achtergrond

Geenstijl

Met uitsterven bedreigd: de eerlijke politicus

Inzending. Tamara Wulffelé breekt lans voor lokale politica Marielys Roos

Over  het algemeen bestaat onze vaderlandse politiek voor het allergrootste  deel uit door het volk gekozen machtswellustelingen die hun eigen oma nog zouden verkopen om nog nèt even wat langer op het pluche te kunnen  blijven plakken. Gekozen door het volk, maar werkzaam als megalomane eigenheimers die zich nergens voor schamen, behalve een lege bankrekening. Die geen enkele moeite hebben hun eigen principes overboord te gooien in het partijbelang. Die zonder blikken of blozen verkiezingsbeloftes breken, hun eigen kiezers schofferen, erop los liegen, konkelen in schimmige achterkamertjes en meer wat het daglicht niet verdragen kan.

Maar zo heel af en toe blinkt  er ergens een pareltje in de duisternis. Neem nou Marielys Roos,  raadslid namens haar eigen lokale fractie Hart voor Bloemendaal uit -u  raadt het al- Bloemendaal. In 2014 deed ze mee aan de verkiezingen voor Liberaal Bloemendaal en kwam via voorkeursstemmen in de raad, maar  splitste in dat zelfde jaar nog af wegens verschil van inzicht over belangrijke zaken. In datzelfde jaar nam Roos het op voor een inwoner van Bloemendaal die zijn landgoed op wilde knappen en reeds jarenlang  werd tegengewerkt en belogen door de gemeente. Op 8 augustus 2014  verschijnt er een artikel van Meindert Fennema (Groen Links) in de Azijnbode over deze kwestie. Uiteraard enkel belicht vanaf de kant van de gemeente. Raadsleden Marielys Roos (Hart voor Bloemendaal) en Leonard Heukels (Liberaal  Bloemendaal) zitten bovenop de kwestie en stellen lastige vragen aan de raad, het college en burgemeester Nederveen. Op 4 november 2014 wordt de informatie met alle bewijzen voor onjuist handelen door de gemeente geheim verklaard, maar enkel voor raadsleden mw. Roos en dhr. Heukels, niet voor alle andere raadsleden.

Stelt u zich  eens voor. U gaat naar de Appie wegens een mooie aanbieding  Kaapverdische wijn en in de winkel leert u dat iedereen die korting  krijgt, behalve u en uw buurman. Dat klopt toch niet? Bovendien was in dit geval de meeste informatie aangaande het conflict tussen de gemeente  en betrokken inwoners drie maanden eerder al openbaar dankzij dat  artikel in de Volkskrant. Een Vandaag schilderde burgervader Ruud Nederveen op 28 juli 2014 al af als oplichter. Die vertrok medio januari 2015 met de noorderzon,  omdat hij wist dat hij een tweede motie van wantrouwen niet zou overleven. Maar goed, terug naar dat bevel van geheimhouding. Die kreeg  mw. Roos uitgereikt, maar deze was niet bekrachtigd door de gemeenteraad, dus mw. Roos besloot de ineens voor enkel haar geheim verklaarde informatie waaruit de wanpraktijken van de gemeente  Bloemendaal en hun leugens over de landgoedeigenaren in kwestie bleken, alsnog openbaar te maken op 16 december 2014, daar meneer Fennema alleen de kant van de gemeente beschreven had in zijn relaas op 8 augustus  2014.

Burgemeester Nederveen deed op basis van  leugens aangifte tegen Marielys Roos wegens het schenden van haar geheimhoudingsplicht. Zij werd daar voorwaardelijk voor veroordeeld op  13 mei 2016, maar toen was Nederveen al weg wegens het uitkomen van zijn leugens aangaande deze hele kwestie. Op 27 maart 2018 dient het hoger beroep dat is aangespannen door mw. Roos. Zij ziet dit met veel  vertrouwen tegemoet en heeft zelfs een boek geschreven over deze hele walgelijke machtsbeluste kliek in het rijke Bloemendaal. Zij is nu zelfs voorgedragen als beste lokale politicus van Nederland. Stemadvies!

Op basis van alle recente politieke gebeurtenissen zou het mij niets verbazen wanneer niemand nog vertrouwen had in onze politiek. Maar het zijn juist mensen zoals deze lokale heldin die maken dat we toch allemaal hoop kunnen houden. Dat we toch allemaal vechten voor onze  democratische rechten. Dat we toch allemaal wel graag een beetje in Bloemendaal zouden willen wonen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.