeens spreken hoor, gewoon dombo's na papegaaien.

Lupuslupus | 09-09-18 | 14:49
-weggejorist-
HaatbaardKnipper | 09-09-18 | 18:16
▼ 2 antwoorden verborgen

@Bigi Bana Boy |09-09-18 | 09:28
Of Armeniërs goeie mensen zijn speelt hier niet zo'n rol, denk ik. Belangrijker is , denk ik, dat politiek en overheid zich hebben laten leiden door de waan van de dag, iets wat men normaal verafschuwt. Omdat het geen Moslims zijn en niet uit Arabië komen, zijn het ineens "betere mensen" en is er toch wel brede steun voor een verblijfsvergunning en is ineens de terugkeer van iemand die 7 of 8 keer een afwijzing heeft gehad ook geen probleem meer, ondanks dat er in dat land niets anders aan de hand is dan een lager levenspeil, maar een onveilig land is het niet. Zelfs bij die Mauro was er niet zoveel gedoe, hoewel daar precies hetzelfde spelletje werd gespeeld. Ik weet niet waarom. Het is (nu nog)een hypothetische kwestie, maar hoe moet dat nu straks als blijkt dat de Syriërs en Iraaki aan hun afspraken moeten worden gehouden? Namelijk terugkeer als er positief is geoordeeld over de veiligheidssituatie in die landen? Met andere woorden als het daar veilig is? Is er dan ook zo'n brede steun als mensen zich verzetten? Is er meer steun voor kinderen, dan bijvoorbeeld voor een alleenreizende man van 45 (die bijvoorbeeld zijn familie is kwijtgeraakt bij een beschieting?) Mogen die mensen ook alles aan elkaar liegen, zoals de moeder van deze twee kinderen al deed bij haar eerste contact bij de IND? Hoe denkt de publieke opinie er dan over? Ik vind zelf dat die Syriërs zo snel mogelijk terug moeten omdat dat beter is voor henzelf, het land Syrië (als Assad ze nog wil) en voor Nederland. maar of dat met zulke trajecten als nu vertoond ook gaat lukken... je kunt er op wachten dat de motivatie van de staatssecretaris uitgespeld zal worden door de vluchtelingenindustrie, immers, het is ook een vorm van werkverschaffing. Eerst jarenlang declareren en honorarium trekken en op het laatst een konijn uit de hoed toveren, in dit geval dreigen met zelfmoord.
Het is niet alleen dat politiek en regering hebben laten zien hoe weinig consequent ze zijn, maar ik heb ook het gevoel dat een belangrijk aspect van de rechtsspraak geweld is aangedaan en niet zozeer door de rechters, maar door de publieke opinie en de politici, nl. "zonder aanzien des persoons" Je wordt beoordeeld op je eigen handelen en de (veiligheids) situatie waar je uit vandaan komt, niet wie of wat je bent, zo zou het moeten gaan. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat hier niet consequent is volgehouden. Niet door politiek en niet door de publieke opinie. En ondanks dat hier gebruik werd gemaakt van de discretionaire bevoegdheid, ga je hier gedonder mee krijgen. Ik zie het al als er weer eens gepraat gaat worden over het uitzetten van asielbedriegers of haatimams.

Heiner | 09-09-18 | 10:19 | 1

Mooi stuk, dank!

" Is er meer steun voor kinderen, dan bijvoorbeeld voor een alleenreizende man van 45 (die bijvoorbeeld zijn familie is kwijtgeraakt bij een beschieting?)"
Goede vraag... reken er maar niet op. Alleenstaande man, wat ouder - dat gaat 'm natuurlijk niet worden. Vooral het ontbreken van kindertjus is in dit verband nogal cruciaal.
Ziek, als je er wat verder over nadenkt, want die kindertjes komen toch echt niet van de ooievaar.

EefjeWentelteefje | 09-09-18 | 10:42

Hoezo Suriname a failed state? Als ik beelden uit Suriname zie, zie ik alleen maar vrolijke blije mensen. Heel anders dan hier waar je, met name in de ochtendspits, vooral heel veel sjagerijnige gezichten ziet.

VanBukkem | 09-09-18 | 10:16 | 4

Ja die gasten hoeven dan ook niet naar hun werk...

IAKSAKKAK | 09-09-18 | 10:32

Ook dat valt reuze mee. Het werkt allemaal redelijk. Zo redelijk als je van een land met een bevolking ter grote van een NL’se provinciestad mag verwachten. Waar het een failed state aangaat wordt bedoeld dat een Bouterse er nog
altijd vrij rondloopt en het land regeert. En dat er in Suriname langs etnische lijnen gestemd wordt.

Bigi Bana Boy | 09-09-18 | 10:33

Omdat wij alles te verliezen hebben.. al onze bezittingen geven ons enkel stress. Millenials komen in een burnout omdat hun soulsearch reisje naar Thailand niet doorgaat omdat hun vakantiegeld opging aan een zonnebril van 500 euro en twee toffe broeken. Wij willen alles!!!!! Daar word de mens ongelukkig van.

Ton8695 | 09-09-18 | 11:19
▼ 1 antwoord verborgen

@atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 09:52

Door de bad, bed, brood en zorgregeling blijft men in Nederland hangen... in de wetenschap als je kinderen krijgt of lang genoeg in NL blijft - dat je vroeg of laat gelegaliseerd wordt.

Ons maf migratiesysteem moet gewijzigd worden... dit houden we zo echt geen 5 jaar meer vol. Wat denkt U?
Wat ik al zeg... op een bepaald moment trekken Nederlanders met hun gezin het land uit - dan is het einde verhaal.
Waarom hier blijven wonen in dit volgepropt en hectisch land terwijl je in België, Luxemburg, Frankrijk en Polen grote gebieden hebt waar het dun bevolkt is... waar de toestroom van asielzoekers veel en veel minder is dan in Nederland.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 10:14 | 2

@sociaal_econoom
U vergeet de conserverende aanslag en wat men verder nog kan bedenken om vertrekkers selectief te plukken.
"Elders" is het overigens niet veel beter kan ik u verzekeren vanuit een meervoudig ervaringsdeskundige achtergrond.
Beter is het systeem aan te pakken waar het het meest kwetsbaar is: als consument met geld te besteden waar ú het wilt. Pas uw koopgedrag aan waar het hun het meeste pijn doet; u bent niet alleen. Kleine aanpassingen van het koopgedrag kunnen zorgen voor enorme effecten verderop in de keten gegeven voldoende volume: er zijn immers meer mobiliseerbare consumenten wereldwijd dan teleurgestelde nationale kiesgerechtigden.

kindapaas | 09-09-18 | 10:29

Bed, bad en brood regeling is een minimale voorziening en zelfs daar zijn gemeenten niet erg scheutig mee. Verder is het (zoals wel vaker) niet zo eenvoudig als het lijkt. www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-con...

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 10:29

Ben heel blij voor die twee kinderen dat hun moeder en grootouders vloeiend Nederlands spreken!
Armeens is in huislijke kring nooit gesproken natuurlijk, je bent in Nederland.
Kunnen Turkse en Marokkaanse ouder en grootouders nog een voorbeeld aan nemen. . . . . . . . . . . . . . . .
En dit alleen over de taal.
En de linkse kliek gelooft dit natuurlijk allemaal.
Maar nu serieus: wie houd wie hier nu voor de gek?

Tilburgse bluf | 09-09-18 | 10:11

M.i. een f*kking non-discussie. Gewoon weer een soort van bezigheidstherapie om niet over echt belangrijke zaken na te hoeven denken.
Wat mij blijft verbazen is dat wanneer er kinderen in Nederland worden geboren, waarvan hun ouders ook in Nederland geboren zijn, er dan voor die kindjes een Turks of Marokkaans pasport op de mat valt...

IAKSAKKAK | 09-09-18 | 09:56

Een bord bij de douane Streng VERBODEN asiel aan te vragen.

hetoog | 09-09-18 | 09:49 | 2

Asiel aanvragen doe je maar lekker in je eigen land.

RandyBiel | 09-09-18 | 09:53

Zet er een schredder neer met "deponeer hier uw Asiel aanvragen".

boerk | 09-09-18 | 10:24

@Crak-ho | 09-09-18 | 08:49 |

De gemeenten maken de fout dat ze aan uitgeprocedeerden en illegalen:
opvang, zorg plus een uitkering geven... iedereen blijft hier hangen en zodra ze jonge kinderen hebben krijgen ze alsnog een asielvergunning.
Dit verhaal wordt onbetaalbaar en onbeheersbaar... hoe is NL over 5 jaar?

Een land met 19 miljoen inwoners met veel mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering... met grote woningnood, toenemende armoede, veel onvrede, criminaliteit, onlusten - waarbij politie en burgemeesters het niet meer aan kunnen.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 09:36 | 2

Een land met een enorme belastingdruk... met een BTW van 25 en 13%.
Een land waar alle aardgasketels verwijderd moeten worden, terwijl dit in België en Duitsland niet hoeft.

Waar je ziet dat mensen uit Afrika en moslimlanden met man en macht naar NL komen... waarbij bedrijven en gegoede Nederlanders dit land zullen ontvluchten.
Ieder nadenkend kind ziet dat wij deze kant opgaan.... dit zal geen 5 jaar meer duren.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 09:46

Dat kan en mag een gemeente helemaal niet. Bijstand kan alleen worden toegekend aan Nederlanders of hier rechtmatig verblijvende vreemdelingen. Dat zijn geen illegalen en uitgeprocedeerden.
Opvang en zorg bestaat uit bed, bad, brood en spoedeisende medische zorg.

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 09:52

Ik vraag me ook af, vaak emigreren mensen met hun kinderen naar de VS en waarom worden die niet tegengehouden door die activisten? Het midden-oosten en Afrika zijn toch minstens net zo goed als de VS, of misschien wel beter?

Papierversnipperaar | 09-09-18 | 09:34

Voor mij is een Nederlander iemand die de Nederlandse waarden, normen en cultuur omarmd, de Nederlandse taal beheerst, zich geconformeerd heeft aan de Nederlandse maatschappij, voor Nederland staat en er trots op is Nederlands staatsburger te zijn. In dat laatste zit de crux. Staatsburger. Want ik zie niet zoveel in dat Blut und Boden denken. Ras, kleur en afkomst vind ik minder belangrijk dan dat iemand een fijne en trotse Nederlander wil zijn. Dus wat dat betreft duizend keer liever deze kinderen dan haatimams of criminele buitenlanders. Armeniërs integreren over het algemeen razendsnel en zijn doorgaans prima lui.

Bigi Bana Boy | 09-09-18 | 09:28

Het moge duidelijk zijn dat de kinderen nu tóch hier mogen blijven het gevolg is van het falend asielsysteem en slappe politici. Wat mij echter verbaasd is dat ze 'ondergebracht waren en zijn bij hun grootouders'. Wordt met de gezinshereniging ook al de hand gelicht zodat gezinsleden al hierheen komen zonder dat de asielzoeker al een verblijfsvergunning heeft?

pa_niek | 09-09-18 | 09:27 | 1

Ze hebben vast weer wat stemmetjes gewonnen met het deugen.

boerk | 09-09-18 | 10:26

Eigen volk eerst, het mag zolang je maar geen Nederlander bent.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 09:27 | 1

Correctie! *Hollander! Nederlander kan iedereen namelijk worden.

Mr_Pikibelly | 09-09-18 | 10:16

Volgens de peilingen wil meer dan de helft dat die kinderen werden uitgezet. Maar de feel-good media presenteren (onbelemmerd) dat iedereen een voorstanderd van "Blijven" is. En zo gaat het met alles. Wij moeten maar dat nepnieuws aanhoren. Dankzij Social Media en Internet weten we hoe de vork echt in de steel zit. Onze redding.

Kamervraag | 09-09-18 | 09:22 | 2

Ik geef het door aan Ollongren en die gaat er direct mee aan de slag.
Ze heeft een hekel aan nepnieuws.

NPOlitiekgekleurd | 09-09-18 | 09:44

Kamervraag | 09-09-18 | 09:22 |
Bron?

botbot | 09-09-18 | 09:46

Laten we vooral niet vergeten dat dit onderwerp belangrijk is geworden door het gebrek aan nieuws in de vakantie. Het was extreem warm maar verder was er weinig aan de hand. Paar ongelukjes met een brug, aardbevinkje hier en daar maar geen grote stroom vluchtelingen, geen oorlog, geen groot sportevenement. Ik volg helaas het Jeugdjournaal omdat dochterlief graag wil kijken en die zijn er vol op gedoken. Terecht dat die kids mogen blijven overigens. Maar als er ergens een oorlog was losgebarsten dan hadden we niet van Lili en howick gehoord en zaten ze nu gewoon in Armenië.

Montu | 09-09-18 | 09:12

hoog hak op de tak verhaal, feynman. warrig. volgens mij ben je nog niet wakker.

checkmate123 | 09-09-18 | 09:07 | 1

U wel?
Dit is een mooie reactie op het stuk dat gisteravond al online stond. Had u niet gezien he? Blijkbaar nog niet wakker.

MarcS | 09-09-18 | 09:25

Gisteren waren er nogal wat mensen die klaagden over het niet uitzetten van criminele asielzoekers, haatimams of ander aangedragen voorbeelden van menselijk afval, maar wèl deze kinderen, waaronder ene J. Pauw. De regels van deze alternatieve logica blijven voor mij vooralsnog onnavolgbaar, maar zou het nou betekenen dat men die criminele asielzoekers, haatimams en overig tuig nu wel of niet blijft beschouwen als problematisch als gevolg van het opnieuw afschaffen van de handhaving van een consequent immigratiebeleid?

Mazzelstof | 09-09-18 | 09:06 | 2

Als er een mogelijkheid is deze kids toch in het land te houden bestaan er ook mogelijkheden om mensen uit het land te zetten.

