Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Agenten riskeren baan met kritische quotes over kudtzooi bij Nationale Politie

Duizenden kritische agenten die uit hun functie gepest worden door hun meerderen. Een politietop die weet van zelfverrijking en corruptie in de ondernemingsraad, maar dat gewoon laat gebeuren. Een korpsleiding die steeds de kant van politiek en policor kiest als straatagenten een getinteling in een dure bolide staande houden. Commissarissen die tijdens het iftarren met islamisten bedenken dat ze peperdure Elatiekjes moeten inhuren voor sociale experimentjes met hoofddoeken bij de politie, terwijl het corruptierisico onder allochtone agenten viermaal zo hoog is als onder autochtone agenten. Maar als een agent een keertje ziek is, kan die 'meedogenloos hard gestraft' worden. Kortom. Het is best wel een puinhoop sinds de politie Nationale Politie heet, en dat komt steeds vaker aan het licht. Vooral omdat er steeds meer agenten zelf het licht aandoen: afgelopen week van Karin Pril bij EenVandaag tot een serie straatagenten in NRC, vandaag: "Als ik bij aankoop een huis zou aantreffen in de conditie waarin de nieuwe korpschef Erik Akerboom de politie kreeg overgedragen, zou ik een rechtszaak zijn begonnen wegens wanprestatie." Als er weer een boete van 120 piek op de mat valt voor 6 kilometer te hard in de bebouwde kom nadat je net besloten hebt maar geen tijd te verspillen met een zinloze aangifte van een gestolen fiets, bedenk dan eens: agenten hebben het ook niet makkelijk, in een politieapparaat dat door schaalvergroting, een gepolitiseerde politietop en politieke prutserij door zichzelf gevangen gehouden wordt. Als een diender vandaag de dag nog echte boeven wil vangen, kan ie het beste de lift naar de bovenste verdieping van zijn eigen politiebureau pakken.

Oei. Dat wordt voor gek verklaren & een strafontslag

Altijd weer die policor MSM

Social
Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Schroevendraaiers zien de wereld vol met schroeven die ze willen aandraaien.
Hamers zien de wereld vol met spijkers die ze op de kop willen slaan.
Politie-agenten zien de wereld vol met schuldige burgers die ze willen pakken.
Leidinggevenden zien hun organisatie als bullebak, waarbij vooral volgens de door henzelf gedicteerde 'protocollen', het lagere personeel naar hén luistert, en niets anders, op straffe van vreselijk hard afknijpen. Terwijl natuurlijk de gelijken in de organisatie ongeremd kunnen graaien en dan zal niemand van de andere gelijke ingrijpen, want, 'gelijken dekken elkaar'.
Nu blijkt regelmatig, dat de gewone agent alleen maar hamertje-tik wil spelen.
Nu blijkt regelmatig, dat de politietop alleen maar aan de knoppen voor het schroeven aandraaien wil spelen.
Spijkers en schroeven kunnen elkaar niet uitstaan, omdat die elkaars 'behandeling' ongepast en lomp vinden.
Agenten en leidinggevenden kunnen elkaar niet uitstaan, omdat die elkaars behandeling ongepast en lomp vinden.
Want een spijker laat zich niet sturen door een schroevendraaier.
Want een schroef laat zich niet op z'n kop zitten door 'n hamer.
Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen; en dat is bij de politie niet anders; twee culturen in één organisatie, daar slaapt de duivel tussen.
Wat wij zien is de vechtscheiding.
Beiden chanteren elkaar.
Agenten zouden corrupt zijn. (is echt waar; en de allochtonen bovenmatig)
Leidinggevenden zouden ongecontroleerde graaiers zijn. (klopt ook)
Net als in de middeleeuwen zitten de burgers opgescheept met corrupte ridders in de adelstand, die vaker de steden beroven, dan de burgers in die steden te beschermen.
Daar kwam pas een eind aan, toen de burgers stadsrechten mochten 'kopen', met stadsmuren, kanonnen en eigen marktplaatsen.
De moderne burgers zullen ook nieuwe stadsrechten, lees, burgerrechten moeten 'krijgen' , onafhankelijk van de corrupte agenten en onafhankelijk van de corrupte leidinggevenden; door zelfbeschermende 'huis'-rechten, met alarm, gif, filmbewijs, en bobytraps in huis en auto. Om zowel de misdadigers, alsook de politie af te schrikken.
Leve de nieuwe technieken die dat mogelijk gaan maken.
In de toekomst kunnen we bewijzen, dat de criminelen én de agenten, en de leidinggevenden, 'allemaal' verwijtbaar schuldig zijn aan de criminaliteit. De rechter gaat het nog druk krijgen met onomstotelijk bewijsmateriaal.

Der Paulie | 17-09-17 | 16:18

Maar hier NL gewoon zelf voor gekozen hoor. Iedere 4 jaar mag iedereen braaf zijn stem uitbrengen op de partij die hem en haar het best past. Dus gaan er weer ene hoop stemmen naar politie en leger hatend D66, de goedgelovigen met hoop op beterschap voor iedereen heeft weer CDA gestemd, de corrupte graaiers op de VVD, de links gekkies op de roze wolk van Yasser Feras en de uitkeringsgerechtigden staan weer pal achter de SP. Geen enkele partij in de kamer, op PVV en het Forum na wellicht, wil meer blauw op straat en een beter geleid corps, geen enkele partij erkent de gigantische problemen en wil daar serieus wat aan doen. Er wordt met statistiek gegoocheld over dalende criminaliteitscijfers, hoe bestaat het? De gevangenissen worden gesloten omdat het zo fantastisch veilig is in dit land. Ook nu zitten weer dezelfde mannetjes en vrouwtjes in de blauwe zetels als 20 jaar geleden en wordt het de komende 4 jaar slechter en slechter.... totdat de burgers massaal eigen rechter gaan spelen.

ILF2 | 17-09-17 | 12:41
-weggejorist-
WWW.FBDATINGS.TK | 17-09-17 | 11:23
-weggejorist-
Maria95 | 17-09-17 | 09:56

Nationale politie wil afspiegeling maatschappij. Prima! hoofddoeken ook, tulbanden ook, outfit met peniskoker zoals mijn stam ook. Maar met 40% corruptie door allochtone dienders die maar 7% van de politie populatie uitmaken zou ik me nog eens achter de oren krabben. Volgens mij staan we aan de afgrond van een bak ellende.

Ron101 | 17-09-17 | 08:24

De politie blijkt aan de bovenkant corrupt te zijn en zichzelf te verrijken en aan de onderkant worden corrumperende allochtonen agenten ook al geen strobreed in de weg gelegd! Lekker zooitje bij de politie! Beschamend!

Lexus01 | 17-09-17 | 00:43

Ik was laatst in Rotterdam en was toch wel verbaasd toen ik zag hoe bijna 10 agenten werden opgetrommeld om een lastig Marokkaantje op te pakken. Wat overigens met veel moeite ging. En als die intimiderende Maroc vriendjes met scooters voorbij rijden, dan durven ze gewoon niet in te grijpen.

Nederland is sowieso verloren als je dit ziet. Deels omdat Moslims de snelst groeiende groep mensen zijn en deels omdat de politie/overheid niks tegen dat volk doet. Je bent gvd niet meer veilig in je eigen land.

Henri1873 | 16-09-17 | 21:53

Nederland is een bananenrepubliek.

Patatter | 16-09-17 | 21:29 | 1

Bananenmonarchie!

SlimmeBelg | 16-09-17 | 22:28

Dat de politie top door en door rot is is een feit. Maar de gewone agent gaat ook niet vrijuit. Ze kunnen wel de straat op gaan om een beter salaris te eisen (en terecht!), maar willen dat blijkbaar niet doen voor een betere invulling voor hun baan. Zij kunnen zich toch ook hard maken voor betere service naar de burger toe. Hun slogan "waakzaam en dienstbaar" is op dit moment NIET wat de politie vertegenwoordigd. In de US hebben ze "to serve and protect you". Prachtig.... mits de agent zich daar naar gedraagd.

Max7310 | 16-09-17 | 19:14

Een cultuurprobleem in de top. Zelfs Freek de Jonge zei het al in de jaren 80. Kijkend naar filmpjes.. krakers rennend voor de politie.. oh wacht, het is andersom (draait film om), kijk ze eens rennen die politie!

Nichtsneues | 16-09-17 | 18:52

Alle respect voor de gewone agent op straat. Je zal toch maar voor een hongerloon je iedere dag door allochtoon gespuis ongestraft voor rotte vis uit moeten laten maken. Het eerste wat zo'n kakkerlak roept als je als agent zo'n etter aanpakt is: Dissriminasie!

En vervolgens mag jij bij de stinkende corrupte policor corpschef op het matje komen omdat je een crimineel hebt aangepakt.

Diezelfde politiek correcte corpschef is dikke maatjes met de burgemeester die veeroordeelde terroristen als het neefje van de paus binnenhaalt als de-tadicaliseringsexpert. Corrupte hoofddoeken met hun hele cortupte Marokkaanse vriendenkliek aanstelt om moslinezyremisten te ontmaskeren.

Als klap op de vuurpijl worden je allochtone collega's door je strot geperst die 400% vaker dan de autochtone collega's corrupt zijn.

En je vorpschef Akerboom, zag dat het goed was en liet de etterende steenpuist lekker doorwoekeren.

Akerboom, ga boeven vangen, flikker de corrupte allochtonen uit je organisatie en neemt geen nieuwe allochtonen aan. Gewoo omdat ze 4x zo corrupt zijn als autochtone agenten.

Ik roep alle dappere agenten met een rechte rug op slapjanus Akerboom uit zijn functie te laten zetten. Saboteer deze policor labbekak, nagel hem aan de schandpaal en breng de puinbak bij de nationale politie zoveel mogelijk in de publiciteit!

Turbocharger | 16-09-17 | 18:19

tegen dictatuur van laffe politieke correctheid.

frisenfruitig | 16-09-17 | 17:57

De agent heeft weinig keuze. Het is slikken of stikken. Ook een agent heeft een hypotheek en lasten die betaald moeten worden. Ze moeten zich verenigen en een blok vormen tegen de dictatuur van eurofiele politieke correctheid.

frisenfruitig | 16-09-17 | 17:56 | 1

De politie is AL verenigd. 99% is lid van de politievakbond. Dat verklaart waarom men zo weinig flexibel is. En van hongerloontje is ook geen sprake. Nog steeds willen duizenden jongens en meisjes politie-agent worden. Met drie jaar VMBO lukt dat al. En dan zit je gebakken tot je pensioen. Je moet het wel heel erg bont maken om ontslage te worden.

theo-is-dood | 16-09-17 | 21:47

Uiteraard wenst de corrupte zwaar overbetaalde corrupte top geen enkele tegenspraak Het trieste is dat die gasten door de politiek en justitie met rust worden gelaten en door kunnen gaan met hun mislukte projecten (we gaan nu weer met 3 mensen de Italiaanse maffia aanpakken) terwijl ze de criminelen in Nederland niet kunnen aanpakken. Dit wordt bedacht door een stel overbetaalde zakkenvullers die blijkbaar van toeten noch blazen weten. Het zou eens tijd worden om die corrupte top eens de straat op te schoppen. Maar ja hoe kun je het bolwerk justitie nog vertrouwen daar hebben zelfs twee ministers al blijk van gegeven. Die top heeft waarschijnlijk les gehad hoe met declaraties om te gaan en de boel te vernachelen. Diep treurig om de gewone agenten die tegen een hongerloon hun taken moeten worden worden geïntimideerd door dit soort legale criminelen aan de top. Ik zou me toch maar eens bedenken of het überhaupt nog zinvol is om de gewone agent uit te hangen. Uiteindelijk krijg de schoppen van alle kanten zowel door de top als vaak door het publiek. Meer respect voor de gewone agent zal wel eens getoond mogen worden en er zou geprotesteerd moeten worden tegen de top met de eis dat hier een zeer grote bezem door heen gaat..

Onderdaannl | 16-09-17 | 17:08

Deze werksfeer is niet alleen kenmerkend voor de politie maar geldt vrijwel voor de hele overheid. Als voormalig medewerker Sociale Zaken in een grote gemeente in het zuiden des lands kregen ik (en mijn collega's) een mailtje van de leidinggevende dat er op gebak getrakteerd werd. Aanleiding was het feit dat de sociale rechercheurs een echtpaar hadden getrappeerd dat jarenland had gefraudeerd met hun uitkering (totaal meer dan 100.000 euro). Dit succes moesten we met zijn allen delen. Toen ik opmerkte dat er wellicht meer aanleiding was om de vlag halfstok te hangen werd hierop gereageerd met de opmerking dat ik me hiermee buiten de groep plaatste en meer van die prietpraat.

Stratum | 16-09-17 | 16:44

Super dapper dat GS steeds maar weer durft te schrijven over wantoestanden bij de politie. De gewone agent is best in orde. Maar ieder stapje hoger op de ladder van de hierarchie nemen de problemen toe. Maar goed... grote hamvraag blijft natuurlijk waarom justitie niet heeft ingegrepen. Het probleem zit veel dieper. Bij justitie weten ze er ook van. Dat betekent dus dat er een nog veel groter probleem bij justitie zit.

Príncipe | 16-09-17 | 16:26

Alweer een nieuw sterk team opgericht van welbedacht 3 man sterk om in NL de maffia aan te pakken, in elke pizzeria werken minstens 4 man zijn in NL 30.000 man. Wens de nationale politie veel succes toe met het bestuderen van de Italiaanse menukaarten. Bij voorbaat wederom een mislukt project vergelijkbaar met de oprichting van het cyberteam.

Goedverdoemme | 16-09-17 | 16:15

Veel straatagenten zijn zelf ook kudt en passen perfect bij de Nationale Politie.

Wilhelmina kudtje | 16-09-17 | 15:43

@Voorzitter @GerritvdKamp van @Politiebond: 'Als de Nationale Politie niet werkt, dan vragen we ons af of we ermee door moeten gaan.'"

Ze vragen het zich af i.p.v. met de vuist op tafel: 'stoppen!'. Wat een zacht ei is dat zeg. Ik dacht altijd dat de politiebonden er waren voor het personeel maar de politie moet blijkbaar eerst nog veel verder in het moeras zakken.
Iedereen met 2 gram hersens wist van tevoren al dat het met die nationale politie een puinhoop zou worden maar ja, het moest van Brussel..... Lekker progressief: alles van waarde weggooien.

Lupuslupus | 16-09-17 | 15:30

Donderdag liet ik mijn honden uit en kwamen er 3 politieauto's langs met zwaailicht en gillende sirene. Een minuut later nog 2 en even daarna nog 1. In die laatste zat 1 agent, in de andere auto's 2. Dus samen 11 agenten. Lees ik een uurtje later op de website van de stadskrant (want ja, zo'n optocht maakt toch nieuwsgierig) dat er iemand in een gestolen auto was aangehouden maar die ramde een politieauto en vluchtte te voet. EN ze zijn hem kwijtgeraakt......

Lupuslupus | 16-09-17 | 15:18 | 3

Hahaha dat is ook het enige wat je hoort. Laatst nog een achtervolging met die Audi bende en godver een heli der boven en gepakt? Wahahaha

Dirty-Harry44 | 16-09-17 | 15:22

kon je die honden niet ff uitlenen dan ;-)

HijgentHert | 16-09-17 | 15:25

Herkenbaar ook in Rotterdam stuiven er een 5 tal politieauto's met sirene af op een melding, de agenten spannen honderden meters afzettingslint en staan met een man of 10 rond te hangen bij incidenten waar het nergens over gaat. Echter bij wachtwisseling drukken ze hun snor naar het bureau de politie is gewoonweg een overgeorganiseerde organisatie die elkaar in de weg lopen door gebrek aan strakke aansturing.

Goedverdoemme | 16-09-17 | 15:59
-weggejorist-
annadfs34365 | 16-09-17 | 14:23

Wat een wespennest, en wie gaat dat uitroken ?
Is er wel iemand bij machte dat uit te roken ?

Rest In Privacy | 16-09-17 | 14:21

Bedenk eens dat er toch elk jaar weer duizenden meisjes en jongens politie-agent willen worden. Ondanks al het geklaag over arbeidsvoorwaarden en salaris heeft de politie geen probleem om nieuw personeel te werven.

theo-is-dood | 16-09-17 | 14:18

Ach ja, gelukkig hebben wij Nederlanders nog wel vertrouwen in de politiek. Gezien de uitkomst van de verkiezingen wil de meerderheid dit soort situaties en boeit het de meeste mensen totaal niet:
- Criminaliteit daalt toch? Staat overal met chocoladeletters in de kranten.
- Valt wel wat mee.
- Jij moet niet zo zeuren, t is hier toch veiliger dan Syrië?
- Heb je PVV gestemd ofzo?

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 14:11

Geenstijl, waarom altijd zo negatief over onze politie? Ze doen echt hun best. Zo worden alle Nederlandse jagers en sportschutters jaarlijks onaangekondigd met een huisbezoek vereert voor een zogenaamde kluiscontrole. Dat is toch hardstikke nuttig werk!

theo-is-dood | 16-09-17 | 14:10 | 4

Minstens 1 keer per drie jaar volgens mij, 1 keer per jaarhalen ze zelden hoor ik in mijn omgeving

Zathras | 16-09-17 | 14:15

Sedar Soares werd in Rotterdam neergeschoten door een Antilliaan die zich liet aanspreken als ‘Japatin’ (vrij vertaald: koning der lullen) omdat die jongen met een sneeuwbal op zijn Honda Civic had gegooid. Gerald H. (Japatin) had tien kinderen bij zeven vrouwen, dealde, meldde zich niet bij de politie, zijn relaties gaven allerlei vage bekentenissen die, of niet klopten of terug werden getrokken. De politie legt tienduizenden huisbezoeken af bij volkomen gezagsgetrouwe en belastingbetalende burgers om de enkele reden dat die mensen al veertig jaar een jachtakte hebben. Vanuit een oogpunt van rechtshandhaving kan men beter bij bekende criminelen zo af en toe thuis onaangekondigd gaan controleren. Zoals bijv de bovengenoemde Koning der Lullen.

theo-is-dood | 16-09-17 | 14:27

Ik heb ze dit jaar nog niet mogen verwelkomen voor mijn legale wapenopslag...

Oepsie1234 | 16-09-17 | 15:09
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren hoorde ik van een trainer die ook wel klust bij de politie dat er honderden agenten zijn die nog steeds niet geplaatst zijn. Die doen of niets of doen iets met weinig toegevoegde waarde. Ik dacht dat ze al lang klaar waren met het invullen van de harkjes, maar nee dus. Bijna duizend betaalde agenten en burgers zitten te wachten op waar ze ooit eens komen te weten. Laat die enquete maar komen wat mij betreft.

Graaier | 16-09-17 | 13:59

Hoe meer islam, hoe meer wetteloosheid, corruptie en verloedering. Je ziet gewoon de trend, waar ik een causaal verband in zie.

In Portugal heb je deze problematiek niet, want geen islam.

martymcfly | 16-09-17 | 13:55

Over 5 jaar en 500 miljard Euro verder heb je dan de nieuwe toekomst bestendige politie organisatie ....... De Rijks- en gemeentepolitie!

Oepsie1234 | 16-09-17 | 13:53

In de jaren 90 was het al duidelijk dat 104 km rijden op de 'snelweg' op zondagnacht een ernstiger misdrijf was dan diefstal en aangifte doen had toen ook al geen enkele zin. (Die bekeuring ben ik nog niet vergeten en die diefstallen ook niet) Het is precies gegaan zoals ik vreesde en nu zijn we ruim 20 jaar verder. Misdaad loont, de burger welke enigzins rekening houdt met zijn medemens wordt financieël uitgemolken en uitgelachen en Nederland (lees: de kiezer) trekt nog steeds geen konklusie. (zie de laatste verkiezingsuitslag) Het verbaast me overigens helemaal niet. In 1995 zijn we vertrokken en dat was een uitstekende beslissing. Mijn dochter kan na 22 jaar nog niet tot 10 tellen in het Nederlands en dat laat ik maar zo, het land is het niet waard. Overgenomen door andere superieure culturen, flink geholpen door ondersteuning van een laffe bevolking. 'Het zou maar een mooie boel worden als we allemaal 104 rijden'. De meeste GeenStijl lezers wens ik overigens het beste, dat zijn meestal niet de linkse volksverraders.

Sofa1 | 16-09-17 | 13:51 | 2

En u zit in?

Zwizalletju | 16-09-17 | 13:55

@zwizalletju.
Denk dat dat niet ter zake doende is, feit is dat hij en z'n familie de juiste beslissing heeft genomen.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 14:17

Men zou eens moeten beginnen door de huidige top op te ruimen. Alleen al met dat COR-gebeuren hebben ze laten zien dat ze fout zijn. Ze wisten dat er met geld gesmeten werd, maar deden niets. Deze lieden zijn vooral bezig met hun salaris en declaraties, terwijl ze de echte politie (de mannen en vrouwen in het veld) afknijpen. Tegenspraak dulden ze niet en ze weten totaal niet wat de 'platte pet' in de praktijk allemaal tegenkomt. Dhr. Akerboom gaf aan dat hij 'maatregelen' zou nemen en in gesprek zou gaan met de top. Uiteraard moeten we het afwachten, maar vrees dat er netto niets gaat gebeuren, of te wel deze roze koeken blijven gewoon zitten en dus gaat er niets veranderen. Het gaat pas echt werken als de mannen en vrouwen in het veld veel meer te zeggen krijgen en dat er geluisterd gaat worden naar deze mensen.
Maar dat is nog ver weg vrees ik.

Gemeen Mosje | 16-09-17 | 13:49 | 1

Ligt het nou aan mij of is lid zijn van de OR niet een bijbaantje. Maw onbezoldigd? Ik heb altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet niet anders dat collega's in de OR zaten en zo nu en dan 's avonds in hun eigen tijd een meeting hadden om een aantal dingen te bespreken, gewoon op kantoor inc. slechte koffie. Maar als ik het zo lees is de COR bij de politie een dagtaak en einddoel waar ook nog eens met belastinggeld wordt gesmeten.

Basil Fawlty | 16-09-17 | 14:07

Of op z'n Italiaans:
Polizie di stato (inc Lamborghini's)
Guardia di Finanza
Arma dei Carabinieri
Polizia Penitenziaria
Corpo Forestale dello Stato
en daarnaast ook nog eens lokale politie en voor handhaving:
Vigili Urbani.
Schijnt daar te werken want die moeten iedere dag vol aan de bak ivm de mafia. Zelfs zo goed dat de mobsters zijn uitgeweken naar Duitsland en Nederland.

Basil Fawlty | 16-09-17 | 13:46 | 3

toevoeging. www.telegraaf.nl/binnenland/29243163/_... Uit het artikel. " Met het team komt de Nederlandse politie tegemoet aan kritiek van Italië dat Nederland te weinig doet aan de opsporing van maffialeden." Ah joh? Men is hier inderdaad te druk met het aanklagen van de eigen politieagenten en diners in het Amstel van de COR.

Basil Fawlty | 16-09-17 | 13:54

"de mafia. Zelfs zo goed dat de mobsters zijn uitgeweken naar Duitsland en Nederland."
ht tp s://ww w.volkskrant. nl /binnenland/ nederlandse-politie- krijgt-speciaal-team-voor-bestrijding-italiaanse- maffia~a4516558/
De Nederlandse politie krijgt een speciaal team dat zich richt op de bestrijding van de Italiaanse maffia in Nederland. Dat meldt het AD. Het team, dat bestaat uit drie rechercheurs, gaat zich bezighouden met het verzamelen van informatie en het opsporen van maffiosi die in Nederland zijn ondergedoken.
3
Ja, u leest het goed... 3
Drie!
3 rechercheurs....

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 14:17

Ja ik las het. Had die "3" ook al opgemerkt maar vond het zo genant om te vermelden. In Rome zal men meewarig met het hoofd hebben geschud. 3! Wtf!

Basil Fawlty | 16-09-17 | 14:20

Een van de vele mislukte projecten van RutteII. Zorgwekkend dat die man waarschijnlijk weer mp van Nederland wordt.

watazooi | 16-09-17 | 13:44 | 1

Rutte is een leugenaar! Ongelofelijk dat zoveel mensen op deze liegende en ontwijkende nietsnut hebben gestemd. Kun je zeggen: Hij moet met anderen rekening houden, maar dat vind ik niet! Als je zo stellig je punt maakt kun je daar laten niet op terugkomen! Rutte is een LUL!

Maurice63 | 17-09-17 | 12:43

Een parlementaire enquête laat me niet lachen. Een rapport vol aanbevelingen wat niemand ooit nog inkijkt. De beste regering ooit kan zich op de borst kloppen want ze hebben dan ook alles naar de kloten geholpen.

Therapietje | 16-09-17 | 13:42

Goed he? Dit rechtse beleid van de VVD. De Nationale Politie lijkt volkomen mislukt. Agenten lopen vast in een bureaucratische organisatie, hebben geen gezag meer (hoe komt dit?), worden niet gesteund door de rechters die lage opleggen voor daders die met veel inzet door de agenten zijn ingerekend, etc. etc. Jammer dat ook hier bij een aantal reaguurders het respect ontbreekt. Wees dan wel consequent en bel wanneer jezelf in nood zit ook de politie niet en probeer jezelf te redden. Morgen hier in Enschede een Pegida-demonstratie met gecamoufleerde antifascitische tegendemonstranten en dan ook nog boze Vak P-supporters die in de binnenstand een pilsje gaan drinken. En wie mogen de gewone burgers, de gezinnen die gezellig naar de koopzondag willen, beschermen? Wie zorgen er voor dat verderop ongestoord een voetbalwedstrijd gespeeld kunnen worden?

Mannes | 16-09-17 | 13:42 | 2

Rechts beleid? Waar dan?

Oepsie1234 | 16-09-17 | 13:43

Wees dan consequent en bel niet als je in nood zit? Als je het feitelijke probleem zelf oplost, staan ze vervolgens ineens wel voor je deur. Politie, de dikke vinger kunnen ze krijgen. Het is net als met de Marokkanen, de goeden kunnen ook niet meer goedmaken wat de prutsers verprutsen.

Wachtmeester R | 16-09-17 | 18:03

Met dank aan onze uber leugenaar bedrieger en oplichter markie rutte en zijn integere partijgenoten. Niets deugd nog in dit land helemaal niks!

Pempy Boludo | 16-09-17 | 13:40

Gelukkig zijn het allemaal maar incidenten volgens de politie(k). Wat woon ik toch in een gaaf land en in een lieve stad.

ad melkert | 16-09-17 | 13:40

In het buitenland richten ze gewoon een eigen militie op als de politie zijn werk niet meer doet. Lijkt me wel wat: een militie waar je alleen bij mag als je nog nooit een hoofddoek om hebt gehad en nog nooit binnen een straal van 100 meter van de Gay Pride bent geweest.

JvanDeventer | 16-09-17 | 13:38 | 1

Heaumeausexualiteit is niet besmettelijk heur. Een agent mag best naar de Gaypride gestuurd worden ter beveiling. 't Is maar werk.

Analia von Solmsch | 16-09-17 | 15:21

Mijn vrouw werd in de auto aangereden door een hoofdoekje op de fiets die op de voorrangsregels in Nederland nog niet ingeburgerd was. Hoofddoekje komt ten val. Mijn vrouw stapt uit om de schade op te nemen, deukje in spatbord auto, fiets geen schade. Ze wil de situatie bespreken met hoofddoekje maar die begint te gillen en te joelen, er is geen gesprek mee te voeren. Omdat er geen schade is, omdat mijn vrouw vindt dat ze geen schuld heeft en omdat het hoofddoekje hysterish is besluit mijn vrouw in te stappen en naar huis (250m verderop) te rijden.

Blijkbaar kan het hoofddoekje wel lezen wat 10 minuten later staat er politie aan de deur. Doorrijden na een ongeval mag niet! Na een gesprek en een waarschuwing plus de mededeling dat hoofddoek nog aangifte kan doen vertrekken de agenten weer.

Volgende ochtend wil ik in de auto stappen, achterruit verbrijzeld. Ik bel de politie, moet langskomen. Ze willen wel de aangifte opnemen maar weinig kans dat het iets opleverd. Ik vertel het verhaal van de dag ervoor en hint ze dat ze eens bij hoofddoek of familie moeten aanbellen om te vragen of ze misschien nog eens (uiteraard per ongeluk) tegen onze auto zijn aangebotst met ruitschade tot gevolg. Maar volgens de opnemende agent kon hier geen link gemaakt worden.


Vier weken later brief in de post van de politie dat de aangifte niet opgevolgd zou worden.

Zes weken later zaten wij op het hoofdbureau van de politie om nogmaals tekst en uitleg te geven over de aanrijding. Als de we (niet bestaande) schade zouden betalen zou de zaak afgehandeld zijn.

DKP | 16-09-17 | 13:36 | 3

Moet je eens proberen de achterruit van een Moskee in te gooien......zit je 4 jaar in de terrorisme afdeling in Vucht :-)

Oepsie1234 | 16-09-17 | 13:47

". Ze wil de situatie bespreken met hoofddoekje maar die begint te gillen en te joelen, er is geen gesprek mee te voeren. Omdat er geen schade is, omdat mijn vrouw vindt dat ze geen schuld heeft en omdat het hoofddoekje hysterish is ""
Typisch.
Verder zwaar kut natuurlijk dat zij (of anderen) straffeloos uw ruit kunnen ingooien en dat daar niks mee gedaan wordt.

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 14:20

Volgende keer een schadeformulier laten invullen, werkt mevrouw niet mee, dan kan dat tegen haar gebruikt worden. Kijk of er getuigen zijn. Doe geen uitspraak over de schuldvraag, dat regelt de verzekering wel. Omdat je in auto zit kun je eerder aansprakelijk zijn. Ook zonder schuld. Raar maar waar.

Analia von Solmsch | 16-09-17 | 15:38

En dan lees ik in de link 1vandaag, dat akersloot moet ingrijpen.
Na wat die dropl*l inmiddels gepresteerd heeft (0,0) zou het beter zijn als hij zo snel mogelijk met de staart tussen z'n benen het veld ruimt.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:26 | 1

Neem me niet kwalijk er lopen 15 tot 20.000 zaken, bezwaarschriften, juridische procedures en klachten.
Goed gedaan mrutte!!
Iedereen tegen elkaar opzetten, het gaat je goed af.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:29

Opkomen voor de agentjes? Dacht het niet, laageschoolde zeikerds zijn het.

van Oeffelen | 16-09-17 | 13:24 | 1

En u bent een hooggeschoolde eikel?

Roadblock | 16-09-17 | 14:10

In en in en door en door verrot. Het is net een Franse politieserie op TV.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 13:20

Slechts 1 keer aangifte willen doen en toen was er niemand beschikbaar en werd gevraagd om later terug te komen en er werd meteen bijgezegd dat het weinig zin had, dus als er nu wat gestolen wordt is het gewoon part of life. De politie heeft bepaalde taken gewoon feitelijk niet meer in het takenpakket, waardoor de criminaliteit op papier daalt en de gevangenissen leeg zijn. VVD!

Watching the Wheels | 16-09-17 | 13:19 | 3

Nog wel teruggegaan overigens, maar toen was het weer moeilijk en druk en net iemand weg, dus dan denk je ... laat maar zitten.

Watching the Wheels | 16-09-17 | 13:21

Vind overigens wel dat ze goed reageren als je belt bij een verdachte situatie, dus het is niet allemaal slecht.

Watching the Wheels | 16-09-17 | 13:24

Goed reageren bij melden verdachte situatie? Ligt er maar net aan hoeveel zin de meldkamer heeft om wat te doen met je melding. Mijn vriendin heeft vorig jaar melding gemaakt van iemand die in de duisternis tussen geparkeerde auto's liep te scharrelen. Er werd die periode wel vaker ingebroken in busjes van aannemers etc. Ons telefoonnummer op verzoek doorgegeven want er zou misschien gebeld kunnen worden voor meer informatie. Wij nog een uurtje opblijven, want je weet maar nooit. Niets meer gehoord. De dag erna heb ik navraag gedaan bij een collega uit "het blauw". Hij kijken in BVH, geen melding te vinden. De melding was dus gewoonweg niet eens opgenomen door de meldkamer. Zo kan er dus ook met uw melding omgegaan worden.

Verschoor | 16-09-17 | 19:24

het beste zou zijn de top er uit te flikkeren en daar voor in de plaats de lagere agenten in die top te plaatsen.
met name die agenten die veel op straat hebben gelopen.
geen dubbele paspoorten bij de politie en wetten veranderen zodat het niet meer frustreert als je iemand oppakt op heterdaad en die persoon loopt je de volgende dag al weer voorbij, lachend met de middelvinger omhoog.
maar het belangrijkste is dat die top met politiek correcte huichelaars verdwijnt en nooit meer terug komt.

pejoar | 16-09-17 | 13:16 | 3

Wel eens van de rechtelijke macht gehoord?

botbot | 16-09-17 | 13:21

@botbot
Heb je al eens van magistrale policorrupte faalhazen gehoord, vermomd als rechter en lid van d666?

pennestront | 16-09-17 | 14:09

pennestront | 16-09-17 | 14:09
Don't feed the house troll :)

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 14:21
-weggejorist-
annadfs34365 | 16-09-17 | 13:16 | 1

Van mij mag deze wanorde en onrust bij de politie nog wel even voortduren.
Sinds 2008 zie je nooit meer politie, behalve onderweg naar de chinees, dus je hebt geen last meer van boetes voor een kapot achterlichtje, gordel vergeten, even stilstaan etc.
Wat een rust!

King of the Oneliner | 16-09-17 | 13:11 | 1

Maar dan ook niet als je van de Chinees naar huis fietst en je door een wilde Somalier van je eten beroofd wordt.

Acar_ketimun | 16-09-17 | 13:43

NL is tot een bananenrepubliek verworden.
Dus dit verbaast me nix.
Een verrot politieapparaat is n.l. een kenmerk van een bananenrepubliek.

Kanarie_Geil | 16-09-17 | 13:11

Het is gewoon een kwestie van een goed idee, uitgevoerd door de verkeerde mensen. Als we hier topbestuurders van het kaliber Judith Sargentini aan het roer hadden gehad, was er nu een feilloos functionerend nationaal politieapparaat geweest.

jemagookniksmeer | 16-09-17 | 13:09 | 2

Zeker weten.....NOT

rob007 | 16-09-17 | 13:15

Op zich best een leuk sosjaal experiment waar zoiets onbelangrijks als politie of veiligheid zich prima voor leent.

Zet een onnozele en incompetente hals op zo'n zaak en kijk hoe het binnen no time volledig in het honderd loopt.

Dat is nu gelukkig niet gebeurd. Oh, wacht...

Al-Dente | 16-09-17 | 13:27

Er wordt nu toch teveel waarde gehecht aan zaken die oneigenlijk, staatsondermijnend en maatschappelijk ontwrichtend werken.

Etnisch profileren is heel iets anders dan statistisch bepalen. Iemand louter staande houden omdat die persoon met een andere huidskleur gekleurd is, is inderdaad racistisch en verwerpelijk bovendien. In een gesonde politieorganisatie, moesten agenten die zich hier structureel aan schuldig maken, er kinderlijk eenvoudig uitgefilterd kunnen worden en op passende wijze ontslagen worden.

Van de week, toen de heer Kuzu van de radicale partij DENK, het grootschalig controleren van vluchten uit Suriname bestempelde als ethnisch profileren. Hij onderbouwde zijn stelling futiel met het argument dat in Rotterdam er geen 100% controle is op containers in de haven van Rotterdam. Hiermee lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat in de beleving van de heer Kuzu een Surinamer niet meer waard isndan een container, ik laat het maar aan hem.

Jaren geleden was er niet ook al een 100% controle op vluchten uit Suriname dan wel aanverwand gebied maar was er bovendien beleid, indien men minder dan 3 kilo in bezit had als men gesnapt werd, men gewoon weer werd heengezonden. De kranten stonden er bol van en het land was verontwaardigd. Behoudens dat het dus kennelijk dweilen met de kraan open was, kon men het anderzijds blijven proberen zolang men de limiet van 3 kilo maar niet overschreed.

Er is dus geen sprake van etnisch profileren maar van statistische bepaling en dit dient ondermde aandacht te komen in het publieke en plenaire vergaderingen in de Tweede Kamer zodat deze valse troef uit handen wordt getrokken van hen die hem misbruiken om tweespalt te zaaien, maatschappelijke ontwrichting te bevorderen en opndeze manier doelbewust Nederland steeds onveiliger maken.

Dan een laatste korter item, institutioneel racisme. In het kader van mensen die dit voor hen uitschreeuwen: Leg mij één wet voor die in intentie racistisch is en ik beaam hem direct. Bij mijn weten is er een, om het u makkelijker te maken, en die komt voort uit het arbeidsrecht, in het bijzonder, Algemen Wet Gelijke Behandeling, waarin is vastgesteld om mensen van het geslacht vrouw of behorend tot een etnische minderheid, tot onderdeel te maken van het voorkeursbeleid ofwel de zogeheten positieve discrimantie. Een achterlijke term want waar de een oneigenlijk bevoordeeld wordt, wordt de ander automatisch benadeeld.

Als niemand iets anders op kan werpen en ik vermoed sterk van niet, dan is dit het enige geval van discriminatie die bij wet wordt toegestaan en hebben we het hier in sommige gevallen dus over een zogeheten 'zwart privilege'.

netniet | 16-09-17 | 13:08 | 1

Jaren geleden in een of ander programma, verweet een Marokkaan of Turk een rechercheur dat deze "altijd mijn vrienden aanspreekt als hij aan een zaak werkt" en dus racisme.

De rechercheur legde heel kalm uit dat hij "ging waar het bewijs hem heen voerde en op deze wijze bij zijn vrienden uitkwam". Hij stelde deze jongeman mogelijk "verkeerde vrienden" had.

Arachne | 16-09-17 | 14:36

"Als een diender vandaag de dag nog echte boeven wil vangen, kan ie het beste de lift naar de bovenste verdieping van zijn eigen politiebureau pakken."
Triest maar waar.

Rheia | 16-09-17 | 13:08 | 1

Of nog dichterbij zijn allochtonen collegae.

Dirty-Harry44 | 16-09-17 | 15:33

Wie wil er überhaupt werken voor een corrupte top met fraudeus en pedofiellen.
Tevens om ingezet te worden als usefull-idiot tegen je eigen bevolking vooral voor eigenbelangen van politici en andere bobo's.

Reebensteeltje | 16-09-17 | 13:07 | 1

+1

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:41

Respect voor de diender die onder zulke omstandigheden zijn/haar werk blijft doen. Nog wel....

Here's Freddy | 16-09-17 | 13:06

nou dit soort bashing HRM methodieken zoals Karin naar buiten brengt...niet alleen bij de politie, pak wat grotere organisaties waar managementteams en ubermanagement teams zichzelf in staat moeten houden is het raak! Het is een standaard methodiek die bij managementopleidingen worden gedoceerd...als uitvoerend werknemer kun je niet op tegen een (top)managementclub die het geweldig vind om op die wijze de macht te laten blijken..en vooral wil zorgen dat het eigen baantje blijft bestaan!

fikkieblijf! | 16-09-17 | 13:06

Diversiteit =einde Nederland klaar!!!!!!

Hallo-32 | 16-09-17 | 13:06 | 1

Diversiteit is het probleem niet. Diversiteit betekent namelijk divers of wel van alles en nog wat. Helaas is wat hier heen vlucht, geïmporteerd wordt of anderzijds hier wil leven doorgaans van islamitische persuasie en dat komt de diversiteit niet ten goede.

normanius | 16-09-17 | 16:16

Een heel akelig sfeertje. Wat denken wij dat wij daar aan het doen zijn?
Evengoed, GS: jullie hebben het over kritische quotes maar jullie bedoelen kritische opmerkingen. Een quote is een citaat, dat wil zeggen een opmerking van iemand anders. Die agenten worden niet op citaten gepakt maar op hun eigen kritische opmerkingen.
Schrijf Nederlands, dat is al moeilijk genoeg.

JvanDeventer | 16-09-17 | 13:06

De Nederlande Politie heeft een lange history van collaboreren met verkeerde beleidsvoerders.

i-Wonder | 16-09-17 | 13:04

enkele procedures tegen eigen agenten kan voorkomen maar duizenden? Mijn god wat ben je dan aan het prutsen. De schaamte voorbij.

Basil Fawlty | 16-09-17 | 13:01

Voorzitter @GerritvdKamp van @Politiebond: 'Als de Nationale Politie niet werkt, dan vragen we ons af of we ermee door moeten gaan.'
|
Het lijkt wel een soort EU: als het niet blijkt te werken hebben we gewoon NOG meer EU nodig!!
Ik krijg het idee dat "de werkvloer" wel wil, maar (delen van) de top enkel "managers" in een ivoren toren. Zonder blauwe bezieling, zonder contact met de werkvloer en maatschappij, die overleven door als een kameleon / windvaan mee te gaan met de politiek en de hardste schreeuwers op links.

klimgek | 16-09-17 | 12:59

NAPO past prima bij ons weggeefland. voert de opdrachten keurig uit , net als vroeger in de strijd voorop om de vijand de sleutel van de stad te overhandigen.
Diversiteitssleuteltje. Policolorsleuteltje en Ver van mijn bed sleuteltje , ...

medelmo | 16-09-17 | 12:52

Moet ik nou medelijden met de politie krijgen ?

boccelullus | 16-09-17 | 12:48

De enige passende oplossing: reorganisatie ongedaan maken en weer veel meer lokaal gaan structureren. En vooral luisteren naar de dienders die echt voor hun centen werken. Vooral niet inzetten op meer allochtonen in het korps. Spijtig voor degenen die te goeder trouw zijn, maar het is niet anders.

De Vrijlansier | 16-09-17 | 12:47

Je vergeet nog het inkoopschandaal met de aanbesteding van politieauto's waar ook een directielid van de politie een flinke scheve schaats reed: www.ftm.nl/artikelen/de-corruptie-aff...

Plosh | 16-09-17 | 12:46

De SP heeft een grootschalig onderzoek gehouden onder agenten. Wat blijkt? Ze zijn het er unaniem over eens dat de nationale politie Nederland onveiliger heeft gemaakt. https://www.sp.nl/nieuws/2017/09/nederland-onveiliger-sinds-invoering-nationale-politie We moeten deze situatie dus weer gaan omkeren. Meer lokale politiebureaus, meer agente, minder bureaucratie en hef de landelijke dienst maar weer op. Uitwisseling van gegevens kan ook met behulp van een goed systeem. De landelijke politie top is door en dor rot en geïslamiseerd (ook al zijn het blanke mannen). Daar moeten we dus vanaf. Zeggen dat corrupte allochtone agenten de politie niet minder betrouwbaar maakt is wel het ultieme bewijs dat de politietop totaal krankjorum is en niet van plan is problemen te erkennen. Weg ermee dus!

Rheia | 16-09-17 | 12:45 | 1

Dus.... we gaan wéér re-organiseren.
Het kost wat, en dan heb je opnieuw niets, met het huidige zooitje ambtenaren.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:36

Uit het NRC artikel : "Alle leidinggevende plekken die vrijkomen in Amsterdam zijn gereserveerd voor diversiteit. De meeste collega’s zijn voorstander van meer diversiteit, maar nu wordt het, net als in de jaren negentig, geforceerd door de strot geduwd. Carrièrekansen van autochtone politiemensen nemen behoorlijk af door deze ‘positieve discriminatie’. "

Zwizalletju | 16-09-17 | 12:44

Kom, laten we een policor kapucijneraapje in een roze tutu aanstellen als hoofd dijkbewaking Zeeland.

What could possibly go wrong?

Al-Dente | 16-09-17 | 12:44

Volgens de edele regels der policor juridisch gelynched worden. Omdat je het zat bent dat je van bovenaf gehinderd wordt om het tuig waardoor je uitgelachen en bespuugt wordt aan te pakken.
Verder stapel je de bureaucratie zo hoog op dat de rest wel moet blijven liggen, alleen de salonfähige zaken krijgen prioriteit. Daar kun je namelojk mee scoren, ontkennen en naar eigen inzicht duiden.

Eppo | 16-09-17 | 12:41

Dit geeft aan dat één, de politiek een grote bende is, geen enkele capabele politicus loopt daar rond. Twee, de politietop marcheert op orders van de niet capabele politiek, heeft geen enkele eigen inbreng, is verziekt politiek correct tot op het bot, de top bestaat uit uva wetenschappertjes die nul ervaring hebben maar wel de agenten tot in het ridicule regeltjes oplegt (vooral in het voordeel van de islamiet) wat ze wel en vooral niet mogen op straffe van schorsing.
Onbegrijpelijk dat de politie niet het werk heeft neergelegd en deze opgelegde idiotie accepteren.

lanexx | 16-09-17 | 12:40

Maar is dit niet inherent aan de meeste overheidsinstanties:

○ onder de pet houden, niks mogen zeggen want: integriteit, ook al zijn er misstanden of is de werkelijkheid anders dan deze wordt voorgespiegeld,

○ en diegene mangelen die niet binnen de groep is gewenst, want populisme belangrijk voor aansturend management, kritisch denken niet dulden? Dan maar wegwerken.

Kruist u maar aan. En dan om de zoveel jaar wéér een rapport over druk, over wantrouwen, over verkwisting etc., en die verdwijnt in een bureaulaan en er verandert werkelijk nooit iets, gaat echt op deze manier nooit gebeuren.

Nu kan dit hier nog worden geuit, maar er komt een tijd dat dit hier ook niet meer mag, zover zijn we al naar het laagste niveau afgezakt.

Jan, Leiden | 16-09-17 | 12:40 | 1

Jan, opnieuw heb je het juist gezien en geconstateerd.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:34

Ziehier het resultaat van de door D66 zo gepropageerde "kenniseconomie". Zoveel mogelijk mensen moesten naar het HBO of de universiteit. Deze utopie kon alleen mogelijk gemaakt worden door het niveau te laten dalen. Ondertussen zitten we wel met een grote groep mensen met een papiertje die niet heel veel kunnen, maar wel het idee is gegeven dat ze direct "recht hebben" op een functie "op niveau".
"Too many chiefs, too litte indians" en een enorme geldverslindende puinbak binnen de overheid is het directe resultaat van de D66-roep om een kenniseconomie.

Pierrepoint | 16-09-17 | 12:40 | 2

Volkomen juist.

lanexx | 16-09-17 | 12:45

Bijzonder herkenbaar.

Jan, Leiden | 16-09-17 | 15:07

Geheel in lijn der verwachting. Zijn gewoon bijverschijnselen van de fatsoenlijke zelfdestructie. Prima. Gaat leuk worden om ze verder te zien spartelen in deze doodzieke terminale maatschappij. Heerlijk om te zien dat de wegkijkhouding voor zo veel spanning zorgt. Heerlijk als blauwe pillen geconfronteerd worden met feiten die ze hard ontkennen. Hm, plus mijn eigen ervaringen met de 'sterke arm'.... heerlijk, heerlijk, heerlijk, heerlijk... heerlijk. *cynisch maar vooral minzaam langs zijlijn naar alle agentjes -familie incl- glimlacht*

demagoog.en.atheist | 16-09-17 | 12:40

De politiek is rot. Dat begint al in de EU waar politici zijn omgekocht door Soros en de Arabische wereld. Dat zet zich door naar de landelijke politiek en van daar uit naar de rechterlijke macht en de politie onder anderen. Er is maar nog 1 manier om dit te veranderen en dat zal niet zonder een enorme opstand van het volk kunnen en helaas ook niet vreedzaam.

Rheia | 16-09-17 | 12:39

Maar gewoon allemaal gedwongen respect moeten hebben voor Politie Nederland B.V. want dat moet van de korpsleiding. Gewoon prima vinden die corrupte teringzooi. Niets van zeggen, kritiek ist da auch VERBOTEN en zo zakken we steeds meer naar niveautje Italië jaren 90. Een speciaal maffia team hebben we al, bij de corrupte Politie Nederland B.V.

Acar_ketimun | 16-09-17 | 12:35

En als toevoeging, de hoofdschuldige van de teloorgang van de politie (en leger, en zorg, en enzovoort.....) is natuurlijk opperlandverrader mprutte, vergezeld van zijn laffe, eveneens ruggegraatloze slippendragers!

pennestront | 16-09-17 | 12:31

Gezien deze -alweer- keiharde feiten over het immense falen van de politietop is het verstandig de politieman/-vrouw/-het aan 'onze' kant te krijgen.
Uit eigen ervaring kan ik beamen dat onze dienders bepaald ontevreden zijn over hun falende, liegende en wanpresterende kopstukken. Politie en politiek gaan nu eenmaal niet hand-in-hand.
En ja, er zijn veel kudtdienders. Maar er zijn ook veel kudtbakkers en kudtmakelaars.

pennestront | 16-09-17 | 12:27

Misschien is het een goed idee om dan uiteindelijk de Nationale Politie maar te privatiseren... oh wacht!

Sarcastisch varken | 16-09-17 | 12:22

Als je nu nog politieagent wil worden zou ik maar eens twee keer extra nadenken.

knutsel_ | 16-09-17 | 12:21 | 1

Dat zou je toch al moeten doen met al die allochtonen als collega's.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:21

Hoogste tijd om de Rijkspolitie te heroprichten:

"In 1945, direct na de Tweede Wereldoorlog, was het een behoorlijke chaos in Nederland. (..) van het vooroorlogse vertrouwen in politie was amper sprake vanwege de meegaande houding met de Duitse bezetter tijdens de oorlog. Het land moest weer opgebouwd worden en er moest een dienst komen die in de openbare orde kon herstellen en waarborgen.
(..)
De taak: 'Zorgen voor een daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en hulp verlenen aan hen die deze behoeven' komt rechtstreeks uit de oude Politiewet en beschreef eigenlijk letterlijk de hoofdtaak van elke politieman/vrouw van de rijkspolitie."
bron: nl.wikipedia.org/wiki/Rijkspolitie

kweethetooknietbeter | 16-09-17 | 12:20 | 1

Idd. Werkte prima vroeger. Rijkspolitie en gemeentepolitie. Hadden ze ook nog die Porsches.

Basil Fawlty | 16-09-17 | 13:07

Bedankt VVD..... ook de politie heb je op een schandalige wijze naar de kloten geholpen!

Blijf lekker alles weglachen Mark 'wat een gaaf land hebben we toch' Rutte..... de rekening wordt je vanzelf gepresenteerd.

Fatwabuster | 16-09-17 | 12:18 | 5

medelmo | 16-09-17 | 12:46
Moewhaha,mag ik lachen? ja dat mag ik!!!

botbot | 16-09-17 | 12:52

Je vergeet te zeggen: "het beste kabinet sinds de WW2"
Man, man, zou zo'n vent (als het 't predicaat mag dragen) nog kunnen slapen?
Normale mensen zouden een zelfmoord doen.

watmagjenogwel | 16-09-17 | 13:20

Ik heb net een belletje gedaan. Gebeld met 112 om aangifte te doen voor Akerboom. Het korps van 112 heeft vooral in de verwachting gespeeld om Akerboom te downplayen. Het mag niet.....

Smarties | 16-09-17 | 13:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn ook positieve berichten, zoals bijv. de verbeterde interactie met de jeugd d.m.v. vloggende agenten. Dat soort initiatieven worden vervolgens de kop ingedrukt omwille van het pleasen van privacywaakhonden die compleet out-of-touch zijn met de werkelijkheid.

DommeNeger | 16-09-17 | 12:17

Logisch gevolg. Als feiten niet meer benoemd mogen worden en er nog slechts het wensdenken gecommuniceerd wordt.

Petrus Poortwachter | 16-09-17 | 12:15

De puinhoop was er ook al vóór de Nationale Politie, maar door het in- en uitvechten voor de beste plekjes valt het meer op, en is het alleen maar erger geworden.

Guido | 16-09-17 | 12:15

We krijgen nog wel wat leuke berichten zoals "Ingebroken bij Wapendepot Politie Amsterdam".....

Mark_D_NL | 16-09-17 | 12:12

Nationale politie: iedereen zet iedereen onder druk om er een mooi verhaal van te maken. Ondertussen is het een puinhoop, en hebben de agenten het gedaan. Te gek gewoon.

Bernhard de II | 16-09-17 | 12:11

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken