achtergrond

Geenstijl

Ook geinig: de islamiseringspiramide!

Ja, natuurlijk maakte iemand naar aanleiding van de Boos Blanke Genocidedriehoek ook een halal-versie en mailt die naar ons. Want een piramide is ook gewoon een soort vicieuze cirkel. Niet doodchecken, gewoon aan demense voorleggen:

Geachte redactie, de piramide als beeld raakte mij en dan vooral de reactie van één van de reaguurders dat je een dergelijke piramide ook voor Islamisering kan opzetten. In een uur kwam ik al tot bijgevoegde plaatje. Is het misschien iets voor jullie blog? Kunnen jullie of de lezers er samen een betere versie van maken? Je zou het ook kunnen toespitsen op actuele en nog tamelijk recente nieuwsberichten (bijv. doodsbedreiging Aboutaleb, hoofd voor sisha-lounge); of specifiek op maatschappelijke erosie, of op de mars door de instituties van de islam.

Natuurlijk mag je het gebruiken, maar ajb niet publiceren met mijn naam. Moet ik dat uitleggen? Om één aspect te noemen: ik vermoed dat de racismepiramide zelf een verwerpelijke gedachtengang vertegenwoordigt, als dat zo is zou de islamiseringspiramide ook niet ok zijn. Ik vind het een gevoelig onderwerp en zou daar nog veel dieper over willen nadenken voordat ik zeker weet dat ik er 100% achter sta en het goed genoeg vind om zoiets aan potentieel honderdduizenden mensen voor te laten leggen. Van de andere kant vind ik het beeld heel raak, en het verbaasde me hoe makkelijk ik de steppings stones qua islamisering van wegkijken tot geweld kon invullen. Ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden en de lezers.

Met vriendelijke groet,
[Geen naam dus, maar wel bekend bij de redactie]

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.