achtergrond

Geenstijl

Loverboys prostitueren instellingsmeisjes

Uw geloof in de mensheid mag even op pauze hoor. Twee """jongeren""" van 23 en 24 stonden gister voor het hekje in Arnhem voor het prostitueren van minderjarige meisjes. Uit een gesloten inrichting...

Loverboys heet dat dan eufemistisch, maar er zit geen love bij natuurlijk. De kwetsbare, vaak niet helemaal 100-meisjes uit de Heldringstichting (gesloten inrichting) in Zetten werden afgeperst, geprostitueerd en gebruikt als pakezeltje voor fraude en telefoonabonnementen. "De slachtoffers zijn 'zwakbegaafd', zegt officier van justitie Maarten Noordzij, die als officier Mensenhandel het onderzoek Dante leidt. "Het zijn uiterst kwetsbare meisjes. Ze werden eerst verliefd gemaakt en vervolgens uitgebuit." De verdachten hebben volgens hem 'een neusje' wie ze moeten uitkiezen." Met vuurwapens en chantagefilmjes werden ze onder de duim gehouden. Voorlopig gaat het om vier slachtoffers, maar het OM denkt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Gewetenloze, vooral allochtone schoftboeven die voor Gucci-petjes en spange BMW's minderjarige meisjes verkopen - zo'n lief eufemisme als Loverboys verdienen ze niet. De brandstapel des te meer. Of een enkeltje thuisland, maar met de weekruggen in Den Haag zal dat er wel niet inzitten, die offert liever gewoon meisjes voor de multiculturele droom.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Eindejaarsinterview met Metje Blaak: de hoeren en de boeren krijgen altijd de schuld

Metje Blaak (Almelo, 1949) zat in het volle leven, was woordvoerster van belangenorganisatie De Rode Draad en van Vakwerk, de vakbond voor prostituees, schrijft boeken en fotografeert.

@Arthur van Amerongen | 30-12-23 | 23:00 | 553 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.