BozePaarseMan | 09-09-18 | 09:29

Nee hoor, daar kun je een streep doorzetten. Consequent beleid handhaven blijkt niet te kunnen, want kindergezichtjes. Dus einde bericht voor Nederland. Over en uit.

Mazzelstof | 09-09-18 | 20:38

@mortgage_freeman | 09-09-18 | 01:37 |

wat u zegt dat NL over 10 jaar... 20 miljoen inwoners heeft zou best kunnen.
De toestroom migranten vanuit Afrika, moslimlanden en landen nabij Rusland is oneindig, dikwijls krijgen ze grote gezinnen.

Eenmaal hier dan halen ze familie en kennissen naar NL - laten we eerlijk zijn, wij zouden dit ook doen.
U en ik zouden ook broer, zus, familie en kennissen naar NL halen in de wetenschap dat de Nederlandse overheid en gemeenten klaar staan met gratis opvang in een AZC... onder de noemer ''vluchteling'' wordt men statushouder hetgeen recht geeft op gratis een ingerichte woning, extra aandacht, extra zorg, begeleiding, gratis inburgeringscursus plus een LANGDURIGE bijstandsuitkering.
Ze worden hier als kasplantjes behandeld en in de watten gelegd.

De fout ligt niet bij deze migranten, zij doen wat wij ook zouden doen en dat is naar NL komen... de fout ligt 100% bij ons maffe overheid die dit onbetaalbaar migratiesysteem niet willen wijzigen.

Waar zijn de regering, Kamerleden, politici en gemeenten mee bezig?
Onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk in een volgepropt Nederland..... waarbij je zult zien dat Nederlanders met hun gezin dit land gaan ontvluchten.

Dit verhaal hoor je niet bij Pauw en de NPO - terwijl dit een reëel verhaal is.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 09:01 | 4

Nederland is zwaar overbevolkt. Elk stukje groen wordt volgebouwd. Vooral de randstad is een aaneenschakeling geworden van huizen en industrieterreinen. Door de overbevolking gaat het onleefbaar worden en het sociale vangnet wordt onhoudbaar. Het hele asielsysteem moet op de schop. Het is pas daadkracht als de politiek dat doet in plaats van selectief 2 kinderen uitzetten en de achterdeur wagenwijd open laten staan.

miss error | 09-09-18 | 09:19

"Ik heb e-mails gestuurd naar Mark Rutte hieromtrent..."
Ik waardeer je inzet en burgerschap hoor, maar ROFLOL

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 09:19

Marchiavelli Rutte aast op een mooie Europese functie en is bereid hiervoor zijn land op te offeren

BASinnic | 09-09-18 | 10:11
▼ 1 antwoord verborgen

De voorpost van een nieuw, zoveelste pardon. Gaan het er 10.000 worden of 20.000? Maakt niet uit, alle asiellokkertjes die oh zo betrokken zijn, “want kinderen”, zullen weer hun handen wassen in onschuld. Asielindustrie uitgezonderd natuurlijk, wat een feest is het toch, dit mooie groeimodelletje.
.
Nou maar hopen dat die kinderen niet gaan bijdragen aan het multiculturele crimigratie drama. Natuurlijk zijn ze bijzonder goed gepositioneerd met zo’n moeder en haar voorbeeld gedrag dus dat komt vast goed.
.
Al met al weer een kostbaar verlies voor Nederland. De asiellokkerij en bestuurlijke willekeur gaan door.

Parel van het Zuiden | 09-09-18 | 08:51

Immigratieprocedures zijn simpel en eenvoudig. Elke rechter die zichzelf meer dan 24 uur permitteert om een zaak af te handelen, kan beter een baan bij de PostNL zoeken.

Crak-ho | 09-09-18 | 08:49

Aan de andere kant, laten we hopen dat er in de toekomst nog landen zijn met een ruimhartig asielbeleid, dan kunnen wij Nederlanders opgevangen worden als Mederland onleefbaar is geworden door de nieuwe Nederlanders.....

JI-HAAT | 09-09-18 | 08:47

Wij leefden in een democratische rechtstaat en deze rechtstaat oordeelt dat deze Armeense kinderen terug moeten naar hun Armeense moeder in Armenië. accepteer dat het zo is dat is namelijk wat er gebeurt in een democratie om nu af te dwingen door allerlei gedraai en gelieg glijden we langzaam af naar een facisme waar Nee geen Nee is.

welkom in het nieuwe Nederland,
waar je NSBer bent als je niet de linkse kliek volgt.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 08:47 | 3

We leven dus niet in een democratische rechtstaat.

Parel van het Zuiden | 09-09-18 | 08:52

Goh de democratie is er niet meer nee mompelt iets over referendum! we zijn ziek en kapot.

riesepies | 09-09-18 | 09:03

@parel van het zuiden
democratische rechtstaat = deaudt
Links fascistische rechtstaat is geboren.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 09:23

Toen ik tientallen jaren voor het eerst geconfronteerd werd met deze problematiek las ik erover, en toen verbaasde ik me, gewoon mannetje, over de lange termijn waarin mensen steeds maar in beroep kunnen gaan. Dat is de kwestie, daardoor krijg je vernederlandste kinderen die je als weldenkend mens niet na zoveel jaren terug kunt sturen naar een land dat ze niet kennen. Er wordt nu al jaren gepraat om dat aan te pakken. Het is dus wel de schuld van de overheid en van de asieladvocaten voor wie het een verdienmodel is.

Ruud5 | 09-09-18 | 08:42 | 1

Die kinderen zijn zo ongeveer zo vernederlandst als dat er goed uitziet voor tv of rechter. Mentaliteit, mores zijn gewoon die van de ouders.

Parel van het Zuiden | 09-09-18 | 09:05

De moeder heeft gewonnen met haar schaamteloze onverantwoordelijke gedrag.
Beschaving is soms niet willen winnen.

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 08:18 | 8

@Parel van het Zuiden
Ik had het over beschaving, niet *een* beschaving. Uitzetting was een juiste zet geweest, want meerdere malen zorgvuldig getoetst. Sterker; uitzetting had negen jaar geleden al moeten geschieden.

Die moeder wilde boven alles winnen. Zelfs als dat ten koste zou gaan van haar eigen kinderen (en daar leek het steeds meer op). Mijn vraag is: moet je dan nog willen winnen, ook al heb je gelijk? Moet je doorrijden als een moeder haar kinderen op de rails gooit, puur omdat ze wil winnen?

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 09:34

@atheïstisch stemvee
‘Beschaving is soms niet willen winnen’

Eentje om in te lijsten. Het enige dat hier steekt is dat er leugens als feiten zijn gepresenteerd. Als je als journalist je professionele nieuwsgierigheid ondergeschikt maakt aan ‘de goede zaak’ dan moet je je afvragen of je wel het juiste beroep hebt gekozen.

medusa324 | 09-09-18 | 10:03

@medusa324
Ja het steekt. Het is al met al een zeer onbevredigend geheel. Ik zit hier ook absoluut niet te deugfappen van geluk. Asielindustrie moet zichzelf eens gaan afvragen wat zij op termijn veroorzaken met dit soort onverkwikkelijke praktijken.

atheïstisch stemvee | 09-09-18 | 10:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Wedden dat de moeder volgende week ook opeens terug is?

eerstneukendanpraten | 09-09-18 | 08:04 | 3

En de opa en oma, kortom, de hele familie, incluis kleinkinderen.

Chemokar | 09-09-18 | 08:15

En de vader?

Musset | 09-09-18 | 08:53

@chemo car
opas en omas zijn hier al, binnen twee maanden komt mamma ook.
waarschijnlijk gaat zij een bureautje opzetten met subsidie om de rest van de zielige kindjes hierheen te halen.

PlakkaatvanVerlating | 09-09-18 | 09:25

Straf de kinderen niet voor het gedrag van hun moeder. Terecht dat de kinderen mogen blijven.

salsaparilla | 09-09-18 | 07:58 | 9

Maar waarom moeten wij er dan wel voor betalen? Voor al deze armeense familievreugde?
Buiten dat, die kids zijn niet het echte probleem.
Wel gedoe is als half armenie in het kader van gezinshereniging en zorg voor de krakkemikkige opa’s en oma’s hierheen verhuist.

pennestront | 09-09-18 | 08:33

@Sevenn | 09-09-18 | 08:03
Ga gewoon weg, jij snapt het niet en kunt niet lezen.
Migratie als oplossing voor vergrijzing is al lang geleden naar land der fabels gebracht.
Deze kinderen zijn over 50 jaar ook grijs, hoe lost dit iets op?

MarcS | 09-09-18 | 09:21

Er is nooit sprake geweest van een straf. Tot gisteren was er vreemdelingenrecht. Dat betekende dat je soms mensen kon uitzetten. Dat is gisteren de prullenbak ingegaan. Het is als de Berlijnse muur die een stukje opener ging.

strijpsestraat | 09-09-18 | 09:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Even over de LANGE PROCEDURES.

Wat mij betreft mag zo’n procedure in de wet maximaal drie maanden duren, dat is in de praktijk dus dik een jaar als je geluk hebt.
Maar wat ik denk dat erg meespeelt:
1. mensen die hier komen spreken de taal niet, en krijgen dus een tolk die zeer waarschijnlijk (sterke) banden heeft met het land van herkomst van de asielzoeker.
2. Daarna komt er een niet zo succesvolle advocaat die dan maar besloten heeft om een gutmensch te worden.
3. Dan heb je een rechter die zeer waarschijnlijk van een zeer links signatuur is.
4. En dan mogen ze tijdelijk blijven voor de volgende procedure en komt de gehele asielindustrie in werking waar mensen werken voor een salaris van doorgaans modale proporties om gutmensch te spelen.
5. Aan de leiding staan mensen met een veel hoger salaris en met nauwe banden met de politiek, en die kwijlen over elkaar heen hoe goed ze wel zijn, een soort wederzijdse zelfbevrediging, waarmee toch vooral de asielindustrie de linkse politiek paait.
6. En dan komt de volgende lading weer per boot aan, mede geholpen door Apps die in de gekste talen zijn geschreven door allerlei NGO´s die deze mensen hard nodig hebben om hun eigen bestaan en INKOMEN te rechtvaardigen.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 07:54 | 7

@Sevenn je verhaal klopt, op dat van die asieladvocaten na. Ik heb een aantal van die figuren meegemaakt. Niks Gutmenschen. Ratten. De meeste van hen zijn slim genoeg om te zien dat het gros van de asielaanvragen volkomen kansloos zijn. Echter dient de ene beroepsmogelijkheid na de andere zich aan. Deze gasten sturen gewoon hun (dikke) facturen door naar de IND. Ieder uurtje dat ze kunnen schrijven doen ze ook.

Een groot deel van het probleem kan opgelost worden door dit volk per casus te betalen, en niet per uur.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 10:35

Knisperende_Tissue | 09-09-18 | 10:35
Goede info. En per casus heel goed idee!

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:23

Goed verhaal Sevenn... het hele circus is nog veel vileiner dan je op het eerste gezicht zou zeggen .

daytripper | 09-09-18 | 11:37
▼ 4 antwoorden verborgen

lees hier hoe het hele slapjanussen systeem een speelbal was van de spelletjes van moeders www.elsevierweekblad.nl/verhaal-van-d...
Hoe is het trouwens in Godsnaam mogelijk dat een eerste asielvraag plaatsvond in mei 2008 . vervolgens anderhalf jaar (!) later afgewezen ( okt 2009) en tenslotte (wat heet) in 2011 afgewezen door RVS . je kunt hier dus rustig 3 jaar aankloten .. ongelooflijk.

daytripper | 09-09-18 | 07:26 | 4

gato | 09-09-18 | 07:35
Weet je voor hoeveel mensen daar de studie van betaald had kunnen worden.
Gotspe.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 07:58

Ben al 10 jaar aan het procederen, nu komt cassatie, duurt ook nog twee jaar.

gato | 09-09-18 | 08:55

gato | 09-09-18 | 07:35
Ben benieuwd wat het kostenplaatje is van zo'n procedure, maar zie dat maar eens boven water te krijgen.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:26
▼ 1 antwoord verborgen

We weten allemaal dat het zo is maat Arrogander Pechthouse denkt er anders over en die freak heeft zo veel invloed dat zijn waarheid langzaam aan onze waarheid wordt. Te eng voor woorden.

ILF2 | 09-09-18 | 04:46 | 2
-weggejorist-
DeKoreaanseBerbaar | 09-09-18 | 04:56

Uw nick doet het ergste vrezen.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 05:11
-weggejorist-
DeKoreaanseBerbaar | 09-09-18 | 03:59 | 2

Tjesus nog an toe..... hier snap ik dus niets van.Aso AZC's zitten bomvol met lui die nóóit en te nimmer een positief steentje zullen gaan bijdragen in onze maatschappij en klauwen met geld kosten,nooit zullen integreren,zich in de criminaliteit begeven,ons land onveilig maken en tot sint juttemis welkom zijn, en deze twee beschaafde kids die in de toekomst (naar mijn idee) wél een positieve bijdrage aan de maatschappij zouden kunnen gaan leveren.......... Jaaaah,dié moeten wegwezen.Ongelooflijk!Tjesus man,wát een wereld.

Tjesus | 09-09-18 | 03:55 | 6

@Tjesus | 09-09-18 | 04:15 :

Op Stormfront is vast wel een topic waar je met andere nazigekkies over de protocolen van Zion kunt discuseren.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 05:15

De Protocollen serieus nemen betekent automatische diskwalificatie. Veel plezier bij de lunatic fringe.

meester Kwel | 09-09-18 | 05:44

Een liefdesbaby van DKS en Berbaar? Ondanks de schok moest ik even grinniken.

MickeyGouda | 09-09-18 | 07:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zie nog een ander punt:
Globalisering geldt voor economie, handel en industrie maar niet voor gelukzoekende burgers.
Bedrijven kunnen zich ongehinderd vrij zich vestigen en hun belangen verdedigen middels brievenbusconstructies en offshore bankieren.
Burgers kunnen zich vrij vestigen als ze voldoende draagkrachtig zijn of in het juiste hokje van "zieligheid" aangevinkt zijn. Vluchtelingen situaties creëren
is daardoor het defacto globalisme voor kansloze globaliseerburgers geworden. Derde wereld landen kunnen hun overbevolking daardoor "managen "via een drukventiel: vluchtelingen situaties.
Waarom op dit incidentele geval zo principieel reageren terwijl de onderliggende oorzaak zelfs niet wordt aangestipt: het gebrek aan mogelijkheden je als kansloze gelukzoekende burger vrij te vestigen waar je wilt.

kindapaas | 09-09-18 | 03:25 | 2

Dat is een aspect van wat ik in mijn draadje van @00:12, met name de reactie @00:30 aanstip en waarom het verdedigen en ”exporteren” van vrijheid, mensenrechten en liberale waarden zo belangrijk is: level playing field voor mensen en bedrijven. Daarom gaat dat hand in hand. Je snapt dat punt. Kudo’s.

Stormageddon | 09-09-18 | 04:10

Ach joh,die "vrijheid van"is allemaal zo in elkaar gezet dat de geitenwollensok zich naar hartelust mag uitleven niet wetende dat ie z'n eigen ondergang aan het tekenen is.Vooral eenhoorns en regenbogen blijven zien door die roze bril.De werkelijkheid ligt net even iets anders.

Tjesus | 09-09-18 | 04:23

https://m.youtube.com/watch?v=X9eap_cKLP4

Een nummer voor de doden.
Opdat wij niet vergeten.

RickyLaRue | 09-09-18 | 02:55 | 8

Sorry buddy.
Neem het niet zo persoonlijk.
Deze is voor jou.
https://m.youtube.com/watch?v=N3gN9Up6hmc

RickyLaRue | 09-09-18 | 03:43

Pff... wil je een nummer voor de doden? Echt?
Ga d’r maar even voor zitten. Geen fancy artsy-fartsy video.
www.youtube.com/watch?v=T1nw9OuC1DI
(Eigenlijk moet je de hele suite met High Wood, Crucifix Corner the Gathering, Thistle Alley en The Leaving, achter elkaar hebben, en nog beter het hele album Feast of Consequences in 1 ruk, maar goed... dat staat niet in z’n geheel op jijbuis, doe het hier maar even mee).

Stormageddon | 09-09-18 | 04:01

https://m.youtube.com/watch?v=ECQeLQURNuw

RickyLaRue | 09-09-18 | 04:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik denk niet dat je een moeder kunt verwijten het beste te willen voor haar kinderen.

Sans Comique | 09-09-18 | 02:39 | 1

Sommige moeders doen het beste voor zichzelf, arme kinderen die zo een moeder hebben.

gato | 09-09-18 | 07:43

Peter R. de Vries
Ze mogen bij mij onderduiken iedereen die hen aangeeft is een NSB’er...
twitter.com/peterrdev

AntonJensen | 09-09-18 | 02:20 | 2

Peter verdient een standbeeld.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 05:18

"iedereen die het niet met mij eens is, is hitler" Peter en alles wat links is, te dom voor woorden.

GerMonster | 09-09-18 | 07:02

Op moment dat Prinses, en dochter van D66 politicus Laurens Brinkhorst, Laurentien zich op de radio voor de kinderen positief uitsprak wist ik genoeg, die koters gaan niet uitgezet worden.
nos.nl/artikel/2248767-prinses-lauren...

AntonJensen | 09-09-18 | 02:14 | 2

Wat nou prinses? Ze is gewoon een burgertrutje dat een titel cadeau heeft gekregen. Dat spelletje hoef je niet mee te spelen. Het is gewoon Laurentien Brinkhorst, of zoals wij zeggen TRIEN.

BrabantsVerzet | 09-09-18 | 08:34

Haar ouders waren erg blij met hun zoon en noemden hem Piet. Na haar geslachtsverandering noemde ze zich Petra, maar dat herinnerde haar toch te veel aan haar mannelijke uitstraling. Laurentien werd het!

gestoptmetroken | 09-09-18 | 10:11

Bijna alle Nederlanders hebben immigranten onder hun voorouders, zie dna-onderzoeken of stambomen met 500 voorouders van Nederlanders van de afgelopen vijf eeuwen, met nadruk op de Gouden Eeuw. Nederlanders zijn niet uit de klei omhoog gegroeid.
Dat is niet bijzonder want grote, welvarende steden hebben altijd in heel Europa immigranten aangetrokken uit minder welvarende of minder vreedzame gebieden. Essentie van de hedendaagse problematiek is de cultuur en de sociaal-economische klasse van sommige immigrantengroepen die haaks staan op onze cultuur.
Om te voorkomen dat Baudet en Wilders te veel stemmen krijgen, voeren CDA en VVD een streng asielbeleid, zie de stellingname inzake deze Armeense kinderen, maar dat is voor de beeldvorming. In de praktijk draait de problematiek om aantallen immigranten met een tegengestelde cultuur en een lage sociaal-economische klasse.
Er wordt veel geklaagd over grote aantallen immigranten uit de laagste sociaal-economische klasse uit islamitische landen, maar als je al die immigranten inruilt voor 500.000 Russen of Ieren uit dezelfde laagste sociaal-economische klasse krijg je problemen op soortgelijke schaal (zie geschiedenis van eerdere immigranten). De enige oplossing is een quotum instellen voor immigranten en spreiding van immigranten verplichten, zodat immigranten integreren (groepen integreren niet, individuen integreren wel), zodat autochtone Nederlanders in bepaalde gebieden zich niet als culturele minderheid bedreigd voelen.

Ben7943 | 09-09-18 | 01:44 | 4

Zwizalletju | 09-09-18 | 07:18
En vergeet de aankomende generatie niet die deze onzin na ons allemaal mag blijven betalen tot aan hun pensioen op 75 jarige leeftijd, samen met hun hypotheek van minimaal € 750.000 (huisje van 80m2). Wordt onbetaalbaar om in dit land te blijven werken voor de regering en anderen, en daarna pas jezelf. Kinderen krijgen is dan onbetaalbaar geworden, staan onderaan de lijst.

me,myself and IK | 09-09-18 | 07:54

Je ziet het aan het haar: van zwarte krullen tot lichtblond, de Nederlandse voorouders komen overal uit Europa.
Prima hoor, inteelt is een doodlopende weg. Alleen halfies maken zich druk om een zuivere bloodlijn: bastaards zijn veel sterker dan pure-breds.
Maar intussen zijn wij nog wel als *Nederlander* herkenbaar. Ik heb weinig behoefte om als een Amerikaanse indiaan te leven in een land waar jouw taal en cultuur al eeuwenlang worden misbruikt door migranten die zichzelf tot je spirituele erfgenaam proberen te benoemen: de fantasie van geadopteerd-door-uitstervende-indianen is in allerlei varianten behoorlijk prominent in de USA-literatuur.

******** | 09-09-18 | 09:42

550 jaar geleden kreeg je geen ingericht huis en levenslange bijstand, was Nederland nog niet volgeplempt met huizen, bedrijven en wegen.
De migrant moest gewoon werken. In dit suffe land is het andersom en laten ze vooral lui toe die niets kunnen en de pest aan ons hebben.

VanGeuzen | 09-09-18 | 10:00
▼ 1 antwoord verborgen

Tjonk! *Geluid kletterende kinnebak rakend de grond*

Harbers, jongen, was je bang dat Barbertje zou moeten hangen? Die druk moet u aankunnen, anders moet u maar buschaffeur worden, een Teeventje doen, zogezegd.

Ja, natuurlijk kutklote voor die kinderen. Kinderen zijn altijd het kind van de rekening. Kunnen we op het conto van een zooi volwassenen schrijven. We hoeven maar naar de oorlogen te kijken, hyperleed dat uitendelijk leidt tot nieuwe woede.

Hier zien we weer de prut die gedogen oplevert, want vanuit dié mentaliteit wordt dit uiteindelijk weer gedaan. De rechtstaat een beetje masseren, de media gaan gewillig geweldig meehuilen. Alle BNs in het gelid storten desgevraagd tranen. Twitter ontploft of zo. Alsoft'r dat wat wezenlijk toe doet.

Op ander tijden mauwen ende jammerhouten de politici over de rechtstaat en de handhaving daarvan, maar nu even niet. Op andere momenten treden de te strak vastgelaste ideologische oogkleppen weer in werking.

Maar onderhand dreigt de onderwereld zich in te nestelen in de bovenwereld gedreven door drugsgeld, nog zo'n onzalige nageboorte van het gedogen.

Je hebt een rechtstaat of je hebt hem niet. Handhaaf met keiharde arumenten. Hetgeen buitenparlementaire reactie niet uitsluit. Pesoonlijk zou ik bij een paar figuren uit de internationale politiek een zenuwachtig trekkervinger hebben, dat dan weer wel.

Oh, ja, nog iets leuks. Bij nu.nl rangeen ze de Lok vs Pechtold kwestie onder Achterklap. Ongelofelijk
Ach, ach, ach. Evocatus

Evocatus | 09-09-18 | 01:43

En ondertussen gaat de vanuit het niets opkomende LPF / PVV achtige Zweedse partij de Sverigedemokraterna vandaag hoge ogen gooien tijdens de verkiezingen. Zweedse deugers snappen net als in Nederland niet hoe zoiets kan gebeuren. Das de ellende, er zijn te veel naïeve Europeanen die denken dat een goede toekomst voor hun (klein) kinderen bestaat uit zonnepanelen en elektrische auto's

AntonJensen | 09-09-18 | 01:34 | 4

Ach als ze niet de grootste parij gaan worden, verandert er dus niets.

Hadena | 09-09-18 | 07:07

Nice!
De eu rukt naar regs!
Slechte tijden voor beroepsprofiteurs,
Goede tijden voor trekhaak-en dakdrager verkopers!
Exit islam! Het vertrek is ingezet! NL weer viir de Nederlanders,
Nice!

pennestront | 09-09-18 | 07:57
▼ 1 antwoord verborgen

En uitgezette mama mag nu ook terugkomen: gezinshereniging.
Daar was het haar om te doen

Conclusie: kom met kinderen naar NL en je hoeft NOOIT meer weg.
Linkse chantage heeft gewerkt.

Jan3863 | 09-09-18 | 01:28 | 3

Belachelijk dat GeenStijl zo tegen de uitzetting vd kids was, zodat mama nu ook mag terugkomen. Danke GS

Jan3863 | 09-09-18 | 01:32

Compleet opgezet spelletje waar deugende en liegende media, politici, rechters, politie enz. gaarne aan meewerkten. Maandag staat Jan met de pet voor de rechter en krijgt hij het om z'n oren geslagen omdat hij 2 min. te lang bij een parkeermeter heeft gestaan.

AntonJensen | 09-09-18 | 01:41

Ik ga er vanuit dat ze uit de ouderlijke macht is of wordt gezet? Want op deze manier met je kinderen omgaan is natuurlijk niet verantwoord.

teevee | 09-09-18 | 05:31

Politiek redt Pechtold door aandacht van zijn meest recente schandaal af te leiden. De moeder van deze kinderen lacht in haar vuistje. Ze moeten gewoon naar het veilige Armenië terug. Daarnaast moeten illegalen en andere gelukszoekers ook weggestuurd worden uit Nederland.

Montesquieue | 09-09-18 | 01:12

het is volgens mij Molenbeek. Molenwijk is gewoon in Amsterdam Noord...

mrmartin666 | 09-09-18 | 00:54 | 1

Molenbeek en Molenwijk zijn 2 verschillende plaatsen ,ik woon daar vlakbij dus kan het weten.

Geevee | 09-09-18 | 02:32

Hoe is Nederland over 5 jaar?

Een land met 19 miljoen inwoners met grote woningnood en veel mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.
Een land waar mensen uit Afrika, moslimlanden en andere ''verre'' landen naar toe komen... in de wetenschap dat ze gratis opvang en verblijf krijgen in een AZC.
Onder de noemer ''vluchteling'' krijg je gratis een ingerichte woning, met zorg plus een langdurige bijstandsuitkering.

Aan de andere kant zie je over 5 jaar - dat rijke en werkende Nederlanders dit land massaal willen ontvluchten... vanwege de schaarste en onbetaalbare woningen, de hoge belastingdruk, de dichtgeslibde wegen en de vele maatschappelijke spanningen.

Waar Polen en Oost-Europa geen opvang en huisvesting van asielzoekers doen - waar Zweden en Denemarken inmiddels strenger zijn geworden en een limiet en stop hebben ingevoerd... gaat de Nederlandse overheid en de gemeenten gewoon door met dit onbetaalbaar geworden migratiesysteem.
Er is niet één land in de wereld die dit lang kan volhouden - ook wij niet.

Den Haag en de Kamerleden vinden van zichzelf dat ze sociaal zijn... hoe is NL over 5 jaar?
Deze vragen mogen bij Pauw en de NPO niet gesteld worden - maar het zijn wel de eerlijke feiten... onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 00:37 | 3

We hebben de laatste 2 jaar een stad ter grootte van haarlem qua inwoners (140.000) binnengehaalt, die gaan zich nu vermenigvulden, courtesy van de belastingbetaler, dus over 10-15 jaar hebben we zo'n extra 600-700.000 pubers van vreemde origine die de straten gaan verrijken, plus 4 generaties diversiteit ervoor die zich ook weer in grote getalen gaan voortplanten, dus maak er maar snel 20 miljoen van. Misschien moeten er nu echt nieuwe steden uit de grond gestampt worden. Er kan op een gegeven moment ook nog zo maar een arabische tekst op de mooie nederlandse vlag komen te staan zodat we ieder geval blijven deugen!

mortgage_freeman | 09-09-18 | 01:37

Goed punt. Nederland zit echt aan zijn max. 10 jaar rust zou goed zijn. Dus even geen nieuwe import. Er zullen ook steeds minder banen zijn, maar dat lost dan weer de dichtgeslibde wegen op.

ogeon | 09-09-18 | 08:56

Jemig, jongens, jullie weten wel goed mijn zondagochtend te verzieken...
Want ik zie het ook steeds somberder in.

EEnzame SchizofrEEN | 09-09-18 | 09:00

Luisteren is moeilijk. Er zijn (te) veel meningen. Wat is waar, denk ik al sinds de maanlandingen van de Apollo en de moord op Fortuijn. Telkens als ik luister naar Armeense volksmuziek denk ik: wie wil daar nu niet wonen? In de Tweede Wereldoorlog was het op het platteland toch ook relatief goed toeven. Zelfvoorzienendheid is sowieso de toekomst, en lekker biologisch bovendien. Win-win. Wat een zootje eigenlijk ook.

mozaard | 09-09-18 | 00:36 | 1

... en luister naar deze (min of meer) Armeense pareltjes: youtu.be/DjttVOL6yEQ

mozaard | 09-09-18 | 01:20

Weer een overwinning voor extreem links. De cases van de zielige kindertjes Howick en Lili zoveel aandacht geven en eindeloos blijven drammen heeft ertoe geleid dat ze mogen blijven. Niet voor niets is deze casus uitgekozen en in scène gezet door de duistere linkse ‘weg met ons’ bende. De ‘like’ factor was hier hoog ... en met deze cases is weer een presedent geschapen voor allerlei veel obscurer volk.
En zo gaat het maar door ... steeds maar weer ...

De_Zot | 09-09-18 | 00:21

En verder ben ik van mening dat de invasie in Irak en het afzetten van Sadam Hussein de grootste overwinning van de menselijkheid was sinds de inval in Duitsland in 1944. Onder welk voorwendsel dan ook. Het was alleen tien jaar te laat. Bush Sr. had het in ‘91 al moeten doen, maar ja... zover ging het VN mandaat toen helaas niet. En de maffiastaat Saoedi-Arabië wilde het niet.
Het enige onvergeeflijke was de totale afwezigheid van een plan voor Irak na Sadam en een duidelijke exit-strategie van de Amerikaanse troepen. Dat heeft helaas voor nog veel meer ellende gezorgd.

Stormageddon | 09-09-18 | 00:12 | 6

@Storma
D'r is in ieder geval een premier die er genoeg van heeft van dat Chinees gekloot. De premier van Maleisie heeft een miljarden project voor een "groene stad" (gedachte was 200.000+ stad op enkele kunstmatige eilanden voor de kust van Singapore) gestopt in zijn land omdat de huizen alleen werden gekocht door Chinezen en daar heeft hij geen zin in. Die vent zit niet te wachten op economische kolonisatie vanuit China. Effe de plug uit dat miljarden projekt getrokken. Die vent is inmiddels 93 en het interesseert hem gaan zak wat de rest van de wereld van hem denkt. 1 ding weet ik wel, Hij heeft een hekel aan Chinezen. Ghehehe. En duizenden Chinezen hebben al appartementen daar gekocht met investerings gedachten want ze gaan daar zelf niet wonen.

Basil Fawlty | 09-09-18 | 01:39

@Basil Fawlty | 09-09-18 | 01:39
Interessant. Ik kende het verhaal niet, maar wel een voorbeeld dat er ook grenzen zijn aan de Chinese variant van kolonialisme (wat wel een heel interessante variant is, maar ook niet geheel vrij van bezwaren).

Stormageddon | 09-09-18 | 01:58

Zonder de Chinezen zal Malaysia in 1 groot shithol veranderen, zeker met z’n mooi geloof dat steeds extremer naar boven komt.

allesofniks | 09-09-18 | 02:00
▼ 3 antwoorden verborgen

En dan nu na de wijze lessen van dit Lili en Howick, wordt het hoog tijd om paal en perk te stellen aan allerlei procedures. Gewoon maximaal 3 procedures = 1 zaak, 1x beroep en 1x hoger beroep. Eindoordeel maximaal 2 jaar na het indienen van de aanvraag. Lukt dat niet, jammer dan, dan wordt de zaak afgewezen. Punt.
En bij afwijzen niks gedogen, bed/bad/brood etc, nee, in een afgesloten inrichting brengen en vandaar uit fluks terug naar 'die heimat', waar die dan ook weze moge. Dat is de enige methode.

LaatmaarLu? | 09-09-18 | 00:07 | 5

Prima, doe maar.

Eric Newby | 09-09-18 | 00:14

Berbaar | 09-09-18 | 00:14
Zorgen dat je de grondwet boven dat van het EHRM plaatst en je bent klaar.

Shezmu | 09-09-18 | 00:25

Die mogelijkheid van het Europese Hof kan prima vanuit de eigen Heimat. Daarvoor hoef je heus niet in Nederland te gaan zitten wachten.

EEnzame SchizofrEEN | 09-09-18 | 09:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Hierbij het advies aan Armeense moeders... om met uw jonge kinderen naar NL te komen.
U krijgt krijgt opvang en verblijf in een AZC... met iedere dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld. Onder de noemer ''vluchteling'' krijgt u een ingerichte woning, extra aandacht, extra zorg plus een bijstandsuitkering. Moeder krijgt kinderbijslag en de kinderen mogen hier naar school.

Mocht later beslist worden dat je niet mag blijven... dan moet je gewoon in NL blijven en in beroep gaan - intussen gaan de uitkering, zorg en kinderbijslag gewoon door, de kinderen mogen naar school blijven gaan.
De linkse publieke opinie zorgen samen met Pauw en de NPO dat je uiteindelijk
toch in NL mag blijven.
Hierbij geven wij u het advies naar NL te komen.... is getekend ''de linkse kerk'' in Nederland.

sociaal_econoom | 09-09-18 | 00:05 | 1

zo is het .

piccalili | 09-09-18 | 15:29

Tip voor alle Migranten dames,
Laat u zodra u in Nederland komt z.s.m. bezwangeren, en leer de kids Nederlands, daarna procederen tot de laatste snik "kost u niks staat betaald" en u heeft toch tijd zat.
Succes gegarandeerd... zie dit voorbeeld en voor de heren kraak panden tot u de papieren heeft....

Rene046 | 08-09-18 | 23:59

Het ergste is dat je iemand pas beloont met je discretionaire bevoegdheid nadat ie zn kinderen laat onderduiken en jezelf voor knettergek verklaart en aanbiedt, je kinderen op een armeens internaat te zetten. Had het dan eerder gedaan.

zazkia | 08-09-18 | 23:52

Okidoki.
Ik ga nu wat typen wat uit m'n hart komt,

Ik was 9 en mijn vader kreeg een baan in Friesland.
Geboren in NH vond ik het kut om te verhuizen.
Kwam op een Friese school terecht en kreeg 1 uur in de week Friese les.
En wie moest iedere keer voorlezen in het Fries? Ik.
En iedereen lachen.
Kortom een persoonlijk drama voor mij.
Maar..... heb er geen last meer van.
Als je jong bent kun je veel hebben.
Die twee hadden best uitgezet kunnen worden, maar ben blij dat ze mogen blijven.

HoerieHarry | 08-09-18 | 23:29 | 16

Is al goed pik.
Sorry als u zich beledigd voelt.

RickyLaRue | 09-09-18 | 01:44

Nepper

RickyLaRue | 09-09-18 | 02:17

OK, Ricky

HoerieHarry | 09-09-18 | 02:45
▼ 13 antwoorden verborgen

Te extreem? Goede vraag. Ik was in mijn jeugd D666 stemmer en later toen ik mijn HBO ICT opleiding had afgerond en leuk ging werken met lease bak, laptop ++ ging ik enthousiast VVD NSB stemmen. Na twee burnouts is het klaar met die zooi in Den Haag. Wat heb ik een pleuris hekel aan die zogenaamde volksverlakkers gekregen. Mogen wat mij betreft afzinken op een windmolenpark op de Noordzee. Stelletje halzen. *Zum Kotzen*

Rest In Privacy | 08-09-18 | 23:28 | 3

Ach gossie, U bent niet bestand tegen het echte leven en nu heeft die "zooi in Den Haag" het gedaan?
Typisch.

Berbaar | 08-09-18 | 23:39

Kijk uit met je antwoord Matwetwe, je hebt het tegen de eigenaar van GS, heb ik net om 23.36 gelezen

skoftig | 08-09-18 | 23:53

Rechts mag hard werken zodat nuttelozen kunnen profiteren is een links mantra.
Afzinken kan Geert of FvD wel doen voor je.

28 | 09-09-18 | 00:35

Die kinderen hadden gewoon naar Armenie gemoeten. Het linkse tuig heeft weer bewezen die langdurig dwarsliggen loont. Dit geeft weer hoop aan andere ogenschijnlijk hopeloze gevallen. Maar........ je kunt deze kinderen niet uitzenden wanneer je voor andere uitgeprocedeerde gevallen die het verrotten om weg te gaan bed bad en brood aanbied. Deze veelal waardeloze kerels kunnen na tien jaar mog geen woord Nederlands.
Wat kan in hemelsnaam de reden zijn om de leider van We are here alsnog een verblijfsvergunning te verlenen. Waarvoor kreeg hij dit kadeautje. Linkse vriendjes????

metdedag | 08-09-18 | 23:28
-weggejorist en opgerot-
bozeboep | 08-09-18 | 23:24 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
boterhamtevredenheid | 08-09-18 | 23:08 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Het is al laat op de avond, dus het kan zijn dat ik het allemaal niet meer helder zien. Maar in het eerdere item van vandaag (over het feit dat ze toch mogen blijven) staat echt: "Als kinderen die hun hele leven in Nederland wonen naar Armenië worden gestuurd, moet je bijvoorbeeld helemaal niet hard zijn." Daarin wordt kritiek geleverd op de hardvochtige houding van de minister-president.
Nu wordt het besluit met bovenstaand artikel toch weer in een negatief daglicht gesteld. Is GS nu wel of niet blij voor de kinderen?

Mannes | 08-09-18 | 23:05 | 4

GS is niet één persoon.

Lupuslupus | 08-09-18 | 23:11
-weggejorist-
druipsmurf | 08-09-18 | 23:35

De auteurs hier mogen zeggen wat ze willen, net als wij, en je hoeft het er niet mee eens te zijn, 't is hier geen Joop.

Zwizalletju | 08-09-18 | 23:50
▼ 1 antwoord verborgen

De kinderen blij en nu dan maar weer gezinshereniging met de moeder.
Er zullen meer van deze gevallen zijn.
Er komen steeds meer kinderen binnen worden gewoon op het vliegtuig gezet.
Het staat al meer beschreven hoe komen we aan zo,n wetgeving.
Dat is een erfenis van het verleden.
En nu maar de wetgeving aanpassen dat zal wel weer tijden duren.
De burgers een poot uitdraaien gaat veel sneller.
Volgens de televaag zijn het de cda en de cu die de beslissing tegengehouden hebben.
Ze hebben de naastenliefde hoog in het vaandel vele kerken worden al als moskee gebruikt.
Het is toch wat het hele land in rep en roer over een paar kinderen die naar hun moeder moeten gezinshereniging in een naar ik begrepen heb een beschaafd land.

soledad | 08-09-18 | 23:04 | 7

Shezmu | 08-09-18 | 23:52
Doen Nederlanders toch niet. Ik lees hier regelmatig straks zijn we in de minderheid en daar maak ik me ook zorgen om. Bij 25% van die mafkezen zijn we al de lul. Dus dit lijkt me mooi tegenwicht. Lijkt me heerlijk om 30000 Polen midden in Amsterdam west te plaatsen die zijn minder passief dan wij.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 23:57

Sevenn | 08-09-18 | 23:57
Ken er zelf gelukkig meer dan genoeg die het dan wel proberen of op zijn minst willen, gaat financieel gezien voor sommigen van hen echter lastig.
Tegels die men hier plaatst mag je meewegen maar moet je zeker niet als representatief voor de samenleving zien . Datzelfde klaagvolk hier maakt zich liever druk om overbetaalde voetbalteams en denkt dat met wat gekanker hier en daar zij ook een nuttige bijdrage leveren aan het groter goed.

Zou zelf een komst van Polen ook geen probleem vinden maar je weet net zo goed als ik dat zij ook geen binding met ons land hebben net als ieder ander volk wat hier binnen komt. Polen leveren over het algemeen wel een bijdrage en parasiteren niet zoals anderen dat doen. En hebben betere normen en waarden dan het volk uit een achtergebleven zandbak met bijbehorende walgelijke ideologieën, dat dan weer wel.

Shezmu | 09-09-18 | 00:11

Shezmu | 09-09-18 | 00:11
We verschillen niet veel van mening denk ik. En kinderen zijn deels onbetaalbaar geworden door al die dromers in Den Haag.

Wat mij alleen wel opvalt hier in de buurt zit een kroeg waar veel Oostblokkers komen. En van degene die hier permanent wonen gewoon in een woning, is meestal het argument dat ze het voor de kinderen doen, en die besteden er juist veel aandacht aan om die kinderen laat ik zeggen Nederlander te laten worden:
Nederlandse vriendjes zijn welkom, schoolreisje is belangrijk, meteen op de lokale voetbalclub..

Rest In Privacy | 09-09-18 | 00:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom bestaat die geldverslindende assielindustrie eigenlijk nog steeds. Het kost wel een miljoen om een zgn vluchteling effectief uit te zetten. Laat iedereen gewoon in en uit het land lopen zoals nu al de praktijk is.

watazooi | 08-09-18 | 23:03

Dat Han ten Broeke opeens wegmoest om een #Metoo dingetje van vijf jaar eerder vond iedereen vreemd. Nu is het duidelijk, in de wandelgangen was al bekend dat er een explosief gevalletje zat aan te komen bij Pechtold. En precies daarna mogen Lili en Howick blijven. Dat nieuws oversneeuwt de vuile was van Anne Loks in Privé, en maandag gaat men weer aan de orde van de dag en is alles weer vergeten.

Twee Jeetjes | 08-09-18 | 23:02 | 2

Dát, én de foto op twitter van Rutte en de Jonge gisteravond die zorgeloos feest vierden op het concert van Anouk. De aandacht moest dus overduidelijk een andere kant op. Politieke missie geslaagd!

demaup | 08-09-18 | 23:19

@demaup | 08-09-18 | 23:19
Inderdaad, doorzichtig spul.

Watching the Wheels | 08-09-18 | 23:35

Dit zijn migranten die werkelijk wat kunnen betekenen voor het vergrijzingsvraagstuk. Geen hoofddoekjes, baarden en tribale gedachten.
Gewoon Nederlandse kinderen, die ook gewoon lekker gaan studeren of werken , bier drinken, en een keertje lekker van bil zonder eerwraak gevolgen.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:55 | 7

Dan kunnen ze lekker in een mooi en veilig thuisland gaan wonden, hun opleiding daar afmaken en als ze volwassen zijn een werkvergunning in Nederland aanvragen. En als ze dan hier iets bij te dragen hebben, krijgenze die. Zoniet, dan kunnen ze vast met al hun talenkennis een mooie baan in hun thuisland vinden. In de toeristenindustrie bijvoorbeeld.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 08:00
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 09-09-18 | 09:18

SnartBlirdetRagnarok | 09-09-18 | 09:18
Zoek jij maar eens het Armeense alfabet op.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 11:28
▼ 4 antwoorden verborgen

@Feynman, goed verhaal als altijd. Als ik eraan mag toevoegen. Sinds de Tweede Wereldoorlog teerde Suriname op de bauxietindustrie. Dat gaf variërend door de tijd om en bij 92% deviezeninkomsten en 70% belastinginkomsten. De industrie werd gedaan door Suralco, een joint venture tussen Suriname en Alcoa. In 2014 besluit Alcoa de stekker eruit te trekken en Suralco te sluiten vanwege daling van de wereldmarktprijzen voor aluminium. Tot nu praten ze in het Surinaamse parlement over deze sluiting.

Daarmee vallen die deviezen- en belastinginkomsten weg. De regering kan de salarissen van de ambtenaren, leraren, ziekenhuispersoneel en zo, nog maar gebrekkig betalen. De opeenvolgende regeringen hebben nagelaten andere bronnen van inkomsten voor Suriname te ontwikkelen met landbouw, bosbouw, veeteelt en visserij. Een grote veeboer kan niet exporteren vanwege het ontbreken van een veterinaire dienst in het land die de kwaliteitscontrole kan leveren die Europa eist voor import. Er is in die sectoren maar een marginale export behalve dat ze China nou roofbouw laten plegen op de bossen in Suriname. Suriname was een dienstverlenend land, er was veel werk voor ambtenaren.

Lokale ondernemingen zijn in de goudindustrie gegaan. Daarvoor was van 1903 tot 1913 een 183 km lange spoorlijn naar het binnenland aangelegd maar nooit gebruikt (inmiddels onder water in het stuwmeer) omdat de goudopbrengsten tegenvielen. Hoe vreemd dat Suriname nu dus wel een goudindustrie kan ontwikkelen. Maar het is niet genoeg, men komt nog die 30% tekort die u in uw verhaal noemt.

Dat het nu met Suriname slecht gaat komt dus door het sluiten van de bauxietindustrie waar een reeks van regeringen geen rekening mee heeft gehouden. Dat ligt niet aan Bouterse. Het is hem, naast zijn drugshandel, gelukt zelfs een staatsoliebedrijf op te richten dat tot nu toe succesvol draait. Hij kon twee keer gekozen worden tot president omdat hij jonge mensen met een in Suriname genoten mbo en hbo opleiding ook een baan in Suriname kon geven in die opleiding. Die konden dan een huis kopen en jonge gezinnen starten en stemden daarom op Bouterse. Dat konden de voorgaande regeringen niet.

Het failed state gedeelte van Blok gaat over de etnische groepen in het land die er al waren voor de tijd van Bouterse. Die mensen leven wel vreedzaam met elkaar, maar er is geen vermenging, geen dissolve, die groepen blijven als in en verzuiling naast elkaar leven. Er is geen samenwerking tussen die groepen om het land op te bouwen. Chinezen doen de detailhandel, negers de industrie, en dienstverlening, hindoestanen de landbouw, handel en dienstverlening, de javanen de landbouw, de europeanen die na de Tweede Wereldoorlog nog de dienst uitmaakten hebben het land allang verlaten. De oorspronkelijke bewoners, de indianen, bestaan nog wel in het binnenland maar spelen geen rol in de stad. Daar zijn ze zelden aanwezig.

Het is waar dat Suriname een failed state is, maar dat komt niet nu door Bouterse, maar dat is de laatste 200 jaar al zo. In 1930 doet Colijn nog een smeekbede in de Tweede Kamer of iemand niet een oplossing weet voor het noodlijdend Suriname. Die oplossing kwam in 1948 met het Welvaartsfonds, met Marshallhulp kreeg Suriname toen een economische boostup van jewelste om het land naar zelfstandigheid te leiden. Precies 25 jaar later roept Den Uyl dat ze dat dan bereikt hebben en onafhankelijk kunnen worden. Op dat moment was Suriname nog de enige kolonie op het vaste land van Zuid-Amerika. Nederland wilde ervan af. Prem Radakishun vervloekt en verwenst Pronk en Den Uyl in een radiouitzending dit jaar dat ze Suriname hebben geabandoneerd. Dat is wat er aan de hand is.

New York is groot geworden omdat de protestants christelijke kaukasische mens daar naar toe verhuisde. Die kaukasische mens is niet geschikt om in het tropische Suriname dezelfde arbeid te verrichten. Dat worden dan mensen uit Afrika, India en Java. Deze mensen kunnen de prestaties van de protestants christelijke kaukasische mens niet evenaren. Dat is de reden waarom Suriname een failed state is, het zit al voor Bouterse niet goed, en zo achter loopt vergeleken New York waar het in 1672 mee werd geruild. In dat vredesverdrag van Breda dacht men dat Suriname een eiland was net als Aruba, Bonaire en Curaçao. Suriname moet lijden van het mercantilisme, ze leverden eeuwenlang slechts de grondstoffen (b.v. cacaonoten) en in Europa werden de eindfabrikaten en grote winsten gemaakt (b.v. chocoladerepen). Na de onafhankelijkheid weet Amerika zich aan het mercantilisme te ontworstelen door zelf ook eindfabrikaten te maken voor de export. Daardoor zijn ze nu zo groot en is Suriname klein gebleven.

Ikbeneenzelfbouwer | 08-09-18 | 22:50 | 9

@Ikbeneenzelfbouwer
Interessante bijdrage. Dank.

druipsmurf | 09-09-18 | 00:03

echte interessante achtergrondinfo bedankt. ik meen wel eens gelezen te hebben dat Alcoa en Paramaribo nog niet met mekaar uitgepraat zijn, we shall see.

mortgage_freeman | 09-09-18 | 01:21

Inbeneenzelfbpuwer: interessant betoog over SU. Dhr. van Alen kan inderdaad geen vlees exporteren wegens gebrek aan veterinaire dienst. Het is de enorme corruptie in SU die het land de das omdoet. Elke investeerder vlugt weg want krijgt niet eens antwoord op hele normale vragen inzake de voorgenomen investering. Het land wordt letterlijk leeggeroofd,met goedvinden van de overheid,door Amerikanen,Chinezen en Indiërs.
Over 10 jaar wappert er in SU de Chinese vlag.
De blanken hebben in SU geen schijn van kans,want blank. Door de tomeloze corruptie strandt ieder goed bedoelt investeringsproject.
SU is inderdaad helaas een failed state waar goede ondenemers als bijvoorbeeld van Alen geen poot aan de trapper krijgen.Het bijna volledig van importen afhankelijke land ( 4 x NL met 500K inwoners) probeert links en rechts geld te lenen,maar produceren voor de export om deviezen binnen te krijgen,dat komt niet bij de regering op. Kortom Blok heeft het grootste gelijk van de wereld.

Eendragtmaaktmagt | 09-09-18 | 05:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Gezellig daar in Armenie. armenia.travel/en Een van de headlines "One of the safest countries to travel in 2018." Ben er nog nooit geweest maar kijk: www.tripadvisor.com/Attractions-g2939... Ziet er prima uit. Echter het schijnt volgens de asielindustrie, links Nederland en veel van de MSM beestachtig onmenselijk te zijn daar.
Waarschijnlijk mis ik iets of.......

Basil Fawlty | 08-09-18 | 22:50 | 4

Maar beestachtig onmenselijk? Ik waag dat te betwijfelen en idd tov Nederland zijn waarschijnlijk 100+ andere landen karig vandaar dat madamme hier op onze kosten op de bak wilde hangen anders was ze wel naar de Centraal Afrikaanse Republiek gegaan om maar een zijstraat te noemen.

Basil Fawlty | 08-09-18 | 23:13

Het is inderdaad superveilig in Armenië. Als je er heen gaat, dan is www.armeniereizen.nl een zéér goede keuze, geleid door een Nederlander die een groot deel van het jaar in Armenië woont en alles af weet van Armenië en Georgië.

Wladimir 1928 | 09-09-18 | 00:04

@Wladimir
Mooie uitspraak: " Uw Nederlandse reisleider woont al 20 jaar in Armenie en spreekt ook Armeens." Ja dat mag ik toch hopen dat die Armeens spreekt. Hahahaha.

Aan de andere kant in Nederland zijn er genoeg Mocro of Turkse hoofddoek moekes die na 50 jaar hier geen woord Nederlands spreken helaas. Maar hey! Alles voor de multi culti samenleving.
Sarcasme mode off//

Basil Fawlty | 09-09-18 | 00:14
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een gezeur hier allemaal, ja hoor Christenen zetten we uit, en hoofddoekjes laten we binnen. Laat die kinderen lekker blijven, ze hebben jaren lang de staat geld gekost aan onderwijs. Geef ze een kans om dat terug te verdienen.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:49

Off-topic maar toch ook weer niet: Al eens geprobeerd om een jaar geen nieuws tot je te nemen? Mij is het nog niet gelukt. Maar hoe voelt het dat de media, en of dat nou Telegraaf, VK, NPO of GS is maakt niet uit, bepaalt dat jij kwaad, gefrustreerd, deugend etc. moet voelen? Ik lees heel veel verontwaardiging in dit topic, en dat komt omdat diverse media hebben bepaalt dat het de hele week over deze 2 kinderen moet gaan. Bij een beetje aanslag komen er meer om. Doen het altijd wel goed kwa media-aandacht, die kinderen.

skoftig | 08-09-18 | 22:48 | 3

Well said!

Twee Jeetjes | 08-09-18 | 22:56

Terwijl wij hier bezig zijn is er weer iemand geliquideerd in Eindhoven.

Jan Dribbel | 08-09-18 | 23:06

Kan uw een maandje detoxen (zoals dat geloof ik heet) best aanraden, wel erg moeilijk om te doen. Dave Rubin van ''The Rubin report'' op youtube (kijkerstip) heeft het onlangs gedaan en was er ook erg over te spreken.

Shezmu | 08-09-18 | 23:16

Moeders is het land uitgeflikkert, maar gaat nu weer eens laten onderzoeken of ze hier terug zou kunnen komen. Bovendien is het van de zotte dan een staatssecretaris een uitspraak van een rechter gewoon naast zich neer kan leggen. Dit zouden ze gewoon moeten afschaffen per omgaande.

Ommezwaai | 08-09-18 | 22:47 | 1

Dan zou de rechterlijke macht het land besturen. Heb jij de laatste tijd hun acties een beetje gevolgd? gaat goed toch?

Ongeblustekalk | 08-09-18 | 22:51

Hey, weer een wereldreisje. Van NL naar Armenië, Suriname, de VS, Irak en weer terug. Het reisdoel is dan wel onduidelijk, maar je ziet wel veel!

Ggroengras | 08-09-18 | 22:44

Dat dode jongetje op het strand. Kan iemand even nagaan welke politiek beslissingen er in die dagen doorheen zijn gejaagd?

skoftig | 08-09-18 | 22:42 | 2

Dat dode jongetje hoe triest ook was de schuld van zijn hebzuchtige vader. Had niets met vluchteling te maken. Het dode jongetje was voor de linkse politiek een geschenk zodat nog even snel een aantal beslissingen konden worden genomen
Het dode jongetje een boost voor de asielindustrie
Een dode dolfijn vol plastic ergens in Azie en de rietjes kunnen worden verboden
Een warme zomer ..... enzovoorts
Links vaart er wel bij

metdedag | 08-09-18 | 23:46

Dat dode jongetje was daar neergelegd. Is begraven in zijn thuisland, in bijzijn van al zijn gevluchte familieleden en kennissen, die daar even heen waren gevlogen om de begrafenis bij te wonen. terwijl ze allemaal gevlucht waren omdat ze in dat land vermoord zouden worden als ze alleen maar op het vliegveld waren. Het is een grof schandaal hoe over de rug van zo'n helaas overleden kind gewetenloze lieden hun winst binnenslepen.

Rest In Privacy | 09-09-18 | 08:05

Hoofdpijn asielproblematiek uitgeleiding bananenrepubliek!

De Briemusketier | 08-09-18 | 22:40

Een ongelooflijk opgeklopt emo-jankverhaal boordevol vals sentiment; opgevoerd door lieden die willen laten zien dat ze 'deugen'.
Er gaan heel veel kinderen naar een buitenland waarvan ze de taal niet spreken; maar kinderen leren heel snel. Bovendien zouden deze kinderen naar hun moeder gaan.
En al die heisa is waarschijnlijk kwalijker geweest dan wanneer de kinderen zonder veel ophef naar hun moeder waren gegaan. Want nu gingen de kinderen meedoen met al verontwaardigde volwassenen.
Intussen is het natuurlijk wel heel scheef dat men daadkrachtig wordt als het deze kinderen betreft, maar dat men het volledig laat afwetenals de echte illegalen uit het land gezet moeten worden.. Groepen als 'we are here' moeten met dezelfde daadkracht worden uitgezet.
En dat beeld, daar had de focus op moeten liggen: daadkrachtig als het om kinderen gaat, maar lafhartig als het om illegalen gaat.

marjen | 08-09-18 | 22:37

Het gerucht gaat dat moeder zichzelf wat wilde aandoen als die twee zouden worden uitgezet.
Naast oorlog, homofilie, gezinshereniging en andere drogredenen, hebben we er weer eentje bij....

Ommezwaai | 08-09-18 | 22:36 | 3

Kleding aandoen? Schijnt dat dat een luxe is in Armenië

Kaas de Vies | 08-09-18 | 22:37

Kaas de Vies | 08-09-18 | 22:37
Geen idee Kaas... Ik kom daar niet vaak.

Ommezwaai | 08-09-18 | 22:40

Kaas de Vies | 08-09-18 | 22:37
Fijn dat je weer zo vaak in de panelen bent, die humor van jou werd nogal gemist.

Ongeblustekalk | 08-09-18 | 22:45

Twee lieve, leuke kinderen die goed hun best doen op school en goed geïntegreerd zijn, twee pareltjes die van harte welkom zijn in Nederland.
Dat kan ik van veel mensen die hier geboren en getogen zijn bepaald niet zeggen.
Een mooi einde van deze langdurende soap.
Jammer dat hun moeder geestelijk in de war is.

KeesRoeiboot | 08-09-18 | 22:35 | 3

Zo is het.
Verder is het vreemd dat de kinderen hier wel grootouders hebben die voor ze zorgden.

Jan Dribbel | 08-09-18 | 22:47
-weggejorist-
boterhamtevredenheid | 08-09-18 | 23:10

Ken je ze persoonlijk? Hoe weet jij zo zeker dat het leuke en lieve kindertjes zijn? Dat ze goed geïntegreerd zijn? En dat ze hun best doen op school? Hoe weet je dat? Hoe kun je beweren dat het pareltjes zijn?

Misschien heeft Howick wel pedofiele neigingen en heeft Lily sympathie voor Hamas. Hoezo “een mooi einde”? Die kids beginnen pas. Wie weet wat er uitkomt. Van Michael Panhuis, Willem Holleeder en Mark Rutte werd vast ook ooit gezegd dat ze zo lief en leuk waren. En zo goed hun best deden op school.

Wat is dat voor sentimentele troep? Ik heb ooit een klaslokaal gedeeld met een kleuterverkrachter. Wist toentertijd niemand iets van. Was een ijverige leerling en schijnbaar best leuk en lief, want er waren heel veel meisjes verliefd op hem. Maar ja... hij hield van veel jongere meisjes.

Stormageddon | 09-09-18 | 04:35

Ben het eens met Feynman. Handhaven is in Nederland een ondergeschoven kindje.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:35

Fantastische politieke kwaliteit van Rutte e.a.: de mensen, en vooral inclusief GS reaguurders, aan het lijntje houden met 2 kinderen, die, als ze niet uit een slachtoffercultuur komen (weet ik niet) niets eens wat gaan kosten in de toekomst, en er ondertussen miljardenbeslissingen doordrukken.

skoftig | 08-09-18 | 22:31 | 2

Dat dus.

Mark_D_NL | 08-09-18 | 22:33

Nee inderdaad, die gaan niks kosten; 't is VMBO min niveau, dus met een beetje geluk kunnen we die nog als parkeerwachter (pardon BOA) inzetten... oh nee, tegen de tijd dat deze luitjes "afgestudeerd" zijn rijdt de zelfrijdende scan-auto zelf de blokjes om.
En in de zorg of het onderwijs zie ik opvallend weinig Armeniërs, dus dat geeft weinig hoop voor de toekomst....

libertat | 08-09-18 | 22:38

"Toch werd de mogelijke uitzetting van Howick en Lili gepresenteerd alsof ze richting een actief oorlogsgebied moesten". Hier ben ik gestopt met lezen. Fabulerende Feyman. Wie beweerde dat? Niemand. Ze gingen naar een voor hen onbekend land.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:28 | 3

De verre landen zijn oorlogslanden veiligheidsraadvergaderingslanden, toeristenstranden, hoe ver moet je gaan? Vluchten kan niet meer.

De Briemusketier | 08-09-18 | 22:32

Het uitzetten van de kinderen werd in de media als een onmenselijke handeling afgeschilderd.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:36

Zoals gebruikelijk hebben de linkse media (dus bijna allemaal) dit weer aangegrepen om de eigen ideologie te onderstrepen, en om aan te tonen dat niet-linkse mensen niet deugen. Denk aan de foto met traantjes van Mauro. Allemaal zogenaamde goedheid. Ik word kotsmisselijk van die streken.

Jahowiseffe | 08-09-18 | 23:46

What's next? Michael panhuis krijgt clementie en excuses dat de politie naar tegen hem heeft gedaan..... Blijf vooral kiezen voor de gevestigde orde!

ff serieus nu! | 08-09-18 | 22:27

En waarom zou GS en haar reaguurders niet een weekje mogen deugen? Weet je meteen hoe dat voelt: een mening hebben en houders van een afwijkende mening als minderwaardige mensen beschouwen.
Zo, nu weer mocros bashen.

skoftig | 08-09-18 | 22:26 | 2

Meer dan de helft was het niet met de redactie van GS eens. En dat houders van een afwijkende mening als minderwaardige mensen beschouwd worden is in de reacties op die 2 artikelen volkomen duidelijk geworden. Zelfs de godwins waren niet van de lucht. Dus net even anders dan u bedoelt met 'deugen'.

Lupuslupus | 08-09-18 | 23:16

Nee, dit is precies wat "deugen" tegenwoordig betekent, dan mag je iemand voor nazi uitmaken, want dan sta je namelijk lekker deugend aan de goede kant, en heb je toch maar mooi een herhaling van WOII voorkomen.

skoftig | 08-09-18 | 23:47

En vanaf nu lekker iedere zomer op vakantie naar mama in Armenie.

Rob3997 | 08-09-18 | 22:25

Dan doet de regering een keer wat de meeste burgers willen, is het weer niet goed. Stelletje regeltjes neukers. Neuken zeker alleen met een missionaris.

Ongeblustekalk | 08-09-18 | 22:24 | 4

De Briemusketier | 08-09-18 | 22:36
Als jij wat ouder en hopelijk volwassener wordt, zal je leren dat er in het leven een verschil bestaat tussen onderwerpen waar jij beslissingen over gaat nemen. Niet dat het me een fuck uitmaakt wat jij doet of laat, maar het is nou eenmaal zo.

Ongeblustekalk | 08-09-18 | 22:41

Wat de meeste burgers willen. Opgeklopte shit is het. Betwijfel zelfs of die Willie en Woppel wel bestaan.

Mark_D_NL | 08-09-18 | 22:45

Ondertussen is dit land afgegleden naar een toestand van permanente hysterie en strompelen we van incident naar incident onder het luid aanheffen van een ach en wee dat het een aard heeft. Menig oud-testamentische woestijnhemeau zou er een puntje aan kunnen zuigen.

De Briemusketier | 08-09-18 | 23:01
▼ 1 antwoord verborgen

Sterk begin dat Armenia eigenlijk een vakantieland is, maar je had geen bokkesprongetje via Blok over de grote plas naar Suriname. Gaat zwaar ten koste aan de consistentheid van je betoog. Wat heb je gerookt ?

suscrofa | 08-09-18 | 22:22

FC Emotie - FC Ratio 1-0.

De Briemusketier | 08-09-18 | 22:21

Christelijke Armeense kinderen die geen Armeens spreken en die nog nooit in Armenië zijn geweest, en die door toedoen van de zieligheidsindustrie al 10 jaar te maken hebben met bureaucratische procedures moeten gewoon hier kunnen blijven.
Laten ze liever dat vele islamitische tuig eruit trappen dat op valse gronden een verblijfsstatus heeft gekregen.

Nelis SplitBloes | 08-09-18 | 22:21 | 2

Ik ben ook voor een toelatingsbeleid op grond van culturele achtergond, en ben blij dat ik anoniem ben, want zal als erger dan Hitler worden verklaard.

skoftig | 08-09-18 | 22:28

Kan dat gelul over geen Armeens spreken eindelijk een keer stoppen......... moederlief spreek nauwelijks Nederlands, als de kinderen geen Armeens zouden spreken dan hebben ze 10 jaar niet gecommuniceerd met hun moeder.

Dat gelooft geen hond, oneigenlijk argument dus....... voor de rest gaat het mij niet om die kinderen maar om het onbegrijpelijke gedrag van de regering..... de draai die in 24 uur is gemaakt.

Voorts wordt het volgende geval al naar voren geschoven en dat zullen we de komende maanden weer gaan beleven...... draaiboek ligt tenslotte al klaar.

Het wordt tijd om nu voor eens en voor altijd de wetgeving duidelijk te maken, 1x in hoger beroep en uiteindelijk nog 1x Raad van State en dan is het blijven of zwaaien........ alles in 1 jaar af te ronden. Daarmee schep je duidelijkheid en wordt er geen misbruik meer gemaakt van kinderen, emoties en gevoelens.

Repareer nu eens die wet!

Fatwabuster | 08-09-18 | 22:35

Bovendien: System of a Down en Scars on Broadway.

141535979 | 08-09-18 | 22:19

Mooi land lijkt me! Heb het meteen toegevoegd aan mijn lijstje van potentiële emigratie-opties!

BaldEagle | 08-09-18 | 22:12

Mooi verhaal. Dankjewel!!

Heisessie | 08-09-18 | 22:11

Het zal me allemaal aan mijn bout hachelen.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 22:09

Ik snap het niet.
Kan iemand mij vertellen wat de functie van staatssecretaris inhoud en wat de bevoegdheid is ten opzichte van de minister onder wie deze secretaris functie hangt? En wat is de bevoegdheid van dezelfde minister hierin?

Of is de beslissing genomen door de staatssecretaris om de minister uit de wind te houden?

Ik snap het echt niet.

Is dit nog nieuws? | 08-09-18 | 22:09 | 1

Staatssecretaris heeft deze bevoegdheid. Portefeuilles worden verdeeld.

Kaas de Vies | 08-09-18 | 22:13

Ik snap alleen niet dat die moeder teruggehaald wordt i.h.k.v. gezinshereniging. De kinderen moeten toch een veilige plek hebben?

Papa Jones | 08-09-18 | 22:02 | 7

W_F | 08-09-18 | 22:07
Ze waren veilig in Armenië. Daarom ook zo besloten door de rechter.
En nu mogen ze ook nog eens in Nederland blijven. Ik denk dat het een welverdiende vakantie in Armenië gaat worden voor de kinderen. Zien ze hun moeder ook weer eens. En gezamenlijk weer terug om op de zak te teren van de belastingbetaler. Mooi land.

Wim Venijn | 08-09-18 | 22:12

@wim

Sorry ik blijf het herhalen, maar "Daarom ook zo besloten door de rechter. "
is "door een rechter, en door nog een rechter, en door nog een rechter,en door nog een rechter,en door nog een rechter,en door nog een rechter,en door nog een rechter,en door nog een rechter.

Is irritant om elke keer hetzelfde te horen in mijn tegels, maarja, schijnbaar loont herhaling heb ik geleerd in dit geval. Moet nog ff kijken hoe dat werkt, maar vroeger of later kopieer ik wel de succes formule van de asiel-industrie.

peterdh | 08-09-18 | 22:25

peterdh | 08-09-18 | 22:25
Helemaal gelijk. Jarenlang door 8 rechters. Kansloos vanaf het begin. Maar het loont blijkbaar.

Wim Venijn | 08-09-18 | 22:44
▼ 4 antwoorden verborgen

De leugen regeert aldus beatrix en zie daar de zoveelste tenenkrommende minachting naar de rechtstaat toe.
Die kinderen zijn mi niet weggelopen maar gewoon in huis gebleven om een ieder op de achterste poten te zetten.
Mission accomplished.
Op naar het volgende mauro enz enz ,,drama,,.
PS Moeder is binnen no time bekwaam on voor de kinderen te zorgen ,HIER IN NEDERLAND.
Heb kotsbeu van dit theater!

maasdonk | 08-09-18 | 21:58 | 2

Stel je voor dat twee keurige kindertjes, voorbeelden van integratie, hier mogen blijven... Dat moeten we toch niet willen hè...

Lood om oud ijzer | 08-09-18 | 22:08

8x is het verzoek door de rechtbanken afgewezen(!) tot aan de hoge Raad toe. Dat telt volgens u dus allemaal niet maar wel 2 zogenaamde "voorbeelden van integratie". U bent echt een modelburger.

Lupuslupus | 08-09-18 | 23:20

Hey zeurpieten, zullen we het nu weer ergens anders over hebben dan die verwende Lili en Howick?! Die kinderen, hoe zielig ook, komen ondertussen een beetje mijn strot uit met die overkill in de media.

BadPatNL | 08-09-18 | 21:56 | 3

Er staan nog andere onderwerpen in het stukje.

Ongeblustekalk | 08-09-18 | 22:08

Vervelend dat jij er zo veel last van hebt Pat...

Lood om oud ijzer | 08-09-18 | 22:09

@BadPat

Nee.

peterdh | 08-09-18 | 22:28

Het zijn kinderen. Kinderen. Stelletje hartelozen.

mrv | 08-09-18 | 21:55 | 18

@HoerieHarry | 08-09-18 | 22:36
Nee precies, we weten helemaal niks. Behalve dan elke rechter al tien jaar lang heeft gezegd dat ze niet kunnen blijven. Je kunt toch godverdomme echt niet beweren dat ee over 1 nacht ijs is gegaan. Dat ten eerste.
Ten tweede weten wij niet hoe vaak en in welke gevallen de staatsecretaris wél zijn discretionaire bevoegdheid heeft gebruikt. Gelukkig niet, want anders was er ook weinig discreets aan die bevoegdheid. Van één ex-stas weten we het wel. De “hardvochtige” Rita Verdonk heeft bijna 4000 gevallen laten blijven. Bijna allemaal zonder mediahype.
Dat staat me ook tegen in dit geval, de mediahype en alle BN-ers die in de talkshowsen op twitter over elkaar heen buitelen met geroeptoeter dat uitgerekend deze twee moeten blijven. Echt: What. The. Flying. Fuck.?
Trial by twitter? Willen we daar echt naar toe in dit land? Het open riool van ongeïnformeerde bullshit-meningen gaat bepalen wat wel en niet kan? Asjeblieft niet.

En dan de onzinargumenten van “geworteldheid”, “taal niet spreken”, “vriendjes”... doet het lekker op de emotie, maar wat vinden we dan van de kindertjes die uit een ander land hier naar toe komen? Zijn hun vriendjes ook kwijt, spreken de taal niet, geworteld in het thuisland... we hebben het over kinderen. Die zijn per definitie niet geworteld. Je bent geworteld als je bezit hebt, als je je eigen huis bezit, belasting betaalt, deel uitmaakt van de samenleving. Kinderen zijn zo flexibel als wat.

Ik had vroeger een klasgenootje die op zijn 12e met paps en mams ging emigreren naar Australië. Sprak geen woord Engels, wist nauwelijks waar Australië lag. 20 jaar later sprak hij nauwelijks nog Nederlands en was op zijn beurt geëmigreerd naar de VS op zijn 20e. Hoezo zijn kinderen geworteld? Zijn ze niet. Nooit. En tja, het zal heus lastig en moeilijk zijn, maar dat is verhuizen van Harlingen naar Geleen ook. Of van Tweede Exloërmond naar Capelle. Dat cultuurverschil is minstens zo groot voor een kind. Daar lullen we godverdomme nooit over. Dus bespaar me die bullshit.

Het enige argument dat een heel klein beetje hout snijdt zijn de toekomstmogelijkheden en opleidingskansen voor de kids. Die zullen in Armenië heus wat minder zijn (hoewel de Universiteit van Jerevan een hele behoorlijke reputatie heeft.)

Laatste en absoluut ridicule argument is het bruin-racistische idee dat deze twee weg moesten wegens blank en christelijk, zodat alle muzelmannetjes mogen blijven. De muzelmannetjes mogen óók niet blijven, maar zijn technisch wat lastiger uit te zetten, omdat de herkomstlanden ze niet accepteren. (Vind ik geen reden om ze niet uit te zetten en desnoods per parachute te droppen in de zandbak van herkomst, of gewoon wel op het vliegtuig te zetten.)
Armenië neemt deze kids wel terug. Nog even helemaal afgezien van het feit dat ik niet weet of deze twee wel keurig in Jezus en de Here Godt geloven, en dat ik ook altijd huiver om religieuze gevoelens te projecteren op kinderen en religieuze etiketjes op kinderen te plakken. Vind ik niet ok.

En het precedent is er nu. Juridisch niet, maar voor de zoveelste maal aangetoond: drammen, traineren, vertragen, media opzoeken, zieligheidskaart spelen en zoveel mogelijk moralistisch BN-ers voor je karretje spannen wérkt. Volgend jaar hebben we weer zo’n geval, en het jaar daarna weer, en daarna weer. En wat zullen al die gevallen gemeen hebben? Media hype. Jeroen Pauw die boos wordt. Peter R. die een tuinhuisje over heeft. Een huilende Halina Reijn. Allemaal voor het eigen ego. Kijk eens hoe goed wij zijn als bekende Nederlander om een sentiment in de samenleving te vertolken. Flikker toch op, met die kutzooi. Wat je weet kun je voorspellen. Al die over het paard getilde nep-beroemdheden die denken dat hun mening er toe doet omdat ze met hun smoel op TV komen. Ik heb er geen boodschap aan.
Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Stormageddon | 08-09-18 | 23:45

Stormageddon | 08-09-18 | 23:45
Ik kan het niet oneens zijn met je.
Natuurlijk niet.
Maar ja mijn onderbuik he.
Is normaal mijn scrotum.
Vanavond even niet.

HoerieHarry | 08-09-18 | 23:52

@Stormageddon | 08 +-09-18 | 23:45 |
U begrijpt het, zoals altijd! Plus veul.

Basil Fawlty | 09-09-18 | 00:45
▼ 15 antwoorden verborgen

De trias politica, driemachtenleer of scheiding der macht(en) is een theorie van de staatsinrichting waarin de staat opgedeeld is in drie organen die elkaars functioneren bewaken.De tegenwoordig meer gebruikelijke verdeling kent een wetgevende macht die wetten opstelt, een uitvoerende macht die het dagelijks bestuur van de staat uitoefent en een rechterlijke macht die deze uitvoering toetst aan de wet.

Leuk als de wetgevende macht zich met de rechtelijke macht bemoeit.

Is dit nog nieuws? | 08-09-18 | 21:54 | 3

Ik stel voor een poll voor "peterdh" (of andere guurder), dat ie nooit meer belasting hoeft te betalen. Met die vrijbrief in de hand vanuit de media kun je besluiten van 8 (acht) rechters gewoon gebruiken om je reet mee af te vegen.

peterdh | 08-09-18 | 22:32

In Nederland is geen volledige scheiding der machten; wikipedia: "De trias politica is in Nederland niet volledig aanwezig.".

Dat ons onderwijssysteem anders onderwijst, geeft het failliet van dat systeem aan.

libertat | 08-09-18 | 22:33

Discretionaire bevoegdheid staat gewoon in de wet. Qua trias niks aan de hand.

Ggroengras | 08-09-18 | 22:49

Natuurlijk mogen ze blijven. Maar er was even wat ophef nodig om wat affaires en schandaaltjes naar de achtergrond te dringen.
De media heeft zijn werk gedaan. Wat er verder bij VVD en D66 gebeurde, zijn we al weer vergeten. En de dividendbelasting - wat was dat ook alweer?

Rommelende Onderbuik | 08-09-18 | 21:51 | 1

Juist! Jij snapt het!

dutch bikkel | 08-09-18 | 22:05

Gijzelen van het systeem werkt. Dit gaat als voorbeeld werken voor andere migranten kids, we zullen er niet lang op hoeven wachten. Armenië is een arm land maar geen Oorlogsland. Tevens opent het een beetje naar het westen (met druk/ pressie vanuit VS). Al met al is het goed voor deze kids, maar uiteindelijk kan het enorm negatief blijken voor NL.

Schepvogel | 08-09-18 | 21:48

dit was een testcase, om te zien hoe gevoelig de Nederlanders zijn voor een gedwongen uitzetting. Op deze manier neemt in devolgende verkiezingen de wind uit de zeilen van de PVV/FvD.
Zo werkt politiek kinders, ze geven echt niet om jou of mij, meer om het electoraal gewin, net zoals bankiers alleen maar voor de winst gaan onder aan de streep, immers politiek dient bankiers en Vice versa.

Kamikazepiloot | 08-09-18 | 21:47

Inhumaan om kinderen te laten lijden door foute keuzes en stroperige systemen van anderen. De Franse kust, leuk voor een week als toerist. Maar om er nu voor de rest van mijn leven te zitten? Ze praten er evengoed Frans, en ik niet.

Van Urk | 08-09-18 | 21:45

Ik vind dit zo fucking krom met die kinderen.
Het fucken van het systeem werkt blijkbaar gewoon.
Procederen tot je een ons weegt. niet mee werken met voorzieningen en dan ook nog je gelijk halen.
Die kinderen hadden 9 jaar geleden weg gemoeten. Niet een systeem inrichten wat dit soort schoftige ouders alleen maar laat procederen (op onze kosten)
Als je de uber gay lord bent uit Syrie dan kom hier heen. Lekker in Amsterdam in de Darkroom. Doe je best.
Als je uit fakking Armenië komt dan moet je echt terug dat had geen 10 jaar moeten duren.
En dan nu al die "beterdanderest" Mensen die wat gaan brullen dat ze moeten blijven omdat ze hier geworteld zijn.
Die kids gaan niet terug naar Iraq of Idlib of weet ik wel fukkiefukkieland.
.
En weet je wat nog het ergste is: deze mening kan je dus niet op je normale Facebook zetten. Dan ben je een racist en een halve Nazi.

fifi23 | 08-09-18 | 21:41 | 5

@fifi23 | 08-09-18 | 21:41
Feestboek is sowieso sneu en je druk maken over wat anderen over Uw plempsels aldaar denken is sneu in het kwadraat.

Berbaar | 08-09-18 | 22:27

@Berbaar | 08-09-18 | 22:27

Net zo sneu, als hier plekken met de gedachte dar u serieus genomen zal worden door wie dan ook hier. U bent zo lachwekkend, dat het ubersneu is.

MarcS | 09-09-18 | 00:12

er lopen in nederland heel veel nazi"s rond .wat een kreet . deze word gebruikt door parasieten.. alles wat voor 6 uur naar zijn werk gaat heeft deze mening....

piccalili | 09-09-18 | 15:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Allemaal open deuren Feynman.
Voor de deugeconomie zijn deze kids simpelweg grondstoffen of oogst van de gutmensch velden. Net als de witte helmen of met mensen met mogelijk slaven als hun verre voorouders.

Lafayette | 08-09-18 | 21:40 | 1

Het mogen wel open deuren zijn, half Nederland beweert bij hoog en bij laag dat het massieve muren zijn.

Mr.Major | 08-09-18 | 21:48

Ik ben woedend uit frustratie, en het gaat mij niet om de kinderen, maar de organisatie die daar achter zit. Nederland is helemaal geen rechtstaat, als je traineert, de boel belazerd, en je vooral niet aan uitspraken van de rechter houdt (9x), dan krijg je je zin.
Altijd heb ik mijzelf netjes gedragen, hard gewerkt door als docent voor mijn eigen inkomen te zorgen en niet ten koste van de samenleving te komen. Altijd keurig belasting betaald en mij aan de grondwet gehouden, maar vanaf nu is het klaar. Vanaf morgen ga ik mij hufterig gedragen en de rechtsstaat zoveel mogelijk dwarsbomen. Alles voortaan ontkennen, .... ik kan het mij niet herinneren,.... ik herken mij hier niet in, en uiteindelijk als het niet anders kan sorry zeggen, want dan kom je overal mee weg in dit land. Je vooral niet houden aan gerechtelijke uitspraken en zorgen dat je de linkse media en andere linkse BN-ers achter je hebt staan. Dat is dé manier om in Nederland boven de wet te staan. Tot het laatste moment heb ik hoop gehouden dat de heer Harbers zijn rug recht hield, maar nu ben ik zeer teleurgesteld in de Nederlandse politiek!

ebonk | 08-09-18 | 21:33 | 8

De Tweede Kamer telt 200 zetels; 150 in Den Haag en 50 in Hilversum. Die 50 hebben de doorslag gegeven door een continue stroom aan propaganda van een vaak zeer bedenkelijk waarheidsgehalte. Het was één grote orgie van emoterreur en die heeft gewerkt. Uiteindelijk ging Harbers door de pomp na een storm van emotioneel gejammer op de sociale media en omdat het weglopen van de kinderen ze nu ineens in gevaar had gebracht (wedden dat ze gewoon in een safehouse zaten?). Het risico dat er iets met ze zou gebeuren kon Harbers niet lopen, dan zou hij verscheurd zijn door de Hilversumse hyena's. Kortom: als we eindelijk die NPO-kliek eens zouden kunnen opdoeken dan is de halve strijd al gewonnen.

Hetze Haatstra | 08-09-18 | 22:01

Niet boos worden op het systeem, maar het maximaal uitnutten, heeft mij van mijn teleurstelling afgeholpen :-)

libertat | 08-09-18 | 22:31

Hetze
Inderdaad, vermomd als objectieve "journalistiek" de mensen richting jouw linkse (zelfs noemen ze het liever progressief - wat dat ook mag inhouden) mening manipuleren. Dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit. De machtigste politieke beweging van NL ...

Jahowiseffe | 09-09-18 | 00:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Heeft de redactie van "Geen stijl" nu geen boter op het hoofd?
Eerder was er een "GeenStijl poll" over die illegale kinderen waarvan de keuzemogelijkheden in die poll varianten waren op "blijven" en dan nu in geuren en kleuren schrijven/typen dat Armenië helemaal niet onveilig is en dat de moeder van die kinderen ruim 10 jaar met de asieladvocaten willens en wetens de boel weten te frustreren en rekken door eindeloos te blijven procederen, tegen beter weten in.

vrijgezel42 | 08-09-18 | 21:33 | 4

De redactie en auteurs van GS moeten zo nu en dan boter op hun hoofd hebben. Een voorspelbaar GS is simpelweg niet zo leuk. Ach, waren ze nog maar de luis in de pels, dat dan weer wel.

Lafayette | 08-09-18 | 21:43

Inderdaad, beetje tegenstrijdig allemaal!

BaldEagle | 08-09-18 | 22:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het inderdaad storend dat ik niemand in de media een beeld zag schetsen van Armenië. Wat is het voor een land en hoe realistisch is de dreiging aldaar?
Maar dat komt er van als we in Nederland kabinetten blijven vormen met kleine partijtjes met ver van het midden afliggende wensen en opvattingen.
Die maken nooit daadkrachtige wetten waarbij in een veel rapper tempo dit soort gevallen weer teruggestuurd worden.

Wel vind ik dat de kinderen een kans gegeven had moeten worden om hier hun scholing af te ronden (zonder dat moeders in de tussentijd de afronding in Nederland kon afwachten of bijwonen).

Johanvb | 08-09-18 | 21:33 | 2

Het is een draaiboek en bij voorkeur zijn de goede asielzoekers: kind (must), christen (must), nederlandstalig (must)blank (strong nice to have) en intelligent (strong nice to have) - zie ook Taida Pasic. Als dit de criteria zijn kom je meestal niet uit met de oorlogslanden want dat zijn doorgaans apenlanden met gekleurde moslims die NL willen spreken. Het is een draaiboek dat onze regering gebruikt om ons volk te verneuken

Rest In Privacy | 08-09-18 | 21:51

We hebben inderdaad 438 reisprogramma's bji de NPO. Had niemand ff naar Armenie kunnen gaan in de afgelopen 10 jaar?

peterdh | 08-09-18 | 22:40

Feynman, wat fijn man om dit te lezen op Geenstijl, dat zich in casu als roedel rabiate hygiena's heeft ingezet om dit gevalletje Gûmûz II te bewerkstelligen. Hulde!

pvpb | 08-09-18 | 21:32

Op NPO1.... Ik vertrek!

Fatwabuster | 08-09-18 | 21:30 | 3

Dat programma moet verboden worden. Het is onverantwoordelijk om kinderen mee te slepen naar een land waarvan ze de taal niet spreken. Toch?

Lupuslupus | 08-09-18 | 21:39

Haha die 2 met een minigolfbaan.
Cult TV.

HoerieHarry | 08-09-18 | 21:41

@hoerie. Ja, ze hebben hier op Bonaire inmiddels ook cult status.

Lafayette | 08-09-18 | 22:09

Volgens mij mist er een titel van een topic,tussen 'faalde' en 'inmiddels'.

Nomen | 08-09-18 | 21:30

Asieladvocaten moeten eigenlijk zo snel mogelijk gaan werken volgens het principe: 'no cure no pay'.
Dan laten ze het wel achterwege om allerlei onrealistische asielverzoeken aan te pakken.

Aristotalloss | 08-09-18 | 21:28 | 6

@Lupuslupus | 08-09-18 | 21:42
Zijn er genoeg van in bijvoorbeeld rechtshulpwinkels, schuldhulp etc etc
Maar ach dat weet U natuurlijk allemaal niet maar da's logisch.

Berbaar | 08-09-18 | 21:59

@Berbaar:
a) die werken niet gratis maar voor een salaris
b) dat zijn geen advocaten, maar mensen die afgestudeerd zijn in de rechten op HBO of universitair niveau. Om advocaat te worden heb je dan nog een vervolgopleding nodig...

Ik ken iemand die na haar afstuderen een tijdje voor zo'n asieladvocatenbureautje ging werken; het idealistische kind had even wat tijd nodig om het spel te begrijpen, maar toen ze door kreeg dat haar werk bestond uit het constant voeren van procedures die kansloos waren, terwijl de asielzoekers verzekerd moes, i worden dat het absoluut kansrijk was is ze gestopt.
En ze werkt nu voor een juridisch loket, nog steeds idealistisch, maar zeker niet gratis.

libertat | 08-09-18 | 22:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Nee, als wij het zo lang laten duren dan kan je ze niet meer wegsturen. De wet moet veranderen om voortaan dit uit te sluiten en wel nu!

Tinus Trekveer | 08-09-18 | 21:27

Ik ben geregeld in Yerevan, en ja, er is daar minder geld dan hier. Maar het is een veilig en vreselijk mooi land met heel aardige mensen. Ik begrijp werkelijk niet waarom de roverheid hier overstag is gegaan.

Retepsteeltje | 08-09-18 | 21:26 | 1

Omdat, Geenstijl voorop, de media een guerillaoffensief hebben gevoerd om dit voor elkaar te krijgen. Zonder enige overweging van gevolgen en implicaties.

pvpb | 08-09-18 | 21:35

Gemengde gevoelens; blij voor deze kinderen; precedentwerking; etc; etc;

D.Ormin | 08-09-18 | 21:24

In een land waar de leugen regeert is het niet vreemd dat die wordt beloond.

Cor Netto | 08-09-18 | 21:23

Ik vind het een prachtig stukje met veel feiten die volgens mij wel kloppen.
Maar wat is de moraal of de conclusie? Ik zie het even niet.

HoerieHarry | 08-09-18 | 21:23 | 5

Zo, blij dat het nu allemaal duidelijk is.

Eric Newby | 08-09-18 | 21:51

Hoi Hoerie.
Als ik wil weten hoe de wereld in elkaar zit, ga ik naar de Infowars. Alex Jones is helemaal de bom.
https://m.youtube.com/watch?v=ntWieh7YIgY

RickyLaRue | 08-09-18 | 21:54

Hee Ricky,
Ik heb een beetje moeite met guru's.
Kan er niks aan doen.

HoerieHarry | 08-09-18 | 22:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Aftreden
Waar hebben we anders een rechtsstaat voor?

Is dit nog nieuws? | 08-09-18 | 21:22 | 5

Mark_D_NL | 08-09-18 | 21:25
En daar hebben we geen grondwet? Iedereen is gelijk enzo?

Is dit nog nieuws? | 08-09-18 | 21:52

@isditnognieuws "Iedereen is gelijk enzo?" Wat snap jij niet aan Koninkrijk.

Mark_D_NL | 08-09-18 | 22:11

Er is geen wet waar in staat dat je je aan de grondwet moet houden. Rechters mogen nieuwe wetten niet toetsen aan de grondwet. In theorie zou de politiek nieuwe wetten kunnen toetsen aan de grondwet maar die lappen sowieso alles aan hun laars. Onze grondwet heeft alleen een symbolische functie.

W_F | 08-09-18 | 22:19
▼ 2 antwoorden verborgen

... overigens Feynman, probeer dan in elk geval ene soort van bruggetje te vinden. Het stuk over Infowars en Alex Jones past met geen mogelijkheid inhoudelijk onder wat daarboven staat.

Knufter | 08-09-18 | 21:18 | 2

Het ministerie, de minister, InfoWars en Alex Jones worden allemaal gemuilkorfd.

Feynman | 08-09-18 | 21:35

Tnx. Het lijkt mij substantieel genoeg voor een apart artikel. Nu lopen er twee onderwerpen door elkaar. Verder prima stukkie hoor.

Knufter | 08-09-18 | 21:42

Gelukkig redt Feynman GS over mogelijke uitzetting van Howick en Lili. Goed en duidelijk verhaal in plaats van 'zielig dus moet het blijven'. Dit met een prima onderbouwd verhaal.

Kijk rest van GS: dat is beter dan een poll die een parodie leek te zijn op joop.nl maar nog serieus leek te zijn ook.

ZoekEenVrijeNick | 08-09-18 | 21:17 | 4

poll ook niet ingevuld. GS weet welke lezers de poll al ingevuld hebben dus ook hoeveel lezers de poll niet ingevuld hebben.

W_F | 08-09-18 | 22:24

Ook niet ingevuld uit principe inderdaad, met een verzameling eenheidsworst-achtige antwoorden zat het goeie er voor mij niet bij. Jammer, met een simpele ja/nee poll was de uitkomst een stuk interessanter.

Binkoo | 08-09-18 | 23:02

Niet ingevuld

BosrandDirk | 09-09-18 | 10:01
▼ 1 antwoord verborgen

U sneuvelt al bij "goed betaalde asieladvocaten" lol U heeft geen idee.
Maar ik hou hoop dat de rest meer feitelijks bevat.

Berbaar | 08-09-18 | 21:17 | 25

Geen dank Basil Fawlty. Het staat hier in de kast. Toen ik het ontving ben in zeer korte tijd door de dissertatie heen gegaan, het is goed geschreven. Als je met de Nederlandse samenvatting begint, hoef je geen jurist te zijn om het te snappen. Iedere keer als er dit type nieuws wordt gepubliceerd een tijdloze referentie waarin alle kanten van die beroepsgroep vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Gezien de anonimiteit van de respondenten staan er ook praktijken in waar je mond van open zal vallen, heb me verbaasd dat dat de media nooit heeft gehaald.

Skinkie | 09-09-18 | 01:00

@Skinkie
Ik kom zelf uit de financiele wereld en ik krijg nog steeds dagelijks heel erg veel trading research (gemiddeld 20+ pagina's) dus ben na 25 jaar gepokt en gemazeld om deze dingen te lezen. Tip. Lees inleiding en conclusie en als daar echte discrepantie in zit dan lees je de hele research. Maar bij deze is het interessant zoals jij al aangeeft het woord "anonimiteit" en dan gaan bij mij de alarmbellen al rinkelen. Men durft wel te babbelen maar geen naam. Hoe betrouwbaar is dan dat onderzoek? Zijn ze eerlijk of zit er rancune achter? Altijd iets wat je in je achterhoofd moet houden bij het lezen van deze dissertaties. Maar nogmaals dank! ;-)

Basil Fawlty | 09-09-18 | 01:14

Praten over de inkomsten van advocaten is in het verhaal van Feynman niet van belang, al zouden ze gratis werken.

BosrandDirk | 09-09-18 | 08:39
▼ 22 antwoorden verborgen

Even herhaling van mijn tegel uit het vorige topic van een paar minuten geleden:

Gisteren besloot Hadders om geen gebruik te maken van zijn bevoegdheid........ wat is er in nog geen 24 uur veranderd om dat nu wel te doen?

Hadders heeft wat uit te leggen aan de bevolking.

BTW.... Peggold moet echt zijn hypocriete bek houden, wat een natte wind die man.... en dat geldt ook voor die leipe sjonnie van de CU. De coalitie partijen waren doodstil en Rutte was duidelijk........ 'hard' zijn!

Kortom........ wat is er veranderd binnen 24 uur, ik wil en velen met mij willen graag uitleg!

Fatwabuster | 08-09-18 | 21:08 | 6

niks was er veranderd. De regie lag allang klaar. Snap dat dan. Pechtold kon weer een statement maken en Rutte vond dat prima in ruil voor ??????? zo draaien die leipe gasten

bozeboep | 08-09-18 | 23:00

statement van Pechtold: zn tweet en zn medelijdend gesprekje wat de kinderen betreft in het staatsjournaal. Leidt lekker af van zn smeerlapperij

bozeboep | 08-09-18 | 23:02

Gechanteerd met hun voor stem betreffende de dividend belasting. Elke gnoom uit de regeringspartijen kan dit kabinet laten vallen.

Ben Hetzat | 08-09-18 | 23:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi en genuanceerd stuk nog zo op de late avond

joris12345 | 08-09-18 | 21:07

Hoe is het trouwens met die Armeense genocide afgelopen. Hoor je nooit meer wat van.

Mark_D_NL | 08-09-18 | 21:07 | 7

Stelletje nazi's

Lood om oud ijzer | 08-09-18 | 21:20

Mark_D_NL | 08-09-18 | 21:07
Moet je aan Ozturk vragen.

Rest In Privacy | 08-09-18 | 21:40

Osdorpertje | 08-09-18 | 21:16
Ah, da's een hele opluchting. Niks aan de hand dus.

Eric Newby | 08-09-18 | 21:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik herhaal een tegel uit de vorige thread:

De CU en D66 kunnen nu pronken met een stukje humaan beleid en de VVD krijgt de afschaffing van devidentbelasting erdoor.

Dit flikte ze de PvdA ook. In het regeerakkoord stond dat illegaliteit strafbaar zou worden. De PvdA kreeg koudwatervrees en deed moeilijk, driegde p te stappen, sprak van gewetensnood. Toen liet de VVD dit vallen in ruil voor een geinige belastingsverlaging:

"In ruil voor de toezegging gaat de arbeidskorting omhoog voor midden- en hoge inkomensgroepen."

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

De enige reden dat de VVD harde taal over immigratie uit is om dit op dergelijke wijze uit te ruilen. Rutte flikt het weer. En niemand, ook Geenstijltje niet, die het ziet.

omanders | 08-09-18 | 21:06 | 3

Feynman ziet het wel.

Lupuslupus | 08-09-18 | 21:46

Wat dacht je van Pechtold? Die kwam dit zaakje maar al te goed uit na het verhaal in de privé! Van tiran die een partijgenote dwong tot arbortus, wat hij kon vanwege de ongelijke relatie ( ze keek naar hem op ) en haar afdankte als een oud boek. Een penthouse krijgen van een Canadees terwijl er onderhandelingen waren over een handelsverdrag met Canada, hij komt ermee weg. Snoepreisje in Oekraïne, idem.. een glas, plas, alles bleef zoals het was.

dutch bikkel | 08-09-18 | 22:02

Pechtold krijgt nu alleen maar harder de deksel op zijn neus. Kijkt u maar 'ns op zijn Twitteraccount. Pechtold is gezien, de partij gaat hem dumpen.

DeWeerman | 08-09-18 | 22:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl