achtergrond

Geenstijl

Ohnoes! Oikofobie slaat toe onder studenten

Om het maar met een goed Nederlands spreekwoord te zeggen: the fish rots from the head. De toekomstige generatie leiders en vertegenwoordigers van het koninkrijk in het buitenland schaamt zich kapot voor hun eigen afkomst: lees dit stuk over "sorry I'm dutch, I'm boring". Blijkbaar zijn de studentjes van nu zo geïndoctrineerd door de linkse staatsomroep en oikofobe kranten dat we een stom onbetekend racistisch koloniaal haatland zijn dat ze engels spreken om hun afkomst te verbergen. 

"Internationaal zijn is de norm tijdens de opleiding en dat sijpelde door naar de studenten zelf. Internationaal is “cool’’. Wat de student dan te doen staat, is zichzelf als zodanig presenteren. Een Nederlandse studente met een moeder uit Australië deed zich voor als een echte Aussie. Een Amerikaanse meid voelde zich wel ‘Europees’ – wat dat ook zijn mag – na twee jaar in Nederland te hebben gewoond. Een Franse jongen beweerde zich ‘Afrikaans’ te voelen na een paar bezoeken aan Kenia. Een andere studente was ‘een vijfde Zuid-Afrikaans en een zevende Inheems Amerikaans met een vleugje Chinees’.

Wat deden de Nederlands-voelende Nederlanders met Nederlandse ouders die de wereld niet rond waren geweest? Meermaals heb ik ze horen zeggen: ‘I’m Dutch, sorry, it’s boring.’ Deze druk voelde ik ook, waardoor ik me in de international classroom vooral erg oninteressant voelde. Nederlands was saai.

Toen er Engels tegen mij gepraat werd door een zich niet-Nederlands voelende Nederlander terwijl er geen buitenlandse student te bekennen was, zakte mijn broek nog verder af. De druppel die de emmer deed overlopen was een Nederlandse docent die een één-op-ééngesprek over mijn essay in het Engels hield."

Waarheen, ons Vaderland? Gelukkig hebben we nog de Leidsche alumnus Thierry Baudet die met zijn testoronnerige oikofiele, bijna oikoseksuele vaderlandsliefde nog enig trots op oranje blanje bleu in de bovenlaag van Ned0rland injecteert, want anders waren we reddeloos verloren.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Kinderrechten

Hoe vaak moeten kinderen onze naïviteit en experimenten nog dulden?

@Feynman | 23-03-24 | 19:01 | 203 reacties

INTERVIEW: Oud-politicus Ehsan Jami promoveert op etnisch registreren: meten is weten.

Het was even stil rond Ehsan Jami. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij in Rotterdam verkozen voor Leefbaar Rotterdam als hoogste nieuwkomer op plek 5. Met ingang van 30 april 2021 stopte Jami als gemeenteraadslid vanwege zijn nieuwe functie als griffier op Sint-Eustatius en nu is hij terug in Nederland om te promoveren aan de Universiteit van Leiden.

@Arthur van Amerongen | 03-02-24 | 22:02 | 618 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.