Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PLAATJE. U betaalt meer belasting dan u denkt

gekkegerritjespuntenwolk.pngHet is weekend. Die tijd van de week dat u eens even goed kunt nadenken over het feit dat u zich de hele dag de pokke werkt voor de Belastingdienst. En dan heeft het ministerie van Sociale Zaken ook nog een staaltje rotnieuws in de categrie 'wisten we eigenlijk al maar als je het in zo'n plaatje ziet is het ineens wel kut ja' in petto. Hele rapport vol kekke grafiekjes en beleidsopties, ter fundering van de ongetwijfeld hooggeleerde discussie in de panelen, DAAR. Wij lichten er even twee pijnlijke feitjes over ons gave land onze communistische heilstaat uit. Feitje 1: er is in deze grafiek over marginale druk (dat is: hoeveel belasting u over uw laatstverdiende euro betaalt) ruimte BOVEN de 100%. Er zijn dus mensen (niet heel veel, maar toch) die geld BETALEN om MEER te WERKEN. Laat dat even op u inwerken. Er zijn 68.000 mensen die meer dan 80% belasting betalen over iedere volgende euro die ze verdienen. 80%. Dat zijn de Gekke Gerritjes Van Asscher. En dat zijn dus vooral mensen met een inkomen tussen de 20 en 30 duizend euro, The People Also Known As De Gewone Hardwerkende Nederlander. Dat brengt ons bij feitje 2. Dat is namelijk de bikkelharde ontkrachting van de mythe dat je in Nederland pas 52% belasting betaalt als je in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting zit. In dit plaatje ziet u dat eigenlijk iedere euro die u boven de 35.000 euro verdient, voor de helft naar Vadertje Staat gaat. Goed nieuws dus als u geen 3 ton verdient en in de kroeg mee wilt klagen met een partner bij een groot accountantskantoor: u hebt gewoon gelijk. Het is voor iedereen zwaar kudt en de middeninkomens zijn net zo zwaar de klos als de hoge inkomens (al betalen die laatste in totaal wel het meeste natuurlijk). Bonusplaatje na de breek: antwoord op de vraag welke toeslag de domste toeslag is.
bonusgrafiekmarginaledruk.png Gefeliciteerd, het is de huurtoeslag! U wint een volstrekt kapot systeem om een totaal verrotte markt bij te sturen. En u gaat door naar de formatietafel waar dit waarschijnlijk weer op de lange baan gaat worden geschoven.

Reaguursels

Inloggen

Waarom is grafiek niet doorgetrokken tot inkomens van €20-€30 mio? Daar zie je nl. belastingdruk langzaam afnemen tot welgeteld €0.

3Schwanz | 10-04-17 | 22:36

-weggejorist-

Verberkt | 10-04-17 | 21:02

-weggejorist-

Verberkt | 10-04-17 | 21:02

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 16:27

Herkenbaar,
echter Eefje mijn verhalen put ik niet uit vrijwilliger inzet.. nee, ik ben een hoog opgeleide hulpverlener die helaas pindakaas is ingeruild in deze participatiesamenleving, of beter gezegd, de hele GGZ is weggesaneerd, was/is te duur. Vandaar mijn flexpositie.
En mantelzorg en vrijwilligers die graag de handen en de geest aan het werk zetten nemen gewoon mijn baan/functie in..

Naast dat ik dus hier mijn brood en hypotheek van (moet) betaal, draag ik een deel af aan de belasting, zodat 'mijn'geld weer ingezet kan worden om de 'oetkeringen' te betalen van cliënten.. die ook nog eens na even wat bestudering meer netto onder de streep overhouden dan de 'jij moet mij helpen' hulpverlener voor hun neus..

vrijwilliger ben ik voor andere clubs naast mijn mantelzorgtaken.. gewoon, vroeger heette dat arbeidsethos of verantwoordelijkheid nemen.. nu noem ik het domme werkslaaf

fikkieblijf! | 10-04-17 | 18:37

@Argesus | 10-04-17 | 12:19

Je betaald zeker niet zoveel belasting?

Dutch_Holland | 10-04-17 | 17:12

@fikkieblijf! | 10-04-17 | 15:49
Je verhaal is volledig herkenbaar!

Dit soort 'hulporganisaties' houden de situatie gewoon in stand, en - wat mij betreft nog erger - maken zich schuldig aan puur misbruik door te teren op goedwillende, hardwerkende en doorgaans zeer ervaren en opgeleide vrijwilligers als u en ik.

Waarom zou je immers je medewerkers gewoon correct betalen, als de voorraad oudere hoogopgeleide werklozen zich gratis aandient - en blijft aandienen, bij gebrek aan beter? Gewoon schandalig, en daarom ben ik er na vijf jaar hard werken ook maar mee opgehouden.

Gelukkig weer een tijdelijke baan gescoord, zes maanden, minimumloon. Nou, het is beter dan niks. Ik ben verdomme geen handophouder en ik wil het niet worden ook!

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 16:27

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 13:45

dat dus!.. bij mij kwam meestal in dezelfde lijn terecht; 'jij moet mij helpen' jij moet!! dit en jij moet! dat.. tot bedreigingen aan toe, hierrrrrrr je handtekening zetten jij (voor een voedselbankfiat) welke ik weigerde omdat ik geen inzage kreeg in de financiën. Maar ja, dan zit je daar in een groot gebouw, alleen op een kamer ver weg van, ja van wie.. zo tegen 17.00u met nog een uurtje te gaan.
Ik heb bij zo'n bedreiging weleens 'melding' gedaan bij de organisatie van agressie (ik heb overigens de handtekening gezet, had geen zin om voor een voedselbankfiat mijn leven daar en in de toekomst op het spel te zetten).
Van de organisatie niets meer vernomen, het agressieprotocol schreef verder voor dat ik onder eigen naam en adres een aangifte kon gaan doen bij de politie..

Ik heb deze materie ook een jaar of 2 terug onder de aandacht gebracht van de organisatie, iets voorzichtiger, zo van;hoe ervaren anderen hulpverleners deze 'recht opeising' waar ik wat 'vervelende misbruik gevoelens bij mijzelf in zie ontstaan..

Nu flex ik als 55 jarige inmiddels al enkele jaren.. want bezuinigingen in welzijnsland hebben mijn baan erg gereduceerd tot taken die voor het rijk door de jeugdzorg als te duur werden gezien en heb ik veel taken, zoals budgetcoach en schuldhulpverlening af moeten geven aan vrijwilligers.. zoals u.
Niets mis mee overigens als daar kundige mensen mee gemoeid zijn. Maar ook daar hoor ik steeds meer de 'we weten het niet meer' geluiden. Immers er wordt maar een klein deel van het probleem opgepakt niet de hele context.
En ook voor vrijwilligers begint het 'dit klopt niet helemaal, dit is me te complex als 'vrijwilliger','ik wordt gebruikt' gevoel op te spelen.

het meest trieste in deze hele 'hulp'is dan weer dat er ook een groep mensen zijn, burgers die inderdaad door een 'wet van Murphy' in een snelle spiraal uiteindelijk op straat belanden.. het niet meer redden nadat ze jaren deze samenleving wel hebben gedragen..

fikkieblijf! | 10-04-17 | 15:49

De economie die moet groeien van onze politici werkt heel simpel, in het kort het geld v/d burger moet zo snel mogelijk terug naar de staat via belasting en andere heffingen.
Voorbeeld je werkt als zelfstandige en je rekent per uur 100 euro incl. BTW dat betekent dat je dus 21 euro direct als BTW afdraagt a/d staat en dus 79 euro bruto verdient hebt. Als je bruto 79 euro verdient dan kom je in het hoge tarrief inkomstenbelasting en mag 52 % zeg 40 euro afdragen aan de staat. Je houdt dus 39 euro over. Koop je na gespaard te hebben van dit geld een auto dan gaat er weer BTW 21% en BPM zeg 20% v/h aankoopbedrag v/d auto naar de staat dus zo'n 16 euro en blijft er nog maar 23 euro over. Dat die 23 euro ook op bovenstaande manier zo snel mogelijk naar de staat terug zullen vloeien kan je je nu wel voorstellen. Dus wat wil Rutte dat je zoveel mogelijk werkt en het zo snel mogelijk weer uitgeeft en dat dit steeds meer wordt dus de economie moet groeien zodat er zo snel en zo veel mogelijk geld binnenkomt in Den Haag. Dat is het systeem en de enige manier om dit te ontlopen is zorgen dat je in de bijstand komt.

johnelec | 10-04-17 | 14:22

Zomaar een vraagje van een ongeletterde Tukker:
Zou er een verband zijn tussen belastingdruk en de toestand van de economie?

Want in de VS, waar ik sinds 2002 verblijf, is de marginale belastingdruk net boven de 50%, en is de economie in 2010 al weer opgekrabbeld na de crash van 2007, terwijl Nederland nu pas uit het dal lijkt te komen.

Zou er dan toch een verband zijn tussen de Amerikaanse manier van transparant rekenschap geven en stemmen over de meest zotte posities op gemeentelijk en staatsniveau? Zodat overheden nadenken over hoe de belastingen uitgegeven worden?

Amazing Tukker | 10-04-17 | 14:11

@fikkieblijf! | 10-04-17 | 13:02

Ik snap je sentiment. Ben jarenlang zo'n 'gratis' hulpverlener geweest; dat is namelijk je lot als onvrijwillig afgedankte 50+ (niet-uitkeringsgerechtigde!) werkloze die het vertikt om in te kakken maar die zijn/haar handjes (en hersens) wil laten blijven wapperen.

Hele sloten cliënten die eerst en vooral meenden ergens - vooral kwijtscheldingen en bijzondere bijstand - 'recht' op te hebben, wat in de meeste gevallen gewoon niet zo was, en wat met een simpel rekensommetje aan te tonen viel. Wat ik dan dus ook deed, en vervolgens probeerde uit te leggen aan de cliënt.

Gevolg: boze cliënt meent recht te hebben op een 'echte' jurist (ben ik toevallig zelf ook, maar ach...) en meldt zich vervolgens bij het juridisch loket.
Ook daar wordt in eerste instantie geprobeerd om cliënt uit te leggen dat zijn zaak kansloos is, maar omdat cliënt maar door blijft drammen ("Achmed krijgt huurtoeslag, dus ik ook!!!") krijgt hij uiteindelijk toch een verwijzing naar een advocaat.

Nu bestaan er gelukkig ook nog correcte advocaten die zo'n gast dan vervolgens de deur wijzen, maar helaas... dat is een minderheid. Advocaten werken immers ook onder toevoeging (in de volksmond 'pro deo' geheten), en ach, ze worden er voor betaald, dus wat kan jou het schelen dat die zaak kansloos is?

Eén keertje raden waar die advocaten van betaald worden. Juist. Uw en mijn belastingcenten!

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 13:45

Echt: "minima" hebben geen flauw idee!

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 10:13

ah nog een mens van de praktijk. Hiero nog 1. Nu is de laatste conclusie of benaming die er ook heerst en het beeld bepaalt al helemaal fout!

UitkeringsGERECHTIGDE, zoals met een Wajong en voormalige WWB nu participatiewet, zijn niet Nl minima.

de minima in Nl is Jan lul modaal en alles wat net boven brutto bijstand komt met werken.

Zolang de bruttouitkering van uitkeringsgerechtigde wajong, aow, en bijstand als definitie telt van minima.. leg je constant de rekening om die Gerechtigde te onderhouden neer bij de net iets brutto meer verdieners.. die geen recht dan hebben op alle ondersteuningstoeslagen, vergoedingen, kwijtscheldingen etc etc maar vooral extra heffingen erbij mogen betalen.

te beginnen al met de belastingschijven, de 2e en 3e 19.000 tot 67.000 inkomen de loontax is gelijk. net als het niet meer in aanmerking komen voor toeslagen.

Eefje wentelteefje benoemt nog een ander iets, wat mij als 'hulpverlener'al een tiental jaren stoort..

Men heeft met een uitkering vooral het recht op alles en nog wat, meent men. En kan als men daarin niet wordt erkent, de rechtsgang opzoeken want men heeft nl ook recht op een advocaat onder toevoeging.. daarvoor melden ze zich dan wel eerst tot een 'gratis'hulpverlener die de 'boodschap'eerst probeert over te brengen.. wat vaak niet lukt. Vooral bij een uitkeringsgerechtigde uit verweggistan, naar dit land is gekomen omdat ie nu eenmaal RECHT heeft op een uitkering en dito extra's.

fikkieblijf! | 10-04-17 | 13:02

Wat een naar suggestief onderwerp dit. Ik leef veel liever in een land waar de belastingdruk wat hoger dan gemiddeld is dan bijvoorbeeld in de U.S.A. Je krijgt ook, goede gezondheidszorg, een WW, een AOW, WAO, dijken, wegen, spoorwegen, rechters, politie, enz. Als je landen gaat vergelijken blijkt dat mensen hier vrolijk van worden!!! Natuurlijk gaan er ook zaken niet goed en wordt er geld verspild, maar dan moet je niet gaan pleiten voor minder belastingen. Je moet de problemen beter identificeren. Bovendien is het ook nog fijn als een land niet meer uitgeeft dan er binnenkomt. Willen we ook niet miljarden extra voor defensie bijvoorbeeld.

Argesus | 10-04-17 | 12:19

En het erge is: voor een werkende gaat het gewoon door met belasting betalen. Ook na je pensioen.
Nu via Mijn(?)PensioenOverzicht alle pensioenrechten in kaart zijn gebracht, is men ijverig aan het rekenen hoe de grote groep premiebetalers (!) van de afgelopen 40-50 jaar "ze zijn met zoveel" die straks met pensioen gaan, (nog verder) uitgemolken kunnen worden.
.
Een alleenstaande die altijd modaal verdiende en straks AOW+pensioen ontvangt, betaalt dan jaarlijks ruim 9.000,- belasting over zijn inkomsten.
Van de AOW ad 14.000,- blijft dus maar 5.000,- netto over.
Uitkering AOW (gemiddeld?) 15 jaar x 5000 = 100.000,-
Bijdrage aan het systeem: 45-50 jaar belasting betalen.
.
Voor wie nooit gewerkt/bijgedragen heeft, kost 15 jaar AOW zo’n 225.000,-
(AOW alleenstaande minus wat belasting + toeslagen)
.
Vijftien jaar bijstand aan 1 of 2 ouder(s) met kind(eren) / asielzoekers kost al snel zo’n 300.000,-
En na hun 40e lukt het niet meer zo goed op de arbeidsmarkt en loopt de bijstand door, om daarna geruisloos over te gaan in AOW…. (bijdragen aan het systeem zijn er niet of nauwelijks door deze groep).
.
Maar ja, zij houden wel een heel legertje ambtenaren op de been.

Wering | 10-04-17 | 12:02

@JensDensen | 10-04-17 | 11:42
Dat is exact mijn beeld ook. De overheid is een parasitair proces dat haar eigen groei niet meer in de hand heeft. De overheid gaat bestaande problemen uit de weg door hoogleraren te gebruiken om steeds weer nieuwe problemen te identificeren. Daar worden dan weer geld en nieuwe poppetjes aan gealloceerd, waardoor de lasten omhoog gaan. Het is verworden tot een een enorm redistributieproces waarbij de ene helft van de bevolking (ambtenaren, uitkeringsgerechtigden, gsubsidieerden,zemi-overheid) parasiteert op de andere helft (de werkende mens in de private sector).

ChatBot | 10-04-17 | 11:53

@ _pandora_ | 10-04-17 | 08:58
De overheid gaat juist zeer efficient met ons geld om; een voorbeeld: ik ging verleden jaar even praten met een kennis die manager is bij een overheidsorganisatie (zeer tot haar verdriet want ze had vroeger als ICT-er haar eigen bedrijf). Zat ik daar even in Den Haag te wachten voor ons gesprek toen er om 10:00 2 ambtenaren binnenkwamen in nette pakken. Die bleken dagelijks met de trein uit Twenthe te komen (eerste klas uiteraard). Eerst werd er uitgebreid koffie gedronken om de aankomst te vieren en na zo'n uur of 1.5 (ik had net mijn gesprek achter de rug) koerste de 2 vrienden alweer richting de kantine voor een uitgebreide lunch tot een uur of een. Waarschijnlijk om daarna even te uitbuiken in het kantoor en om 15:00 richting wederom station te gaan. Dat kan gelukkig allemaal omdat de burgers van dit land daarvoor blijven kiezen.

ChatBot | 10-04-17 | 11:46

Die hele 'overheid' is een gigantisch proces wat zichzelf voedt met 'belastinggeld' en niemand heeft er vat op of ziet het zelfs want 'democratie' het is afschuwlijk eigenlijk. Nederland is overgenomen door een gigantisch parasitair 'beest' en niemand kan het stoppen.

JensDensen | 10-04-17 | 11:42

Ik kreeg mijn belastingaangifte terug ik had iets fout gedaan bij de rubriek personen die van u afhankelijk zijn ik had opgegeven ,

110,000 Illegalen
11,000 Gevangenen
621,823 Werkelozen
En de inwoners van Griekenland,Ierland,Portugal,Spanje .

Ben ik iemand vergeten ? waardoor ik het formulier weer terug kreeg .

Jetstream | 10-04-17 | 11:42

BraadworstLul..... En waarom is de burger dan wel schatplichtig aan de staat?

Een beetje fatsoenlijk antwoord lijkt me leuk.

mallekater | 10-04-17 | 11:35

@Lichtstadfan | 10-04-17 | 11:21 Dat soort 'belasting' is je eigen schuld; je rijdt namelijk vóór correctie wel wat harder dan die ene km/h. Wel is het zo dat de boetebedragen in het buitenland vaak aanmerkelijk lager liggen.

Goldfinger | 10-04-17 | 11:30

@Raad_maar_raak! | 09-04-17 | 20:11
Als inwoner van een land ben je schatplichtig. De staat heeft het recht om belasting te heffen. En de staat heeft het geweldsmonopolie om dat af te dwingen.

Als inwoner heb je geen recht op een uitkering. De staat is niet schatplichtig naar zijn inwoners toe.
De betalingen van subsidies en uitkeringen mogen op elk moment vertraagd, verminderd of geweigerd worden.

BraadWorstLul | 10-04-17 | 11:22

En dan is er nog geen rekening gehouden met de fopbelasting van Justitie. 3,1 miljoen bekeuringen van minder dan 5km/uur. Wij worden door deze regering uitgeknepen tot op het bot. Maar ja we stemmen er vrolijk lachend op.

Lichtstadfan | 10-04-17 | 11:21

-weggejorist-

Lichtstadfan | 10-04-17 | 11:20

En dan is er nog geen rekening gehouden met de fopbelasting van Justitie. 3,1 miljoen bekeuringen <5km/uur. Wij worden door deze regering uitgeknepen tot op het bot. Maar ja we stemmen er vrolijk lachend op.

Lichtstadfan | 10-04-17 | 11:20

cat22,
Jezelf niet je nakomeling wel, als je wereld naar de kloten is en je niet voor je kinderen kunt zorgen is voortplanting egoïsme.

pannekoekgezicht | 10-04-17 | 11:05

Toch jammer dat veel mensen toch op 1 of andere manier denken dat ze zichzelf op deze planeet hebben gezet.

cat22 | 10-04-17 | 10:49

_pandora_ | 10-04-17 | 08:58
Vergis je niet, er zijn ook veel nuttige ambtenaren die het beeld vertekenen, denk bv aan onderwijs, plantsoenen dienst, sociale werkplaatsen, afval verwerking, politie, brandweer, defensie etc. allemaal ambtenaren die niet op kantoor zitten.

Drederop | 10-04-17 | 10:41

-weggejorist-

pannekoekgezicht | 10-04-17 | 10:29

U gaat regelmatig even naar België of naar Duitsland? Koop of huur er een tweede verblijf.

Alhoewel de EU-lidstaten zelf bijna allemaal mordicus tegen zijn, is de EU zelf zo hard mogelijk aan het promoten dat u ook de nationaliteit aanneemt van het land waar u (deeltijd) woont. Als EU-burger krijgt u de extra nationaliteit vrij eenvoudig en bent u niet verplicht uw eerste nationaliteit aan de wilgen te hangen. (Kijk uit waar u belastingen betaald over uw wereldinkomen, elk belastingregime heeft voor- en nadelen.)

Nederland mag vragen naar fiscale informatie over Nederlandse inwoners in de hele EU. Dat verzoek wordt standaard geblokkeerd als je van dat land de nationaliteit hebt én in dat land ook een woonadres. (Gegevens overdracht kan wel, maar dan moet u het verzoek zelf ondersteunen. En het is altijd alles of niks.)

BraadWorstLul | 10-04-17 | 10:23

Helaas, helaas... dit verhaal is mij als budgetcoach uiteraard volledig bekend. Om het plaatje echt compleet te maken ontbreekt er nog wel het een en ander (HRA, gemeentelijke belastingen, VRH en erfbelasting, om maar eens wat te noemen) maar de overall tendens is juist.

Iedereen lijkt hiervan op de hoogte te zijn. Dat zal onder de reaguurders alhier inderdaad het geval zijn, maar de gemiddelde Nederlander heeft echt geen flauw idee (minima/uitkeringstrekkers menen dat het geld aan de bomen groeit en merken pas als -ALS!- ze eindelijk eens werk hebben hoeveel er wordt afgepakt) - en dat is ook de voornaamste reden dat ze iedere keer weer op hetzelfde zooitje blijven stemmen.

Om een voorbeeldje te geven: een cliënt vroeg bij mij om een bezwaar tegen de (geweigerde) kwijtschelding gemeentebelastingen aan te vragen. Die kreeg ze als wajong'er normaal 'altijd', maar... mevrouw had gespaard, en ze kwam boven de grens uit van maximaal toegestaan vermogen (in de gemeente alhier ongeveer € 1500,=), en dus had ze 'betaalcapaciteit', dus bezwaar was zinloos. Mevrouw helemaal stomverbaasd, want "dat geld had ze juist gespaard voor andere zaken..."

Ahem. Ik LEEF (grotendeels) van mijn spaargeld, als oudere deeltijd- en draaideur-werkloze. En ik betaal daarover VRH, en krijg géén toeslagen, geen bijstand, géén kwijtscheldingen, géén gratis Miele, en betaal ook nog eens vet aan Zvw en ziektekostenpremies (ja, ook dat is gewoon een belasting!).
Da's allemaal geld dat ik ook liever "ergens anders" aan zou willen uitgeven... en niet te vergeten, over dat in het verleden vergaarde spaargeld is al de hele mep aan inkomstenbelasting betaald.

Echt: "minima" hebben geen flauw idee!

EefjeWentelteefje | 10-04-17 | 10:13

Er zijn maar twee dingen oneindig. Als je bedenkt dat drAmsterdam zes keer zo veel ambtenaren heeft als een echte stad zoals NYC, tja waar zou dat geld nou heengaan. Mensen irriteren zich vaak een beetje aan reaguurder Duitse Herder als hij Denenmarken ophemelt maar Denemarken heeft een kleine dienstbare overheid en die hoge belastingen zijn het waard omdat ze écht goed hun werk doen

Bokito ergo sum | 10-04-17 | 10:06

Dit verhaal (overigens allang bekend) maakt het weer extra jammer, dat Geen Stijl niet heeft gedaan wat ze van plan waren voor de verkiezingen in maart: De gevestigde politieke partijen onderuit halen.

B. Randnetel | 10-04-17 | 09:45

@gatito | 10-04-17 | 08:58
Ik moest een maand of wat geleden naar de apotheek en had bij mijn arts opgegeven dat ik van medicijn X één doosje (30 stuks) nodig had.
Toen ik het ging ophalen, kreeg ik twee doosjes.
Ik heb het geweigerd totdat de apotheek één doosje verwijderde en de rekening onmiddellijk verlaagd werd.
Overigens hou ik ook mijn verzekering in de gaten zodat ze me niet dubbel laten betalen voor mijn medicijnen.
Anders stap ik in mijn auto en trek zo'n stropdas van een verzekeringsmaatschappij over de balie.
Ik ben doorgaans aardig, maar niet als ik belazerd wordt.

necrosis | 10-04-17 | 09:13

Dus ik werk 4 dagen per week, soms eentje gratis, laat mijn overuren niet uitbetalen en ik heb nog steeds minder dan een bijstandsmoeder.
Osdorpertje | 10-04-17 | 02:06

ik ga ervan uit dat u een vrouw bent? Ik snap uw verhaal, hier nog zo'n figuur.

Echter, het zijn niet alleen moeders die in de bijstand zitten.. dat beeld is onjuist en roept veel verwarring op waar we niet uitkomen met zijn allen.
Ik heb nl. het ernstige vermoeden dat er ook (vooral) mannen zijn die gebruik maken van de participatie oetkering..

Als ik alleen maar de (mannelijke)migranten tel die de afgelopen jaren dit land zijn binnengewandeld waarvan onomstotelijk vast staat dat het gros ervan in de bijstand zit en blijft zitten. En met de gezinshereniging recht nog meer (lucratieve) toeslagen kunnen binnenhalen die maken dat gaan werken vooral voor de domme autochtoon geldt..

Zoals u en ik!!

fikkieblijf! | 10-04-17 | 09:09

necrosis | 10-04-17 | 08:32

Maar dat zijn die apothekers, die dat doen.
Toen in nog particulier was in Nederland, jaren geleden, kreeg ik een recept voor 60 tabletten en ze gaven me er 30.
Dus ik zei, wat staat er op recept, dus doe even lekker wat de dokter voorschrijft, want ik zag dat ze een plakkertje erop hadden gedaan. Kreeg als antwoord, ja, eerst kijken of je ertegen kan, ik zei, ik betaal het zelf , dus geef gewoon wat de dokter voorschrijft en zet dat gelijk maar in de computer dat ik dat wil.
Wat is de clue, ze leveren dus in dat ze er 60 geven, halen het plakkertje eraf en zo werd de verzekering belazerd.
Ik was zo boos, heb de verzekering gebeld, hoe de apotheek de boel belazerd en ze bedankten me. En de apotheek had inderdaad het in de computer gezet.

gatito | 10-04-17 | 08:58

Het is toch allang bekend dat onze overheid zeer inefficiënt met het geld om gaat. Ons geld. We hebben in Nederland >1 miljoen ambtenaren op 17 miljoen mensen. Dat is van de zotte. Maar goed, het totaal losgeslagen systeem van toeslagen, belastingen en subsidies moet natuurlijk gecontroleerd worden.

_pandora_ | 10-04-17 | 08:58

@koetjeka | 10-04-17 | 08:49
WTF is een barkie?

necrosis | 10-04-17 | 08:52

50% van een ton is toch wel ff meer dan 50% van een barkie.

koetjeka | 10-04-17 | 08:49

@DerUnterMensch | 10-04-17 | 08:29
Met een vlaktax betaalt iedereen evenredig naar inkomen?
Volgens mij had jij nooit een voldoende voor rekenen/ wiskunde.
Je lult uit je nek!
Vlaktax maakt de rijkeren alleen maar rijker.
Reken het verschil eens uit tussen mensen die 20.000 per jaar verdienen vs. de mensen die minstens vijf ton verdienen.
Pak je zakjapanner en reken het even uit, de uitslag lees ik later wel.

necrosis | 10-04-17 | 08:42

@ Ommezwaai | 09-04-17 | 21:30
Jawel hoor, ik klaag er volop over. Alleen heeft het niet zozeer met de lage rente te maken. Meer met de gemaakte inflatie van 2% en belasting over fictieve inkomsten uit dat vermogen. En met de nieuwe regels die het eerlijker zouden maken (U gelooft het zelfde, zoveelste naaistreek van de overheid) wordt je als de rente weer omhoog gaat nog harder genaait. Dat nieuwe systeem ziet er alleen nu de rente extreem laag staat wat vriendelijker uit.

.

De overheid gebruikt de mensen al jaren als niets anders dan melkkoeien. De overheid is al lang niet meer een verlengstuk van de burgers als het hier op aan komt. En dan maar afvragen waarom niemand meer vertrouwen heeft in de politiek. Dat is niet alleen omdat ze zaken als immigratie totaal verkloten, maar ook vanwege dit soort ongein.

DerUnterMensch | 10-04-17 | 08:37

@gatito | 10-04-17 | 07:54
Ik heb nog een mooie voor je:
Ik heb laatst een herhaalrecept gekregen van 60 pillen.
Er gaan 30 pillen in een doosje en de apotheek rekende gewoon de receptkosten per doosje af ipv per recept.
Volgens het oude gezegde: dubbel genaaid houdt beter.
Ik wilde eigenlijk vragen of ik er een gratis tube glijmiddel bij zou krijgen maar ik zei maar niets....

necrosis | 10-04-17 | 08:32

@laminaatplaat | 09-04-17 | 21:26
Natuurlijk is dat niet goed voor Nederland, het zorgt er vooral voor dat je de rijkere weg jaagt (dat is in feite nu al het geval). En nee, dat is niet goed. Maar buiten de vraag of het goed zou zijn, het is natuurlijk ook gewoon oneerlijk. Waarom zouden die mensen onevenredig meer moeten betalen? Let wel, dat is natuurlijk nu ook al het geval, jij wilt dat alleen nog verder door trekken.

.

Een vlaktaks is het meest eerlijke systeem. Hou dat ook nog goed laag en je hebt een fatsoenlijk belastingstelsel dat eerlijk en redelijk is.

.

Minder belastingen maar ook minder subsidies. Iedereen betaald evenredig na inkomen.

DerUnterMensch | 10-04-17 | 08:29

democratie is een nepverhaal .het zijn nog altijd de kasteelheren die inpikken

pedro300 | 10-04-17 | 08:22

Is daar de btw ,autobelastingen(afschrijving want bij particulier niet aftrekbaar)accijnzen,gemeentelijke heffingen ,waterschap enz ook wel bij opgeteld?

pedro300 | 10-04-17 | 08:20

Het beleid om de middenklasse te vernietigen en te veranderen in arbeiders, draait dus op volle toeren.

Feitelijk moet je als je het wilt maken als man dus:
1. Hoogopgeleid zijn.
2. Een hoogopgeleide vrouw trouwen.
3. Beiden blijven werken.
4. Nooit van je leven scheiden.

Iedere andere optie zorgt er dus voor dat je in, of in de buurt van de middenklasse blijft hangen en dus 80% belasting betaald. Veel succes mensen!

Rest In Privacy | 10-04-17 | 08:17

Gelukkig is het maandagochtend en kan half NL dus weer de file in om het belastingparadijs te voorzien van gratis weggeef geld voor mensen die simpelweg geen zin hebben om te gaan werken. Overigens is dat natuurlijk een keuze en wil GL daarom asap dat klootjesvolk de auto uit jagen want milieu. Ga maar fietsen die 70 km heen en 70 km terug iedere dag. Heffen we daar vanzelf ook weer een mega tax op tzt.

Dutchbeaurouge | 10-04-17 | 08:07

Komt nog bij dat je auto geen afleveringskosten kent, je verzekering en wegenbelasting veel minder is. Maar eletriciteit is stinkend duur, dus heb nu een pelletkachel gekocht , want ik betaalde 849 euro per maand.Voor water betaal ik 60 euro, wordt wel netjes gebracht, maar het is wel fijn als het regent, loopt alles vanzelf vol.
Het is dus over het algemeen goedkoper in Spanje, maar geen onzin verhalen vertellen , zoals al die toeristen doen.

gatito | 10-04-17 | 07:59

(Behind)Doors | 10-04-17 | 01:38
Je moet in Spanje 79 euro betalen voor je vuilnis, anders heb je geen rechten, dat doet de gemeente automatisch.
Ik betaal voor mijn sigaretten toch echt 5 euro.
De levensmiddelen zijn net zo duur als in Nederland, maar je belasting is minder, je hebt geen ziektekosten , maar ik heb een particuliere verzekering, omdat je anders maanden moet wachten voor een operatie, maar voor je medicijnen betaal je iets van 1.50 per recept van de dokter, benzine etc is goedkoper.Drank is heel goedkoop, alleen ik drink niet hahaha.Maar een baan zoeken is moeilijk en iedereen krijgt niet meer dan 1000 euro per maand. En uitkeringen kennen ze niet, alleen in de winter , als je in de zomer gewerkt hebt.

gatito | 10-04-17 | 07:54

tja, dat was me allemaal al lang helder.. ik zit net als velen tussen de 19.00-67.000 en dus 2e en 3e schijf die excact hetzelfde aan tax betalen nl 42.5%. De vakantietoeslag en EJU zijn al goed voor 52% afdracht, geen zorgtoeslag en geen andere toeslagen of tegemoetkomingen, eigen huis dus dubbele gemeentelijke heffingen en een huurwaardeforfait, voor mijn werk moet ik op huisbezoek met de eigen auto en over de onkostenvergoeding pakt de belasting ook nog mee ondanks de hoge bezine door de tax en de wegenbelasting.

de diverse verzekeringen en de assurantiebelasting daarover is de volgende trek me maar leeg ..

ja, klopt ik zit tussen de 20.000-30.000 modaal dus.. en dan zien dat al dat geld dat van je wordt geroofd terecht komt bij lieden waar deze samenleving veel last en hinder van heeft.. k*t land!

fikkieblijf! | 10-04-17 | 07:36

Het systeem is rot. Wanneer ik bijv. Meer zou willen werken en dus verdienen. Dan wordt ik jn principe gestraft voor elke euro die ik meer verdien. Het lijkt deels op een kasten stelsel. Ofwel iedereen moet zoveel mogelijk in hun inkomensgebied blijven.

d8hetniet | 10-04-17 | 07:34

Inkomstenbelasting, assurantiebelasting, gemeentelijke belasting, afvalstoffenheffing, accijnzen, 20 %btw( of meer) wegenbelasting... ik kom idd een heel eind.
Niet te vergeten huurwaardeforfait, ook al heb ik mijn huis afbetaald ondanks alles wat ik al aan de fiscus heb geschonken dan NOG weten ze me te raken voor bijna 2000 per jaar.

mallekater | 10-04-17 | 07:07

@Jan Dribbel | 10-04-17 | 01:32

HRA is geen kadootje maar een logisch gevolg van de grijpgrage klauwen van de roverheid. Die bedachten namelijk ooit het huurwaardeforfait: een belasting op fictieve inkomsten die je zou hebben als je je huis verhuurt. Wat 99,5% van de woningeigenaren natuurlijk nooit zal doen.

Maar als je huis op die manier als investering / inkomstenbron wordt geteld, dan moet je de verwervingskosten van die investering (= rente die je betaalt over de hypothecaire lening) kunnen aftrekken van je inkomen.

Verder is HRA bij aflossingsvrije- en spaarhypotheken alweer een aantal jaar geleden afgeschaft.

raskol | 10-04-17 | 06:27

-weggejorist-

Orakel1958 | 10-04-17 | 06:09

@Appsole | 10-04-17 | 04:24
Met de economische groei zit het wel goed, het komt alleen niet bij jou terecht.
www.youtube.com/watch?v=U1ZU4ZUfC_4

MogeWijEveOvergeve | 10-04-17 | 04:55

Waar Is De Economische Groei?

Mijn pa had een leuke baan, ma was huisvrouw. We kochten alles wat we nodig hadden en gingen drie keer per jaar op vakantie, soms maar een ver strand of mooie stad.
Dertig jaar later heb ik een gewone baan, getrouwd nog geen kinderen, woningbouwflat, 2e hands Japanse auto die nooit stopt.. Toch houd ik aan het eind van mijn geld een beetje maand over!! Mijn vrouw moet werken. Dat vindt zij niet erg, maar ik snap het niet. De economie van NL is in 30 jaar tijd ongeveer verdubbeld, maar ik kan niet twee keer zoveel spullen kopen als mijn vader. VEEL MINDER zelfs. Ik zie geen economische groei, ik zie achteruitgang. (met alu-hoedje op: de elite snapt vast wel dat de aarde nog heel veel sneller leeggeroofd zou worden indien het volk meer te besteden had)

Appsole | 10-04-17 | 04:24

Admiraal Balthasar | 10-04-17 | 01:38
Wil je Amerikaanse toestanden?
Nu weten ze daar niet beter maar toch.
Maar een paar miljoen mensen, ook bejaarden, dakloos maken?
Je zou voor minder lid worden van een sociale partij.

Jan Dribbel | 10-04-17 | 02:16

Toen ik bij mijn huidige werkgever in dienst kwam had ik alles uitgerekend. Met 4 dagen werken verdien ik net zo veel als met 5 dagen werken. En als ik loonsverhoging zou krijgen zou dat geheel opgaan aan belastingen. Het heeft voor mij geen zin om mijn overuren te laten uitbetalen omdat ik er netto niks van over houd. Een klein voordeel voor mijn werkgever. En als ik teveel verdien gaat mijn huur ook weer omhoog.
Dus ik werk 4 dagen per week, soms eentje gratis, laat mijn overuren niet uitbetalen en ik heb nog steeds minder dan een bijstandsmoeder.

Osdorpertje | 10-04-17 | 02:06

@Admiraal Balthasar | 10-04-17 | 01:38
Huurtoeslag afbouwen betekend dat er een hoop mensen onder een brug moeten gaan slapen vanwege de geldwolven van verhuurders.
Wil jij echt dat Nederland een soort derde wereld land wordt?
Je betaalt steeds meer voor een flat uit de jaren '70 terwijl die hun geld allang hebben opgebracht.
En gaat er wat kapot, dan doen verhuurders steeds moeilijker over de reparatiekosten.

necrosis | 10-04-17 | 02:02

@myself: Een een kutwifiverbinding hier, dat weer wel, sorry

(Behind)Doors | 10-04-17 | 01:50

Alle subsidies afschaffen (incl kinderbijslag), huursubsidie afbouwen. Inkomstenbelasting verlagen, flattax ja, belastingvrije voet. Weg met die stertax, verpakkingstax en nog tientallen andere boevenbelastingen.

Admiraal Balthasar | 10-04-17 | 01:38

-weggejorist-

(Behind)Doors | 10-04-17 | 01:38

Nu zit ik momenteel even voor een paar weken in Spanje,ik heb vanmiddag voor het eerst benzine getankt: € 0.96 per liter. Ik koop sigaretten voor €2.90 pakje, ik flikker gratis mijn huisvuil in enorme containers waar alle localo's hier alles inflikkeren wat er maar in te flikkeren is. Over 4 weken betaal ik weer €1.68 de liter, €6.50 pakje (ok, zitten 3 peuken meer in) en keurig € 2.50 per vuilniszak. Die Spanjaarden hier lachen me hard uit, o ja, of ik hun windmolenpark wil betalen. Tuurlijk amigo. Ik heb nog adresje in Brussel

(Behind)Doors | 10-04-17 | 01:38

Huursubsidie is een raar ding, zowel waar ik woon als waar ik werk zijn er studentenflats met een huur die veel te hoog is voor wat er geboden wordt. Maar ze adverteren ze met dat je er huursubsidie voor kunt krijgen met je lage inkomen als student. De belastingbetaler betaalt mee zodat de uitbaters van deze studentenflats een hogere huuropbrengst ontvangen dan wat ze eigenlijk waard zijn.
En hetzelfde geld voor sociale huurwoningen, ik betaal €200 meer dan mijn buurvrouw die er al een eeuwigheid woont. Toen ik werkeloos was kreeg ik best wel veel huursubsidie. Nu zij werkeloos is krijgt zij relatief weinig huursubsidie.
Wat eerdere reaguurders al gezegd hebben klopt, huursubsidie is er om de aanbieders van sociale huurwoningen een te hoge huur te laten vragen. Als je werkt wordt je genaaid, en als je zielig bent wordt je gecompenseerd, maar de woningbouwcoöperatie is de lachende derde die te veel geld ontvangt. En dat terwijl hun taak is om woningen te verschaffen voor zij die een laag inkomen hebben. Maar helaas is dat ook al weer geprivatiseerd.

Osdorpertje | 10-04-17 | 01:35

CarelJan7937 | 10-04-17 | 00:52
HRA is een cadeautje voor de hogere inkomens.
Goed bedoeld, lang geleden, toen het modale inkomen nogal laag was..
Maar een lening voor bv een auto is niet aftrekbaar.
Terecht.
De HRA is een vette aftrekpost geworden voor mensen die een huis kochten maar nooit hun huis afbetaalden.
De aflossingsvrije hypotheek.
Een soort huurders van de bank met een subsidie van de overheid, betaald door huurders en de lage inkomens.

Jan Dribbel | 10-04-17 | 01:32

@Afgeschminkte Bassie | 10-04-17 | 01:09
Ik stort geen cent op giro 555.
Waarom zou ik betalen voor mensen die op dure sportschoenen lopen en de modernste Iphone hebben?
En ja, ik heb het over die dobbernegers.

necrosis | 10-04-17 | 01:24

Het is uw lot de wereld te redden. Wen er maar aan. Vergeet u niet wat over te maken? Giro 555.

Afgeschminkte Bassie | 10-04-17 | 01:09

@CarelJan7937 | 10-04-17 | 00:52
Die huurtoeslag is gewoon ingesteld zodat mensen hun ( te hoge) huur kan blijven betalen.
De opbrengst verdwijnt in de zakken van de woningbouwverenigingen, niet in de zakken van de huurders.
De belastingdienst heeft mij kortgeleden een brief gestuurd waarin mijn inkomsten werden doorgespeeld naar verhuurder.
Helaas betrof het de inkomsten van 2015 (toen ik nog werk had) en dus gaat de huur weer een flink stuk omhoog ondanks het feit dat ik momenteel in de WW zit.
Ik ga dus zeker een bezwaarschrift indienen.

necrosis | 10-04-17 | 01:03

@Graaf van Egmont | 10-04-17 | 00:37
Sommige ouderen gaan dementeren en vormen een gevaar voor zichzelf of hun omgeving en dan is het advies van de medici meestal eensgezind.
Mijn buurvrouwtje was ook dementerend (die zei 10 keer hetzelfde) en werd dus opgenomen.
Vanwege de beroerde zorg kreeg ze een luier en lag ze in een bed waarvan het 'hekje' omhoog geschoven werd.
Ze was misschien dementerend, maar niet gek en ook niet incontinent.
Ze probeerde over het hekje te klimmen om naar de wc te gaan maar viel keihard op haar gezicht.
Dat krijg je met personeelstekort, twee maanden later was ze dood......
Ik hang mezelf nog liever op dan dat ik naar zo'n sterfhuis moet.

necrosis | 10-04-17 | 00:55

@Jan Dribbel | 10-04-17 | 00:42
HRA is minder belasting betalen (eigen poen).
Huurtoeslag is poen krijgen (geld van anderen).

CarelJan7937 | 10-04-17 | 00:52

@Jan Dribbel | 10-04-17 | 00:42
Toch zijn de meeste mensen die huizen kopen of daar al langer HRA voor krijgt, niet degenen die nu het hardst in de portemonnee worden gepakt.

Martinspire | 10-04-17 | 00:52

Dit klopt wel aardig. En dan heb je er nog bij dat de lasten van nieuwe auto's ook nog omhoog zijn gegaan. Nieuwe leasebak bestellen die ongeveer hetzelfde kost als het model wat het vervangt en je betaalt ineens 200 euro meer uit het niets. Heb afgelopen 4 jaar redelijk wat salaris erbij gekregen, maar daar hou ik Netto echt geen drol aan over. Sterker, ik ben er door mn leasebak nu op achteruit gegaan!

Martinspire | 10-04-17 | 00:51

Daarom staat er ook 3600-miljard geparkeerd op de Seychellen...

Jan Gordelroos | 10-04-17 | 00:46

Wat ik mis in de commentaren is de Hypotheekrenteaftrek (HRA).
Gemiddeld ontvangt een huizenbezitter € 280,- per maand.
En dan maar roepen dat je met laag inkomen of een lage uitkering zoals AOW-zonder aanvullend pensioen best zonder huurtoeslag kan rondkomen.
HRA = 14 miljard per jaar.
Huurtoeslag = 2,2 miljard per jaar.

Jan Dribbel | 10-04-17 | 00:42

necrosis | 10-04-17 | 00:33
Mijn moedertje leeft ook nog, maar is nog thuis. Ik wil zelf niet eens in zo'n ophok gebouw komen te zitten, dus waarom zij wel?

Graaf van Egmont | 10-04-17 | 00:37

@Graaf van Egmont | 10-04-17 | 00:20
Ik was in ieder geval niet van plan om mijn moeder in zo'n bejaarden-ophokflat te laten sterven van de ellende die men tegenwoordig 'ouderenzorg' noemt.

necrosis | 10-04-17 | 00:33

@Ezeltjeprik | 10-04-17 | 00:17
Zelf ben ik ook kindervrij, en toen ik nog werk had, betaalde ik ook mee aan die gratis verzekering voor kinderen, plus kinderbijslag en kindgebonden budget.
Ik vind dat je vanaf kind drie alles zelf mag ophoesten.
En mensen die gaan lopen schelden dat HUN kinderen straks mijn AOW moeten ophoesten:
Ik moest destijds al de AOW betalen van ouderen die niet mijn ouders waren en kinderen die niet van mij waren.
En ik heb dan nog de pech dat er in de flat onder mij een huilbaby woont die vrijwel de hele dag en nacht ligt te krijsen.

necrosis | 10-04-17 | 00:28

necrosis | 10-04-17 | 00:03
Gewoon voor je moeder blijven zorgen. Jouw tijd komt wel. Maar je hebt in ieder geval je prioriteiten op orde.

Graaf van Egmont | 10-04-17 | 00:20

en daarnaast als een bewust kindervrije fulltimer word je nog extra van achteren genomen door het feit dat je via je verzekeringspremie in feite moet dokken voor de koters van een ander die gratis zijn meeverzekerd. En als iemand te lui is om te werken dan krijg ie een vette zorgtoeslag terwijl menen die netjes werken enkel een extra schop onder hun hol en zich blauw moeten betalen. K*T!!!

Ezeltjeprik | 10-04-17 | 00:17

@Graaf van Egmont | 09-04-17 | 23:52
Ik zou graag willen verkassen naar een ander (goedkoper) land.
Mijn bejaarde moeder wil echter niet verkassen en ik wil haar niet in de steek laten.
Nu ben ik binnen 10 minuten bij haar als er wat aan de hand is, dat red ik niet als ik in het buitenland ga wonen.
Misschien als ik een Bugatti CHiron zou hebben, maar dan moet ik nog 50 jaar sparen.

necrosis | 10-04-17 | 00:03

Ben niet zo op de hoogte van belastingen. Bij mijn weten draag ik loonbelasting in Nederland af en jaarlijks 300 euri inkomstenbelasting. Wat ik over houd maak ik op in la douce France. Toch een heel stuk goedkoperder.

Graaf van Egmont | 09-04-17 | 23:52

@deministerpresident | 09-04-17 | 23:43
Geen vlaktax zonder belastingvrije voet, anders naai je de mensen met het minimum loon.

necrosis | 09-04-17 | 23:48

@botbot | 09-04-17 | 23:24
Kijk maar uit met die Klaver.
Straks wordt je salaris gestort op de bankrekening van de belastingdienst en krijg je voedsel/ benzinebonnen terug.
Zijn je benzinebonnen op?
Dan ga je maar fietsen, al is woon-werkverkeer 100 km.
Klaver/ GL moeten ze buiten de regering houden, die is milieu-ideologisch gestoord.

necrosis | 09-04-17 | 23:45

Verhoog gewoon de BTW op vervuilende producten en breng het belastingtarief naar een 25% vlaktaks. Dan betaalt de vervuiler, heeft GL zijn zin en kun je bovendien zelf beslissen of je veel of weinig belasting wil betalen.

deministerpresident | 09-04-17 | 23:43

@Berbaar | 09-04-17 | 20:26
Niet iedereen hoeft voor het donker binnen te zijn.
MogeWijEveOvergeve | 09-04-17 | 20:41

Het is een eind lopen naar Noord-Korea vanaf Den Haag CS

Bijtendehond | 09-04-17 | 23:41

Ik betaal waar ik zit 30% belasting en zit in het hoogste tarief. Ik ga over een paar maanden terug naar NL en dan zie ik mijn netto inkomen met zo'n 30% kelderen. Helaas maar waar. Nivelleren is een feestje. Hoera

deministerpresident | 09-04-17 | 23:41

Ik krijg momenteel huurtoeslag (zo'n beetje het maximum) bovenop mijn WW.
Als ik naar de gemeente ga of diverse woningbouwverenigingen en vraag om een simpele goedkope flat, dan sturen ze me weg want ik ben geen spoedeisend geval.
Ik woon dus noodgedwongen in een riante vier-kamer flat waarvan ik de helft niet gebruik.
Maar ik betaal er indirect wel voor.

necrosis | 09-04-17 | 23:39

Bij roken werkt een ontmoedigingsbeleid ook, toooooooch. Waarom zou het ontmoedigen van consumeren en productief zijn niet werken

Bokito ergo sum | 09-04-17 | 23:37

Wie niet steelt of erft
zal werken tot hij sterft

Dirk III | 09-04-17 | 23:31

"U betaalt meer belasting dan u denkt"
Geldt niet voor mij.
Groeten uit Anguilla.

Gele Beer | 09-04-17 | 23:31

De belastingen gaan nu zelf aangeven wat je mag aftrekken en daar zijn nog wel een paar mogelijkheden kijk eens bij de zorgkosten maar denk erom dat je wel de bonnetjes moet bewaren want daar vragen ze om (misschien)

Geevee | 09-04-17 | 23:25

Ommezwaai | 09-04-17 | 23:15
U moet het anders zien als wij minder belastingdruk krijgen gaan we meer besteden en dat is weer slecht voor het milieu.
Op deze wijze behoed de overheid ons voor een milieuramp die zijn weerga niet kent.
Vraag maar aan GL volgens Klaver kunnen we beter nog meer geld afdragen.

botbot | 09-04-17 | 23:24

Ommezwaai | 09-04-17 | 22:17

Ehhh pensioen zei u? Realiseert u zich dat velen inleggen en menigeen die leeftijd om te innen niet eens haalt? Ik was twee jaar terug bijna kassie zes, ruim voor. Mijn vrouw heeft haar eigen pensioen ingelegd. Als ik wat wij beiden in hebben zouden gelegd optel, dan kunnen we er tot onze 150ste ruim van leven. Mah ja nu nog zien dat ik volgend jaar haal....

toetssteen | 09-04-17 | 23:21

Wat mij betreft mogen ze een nieuwe belasting invoeren voor mensen die in Denemarken wonen en de hele dag allerlei fora bevuilen met teksten over hoe geweldig Denemarken wel niet is.

Borrelende Boris | 09-04-17 | 23:19

Iets met nationale schulden en centrale banken mompelt. Het overheidstekort zal nooit dalen. Het systeem kan alleen in stand blijven met nieuwe schulden. Nieuwe schulden moeten door ons in de vorm van belasting gewaarborgd worden.

maxi1000 | 09-04-17 | 23:17

Upharsin | 09-04-17 | 22:49
Dat van het verlagen van de belastingdruk horen we al decennia lang. De overheid kan niet zonder ons geld en -hongerig als ze zijn- wil men alleen maar meer.
Vereenvoudigen en verlagen van de belastingen gaat nooit gebeuren.
.
In de ogen van de dames en heren politici zijn we nog steeds te welvarend, dus kan er nog wel een tandje bij.
De boze, blanke en werkende man of vrouw krijgt de rekening gepresenteerd, steeds maar weer....

Ommezwaai | 09-04-17 | 23:15

Dweilen met de -grens- kraan open. En de genen die zeggen dat de -grens- kraan dicht moet uitmaken voor rotte vis.

Orakel1958 | 09-04-17 | 23:09

Enkele jaren geleden heeft iemand uitgerekend dat ik de eerste 7 maanden van het jaar gratis voor de belastingdienst moest werken en de rest van het jaar was dan voor mij. Daar kon ik, hoewel onder protest, mee leven. Nu blijken dat dus 10 maanden geworden te zijn.
Tja, 't is maar dat ik 't weet.

pa_niek | 09-04-17 | 23:06

Griekenland??

langzullenweleven | 09-04-17 | 22:57

Shoarmamasutra | 09-04-17 | 22:3
Dat is echt onzin.
Die BTW moet je gewoon afdragen. Dat weet je van tevoren.
Je kunt ook 80 uur arbeid calculeren, en vervolgens een offerte maken waarin je 40 uur opneemt. Ook dan kun je gaan klagen, maar dat is niet redelijk. Als je klant je werkelijke kosten niet wil betalen, dus zonder winst, dan neem je de opdracht niet aan. Zo simpel is dat. Of je werkt zwart, dat is natuurlijk wel een optie.

Herr Zimmermann | 09-04-17 | 22:53

enorme sukkelzak | 09-04-17 | 22:18
Dit is een kip of ei discussie. Door deze enorme geldstroom uit belastingen worden deze onzin uitgaven juist in stand gehouden. Het is dus wel hoog tijd om de belastingdruk te verlagen.

Upharsin | 09-04-17 | 22:49

BTW voor je klanten maar niet voor jezelf? Formeel misschien. Maar je baseert je prijsstelling op wat de koper bereid is te betalen (wat ook afhangt van de prijsstelling van concurrenten, soms ook de zwartwerkende).
Het is dus wel degelijk vaak zo dat een bedrijf minder winst maakt door de BTW.

Shoarmamasutra | 09-04-17 | 22:38

Telt u daar in ieder geval nog even de zorgpremie bovenop. Dat is namelijk ook gewoon belasting.
Dat u betaalt van uw netto loon, waarover u al 40% belasting heeft betaald; een giller.

jemagookniksmeer | 09-04-17 | 22:37

Creëer mogelijkheden door als een olifant in een porseleinkast door de statistieken van de belastingdienst te stampen.

Beleggen in bitcoins, gemiddeld 100% rendement per jaar, en dan belasting betalen over 4% procent. Alle overbodige verzekering (21% belasting) de deur uit, alle abonnementen stoppen of beperken tot internet-only. Budget zorgverzekering met hoogste eigen risico, want als je toch zelf betaald ben je pas echt vrij om de beste zorg te kiezen. Hypotheek binnen 10 jaar aflossen. Energie verbruik woning verminderen of zelf opwekken, off-grid opties open houden voor het geval de vaste teruggave van de aansluit kosten vervallen. 2e hands telefoons(sim-only), auto's en andere producten met een hoge afschrijving. Tussenhandel overslaan, alles via internet in grootverpakking direct van de boer/leverancier. Ervaring en Scholing in het juiste markt segment is brood op de plank na pensioen.

W_F | 09-04-17 | 22:35

-weggejorist-

duitse herder | 09-04-17 | 22:34

Koos Knak | 09-04-17 | 21:45
Blijf uit de buurt van een benzinepomp of slijterij en gebruik absoluut geen gas of elektra anders red je het niet.

botbot | 09-04-17 | 22:24

Rutte zegt te weten, dat we langer leven. Van mij mag het zijne, wel ten einde zijn.

Radijsje | 09-04-17 | 22:20

Op energiekosten zit ook nog eens 70% belasting en de gemeenten hebben hun afvalstoffen- en rioolheffing (=gemeentelijke belastingen ook nog eens verhoogd. Plus WOZ en huurwaardeforfait, dan telt het aardig op.

Uriël Fack | 09-04-17 | 22:19
-weggejorist-
tintel | 09-04-17 | 22:19

Belasting betalen is niet erg , veel belasting betalen is ook niet erg.
Wat wel erg is ; met dat geld worden door de overheid veel problemen gecreëerd , gefinancierd en in stand gehouden.
Zaken waar de burger niet om vraagt , hij geen belang bij heeft , zaken die hem vaak gewoon schaden worden met zijn belasting geld betaald.
En DAT is wel erg , heel erg , dat is misdadig.

enorme sukkelzak | 09-04-17 | 22:18

Dirk III | 09-04-17 | 22:07
Net als het stokpaardje om de pensioenen te verhogen naar...? Iedereen met z'n 65e met pensioen kost 8 miljard, ongeveer net zoveel om onze pensioenpotten te laten beheren door allerhande fondsen, ontwikkelingshulp, kansloze "vluchtelingen" etc. etc..
Dat is het beleid tegenwoordig.
.
Nederland moet en zal laten zien dat zij het braafste mannetje uit de klas zijn, terwijl de rest van Europa gewoon een jaar of 10 eerder met pensioen mag...

Ommezwaai | 09-04-17 | 22:17

Upharsin | 09-04-17 | 21:38

Genau.

Basil Fawlty | 09-04-17 | 22:15

vast al iemand opgemerkt dat de islamisering van EU ergens van betaald moet worden ...
#wegmetons

Leefbaar | 09-04-17 | 22:15

Ja, ik zit in die categorie. Voor elke euro die ik extra verdien moet ik 1,10 betalen. 1 van die stipjes helemaal bovenin de grafiek, dat ben ik. Dus eh... tja.
Dan maar lui.

Stormageddon | 09-04-17 | 22:07

Muxje 21:40
Een ton is geen hoop geld. Schuiven met wat je daarvan overhoudt zet geen zoden aan de dijk.

Ongeblustekalk | 09-04-17 | 22:07

En dan spaar je voor je pensioen ergens na je 70ste. Hahaha ze lachen zich rot die gekken in Den Haag. Helemaal Pechtold die ervoor zorgde dat de btw even van 19 naar 21 ging en dat zou als het aan hem lag door stijgen naar 25 meen ik gelezen te hebben.
Dus een kwart van het aankoopbedrag is direct in de zak van de staat.
Ik vraag me wel eens af hoe ons pensioen eruit had gezien als we niet "miljoenen!!" kanslozen hadden binnen gehaald. Ik vraag me wel eens af hoe hoog de btw dan was geweest.
Ik vraag me wel eens af hoe hoog onze staatsschuld dan was geweest.
Ik vraag me wel eens af hoe hoog ons eigen risico dan was geweest en hoe hoog de zorgpremie.
Dat hele idee om 7 miljard ontwikkelingshulp aan rotte regimes te doneren is dan ook zo achterhaald als je de hele 3e wereld hebt binnengehaald.
Houdt dat geld hier en besteedt het dan maar aan de derde wereld die nu hier woont. Of gewoon aan Jan Modaal.. dat kan ook maar dat is natuurlijk te makkelijk om het aan werkende mensen terug te geven die ervoor krom hebben gelegen.

Dirk III | 09-04-17 | 22:07

Als u uw verdiende geld ook weer uit geeft, dan moet er qua betaalde belasting wel tussen de 6 % en 21 % BTW bij worden opgeteld. Dus uw echte netto besteedbare inkomen is nog veel minder dan hier wordt geschetst.

Ci Ty33 | 09-04-17 | 22:07

McMarx | 09-04-17 | 21:55

Op dat moment heeft u een belastingadviseur.

toetssteen | 09-04-17 | 22:06

Het stipje rechtsonder is Jesse Klaver. Rekenen we zijn papadag mee dan komt hij zelfs onder de horizontale as.

heldheino | 09-04-17 | 22:02

Koos Knak | 09-04-17 | 21:45
Je zou de absolute belastingdruk moeten uitdrukken als percentage van je inkomen. Stel dat je 50% van je (bruto)inkomen netto ontvangt, dan zou het BTW effect maximaal 50% x 21% zijn.

Upharsin | 09-04-17 | 22:01

@Meeroever | 09-04-17 | 21:50
Ik zit boven jou grenzen, maar ik mag een groot deel weer inleveren aan aflossingen aan het rijk. Uiteindelijk hou ik net zoveel over als degene met het recht op toeslagen, maar zonder juist diezelfde toeslagen te mogen ontvangen.
.
In Nederland noemen ze dat denivelleren, maar het voelt een beetje als gestraft worden als je je best doet..

heldheino | 09-04-17 | 22:00

Zodra ik een ton belasting moet betalen geef ik een groot feest.
Alle reaguurders uitgenodigd om erover te komen zeiken.

Rest In Privacy | 09-04-17 | 21:55

Het probleem van zowel de zorgtoeslag als de huurtoeslag is de harde grens. Die grens luistert zo nauw dat wanneer je ook maar 1 euro meer verdiend, je huurtoeslag helemaal stopt. Voor iemand van 23 tot 65 jaar is die grens 22200 euro. Verdien je 22200 euro, dan krijg je huurtoeslag. Verdien je 22201, dan krijg je geen huurtoeslag.

Een alleenstaande die precies 22200 verdiend en iedere maand 710 euro aan huur betaalt (meer en je krijgt geen toeslag), krijgt 166 euro huurtoeslag per maand. Dat is 1992 per jaar!

Een alleenstaande die 22201 per jaar verdiend krijgt geen huurtoeslag. Ook al is zijn jaarinkomen een euro hoger, hij houdt in 2017 1991 euro minder over.

Met de zorgtoeslag werkt het precies zo. Al krijg je wel minder geld naarmate je meer verdiend. Bij zorgtoeslag is de grens 27857 euro per jaar. 1 euro meer en je krijgt helemaal niks. Al krijg je met 27857 als jaarinkomen 2 euro per maand aan zorgtoeslag (als alleenstaande). Dat is zo weinig dat ze voor deze groep de toeslag beter kunnen afschaffen.

Iemand met een inkomen 25000 krijgt 34 euro per maand. Iemand met exact het inkomen van 22200 (de grens van de huurtoeslag) vangt iedere maand 65 euro aan zorgtoeslag.

Geen wonder dat deze inkomensgroep (die van 20 tot 25k) zo afsteekt tegen de groep rond de 30k of hoger.

Meeroever | 09-04-17 | 21:50

Upharsin | 09-04-17 | 21:38
Tel de btw over je uitgaven er bij en, hoppa, weer 20 % meer belastingdruk.

Koos Knak | 09-04-17 | 21:45

het is veel erger, hoor want iedereen betaalt zo'n 95% van zijn inkomen aan de staat. Eerst plukt de inkomstenbelasting je kaal maar dan begint het spel. Je hebt gemeentebelasting, wegenbelasting terwijl de verplichte ziektekostenverzekering waar je maandelijks €100 voor betaalt slechts €20 waard is in een vrije markt, dus €80 maandelijks pp voor zorgbelasting. Dan de diverse milieuheffingen, BTW, accijnzen, assurantiebelasting en de rest van alle zwendel die staat weet te verzinnen. En vergeet niet dat als je iets koopt, de handelaar en fabrikant daarvan ook weer belastingen zoals gemeentelijke- en provinciale lasten en winstbelasting moeten betalen die ze via de prijs van het product dat u koopt weer aan u doorberekenen. Kortom van ieder geproduceerde € verdwijnt 95 cent richting de staat waar je helemaal niks wat je zou willen voor terugkrijg. Maar dit is toch echt wat wij met zijn allen het liefste willen want we stemmen en blijven fanatiek stemmen op de partijen en figuren die dit ons aandoen.

wlodek | 09-04-17 | 21:45

@Yamapama | 09-04-17 | 20:03


De grootste post in de rijksbegroting is sociale zekerheid. Al jaren.

omanders | 09-04-17 | 21:43

Het kabinet RutteII met zijn migratiebeleid is verantwoordelijk voor een kostenpost van 100 Miljard voor de Nederlandse samenleving op termijn. Dat wordt hier vrij duidelijk uitgelegd: www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI
Deze wetenschapper pleit er zelfs voor om het VN vluchtelingenverdrag op te zeggen, en net zoals de VS, Australië en Canada aan cherrypicking te gaan doen en asieleisers te gaan selecteren. De kosten van immigratie in combinatie met een verzorgingsstaat zijn onhoudbaar. We hebben het jaren kunnen betalen vanwege de gasbel maar die inkomstenbron houdt ermee op. Van de geaccepteerde somaliers geniet 70% bijstand en zal tot aan de AOW nooit en te nimmer aan het werk gaan. Dat zijn pas dure hobby's voor onze samenleving.

Beroep = Boerenlul | 09-04-17 | 21:42

@laminaatplaat 21:26: Niet als dat sterkste paar schouders er de brui aan geeft en zich geen Nederlander meer noemt. Boven de 100k hebben de meeste mensen een hoop geld over om mee te spelen en te schuiven, en dat zie je in die grafiek ook terug. Kapitaal is mobiel, en zo vertrokken.

Muxje | 09-04-17 | 21:40

De marginale belastingdruk vind ik minder interessant, ben meer geïnteresseerd in de absolute belastingdruk. Volgens mij komt deze bij vele huishoudens tussen 70 en 80 procent wanneer je belastingen van lagere overheden meetelt, accijnzen en BTW over uitgaven en zorgpremies die je in feite ook als belastingen zou moeten rekenen.

Upharsin | 09-04-17 | 21:38

“Feitje 1: er is in deze grafiek over marginale druk (dat is: hoeveel belasting u over uw laatstverdiende euro betaalt) ruimte BOVEN de 100%. Er zijn dus mensen (niet heel veel, maar toch) die geld BETALEN om MEER te WERKEN.”

Geen idee hoe ze dit berekenen (ik gok dat ze allerlei subsidies enz niet mee tellen?), maar dit is niet het geval voor een paar mensen maar voor een hele grote groep.

De groep die nu net zo veel verdient (of krijgt) dat ze overal recht op hebben (huur subsidie, zorgtoeslag enz) zouden er flink op achteruitgaan wanneer ze meer verdienen waardoor al die voordelen weg vallen.

Aangezien dat niet ui9t dit plaatje blijkt ga ik er dus even van uit dat al die factoren niet mee worden genomen wat het dus nog veel erger maakt dan het is.

Maar dat krijg je als je een overheid hebt die niet probeert een verlengstuk van het volk te zijn (wat ze zouden moeten zijn) maar een instantie die al hun ideeën wilt verwerkelijken en de burgers daarvoor als melkkoeien inzet.

DerUnterMensch | 09-04-17 | 21:37

En dan nog het geval BPM (al jaren geleden door de EU afgeschoten) en de spaar en vermogensbelasting.
Wie een leuk bedrag op de spaarbank heeft staan, boert nu jaarlijks zo'n 4% achteruit door de lage rentestand.
Geen haan die er (meer) naar kraait.....

Ommezwaai | 09-04-17 | 21:30

En nu hetzelfde plaatje tot aan het hoogste inkomen van Nederland. En ook naar loon en inkomsten uit vaste goederen uitgesplitst. Met een voorloop van -5% tot 90%. En tot 50k het verloop van het 5% percentiel zoals het nu ongeveer is. Om daarna over te gaan naar een geleidelijke stijging naar de 90% voor die gene die nu in Nederland het meest verdiend. De schaal past zich automatisch aan naar de rijkste persoon die zich Nederlander acht. Dat zou best eens een stuk beter voor het land kunnen zijn.

laminaatplaat | 09-04-17 | 21:26

Tsja huurtoeslag... Als je de pech hebt om een baan te hebben met minimumloon (en die pech heb je al snel tegenwoordig) kan je met geen mogelijkheid je huur betalen, dus moet je wel huurtoeslag aanvragen of in een hondenhok gaan wonen. Dit betekent m.i. dat óf de huren te hoog zijn óf de minimumlonen te laag óf allebei haha. Hoe dan ook, de belastingbetaler mag het verschil weer ophoesten en zo voorkomen dat woningcorporaties fatsoenlijke huur gaan rekenen en/of werkgevers fatsoenlijk gaan betalen.

sarcastro | 09-04-17 | 21:24

Huurtoeslag is ook zo'n typische "ach, wat is die ene toch zielig"-regeling. De bijstandsmoeder moet toch in dat leuke huisje kunnen blijven wonen, dat ze nooit kan betalen.
Alleen weet je van tevoren, dat stapels mensen net buiten zo'n regeling gaan vallen. Zo'n inkomensgrens is een grens waar je over heen kunt, hoeveel mensen vallen net buiten zo'n regeling om andere redenen (zelfstandige, kapitaal dat niet rendeert)

frank87 | 09-04-17 | 21:21

Wel goed dat de mensen die het meeste opleveren voor de staat qua percentage het minst belasting betalen. Net als de hypotheekrenteaftrek niet meegenomen in de berekening. Nepnieuws dus. Jammer.

Ongeblustekalk | 09-04-17 | 21:18

Gelukkig is mijn inkomen 0,00 Euro...

eerstneukendanpraten | 09-04-17 | 21:16

Coffee Party | 09-04-17 | 20:18
U hebt er weinig van begrepen. Ik ga hier niet de belastingdruk in NL verdedigen, maar houdt u wel bij de feiten! De BTW brengt u EXTRA bij uw klant in rekening, om deze daarna door te schuiven naar de belasting. Het is dus uw klant die zich genaaid kan voelen.

Herr Zimmermann | 09-04-17 | 21:12

Leuker kunnen we het niet maken.. Het is dokken of nokken!
Veni_Vidi_Vici | 09-04-17 | 20:06

Nokken dus.
Per 12-6 nieuwe baan in Zwitserland.
1,5x bruto salaris - 2,5x netto salaris

Arrivederci Nederland, het waren 46 mooie jaren.
Dag Jesse Klaver, fuck you very much&#128405;&#127995;

Onkel Bratwurstbude | 09-04-17 | 21:11

Ikbeneenzelfbouwer | 09-04-17 | 20:47

Nou dat is dan wel weer een verbetering eigenlijk. Dat niet heel Nederland er een boek op naslaat om aftrekposten te verzinnen.

Verder zouden alle toeslagen morgen afgeschaft moeten worden.

Arjan | 09-04-17 | 21:08

@Osdorpertje | 09-04-17 | 20:27
Yep....
En daarna zeggen ze: "Dank u wel meneer, dit is een hele eer voor mij", om de volgende dag weer om hetzelfde tijdstip met de broek op de enkels vooroverbebukt te staan.

Slipsnifter | 09-04-17 | 21:08

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/...

Zelfs al eerder gemeld op Geenstijl. Het is geen nieuws. Maar GL VVD PvdA maar vooral D'66 willen hier helemaal niets aan doen.
Het naaien van de middenklasse, en vooral de lagere middenklasse is gewoon geworden in NL. Heb je een baan en verdien je met 40 uur werken tot 30.000, dan kun je beter aan je baas vragen of je part-time mag gaan werken. Je werkt dan bijvoorbeeld 25 uur per week, je verdient nauwelijks minder. Netto ga je ongeveer 5% op achteruit! En ja dat is allemaal gefactcheckt.

Udo Hess | 09-04-17 | 21:05

Goh nee echt.. de middenmoot zonder partner en zonder kinderen wordt het hardst genaaid. Snel schakelen naar "Mindf*ck met Rutte" om het weg te lachen.

WernerT | 09-04-17 | 21:03

telelezer | 09-04-17 | 20:34

Klopt. Men wil zich laten naaien. Zag het weer de afgelopen verkiezingen. Zwevend en waar stemt men dan uiteindelijk op? VVD, CDA en D66 want het eeuwenoude excuus? Stabiliteit. En dan gaan ze daarna 4 jaar zeuren dat ze financieel genaaid worden. Joh. En 4 jaar later? Wederom stemmen op VVD, CDA en D66. Zucht.

Basil Fawlty | 09-04-17 | 20:58

@Blasfemie | 09-04-17 | 20:48
Als ik kijk naar langdurige winkelleegstand, dan stemt dat weinig hoopvol. Men laat kennelijk liever de toko leegstaan, dan dat men waarde afschrijft. Vraag me ook af of de waarde in de stenen zit, of voor een (te) groot deel in de grond.

atheïstisch stemvee | 09-04-17 | 20:58

Wilde_Eend | 09-04-17 | 20:33
Haha inderdaad, gelukkig dat iemand het opvalt. Ik hoop niet dat coffee echt een zzper is, niet best als je dit niet begrijpt.

PSYx | 09-04-17 | 20:56

29 mei 2013

Roel Beetsma

Een tarief inkomstenbelasting van 42 of 52 procent is al fors, maar uiteindelijk betalen we nog veel meer belasting dan we vaak denken. De Amsterdamse hoogleraar Roel Beetsma rekent dit uit voor een doorsnee Nederlander met een middeninkomen. Bovenop de inkomstenbelasting komt de BTW en, als inkomen niet direct wordt uitgegeven, de vermogensrendementsheffing en de erfbelasting. Wie tenslotte bedenkt dat inflatie de waarde van spaargeld uitholt, waar de overheid ook de hand in heeft, ziet in de loop van de tijd 80 eurocent van elke euro verdwijnen.
www.mejudice.nl/artikelen/detail/staat...

lid nav progazadem | 09-04-17 | 20:52

niks nieuws. vandaar wat FvD zegt: grondig saneren belasting systeem.

Ir. Wilhelmus | 09-04-17 | 20:52

werkejerot.nl

Rest In Privacy | 09-04-17 | 20:51

@Ikbeneenzelfbouwer 20:47: Het net sluit zich steeds verder. Voorbeeld: waarom denk je dat de overheid opeens zo gebrand is op het goed functioneren van VVE's, en gaat toezien op een zeker minimumbedrag dat gestort moet gaan worden? Niet omdat ze zich zo graag in slecht lopende VVE'tjes mengen, maar omdat veel huiseigenaren het onderhoud (deels) zwart lieten doen. Met geld op de VVE-rekening en controle op de uitgaven is dat dus afgelopen.

Muxje | 09-04-17 | 20:50

@atheïstisch stemvee, uiteindelijk zouden er nauwelijks minder woningen staan als je de huurtoeslag afschaft. De marktprijs zou gewoon zakken naar wat de markt kan dragen.

Blasfemie | 09-04-17 | 20:48

Werken is voor de dommen, vangen is voor de slimmen.
.
Vroegah trok ik nog een bekeuring af van de belasting, want sllicitatiekosten. Nu kan helemaal niks meer. En niemand protesteert want wie weet nog dat in 2001 de eerste schijf ook 37% was, maar je kon toe nog wel 30 pagina's vol aan aftrekkosten indienen. Niemand weet dat meer van beroepskosten, reiskosten, studeerkamerkosten en zo.
.
Die 37% ging naar 31% en zou naar 25% gaan, maar dan kon je niks meer aftrekken. Dat was sociaal want alleen slimmerikken als ik dienden 30 pagina's met aftrekkosten in, en zo had ook de kleine man plezier.
.
Maar die 31% is weer 37% geworden met nul aftrek. Dus we worden lekker genaaid en Liliane Ploumen is nog steeds in Afrika aan het uitdelen voor die abortusvrouwen en zo. En maandag weer aan het werk, vort!

Ikbeneenzelfbouwer | 09-04-17 | 20:47

Vergeet ook niet het terugbetalen van de studiefinanciering, wat naar 'draagkracht' gaat. Zo tussen die 20-30k zit daar nog een flinke klap bovenop die 80-120% marginale druk die je al hebt.

Blasfemie | 09-04-17 | 20:47

Best bizar eigenlijk, dat een grote groep niet eens zou kunnen huren zonder hoertoeslag. De ziektekostenverzekering niet zou kunnen betalen zonder zorgtoeslag. Geen kinderen meer kan onderhouden zonder kinderbijslag en kindgebondenbudget. Best bizar eigenlijk hoe de overheid zich onmisbaar heeft gemaakt.

atheïstisch stemvee | 09-04-17 | 20:46

Winsten privatiseren, schulden collectiviseren. Dat is het spelletje vandaag de dag. En het gekke is dat 'linkse' partijen als PvdA en GroenLinks het prima vinden. Elke rekening komt terecht bij de werkenden en MKB, want de grote jongens kunnen kapitaal veel beter uit het zicht houden en verplaatsen.

raskol | 09-04-17 | 20:46

Atlantis-95 | 09-04-17 | 20:32

Hypoaftrek heeft niks te maken met de hoogte van het inkomen. Tot 2008 of 10 (? iemand) kon iedereen een aflossingsvrije hypo krijgen met aftrek. Dat was het systeem. Maar hogere inkomens hoe men het ook wendt of keert betalen het meeste en zijn dus de breedste schouders. Geen land in de EU is zo genivelleerd al Nederland. Zelfs Piketty gaf toe dan zijn door Klaver en links geroemde boek niet op Nederland slaat omdat Nederland al genivelleerd is. Dus laat je niet in de luren leggen door Klaver en zijn lege zelfbedachte term genaamd economisme. Pure b*llshit.

Basil Fawlty | 09-04-17 | 20:45

@Berbaar | 09-04-17 | 20:26
Niet iedereen hoeft voor het donker binnen te zijn.

MogeWijEveOvergeve | 09-04-17 | 20:41

Die kiezer is een masochist, die wil gewoon keihard genaaid worden zonder vaseline. In zijn reedt, en in zijn portemonnee.
@ Osdorpertje | 09-04-17 | 20:27
-
Ik "denk" eerder dat een enorm groot deel van de kiezers (40% "zwevende" kiezers) te lam en te lui is om zich te interesseren in de politiek (immers: brood en spelen in overvloed). En degenen die wonder boven wonder wel geinteresseerd zijn, zijn vaak te debiel om zelfs ook maar te weten wat welke partij in werkelijkheid doet (dus niet wat ze op TV verkondigen).
Arm Nederland

telelezer | 09-04-17 | 20:34

@Coffee Party | 09-04-17 | 20:18

Wat lul je, jij betaalt geen 21% maar je afnemer.

Wilde_Eend | 09-04-17 | 20:33

@Dr. Vigilante 20:25: Dat van die woningen wordt nogal eens vergeten. Vroeger mocht de overheid sociale woningbouw en woningen in het lagere segment rechtstreeks subsidiëren, tegenwoordig mag dat eigenlijk niet meer en doen ze het dus via de projectontwikkelaars. Wat meer voor die huisjes vragen en wat minder voor deze, en dan krijg je je vergunningen wel rond. Geen wonder dat gemeenten nauwelijks aan particulieren verkopen. In Den Haag, waar men in 2013 grond aan particulieren is gaan verkopen omdat de projectontwikkelaars geen geld meer hadden, sprak men zelfs van "een proef".

Muxje | 09-04-17 | 20:32

Ik mis in dit plaatje de hypotheekaftrek (ik ook). Ja, hogere inkomens betalen mee aan zorgtoeslag, anderzijds genieten ze ook hypotheekaftrek. Mogelijk dat dit zo is gedaan, omdat het niet als belasting word betaald. Het
.
lijkt me netjes dat dit getal wordt opgenomen in de weergave, dan wel word aangegeven waarom die niet word meegenomen.

Atlantis-95 | 09-04-17 | 20:32

Ik weet allang dat ik meer betaal.

Ik laat me namelijk niet beinvloeden door rutte met zijn manipulatieve bende van het cbs en cpb.

alphapapatango | 09-04-17 | 20:29

@Slipsnifter | 09-04-17 | 20:20
Die kiezer is een masochist, die wil gewoon keihard genaaid worden zonder vaseline. In zijn reedt, en in zijn portemonnee.

Osdorpertje | 09-04-17 | 20:27

@Shoarmamasutra | 09-04-17 | 20:21
Huh als je Den Haag CS uitloopt en oversteekt dan loop je in de volle zon de Koekamp en het Malieveld op.
Onzin tegel dus!!

Berbaar | 09-04-17 | 20:26

Benjamin Franklin zei ooit: "There are only two things certain in life: death and taxes."

Basil Fawlty | 09-04-17 | 20:26

Ik mis allerlei belastingen in dit plaatje: in het bijzonder de BTW. Maar ook op allerlei andere terreinen wordt nog genivelleerd. Op duurdere (en daardoor meestal iets minder zuinige) auto's zit veel meer BPM dan op een Polo of Picanto, en op een gewone middenklasser betaal je al snel 2x zo veel wegenbelasting dan bij een auto in het A-segment. Ook op de woningmarkt wordt heel veel genivelleerd: op woningen in de hogere segmenten zit een gigantische opslag in de grondexploitatie, waarmee een subsidie op woningen in de lagere segmenten wordt gefinancierd.

Dr. Vigilante | 09-04-17 | 20:25

Mensen snappen er gewoon geen fuck van, omdat er geen fuck meer aan te snappen valt.
Mijn autisten brein komt niet verder dan net na de eerste wereld oorlog, -toen- kon je nog wat snappen van "de economie". Tegenwoordig, als je geld gaat traceren, loop je binnen notime tegen de "leningsbarriere" aan. Geld wat uit het niks getoverd word, en verdeeld over een hele kleine elite, moet zogenaamd een eerlijke vraag/aanbod marktwerking creëren.
Stel ik zou een Evil Genius geheime nucleaire raketbasis hebben op een eilandje, en eisen van de wereld dat ze al het geld ter wereld overmaken, of dat ik anders de wereld opblaas. Dat is voor de huidige economie totaal geen probleem, -al- het geld ter wereld komt uit leningen, dus niemand raakt z'n eigen geld kwijt. Ze geven mij gewoon al het bestaande geld, defaulten die leningen en lenen gewoon wat bij, en de wereld gaat gewoon verder. -Dat- zou -niet- moeten kunnen. Ik zou als bankrover theoretisch de wereld failliet moeten kunnen maken, kan dat niet, dan is er dus geen eerlijk systeem.

DaJonkel | 09-04-17 | 20:24

Yamapama. Rijdt eens naar het dichtsbijzijndste stadje en bekijk het nieuwe ziekenhuis met marmeren ingang. Het nieuwe gemeentehuis. Dan naar Den Haag. Zie de wildviaducten. Stop ergens bij een P en een R want in de Randstad rijden is niet meer te doen. Zie de nieuwe stationshal van Utrecht/amsterdam/den haag/Rotterdam/nijmegen/Arnhrm/breda.
Stap in Den Haag CS uit en steek over. Verbaas je over het totale gebrek aan licht. Dan kijk je omhoog eb zie je tiebtallen marmeren, bakstenen en glazeb puien. Manhattan, maar dan nieuwer en luxer. Daar zitten onze ministeries en uitvoeringsinstamties.

Shoarmamasutra | 09-04-17 | 20:21

@Osdorpertje | 09-04-17 | 20:12
Daar hebben we ze ook rijkelijk voor beloond, door weer massaal op ze te stemmen.

Slipsnifter | 09-04-17 | 20:20

Schaf je huursubsidie af, dan breekt Bosnie 2.0 uit in de "volks" wijken. Dit zal dan ook de laatste subsidie zijn die de overheid, wat onder druk van immense staatsschuld uiteindelijk zal gebeuren, afschaft. Ze weten dan ook dat ze controle kwijtraken over hele wijken van grote en middelgrote steden.

Maar goed de boven-onsjes zijn dan al lang en breed weggevlucht. De rest zonder doekoes, jarenlang uitgekleed door de boven-onsjes, mag het uitzoeken.

Waar blijft al dat geld?
Yamapama | 09-04-17 | 20:03
- EU (D66, VVD, PvdA, CDA)
- Griekenland (PvdA, CDA, VVD)
- Banken en verzekeraars (PvdA, VVD)
- Import (D66, CDA, GL, PvdA)

En het 0031 heeft deugend op de bovenstaande partijen massaal gestemd. We mogen concluderen dat de meerderheid van dit land het gewoon wil deze belastingdruk.

Graaf_van_Hogendorp | 09-04-17 | 20:20

@Prof. Pim Pam Pet | 09-04-17 | 20:09
Ah, u was me al voor zie ik.

Slipsnifter | 09-04-17 | 20:19

Als ik terug zou gaan naar Nederland dan ga ik er 40% NETTO inkomen op achteruit. Hetzelfde werk en de zelfde werkuren. En iedereen denkt dat Denemarken de hoogste belastingdruk kent. Not...

duitse herder | 09-04-17 | 20:19

Tsja, dat krijg je er van als je op socialisten stemt. Hopelijk gaat FvD als enige niet socialistische partij in Nederland de komende jaren flink groeien. Ik ben echter bang dat we het point of no return al lang en breed voorbij zijn.

a1a2a3 | 09-04-17 | 20:18

Bedenk vooral dat je als ZZP 'er hiernaast ook nog 21% BTW mag afdragen voor de belastingdienst.

In de praktijk iets minder door de vooraftrek, maar als je het van een uurtarief moet hebben zonder veel inkoop dan tikt dat erg hard aan.

Ben dit jaar wederom minder gaan werken.

Coffee Party | 09-04-17 | 20:18

haathutten en migrantiërs moeten wel ergens van betaald worden, dus..

marcoplarco | 09-04-17 | 20:18

@Yamapama | 09-04-17 | 20:03
Ambtenaren, islam, EU, asieleisers etc.
Kortom, alleen maar dingen waar we last van hebben.

Slipsnifter | 09-04-17 | 20:17

En als Yesser straks zijn zin krijgt wordt het alleen maar meer

Stokman | 09-04-17 | 20:16

Echt te bizar voor woorden...
Pherocks | 09-04-17 | 20:14

Door de pensioenleeftijd te verhogen IS er straks geen NA een leven vol hard werk meer

h3* | 09-04-17 | 20:16

@sufkut | 09-04-17 | 20:10
Bij een kamer van 3 bij 2 heb je geen recht op huurtoeslag.
Nog wat to-the-point te melden?

Berbaar | 09-04-17 | 20:15

-weggejorist-

Pherocks | 09-04-17 | 20:14

In de categorie: "Goh"
Ik wist t al jaren. Krijg 38K PJ (bruto) maar hou ongeveer 200 Eu netto over per maand om te sparen. Hoe dan?

Want met een hypotheek van 650 zit ik nou niet bepaald onder water en zelfs onder gemiddelde huurprijs.

LangeTijdGeleden | 09-04-17 | 20:14

Waar blijft al dat geld?
Yamapama | 09-04-17 | 20:03
.
Afdrachten naar de EU, afdrachten aan het EMS, banken redden, opvang van vluchtelingen in deze regio, huizen, wasmachines etc beschikbaar stellen voor iedereen, subsiedies voor kunst, sociale onderzoeken, onderzoeken naar onderzoeken (MH17), referenda, uitkeringen naar het buitenland, faal-ICT, faal overheid (belastingdienst), snoepreisjes voor ambtenaren en ministers en nog veel meer (linkse) hobbies.
.
Iig niet waar ik het graag zou zien: (ouderen)zorg, defensie of de netto betalers (aka werkenden) in NL.
. Ja, zo rollen wij. En na de verkiezingen rollen wij nog steeds zo.

h3* | 09-04-17 | 20:14

Hmmm er zijn dagen dat ik niet echt wakker lig over de "marginale belastingdruk".
Maar verder voel ik met U mee natuurlijk....... :)

Berbaar | 09-04-17 | 20:14

De werkende Nederlander is al zwaar genaaid door het CDA en de VVD die de meeste belastingen afwentelen op de kleine man, en dat kan alleen nog maar erger worden als die gekke Jesse zijn 8 miljard aan milieu belastingen er door weet te drukken.

Osdorpertje | 09-04-17 | 20:12

Nog zo'n leuk feitje: het wordt nog veel meer! Het zal nooit minder worden. Er komt een moment dat je voor een raketje 10 euro gaat betalen.

Rest In Privacy | 09-04-17 | 20:12

Goed nieuws. Al 4 maanden werkloos, ik ga van de WW-uitkering naar de bijstand en ik krijg dus nu huurtoeslag! Daar heb ik RECHT op. Zuurverdiend zeg ik je.

Rest In Privacy | 09-04-17 | 20:11

Wat hunter zegt. En die huurtoeslag is wel nodig als je de hoofdprijs vraagt voor een kamer van 3 bij 2. Tis hier geen manhattan.

sufkut | 09-04-17 | 20:10

"PLAATJE. U betaalt meer belasting dan u denkt" I know.

Basil Fawlty | 09-04-17 | 20:10

@Yamapama | 09-04-17 | 20:03
EU, Griekenland, kansloze immigranten, uitkeringen, windmolens en meer soorten subsidies dan dat u dagen op deze aardbol heeft rondgelopen.

Prof. Pim Pam Pet | 09-04-17 | 20:09

Nee hoor, ik betaal precies de belasting die ik denk te betalen. En dat is veels te veel. Al jaren!

Kaas de Vies | 09-04-17 | 20:08

Dat is toch geen nieuws? Iedereen die een beetje geld verdiend weet toch al lang dat de belastingdruk 80%+ is. Laat staan als je die euro's, waar al belasting over betaald is, aan je kinderen na wilt laten.
Precies daarom verstoppen we ons geld. Want ook al denkt de belastingdienst dat ze alles weten, dat doen ze niet. Zwitserland, en zelfs belgie en frankrijk, is nog steeds een prima plek om je euro's op te slaan.

Hunter S. Thompson | 09-04-17 | 20:08

Leuker kunnen we het niet maken.. Het is dokken of nokken!

Veni_Vidi_Vici | 09-04-17 | 20:06

Waar blijft al dat geld?

Yamapama | 09-04-17 | 20:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland