Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
17 topics
#pliesie

Politie pissig om lek naam suikerspiegelchauffeur

De politie is boos want de naam van Suikerspiegelchauffeur Khalid had nooit mogen uitlekken. Inderdaad. Stel je voor dat nieuws, nieuws wordt.

Tegenstrijdige tweets van die avond

Als de boze pijlen op de boodschapper gericht worden, is dat vaak een goeie indicatie dat er meer aan de hand is dan ze kwijt willen. En boos zijn ze, want de politie 'tilt zwaar aan het lek' van de naam van de Suikerspiegelchauffeur. De overtikgeiten van de MSM lieten de stijlloze scoop liggen maar schrijven wel klakkeloos de politie-PR over zodat ze weer lekker Schuld van GeenStijl kunnen schreien. Want, zo erkent een Parooljourno zonder enige schaamte, journalisten wisten de afkomst van de dader allemaal al maar dat mocht niemand weten, want "afkomst is niet relevant". FOUT, dat is ie natuurlijk wél als die afkomst gelinkt kan worden aan een religie wiens aanhangers CONSTANT MENSEN OMVER RIJDEN. Bovendien gaat het hele verhaal in de eerste plaats om de PR-poepmolen van de politie. Als die suikerspiegelaar onschuldig is, hadden ze meteen 'Khalid K.' moeten communiceren en dan hadden ze ook kunnen uitleggen waarom hij idioot lang vast zat en waarom er een huiszoeking op zijn adres werd gedaan. En 'onwelwording' verklaart niet waarom hij eerst stilstond en er toen vandoor spurtte volgens ooggetuigen, waarom de politie tegenstrijdige dingen communiceerde op die avond (zie tweets hierboven) en waarom er geen beweegbeelden zijn van een incident op een plein waar minstens 15 camera's hangen. Maar laten we het vooral hebben over wat GeenStijl allemaal fout doet want hee dat is tenslotte de echte vijand. Enfin, in haar piswoeste PR bevestigt de politie dus dat het lek echt is en de naam klopt, en verder wat deze mevrouw zegt:

Social
Lees verder

SCOOP! Suikerspiegelchauffeur Centraal Station heet niet Farid. Hij heet Khalid Karmaoui

Gekregen van een kuchende man in een regenjas: de volledige naam van de Suikerspiegelchauffeur op Centraal Station is Khalid Karmaoui.

Casablanca, het Mekka van de lage Bloedsuikerspiegels

Toch goed dat we de vraag vanmorgen, op basis van een twitteraar, nog eens opwierpen. Want er is prompt een mol opgedoken die ons bovenstaande foto heeft geleverd. Niet Farid. Maar Khalid is de naam van de chauffeur die acht mensen verwondde door vol gas het plein voor het Centraal Station op te scheuren. "Onwelwording", zeiden de autoriteiten, die verder geen beelden, geen naam en zelfs geen initialen vrijgaven en de '45-jarige Amsterdamse chauffeur' na vier dagen zonder aanklacht lieten gaan - velen met vragen en in verwarring achterlatend.

Deze foto is van een scherm genomen waarop een dossier in politiesysteem Bluespot te zien is. Het dossier van de suikerspiegelchauffeur op het Stationsplein. Het dossier van Khalid Karmaoui, geboren 9 september 1971 te Casablanca (Marokko). De datum klopt. 10 juni. Het kenteken klopt. 04-XL-NN. En de lage bloedsuikerspiegel-verklaring kan goed overeenkomen met het warme weer van die dag en 's mans deelname aan de islamitische vastenmaand (wat hem dus sowieso een gevaarlijk nalatige chauffeur maakt).

Want, nuancerende slag om de arm, het kan nog steeds zo zijn dat de man écht onwel werd en écht per ongeluk het plein op raasde, maar dat politie & gemeente na afloop dachten: 'Tegen niemand zeggen dat ie Khalid heet, want dan gelooft helemaal niemand meer dat het géén aanslag was'. Bovendien, zelfs in 020 zouden ze een échte aanslagpleger toch niet na vier dagen vrijlaten, om te voorkomen dat Gewone Burgers te weten komen dat zijn ongeluk toch een aanslag was? Maar nu is de naam alsnog boven water. Al daalt de suikerspiegel nog zo snel. Dit roze weblog achterhaalt hem wel.

Scepsis beloond, wantrouwen in de instanties gegroeid, en alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was. Het was Khalid Karmaoui, 45-jarige Amsterdammer uit Casablanca, tijdens de populaire islamitische aanslagmaand ramadan, met een Peugeot 307cc. Succes met de mediaspin, politie en gemeente Amsterdam.

Lees verder

Zeg @Politie_Adam. Heet de Suikerspiegelende Stationscoureur toevallig Farid?

Social

Op 10 juni, midden in de ramadan aka het hoogseizoen voor jihadterreur, raasde een Peugeot 308cc over het plein voor Amsterdam Centraal. Acht gewonden. Aanslag? Nee hoor, 'niks aan de hand, onwelwording, lage suikerspiegel', verklaarde de politie. En helaas geitenkaas, alle stationscamera's stonden uit of de andere kant op terwijl getuigen een ander verhaal getuigden dan de politie. De man werd drie dagen later vrijgelaten, maar scepsis hield velen veel langer gevangen. Een naam werd nooit vrijgegeven. Zelfs geen initialen. Maar nu wordt er een naam genoemd op twitter: de chauffeur zou Farid heten, aldus een twitteraar die onder eigen naam & functietitel twittert en zegt dat hij het van een oud-collega bij gemeente Amsterdam heeft vernomen. De willekeurige mesmoordenaar in de metro, eind juli, was trouwens 'ook een moslim', zegt ie. Dus nu horen we graag van de Politie Amsterdam (die op twitter niet reageert dus doen we 't maar ff via een topic): waar, of niet waar? Want als het waar is, en de suikerspiegelchauffeur inderdaad een islamitische voornaam heeft, gelooft helemaal niemand meer in 'onwelwording'. En als het niet waar is, dan lult deze (onverdachte) twitteraar uit zijn haatzaaiende nekhaar en dan staat ie nu dus enorm voor lul. Nou Ellie Lust of iemand anders @Politie_Adam. Farid, of niet?

Farid of Niet

Nederlandse agente schrijft @MinPres vanaf camping Cambrils na aanslag: 'Slaap zacht'

Opgedoken op Facebook. Een vakantie vierende Nederlandse agente zet de islamitische terreur in Spanje in een context van Nederlandse veiligheid en gevaarlijk, ondergewaardeerd politiewerk.

Hier een linkje naar de bron. Elders op haar Facebook vinden we nog een goede vraag aan Rutte: "Zou u ook eens de moeite willen nemen met surveillanten te praten? Jonge collega's die wij inzetten in een herkenbaar uniform op risico locaties, zonder vuurwapen! Een uniform waarvan de burger verwacht dat de persoon erin een stap vooruit zet als anderen terug stappen. Zou u het doen? Zonder wapen? In deze tijd?" Hier de link, maar daar ook een mirror. Want zoals ze hierboven zelf al schrijft: agenten moeten tegenwoordig bang zijn om te worden afgerekend door hun eigen leidinggevenden. Bedankt voor het delen mevrouw Nuij. En hou je veilig, in Spanje en in Nederland.

Amsterdamse agenten: 'Aangifte doen van beroving heeft toch geen zin'

Social

Opvallend verhaal over Claire en de rechtsstaat op de website van lokale Amsterdamse zender AT5 vandaag. Claire en haar vriend werden door een brutale steeldievende Marktplaatser van hun iPhone beroofd. Arme Claire. Zo d'r iPhone kwijt. Gelukkig kun je in Nederland dan de politie bellen. Dat deed Claire. "Twee agenten komen pas na ongeveer anderhalf uur, vertelt Claire. Als  haar vriend vraagt wanneer ze aangifte moeten komen doen, wordt hun verteld dat dat 'weinig zin heeft'. 'De agenten waren echt heel aardig.  Maar ik vind het echt schandalig dat er niet aangemoedigd wordt om  aangifte te doen op het moment dat je wordt overvallen in je eigen huis.'" Hoppa. Eerlijk en aardige agenten? Altijd +1. Polie-organisatie die ons doet uitroepen WAAR BETALEN WE DAN WEL BELASTING VOOR? Altijd min veel.

Help. Politie zoekt "Genderneutraal persoon, Hlflang dnkrblnd haar. zwarte mountainbike"

Social

Vragen. Wij hebben ze. Wie zegt dat die mountainbike zwart is. Misschien is-ie wel transraciaal. En wie zegt dat het een bedreiging was? Angst is namelijk ook maar een sociaal construct. Maar goed, als je iemand zoekt hè, is genderneutraal dan werkelijk de handigste beschrijving? Helpt het? Weet iedereen waar dan naar uitgekeken moet worden? Klaarblijkelijk wel, want het is gevangen. Eind goed, al goed.

Social

'Jongens' duwen 73-jarige man van trap, zwaargewonde man breekt nekwervels

Social

Jongens waren ze. Maar hele vervelende kutjongens. "De man kwam rond kwart over acht thuis aan het Korvelplein. Hij moest  een een trap oplopen om bij zijn huis te komen, maar de jongens versperden zijn weg. Toen de man de jongens aansprak, gaf een van hen een harde duw tegen de  borst van het slachtoffer. Hierop viel de man achterover van de trap en raakte zwaargewond. De jongens lieten de man achter en vluchtten  richting de Tafelbergstraat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis  gebracht. Hij liep onder meer gebroken nekwervels, een breuk in zijn  hand en meerdere kneuzingen op." Godnondegloeiende. Een 73-jarige man van de trap duwen. Die helemaal niet te lang bleef zitten in zijn AirBnB of wat dan ook. Maar. Er. Gewoon. Even. Langs. Wilde. Dus kent u of bent u iemand die omstreeks woensdagavond een ongeveer 20-jarige getinte man 'met een soort kuif' en/of een ongeveer 18-jarige getinte man met een tenger postuur en een bril naar de Tafelbergstraat in Tilburg heeft zien rennen? Heel snel melden bij de politie aub.

Fijn land. Privacy motordief beschermd

Social

Goed nieuws van het privacy-front. Terwijl u dacht dat De Overheid Alles Van U Weet en we hier helemaal Big Brother de 1984 waren gegaan, blijken de boven-ons-gestelden keihard uw privacy te beschermen. U moet er wel even een motorfiets voor jatten, maar dan hebt u ook wat. Vraag maar aan Sjef, want die kan het weten. "Je motor is gestolen, de dader staat herkenbaar op bewakingscamera’s,  maar toch kan de politie niets doen. Sjef Kerkvliet wil zelf graag de  zoektocht naar de motorfietsdief voortzetten, maar ook dat mag niet,  vanwege de privacy van de dader." Joehoe! Politieman wiens rechtsgevoel hier waarschijnlijk ook een deuk van oploopt! Doe eens heel gauw uploaden op dumpert.nl!

Wanted woensdag. Heel veel gebruikelijke capuchons

Woensdag Marokkanendag. Oh, TYPTEN WE DAT HARDOP?! Het bovenstaande culturele uitwisselingsprogramma voltrok zich in de Van Weedestraat te Soest. Volgens de politie waren er 11 """jongeren""" bij betrokken. "Het slachtoffer van 20 jaar fietste met zijn vriendin over straat, toen de daders onvriendelijke opmerkingen naar zijn hoofd slingerden. Toen hij daar wat van zei, kwam het tot een confrontatie.  Vlak na de mishandeling, werden vijf van de verdachten opgepakt. Van zes anderen bleef de identiteit onbekend. Daarop besloot de politie met camerabeelden naar buiten te komen. Volgens de politie zijn de verdachten tussen de 14 en maximaal 25 jaar oud. Overigens zijn de vijf andere verdachten wel onherkenbaar in beeld te zien omdat zij al eerder werden opgepakt." Okay, onze Blauwhelmen zoeken er dus nog zes en het lijkt ons voor iedereen het beste als Alpie (#6) zich gewoon eventjes meldt. 

Ondertussen in ongerelateerd scooternieuws: Amsterdam, waarvan we allemaal tegen beter weten in hopen dat het zo'n lieve stad blijft. 

Social

Daar gaan we. Breda huurt eigen buurtbeveiliging

Als de politie te druk is. Als aangifte doen geen zin meer heeft. Als de politietop verstrikt is geraakt in een kopvoddendiscussie. Als de vvd de geldkraan van de Sterke Arm heeft dichtgeschroefd. Als medewerkers van afgetakelde avondcouranten met open armen aan de grens staan om Syriëgangers als verloren zonen te onthalen. Als je dochters niet meer ongehinderd langs het azc kunnen fietsen (gevoelsmatig dan hè). Als loktakjes geen preventiewerking meer hebben. Als een buurtwhatsapp niet genoeg afschrikt. Als bijzettafel FRËD je niet genoeg rust geeft. Dan zit er maar 1 ding op. Je eigen Blackwater Breda optuigen & inhuren. Privé-milities Particuliere buurtbeveiligingsbedrijven gaan nog eens heel groot worden.