Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vluchteling, die welkom is in Nederland, in Volkskrant: 'Stop met zeiken over discriminatie'

wat is het toch ingewikkeld

Ja, die Nederlanders zijn een raar volkje hoor.

Als je vlucht omdat je vader op een dodenlijst van de Taliban staat, last hebt van Turkse en Marokkaanse straatintimidatie vanwege je hoofddoek, die hoofddoek afdoet, een onderneming opzet, politiek actief wordt en niet zo goed kan tegen mensen die zeuren over discriminatie, dan ben je gewoon welkom in Nederland. Terwijl als je je volgelingen oproept de westerse samenleving te haten, iedereen die wel zijn best doet voor integratie de kanker wenst, gebiedsverboden negeert, burgemeesters bedreigt, subsidie slurpt en een lul bent, dan ben je niet zo welkom in Nederland. Ingewikkeld allemaal hoor, die 'dubbele standaard'.

Bonusquote

"Die hoofddoek zorgde hier voor extra aandacht. Ik wilde juist niet  opvallen en een gewone Nederlander zijn. Wanneer ik over straat liep met  vriendinnen die geen hoofddoek droegen, was ik de enige die steeds  opmerkingen kreeg als: mashallah. In die context betekende dat zoiets  als: wat een mooie vrouw, wat zie je er leuk uit. De jongens die het  naar me riepen, waren vaak jong en van Turkse of Marokkaanse afkomst.'"

Volkskrant: 'Het klinkt als een compliment'

"'Ze zeiden het op een ondeugende manier. Niet op een toon waarvan ik  dacht: wat leuk en respectvol, dat hoor ik graag. Integendeel, ik vond  het erg vervelend."

Reaguursels

Inloggen

Ik citeer: 'Je kon zonder hoofddoek over straat, maar het was veiliger er een te dragen. Dan werd je niet lastiggevallen door mannen'.

... , wat gewoon voor de miljoenmiljardste keer uitwijst dat de islam een middeleeuwse en patriarchale religie/cultuur is, Wat een simpel equivalent is van:

Wie geen gezag voert en de eigen, nationale identiteit en cultuur niet actief uitdraagt, onderwerpt zich en mag overvleugeld worden. Vandaar dat Nederland gestaag islamiseert.

HypoPseudo | 28-03-18 | 06:35

Britse jihadist krijgt levenslang voor lessen over plegen aanslagen
Gepubliceerd: 27 maart 2018 19:26
Laatste update: 27 maart 2018 19:26
Een jihadist die kinderen wilde klaarstomen om aanslagen te plegen, is in Groot-Brittannië veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
Zestien kinderen kregen buiten schooltijd les van de 25-jarige IS-aanhanger in een moskee in Londen. Daar kregen ze volgens de autoriteiten terreurpropaganda te zien.

Ook speelden de elf- tot veertienjarige jongeren tijdens de lessen dat ze aanslagen uitvoerden. De politie stelde dat de man de jongeren met dreigementen dwong te zwijgen over de inhoud van de bijeenkomsten.

De jihadist was volgens de autoriteiten van plan zijn "leger van kinderen'' in te zetten bij een serie aanslagen. Hij had al doelen in gedachte, waaronder de Big Ben.

Volgens de politie heeft de man 110 kinderen geprobeerd te radicaliseren. Hij had eigenlijk een administratieve rol bij de avondschool, maar nam taken van een onderwijsassistent op zich.

De ouders van de tieners hadden geen idee dat de man probeerde hun kinderen te radicaliseren.

De rechtbank noemde de twintiger intelligent, narcistisch en overtuigend.

Hij kan na 25 jaar vrijkomen. Een negentienjarige handlanger kreeg twaalf jaar cel, onder meer voor hulp bij de financiering. Een 27-jarige vriend van de dader moet ruim vier jaar de cel in, omdat hij zweeg over de plannen.
www.nu.nl/terrorisme-in-europa/519661...

Flappie2006 | 28-03-18 | 04:40

Ik vind het hele CBS onderzoek infantiel, politiek gekleurd en daardoor dus onprofessioneel.
Eerste vraag zou kunnen zijn;
Ervaart u onderscheid tussen vluchtelingen en mensen die hier om economische opportunistische redenen hierheen willen.
Dan zou iedere vraag daarna een heel helder antwoord hebben.
Het lijkt me dat er inderdaad weinig mensen problemen hebben met echte vluchtelingen, die huis haard, politiek en geloof opgeven voor veiligheid.
Maar aan alle overigen is er door weinig Nederlanders begrip en empathie te vinden. Behalve dan de groep GL, advokaten en COA gebroed dat hier aan verdient over de rug van de gemeenschap en belastingbetalers.

Ray Skak | 28-03-18 | 04:03 | 1

Het allerergste is dat er voor dit onderzoek door de samenleving is betaald. Een onderzoek van het CBS zou geen politieke invulling mogen hebben. Zo ondergraaft het CBS de fundamenten van het vertrouwen van de burger in haar overige rapporten. Waar betalen we ze dan nog voor?

O2Neutraal | 28-03-18 | 08:48

De vraagstelling levert het antwoord.
Want natuurlijk wil de beschaafde mens de vluchteling onderdak geven.
Maar dat is het punt niet.
Het punt is dat welwillende 'rechtse' mensen niet geloven in die status van vluchteling.
Ze geloven dus helemaal niet dat half Noord Afrika hierheen komt, ILLEGAAL, als vluchteling.
Vluchteling of economische en culturele bezetter.
That's the question!
Betalen diverse moskees mee aan dat illegale immigratie-gedrag.
Wordt het wellicht bevorderd, dat illegaal immigreren in de EU.
DAT zijn de echte vragen!

marjen | 28-03-18 | 02:07

Heeft de VVD ook een excuusallochtoon gevonden. Mevrouw maakt een paar zeer scheve vergelijkingen.
1. Haar familie behoorde al tot de - hogere - middenklasse in het thuisland. Dit maakt het ook makkelijker om te integreren in een nieuw land.
2. Ze is Hazara. Hazara zijn in de regel behoorlijk liberaal. Veel andere Afghanen (hoofdzakelijk Pashtoen) zien ze niet eens als moslims. Qua cultuur en taal hebben ze meer gemeen met Iraniërs dan met andere Afghanen: Hazaragi/Dari/Farsi en het sjiisme.
3. Ze is zakelijk gezien niet zo succesvol, vandaar dat ze zich nu politiek probeert te profileren.
4. Qua taal, maatschappelijk klasse, cultuur en geloof is ze niet te vergelijken met de traditionele moslimminderheden in Nederland: Marokkanen en Turken.

koter | 28-03-18 | 00:08

kan iemand mij helpen, wat zie ik over het hoofd?

Je fabriceert een boek, voor mijn part een pamflet. Met een (nieuwe) ideologie 'Onderwerping'. Daarin schrijf je dat aanhangers van 'Onderwerping (O)' verheven zijn boven niet-aanhangers. Daarnaast noem je nog wat specifiek omschreven groepen, die nog minderwaardiger zijn. Aanhanger kun je o.a. worden door de volgende woorden 2 maal uit te spreken: "ik geloof in 'O,' er is geen ander geloof dan 'O'." Mensen die er later toch van af willen zien, mogen/moeten afgemaakt worden. Verder nog wat regels over de positie van vrouwen. En de positie van homo's. En zo nog wat regels, waarbij gewinkeld wordt bij gerenommeerde reeds bestaande religies. Desgewenst geef je aan de dat de inspiratie van boven komt. Alles dient letterlijk te worden genomen, aan de woorden mag niet getwijfeld worden. Op belachelijk maken van 'O' staan zware straffen, nader te bepalen. 'O' is het draaiboek van een op te richten politieke partij. Maar voor de zekerheid meld je het ook meteen maar aan als religie, kan nooit kwaad, zo denken de oprichters.

Vervolgens roep ik op dat de lokale burgemeester, die zich eerst aanmeldt en later afmeldt, dus een afvallige is. Kom ik hier mee weg? Heb ik mezelf, door me te beroepen op religie, meer rechten verschaft dan een willekeurige schrijver?

michelpen | 27-03-18 | 20:55 | 2

Als je zo'n boek nu zo schrijven dan is het land te klein ouwe.

Omebert | 27-03-18 | 21:05

zo'n boek staat in de 2de kamer .

Aboe la | 27-03-18 | 21:49

Bij1 is de club van zwart racisten.
Denk is de club van Islamitische racisten.
NIDA is de club van Turkse racisten.
Nu heb ik opzich niks tegen het verschijnsel 'racisme'.
Want racisme is gezond verstand, is cliëntelisme; is 'eigen club eerst'.
Daarom zeg ik altijd, laten we gewoon racisme tolereren, zolang ze niet openlijk tot geweld oproepen en geweld aanzetten (opruiing).
Dus via de logia van 'drie maal links af is hetzelfde als één keer rechts af', zeg ik; prima dat de democratie zichzelf bewijst, door compleet weerzinwekkende meningen te kunnen tolereren en verdragen.
Omdat zodra 't vuile van 'die zwart-racisten', en het vuile van 'die islamitische-racisten'; en het vuile van 'die Turks-racisten' zichtbaar wordt; het óf prijsschieten wordt met tegenspraak in de sociale media, óf vervolging via het OM.
En in mijn achterhoofd denk ik, 'ben benieuwd, hoe streng het Hof Wilders gaat veroordelen over 'minder, minder, minder', afgezet tegenover het racisme van Bij1, DENK en NIDA.
We leven in interessante tijden, helaas; we staan aan de vooravond van 'n heuse grote oorlog.

Der Paulie | 27-03-18 | 20:13 | 4

Ik zou wel eens de stats willen zien van kebab zaken en hoe divers het personeel daar is..........

Omebert | 27-03-18 | 21:06

michelpen | 27-03-18 | 21:00
Het Turkse racisme zal niet alleen beperkt zijn tot Turken. Klopt.
In de toekomst gaat nog wel bekend worden, 'wat' precies het verschil is tussen het racisme van DENK, en het racisme van NIDA.
Ik houd me aanbevolen, dat nog eens helemaal duidelijk te snappen.

Der Paulie | 27-03-18 | 21:56

"Minder, minder, minder", dat kan natuurlijk helemaal niet. Niets is zo verwerpelijk als dat, xenofoob en racistisch! Al dat andere (Denk, Bij1, Nida, Iman xyz), ach maak je daar toch niet druk over, je moet geduld met ze hebben, ze integreren echt ooit wel eens, ze bedoelen het niet zo kwaad, ze weten nog niet beter......
/linksch deugh modus off

LaatmaarLu? | 27-03-18 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Er was ooit een tijd in Nederland dat er een wet was dat predikingen in het Nederlands moesten. Zelfs in de Friese kerken moest Nederlands worden gepredikt.
Tijd om die wet weer actueel te maken?
Dan kan er in ieder geval geen misverstand meer bestaan over vertalingen en bedoelingen.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 19:35 | 2

"NIDA is de club van Turkse racisten."
Volgens mij is Nida juist voornamelijk Marokkaans, doet voor de rest van het verhaal overigens niet af.

michelpen | 27-03-18 | 20:58

Ja hallo wij trekkies preken gewoon in het klingon. Kablag!

Omebert | 27-03-18 | 21:07

Discriminatie is gewoon een ander woord voor een chronisch gebrek aan incasseringsvermogen...

Air van Boven Dorens | 27-03-18 | 19:34

Dat racisme en discriminatie stelt echt geen hol voor in de hedendaagse samenleving. Het is een kleine minderheid die echt zal discrimineren, en er bestaat ook heeeeel veel 'positieve' discriminatie (waar ik net zo'n groot tegenstander van ben, maar dat terzijde) dat het compenseert. Maar het meest belangrijke is dat bijna alle mensen wel enig vorm van vooroordelen, neerbuigendheid en onrecht ervaren: dit hoort gewoon bij het leven onder mensen. Ik meen het als ik zeg dat een man van 1.65 meter lang meer onrechtvaardig behandeld wordt dan een zwarte man. En een hele dikke of hele lelijke vrouw eveneens. En iemand met een spraakgebrek eveneens. Betekent dit dat we discriminatie normaal moeten vinden? Nee, maar het betekent wel dat er geen grond is voor de hysterie die er opgezweept wordt door de linkse activisten. Je zou denken dat we in de jaren '50 van Mississippi leven als je luistert naar ze. Ze geloven het zelf ook niet denk ik, maar zijn simpelweg gemotiveerd door blanken afgunst, manifeste deugeritis en carrierejagen.

stampertje85 | 27-03-18 | 19:31 | 1

Precies ja ze willen baantjes, en doekoe.... heel veel doekoe. Een grote zak met geld en als ie op is nog een en nog een. Als genoegdoening voor het slavernij verleden. Je zag het al in dat debatje vanavond bij dwdd. Die zwarte dame wil meer zwarte vrouwen op de toppositie bij culturele instellingen. Daar zijn ze blijkbaar heel goed op hun plek. Kijk maar naar Fatima elatik..

katja69 | 27-03-18 | 20:43

Dat 'belerende vingertje' van die haatbaard doet met denken aan een NL politicus.

darmflora | 27-03-18 | 19:18

Prima mensen, kunnen wat mij betreft blijven. Maar dan toch het interview lezend; ma en dochter verblijven blijkbaar veilig 3 jaar in Iran en pa zoekt ondertussen naar dat kleine landje waar we nog nooit van hadden gehoord waar het zo goed toeven is. Toen hij dat landje gevonden had en statushouder was kon het hele gezin weer samenkomen. En toen hadden we er in 1 keer 8 medelanders bij. Wat gaat hier fout?

Scepticus | 27-03-18 | 19:04 | 6

En haar onderneming zet zich in voor het bevorderen van handel tussen Nederland en IRAN nota bene
een land waar vrouwen bij wet verplicht zijn een hoofddoek op te doen.

Angelina-a | 27-03-18 | 20:48

"Toen hij dat landje gevonden had en statushouder was kon het hele gezin weer samenkomen."

Exact. Ik ben op zich ook blij dat deze Masoumah Hosseini haar draai hier in Nederland heeft gevonden, en ze lijkt me perfect aangepast aan het moderne, vrije, democratische, seculiere westen, allemaal tot je dienst, maar de vraag blijft of haar vader hier destijds terecht asiel heeft gekregen. Werd hij daar echt persoonlijk vervolgd en moest voor zijn leven vrezen, of heeft hij 4 of 5 procedures gevoerd, ze allemaal verloren, en mocht uiteindelijk toch weer blijven (zoals zovelen)?

Vorige week las ik in de krant dat er weer gepleit werd om een stuk of drie Afghaanse meisjes, die uitgeprocedeerd zijn - zij of hun ouders, ik denk de ouders - toch maar weer te laten blijven. Het meisje in de krantenartikelen zou dan moeten mogen blijven vanwege "verwestering"; ik begrijp dat ze in bikini door het AZC aan het rondrennen was, en dikke lagen make-up op haar gezicht smeert. Maar is dat reden om een beroep op de asielwetgeving te honoreren? Als mensen kunnen verwesteren, kunnen ze ook wel weer "veroosteren", hoor. Ik zie dat niet als een enorm probleem, en zeker niet als een criterium om dan maar een verblijfsvergunning te verstrekken.

Mensen mogen hier blijven of niet, en in het laatste geval moeten ze Nederland uit, terug naar hun eigen land. Want Nederland is niet hun land; het is ons land.

Dr_Johnson | 27-03-18 | 21:00

Dr_Johnson | 27-03-18 | 21:00 Verwesterd zijn is het nieuwe argument om ze toch maar hier te laten. Tijdje terug was er een tranentrekker op tv over een Syrisch gezin dat hier woont. Man had een VR bril en liep daarmee door een verwoeste stad, janken uiteraard. Maar gaan ze terug? Nee want hun kinderen zijn al compleet verwesterd, na 2 jaar in NL. Tuurlijk. Spijtig wat er allemaal in Syrie gebeurd en zeker ten dele de schuld van de NAVO landen, maar daar hebben Henk en Ingrid niet om gevraagd. Gewoon terug naar hun eigen land. Zeker als ze werkelijk hoogopgeleid zijn want dan heeft hun land ze hard nodig. Stop de braindrain. Remigratie Nu.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 21:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Al lang geleden hebben wij "extreem rechtse gure islamofoben" ons erbij neer moeten leggen dat de ECHTE vluchtelingen die hier heen komen, langzaam, samen met de rest van de autochtone bevolking, juist DATGENE waar men voor vluchtte hier juist weer door de strot krijgen geduwd.

datzouzomaarkunnen | 27-03-18 | 18:55

Volgens de VK is de Geilneef is ineens een complimenteuze vent, haha

BozePaarseMan | 27-03-18 | 18:54

Vaatwas Jemeid is een konijnebijter en een pannekoek, en de grens moet alleen nog open als er "een chinees naar buiten moet", als u begrijpt wat ik bedoel.

De Briemusketier | 27-03-18 | 18:40

Dat hele welkom-onderzoekje van het CBS rammelt toch aan alle kanten?
De vraag of iemand weer terug moet wanneer het op de plaats waar iemand vandaan gevlucht weer veilig is, is niet gesteld. Daarnaast is er een eindeloos verschil tussen vluchten en tijdelijk elders verblijven en een Nederlands paspoort cadeau krijgen.
Zo vraag ik mij al jaren af waarom de Belgen die in de 1e wereldoorlog naar Nederland gevlucht zijn niet automatisch de Nederlandse nationaliteit kregen maar het eerste de beste zandmens wel.

vanFleppensteijn | 27-03-18 | 18:22 | 1

Islamieten zijn ten alle tijden welkom om op te tyfen wat mij betreft

De Briemusketier | 27-03-18 | 18:44

Heerlijk.

LuckyGirl | 27-03-18 | 18:38

LOL, +1!

De Briemusketier | 27-03-18 | 18:42

www.nu.nl/binnenland/5196506/kamer-wi...
"De Tweede Kamer wil met minister Ferd Grapperhaus van Justitie in debat over de mogelijkheden om de omstreden islamitische prediker Fawaz Jneid strafrechtelijk aan te pakken."
Maar volgens de bewindsman ziet het Openbaar Ministerie op dit moment geen kans de man te vervolgen. Het OM heeft volgens Grapperhaus zorgvuldig gekeken of hij daarvoor kan worden vervolgd wegens het aanzetten tot geweld, maar dat bleek niet het geval.

Minder, minder, minder mag dan weer niet.
*facepalm*

Is dit nog nieuws? | 27-03-18 | 18:14 | 2

Ja, wat een eikels bij het OM he? Echt om te huilen!

mrXL | 27-03-18 | 18:27

Ze kunnen wel snel een.btw verhoging erdoor drukken, maar een wet om zo een haarsheik permanent te doen verdwijnen lukt dan weer niet. Misschien moet onze coordinator terrorisme bestrijding eens bij Putin op cursus.
Tot nu toe is het alleen maar volgen... maar bestrijden ??

Andorian | 27-03-18 | 18:29

Volkskrant: 'Het klinkt als een compliment'
Unbefuckinglievable.

TheBigKirth | 27-03-18 | 18:13

Kan iemand op de redactie s.v.p. het aandeel dubbele bodems in tekst, de rebussen en andere hoog intelligente -kuch- beeldspraak onder controle houden. Steeds vaker is er geen touw aan vast te knopen. Laten we op dit laatste platvorm van zinnigheid tenminste duidelijk zijn, opdat we straks niet tegen elkaar zeggen: "maar ik dacht dat het satire was". Alvast mijn dank!

spinselsinjehoofd | 27-03-18 | 18:11 | 4

Klopt soms wel een beetje, toch? Als reaguurder van 't eerste uur ben ik wel gesteld geraakt op de stijl van dit "platvorm" (goeie) maar om me heen hoor ik vaak dat potentiële nieuwe lezers afhaken omdat ze er geen snars van begrijpen - de ellenlange slierten van embedded tweets helpen ook niet mee.

kapoerewiet | 27-03-18 | 18:41

"maar om me heen hoor ik vaak dat potentiële nieuwe lezers afhaken omdat ze er geen snars van begrijpen"
.
Nou en ? En omdat er moeite gedaan moet worden iedereen door de knietjes en aai over het snowflakebolletje, werkelijk ?
Trek es aan mijn vinger, en ga daarna even krom staan, dan krijg je een verrassing.

De Briemusketier | 27-03-18 | 18:55

Jazeker ben ik serieus. We zitten collectief in een existentiële crisis. Redactie en reaguurders hebben samen veel zeggingskracht als het gaat om signalering en duiding. Laten we dat niet weggooien door elk onderwerp te verpakken in een grap of over-the-top aankleding.

spinselsinjehoofd | 27-03-18 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een verademing. Onze postmoderne feminsten zullen zeer verheugd zijn met een rolmodel als Mw Hosseini.

Luchtbakfietser | 27-03-18 | 18:08 | 1

Feministen, was geen Freudiaanse vertyping.

Luchtbakfietser | 27-03-18 | 18:11

Dame heeft waarschijnlijk bovengemiddeld IQ. Maakt integreren wel gemakkelijker. Niet zo slim en opgevoed in een achterlijke cultuur maakt gesegregeerd klagen en zielig wezen gemakkelijker. Als dat toegestaan wordt.

jan99 | 27-03-18 | 17:58 | 2

Bovengemiddeld IQ? Juist dat maakt haar zo gehaat bij de gesubsidieerde fopwetenschappertjes - links is de religie van de afgunst.

Boer Kini | 27-03-18 | 18:23

@Boer Kini - Links is de religie van de deernis. Wie geen deernis oproept (omdat hij te intelligent of te zelfstandig is) is niet bruikbaar.

kapoerewiet | 27-03-18 | 18:43

Op het eerste gezicht een leuke vrouw.
Wel wat minder dat haar onderneming zich richt op het bevorderen van handel met Iran...
een land waar anderen uit wegvluchten en een land dat een ander volk totaal wil uitroeien.
Maar ja, wat wil je...
ze zit bij de VVD, geld en handel boven principes...

Angelina-a | 27-03-18 | 17:57

Angelina-a | 27-03-18 | 16:45

Ik laat het hierbij maar de opmerkingen waren, van de Henk Bresjes dus:

"Hey lekker ding!"
"Hallo! *fluit fluit fluit*"
"Neuken?"
"Wat een lekker wijf zeg, en dat heeft al een kind"
"Hey lekker wijf"
"Neuken?"
"Nou ze heeft geen zin vandaag, die arme vent van haar"
"Hey, jij, lekkere meid. Wil je neuken, mijn collega's kunnen je kind wel eventjes opvangen hoor..."
"Wat een hoer"
"Gewoon niet reageren he, wat een slet"
"Ja, kuthoer"
"Hey, hier is er nog eentje"
"Hoi lekker ding... Neuken?"

Ik kom uit een net gezin en een zeer keurige familie. Dus dat vond ik toen al erg ongepast, ik was toen al iets van 10 ofzo en wist prima wat ze deden. Mijn moeder moest er wel om lachen met een praatje van ja, zo zijn ze nu eenmaal. Laat het maar.

Dus ja, wat is het verschil?

Andrew Deen | 27-03-18 | 17:55 | 7

Het verschil is dat de Hollandse bouwvakkers en stratenmakers het bij opmerkingen houden (die soms vaak ook wel heel grappig en om te lachen waren), en niet aan je gaan zitten of je bespugen als je niet van ze gediend bent.

'Hoer' heb ik nooit van ze gehoord. Volgens mij zit je dat te verzinnen.
'Hoer' is voor het eerst tegen me geroepen door Turkse en Marokkaanse tweede en derde generatie.
Ook Antillianen hielden het gewoon bij Hé Schoonheid'.
Ja, ik praat in de verleden tijd, want de enige die tegenwoordig me nog naroept is de stoned Surinamer die hier altijd op de hoek van de straat staat. :)
Lekker rustig.

Angelina-a | 27-03-18 | 18:32

Fantast.

Mark_D_NL | 27-03-18 | 18:35

Onzin, Andrew Deen, wat een fantasie... kuthoer? Hoer? Neuken? Die woorden heb ik toch echt enkel van de straatjeugd in de Baarsjes naar m'n hoofd gekregen, als ik van m'n werk kwam fietsen en ik niet reageerde op hun gesis. Van bouwvakkers kreeg ik geestige grapjes (Surinamers kunnen er ook wat van met hun vrolijke gesjans, dan is het echt moeilijk om je gezicht in de plooi te houden) heb zelfs wel eens gehad dat er eentje z'n jack uittrok en voor mijn voeten in een plas wierp zodat m'n hoge hakjes niet nat zouden worden. Je hebt een hele dikke duim, Andrew Deen, waar je dit uit loopt te zuigen. De enige roomblanke Hollanders die het woord 'hoer' gebruiken zijn dronken corpsballen.

kapoerewiet | 27-03-18 | 18:50
▼ 4 antwoorden verborgen

De doos van Pandora is geopend, we zetten iets fijns neer voor de komende generaties. Wat een land...

First Contact | 27-03-18 | 17:53

Heldin. Omarm deze vrouwen nu eens een keer. Steun haar en haar metgezellen en de maatschappij wordt er een stuk beter en vrolijker van. Zo kan het dus ook.
Maar deugend Nederland, valt deze vrouw af. Zij zien veel liever de jankers, de zogenaamde slachtoffers van discriminatie. Dat is namelijk hun businessmodel. Misselijkmakend. Laten we nu eens met deze lieden afrekenen.

De Evangelist | 27-03-18 | 17:50 | 1

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden; alle subsidies op meningen afschaffen.
Al die linkse Pol Pot fans, extreemrechtse moslims en racistische black supremacists krijgen allerlei vette subsidies, bovenop hun uitkeringen. Daar gaat het fout.

Als ik iets vind krijg ik daar ook geen subsidie voor.
Waarom krijgen parasieten die slechts haten dat dan wel?

Ik zeg; schop ze aan het werk. Dat is niet alleen goed voor de economie (lagere belasting), het land (minder haat) en de zwakkeren in de samenleving (die het vaakst met criminaliteit te maken krijgen). Het is vooral ook goed voor de haters zelf. Want je maakt mij niet wijs dat het goed voor mensen is om 24/7 hele bevolkingsgroepen te haten. Dan wordt iemand vanzelf een jankerd, die al zijn / haar potentiële talenten verdoet met blinde racistische haat.

Dandruff | 27-03-18 | 18:08

Ik zie haar op een eervolle plaats eindigen, in de komende "Nationale GeenStijl Top Tien 2018 Collectie" voor de leukst geïntegreerde allochtoniër.

Guiermo | 27-03-18 | 17:50

De VVD is een partij die nederland op langzame en sluipende wijze naar de verdoemenis helpt, net als hoe moslims dat doen. Wat mij betreft zijn ze allebei niet welkom.

Artula | 27-03-18 | 17:36

Typische (VVD-)blindheid: "Als ik het kan, dan moet het jonge mensen van de tweede en derde generatie toch ook lukken?"

Dat haar vader succesvol ondernemer was, mensen in dienst had, lezingen gaf en een groot netwerk had in Mazar-e-Sharif, en niet te vergeten: "Toen ik vertelde dat ik geen hoofddoek meer wilde dragen, zeiden ze: het is jouw leven" zegt heel veel over hoe ze is opgevoed. Dit maakt het veel makkelijker om succesvol te worden.

In stripvorm: www.boredpanda.com/privilege-explanat...

holdab | 27-03-18 | 17:32 | 4

Dat zal best zo zijn. Maar lang niet altijd. Wat ze even in de strip "vergeten ":

"Come on Johnny, you know the deal! Homework first, THEN you can play outside with your friends." vs.
"My mom always made my do my homework and I thought: I ain't doin' that to my kids, if they don' want to do their homework then that's fine with me. Learning you do in school! That's what I say!"

"Johnny, you are not leaving that table until after you've eaten all the food on your plate, young man!" vs.
"My mom always made me eat my vegetables, uh-huh, not my kids. I ain't makin' them eat somethin' they don' like!"

Etc.

EnNouJijWeer | 27-03-18 | 18:06

EnNouJijWeer | 27-03-18 | 18:06 Kan het niet anders dan met je eens zijn. Ik heb mijzelve helemaal compleet absurd gigantisch uit de naad gewerkt om mijn kinderen een privilege te geven. Ik eis dat mijn kinderen meer gepriviligeerd zijn dan anderen.

Ik zie mensen ... tv kijken 's avonds. Ik zie ze op ski vakantie gaan, op zomervakantie. In het weekend barbequeuen.

Ik heb daar nooit tijd voor gehad, werken, werken werken. Alles voor die kids, dat ze niet zo'n kutleven krijgen als ik had. En geen klachten hoor, maar vertel me nou niet dat die kinderen van pizzaetende bierzuipende pilates-yoga-subsidiekunstenaars ouders hetzelfde terecht 'horen' te komen als die van mij.

En ik ken ze maar zat: verwend tuig uit het linkerdeel van de strip dat uiteindelijk op hun dertigste d'r achter komen dat ze geen reet kunnen, geen ballen hebben gekweekt. Geef mij maar gewoon het rechterdeel.

Kortom: die strip is vals.

Hufterst | 27-03-18 | 19:16

Dan klopt de strip toch? Dat succes vaak niet door hard werk komt en hard werk niet altijd succes geeft... het leven niet eerlijk verdeeld... Vals? Wel echt, en wel gemeen.
En dat mensen hun kids slecht opvoeden, millenniungeneratie papgeneratie, is een aparte situatie die zowel links als rechts in de strip kan gebeuren.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 20:00
▼ 1 antwoord verborgen

En afgezien daarvan: de geschiedenis zal oordelen dat door specifieke culturele omstandigheden het in het 3e kwart van de 20e eeuw en begin 21e eeuw het mogelijk was dat 3e wereldbewoners volledig bijgeschreven werden in de mogelijkheden van de 1e wereld en dat zij er en grosse niks van bakten. Als massa faalden zij jammerlijk. Identiteit als vals sentiment en slachtofferrol namen zij liever over dan de individuele uitdaging er zelf iets van te bakken.

Zoltan | 27-03-18 | 17:24

"wat een mooie vrouw, wat zie je er leuk uit". Hier op GS zouden wij zeggen: Hoi, neuken?

Mubbenschonster | 27-03-18 | 17:20 | 2

Zoiets vindt zij vervelend ondeugend.

Zoltan | 27-03-18 | 17:25

Ruud de Wild, ooit op de radio, tegen een inbellende vrouw:
'Goh wat zit je haar leuk! Neuken?'

kleurdoosje | 27-03-18 | 18:21

Eigenlijk is het beschamend dat iemand die uit het buitenland komt en normaal mee doet, op het schild wordt gehesen als zijnde 'bijzonder'. Man o man wat zijn we ver van huis.

Lupuslupus | 27-03-18 | 17:19 | 4

Het is eerder bijzonder dat zo iemand een podium bij de volkskrant krijgt, dat dan weer wel.

LuckyGirl | 27-03-18 | 17:29

Zo is het precies.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 17:34

Ook bijzonder dat ze door geloofsgenoten meer tegenstand krijgt met de integratie als door de doorsnee witte rechtse kerk.

Trumme | 27-03-18 | 17:45
▼ 1 antwoord verborgen

Doet me telkens weer opnieuw afvragen hoeveel moslima's met een IQ>schoenmaat de islam echt iets fijns vinden, of iets nuttigs, of iets om trots op te zijn.
Ik wacht op een antwoord maar hoor enkel krekelgeluiden...

Notenkraker | 27-03-18 | 17:16

Hoop bla bla voor de buhne er verandert toch niks. Maar even wat anders die Hosseini ziet er veelbelovend uit. Ik zeg doen!

bigs | 27-03-18 | 17:13

Jammer, alleen, dat deze dame lid is geworden van de VVD. Een oartij zonder enig principe, zonder ethisch gehalte. Net als hun ALDE-fractiegenoten van €66.

Glasgow Argus | 27-03-18 | 17:13

Dagdief | 27-03-18 | 16:47

Moet ik hier uit optrekken dat ik volgens u niet welkom ben. Ik weet niet zo goed wat andere mensen daar van vinden maar als ik niet mijn mening met onderbouwing mag geven dan is er toch iets mis hier. Toegegeven ik slik zware medicatie. Maar dat maakt mijn mening en relaas toch niet minderwaardig? Of wel?

Wat is er met vrijheid van meningsuiting gebeurd? Soms eens soms oneens en soms gewoon eens dat we het niet eens zijn. Moet toch kunnen? Of moet het hier een kliekje zijn van ja-knikkers?

Maar als 'reaguurders' want dat geeft jullie kennelijk een vorm van saamhorigheid mij echt niet willen en vinden dat ik niets te melden heb omdat het niet in jullie straatje past dan wil ik best mijn toon matigen. Ik geef enkel mijn mening met onderbouwde feiten en als dat niet mag en mensen dat niet willen dan heeft het weinig zin om daar energie in te steken. Dan zal ik gewoonweg niet meer reageren op mensen zoals jij en simpelweg mijn mening geven en daar moet je het maar mee doen.

Wie is voor of tegen? Beetje referendum zeg het maar.

Andrew Deen | 27-03-18 | 17:08 | 10

Andrew Deen, de brilsmurf van GS. Vol valse rechtschapenheid.

Boer Kini | 27-03-18 | 18:17

@Basil haha! Ja je moest eens weten hoe men kwijlend en scheef en met krukken achter hun schermpjes zit. Goed voor de lachdosis van de naaste. Beschouw het als een goede daad ;-)))

Rest In Privacy | 27-03-18 | 19:17

Vrijheid van meningsuiting is prima. Maar ik heb een sterk vermoeden dat het niet jouw mening is, en ook niet in vrijheid. Je ruikt sterk naar DKS, een betaalde EU-trol. Misschien heb ik het mis hoor.

LiniaalRectaal | 27-03-18 | 19:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Prachtige dame inderdaad en met de juiste instelling om het te maken in NL.

Maar hoe groot is het percentage van de moslims met deze positieve houding?

echt_links | 27-03-18 | 17:08

Hulde voor deze dame! Dit zijn de mensen waar echt niemand een probleem mee heeft en die dan ook gewoon van harte welkom zijn in dit land. Lekker mee doen en leven zonder verlies van eigen identiteit en mét respect voor het gastland dat je verwelkomde. Het kan dus wel. Wat betreft die haatjurk; ga wég! Erúit, weg wezen en wel sofort!

Sjefke7807 | 27-03-18 | 17:06

Alleen dat politiek actief vind ik toch iets minder. Je komt uit een ander land en gaat dan hier vertellen wat mij moeten doen. Mag ik het prima eens zijn met die dame, toch heb ik daar een probleem mee.

Gemeentelijk kan eventueel wel nog, maar provincie of landelijk wat mij betreft niet.

DerUnterMensch | 27-03-18 | 17:04

Er was toch ook een leuke Turkse mevrouw die een ziekenhuis in Amsterdam leidde. Voor miljoenen de boel belazerd.
En Albayrak, de baas van het COA, ook de boel belazerd, en voerde ook nog eens een schrikbewind.
Ik ben geen fan van moslimvrouwen op hoge posities in dit land.
Over dit soort types hoor je de volkskrant dan ook nauwelijks.

HoerieHarry | 27-03-18 | 17:04 | 2

Was die van het ziekenhuis niet de zus van Albayrak?
Serieus.

LuckyGirl | 27-03-18 | 17:12

Nee, dat was Aysel Erbudak.

Glasgow Argus | 27-03-18 | 17:14

Dit soort vrouwen zijn niet populair bij de publieke omroep, die zien liever de meiden van halal.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 17:02

Islam is het slechtste dat de mensheid ooit is overkomen. Het is verderf, het is onmenselijk, kortom het voorportaal van de hel.

watergeus | 27-03-18 | 17:00 | 2

“De islam is de sterkste regressieve kracht die de mens ooit heeft uitgevonden” vrij naar Winston Churchill, The River War

Glasgow Argus | 27-03-18 | 17:08

Het is de mensheid niet overkomen. Het is een geestesziekte waaraan 1,5 miljard lijden en willen lijden.

Notenkraker | 27-03-18 | 17:18

Met een dubbele standaard valt je fiets niet zo snel om.

ristretto | 27-03-18 | 16:54

Die haatbaard zal zelf alvast wel beveiliging hebben als hij zulk vergif blijft verspreiden. Anders komt hij misschien op een mooie dag iemand tegen die zijn woorden weer laat inslikken.

gekwetst | 27-03-18 | 16:52

Hihi, een horloge. lachen.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 16:49 | 2

En je vraagt je af welk jaar het horloge aangeeft?

TheseDays00 | 27-03-18 | 16:55

Het horloge gaat terug in de tijd.

LuckyGirl | 27-03-18 | 17:32

Prima dame, alleen een jaar geleden ook in de krant met een vrijwel identiek verhaal.

Road to serfdom | 27-03-18 | 16:49

Even een rijmpje: Andrew Deen, staakt uw getrol en gaat heen! Bijna proza.

Dagdief | 27-03-18 | 16:47 | 3

lol

Lupuslupus | 27-03-18 | 16:50

De twitter Nora van Joop op GeenStijl, werkt niet i.v.m. langdurig pijn in de onderrug opgelopen door het continu bukken voor de islamitische bezetter .

Castor12 | 27-03-18 | 16:59

“Andrew Deen, steek je vinger in je r**t”. Het rijmt niet, maar het dicht wel.

Glasgow Argus | 27-03-18 | 17:10

Volkskrant: hijgend met een straal kwijl langs de kin, want totaal idolaat van jonge Turkse en Marokkaanse heilsoldaten....'Het klinkt als een compliment'

RickTheDick | 27-03-18 | 16:45

Gneid of zoiets is er voor de losers die geen talent hebben. Zij kunnen lekker onder de vleugels van de prehistorische prediker kruipen en discriminatie roepen. Verder.... Hulde aan Masoumah!

Rest In Privacy | 27-03-18 | 16:43

Mensen die er bij willen horen, meedoen, aanpakken, op tijd uit hun nest komen en zelf voor hun kostje zorgen: welkom.
-
Mensen die van onze centen vreten en desondanks menen dat zij mogen bepalen hoe hier geleefd moet worden, die vingertjes opheffen en ons komen vertellen dat wij niet bestaan ( hoi, Maxima) : opzouten.
-
Wij houden niet van zei-eeeeh: zeurders.
-
(kankeren daarentegen màg, want dan ben je pas geïntegreerd)

bisbisbis | 27-03-18 | 16:42

Ik weet nog dat ene Mehmet Pamuk een goede Turk was... toen was het nog grappig allemaal.

Maar toen was de kiem al gelegd waar die meteen ook weer gesmoord had moeten zijn.

Halal gehaktbal | 27-03-18 | 16:41 | 7

@ bis Dat was hij zekeriyah. Gek dat juist hij toen opeens zo nodig moest optiefen.

Halal gehaktbal | 27-03-18 | 16:52

foutje

HoerieHarry | 27-03-18 | 16:56

Trots op NL heette dat even later geloof ik. Haha, ook grappig toen maar toch minder.

Halal gehaktbal | 27-03-18 | 17:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus , met hoofddoek riepen ze : mashallah . En nu ze geen hoofddoek meer draagt roepen ze : Hee hoer.

RexGloriae | 27-03-18 | 16:39

Ik zou Masoumah onder de meiden van stavast willen scharen. Zulke vrouwen vindt ik heel goed bezig en ze zijn een voorbeeld voor jonge vrouwen.

mamalookabooboothere | 27-03-18 | 16:36 | 1

De fatwa moeten ze er wel bijnemen.

Notenkraker | 27-03-18 | 17:21

Waarom heeft die haatimam eigenlijk een hoofddoekje om?

Watching the Wheels | 27-03-18 | 16:36 | 2

Ik dacht dat dat een leuk terra cotta bloempotje was.

LuckyGirl | 27-03-18 | 16:39

Dat zou natuurlijk ook kunnen ... met zo'n gaatje bovenin.

Watching the Wheels | 27-03-18 | 16:41

Deze dame doet zoals de gemigreerde Nederlanders in Australië, Canada etc. jaren geleden deden: niet mekkeren maar aanpassen en aanpakken. Ik heb er respect voor.

havannahapper | 27-03-18 | 16:33 | 3

Mee eens.

Watching the Wheels | 27-03-18 | 16:38

Zoals de tweede en derde generatie Nederlanders in Australië en de USA nu ook gewoon volledig geïntegreerd zijn.
Moet je eens kijken naar de tweede en derde generatie zandbaktuig hier, weigeren te integreren of zelfs de taal maar goed te spreken.

Wijze uit het Oosten | 27-03-18 | 17:25

Beetje het probleem wat de Amerikanen met de tweede golf immigranten had. Daar zaten veel Italianen tussen die zich nog jarenlang als semi-lichtgetint tuig gedroegen.

Bij ons komt daar dan nog die achterlijke religie bij

barryvantiggele | 27-03-18 | 17:42

Maarre... heeft Lul Schoof al geregeld dat al die preacherhaatbaarden Europa uitgeschopt worden ?

Jimmy Mc Clure | 27-03-18 | 16:32

Hemmenaar7 | 27-03-18 | 16:25

Het opgeschoten mannenprobleem is ook al zo oud als de mensheid. Vroeger toen ik nog jong was werd mijn moedertje (RIP) nagefloten en kreeg best schunnig commentaar. Van altijd het type jonge Henk Bres. Dat is nu veranderd en nu zijn het moslims en negertjes. Behalve dat is er wezenlijk niets veranderd. Voor de duidelijkheid mijn moeder was geen ordinaire hoer maar een mooie en keurige dame. Die er kennelijk zo aantrekkelijk uitzag dat men maar wilde nafluiten en vooral schunnig zijn. Ik praat het niet goed maar wat is het wezelijke verschil?

Andrew Deen | 27-03-18 | 16:31 | 10

Een trol die nog wil scoren over het lijk van zijn dooie moeder!

Janas | 27-03-18 | 17:08

Het verschil is dat in onze cultuur dit gedrag als hufterig wordt gezien, terwijl het in de islamitische cultuur geboren wordt uit een minachting tegen vrouwen,homo's joden en niet gelovigen, die er met de paplepel ingegoten wordt en dus als "normaal" gezien wordt.
Daarom kan rapper boef zijn verhaaltje over "kechs" vertellen, zonder dat hij bang hoeft te zijn om negatieve reacties uit zijn gemeenschap.
Integendeel. De meeste naffers zullen dit van harte met hem eens zijn.

Rest In Privacy | 27-03-18 | 17:10

Mijn moeder droeg ook een hoofddoekje naar de kerk. Want volgens Paulus waren vrouwen met los haar hoeren.
En als het regende droeg ze het ook, en ook bij het pannenkoeken en oliebollen bakken
Zo, daar heb je niet van terug hè, Andrew. Ik geef hem je gratis, kan je overal inzetten.

piloot47 | 27-03-18 | 17:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Deze dame toont maar weer aan hoe simpel het is. Doe gewoon mee. Ga werken, leer de taal, begrijp je omgeving en klaar. Wanneer dringt dat nou tot al die andere mafketels door die zo graag een "inclusieve" samenleving willen hebben. Dit is juist een verhaal van inclusiviteit.

deministerpresident | 27-03-18 | 16:31

Leuke en slimme meid, natuurlijk altijd welkom! Maar ik ben het toch met die Grappenhaus eens dat je juridisch weinig aan dat soort haat-jurken zoals die Jneid kunt doen. We hebben nu eenmaal vrijheid van meningsuiting en zolang dat soort rare baardmannen net niet letterlijk oproepen tot geweld kun je er weinig tegen uitrichten (en dat moet je ook niet willen). Wat we wel moeten doen is deze haat-apen bespotten en belachelijk maken, net zoals het hele salafisme. En erg moeilijk is dat niet, met hun totaal debiele opvattingen! Wil salafisme zich dus hier een plek in onze samenleving veroveren, dan moet spot en hoon hun deel zijn!

kunstliefhebber | 27-03-18 | 16:30 | 5

Oh ja, gaat u voor, probeer het maar eens en dan kijken hoe lang het duurt voor de aangiftes wegens discriminatie en belediging binnenrollen en de politie voor uw deur staat.

negorij | 27-03-18 | 16:39

We moeten intussen maar eens vergeten, dat we er altijd juridisch iets aan moeten doen. Misschien zouden we er ook gewoon met ons gezond verstand iets aan kunnen doen. Bedenk eens iets, wat zou kunnen helpen, dat zo iemand ons niet meer hindert. Met name geheime diensten moeten toch iets geheims kunnen regelen. Daar worden ze toch voor betaald!

Janas | 27-03-18 | 17:12

Doen ze toch zelf al, maar goed, inwrijven kan geen kwaad, oh wacht wel, want dan gaan ze natuurlijk terroriseren en moorden, omdat ze als enigen niet tegen kritiek kunnen met hun gigantische ego 's en omgekeerd evenredige IQ.
Ja een echt aanwinst voor Europa deze mensen, we voelen ons elke dag gezegend.

Mallepietje1001 | 27-03-18 | 21:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Pas je aan, aan de Nederlandse normen & waarden en cultuur, voortkomend uit christelijk-joodse-humanistische cultuur en traditie, ergens tussen integratie en assimilatie, en je bent volgens mij in Nederland hartstikke welkom.

Ik heb hetzelfde gedaan in Limburg. Meer assimilatie, maar zonder mijn Noord-Nederlandse roots te vergeten, en ben hier hartstikke welkom.

Integreer en/of assimileer, door respect en begrip te hebben voor de heersende cultuur, dan ben je volgens mij overal welkom.

Jan3863 | 27-03-18 | 16:29 | 1

Zoals Masoumah Hosseini doet, perfecte dame.

Jan3863 | 27-03-18 | 16:32

De hoofddoek is dus niet zozeer een religieuze uiting maar meer een teken dat je dociel bent.

LuckyGirl | 27-03-18 | 16:26 | 4

Ce ca! | 27-03-18 | 16:32
LoL.......

Muchnadt | 27-03-18 | 18:31

Ce ca! | 27-03-18 | 16:32
Ghe ghe ghe

Deksmaat | 27-03-18 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

En dat in de krant van deugend Nederland nog wel ?Die ligt bij mij altijd recht naast het toilet. kun je nooit zonder komen te zitten.

Bari Oomsma | 27-03-18 | 16:26 | 1

Lijkt me niks, mijn reet helemaal zwart van de inkt.

Dandruff | 27-03-18 | 16:29

We wisten het al van die islamitische sonderkapos; jij deugt en die ander zonder doekje mogen we aanvallen.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 27-03-18 | 16:26 | 1

Dat is de juiste interpretatie, zonder hoofddoek vogelvrij, hoer.

danuska | 27-03-18 | 16:44

het lijkt mij dat vrouwelijke vluchtelingen ook eerder bescherming nodig hebben.
ook zitten ze minder in de bak.

Hemmenaar7 | 27-03-18 | 16:25

Knappe en duidelijk slimme dame

Bokito ergo sum | 27-03-18 | 16:21 | 1

Knap - ja / Slim - nee, ze stemt VVD

Muchnadt | 27-03-18 | 18:31

Slimme, frisse meid vs haatdragende krentenbaard op pootjes
de keuze lijkt me snel gemaakt

Tobi | 27-03-18 | 16:19

Ow wat zou het toch heerlijk zijn als al die mensen weer hun koffers pakken. Weg met dat gezeur. Gezeur over gezeur van de goeie incluis... dan kunnen wij ook weer door met ons leven in ons land. Leuk geprobeerd en de groeten van ons allemaal, daaaaggghhhh.

merel veld | 27-03-18 | 16:16 | 1

Ik zie geen enkele reden waarom de vrouw uit het Volkskrantartikel haar koffers zou moeten pakken.

Kees Maf | 27-03-18 | 16:18

Volkskrant: 'Het klinkt als een compliment'

Ziehier, hoe wereldvreemd de volkskrant is.

Croxifoxio | 27-03-18 | 16:14 | 2

De volkskrant vindt ook kech, sissen en hoer een compliment.

TheseDays00 | 27-03-18 | 16:18

"In die context betekende dat zoiets als: wat een mooie vrouw, wat zie je er leuk uit." .. Ik ben geen Volkskrant lezer en kan geen Turks, dus als mevrouw dat tegen mij zou zeggen zou ik dezelfde opmerking/vraag stellen. Pas na de vraag legt mevrouw de ondertoon uit.

J4914 | 27-03-18 | 17:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com