Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hahahaha. Linkse partijen gaan samenwerken

lul

"Ja en dan doen we een tegenbegroting en dan vindt iedereen ons weer leuk!"
"Ja maar we hebben maar 37 zetels."
"Nou en? In de peilingen staan we er veel beter voor!"
"Eh, nee. Nog steeds 37. Dat is minder dan de hele PvdA in 2012."
"Dan is het toch een beetje voor de kat zijn kut, zo'n tegenbegroting?"
"Dat is juist het leuke! Lekker geen verantwoordelijkheid nemen!"
"Oh..."
"Ik bedoel, wat is het meest gratuite dat je altijd kunt zeggen als je in de oppositie zit en nooit waarmaakt als je op het pluche belandt?"
"Meer geld naar de mensen!"
"Ja, meer geld naar de mensen!"
"En waar gaan we dat geld weghalen?"
"Bij ontwikkelingssamenwerking natuurlijk!"
"Nee Emile."
"Zie je wel. Emile is een lul."
"Grapje. Bij de multinationals!"
"Kijk. Daar is je slogan."

Oh ja. En dan de inhoud. Zoals altijd bij links krijgt de overheid een sigaar uit de doos van een ander. Onder de noemer 'afzien van vlaktaks' komt er 5,9 miljard inkomstenbelasting bij. Zo wordt de kleine verbetering van de marginale druk tenietgedaan. En die 5,9 miljard wordt betaald door iedereen met een inkomen boven de 20.000 euro per jaar. Ja. Dat zijn niet de multinationals. Dat is de hardwerkende Nederlander.

Reaguursels

Inloggen

Links is inderdaad een lachertje hede ten dage. Kinks associeer ik toch vooral met genderneutrale - brief aanheffen, - toiletten en - kleding, voor progressievelingen die toch in hokjes blijven denken. Ook associeer ik links met activistische feministes die ten strijde trekken tegen het witte mannen patriarchaat samen met hoofddoekmeisjes, want die zijn zo lekker vrijgevochten. Maar bovenal associeer ik links met hetzes tegen rechtse politici, geweld mag niet maar het is vuren vrij op Geert Wilders, Thierry Baudet en andere extreem rechtse partij leden zoals de VVD, CDA en CU.
Dus linkse samenwerkende partijen hahaha. Of niet wegloper Jesse? Ik verkoop mijn idealen Asscher en ik sta altijd langs de zijlijn Roemer?

ratelaar | 01-11-17 | 07:07

Wat mij ook ergert is de open grenzen van Europa. Ik zit met een oudere dame die ik begeleid in een cafe op een maandagmorgen komt er een Roemeense man aangelopen die een a-4tje op de tafel legt waar mensen zitten. Het briefje legt i;het Engels uit dat hij geld. nodig heeft om zijn kinderen te kunnen voeden. Zwaar gefrustreerd, omdat hij geen geld heeft ontvangen, neemt hij de papiertjes weer in en verlaat scheldend de zaak.
Deze georganiseerde criminele groepen kom ik ook tegen in de trein. Geen geld en wel trein reizen? De suffe NS waarschuwt via de intercom van de trein voor deze groep om hen maar geen geld te geven?
Fuck you politici, die dit mogelijk hebben gemaakt!

KomkommermetSla | 01-11-17 | 02:10

Tja ook bij links is de gewone man de pisang.
Zorg ervoor met andere landen dat belasting ontwikkeling voor het grote geld en multinationals onmogelijk wordt. Pak belastingparadijzen aan die escapes leveren. Lasten op arbeid verlichten = meer werk, meer investeringen, minder uitkeringen.

Maar ze komen weer met een nietszeggend voorstel.
Ach dit is maar spel voor de bühne, ze vechten elkaar zo weer de tent uit want links is veel onderlinge kift.

Moneytron | 31-10-17 | 19:13

Links is inderdaad rechts tegenwoordig.Want armen en chronisch zieken komen helemaal niet voor in hun plannen.
Dus opkomen voor de zwakkeren is (al twaalf jaar) verleden tijd.

p17266141 | 31-10-17 | 18:49

De SP had heel groot kunnen worden als ze het lef hadden gehad om een realistisch standpunt in te nemen tav immigratie. Ze kozen voor wegkijken en zich te manifesteren als Partij vd Zorg.

Drs. Paco P. | 31-10-17 | 17:45 | 2

Ik denk dat ze daar de komende verkiezingen steeds op afgerekend gaan worden. De SP is een laffe partij geworden (laten ze maar opgaan in de PvdA). Het is tijd voor een echt nieuwe puurlinkse partij. Misschien is er ruimte voor een neo-communistische partij om de zaak aan de linkerkant weer eens op te schudden.

ad melkert | 31-10-17 | 18:48

wegkijken? roemer heeft zichzelf voor eeuwig onmogelijk gemaakt door te zeggen dat de angst voor de islam ons is aangepraat.

p17266141 | 31-10-17 | 18:50

Spartelen om relevant te blijven. Gaat niks uitmaken: dit kabinet gaat de vruchten van 8 jaar tering-naar-de-nering zetten plukken en daar de electorale winst voor boeken over 4 jaar.
Verklaart ook hoe een gigantische blunder het van Jesse is geweest om dit te laten passeren en bewijst dat hij een politieke onbenul is. Over 4 jaar beseft iedereen dat we voor het millieu geen GroenLinks drammertjes nodig hebben en dat dit land zo veel beter werkt met slimme mensen aan het roer. Gaan we nooit meer terugvinden, mr. Blotebillenhoofd.
Verder:
- PvdA is al jaren irrelevant, alleen al om de manier waarop ze Samson schoffeerden aan het einde van Rutte II. Voor de rest identiek aan hierboven, (aub GroenLinks vervangen voor PvdA) plus dat de PvdA mede-verantwoordelijk is voor de bepaald florisante staat van ons land en daar goede sier mee had kunnen maken. Over kansen vergooien gesproken, domme, domme rukkers.
SP: Onbenullige domme anti roeptoeters zonder goed verhaal en de reden dat Sinterklaas in rood uitgedost is: Kadootjes geef je aan kinderen (hun achterban) die zich niet beseffen dat daar voor betaald (=gewerkt) moet worden. Ergens een paar jaar opleiding gemist waardoor linksboven in Dunner-Kruger.

Homer P. Simpson | 31-10-17 | 17:33 | 1

Ook dit kabinet laat staatsschuld oplopen. Geeft met de ene hand en neemt met de andere. Zalig zijn de onnozelen.
Bepaalde overheidsuitgaven dienen gewoon grof aangepakt te worden. Er zijn teveel idealistische uitgaven, nice to haves ipv alleen nut en noodzaak, dat is de pest van onze politiek.

Moneytron | 31-10-17 | 19:16

Dat dus, zul je gaan meemaken dat de begroting op punten wordt bijgesteld. En dusdanig dat de werkende Nederlander nog maar een 4 taljaren helaas pindakaas alsnog de tekorten moet gaan ophoesten voor 'arm nederland'. Goed beschouwd netto meer in de portemonnee burgers dan de gemiddelde loonslaaf na alle afdrachten..
Mark my words, want he aan Mark heeft het niet gelegen klootsjeswerkvolk..

fikkieblijf! | 31-10-17 | 16:59

Jama jamaar, de SP kaartte toch destijds de situatie van de arbeider in de binnensteden aan?
Zij stelden vragen over het verlies van eigenheid op die plaatsen. En terecht.
Dat initiatief is hierna uit handen gegeven en dat valt moeilijk te vergeven.
En dat weet het hele linkse blok. Die hebben inmiddels een nekhernia van het wegkijken gekregen.
En ik ben niet eens arts, laat staan een weldenkend mens. Pik.

Hensmunter69 | 31-10-17 | 16:58

Elk jaar opnieuw komt er weer een "nog intensievere linkse samenwerking" ongeveer net zo steevast als weke andere willekeurige politieke toezegging waar dus ook nooit meer iets van terecht komt.
Ik begrijp het niet van die linkse politici hier in ons land, denken die soms dat de gemiddelde inwoner zich niet kan herinneren dat dezelfde politici een jaar terug exact hetzelfde beloofden en ook daar niets van terecht hebben gebracht of is er bij die politici soms het gevoel dat de gemiddelde Nederlander net zo makkelijk zijn geheugen en daarmee intelligentie uit kan schakelen zoals zij dat zelf doen?

unweit | 31-10-17 | 16:47

Roemer zo stom als het achtereind van een varken, links en rechts ingehaald door de dochter van de worstenmaker van Oss.

Goedverdoemme | 31-10-17 | 15:43 | 1

Klopt als een bus!

joppo0 | 31-10-17 | 17:05

Een fatsoenlijk sociaalstelsel gaat niet samen met open grenzen beleid. Het wordt tijd dat ze dat eens toegeven op links. Het is of het een of het ander. Grote groepen gaan levenslang de bijstand in en dat is niet meer op te brengen.

osolemio | 31-10-17 | 15:12

De Snotneus, de Sigarettenlobby en de domme Lobbus verkopen maar weer eens het communistisch satellietmodel, de eeuwige sterfhuisconstructie van Links, inkomsten verminderen en uitgaven verhogen. Alvast toekomstige poen van anderen nu zo snel mogelijk weggeven.

PIS-Alchimis | 31-10-17 | 15:02

Socialisme is een totaal mislukt concept. En als je met name de PvdA beschouwt, dan zie je een partij die sinds de jaren 70 het sociale aspect van de mens heeft losgeweekt van het socialisme en er gaandeweg alleen maar een regenten toplaag en baantjes machine van heeft gemaakt. Daar is als voorbeeld, Marcel van Dam heel rijk mee geworden, en hij is lang niet de enige. Het zogenaamde subsidie socialisme, waarbij het gesubsidieerde de tong streelt van een PvdA bobo. Zoals Drees jr. destijds zei: hondenliefhebbers fokken honden, armoe liefhebbers fokken armoede; de PvdA hoort bij de laatsten.
En zo zoetjes aan heeft de mens (die jarenlang kort is gehouden) het begrepen; de PvdA is er niet voor ons, weg ermee. En ook de SP met hun oeverloos gezwam met die zieligheidsverhalen. De peiling geeft thans slechts 11 zetels aan voor Eem il jung. De mensen zijn het zat om steeds maar afgezeken te worden met "het moet eerlijker" verhalen. Groen Links wint vanwege het groene denken van veel mensen, maar die zullen vroeg of laat wel ervaren waar die GL criminelen werkelijk voor staan.

Memek | 31-10-17 | 15:02 | 2

GroenLinks wint vanwege het mooie koppie (en lekkere kontje?) van Jesse.
Neemt niet weg dat er wel een gemis is aan een groene partij die niet overdreven links is.
Ik heb vroegah (we spreken Rabbae, Rosenmöller en later Halsema) ook GroenLinks gestemd vanwege groen totdat ik me realiseerde dat ik niet links ben.

koeberg | 31-10-17 | 15:20

Iemand die aandacht heeft voor natuur en milieu heeft geen politieke partij nodig om met gezond verstand dat te doen wat zo min mogelijk schaadt. Groen Links heeft in ieder geval laten blijken geen fluit verstand te hebben van groen.
Jesse lult maar wat, en het is nogal simpel om te stellen dat minder auto's minder vervuiling geeft; zoiets als minder drinken spaart water, werkelijk briljant. Maar dat groen is het lokkertje wat een zeer bedenkelijke club verhult.
Rosenmöller/zakkenvuller die een lans brak voor Pol Pot en hem zelfs per brief daarvoor prees. Poel Pot was hem daar dankbaar voor. Rabbae de mislukte, na vele decennia nog steeds de niet ingeburgerde klaagmuur en dan Halsema die crimineel W. Duyvendak prees als een integer mens, zelf een dikke Mercedes stuurde maar wel anderen de prijs laat betalen voor luchtverontreiniging, zelf rookt maar roken wil verbieden en tot slot het zwarte scholen verhaal. Groen Links is de kraakbeweging, de extreme linkse fascisten, Rara, Onkruit en dergelijk gespuis. Met een voorliefde voor onbeperkte immigratie.

Memek | 31-10-17 | 15:53

Dat linkse geleuter gaat voirbij aan waar het over moet gaan. De zorgen die mensen hebben over massa immigratie vanuit afrika en moslimlanden. Zorgen die worden weggezet als 'racisme'. En dus zullen de mensen rechts gaan stemmen.

Vrijhetzelaar | 31-10-17 | 14:36

Wie klikt op de roze link over de marginale druk leest dat de huurtoeslag de grote boosdoener is. Dat werd al gezegd toen die toeslag (in de vorm van de Individuele Huur Subsidie) in de jaren 70 werd ingevoerd. De dienstdoende hoge ambtenaar op het Ministerie van VRO (zonder nog de M erachter) die het systeem had ontwikkeld waarschuwde destijds al voor dat effect. Maar Staatssecretaris Marcel van Dam had daar schijt aan. En al zijn opvolgers. Tot de dag van vandaag.

Rest In Privacy | 31-10-17 | 14:16 | 2

Eens. Een wangedrocht.

Sir Nastian | 31-10-17 | 14:28

Zodra de aftrek van hypotheekrente is geschrapt, beginnen ze aan die huursubsidie/toeslag. Behalve voor niet werkenden, vul de rest zelf maar in.

SlimmeBelg | 31-10-17 | 14:54

Eigenlijk is alles behalve het FvD links, of crony capitalist/HRA graaier. Belastingbetalertbestelert dus.

FvD naar 50 zetels, minstens, als ze de eh... boel bij elkaar kunnen houden.

Poekieman | 31-10-17 | 14:08

Ach, links... Het midden is jarenlang naar linksopgeschoven, dus dat er dan op een gegeven moment veel ruimte op rechts is, is niet vreemd. En dat we het huidige kabinet 'rechts' noemen, is alleen omdat het midden dus zover is opgeschoven. En dan noemen we FVD en Wilders extreem rechts. (wat zeker in het geval van Wilders een gotspe is, omdat die om ouderenbeleid bijvoorbeeld een rechtgeaarde socialist naar de kroon kan steken.
Wat zijn de kenmerken van rechts? Kleinere overheid, daarmee minder belasting willen heffen, en de burger een grotere verantwoordelijkheid geven voor haar eigen heden en toekomst. Vat ik het zo een beetje aardig samen?

Leg het kabinet langs die meetlat en vertel mij waarom het rechts zou zijn?

Dr_Prepper | 31-10-17 | 13:52 | 4

Ik begrijp u niet zo goed......
Op enigerlei moment zegt u : "En dat WE het huidige kabinet rechts noemen", en het volgende moment vraagt u om uitleg waarom het kabinet rechts zou zijn.

D-Fens_1963 | 31-10-17 | 14:20

He dat is gek....
1x reageer= 2 tegels.
Nou....., ik hoop dat de vervanger van Joris dit ook gezien heeft.

D-Fens_1963 | 31-10-17 | 14:22
-weggejorist-
D-Fens_1963 | 31-10-17 | 14:22
▼ 1 antwoord verborgen

Het geld zal nimmer bij multinationals vandaan worden gehaald, aangezien zij het juist zijn die via de achterdeur regeren. Kabinetsleden zijn veelal slechts marionetten van de werkelijke machthebbers.

mozaard | 31-10-17 | 13:46 | 2

Het zou echt tijd worden hier wat aan te doen. Het is kwadratisch waar wat je hier zegt.

Niet alleen zorgen ze voor lage belastingdruk voor zichzelf, ze zorgen tevens voor minimale marktwerking, lage lonen, afschermen markt voor nieuwkomers, zelfregulering van de normen en ga maar door. En dat allemaal onder de parasol van veiligheid en banen, maar wie het gezien heeft, herkend het in bijna ieder besluit, of het uitblijven ervan, terug!

Denkhetnjet | 31-10-17 | 13:54

Kijk even naar de belastingopbrengsten per soort. Vennootschapsbelasting stelt niets voor. Grootste bedragen worden binnengehaald onder loonbelasting/inkomstenbelasting en BTW. Dus kan je wel beetje aan de vpb knoppen draaien maar daar heb je relatief weinig aan. Groen links propaganda niet klakkeloos overnemen!

JayJay | 31-10-17 | 19:07

Lekker makkelijk van links. Stop nou eens met dat puberale voorspelbare afzeiken en neem godverdomme een keer verantwoordelijkheid. Niet alleen voor je eigen achterban maar voor heel Nederland. Daarom zit je daar, werk nou eens mee.

Petskast | 31-10-17 | 13:39

Wat ben ik blij dat ik niet meer in Nederland woon.. pff

Droppot_dk | 31-10-17 | 13:30

Prettig geneuzel over links en rechts. Qua moord houden de partijen elkaar in evenwicht. De heren Hitler en co konden er wat van uit naam van het zogenaamde rechts, maar Stalin en Lenin deden er echt niet voor onder in de linkerhoek van het speelveld. De partij in de rode broek wil alles delen. de elite hier verwerft echter rijkdom door macht (tegenwoordig ook hier meer het verdienmodel macht door rijkdom bij de "nieuwe" elite). De rechtse partij in de blauwe broek oefent macht uit door rijkdom en doet er alles aan om dat zo te te houden. Graaiende politici, corrupte rechtspraak en vooral weten wat de bevolking denkt en of doet. Kennis is macht en dus rijkdom voor de elite.

Ruikbaard | 31-10-17 | 13:30 | 3
-weggejorist-
Lontekikker | 31-10-17 | 13:58

Welke naam waar ook aan wordt gegeven, het maakt niet uit. Het is puur om de andere helft in een kwader daglicht te zetten. Of de toch al rijken nu links- of rechtsom hun rijkdom willen behouden en zelfs vergroten maakt hen niet uit. Uiteindelijk gaat het om rijkdom om daarmee macht uit te oefenen. De "communisten" hebben het praatje verkocht door via macht rijkdom te verwerven voor de elite, maar tegenwoordig met de nieuwe rijken in in het Rode Oosten en de daar aanwezige maffia is het daar ook gewoon rijkdom=macht. Voor de burger die hard werkt maakt het verder weinig uit of je door links of door rechts wordt genaaid.

Ruikbaard | 31-10-17 | 14:18

Hitler had gewoon nooit een staatsgreep moeten doen. Dat was z'n grootste fout. Denk ik dan. Mensen mochten geen kritiek meer leveren. Tja... het zou heel erg raar zijn als 1 iemand altijd in alles gelijk zou hebben. Gewoon in gesprek blijven met elkaar.

Príncipe | 31-10-17 | 15:03

Emiel: "leg me nog eens een keer uit wat je nou bedoelt met economisme"

ChatBot | 31-10-17 | 13:24

De domheid straalt van Emile zijn boeren verstand kop af,loopt van verlegenheid steeds ook rood aan ook ,maar dat het nou een grote lul is nee,hooguit een kleintje.

gelukzoeker | 31-10-17 | 13:19

En het Westland omvormen tot een grote Sovkhoz. Dat zal die uitvreters leren!

Rest In Privacy | 31-10-17 | 13:08

Als de oppositie de brains gehad hadden om een ondernemingsplan waar toekomst in zit te maken voor de BV Nederland, hadden ze er nu wel een meerderheidsbelang in gehad,

F. von Zeikhoven | 31-10-17 | 13:08

Over rechts en extreemrechts heeft iedereen de mond vol, maar zo gauw het om links gaat durft nog steeds niemand het beestje bij de naam te noemen: NEO-communisme.

Iedereen arm d.m.v. belastingen, en een fascistisch en totalitair Politbureau (Brussel/Den Haag) wat de lakens uitdeelt.

p.s. fascisme is niet iets wat exclusief geldt voor "rechts:" nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme#Fascis...

Xirdalan | 31-10-17 | 13:05 | 2

Facisme is bij links ontstaan. Facisme kan niet bij "rechts" onstaan zijn, want overheidsbemoeienis is laag en houdt zich bezig met alleen de taken waar een overheid zich mee hoort bezig te houden.

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 13:11

Fascisme heeft te maken met een sterke leider. De meeste organisaties zijn fascistisch van aard. Maar weinig organisaties worden democratisch geleid. Fascisme is dus eigenlijk heel gewoon.

Príncipe | 31-10-17 | 15:26

Yihaa!!! Wat een briljante ideeen! Meer winstbelasting voor bedrijven, want die winst gooien ze anders toch in de prullenbak! Daar hebben ze nog nooit iets nuttigs mee gedaan. En we kunnen lekker allemaal eerder stoppen met werken. Dat kunnen die miljonairs allemaal wel voor ons betalen! Ja, die moeten zelf maar eventjes wat langer doorwerken, want miljonairs zijn toch verschikkelijke mensen! Da's hun verdiende loon! En ze vinden het toch allemaal hardstikke leuk om dat te doen. Die miljoenen zijn voor hun toch allemaal uit de lucht komen vallen. En meer belasting voor banken! Ja joh, die gaan dat gerust allemaal zelf betalen. Die vinden het fantastisch om minder winst te maken omdat ze meer belasting moeten betalen. Die zullen dat echt niet zomaar op hun klanten afwentelen hoor! Echt niet! En we gaan alle leraren en verplegers meer geld geven! Zodat ze een fijn middeninkomen krijgen en dan ook nog eens voordeel halen uit de vlaktaks! Of eh, wacht....

Heer Sur | 31-10-17 | 13:03

Populisme en stemmen kopen, zo kennen we links weer. En de linkse Nederlanders trappen er beslist met 2 poten in, 'want belasting betalen, dat is voor anderen.'

Xirdalan | 31-10-17 | 12:57

Tel uw zegeningen: deze partijen (samen groter dan de PVV, dus nog meer kiezers buitenspel gezet) hadden ook kunnen regeren, en vergeleken hiermee is de huidige coalitie gezond rechts.

JTKDM | 31-10-17 | 12:55 | 3

Even nuanceren: Deze partijen hebben zelf hun kiezers buitenspel gezet, door niet te willen meedoen of door af te haken tijdens de onderhandelingen. De PVV kiezers zijn door de andere partijen, zeg maar het partijkartel, buitenspel gezet.

Janas | 31-10-17 | 13:11

Exact, dat had ons ook kunnen overkomen. Dan geef ik toch de voorkeur aan de huidige regering.

BozePaarseMan | 31-10-17 | 13:25

Gezond? Rechts? U doelt op de bijdrage van het CDA en de CU.
D66 = links
VVD = hooguit midden

Maytheforcebewithyou | 31-10-17 | 14:14

Wat een stelletje fantasten zijn het toch in de linkerhoek.

Is dit nog nieuws? | 31-10-17 | 12:51

Het Pact van de Eloi

BASinnic | 31-10-17 | 12:51

Hahaha, die plannen! Wat een klucht! Belastingen omhoog op CO2 uitstoot voor bedrijven EN huishoudens. Dat wil zeggen, u gaat NOG meer betalen voor uw energie verbruik in huis (dat al omhoog gaat) én er zullen nog meer belastingen/accijns gaan komen op Brandstof van zowel Benzine als Diesel. Uiteraard zullen ze de toeslagen ook nog omhoog gooien voor het werkschuwe tuig en immigranten.

Letterlijk elk persoon dat tussen de 19.000 en 50.000 zal verdienen door écht te werken zal netto geen cent meer overhouden. Huizenbezitters zullen de waarde van hun huis zien dalen vanwege sterk terugnemende vraag (niemand kan het meer betalen) en vraag naar sociale huurwoningen voor de werkende klasse tussen de 19.000 en 50.000 verdienende mensen zal explosief toenemen. Uiteraard zullen deze mensen achteraan in de rij moeten staan voor 10+ jaar omdat ze een salaris hebben en maar in de vrije sector moeten gaan huren.

Terwijl de vrije sector huren uiteraard ook omhoog gaan, want leer mij huisjesmelkers (miljonairs) kennen die hun teruggevallen inkomsten zullen verhalen op de verhuren en die extra belastingen op energieverbruik moeten ergens van betaald worden.

Weten Linkse partijen uberhaupt wel wat realistisch is en wat compleet onhaalbaar is?

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 12:48 | 7

@h3* Wat denk je dat Nabestaanden moeten uitgeven om die levenloze zak met botten van jouw in de grond of in een oven te douwen? Is schandalig veel en geen gemeente/overheid die er iets tegen onderneemt om die prijzen lager te houden. Oja, tenzij je een immigrant bent die in eigen land begraven wilt worden, dan krijg je geld toe voor de vliegreis en alles...

@Xirdalan Net zoals dat er vandaag overal op het nieuws moest verschijnen dat een auto gemiddeld "10" jaar is nu tegenover een paar terug toen het nog "8" jaar was wat "voor meer Co2 uitstoot zorgt". Zeker weten NOS? En de productie van een nieuwe auto is geheel uitstootloos?

@Glasgow Argus Ik weet alleen nog dat toen ik mij (lang geleden) had aangemeld voor een sociale huurwoning ik 2 jaar zou moeten wachten. Jaar er op verdiende ik net 1000 teveel en mocht ik meteen achter in de rij aansluiten en kon ik 8 jaar wachten. 2 jaar later en iets meer loon er bij kon ik gelukkig nog net aan een leuk huisje kopen in een andere stad, maar met een Salaris van 35K kan je helemaal niets 'leuks' kopen. Oja, een appartementje in een kutwijk omdat de lokale immigratie jeugd in het sociale appartementblok tegenover je besluit om elke avond bij jouw auto in te breken ook al ligt er niets in...

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 13:19

@B*tchmeister Vaak moet je dan een uittreksel laten zien van je spaarrekening aan de betreffende verhuurder. Die vervolgens zijn plannetjes en berekeningen kan maken om de huur elk jaar met 8% (mag niet hoger van de wet) te verhogen.

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 13:21

@LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 13:19
Je moet ook niet 35K verdienen, dat is politiek gezien een kutsalaris.
Zorg dat je of meer of minder gaat verdienen. In beide gevallen houd je meer over.

koeberg | 31-10-17 | 14:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Links en economie zijn nooit een gelukkig huwelijk geweest. Emile Roemer heeft het elan en charisma van een te lang gewassen kniekous. Gaat niets meer worden.

Sir Nastian | 31-10-17 | 12:47

Gezien de verkiezingsuitslag van 15 maart wilden we met zijn allen meer immigranten die generaties lang werkeloos met opgehouden hand in een door ons verstrekte sociale huurwoning zitten, behalve dan wanneer ze ofwel bij de dokter zitten op onze kosten, danwel in de bak.
Zo’ n mooie hobby kost geld en dat moet worden opgebracht door eenieder met een graaiersinkomen van meer dan 20.000 ekkies.
Afrika is een demografische tijdbom en het is de vraag hoe daarmee om te gaan. En ultiem of het antwoord moreel acceptabel is, maar het komt neer op een overleven voor onszelf of gezamenlijk tenonder gaan.

Glasgow Argus | 31-10-17 | 12:40

Mooie plannen van de linkse vrienden. Er staan toch ideeën in, zoals het niet verhogen van de BTW en AOW op 65, die in deze kolommen ook vaak ondersteund worden. Maar de positie van links is verzwakt en dat is jammer. Want het kabinet Rutte III kan hier op GeenStijl ook niet op een warme ontvangst rekenen. Links en rechts deugen dus niet. Wat blijft er dan over?

Mannes | 31-10-17 | 12:40 | 2

VVD is tegenwoordig óók links. Dat is het probleem.

Kiwi45 | 31-10-17 | 12:50

Goede plannen en goede resultaten zoals wat Forum voor Democratie presenteert sinds hun aantreden.
Belastingvrije voet op 20.000 voor werkend volk, beloon werken en niet schuw thuis zitten. Moet je maar kijken hoeveel mensen er dan van hun luie reet opstaan om iets te ondernemen.

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 12:51

Land gaat naar de kloten,oplossing meer belasting heffen.

van stampij | 31-10-17 | 12:38 | 1

Dat zie je overal, vergelijk maar met PostNL: Mensen versturen minder briefpost, dus moeten de postzegels duurder ter compensatie. Mensen versturen daardoor nóg minder post, weer maken ze de postzegels duurder. And so on!

B*tchmeister | 31-10-17 | 13:25

Dat Jessias nog iets durft te roepen nadat hij zo laf wegliep uit de onderhandelingen. Die moet de komende 3,5 jaar gewoon zijn grote mond houden.

Bollezonderdolle | 31-10-17 | 12:35 | 3

U had dus graag GroenLinks in de regering gewild?

Mannes | 31-10-17 | 12:41

Kommaatje verkeerd, moet 35 jaar zijn.

Guido | 31-10-17 | 12:51

Zeker niet, ik wil alleen dat hij de komende 3,5 jaar zijn grote mond houdt.

Bollezonderdolle | 31-10-17 | 13:37

Proficiat Ronaldo met deze aardige opsomming hoe links werkt. Hoe links werkt? Sorry, hoe de linkse ideologie werkt.

Een vrije paling | 31-10-17 | 12:34

lInks vergeet dat multinationals de grootste werkgever zijn ,Als het aan het links adder gebroed lag was Nederland een ontwikkelingsland land geweest, was de PVDA bijna gelukt

gerrit5042 | 31-10-17 | 12:31 | 2

Nope, het MKB is de grootste werkgever, gevolgd door de overheid. Wat niet wil zeggen dat je multinationals zwaarder moet gaan belasten, integendeel je moet het MKB minder belasten zodat het beter kan concurreren.

witwas | 31-10-17 | 12:37

100% waar! En als een kleine werkgever niet zo belachelijk opgezadeld zou worden met allerlei verplichtingen door iemand aan te nemen, zou er ontzettend veel werkgelegenheid ontstaan. Dat is echter voor de gemiddelde politicus niet te begrijpen.

SlimmeBelg | 31-10-17 | 15:03

Staan dr ook méér moeilijke toiletten voor moeilijke mensen in?

echt_links | 31-10-17 | 12:30

Toch wel een makkelijk baantje in de TK, als niet oppositie TK lid heb je geen moer te zeggen als wel oppositie lid kan je maar een beetje aan lullen, je kan toch niks veranderen, en dat allemaal voor een dikke ton per jaar.

Uw Verzekeringsadvis | 31-10-17 | 12:30

Heel links heeft het alleen maar over hoe de taart te verdelen. Niet hoe je de taart groter maakt.

flame_me | 31-10-17 | 12:29 | 2

exact.

Pimp my Voortuin | 31-10-17 | 12:30

Of over zelf een taart maken.

Bollezonderdolle | 31-10-17 | 12:39

CRISIS: Tijdens de crisis moesten van SP/PvdA/GroenLinks de midden en hoge inkomens veel meer belasting gaan betalen (belastingverhogingen, crisistaks, villabelasting, lagere hypotheekaftrek, lagere arbeidskorting waarover je geen belasting betaalt, etc).

Dit moest van de SP/PvdA/GroenLinks omdat "de sterkste schouders, de sterkste lasten moesten dragen" in de crisis. Oké, prima!!

Maar waarom moeten, nu het beter gaat, ALWEER de sterkste schouders, nog weer MEER belasting betalen??

Zowel in crisistijd ("sterkste schouders etc is prima) maar ook in hersteltijd/opgaande tijd, blijven de SP/PvdA/Groenlinks graag geld stelen van de midden en hogere groep. Altijd maar graaien.

Het blijft een vies hypocriet zooitje die SP/PvdA/Groenlinks. Altijd maar stelen!!

Jan3863 | 31-10-17 | 12:28 | 2

Omdat er toch nog steeds sterke schouders zijn. Ze zijn pas gelukkig als iedereen buiten het politburo even arm is.

Guido | 31-10-17 | 12:52

Probleem is dat volgens SP/PvdA/GL de "sterke schouders" al beginnen bij een inkomen van 20.000 euro per jaar. Dit klopt van geen kant. Sterke schouders heb je pas als je een inkomen hebt van 90.000 euro per jaar.

Als de Linkse partijen nou eens stelselmatig en met concrete antwoorden, de lijnen/grenzen zou aangeven en waar deze liggen ipv vage plannen te roepen waar de meeste arbeiders elke keer onder zouden lijden, dan hadden ze VEEL meer stemmen gekregen van het echte arbeiders volk.

LangeTijdGeleden | 31-10-17 | 12:56
-weggejorist-
Lontekikker | 31-10-17 | 12:26 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Links is zo dood als een pier, maar gek genoeg is het nog steeds niet echt bon-ton om hardop te zeggen dat je rechts ben...

Lijkt me logisch... | 31-10-17 | 12:25 | 2

*t

Lijkt me logisch... | 31-10-17 | 12:25
-weggejorist-
Lontekikker | 31-10-17 | 12:28

Vergeleken met de begroting van het huidige kabinet, wordt in de tegenbegroting voor 10 miljard meer uitgegeven en 10 miljard meer belast door de overheid. Tel uit je winst.

Wat je verder ook vindt van het huidige kabinet, een nog grotere overheid dan we al hebben lijkt me onwenselijk. Altijd maar meer belasting innen dat kan worden rondgepompt in de verdeel en heers strategie.

Putois | 31-10-17 | 12:23 | 1

Zie links vs rechts. Rechts verhoogt de begroting net iets minder dan links.

koeberg | 31-10-17 | 13:19

Heel links is al een tijd de weg kwijt. Wat je ziet zijn dit soort uitingen. Je roept dingen die leuk klinken waarvan je ook weet dat ze er toch nooit gaan komen. Ofwel je hebt geen steun (meerderheid) of het is zo te nuanceren dat er aan het einde van de rit (wet) toch niets veranderd. Intussen stem je gewoon mee met flink wat anti-linkse zaken en neem je alleen een principieel een standpunt in op het moment dat dit het toch nooit gaat redden, want meerderheid tegen. Waarom? Makkelijk scoren bij de kortzichtige burgers die liever achter een image aanlopen van een groot politiek leider dan inhoudelijk te kijken wat er nu eigenlijk is waargemaakt of realistisch is. *geldt voor de gehele politiek eigenlijk.

Mocro070 | 31-10-17 | 12:23

Ze vegeten elke keer dat het de multinationals zijn die ons banen geven en een betaalbare toaster op het aanrecht.

EllaRouvoet | 31-10-17 | 12:23 | 2

Hier heel heel veel banen op den eigen roze panelen. Allemaal van de honderdduizenden (letterlijk) multinationals die hier gevestigd zijn. www.geenstijl.nl/5134732/gstv_kamerpl...

Mocro070 | 31-10-17 | 12:34

En toch zijn multinationals niet heilig.

ZoodjeBralm | 31-10-17 | 13:09

Toch wel fideel dat zo'n piepklein links partijtje als de PvdA ook mag aanschuiven bij SP en GL.

Conan de Rabarber | 31-10-17 | 12:22

Laatste stuiptrekkingen van Links. Tijd voor euthanasie.

Mahatma | 31-10-17 | 12:21

Links zijn de uitdelers, niet de verdieners.
De linksmensen zijn boos op de rechtsmensen omdat linksmens Dijsselbloem hun pensioen heeft weggegeven aan noglinksermens Tsipras.

Orakel1958 | 31-10-17 | 12:20

Kwik, kwek en kwak.

Kruisruiker | 31-10-17 | 12:19

Links wil én het milieu verbeteren én onbeperkte import van kanslozen uit Afrika. Dat dat elkaar uitsluit willen ze maar niet begrijpen.

2voor12 | 31-10-17 | 12:19 | 2

Omdat links baat heeft bij nog meer zuigelingen aan de tiet van de overheid. Zo kan de overheid, een megalomane linkse hobby, megalomaan gehouden worden en kunnen kudtventjes als Klaver in de baantjescarrousel der gratis weggeefwerk blijven rouleren.

Sliptong | 31-10-17 | 12:40

Links is niet geïnteresseerd in het milieu. De communisten hebben zich genesteld in de groene beweging met als doel het omver werpen van het kapitalisme. Daarom wordt ook de immigratie aangemoedigd van allerlei kansloze figuren die never nooit niet gaan bijdragen maar de afbraak juist versnellen. Het doel van links is de vernietiging van het westerse systeem, de cultuur, de middenklasse, etc. Al die onzin die ze erbij halen waarvoor ze zeggen op te komen moet je niet serieus nemen. Het zijn wapens in de strijd, middelen geheiligd voor het uiteindelijke doel. Milieu, het lot van homo's, vrouwen en zwarten interesseert ze NIKS.

TheOneWhoKnocks | 31-10-17 | 13:05

Waarom zou je überhaupt nog hard werken voor een land dat de vernieling in geholpen wordt?

Hobbykip | 31-10-17 | 12:19 | 1

Ja. En waarom loyaal zijn aan mensen die het geen reet interesseert hoe dit land zich ontwikkelt. Die tijd is echt voorbij. De Nederlandse Roverheid kan de stront inzakken.

Mark_D_NL | 31-10-17 | 12:23

Links heb gelijk, voor elke werkende Nederlander een vlaktaks van 70% zodat alle arme en werkloze mensen geholpen kunnen worden!!

Pimol | 31-10-17 | 12:18 | 1

En op je 67ste dood gaan aub,

A.Men | 31-10-17 | 13:26

Doe eens gewoon een grafiekje van de totale belastingdruk per inkomen. Die marginale druk vertekent het hele beeld. Zou je hoogstens kunnen gebruiken om te vragen of mensen bereid zijn meer te werken.

two ball cane | 31-10-17 | 12:17

IPV de raad aan te nemen om goede personen eruit te halen en politiek daarop te richten, gaat men nu clubben. PvdA heeft dat 20 jaar cynisch tegengewerkt en het is nu onwaarschijnlijker dan ooit dat het tot enig resultaat leidt!

Einde van de Domheid | 31-10-17 | 12:16

Links is zo dood als een pier.

Mark_D_NL | 31-10-17 | 12:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl